Tomai faʻapolofesa ile vae o le maʻisuka: o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le gaosiga masani ma meafaigaluega

O fuainumera faʻamaoni e taʻu mai ia i matou o le numera o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e le faʻaitiitia, ae o loʻo tuputupu ae vave, ma e tusa ai ma lea tulaga, o loʻo manaʻomia le faʻatupulaia o manaoga mo tagata tomai faapitoa i lenei vaega.
I le taimi nei, e tatau ona gauai faapitoa i le tausiga o vae o se tagata maʻi i le maʻisuka. O le mea moni, e oʻo lava i nai manua laiti i totonu o ia tagata e le vave faʻamalolo ma avea ma "faitotoa ulufale" mo faʻamaʻi, aemaise lava i le talaaga o se galuega faʻavaivaia o le inumaga o le maʻisuka maʻi. E oʻo lava i ni paʻu laiti i totonu o le paʻu e mafai ona faʻalauteleina ma avea ma faʻalavelave aloaʻia o le vae. O le mea e leaga ai, i lo matou atunuu o loʻo i ai nei le leai o ni podologists o loʻo tuʻuina atu togafitiga faʻapitoa faʻapitoa. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka e mafai ona na o le faʻamoemoe mo le amio mama o se matai fatu.
Pedicure Requirements
Muamua, seʻi o tatou talanoa e uiga i tulafono o loʻo i ai mo le faʻasologa o le gaioiga mo ia tagata faʻatau.
1. E le mafai ona e faʻaaogaina iodine, paluga palatini, tioata taimane. Faaaoga oloa faapitoa e togafitia ma faʻamaʻi le paʻu.
2. O le vae ua gaosia i le auala o le lau mago e leʻi faʻaaogaina. Aua e te solomuli ma fufulu ou vae, aua o le lamatiaga o le aveeseina o se vaega tele o le keratiniini e faateleina, lea e mafai ona mafua ai le malepe i vae.
3. A o faagasolo le gasologa, o loʻo faʻaaogaina pulou o le abrasive lafoaʻi, taimane ma le suka. O le faʻaaogaina o mea e gaosia ai - faʻataunuʻu, scalpels, forceps - ua matua faʻasaina.
4. Aua le tosoina le vae i se fusi (faʻapipiʻi i le mea faapipii), ma aua foʻi nei toso le vae.
5. I le maʻi suka, e faʻasaina le faʻafefeteina o vae ma vae.
E na o se tulaga maualuga o tagata tomai faapitoa o se matai o le fatu, e pei foi o le usitai i tulaga mama ma le tumama, ia mafai ona amata galue ma se maʻi o le maʻisuka. O le tulaga sili lea ona maualuga o le tumama o le kapeneta, faapea foi ma le saʻo, toetoe lava o le gaosiga o mea taugata o nofoaga faʻafitauli, aua e oʻo lava i se manuʻa laʻititi aʻo faagasolo o loʻo aʻafia i faafitauli tetele.
O le faʻatinoina o mea manaʻomia uma o le a fesoasoani i fesuiaiga o meafaigaluega.

Faamanuiaga o le Pedicure Faʻamatalaga

O loʻo i ai le tele o mea lelei i le pedicure matata, e aofia ai:
- o le saogalemu o le faasologa o gaioiga,
- vave o le taualumaga,
- faʻamalositino o le aveeseina o le paʻu o le pata,
- tali i le faafitauli ole fao,
- faʻamafanafanaina saogalemu o fao,
- e le tuʻuina ai faʻasalaga i fao (e le pei o se fomaʻi masani), lea latou te maua ai le puipuiga faaopoopo mai le vavao ma le vela,
- le mafai gafatia faʻataʻitaʻiga e oʻo lava i vaega e sili ona le mafai ona le mafai ona faʻaaogaina e ono aʻafia ai pe a galue ma mea faʻapitoa,
- le leai o se mea e mafai ona maua e le masini.

Ae o le a le gata i lea mea le lelei o le gaosiga o masini. Talu ai e le vavaeeseina le paʻu, ma e le faʻamavaeina lona amio saʻo, o le aafiaga pe a uma le umi o le gaʻo meafaigaluega. E na o le aveeseina o le paʻu o le paʻu e aunoa ma le aʻafia ai o mea ola maloloina.
Mo le podologist, o le filifiliga o se mea e gaosi ai meaʻai o le a faigofie mo galuega i aso faisoo e taua tele. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i laʻu masani i aso uma ou te faʻaaogaina se peteripic milling cutter na faia i Siamani. O lenei masini mamana ma sili ona faigofie-faʻaaogaina ua faʻapipiʻiina i se masini faʻaogaina, lea e maua ai le oʻo atu i le 99% o vaega o le pefu i le sone o le gaosiga. E taua foi le faʻaaogaina o ni togi maualuga, ona o le lelei o le galuega e faʻatatau i la latou filifiliga.

Ole vaega autu o le gaosiga o vae
Ma le mea mulimuli, o le a tatou uia auala autu o le gaioiga o mea faigaluega. Aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e tatau ona e mautinoa e puipuia oe lava mai maʻi faʻapitoa - matou te faʻaoʻo totigilima. I le avea ai ma se puipuiga o le tumama, ua fautuaina le matai e faʻaaoga mata tioata poʻo se visa.
Laasaga 1. Matou te faia asiasiga o vae o le tagata o tausia. Mo le faʻapalapala matou te faʻaaoga "Sterillium" i vae o le tagata o tausia.
Laasaga 2. Aveese le ata ma se maʻa lanu piniki Nu. 69024 (faia i Italia).
Laasaga 3. Faatasi ai ma le nonoa o le taimane Numera 850/016 (Diaswiss, Suitiselani), matou te faalamolemoleina le pito o le fao i le vaega o le cuticle.
Laasaga 4. O le n ° 840/070 o le taimane (Diaswiss, Suiselani) e maua ai le foliga o le fagu fagu.

