Saienitisi i luga ifo o le fatuina o se fofo mo le maʻisuka ituaiga 1

O le tala fiafia o loʻo i ai saienitisi i le faia o se tui mo le maʻisuka ituaiga 1 e faʻavae i luga o se togafitiga mo le maʻi celiac.

O le Faalapotopotoga Faavae mo Suesuega i le ituaiga 1 Maʻisuka ma le Juvenile Diabetes, ua fuafua e maua se vaifofo mo lenei maʻi, ua folafola atu o le a lagolagoina e le kamupani sailiili ImmusanT, se sini e faia ai se tui e puipuia ai le atinae o le maʻisuka ituaiga 1. O le a faʻaaogaina e le kamupani nisi o faʻamaumauga na maua mai ona o le suʻesuʻega o le immunotherapy mo le maʻi celiac, lea na vave manuia i le amataga o suʻesuʻega.

O le tui mo togafitiga o le maʻi celiac e taʻua o Nexvax2. E faʻavae i luga o peptides, o lona uiga, o loʻo tuʻuina atu i le lua poʻo le sili atu o amino acids e fesoʻotaʻi i se filifili.

I le faʻatulagaga o lenei polokalama, o vailaau e gafa ma le atinaʻeina o tali le lelei i tagata o loʻo maua i faʻamaʻi masimmune na maua ina ia faʻamalo ai le mafuaʻaga o tali a le autoimmune.

O loʻo faʻamoemoe nei le au suʻesuʻe e faʻaaoga iuga o lenei suʻesuʻega e atiae ai se ituaiga o tui o le maʻisuka ituaiga 1. Afai latou te mafai ona iloa pepeteni e nafa ma le atinaʻeina o lenei maʻi, o le a faʻaleleia atili ai togafitiga avanoa.

I se faʻatalatalanoaga ma le Endocrine Today magazine, fai mai le ofisa sili o le suesuega a le ImmusanT, Dr. Robert Anderson: "Afai e ia te oe le malosi e iloa ai peptides, o loʻo i ai uma auala mo togafitiga faʻapitoa e taulai tonu i le vaega o le inumaga e mafua ai le atinaʻe o le maʻi, ma E le afaina ai isi vaega o le puipuiga o le tino ma le tino atoa. "

O le ki i le manuia, e talitonu tagata suʻesuʻe, e le naʻo le malamalama i le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ae o le fofoina foi o faʻamatalaga o le maʻi, lea e taua i le atinaʻeina o togafitiga.

O le "sini faapelepele" o le polokalama, e tusa ai ma le au suʻesuʻega, o le fuafuaina lea o le mafai ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1 ma puipuia lelei le inisalini e faalagolago i ai ao lei amataina le maʻi.

E faʻamoemoe o le alualu i luma i le atinaʻeina o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 o le a sili atu ona vave ona o se taunuuga o le faʻaaogaina o faʻamaumauga na maua i le taimi o suʻesuʻega o le maʻi o le celiac. Ae ui i lea, o le fesiitaiga o mataupu faavae o le togafitiga o le celiac i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le a faigata pea.

"O le maʻisuka ituaiga 1 o se maʻi sili ona faigata nai lo le maʻi celiac," o le tala lea a Dr. Anderson. "O lenei tulaga e tatau ona manatu o le iuga iuga o nisi, atonu o ni tulaga eseʻese eseese o ituaiga, i luga o le faavae e lua tali tali tutusa."

Se sela i totonu o se atigipusa, poʻo se fofo ile faafitauli i le puipuiga

Ae o le taimi nei, o se vaega o saienitisi ua latou aufaatasi ma se kamupani o le biotechnology Amerika e igoa ia PharmaCyte Biotech, lea na atiae se oloa e taʻua o Cell-In-A-Box, o lona uiga, "Cell in Box." I le teori, e mafai ona ia puʻeina meli Melligan ma natia mai i le masini faʻaogaina ina ia le osofaia.

Afai e te pulea le teuina o meli Melligan i totonu o se kapoti e puipuia-saogalemu, ona mafai lea e le tekinolosi-In-A-Pusa ona malupuipuia saogalemu i le pancreas tagata ma faatagaina ai sē e galue e aunoa ma ni faafitauli. O nei fofola e faia i le cellulose - o se ufiufi lea e mafai ai e molekiki ona alu i itu uma e lua. O lenei mea e faʻapupulaina ai le gaioiga i se tulaga e mafai ona maua ai faʻamalosi Melligan i nei paʻu e mafai ona maua ai faʻamatalaga e uiga i le taimi e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka o le suka i le tagata ma le inisalini tui.

