Le faʻaaogaina o le gaʻo paʻu i le maʻisuka

Mai lava i le taimi mulimuli, oo tatou tamamatua ma tamamatua o loʻo faʻaaoga le gaʻo paʻu mo le maʻisuka. O lenei oloa e aoga foi i le togafitia o isi faʻamaʻi - pepatic ulcer, pneumonia, tuberculosis.

O meaola ma microelements e aofia ai i le tuufaatasiga o le paʻu manu e faateleina ai le lagolago a le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka.

Fomaʻi fomaʻi ma fomaʻi faʻamaonia e faʻamaonia le faʻaaogaina o gaʻo paʻu mo le maʻisuka. O le mea moni, o sea oloa o le a le fesoasoani i le faʻamaʻapeʻapeina atoatoa o faʻamaoniga ma faʻamaonia le maualuga o le glycemia. E ui i lea, o le a faateleina ai le puipuiga o le tagata ma tuʻuina atu le lagolago i le tino.

Vaega o le gasegase o le maʻi

E pei ona e iloa, o le maʻisuka o se togafitiga e aʻafia ma le faʻafitauli o le autoimmune. "O le maʻi faʻamaʻi" e aʻafia ai le 9.6 miliona tagata i Rusia, ma o lenei faʻataʻitaʻiga ua tupu i tausaga taʻitasi.

O le maʻisuka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua - o le insulin-e faalagolago ma e le o le inisalini. I le tulaga muamua, o le faaletonu o le pancreas, e sili atu ona saʻo, i ona peta beta, lea e nafa ma le gaosiga o le inisalini.

O le iʻuga, o le hormone e le mafai ona gaosia, ma o le kulukose e le o aʻafia ma faʻaopoopoga i le toto. O lenei maʻi e aʻafia ai le faitau aofaʻi o le faitau aofaʻi o tagata, o le mea lea e masani ona taʻua o le "talavou". O se tasi o vaega autu o togafitiga o togafitiga o le inisalini, lea e le mafai ona tufatufaina.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e fesoʻotai ma se faʻaitiitia o le lagona o le faʻalogoina o masini. O le pancreas e maua ai le inisalini, ae e le o toe iloa e cell sel. O lenei faagasologa ua taua o le tetee o le inisalini. Faʻatasi ai ma le umi o le soifua o le maʻisuka ma le faateleina o le inisalini, ua tupu ai le palacreatic depletion, lea e afua ai taunuuga ogaoga o le maʻi. O le maʻisuka e leai se inisalini e aʻafia ai le tele o tagata i le 40 tausaga le matutua, aemaise lava i latou o loʻo mamafa tele ma maua le gasegase.

E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga e iloagofie - o le faateleina o le suka toto i se fafine maʻitaga. E masani lava pe a uma ona fanau mai, o le a le mafai ona alu ese atu na ituaiga o togafitiga. O togafitiga le lelei o le maʻisuka ituaiga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le faʻamaʻi o le ituaiga 2.

Seʻi oʻo mai i le taimi nei, o vailaau faʻaonapo nei e leʻi fatuina se meafaigaluega e fofoina ai le maʻisuka. Ae ui i lea, o le togafitiga o le inisalini ma vailaau, meaʻai ma faamalositino, faapea foi ma suesuega masani o le a fesoasoani i le puleaina o le glucose.

O togafitiga faʻapitoa e faʻaaoga foi mo le maʻisuka. Aʻo leʻi faʻaaogaina fua o fualaau a fomaʻi, e manaʻomia ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

E tatau ona maitauina o le tele o tagata gasegase e faʻaaogaina e le gata i le leaga, ae o isi gaʻo foi mo le maʻisuka (urosa, squirrel sol).

Le faʻaaogaina o le gaʻo meaʻai

E tuʻuina atu i tamaiti le 1 sipisi i le aso, ma tagata matutua - lua ao leʻi 'aʻai. E faʻaaoga le gaʻo pine i le faʻamamaina o foliga. O le mea lea, ao leʻi faʻaogaina, ua aveeseina mai le pusaaisa ma tuu ai e mafanafana i le vevela o le potu mo sina taimi. E faʻatagaina foi ona faʻaaoga gaʻo susu ma le susu ma le meli, ae na o luga o le fructose.

Mo i latou na e le fiafia i le manogi o le gaʻo, o le oloa o loʻo faia i laulatini gelatin. E le gata i lea, ina ia aveesea ai le manogi, ua faaopoopoina i le teuteuga o le St. John's wort pe oso aʻe i luga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le gaʻo, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E taua tele lenei mea ona o le oloa ua solia ile:

  1. Tasi le lagona.
  2. Alu o le dermatitis.
  3. Tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.
  4. Tuʻuina o se tamaititi (aemaise lava le uluaʻi tolu tausaga).
  5. Fafagaina susu.
  6. Vaʻaia o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ma le vaʻaia.

I togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona saunia le fua o loʻo i lalo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e gaʻo le gaʻo (100 g), koko paʻu ma le meli fructose. O le glycemic index (GI) o koko koko e laʻititi, e na o le 20 iunite.

E tatau ona maitauina o le glycemic index of honey on glucose o le 100 iunite, ma i luga o fructose - na o le 19 iunite. Ina ia saunia le oloa, o le ae manaomia foi le pata (GI = 51), aloe alo (50 g), mummy (5 g), propolis ma le 93% ava malosi. O mea uma lava e faʻafefiloi seʻia oʻo ina maua mai se suʻega tutusa.

O nei vailaau faʻaaoga e faʻaaoga i fafo ma fafo. Mo le faʻafofoga tautala, 1 sipunetone o le vailaau faʻasaina ua faʻafefeteina i le susu susu, o le glycemic Index e 30 iunite. Ua inu i luma o le taumafataga autu.

Mo le faaaogaina i fafo, ave le 1 sipuniti o le oloa ma faʻasala i totonu o se ipu vai inu. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i totonu o le paʻu i le tino atoa seia oʻo ina faʻamalosi vave i le taimi lava lea ao lei malolo se po. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le faʻaogaina o le faasolosolo malie o le toetoe lava o mea uma e maua ai, e le o mafua ai le faateleina o le suka.

O le togafitiga ma le gaʻo meaʻai e faia i le tele o taimi i le tausaga. O le mea lea, o le a ia puipuia le atiina ae o aʻafiaga ogaoga o le maʻisuka - retinopathy, neuropathy, vase vascular disorders, diabetic microangiopathy ma isi maʻi.

Faʻaleagaina o meatotino

I le amataina, e tatau ona fai mai o le fatred fat fatimi e tusa ai ma tulafono uma e foliga mai o se tuufaatasiga tutusa o se paolo manaia ma se mea manogi vaivai. E foliga tutusa foi ma se suauu mafiafia, ma le vevela, aʻo i ai i le vevela o le vevela o le potu ma luga ae o le a amata ona liusua ma avea ma suavai. Soo se eseesega mai ia ituaiga uiga faaalia e faaalia ai le gaʻo po o le gaʻo le gaʻo, lea e taatele i luga o fata. O le mea moni o le ola papa o lenei oloa e le o se mea umi, ma e faigata tele ona maua i ni aofaiga tetele, o le mea lea e masani ai ona faʻaaogaina e le au scammers le gaʻo o isi meaola, ma pasi ese ai mai le gaʻo.

I soo se tulaga, e tatau ona e faʻatau i totonu o nofoaga faʻalagolago e pei o falemaʻi poʻo faleoloa lelei, siaki lelei le amio saʻo o le afifi, aso maeʻa ma le gaosiga.

