Fefaʻatauaiga ma igoa mo le faʻaaogaina o le inisalini Levemir

Faʻalogo! O luga o se laulau e foliga i luga, o faamatalaga atonu na suia. Faʻamatalaga i luga o tau ma avanoa e suia i le taimi moni ina ia mafai ai ona latou vaʻaia - e mafai ona e faʻaogaina le sailiga (masani faʻamatalaga lata mai i le sailiga), ma pe afai e te manaʻomia le tuʻuina o se faʻataʻitaʻiga mo se vailaau, filifili vaega o le aai e suʻe, pe suʻesuʻe i le taimi nei fale talavai.

O le lisi o loʻo i luga o loʻo faʻafouina ia le itiiti ifo i le 6 itula (na toe faʻafouina 07/15/2019 i le 14:21 - taimi o Moscow). Faʻamatala le tau ma le avanoa o fualaau faʻataʻitaʻi e ala i se sailiga (o le 'olo suʻesuʻe o loʻo i le pito i luga), faʻapea foi i falemaʻi telefoni aʻo leʻi asiasi i le falemaʻi. O faʻamatalaga o loʻo i ai i luga o le 'upega tafaʻilagi e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma fautuaga mo fualaau faʻapitoa. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaau, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Pharmacodynamics

Levemir o se soluble ituaiga o insalini o le tagata. O loʻo i ai sona aafiaga umi faʻalauteleina ma e faʻaaogaina mo le togafitiga o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O fualaau faasaina e mafai ona iloagofie le faigata ma le natura o le aafiaga (pe afai tatou te faatusatusa i le insulin glargine, faapea foi le NPH-inisalini). O lona aafiaga umi mo togafitiga e fesoʻotaʻi ma se fesoʻotaʻiga tele o le fausaga o le elemene insulin, ma le faʻasologa o le vailaʻau faʻamalosi malosi ma le albumin (faʻapipiʻi faʻatasi ma le auai o filifili i le itu o gaʻo gaʻo).

I le taimi lava lea, o le faaumiumi o aafiaga o le fualaau faasaina e maua mai i le gafatia o le inosia o le inisalini ina ia faaeteete lemu (pe afai o nei faailoga e faatusatusa i le NPH-inisalini) e tufatufaina atu i totonu o mea taulai. O se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia mo le faaumiumi o fesoasoaniga faʻalauiloa e maua ai se masini faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafua mai i le faʻaleleia o le gafatia o mea taulaʻi e faʻaaogaina le kulūkose (pe a maeʻa le inisalini ma ni pito mautu o musika, ma gaʻo gaʻo), ma faʻaopopo i le faʻaitiitia o le malosi o le ate e faʻamalolo ai le kulukose.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mo le maualuga o le 24 itula (o le taimi tonu e faalagolago i le tele o le metotia na faʻaaogaina), ina ia mafai ai ona e faatonuina se tasi pe faʻaaoga faʻaluaina o le fofo. I le averesi, 2-3 injections o fualaau faasaina e talafeagai mo le ausia o le faʻatonuina o le glycemic pe a faʻatonu faalua.

I le taimi o suʻega, o le faʻaaogaina o fualaau oona i le vaega 0.2-0.4 U / kg na mafua ai le atinaʻeina o le 50% o le maualuga aupito maualuga i le 3-4 itula i le maea ai o le tui (i se tulaga lautele, o le aafiaga na maualuga ai le 14 itula).

O le fofo o loʻo i ai laina faʻamatalaga laina - o le aofaʻiga atoa ma le maualuga, ma le umi o le gaioiga o fualaau oona e tutusa lelei ma le tele o metotia.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau i taimi uumi na faʻaalia ai se laʻititi (faʻatusatusa i lena faʻatasi ma le faʻaofiina o le NPH-inisalini) suiga o le basal i le maualuga o le kulukose i totonu o le faʻamalosi.

Ae ui i lea, i taimi o suʻesuʻega faʻamaʻi umi, o suiga vaivai i le mamafa na maua i tagata na mauaina Levemire (faʻatusatusa i tagata na faʻaaogaina isi ituaiga inisalini).

I tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na faʻaaogaina le inisalini e faaopoopo atu i togafitiga ma vailaau faʻamaʻi faʻasalalau, o loʻo i ai le faaitiitia o le afaina o le hypoglycemia i le po talu ona faʻatoga Levemir.

I nisi o vaega o gasegase na togafitia ina ua maeʻa le faʻaaogaina o le inisalini, na iloa ai le tupuga o auupega, ae o se aafiaga talitutusa e le afaina ai le lelei o le togafitiga o le pulea lelei.