O lenei tekonolosi fou e mafai ona tumau i le tino o le tagata mo le lua tausaga e aunoa ma le faaleagaina i soo se auala. O lona uiga e mafai ona ofoina atu se tali tuusaʻo i le faafitauli mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. I le taimi nei, e tumau pea naʻo le faʻatali - o suʻesuʻega muamua e le amata i luga o maso, ae i luga o tagata, ma e na o le pau lava le mea e tatau ona e vaʻavaʻai i ai o le a maua mai i le taimi o le suʻega. O le mea moni o se mea e sili ona taua, e tumau pea ona faʻamoemoe o le a faʻamaonia ma fesoasoani i tagata i lenei faʻamaʻi e ola i se olaga masani. O lenei mea e mafai ona avea ma se mea moni i le togafitiga ma se faʻailoga lelei mo le alualu i luma alualu i luma i lenei itu.

Saienitisi i luga ifo o le fatuina o se fofo mo le maʻisuka ituaiga 1

Ua saunia e tagata suʻesuʻe Rusia ni mea e mafai ona faia ai se fualaau faasaina e toe faʻaleleia ma tausia ai le soifua maloloina o le tino i le maʻisuka ituaiga 1.

I le pancreas, ei ai vaega faapitoa e taua o Atumotu Langerhans - o latou ia e faʻapipiʻi le inisalini i le tino. Ole fesoasoani o nei hormone e lilo ai le kulūkose mai le toto, ma lona le lava - fafaga poʻo le aofaʻi - mafua ai le faateleina o le kulūkose, lea e tau atu i le maʻisuka.

Ole maualuga o le kulukose e faʻalavelaveina ai le paleni o le tino i le tino, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le oxidative, ma le tele o radical saoloto e faia i totonu o siama, lea e faʻalavelave ai le amio saʻo o nei siama, mafua ai le faaleagaina ma le oti.

E le gata i lea, o le glycation e tupu i totonu o le tino, lea e faʻafefiloi ai le glucose ma faʻamalosi. I tagata soifua maloloina, o lenei faagasologa o loʻo faʻaauau pea, ae sili atu ona lemu, ma o le maʻisuka e faʻavavevave ma faʻaleagaina ai meaʻai.

O se taamilosaga uiga ese e matauina i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O le mea lea, e amata ona oti ia sela o le Langerhans (ua talitonu fomai e mafua ona o se osofaiga a le tino), ma e ui lava e mafai ona latou vaevaeina, e le mafai ona latou toe faʻafoʻiina a latou numera muamua, ona o le glycation ma le faʻamaʻi o le oxidative mafua mai le glucose maualuga maliu vave.

O le isi aso, na lomia ai e le mekasini Biomedicine & Pharmacotherapy se tusiga e uiga i taunuuga o se suʻesuʻega fou e saienitisi mai Ural Federal University (Ural Federal University) ma le Institute of Immunology and Physiology (IIF UB RAS). Ua maua e le au atamamai o mea na gaosia i le faavae o le 1,3,4-thiadiazine e taofia ai le tali a le tagata lava ia e pei ona taua i luga i foliga o le mumū, lea e faaleagaina ai lelasea o le inisalini, ma, i le taimi lava e tasi, aveese ai aʻafiaga o le glycation ma le atuatuvale.

I pepe e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o mea na tofotofoina o le 1,3,4-thiadiazine, o le maualuga o le puipuiga o le inflammatory proteins i totonu o le toto na matua faaitiitia ma ua le iloa le hemoglobin glycated. Ae o le mea e sili ona taua, o le aofai o insulin-synthesizing sela i le pancreas na faʻatupulaia faatolu i manu ma maualuga le inisalini, lea na faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E foliga mai o fualaau fou ua faia i luga o le faavae o mea ua taʻua i luga o le a suia ai le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma tuuina atu i le lumanaʻi le faitau miliona o tagata gasegase e sili atu ona manuia folafolaga mo le lumanaʻi.

Filifilia o vailaau saʻo mo le maʻisuka ituaiga 2 o se vaega taua tele ma taua. I le taimi nei, e sili atu i le 40 masini kemikali o fua o le suka ma le tele o latou igoa tau fefaʻatauaʻiga o loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi o falemaʻi.

  • O a faʻafitauli mo le maʻisuka?
  • Le fualaau sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2
  • O a fualaau e tatau ona aloese mai ai?
  • New Drugs Drugs

Ae aua le ita. O le mea moni, o le numera o vailaau aoga aoga ma maualuga e le tele ma o le a talanoaina i lalo.

E ese mai i le inisalini o inisalini, o fualaau uma mo le togafitiga o "ituaiga maʻi" ituaiga 2 o loo maua i totonu o fualaau, lea e faigofie tele mo maʻi. Ina ia malamalama i le mea e te filifilia, e tatau ona e malamalama i le faiga o gaioiga o vailaʻau.