E mafai pe leai

O le tele o fomaʻi e fautuaina tagata mamai i le maʻi o le endocrine e aofia ai le gaʻo o le leaga i fua faatapulaa i le taumafataga. E faia lenei mea mo togafitiga faafomaʻi. O se mea masani e iai se manogi manaia, o le toʻatele e mumusu e faʻaaogaina. I luga o le faʻatau, e mafai ona e mauaina se vailaʻau o le igoa e tasi i totonu o capsules. O tagata o loʻo i ai faafitauli i le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, e masani lava ona faʻamatalaina e avea o se mea faaopoopo meaʻai. I le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e ave i luga o se manava gaogao. O le va i le va o taumafataga ma taumafataga e tatau ona tusa ma le 30 minute. E lelei tele le ave faʻalua i le aso. Afai e faʻaaoga se mea masani, e tatau ona mafanafana i le vevela o le potu.

O fomaʻi e fautuaina le inu malosi o le fatger capsules. O se oloa masani e sili ona lelei mo le faʻaaogaina i fafo.

Vailaau faʻamaʻi

E faʻatatau tonu i vaega o vaega o le gaʻo ma e taua i le soifua maloloina o tagata, ona aofia ai lea:

  • Vitamini A ma E
  • B vitamini (B2, B3, B5, B6, B9, B12),
  • polyethsaturated fatty acids,
  • vailaau oona
  • cytamini
  • isi micro-elemene elemene.

O le faʻatinoga o vitamini A ma E e matua maualuga lava, ma o le mea muamua lava e taua le tau atu e uiga i a latou mea e tetee ai ma le faʻaleagaina. E le gata i lea, latou te auai i le faagasologa o le faamaloloina o mea ua faaleagaina, faateleina le puipuiga o le maʻisuka, faʻaauau le gaosiga o mea taʻavale e taua mo le tuputupu aʻe, ma faʻamaonia foi le gaioiga o le faʻaleleia o le tino.

I le isi itu, o gaioiga gaosi o le omega e faʻaleleia ai faiga faʻapitoa i le tino ma e taua tele vaega mo le gaioiga masani o le fatu ma vaʻa toto, faʻapea foi ma le popole, endocrine ma fualaau faʻafefete. Latou te afaina ai foi musika i le paʻu, ae o le mea e sili ona taua, latou te fesoasoani i le tino e puleaina le maualuga o le suka i totonu o le toto na o ia lava.

E mafai ona matou fai atu ma le saogalemu, o lenei mea o le gaʻo o le suka i le maʻisuka o se vailaau sili ona lelei, lea, i se faaopoopoga, e puipuia ai le lamatia o le kanesa.

E tusa ai ma vailaʻau faʻasaina, latou te faʻatuai le faagasologa o le faaputuputuina o masima i totonu o sooga ma totoga o le suauu toto, ma ia faʻaalia ai foi a latou mea totino ma faapaleniina galuega o le gastrointestinal tract. O lenei mea o loʻo faʻaalia i le faiga o se filifiliga faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina o sua oona ma le faʻamalosia o le motilemini.

I le mea mulimuli, o le vitamini B e tele sona sao taua i le faagasologa o le hematopoiesis, faʻamaonia le vaʻai tagata ma le galuega mascular. E le gata i lea, o gaioiga e pei o le polotini, masima ma le masima vai masima i totonu o le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e leʻo iai.

Faamanuiaga ma le afaina

Faʻamatalaga masani e matauina:

  • faamalosia o puipui o vaʻa toto,
  • puipuiga o le atiina ae o maʻi fatu,
  • puipuia le foliga mai o pupuni o le toto, le atinaʻeina o le gangrene,
  • faaleleia atili le faagaoioia o totoga o faaaliga vaaia,
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory
  • faamalosia o puipuiga
  • faaosofia o le gaosiga o le palatini,
  • aʻafiaga
  • faateleina i le tele o leo.

O mea faʻamalolo e mafua mai i le mea moni e aofia ai le tele o mea aoga. Vitamini e fai ma antioxidants. Faʻafetai i a latou faatosinaga, o le aʻafiaga o faʻamalolo saoloto e faʻamavaeina, o lenei mea e taofia ai le atinaʻeina o le faʻalavelave faʻamalolo.

O le vitamin A e nafa ma le tuputupu ae ma le vaʻaia. E talafeagai mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, aua a faʻamalosia i le tele o mea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le retinopathy. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le a faʻaleagaina le vaʻaia ona o faʻalavelave i le gaioiga o tamai vaa o loʻo i totonu o le retina. Retinol e nafa ma le vave faʻafouina o le paʻu. E talafeagai lenei mea mo le maʻisuka, o ia lea o manua uma, manua, maʻi o le tino mo se taimi umi.

Vitamin E e faʻaleleia toto toto. Ona o lenei mea, o le mea e ono mafai ona maua i le gangrene ma le toto i le pito i lalo e faaitiitia. O le aʻafiaga o le atinaʻe o pathoces cardiovascular ma le faʻaaoga masani e faʻaititia foi e le 90%.

E manaomia le vitamini B mo le masani ai o le faagaioia o le tino, e faaosofia ai le puipuiga o le tino ma le faagasologa o gasegase.

Mo tagata gasegase e sili atu ona mama, e fautuaina e le au fai meaʻai mea gaʻo meaʻai mo le mamafa, ma le mamafa o le mamafa, o lona tino i totonu o le tino e tatau ona faatapulaaina. E le gata i lea, o tagata e mafatia i faafitauli ma le gastrointestinal tract ma le allergic dermatitis o le a lafoaʻi le oloa.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

O le oloa e maua ai se aoga aoga i le tino o fafine maʻitaga. Ua fautuaina le togafitiga faʻaleagafesa ia faʻaaogaina i ni aofaiga laiti i aso uma. O sui o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻamaonia pe a iai ni faafitauli faʻalesoifua maloloina, o le aʻafiaga i luga o le tino o tina faʻamoemoe e leʻi suʻesuʻeina.

Afai ei ai faafitauli i le paʻu, lauulu, faʻaaogaina fafo e faʻaalia: o se kulimi faapitoa e faia mai i le faaopoopoina o pata pata, germ wheat, geranium, rosewood.

I le maʻisuka faʻamamaʻi, e le tatau ona e teena le gaʻo fatu. E le afaina ai le suka, ona leai lea o se aafiaga leaga i le tino o le fafine ma le fetus. E toʻatele e finau pe a ave, o le faʻaititia o le glucose e faʻaitiitia. Ae ui i lea, e le aoga le faʻamoemoe mo se faʻapitoa faapena mai le faʻaaogaina. E sili atu le mulimuli i se taumafataga na faʻamatalaina e se endocrinologist.
E taua tele le faʻaitiitia o le suka i le vave e mafai ai. A leai, o le a mafatia le tamaititi. E i ai i pepe pepe ni faʻafitauli tau atinaʻe faʻapitoa ma faʻafitauli faʻalesoifua maloloina eseese pe a uma ona fananau. E mafai ona puipuia faʻasalaga pe afai o le suka e faʻapitoa. I mataupu e le aoga ai le taumafataga, ua faatonuina le inisalini.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

O se meaʻai faapitoa e mafai ai e oe ona faʻaititia le ono ono tulai mai ni faafitauli e mafua mai i le i ai o le maʻisuka, e faʻaitiitia ai le toto suka. O mea e faʻateleina ai le toto suka e le tatau ona ulufale i le tino.
Endocrinologists fautuaina se taumafataga maualalo-gaosi. E na o le pau lea o le auala e toe faʻafoisia ai le soifua maloloina e aunoa ma le faʻaaogaina o vai. E tatau ona suia atoa le auala e tuufaatasia ai le lisi. Mai le taumafataga, e tatau ona vavaeese e le gata i se mea faigofie, ae o ni mea gaʻo maulalo foi. Faatasi ai ma falaoa, suamalie, meaʻai vave, falaoamata, pasta, pateta, fualaau aina suamalie, vine e paʻu i lalo o le faasaina.

O tagata gasegase leaga e maua i le maʻisuka ua faʻatagaina e faʻaaogaina. Ae e sili le lelei ona 'ai i luga o se manava gaogao, e aunoa ma le tuufaatasia o le faʻafeiloaʻiga ma isi oloa. O le tuufaatasiga o gaʻo ma gaʻo e mafua ai le fausiaina o le mamafa o le tino. E le tatau ona lelei le maʻi suka. A uma, e le aʻafia le inisalini i le tino o le tino, o lona uiga o le faʻaaogaina o le kulukose e faʻaleagaina.