Pharmacokinetics

O le maualuga o le taua o le elemene aoga o le fualaau faasaina e matauina i totonu o le maʻi pe a uma le 6-8 itula i le maea ai o le tui. I le tulaga o le faʻafoega o le fofo ile faalua i le aso, e faʻatautaia le pulea o le glycemic pe a maeʻa le faʻaaogaina o 2-3 inisiua. I vaega eseese o tagata gasegase, o loʻo i ai se eseesega tele lava o le tagata i le fua o le faʻaaogaina o le vaega galue (faʻatusatusa i le faʻaaogaina o isi inisalini).

O le le atoatoa o le ola maloloina o le fualaau faasaina e tusa ma le 60% (pe a uma le vaavaaiga o le fofo).

O le vaega autu o le vaega faʻaaogaina o le vailaʻau o loʻo tafe i totonu ole moega lapisi - o lenei mea moni o loʻo faʻaalia ai se faʻaaliga o le tufatufaina atu o le tusa o le 0.1 l / kg.

O suʻega i vivo, faʻapea foi i vitoma, e leʻi faʻaalia se fegalegaleaiga taua i le va o le inisalini e faʻamaʻi faʻatasi ma gaʻo gaʻo poʻo isi vailaʻau faʻamaopoopo faʻatasi ma le protein.

O le gasegase o le gaioiga o le mea galue o le Levemir e talitutusa ma mea o loʻo faia i le insulin. O fua uma o fualaau faasaina e leai ni fualaau faasaina.

O le faailo o le afa o le ola mulimuli pe a maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻalagolago i tulaga taua o le fua o le absorption i totonu o le palapala faʻapitoa ma, i le amanaʻia o le aofaiga, e oʻo atu i le va o le 5-7 itula.

O le vaifofo o loʻo i ai faʻamaumauga o le pharmacokinetic linear.

Faaaogaina o le levemir i le taimi o maitaga

O fafine maʻitaga o loʻo faʻaaogaina le inisalini e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le taua o le kulukose i totonu o le maʻi. I le taimi o le maitaga, e manaʻomia e le tino le suiga o le inisalini, e tusa ai ma le vaega o le vailaʻau e tatau ona fetuunai. I le uluaʻi masina muamua, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini, ae i le lona lua ma le tolu piliona o loʻo faʻatupulaʻia tele. A maeʻa le fananau mai, o loʻo i ai se vave vave toe foi mai o faailoga o lenei manaʻoga i le maualuga na faʻataʻitaʻiina aʻo leʻi maʻitaga.

Levemir e le afaina ai le ala o le maʻitaga, faʻapea foi le atinaʻeina lelei o le fomaʻi, ma i taimi o suʻesuʻega e leai se faateleina i le ono mafai ona maua i maʻi o le pepe.

O suʻega na faia i manu e leʻi faʻaalia ai le i ai o aʻafiaga o fualaau faʻasaina e faʻatatau i gaioiga toe gaosia.

E leai se faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le vailaʻau i le susu susu. O le faʻafitauli o le aʻafiaga o lona vaega malosi i tamaiti laiti o loʻo fafagaina e fafagaina e le maualuga tele, aua o le elemene ua vaeluaina i totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo avea ma foliga o amino acids.

I le lactation, o se filifiliga sili atu ma le faʻaeteete o le tele o le inisalini, faʻapea foʻi ma le fua o mea taumafa, atonu e talafeagai.

Faʻaiʻuga o Levemir

O le tele o faailoga leaga na iloa i le taimi o le suʻega o le fofo o le taunuuga lea o le aʻafiaga o le inisalini poo le aʻafiaga o le aafia i le maʻi.

E masani lava pe a faʻaaogaina vailaʻau, na gaosia e le au gasegase le hypoglycemia.

I le faagasologa o le faʻaaogaina o se tui mo le inisiua, e mafai ona atinaʻe faʻaalia i le lotoifale - mo se faʻataʻitaʻiga, sa maitauina e le edema tissu, sosogi, paopao, ma le hematomas i le nofoaga na tui. E le gata i lea, o faailoilo lautele o le gasegase e mafai ona tupu i luga o le paʻu, e aofia ai le vevela, sulu, ma fulu.

O faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu e mou atu i latou lava, e aunoa ma le manaʻomia o togafitiga faapitoa. O nei faʻamatalaga e sili ona lauiloa i le amataga o le faʻaaogaina o fualaau oona, o le malosi o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia i le faagasologa o togafitiga.