Laasaga 5. Faatasi ai ma le ufiufi o le abrasive lapoa ma le lautele o le 13 mm (faia i Siamani), matou te gaoioi le atoa o le vae.
Laasaga 6. Tatou te faʻagasolo le paso o taimane Nu. D881 / 120 (Diaswiss, Suitiselani)
hyperkeradosis i tamatamailima. O le paso e mumu i totonu, lea e mafai ai ona faigofie ona ufiufi paʻu o le paʻu e se masini faamama.
Laasaga 7. Faatasi ai ma se pulou o le abrasive ma le lautele o le 13 mm (faia i Siamani), matou te faia le oloina o le vae. Matou faʻamaʻaʻaina le faʻataʻitaʻiga ma se kulimi fafaga.

E tauaofai. O le mea moni, o le matai o loʻo i ai se galuega faigata, ae o le taimi lava na ia faʻaaogaina ai le "teuteuga sili" o le togafitia o vae o le maʻisuka, ia mautinoa o le a le tuua le tagata tomai faapitoa e aunoa ma se galuega ma tagata faʻafetai masani.
Le manuia!

Natalya Yanchenko,
o le faʻavae o le School of Manicure Art Terra Filicitas (Kiev), o se taʻitaʻi faʻapitoa, tutoatasi i le Nofoaga Tutotonu a le Kamupani a Madelon mo le Aoaoina Fou Technologies, Moscow, ma se faiaoga ma se faufautua i Viva Art, Kiev.

Ituaiga o le maʻisuka vae

E tolu ituaiga o vae vae vae i le maʻi suka:

  1. neuropathic
  2. siama
  3. neuroshimic.

O le ituaiga muamua o loʻo faʻamatalaina i faʻafitauli o le neura. O faʻasologa o le epidermis o le vae o le neuropathic ua i ai se lagona vaivai e mafua mai i le i ai i totonu o latou o le le lava o numera o namu ola.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le malamalama i le vevela ma le tiga, o le tingling ma lagona mu o loo tutupu pea i vaega tutusa o le tino. O le Ischemic vae e tupu mai o se taunuuga o le faaleagaina o microves. O lenei mea e mafua ai le fulafula ma le palloruli o le paʻu o vae, faapea foi ma le sima o le maso o le tamai povi.

O le neuroshimic foot ua faʻailoaina i le i ai o le tele o sana ma vavao. Aʻo faʻapupulaina maʻi, o maʻi o le tino o loʻo i luga o le epidermis, ma ua salalau i le maso ma ponaivi. I le leai o se togafitiga tausiga, o le gangrene e tupu.

Tulaga lamatia o faʻamaʻi


O faʻamalosi, gaʻo ma isi manuʻa e faʻaalia i ituaiga uma o le maʻisuka vae. O i latou, i le isi itu, e faʻaosoosoina pe faateleina le aʻafiaga o faʻamaʻi.

I lenei tulaga, e ono le iloa e le tagata gasegase le faafitauli, talu ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le aʻafiaga o namu o le tino.

O le faafitauli e faʻapipiʻiina e le mea moni e faapea o alovae vae o vaega ia o le tino e afu tele. I le maʻisuka, e le gata i lea, o le tele o le kulukose e faʻasaʻolotoina ma le afu, ma o le mea sili ona lelei mo le totoina o meaola ninii. O le iʻuga, e vave ona tupu le maʻi, ma o ona togafitiga e matua faigata lava.

A maeʻa le tui, e fautuaina malosi le tagata maʻi e asiasia le vae i aso uma mo le i ai o ni faaletonu na fausia i luga. O le mea moni, e tatau lava ona faia lenei mea. O ia faiga o le a aloese ai mai faigata ogaoga.

O le tagata gasegase na filifili e tuʻu ona totini ina ia maua ai le maʻisuka ua maua ma ia, ma le matai o loʻo taulimaina lenei mea, e tatau ona matua faʻaeteete. Aʻo le i faia le faʻatonuga, e tatau ona e tausisia uma mea e manaʻomia mo le tumama ma faia se faʻamalosiga maeʻa.

Faiga faʻavae mo le maʻisuka vae


Aʻo leʻi liliu atu i le fesili: pe faʻapefea ona faia ni totini matagofie, e tatau ona sili atu pe itiiti ifo ma le maeʻa maeʻaeʻa e mafaufau i foliga o le togafiti.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e mafua mai i le mea moni e le lava le insulin, o le hormone e pulea ai le maualuga o le suka i totonu o le tino.

O se taunuuga o lenei mea, o le tele o faʻafitauli o le gasegase e faʻalauteleina. O le maʻi suka e le tupu vave pe'ā uma ona maua se tagata. E tele taimi e tupu ai lenei mea pe a uma le 15-20 tausaga.

E ui lava i le mea moni o faʻamaʻi faapitoa ua faʻaofiina i totonu o le tino o se tagata maʻi, o faʻalavelave e faʻaalia i totonu o le tino. O se tasi oi latou o le paʻu o le paʻu. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo ia lagona le atuatuvale ona o osofaʻi o aʻa i le kulūkosesese (i se taimi mulimuli ane pe a uma le tui o le inisalini ma maualuga aʻe muamua).


O le mafuaʻaga o mafuaʻaga o vae e mafatia ai ona o le mamafa o le avega ua tuʻuina atu ia i latou (pe a savali, tamoe, ma isi).

I le aluga o taimi, o le paʻu muamua ua sili atu ona vevela, ua le toe maua lona lagona, ma ua tele naua meaʻai ma isi faaletonu o loʻo i luga. Ma ona o le mea moni o le meaʻai o le epidermis ua faʻalavelaveina, o manua e le faʻamalolo mo se taimi umi lava.