Fatger gaʻo mo le maʻisuka, metotia faʻaaoga

O le toʻatele oi tatou e iloa le gaʻo o le palapala mama o se vailaʻau faʻamaʻi pipisi, ae le o tagata uma e masalomia o lenei mea masani o meaola manu e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Fai mai nisi tagata suʻesuʻe o le maʻisuka o se ala o le ola, ma oi latou, i la latou lava ala, e saʻo. Ia, e tatau ona e malamalama i lena mea maʻisuka e lua ituaiga:

  1. O le ituaiga muamua e mafua mai i le solia o le sifi o le insulin i totonu o sela o le pancreas. E tupu i tagata o vaitausaga eseese, e ui lava e taua o "talavou."
  2. O le ituaiga lona lua e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o le siama le mama i le inisalini.

Faʻamatalaina o le Fatger Fat for Diabetes

O le mea masani, o le paʻu paʻu mo le maʻisuka ua faʻamatalaina e avea o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu mo ituaiga uma o lenei maʻi. O le meaʻai e aofia ai le tele o vitamini ma meaʻai eseese, o se punavai lelei o le malosi.

Faʻafetai i le gaʻo, o le pine e mafai ona faʻafetaia ai le ogaoga o taumalulu aʻo iai i totonu o le falemaʻi (pe afai e faʻamatalaina i fuainumera faasaienisi, o loʻo i ai i se tulaga o le taofi masalosalo). O le mea lea, pe a faʻaaogaina le gaʻo oona i totonu, o le a maua uma e la tatou paʻu mea uma e manaʻomia e toe faʻafoʻi ai sela o meaʻai:

    antioxidants. O nei vailaʻau e puipuia ai le faʻaleagaina o aʻafiaga saoloto i totonu o fatuga o okeni, vitamini B, faapea foʻi ma vitamini vitio A ma E, e talafeagai mo le toe faʻafoioina o faʻalavelave e tutupu i le tino. polyethsaturated fatty acids - vaega ia e sili ona lelei le gaioiga o le lipid metabolism.

Auala e ave ai se oloa faamama

Tuuina atu o le gaʻo pine e tulagaese i le tofo, e lelei tele le faʻafefiloi ma fualaau oona aʻo leʻi faʻaogaina:

    E tatau ona e ave le selau kalama o gaʻo paʻu, faʻafefiloi ma le meli ma koko koko (tutusa i le tele). Faʻaopopo le limasefulu kalama o le suauu ma le aloe i le miliu o manu. O le isi laasaga e faaopoopo i le paluga lima kalama o mummy, propolis ma le ava malosi.

Auala e ave ai le gaʻo meaʻai

I totonu o le tusiga o le ae iloa ai le auala e ave ai le gaʻo meaʻai. O fea mataupu e tatau ona faʻaaogaina, ma e faʻamalosia ai. O le a tatou talanoa foi e uiga i le tuufaatasiga o lenei oloa ma fua faatatau aoga e faavae i luga.

I le taimi muamua, e tatau ona lapatai atu o loʻo faʻatau atu o se mea masani i totonu o fagu, faʻapea foʻi ma foliga o capsules. Afai o se masini faanatura masani lea, o le tau o le 250 ml fagu i Rusia o le 450 rubles po o le $ 7.4 (ata i le tauagavale). I capsules 0.25 g (100 pi.) E tau 130-150 ru ma $ 2.2 (ata i le taumatau). E tasi le tagata matua e maua ai le 3-4 kilokalama o le gaʻo.

Mea aoga

O le meaʻai o le Badger o se mea masani lea e lelei ona uuina e le tino. O lana gaioiga e aʻafia ai le gaioiga o totoga ma tino uma, fesoasoani i se tagata ia ola maloloina ma malosi. I se tulaga lautele, faʻaaoga masani le gaʻo o ia faagasologa ua faavaeina:

    Faʻaleleia le gasegase o le tino, faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract, puipuia le atinaʻeina o le tino oona, fesoasoani i le togafitiga o le bronchitis masani, tuberculosis ma le niumonia, ua faʻaaogaina e avea ma anti-inflammatory ma antiseptic, faʻamalosia le polokalama puipuia, faafetai lea e puipuia ai le tino mai siama ma siama, , ei ai sona aafiaga lelei i le faʻaleleia o le tino i fafine, talu ai ona faʻamautuina se tala o le hormonal, e aʻafia ai le tulaga faʻalagona.

O le mea moni, e faigata le fofoina o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le gaʻo o gaʻo na o ia, ona o se mea masani lautele. E manaʻomia e le tino le toe faʻafouina o le malosi ina ia mafai ai ona feagai ma le faʻamaʻi.

O le aʻafiaga aoga o le gaʻo o le gaʻo e faalagolago i lona natura masani ma le faʻaleleia o le siʻosiʻomaga. I le uma, o lona faavae o meaʻai e maua ai meaʻai, o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o le tagata. O le masani lava, o se mea mama, manogi suamalie ma se manogi faapitoa ma se mausali mafiafia. E tatau ona e filifilia ma le faʻaeteete le gaʻo o manu, aua o le tele o taimi e faʻatau atu e le o le maualuga poʻo le faaleagaina.

O le gaʻo sili ona aoga o le mea lea e maeʻa le pine ae leʻi faʻamaonia, lea e ono masina. O le taimi tonu lava lea o le tele o vaega aoga e faʻaputuina i le tino o le manu ina ia ola ai i le taumalulu. E talitonuina e na o le tino o le pine e mafai ona maua ai le tele o vitamini aoga ma minerale.

E moni lava, i totonu o lona gaʻo gaʻo e aofia ai le tele o aano o gaʻo susu. O nei vailaʻau e lelei lava ona iloa e le tino o le tagata, aua e faigofie lava ona maua. E le gata i lea, o le tele lenei o vitamini A, E, K ma le vaega B. Talu ai ona o na ituaiga o meaʻai, o le faʻaaogaina o le gaʻo e mafai ai ona faʻaoga lelei uma totoga ma mamanu.

Le tuufaatasiga o mea manogi ma ona mea aoga

O le meaʻai (e pei o isi meaola o loʻo paʻu i totonu o le falemaʻi - bears, marmots, squirrels sol) e tele mea aoga.

O vaega e faatagaina ai le manu i le taumalulu, i luga o le gaʻo, o le fafine e fafagaina tamaʻi povi na fanau ia te ia i le sefulu tausaga muamua o Mati.

E aofia ai le gaʻo mea leaga:

  • A - Vitamini o le tuputupu aʻe ma le faʻaaliga. Vitamini A e puipuia ai le retinopathy (leaga le vaaia). E le gata i lea, e lagolagoina ai le faʻafouina o le paʻu ma le faʻamaʻi manuʻa. Mo le maʻisuka, o manua ole faʻamaloloina e avea ma masani masani, pe afai e te le lagolagoina le tino ma meaʻai fualaʻau poʻo mea faʻalaiolosi. E taua le iloa: i le vevela malosi poʻo le faʻamaʻiina, ua faʻamamatia le vaitamini A. O le gaioio gaioiolosi e faʻalavelaveina lona faʻafefe.
  • E - Vitamin Skin ma le Faʻafouina o Mea. Latou te taulimaina ma le manuia ia faʻamaʻi o le fatu ma vaʻa toto, faʻafefete o fatugaʻo, maʻi o le gaʻo, thrombophlebitis, osofaʻi fatu. Vitamin E e faʻaleleia ai le toto, lea e taua tele, talu ai o le faʻamautuina o le tafe toto e puipuia ai le faʻamaʻaloga o le toto i vae ma le galanrene o le tino. E le gata i lea, o le vitamini E e maua ai le faʻamautinoaina o vitamini A ma lana gaioiga. O le aʻafiaga o le vitamini E e le o aliali vave. Faʻatasi ma faʻamaʻi o le ischemic, o le 10 aso muamua na faʻapupulaina i le tino, ma pe a maeʻa pe a maeʻa ona faʻaleleia. O le aafiaga o le taumafaina e mafai ona iloa pe a uma le masina ma le afa. Faʻaauauina le faʻaaogaina o vaitamini e puipuia ai le faʻalavelave o le fatu i le 90% o tagata gasegase maua i le maʻisuka.
  • Vaega B - e nafa ma le faʻaogaina o le tino, faʻaogaina o le tino ma faiga faʻavae. Vitamini B e tuʻuina atu ai manaʻoga i fusi nasu ma le vaevaeina o meaʻai gaʻo, faʻapea foʻi ma aʻafiaga ma gaʻo. E manaʻomia le Vaega B mo le gaioiga o fatugaʻo ma le tuʻuina atu o sela i le vai. O le aofaiga o vitamini o lenei vaega e puipuia ai le faʻafefe, faateleina le leo.

