E mafai ona 'ai le logo ata mo pancreatitis ma pe faapefea ona aoga

Pepa pepa pepa e faʻaaoga e saunia ai le tele o ipu. E faʻaaoga uma i le foliga masani ma a maeʻa togafitiga vevela. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai, vitamini ma e lelei lona tofo. O le mea lea, o le fesili pe mafai ona 'ai le talo i pepa pancreatitis e fiafia i le tele o tagata gasegase.

Taʻu i le tino o le maʻi

E le mafai ona maua se faʻamagaloga o pancreatitis e aunoa ma le suia o le meaʻai a le tagata maʻi. Ina ia aveese le mumū mai le pancreas, e tatau ona fatuina tulaga e sili ona vaivai. O le mea lea, i le popofou o togafitiga, latou te masani ai ona mumusu e ai. Ona latou fesuiai lea i se meaai e aofia ai na o meaʻai ma ipu e le faʻaosofia ai le faʻasaʻolotoina o se numera tele o enzymes digestive ma e le afaina ai le mucosa o le intestinal.

O le pepa pepa pepa e aofia ai le tele o mea faʻamalosi:

  • alkaloids
  • ascorbic acid
  • gaioiga faʻapitoa.

Pe a latou ulu atu i le lua o le duodenum, o le pancreas e faʻapupula i le tatalaina o se numera tele o enzymes. Faatasi ai ma le atinaʻeina o faiga le lelei i totonu o le tino, o nei mea e ola i meaola oona o loo i ai se aafiaga leaga i luga o lona tino. O le iʻuga, o le tulaga faʻaleagaina e na o le faʻamalosia.

E tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela, o nei mea e tumau i le pepa logo. Mo lenei mafuaʻaga, i le vaitaimi tele o le pancreatitis, pe a iai ni faailo o le mumū, o lona faʻaaoga e solia.

Mea aoga o le pepa mo le tino


O le pi o se 'oa taua o vitamini, vaega o minerale, meaʻai. E aofia ai:

  • vitamini A, B, C, E, K, P, N,
  • paluka, calcium, magnesium, phosphorus, fluorine, iron, copper, sodium,
  • vailaʻau faʻasaina (folic, ascorbic, pantothenic, ma isi),
  • alkaloids,
  • ese,
  • flavonoids
  • filifili
  • fiber.

90 pasene o le oloa o le vai. 100 kalama o le pepa ei ai le 5 kalama o gaʻo, 1.2 kalama o le polotini, 0.3 kalama o le gaʻo ma le 3.5 kalama o fila. E ui lava i le maualuga o le tau taumafa, o le pepa o se fualaʻau maualalo-kalori. E tasi le selau karaka o pepa logo manaia e na o le 27 kcal, ma vevela - 40 kcal.

Talu ai ona o sea ituaiga oa, o le oloa ua i ai le tele o aafiaga aoga:

  1. Fafaga le tino ma elemene talafeagai.
  2. Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  3. Fafagaina le retina, faʻaleleia le vaʻai.
  4. E gaoioi le faiʻai, faʻaleleia le manatua.
  5. O loʻo i ai se faʻalogona toʻafilemu, aʻafiaga e faʻaleagaina.
  6. E faʻamalosia puipui tetele, faʻaititia ai lo latou mafai.
  7. Faamalosia le muso o le fatu.
  8. E taofia ai le pipisi o le toto.
  9. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le toto, e puipuia ai le lamatiaga o le anemia.
  10. Faʻataʻituina le vaʻavaʻa.
  11. Faaleleia manaoga.
  12. Faʻatupulaia le pulefaʻatasia o le gastric juice and enzymes digestive.
  13. E faʻaitiitia ai aʻafiaga o le tino.
  14. Toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal, faʻaleleia ona maʻi.
  15. E faʻamamaina le tino mai cholesterol, e puipuia ai le faʻavaeina o pusa cholesterol.
  16. Faʻaleleia le faʻafefeteina, metabolism.
  17. Fesoasoani e faamama le tino o mea oona.
  18. Faʻaitiitia le lamatiaga o le paʻu.
  19. O loʻo i ai sona aʻafiaga malosi, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa.
  20. E taofia ai le atinaʻeina o le faʻaogaina o le mimiti i totonu o siama namu.
  21. Fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga.
  22. E faʻamalosi ai le ponaivi, faʻaleleia le tulaga o le lauulu ma fao, faʻaleleia lo latou alualu i luma.
  23. Faʻaleleia le tulaga o le paʻu, faʻaauau pea ona gafatia ma le leo, alaga o le faʻavaeina o maunu.

O ata vevela ei ai malosiaga malolosi o le antibacterial, o latou uiga lelei foi o le pepa suamalie, ae i se tulaga maualalo. O le lanu mumu ua faʻamalosia ma le beta-carotene ma e aoga tele mo le faatumauina o le ola maloloina o totoga o vaʻai. E iai foʻi le alkaloid capsaicin, lea e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino, e puipuia ai le atinaʻe o le thrombosis. O fualaau faisua lanumeamata ma lanu samasama ua tumu i le acid ascorbic, potassium ma le uʻamea, lea e fesoasoani i le faaleleia atili o le gaioiga o le fatu, faiʻai, ma faʻamaonia ai le amio o aʻafiaga namu.

O a ni tulaga e le mafai ai ona 'ai le pepa?

O le pi o se mea aoga tele ma lelei, ae peitai, e le fautuaina e faʻaaogaina mo:

  • O le maualuga o le maualuga (sei vagana ai mea manogi mumu, talu ai o lenei ituaiga o oloa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto, ma le vevela pepa, i se isi itu, e fesoasoani e vaʻaia vaʻa toto ma faateleina le toto).
  • O le gasegase o le tino tutotonu.
  • Faʻaaloalo le tagata lava ia i elemene o loʻo i totonu o le oloa.
  • Maʻi gasegase o le vaega o meaʻai.
  • Lelei
  • Faaleaga i le ate, fatuga.
  • O le faateleina o le eletise o le suka gaosia.

I gasegase o le gastrointestinal, o le faʻaaogaina o se fualaau mataʻutia e sili ona matautia, talu ai o mea o loʻo aofia ai o le a matua afaina ai a latou masini

E mafai ona 'ai pepa ma le mumu o le pancreas


Ua faʻapipiʻi lelei le fasi pepa ma le pancreas. O le oloa e iai sona aoga aoga ile tino:

  1. Faʻatinoina le gaosiga o enzymes digestive ma le sua oona.
  2. Faʻaleleia le faʻafefeteina, metabolism.
  3. E faʻamautuina le faʻamalositino o le intestinal, lea e faʻaleleia ai le lolovaia o enzymes mai le pancreas i le inumaga.
  4. Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  5. Fesoasoani e faafou le tino o meaʻai ua faaleagaina.
  6. E i ai aʻafiaga antibacterial.

I le taimi lava lea e tasi, faatasi ai ma le faaleagaina o le pancreatic, ua faailoa mai ai se taumafa, o lona uiga o le i ai o ni meaʻai faasaina. E mafai ona 'ai le pepa talo i le pancreatitis, e faʻalagolago i le ituaiga o oloa, laasaga ma uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

I se foliga laititi

O pepa i totonu o le tino pancreatitis e matua faasaina ona 'ai. O le oloa e gaoioi ai le gaosia o enzymes digestive ma le gastric juice, lea e afaina i le pancreas i le gaioiga laititi.

I le taimi o lona mumu, e le mafai e le enzymes o le pancreatic ona ulu i le manava ona o le fulafula ma spasms o le pancreatic ducts. O le mea lea, ua faʻagaoioia i le gland ma faʻaumatia ai ona tino. Talu ai ona o ia faiga, o gaioiga uma i se osofaiga ogaoga o pancreatitis o loo fuafua i le taofia o le faaseeina o enzymes digestive.

I se faaopoopoga, o le oloa e mauoa i mea aoga ma fiber. I le taimi o le tigaina o le faamai, o nei mea o le a afaina ai le mucous membranes o totoga o meaola, lea o le a mafua ai le tigaina o le gaioiga o le tino, faateleina le tiga o le pancreatic, ma e mafai foi ona faaosofia ai le atiina ae o faailoga e pei o le gaoioi, vomiting, bloating, flatulence.

I se taimi masani ma le faʻamagaloina

Pepa pepa pepa ma pancreatitis, faapea foi ma nisi o ituaiga o oloa ma se tamai peppercorn, e le gata ina mafai, ae e aoga foi ona 'ai pe a tupu mai le faamagaloga tumau, faapea foi i le foliga masani o le maʻi i fafo atu o laasaga o le vevela. O le faʻaaogaina o se fualaʻau o le a fesoasoani i le toe amataina o le galuega eletene o le pancreas, o le toe faʻafoʻiina o siama gaʻo, faʻamalosia le puipuiga o le gland, lona faamamaina mai toxins ma mea leaga.

O le oloa e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol i le toto, lea e matuā faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le cholecystitis, lea e masani ona mafua mai i le faʻaleagaina o le tino i le pancreas.

O nisi o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o le pepa, aemaise lava le mumu, o loʻo i ai mea e taofia ai le toe gaosia ma le tuputupu ae o sela o le kanesa. O le mea lea, o le faʻaaogaina o sea oloa i se vaega itiiti e faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le oncology pancreatic.

O le pepa manaia i le pancreatitis, e le gata i le taimi o le faʻamagaloga, e faʻamaonia ai le gaogao ma le metabolism. E faʻaleleia ai le faʻamalositino o le intestinal, lea e faʻafaigofieina ai le faʻaogaina o enzymes pancreatic.

E mafai ona e amata amataina se fualaʻau i lau mea taumafa i le vaiaso pe a maeʻa ona osofaʻi le faʻamaʻi o le maʻi. Muamua, o le aofaiga faatagaina o le oloa e laʻititi: 30-40 kori i le aso. Faatasi ai ma se tali masani a le tino, i le leai o ni faailoga o le leaga, ua faasolosolo malie lava ona faateleina le tele o le faaaogaina o fualaau faisua i le 70-100 glama i le aso.

E mafai ona faʻaaoga le pepa mo pancreatiti?

O le iloaina o aafiaga aoga o le fualaau faisua i luga o le fualaau oona ma isi totoga, gastroenterologists e faatagaina ai le faaaogaina o le pepa i le tele o pathologies, mo se faataitaiga, i le pancreatitis. Ae ui i lea, e maitauina o le 'ai e mafai ona faatagaina i le naʻo le vaitaimi o le faʻamalologa faʻamalolo umi. I le mataupu pe a pasia le tiga ogaoga, e faʻamavaeina le faailoga autu ma lagona lelei le tagata maʻi, ao le tagata tomai faapitoa o loʻo matauina o ia e mafaufau i le tele o mea taumafa e taliaina.

O le a le ituaiga e mafai ai ona 'ai le pepa mo pancreatitis?

E ui i le mea moni ua leai ni mea taua, pe a fai o le pepa ata i lenei pepa, "e te manaʻo ai," e le mafai. Gastroenterology ua faʻatagaina mo pancreatitis e faʻaaoga ai le Bulgarian (suamalie) pepa na o le palu, kuka pe aumai i le uila. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona 'ai le pito i luga o le "paʻu". O lea la, e mafai lava ona kuka le logo o le logo mo se tagata maʻi i le pancreatitis. Ae ui i lea, i le faagasologa o le kuka, e tatau ona vavaeese atoa le faʻaopoopoga o mea manogi, gaʻo masani, faʻapitoa faapitoa, ma faʻapulaa le tele o masima.