Vasega masani

E le tele ni tulafono mo le faʻatinoina o se siaki masani i luga ole vae o le maʻisuka, ae e tatau ona mataʻituina uma lava. E manaʻomia e tagata faʻapitoa le saunia o se vae paʻele i le vai vevela i le 36 tikeri (leai ma le itiiti ifo).

E tatau ona filifili e le o le "mata", e pei o le faʻaaogaina o le thermometer. O ia tulaga e manaʻomia ona o le maualalo o le malamalama o le paʻu o le maʻisuka. Ma le isi, ia mautinoa o loʻo mama le vai.

O le umi o le taele o vae e tatau ona mai le 3 i le 5 minute. O auala mo lenei mea e tatau foi ona faʻaaoga talafeagai - e tatau ona tatau ona i ai se faʻamatalaga faapitoa: "faʻatagaina mo le maʻisuka" (poʻo se mea faapena).

O ia ituaiga sauniuniga e aofia ai vaega o otaota e faʻamaluluina ai le paʻu ma faʻamalulu ai le mumu. Aua le faʻaaogaina le maʻa maʻa tele e togafitia ai vae o le maʻisuka.. O le sili atu le vaivai e tatau ona tatau ai ina ia aua le faʻaleagaina le faafitauli ua i ai nei.

Scalpels ma meafaigaluega masini e matua faasaina ona faʻaaoga!

A oʻo i le gaioiga, e tatau ona e mataʻituina le tausiga sili ma le faʻaeteete ina ia aua le faʻafuasei ona aveese se vaega o le paʻu ola maloloina. Afai e tupu lenei mea, o le a talafeagai le faʻaaogaina o se visepisi, talu ai e faigofie lava ona aʻafia le maʻisuka.

Galulue ma fao e manaʻomia foʻi ona matua faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina le paʻu.

E sili lava le tipiina i se laina sao, ma aveese faʻamaumau i se faila fao.

Afai e faʻamamā meaʻai mo se tagata soifua maloloina ma se kuka poʻo se seleulu faʻapitoa, ona le mafai lea ona faia lenei mea mo le maʻisuka. Pau lava le mea e tatau ona latou vaʻai ese mai ia te ia.

A maeʻa togafitiga, o le a manaʻomia ona solo ese vae o le kalani i se solo vaivai, ma i le va o tamatamaʻilima e solo lemu ma solo. E tatau ona mama. O le maʻisuka e le tatau ona faʻamaeʻa ona vae ina ia le faʻaleagaina ai lona paʻu.

Ma le mea mulimuli: faʻaaogaina o se meaʻai faapitoa. O le a ia faʻamaʻapeʻa, faʻamalolo le ita, faamaluluina le paʻu ma faʻamamafa i mea aoga.

Meafaigaluega masini

Mo le maʻisuka faʻatasi ai ma vae ua faaleagaina, e sili atu ona fautuaina le siakiina o masini. O tekinolosi talafeagai e mafai ai e oe ona faʻaumatia faʻamaʻi ma faʻafeiloaʻi mafolafola mafolafola faʻasalalau e itiiti le lamatiaga i le epidermis.

O le saogalemu o le taualumaga ua mautinoa, e aofia ai, i le mea moni e faigofie lava ona faʻamaonia le faʻaaogaina o meafaigaluega. Ona o le a, e tusa lava pe ua paʻu le paʻu i le faagasologa, o le a le tupu le faʻamaʻi.

O lenei tekinolosi e le aofia ai le galo o vae. O loʻo faʻaaogaina le pedicure masini e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa e iai ni togi e ufiufiina i le faʻamaina o taimane. O isi ituaiga o loʻo faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, sekene poʻo le abrasive.

O le galuega autu a le matai o le taitaia o le faagasologa o le fomai o meafaigaluega i luga ole vae o le maʻisuka o le vaavaaia ma le faaeteete o le faagasologa ma pulea i lou lima ina ia le afaina ai le epidermis (aua nei aveese le isi vaega faaopoopo o le paʻu).


Aʻo leʻi faʻamamāina le vae mai sana, e tatau ona e togafitia i se mea faigaluega faapitoa - o se faʻamamafana.

O lenei mea e le aveesea ai le pepa o le epidermis, lea e aofia ai potu ola.

E le gata i lea, e pei foi o le laʻau masani, e le o tipiina ia meaʻai pe a fai le meafaigaluega.

Ua na o le tuleia lava i tua - i le mavae ai o sina taimi latou te mamago ma mou atu. I le taimi mulimuli, o se vailaʻau taumafa ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e le maʻisuka e faʻaaoga i le vaefaʻaiga masani.

Vitio faʻatalanoa

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

E uiga i le siakiina, aveeseina o lauulu, massage ma isi faiga faʻaleleia mo le maʻisuka i le vitio:

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o tulafono mo le faia o tui i luga o vae o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e ese si ese mai i latou e faʻaaoga i tagata e leai se faʻafitauli. Ae latou te leʻi faigata lava ona suesue ma faʻaaoga, na o le pau le faigata tele mo le matai: o le tausia lelei o le tausiga ma le saʻo.

Le taua o le gaioiga

Vailaau e le talafeagai, faamaʻi ma vae manuʻa - o nei mea uma e mafua ai i le maʻisuka mafua ai faafitauli o vae nei:

  • keratiniina o le paʻu - keratosis,
  • sili atu le mago e oʻo i le faʻavaeina o vaʻa,
  • faaitiitia le lagona lelei
  • leaga le toe faʻafouina o le tino.