O le meaʻai o le Badger o loʻo i ai vitamini taua ma vaega o le ola maloloina.

O le a le falaoa pipi? O a meatotino o loʻo i ai ma faʻapefea ona fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi eseese?

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o pipi. Faitau atili i lenei tusiga.

Vaʻa ma le fua

I le vaitaimi o le faʻavavevaveina o faʻalavelave, faʻapea foi i le taimi o le mafanafana ma le malulu, o le fua o aso taitasi e faʻatupulaʻia i le 3 sipuni tele i le aso (mo tagata matutua). Afai ua maua se faʻamaʻi ogaoga, o loʻo i ai se faʻafitauli lona lua, o le fausiaina o le pisa, ua faʻateleina le faʻasolosolo i le 6-9 punetini o gaʻo i le aso (3 punetini i aso taitasi ese mai meaai). A mavae le masina o togafitiga, latou te malolo mo le 2-3 vaiaso, ona toe fai lea o le vasega.

O fea e faʻaaoga ai?

  1. O se meafaigaluega lelei tele mo le faʻamaloloina o manua fafo ma totonu ma maʻi pipili. Faamaloloina maʻi o le manava ma le Duodenum, maʻi o gaʻo fafo.
  2. O togafitiga faʻaleaganuʻu mo le bronchitis ma le niumonia, faʻapea foi ma se togafitiga lelei mo le gaʻo masani i totonu o tagata ulaula. Pe a togafitia se tale, gaʻo le gaʻo i le susu vevela ma inu i le po.
  3. O se fualaau faasao o Tibet e aofia ai mea faaopoopo: aloe, propolis, mumiyo, honey, koko ma le pata. O le gaʻo pine, o le meli ma le koko o loʻo ave i le 100 g ia mea taitasi, pata ma aloe - 50 g ia taʻitasi. Mumiyo ma propolis - 5 g ia mea taʻitasi.

O fea e maua?

O le aganuu ma sili ona maufaʻailogaina o le mauaina o falemaʻi. Mo le faʻatau atu, gaʻo o loʻo tumu i fagu tioata. E mafai ona faʻatauina faʻataʻitaʻi tutusa i le pa, ae o latou uiga e sili atu ona leaga. O le auala aupito sili ona faʻalagolago, ae le masani ona faʻaaogaina e maua i le tulimanu.

O le gaʻo sili ona aoga e vevela i totonu o le vai faʻaʻeleʻele aʻo faʻasaʻo le faʻafesoʻotaʻi ma le ea. E sili atu le leaga pe a vevela i totonu o se paʻu uʻamea saʻo i luga o le vevela vevela. Faatasi ai ma lenei mafanafana, ua maua ai le maualuga o le vevela i le vaega maualalo, vitamini ma enzymes oti. E leai se faʻaaogaina o gaʻo faʻafefeteina, ae e le eseese i le tofo mai se masini e le manava. O le eseesega e aliali i le taimi: o le overheating e maua ai se taimi oona.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o gaʻo i taimi eseese o le tausaga e eseese. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o mea e masani ai e aʻafia ai le lelei. O le solomuli malie i le vai malulu e toetoe lava a aveesea atoa le manogi o le manu.

A maeʻa ona toe fufulu, e faʻamamāina e ala i le susu ma sasaa i ipu tioata. I totonu o lenei pepa, o le vailaʻau e pa'ū i totonu o falemaʻi faʻamalositisi, pe a tofotofoina mo mea e aofia ai vaega ma afifiina i totonu o se atigi pusa tioata.

Faʻavaeina ma mea aoga o le gaʻo paʻu

O le meaʻai faʻamaonia e lauiloa mo ana meatotino aoga.

I le taumalulu, o lenei meaola ua lafi, ua teuina ma se tele o mea e manaomia e faatumauina ai le tino.

Muamua, o le gaʻo paʻu e aofia ai gaʻo gaʻo susu poʻo le PUFA (omega-3,6,9). E tāua tele i le taua e faasaga i le "maʻi maʻi."

O PUFA e i ai se aoga aoga i le tino:

  • faamalosia puipui puipui, puipuia le atinaʻeina o gasegase cardiovascular,
  • o se faʻavae faʻavae, o se vaega o le nerve sela ma le toe faʻataʻiina o mata,
  • puipuia le atiina ae o fusi toto ma gangrene, ao latou faateleina le microcirculation o tamai vaa,
  • faʻaleleia le faʻatinoina o le mea faitino ma faʻamalosia ai filo namu,
  • i ai le aʻafiaga o le ita.

Ua tumu le gaʻo pine i le tele o vitamini A, B ma le E. O i latou o ni antioxidants o loʻo feteʻenaʻi ma le faʻavaeina o le tele o faʻamalolo ma le faʻalavelave faʻamalolo.

O le vitamini A e nafa ma le tuputupu aʻe o le tagata ma le vaʻai. I le maʻisuka ituaiga 2, o le vaitamini A e matua puipuia ai le atinaʻe o le retinopathy. O lenei togafitiga e fesootaʻi ma se faʻaletonu o tamai vaa i le retina, lea e oʻo atu ai i le faʻavasegaina o le vaai. E le gata i lea, o le vailaʻau A e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o le paʻu, talu ai o le tele o le maʻisuka e mafatia mai le mea moni e sili atu le umi o le faʻamaloloina oo latou manuʻa nai lo tagata soifua maloloina. E tatau ona manatua e faʻaumatia i le vevela vevela ma e le o gauai i le taimi o le faʻaaogaina o le carbon carbonate.

Vitamin E fesoasoani i le faʻafefeina o vitamini A. E faʻaleleia ai le toto, ma puipuia ai le faʻamaʻiina o le toto i pito pito i lalo ma le atinaʻe o le gangrene. O le vitamin E e le faʻaaogaina lona aafiaga i le taimi lava e uma ai ona faʻafefiloi. Mo sina taimi, e faʻaleleia, ma a maeʻa le 1-1.5 masina e mafai e le tagata maʻi ona lagona lagona muamua o le talosaga. O le faʻaaogaina o vitamini e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻi cardiovascular i le 90% o le maʻisuka.

Vitamini o le kulupu B e aʻafia ai le gaioiga o le tino, e nafa ma le faʻafesoʻotaʻi o le tino ma faiga faʻavae. Latou te faʻaleleia galuega tau fatuga ma saturate i le vai.

E le gata i lea, o vitamini B e faʻaleleia ai le leo ma puipuia le foliga mai o le faʻafefe.

Fautuaga pe a filifilia se meafaigaluega

E mafai ona faʻatau mai meaʻai leaga i soo se falemaʻi. Latou te faʻatau foi i le maketi poʻo mai se tulimanu, ae o le maualuga o sea ituaiga oloa o le a le masalomia. O se oloa lelei e tatau ona sinasina pe samasama i lanu e aunoa ma se manogi poo le rancid manogi. Teuina i totonu o le pusaaisa i se vevela mai -20 i le +5 tikeri Celsius.

