Tomaʻi ma le maʻisuka faailoga ma togafitiga

O fomai e masani ona togafitia maʻi mamaʻi ma le maʻisuka. O ia soliga e mafai ona tupu i ni faʻamaʻi matautia. O se taunuuga, pe a faʻapipiʻi suiga i le tulaga o le maʻisuka, e taua le fefaʻatauaiga i se fomaʻi i se taimi talafeagai, o le a faʻataʻitaʻiina togafitiga togafitiga e amanaʻia ai uiga patino o le tagata maʻi ma le mamafa o le maʻi.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Vaega o le mafaufau o le maʻisuka

Pe a faʻamaonia lenei faʻamaʻi i totonu o tagata, e iloa ai suiga i fafo ma totonu. O le maʻi suka e le lelei le aʻafiaga o le gaioiga o mea uma i totonu ole tino maʻi. O uiga mafaufauga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aofia ai:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  1. Fafagaina. O le tagata gasegase e vave ona faʻaipoipoina faafitauli, ma o le mea lea e amata ai ona 'ai le tagata i meaʻai leaga. O lenei auala e afaina ai le mafaufau ma faaosofia ai se lagona o le popole i taimi uma e aliali mai ai se lagona fiaai.
  2. Lagona o le popole pea ma le fefe. O vaega uma lava i totonu o le faiʻai e lagona ai aʻafiaga o le maʻisuka. O se taunuuga, o le tagata maʻi o loʻo i ai se fefefe le talafeagai, amio popole ma faʻafitauli faʻavaivai.
  3. Mafaufauga mafaufau O ia ituaiga o le faʻaleagaina o uiga ia o le faʻalavelave ogaoga o togafitiga ma o loʻo faʻaalia i le tulaga o le mafaufau ma le schizophrenia.
Toe foʻi i le laulau o mea

Le aʻafiaga o le maʻisuka i amioga

O le ata mafaufau o se tagata maʻi i le maʻisuka e faʻavae i luga o se amioga talitutusa i le va o tagata gasegase. O le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina lenei mea e ala i le tutusa o faafitauli i lalo o nei tagata. Faʻavasegaina o le tagata (o le natura e masani lava ona suia) i le maʻisuka e faʻaalia i le 3 syndromes (faʻatasi poʻo eseese):

Toe foʻi i le laulau o mea

Mafuaaga o Maʻi I le Mafaufau i le maʻi suka

Soo se solitulafono i le tino o le tagata o loo atagia mai i lona mafaufau. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e faʻapitoa i faʻafitauli o le mafaufau. O vailaau faatonuina, popolega, faʻafitauli faʻalagona ma mea le lelei o le siosiomaga e mafai foi ona faʻaosoina ai ia solitulafono. O mafuaʻaga autu o le faaletonu o le mafaufau i le maʻisuka e aofia ai:

  • O le okesene e matelaina i le faiʻai e taʻitaʻia ai i faʻafitauli eseese ole mafaufau.

O le okesene i le toto, lea e mafua ona o le solia o vavalaʻau, ona o lenei mea ua i ai le matelaina o le okesene i totonu o le faiʻai,

  • hypoglycemia,
  • suiga i le faiʻai meaʻai,
  • inupia, lea e atiae e tetee atu i le tala o le faaleagaina o fatugaʻo ma (poo) le ate,
  • vaega o le mafaufau ma le fetuunaʻi lautele.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    Ituaiga o Deviations

    O le taua o le maʻisuka e sili ona lelei ona o lenei maʻi e taatele i tagata e tusa lava po o le a le ituaiga ma le matua. O uiga o le tagata maʻi ma suiga i lana amio lea e tupu i le talaaga o le neurotic, asthenic ma (poʻo le) faʻafitauli o le atuatuvale e mafai ona taʻitaʻia ai le tagata maʻi i mea sili ona matuia, e aofia ai:

    1. Inisinia o le mafaufau. Faʻatasi ai ma se suiga, o loʻo i ai mafaufauga faaletonu, faʻalavelave i le mafaufau ma le mafaufau, o se faʻavaivaia o le mafaufau e uiga i le talaaga o le le atoatoa o le mafaufau. O le loloto o le faʻafitauli o le maʻi-psycho-syndrome e faʻalagolago i le malosi ma le faagasologa o le togafitiga.
    2. O le maʻi faʻamaʻi-maʻi-maʻi ma faʻamaʻi pipisi o le mafaufau. Faʻasagaga o le atinaʻeina o masini faʻaleagafesa, o le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le mafaufau ma le faʻalauiloaina o le tagata. O lea suiga e mafai ona tupu aʻe i le tuinanau, lea e mafua mai i le tulai mai o tulaga ogaoga o le mafaufau (amnesia tumau, le atoatoa ma le mafaufau, malosi-heartedness, hallucinatory conditions, ma isi).
    3. Faʻaletonu o le mafaufau. O ia togafitiga e faʻaalia i le leai o se lagona, o se lagona o le valea, faʻalavelave faʻaleagaina ma se coma.
    Toe foʻi i le laulau o mea