Aʻo leʻi tietie, e le tatau ona falaiina le fasi meaʻai seia oʻo i le enaena auro. O le faʻaaogaina o le vevela o le vevela e tatau ona faʻaitiitia le mafai - e leai ni gaʻo auro, gaʻo ma mea uma o le a aʻafia ai le galuega a le tino mamai. E tatau ona malamalama e ui lava ina o le tiga ma le mumu o le pancreas, e foliga mai, ua pasi atoa, o le okeni lava o le a umi se taimi e toe maua ai ma e manaʻomia le puipuia o le tino.

Faamanuiaga ma le afaina

O le pepa pepa pepa e aofia ai alkaloids, lea e fesoasoani i le gaosiga o enzymes gastric ma pancreatic. O le maualuga o meaʻai o phytoncides, aemaise i ituaiga lanumeamata, e taʻitaʻia ai foi i lenei faafitauli. Ae i le isi itu, o le tuufaatasiga o nei oloa e aofia ai vitamini eseese e tatau ai mo le masani ai o le tino.

Phytoncides fesoasoani e maua lalo le cholesterol leaga.

E le tatau ona e lafoaia atoa lenei oloa, ae tatau ona e faaeteete pe a faʻaaogaina. E moni lava lenei mea mo na gasegase oe, i le faaopoopo atu i le pancreatitis, ei ai faʻamaʻi pipisi e pei o le angina pectoris, maualuga o le toto, maʻi leʻo, maʻi o le peptic ma patini fatu. Faatasi ai ma le pancreatitis, pepa talo e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti, ae naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi ma le taimi o le toe faʻaleleia.

I le taimi o le toe faʻaleleia

I le taimi o le toe faʻaleleia, pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona aofia ai pepa vela poʻo le tusitusi i ni vaega laiti i le taumafataga.

Amata mai le 1 tbsp. l o fua na gaosia e faʻapupulaina ai le vaega i le 200 g.

A maeʻa togafitiga vevela, o le a faʻaititia le aʻafiaga o le faʻalautele ma le palaloids i luga o le paʻu. I le lumanaʻi, i le taimi o le faamagaloga, o le a mafai ona aofia ai le paprika i le lisi autu ma i se foliga fou, faaopoopo i fualaʻau fualaʻau.

Ova na tunu ma moa moa

Ina ia saunia le paprika tao i totonu o le ogaumu, e tatau ona muamua fufuluina ma faamamaina fatu. O gaʻo ma kāloti (1 pc. Tele le siʻitaga) e tipi i luga o se sala tupe. I totonu o le koneteina, faʻafefiloi le moa moa (300 g), aniani ma kapiti (muaʻi eleele i luga o se fatu), araisa (0.5 ipu, kuka seia oʻo i le afa-kuka), se pine o le masima. O mea uma lava e faʻafefiloi lelei, o le faʻatoʻa maeʻa tuʻuina i pepa saunia. Ona tuu lea i luga o se pepa tao ma tao i totonu o le ogaumu mo le 20 minute.

Pepa pepa pepa ma moa moa e tatau ona tao i le ogaumu mo le 20 minute.

Lisi fualaʻau i totonu o se apa

O se mea masani o le suauu kuka kuka kuka i totonu o se pani. Mo lenei ipu, pepa, kāloti, aniani, pateta, eggplant ma le zucchini e tatau ona vaʻaia ma tipi i totonu o ni nai vaʻa.

O fualaau faisua uma e tuʻu i totonu o le apa ma faʻafefiloi le vevela vevela i totonu ole latou suamalie mo le 50 minute, seia maeʻa uma.

5 pcs. paprika e manaʻomia 1 pc. o fualaau faisua taʻitasi e laʻititi.

Laina Faasaina ma Faasaina Faasaina


O ituaiga uma o le pepa e toetoe lava o le tuufaatasiga tutusa o meaola o meaola ma meaola. Ae ui i lea, i le auai ma le faʻamaoni i nisi o ia mea, e eseese lava. O popo fualaau e sili atu le maualuga o le ascorbic acid; o loʻo tumu foʻi i latou i meaola ma gaʻo, lea e maua ai le ita. O le mea lea, e le o ituaiga uma o le oloa e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis.

E tatau ona e manatua le tulafono faavae: suamalie (Bulgarian) faʻatagaina mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma nisi o vailaʻau faʻamalama. O ituaiga uma o vailaau oona, fualaʻau manogi e faʻasaina e oʻo lava i le tulaga o le faʻamagaloina faifaipea, faapea foi ma le pancreatitis.

Faʻasologa Faʻatagaina

Manatu faasaina

Lanu meamataChile Lanu samasamaJalapeno Tulu lanu uliuliSavali Mumu Fuga manaiaBird mata PimentoO le manava a Dragon AnaheimKeynesian TabascoNonivamide

E tusa ai ma le ituaiga o togafitiga vevela, kuka, pulumu pepa e faatagaina mo le faʻaaogaina i le pancreatitis. A faʻaaogāina i ni aofaiga tele, o se oloa gaosi e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o caries.

Pepa pepa mo pancreatitis

E ui lava i lona igoa, o vaega eleele vevela o Amerika ua taʻua o le nofoaga na fanau mai ai le ata o le logo poo le paprika. Fuālaʻau lanu meamata, e pei lava o ia ole aioi e faʻaumatia vave. Ae o le a le aoga mo pancreatiti?

Pepa afaina

O se mea lauiloa ma le lelei lenei. Vaega

  • 10 fasi pepa
  • 400 kalama o moa moa po o pipi,
  • 200 kalama o araisa kuka,
  • 150 kalama o kirimi oona (maualalo le gaʻo oona),
  • 100 kalama o pati tamato,
  • 2 pcs kāloti
  • 2 aniani laʻitiiti,
  • masima, suauu manogi.

Tipi ia aniani matala, faʻafefe ia kāloti ma se fatu. Faʻafefiloi vaega o le riki ma le afa o vaega o kāloti, faʻafefe le pasia o fualaau faisua seia vaivai, i se vaega itiiti o le suauu manogi.

Faʻafefiloi aano o aano ma alalaisa, faʻapipiʻi atigi aniani ma kāloti, faaopoopo le masima. Faʻafefiloi lelei mea uma. Fufuluina le pepa, tipi le pito i luga mai luga, paʻu fatu, mea. Faafefiloi le kulimi mafiafia ma le patati.

I le pito i lalo o le pani, tuʻu vaega totoe o aniani ma kāloti, faʻaopopo le kulimi kirimoli ma le saumati, tuʻu le pepa i luga. Faatumu le apa i le afa i le vai. Kuni le koneteina ma se tapuni, faʻapipiʻi mo le 40 minute. A o leʻi 'auʻauna, sasaa le pepa i luga o le saumalie o loʻo taoto ai.

Lave

Vaega

  • kilokalama o le pepa
  • afa kilo kilokeke
  • se sipuni tele o le suka
  • tolu aniani
  • se pine o le masima
  • nisi o suauʻu fualaʻau.

Fufuluina fualaau faisua, faʻagogo, tuu i totonu o se apa. Faatumu le koneteina i vai ina ia mafai ai e le vai ona ufitia le oloa. Tuu le kuka ile vevela vevela. I le taimi nei, sola le sipisi, faʻapipiʻi tamato tapataafi, kāloti kuka, suka ma sina masima, ona sasaa lea o sina vai, ufiufi le pani ma se tapuni ma faʻapipiʻi meaʻai.

Pe a faʻafefiloi le pepa ma le fualaau faisua, lea e kuka i totonu o le pani, e lua sauni, e manaʻomia ona tuʻufaʻatasia. Faamasima le faʻafefiloi, faʻafefiloi mea uma ma faʻaeteete ma kuka seia maeʻa uma.

Pepa ma le Tasi Vaʻai

Vaega

  • lua mūmū mūmū pepa,
  • 100 kalama o le sisi
  • lua fua
  • 100 kalama o kirimi kiripulu (maualalo le gaʻo oona),
  • kulumu, pasili,
  • se pine o le masima.

Grate kulimi ma fuamoa, faaopoopo le kulimi suamalie, tipu ma le pasesa i le faʻafefiloi, faaopoopo le masima ma faʻafefiloi. Pela fualaʻau ma luga, fufulu, mago. Ona faʻaaoga lea o fuālaʻau i le pito i luga ma meaʻai. Tuu fasi pepa i totonu o le pusaaisa mo le 20 minute. A o lei auauna atu, tipi i ni fasi pepa.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Tulafono mo le taumafaina o kapiti mo le maʻi o le pancreatic

I le faʻaaoga lelei, o se fuamoa mūmū mūmū e mafai ona fesoasoani i le saturate o le tino ma vitamin talafeagai ma minerale. E le gata i lea, o le a faʻavaveina ai faiga faʻavae.

E mafai ona ou 'ai le aniani i pancreatitis ma pe faapefea ona kuka

O le i ai o le aniani i totonu o le lisi ole maʻi e fesoasoani e faamama le gland, faʻatonutonu lana galuega, lea e afaina ai le ala o le maʻi. E taua le taulaʻi atu i se faʻaaliga

E faʻafefea ona 'ai ma kukaina le atisiliko o le Ierusalema pe o le lau o le eleele ma le atinaʻe o pancreatitis

Gastroenterologists e faʻamaonia o le artichoke Ierusalema o se meafaigaluega sili ona aoga. O le a tonu le aoga i le tulaga o se faʻamaʻi, ma o le a le faʻamalologa e i ai i luga o se mamanu maʻi?

E mafai ona faʻalauiloa faʻamaʻi ma oloa o le sana i le taumafataga ma le pancreatitis?

Ina ia le faʻaosoosoina le faʻamaʻi o le maʻi, e tatau ona e tausisi i tulafono faavae mo le faʻaofiina o sana i le meaʻai

O loʻo ia te au le pancreatitis. I tua atu o le laasaga o le vevela, ou te mautinoa e aofia ai pepa fou ma fuga i laʻu meaai. E leai lava se leaga ia te ia.

Ou te fiafia tele i le Bulgarian pepa, ae ou te leʻi iloa pe aoga tele ...

E mafai i le taimi o le toe faʻaleleia

E mafai ona e faaopoopo mea taumafa i luga o le meaai pe a uma le afaina i le paʻu. I le taimi lea, o le faʻaaogaina o le logo talo e mafai ona faatagaina i na o le gaosia o le pepa, mo se faataitaiga, i ipu e saunia e ala i le kuka poʻo le suʻe. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le aofaʻi o le eletise vaivai ma le ascorbic ma i le taimi lava e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le aafiaga o le oloa i luga o le tino maʻi.


E mafai ona 'aina le pepa faʻatasi ma le pancreatitis pe a maeʻa ona tuʻuina atu

O le mea moni, e le mafai ona faʻaleagaina lenei oloa e tusa lava pe a mavae le mimiti. E faʻatagaina e 'ai le talo ata pepa o se vaega o ipu eseese:

  • soupeti
  • suauu ma fualaau faisua
  • fualaau faisua.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona e faʻaopopoina i na o ni mea laiti e aumai ai le tofo.

A uma ona 'ai ia ituaiga ipu, e tatau ona e mataʻituina ma le faaeteete le tali o le tino. E faʻafofogaina e le tagata maʻi maʻi fua o meaʻai i lona lava auala i le faʻaaogaina o meaʻai mamafa, o nisi taimi e ono maitauina ai le leaga o le tulaga.