O le gaʻo aupito sili ona aoga e maua e aunoa ma le okesene i totonu o se vai faʻaʻeleʻele (e oo atu i le +40 tikeri Celsius). O le lelei o le oloa o le a le lelei pe afai e kuka i totonu o se mea uamea i luga o le vevela vevela.

I lenei tulaga, ua galo le gaʻo ma ua le toe aoga ona uiga, talu ai ona ua mate le enzymes ma vitamini. I le faaopoopo atu i le mea moni o le gaʻo o le gaʻo e le aumaia ai se faʻamanuiaga, i le aluga o taimi e maua ai se tofo oona.

O le tuufaatasiga o le gaʻo o se meaʻai atonu e fesuisuiai e fuafua i le taimi o le tausaga. O le tau o oloa e faalagolago i le gaioiga lelei o meafaitino. Afai e fufulu le gaʻo i totonu o le vai malulu, o le a le maua se manogi faʻapitoa faʻapitoa. O le vaega mulimuli o le gaosiga o oloa o lona faʻamaina ma le afifiina i fagu tioata, o siakiina ma lafoina mo le faʻatau.

O meaʻai leaga e aofia ai le tele o mea aoga e manaʻomia mo le masani ai o le tino. E faʻamalosia ai le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2 ma puipuia ona aʻafiaga.

I le togafitiga o le faʻamaʻi, o mea faʻafefiloi e faʻavae i luga o le gaʻo meaʻai ua saunia, mo le mea lenei e tatau ona e faʻaaogaina mea e aofia ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. O se fomaʻi faʻapitoa e faʻatasi ma togafitiga fualaau oona o le a fesoasoani ai i le faʻamaloloina o faʻamaoniga ma taunuuga o le "maʻi manaia". O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻapea foi ona talanoa e uiga i aoga o le gaʻo paʻu.

O faʻamanuiaga o le gasegase o meaʻai mo le maʻisuka

I totonu o le maʻisuka, o le mea e sili ona leaga o amio, o le mea muamua lava, e avea o se sui faʻamalosia lautele, faʻamalosia o le puipuiga ma le faʻamalosia o le soifua maloloina. E le gata i lea, ei ai aafiaga nei i le tino:

  • faʻaleleia le puipuiga o le maʻisuka e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi,
  • totogi mo le faʻaleagaina o le faʻasologa o enzymes ma faʻamaonia le faʻaogaina o le meaʻai,
  • malosi e aafia ai le gaosiga o le hemoglobin,
  • faʻaleleia se numera o metabolisms o le natura i le tino,
  • faʻamalosia le faʻamalolo ma le toe faʻafouina o totoga ua faaleagaina poʻo vaega o le tino,
  • toe faʻaleleia paleni masani o le hormonal ma faʻateleina le malosi,
  • faʻaitiitia le avanoa e atiaʻe ai le thrombosis vevela ma le atherosclerosis,
  • faʻagesegese lalo o le faasologa o matua o le paʻu ma le lauulu.

Afai tatou te talanoa e uiga i na faamai ma maʻi lea o le a fesoasoani ai le gaʻo paʻu e taulimaina, ona sili atu lea ona vaevae i latou i ni vaega:

  • i le vaega muamua o le ai ai faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino e pei o le gastritis, colitis ma le enterocolitis, maʻi o le manava ma duodenal ma gastroduodenitis,
  • o le vaega lona lua e aofia ai faʻamaʻi o le cardiovascular system, o le ki o loʻo i ai i le cardiovascular, thromboses eseese, atherosclerosis ma veins veinsose - oi latou uma lava o soa masani o le maʻisuka,
  • o le isi vaega laʻititi e mafai ona taʻua o faʻamaʻi pipisi e masani ona tupu ma faʻavaivaia le puipuiga.

O le gaʻo Badger, i fafo ma totonu, e ave mo faʻamaʻi pipisi o le respiratory, tonsillitis, pharyngitis, bronchitis, tonsillitis ma le foma. O le faʻamalolologa o le faʻamalolo o le gaʻo manu ua lauiloa talu mai aso anamua mo manua, gau, ma sprains, ma o loʻo aʻafia ai foi faʻamaʻi pipisi o le urinary tract.

Metotia mo le faʻaaogaina o gaʻo paʻu i le maʻisuka

E masani lava, o fomaʻi e fautuaina se togafitiga o togafitiga ma le gasegase manu e tasi le masina, ma e mafai ona e toe faia ma le manuia i le tele o taimi i le tausaga. Ae mo le taumafaina, e tatau ona faia i ni nai taimi i le aso i le tasi le itula ae leʻi faia se taumafataga, ma o le a taua i lalo nei atunuʻu:

  • tagata matutua - tasi tsp.,
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga - afa o le tasi tsp.,
  • tamaiti mai le tolu i le ono tausaga - o le tolu o le tasi tsp.

Talu ai o le tofo o le gaʻo paʻu e matua patino lava, o nisi taimi e le fiafia le 'ai, aemaise lava mo tamaiti. Ina ia faʻaleleia le tofo, ua fautuaina e tagata atamamai e faʻafefiloi i le susu, meli poʻo le siama.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Mo le faaaogaina i fafo, e tatau ona mafanafana le gaʻo i le vevela o le vevela aʻo leʻi faʻaaoga. E taua foi le faaopoopo atu o le afaina o le auala lea e tasi e mafai ona faaaoga ai se fualaau faasaina mo faamaʻi i tamaiti ei lalo o le tolu tausaga.

Talosaga

Mo le tele o tausaga, ua faʻaaogaina le gaʻo paʻu o se meafaigaluega aoga e le gata i vailaʻau, ae i isi foʻi vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele lava o mea faʻaleleia e faia i luga o lona faavae. A uma mea uma, o ia mea faʻalelei e saogalemu atoatoa ma sili ona aoga mo le paʻu. E le gata i lea, faʻafetai i vitamini A ma le B, e toe faʻafouina ai le paʻu o le paʻu.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻaaogaina le gaʻo paʻu mo soʻo se faʻafitauli o le soifua maloloina. Faafetai i lona tuufaatasiga o mineral, e mafai ona faʻaaogaina e tamaiti mai le 3 tausaga. E ui i togafitiga faafomaʻi o lenei oloa, o le gaʻo e faʻaaogaina e avea o se mea puipuia. O le togi sili ona lelei mo tagata matutua o le 1 tbsp. i aso taitasi, ma e tatau i tamaiti ona faaitiitia i le 1 tsp.

Fualaau faʻapitoa i le gaʻo paʻu

Mo fao ma lauulu

Talu ai o le gaʻo o le meaʻai o se vaega o le tele o oloa matagofie ma le soifua maloloina, e mafai ona e kukaina oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 2 tbsp. falaoamata paʻu ma fola o le sukalati keke.

Mai le malulu masani

I le malulu, lea eo mai faatasi ma le tale, gaʻo meaʻai e ave 1 tbsp. (1 lep. Mo tamaiti) afa itula ao le i taumafa. E mafai foi ona latou suʻeina vae, tua ma pusa, lea e fesoasoani i le bronchitis.

Mo le manaʻo

Talu ai o mea aoga i le gaʻo e faʻaleleia ai le metabolism ma le gaioiga o le gastrointestinal tract, e mafai ona avea o se auala e faʻaleleia ai le manaʻo. O lenei faafitauli e sili ona talafeagai mo tamaiti ma talavou, pe a le o atoatoa le tino ma e manaʻomia tele le vitamini.

Ina ia saunia se mea faapena, e tatau ona e ataina se ipu tioata i totonu o se suʻi meaʻai, faaopoopo le 1 tbsp. fatger fat ma 1 sipunipuni aloe sua (e mafai foi ona tipi le mumu i ni vaega laiti). O le mea e tupu i luga e tatau ona tu mo se aso i se nofoaga malulu, ma a maeʻa ona tatau lea ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao ile tasi aso. I le faʻaopopo i le faʻaleleia o le manaʻo, o loʻo fesoasoani foi i le faʻamalosiina o le tino.