    Fomaʻi togafitiga ma puipuiga

    O le togafitiga o le faaletonu o mafaufau i tagata mamai e maua i le maʻisuka e faia faatasi ma le fesoasoani a se fomaʻi mafaufau (psychologist). O le fomaʻi, i le maeʻa ona aoina o se siama, e atiina ae se metotia taʻitasi mo se tagata maʻi faapitoa. I le avea ai o se tulafono, i le taimi o ia vasega o le mafaufau, e iloa e le tagata maʻi le malamalama i le lalolagi ma i latou o loo siomia o ia i se auala fou, e galue ai i ona tulaga faigata ma popolega, ma ia iloa ma foia ai faafitauli autu.

    Mo nisi o tagata gasegase, o le fomaʻi latou te faʻaaogaina togafitiga faʻamalositisi, lea e faʻamoemoe e faʻaleagaina ai le faʻafitauli o le mafaufau. Mo ia tulaga, o mea e faʻamalosi ai le neurometabolic, fualaau faʻamalosi poo vailaʻau e faʻamatalaina. E taua le malamalama o togafitiga e tatau ona i ai se felagolagomaʻi ma ia faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi o loʻo auai.

    O le puipuiga sili o le faaletonu o le mafaufau i se tagata maʻi i le maʻisuka o le faʻaesea lea o se tulaga le lelei o le mafaufau. E taua mo se tagata ua iai se faʻamaʻi e iloa ai ma lagona le alofa ma le lagolagosua a isi. E taua foi le mafaufau o faʻamaoniga muamua o le le atoatoa o le mafaufau o se mea lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi o le a ia fautuaina metotia aupito sili ona lelei ina ia le faʻalavelave le faʻaleagaina o le mafaufau.

    Mafuaaga faʻapitoa o le faʻamaʻi

    O le psychosomatics o soʻo se faʻamaʻi e aʻafia ai le endocrin system e natia i ni faʻafitauli matuia o le tulafono faatonutonu. O lenei mea o loʻo molimauina i faʻamaʻi o le falemaʻi, e aʻafia ai ma faʻalavelave ma le neurotic tulaga, faʻalavelave, ma isi. Ae peitai, o nei tulaga e mafai foi ona avea ma mafuaaga autu o le atinae o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

    I le saienisi faafomaʻi, o manatu o saienitisi e uiga i lenei mataupu e matua ese lava mai le tasi ma le isi. O nisi e mafaufau i mafaufauga faʻapitoa e avea ma faavae, ae o isi e teena atoatoa lenei manatu. O se tagata le lelei e mafai ona vave iloa. I le avea ai ma tulafono, e tuʻuina atu i uiga o amioga, faʻapea foʻi ma le faʻaalia o faʻamatalaga uiga ese o lagona.

    Soʻo se faʻaleagaina o le tino o le tagata e atagia mai i lona tulaga mafaufau. O le mafuaʻaga lea ua i ai le manatu e mafai e le faʻaaogaina o le auala ona vavaeeseina atoa le avanoa e atiaʻe ai soʻo se faʻamaʻi.

    O tagata e maua i le maʻisuka e afaina i mafaufauga o le mafaufau. O fualaau faasaina e maua ai le suka, tulaga atuatuvale, gasegase lagona ma le le mautonu, ma le le lelei o le siosiomaga e mafai foi ona faaosofia ai maʻi faalemafaufau.

    E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i se tagata soifua maloloina, e vave ona mou ese le hyperglycemia i le taimi lava e faamuta ai le gaioiga o le mea e faaosofia ai. Ae peitai, e le tupu lenei mea i le maʻisuka. O le mea lea, e tusa ai ma manatu o mafaufauga o le mafaufau, o le maʻisuka e masani lava ona aafia ai tagata e manaʻomia le tausiga, oe leʻi maua le alofa mama.

    I le avea ai o se tulafono, o lenei ituaiga o mafaufauga o tagata e le manao e faia le taulaiga, e manatu e le aoga. Mai le vaaiga o le faasaienisi, o lenei lisi e aofia ai mafuaaga autu o le maʻisuka.

    Vaega o le mafaufau o le maʻisuka

    Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

    A maua se maʻi i le maʻisuka, e amata ona suia e le gata i fafo, ae i totonu foi o le loto.