I le laasaga muamua o le togafitiga o le inisalini, o le togafitia o tagata e mafai ona atiina ae ai ni mea e le lelei ai le mafaufau, faapea foi ma le edema tissu, lea e mou atu i ona lava taimi i togafitiga.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o aʻafiaga taua i le puleaina o le glycemia, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona atiina ae se neuropathy matuia i totonu o le gaioiga laititi (e mafai ona mafai ona tulaʻi ma e tulaʻi mai ona o suiga malolosi i fua o le kulukose).

I le taimi muamua o le togafitiga, faatasi ai ma se faʻaleleia atili i le aoga o le pulea lelei o tagata mamaʻi, o le a le mafai ona mataʻituina aʻafiaga le lelei o le maʻisuka o le retinopathy (i lenei tulaga, o le faʻaosooso ma le manaia o le puleaina o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atinaʻe ma le alualu i luma o lenei maʻi).

I le aotelega, i le taimi o le faʻasalalau ma faʻataʻitaʻiga o falemaʻi, o le itu pito i lalo o faʻamaoniga na maitauina i tagata mamaʻi (o faʻataʻitaʻiga na matauina e na o sina taimi na aofia ai iinei):

  • tui puipuia: faʻamaʻi, faʻamaʻi maʻi, urticaria ma faʻaaliga o anaphylaxis,
  • o le faʻafitauli o le tino: o le atinaʻeina o le hypoglycemia,
  • le mautonu i le fatugalemu o le tino: le tupuga o le polyneuropathy,
  • faʻaaliga o totoga leo: o le maʻisuka foliga o le retinopathy, faʻapea foi ma faʻafitauli le tumau,
  • faʻamaʻi e afaina ai le palapala ma le paʻu: o le atinaʻeina o le lipodystrophy (o le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi e faʻapupulaina i taimi uma o le inuina o fualaau oona i le vaega e tasi o le paʻu e aunoa ma le suia o le inisiua),
  • faʻailoga i totonu o le lotoifale: faʻaleleia le tumau, sasaina ma hypremia.

O le faʻaaogaina o fualaau e tasi na mafua ai ona faʻaalia foliga o anaphylaxis (i totonu o ia tulaga, e ono afaina ai). Afai e atiina ae e se tagata ni faailo o anaphylaxis poo le edema a Quincke i le taimi o togafitiga, e tatau ona vave saili se fesoasoani faafomaʻi faʻafuaseʻi.

O le hypoglycemia lea e tupu i le taimi o le faaaogaina o Levemir e masani lava ona mafua mai i le filifiliga le talafeagai o se vaega o inisalini, ma i le faaopoopo atu i lenei mea, se suiga i meaʻai po o gaoioiga faaletino. I le faʻaopoopoga, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e faateleina pe a maua e le tagata maʻi siama, lea e tupu mai ai le hyperthermia.

O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faoa faamalosi, le iloa o le mafaufau, ona oʻo ai lea i le faʻaleagaina ma le tumau o le faiʻai o le faiʻai. Faatasi ai ma faailoga muamua o togafitiga: o se lagona o vaivaiga, moe ma le fia inu, leai o se aoaoga, o le atiina ae o le vevesi, tachycardia, ulu o le tino, leisa ma le vaaia o mea vaaia, faapea foi le paʻu paʻu, o se lagona o le fiaai ma le malulu malulu. E tatau ona manatuaina o uluaʻi faailoga o le faʻamaʻi e mafai ona faʻavaivaia ai lo latou malosi ma togafitiga faaumiumi ma le inisalini, ma i se faʻaopoopoga, faʻatasi ai ma togafitiga faʻatasi ma isi vailaau ma i tagata e maua i le maʻisuka umi.

Tosiga ma le pulega

O le vailaʻau o loʻo togafitia faʻafuaseʻi e ala i se penisini faapitoa. O le vailaʻau e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi (maximum 24 itula), o lea e mafai ona faʻaaogaina i le foliga o se ituaiga o inisalini, e faʻaopoopoina pe faalua i le aso. E faʻatagaina e faʻaaoga le vailaʻau mo le monotherapy pe faʻatasi ma le faʻavave o le insulin, leraglutide poʻo le antidiabetic oral drugs.

O le tele o le vailaʻau e faʻamoemoeina taʻitasi, o se suiga itiiti i aso taitasi o faailoga o le kullucose basal i totonu o le siama e mafai ai ona e filifilia le inumaga o le inisalini i se tulaga sao e mafai ai ona pulea le glycemia.