O fualaau uma mo le maʻisuka ituaiga 2 e vaevaeina i:

  1. O i latou e faʻalautele ai le lagona o sela i insulin (tagata taʻutaʻua).
  2. Tagata faʻamalosi e faʻamalosia le faʻasaʻolotoina o le hormone mai le pancreas (faʻasalalau). I le taimi nei, o le tele o fomaʻi o loʻo faʻatinoina lenei vaega o papa maʻa io latou maʻi, lea e le aoga ona fai. Latou te faʻaaogaina a latou faatosinaga e ala i le faia o suauu B i luga o le avanoa o avanoa. E le o toe umi ona amataina lo latou afaina, ma o le faʻamaʻi o le ituaiga lona 2 e pasia i le 1st. E i ai le le atoatoa o le insulin.
  3. Vailaʻau e faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo mai gaʻo (alpha glucosidase inhibitors).
  4. Niu fualaau.

E i ai vaega o vailaʻau e aoga, sili atu ona aoga ma saogalemu mo tagata gasegase ma i latou e afaina tele ai lo latou ola maloloina.

O fualaau sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e toetoe lava o taimi uma e faʻasolo atu ai i gasegase, e tetele. Ua aofia i totonu o le vaega o vailaʻau, lea e faʻapupulaina ai le gasegase o gaʻo uma i gaioiga o le hormone. O le tulaga "auro" e tumau ai Metformin.

Ona igoa tau fefaatauaiga sili ona lauiloa:

  • Siofor. E i ai sona aafiaga vave, ae puupuu,
  • Glucopeli. E i ai se tulaga faifai malie ma umi atu.

O mea taua o nei fualaau oona nei:

  1. Uiga lelei o le hypoglycemic.
  2. O le faapalepale onosai lelei.
  3. Toeititi atoa le leai o ni faʻalavelave leaga, sei vagana ai faʻalavelave tuga. E masani ona atiina ae le manogi (flatulence i totonu o le inumaga).
  4. Faaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le taia ona o le aafiaga i le lipid metabolism.
  5. Aua neʻi avea ma faʻalauteleina o le mamafa o le tino o le tagata.
  6. Taugofie le tau.

E maua i le 500 mg papa. Amataina le togi o le 1 g i le 2 vaeluaina tuʻu ile faalua i le aso afa afa itula aʻo leʻi oʻo i taumafataga.

O inhibitors Alpha glucosidase o se kulupu sili ona manaia o fualaau oona lea e faʻagesegeseina ai le faʻafefe o gaʻo mai le manava. O le sui autu o Acarbose. O le faʻatau atu igoa o Glucobay. I fualaau o le 50-100 mg mo le tolu taumafataga ao leʻi 'aʻai. Ua tuʻufaʻatasia lelei ma Metformin.

O fomaʻi e tele lava ina mafua ai vailaʻau e faʻamaʻi ai le maʻisuka ituaiga 2, lea e faʻaosofia ai le tuʻuina atu o inisalini oona mai i sel o B. O sea ituaiga faʻasalaga e afaina ai le soifua maloloina o le maʻi nai lo le fesoasoani ia te ia.

O le mafuaaga o le pancreas ua uma ona galue i le 2 taimi sili atu ona malosi nai lo le mea masani ona o le tetee atu o fusi i le gaioiga o le hormone. O le faʻateleina o lana gaioiga, e faʻateleina ai e le fomaʻi le faagasologa o le totoina o okeni ma le atinaʻe o le atoatoa o le insulin.

  • Glibenclamide. 1 le. faalua i le aso pe a uma ona 'ai,
  • Glycidone. 1 piliki tasi i le aso
  • Glipemiride. 1 papalama i aso taʻitasi.

E faʻatagaina e faʻaaogaina mo togafitiga faʻapuʻupuʻu e vave faʻaitiitia ai le glycemia. Ae peitai, e tatau ona e aloese mai le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o nei vailaʻau.

O se tulaga talitutusa e faʻatasi ma meglithinids (Novonorm, Starlix). Latou vave faʻafefe le pancreas ma e leai se mea e maua ai le lelei mo le maʻi.

O taimi uma lava, e toatele e faatalitali ma le faʻamoemoe, ae o iai se fofo fou mo le maʻisuka? Vailaʻau mo le ituaiga 2 O le maʻisuka e mafua ai Faʻataienitisi e Suʻe Faʻasologa Faʻasolosi Mata.

  • Dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4) inhibitors:
    • Januvius
    • Galvus
    • Onglisa,
  • Glucagon-pei Peptide-1 Agonists (GLP-1):
    • Baeta
    • Victoza.

O le vaega muamua o fualaau oona e fesoasoani i le faateleina o le numera o mea faʻamalosi faapitoa e faʻamalosia ai le gaosiga o latou lava inisalini, ae aunoa ma le faʻamaogaina o le ole B. O le mea lea, e maua ai le lelei o le hypoglycemic effect.

Faʻatau i totonu o fualaau o 25, 50, 100 mg. Ole fua ole aso ole 100 mg i le 1 fualaau, tusa lava poʻo le a le meaai. O nei vailaau ua faʻaaogaina faʻaaogaina i aso uma ona o le faigofie o le faʻaaogaina ma le leai o aʻafiaga.

GLP-1 agonists ua i ai se tomai faʻalauiloa e faʻatonutonu ai le gaʻo gaʻo. Latou te fesoasoani i le gasegase o le mamafa o le mamafa, ma faʻateleina ai le faʻafitauli o le tino o le tino i aafiaga o le insulin. Avanoa e pei o se suauu tui mo injections laiti. Ole fua amata ole 0.6 mg. A maeʻa le vaiaso o ia togafitiga, e mafai ona e aveina i le 1.2 mg i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le filifiliga o le fua saʻo e tatau ona faia ma le faaeteete ma ia amanaʻia uiga uma o tagata taitoatasi. O nisi taimi e tatau ai foi ona faia nisi inisalini togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2. I soo se tulaga lava, o le tele o fualaau o fualaau faasaina e maua ai le faʻamautuina o le glycemic control mo soʻo se tagata maʻi, lea e le mafai ona faʻafiafiaina.

Ural scientists i se tasi o vaega mulimuli o le fatuina o se fomaʻi fou mo le maʻisuka. O se mea fou fou ua fausia e saienitisi o le Ural Federal University.

E tusa ai ma le auaunaga a le iunivesite a le iunivesite, o le a faʻapitoaina togafitiga e le gata i togafitiga, ae faʻapea foi i le puipuia. O le atinaʻe e faia faʻatasi ma saienitisi mai le Volgograd Medical University. E tusa ai ma le polofesa o Alexander Spassov, o le Ulu o le Matagaluega o Falemaʻi i Volgograd State Medical University, o le eseesega i le va o le fualaau faasaina fou o le taofia lea o le faagasologa o suiga e le o le enzymatic o molini. O le fomaʻi e mautinoa o isi tui uma e mafai ona na o le toto toto maualalo, ae le faʻaitiitia le mafuaaga o le maʻi.

"O le taimi nei o loʻo i ai se vailaau o fualaʻau mo suʻesuʻega faʻapitoa. Mai mea filifilia e sefulu, e tatau ona e filifili po o le a le mea e fai e fai. E taua tele le galueaina o tulafono faatonutonu mo vailaʻau, fua o vailaʻau, suʻesuʻega vailaʻau, toxicology, saunia uma seti o pepa mo le faʻatinoga o suʻega faʻapitoa ", Na saunoa le polofesa e uiga i le tulaga patino o le galuega.

Ae ui i lea, e le o tuufaatasiga tuufaatasia uma o le a ola i suega masani.

"E naʻo le tasi le sootaga o le a oʻo atu i lenei faiga. O lenei mea o le a mulimulitaʻia e suesuega a manu, o le vaega muamua o faʻataʻitaʻiga tau falemaʻi ma ni tagata vaʻaia soifua maloloina, ona sosoo ai lea ma le lona lua ma le tolu vaega, " mautinoa le faatonu o KhTI UrFU Vladimir Rusinov.

E le o toe mamao, o fualaau oona o le a iai i falemaʻi.

Laasaga e aluese mai se miti: O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻamalolo

I le Aso Faraile, o se faʻalavelave i le sailia o togafitiga lelei mo le maʻisuka ituaiga 1 na oʻo mai i le malamalama. Sa lipotia mai e saienitisi i le Iunivesite o Harvard na mafai ona latou atiae se metotia mo le tele o gaosiga i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻega o fua masani masani, matutua, paneta o peta na maua ai le insulin mai i laulaau laulau. E le gata i lea, i le tele o mea e talafeagai mo le faʻaaogāina i tagata gasegase o latou peta peta na maliliu i a latou lava polokalama.