O nei mea e manaʻomia muamua e avea ma mafuaaga o le maʻi o le maʻisuka vae. E tele taimi e maua ai lenei tulaga faʻatasi ma siama eseese, e aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e mafua mai i le fatuina o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o sui pe a faʻamalolo le glucose i le afu, lea o maua i le maʻisuka maualuga i le toto. Mycosis (fungus) o vae ma fao e masani ona maua mai, ae o le togafitiga e faigata tele ma e manaʻomia ai le faʻaauau o le tausisia o tulafono uma o togafitiga mama o le vae.

Faʻatasi ai ma faʻasologa o loʻo taʻua i luga, o le a fesoasoani i pedicures e toe faʻafoisia le soifua maloloina ma le matagofie i vae. I lenei tulaga, e sili atu le tuulafoaia o le tutoatasi e ala i le faafesootai o le potu ole fale i se falemaʻi.

O a ni aʻafiaga?

I le taitaia o se gaioiga, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete, talu ai o le maʻisuka e faʻaalia i le le maua o le toto toto i vae ma se suiga o le lagona e mafua mai i le nerve endings. I ia tulaga, e oʻo lava i se manuaga itiiti e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga matuia - totoʻa ma faʻaleagaina.

E le gata i lea, o le toto maualuga o le suka o le maʻisuka e mafai ona faateleina, lea o le a faʻalavelave ai i le masani ai o le faʻafouina o le tino (faʻamaʻi manu). O lenei mea e faʻapupula ai le ono aʻafiaga o faʻalavelave, e aofia ai le faʻavaeina o le mai i luga o vae. I tulaga e sili ona faigata, o se togafitiga o le tausiga o vae e mafai ona taʻitaʻia ai. Ina ia puipuia lenei mea, i le i ai o ni manuʻa matala i luga o vae, e tatau ona tolopoina le siaki ma talanoa i se fomaʻi mo se fesoasoani. E na o le maeʻa faʻamalolo uma o manua o le a mafai ai ona toe foi i lenei lomiga.

Aʻo le i faia se siakiina, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi, o ia o le a iloiloina le tulaga lautele o le soifua maloloina ma faia se faaiuga talafeagai e uiga i le talafeagai o lona faʻatinoga.

Sauniuniga saogalemu

E tatau i le maʻisuka ona faʻaaoga fautuaga faaopoopo o le a mafai ai ona latou aloese mai taunuuga o le le talafeagai o le gafa:

  • Afai e te filifili e te alu i se fale lauolaola, e tatau ona e lapataʻia le matai poʻo le pule o le faʻalapotopotoga e uiga i lau maʻi ma saili pe faʻafefea ona latou faʻatinoina le faʻagasologa i lenei mataupu. E sili atu le toe manatuaina o isi faʻasagaga ma ole atu i se fomaʻi ina ia matua faʻaeteete.
  • Afai e faigofie ona valaʻau se matai e faʻatino le faʻagasologa i le fale, e fautuaina e faʻatau meafaigaluega a le tagata lava ia, aua e taua tele le faʻamautinoa o la latou gaogao.
  • I le taimi o le siaki masani, e tatau ona e aveesea totigilima, lea o le a mafai ai e oe ona sili atu le lagona o le paʻu i le paʻi ae le aveesea le sili atu o le laupepa.
  • A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa vae mo le mumu ma manua. Afai e maua, e tatau ona e togafitia le manua i le chlorhexidine, furatsilinovoy solution poʻo le peroxide ma faʻatalanoa se fomaʻi. E le mafai ona e faʻaaogaina faʻamalosi (antiseptics), mea inu ava, iodine ma le lanu meamata), talu ai o loʻo i ai mea e le fiafia ai ma le malosi - pepa, alkali, ma isi.

Tusa lava pe o le a le auala o le pedicure, pe a uma le faʻatinoga e taua le mataʻituina o le soifua maloloina o vae i:

  • faʻataʻitaʻiga i aso taʻitasi
  • suʻesuʻega o vae mo manuʻa,
  • faʻapitoa silikoni faʻapitoa mo vae,
  • uu ma kulimi ua faamoemoe mo le togafitiga o le hyperkeratosis.

Vitio: tausiga ole maʻi suka

Mai le vitio e mafai ona e aʻoaʻoina ni manatu taua e uiga i le tausia lelei o le maʻisuka, faapea foi ma le auala e lelei ai ma le saogalemu le faia o siaki:

O le maʻi o le maʻisuka ua fautuaina ina ia tuʻuina atu i se tufuga poto masani ina ia alofia ai manua ma faʻamaʻi. O le tausiga o le paʻu i le aso ma le faʻaleleia o le paʻu o le a faʻalauteleina ai le vaitaimi o le tulaga talafeagai o vae mo se taimi umi. O le a le gata ina teuteuina ma matagofie, ae o le a lelei foi.

O le a le mea e fai i le masini komepiuta

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o le nofoaga muamua i le va o togafitiga o vae na nofoia e se vailaʻau masani. Sa faia e le matai ma le fesoasoani o vai vaiinu mo vae, faila, ata, fasipolo ma isi meafaigaluega. Ae, o le mea sili ona taua, ma le lima.

Ae peitai, o le alualu i luma e le tumau. O le aso o loʻo nofoia lenei nofoaga i se faiga fou. Sei o tatou taumafai e iloa pe o le a le mea - o se mea faigaluega i meafaigaluega, pe faapefea ona ese mai le vasega masani ma pe oa foi ona lelei.

O le eseesega tele i le va o lenei faʻataʻitaʻiga ma le laʻau masani o le meafaigaluega lea e faʻaaogaina.

Mo le masini o meafaigaluega, o se masini faapitoa e gaosia ai masini faʻapitoa ma le mafai ona fetuunai le mana ma le saoasaoa o le rotate o le tagata tipi.

E mafai ona lafoaia pulu poʻo le maa, toe faʻaaogaina.