Afai e oʻo lava i ni faailoilo laiti o le faʻavavevave o pancreatitis e faʻaalia, mo se faʻataʻitaʻiga, tiga, faʻaogaina o meaʻai, e tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o le pepa ma logo i lau fomaʻi. Atonu e talafeagai le faʻaaogaina o se auala fou o togafitiga fualaau faʻasaina ma sui le meaʻai i se mea e sili atu le alofa.

O le mea moni, e sili le aua le faanatinati e amata ona 'ai lelei, ae o taumafa mamafa. E sili atu le faʻatali sei maeʻa ona faʻamaonia atoatoa le faʻamaʻi. O le pancreas o se okeni lea e faigofie ona afaina ona o le tele o mea faʻapitoa, ae o le toe faʻaleleia e le tupu.

Pepa pepa i le faamagaloga

Ona o le i ai i le logo o le pepa o vailaau e mafai ona amata ai se vevesi, tusa lava pe a maeʻa ona maua le faamagaloga, e le tatau ona faʻaleagaina. Ae e le aoga le fulitua atoatoa, talu ai o nei vailaʻau faʻamalosi e mafai foi ona i ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi:

  • e mafai ona fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism cholesterol,
  • Vitamini o le kulupu B o loʻo i totonu o le pepa e faʻaleleia ai le metabolism, fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i le paʻu ma le tiga e fesootaʻi ai,
  • suauu mama e faʻaleleia puipuiga a le tino
  • vailaʻau gaʻo gaʻo, lycopene e taofia le faaleagaina o aʻafiaga ona o le gaioiga o elemene,
  • E tatau ona iai le paluka mo le gaioiga masani o le muso o le fatu,
  • coumaric ma chlorogenicids o loʻo i totonu o ituaiga lanumeamata ei ai aafiaga leaga i carcinogenic.

O le ascorbic acid, lea e tele i le ata o le logo, e faia ai se vaega taua tele. 100 kalama o le oloa e masani lava e oʻo atu i le 200 mg o fualaʻau, ae le o fualaau aina uma po o fualaau aina e mafai ona mitamita ai. O le vitamin C e faʻamalosia ai le faagasologa masani o le gaosia o feʻau i le tino o le tagata, lea e aʻafia ai ona puipuiga. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le setete o le microvascular bed, e faʻaolaina ai le faʻasili o le uʻamea, hematopoiesis.


O pepa mo pancreatitis e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete

Ona o nei foliga lelei i pancreatitis, o pepa logo e mafai ona avea ma puna lelei o meaʻai. Fomaʻi fai mai o tagata gasegase pe a uma ona maua le faʻamagaloina i se vaega itiiti o le faʻaaogaina o lenei oloa o se vaega o ipu eseese.

I le leai o se mumu mumū o le pancreas, e mafai ona faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  • tao tao
  • uila
  • i le uʻu, palasi, omeletis,
  • uila - aʻo fufuluina e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o moa moa po o fualaau faisua e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis.

E faʻatagaina e 'ai le talo ata pepa i le pancreatitis i se aofaiga e le sili atu ma le 200 kalama i le aso. I le taimi lava e tasi, e pei lava o le vaitaimi o le toe faʻaleleia, e tatau ona e faʻaeteete i le tali a le tino i lenei oloa. Afai o le tulaga e faʻaleagaina, e tatau ona e faʻaaogaina ma amata togafitiga.

E le fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa i le tipiina pe mafai ona fai. Mo le saunia o ia meaʻai, ua faʻaaogaina le vineta, faʻapea foʻi le masima i le laulau tele. O lo latou faʻaaogaina o le a oʻo atu ai i le atinaʻega o le faʻavavevaveina o togafitiga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina e 'ai ni ipu faʻatasi ma le faʻaopoopoga o pepa talo.

E le mafai ona e 'ai lenei fualaau faisua i tagata o loʻo maua faʻamaʻi maʻi faʻaleagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻasaina i tagata mamai ma le maʻi o le maʻi ma le gasegase masani. E le fautuaina foi le faʻaaogaina o lenei oloa mo tagata gasegase maualuga ma tagata o loʻo i ai fatuga faʻapitoa.

E ui lava i le mea moni o le logo e mafai ona mafua ai le toe faʻaleleia o le mumū o le pancreas, o le i ai o mea aoga i totonu o le tino e faʻamaonia ai lona faaaogaina pe a uma le faʻamagaloina o le maʻi. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o lapataiga, e mafai ona faʻaaoga e faʻalautele ai le taumafa o tagata gasegase ao faagasolo togafitiga o pancreatitis. Ae ui i lea, i le vaega laititi o le maʻi, e sili atu le aloese mai le faʻaaogaina o le talo.

Vaega o le faʻaoga

Pancreatitis ma isi faʻalavelave faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai e fai ma faʻataʻitaʻiga ina ia faʻagata ai le faʻaaogaina o le pepa logo. I le taimi o le toe faʻaleleia, e aofia ai i taumafa i ni vaega laiti. I aso muamua o le 'ai o ipu pepa, e tatau ona e faʻaeteete ma faʻaalia lelei le tali a le tino. Afai e leai se faʻavavega o pancreatitis mai le gastrointestinal tract, ona mafai lea ona faasolosolo malie ona faʻalauteleina vaega.

Faʻasaina i Fualaau aina ma Rice

  • pepa
  • tafatafa taisa
  • aniani,
  • kāloti (lautele),
  • masima
  • kulimi mumu
  • kapisi (pe afai e leai ni faʻamalosi).

Fufulu le suka i le tele o taimi i le malulu seia oʻo ina manino le vai. Aumai le gaʻo i se vevela ma aveese mai le vevela. Faʻamauina mo le 30 minute.

A o kuka ai le araisa, ia fai ni fasi pepa lanu. O fualaau aina faisua ma puipui malulu e lelei. E faigofie ona faʻamamāina mai le ata tifaga. Toto le 'au, lulu ese fatu ma fufulu lelei i lalo o le tap. Faʻasalaina lelei fualaau faisua, faʻafefiloi ma le araisa ma sina paluga. Faatumu le pepa i le meaʻai faʻatoʻa ma tuʻu i totonu o se fagu poʻo se fafie faʻalua. Cook mo le 40 minute. Afai e leai se faʻavavega o pancreatitis, e mafai ona e faʻapipiʻi kapisi gaosi i meaʻai moa ma pe a fai le kulimi kulimi e maualalo le gaʻo.

  • O le a le ituaiga e te 'ai ai sana mo pancreatitis?
  • Vaega o kāloti i pancreatitis
  • Lisi mai zucchini ma le pacreatitis
  • E mafai ona ou maua tamato ma pancreatitis?

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e tau ai le feʻau. Saili pe faʻapefea ona faʻasoa lau faʻamatalaga faʻamatalaga.

Paprika ma le tino pancreatiti

O se tasi o mataupu autu o le togafitiga o le tino pancreatitis o le tuuina atu lea o le malologa sili mo le paʻu mumū ma fulafula.

O mea uma lava e faʻaosofia ai lana galuega ma gaioiga gaosia ua soloia (talu ai o vaega o le gastric juice affects activity pancreatic).

Ma o le logo talo e sili atu le faʻaleleia o le gaosiga o enzymes gastric ma pancreatic, ona o mea e aofia i:

  • alkaloids (capsaicin, ma isi mea, i 100 g wigs - 0.7 g alkaloids),
  • eseʻese (e tele naua i latou i le pepa lanumeamata),
  • ascorbic acid.

Ae maise lava o le tele o nei mea o loʻo maua i pepa fou.

Pepa pepa ma le pancreatitis

O le aofia ai paprika i le taumafataga e mafai ona fai pe a uma le toe faaleleia o le pancreas.

Muamua, o le tagata gasegase e mafai ona faʻatagaina le pepa i totonu o se uʻu ma / poʻo le pepa vela (faʻapipiʻiina), talu mai le kukaina lea o le faʻaititia o le paloids ma le phytoncides.

I le lumanaʻi, o le faʻaaogaina o le pepa fou e mafai foi (aemaise lava ma le taua tele o gaioiga o meaola i pancreatic tissue, faʻatasi ai ma le faʻasaina o le galuega faalilolilo o le gland).

E le aoga le lafoaia atoa o lenei fualaau matagofie, e iai sona aoga aoga i le tele o faiga:

  • o lona tino o loʻo faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol,
  • lycopene ma vitamini gaʻo-soluble o loʻo i ai le aʻafiaga o aʻafiaga,
  • zinc ma isi minerale e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino,
  • pailani faʻamalosia le myocardium
  • vitamini C ma le P puipuia le palasi (capillary fragility) (ua taʻua paprika o se tasi o faleoloa masani o le acid ascorbic - 200 mg i le 100 g pepa),
  • Vitamin A faasao le vaʻai, matagofie o le paʻu ma le lauulu (aemaise lava mūmū ma moli),
  • pepa lanu meamata r-coumaric ma chlorogenic acids neutralize carcinogens - nitroxides,
  • B vitamini puipuia mai le atuatuvale ma faʻagaoioia le faiʻai o faiʻai.

Ae o le paprika e aoga le faʻaeteete i tagata gasegase o loʻo iai faʻamaʻi faʻamaʻi: epilepsy, sogaso, toto maualuga, angina pectoris, faʻamalolo o maʻi fatu fatu, maʻi maʻi ulia poʻo le hyperacid gastritis.

Squirrels

Carbohydrates

Fats

Faʻafiafiaga kalori

1.2 g
5.0 g
0.3 g
26.0 kcal mo le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis masani: 4.0

Fautuaina le vaega aupito sili o le logo i le aso mo le pancreatitis e masani ai: filifilia taitoatasi e faalagolago i le tulaga o le falemai ma le saogalemu o le galuega o le exocrine gland

Faʻavae ma aoga aoga

O pepa pepa a Bell e manaia le tofo ma ua manatu o se tasi o oloa lauiloa. E ese mai isi fualaau faisua i ni lanu eseese.

E mafai ona faʻaaogāina le fou, faaopoopoina i salakeke eseese, pe tuʻu faʻatasi ma isi oloa e saunia ai le tele o ipu.

O le tamaoaiga i vitamini ma mea aoga e pei o le uʻamea, iodine, calcium, fulukalama, ma isi. E tele le acid ascorbic, faʻalauiloa ma alkaloids i lenei fualaau faisua.

I le faʻaaogaina o le logo, e mafai ona faʻaititia le cholesterol leaga o le tino. Faafetai i lenei fualaau faisua, ua faaleleia le puipuiga ma puipuia ai capillaries. E i ai sona aafiaga lelei i foliga o se tagata, faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma le lauulu.

Pancreatitis

I le gasegase o le faʻamaʻi, e le fautuaina le faʻaaogaina o le logo logo. Faatasi ai ma le faʻamagalo, o mea uma o le a faalagolago i luga o le a le tulaga o le afaina o le pancreas o loʻo i totonu. O nisi tagata gasegase e le mafai ona faʻaaogaina lenei fualaau aina ona o le le faapalepale.

Pe a faʻamautu le setete o le pancreas, e mafai ona faasolosolo malie ona faʻafeiloaʻi le paprika manogi i le meaʻai a le tagata maʻi. E mafai ona e faʻaaogaina pe a maeʻa togafitiga vevela, o lona uiga, e tatau ona faʻavelaina le pepa, fuʻu pe taʻe. Aʻo leʻi faʻaogaina, o le fualaʻau ua saunia ua vaeluaina lelei.