O le tele o le averesi fautuaina muamua le faʻatagaina o vailaʻau mo tagata o loʻo faʻaaoga vailaʻau faʻasolosolo e 10 iunite poʻo 0.1-0.2 iunite / kg i le aso. E tatau ona mataʻituina mataʻitusi o le kulukose i totonu o le ogaoga i le amataga o togafitiga ina ia mafai ai ona filifili saʻo le vaega tele.

Afai o fua o le kulukose pe a uma a latou fua tutoatasi i luga o se manava gaogao i le taeao e tutusa ma sili atu i le 10 mmol / l, o le fualaau o le fualaau faasaina ua siitia i le 8 iunite, ma afai o nei tulaga faatauaina o loo i le tulaga e 9.1-10, faapea foi ma le 8.1-9 ma le 6.1 -8, e tatau ona e faʻatuputeleina le auaunaga e 6, 4 poʻo le 2 iunite, i le faasologa. Pe a fuaina fua o le kulukose i lalo o tuutuuga o loʻo i luga e 3.1-4 mmol / L, o le fua o le inisalini e tatau ona faʻaititia e 2 PIECES, ma afai e itiiti ifo i le 3.1 mmol / L, e tatau ona faʻaititia e 4 PIECES.

Ua faatonuina e le fomai le tele o taimi o le injections, i le amanaia o togafitiga o ausilali ma le manaoga o le maʻi mo le inisalini.

O tagata e manaʻomia le tuiina o le inisalini i faalua i le aso ua fautuaina ina ia faia le taualumaga lona lua ao le i faia se taumafataga i le afiafi poʻo le taimi e momoe ai.

E tatau ona amanaia o le faasaʻoina o le faigamalo ma le meaʻai, ma le faʻaopoopoga, faʻalavelave matuia poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le manaʻoga e sui le vailaau o le vailaʻau.

Faaaogaina o Levemir i ni vaega o tagata gasegase.

E tatau ona manatuaina o suiga i le galuega o le ate / fatugaʻo, o le fetuunaiga o fualaau o fualaau e mafai ona talafeagai (talu ai e manaʻomia e le tagata maʻi le inisalini). E tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o tagata mai lenei vaega ma suia le tele o le tautua pe a fai o le faʻaitiitia o le pulea lelei o le a iloa.

I taimi o suʻega, o le saogalemu ma le faʻamalosia o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi i tagata gasegase ua taʻi 2 tausaga ma luga atu na maitauina. Tamaiti e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete o fua o le kulukose. E manaʻomia le filifilia ma le filifilia o le tele o tui insulin mo tamaiti.

Fuafuaga o le fesuiaiga i Levemir ma isi inisalini.

O tagata na masani ona faʻaaoga insuline i se umi umi poʻo le umi o le taimi e faʻaalia ai e tatau ona filifili ma le faaeteete le metotia i le faagasologa o le fesuiaiga i Levemir. O lona faʻatinoga e manaʻomia ai le mataituina lelei o le maualuga o le kulukose i totonu o le ogaoga.

O togafitiga tuʻufaʻatasi o le maʻisuka e manaʻomia ai se toe iloiloga o le fuataga o fuataga ma le fua o vailaʻau uma o loʻo faʻaaoga i le fesuiaiga i se isi ituaiga inisalini.

Fuafuaga mo le puleaina o se vailaau faasaina.

O le tui e tatau ona naʻo le auala faʻapitoa. Injections ogaoga ma le iniseti o le intramuscular e faʻasaina. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe i se fomu faʻalauiloa (seia oo i le oti).

E le mafai ona e faatonuina se iniseti o se vailaʻau faʻamaʻi pisapisaia o loʻo i ai le galuega faifai pea o le pulega, o vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e ala i se peni tui.

Pe a filifilia s / c injections se nofoaga i le pito i luma o le femoral surface, i luga o le tauau poʻo luma o le peritoneum. O inisiua uma e fautuaina ina ia faia i vaega eseese o le tino (tusa lava pe i totonu o le vaega laitiiti lava lea), a le o lea, o le atinaʻeina o le lipodystrophy e mafai ona faʻavevesi.

O le umi o le faʻaalia ma le malosi o le aʻafiaga o fualaau oona e mafai ona ese le amanaia o le vevela o le toto, vevela, le tele o le vailaau faʻasaina, nofoaga o inisiua, ma faʻamaoniga o le gaioiga faʻaletino (e fesootaʻi ma le fua o le metabolic ma le absorption o le elemene malosi o le vailaʻau).