O le laʻititi o le paso ma o latou fatuga o fatuga eseese e mafai ai e le tagata poto masani ona faʻaaogaina galuega taugata moni. E le gata i lea, e le naʻo se mea faʻapitoa, ae o se fomaʻi foi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e foia faafitauli o le tino maloloina.

O lenei taualumaga na aliali mai i Siamani, ae vave lava ona salalau muamua i Europa, ona sosoo ai lea ma le lalolagi atoa. E aofia ai i Rusia. O aso nei, o loʻo maua le mea faigaluega i le gaosiga o masini i Moscou i le toetoe lava o potu uma, vagana ai mea laiti.

O a mea e faʻaaogaina?

Faʻasalaga nofoagaAtaO le fea mea e tosoina?
Fao ma faoE faʻaaogaina tipi,
lea faagasologa
ma faʻailoga.
Paʻu lapoʻa
fao apa
Manaomia le taimane
pe, mo se faataitaiga,
sima.
FeuMo le paʻu o vae, faʻamaʻi faʻamaʻi ma
maualuga abrasiveness.
E mafai
togi taimane ma
masini sima.
Faʻaaoga foi
faʻamaʻi auro.

3 ituaiga o pedicure hardware

E i ai ituaiga ituaiga togafitiga faʻapitoa o vae:

  1. Vasega masani. O se faʻataʻitaʻiga masani lenei.
  2. Faʻatasi. I lenei tulaga, o le cuticle e le o oti. O le tagata tomai faapitoa e tulei ese atu, tuu i luga o suauu.
  3. SPA pedicure. O le alu i totonu o le fale mo le faʻataʻitaʻiga, o le a maua e le kalani le tausiga atoatoa o vae. O le taʻalo, faʻamalo, faʻaogaina i auala eseese, ma isi mea o le a faia.

Faʻamatalaga ma faʻagasologa o le faʻaaogaina o meafaigaluega

E pei lava o soʻo se mea, o le meafaigaluega faʻapitoa o loʻo i ai ona lelei ma mea lelei. Ma oi totonu ia i latou e taua le sailia o le mafuaʻaga mo le faʻalauteleina o lauiloa o lenei auala o le tausiga o paʻu o vae.

O ona tulaga taua e aofia ai:

O faʻamanuiagaFeteenaʻiga
TeseaE faʻapipiʻi e le matai lima o le tagata o tausia ma vae i vaifofo faʻapitoa, faʻaaogaina mea faʻaogaina poʻo mea faʻapitoa, e fesoasoani e aloese ai mai faʻamaʻi pipisi.
SaogalemuE le pei o mea faʻapitoa teuteu o le manicure, o laʻau ma le pumice, o se tagata e seleseleina mo se meafaigaluega i meafaigaluega e le mafai ona faʻamavaeina poʻo manuaga i luga o le paʻu, lea e puipuia ai le faʻamaʻi.
LeleiE pei ona uma ona faʻamatalaina, o le tagata tipi ma ituaiga uʻamea e mafai ai e oe ona lelei le togafitia o le vae, aveese le faapaleina o le paʻu, ae e oʻo lava i nofoaga sili ona le mafai ona maua.
Le lava o vaiNai lo le vai, o vae o loʻo taʻavale i totonu o se vailaʻau masani, o vailaʻau faapitoa e faʻaaogaina i le potu masini - keratolytics. Latou te faamaluluina le paʻu ma fai ia sili atu mo le tagata tipi. O lona tuufaatasiga, o le tele o taimi, e aofia ai le lactic po o le vine vine. O i latou uma e aafia lelei le paʻu.
Lelei togafitigaO lenei faiga e mafai ai ona e feagai ma faʻafitauli e pei o togitogi, fatu, talofa masani. E talafeagai, e aofia ai ma le maʻisuka ma i latou o loʻo mafatia i le gaʻo vae. I lenei tulaga, o le gaioiga e na o le faʻaaogaina o masini fofo.
TonuE le aveeseina le cuticle, ae na o le teuteuina ma faamaluluina. E le gata i lea, e le afaina le paʻu o paʻu, ae naʻo le aveeseina o paʻu oti.
Aafiaga uumiTalu ai ona e le afaina le paʻu maloloina, ae na o le faamamaina mai i sela ua mate, e manava ma sili atu ona lelei le tumau. E sili atu lemu le paʻu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le lelei o le faʻaaogaina o meafaigaluega e manino. Ae ui i lea, aua nei galo o soo se tupe siliva e maualalo. E iai foʻi faʻafitauli faʻapitoa i le gafatia. E aofia ai:

  1. Tau maualuga. E faʻatusatusa i le vasega faʻapitoa, e sili atu le taugata o le gaosiga o masini. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le lavelave o le faagasologa, e mafai ona tulaʻi le tau.
  2. Faʻaauau. Afai o le paʻu o le vae o loʻo i ai i se tulaga ua le amanaiaina pe o iai foi ni nuances e pei o le paʻu o le paʻu i luga ole mulivae poʻo se mole mole, ona le mafai lea ona taulimaina i latou i se tasi o taualumaga. E mafai ona maua le faʻamanuiaga pe a maeʻa le 5-6 masina. Ae tusa lava pe a uma lena, o le a taua tele le faʻafesoʻotaʻi le matai e faʻamautu le tulaga o vae.
  3. Le umi o le taualumaga. Pe a sauniuni mo se fomai o meafaigaluega, ia sauni mo le mea moni o le a faʻaalu e le itiiti ifo ma le tasi le itula, poʻo se itula ma le afa, i totonu o le potu.

O tulaga lelei i lenei mataupu e sili atu nai lo le le lelei. O le mea lilo lenei o le lauiloa o lenei faiga.

Tamaitai i soo se mea ua faateleina le filifiliina o se mea faigaluega i le masini, ma ua faateleina foi le liliu atu o alii ia te ia. A uma mea uma, e tusa lava pe sili ona lafoai vae o tagata e mafai ona tuʻuina lelei i le fesoasoani a lima lima ma moa mo pedicures.