Contraindications

E ui lava i le mea moni e faʻapea, o le gaʻo o le seleselega o se oloa saogalemu atoatoa lea e aofia ai na o mea faʻapitoa, i nisi tulaga e mafai ona solia, mo se faʻataʻitaʻiga:

    Faamai o le manava. Faʻalavelave faʻamaʻi. O le maʻi suka. Tina ma le taimi o le lactation. Tamaiti laiti i lalo o le 3 tausaga. O le mamafa. Cholecystitis ma cholelithiasis.

Mo soʻo se faʻalavelave i le galuega a le tino, e tatau ona malilie faatasi le fomaʻi ma le fomaʻi, aua o le iai o nisi faʻamaʻi e mafai ona afaina ai lou tulaga. I se tulaga aoao, o le soifua maloloina lelei o se taimi e faʻaaoga ai. I le uma, i lenei auala e mafai ai ona e taofia faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Tulafono mo le faʻaaogaina e tamaiti

O le mataupu faavae o le faʻaaogaina o meaʻai leaga mo le togafitia o tamaiti e le ese mai mataupu faavae o le faʻaaogaina mo le togafitia o tagata matutua. Ae e lua tulafono faavae.

  1. Muamua, o le faʻaaogaina o le gaʻo meaʻai e se tamaititi e naʻo le ono tausaga le matua e mafai ona faatagaina ma naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi aoga.
  2. Lona lua, pe a faʻaaogaina e se tamaititi meaʻai mo mea taumafa, e taua le pipii atu i togi maualalo.

Faʻavae ma meatotino

O le meaʻai o le Badger o se "meaʻai masani" faʻapitoa o mea aoga. I le avea ai o se vaega o lenei oloa, o le vitamini A, lea e fesoasoani i le faatumauina o le vaʻaia, puipuia ai le atinaʻe o le oncology, faia le paʻu sili, lauulu susulu, fao ma ponaivi malolosi. Vitamini o le kulupu B, o loʻo aofia ai i le paʻu paʻu, ei ai le aoga aoga i le setete o le faʻaleleia o le tino ma le maualuga o le faʻasalaga i fafine.

Linoleic, linolenic and oleic fatty acids e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol lamatia i le toto, faʻaleleia le metabolism, faʻaitiitia le mumunia, faʻafitia le faʻavaeina o ni maʻi mama, ma faʻalavelave ai le tuputupu ae o sela o le kanesa.

O meaʻai leaga e faʻaaogaina i fafo - i foliga o laei, o meaʻai, mafiafia, ma totonu. A faʻaaogaina i totonu, o nei vailaau anamua e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻo le metabolism, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le galuega faalilolilo o le manava ma le gaogao, togafiti maʻi totoga, fesoasoani i le toto totoina lelei, faʻaleleia lagona faʻaleleia, faʻaleleia le tamaʻitaʻi.

O le meaʻai o le Badger e maua ai le faʻamalolo i le maualuga o le toto maualuga, o le siama, o le dystrophy, e fesoasoani i le toe faʻaleleia vave pe a maeʻa faʻataʻitaʻiga ma maʻi matuia. O le eseʻesega o lenei vailaʻau masani o le, afai e faʻaalia i le tautala, e 100% gauai i le tino o le tagata.

Mo le faʻaaogaina i fafo, o meaʻai e fesoasoani e faʻamalolo ai manua, moe, gaʻo, mumu, suauu, vailaau iniseti, e faʻaaogaina e puipuia ai le paʻu o lauulu, sulu mūmū, faʻalauteleina le paʻu, ma togafiti faʻamaʻi, o le oona ma le osteochondrosis e avea o se mea faʻamalosi.

O le meaʻai o le Badger e malosi tele lona mafanafana, e faʻasaʻo ai le tiga ma le mumu i maso ma sooga, ma faʻafetai i ona aʻa o meaola faʻamalosi e faʻatau lelei ai faʻamaʻi ma taofiofia ai le faiga o le purulent.

I le faʻavaivaia o puipuiga

Ina ia faʻamalosia le puipuiga, o le gaʻo paʻu e faʻafefiloi ma se tasi o mea nei: fugalaau natura fugalaau, moa o St. John, o le pulupa rose, blackcurrant mashed with sugar, fryberry jam, leaf leaf leaf. Ave le vailaau mo aso e 14 i totonu o se sipuni sipuni (tamaiti - a itiiti ifo o se vaega) aʻo lei faia le taumafataga, ona sosoo ai lea ma le 2 vaiaso ile taeao ma le afiafi.

Mai le gaʻo leaga e mafai ona e kuka ai se mea manaia o le faʻamalolo. E tatau ona e ave le afa afa tioata, fugalaau fugalaau, apricots mago, vine mama ma le mea e sili ona leaga, kuka lelei ma fefiloi lelei. Ua ave Porridge ao le i taumafa mo le masina (tagata matutua - i le potuʻai, tamaiti - i le sipuni meaai).

Pe a tale

O le togafitiga o le tale, o le gaʻo paʻu e masani ona faʻaaogaina i le pulupulu o le suāsusu, meli, suasusu, faʻataʻitaʻiga poʻo le echinacea extract (i le taeao i luga o se manava gaogao ma le po, tagata matutua - i totonu o le potuʻai, tamaiti - a itiiti ifo i vaega), ma toe faʻafoʻi ma pusa i luma o le mafanafana ma gaʻo mafanafana.

Ma le bronchitis

I le bronchitis gasegase, 'ai se sipuni sipuni o le gaʻo i le aso. Tamaiti e silia ma le 10 tausaga le matutua e mafai ona tuʻuina atu i ai le sipuniti o vailaʻau, ma i le matua o le 8-10 tausaga, o le afa o lenei vaega ua lava.

Faʻatasi ma le gasegase

O le meaʻai leaga e le o se panacea mo le gasegase. Mo tagata e mafatia i lenei faʻamaʻi, e aoga tele e avea ma auala e fesoasoani ai e maua le mamafa, faʻamalosia le tino ma toe faʻafouina le tino. 3 sipuni tele ole gaʻo paʻu e fefiloi ma le 2 sipuni tele o le aloe alofasi, 1 sipunipuni o koko ma le 1 teaspoon o le brandy (po o le inu o le ava). Faʻaaoga lenei vailaʻau i luga o se manava gaogao ao leʻi oʻo i le taeao (po o le aoauli).

Ma le laryngitis

Afai e manaʻomia le toe faʻafoʻiina o se leo gau pe faʻamalo le laryngitis, e salalau le gaʻo paʻu i luga o falaoa enaena, ma fufuluina le ti o le laʻau i le 'ai ma le kulupu jam.

Faʻamatalaga o le otitis

O le togafitiga o faʻamatalaga otitis, o le gaʻo meaʻai e fefiloi ma le suka o le suka ma le gaʻo (o mea uma lava e faia i le tutusa tutusa). O le mea e tupu mai ai ua faʻafefeteina sina mea itiiti ma totoina sina mataua ile taliga.

Faʻatasi ma le maʻi o le manava, gastritis

E faʻafefiloi le gaʻo pe a faʻafefiloi ma le susu (gaʻo ma le suāsusu e tatau ona maua i le tutusa), aumai i se faʻavela, faʻapipiʻiina le meli i le faʻafefiloi susu ma ave i le lua vaiaso i le taeao - 2 itula ao lei faia se taumafataga, se kuata kuata. Mo le gasegase, radiculitis, rumatism, tiga faʻatasi

Mo le oona ma le osteochondrosis, ua maeʻa ona fai: e tatau ona e faʻafefeteina 4 sipuni tele o gaʻo paʻu, faʻafefiloi ma le gaʻolala (pe tusa ma le 30 ml) ma faʻaopopo 12-14 lālā o le lavender, chamomile, lemonia lemoni, ti o le vine poʻo soʻo se suāuʻu coniferous. Teu le mea e maua ai suauu i totonu o le pusaaisa.