Injections e tatau ona faia i le taimi lava e tasi o le aso, o le sili ona talafeagai mo le maʻi.

O le syringe e faʻaaogaina faʻatasi ai ma nila faʻaola (NovoTvist poʻo NovoFayn), e iai le umi o le 8 mm. E mafai e le tui ona tui i totonu o le 1 -60 iunite o le inisalini, e iai foi se laasaga o le 1 le iunite.

Fuafuaga o le faʻaaogaina o se peni tui mo le tuiina.

O le syringe pen ua faamoemoe mo na o le puleaina o le inisalini o inisalini Levemir.

Fuafuaga o tui:

  • Aʻo leʻi amataina le folasaga, e tatau ona siaki le ituaiga insulin,
  • aveese le pupuni puipui mai le tui,
  • aveese le igoa o le afifiina mai le nila se tasi, ona faapipii mau lea i le suauu,
  • aveese le pulou pito i fafo mai le nila (e tatau ona e teuina seia oo i le faaiuga o le tui)
  • aveese le pulou puipui i totonu mai le nila ma vave ona lafo,
  • seti le tele o le auaunaga, mulimuli ane e mafai ona e amataina le tui. Ina ia seti le metotia, e tatau ona e faʻaaoga se tagata filifilia faapitoa,
  • faʻaofi le nila i totonu o le nofoaga ua filifilia, ona faʻasetai lea o le faamau i luga o le suauu,
  • e manaʻomia le taofi o le patipati e aunoa ma le aveeseina o le nila mo le itiiti ifo ma le 6 sekone (ia ulufale i le lotoa atoa),
  • aveese le nila ma aveese mai le suauu, faʻaaoga le pulou puipui,
  • tapuni le tui ma le pulou puipui.

E tatau ona faʻapipiʻi se nila fou mo tui taʻitasi. Afai o le nila na faʻaleagaina pe faʻanofo i luma o le faʻagasologa, e tatau ona e faʻaaogaina ma faʻaaoga se mea fou. I le puipuia o tui faʻafuasei ma se nila, e faʻatagaina ona toe faʻaogaina le pulou puipui i totonu pe a uma ona aveeseina.

Aʻo leʻi amataina le faʻafoega o fualaau faasaina, e tatau ona e siakiina le inisalini o loʻo iai nei. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  • e tatau ona e seti le filifilia ile 2 iunite,
  • uuina le suauu i se tulaga saʻo, faʻatasi ai ma le nila, faʻapipii lemu i totonu o le vaega o le kalama,
  • o loʻo uuina pea le suauu, e tatau ona e taomi se ki. O se taunuuga, e tatau i le sui filifilia ona toe foi atu i le 0, ma o se mataua o vailaau e tatau ona i luga o le pito o le nila,
  • afai a maeʻa ona faʻataunuʻuina le mea o loʻo taua i luga o le a le tupu, e tatau ona sui le nila ma toe fai le faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i luga,
  • e faʻasaina le toe faia o lenei togafiti e sili atu ma le 6 taimi - i le leai o se taunuʻuga pe'ā maeʻa le tele o taumafaiga, e mafai ona faʻamaonia e le atoatoa le tui, ma o le mea lea ua le mafai ai ona faʻaaogaina.

O le vaega ua faʻapipiʻiina i le tagata filifilia e mafai ona suia uma i le itu o le faʻaitiitia ma i le itu o le siʻitia, mo lenei mafuaʻaga e faʻasolo le tagata filifilia ile faatonuga e manaʻomia. I le taimi o le faʻatulagaina o le suʻega, e tatau ona e mataala ma le faaeteete o le kuluma amata e le oomiina (aua o lenei mea e mafua ai ona oso le inisalini).

E tatau ona manatuaina e le mafai ona tuʻu se metotia i luga o le suauu filifilia e sili atu i le aofaiga o fualaau oona o totoe i totonu o le fagu. E le mafai foi ona e faʻaaogaina le fua o togi o le insulin mo le filifilia o tautua.

E tatau ona aveese le nila mai le suauu pe a maeʻa faʻatonuga taʻitasi, aua afai e te tuʻuina i le nofoaga, o le mea lea e mafua ai ona oso le vailaʻau.

I le taimi o le faʻaaogaina o taualumaga, o loʻo manaʻomia ai tulafono faʻavae lautele.

E tatau foi ona manatuaina o le suauu ua faamoemoe mo le faaaogaina e le tagata lava ia.

Faamamaina ma le teuina mulimuli ane o le peni.