    O le faʻamaʻi e afaina ai galuega a totoga uma, e aofia ai le faiʻai, lea e matua mafatia ona o le leai o le kulukose.

    Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona mafua ai le gasegase mafaufau. Faatasi ai ma i latou, o autu autu e mafai ona iloagofie:

    1. Fafagaina. O le tagata gasegase e amata vave ona puʻeina faafitauli o le a sili atu ona mamafa i ona luma. Maʻisuka, taumafai e faʻaleleia lona tulaga, taumafai e 'ai le tele o meaʻai e pei ona mafai ai, e aofia ai nai meaʻai maloloina. O le solia o le taumafataga e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o le tagata gasegase i se tulaga faʻalagona e maua ai le popole pe a oʻo mai se lagona fiaaai.
    2. O le tagata maʻi e masani ona i ai i se tulaga popole ma le fefe. O vaega taʻitasi o le faiʻai e aafia i mafaufauga o le maʻisuka. O foliga vaaia o le fefevale, le popole, ma le tulaga o sauaga ua avea ma mafuaʻaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e faigata ona togafitia.
    3. Mo nisi mataupu sili ona ogaoga, o le tupuga o le mafaufau ma le schizophrenia o se uiga lelei, o se tulaga maʻi, lea o se faʻalavelave o le maʻisuka malosi.

    O le mea lea, o le togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaalia o ituaiga eseese o le mafaufau, e amata i le leai o se faʻaletonu ma faʻauʻu i le ogaoga o le valea. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai e tagata mamaʻi ma le maʻisuka le mafaufau, lea o le a fesoasoani e iloa ai le mafuaʻaga autu, ona faʻaumatia lea i se taimi talafeagai.

    E faʻafefea ona sui suiga o le maʻisuka?

    Ua faateleina le mafaufau o saienitisi pe faapefea ona aafia le mafaufau o le tagata maʻi i le maʻisuka, o le a le suiga o le mafaufau ia latou amioga ma le mea e mafua mai ai.

    O se taua taua i lenei mea e faia e le popole o aiga o nei tagata maʻi e talanoa i se suiga i sootaga faaleaiga. E le gata i lea, o le ogaoga o le faafitauli e faalagolago i le umi o le maʻi.

    Fuainumera Faamauina o le tulaga lamatia o le atiaeina o se maʻi i le maʻisuka e faalagolago i se lavelave o syndromes ma e mafai mai le 17 i le 84%. Syndromocomplex o se seti o faʻamaoniga e faamatalaina ai le uiga o le maʻi. E tolu ituaiga o syndrome e mafai ona iloga, e mafai ona tupu i le taimi lava e tasi pe tutoatasi. O le suʻesuʻega o le lotoifale e vaʻaia ai faʻasalaga nei:

    1. Neurotic maʻi i maʻi. I le taimi o le maʻisuka, e masani lava ona matauina le leai o le neurotic, e aofia ai le le lelei o le lagona, leai o le fiafia, fenumiai, o le le mautonu le afaina, le mautonu o lagona ma isi. O ia maʻisuka e pagatia, e maaleale ma le fiafia.
    2. O le maʻi faʻalisela e faʻaalia e ala i le tele o le faʻamalosi, lea e faʻaalia i le faʻamalosi, feteenaiga, ita, le le fiafia i le tagata lava ia. Afai e tatau ona mafatia se tasi mai lenei maʻi, o le a tele lava ina ia feagai ma faafitauli i le moe, o lona uiga, e leaga le moe, e ala i luga, ma lagona le moe i le aso.
    3. O le faʻafitauli o le maʻi e masani lava ona avea ma se vaega o ituaiga muamua e lua, ae i nisi taimi e tupu ai na o ia lava.

    Faʻavaivai mafaufauga o mafaufauga o tagata gasegase maua i le maʻisuka
    faʻaalia i faailoga nei:

    1. ei ai se lagona o le leiloloa, atuatuvale ma le le fiafia,
    2. o loo i ai se tulaga faaletonu o le loto, o se lagona o le leai o se faamoemoe, leai se uiga,
    3. o le a sili atu ona faigata mo se maʻisuka mafaufau, fai filifiliga,
    4. popolega
    5. le lava o faanaunauga manaʻoga, le popole i le tagata lava ia ma isi.

    I le faʻaopoopoga, o vailaʻau vegetosomatic o le faʻafitauli o le atuatuvale e mafai ona faʻailoaina:

    • leai se manaʻo, paʻu o le mamafa, vaivai i le maʻisuka,
    • masaniga masani, osofaiga, moe i le moe,
    • i fafine, e masani ona leiloloa le taamilosaga o le tino.