8 faʻamatalaga mo le faʻatinoga

O le mea moni, e leʻo se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi, ma, e ui i lea, ei ai tulaga e matua manaomia ai le tuʻufaʻatasia o taimi ma tupe mo se fomaʻi meafaigaluega.

FUAFUAGA

  • Tino ma maaleale. O le faʻamalosi faʻapitoa e faʻaleagaina ai le tele o mea, ae o le masini faʻalelei e togafitia ma le faaeteete, toetoe a lemu.
  • O le i ai o le au fagu. O le tagata tipi ma le uʻamea paʻu e mafai ai e oe ona aveese avega e aunoa ma ni manua.
  • Fao fao. O le pipili o le fusi o le fao o le a fesoasoani e faasaʻo ai soo se mea e faaleagaina i le fao.
  • Paʻu ma pulupulu i luga o le fao fagu. Lafoaia foi fesoasoani.
  • O le maʻi suka. E le faatagaina e le faʻamalosi le masani i se taimi puupuu e aumai ai se tino foliga o le maʻisuka. Ma o meafaigaluega e mafai ona gafatia. E le gata i lea, o le taualumaga e matua leai lava se aoga, lea e taua foi mo le maʻisuka.
  • Faʻafitauli i fao sikamea. O le le lelei o le fulafula i nisi taimi e taitai atu ai i le tele o le fao i totonu o le paʻu o le eleoungual ridges. E matua tiga ma leaga, i se faaopoopoga, e mafai ona taitai atu ai i le siama. E fesoasoani le pedicure masini e faʻafetaui ai lenei faafitauli.
  • Maʻu, sana ma le paʻu o le paʻu o le mulivae. Faʻasaga i na faafitauli e faigata ona faʻamamāina i le lima.
  • Le faʻaaloalo i vaega o tupe mo isi togafitiga tausiga.

Contraindications

Ae e leai lava se faʻailogaina i lenei faiga. Ae peitai, e tatau foi ona taua ni nai upu e uiga ia i latou.

Muamua o le faʻailogaina o se fagu manifinifi fao. I lenei tulaga, e mafai ona faaleagaina e le gaosiga.

Ae tusa lava pe i ai se tulaga faapea, talanoa ma se tagata atamamai poto. E ono mafai ona ia feagai ma tulaga faapena, ma iloa le mea sili e fai i lenei mataupu. Ma le lava le poto masani, e mafai ona aloese mai manuʻa.

O le faaluaina o le faʻailogaina o le le faapalepale i vaega o meafaigaluega mo le faʻaaogāina o masini. Ae paga lea, e leai se mea e mafai ona faia i allergies.

Sei vagana ua taumafai e piki isi auala. Ae ui i lea, e le tele naua, ma o le tele e aofia ai mea tutusa. O lenei taualumaga e leai se isi faʻasolega.

Filifilia se taulaitu (6 tulafono taua)

O le filifiliga a se matai i lenei mataupu o se taimi sili ona taua. I lima le mautonu, e mafai ona maua e se tagata tipi se manua ma se mea leaga nai lo le tausiga agamalu.

  • Aua e te faʻalagolago i ou vae i matua. Faatasi ai ma i latou o loo i ai le toatele o tagata lava ia e aoaoina tagata oe na o le faatauina mai o se faleoloa ma vave ona latou maua tupe e maua ai le matagofie o auaunaga.
  • Tuuina atu le fiafiaga i matai i le lelei ma le faamaonia o salons.
  • Ia mautinoa o agavaa o le matai ua lava. Fesili mo tipiloma ma tusi faamaonia.
  • Afai mo oe o le gaioiga e le gata o se mea e gaosia ai le cosmetology, ae o se fofo foi i faafitauli faafomaʻi, ia mautinoa o loʻo i ai i le matai se talafesa.
  • Siaki iloiloga e uiga i se fomaʻi faapitoa. Ae peitai, ia manatua o tali le lelei ma le lelei e mafai ona faʻatonuina mo tupe.
  • Talanoa i uo, atonu o se tasi oi latou e mafai ona fautuaina se matai lelei. E le pei o iloiloga i luga o le Initaneti, e mafai lava ona e talitonu i se isi fautuaga.

I le mulimuli i nei fautuaga faigofie, e mautinoa lava e maua lou matai. Ae ui i lea, e tasi le isi itu o le a sili atu ona manaia le amanaʻiaina.

E tatau ona faʻalelei lou fegalegaleai ma le matai. A maeʻa mea uma, e tatau ona faʻaalu le tele o taimi i le kamupani o le tasi ma le isi. Ma o mea faʻafelelei e sili atu, e ui i lea, e faia i se siosiomaga matagofie.

O mea e te manaʻomia mo se meafaigaluega faʻapitoa

Ae peitaʻi, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faia oe i le mea e te faia i lau masini. O le faʻamanuiaga o le faʻatau o tagata tipi ma sauniuniga mo togafitiga o vae e le o se faafitauli.

Ina ia mafai ona e mafaufauina se sauniga, e mafai ona e vaʻai i laasaga taʻitasi i lea laasaga o le gaioiga o le gaosiga o masini mo tagata amata. Ua lava lenei mea e faia ai se filifiliga: ia amata ona suʻesuʻe pe leai. Ae ui i lea, mo le toleniga, e sili atu le filifilia o vasega lelei o le pedicure.

Ae e te leʻi amataina le siaki, e tatau ona e saunia mea uma talafeagai ma mea faigaluega.

  • fuluʻi laau,
  • tioata saogalemu mo mata ma mata puipui,
  • tui fao,
  • antiseptic mo togafitiga o lima ma vae,
  • keratolytic lea e faamaluluina ai le paʻu o vae ma ei ai lona aafiaga e tetee ai-inflammatory,
  • pepa solo
  • toe vavae ese
  • fana i le vai
  • suauu pusa,
  • sinasina vae.