I le taimi o le maitaga

Mo fafine maʻitaga, o le gaʻo paʻu e mafai ona avea ma se mea sili ona lelei e toe faʻaleleia ai ma e le faʻamalosia. Ae e mafai ona e faʻaaogaina naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi, ma i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, pe a amata ona amataina le totoga o le fetal, ma o le ate o le ate ma le paʻu o le lumanaʻi o loʻo galue ma se maualuga maualuga, e le tatau ona ave le gaʻo paʻu. Ae o lona faaaogaina i fafo e na o le taliaina.

Mo tamaiti

Tamaiti e sili atu i le 8 tausaga le matua e mafai ona tuʻuina atu gaʻo e fefiloi ma siamu, meli poo susu - 1 sipuni ao leʻi faia se taumafataga, poʻo le faʻatau faʻatau i totonu o capsules. Ina ia "velo" le tofo le lelei o le gaʻo, e mafai ona e faia le sukalati pata.

Uu i totonu o se fagu se pa o le kokolauli pouliuli pouliuli, afa pasi o le pata, 3 sipuni punovi o gaʻo paʻu, sasaa 2 sipuni tele o koko ma faʻafefiloi lelei. O sea kulimi sukalati e mafai ona gaʻo le areto ma tuʻuina atu i le tamaititi i foliga o se meaʻai.

O tamaiti ei lalo ifo o le 8 tausaga le matua e le mafai ona tuʻuina atu le gaʻo leaga e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi pepe: o le ate o le pepe e le atoatoa ma atonu e le mafai ona gafatia ona gaioiga ma le faʻamago. Ae e mafai ona e toafimalieina le pusa, tua, vae ma se malulu ma gaʻo, ona afifi lea o le pepe i se palanikeke mafanafana. I falemaʻi, o loʻo faʻatau atu le kulimi faʻamafanafana o tamaiti. E i ai le analgesic, antiseptic, faʻafouina o le mafanafana, e faʻaitiitia ai le faʻavevesi o le musika, faʻaauau ai le tafe toto.

Mo le paʻu maloloina ma le lauulu

I le vevela o le vevela o le vevela vevela o le a puipui le paʻu mai le la, ma i le malulu malulu o le a puipuia ai mai le taʻavale. O masks mai lenei vailaʻau matagofie na faia e le natura e sili atu ona lelei ma lamolemole ai le paʻu. I le mu, abrasions, faʻamaʻafa 3-4 taimi i le aso, lubricate faʻaleagaina le paʻu i se fasi anufe o le gaʻo. Faʻasolosolo, gaʻo tuga, e faʻaaoga i pito o manua.

Lapoʻa o le Po o le Tausiga

E tutusa le aofaʻi o paʻu manogi ma le pata koko, faʻamausali, faʻafefiloi ma se sipuni tele o le jojoba o le suauʻu, faʻafefiloi ma faʻaopopo 10-15 laulau o soʻo se suāuu taua (e mafai ona e faʻaaogaina ni nai suka i le taimi e tasi) - ylang-ylang, geranium, tea poʻo le rosewood. Teu i totonu o se fagu tioata pogisa. Faatasi ai ma lenei kulimi e mafai ona lūlūina ou lima, alofilima, mata, ua.

Laʻau mo le faʻamaluluina o le paʻu ma le togafitia o mulivae

Aumai le kuata o le gaʻo meaʻai, 1 sipunamu o le almond olive (jojoba o le suauʻu, vine vine), se fasi keke o le beeswax, faʻafefete, faaopoopo se sipuniti o glycerin ma le 7-8 pata o le suāsusu taua o le basil, laʻau poʻo le lavender. Teu le kulimi i totonu o se ipu fagu i se nofoaga malulu.

Masini mo le vaivai, matutu, pa'ū lauulu

Faʻafefiloi 25 g o le paʻu paʻu ma le meli, suauʻu paluga ma le suka tipi (10 g ia taʻitasi), faaopoopo le 4-5 fulufulu o le suauu manogi poʻo le faʻalaʻau. E tufatufaina lelei le ufimata i aʻa o le lauulu ma taofi mo le 1-2 itula.

Faʻasae

I totonu o le masina, i se aso mulimuli ane, suʻe le gaʻo susu i totonu o le anufe, pe a uma le faʻatulagaga ia fautuaina e faʻamafanafana lou ulu: afifi i le polyethylene, afifiina i se solo poʻo le tuʻuina o se pulou pulou.

Mo le togafitiga o siama

Aumai se fasi keke sukalati ma le aofaiga tutusa o gaʻo paʻu, faʻafefete, faʻalelei sinamu ma faʻaoga i luga o foliga mo le 10-15 minute.

Faailoga o le gaʻo meaʻai lelei

O le gaʻo fou o le meaʻai e masani ona paʻepaʻe pe paʻe samasama. I le malulu, e faigofie lava ona maua, ma i le vevela e vave faʻavaivai. Afai e te tuʻu se fasi gaʻo i lou alofilima, e le pei o le tele o isi gaʻo - povi, puaa, o le a amata ona liusuavai io tatou mata. O se oloa gaʻo e faigofie ona iloa e lona lanu samasama lanu samasama, le lelei o le tino, "pala" po o le manogi manogi.

O le meaʻai o le Badger o se vailaʻau faʻapitoa e mafai ona faʻaleagaina ai le tele o maʻi, faʻavavevave le toe faʻaleleia, fesoasoani i le tino ia toe malosi vave pe a mavae faʻamaʻi ogaoga ma puipuia ai faʻafitauli e mafai ona latou faʻatasi. O le meaʻai o le Badger o se pusa fesoasoani masani lea e tatau ona i totonu o fale uma. Tausia lou ola maloloina! Ma fiafia!

Fatger fat. Faʻavae. Soifua Maloloina

O le meaʻai a Badger o lana faʻaagaga lea mo le faʻatafunaina. O le mea lea, o se aofaʻiga o ituaiga uma o aoga ma meaʻai e faʻapitoa i totonu i le malulu o le taumalulu. O nei mea e aoga foi i tagata, aua e taua uma lava mo le faatumauina o lo tatou ola maloloina, ma o nisi togafitiga, vitamini ma elemene. Badger Fat o loʻo iai:

Vitamini E sili ona mauoa i vitamini A ma E. Ua lauiloa foi i latou o vitamina o le tuputupu aʻe, faʻafouina gaioiga faʻafouina, faʻamalosia le faʻamalolo ma le faafouga o masini. Faamalosia le paʻu, lauulu ma fao. O le isi vaega o vitamini - B (B2, B3, B5, B6, B9, B12) e aoga ina ia mausali lo tatou talaaga o le hormonal ma e le toilalo. E i ai foi a latou aafiaga lelei ile faiga o le toto.

O le gaʻo Badger e sili ona mauʻoa i gaʻo eletise polyunsaturated (e pei o Omega-3, Omega-6 ma Omega-9). E le faʻapipiʻi e le tino ia i latou, o lea e tatau ai ona e maua na o fafo, ma meaai. E iai a latou aʻafiaga.

Latou te faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo i totonu o le tino, faʻamalosia ai le popole, cardiovascular, reproductive, digestive, endocrin system. Faatonutonu le suka o le toto. Ma oa latou mea lauiloa ma taua o le taofia lea o le atinaʻe o le kanesa.

    E fesoasoani i le tiga i sooga ma le tuila. Puipui le paʻu mai le la. Faʻafouina le paʻu o foliga. Faaleleia le toto.

O le mea aoga lautele o mea uma o le gaʻo paʻu o le faʻamalosi ma tausia le puipuiga, faʻateleina le tetee o le tino, ma toe faʻafoʻi. O le mea lea, o le gaʻo paʻu ua leva ona mafaufauina o se mea lelei sili ona toe faʻaleleia ma lagolago, ma o nisi taimi o le numera numera tasi mo fomaʻi ma malulu. Seʻio tatou suʻeina le auala e mafai ai ona faʻaaoga le gaʻo leaga.