Amata faʻaaoga le paprika ma se vaega itiiti ma mataʻituina lelei le tulaga o le maʻi pe a uma ona 'ai. Afai o le gastrointestinal tract o le a galue malosi, o le aso i aso taitasi atonu e aofia ai le 200 g o lenei fualaau faisua. O se tino vaivai e manaʻomia ni meaʻai maloloina, ma o le logo talo o se tasi o na mea. E faasolosolo lava, e mafai ona e ulufale i le lisi ma fou.

Faʻataʻitaʻiga faigofie

E mafai ona fufulu fasi pepa pepa pe a faaopoopo i se salati o tamato, kukama ma laau. E mafai ona e saluina i fualaau faisua eseese poʻo le uila. Fans o lenei fualaau ola maloloina e mafai ona 'ai faʻatasi ma se fasi falaoa.

E mafai ona e kukaina pepa uʻamea - o se mea e faigofie ma faigofie. E tatau ona kuka le kuka mai le 1 le araisa ma le 2 tamato, kāloti ma aniani. O vaega uma e pasi atu i se mea e teu ai manu ma masima ma mea manogi e faaopoopo ia i latou e tofo ai. E tatau ona faʻamamāina Paprika ma faʻapipiʻi i aano o manu.

O le mea saʻo, matou te saunia le gauga; mo lenei mea, matou te tufatufa aniani i le suāuʻu fuālaʻau, faaopoopo pasene tomati, mea manogi, sina vai ma faʻapipiʻi mea uma. O pepa laʻau e tuʻuina i totonu o le pani, sasaa le fuvy ma faʻapipiʻi i lalo o le tapuni mo le 30 minute seia uma ona kuka.

Faatasi ai ma le logo, e mafai ona e kuka kuka kuka, lea e faaopoopo ai pateta, kāloti, aniani ma zucchini.

O fualaau faisua uma e vele ma tipi i totonu o ni fasi kopa, ona tuʻuina lea i totonu o se paʻu loloto ma sasaa i sina vai.

Faʻaopoopo mea manogi i le mea, faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi mo le tusa o le 1 le itula ile vevela vevela. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faaopoopo i ai nei masini moa moa.

E ui i le tele o uiga aoga o le logo, i nisi tulaga e tatau ona lafoaia.

E le fautuaina e faʻaaoga lenei fualaau aina mo le le lava, maualuga maualuga o le toto maualuga, faʻamaʻi tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract and kidneys. E fautuaina e fufulu fasi pepa fasi pepa mai le lisi, e pei

E tele mea manogi. Na o le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi ma le tausisia o se taumafa malosi e mafai ai ona vave togafitia le pancreatitis.

Pepa pepa i totonu o le laasaga laititi

I le vaitau o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o le pancreas e manaʻomia le malologa atoa. O le mafuaaga lea ua fautuaina ai tagata mamaʻi e le gata ina pipii atu i se taumafataga faapitoa, ae o le lafoaia atoa o oloa e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻaaogaina o le manava faʻanatura.

I se tulaga e le masani ai, o meaʻai uma lava e mafai ona manaʻomia e faʻaesea ai le gaosia o enzymes i totonu o le laasaga laititi.

Ona o lona tuufaatasiga, o le taloni pepa i pancreatitis, aemaise lava e le noatia i le vevela togafitiga, e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi.

O vaega o loʻo i totonu o paprika e faʻateleina ai le puleaina o le vai o le pancreatic, ma o le okeni lava ia e galue.

O le iʻuga, o le maʻi o le maʻi, ma le tiga, leisa, ma le vomia e ono aliali mai. O le mea lea e mafua ai ona faʻatagaina le 'aiina o le talo i le pancreatitis i le taimi umi poʻo le faʻateleina o se pepa masani.

Gaʻo i le faʻamagaloga

O le toʻatele o tagata e fiafia i le fesili: "E mafai ona 'ai le pepa i le faʻamagaloga?" E mafai ona aofia ai le oloa i le taumafataga pe a uma ona pasia le taimi o le toe faaleleia. I le taimi muamua, e mafai ona faʻaaoga le paprika i le palu ma le kuka, ona, pe a uma ona oʻo i le vevela maualuga, e faʻaitiitia le maualuga o mea faʻalauiloa ma alkaloids.

A maeʻa sina taimi, ona faʻatagaina lea ona faʻaaogaina pepa fou, aemaise lava mo tagata e leai ni galuega failautusi a le pancreas. O le mea moni, aua nei e matua teena uma le faʻaaogaina o le oloa, ona o le suamalie suamalie e mauʻoa i vitamini eseese ma minerale. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le paʻu i le taimi o le faʻaleagaina o le faagasologa i totonu.

O le a taʻu atu ia te oe e le dietitian po oa suiga i le meaai e tatau ona faʻaaogaina

E le gata i lea, o isi meatotino e mafai ona matauina:

  • pailani e fesoasoani e faamalosia ai le musele o le fatu,
  • esegofie le toto o le cholesterol toto maualalo,
  • suauu ma le acoróbic acid faateleina le puipuiga a le tino,
  • carotene poo le vaitamini A faaleleia atili le tulaga o le paʻu, lauulu, e afaina ai le vaʻai,
  • Vitamin P ma C faamalosi puipui o toto toto,
  • E i ai le malosi o le vitamini B i luga o le faiʻai.

O alkaloids o loʻo aofia ai i totonu o le saofaʻiga o le pancreatic ma le gastric juice.

E ui lava i le tele o aʻafiaga lelei, ae o loʻo i ai pea faʻamaʻi e mafai ai e le paprika ona faʻaleagaina le tele o aʻafiaga leaga. Fomaʻi faʻasaina le ave

  • oloa ma maʻi nei:
  • faʻaleagaina o meaola
  • moe le moe (le lava),
  • ogaoga maualuga
  • angina pectoris, maʻi manava ma le duodenal,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi fatugao,
  • gastritis ma le maualuga o le eletise.

Fua o fuainumera 1. Fafa fasi pepa tao ma fasi moa

E mafai ona ou 'aina le tilotilo ma le pancreatitis?

Fugalaau matala: ola ma falalaʻau lapisi ma kāloti. Fufuluina ma faʻapipiʻi pepa i fatu.

Fufuluina ma taʻavale susu o moa e ala i se mea e teu ai meaʻai (e mafai ona e faʻaaogaina le moa moa saunia)

Aumai muamua le araisa i se vevela ma tuʻu i luga mo le 10-15 minute (leai se mea e faʻavelaina seia maeʻa uma). Pe a uma ona faʻafefe le suka araisa ma fufulu le araisa i lalo o le vai. Faʻafefiloi mea uma, faʻapipiʻi sina masima (o se tele o mea e mafua ai le fuga o le pancreas).

Uʻu le pepa, tuʻu i totonu o se atigipusa loloto, sasaa sina vai laitiiti ma tuu i totonu ole oven mo le 60 minute i le vevela ile 200 tikeri. E suamalie le pepa, tao i totonu o lona lava suavai. E mafai ona e faʻaaogaina le pepa ma fualaau 'aina.

Pepa ua tumu i fualaau faisua ma moa aano o manu - o se ipu mo se laulau masani ma fiafia

Fua le fuainumera 2. Pepa suamalie i se fai kuka taofi ma aano o manufasi

Fufulu le numera manaomia o le oloa autu ma tipi i ni vaega se lua. Suʻe le aano, aniani ma kāloti e ala i se mea e fai ai meaʻai, faaopoopo le 1 fuamoa ma sina masima. Faʻasalalau le mea e tupu ai i totonu o nifo o le pepa ma tuʻu i le uila e faʻaaogā ai se kuka taofi. O lenei fua e mafai ona faʻaaogaina i totonu o se fagu vai pe tao i totonu o le ogaumu.

O le a le aoga o se fualaʻau

Pepa pepa o se tasi o fualaʻau maloloina lelei, o se punavai o le tele o vitamini ma minerale. O loʻo aofia ai le tele o suauu minerale o le calcium, potassium, magnesium, sodium, phosphorus, uʻamea, fluorine, iodine, e oo lava i le suauu ma le palu.

O fualaau faisua ua fautuaina e aofia i le taumafataga mo le maʻisuka, tagata e faitio i vaivaiga, leai se malosi ma le le mautonu. E mafai ona 'ai le taloni pepa mo pancreatic pancreatitis, e faalagolago ile:

  • tulaga o le faamai
  • auala e kuka ai se fualaau faisua.

E mafai ona aofia ai ma se faʻataʻitaʻiga se tagata e maua i le mumunia ona o vailaʻau ma palaloids o loʻo i totonu o le oloa. Afai o le gastrointestinal tract e maloloina, o nei mea o le a le afaina. O latou nei:

  • faaosofia ai le fiaʻai
  • faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal
  • faaosofia ai le gaosiga o sua oona,
  • faateleina le tetee atu o le tino i faʻafitauli eseese,
  • fesoasoani e tau ma le malulu.

E tutusa foi le faaaogaina i le vitamini C, o le acoric acid, i totonu o le mea o loo i ai le pepa i luma o le blackcurrant ma citrus.

O isi vitamini aoga e avea ma vaega o le fualaau faisua (vaega B ma le P) e i ai se aafiaga toe faʻaleleia i le tino. O le mea lea, o pepa talo e fautuaina mo tagata e iai faʻamaʻi eseese:

  • anaemia
  • osteoporosis
  • gastritis
  • malosi
  • tootoo o le intestinal ma le pupuʻu.

E i ai faʻamaoniga, o le tasi o ia o le pancreatitis.

E mafai ona 'ai le talo ata pepa mo pancreatitis

O aoga o lenei fualaau faisua e manaia tele, ae o le maualuga o mea o loʻo gaosia i totonu o le gaʻo e afaina ai le tulaga o le faʻalavelave faʻaleagaina.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona aina pepa logo pe a uma le taotoga tele, ua amata le faamagaloga. O fualaʻau e faaosofia ai le gaosia o enzymes digestive. O le pepa pepa e faʻamalosia ai le gaioiga o le pancreas, ae o le pancreatitis, aemaise lava i le taimi o le maʻi, o fomaʻi e taumafai e faʻaitiitia le gaosia o le vai inu.

O mea taumafa mo pancreatitis e tatau ona faʻamalolo, ma o le logo le pepa e le mafai ona auai i le tele o oloa e maua ai le malosi o le faamaloloina o le gastrointestinal tract and inflamed pancreas.

O le galue gaosiga o le suka gaʻo e ala i se tino maʻi o le a oʻo atu ai i se faʻavavega o le faʻamaʻi, faʻaosoina ai le necrosis ma mafai ona taʻitaʻia ai i se tulaga o le purulenti, pe a manaʻomia le taotoga.

Vaʻaia taimi

Faʻavavega o le pancreatitis masani - o le vaitaimi pe a maʻi le tagata maʻi:

  1. Adheres i se meaai malosi.
  2. Faʻaitiitia meaʻai e faʻaalia ai le faateleina o fualaau oona.

I aso muamua e tolu, o se tagata na mamafa lona pancreatitis na ia faʻaalia ai le fiaaai. Ma o le taumafataga e aofia ai le vevela, fou, taʻavale, meaʻai vevela.

I nisi tulaga, ua faatonuina e fomaʻi meaʻai paleni e faʻaaogaina atoatoa le galuega faalilolilo a le tino. O mea vaivai, o meaai faigata e le aofia ai foi mai le meaai. Aua le gata mai i le pepa, ae mai isi fualaau faisua ma fualaau aina foi, aemaise lava pe afai e ufiufiina i se paʻu mafiafia. E mulimuli le taumafataga seia oʻo ina faʻaleleia le paʻu.