O vae e tatau ona mamā ma māgogo, o lea muamua e te manaʻomia e fufulu mama ma fufulu. A maeʻa lena, e mafai ona e amataina le faʻatinoga.

15 vaega o le siaki

E taua tele le nofo lelei, e pei ona e nofo i le tulaga e tasi mo sina taimi. Aemaise lava le taimi muamua, seʻi oʻo i lou lima pe faʻaaoga i le galuega a le matai.

  1. O lima ma vae e tatau ona lūlūina i se antiseptic e puipuia ai faʻamaʻi, ona fufulu ese lea o le paʻu o vae i se solo pepa.
  2. Afai e tatau ai, fetuunai le umi o fao ma le tweezers.
  3. Tatou te faʻaaoga le keratolytic i luga o le paʻu o vae ma tuʻu ai mo le 10-12 minute ina ia mafai ona faʻafefe ma faamaluluina le paʻu paʻu.
  4. Aʻo leʻi amataina le galuega ma se meaʻai, e tatau ona e ufiufi masini ma puipui puipui.
  5. Matou te aveeseina toega o le mimilo mai le paʻu ma se solo pepa.
  6. Matou te tuʻuina le paso ma le faʻamalosi 60/60 i luga o le tagata tipi ma faʻagasolo vae. O le paso e mafai ona lafoaia pe toe faʻaaoga. E pei o faʻataʻitaʻiga, o loʻo tuʻuina atu le sili atu ona aoga ma faʻavavevave le faʻasolosolo. I le faʻaopoopoga, o pipi na faʻaaogaina e sili atu le saogalemu. E tatau ona faʻaaogaina le tagata tipi i se saoasaoa o le 10-12,000 taʻamilosaga.
  7. Suia le paso i se tasi o loʻo i ai se faʻamamafa o le 100 100 ma faʻagasolo foi ona gasolo vae. Tatou toe faatulagaina le saoasaoa i le 10-12,000 osofaiga. E taua tele le faʻapipiʻi lelei o le paʻu i se lanu piniki maamaʻe, ma sina lanu samasama. Afai e te faanatinati, ona maeʻa lea o ni nai aso o le paʻu o le a foliga e pei o se fusi e mafua mai i laʻau papaʻe le lelei. E le matagofie, ae le o le faʻalelei.
  8. Matou te suluina vae i le vai mai le atomizer e aveese ai le keratolytic toe, ma patipii le paʻu ma se solo pepa.
  9. Talia i tamatamai vae. I le va oi latou o loʻo i ai le tele o vaʻa afu, o lea e matua palapala lava. Faʻaaogā tamatamailima ma paʻu i le va oi latou ma tuʻu mo ni nai minute. Suia le paso i le uʻamea vavalalata i le foliga o se kesi faʻasolosolo. E masani ona i ai se lanu uliuli po o le lanumoana. Matou te setiina le saoasaoa i le va o le 5 i le 10,000 osofaiga ma faʻagasolo le paʻu i le va o tamatamailima.
  10. Sui le paso. O le mea fou e talitutusa lava i foliga, ae o loʻo i ai sina laʻititi laʻititi o le fatu ma e lanu piniki pe mumu. Tatou te tuua le saoasaoa o le rotation tutusa. Matou te gasolo le paʻu o tamatamailima.
  11. Faʻasusu ou tamatamailima i le vai ma faʻagogo i se solo pepa.
  12. Faʻaaogā suauʻu pipiʻi i le gaʻo ma le faʻauʻu. O le a faamaluluina ai le paʻu. O le a faʻagesegese foi le tuputupu ae o le cuticle.
  13. Matou te liliuina taavale eleelea e aunoa ma le suia o le paso ma le saoasaoa o taʻavale.
  14. Suia le paso i se taimane ma se ulu i foliga o se polo laitiiti. Pe a fai se gaioiga o se fatu laau, e le suia, ae le gata i lea, e le seleseleina, ae na o le susuluina i se saoasaoa maualalo, e le sili atu ma le 6,000 afevili. Taumafai i luga o le gasegase e aunoa ma se mamafa, ina ia aua neʻi faʻaleagaina ma le fagu fagu.
  15. Toe faʻafeiloaʻi, suauu i fao ma mea faʻaaoga. Matou te suia le paso e lagona ma matou te faʻamalosiina le fagu paʻu i se susulu. E tumau pea i le massage le suauu malie o le kulimi i totonu o vae ma le faʻaaogaina o gaioiga.

Maʻisuka vae: mafuaʻaga ma uiga

O le faʻavaeina o le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma faʻaaliga o le neuropathy. O lenei faʻalavelave e afua mai i le faʻaleagaina o puipui lapisi i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le taofiofia o le toto, e aofia ai fiva namu, o le faʻaogaina o palatini (glucose-related) proteins, o le faaputuputuina o le sorbitol i fiva namu e mafua ai le le atoatoa o meaʻai ma le faaleagaina o le tino. O vae e sili ona pagatia, talu ai o loʻo i ai le mamafa tele i le tulaga saʻo.

O faʻasalaga o le lagona lelei o le neuropathy o le maʻisuka e mafua ai le leai o se faʻaleagaina - tipi, mumu, pulupulu, otaota poʻo vaʻaia e le iloa, ma le faʻaleagaina o le paʻu o le paʻu mafua ai le faaleagaina o faaletonu i le taimi. O ia ituaiga o gasegase o loʻo i ai pea le gasologa o le ala, e le afaina.