Suauu toe suia

E pei ona e iloa, o le pancreas e puleaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le aso e ala i le puleaina e peta beta o loʻo i totonu o le motu o Langerhans, o le hormone insulin. I le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, o siama o le tino o le tino, mo mafuaaga e le o iloa, ulu mai i motu o Langerhans ma faʻaumatia ia peta beta. O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le ogaoga o aʻafiaga e pei o le gaioiga o le fatu cardiac, le maua o le vaʻaia, o le stroke, o le le atoatoa, ma isi. E tatau i tagata maʻi ona tuiina i latou lava i ni siaki filifilia o le inisalini i le aso mo le ola, peitaʻi, e le mafai lava ona ausia atoatoa le tausisia o le faʻalenu masani o le tuʻuina atu o le homone i totonu o le toto.

Mo le tele o tausaga, o saienitisi i le salafa o le lalolagi o loʻo sailia ni auala e sui ai kene beta na leiloloa ona o le faʻaaogaina o le autoimmunune. Aemaise lava, o se metotia na atiae mo le toe gaosia o inlocytes (sene o tamaʻitaʻi o Langerhans) e vavae ese mai le paʻu paʻu. Ae ui i lea, o lenei metotia e tumau pea le faʻataʻitaʻiga, mafai ona maua ona o le le lava o totoga foaʻi mo na o se numera toʻaitiiti o tagata gasegase. E le gata i lea, o le toe suia o suauu foaʻi, e puipuia ai lo latou teenaina, e manaʻomia ai le faʻaauau pea o fualaau faʻamalosi faʻamalosi ma faʻamaʻi uma.

A maeʻa ona vavae ese mai i le 1998 o sima vavalaʻau e mafai ona liliu i totonu o soʻo se tino o le tino, o le sini a le tele o sikola faasaienisi o le sailia lea o metotia o le mauaina o suauu beta o loʻo galue ai mai ia i latou. E tele ni au na manumalo ivitro (i fafo atu o le tino ola) e liua ai siama faʻamaʻi i vailaau muamua (vailaau) o iniseti, lea e matua, tuu i totonu o meaola o se laina faapitoa o meaola falesuesue ma amata ona maua le inisalini. O le faagasologa lelei e tusa ma le ono vaiaso.

Aemaise lava, na maua e le au atamamai mai le Iunivesite o Kalefonia (San Diego) le faamanuiaina. O le aso 9 o Setema, na latou faasilasilaina ai le amataga o le muamua o ana ituaiga o vailaau o togafitiga VC-01, o vailaʻau o le beta-cell e tupu aʻe mai i siama afuafua ma tuu i totonu o se atigi semipermeable. E manatu o le vaega muamua o le faamasinoga, ua fuafua e iloilo le aoga, agavaʻa ma le saogalemu o vailaau eseese o fualaau faasaina, o le a lua tausaga, e tusa ma le 40 tagata gasegase o le a auai i ai. O loʻo suʻesuʻeina e le au suʻesuʻega taunuʻuga lelei mai faʻataʻitaʻiga o manu e toe faia i totonu o tagata ma muamua puro-cell ua totoina i lalo o le paʻu o le a matua ma amata ona maua le tele o le inisalini e manaʻomia e le tino, e mafai ai e tagata ona tuʻuina atu inisiua.

I le faʻaopoopoga i siama gasegase toto, o le punavai mo le gaosia o le tolocytes e mafai foi ona faaosofia ai siama gaogao eletise (iPSC) - mamanu mamanu e toe gaosia mai siama matutua ma atonu e mafai ona faapitoa i suauu o ituaiga uma i totonu o le tino matua. Ae ui i lea, o suʻega ua faʻaalia ai o lenei gaioiga e matua faigata ma umi, ma o le mea na mafua ai ona maua ai le tele o uiga o "atemotu".

Half lita o peta beta

I le taimi nei, na fai mai le vaega a Melton ua latou atiae se metotia e aloese mai ai i mea sese uma - e mafai ona avea ma suauu tuai ma le iPSC e avea ma punavai o le togicytes, o le faagasologa atoa e faia ivitroma a mavae le 35 aso, o le afa-lita le vaa e 200 miliona le matutua, e masani lava ona gaosia peta sela e maua, lea e masani lava, ua lava lea mo le gafa i le tasi tagata maʻi. O Melton lava ia na taua o le maliega o le "gaosia, ae sili ona tiga." "E leai se togafiti, na o le tele o tausaga o le galue malosi," o lana tala lea. Saienisi. O le maliega e aofia ai le faʻasolosolo atu i totonu o se tuʻufaʻatasiga filifilia lelei o mea tutupu e lima o le tuputupu ae ma 11 mea faʻasolosolo.

I le taimi nei, o le metotia a Melton ua faʻaalia ai iʻuga sili ona lelei i suʻega i luga o se faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka ituaiga 1. E lua vaiaso talu ona faʻauʻuina i totonu o le tino o mice o le maʻisuka, na maua ai e le tagata tagata pancreatic beta sela na mauaina mai i sela maso e maua ai le insulin e faʻamalolo ai manu.