E le fautuaina le faʻaaogaina o se tui pe afai ua paʻu pe ua faʻaleagaina (ona o lenei mea e mafai ona mafua ai le sasaina o le vailaʻau).

O le pito i fafo o le suauu e faʻaaogaina e tatau ona faʻamamaina i fulufulu mamoe, lea e muaʻi faʻamamaina i le ethanol. Aua e te uuina le tui i lalo o le vai tafe, ia tumu atoa i le ava malosi pe lubricate foi i auala eseese.

Toe faʻasaina le suauʻu e faʻasaina.

,

Faʻavaeina, faʻasalaga faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga faʻamalositino

Levemir e mafai ona faʻatau mai e avea o se vaifofo faʻaogaina lea e tui i lalo o le paʻu.

O le autu o le tuufaatasiga o le inisalini Ata. O lenei vailaau e faatatau i tala tutusa o le inisalini o le tagata ma e faʻaalia i le umi o le faʻaalia.

Mo le lelei ma le saogalemu, vaega e pei ole:

  • metacresol
  • phenol
  • zinc acetate
  • glycerol
  • sodium chloride
  • sodium hydroxide
  • sodium hydrogen phosphate,
  • vai.

O fualaau faasaina o se vai manino lelei e aunoa ma se lanu.

A e suʻe fualaau, e tatau ona e iloa le mea e tatau ona e faʻamoemoe mai ai. Mo lenei mea, e tatau ona suʻesuʻeina ona fale faʻamalositino. O le gaioiga malosi o le vailaau faʻasaina e maua mai i le faʻaaogaina o le technology DNA. O le umi o le faʻaalia i lenei ituaiga o inisalini e faʻamalamalamaina e le mea moni e sili atu lona solomuli nai lo le faʻataunuʻuina o mea e maua i le pupuʻu ma le poto.

O fesoʻotaʻiga e faia i le va o le vaega galue ma faʻaleleia i luga o le siama, ona o le televave o le faagasologa o le intracellular ua faʻateleina ma o le fua o le gaosiga o le enzyme ua faʻalauteleina.

O le uta o le glucose o le intracellular ma lona tufatufaina atu o masini e vave ona tupu, lea e faaitiitia ai lona aofaiga i le plasma. E le gata i lea, o Detemir o loʻo mafai ona faʻaitiitia le fua o le kulukose i le ate.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻalagolago i uiga patino o le tagata maʻi, atunuʻu ma le initaneti. O lenei ituaiga inisalini e sili atu ona aoga i le va o 6-8 itula pe a uma le tui. O le vailaau o loʻo vaevaeina i le maualuga o le 0.1 l / kg.

I le faagasologa o gaioiga faʻasolosolo, ua liua le Levemir i ni gasegase e le gaoioi, lea e faʻateleina e gaʻo ma le ate. O le afa-ola o se mea mai le tino e mafai ona ese mai le 10 i le 14 itula. O le umi o le faʻaaogaina i se tasi o vaega o le vailaʻau e oʻo mai i le aso.

Faailoga ma le faʻailoga

Soʻo se vailaʻau e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga, ma e sili ona lelei le suʻe mai lau fomaʻi. E tatau i le fomaʻi ona faʻavasega le ata o le maʻi, taitaia suega talafeagai ma na o le - tofia.

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo togafitiga o le maʻisuka. E mafai ona faʻaaogaina eseese, e fai ma vailaʻau autu, pe mafai foi ona latou filifilia togafitiga faʻapitoa e faʻatasi ma isi auala.

E talitonuina e talafeagai mo tagata uma mai le ono tausaga le matua, ae o loʻo i ai ni faʻasagaga e tatau ona amanaia:

  • lagona taitoatasi i lenei ituaiga o inisalini,
  • maʻitaga
  • lactation
  • matua
  • ate ma fatu fatu.

Ole faʻailoga ua lisiina e le faʻamaoni (sei vagana ai le faapalepale). I isi tulaga, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻatagaina, ae manaʻomia le pulea e le fomaʻi aoga ma le fetuunaiga o fuataga mo soʻo se eseesega mai le togafitiga fuafuaina o togafitiga.

Faatonuga mo le faaaogaina

O tapenaga o le inisalini e taua tele mo tagata maʻisuka. I nisi tulaga, a aunoa ma latou, e ono maliu le tagata maʻi. Ae leai se faʻalavelave e tulaʻi mai pe afai e te le mulimuli i tulafono mo lo latou faʻaaogaina. Levemir e manaʻomia foi ona faʻaoga e tusa ai ma faatonuga, e aunoa ma le suia o se mea e aunoa ma le malamalama o le fomaʻi. O le Amateur i se tulaga talitutusa e mafai ona avea ma ni faʻafitauli ogaoga.