Taimi o le toe faafoi

Pepa pepa pepa ma le pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina pe a oʻo i le taimi ua maeʻa ai. E aofia ai se fualaʻau i le taumafataga i le vaitaimi o le toe faʻaleleia, o le tagata gasegase e tatau ona tausisi i tulafono:

  1. Papanda e mulumulu lelei i lalo ole vaitafe lelei.
  2. Suauu fualaau faisua ao leʻi faʻaaogaina pe salu i totonu o sina vai, mo se ulugalii.
  3. Aveese le paʻu mai le pusa ua saunia. E faigofie ona fai lenei mea pe a uma ona fai le fualaʻau.
  4. O le papalisi, o le paprika ua tipiina lelei, masini.

E le faʻaleagaina pepa. O fualaau faisua ua faaopoopo atu i isi meaʻai:

  • masusu susu,
  • fualaau faisua, paluga, palu pateta.

O le faʻaaogaina o le pepa faʻamaʻapeʻa ma le faʻamalo o le a le afaina ai le tino, peitaʻi, e tatau i se tagata ona mataʻituina le tali atu i le oloa na faʻaofiina i totonu o le taumafataga. Afai e afaina le tiga pe a uma ona 'ai, e le tatau ona' aina le logo pepa mo le pancreatitis seia maeʻa le faʻamalologa.

O fea pepa e talafeagai mo le kuka

O le pepa suamalie i pancreatitis o se mea faʻafefeteina, ae e aoga pea. E le tatau ona e teenaina, aemaise lava pe afai ua pasia le maʻi i le tulaga o le faamagaloga.

O se tagata e mumū o le pancreas e tatau ona tuʻuina atu i ai fualaau faisua mumu, samasama, moli. O le maualuga o le phytoncides, lea e faʻamalosia ai le gaosia o meaʻai, e laʻititi ifo ia i latou nai lo lanu meamata.

Ae o isi ituaiga o pepa e matua faʻasaina i maʻi ma pancreatitis. O lo o matou talanoa e uiga i ni mea manogi, mo se faataitaiga, oli. O meaʻai e faasaina, uliuli, manogi, paʻepaʻe. Pe a filifilia le paprika e gauai i le manatu lautele.

O fua pala, fua e le 'aina i soo se ituaiga.

E faʻafefea ona kuka

E mafai ona maua le logo ata mo le pancreatitis, faʻalagolago i le metotia o sauniuniga o le oloa. E pei ona taʻua muamua, o se fualaau faisua fou i salati ua solia i totonu o le gasegase o le maʻi.

Meaʻai o ipu ma paprika o loʻo aofia i totonu o le taumafataga ina ua maeʻa le faʻamaʻiina o le maʻi, pe a fai o le oloa e faʻapipiʻiina. O le mea fou e paʻu ai le suamalie, sisi i totonu o sina vaega ole vai, ua faʻapipiʻi laau afu, ae o aniani, garlic, mea manogi e aloese.

Afai o se tagata ua i ai se faʻamalologa faʻaloloa, e mafai ona tao i luga o ogaumu ia logo logo. O le tuufaatasiga o le ipu e le tatau foi ona aofia ai mea manogi. Mo le kukaina, faʻaaoga fua na o oloa fou.

  1. Fualaau aina lapopoa e fufulu lelei uma lava, tipi i ni afa se lua, fufulu fatu.
  2. Saunia ni aano moa. E mafai ona fufuluina fualaau faisua i le aano o aano o manu, o le sisiisi fou. O le meaʻai e saunia faʻapitoa e ala i le pasiina o le fusi uʻu e ala i le suʻi meaʻai.
  3. I le mea na mafua ai, faʻapipiʻi le falaoa paʻepaʻe, o se fuamoa, greens tapa, sina masima.
  4. O fusi, semolina, greens ma se fuamoa o loʻo faaopoopo i le kisi fou.
  5. Paprika halves ua tumu i le tele.
  6. Tuʻu i totonu o se fafie faʻatau, i le pito i lalo o le pani ma se pito i lalo, i totonu o le fagu poʻo se lima mo le tao ma aumai i le atoatoa i luga o se afi.

E le tatau ona mu le ipu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia fautuaina e teu meaʻai, ma faʻamaeʻa le faletua tao tao atoa.

Paprika e mafai ona tumu i isi fualaau faisua. Paʻu, zucchini, zuciniini o le a faia.

O a ipu ma le pepa e faʻasaina

Faʻatasi ai ma le pancreatitis, o mea gaʻo uma, meaʻai vevela e faʻasaina. Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, ua fautuaina e aloese mai meaʻai suamalie, suamalie ma falaoamata. O se maualuga maualuga o le vineka ma mea manogi i meaai, pe o le salatini, o le kulimi kulimi poʻo le tipi, o loʻo faʻasaina foi i tagata e afaina ai le pancreatic.

Afai e tele le masima po o mea manogi i totonu o le pata paprika kuka, o lea ituaiga meaʻai o le a osofaia ai le tiga, ae o le a le aumaia ai se manuia i se tagata e maua i le pancreatitis. O ipu suamalie, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻafefiloi ma kirimi kirimoli, kulimi, e faʻasaina.

Pancreatitis-faamaonia fualaau faisua

O mea e lomia mo faʻamatalaga, ma e le o se faʻamatalaga mo togafitiga! Matou te fautuaina e te faʻafesoʻotaʻi lau suʻega i le falemaʻi!

Co-tusitala: Vasnetsova Galina, endocrinologist

Pancreatitis o se faʻamaʻi pipisi e aafia ai le pancreas, e ono iai se foliga faʻapitoa poʻo le masani. Ole togafitiga o lenei maʻi e tatau ona o faatasi ma se taumafataga, o le filifiliga e tatau ona faia ma se tagata poto faapitoa. O a fualaau faisua e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis, ma o le a faʻasaina?

E masani lava o le mafuaʻaga o pancreatitis o le faʻavaeina o maa i totonu o le talo

E masani ona tupu le mumū o le pancreatic ma le le lelei o meaai. E mafai foi ona atiaʻe i faʻamaʻi o le gallbladder, duodenum poʻo isi totoga o le digestive tract, i le tulaga o le leai o se tulaga, faʻasologa o mea na tutupu, ma isi.

O le pancreatic juice e tafe atu i le olelele i totonu o le duodenum e faʻatau ai meaai.

Afai o le tele o taumafa taumafa e faʻaaogaina, faʻapitoa, mea vevela, salimalie, ulaula, gaʻo ma le vevela, o le enzymes e maua ai le sua o le pancreatic ua gaosia i se fua faatatau maualuga, lea e oʻo atu ai i le totoga o le okeni, o lona faʻaumatiaga ma le mumu.

E mafai foi ona tupu i le leai o se meaai masani. O le pancreatitis e aliali mai i le tiga ma le vaivai i le itu o le okeni, o le naisa ma le vomiting, le maualuga o le nofoa ma le fiva i le tino o le maʻi.

O meaai e tatau ona aofia ai na o meaai faigofie faigofie.

Tulafono mo le taumafaina o fualaʻau

A o lei fuafuaina po o fea fualaau aina e mafai ona faʻaaoga mo pancreatic pancreatitis, e tatau ona iloa le tikeri o le maʻi.

I totonu o le pancreatiti ma le maualuga o le fiva, ogaoga tiga ma tulaga le lelei tele, e le tatau ona faʻaumatia fualaau faisua, i nisi o tulaga o le meaʻai "fiaaai" ua faʻamaonia, mulimuli ane e mafai ona e 'ai naʻo ni paluga mama ma mama i luga o le vai mo ni nai aso.

Aua e te 'ai fualaau faisua po o le aisa

Fualaau faisua ma pancreatic pancreatitis e le mafai ona maoaʻe, suamalie, sogi, ma isi mea faapena - e tatau ona latou gaoioi ma le agavaʻa i luga o le masini fuamalie e mafai ai ina ia le faʻaitiitia le pancreasitis. O le faʻaaogaina o meaai mama, lea e tatau ona fou, e fautuaina.

Fualaau faisua aoga mo togafitiga

Faatasi ai ma lenei faamai, o oloa sili ona saogalemu o kāloti, pateta, zucini.

O le patato o se fualaau vevela ma e faigofie lava ona ufiufi e le tino, e masani ona fautuaina i le taimi o faʻasalaga i le ituaiga o pateta paluga poo le avea o se vaega o isi mea gaosi.

Karots ma le zucchini e lelei foi ona gauaiina e le tino, ae e mafai ona faʻaumatia i le leai o ni faʻafitauli ogaoga o le pancreatitis. O le auai i le taumafataga o nei meaʻai fou (e leʻi puipuia) i togafitiga e faʻasaina.

I le leai o ni faʻamaʻi ogaoga i tootoo laiti, e aoga le vai pateta

O le uu vavalaʻau, anufe ma le falelola e aoga mo le pancreas. E mafai ona faʻaumatia i le leai o ni faʻamaunuuga i le tele o ipu.

O le mauoa i vitamini ma le atisikoke o Ierusalema, lea e 'aina fou i le pancreatitis e fautuaina i ni vaega laiti.

E tatau ona aofia ai fualaʻau maloloina i le taumafataga - e tumu i vitamini ma minerale, ia e faigata ona maua i se lisi faatapulaaina.

Fualaau faisua e faʻagata ai lo latou faʻaaogaina

O nisi fualaau faisua ua faʻatagaina e 'ai na o fua faʻatatau ma ao faʻamalo.

E tele tagata gasegase e popole i le fesili: e mafai ona 'ai le pepa logo ma nisi mea e maua ai le pancreatitis? E mafai ona tuʻuina i le lisi ile taimi o le leai o ni faʻamaoniga, e faʻaaogaina i totonu o se uʻu poʻo se mea faʻapipiʻi.

E masani ona le aoga le faaopoopo atu i ipu, ae o le logo pepa ma le pancreatitis i le meaai e tatau ona i ai pea, aua e matua mauoa i vitamini.

E mafai ona kuka ni suauu o fualaʻau i ni aano o manu

O gaʻo ma pancreatitis e faʻatagaina e 'ai faʻatau i soo se laasaga o le maʻi. E mafai ona e faʻaaogaina i na o le taimi o le faʻamagaloga pe a maeʻa togafitiga faʻamafanafana i le tuufaatasiga o ipu palu ma fufulu, faʻapea foʻi ma soupeti. E faʻatagaina e faʻaaoga se siʻosiʻomaga o aniani aniani ma le umi o le faʻamagaloina o pancreatitis i salati.

E tele fualaau faisua ma meaʻai e mafai ona faʻatagaina i ni tapulaa faʻapulaʻa. O nei mea e aofia ai eggplanti, sana, kapisi, kukama, tamato, seleni, ma nisi ituaiga o laau vevela.

Seleti ma isi fualaau faisua vaivai ma pancreatitis e tatau ona faʻamaina, ua faatagaina e 'ai uma i latou, ae i totonu o se pepa ua kuka ma faʻamalolo umi.

Tomatoes, kukama, isalaʻelu aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona vaʻaia ma faʻamalo.

O fuamoa e mafai ona faʻataunuʻuina i se vaega itiiti o le suāuʻu manogi po o le kulimi kulimi e maualalo

Fualaau Faasaina faasaina

E tatau ona faʻaesea mai le taumafataga soʻo se fualaau 'aina suamalie, vevela, vevela. Afai e faasaina le pancreatite: radish, radish, sorrel, letus, spinach, horseradish, etc. Ua faʻasaina i latou i foliga masani ma le vevela, talu ai latou te matua faʻasauāina puipui o le manava ma le gaogao, ma fesoasoani foi i le tele o le gaosiga o le sua o le pancreatic.