    I le avea ai o se tulafono, e masani ona le amanaiaina e isi, o faailoga e faailoa mai ai le atuatuvale, ao talanoa tagata e uiga i faitioga e naʻo latou tulaga faaletino. Mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i le vevesi tele, vaivai, vaivai i vae ma isi.

    O suiga uma lava i le mafaufau o le maʻisuka e mafua mai i le tele o mea moni:

    1. leai o se okesene i totonu o le toto, e mafua ona o le faaleagaina o vaʻa vaʻaia, e mafua ai le matelaina o le okesene i le faiai,
    2. hypoglycemia,
    3. faiʻai meaʻai faiʻai,
    4. o le inosia ua faaosofia i le faaleagaina o fatugaʻo ma le ate,
    5. mafaufauga mafaufau ma agafesootai

    Ioe, o tagata gasegase uma lava e ese mai le tasi i le isi. Mo le faaletonu o le mafaufau, o uiga o le ata faataitai o le tagata, o le i ai o suiga fesuisuiai, le mamafa, ma le umi o le taimi o le maʻi e taua.

    O faʻamaoniga muamua o le le mautonu o mafaufau o se mafuaʻaga lelei lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi poʻo se fomaʻi maʻi. O aiga e tatau ona onosaʻi, aua i lenei tulaga o loʻo manaʻomia e le maʻisuka le vaʻaia lelei. Le tele o fesoʻotaʻiga ma le faʻaleagaina o le mafaufauga o le a na o le faʻaleagaina ai o le tulaga.

    O aʻafiaga o le maʻisuka i luga o le faiʻai

    O le tele o faʻamaoniga e faʻaalia ai le aʻafiaga o le faʻamaʻi i luga o le faiʻai foliga mai ma le tuai. O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili ona tuai. E maitauina e tele le taimi e faaleagaina ai vaʻa o le tagata maʻi, e aofia ai vaʻa laiti, lea e ulu atu i le faiʻai. E le gata i lea, o le hyperglycemia e faaleagaina ai mea papaʻe.

    O lenei vailaau ua manatu o se vaega taua o le faiʻai e aofia i le faʻatulagaina o fegalegaleaiga o fiva nasu. Faʻaleagaina o filo e taʻitaʻi atu ai i suiga i mafaufauga, o lona uiga, o le maʻisuka e mafai ona avea o se tagata afaina i le lapisi o le tino poʻo le faaletonu o le mafaufau. O le mea lea, afai o se tagata ua i ai se suka suka, e tatau ona ia mataʻituina lelei lona ola maloloina.

    Soo se tagata gasegase e lamatia ai le faaletonu o le tino, e ui i lea, e iai foi nisi o mea e faatelevave pe faatelegese le faagasologa. I le matua, o le lamatiaga o le lapisi vascular e faʻapupulaina le tele, ae o lenei mea e faatatau tonu lava i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, lea e sili atu ona pulea.

    E maitauina e faʻapea o tagata gasegase e maua i le maʻisuka lona lua e sili atu ona foliga mai i foliga o ituaiga uma o faʻafitauli faʻapitoa, talu ai latou te mafatia i le mativa vaivai, maualuga faʻamaʻi, mea maualalo o le cholesterol lelei, faapea foi le maualuga o le toto maualuga. O le Overprint o loʻo faʻapenaina foi ona faʻamatalaga.

    Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli e fesootaʻi ma le mafaufau, o le faʻatonuga o le kulukose plasma e tatau ona mataituina lelei. E taua le matauina o le uluai laasaga o togafitiga o loʻo tagofia uma ituaiga o suka e faʻaitiitia ai le suka. Afai latou te le maua le manaʻoga, o le a suia i le inisalini. O le mea autu lava o nei faʻataʻitaʻiga e le toso mai mo se taimi umi.

    E le gata i lea, ua faamaonia ai o le maʻisuka e taofia ai le gaosiga o le cholesterol, lea e talafeagai mo le sili ona lelei o galuega a le faiʻai, lea e maua mai ana lava mea. O lenei mea moni e mafai ona afaina ai le gaioiga o le tino, e aofia ai tagata e tali atu i le puleaina o meaʻai, mafaufau, amio, tiga ma le gaioiga o se mea tau moli.

    Metotia o le lagolagoina o mafaufau

    O le tele o fomai e muamua fai mai o se tagata maʻi o loʻo i ai faafitauli i le system endocrine e ono manaʻomia le fesoasoani faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taimi talafeagai o aʻoaʻoga a le autogenic e fesoasoani i se tagata maʻi i se faʻamaʻi o le eseesega o le matuia.