O lenei meafaigaluega e na o le inisiua e tatau ona faʻaaogaina, lea e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa. Isi filifiliga e le aofia. E tatau ona tuʻuina atu ni inisiua i nisi o vaega - o loʻo maua ai le saoasaoa o le faʻateleina o mea gaosi, lea e mautinoa ai le lelei o le fualaau faasaina.

O ia vaega e aofia ai puipui o le abdomina, tua ma le ogavae. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o aʻafiaga, e manaʻomia ona sui isi nofoaga o tui i totonu o le sone ua faʻamaonia, a le o lea, o le a le toe gaioi le vailaʻau pe'ā manaʻomia, lea e faʻaitiitia ai le lelei o togafitiga.

O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona fuafuaina taitoatasi. O lenei mea e aafia i le tele o mea, e aofia ai le matua o le maʻi, ona faʻamaʻi faaopoopo, o le ituaiga o maʻisuka, ma isi. E le gata i lea, e mafai ona sui le vailaau, pe a manaʻomia, i se lautele pe laʻititi le itu. O le tagata tomai faapitoa e tatau ona mataʻituina le auala o togafitiga, ia auiliʻili ia uiga ma suia le faasologa o le injections.

Injections ua maeʻa 1 pe 2 taimi i le aso, lea e fuafuaina e faʻavae i le ata o le maʻi. E taua tele le faia i le taimi e tasi.

Vitio Vitio i le faʻaaogaina o se peni tui:

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau i le fomaʻi ona amanaia e manaʻomia le lapataiga mo vaega faapitoa o gasegase, talu ai o tino o nei tagata atonu e le tali atu i vailaau e pei ona fuafuaina.

O nei gasegase e aofia ai:

  1. Tamaiti. O le matua o le maʻi e laʻititi ifo i le 6 tausaga o se mafuaaga mo le musu e faʻaaoga lenei fualaau. Suesuega i le aoga o le Inisalini insulin mo tamaiti laiti e leʻi faʻatautaia, o lea aua nei lamatia lo latou ola maloloina.
  2. Tagata matutua. Ole fesuiaiga ole tausaga i le tino e mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le hormone, lea o le a ono afaina ai le tagata maʻi. O le mea lea, ao le i faatonuina le fualaau faasaina, e tatau ona faia se fuaga e saili ai po oa faamaʻi, e ese mai i le maʻisuka, o se tagata. Saʻiliʻilia ma le totoa le gaioiga o gaʻo ma le ate. Ae e le mafai ona fai mai o le matua o se faʻasalaga malosi. Ua fautuaina e tagata faapitoa se fofo mo ia ituaiga o gasegase, ae mataituina lelei o latou soifua maloloina ma faaitiitia le vaega o vailaau.
  3. Tina fafine. O faʻamatalaga e uiga i le ono afaina mai le faʻaaogaina o le inisalini i le taimi ole gaioiga e le maua. Afai e talafeagai, e mafai ona faʻaaoga le meafaigaluega, ae tatau ona pulea le maualuga o le suka, lea e mafai ona fesuiaʻi e fuafua i le vaitaimi.
  4. Lactation. Talu ai o le inisalini o se porotini, o lona ulu atu i le susu o susu e le o se mea matautia mo se pepe fou-e mafai ona faʻaauau pea ona e faʻaaoga le Levemir, ae tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma tausisi i vailaʻau na faʻamatalaina e se fomaʻi.

O le faʻaeteete e faʻatatau i nei fuainumera o le a fesoasoani e puipuia ai ni faʻafitauli matuia i taimi o togafitiga.

O le le faʻaeteete e mafai ona lamatia i le fesoʻotaʻi atu i tagata gasegase o le gaioiga o le gaioiga o le ate ma fatuga. O le hormone e aafia ai le gaioiga o le ate, faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose.

Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻafefeteina, lea e oʻo atu ai i le tulaga o le hypoglycemic.

O faʻafitauli i fatugaʻo e mafai ona mafua ai le tolopoina o le excretion o mea gaosi mai le tino. O lenei mea e mafua ai le hypoglycemia.

Ae ui i lea, faatasi ai ma ia faafitauli, latou te le teena le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E tatau i le fomaʻi ona amanaia le matuia o le togafitiga ma fetuunai le fualaau o le fualaau faasaina e tusa ai ma nei uiga.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

I le taimi o togafitiga, e taua tele le gauai atu i suiga o loʻo tutupu. O tulaga lelei lelei e taua, ae o le foliga mai o le le lelei o faʻamaoniga o se mea e sili atu ona taua, ao faʻaalia mea leaga faʻaalia faafitauli. E masani ona mafua mai i le mea moni o le fualaau faasaina e le talafeagai mo le maʻi.

A maeʻa ona suʻeina iloiloga e uiga i vailaʻau, e mafai ona e vaʻaia o le tasi o aʻafiaga lautele o:

  1. Hypoglycemia. O ona foliga vaaia e mafua mai i le tele naua o le inisalini, ona o le tino e iloa ai le le lava o le kulukose. O lenei tulaga e mafai ona faʻamaonia e ala i le tele o faʻamaoniga, e aofia ai le leiloa o le mafaufau, taʻavale, tachycardia, atuatuvale, ma isi. O mataupu ogaoga e mafai ona muta pe afai e le maua le maʻi.
  2. Faailoga i le lotoifale. E manatu o ia e sili ona leaga, talu ai ona o le le mafai e le tino ona faia le vailaʻau. A maeʻa se taimi puupuu o fetuutuunaiga, o nei uiga e le faʻasalaga. O nei mea e aofia ai le fulafula i le nofoaga o tui, lanu mumu o le paʻu, faʻafefe.
  3. O se allergy. Afai na e faia muamua se suʻega mo le lagona lelei i le tuufaatasiga o le vailaʻau, ona le tupu ai lea o ni mea e afaina ai. Ae e le o taimi uma e faia ai, o le mea lea, e mafai e se tagata ona aʻafia i fulufulu, sulu, puai le manava, o nisi taimi o le faʻalavelave anaphylactic.
  4. Faʻafitauli leaga. O lo latou tupuga o loʻo faʻamatalaina e ala i fesuiaiga i faitauga o kulukose. O le taimi lava e faʻamautu ai le talaaga faʻapitoa, e tatau ona faʻamavaeina soliga tulafono.

O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻatatau i itu taʻitasi e tatau ona filifilia e se fomaʻi. I nisi tulaga, o togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia, i isi, ua faʻamalo le vailaʻau faatonuina.

Ona o lenei mea, o le tulaga o le hypoglycemic o suiga eseese e tupu. O le tagata gasegase e mafai ona foia le faafitauli i le 'aina o se mea maualuga gaʻo (pe a fai o faʻaaliga o le hypoglycemia e laʻititi). I se tulaga faigata, e manaʻomia le togafitiga faafomai.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina, mea tutusa

O le gaosia o le fualaau faasaina Levemir e matua aʻafia lava i se vaega taua e tutusa ma lona faʻatasi ma isi fualaau. I le faatonuina ai, e tatau i le fomaʻi ona suʻeina pe o le a le vailaau e faʻaaoga e le tagata maʻi. O nisi oi latou e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaititia o iuga o le faʻalialia o le inisalini.

E aofia ai:

  • togafitiga
  • alofaga
  • nisi ituaiga o antidepressants,
  • fualaau oona.

O loʻo i ai foi se lisi o fualaau faasaina lea e faʻaleleia atili ai le aafiaga o Levemir, lea e fesoasoani i le tupuga o se faʻalavelave maualuga ma aʻafiaga.

  • sulfonamides,
  • peta blockers,
  • MAO ma le au ACE,
  • tetracyclines
  • hypoglycemic agents.

A faʻaaogaina tupe o loʻo i luga, faʻatasi ai ma le inisalini, e tatau ona fetuunai le fua i luga pe lalo.

Tulaga faʻatusatusa o le inisalini Lantus ma Levemir:

E le aoga le suitulaga ia Levemir i se isi vailaʻau, mo le mea lenei e te manaʻomia se poto faapitoa e maua e se fomaʻi.

O mea taua i analogues o:

  1. Protafan. O lenei vailaau faasaina ua faatauina atu foi o se vaifofo. O lona autu autu o le insulin Isofan. O lona faaaogaina e fetaui lelei mo tagata mamaʻi o latou tino e nofouta i le Matagofie.
  2. Humulin. O loʻo faʻatusalia mai e se vaifofo faʻaogaina e faʻavae i le inisalini o le tagata.

E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina fualaau oona, ma e iai foi se faiga tutusa, ae o se auala e faʻaaogaina.

O le fualaau faasaina ua faatauina i falemaʻi i le tau e 2500 i le 3000 rubles. Ina ia faʻatau, e te manaʻomia se fua.

Tuua Lau Faamatalaga