Ae ui i lea, ao le i agai atu i tofotofoga faaletagata, e manaomia e Melton ma ana paaga ona foia se isi faafitauli - pe faapefea ona puipuia le gaoioi mai le osofaiga mai le poloka puipuia. O le faagasologa lava lea e tasi e mafua ai ona afaina ai siama peta na maua mai le iPSC o le tagata lava ia, ma le togicytes e mafua mai i le vavalaʻau masini e mafai ona avea ma sini mo se tali masani masani, e pei o tagata mai fafo. I le taimi nei, o le vaega a Melton, i le galulue faʻatasi ma isi nofoaga tutotonu o suʻesuʻega, o loʻo galulue i auala e sili atu ona foia ai lenei faafitauli. Faatasi ai ma filifiliga o le tuʻufaʻatasia o ni peta fou beta i totonu o se atigi puipuiga patino poʻo a latou fesuiaiga ina ia mafai ai ona latou teena le osofaʻiga o ni siama puipuia.

E leai se masalosalo o Melton o lenei faigata o le a faatoilaloina. I lona manatu, o le a amataina i totonu o nai tausaga o le a amataina ai suesuega a le falemai. "Ua na o le tasi le laasaga matou te alu ai," o lana tala lea.

A oʻo ina faʻamautu le togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka: atinaʻe o loʻo i ai nei ma faʻalavelave i le diabetology

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua ai ona faʻavaivaia le kulūkose ona o le leai o le insulin hormones e manaʻomia e maua ai le tino i le malosi e pei o le kulukose.

Fuainumera faamaumauina o loʻo i le lalolagi i le 5 sekone 1 tagata maua lenei faʻamaʻi, maliu i le 7 sekone.

O le faamaʻi e faʻamaonia lona tulaga o se faʻamaʻi pipisi o lo tatou seneturi. E tusa ai ma le WHO, o le 2030 o le maʻisuka o le a oʻo i le fitu ona o le olaga faaletino, o le fesili lea "o le a le taimi o le a fatuina ai fualaau oona?" E tutusa lava lona taua.

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi mo le ola e le mafai ona faʻamalolo. Ae e mafai lava ona faafaigofie le faagasologa o togafitiga e ala i le tele o auala ma tekinolosi:

  • togafitiga o le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi, lea e maua ai le faʻaitiitia o le tolu faʻaititia o le inisaliniina,
  • o le faʻaaogaina o le inisalini i kapula, i lalo o tulaga tutusa, e tatau ona faʻatonu le afa,
  • se metotia mo le faia o suauu peta pancreatic.

O le paʻu o le paʻu, taʻaloga, meaʻai ma fualaau faʻalaʻau e mafai ona taofi ai faʻamaoniga ma faaleleia atili ai le lelei, ae e le mafai ona e taofia le tagofia o fualaau mo le maʻisuka. Ua i ai nei i le aso e mafai ona tatou talanoa e uiga i le ono mafai ona puipuia ma togafitiga o SD.ads-mob-1

O a faʻafitauli i le diabetology i nai tausaga talu ai nei?

I tausaga talu ai nei, e tele ituaiga o vailaʻau ma metotia mo le togafitia o le maʻisuka ua uma ona fausia. O nisi e fesoasoani e aveesea le mamafa aʻo faʻaitiitia foi le aofaʻi o aʻafiaga o le itu ma faʻamaʻi.

O loʻo matou talanoa e uiga i le atinaʻe o le inisalini pei o mea na gaosia e le tino o le tagata.. O metotia o le tuʻuina atu ma le puleaina o le inisalini ua amata ona sili atu ona atoatoa le faʻafetai i le faʻaaogaina o pamu inisalini, lea e faʻaititia ai le numera o inisiua ma sili atu ona faʻalelei. O lenei ua uma ona alualu i luma.

I le 2010, i totonu o le suʻesuʻega o Nature Nature, na lomia ai le galuega a Polofesa Erickson, o le na faavaeina le mafutaga o le fomaʻi VEGF-B ma le toe tufatufaina atu o gaʻo i totonu o masini ma a latou mea e teu ai. O le maʻisuka ituaiga 2 e tetee i le inisalini, lea e folafola ai le faʻapupulaina o gaʻo i maso, vaʻa toto ma le fatu.

O le puipuia o lenei aafiaga ma le tausia o sela o le tino e mafai ai ona tali atu i le inisalini, ua atiae ma suesueina e le au saienitisi Siamani se metotia mo le togafitia o lenei ituaiga o faamaʻi, lea e faavae i le le puipuia o le ala faailo o le tuputupu aʻe o le endothelial tupu VEGF-B.ads-mob-2 ads-pc- 1I le 2014, sa maua ai e saienitisi mai le Iunaite Setete ma Kanata ni peta peta mai le tama tane, lea e mafai ona maua ai le insulin i luma o le kulukose.

O le faʻaaogaina o lenei metotia o le mafai lea ona maua se numera tele o ia sela.

Ae o le totoina o sima siama o le a puipuia, aua o le a osofaia e le tino o tagata. E i ai auala e puipui ai - e ala i le ufiufi o sela ma se palukalo, latou te le maua ni meaʻai poʻo le tuʻuina foi o se vaitaele o le peta mamanu i totonu o se siama e masani ona tali tutusa.

O le filifiliga lona lua o loʻo i ai se maualuga maualuga o le talosaga ona o lona maualuga ma lona aoga. I le 2017, na lolomiina ai galuega a STAMPEDE i luga o suʻesuʻega tomaʻi i togafitiga o le maʻisuka.

O taunuuga o le lima tausaga o matauga na faaalia ai ina ua mavae le "taotoga tu" i, "o lona uiga, taotoga, o le lona tolu o tagata gasegase na taofia le inuina o le inisalini, ae o nisi na totoe e aunoa ma le totoina o le suka. O lenei suʻesuʻega tāua na tupu mai i le tulaga o le atinaʻeina o meaʻai, lea e maua ai le togafitiga o le gaʻo, ma, o se taunuuga, o le puipuia o le maʻi.

O afea e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1?

E ui o le maʻisuka ituaiga 1 e manatu e le mafai ona faʻaleleia, e mafai e le au saienitisi Peretania ona oʻo mai ma se faʻalavelave o fualaau faasaina lea e mafai ona "faʻafouina" sela o le pancreatic e maua ai le inisalini.

I le amataga, o le mea faigata na aofia ai fualaau faasaina e tolu lea na taofia le faʻaumatia o sela e maua ai le inisalini. Ona sosoo ai lea, o le alpha-alpha alpha-1-antirepsin, lea na toe faʻaleleia ai le inisalini, na faaopoopo.

I le 2014, o le fesootaiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le siama o le coxsackie na matauina i Finelani. Na maitauina e na o le 5% o tagata na muaʻi maua i lenei maʻi ua maʻi i le maʻisuka. O le tui e mafai foi ona fesoasoani e taulimaina maningitis, otitis media ma myocarditis.

O le tausaga lenei, o suʻega faʻapitoa o se tui e puipuia ai le fesuiaiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le a faia. O le gaioiga o le vailaau o le a avea ma atinaʻe o puipuiga i le siama, ae le o le fofo o le maʻi.

O a ituaiga togafitiga muamua o le maʻisuka a le lalolagi?

O togafitiga uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. sosoʻoina o le pancreas, o ona fusi poʻo sela o tagata taitoatasi,
  2. immunomodulation - o se faʻalavelave i osofaʻiga i luga o siama peta e le tino puipuia,
  3. kopi o le beta cell reprogramming.

O le sini o nei metotia o le toe faʻafoʻiina o le aofaʻi saʻo o sosoʻo faifeʻau o le beta .ads-mob-1

I tua i le 1998, o Melton ma ana paʻaga sa galulue mamafa i le faʻaaogaina o le tele o le ESCs ma suia i totonu o nila e maua ai le inisalini i le pancreas. O lenei tekinolosi o le a toe gaosia ai le 200 miliona sene i luga o le gafatia e 500 mililiters, e masani lava mo le togafitiga o le tasi tagata maʻi.

O suauu Melton e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, ae o loʻo i ai pea se manaʻoga e sailia se auala e puipuia ai siama mai le toe faʻamaʻiina. O le mea lea, o Melton ma ana uo o loʻo mafaufau i ni auala e faʻamalosi ai sima.

O siama e mafai ona faʻaaogaina e suʻe ai faʻafitauli o le autoimmune. Fai mai Melton, o loʻo iai lana laina telefoni i totonu o le fale suesue, e maua mai i tagata soifua maloloina, ma tagata gasegase o ituaiga uma, ae o peta suauʻu e le oti i le mea mulimuli.

O seta Beta e faia mai nei laina e iloa ai le mafuaʻaga o le maʻi. E le gata i lea, o le a fesoasoani ia sela e suʻesuʻe suʻesuʻega o mea e mafai ona taofi pe toe faʻaaogaina ai le mea na faaleagaina e le maʻisuka i vela beta.

Sa mafai e saienitisi ona suia fusi o tagata T, o la latou galuega o le faatonutonuina o le tali a le tino. O nei sela na mafai ona faʻaaogaina ai le "mea matautia" faʻaalia.