    A oʻo ina amata ona tupu le faʻamaʻi, o le a mafai ona faʻaaogaina mafaufauga o le mafaufau e galue ai i le tulaga o le mafaufau. O le aʻoaʻoga o le fuafuaga mo le faʻaleleia o le tagata lava ia, e faʻatautaia e se fomaʻi tipitipi ina ia mafai ai ona iloa le ono mafai ona faʻafitauli o le mafaufau.

    O le tele o taimi, pe a uma le aʻoga, o ia mafuaʻaga o faʻalavelave e pei o le le fiafia, fefe, popolega ma isi. O mafaufauga o mafaufauga o le maʻisuka e fai mai o le tele o faafitauli i lenei fusi o loʻo taoto i le taimi o le tamaitiiti.

    Afai tatou te talanoa i togafitiga o fualaau faasaina e taulai i le aveesea o faafitauli o le mafaufau, nootropics, antidepressants, po o mea masani e pei ona faatonuina e le fomai e masani ona faatonuina. O se taunuuga aoga e mafai ona maua i na o togafitiga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o fualaau ma togafitiga psychosomatic.

    Afai ua iloa ma togafiti mafaufauga o le mafaufau, e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo. Afai e tautala le fomaʻi mafaufau i uiga lelei, e tatau ona faʻaauau le togafitiga.

    O togafitiga Asthenic e togafitia lelei pe a faʻamavaeina se maʻi o le maʻisuka e faʻaaoga ai togafitiga o le physiotherapeutic ma togafitiga faʻaleaganuʻu. O togafitiga o le tino e aofia ai togafitiga e faʻaaoga ai le vevela o le ultraviolet maualalo, ma le electrophoresis. O isi suʻega e fesoasoani i le vave faʻasalalau le amio a le maʻisuka.

    Aisea e tatau ai ona malamalama o nei faaletonu uma ua manatu e mafua mai i le asthenic? Talu ai ona o faʻafitauli o mea uma e tutusa uma lava. O uiga o le tele oi latou o loʻo taʻu mai ai o le maʻi na mafai ona puipuia pe faʻaumatia ao le i amataina se tulaga sili ona ogaoga. E faʻapefea ona afaina le mafaufau o le tagata i le maʻisuka - i le vitio i lenei tusiga.

    Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

    Aiga »Faʻamaumauga» Le aʻafiaga o le maʻisuka i luga o le mafaufau: osofaiga, atuatuvale ma isi faaletonu

    O mafaufauga o le mafaufau e tupu i le maʻisuka maualuga i le ituaiga o popolega masani.

    O le le fiafia, le le fiafia ma le osofaʻiga ua auai foi i lenei setete. O le lagona e le maluelue, e vave ona faʻamalosia i le vaivai ma le ulu tiga.

    I le noatia ma le fai fuafua i le lelei o le maʻisuka ma togafitiga talafeagai mo se taimi umi lava, o le atuatuvale ma le atuatuvale ua mou atu. Ae i le amataga o le gasegase o le gasegase o le gataifale, e tele pe itiiti ifo foi le umi o taimi o le atuatuvale o le setete.

    O osofaiga o le faateleina o le fiaai ma le fia inu e matauina i nisi taimi. I taimi mulimuli ane o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, faʻamalo ese le taʻavale o le tino, ua mafatia le libido. E le gata i lea, o alii e sili atu ona faigofie i lenei mea nai lo tamaitai.

    O maʻi sili ona ogaoga o le mafaufau e mafai ona maua i le maʻisuka. E faʻafefea la ona taulimaina lenei tulaga? E faʻapefea ona le atoatoa le mafaufau ile mafaufau i le maʻisuka? E mafai ona maua le tali i le faʻamatalaga o loʻo i lalo.

    Uiga o mafaufauga o tagata mamaʻi e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

    O faʻamaumauga mai le tele o suʻesuʻega e faʻamaonia ai o tagata e maua i le maʻisuka e tele lava ina tele naua faafitauli faʻalagona.

    O ia faʻasalaga ei ai sona aafiaga tele e le gata i le togafitiga lava ia, ae faʻapea foʻi i luga o le faʻafitauli o le maʻi.

    O le mea moni, o le metotia o le fetuunaiga (vaisu) i le faaletonu o le faatinoga o le faatinoga e le o le mea mulimuli lea, talu ai e faalagolago i ai pe o le a tulai mai le maʻi ma ni faafitauli ogaoga pe leai foi. E i ai ni faʻafitauli faʻafitauli mafaufau e aliali mai i le iuga, pe mafai ona latou mulimuli ane aloese mai ai?

    O se faamai o le ituaiga muamua e mafai ona suia tele ai le ola o le patient endocrinologist. Ina ua uma ona ia mauaina lona siama, o le faamaʻi e faia ai ona lava suiga i le olaga. E tele faigata ma tapulaa.