Faaiuga

E faigata tele ona mulimuli i se taumafataga ma le pancreatitis, ae e tatau ona e taofiofia ou lava manaoga, a le o lea e mafai ona toe faʻafoʻi le maʻi. O oloa uma e leʻi faʻaumatia muamua e tatau ona faʻafeiloai malie i totonu o le taumafataga, ae o nisi e tatau ona lafoai uma lava e tusa lava pe faʻamalolo umi.

Co-tusitala: Vasnetsova Galina, endocrinologist

Ma le faʻamaonia tele o le faʻamaʻi

O le vevebation o pancreatitis e aofia ai se meaai malosi, lea e manaʻomia ai le fesuiaʻi o meaʻai e faʻaitiitia ai le avega i luga o le meaʻai.

Faʻamatalaga o le faʻamaʻi, o le pepa e tatau ona faʻasaina aʻo leʻi faʻaaoga.

I lenei laasaga, e mafai ona e aofia ai i le taumafataga o se meaʻai vevela poʻo fuālaʻau, ae masani ona tapena.

Ova na tunu ma moa moa

  1. Fufulu ma paʻu ni nai fasi pepa laiti mai fatu.
  2. Pulu 300 g, fufulu ile vai malulu.
  3. Toto i se mea e teu ai meaʻai 1 susu susu, 1 sina kāloti ma le aniani.
  4. Risi ua fefiloi ma iʻa ma fualaau faisua, sina suamalie.

  • Faʻaiʻu pepa ma mea e maua mai ai ma tuʻu i totonu o se ipu falaoa, faaopoopo i ai ni sipuni tele o le vai.
  • Pipi i totonu o se umu o le muaʻi ovenu i le 200 ° C seʻia faʻavelaina (pe a ma le 1 le itula).

    E mafai ona tunu pepa pepa keke i totonu o le umu ma moa moa.

    Pepa pepa i le taimi o le vevela o le pancreatitis

    E mafai ona e mauaina ni taunuuga lelei i le togafitiga o pancreatitis pe afai e te tusia lelei se meaai ma usitai i ai i le taimi atoa.

    A maeʻa, o le 'ai o meaʻai e faʻaosofia ai le faʻalauteleina o le fatu o le kulimi oona ma le gaioiga o se gland mumū e le mafai ona taʻitaʻia ai ni taunuuga lelei.

    I tulaga sili ona faigata, o fomaʻi e faʻafesoʻotaʻi atoa le tagata maʻi i meaʻai paleni, ma taofi ai le le tumau le gaosiga o enzymes faʻamalosi.

    I le isi itu, o mea aoga aoga e pei o le acorito acid, fintotsidy ma alkaloids, mo le tagata maʻi ma pancreatitis e avea ma fili sili ona leaga. Latou te faaosofia le gaosiga o le gaosic acid ma le palacreatic enzymes.

    O le mea lea, i totonu o le pancreatitis maoaʻi, o le 'ai o pepa talo i soo se ituaiga e matua faasaina.

    Pepa pepa i taimi o faʻasalaga

    O le togafitiga Pancreatitis e le mafai e aunoa ma le faʻaleleia o meaʻai. O se lagona mumusu e manaʻomia se malologa atoatoa. O le mea lea, e fautuaina le tagata maʻi e le na o le faʻasaoina o meaai, ae o le teena atoa o oloa e mafai ona faʻaosoina ai le faʻalauteleina o le manava o le manava ma le gaioiga o le gland lava ia. I tulaga ogaoga, e oʻo lava i meaʻai paleni e ono manaʻomia e vavaeese atoa ai le gaosiga o enzymes faʻamalosi mo le umi o le faʻavavega.

    Pepa pepa, aemaise i lona foliga masani, e mauoa i alkaloids, phintocides ma le acoric acid. O nei vaega ia e faaosofia ai le faʻapipiʻi o enzymes pancreatic ma gaʻo. O lenei gaioiga e faʻaleleia ai le le lelei o le tele o enzymes i luga o le gland tissu, ma o le maʻi o loʻo maʻi pe a uma ona faʻaaogaina lenei oloa. O le mea lea, i totonu o le pancreatitis ma i le taimi o le faʻavavega o se faʻamaʻi faʻamaʻi, o le pepa lanu pepa e matua faasaina i soo se ituaiga.

    Pepa pepa i le taimi o le toe faʻaleleia

    E mafai ona e ulufale paprika i totonu o le meaai pe a uma ona taofi faailoga sili i le taimi o le toe faaleleia. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga leaga i luga o le pancreas, o le pepa e faʻaaogaina pe a maeʻa togafitiga vevela. Phytoncides ma le acid ascorbic, ona o aʻafiaga o le mafanafana, ua matua gau ai a latou meatotino. O le mea lea, o lo latou gafatia e faʻagaoioi le gaosiga o le enzymes e faʻasalaina.

    Ae peitai, o le sauaina o sea ituaiga fualaau faisua e le manaomia. E mafai ona e faaopoopoina le pepa suamalie i ni vaega laiti:

    • i uluai vasega
    • fualaau faisua ma lavelave,
    • uʻu tao.

    E taua le mataʻituina o le tagata lava ia e faʻaalia ai le tino. O manatu o tagata gasegase ma fomaʻi e faatatau i le faʻaaogaina o le pepa e fefiloi. O loʻo i ai suʻesuʻega faʻaletonu o faʻavavega o le tiga pe a uma le faʻatagaina muamua o le paprika i totonu o le taumafataga. O le mea lea, e sili atu le tolopoina o lenei taimi seia maeʻa atoa le faʻamagaloga.

    Pepa pepa i le taimi o le faamagaloga

    E le aoga le lafoaia atoatoa o le faʻaaogaina o paprika. O se fualaau fai sua ei ai le tele o uiga taua o le a afaina ai le galuega a totoga ma tino uma o le tino:

      Faʻafetai teletini, o le paleni o le cholesterol e faʻatulafonoina.

  • O le i ai o vitamin B e maua mai ai metabolic process, reactions neurogenic, aafiaga faʻapitoa.
  • Zinc fesoasoani e faʻagaoioia puipui a le tino.
  • O le i ai o vitamini gaʻo ma lycopene e mafai ai ona faʻasaoina oe e mafai ai ona e faia se puipui puipui i elemene mataʻutia.
  • O le potassium e iai sona aafiaga lelei i galuega a le fatu.
  • O le chlorogenic ma le coumaric acid, o loo maua i ituaiga lanumeamata o le pepa, e mafai ona faʻafefeteina carcinogens.
  • O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina tagata mamai i le pancreatitis, pe afai e mafai, aua le musu e faʻaaoga paprika.

    E mafai ona e faʻateleina le taumafa i le talo:

    • tao i totonu o le ogaumu
    • uila
    • ufiufi i moa moa po o fualaʻau faʻatagaina, cereals,
    • e avea o se vaega o pamu faʻalavelave, omeleti, uila.

    E mafai ona faʻatagaina le paprika fou, o se vaega o salati ma se falaoa o le itu. E leʻi fautuaina le logo pepa, muamua, mo tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina le galuega faalilolilo o le pancreas i le talaaga o faiga faʻavae.

    O le tele o le faʻaaogaina o le pepa i aso taitasi e fuafua i luga o le tali a le tagata lava ia ma le malosi o le gaioiga o le paʻu. E mafai ona e aofia i totonu o le lisi mea e sili atu i le 200 g o le oloa i le aso.

    Ae ui i lea, e tatau ona e faʻagalo e uiga i le tele o pepa tipi ma pepa na faʻafeiloaʻiina e le toʻatele. O le tuufaatasiga o ia ipu e aofia ai le vineka, o le tele o le masima, lea e ono mafua ai le toe toʻi o le maʻi. E le manaomia le faaopoopo o ipu i le lisi e faʻaaoga ai le logo talo, fuga falai, paʻu. A maeʻa le faʻaaogaina o ia mea, e faigofie lava ona e lagonaina lagona fiafia uma o se faʻalavelave.

    E manaʻomia le faʻaeteete i le faʻaaogaina o le fualaʻau i tagata gasegase o loʻo iai faʻamaʻi pipisi i foliga o epilepsy poʻo le le mautonu, faafitauli ma le mamafa poʻo le fatu fatu. E le mafai ona e faʻaaogaina i tagata i le taimi o le faʻavavega o le faʻamaʻi, gasegase gasegase.

    O lenei vavega o fualaau aina mai atunuu o le taumafanafana ua atoatoa mo le faalauteleina o le lisi o tagata maʻi ma pancreatitis. O le mea autu o le mataʻituina o le gaioiga a le tino, e talafeagai le faʻatonutonuina o le aofaʻi o le faʻaaogaina o meaʻai, ma aveeseina mai le taumafataga mo sina taimi mai le taimi e toe foʻi ai.

    E le gata i lea, o aoga ma aafiaga o le pepa i luga o le tino o le a faamatalaina i le vitio:

    Meaʻai tele

    O mea taumafa ma le pancreatitis ma le cholecystitis i totonu o le gaioiga mamafa poʻo le faʻateleina o le faagasologa masani e tatau ona maua ai totoga ma le filemu atoatoa, ma maua ai avanoa e toe faʻaleleia ai. Le faia o lenei mea:

    1. i aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e inu vai e leai ni paʻu vai ma o nisi taimi 100-200 ml i le aso o Borjomi poʻo Kvassaya Polyana, mai le mea na aveesea uma ai gaʻo,
    2. i le 3 aso, pe afai ua leai le tiga o le manava, e mafai ona e faʻateleina le taumafa. O le lauti o le suamalie e leʻi faʻasusu, o le suamalie fualaʻau kukaina e aunoa ma le faʻavelaina, o le oate po o le sukalati kuka i le susu ma le vai (1: 1), faʻafefeteina, masini vavalaʻau mai faʻamalatini moa, e faʻaofiina i totonu,
    3. i le vaiaso mulimuli ane e mafai ona latou faatagaina le maualalo o le kisi sisi, tafe fualaau faisua (vagana ai kāpeti),
    4. pe afai o oloa o loʻo i luga e le faʻaleagaina ai le tiga o le tino, aua le faʻafefe le manava ma le vomia, o iʻa e maualalo le gaʻo, afu poʻo vaʻa sipuni mai moa papaʻe po o le siva, semolina ma le falaoʻo keke
    5. pe a uma le 1-2 masina latou te fesuiaʻi i le laulau 5p, e fautuaina mo le tausisia o se umi - tusa o le tausaga - taimi.

    Taumafa mo le pancreatitis le tumau

    O loʻo taʻua o le "laulau 5p", ma ua faʻailoaina o le "faʻaitiitia, ma le faʻaititia o le maʻisuka (tele sugar) ma le maualalo o le gaʻo oona":

    • o le faʻatautaia o kalori i aso uma i lenei mataupu e 2,600 - 2,800 kcal,
    • pulu e tusa ma le 120 g / aso (e le sili atu ma le 60% o meaola o manu),
    • fualaʻau fualaʻau - pe a ma le 15 g / aso, manu - 65 g / aso,
    • carbohydrates - e le sili atu i le 400 g,
    • suka - naʻo le 1 sipunni / aso,
    • nai lo le suauu - 20-30 g o le sorbitol poʻo le xylitol i le aso,
    • masima - e le silia le 10 g
    • vai - 2.5 lita, e aunoa ma le kesi,
    • falaoa papaʻe (ananafi) - e le silia le 250 g / aso.