O le paʻu o le neuropathy o le maʻisuka ei ai uiga taua:

  1. Faʻateleina le mago, susu.
  2. Le faʻamalosia o le faʻamaʻiina, faʻamafa o le paʻu.
  3. O le faʻaalia soo o vavave, masini, tagata e taʻua.
  4. Laveaʻia i faʻamaʻi pipisi.
  5. Le faʻaituau i tiga.
  6. O fao e faʻamago, paʻu ma mafiafia, e faigofie lava i le tele o meaʻai
  7. Pogisa o le fagu fagu.

E tolu filifiliga mo le atinaʻe o le maʻisuka - neuropathic, ischemic and neuroischemic (faʻafefiloi). Faʻatasi ai ma se neuropathic foot, o ituaiga uma o lagona e faʻaititia ona o le solia o le innervation. E popole le tagata maʻi e uiga i le susunuina o lagona, lagona o le tingling ma le tolotolo "pulumu fuʻa". E lelei le faʻatinoina o le pulusese, o loʻo lelei le manava.

Ole ituaiga o neuropathy Ischemic e fesoʻotaʻi ma le faʻavaivaia o le tafe toto e ala i vaʻa laiti, o vae e malulu, fulafula, gaogao ma tiga aʻo savali e le mautonu, e le o iloa le pulusese pe ua faʻaitiitia. O le neuropathy o le maʻisuka e faʻafefiloi ma tuʻufaʻatasia faʻamaoniga o ituaiga muamua e lua.

O le aʻafiaga o faʻamaʻi, paʻu po o isi mea leaga o le paʻu o le aʻafiaga o siama, ona e le o lagona le tiga, ua faʻaitiitia le puipuiga, o maualuga maualuga o le kulukose o le toto e maua ai tulaga lelei mo le tuputupu ae o microbes.

Vaʻalo mo le maʻisuka

Mo le tausiga o fao o se tagata maʻi i le maʻisuka, o le faʻaogaina ma le agavaʻa ma le mea e ave i ai le faamuamua ole faʻaaogaina o masini. E le gata i lea, o taualumaga uma e tatau ona faʻatinoina i lalo o tulaga faʻamaonia ma i le lelei lelei, ina ia faʻalavelaveina ai le faʻafuaseʻi o le manuʻa faʻafuaseʻi i le paʻu.

Ina ia faia se gaioiga, e tatau ona i ai le vai mafanafana e tusa ma le 36 tikeri. E ao i le matai ona fuaina le fua o le vevela, aua o le maʻisuka e maualalo le malamalama o le vevela. Faʻaaogā se mea faigaluega gaosia, o loʻo i ai se faailoga faʻapitoa "Faʻatagaina mo le maʻisuka", e sili atu i luga o se laʻau.

O le umi o le taele e le tatau ona silia ma le 5 minute. Afai e tatau ai, e mafai ona faaopoopo i ai vailaʻau faʻasaʻi ma vailaʻau. A maeʻa le taele, o vaega o le paʻu o le paʻu e faʻapipiʻiina i se mea lelei poʻo se mea faʻapipiʻi vaivai. I lenei tulaga, e tatau ona e puleaina lou lima ina ia le aveesea le isi vaega faaopoopo o le epidermis.

Tulafono mo manicure ma pedicure mo maʻi maua i le maʻisuka:

  • O fao ua tipi i se laina sao.
  • E manaʻomia lou faila mai le pito i le ogatotonu.
  • O le cuticle e le o oti, ae na o le tuleia i tua.
  • A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona maeʻa maeʻa le paʻu, aemaise lava avanoa vavalalata.
  • E faasaina ona fufulu ou vae.

A maeʻa le faʻagasologa, e lūlūina vae i le suāsusu gaʻo e faʻamalulu ai le paʻu, e tatau ona aofia ai vaega faʻamaʻi-inflammatory.

Tulafono mo le tausiga o le maʻisuka

O le paʻu o vae e tatau ona suʻesuʻeina i aso uma e iloa ai manuaga laiti: gaʻo, pupuʻu po o tipi, ia mautinoa ia asiasia le nofoaga e tasi ma vaeluaga. O gasegase e le fautuaina e savali savali solo, aemaise i fafo.

O seevae e le tatau ona ofuina e aunoa ma ni totini poʻo ni totini, faʻapea foʻi ma le le maua o se mea faʻafiafia. E tatau ona e pikiina i le aoauli, pe a fulafula vae, filifili mai na o mea masani, e tatau ona lautele le totini. O seevae e suia i le 2-3 aso. Aua nei faʻaaogaina seevae ma ni pito i tua poʻo ni seevae faʻatasi ai ma vaʻai i le va o tamatamai vae.

I le tau malulu, e manaʻomia ona e faia ni totini faapitoa mo maʻisuka poʻo totoa e faia i le fulufulu ma le seevae masani e le faʻafefe ai ou vae. I le tulaga o le toto le toto, e le fautuaina ia i ai i le malulu mo le silia ma le 20 minute. Ina ia faʻamafanafana ou vae, 'aua le faʻaaogaina pamu afi, faʻamafana poʻo afi. O le vevela ole 5-minute kupita bath e na o le 36 tikeri.

E le fautuaina tagata baths faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaalu se mafanafana. A maeʻa le faʻaaogaina o le vai pe a uma ona e i totonu o le vaitaʻele, e tatau ona faʻamamago ou vae i se solo solo poo se solo vaivai, faʻaaoga se vailaʻau faʻapitoa ma se kulimi faapitoa.

O le taofi o le ulaula ma le ava malosi, faʻapea foi suʻesuʻega masani ma faʻatalatalanoaga o le endocrinologist, neuropathologist ma le podologist, o le a fesoasoani e puipuia vae mai le atinaʻeina o leʻo faʻamalosi, gasegase gasegase, ma aʻafiaga faʻalavelave i le neuropathy o le maʻisuka. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le tulaga o le maʻi suka ma le auala e taulimaina ai.

Tuua Lau Faamatalaga