    E masani lava pe a uma le siakiina, o le "taimi o le meli" e tupu, o le umi e masani ona mai i nai aso i ni nai masina.

    I le taimi lenei, o le tagata gasegase e faʻafetaui atoatoa i tapulaa ma manaoga o togafitiga.

    E pei ona iloa e le toatele, e tele taunuuga ma vaaiga. O mea uma lava e mafai ona muta i foliga o ni faʻafitauli laiti.

    I mataupu sili ona ogaoga ma i le leai o togafitiga talafeagai, o maʻi ma taunuuga e foliga mai, e pei o le leiloa o vae, foliga vaaia

    tauaso ma le neuropathy.

    Le aʻafiaga o le faʻamaʻi i le mafaufau o le tagata

    O le faʻamatalaga o se tagata tuusao e faalagolago i le maualuga o le fetuunaiga faʻaagafesootai. O le maʻi atonu o le a ia iloaina.

    O tagata e faigofie lava ona fai ma vaisu, e le faʻafesoʻotaʻi ma alu i tua, e matua faigata lava ona iloa le iloa o le maʻisuka o iai.

    O le tele o taimi, o gasegase o endocrinologists, ina ia mafai ai ona feagai ma le faʻamaʻi, i soo se auala e mafai ona latou faafitia ai o latou faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. Na maua ai e faʻapea o nisi faʻamaʻi faʻapitoa o lenei metotia na i ai sona aʻafiaga aoga ma aoga.

    O se tali tali tutusa i le siama i le i ai o le maʻisuka e matua leaga lava lona aafiaga.

    O faʻafitauli masani masani o le maʻisuka

    I le taimi nei, o le taua lautele o le maʻisuka e matua telē lava o lenei faʻamaʻi e taatele i le va o tagata o itupa eseese ma taʻi matutua. E masani ona i ai faʻamatalaga faʻaalia i amioga e atiaʻe e uiga i le tala o le neurotic, asthenic and depressive syndrome.

    E mulimuli ane, o faʻasalaga e taʻitaʻia ai i ia mea sese:

    1. mafaufau loloto. Faatasi ai ma ia, o faafitauli ogaoga o le mafaufau e maua. O fomaʻi latou te maitauina foʻi foliga o faʻalavelave i le mafaufau ma le mafaufau. O le mafaufau e itiiti le mautu
    2. maʻi faʻapitoa-mafaufau ma faʻamaʻi mafaufau. Faʻasaga i tua o maʻi faʻamaʻi, o le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le mafaufau ma le faʻalauiloaina o uiga o tagata. O lenei suiga i le tele o tausaga e mafai ona avea ma se isi mea e pei o le vevesi,
    3. mafaufauga le tumau. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le: le lava o lagona, lagona o le valea, faʻavaivaia, ma le faʻafefe.

    Fafagaina

    I vailaau, o loʻo i ai se manatu e taua o le taumafa malosi.

    O lenei mea o le le pulea lelei o meaai, e tusa lava pe leai se tuinanau. E le mafai e le tagata ona malamalama pe aisea e 'ai tele ai.

    O le manaʻoga iinei e foliga mai e le o le tino, ae o le mafaufau.

    Faateleina osofaiga

    Afai e le o lelei le faagaoioia o le pancreas, e mafai ona maua e le tagata maʻi ni osofaiga le pulea o le osofaiga, ita ma le ita.

    O le maʻi suka o loʻo i ai se aafiaga malosi i le mafaufau o le tagata maʻi.

    I le i ai o le maʻi o le asthenic i totonu o se tagata, o ituaiga o le le ola maloloina e pei o le faateleina o le le fiafia, ita, le le fiafia i le tagata lava ia ua maua. Mulimuli ane, o le a iloa e se tagata nisi o faafitauli moe.

    E tupu i le maʻi faʻafitauli. E masani lava ona avea ma vaega o neurotic ma syndices asthenic. Peitai, e ui i lea, i nisi o tulaga e tupu na o ia lava.

    Fomaʻi ma le faʻavalevalea

    E iai se vavalalata vavalalata i le va o le schizophrenia ma le maʻisuka.

    O tagata ei ai lenei maʻi o le endocrino ua i ai se tulaga faapitoa i le masani ai o le taufetuli o le faʻaoga.

    O le mafuaʻaga lea latou te masani ona i ai osofaʻiga o le osofaʻiga, faʻapea foʻi ma amio faʻafeiloaʻiga.