    5p taʻiala o le laulau

    Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina i totoga o maʻi, e tatau ona mataʻituina mataupu faavae paleni nei:

    1. meaai - 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti,
    2. o le vevela o le taumafa o meaai e tusa ma le 40 tikeri,
    3. le mamafa o taumafa i le aso e le tatau ona sili atu i le 3 kilokalama,
    4. o le faavae o le taumafataga o le protein protein,
    5. falanua, kuka ma gaosi meaʻai e tatau ona faʻaaogaina,
    6. fualaau faisua e tatau ona kuka pe uʻu,
    7. soup - pe i luga o fualaau faisua, po o luga o le 3 isu o aano o manu,
    8. inu vaiinu e faavae i fugalaau,
    9. Fuamoa moa (ma sili atu na o le protein) e 'ai 2-3 taimi i le vaiaso i foliga o omeleti ma fuamoa ua kuka.

    Fautuaga! I le meaai e tatau ona lava le tele o meaai fib. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 1 le ipu kefir ma nai pears i aso uma.

    Le mea e mafai ma mea e le mafai

    O a mea e maua i le pancreatitis ma le cholecystitis e mafai ona faatagaina, ma e le faatagaina, vaʻai le laulau:

    E mafai

    Mea aoga? Faasoa le sootaga

    Le faatagaina

    Paʻu ma le falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi

    Meaʻai maualalalo-iʻa ma iʻa i totonu o pepa afifi (e tatau ona e kuka e aunoa ma le paʻu)

    Steam Protein Omelets

    Afe: aano o manu, iʻa

    Porridge: buckwheat, semolina, araisa, oatmeal

    Paʻu mo le cholecystitis ma le pancreatitis

    Fatty Dairy Products

    Uu fualaau e le o ni fualaau e gaosi

    Porridge: suauu, saito, sana

    Suauu-free free juice from non-acidic fruits and berries

    Teli ma le xylitol poo le sorbitol

    Low Fat Dairy Products

    Laʻau o le suauu - faamamaina, e oo i le 15 g / aso

    Tea i le susu ma le lemon

    Pulu - naʻo meaʻai saunia (i le aso - leai se sili atu i le 30 g)

    Pies e leʻi faʻafefeteina ma le siʻi kuka

    O nisi taimi - lelei le kuka i le kukaina e aunoa ma le gaʻo

    Sauerkraut, pe afai e le oona

    Musulimu ma moa mashroom

    Mamanu faʻamalama kulimi

    Mafaufau i nisi o mea "feteenaʻi" oloa:

    1. O pusa mo pancreatitis ma cholecystitis e mafai ona faatagaina, ae i se aofaiga itiiti (e le silia le 1 le aso i le aso), talu ai o loʻo aofia ai. E fautuaina e faʻaaogaina ia mea e maua atili ai le inu o le yogurt, fuamoa, paipa e faavae i luga o yogurt ma le kuki kuki. E mafai foi ona e inuina le vai o le banana, ae faapea foi i ni mea laiti.
    2. O punaoa o omega-3 gaʻo gaʻo, nati, ma le cholecystitis ma le pancreatitis e faʻatagaina pe afai o le maʻi o loʻo i ai i taimi masani. O lenei oloa e lelei mo meaʻai. E taofia le mumū o le tino o le tino, puipuia le tino mai le faʻaumatiaga. Ae o kulimi o meaʻai gaʻo, o lea ia 'ai ia sili atu ma le 15 kalama (soo se mea) ma pe afai e leai se mea faʻafefe ia i latou.
    3. O le meli ma le pancreatitis ma le cholecystitis e mafai ona faatagaina pe afai e leʻi afaina le mumunia o le tino o le endocrine ma le maʻisuka. I lenei tulaga, e aoga le oloa - e fesoasoani tele i le "tulieseina" o le talo na maua i le gallbladder.

    Fautuaga! O le faʻaaogaina o le meli mo nei faʻamaʻi e le talafeagai pe ae manaʻo ai, ae i le taeao, i luga o se manava gaogao, faʻamaepe sipuni sipuni o le oloa i le 100 ml vai.

    E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i meaʻai mo faʻamaʻi o loʻo iloiloina mai le tusiga: 100 meaʻai faatagaina mo pancreatitis.

    Delicious Recipes

    O le mea lea, o le olaga ma faʻamaʻi pipisi o le pancreas ma le gall soda e foliga mai e le lanu ma e le manaia, e tatau ona fai sina eseesega. Matou te ofoina atu fua o mea nei mo pancreatitis ma cholecystitis.

    • Patato patties. Matou te aveina le 7 alalaʻau alalaʻau, pi, kuka, ma pe a susu i lalo - ma suʻe. I lenei vaega faaopoopo faʻapipiʻi le 250 g o susu poo fusi o le fomaʻi, faʻapea foi ma le 200 g o le kulimi mago. Matou te faʻafefiloi 3 fuamoa mata, o laʻau ma aniani lanu meamata e tofo ai, masima, 2 sipuni tele o falaoamata. Ole tele ole mea e faia ai cutlets e tatau ona maua (e tatau ona faʻafefeteina ile falaoamata). Vaʻai i totonu o se fafie faʻatau.
    • Vailaʻau o le fualaʻau ma suauu kuka. Matou te aveina le 2.5 lita o le suavai po o le sua o le fualaʻau, tuʻu i le afi. Matou te saunia le meaʻai mo meatballs: matou te faʻamauina le 100 g o le susu susu, faʻafefiloi ma le pata faʻamamaina, 100 g falaoamata ma le 1 fuamoa mata, o gaʻo ma sina masima masima. Faʻafefiloi, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 30 minute. Mo le uuga: suʻi le 1 karoteti, tipi le pepa ata pepa i ni fasipepa, ma le sipuni ma le 5 pateta i totonu o poloka. Cook mo le tusa ma le 15 minute i le vai inu. I le isi itu, matou te togiina i luga o le pusaaisa ni meaʻai gaʻo.
    • Paʻu - o se mea aoga tele. E tele ipu e mafai ona saunia mai ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le palukiniki faʻamaʻi ma apu.

    E tatau ona e ave 600 g o le pauki, pi ma fatu, faʻafefe. Fai tutusa ma le 200 g o aisa mama. Ona tuu lea o le uka ma apu i totonu o se pani ma le 10 g pata, solo i se tui. Faʻaopopo le 100 ml o le susu i le mea e mama ai, aumai i se vevela, faʻapipiʻi sina (pe tusa ma le 60 g) semolina, kuka mo le 8 minute ile vevela vevela. Next, aveese mai le vevela, mālū i le 60 ° C, faʻaopoopo se sipuni tele o le suka ma le 1 fuamoa . Ole lapisi lenei e tatau ona tuʻuina i luga ole fagu kuka, ma tao i le ogaumu. Auauna atu ma le kirimi kiripulu.

    O le faagasologa o le mumū i le gallbladder, o le fatuina o maa i totonu o lea o le cholecystitis. O le faʻafitauli e tupu i tagata e iai ni meaʻai ma le le lelei, e mafua ai le vomiting, faʻalavelave, paʻu o le tino i le itu taumatau, sosogi ma se suiga i le lanu o le paʻu. I le cholecystitis faifaipea, o le galuega o le pancreatic e faʻaleagaina, lea e oʻo atu ai i se isi faʻamaʻi - pancreatitis. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi ua mafua ona o le ava, popole. O le taumafataga mo le pancreatitis ma le cholecystitis e talitutusa lava, talu ai o loʻo iai aʻau i lata ane. O le manuia o se tagata e faʻalagolago i la latou galuega vaʻaia lelei.

    Taiala faavae o mea taumafa mo le cholecystitis ma le pancreatitis

    Afai ei ai ou faʻamaʻi o le gallbladder (cholecystitis) poʻo pancreas (pancreatitis), ona tausia lea o se tulaga lelei o le soifua maloloina e te manaʻomia e tausisi i tulafono faavae o meaʻai e puipuia ai le alualu i luma o faʻamaʻi. O le lauiloa lauiloa Pevzner M.I. fautua e tausisi i se taumafataga e le aofia ai:

    • gasegase
    • falai
    • maai
    • ulaula
    • totoina
    • vailaau oona i oloa,
    • aano o manu
    • mea vevela poʻo le malulu
    • o le faʻaaogaina o le ava malosi, mea inu eletise.

    Taumafa i le pancreatitis poʻo le cholecystitis i ni vaega laiti, pe a mafai, sili atu nai lo le masani. Afai o le ipu o fasipepa, ia faʻamalo ma le faaeteete. Ina ia mafai ona faʻafefiloi meaai i le taimi o le pancreatitis, faʻaaogā taumafa vevela, kukaina pe tao, ae aunoa ma se mea gaʻo. Faʻatasi ma le cholecystitis poʻo le pancreatitis, faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o gaʻo, mea inu gaʻo, ma le faʻaaogaina o pulu. E fautuaina e 'ai e tusa ma le tolu kilokalama o meaʻai i le aso, ma inu i le 2.5 lita o le vai.

    Taumafa mo foliga mataga ma le masani o le maʻi

    Faatasi ai ma le alualu i luma o le pancreatitis ma le cholecystitis (gasegase, gasegase), e tatau i se tagata ona aoao e vavae ese ni meaai mai le meaai. E aofia ai:

    • aano o manu, mushroom broth,
    • palu falai
    • falaoamata (fuamoa, meli, sana, karite),
    • radisi, kapisi,
    • fugalaau, strawberries, isi fualaau-oona, fualaau aina, fualaau faisua,
    • falaoa fou na faia muamua, falaoa,
    • ava malosi, malosi lauti, kofe, koko,
    • vevela vevela, ketchups.

    Faatasi ai ma le pancreatitis poo le cholecystitis, e le tatau ona e lafoaia uma ia oloa, ae o se fua talafeagai e manaomia i le taumafataga. Afai ei ai se fesuiaiga o le faʻamaʻi mai se mea masani i se tulaga laititi, ona le mafai lea ona faʻaaoga le lisi o loʻo i luga o oloa! E pei ona faʻatonuina lou soifua maloloina, e mafai ona e faʻaaoga sina mea e sili ona e fiafia iai i le faʻamagaloina o pancreatiti.

    Ina ia faʻagesegese le alualu i luma o cholecystitis, pancreatitis, mulimuli i se meaai e taʻua o le laulau 5. O gaioiga ua leiloa lo latou gafatia masani e galulue lelei, ae mafai ona e faʻaitiitia le tiga i le paleniina o lau meaʻai. O meaai mo le pancreatitis ma le cholecystitis e masani ona aofia ai le aveeseina o le vevela, pancreas. O le meaai e vaevaeina i le tele o vaega. O mea uma e gaosia pe taoina, kuka seia ausa.

    O le mea autu i le togafitiga o pancreatitis poʻo le cholecystitis o se taumafa paleni ma le faʻaitiitia o gaʻo, gaʻo, gaʻo i le aofaʻi o le polotini. Mo maʻi faʻamaʻi i le numera o le laulau 5, o le faʻaaogaina o:

    • falaoamata (araisa, buckwheat, oats, semolina, isi),
    • ananafi falaoa, pusa tuusao,
    • fualaau faisua i le ituaiga o sola po o paluga pateta (broccoli, pateta, peʻa lanumeamata, uka),
    • fualaau tao tao (pi, apu),
    • se vaega itiiti o fualaau mamago
    • meaʻai tunu, iʻa e maualalo le gaʻo,
    • fuamoa mūmū mūmū po o le leai foi o se moa,
    • oloa gaosiga maualalo maualalo,
    • masima e sili atu ma le sefulu kalama i le aso,
    • pata 30 kalama,
    • moli fualaʻau 15 kalama,
    • ofe o le rose vao, vaivai lauti, pusi oona, fualaau aina.