Fatger gaʻo mo tamaiti

E faʻaaogaina foi le gaʻo mea leaga mo tamaiti e fofo ai le tale, aemaise lava le vevela poʻo le umi. Ae e tatau ona e iloa e leʻi oʻo i le 2-3 tausaga le matua, e le fautuaina tamaiti ina ia faʻaaoga meaʻai i totonu. E mafai ona e fufulu le pusa, tua, vae. Sa ou tusia e uiga i lenei mea ua uma ona i luga. O tamaiti matua (pe a mavae le 3x) gaʻo meaʻai e mafai ona tuʻuina i ni mea laiti ma faʻaleleia le tofo e lelei tele le fefiloi ma siamu poʻo le meli.

Fatger fat i capsules. Tau

O le faʻaaogaina o se mea faigofie. Na pau lava le faʻasaʻoga, ia maitau pe afai oi ai ni faʻaopoopoga faaopoopo iina ina ia le faʻaosofia ai ni mea e afaina ai. O le inu o capsules e matua faigofie lava. Leai se manogi, leai se tofo. Faʻapitoa na o le faitauina o faatonuga mo le faʻaoga, fua. Ma talanoa ma lau fomaʻi. E masani lava 100 capsules i le taga. E manaia le inu 2-3 pusa i le vasega.

O le tau o le meaʻai i le pusa i totonu oa tatou falemaʻi e 100-200 rubles i le pusa. E faʻalagolago lava i le kamupanī. E tele taimi e alu ai nisi faʻamaumauga. E lei leva talu ona ou faatauina mai le gaʻo manu i pusa, latou te faʻaaogaina foʻi le lipstick faʻamalosi i ai faʻapea foʻi ma le gaʻo.

E uiga i aoga

O le mea lea, o le gaʻo paʻu o se oloa taua tele ma o se auala mamana o le toe faʻaleleia o le tino o se vaega o vailaau masani. E faʻaaogaina mo ia maʻi e pei o:

  • pneumonia
  • tuberculosis
  • nisi ituaiga o maʻi.

Faatasi ai ma isi, o lona aafiaga i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e tatau ona matauina. E toʻatele foi e talitonu e taua tele i lenei tulaga. O lenei uiga e faamatalaina i le mea moni e faapea, o le meaʻai o manu e aofia ai elemene uiga ese ma mea e maua mai i meaola, lea e taua tele mo le sili atu ona lelei o galuega a tino uma.

O na vaega aoga o loʻo aofia ai i le fusi oona e faʻamalosi ai le tino puipuia o le tino, lea e sili atu ona taua i se maʻi e pei o le maʻisuka.

E le gata i lea, e leaga le gaʻo e fesoasoani i le aveesea o masima ma sili atu le mamafa o masini mai le tino o le tagata, lea e ono aʻafia ai le faʻamaʻi.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le gaʻo meaʻai

E tatau ona maitau o le togafitiga atoa o le pancreas i le maʻisuka na mafua ona o le tele o meaʻai e foliga mai e le mafai. Ae ui i lea, o le faʻaleleia lelei o le setete o le tino ma le lagolago mo ana lava polokalama e le umi se taimi e faʻaaoga tatau ai. I le taimi lava e tasi, e taua le aua nei galo po o le a le tulafono mo le faʻaaogaina o le faʻasalaga.

E uiga i tulafono faʻaaoga

I le faagasologa o le ave o fualaau faasaina, ua fautuaina e mulimuli i tulafono patino mo lona faaaogaina. E fautuaina mo tagata matutua e faʻaaogaina i totonu, 30 minute aʻo leʻi 'ai. I lenei tulaga, o le taimi ole faʻasalaga e tatau ona faalua ile aso. O tamaiti mai le ono tausaga e fautuaina e faʻaititia le fualaau i se sipuni suamalie e tasi.

Faaaoga le gaʻo i le faʻamamaina o foliga. Ina ia faia lenei mea, aveese se sipuni o gaʻo mai le pusaaisa ma tuu i le ea. Pe a oʻo atu le vailaʻau i le vevela lelei, e mafai ona faʻaumatia. E talafeagai le faʻaaogaina o le vaega seʻia maeʻa le toe faʻaleleia.

I le tulaga o le taumafaina, e mafai ona faʻaaogaina se faʻafefiloi o gaʻo paʻu ma susu atoa. E mafai foi ona faaopoopo le meli i le tofo i le paluga - i le tulaga o le maʻisuka e tatau ona i ai le meli i luga o le suka. Faʻatasi ai ma lenei faʻaoga, o le gaʻo paʻu e toetoe lava a gaogaoina e le tino lava ia. I le taimi lava e tasi, o lona faʻatamaoaigaina e tatau ona faia, lea e maua ai le faafetai i na ituaiga vitamini e pei o:

  1. Ioe
  2. tele o le vaega o vitamini B,
  3. K
  4. lipine, lea e aoga tele mo le maʻisuka.

E fetaui ma isi mea?

O le mafuaʻaga lea e le gata ina faʻamalosia ai le gasegase o le popo i le tino, ae faʻamalosia foʻi le puipuiga o le tino. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le fetuunaʻi o le sao atoatoa o le faiga o le hematopoietic. O lenei uiga o le gaʻo paʻu e sili ona aoga mo i latou e maua i le maʻisuka. Aemaise lava, e leai se aoga ia i latou e faigofie i le fausiaina o manuʻa le lelei. O se tuufaatasiga o gaʻo paʻu ma isi vailaʻau vailaʻau e taliaina?

E fesoʻotaʻi ma isi mea

O le meaʻai o le Badger ua faʻapipiʻi faʻatasi ma nisi mea faʻaletonu, lea naʻo le faʻaleleia atili o lona aʻafia i le maʻisuka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se faʻamalamalamaga o meatotino o le vailaau tuʻuina aʻo faʻaogaina i le St. John's wort tinumatua poʻo le sua o le vao vao.

Talu ai ona o le manogi paʻu i lona natura faʻapitoa e malosi tele ma e sili atu nai lo se manogi faapitoa, lea e le lelei mo nisi, o le oloa e mafai ona faʻaaogaina i foliga o capsules, lea e maua i avanoa uma i falemaʻi. Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e faitau ma le totoa ia faʻamaʻiloga e le talafeagai i le maʻisuka.

E taua le mafaufau, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻataʻitaʻiga, o le gaʻo meaʻai e le fautuaina mo tagata e maua i gasegase masani poʻo le faʻamaʻi ma isi maʻi o le paʻu e tupu i le maʻisuka. O a mea e leaga ai fua o fua?

E uiga i meaʻai

Recipes mo le faʻaaogaina o meaʻai manogi

I le maʻisuka malosi, o le faʻaaogaina o fualaau e pei o le faʻafefiloi i se setete o le tutusa o le mea e aoga:

  • 100 g gaʻo paʻu, meli, koko paʻu,
  • 50 g pata ma le aloe alofilima,
  • faʻaopopo i le lima g o mummy, propolis ma le 94% ava malosi.

O lenei faʻafefiloi e eseese i latou lava e tusa ai ma le mataupu faavae o le faʻaogaina: i fafo poʻo totonu. O le mea lea, mo le faʻaaogaina i fafo, e tatau ona e ave se tasi sipuniti o le faʻafefiloi ma faʻaalu i se tasi ipu vai. Faʻaaogā e aofia ai le tapeina o le tino atoa aʻo leʻi alu i le moega seia maeʻa ona gauai.

Mo le faʻaogaina i totonu, e manaʻomia lou suʻe tasi sipuni sipuni o le faʻafefiloi ma faʻamaepe i totonu o le ipu e tasi o susu susu vevela.

E fautuaina e 'ai vave ona' aʻai i meaʻai i ni sipuni laiti. O le mea lea, o le gaʻo meaʻai e mautinoa lava o se tasi o vailaau lautele ma sili ona aoga e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga