Auala e togafitia ai manua o le maʻi suka i le maʻisuka

O le maʻisuka mo le maʻisuka o: galala tele, fiaʻai tele, suiga faafuaseʻi i le mamafa, o le urine e sili atu ona tele naua ma e sili atu nai lo le mea masani, o le paʻu paʻu e faʻalavelave.

O le faʻamalolo vave ma le suppuration o manuʻa i le maʻisuka o se uiga taua mo le faʻafitauli o le maʻi. O le mafuaʻaga o lenei mea o se faʻalavelave toto faʻavaivaia ma le masani ai o le matelaina o le tino, o se faʻaitiitiga ole faiga ole puipuiga.

Mafuaaga o le suppuration o manuʻa i le maʻisuka

Microangiopathies ma le faʻaopoopoga o le toto i luga o le tala o le acidosis intracellular, le faʻamalosia o le tuufaatasiga o le electrolyte ma le fua faatatau o le lipoproteins e oʻo atu ai i le faaitiitia o le puipuiga o le cellular, faapea foi ma le solia o le tali atu i le puipuiga o le humoral.

I le laasaga lona lua (toe faʻafouina), filolagen fibers ma le matuuga o le mea e gaosia ai le tino o loʻo faʻagasolo malie, ma i le tulaga o le vevela mo le tusa ma le lua vaiaso, o se fomaʻi fesoʻotaʻiga fou. O le manua e le maua i le toto ma ua maitauina le edema lautele

Afai o le fausiaina o se manua tuga i le maʻisuka e mafua mai i le tala o le neuropathy o le maʻisuka, ona faʻamalolo ai lea mo mafuaaga nei:

  1. O le faʻaogaina o le microcirculation ma le faʻaitiitia o le toto e tafe mai i capillaries ma le faʻaleleia o le toto i totonu o veins.
  2. Le malosi tele o le tino.
  3. Faaitiitia lagona.
  4. Faʻasalaga faʻapitoa o le mamafa i luga o le vae.

Faʻaalia o le pipisi o le maʻi suka i le maʻisuka

O foliga vaaia o le sili atu i manuʻa o le maʻisuka e sili ona fesootaʻi ma le faʻamaʻi o le manua i le maea ai o gaioiga, maʻi o le tino i le maʻi o le maʻi suka, abscesses pe a uma le injections, faʻatasi ai ma suauu ma sikeri.

Ua faamaonia e 1 ml o le purulent discharge e le mafai ona faʻamalosia ai le 15 iunite o le inisalini. I le taimi lava e tasi, o ia ituaiga faailoga faʻaleagaina ua faateleina:

  • Faʻaleagaina o metabolic process with increasing temperature temperature.
  • Faʻaauau le faʻavaeina o tino o le ketone, oʻo atu i le ketoacidotic coma.
  • O le salalau o le faʻamaʻi pipisi i le microbial e oʻo i le atinaʻeina o sepsis.
  • Auai i le candidomycosis.

Afai o le togafitiga faʻamaʻi ma le inisalini mo nisi mafuaaga e le o faʻatinoina, o le fuainumera o le tino na mafua mai manuʻa purulenti i le maʻisuka e oo i le 48%.

E faʻapefea ona togafitia manuʻa o le fatu i le maʻisuka?

I le taimi muamua o le faʻafitauli o le manua, e tatau ona e fufulu le manua o siama ma tulei. Mo lenei mea, e le mafai ona faʻaaogaina suauʻu manogi, talu ai latou te le maua mai fafo le manua. O le mea lea, o sauniuniga e faʻaalia i luga o se vai e mafai ona suʻeina vai ma e mafai ona tosina mai mea manua.

O vailaau faʻamalosi faʻamalosi e tuʻufaʻatasia ma enzymes (chymotrypsin) e faʻatele ai le fufulu. Laeiina o manua o le purulenti i fualaau faʻasaina e faʻataunuʻuina ia le itiiti ifo ma le 1 taimi i le aso.

O vailaʻau nei o loʻo faʻaaogaina i le vaega o le mumusu:

  1. Ogaga ma chloramphenicol: Levomekol, Levosin.
  2. Nitazole o loʻo faʻaogaina: Nitatsid, Streptonitol.
  3. Maginide Acetate Ointment.
  4. Furagel.
  5. Dioxol.
  6. Iodopyrone uu manogi.

E le gata i lea, o taunuuga lelei na maua ai i le maʻi papala na faʻaalia ai fualaau faʻamaʻi ma iodine - Povidone-iodine ma Betadine. Togafitiga mo auala faigata e aumaia ai le aafiaga mo le 3-5 aso.

O le togafitiga o le maʻisuka ma le ultraviolet faʻamalolo o manuʻa, laser ma le magnetic thérapie e faʻaaoga foi.

O le vaega lona tolu e tatau ona muta i le fausiaina o se sika. I le maʻisuka, o le paluga o le inisalini ma vitamini ma le kulukose e faʻaaogaina mo laei, ma faʻaauau le faʻaaogaina o curiosin.

Vaʻaia togafitiga o manuʻa o le purulenti i le maʻisuka

Mo se taimi umi, na fautuaina ai tagata gasegase togafitiga o manuʻa o le purulenti i le maʻisuka. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai i le taimi o taotoga, faʻaitiitia le taimi o le faʻamalolo, ma le faʻaitiitia o faʻafitauli ua faʻaititia.

Mo le faia o lenei mea, mo le 3-5 aso e faasaga i le talaaga o togafitiga faifai pea, o le togafitiga atoatoa o le manua faatasi ai ma le aoga o sutures muamua ma alavai o le manua ua faia.

Faatasi ai ma lenei metotia o togafitiga, ua faaitiitia le mafanafana o le tino mai le manua. Mulimuli ane, e fufulu le manua i vaifofo o Chlorhexidine poʻo Rivanol mo le 3-4 aso. Ua faasee ese solo i le 10-12 aso.

Puipuia o le suppiration o manuʻa i le maʻisuka

Ina ia aloese mai le umi o togafitiga, e tatau ona faia ni togafitiga e fesoasoani ai e aloese mai manuʻa i le paʻu. E faʻapitoa ona faʻatatau i vae, lea e sili atu ona afaina i le maʻisuka.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le afaina ma manuʻa, e tatau ona ofuina seevae, faʻamaonia ona savali e aunoa ma ni seevae, aemaise i fafo. Aʻo le i faia, e tatau ona e asiasia seevae mo le i ai o mea laiti mai fafo - oneone, tamaʻi pele, ma isi.

O se taʻiala taua i le puipuia o le atinaʻega o faʻalavelave pipisi i le maʻisuka o le mataʻituina o le kulūkose o le toto ma le avanoa vave i togafitiga faafomaʻi. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina:

Afai ei ai ni faailoilo o le faʻasalaga o le maʻi suka, e tatau ona faia se faʻasalaga o togafitiga e ala i le asiasi atu i se endocrinologist. E le mafai ona e taitaia se togafitiga tutoatasi o ni paʻu o le paʻu poʻo se faʻaogaina o le tino, talu ai o se asiasiga mulimuli ane i se fomai tipitipi e fesoasoani i le salalau o faʻamaʻi ma se faiga sili atu ona ogaoga o le purulent process.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaalia ai le togafitiga o manua o purulenti ma se laser.

Aisea e afaina ai manuʻa?

O le maʻi suka o loʻo faʻamatalaina i le atinaʻeina o faʻalavelave e aʻafia ai toto toto ma tino o le nerve, e mafua ai manua ma maʻi pipili i luga o vae i le maʻisuka.

O le isi mafuaaga o le faʻamaʻi manuʻa ua taʻua o le neuropathy o le maʻisuka. O lenei faʻalavelave o le faʻamaʻi e faʻaalia i le faaleagaina o le tino o le tino ona o le maualuga o le suka. O faʻamamaga faʻamamaina e faʻasalalau ai le fiafia o le paʻu ua mate. E mamago le paʻu ma e masani lava ona taʻe. I le mea o vavave, o le tino e amata ona fai. I lenei tulaga, o le lagona o le paʻu ua faʻaitiitia. O le tagata maʻi e le mafai ona ia iloa le manuʻa. Ona o le maʻisuka ua fautuaina ina ia suʻesuʻe e le aunoa lima ma vae.

Isi faailoga

O manuʻa o le maʻi suka i luga o tamatamailima, o lima ma vae o loʻo i ai faʻamaʻi:

  • fiva
  • fulafula o pito,
  • toesea o le tino vaivai, aemaise i le taeao,
  • faaitiitia o le paʻu o le paʻu,
  • mumu o le paʻu,
  • o le faʻavaeina o foo o le pala.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻalavelave ma manuʻa i le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tele lava ina i ai ni faafitauli io latou vae. Soo se manuʻa i le maʻisuka e le lelei le malosi ma mafai ona mafua ai le toesea. O le faʻaalia o manua ma le sasaina e le gata ina lamatia ai le ola maloloina, ae o le ola foi o le maʻisuka. Ina ia aloese mai faʻafitauli, e tatau ona e tausisia tulafono o le tumama, aloese mai manuʻa, ma afai e tupu, ia togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O taumafaiga tutoatasi e foia le faafitauli na faʻaleagaina ai le tulaga.

Faʻaiʻuga o manua ma maʻi pipili i le maʻisuka

O se tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka faʻamalolo mai i mea sili ona maoaʻe poʻo le faʻapitoa e faʻatuina ni manua e le faʻamalolo, lea e matautia ona o taunuuga nei:

  • Suʻega faʻapitoa. O le faʻavaeina o manuʻa i luga o vae e taufaʻatau ma togafitiga umi. E faigata ona faʻamalolo manuʻa o se tagata gasegase i le maʻisuka, ona talu ai ona o uiga o le faamaʻi, toto ma le lagona faʻalavelave ua faʻalavelaveina, o le toto ua mamafa, o le toe faʻafouina o le faagasologa ua taofia. O se taunuuga, o manua e avea ma maʻi pipisi. Faʻatasi ai ma le tui o le tui, o le togafiti aupito sili ona lelei o togafitiga faʻamaʻi ma taotoga.
  • Vailaau faʻamaʻi. E masani lava mo se taimi umi, o manua e le faʻamalolo e avea ma meaola o se leona faʻaleagaina, o se taunuuga o lea mea o le suppuration e tupu. O mea pipisi pe a uma le taotoga mo le maʻisuka e masani ona faʻafefe. O lenei mea leaga e afaina ai le tulaga o le maʻi ma manaʻomia ai togafitiga faapitoa.
  • Gangrene Afai e le faʻamalolo le manuʻa mo se taimi uumi, o se uligesi poʻo se ulutala e faia i lona tulaga. I le leai o togafitiga talafeagai, o le pala e maua ai ni vaega fou o le paʻu, ua faia le gangrene. O se vaega o le gangrene o le tagi o se maʻi purulenti o ituaiga uma o meaʻoʻo e pala, oona o le tino ma mea e pala. O le faʻamalologa o faʻamalolo e leai se aoga; o le toesea o se limatusi poʻo se limo e manaʻomia.

Toe foʻi i le laulau o mea

Totoga togafitiga

Mo faʻamaʻi manu, togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu faʻaaogaina. O le togafitiga o le sasaina e na o lalo lava o le vaavaaiga a le fomaʻi aoga. Soʻo se taumafaiga e faʻafoʻosaʻoina le faafitauli e mafua ai taunuuga le lelei ma e masani ona mafua ai le faalēaogā. Le faʻamalolo i le maʻisuka e le mafai ona fai e aunoa ma le faʻamautuina o le maualuga o le suka suka. O le mea lea, o togafitiga e aofia ai togafitiga i le lotoifale, meaʻai, faia o togafitiga faʻasoloina.

Toe foʻi i le laulau o mea

Vailaau

Vitamini e manaʻomia e lagolago ai le faʻamaʻi o le maʻi.

O manuʻa mo le maʻisuka e tatau ona togafitia lelei ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ina ia togafitia e tusa lava pe sili atu le maoaʻe, e faia e le fomaʻi ni numera o tofiga:

  • Vitamini E manaʻomia le faʻamalosiina o le tino puipuia, faʻateleina le tetee o le tino.
  • Inisalini Faʻalagolago i le ituaiga o maʻi, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau poʻo le injections o lenei hormone. O taunuuga lelei e maua mai i le togafitiga mai fafo ile inisalini o le paʻu ua afaina.
  • Antibiotics. O se suāuʻu faʻatasi ma se vailaʻau faʻamaʻi e faʻamālōlō tino maʻi. Ua lava le togafitia o se tamatamailima po o isi vaega aafia i le tele o taimi ina ia maua ai e le vailaau le tele o le vai mai le taula o le mumū ma amata ai le faagasologa o le toe faaleleia. Ina ia faia lenei mea, faaaoga le "Levomekol", "Levosin."
  • Antiseptics. O togafitiga faʻapitoa o togafitiga e faʻamalosi e puipuia ai leona. E masani ona faʻaaoga se fofo o le manganese poʻo le furatsilina.
  • Faamaloloina o suauu. Faʻafoʻisia le tulaga o le paʻu ma faʻatagaina oe e faʻamalolo vave le suauu o le Trofodermin.
  • Faamama. Ole faiga ole pulusalaina lea e atiaʻe ile tamatamailima e mafai ona aafia ai le tele ole vaevaega, pe afai e te le faasaolotoina le maʻi mai le tino maliu ma le tulei. E le gata i lea, o le tino maliu e le faatagaina ai vailaʻau e aʻafia ai le ola. Talu ai ona o manuʻa e manaʻomia ona fufuluina, ma i tulaga ogaoga, e vavae ese ai le maʻi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faaleaogaina o manua e ala i togafitiga faa-tagata

Pe a togafitia manuʻa i se maʻi o le maʻisuka, o le a fesoasoani togafitiga faʻaleaganuʻu.

Mo le faʻamaloloina o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le faʻaaogaina o metotia faʻaaoga e faʻaoga tutusa ma togafitiga faʻasaʻo e pei ona faatonuina e se fomaʻi. O le faʻataʻitaʻiga e taufaamatau e faʻaleagaina le tulaga. O le sili ona lauiloa o fua nei o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻailoga o manua manu

O le maʻi suka o se maʻi lea e faʻaalia i le faʻalauteleina o le toto o le kulukose o le toto ma ei ai sona aafiaga leaga i le tulaga lautele o le tino, o vaʻa laiti (faʻapupulaina lo latou mafai ona faʻaumatia). E mafua ai ona faʻaitiitia le toto, aemaise lava i vae, ma faʻafitauli i le tuʻuina atu o meaʻai i sulu. O isi faiga e fesoʻotaʻi ma mafuaʻaga o foliga vaaia o loʻo le faʻamalolo mo se taimi umi.

Taua! Afai e le amataina le togafitiga o manuʻa i le maʻisuka e le amataina, e ono foliga mai o le faʻafitauli o se faʻafitauli pipisi.

I le tulaga o manua tuga, o le a mafai ona oʻo atu ai i le fausia o le gangrene ma le aveesea mulimuli ane o le gasegase o le tino, faapea foi ma le purulent-necrotic process, o le mumū tele o le tino.

O le mafuaaga autu e aʻafia ai le faʻamalologa o le faʻaogaina o mea e maua i pito i lalo ole maʻi ole neuropathy o le maʻisuka. O le faʻalavelave e taatele, faʻaosofia e le maʻisuka. O se gasegase e matauina i le toeitiiti afa o tagata gasegase.

Neuropathy e taʻitaʻia ai faafitauli nei:

  • faʻaleagaina faʻauʻu,
  • suia i mafaufauga o le paʻu.
Le lava lagona i pito pito i lalo

O faʻamaʻi gata o loʻo faʻaalia ai le fiafia o le epidermis e mate foi, ma o le a mafua ai ona malogo le paʻu ma ua le lelei ona faamaloloina. E masani lava ona osofaʻi, lea e mafai ai ona faʻamalosi e mafai ona ulu atu i totonu o le tino.

E tupu mai e le o iloa e le tagata gase se manua i le lima, o le mea lea e le vave togafitia le manua (o le igoa igoa, faaleagaina pe a savali savali e aunoa ma ni vae). O le mafuaʻaga e mafua mai i le suiga i le lagona o le tiga e mafua mai i le faʻaleagaina o aʻafiaga namu.

Faʻalogo lelei! Afai e le mou atu le suppuration i ni nai aso, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le ulupea. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le amataina o le maʻi o le maʻisuka vae o le le faʻamalolo i vae.

Talu ai ona o le gasegase o loʻo maua i le maʻi suka mo se taimi umi, o le togafitiga ole manuʻa o le maʻisuka o le a laʻititi ese pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina.

Maʻisuka Meaʻai

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le tulaga o le paʻu ma alu loa i se fomaʻi pe afai ei ai se faaletonu, ona o le togafitiga o se manua pipisi pipisi e faigata tele.

Mo le paʻu o le maʻisuka e faʻamalolo vave, e tatau ona e 'ai saʻo, e aofia ai le tele o vitamini i le taumafataga.

O le laulau o le suka e tatau ona toe faʻatumu:

Fomai faʻamaʻi

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, togafitiga suppuration e tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete tele. E tatau ona faʻamaʻi le aʻoga.

Mo le togafitiga o le a e manaʻomia:

  • fusi paʻu mama, fulufulu mamoe,
  • antibacterial agents
  • tampons
  • kulimi fafagaina
  • vailaʻau vailaʻau.
Faaaogaina o gau gau

O auala autu mo le togafitiga o manua o purulenti:

SauniunigaTalosaga
Furatsilin. Vaʻaiga faʻapitoa

Faʻamālōlōina faʻamaʻi ma se faʻamaʻi pipisi

Soʻo se manua i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e masani ona togafitia i se visepisi. O lenei faiga e talafeagai e aloese ai mai le suppuration.
Saline

Togafiti faʻamaʻi maʻi

Fesoasoani e faamama faʻamaʻi mai siama, meaola maliu ma isi tino.
Methyluracil, suauu solcoseryl.

Le faʻaaogaina o suauʻu mo vevela purulenti

Faʻaleleia le paleni o le paʻu i le taimi o faʻamalolo tino.
Levomekol. Levosin

Le faʻamaʻalogaina o le pulupuluina i le vaega muamua o le faʻalavelave manuʻa

Faatasi ai ma le faateleina o le vevela, fulafula ma le mumu o le vaega ua afaina, toesea ae le o le faamaloloina o le manua, o mea manogi ma vailaau e faaopoopo i le togafitiga, lea e mafai ona maua mai ai le susu mai aoaoga.

Mo togafitiga, o le a faatonuina foi e le fomaʻi vailaʻau antibacterial ma vitamini B. Afai o le maʻi suka e maualuga i lalo, o le faʻaaogaina o le taele malosi e mafai.

Taua! E faasaina le faʻaaogaina o iodine, zelenka e togafitia ai maʻi mama. O nei tupe e afaina tele ai le paʻu ma atili faʻaleagaina ai le tulaga.

Afai o togafitiga o manuʻa o le suka i le maʻisuka ma nei metotia e leʻi aumaia ai ni taunuuga lelei, na o le pau lava le fofo i le faʻamamaina o manuʻa e le faʻamalolo ai o le a faʻasalaga ai le necrosis.

Faʻatau togafitiga

O le auala autu o togafitiga mo le neuropathy o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma tausisia masani. E taua le mataʻituina o le toto, aua afai e maualuga, e ono mafai ona faaleagaina le toto toto. E taua le tuu le ulaula.

O le togafitiga e masani lava ona maeʻa. O loʻo faʻatatau i le aveina o tupe e aʻafia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, fualaau e faʻaitiitia ai le suka.

Meaʻai paleni masani ma se olaga ola malosi e manaʻomia foi:

SauniunigaTofiga
Vitamini BFaʻaaogā e faʻaleleia ai le manava o le nerve ma poloka ai aʻafiaga o le kulukose i luga o fiva nasu
Alpha lipoic acidPuipuia le maualuga o le suka i namu fiva, masini, faʻamalosia ai enzymes e toe faʻafoʻi ai siama o le tino. O le a faʻamalo le tino o toxins, faʻaleleia le tulaga lautele o le tino.
Aldose reductase inhibitorsPuipuia le liuaina o le suka i ni mea leaga e ono aʻafia ai aʻafia.
ActoveginE faʻaaogaina le kulukose, faʻaleleia le toto i totonu o tamai vaa.
Potassium, calciumFaʻaitiitia le tikeri o le vaevaega o vae, faʻafefe le gaogao
AntibioticsTogafitiga mai maʻi ma manuʻa manuʻa
PainkillersFaaitiitia le tiga

Taua! E iai aʻafiaga o le paʻulaʻau i le maʻisuka, o lea e na o se fomaʻi e mafai ona faʻatonuina.

I le faagasologa o le faʻalavelaveina o le faʻamaʻi, ogaoga o le gaʻo e tupu e mafai ona aʻafia ai manua ma ponaivi. O le ogaoga o le gaioiga e togafitia i le gaosia o le vae. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e mafai ona aloese mai taotoga i le 80% o mataupu.

O manua tuga o se tamai laititi, na mafua ona o le neuropathy, ua faʻaumatia ma le suauu camphor. E faʻaaogaina le sooupu i le nofoaga ua afaina ma o se laei e faia mai se fusi faʻamalosi.

Uluai togafitiga i le fale

Tusa o le maʻi suka

Ole aʻafiaga aupito sili ona ogaoga o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o se faailoga lea o le vae o le maʻisuka, lea e masani ona oʻo atu ai i le tosoina o le lala o le gaʻo. Faʻatasi ai ma togafitiga ona o le faʻaleagaina o le namu, e le o lagona le tiga, e leai se tali i mu, punctures, olopala vae.

O lenei maʻi na aliali mai mo mafuaʻaga nei:

  • o le i ai o se maʻi o manu,
  • le faʻavaeina o se faʻalavelave ogaoga o le pipisi o le purulenti i le vasa vae - phlegmon,
  • afaina ma le le lelei o le gaioiga o ponaivi,
  • le faia o le necrosis i luga o le vae, tamatamailima,
  • faʻamalolo umi le faʻamaʻi.
Gangrene mo le maʻisuka

O manua e aliali mai ma le faʻamaʻi e loloto tele, o lea e faigata ai ona togafitia i le fale. E masani lava ona e sailia fesoasoani fesoasoani.

Ina ia togafitia se manua tuga o le vae ma le maʻisuka sili atu ona lelei, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i le tele o tulafono:

  1. Faaitiitia le uta i luga o le vae.
  2. Savalivali i solo lelei.
  3. Aumai lau suauu maualuga i le masani.
  4. Aua le faʻamaʻavaʻavalea faʻamalosi.
  5. Faʻaaoga fualaau faʻasaina lea e faʻamalolo ai spasms e faʻateleina ai le leo.

I le iai o se faʻamaʻi, e le tatau ona tolopo le togafitiga. O le togafitiga faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi ma pasi i lalo o lana pule malosi, a leai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaeina o faʻafitauli i le ituaiga gangrene.

Togasolo i luga o le vae

Aveesea o Paʻu Paʻu

A maualuga le suka o le toto, o le maʻi suka e pagatia i le faifai pea, o le leai o se vai i le tino. O le faagasologa o le faʻamaʻavaina o le paʻu e tupu, lea e tau atu i lona mago ma le paʻu, i se faʻaopoopoga, vevela ma vaʻavaʻa mataʻutia ua faʻalavelaveina. Ona i ai lea o vaʻa, e faigata mo se tagata ona savali.

O le puipuia o le faaleagaina o le paʻu e tatau ona faʻaaogaina ai le fasimoli masani ile fale, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le aoga o meaʻoʻo luga. Ina ia faʻamalūlūina ma faamalūlūina le paʻu, e fautuaina e faʻaaogā sauniuniga faʻatasi ma urea.

Callus togafitiga

I le maʻisuka, e masani lava ona tupu mai le maʻi suka, e mafua mai i le tele o sana. Latou te aliali mai pe a ofuina ni seevae mausali. O aʻa e tuʻuina le mamafa i le paʻu, ona tupu ai lea o le afaina i lalo ifo o le paʻu, lea e oʻo atu ai i le fao.

  1. Ina ia faʻaumatia lenei mea, e tatau ona e savali i ni seevae lelei e le faʻafefe ai lou vae.
  2. E faasaina le tipiina o sana, faamaluluina i le vai vevela, pipi paʻu laau i luga.
  3. E fautuaina e togafitia le manua i le suauu manogi oona.
  4. Lubricate le faʻavae 3 taimi i le aso.
  5. Faʻaaogā na o le faʻamamaina o paʻu.

Laʻau faʻamaʻi

I le faʻavaivaia o le puipuiga o maʻi, i le tulaga o le ulu atu i le pathogen o mycosis, o se gaioiga malosi o le galo e tupu. O le faʻaaogaina o le fao, le lanu o ona lanu, o fao e sili atu ona mafiafia ma faʻasili.

Ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona e faʻaitiitia le tulaga o se faʻi maʻi, togafitia i se maʻa.

Faʻafiafiaina o le fagu fagu ma se malie

I le maʻisuka, ua suia le vevela, o lona uiga ua afaina le afu i le va o le paʻu o le paʻu ma ua vave ona aliali mai le vevela. E mafai ona puipuia Mycosis e ala i le togafitia o vaega o le mamafa o salu ma talc ma le oxid oxide.

O le maʻi suka

O faʻamaʻi pipisi e faʻamaonia ai le i ai o manua pipisi e le faʻamalolo i se taimi talafeagai:

  1. O le tagata gasegase ua faatonuina ina ia faia se togafitiga togafitiga, lea e aofia ai le togafitia o manuʻa o le purulenti ma vailaau faʻapitoa, e aunoa ma le ava malosi.
  2. E le gata i lea, o loʻo taʻuina mai, o vailaʻau faʻasaina o loʻo faʻaaogaina.

A o supa le supa i le maʻisuka, o le mafuaaga lea mo le fausiaina o se maʻi o le gaʻo. O le manuʻa na mafua ona o le mafiafia o le ipu ona o le mamafa i luga o le tamailima pe a fai ni seevae.

Afai e te sailia le fesoasoani a se fomaʻi i se taimi talafeagai ma amata togafitiga talafeagai, o le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 o le ai ai se taunuuga lelei.

Carrot oil

Ina ia saunia se fomaʻi togafitiga, o le a manaʻomia ai aʻa o kāloti ma se ipu suauʻu. E tatau ona olo le 500 kalama o fualaau faisua i luga o se lau.

Tuu i totonu o se ipu tioata, faaopoopo le suauu ma tuu i totonu o se vai vai taele. A faʻamalūlūina le meaʻai, faʻapipiʻi le meaʻai i le gau. Suauu e ave fafo.

Faʻafofo o le purulent faagasologa i luga o le paʻu e ala i metotia a tagata

Kukama sua

O fualaau faasaina e malosi malosi ai le antimicrobial. Latou te togafitia manuʻa feʻaveaʻi, faʻaaoga e pei o se lololo mo le 2 itula. A maeʻa le faʻamamaina o le meaʻai i le sua, o le vailaau faatonuina e faʻaaogaina e le fomaʻi.

Togafitiga o manua tuga o le kukama

O se faʻamaoniga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻasaoina o le pito i luga e faalagolago i le faʻafefe o le toto i le vae, pe o le maʻi na mulimuli i le taumafataga. E mafai e se fomaʻi ona suʻesuʻeina le toto i le maea ai o suʻesuʻega ultrasound o vaʻa toto poʻo le faʻaaogaina o faʻamatalaga.

O se tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona tausia ma le faaeteete lona paʻu, i le tulaga o soʻo se manuʻa vave saili le fesoasoani mai tagata tomai faapitoa.

Mafuaaga o maʻi pipisi i le maʻisuka

O le maʻi suka e mafua ai le faʻaitiitia o mea puipuia o le tino ma le faateleina o meaola ninii. Pe a faʻaaoga le staphylococcus poʻo le streptococcus, faʻafulafulaina o vaʻaiga faʻafefeteina, fulufulu lauulu ma mea fesoʻotaʻi faʻatasi ma i latou. O le faʻaleagaina o le faagasologa e faʻaalia i le faʻaalia o le tele o faʻavavelala o le tino - faʻavave. O mafuaʻaga o le faʻavaeina o ia togafitiga i le maʻisuka e aofia ai:

    faʻaleagaina o le toto i totonu o tamai vaa, le lava o meaʻai ma le okesene i totonu o fusi o le epidermis, faiga o le degenerative o le paʻu lea e fesoasoani i le faʻaogaina o le staphylococcus i le lauulu, le tausisia o le tausiga o le paʻu mama, le vevela tele, manuʻa, mago, microcracks i luga o le paʻu.

I le vaivai faʻavaivaia o le tino puipuia o le tino, o se lime pustular o le paʻu ua avea ma foliga masani - furunculosis. O le faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le faʻaalia o le tele o maʻi pipili i vaega eseese o le matua matua.

Faailoga ma auala

O le uluaʻi laasaga o le faʻapipiʻiina o maʻilaʻau e faʻaalia i uiga nei:

    o loʻo i ai se faʻaleleia o le vaega ua afaina, o le paʻu e mumu, tiga poʻo le mimiti e lagona pe a e kiliki i luga o le nofoaga mumū.


E oʻo mai i le taimi nei, o le maʻi - maʻisuka e masani lava ona masani ai, o tagata mai vaitausaga uma e mafatia mai ai.

O le vaega lona lua o le faʻamaʻi e tupu i le 3-4 aso talu ona amata le uluaʻi faʻaʻailoga o le tiga. E aofia ai vaega nei o le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

I luga o le nofoaga ua afaina, o se mea e tupu ai se fao ua i ai se tootoo mamafa o le pusiki i se pustule ile luga. Ole maualuga o le tootoo e oʻo i le 2-4 cm. Faʻateleina le tiga, faʻavevela le tino, faʻaalia ai faʻailoga o le inu. A tatala le pito i luga o le pustule, faʻapipiʻi i ai se mimiti o le toto o loʻo natia. O se laupepa samasama-lanumeamata e alu i fafo. Le afaina ma le tiga e alu pea. O le toesea e taula i totonu o le 2-3 aso ma avea ma paʻepaʻe, e le vaaia.

O le faʻapupulaina o maʻi o le maʻisuka e tele ona uiga:

O le faʻamaʻi e faʻaosofia e microhoganic pathogenic lea e faʻavaveina ai le faʻaogaina o le muʻaiga ma faʻateleina lona ala. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi pipisi e ulu atu i le epidermis e solia ai lona faʻamaoni ma le faʻavaivaia o mea puipui o le paʻu. Furunculosis i le maʻisuka e amata i le fulafula o le vaega afaina o le paʻu ma le faʻaogaina o nifo alofilima i luga o le maʻisuka.

O aʻafiaga o faʻamaʻi

I le leai o togafitiga faʻasolosolo togafitiga, o loʻo tupu aʻe i luga o paʻu o le paʻu, o loʻo i ai vaega tetele o le paʻu. O aʻafiaga matuia o le faʻamaʻi e aofia ai:

    faʻasolosolo e le o faʻamalosi tino o le sola o le tino poʻo le faʻavalea i vaega uma o le paʻu, abscesses subcutaneous, abscesses i totonu o totoga o le tino, carbuncles, atinaʻe o sepsis, erysipelas, glomerulonephritis, lymphadenitis.

Togafitiga mo siama i le maʻisuka

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka e manaʻomia ai se tasi faʻapitoa faʻatasi. O sini autū o togafitiga faʻasoifua maloloina:

    faaitiitia le toto toto, aveese le mafuaaga ma faailoga o le paʻu o le paʻu pustular, taofia le lamatiaga o faafitauli ma le faasalalauina o maʻi vevela.

Faʻaaogaina fualaau mo le puleaina o maʻi mai i le maʻisuka o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Namu fasipolo ma afaina mo le maʻisuka e togafitia e se fomaʻi

O le maʻisuka e sili atu nai lo isi tagata e faigofie i faʻamaʻi paʻu ona o lo latou faʻavaivaia o le puipuiga o le toto ma le toto vaivai.

O faamai pipisi, edema, vevela ma le suamalie o le paʻu ma le maʻisuka ua manatu o se tasi lea o faailoga o lenei maʻi.

I le maʻisuka, e masani ona tupu mea nei:

    Pale i le mata. Laʻau ma furunculosis. Faʻafuina o fulufulu lauulu - folliculitis. Carbuncle. Faʻamau pipili.

O siama faʻamaʻi pipisi e tupu i le maʻisuka pe a ulu atu le staphylococcal ma isi faʻamaʻi i totonu o latou tino.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona aliali mai paʻu ona o le gaʻoina o Staphylococcus aureus e ala i manua ma le paʻu. O le foliga o le afifi o se pimple-pustule tele ma le suppuration samasama i le ogatotonu.







O le Furunculosis e taua o le vevela o paʻu i se tasi itu o le paʻu. O le gasegase o lenei faʻamaʻi e le mautonu ma gasegase.

O le tele lava o taimi, o le furunculosis e tupu i na nofoaga e faateleina ai le vevela pe i ai pea feeseeseaiga faifai pea (ua, ufiufi, afu, foliga).

O ai e teu?

O Staphylococcus o se microorganism lea e masani ona i luga o le paʻu masani, ma, i le taimi e tasi, e mafai ona mafua ai le tele o purulenti

amata mai se faʻavela ma e faaiʻu i se maʻi pipisi o le toto -

E mafai faapefea e le tasi ma le siama tutusa ona le afaina uma (ma o nisi taimi e aoga ai) ma matautia tele?

O le mea moni o loʻo iai eseesega o staphylococci. O se faʻalavelave o se vaega i totonu o se meaola, e pei o ituaiga o maile.

O nisi faʻafitauli e le afaina uma i tagata. O isi e afaina ai, o lona uiga, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi ma se faʻaitiitia o le puipuiga ma isi tulaga faʻapitoa. Ae o isi e mafua ai faʻamaʻi pe afai latou te ulu atu i le tino.

E masani lava, 90% o le staphylococci o loʻo i luga o le paʻu o le tagata e aʻafia i aʻafiaga. 10% o faʻalavelave faʻapitoa, ae e itiiti naua ona latou le mafai ona mafua ai se faiga o le purulenti. Laʻau ma furunculosis e atiae i mataupu pe a eseese tele le fua faatatau.

O mea masani e fesoasoani i le fausiaina o le faamai.

Ona o uiga o le tino, o le faʻamaʻi masani i tamaiti nai lo tagata matutua.

Le mataupu o togafitiga ma ituaiga o faʻafitauli

O le autu o togafitiga i le taimi o le faʻaalia o faailo o furunculosis i le maʻisuka o le faʻamautuina lea o le paleni o le carbohydrate i le toto, lea e faʻamaʻo saʻo ai le mafuaʻaga o le maʻi maualalo, puleaina le gaosia o le inisalini.

O le mea lea, o togafitiga e faia e le fomai tipitipi
faatasi ai ma le auai tuusao o se tagata poto faapitoa i le endocrin. O taualumaga nei o loʻo aofia ai i le taamilosaga o togafitiga faʻaleagaina:
.

le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi, faʻatasi ai ma suʻesuʻega muamua a le fale suesue i le gasegase o le pathogen i le vailaʻau,

faaosofia o le tino o le tino,

faʻatasi ai ma le faʻasalalau i le lotoifale o le nofoaga o le mumū, o le taotoga e faia e faʻaaoga ai se vaifofo faʻaleaganuʻu i le lotoifale, sosoo ai ma le faʻasesega o le fogaeleele ma alavai o le paʻu mo le tafe o le tulei,

togafitiga i fafo atu ma le faʻamaʻiina o fualaau oona i le tulaga o vaiinu poʻo vaiinu.

O le faagasologa o le purulention leions o le paʻu o le paʻu e manaomia ai le taimi talafeagai ma togafitiga faʻapitoa e le fomai tipitipi, i se tulaga maualuga ma atiae e aunoa ma le faʻaaogaina o tupe e taofi ai le tulaga, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli nei, i le foliga o se leona i le lotoifale e le pathogen:

Togafitiga o foci o faʻamaʻi pipisi

O le "nofoaga e nonofo ai" masani ai o Staphylococcus aureus o le pharynx ma le nasopharynx. O le microbe e mafai ona iloa i le tuʻuina mai le nasopharynx.

Togafitiga i le lotoifale 1. Faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa.

, lea e faʻatagaina mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga, ma faʻalavelave ai foi le tuputupu ae ma le toe gaosia o Staphylococcus aureus.

O le chlorophyllipt ua faamaonia lelei ia lava:

  • Faʻaaogaina o le ava malosi e faʻaoga ai. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua faʻaalu e pei o nei: tasi sipuni i le 200 ml o vai mafanafana.
  • O le pharynx, o le pito i lalo o le pa, o suauu e togafitia i le suauu ma o loʻo faʻapipiʻi ai le gaogao.
  • O le pulumu e faʻavaivaia ai le ooto, o le logo ma le isu.

O faʻatulagaga uma lava e faʻatatau 3-4 taimi i le aso. O le togafitiga e 7-10 aso.

2. Bacteriophage staphylococcal faʻaaogaina

lea e saogalemu mo le fomaʻi:

  • O le vaʻaia o le nasopharynx o loʻo faʻatinoina: e lua i le tolu pipettes o fofo o loʻo faʻafeiloaʻi i totonu o vaega taʻitasi. O le mea e oʻo i totonu o le faʻaʻona ua foloina.
  • Ma, o le fulufulu mamoe e faʻaleleia i le bacteriophage e tatau ona tuʻu i totonu o le lua o taʻifala taʻitasi mo le 5-7 minute.

O le faʻagasologa e faia i le va o taumafataga - mai le tasi i le tolu taimi i le aso. O le umi o togafitiga e 7-10 aso.

E le gata i lea, o fualaau uma e lua e lelei foi aua

O a ni faailoga o le gasegase masani?

O faʻaaliga o le furunculosis e faʻalagolago i le laasaga o le faagasologa, le nofoaga o le vevela, o le setete o le malosi o le tino.

O le tele o taimi, o le faʻamaʻi e maua mai i se faʻaoga faifai pea - pe a maeʻa se vaitaimi o le manuia o mafaufauga (faʻagaloga), o le a toe faʻaalia faailoga o le maʻi.

O afea e tatau ai ona ou vaʻai i se fomaʻi e tatala se afaina?

I le tele o tulaga, e le manaʻomia e togafiti faʻafitauli le togafitiga. Faʻaaoga auala faʻatau.

O le suauu o le Ichthyol o se suauʻu ua saunia i luga o le faavae o le vaega galue o le ichthyol. E i ai ona aʻafiaga e faʻaleagaina ai, aʻafiaga faʻapitoa ma aʻafiaga. O le suauu o le Ichthyol e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi.

O le antibacterial properties o le ichthyol o le suauʻu e faʻaaoga i mea uma o streptococci ma staphylococci.

O le faaupuga o le analgesic ma le anti-inflammatory o le paluga o le ichthyol e aliali mai i le tele o itula pe a uma ona faʻaaogaina i luga o le folasia.

O le auala e faʻaaogaina ai le suauu o le ichyol mo le furunculosis

(Igoa atoa - lelei palsamic e tusa ai ma le Vishnevsky) - o se vailaʻau tuʻufaʻatasia ma se faʻalavelave faʻalavelave ma nisi o vaega galue.

O lenei galuega e matua faigata lava, talu ai o le tele o mea e mafua ai ona atinaʻe. O le mea lea, e manaʻomia le faʻafelagolagomai.

Mataupu faavae autu

Faʻaauau ma togafitiga faʻapitoa e faʻatatau i le laasaga o le atinaʻeina o le faʻalavelave ma faʻafitauli faʻapitoa

I le laasaga o le faʻamaonia - togafitiga faʻapitonuʻu ma vailaʻau faʻapitoa, Ural feterale itu, talosaga ma vailaʻau faʻasaina.I le laasaga o le faʻavaeina o le tootoo, pe a tatau ai, faʻapupulaina faʻaputu, alavai, togafitiga faʻasolosolo faʻamaʻi, vailaau faʻamaʻi faʻasamacterial. Pe a faʻaalia, o vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina le amanaʻia o le lagona o le microbe ia i latou.

2. Aafiaga i faʻamaʻi faʻavae

O loʻo faia i soo se laasaga o le atinaʻe o furunculosis: togafitiga o foci o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻamaʻi endocrine (faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka) ma isi. O togafitiga e faia e fomaʻi faapitoa: fomaʻi ENT, endocrinologist, gastroenterologist ma isi.

3. Faʻaleleia atili le faʻatinoga o le polokalame puipuia

O se tagata tui puipuia e faʻamatalaina fualaau faʻataʻitaʻi e faalagolago i le ituaiga o le tino le puipuia o le tino ma le tulaga o le maʻi. Faʻamālōlōina le taimi, togafitia faʻamaʻi lemu i le 80% o mataupu i totonu 1-2 masina o togafitiga.

E faʻafefea ona faʻateleina le puipuiga i le furunculosis?

o se vaega o se togafitiga lelei.

I taimi faigata

FualaauFaʻatinoga o gaioigaMetotia o le talosaga ma le umi
Polyoxidonium
  • Faateleina gaoioiga
    phagocytes (macrophages, neutrophils) - sela e puipuia ai le tino e ala i le faʻaogaina o mea mai fafo ma pathogens.
  • Latou te faʻaleleia le gaosiga o faʻamaʻi-faʻamalosi faʻamalosi e fesoʻotaʻi i se microbe poʻo le siama, ona aveese lea mai le tino.
O le inisetila, 6-12 mg i le aso.
I totonu o laulau mo le toe resitala i lalo o le laulaufaiva 2-3 taimi i le aso mo le afa itula ao le i taumafa. O le fualaau mo tamaiti talavou e 12 mg, mo tagata matutua 12-24 mg.
O le vasega e 6-12 aso, ma o nisi taimi e umi.
Galavit
  • Faʻafouina le gaioiga o macrophages, lea e ala i le faʻalaumalieina e faʻaumatia ai microbes ma siama.
  • Faʻatonuina le gaosiga o cytokine - o palatini e faʻamautinoa ai le faʻafeiloaʻi o faʻamatalaga i le va o molikula ma sela o le tino puipuia.
  • Faʻataunuʻuina le gaosiga o le antibody.
Aso uma mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 12 tausaga - 100 mg, mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga - 50 mg.
E mafai ona ave le vailaʻau i injections, suppositories poʻo papa.
O le vasega e 15 aso.
Myelopid
  • Faʻateleina le maualuga o le B-lymphocytes - sela o le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi lea e maua ai faʻamaʻi.
  • E faʻafaigofieina le maualuga o le CD4 (lymphocytes), lea e auina atu ai se faailoilo i le tino fasioti tagata o le tino puipuia (T-killers), lea e faʻaleagaina ai microbes ma siama.
3-6 mg intramuscularly i aso uma poʻo isi aso uma.
O le vasega e 3-5 inisiua.
Vasega G immunoglobulin sauniuniga: Octagam, Gabriglobin, Intraglobin
(faʻaaogaina mo le le atoatoa o le Galavit)
Faʻaaogaina le le atoatoa o le vasega G immunoglobulins (IgG), lea e maua mai ai le puipuiga vave mo le umi o le faʻamaʻi atu i faʻamaʻi o le tele o siama.
E le gata i lea, mo microbe poʻo siama i totonu o le tino na maua ai lana IgG.
O vailaʻau e faʻaaogaina i se tulaga le naʻo totonu o se falemaʻi.
O fua ma le umi o togafitiga e faʻalagolago i le vailaʻau faapitoa o loʻo faʻaaogaina ma le gasegase o le faʻamaʻi.

I le taimi o le faamagaloga

- i se taimi e leai ni faʻamaoniga o le maʻi

FualaauFaailogaTosiga ma le pulega
PolyoxidoniumIloiloga i lugaIloiloga i luga
GalavitIloiloga i lugaIloiloga i luga
Lycopid
  • Faateleina le gasocycyte gaoioiga.
  • Faʻaleleia le faʻavaeina o le B-lymphocytes ma le T-lymphocytes.
  • Faateleina le Gaosiga o Aupese
Vaevae i lalo o le laulau ile afa itula ao leʻi 'ai.
Faʻalagolago i le malosi o le maʻi ma le matua.
O le umi ole togafitiga e tusa ma le 10 aso. Afai e manaʻomia - umi.

Neogen ma Seramil

O vailaʻau e leʻi faʻaaogaina lautele. Peitai, e tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻavaeina lelei suiga i le faʻatinoina o le polokalame puipuia.

Aʻo faʻaaoga Neogene

1. O le aofaʻi ma le ratio o lymphocytes T ma B e faʻapitoa.

2. Faateleina le gaioiga o faʻataʻitaʻiga e uiga i Staphylococcus aureus.

3. O le maualuga o kela CD4 e faʻapitoa.

Puleaina o aso taitasi i le 1 ml o le 0.01% fofo i totonu o le toto. O le vasega e 10 inisiua.

Pe a faʻaaoga Seramil

1. O le maualuga o le B-lymphocytes e faʻapitoa.

2. O mea o loʻo iai i le lymphocytes CD8 - sela o le tino puipuia, lea e masani ona faʻafoeina le tali a le tino pe a faʻaumatia le "tagata ese". Ae peitai, faatasi ai ma le tele o lymphocytes o le CD8, o le tino puipuia o le tino ua maeʻa lana galuega i le taimi muamua, aʻo le i mafai ona feagai ma se microbe po o se siama. O le mea lea, e le o faʻamaunuuina lona aoga autu - puipui.

inisalcular injection of 5 mg o le fualaau faasaina. O le vasega e 5 inisiua.

I le usitaia o mataupu faavae autu: togafitiga i le lotoifale, o le tofiaina o meaola, vitamini ma isi vailaʻau.

Ae ui i lea, o le maʻisuka, o le faamamafa autu o le faʻamautuina o le metabolism ma

: togafitiga o meaʻai (talanoaina i le vaega o loʻo i lalo) ma faʻatulagaina.

Ituaiga II o le maʻisuka (e le o le inisalini faalagolago)

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le togafitiga o le afaina e faia taitoatasi. O le mea e sili ona taua e tatau ona e mulimuli ai, e tatau ona atoatoa.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e manaʻomia lou faʻatalanoa lau fomaʻi ma faia se suʻesuʻega atoa. O le tagata lava ia e matua faʻasaina, talu ai o le tino o le maʻisuka atonu e le saʻo le tali atu i se vailaʻau faapitoa, lea e mafua mai i aʻafiaga ogaoga.

Leai se vaega taua tele e faia e ala ile puipuiga. Ina ia aloese mai le faʻaalia o le furunculosis i le maʻisuka, e tatau ona e taʻitaʻia se soifua maloloina lelei ma ia faia i taimi uma faiga faʻale-tino e pei ona fautua mai e se fomaʻi.

Le aoga o le isu o le ichthyol i le togafitiga o furunculosis

Faʻatasi ai ma le furunculosis, o mea manogi e aofia ai vailaʻau faʻasaina e masani ona faʻaaogaina.

GentamicinFaʻamatalaga: O le suauu i totonu o masini, mai le 15 i le 80 g Gentamicin o se vailaau faʻamaʻi lelei i le tele o ituaiga o siama, e aofia ai le staphylococcal.

Auala e faʻaoga ai: Talosaga i le nofoaga o faʻalaʻo 2 - 3 taimi i le aso. E masani lava o le togafitiga e tumau ile 7-14 aso.

TetracyclineFaʻamatalaga: Tetracycline o se vailaʻau faʻasaʻo lautele. Faʻalelei i le tele o ituaiga o meaola ninii, e aofia ai le staphylococci. Avanoa i totonu o pusa 100 g.

Metotia o le tusi talosaga 1. Faʻaaoga sina vaega o le suauu i totonu
le nofoaga o suauʻu 2 i le 3 taimi i le aso.

Metotia o le talosaga 2. Faia ni laei ma le kulimi o le tetracycline. Suiga i le 12 i le 24 itula.

ChloramphenicolFaʻamatalaga Chloramphenicol o se vailaʻau mamana malosi lea ei ai lona faʻalogona i le faiga o purulent. E gaosia mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i le tulaga o le furunculosis i le foliga o se laumei (o le mamafa e pei o le suauu). O loʻo faʻatau atu i totonu o paʻu 25 ma le 30 g, i faletupe o le 25 ma le 60 g.

Metotia o le talosaga: Faia ni laʻei ma le chloramphenicol liniment, suiga i le aso.

LevomekolMea gaosi:

  • chloramphenicol - o se sui o le antibacterial o loʻo galue i purulent infections
  • methyluracil - o se fualaau faasaina e faaosofia ai le toe faʻafouina o le tino

Faʻamatalaga Levomekol e le gata ina faʻailoa mai meatotino antibacterial, ae faʻamalosia foi le toe faʻafouina o mea. O le mea lea, e faʻaaogaina mo faʻamalala lapopoa tele mo le fufulu vave ma faʻamalolo.

Metotia o le talosaga: Sogi se solo solo gau i le suauʻu ma faʻaoga i le manua. Faaaoga se fusi. Fai ni laei i aso uma.

SyntomycinFaʻamatalaga O le Syntomycin o se vailaʻau faʻamaʻi lea, i totonu o lona fausaga faʻasolosolo, e foliga tutusa lava ma chloramphenicol. E mafai foi ona faʻapipiʻiina, i faletupe o le 25 g ia taʻitasi.

Metotia o le talosaga. Faʻaaogā le lalaga i le vaega o le faʻalavelave. Tuu se fusi i le pito i luga. Fausia ofu i aso uma.

DimexideFaʻamatalaga O se vailaau e maua mai i le vaega o vailaau e le o le toto-anti-inflammatory drugs (NSAIDs). Faʻaitiitia le afaina, tiga.

Metotia o le talosaga: Faʻailoa le Dimexide ma se gau gau. Faapipii le afifi i le nofoaga, faaaoga se fusi. Fai ni laʻei i aso uma.

Auala e togafitia ai le karite

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 85% o tagata matutua e sili atu i le tasi taimi io latou olaga na feagai ma lenei mea leaga. Ae o le togafitiga a le tagata lava ia po o le le amanaiaina atoa o faailoga mataʻutia o se mea matautia tele. I le leai o se togafitiga talafeagai, e mafai ona tatala se toesea i le faʻasaʻoina o le lanu samasama ma le faʻavaeina o se ila i luga o le laumei po o se faaletonu i le tuputupu aʻe o le ulu.

O le karite fafo, e pei o se tulafono, e pasia pe a togafitia togafitiga, ma atonu foi e manaomia ai le togafitiga. O tupe uma e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi faʻapitoa! O le faʻafoega o vailaau faʻasaʻi i le lotoifale i le ituaiga o pa'ū ma fofo e masani ona manaʻomia. O le mea lea, Albucid, o se fofo o vailaau faʻamaʻi o le penicillin group, erythromycin poʻo gentamanicin e mafai ona faʻatulagaina.

O vailaʻau faʻasaina mulimuli o le aufaʻasagaga ua faʻataʻitaʻiina mo se vailaʻau fefiloi o le faʻamaʻi ma e masani ona vave faia. Tobrex, Ciprolet na tanumia i se pusa o le conjunctival, fesoasoani e faʻamalolo le mimiti ma vave vave ona suʻeina le faagasologa. Faʻamaulalo laugatasi ma le chloramphenicol o loʻo i ai foi se faʻamalologa faʻapitoa.

O manogi ma gels e le faigofie i taimi uma ona faʻaoga mo togafitiga, talu ai ona latou vave tuua le nofoaga mumū. Ae i nisi tulaga, e mafai e le fomai ona faatonu le tetracycline, hydrocortisone, erythromycin.

Togafitiga i totonu o se falemaʻi e mafai ona talafeagai ma faʻamatalaga e tele ma le taotoga talafeagai.

Mauaina o le maʻisuka: eseesega mai le vavalalata

O le maʻi suka o le ituaiga lona lua o loʻo i ai le isi igoa - mauaina, insulin-tutoatasi. O lenei ituaiga o le faʻamaʻi e le aofia ai le tuiina o le hormonone. O nisi tagata gasegase atonu e manaʻomia pea le insulin, ae e mamao ese mai le auala autu o togafitiga.

O le mauaina o le maʻisuka, i le avea ai o se tulafono, e atiina ae i le matua. O lona mafuaʻaga o se soliga o faiga faʻasolosolo ma faʻasalaga o gasegase masani o le pancreas. Ae ui i lea, i le taimi nei, ua matauina e fomaʻi se tulaga e faʻafefe ai le faʻavae o le maʻisuka.

O le faʻaogaina o le faʻailoga lona lua o le faʻamaʻi i tamaiti ma le tupulaga ua faateleina ona matauina. O lenei mea moni e faigofie ona faʻamatalaina e le gata i se faʻaleagaina o le siʻosiʻomaga, ae faʻapea foi i le maualalo o le lelei o mea taumafa faʻamalosi i mea mama gaʻo ma le le lava o aʻoaʻoga tau taaloga mo tagata talavou. O mafuaʻaga ia e mafua ai ona maʻi le maʻi i tausaga uma.

E manaʻomia e tagata uma ia iloa uiga autu o le maʻisuka. O lenei mea e mafai ai ona e vave iloa se maʻi o le pancreatic ma faʻaitiitia ai le ono tulai mai o faʻafitauli o le maʻisuka.

O le pancreas o loʻo i totonu o le lua o le manava e faia ai galuega taua e lua i le taimi e tasi:

  • o le gaosiga o le sua o le pancreatic, lea e aʻafia ai i fualaau oona,
  • eletise o le inisalini o le hormone, lea e nafa ma le tuʻuina atu o le kulukose i le masini.

Muamua manaʻomia mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2

E tele mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi ma e foliga tutusa lava ma le mafuaaga o le aano o le faʻamaʻi muamua. O se eseʻesega taua o le faʻafitauli ole gasegase ma le le lava o le inisalini gaosiga.

O lea la, o le amataina o le faʻamaʻi e faafaigofie e:

  1. le atoatoa le gaosiga o le inisalini o le pancreatic,
  2. o le tetee o le tino i luga o aafiaga o le hormone (aemaise lava i le gaʻo, gaʻo ma maso),
  3. mamafa tele.


O le amataga o le mauaina o le maʻisuka e mafua mai i le iloa o maualuga maualuga o le inisalini, aua o loʻo mafai pea e le tino ona faʻasaoina. I le aluga o taimi, o le gaosiga o le hormone e faasolosolo malie le faʻaitiitia ma e leai se mea.

O le mamafa o le mamafa e mafai ona taua o se vaega autu i le atinaʻeina o le ituaiga lona lua o le maʻisuka. E le gata i lea, o le sili atu ona leaga o tupe teu i luga o le manava (visceral type of obesity), lea e saofaga i se olaga le mautonu ma le vave ona ola i luga ole alu.

O meaʻai e le taua ma le tele o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o fiva ma le fiber e mafai foi ona taua o se mea e manaʻomia mo faafitauli i le inisalini.

O le a le mea e tatau ona malamalama i ai o le tetee?

O le tetee (tetee) o le tetee o le tino o le tagata i aafiaga o le insulin i le hormone. O lenei faiga faʻaleagaina ei ai le tele o taunuuga le lelei:

  • faateleina i le toto maualuga
  • toto maualuga
  • faʻaauau o le alualu i luma ole maʻi fatu fatu ma le atherosclerosis vascular.

O peta Beta e maua ai le inisalini e osofaia e le faʻafitauli o le tagata maʻi (e pei o le maʻisuka ituaiga 1), ae o le a faasolosolo malie ona le toe mafai ona mafai ona faʻapipiʻi le tele o le homone.

O se taunuuga o le faʻaosofia faifai pea i maualuga maualuga o le kulukose, ua maeʻa ai sela o le pancreatic, o latou faʻamaoniga ma le sili atu ona faigata o le maʻisuka.

Afai ua maua oe i le maʻisuka ituaiga 2, e taua le siakiina pea o le maualuga o le kulukose i lou toto. Afai e tatau ai, o le faʻaaogaina o tui e tatau ona aʻoaʻo e faia e aunoa ma se fesoasoani.

O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e tele lava ina matauina nai lo le muamua. Afai tatou te mafaufau i fuainumera, ona tatou talanoa lea e uiga i le 1 maʻi mo tagata uma e 90.

O le a se mea e tatau ona ou suʻeina?

Afai i totonu o le aiga a itiiti ifo ma le tasi le tagata ua mafatia i se gasegase o le maʻisuka ituaiga 2, o le mea moni o lenei mea moni e faateleina ai le ono tulai mai o le maʻi lava e tasi i aiga vavalalata.

O le maualuga o le mamafa ma le maualuga o le toto maualuga e taua foi mafuaaga mo le atinaʻeina o le maʻi, e mafai ona faapea o le inisalini ma le mamafa mamafa e fesootai saʻo. Toeitiiti o ituaiga uma o gasegase e mafatia mai nisi pauna.

O le maualuga o le mamafa, o le sili foi lea o le mauaina o le maʻisuka. Faʻasaga i tua o se maʻi na natia, o le thrombosis o le coronary poʻo le stroke e mafai ona atiaʻe.