    Laasaga Numera 5A faʻamaonia

    I le tulaga o le faʻamaʻalogaina o faʻamaʻi, faʻaaogaina lelei meaai mafanafana, mafanafana, non-calorie i le taumafataga. O se taumafataga mo pancreatitis ma cholecystitis e manaʻomia ai le faʻaaogaina o yogurt gaʻo, kefir. E tatau ona e inu soo, sina mea itiiti. Sweets in the diet for the period of exacerbation of cholecystitis or pancreatitis e matua faasaina. O le masima e sili ona faʻaaogaina i ni fua laʻititi pe suʻe foi. O le meaʻai (diet) mo faʻamaʻi e tutusa ma le numera o le laulau 5.

    Manatu meaai mo pancreatitis, cholecystitis ma gastritis

    O le taumafa mo nei faʻamaʻi e aofia ai meaʻai paleni. Afai e laʻititi le vaega, ona tatau lea ma le faaeteete, tatu lemu. O falaoa fou, paluga, borsch, masini paʻepaʻe sinasina i luma o pancreatitis, gastritis poo cholecystitis e matua faasaina. Ae o ananafi (dried, stale) keke poʻo se fasi falaoa e mafai ona faʻaaogaina i le taumafataga. O le tino ua matua gauai uma lava i nei faʻamaʻi taʻavale ipu, ipu susu. Mo lapisi autu o le meaai, faʻaaoga lapiti tipi poʻo moa moa, iʻa e maualalo le gaʻo. E sili le inu i le susu uma o fualaau.

    Meaʻai taumafa

    O le taimi nei o loʻo i ai le tele o tagata e maua i le pancreatitis poʻo le cholecystitis, o lea aua le fiu, e sili atu le faʻaogaina o masini i totonu. O le matelaina e le faʻafefe ia te oe, e mafai ona e 'ai lelei, soifua maloloina, e aunoa ma ni mea manogi i le taumafataga, meaʻai gaʻo, iʻa, suka, ma isi mea e afaina ai nei maʻi. Taumafai e fai le sua o le kuka ma le sipuni sisi. Mo lenei mea e te manaʻomia:

    • vai po o fua o fualaau faisua - 2.5 lita,
    • logo ata, kāloti, aniani (ala), fuamoa - 1 pc.,
    • pateta - 5 pcs.,
    • salu lanu (Dutch) - 100 g,
    • falaoamata - 100 g
    • sina masima, pata, greens.

    1. Faʻamamaina le pata, fufulu le sisi, faʻafefiloi, faaopoopo le fuamoa, falaoamata, afu, masima i le aofaiga atoa.
    2. Ona faʻafefiloi lea, tuu i le pusaaisa mo le 30 minute.
    3. Matou te tuʻuina le vai i luga o le afi, aumai i se vevela.
    4. I le taimi lea, e tolu kāloti i luga o se fatu lalaga, ma le Bulgarian pepa ua tipiina i ni fasi keke.
    5. Potatoes, aniani e tatau ona vaeluaina i totonu o pusa.
    6. Tuu le fua o fualaau faisua i le vai inu, faatali pe a ma le sefululima minute.
    7. Ona aveese lea o le masini mai le pusaaisa. Matou te taʻavaleina nai polo laiti mai fafo. Matou te tuʻuina i totonu o se pesini ma le susu, faʻaosooso, kuka se isi sefululima minute.

    I faʻamaʻi e pei o cholecystitis poʻo pancreatitis, o pateta potato patisi ma le sose ua maeʻa lelei. Mo lenei faamoemoe, ave:

    • pateta (ala) - 7 vaega,
    • riki - 1 pc.,
    • kulimi malosi - 200 kalama,
    • susu suauu - 250 grams,
    • fuamoa - 3 pcs.,
    • falaoamata - 3 sipuni,
    • kulimi mumu ma laau afu - sina mea laitiiti.

    1. Kuki le pateta, lelei, faʻafefe.
    2. Faʻasala le kuka, faʻafefe le sisi.
    3. Faʻafesoʻotaʻi nei meaʻai, faaopoopo fuamoa mata, aniani tipi, gutu i le pesini.
    4. Ona tuu lea o ni laulau e lua o falaoamata i se mea masani, masima.
    5. Lili vaega o le faʻafefiloi i totonu o cutlets, faʻafeu i falaoa falaoa, kuka i totonu o se fafie faʻatau.
    6. Faʻaopopo kulimi kirimigi pe a sauni.

    Mo tagata e maua i le pancreatitis poʻo le cholecystitis, o se pateta pateta mai se fafie e lua e manaia tele. Ina ia kuka, o le a e manaʻomia:

    • kuka pateta - 200 kalama,
    • fuamoa - 4 pcs.,
    • susu - 100 ml
    • kulimi malosi - 50 kalama,
    • mea manogi
    • greens.

    1. Grate tao pateta.
    2. Ave se isi atigipusa ma taia ia fuamoa, susu ma masima ma mea manogi i totonu.
    3. I totonu o se fafie faʻamaʻavale, ufiufi le pesini ma faʻafefiloi ata, tuʻu se palu pateta i luga, ma sasaa le faʻafefiloi vai mai le fagu lua i luga.
    4. Fafasi i le kuka ma le kuka.
    5. Faatali seia sauni le ipu (tusa o le afa itula). Le fiafia tele!

    Aoao atili e uiga i le pancreatic pancreatitis nutrition.

    Faatasi ai ma le pancreatitis, o le tele o fuainumera o oloa e ono mafua ai ona vave faʻafuaseʻi le maʻi. O le mea lea, o nisi o gasegase e tatau ona suia lelei a latou mea taumafa mo se taimi umi, ma sili atu ile faavavau, e aveese mai mea uma e le mafai ona 'aina ma pancreatitis.

    Meat ma iʻa

    Muamua lava, e tatau ona e lafoaia mea ulaula ma gaʻo, e aofia ai aano o manufasi, iʻa ma mashroom broths, talu ai o la latou gaogao e manaʻomia ai taumafaiga faaopoopo. O le mea lea, o le aano o puaa, kusi ma le tilo e le aoga foi ona ai le maʻi.
    E le gata i lea, o tagata gasegase o gastroenterologists e faʻasaina mai:

    • Kebabs
    • Cutlets,
    • Jellied,
    • O ituaiga uma o sausa ma sausage,
    • Stew, etc.

    E le gata i lea, faatasi ai ma le televave o le pancreatitis, e faamalosia ai gasegase e galo uma meaʻai ma mumu, ma faaaoga ai moa taumafa, toso po o le lapiti. I le taimi lava e tasi, i le taimi o kuka, o le ae faʻagataina oe lava ile siʻosiʻomiti ole masima e pei o se faʻavavega, talu ai o isi mea manogi uma ma sauga e faasaina i gasegase.
    E le tatau foi ona i ai i luga o le laulau oona, e pei o:

    E le gata i lea, e taua le tuʻuina o iʻaʻai, caviar ma iʻa fagota seia oʻo i taimi lelei.

    E oo lava i fualaau aina, ei ai mea e le faamanuiaina ai le maʻi maʻi.
    O lenei:

    E mafai foi ona afaina le apricots ua kukaina i le pancreatitis, aua o loo i ai le tele o suka. E manaʻomia ai le tele o insulin e faʻatala, lea e maua mai i le pancreas.

    E ui o le aoga o fuālaau 'aina i aso nei e faʻasalalau i laʻasaga uma, o nisi oi latou e mafai ona saofagā i le faʻaitiitia o le tulaga o tagata gasegase i le pancreatitis.
    E tusa:

    • paʻu paepae
    • radis
    • luke
    • radis
    • kaluka
    • logo ata
    • faanoanoa
    • vevela
    • meaʻai.

    O nisi fomaʻi e aofia ai tomato ma kukama i luga o lenei lisi, ae o le toʻatele oi latou e ioe e mafai ona faʻaumatia i sina vaega itiiti i luma o pancreatitis, ma o le lagona o le pancreas ia i latou e mafai ona faʻamasinoina e ala i tali a le tino. I le taimi lava e tasi, o na talanoaga e faʻaauau pea ona faʻaaogaina le toetoe lava o isi fualaau faisua, sei vagana, masalo, sauerkraut. O le sauerkraut ma le pancreatitis e seasea lava ona toleniina i masani, e masani lava e le lelei le taliaina.

    Motugaafa: o le elekiniki e mafai ona suia le tele o fualaau faasaina i pancreatiti. O loʻo i ai le tele o mea taua mo le tino, ae e mafai ona 'aina na o le leai o le maʻisuka.

    O se uta tele lava i luga o le pancreas e faia e puʻupuʻu, e le gata e faʻavela pe 'aʻai, ae faʻapipiʻi foi. O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. O ituaiga uma o legumesu e faʻasaina foi i le pancreatitis, ao latou taʻitaʻia le faateleina o le gaosia o enzymes i le pancreas.

    Faasaoina

    Meaʻai faasaina mo pancreatitis o soʻo se laʻau ma fualaʻau kuka. O le mea lea, o ipu uma na saunia ma le faʻaopoopoga o le vineta e le tatau ona i ai i le laulau a le tagata maʻi.

    Fagaoa oloa ma meaʻai

    I le taimi o le faʻateleina o le pancreatitis, o le falaoa fou po o le keke, o le paluga pastry poʻo soʻo se isi mea e gaosia ai keke e le mafai ona faʻaumatia. Sui i ai i le ananafi falaoa, keke ma bisuki kuki.
    E le fautuaina foi e kuka le saito ma le falaoamata sana, aua latou te afaina ai le pancreas.

    O le mea moni, e tatau ona e lafoaia le ava malosi i soo se tulaga, talu ai o le pancreatitis ma le ava malosi e matua le fetaui.
    E le gata i lea, o le vaega faasaina e aofia ai:

    • Teu
    • Koko
    • Mea inu gaosi
    • Lauti malosi
    • Kvass
    • Susu susu.

    O le a faanoanoa, ae o kulimi uma, keke, paluga, e oʻo lava i asikulimi, pulu tioata ma sukalati ua matua faasaina ona 'ai faatasi ma pancreatitis, talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, o le tele o gaʻo i totonu o mea taumafa faʻatoʻa faʻaaogaina o gasegase gaʻo, e oʻo lava ile tino ola maloloina e afua ai le afaina.

    Motugaafa: E fautuaina foi tagata gasegase e tuu le suka ma taumafai e sui i le meli masani, pe afai e mafai e le setete o le soifua maloloina ona faatagaina. E le gata i lea, e le mafai ona e 'ai i soʻo se mea e aofia ai faʻasaʻoga, meaʻai ma lanu, aua o nei oloa ma le pancreatitis o le a le faia se mea lelei.

    O le mea lea, o le ki i le vave vave ona toe faʻaleleia o le faʻaaogaina atoa o soʻo se oloa e mafai ona lagolago pe faʻaleleia ai le mumū, faʻapea foʻi ma le faʻavevesi o le mucosa pancreatic.

    Tuua Lau Faamatalaga