O le lelei o le togafitia o le maʻisuka ma sela T o le gafatia e fatuina se aʻafiaga o le immunosuppression i luga o se okeni faapitoa e aunoa ma le faʻaaogaina o le tino.

O le siamaina o suauu T e tatau ona alu saʻo i le pancreas e puipuia ai se osofaʻiga i luga, ma o siama puipuia e ono le aafia.

Masalo o lenei metotia o le a suia ai le togafitiga o le insulin. Afai e te faʻalauiloa atu sela o le T i se tagata o loʻo amata ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1, o le a mafai ona ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi mo le ola.

O faʻafitauli o le serotypes e 17 na faʻaaogaina mo le aganuʻu faʻalauiloa RD ma le isi 8 i le aganuu a Vero. E mafai ona faʻaaoga 9 ituaiga o siama mo le tui puipuia o lapiti ma le avanoa e maua mai ai ni faʻataʻitaʻiga patino.

A maeʻa le faʻafetauiina o le lavea a le Koksaki A i serotypes 2,4,7,9 ma le 10, na amata amata e le IPVE ona faia se diagnostic sera.

E mafai ona faʻaaoga 14 ituaiga o siama mo le suʻesuʻega tele o faʻamaʻaloga poʻo sui i le toto toto o tamaiti i le tali o le vaeluaina.

E ala i le toe gaosia o sela, na mafai ai e saienitisi ona latou faʻamalosi le inisalini e fai ma peta peta e tali atu i le kulukose.

O le taimi nei o le gaioiga o sela e matauina i na o maso. E le o talanoa mai saienitisi e uiga i ni taunuuga patino, ae o loo i ai pea le avanoa e togafitia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 i lenei auala.

I Rusia, i le togafitiga o gasegase na maua i le maʻisuka na amata ona faʻaaogaina le fomaʻi fou o le Cuban. Auiliiliga i le vitio:

O taumafaiga uma e puipuia ma togafitia ai le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i le isi sefulu tausaga. O le i ai o nei tekinolosi ma metotia faʻatinoga, e mafai ona e iloa manatu sili ona mataʻutia.

O faʻataʻitaʻiga muamua o le maʻisuka togafitiga na amataina

Pe o ni vailaau faʻapitoa e fatuina ai fualaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka? O se popo fou o fualaau faasaina e faateleina ai le gaosiga o le inisalini i le 40 taimi.

Sa suʻesuʻe e tagata suʻesuʻe i le Falemaʻi Falemaʻi o Sinai Sinai i Niu Ioka se fualaau o fualaau faasaina lea e mafai ona matua faateleina ai le numera o siama e gaosia ai le inisalini. O le mea e masani ai, o lenei sailiga e mafai ona avea ma meafaigaluega muamua i le talafaasolopito o vailaau mo togafitiga faʻamaʻi o le maʻisuka. Manatua o lenei maʻi le gasegase e masani ona masani ma soifuaga atoa - o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo. O ē ua afaina o loʻo i ai le tele o peta peta e maua ai le inisalini. E le lava le inisalini, e le mafai e le tino o sea tagata ona faia lelei le kulūkose poʻo le suka. Ma o lenei, saienitisi mai le Iunaite Setete ua latou iloaina o se fualaau fou ua taʻua o le harmin e mafai ona maua ai le "turbo-charging" i suauu o le pancreas ina ia latou faasaolotoina le 10 taimi sili atu o gaosiga o beta e gaosia ai le insulin i aso taitasi.

E sili atu, pe a tuuina atu le harmin faatasi ai ma se vailaau lona lua, e masani lava ona faʻaaoga e faaosofia ai le tuputupu ae o le ponaivi, o le numera o peta beta na gaosia e le tino na faʻatupulaia i le 40 taimi. O le vailaau o loʻo faʻataʻitaʻiina ma o loʻo faʻaauau pea i le amataga o le suʻega, ae talitonu tagata suʻesuʻe o lenei malosi malosi i luga o peta beta o le a mafai ai ona suia matua togafitiga algorithm mo tagata mamaʻi e pei o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

MedicForum manatuaina i Rusia e tusa ma le 7 miliona tagata e maua i le maʻisuka, e tusa ma le 90% maua le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafua ona mafua mai i se olaga ola ma le gaʻo. E toaitiiti miliona isi tagata Rusia ua uma ona togafitia, o lenei tulaga e mafai ona liua i le maʻisuka atoa i totonu o le 5 tausaga pe afai e le auai le tagata maʻi i togafitiga ma e le suia ai lona olaga. (FAITAU ATILI)

Tuua Lau Faamatalaga