Afai e faʻaaogaina e se tagata ia togafitiga ma corticosteroids, ona tatau lea ona ia nofouta o nei vailaʻau e mafai ona faʻaititia atili ai le lamatiaga o le totoina o le maʻisuka ituaiga 2.

E faapefea ona puipuia se maʻi?


Faʻataʻitaʻi mai fomaʻi togafitiga e puipuia ai le puipuia o le faʻamaʻi. E tāua le taumafai e taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma lafoai vaisu. E oʻo lava ile ulaula lona lua e leaga ai le soifua maloloina.

Fesuiaiga i meaʻai maloloina lelei o se fautuaga lelei. O lenei mea o le a fesoasoani i le tausia o velesi maloloina ma gaʻo, faʻapea foi ma le tausia o le cholesterol i totonu o faʻatapulaʻa talafeagai.

O se paleni paleni taumafa ma fiber, maualalo i le kulukose ma gaʻo kulū faigofie lea o le a fesoasoani e faʻaititia le mamafa ma faʻaitiitia ai mea e manaʻomia muamua mo le maʻisuka ituaiga 2.

O tagata o loʻo lamatia i le maʻisuka poʻo ua uma ona feagai ma faafitauli e tatau ona toe iloilo a latou masaniga taumafa ma aofia ai i a latou meaʻai:

  • kāloti
  • lanumeamata lanumeamata
  • fualaau suamalie
  • kapisi
  • radis
  • logo ata.

E tatau ona e faʻaeteete e uiga i soʻo se suiga i le tulaga o le soifua maloloina, faailoilo o le maualuga o le toto maualuga. Aua le galo e uiga i le pasia o suʻesuʻega taimi faʻasaga ma saili i taimi uma fesoasoani fesoasoani fomaʻi pe a e lagona le le fiafia. Ole a fesoasoani lenei mea e aloese mai le tele o faʻafitauli o le faʻamaʻi o le maʻisuka.

Faailoga o le toesea, siama ma auala masani o togafitiga


O le toesea o se nofoaga faʻasalalau ma le tulei i totonu o totoga poʻo gaʻo. O ona mafuaʻaga e mafua ai faʻamaʻi pipisi. Se togafitiga faʻapitoa - naʻo le taotoga - e tatalaina se toesea ma faʻavave lona lua.

O le a le fao

Faʻasolosolo po o le fao, o le auala lea e valaʻauina ai le faʻapipiʻiina o le fatulento i gaʻo ma gaʻo eseese. E tatau ona iloa le toesea mai le lemoni (faʻafefeteina le mumu o le tulei i totonu o masini), mai le empyema (pus accumulates in cavities, po o totoga). E tele taimi e mafua mai ai i le maʻi tuga o le abscesses, lea e faaosofia e Proteus ma Staphylococcus aureus, E. coli, ma isi, lea e ulu atu ai le tino mai fafo.O lea ituaiga siama e taʻua o le le fiafia. E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi e tupu tele lava, lea e tupu i mataupu o le salalau o le gaioiga mai isi totoga:

  • abscesses odontogenic, subphrenic ma paratonsillar.
  • fomaʻi metastatic o mama, fatu, gaʻo ma isi totoga.

O le fausiaina o se fao e mafai ona faʻalauiloaina e le necrosis o le tino, i le maea ai o le faʻaofiina o fualaau faʻasaina (25% o le vai o le magnesium sulfate) i totonu ia i latou.

O foliga o lenei faʻavae e aofia ai le i ai o se membrane pyogenic. O le igoa lea o le puipui i totonu o le pus, lea e faia e fusi e siomia ai le nofoaga o le mumū. O se uiga masani lea e puipuia ai le tino. O se ituaiga o membrane e faʻapipiʻiina i le mea e gaosia ai le tino, lea e avea o se tuaoi o le faiga o le pulc-necrotic, aʻo faia fua.

O le mea o loʻo i ai le mea o le abscesses o loʻo faʻaalia i mea nei, faʻamatalaga iloga: fulafula ma le mumu, tiga ma le faʻalavelave galuega, fiva i se nofoaga ua faaleagaina. I nisi tulaga, o loʻo i ai se fesuiaiga. I le tulaga o le tuberculic spondylitis, o le tulei e mafai ona salalau i luga o le va i va o tisipese e sili mamao atu mai le nofoaga o loʻo i ai le taulaʻiga autu. Atonu o lenei mea o le ogaoga o le ogavae ma le fausiaina o se nytechnik poʻo se faʻanoanoa tiga.

O faʻapogai autu o se fao

O le lautele o le falemaʻi o abscesses e tumau pea i soo se faiga o purulent-inflammatory, e tusa lava pe o le a le latou nofoaga:

  • o le vevela e tulaʻi mai, aemaise lava i mataupu ogaoga, i le 41 ° C,
  • vaivaiga ma malaise ua lauiloa,
  • tiga o le ulu ma leai se manaʻo.

O le suʻega o le toto e maua ai le leukocytosis ma le neurophylosis, faʻatasi ai ma le leukocyte faʻatulagaga na faʻasolo i le agavale. Faʻateleina le ESR. O le tikeri o suiga e faalagolago i le ogaoga o le faagasologa atoa. Atonu e ese le ata e faalagolago i le o le a le okeni e aafia. O le faʻatonuga o se toesega e mafai ona avea ma se mea e aunoa ma se taimi vave pe a uma ona tatalaina:

  • fafo - mea faʻapipiʻi, paraproctitis, mastitis, ma isi,
  • totonu - i totonu o pupuni uʻamea - o le manava, faʻapitoa, uʻamea, ma isi,
  • i totonu o le lumen i le va o na totoga e fesootaʻi ma le siosiomaga i fafo - o le manava ma le vevela, bronchi ma le vavae.

Faatasi ai ma se auala lelei, pe a uma le faʻaogaina o mea, o le a faʻaitiʻitia ma vaʻaia le valavala. O le le atoatoa o le gaogao ma le le lava o alavai e mafai ona faaliliu le faagasologa i se tulaga tumau, faatasi ai ma le fausia o fistulas. I le tulaga o le tuleia i totonu o le pa pupuni, e mafai ona tupu ai ni faagasologa o pulusala, faatasi ai ma le foliga mai o le tagi, peritonitis, o le gasegase oona, maningitis, ma isi.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le fao

E mafai ona faia se faʻamaʻi maeʻa faʻatasi ma hematomas, cysts, ma se tumutumu e malepe. O se matafaioi tele e faia e ala i le faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai suʻesuʻega faʻapitoa. E mafai ona faʻaʻeseʻese le pathogen ma fuafua ai lona mataalia i vailaau faʻamaʻi.

O le suʻeina o le tootoo e taʻitaʻi atu ai i le taotoga, o le galuega autu, e tusa lava po o le a le nofoaga e taulai i ai, o loʻo tatalaina ai le avanoa faatasi ma le tulei, gaogao ma le suavai uma. Afai e laiti le toese ma tu tonu i lalo o le paʻu, ona faia lea o lona togafitiga i se nofoaga i fafo. O se taʻaloga e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino, faʻafesoʻotaʻi, ma fofo o loʻo i lalo - lidocaine, novocaine, poʻo le faʻamaʻi faʻaleagaina.

O isi mataupu, e aofia ai ma i latou e masalomia le nofoaga o le toesega i totonu o totoga o le tino, e manaʻomia ai le vave faʻataʻi falemai o le maʻi ile falemaʻi. Afai e aʻafia le mama po o le ate, e mafai ona faʻamalamalamaina se puʻupuʻu ma le sogasoga o le tulei ma le faʻaofiina o vailaʻau faʻasaina ma sauniuniga o le enzyme i totonu o le vavao. O suʻesuʻega o totoga (faʻataʻitaʻiga, mama) faʻatasi ai ma le toesea ua manatu o se metotia faʻapitoa, e na o mataupu e masani ai. Afai o se toesea na faia i totonu o le faiʻai ma o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se pusa, ona mafai lea ona ave i totonu.

Faʻasologa o le abscesses e pei o manuʻa o le purulenti. E maua e tagata maʻi se paleni paleni ma lelei mea taumafa, o loʻo faʻamatalaina ai le faʻafesoʻotoina o le toto poʻo toto, vailaau faʻamaʻi, tuʻuina atu o latou lagona ile microflora. Talosaga togafitiga faapitoa - faapitoa gamma globulin, togamalo staphylococcal. I mataupu o le atinaʻeina o abscesses i le i ai o le maʻisuka, o le faʻasaʻoina o le metabolism e faʻaleagaina e tatau ona faia.

Afai e amata togafitiga i se taimi talafeagai ma o le a maua i luga o le tino, i nofoaga e mafai ona maua mo gaioiga, ona lelei ai lea o le fomaʻi, o se tulafono. Afai o le taotoga o le "tolopo" pe o le alavai e le lava, o le alo ese e mafai ona alu i le taimi masani, avea o se punavai tumau o siama.

O fea oi ai le fesoʻotaʻiga o faʻamaʻi?

I vailaau, o le maʻisuka ua faʻamatalaina o se soliga i le tino o le fesuiaiga o mea inu gaʻo ma le vai, lea e mafua ai ona faʻaleagaina le gaioiga o le gaʻo. O le maʻisuka e sili atu ona afaina i maʻi paʻu, aua o le maʻisuka, o le tino puipuia o le tino e faʻavaivaia tele, ma le maualuga o le toto suka. O faʻamaoniga sili e faʻamaonia ai le maʻisuka o faʻamaʻi pipisi, tigā, fuluʻi, ma le fulafula o le paʻu. E masani ona i ai faʻafitauli faʻapitoa i se glucose sili ona maualuga i le toto:

  • fulufulu ma uumi,
  • afaina o le fao fagu,
  • karite i mata
  • fulafula ninii-necrotic inflammation o siama,
  • folliculitis.