    I le maʻisuka, e manaʻomia vave e fesoasoani le fesoasoani. O le solia o le maʻisuka meaai e mafai ona oʻo atu ai i le oti faʻafuaseʻi. O le mafuaʻaga lea latou te faʻaaogaina ai vailaau faʻapitoa e taofia ai le manaʻo ma faaleleia le tulaga o se tagata.

    O le togafitiga o le tele o le mafaufau i le endocrinologists e faia i le fesoasoani a se fomaʻi mafaufau.

    Vitio faʻatalanoa

    Mafuaaga ma faʻafitauli o le atuatuvale i le maʻisuka:

    O le maʻisuka e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻafitauli pe afai e te usitai i fautuaga a se fomaʻi.

    O le maʻisuka e matua aafia ai uiga o se tagata.

    O faʻamaʻi na mafua mai ile insulin e le o se faʻalavelave.

    E tuʻuina atu faatasi ma le iai o faʻafitauli faʻapitoa o le mafaufau.

    Autu: O le suka o le tinamatua na toe foʻi mai i le masani!

    Mai: Kristina ([email protected])

    I: diabeto.ru Pulega

    Christina
    Moscow

    O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

    Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

    2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Tuʻu

    fesoʻotaʻi i le tusiga

    E faapefea ona aafia le amio a le tagata i le maʻisuka

    O le suʻesuʻeina o le faʻamaʻi ua avea ma se faʻafitauli faʻafefefe faʻafefefe. O tagata maʻi uma lava e faigata ona iloa le iloa o le maʻi.

    O amioga a se tagata e sui, ua ia faafitia le i ai o maʻi o le endocrin, o loo i ai le ita i isi. O le mea lea, o loʻo taumafai se tagata e faʻafetaui ma malamalama i mea o loʻo maʻi ai o ia, e talia mea ua le mafai ona toe faaleleia.

    Na faailoa mai e fomaʻi se tolu o faʻamaʻi pipisi e faʻaalia ai i latou o loʻo maua i le maʻisuka.

    O le auala lenei e aafia ai le mafaufau o le tagata i le maʻisuka:

    • Muamua o le neurotic. O le maʻi e faʻaalia i le le mautonu i se tulaga faʻalagona, e ita se tasi mo soo se mafuaʻaga, e le fiafia.
    • O le lona lua ua taʻua o le asthenic. O lenei tulaga e faʻaalia o ia lava o se fesuisuiai masani, teteʻe i isi tagata ma se uiga ita i le sosaiete. O le tagata gasegase e le iloa le faʻamaʻi, faʻafitia lona i ai. Ua moe le moe, ua aliali mai le le mautonu. I le aoauli, i le isi itu, o le tulaga o loʻo moe.
    • O le ituaiga lona tolu o le faʻavaivai. O loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le lagona, o se tulaga faʻavaivai. I le aluga o taimi, o lenei mea e oʻo atu ai i le atuatuvale matuia, lea e le mafai ona gafatia e le tagata maʻi ma ua faamalosia e saili se fesoasoani. E lagona e tagata maʻi le atuatuvale, faʻavave vave, faʻamalolo amata. Latou te le fiafia i le ola, e peiseai ua maeʻa ma e le mafai ona suia se mea.

    O le maʻi suka o loʻo i ai se aafiaga ogaoga i amio a le tagata i sosaiete mai le amataga lava. E faigata mo tagata ona faʻaaoga i le i ai o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo. O le mea lea o le le mafaufau, le mautonu, popole.

    Manua o meaʻai

    O le le atoatoa o le mafaufau e mataituina i le le paleni. O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga e mafua mai i le le atoatoa o le insulin.

    O meaʻai talafeagai o se tauiviga mo se olaga ola maloloina. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa, osofaʻiga o mea mataʻutia. Faʻafetai i lenei mea, o le mafaufau e masani ona masani, talu ai o le faʻamaʻi e mafua ai le paʻu o le mamafa, fetuunaiga i sosaiete.

    Ae ui i lea, o mea taumafa paleni e mafai ona mafua mai i le le atoatoa o le mafaufau. I vailaau, o lenei maʻi ua taʻua o le taumafa malosi. O le tagata maʻi e le malamalama i le mafuaʻaga ua ia tele. Na te 'ai e tusa lava pe leai se manaʻo.

    O le afaina o le osofaiga e mafai ona tupu pe afai o le gaioiga o le tino e nafa ma le gaosia o le insulin, le pancreas, ua le afaina. O le mafuaaga autu lea o le osofaʻiga i le maʻisuka.

    E faʻaalia i luga o le vaivai, faʻalautele le vaivai. E talitonuina o le osofaʻiga e fesoasoani i le atinaʻega o isi maʻi o le mafaufau ma maʻi faʻapitoa.

    • le fefefe le fefefe o tamatamailima,
    • migraine
    • vaivaiga
    • faʻataʻitaʻiga
    • faateleina le faʻaleagaina
    • mafaufau faʻaleafaufau e faʻaalia i le taina.

    O faailoga faailo o le osofaʻiga o le paʻu o le paʻu, faʻamaʻi i le vevela o le tino, ma le faʻaititia o le maualuga o le hemoglobin. O nisi taimi e faaalia i le dysmenorrhea i tamaitai ma le malosi i alii.

    Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai

    DiaLife . O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

    • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
    • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
    • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
    • Faʻaleleia le vaʻai
    • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
    • E leai se faʻailoga

    Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

    Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

    Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

    Le popole

    O fomaʻi e taʻua le maʻi o le endocrine o se maʻi faalilolilo, ona o le tele o faʻafitauli.

    O le tulai mai o le VVD e le faalagolago i le faaleagaina o le tino o le tino. O le popole e faʻaalia i le neurasthenia, psychasthenia, faʻamalolo.

    O le faaletonu o le mafaufau o le maʻisuka e tele lava ina matauina i tagata matutua ona o le atherosclerotic o le toto o le mafaufau.

    O le tele o tagata gasegase o loʻo mafaufau pe faʻafefea ona faatea ese le popole i le maʻisuka. O lenei tulaga e manaʻomia ai le maualuga o le gauai. O nisi taimi e togafitia i luga o se nofoaga i fafo, e lava le inu i se auala o fualaau oona.

    Ma o nisi taimi e manaʻomia ai falemaʻi maʻi o le maʻi. O le atuatuvale e faʻaalia e ala i le faoa faamalosi, o le tagata gasegase o loʻo faanatinati atu i tagata ese, e afaina ma le maasiasi, aua e leai se mafuaʻaga e amata ona alaga pe talie.

    O le mea e sili ona taatele o le faʻalavelave faʻavaivai. O lenei tulaga e matauina i le 50% o tupulaga talavou e iai le maʻisuka ituaiga 1.

    O le atuatuvale ua manatu o se maʻi faiʻai. MRI na faailoa mai o le faiʻai i tagata e mafatia i lenei tulaga e foliga ese.

    E faʻafefea ona aʻafia ai le maʻisuka (mafuaʻaga o le atuatuvale ma le depressionive psychosis) (mafuaʻaga o le atuatuvale ma le depressionive psychosis)

    Aiseā ua ofoina mai ai e vailaau mo togafitiga e le masani ai ma matautia, aʻo natia mai tagata le mea moni e uiga i se fualaau fou ...

    • o lenei mea e aʻafia ai i le faigata o le puleaina o faʻamaʻi pipisi,
    • sese uiga faaalia i lou olaga
    • o le maʻisuka e ono mafua ai faʻafitauli e oʻo atu ai i le atuatuvale.

    O le mafaufau e faaalia ia lava i se faaitiitia o le fiafia i mea na fiafia i ai muamua, o se lagona atuatuvale, o se lagona o le leai o se aoga, le fia aai, ma se faaitiitia o le malosi.

    O le depressionive psychosis e oo atu ai i lagona o le leai o se faamoemoe, leai se faamoemoe ma le leai o se faamoemoe. O le tulaga e ogatasi ma le siʻosiʻomaga, paʻu o le mamafa, vaivai faʻaletino ma le mafaufau. O nisi o gasegase e iai mafaufauga e uiga i le pule, o le oti.

    Schizophrenia

    O le fesoʻotaiga o lenei faʻamaʻi ma le maʻisuka na matauina i le 19 senituri e fomaʻi suʻesuʻe. O le le atoatoa o le mafaufau e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

    Tagata taʻitoʻatasi o loʻo maua i le maʻisuka e faʻapitoa i amioga e pei o le schizophrenia-like. Latou te i ai se tulaga faapitoa e masani ai i le masani ai o le fesuisuiai o lagona.

    O le le lelei o le inisalini gaosiga e mafua ai le faʻalavelave mafaufau. E tupu lenei mea i le hyperglycemia ma le mamafa.

    E le gata i lea, o le tulaga faʻaleagaina na mafua ona o le tele o le uta o le NET, lea e maua ai le dopamine neurotransmitter (le hormone o le fiafia) ma liliu ai i le norepinephrine. I lenei tulaga, o se tulaga e taua o le hypodopamyria e atiina ae i le cerebral cortex.

    O le Dopamine e fesoasoani i le le lava o galuega mafaufauga ma avea ma amataga mo le faʻaalia o faailoga muamua o le le atoatoa o le mafaufau, e aofia ai le vavae ese ma le faʻalavelave faʻaagafesootai.

    Tuua Lau Faamatalaga