Aisea e masani ai ona iai le maʻisukalo?

Laʻau - nopole eleelea o loʻo i ai i vaega o le epidermis, pe a faʻalauteleina le susu pe o le paʻu e masani ona feeseeseaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le ulu, foliga, faʻafefe poʻo le ua. Furunculosis e faʻaalia i le faia o le tele o pulu i luga o le paʻu. O le foliga mai o se maʻi vevela i le maʻisuka ua faʻaolaina e le faateleina o le maualuga o le suka i le plasma toto, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o le maʻisuka. O se taunuuga, o le tagata maʻi e mafai ona faigofie i faʻamaʻi pipisi ole fomaʻi, lea e mafua ai le furunculosis.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma faʻavaivaia le puipuiga o le tino, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le tino e le siama Staphylococcus aureus, lea e afaina ai le lauulu o le ulu, ma o le taunuuga lea e tupu ai ma toesea, ua faateleina. Faʻatasi ai ma le puipuiga lelei, o siama staphylococcal e aʻafia ai le ulu o le lauulu e taofia, ma o se faʻafitauli faʻavaivaia e le mafai ona teenaina faʻamaʻi pipisi.

E tatau ona amata togafitiga o maʻi i le vave e mafai ai, a le o lea, o ni faafitauli matuia e mafai ona tulai mai:


E le mafai ona faʻapipiʻiina paʻu e mafai ona atiaʻe i le tele o supupration o paʻu.

  • fao
  • furunculosis,
  • phlegmon
  • sepsis
  • carbuncle,
  • phlebitis
  • abscesses i totonu o totoga,
  • erysipelas.

O le mea lea, o le matauina o faailoga muamua o le faʻaalia o nifo faʻapipiʻi nodular i luga o le paʻu, e tatau ona vave amataina togafitiga. O faʻamaoniga e molimau atu ai i lenei maʻi:

  • fula o le vaega aafia,
  • mumu
  • tiga i le faʻafesoʻotaʻi ma le nofoaga ua afaina.

O se manuʻa i luga o le vae ua fesuisuiai: togafitiga o le suppuration i le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faaeteete ia aua nei faamanualia le paʻu, aemaise lava vae, pe a mafai. Ole fua talafeagai lenei, talu ai e faigata ile faʻamaʻi ile faʻamaʻi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻapipiʻiina o le purulenti e matua lamatia tele, latou te faʻamalolo mo se taimi umi ma e faigata ona togafitia. E leʻo faʻamaonia le tino, e le mafai e le tino ona faʻasaʻo lelei le faʻaogaina o le tino, ma paʻu le paʻu.

I le taimi muamua, o le manua e amata ona faʻamalolo, ae mulimuli ane toe maua ai le faʻamaʻi ma toe faʻaleleia, ma o le a toe amataina togafitiga.

O le sili ona vaivai i lenei tulaga, o alovae tagata. O le faʻamaloloina i luga o le paʻu o vae o loʻo i ai se eseesega eseʻese pe a faatusatusa i isi vaega o le tino. Ma e tatau ona togafitia, e faʻavae i luga o foliga patino.

O le faagasologa o le toe faʻaleleia, e pei o se tulafono, e faigata ona o le faʻaauau pea o le vae o vae o lenei faʻamaʻi. E le gata i lea, o se manua o loʻo tu i se isi vaega e mafai ona faʻamautu, ae e le mafai ona faia i ou vae.

O a mea e togafitia?

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le tulaga o lona paʻu ma talanoa i se fomai faapitoa i taimi uma e aliali ai se faaletonu. E pei ona e iloa, afai e le faia lenei mea, o le togafitiga o le nofoaga ua pisia o le a matua faigata lava.

Faʻataʻitaʻi fomaʻi le tuʻufaʻatasia o togafitiga faʻatasi ma le faʻaofiina o meaʻai nei i se meaʻai masani:

Soʻo se manua i le tino o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e tatau ona togafitia i se visepisi.

O vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi e faaopoopo i togafitiga pe a fai e iai se tagata:

  1. fiva
  2. fulafula ma le mumu o le eria,
  3. suppuration ma le le faʻamalolo o le manua.

Faʻaaoga vailaʻau faʻaaoga e toso ai le susu mai le manua, mo se faʻataʻitaʻiga, Levomekol poʻo le Levosin.

O le tele o taimi, e faatonuina ai e le fomaʻi se vasega o vitamini C ma B ma vailaʻau.

Ina ia togafitia le faaleagaina ma faʻaleleia le paʻu o meaʻai i le taimi o le toe faʻaleleia o mea, o mea nei e faʻaaogaina:

methyluracil o suauu manogi, suauʻu solcoseryl, o suauʻu faʻafaigofie, mo se faʻataʻitaʻiga, "Trofodermin".

Ina ia faʻamalosi le paʻu i luga o le vae ma saofagā i le faagasologa o lona epithelialization (overgrowing), e tatau ona faia togafitiga talafeagai. O le nofoaga e tatau ona faʻamamaina o:

  • microorganisms
  • siama ua mate
  • tino mai fafo.

Ina ia togafitia manua i iodophors ma le hydrogen peroxide, e feteenai ma talitonuga masani, e le mafai, e afaina ai le togafitiga o manuʻa o le purulenti.

Aʻo le faʻaogaina o auala uma o loʻo i luga e le maua ai le faʻamoemoega o le a faʻamoemoeina, ona togafitia lea o le necrosis o taotoga lava ia e tasi i le faʻafitauli o le le faʻamalolo.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Pe a togafitia se tagata e maua i le maʻisuka, e masani lava ona fesoasoani togafitiga masani. Matou te lisiina nisi oi latou:

  1. Lea o celandine. E manaʻomia lou faʻaaogaina o laulaau fou, ae afai latou te le i ai iina, o mea vevela e manaʻomia ona vaʻaia muamua e faia. O laulaau e fusi i le maʻi.
  2. O aʻa o celandine ma burdock. O le faʻafefiloi o aʻa o laau totō ma isi mea e fausia ai:
  3. fila celandine (20 kalama),
  4. fogalaau aʻa (30 kalama)
  5. suauu sulu (100 milliliters).
  6. O le faʻafefiloi e kuka mo le 15 -20 minute i luga o le vevela vevela, ona faʻamamaina lea. O manua e faʻagesegese le faamaloloina e tatau ona lubricate mo aso fitu, 3 taimi i le aso.
  7. Fuga o le kukama. O lenei sua suamalie e malosi malosi ai le antimicrobial. O manua tuga e lubricili i le kukama, o loʻo faʻaaogaina ni manua. A uma ona fufulu le manua i le sua, o le togafitiga e faʻamatalaina e le fomai e talafeagai.

E ese lava, e taua le taʻuina o se auala manaia e pei o le hirudotherapy mo le maʻisuka, lea o loʻo i ai a matou mea fia iloa i luga o le saite.

Taofiaga

Ina ia puipuia ma togafitia faʻamaʻi ma le neuropathies o le maʻisuka, e masani ona faʻasolo mai e fomaʻi se vailaau faʻasaina ma aʻafiaga faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, "Glucberry". O togafitiga e:

  • puipuia le faaleagaina o mea leaga
  • faaleleia atili le tulaga o neura.

Ina ia aloese mai le fausiaina o manuʻa le faʻamalolo i luga o vae, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  1. E le mafai ona e savali e leai ni seevae, e tatau ona e siaki ma le totoa seevae i luma o seevae,
  2. Soʻo se aso, suʻesuʻe le pito i tua mo soʻo se manuʻa,
  3. Fai le fufuluina o le fufuluina i aso taitasi, faʻaaogaina oloa e le faʻamago ai le paʻu,
  4. Taofi le ulaula. O le Nicotine e matua afaina ai le toto, lea e aʻafia ai le toe faʻafouina o siama ma le faʻamālōlōina o manuʻa purulenti i luga o le vae,
  5. Faʻataunuʻu manaʻoga saogalemu pe a faʻaaogaina se mea e faʻavevelaina ai, faʻavevela poʻo le afi e faʻafefe ai le mu,
  6. I le tau malulu, e tatau ona faʻamafanafana ou seevae ma tumau i le auala mo le silia ma le afa itula,
  7. I le taumafanafana, 'aua neʻi faia ni seevae e iai ni oso i le va o tamatamai vae,
  8. Faʻaaoga ni paipa o seevae, suia i latou i sina taimi puupuu,
  9. Aua le togafiti faʻamaʻi, fatu ma sana,
  10. Faaaoga na o seevae maualuga ma lelei e le faʻamaeʻaina ai le paʻu ma e le faʻapipiʻi i paʻu paʻu ma faʻamau.

Faamolemole ia matau e leaga tele le taʻele po o le vaiinu mo se taimi umi, ona e vaʻaia ma tafe le vai i lalo o le malosi o le vai, o lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o se manua.

E te le manaʻomia le faʻaaogaina o le tilotila ma isi oloa e faʻavae i luga o suauu minerale e togafitia ai le paʻu, e le o aʻafiaina e le paʻu ma e le aumaia ai ni faʻamanuiaga.

E sili atu le lelei le faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o pulupulu:

  • iodine
  • hydrogen peroxyide
  • salicylic acid.

Afai e matutu le paʻu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o le a ia faatonuina sui soʻo e aunoa ma ni peta-blockers.

E taua le iloa e tusa lava pe sili atu ona manua i le vae e tatau ona togafitia.

E sili ona lelei le fesili i le fomaʻi mo auiliiliga, o ai o le a saʻo ona iloiloina le tulaga ma faatonuina togafitiga talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga