Glucomet Accu-checkers

I le tuʻufaʻatasia o mea tau fomaʻi o soʻo se fale talavai, o se tasi o vaega pito sili ona sui o toto kulukose toto. Talu mai maʻi maʻisukao mai i le fale talavai mo nei masini e masani ona ole atu mo le fautuaga a se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga, e tatau ona ia malamalama lelei i uiga faatusatusa o oloa o lenei laina oloa.

Le maketi glucometers i Rusia o loʻo faʻatusalia mai e le tele o matata faʻapitoa (Accu-Check, One Touch, Ascensia, Medisence, Bionime, Clever Check, Satellite, ma isi), o ia mea, faatasi ai ma le tele o tuusaunoaga, e aofia ai le tele (mai le 2 i le 5 ) ata eseese. O le mea lea - o le tele o igoa o glucometers o augatupulaga eseese i luga o fata o falemaʻi ma se lautele lautele mo le filifilia o se masini se tasi. Mafaufau i le autu autu i luga o le faavae e tatau ona faia ai lenei filifiliga.

Faʻatatau mea

O le faʻataʻitaʻiga muamua e mafai ai e le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ona faʻamaualaloina le sailiga suʻesuʻega i le faagasologa o le filifilia o se mea faigaluega. E pei ona taua i le igoa o glucometers, ua fuafuaina uma e fuafua ai le maualuga o toto kulukose.

O le toʻatele o latou i le taimi lava e tasi na o le fua o le kulukose. I le taimi lava e tasi, e leʻi leva ona oʻo mai ni masini i Rusia, lea e mafai ai ona faʻatuina se numera o isi matūtāʻau o le tino.

O le mea lea, o le Medisense Optium Faʻamasino le mita, faatasi ai ma le suka, e fuafua le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto. O le faʻamatalaga mulimuli e taua mo le faʻamaonia o le i ai / toesea o se tagata maʻi maʻetukacidosis o le maʻisuka - o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka e manaomia ai vave togafiti. Manatua o le fuaina o ketones e pito sili ona talafeagai mo tagata mamaʻi ituaiga 1 maʻisuka i le taimi o le atuatuvale, o gasegase e maualuga le maualuga o le kulukose o le toto (> 13 mmol / l), tagata maitaga.

O le mita aupito sili ona maualuga i Rusia o le Faalauiloa Sili, lea, faatasi ai ma le suka, e fuafua ai le maualuga o le cholesterol, triglycerides ma lactates. O lenei faʻataʻitaʻiga atonu o le a fiafia i tagata gasegase o le maʻisuka e faigata ile maʻi fatu cardiovascular (dyslipidemia, maʻi fatu fatu, ma isi mea), faapea foi ma le maʻi gasegase, o le siaki masani o le lipid ma le lactate totofa o le toto e fesoasoani i le taimi e puipuia ai faʻalavelave mataga o pathologies o loʻo i luga.

Fua saʻo

Afai e fuafua e le faʻatau le fuaina o le kulukose, o isi mea e oʻo mai muamua pe a filifilia se masini. E tusa ai ma le sao o le fua o le suka, e leai se eseesega moni i le va o faʻataʻitaʻiga o glucometers (aemaise lava i Sisifo) e faʻamautu ai le tulaga o maketi. E le gata i lea, o lenei faʻamatalaga e aoga e le gata i le faʻatusatusaina o masini eletise eletise (lea o le toatele o loʻo i ai i le taimi nei), ae faʻapea foʻi pe a faʻatusatusaina masini eletise ma masini e sili atu le matutua (Accu-Chek Active ma Accu-Chek Active Go). O ia mea uma e tutusa ma le fua tutusa (i luga o le 0.6-33.0 mmol / L i le 0.6-33.0 mmol / L faʻataunuʻu laiti mo faʻataʻitaʻiga taitasi), ma, sili atu ona taua, latou te ausia manaoga taua mo le saʻo, aemaise lava, saili fua o fua o le laina - / + 20 % faatatau i metotia falesuesue mo le fuafuaina o le kulukose.

Sauniuniga mo le fua

Ae ui i lea, e manaʻomia se faʻamatalaga iloga: o le ausia saʻo o fua o le suka toto e aunoa ma ni mea sese matuia e faalagolago i le lelei o le faʻatinoga. Ma o lenei mea e faalagolago lava i le faigofie o le faʻaaogaina o le mita.

E pei ona e iloa, aʻo le i muamua le fua o le kulukose, e pei foi o le "folasia" o se fasi pepa fou o siaki, ina ia maua ai saʻo saʻoga, e tatau ai ona faʻailogaina i latou, o lona uiga. "Faʻatasia" faʻatasi ma le faʻatinoina o le mita o le igoa e tasi. O le metotia sili ona tuai o le faʻaaogaina ma le lima o le "upu faila" e faʻaaoga ai faʻamau. I se auala talitutusa, o ata o le One Touch, Bionime Right GM500, "Satellite" ma isi faʻataʻitaʻiga ua "faʻalauiloaina". O se auala sili atu faʻaonaponei ma faigofie, o le faʻaofiina lea o se faʻasologa faʻasologa poo se pu faapitoa i le masini. O loʻo faʻatinoina i le Accu-Check, Check Clever, Medisence Optium Faʻamanuia, Bionime Right GM300, Ascensia Entrust, SensoCard Plus, Satellite Plus ma isi.

Na o le masini e maua ai le faʻasologa vave o le suʻega, e aunoa ma le "faʻataʻitaʻiga" - Ascensia Contour TS.

Toto toto

O se tasi o vaega autu o le fuafuaina o le mafanafana o fua o le kulukose, ioe, o le tele o le toto e tatau ai ina ia maua ai le saʻo o le iuga. E faigofie ona mateina o le laʻititi lea o lenei voluma, o le itiiti ifo lea o le faʻafitauli i le fua o le fuataga e tuʻuina atu i le tagata maʻi. O lenei faailo e taua tele mo vaega faʻapitoa e pei o tamaiti ma tagata matutua.

O le tele "masini" masini i aso nei o le FreeStyle Papillon Mini, lea e naʻo le 0.3 μl toto e manaʻomia mai le tagata faʻaaogaina. O isi ituaiga faʻataʻitaʻiga o glucometers e aofia ai le Accu-Check Performa, Accu-Check Performa Nano, Faʻamatalaga o le Faamaumauga a le Medisence, Contour TS, o iinei e mafai ona e foai atu 0.6 i le "fatafaitaulaga" o fasi siaki. Manatua o le sampling toto e oo atu i le 1.0 μl, o le pito i lalo o le loloto o le lima ma le vave vave ona faʻamalolo o le gaʻo ua saunia.

O le tele o mita i totonu o le lotoifale o "Satellite" ma le "Satellite Plus" (15 μl mo le fua). Mai masini e faaulufaleina mai, naʻo le Analyst multidisciplinary analyst mentioned above e mafai ona faʻatusatusa ma i latou i lenei vaega, ma ave le 10 μl mo taimi faʻatulagaina taitasi.

Matou te faaopoopo atu o le toto o voluma e manaʻomia e fuaina ai isi matāʻupu o meaola faʻasolosolo eseese e eseese pe leai foi mai i latou i le tulaga o le fua o le kulukose. O le mea lea, pe a faʻatulagaina le faʻaogaina o tino o le ketone e faʻaaoga ai le Medisence Optium Faʻasalalau, o le a manaʻomia e le tagata faʻaoga 1.2 μl (lea e faaluaina e pei o le "glucose"), ae o le fuaina o le cholesterol ma lactate e faʻaaoga ai le Accutrend Plus o loʻo faʻaaogaina ma le " .

Lagolago toto

O le mea e leaga ai, o le toto sampling mo le faʻataʻitaʻiga e le masani ona sologa lelei: o nisi taimi e le mafai e le tagata gasegase ona vave faʻaaoga le voluma manaʻomia i le suʻega. O lenei mea e ono mafua ai le leiloa o le vaega o le suʻega. I lenei itu, o masini e mafai ai ona e "lipotia" le toto i le pepa mo se taimi i le maea ai o le amataga o le fuataga e mafai ona avea ma tau faaopoopo i le tagata faatau. O nei mita, aemaise lava, aofia ai le Accu-Check Go ma le Medisense Optium Faamanuia. E le gata i lea, afai o le uluai masini e mafai ai e le tagata faʻaaoga ona "faʻapena mo le le lava" i totonu o le 15 sekone, ona sosoo ai lea ma le lua - mo se minute atoa.

Fua o le fua

I le tele o tulaga, i le va o glucometers o aso nei e leai ni eseesega tele i lenei tulaga: o le tele oi latou e maua ai se sao i le saoasaoa o le "sprint" i totonu o le 5-10 sekone. Mai lenei vaaiga, o le Ascensia Atotetele ma Elta Satellite masini, lea e "faia se faaiuga" mo le 30 ma le 45 sekone, mulimuli ane, e ese mai i laina lautele. Manatua i le faaleleia atili o le "satelite" - "Satellite Plus", o le "taimi e manatunatu ai" o le masini e faaitiitia i le 20 sekone.

Ae o le taimi o fua mo isi faʻailoga fale suesue, o le umi o le faagasologa o le fuaina o le cholesterol - 180 sekone. O le fuafuaina o le lactate level o le a ave se minute. Ae o le faʻatulagaina o le maualuga o tino o le ketone e faʻaaoga ai le Medisense Optium Faʻasalalau o se faiga sili atu le vave: e na o le 10 sekone e manaʻomia.

I le lautele, mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ma mo lana fomaʻi, e le o se eseesega, "faailoga" faailoga o fua o le kulukose e taua, ae o le filifili o iuga, e aofia ai taimi eseese. E na o lenei auala e mafai ona tatou faʻamasinoina ai le malosi o le faʻamaʻi, le natura o ona suiga, le le lava o togafitiga o le hypoglycemic. E le o se mea e ofo ai, o le mea lea, o mea moni uma o loʻo i ai nei o loʻo faʻapipiʻiina i ai se mea e manatuaina. O le tele o fuataga o taunuuga - 450-500 fuataga - o loʻo teuina i totonu o le faʻataʻitaʻiga Clever Check TD-4209, Clever Check TD-4227, Faʻamatalaga o le Faamaumauga o Medisense, Accu-Check Performa, Accu-Check Performa Nano, One Touch Ultra Easy. O le "aupito lata mai" o fuataga mo Ascensia Teseʻese ma Bionime Mea saʻo GM500 glucometers - na o le 10 iuga lata mai.

Faʻamatalaga

O le fuainumera fuainumera e mulimuli mai i le galuega manatua - o le mafai ona fuafua le maualuga o le kulukose i luga o se numera o aso. O nei taunuuga maualalo e maua ai e le fomaʻi ni ituaiga o meaʻai e sili atu ona malosi mo le iloiloga o le malosi o le atinaʻeina o le maʻi. O le maualuga o le faʻaogaina o "serifs" lē tumau i lenei itu e mo le Clever Check TD-4209 ma le Clever Check TD-4227 glucometers, lea e fuaina le maualuga o le kulukose i le past 7.14, 21, 28, 60 ma le 90 aso. Manatua o Accu-Check, One Touch (sei vagana ai le Faʻateleina Faʻamatalaga), o masini o le Medisence e matua malamalama lelei lava: latou te tuʻuina atu fuainumera i luga o 4-5 "vaitau" faavaitaimi. E leai se ulutala fuainumera mo Accutrend Plus, Aschensia Atotasi, One Touch Ultra Easy, Satellite, ma Satellite Plus.

E mafai ona seti se fuainumera o glucometers 'statistical' ina ia faʻaalia faʻaalia le fua o fua o le suka i luma ma pe a maeʻa taumafa. E tusa ai ma lea, o faʻamatalaga maualalo mo se numera o aso o le a vaevaeina i ni koluma tutusa se lua. O lenei filifiliga, lea e aofia ai i le polokalama komepiuta o Accu-Check Active, Accu-Check Performa Nano, One Touch Select naʻura, e taua tele mo le mafuaaga e mafai ai e le fomai ma le onosai ona iloilo le maualuga o le sugar postprandial (1 itula i le maea ai o le taumafataga) - o se faailoilo sili ona malamalama e iloilo le aoga o le vailaau mo togafitiga filifilia.

Matou te faʻaopopo foi o tagata faʻapitoa e faʻaogaina le tele o le gauai i le "glucose schedules" ma tausia diary patient atonu e fiafia i masini ma le gafatia e faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta ma fesiitai faʻamaumauga o fua. Faʻasoa-Faʻasoa Performa, Accu-Check Pernorama Nano, Faauluuluga o le Tumutumu o le Opisini, Tapena Totogi TS ua tuʻuina atu i ai lenei galuega.

Suʻega o Suʻega

O le faigofie o le faaaogaina i aso uma o masini e faʻalagolago foi i le tele o uiga o faʻataʻitaʻiga (TP) - le satelite autu o soo se mita. E tusa ai ma le mamanu, o le TP mo le Bionime E saʻo le GM 300 (e faʻaaogaina uma mo le masini o le igoa lava e tasi ma mo le ata mulimuli GM 500). Ona o le mamanu faapitoa, ua faaofiina i totonu o le mita e le o agai i luga, ae o le isi itu, lea e mautinoa ai le mamao pito mamao mai le sone sampling toto i le vaega o le reaction e na o le 2 mm (faatasi ai ma le umi umi, o le toto e savali i le 6 mm). O lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻafesoʻotaʻi o le lapisi faʻataʻitaʻiga ma le siosiomaga i fafo ma faʻaititia ai le tikeri o le vaeluaina o taunuuga. I le faʻaopoopoga, o le toto sampling samo ma le vaega o le tali o loʻo i luga o le tasi pito o le laupepa, o lea e mafai ai e le tagata gasegase ona maua ma uu i luga e aunoa ma le paʻi i "galuega galue". I le mea mulimuli, o le suʻega o le suʻega e faia i ni palasitika faʻamalosi faapitoa ma e le faʻafefe pe a faʻaaogaina. E faʻafaigofieina ai le fuaina o manua, tagata gasegase ma le le lelei o le faʻamaopoopoina o gaioiga.

Faatasi ai ma isi "Poto faapitoa" TP, o oloa o le Ascensia Entrust brand e mafai ona iloga, o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le tele, e mafua ai ona faafaigofieina latou pueina e tamatamai lima ma le tuufaatasia i totonu o le masini.

Faʻasologa, faʻatonutonu, mamanu

E tusa ai ma ia vaega o le faigofie o glucometers e pei o le telē, o le puleaina, le tele o le lapisi i luga o le faʻaaliga, e mafai ona tatou fai atu o le tele o faʻaaliga i aso nei e leai ni eseesega taua i nei vaega. E toetoe lava oi latou uma e faʻatusatusa, māmā, faʻamaonia lelei mo tagata gasegase i soʻo se tulaga o tomai faʻapitoa (o lenei faʻafanua o loʻo faʻaaogaina 1-3), tuʻu fua fua fua i numera tele. O se mea faapitoa i le tulaga o le tufatufaina atu o fua fua i le tagata e faaaogaina, ua na o le siakiina o le TD-4227A ma le SensoCard Plus, ma ua maua le malosi e leo ai iuga, atonu e talafeagai mo tagata mamaʻi. O le tele o masini e faʻapipiʻiina i ai le galuega o le backlight (Medisense Optium Xceed, Accu-Check Performa Nano). Mo tagata gasegase masalo (aemaise lava i latou matutua), faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻiina se uati faʻamalo e faamanatu ai ia te oe le manaʻomia e fua le kulukose i le tele o taimi i le aso (Accu-Check Go, Accu-Check Performa, Accu-Check Performa Nano, FreeStyle Papillon Mini).

I le lautele, ina ia mafai e le kalani ona filifili le mea sili ona talafeagai mo ia i le tulaga o le lapoa, mamafa, faigofie o le taotoga, fautuaina e faaali atu ia te ia ia glucometers na tuuina atu i le fale talavai, liliu, "kiliki", taofi, ma isi. E tutusa foi le faaaogaina i ia ituaiga o masini e pei o se mamanu, faatulagaga, lanu. E faʻalagolago uma lava i manatu taua o le tagata faatau.

Talu mai le fuaina o le kulukose e tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o se faagasologa faifaipea, pe a filifilia se glucometer e toetoe a le mafai ona le amanaia le tau.

Afai tatou te talanoa e uiga i le tau o masini latou lava, ona tele lea oi latou i le va o le 1,000 i le 2500 rubles. Naʻo le mea faʻateleina o le Accutrend Plus, o loʻo i ai se eseesega o le tau (mai le 7,500 ru ma le maualuga), e sili atu le tau o isi glucometers.

Mafaufau i le tele o tagata e faʻatau le masini "faʻamaoni ma mo se taimi uumi," o le vaitaimi o le tusi poloaiga e mafai ona avea ma faʻaiuga filifilia faaopoopo. I lenei tulaga, matou te maitauina o tagata gaosi oloa i le tele o ituaiga o aso nei ua maua ai e tagata faʻatau le faʻamaoniga e le faʻatapulaaina: o sui uma o le Accu-Check, One Touch and Sattelit, ma le Medisence Optium Xceed mita o nisi ia o faʻataʻitaʻiga.

Ae ui i lea, o le faʻatau o se glucometer i le tele o mataupu e na o se "mea masani" otaota. O le "taimi umi" o le faʻaaogaina o le masini e masani lava ona fausia i mea e faʻaaogaina - aemaise lava o suʻega, faʻapea foʻi ma le laʻititi ma, i se mea itiiti, punctures (peitai, e tatau foi ona suia taimi talu ona uma le aso). O le mea lea, pe a ofoina atu lenei mea po o lena masini i le tagata faatau, e tatau ona faamasani ia te ia i le amataina o le mita (o le i ai ma le tele o fasipepa o suega, lancets, etc.), ma, ioe, o le tau o le suega ma isi mea. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona fuafua tau o le faʻaaogaina o le masini mo se vaitaimi. A maeʻa ona faia nei "faʻatusatusaga", o le a tumau pea e faʻafesoʻotaʻi ai le ata na maua i uiga maualuluga o loʻo faamatalaina i luga ma le mafai gafatia o le mita, ma, i luga o lenei faavae, ia lava se filifiliga i luga o le fua faatatau "taugata".

Ituaiga o glucomet Accu-Chek, o latou eseesega

Accu-Chek glucometers ua gaosia e le Swiss company Roche, na toe faavaeina i le 1896, lea na vave filifilia ai le taulaiga autu o ana gaoioiga i oloa tau togafitiga ma vailaau o itu eseese. I aso nei, o Roche o se vaega atoa o kamupani o loʻo i le salafa o le lalolagi, o la latou paketi ma le gaosiga o le tino ua avea ai i latou ma taʻitaʻi o pisinisi. O se tasi o gaioiga o le atugaluga o le tele lea o mea e sili atu le lautele o le tagata lava ia e mataʻituina mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, lea e aofia ai mea nei:

  • glucometers
  • fasi siaki
  • masini mo le taina o le paʻu,
  • lancets
  • polokalama
  • inisalini pamu ma faʻasolosolo.

I le avea ai ma le faailoga lea na faʻalauiloa ai e Roche ana kesi, na filifilia ai le igoa Accu-Chek, lea na mafai ona iloa ma faʻaaloalogia i le va o fomaʻi ma gasegase. I aso nei, o le ituaiga e ofoina atu i tagata faʻatau faʻatoʻaga e fa o latou masini:

E ui lava i eseesega i le mamanu, galuega ma le tau, o nei mita uma e iloga i luga o le maualuga, faatuatuaina ma le faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga e oʻo lava i tagata matutua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ua uma ona gaosia le glucometer Accu-Chek Aktiv mo le tusa ma le 20 tausaga, o le faʻaaogaina o nai faʻaleleia atili mai lea taimi i lea taimi, lea ua avea ai ma masini talitutusa sili ona lauiloa i le lalolagi (sili atu ma le 20 miliona na faatauina atu glucometers i le silia ma le 100 atunuu o le lalolagi).O le Accu-Chek Performa Nano glucometer, i le isi itu, ei ai sona laititi ma o se mea manaia i ona po nei, o le mafuaaga lea e sili ai ona lelei i tagata gasegase e masani lava ona i fafo atu o le fale. O laʻititi laʻititi e mafai ai ona e aveina le mita i totonu o lau ato po o lau ato.

O le Accu-Chek Mobile glucometer e saʻo lava le paionia o le maketi masini e aunoa ma le faʻaaogaina o fasi siaki. E pei ona e iloa, o nei fasi pepa e faʻamalosia ai fua o aso taʻitasi o le maualuga o le toto, ona e manaʻomia lou mafai ona tago saʻo, teuina i le taimi e tasi e tusa ai ma tulafono. O le Roche glucometer na fuafuaina e le kamupani e le mafuatiaina i nei faaletonu, aua ua uma ona i ai se kaseti faataitai ua fuafuaina mo le 50 gaioiga. E faigofie ona sui pe a uma le vaivai o le punaoa. O lenei filifiliga e lelei mo tagata mamaʻi, ona o latou uiga taʻitasi, e faigata ona taulimaina i le faʻataʻitaʻiga masani.

O le glucometer Accu-Chek Gow e avea o se faʻataʻitaʻiga sili atu o le tala faʻatatau o tupe: o se faʻatinoga faigofie ma e naʻo le vaega talafeagai o galuega tauave, lea e mafua ai ona taugofie mo le tele o maʻi suka.

I lalo o le Accu-Chek brand, e le na o glucometers e gaosia, ae o oloa foi e fesootai, e pei o sela - mea e gaui ai le paʻu ina ia maua ai le toto. I nisi o faʻataʻitaʻiga, o lenei filifiliga ua uma ona aofia i totonu o le mita, e ui i lea, o le eseese o le faatauina atu o laupepa ei ai o latou lava lelei: o le vavaeeseina o galuega faatino e mautinoa ai le maualuga o le saogalemu o oloa taitasi ma faigofie ai le fetaui lelei. O se faʻataʻitaʻiga mataʻutia o le Accu-Chek Multiklix lancet, o lona faʻailoga o se kaseti tuʻufaʻatasia ma se faʻailoga o le fafagaina o paʻu. O faʻamatalaga taitasi (ma o loʻo i ai le aofaʻi o le ono i totonu o le kaseti) e puipuia i lona lava pulou mama, lea e otometi ona aveeseina aʻo faʻaaogaina. O le puncture i se ituaiga masini e mafai ona fetuutuunai i le 11 tulaga maualuga, ma e le sili atu nai lo le tolu milliseconds pe a uma ona lolomiina.

Faʻamatalaga faʻapitoa ma faʻamatalaga o glucometers

O oloa Accu-Chek uma ei ai se toe iloiloga ma ni faatonuga e mafai ona faigofie ona maua i luga o le upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa, ae i le tele o tulaga, o ia togafiti e le mafaatusalia: soo se mita o lenei ituaiga e faigofie ma faigofie ona faʻaoga, e mafai ona faʻatautaia i se mataupu o minute. O le tele o le fiafia i lenei tulaga, o le eseesega faʻapitoa i le va o faʻataʻitaʻiga eseese, iloiloga o le a mafai e le maʻisuka ona faia le filifiliga silisili. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Accu-Chek Performa Nano glucometer e faia ai le faagasologa o le fuaina o kulukose i totonu o le toto mafanafana ma lelei, lea e faafaigofieina i le mamafa ma le mamafa: 40 gr. lapisi, fitu kupita le umi ma e na o le fa inisi le lautele. O lea, o le mea moni, o se gadget e fetaui ma se taga o lavalava. O se eseesega taua i le va o lenei faʻataʻitaʻiga ma faʻaaogaina faigofie o le elekenelo nai lo le metotia photometric mo le faitauina o le toto (o lenei auala e sili atu ona sao ma saogalemu le puipuia). O isi uiga o le Nano Performance e fiafia foi:

  • mana e manatua ai 500 glucose fua e faailoa ai le taimi ma le aso o le suʻega,
  • 1000 mita
  • fa faʻailoga tulaga
  • se tulaga tele o tulaga faʻaogaina: mai -25 i le +70 tikeri Celsius, ma oʻo atu i le 90% o le susu.

I le isi itu, o le ata fou o le Accu-Chek Mobile, lea e le faʻaaogaina ni pusa suʻesuʻega, o loʻo manaʻomia tele. O le lafoaia o auala masani na mafai ai ona foia le tele o faafitauli i le taimi lava e tasi: o tagata maʻi e le lelei le tomai tau afi ma le vaʻaia e le manaʻomia ona popole e uiga i le sauniuni e suʻe se vaega ese, o le faʻaaogaina o le paʻu toto i le suʻega e faafaigofieina, ma le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o le taʻavale i taimi faʻaaoga. Nai lo lena, o le mita ua faʻapipiʻiina ma se cartridge mo le 50 suʻega ma se uʻamea fesoʻotaʻi, lea na faʻaititia lona tele (12 inisi le umi ma sili atu nai lo le ono i le lautele ma le mamafa o le 130 grams).

E le pei o glucometers o le paketi, Ua faʻapipiʻi Mobile i le tele o faʻaopoopoga mea e faafaigofieina ai le tau i aso uma e faasaga i le maʻisuka: mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se faʻaaliga matagofie o le OLED ma se lisi lisi a Russian, faʻapitoa foi ma le mana e manatua ai le 2,000 o fuataga. O le lisi o isi filifiliga mo le mita e ofoofogia:

  • le mafai ona siaki le fua o le kulukose i le aso ma le vaiaso,
  • faatulaga ni faʻamanatuga,
  • faatulaga se tulaga tutusa o fuataga,
  • lipoti saunia i luga o suiga o suiga mo le kopi i se komepiuta,
  • vailaau toe suia mo le 500 suega,
  • se fua faatatau o le suka toto i le lima sekone.

Ae o le Roche lancets na ofoina mai e le kamupani, o le Accu-Chek Multikliks o loʻo talanoaina i luga e maua ai le mausali maualuga o le fegasoloaiga o togi taʻitasi i totonu o se pu e ono-fana. I le taimi lava e tasi, ua mamanuina le masini ina ia puipuia mai le faasolosolo faasolosolo o le kalama i le isi itu ma le toe faʻaaogaina o se laupepa e mafai ona faʻaaogaina. O le tino lava ia e faigofie ai ona vave suia le pati uma, faʻasaʻo le maʻisuka mai le manaʻoga e pagatia ma le sui o faʻasologa taitasi. O loʻo tumau pea e faaopoopo i ai ole tola i Multiklix e pito sili ona manaia: e na o le 0.3 mm le lautele, lea, faatasi ai ma se maualuga maualuga, o le faagasologa atoa e toetoe lava a leai se afaina - o se mea taua lenei pe a faʻaaogaina le tui i tamaiti poʻo tagata gasegase.

Faʻafefea ona faʻaaoga le mita Accu-Chek?

O le mea lautele, o fautuaga mo le faʻaaogaina faʻaaoga o Acclu-Chek glucometers o faʻataʻitaʻiga mo faʻataʻitaʻiga uma, ae o loʻo i ai pea ni nuances e faʻalagolago i le mamanu o le masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina i se auala faigofie: ia fuaina le suka e faʻaaoga ai le Accu-Chek Mobile, e tatau ona e faʻafefe le pulou puipui i le pito i luga o le masini, ona tui lea o le paʻu i le uʻamea fesoʻotaʻi, ona faʻaaoga lea o se pa'ū toto i le suʻega ma tapuni le pulou - na o le fa laasaga. I lenei tulaga, e oʻo lava i se tamaitiiti o le a mafai ona malamalama pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo le mita o Accu-Chek.

O le Accu-Chek Performa Nano glucometer e manaʻomia ai se taumafaiga sili atu mai le tagata maʻi e fua le faʻatonu o le kulukose. O lenei mea e mafua ona o le manaʻomia e fetaui ma faʻasologa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le masini ma initaneti ua faailogaina i fasi pepa o suʻega. O le laasaga muamua o le faʻaofi lea o le laupepa i totonu o le mita, pe a maeʻa o le a otometi lava ona i ai ma siaki lona fetaui. O se faailo e amata faʻaaoga o le faailoga o le toto o loʻo faʻapipiʻi i luga o le lau. A maeʻa lena mea, e tatau ona e maua se mataʻu o le toto i le softClix lancet ma faʻapipiʻi le pito samasama o le fasi siaki. O le faailoga o le tioglasses o le a aliali mai i luga o le lau, e faʻaalia ai le faatalitali mo le fua, ma a maeʻa le lima sekone, o le glucose level indicator o le a faʻaalia foi iina. O le taunuuga o le a otometi lava ona teu i le mafaufau o le mita, aʻo iai i le talosaga a le tagata maʻi, e mafai ona makaina o le "aʻo leʻi 'ai" poʻo le "pe a uma ona' ai".

Ae mo le Accu-Chek Multiklix, e matua faigofie lava ona taulimaina:

  1. muamua lava, o le i ai o se vavae e le faʻaaogaina i totonu o le paʻu ua siakiina, ma i lona toesea e suia le paʻu i se mea fou,
  2. ua faʻatulagaina le loloto o le vaʻaiga (mo le faʻaaoga muamua o le sili atu lea ona filifili se mea itiiti),
  3. i le pito i luga o le uʻamea, o le "kulie" button o le masini o loʻo mamafa i le auala atoa,
  4. afai o foliga samasama e aliali mai i le faamalama malamalama i le itu o le Accu-Chek, ona sauni lea o le masini mo le afaina,
  5. e faʻaaogaina se uʻu i le paʻu o le tamailima fufulu ma le tamatamai lima i se pu, ona faʻapipiiina ai lea o le mata, ma ua tupu ai se afaina,
  6. afai o le pa'ū o le toto na maua e le lava, o le isi taimi e tatau ona e faia ai se loloto tele o le puncut, ma le isi itu,
  7. e sauni le isi ola, e tatau ona liliu le pu i le isi aisi.

E faapefea ona siaki le sao o le mita?

Glucometers e le o taimi uma e faʻaalia ai faʻatautaiga faʻamoemoe, atonu e mafua ona o le faʻavasegaina le talafeagai, le talafeagai le tagofiaina e le tagata maʻi poʻo, i se tulaga e le masani ai, suiga o meaola i le toto lea e le mafai ona amanaia e kiliva o fale.

Ina ia mafai ona puipuia oe lava mai le lamatiaga o le mulimuli i tagata sese i le taimi o togafitiga, e tatau ona e siakiina e le aunoa le masini mo le saʻo. E fautuaina e le au atamamai le faia o lenei mea ia le itiiti ifo ma le tasi i le tasi ma le afa i le lua vaiaso, ma sili atu le tele o taimi.

O le auala pito sili ona faigofie e siaki ai e mafai ona faia tutoatasi: e tatau ona e faia ni fuataga se tolu o le suka i le toto ma se vaitau puupuu puupuu i le va o iloiloga (ia le sili atu ma le lua minute). Afai o le fuainumera o loʻo i luga o le lau e eseese le vaʻaia oi latou lava, e tatau ona e faʻaeteete e siakia le masini i totonu o le nofoaga autu mo le faʻamaʻi, talu ai e le mafai ona vave suia vave le kulukose.

O le isi auala o le faʻatusatusaina lea o faitauga o le mita o le kulukose o le toto ma iʻuga na maua i totonu o le potu suʻesuʻe faafomai e faʻaaoga ai masini mamana ma saʻo. O le taʻiala o le faʻatinoga e tutusa: i totonu o le falemaʻi, o le fua muamua e faia e faʻaaoga ai lau oe lava glucometer, a maeʻa ai loa ona faʻataunuʻuina se suʻega faafomaʻi, ma faʻataʻitaʻiina ai faʻamaoniga i latou lava. O le i ai o se mea sese, e mafai ona faatagaina, ona e le o fuafua le mita o le kulukose toto i le suega sili ona saʻo. O lo latou faʻamoemoega o se tutoatasi tutoʻatasi e mataituina le tulaga o se tagata e maua i le maʻisuka.

Accu-Chek glucometers: ituaiga ma o latou uiga tutusa

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O lenei gaosiga na maua ai le lauiloa faapitoa e le gata i Siamani ae faapena foi i isi atunuu o le lalolagi ona o le gaosia o le maualuga o le tino. O fale gaosiga o Glucometer o loʻo iai i Peretania ma Aialani, ae o le lelei mulimuli o le faʻatonutonuina o loʻo faʻatino e le atunuu na afua mai i le fesoasoani a tekonolosi faʻaonapo nei ma se vaega o tagata tomai faapitoa. O faʻataʻitaʻiga a Accu-Chek e gaosia i se fale gaosi Siamani, o loʻo faʻapipiʻiina ai ma faʻatau atu ai meafaigaluega faʻataʻitaʻi.

Ituaiga o glucometers

O le glucometer o se masini faaeletonika lea e faʻaaoga e suia ai le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto. O ia togafitiga o se mea taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, aua latou te faatagaina i latou i le aso e faia le siakiina o le kulukose i le fale.

O le kamupani Roche Diagnostic ua ofoina atu i tagata o loo faaaogaina le 6 ituaiga o glucometers:

  • Accu-Chek Mobile,
  • Accu-Chek Active,
  • Accu-Chek Performa Nano,
  • Accu-Chek Performa,
  • Accu-Chek Go,
  • Accu-Chek Aviva.

Toe i totonu o mea

Faiga Faʻavae ma le Faʻataʻitaʻiga Faatusatusa

Accu-Chek glucometers o loʻo maua i le tuʻufaʻatasia, lea e mafai ai e tagata faʻatau ona filifili le faʻataʻitaʻiga aupito sili ona talafeagai ma faʻatulagaga talafeagai. I aso nei, o le sili ona lauiloa o le Accu-Chek Performa Nano ma Active, ona o lo latou laʻitiiti ma le i ai o ni mafaufauga atoatoa e teu ai iuga o fua lata mai.

  • O ituaiga uma o meafaigaluega e iloa ai mea e fai i mea tau mea lelei.
  • O le mataupu e faʻatusatusa, e faʻamalosia e se pati, lea e matua faigofie lava ona suia pe a manaʻomia.
  • O mita uma lava e faʻapipiʻiina i faʻaaliga LCD e faʻaalia ai faʻamatalaga.

Toe i totonu o mea

Laulau: Faʻatusatusa uiga o faʻataʻitaʻiga o Acclu-Chek glucometers

Meter modelEseesegaO faʻamanuiagaFaʻafitauliTau
Accu-Chek MobileO le leai o ni faʻataʻitaʻiga, o le i ai o cartridges.O le filifiliga sili mo tagata e fiafia i femalagaaiga.Le tau maualuga o kaseti fua ma meafaigaluega.3 280 itu.
Accu-Chek ActiveLapoʻa tele e faʻaalia ai numera tele. Puʻeina le masini komepiuta galuega.Long life battery (e oʻo i le 1000 fuataga).1 300 p.
Accu-Chek Performa NanoFaʻamasinoga o le faʻamaʻaveina vave, fuafuaina o le olaga ola o fasi siaki.O se faʻamanatuga ma le gafatia e faʻaliliu atu faʻamatalaga i se komepiuta.O le sese o le fuataga e 20%.1,500 p.
Accu-Chek PerformaLCD fetuunai eseese mo le mafiafia, tele numera. Faʻaliliuina atu faʻamatalaga i se komepiuta e faʻaaoga ai le pusa infrared.O le faʻatinoina o le faʻatulagaina o tau mo se vaitaimi patino. Tele le manatua (e oʻo atu i le 100 fua).Tau maualuga1 800 p.
Accu-Chek GoFaʻaopoopoga faʻaopoopoga: uati faʻalogo.Faʻamatalaga faʻamatalaga e ala i faʻamatalaga leo.Laititi laʻititi o le manatua (e oo atu i le 300 fua). Tau maualuga.1,500 p.
Accu-Chek AvivaManua o le pupuʻu ma le faʻafeʻaiga loloto o le puncture.Mafaufau loloto faʻalotoifale: e oʻo atu i le 500 fua. Faʻamataʻu faʻafeiloaʻi le kiliva.Laʻu auaunaga maualalo.Mai le 780 i le 1000 p.

Toe i totonu o mea

Fautuaga mo le filifilia o se glucometer

Mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, e taua le filifilia o se glucometer, lea ei ai le malosi e fua ai naʻo le kulukose o le toto, ae o faʻataʻitaʻiga pei o le cholesterol ma triglycerides. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis e ala i le faia o taimi talafeagai.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, e taua tele pe a filifilia se glucometer e tuʻuina atu le fiafia i masini ma ni suʻega suʻega. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e vave ona e fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le tele o taimi i le aso pe a manaʻomia. Afai e manaʻomia le fuaina o fua, e fautuaina le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i na masini lea e maualalo ai le tau o le suʻega, lea o le a faʻasaoina.

Toe i totonu o mea

Faitauga Glucometer: siata o le liliu ma le suka

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

I le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e tatau i se tagata ona mataʻituina le kulūkose i le tino ma faia i taimi uma se suʻega toto. E pei ona e iloa, o le suka e ulu atu i le tino e ala i meaai.

I le solia o le metabolism o le carbohydrate, o le suka e maua i le toto ma le maualuga o le insulin e maualuga atu nai lo le masani. Afai e le o faia ni fuafuaga talafeagai, o sea tulaga e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia, e aofia ai le hypoglycemic coma.

Mo suʻesuʻega masani mo le suālaʻau, e faʻaaoga ai masini faʻapitoa - glucometers. O lenei ituaiga masini e mafai ai e oe ona suʻesuʻe le tulaga o le tino e le gata i le maʻisuka, ae faapena foi i tagata soifua maloloina. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona iloa vave le atinaʻeina o le amataga o le faʻamaʻi ma amata togafitiga talafeagai.

Suauu toto

O lea e mafai ai e se tagata ona iloa ni soliga, o loʻo i ai tulaga faʻapitoa mo le toto kulukose i tagata soifua maloloina. I le maʻisuka malosi, o nei faailoilo e mafai ona ese siʻitia, lea e manatu o se mea e taliaina. E tusa ai ma fomaʻi, o le maʻisuka e le manaʻomia le faʻaititia atoa o le suka o le toto, taumafai e faʻataunuʻu iuga o le auʻiliʻili i tulaga masani.

Mo se tagata e maua i le maʻisuka ia maua le lagona lelei, o le numera e mafai ona faʻatupulaia i le 4-8 mmol / lita. O lenei mea o le a mafai ai e le maʻisuka ona faʻaumatia le tiga o le ulu, vaivai, atuatuvale, le mautonu.

I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai le malosi tele o le kulukose toto ona o le faʻaopoopoga o gaʻo. Faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka e sili atu ona leaga le tulaga o le maʻi, ina ia faʻamaonia le tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona tuiina le inisalini i totonu o le tino. I le le atoatoa o le inisalini i tagata, o le atinaʻeina o se maʻi maʻisuka e mafai.

Ina ia puipuia le faʻaalia o nei fesuiaiga mataʻutia, e tatau ona e tilotilo i le glucometer i aso uma. O se laulau faʻapitoa faʻamatalaina o faʻataʻitaʻiga o le glucometer o le a mafai ai e oe ona faʻatautaia taunuuga o le suʻesuʻega, ia iloa pe faapefea ona ese ma pe o le a le tulaga e lamatia ai le ola.

E tusa ai ma le laulau, fua o le suka toto mo le maʻisuka e mafai ona faapenei:

  • I le taeao i luga o se manava gaogao, o le kulukose toto i le maʻisuka e mafai ona 6-8.3 mmol / lita, i tagata soifua maloloina - 4.2-6.2 mmol / lita.
  • E lua itula pe a uma le taumafataga, o faʻamalo o le suka mo le maʻisuka e le maualuga atu nai lo le 12 mmol / lita, e tatau i tagata soifua maloloina ona i ai se faailoga o le sili atu i le 6 mmol / lita.
  • O le taunuuga o le suʻesuʻega o le hemoglobin glyce i le maʻisuka e 8 mmol / lita, i se tagata soifua maloloina - e le sili atu i lo le 6.6 mmol / lita.

I le faaopoopo atu i le taimi o le aso, o nei suʻesuʻega e faʻalagolago foi i tausaga o le maʻi. Aemaise lava, i pepe faatoa fananau mai e oo i le tausaga, o le maualuga o le suka o le toto e mai le 2.7 i le 4.4 mmol / lita, i tamaiti mai le tasi i le lima tausaga - 3.2-5.0 mmol / lita. I le matua o le matua e oo atu i le 14 tausaga, o fuainumera mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita.

I tagata matutua, o le masani mai le 4.3 i le 6.0 mmol / lita. I tagata matutua atu i le 60 tausaga, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona 4.6-6.4 mmol / lita.

O lenei laulau e mafai ona fetuutuunai, i le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le tino.

Suʻe toto i se glucometer

I le maʻi suka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, e tofu le tagata maʻi ma faʻaʻailoga. Ina ia filifili le togafitiga saʻo, ole tatau ona e iloa le tulaga lautele o le tino ma fuainumera o suiga i le kulukose o le toto. Ina ia faia se suʻega o le toto i aso taʻitasi i le fale, maua ai e le maʻisuka se glucometer.

O lea ituaiga masini e mafai ai e oe ona fai lau suʻega, e aunoa ma lou liliu i se falemaʻi mo se fesoasoani. O lona faʻaogaina o loʻo taʻoto i le mea moni e faʻapea, o le masini, ona o lona tele faʻatusatusaga ma le mamafa o le mamafa, e mafai ona faʻatasia i totonu o se ato po o se taga. O le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina le suʻesuega i soo se taimi, e tusa lava pe itiiti se suiga i le setete.

Fuaina o fuataga fua le toto toto e aunoa ma le tiga ma le le mautonu. O ia auʻiliʻili e fautuaina e le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata soifua maloloina. I aso nei, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o glucometers ma galuega eseese e avanoa mo le faʻatauina atu, fuafua i manaoga ole maʻi.

  1. E mafai foʻi ona e faʻatau se masini faʻatautaia, lea e faaopoopo i le fuaina o le kulukose, e mafai ona iloa ai le cholesterol toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faatauina ni siaki mo le maʻisuka. I le isi itu, o loʻo i ai masini e fuaina ai le toto ma faʻavae i luga o faʻamaumauga na maua, fuafua le maualuga o le kulukose i le tino.
  2. Talu ai ona o le tele o le suka e eseese i le aso atoa, o faailoga i le taeao ma le afiafi e eseese tele. Faʻatasi ai faʻamatalaga, o nisi o oloa, o lagona faʻalagona o se tagata, ma gaoioiga faʻaletino e ono aʻafia ai le faʻamaumauga.
  3. I le avea ai o se tulafono, e masani lava ona fiafia le fomaʻi i taunuuga o le suʻesuʻega aʻo leʻi maeʻa ona 'ai. O ia faʻamatalaga e talafeagai ina ia mafai ai ona fuafua le tele o le tino e aʻafia ai ma le tele o le suka. E tatau ona e malamalama o le maʻi maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, o le a eseese lava faailoga. E tusa ai ma lea tulaga, o tulaga masani o ia ituaiga o gasegase e ese foi.

O le tele o faʻataʻitaʻiga nei o glucometers e faʻaaoga le plasma toto mo le auiliiliga, o lenei mea e mafai ai e oe ona maua ni taunuʻuga faʻatuatuaina sili atu. I le taimi nei, ua fausia se laulau faaliliu o faailoga o le glucometer, lea e tusia uma ai kulūkose pe a faʻaaoga le masini.

  • E tusa ai ma le laulau, i luga o se manava gaogao, o faailoga o plasma e mafai ona aofia ai le 5.03 i le 7.03 mmol / lita. Pe a suʻesuʻeina toto toto, o fuainumera e mafai ona aofia ai le 2.5 i le 4.7 mmol / lita.
  • Lua itula pe a uma le taumafataga i le plasma ma le toto toto, o le kulukose e le sili atu ma le 8.3 mmol / lita.

Afai e sili atu le iʻuga o suʻesuʻega, e maua e le fomaʻi le maʻisuka ma faʻamatalaina togafitiga talafeagai.

Faatusatusaga o faailoilo o glucometers

O le tele o faʻataʻitaʻiga o le glucometer o loʻo i ai le plasma, ae o loʻo i ai masini e faʻataʻitaʻi ai le toto atoa. E tatau ona amanaia lenei mea pe a faʻatusatusaina le faʻatinoga o le masini i faʻamatalaga na maua i le fale suesue.

Ina ia siaki le saʻo o le suʻega, o faʻamaumauga na maua i luga o le glucometer o le manava gaogao e faʻatusatusa i faʻamaumauga o se suʻesuʻega i le fale suesue. I lenei tulaga, e tatau ona e malamalama o le plasma e aofia ai le 10-12 pasene le sili atu le suka nai lo le toto toto. O le mea lea, o faitauga maua mai le glucometer i le suʻesuʻega o le toto capillary e tatau ona vaeluaina e se vaega o le 1.12.

Ina ia saʻo le faaliliuina o faʻamatalaga maua, e mafai ona e faʻaaoga se laulau faapitoa. O loʻo faʻatulagaina foʻi tulaga faʻapitoa mo le faʻaogaina o kalu. E tusa ai ma le tulaga lautele ua taliaina, o le saʻo faatagaina o le masini e mafai ona faapenei:

  1. Faʻatasi ai ma le toto i lalo ifo o le 4.2 mmol / lita, o faʻamaumauga e maua e ono ese mai i le 0.82 mmol / lita.
  2. Afai o taunuʻuga o le suʻesuʻega e 4.2 mmol / lita ma sili atu le maualuga, o le eseesega i le va o fuataga e le sili atu i le 20 pasene.

Ia manatua o mea saʻo e mafai ona aʻafiaina e ala eseese. Ae maise lava, o taunuuga o le suʻega e mafai ona faʻasese pe a:

  • Manaomia tele vai,
  • Gutu gutu
  • Uiga masani
  • Vaavaaiga vaaia i le maʻisuka,
  • Tue le paʻu
  • Paʻu mamafa mamafa,
  • O le vaivai ma le moe,
  • O le i ai o faʻamaʻi eseese,
  • Le faʻamaʻaina o le toto,
  • Fungal maʻi
  • Faʻavavavave vave ma faʻailoga,
  • O lagona le mautonu faalelagona,
  • O le i ai o le acetone i le tino.

Afai e iloa nisi o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e filifili le faasologa saʻo ole togafitiga.

E tatau foi ona e tausisi i ni tulafono patino pe a fua le suka o le toto i se glucometer.

Aʻo leʻi faia le faʻatonuga, e tatau i le tagata maʻi ona fufulu mama i le fasimoli ma solo ona lima i se solo.

E tatau ona faʻamafanafana ou lima e faʻaleleia ai le toto. Ina ia faia lenei mea, o le a faʻaitiitia i lalo ia pulumu ma faʻamalamalama lemu i le itu mai alofilima i tamatamailima. E mafai foi ona e uu ou lima i le vai mafanafana ma faamafanafana i latou.

O faʻamalosi vai e faʻamalosi ai le paʻu, o lea e fautuaina ai ina ia faʻaaoga e solo le tamatamailima pe afai o le suʻesuʻega e faia i fafo atu o le fale. Aua nei fufuluina ou lima i solo susu, aua o vailaau mai mea e tumama ai mea e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga o le suʻega.

A uma ona tapunia se tamatamailima, o le mataua muamua e soloiesea uma lava, talu ai o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le telefoni mai. Mo le auiliiliga, o le lua paʻu ua ave, lea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le laasaga o le suʻega. O le totoina o le toto i se fasi pepa e faasaina.

O lea e mafai ai ona vave oʻo mai le toto i fafo ma aunoa ma ni faʻafitauli, e tatau ona faia le pupuʻu i se malosi faapitoa. I lenei tulaga, e le mafai ona e tuleia i luga o le tamatamailima, aua o le a toso ese ai le vai intercellular. O se taunuuga, o le tagata maʻi o le a maua faʻamaoniga le saʻo. Elena Malysheva i le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e te sailia pe a faitauina se glucometer.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

E faapefea ona siaki le sao o le mita? Laulau ma Tulaga masani

O tulaga maualuga o le suka i le toto na totoina i le ogatotonu o le senituri lona lua i le faʻamanuiaina o toto i tagata soifua maloloina ma maʻi.

I le vailaau faʻaonapōnei, o le pulea o le kulukose i le toto o le maʻisuka e le lava le gauai.

O le kulukose o le toto i le maʻisuka o le a sili atu ona maualuga nai lo tagata soifua maloloina. Ae afai e te filifilia se taumafa paleni, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻamaonia, faʻalatalata atu i mea masani.

Suga sugar

  • Aʻo leʻi 'ai i le taeao (mmol / L): 3.9-5.0 mo le soifua maloloina ma le 5.0-7.2 mo le maʻisuka.
  • 1-2 itula i le maeʻa o taumafataga: e oʻo i le 5.5 mo le soifua maloloina ma e oo atu i le 10.0 mo le maʻisuka.
  • O le hemoglobin glycated,%: 4.6-5.4 mo le soifua maloloina ma e oo i le 6.5-7 mo le maʻisuka.

I le leai o ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o le toto toto e i le lautele e 3.9-5.3 mmol / L. I luga o se manava gaogao ma vave loa ona 'ai, o lenei masani e 4.2-4.6 mmol / L.

Faatasi ai ma le tele o le taumafaina o mea taumafa tumu i gaʻo vailaau vave, o le kulukose i se tagata maloloina e mafai ona faateleina i le 6.7-6.9 mmol / l. E maualuga aʻe i luga ae na o mataupu e seasea tupu.

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i le masani o le toto kulukose i tamaiti ma tagata matutua, kiliki ii.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le a le maualuga o le maualuga o le suka o le toto pe a uma ona 'ai, o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Mate Masi

O glucometeni faʻaonapo nei e ese mai o latou augatuaa i le tulaga muamua e le o le totoina atoa, ae o lona plasma. O lenei mea e matua aafia ai le faitauga o le masini ma i nisi tulaga e mafua ai le le atoatoa o le iloiloga o tulaga maua mai.

Faʻailoga o le pala

Faʻatulagaina atoa o le toto

Le saʻo e faʻatusatusa i metotia falesuesuelatalata i le taunuʻuga na maua mai suʻesuʻega falesuesueitiiti le sao Tulaga masani o le kulukose (mmol / L): anapogi pe'ā uma ona 'aimai le 5.6 i le 7.2 e sili atu nai lo le 8.96mai le 5 i le 6.5 leai se sili atu nai lo le 7.8 Tausisia o faitauga (mmol / l)10,89 1,51,34 21,79 2,52,23 32,68 3,53,12 43,57 4,54,02 54,46 5,54,91 65,35 6,55,8 76,25 7,56,7 87,14 8,57,59 98

Afai o le glucometer ua faʻamamaina i le plasma, ona faʻaalia lea o le 10-12% le maualuga nai lo o masini e faʻapipiʻiina i le toto toto atoa. O le mea lea, o le maualuga o faitauga i lenei mataupu o le a manatu e masani.

Glucometer saʻo

O le fua saʻo o le mita e mafai ona fesuisuiai i soo se tulaga - e faalagolago i le masini.

E mafai ona e ausia le laʻititi laʻititi o le faitauga o meafaifaʻaili e ala i le matauina o tulafono faigofie:

  • Soʻo se glucometer e manaʻomia se siaki taimi i se fale suesue faapitoa (i Moscow o loʻo i le 1 Moskvorechye St.).
  • E tusa ai ma le tulaga faʻavaomalo, o le saʻo o le mita e siakiina i le faʻatonutonuina o fua. I le taimi lava e tasi, e 9 i luga o le 10 faitauga e le tatau ona ese mai le tasi i le isi e sili atu i le 20% (pe afai o le glukose e 4.2 mmol / l pe sili atu) ma e le sili atu nai lo le 0.82 mmol / l (pe afai o le sugar sugar e itiiti ifo i le 4.2).
  • Aʻo leʻi totoina le toto mo le auʻiliʻili, e tatau ona fufulu mama ma fufuluina ou lima, e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava ma fufulu susu - mea mai fafo i luga o le paʻu e mafai ona faʻasese ai iuga.
  • Ina ia faʻamafanafana ou tamatamailima ma faʻaleleia le tafe o le toto ia i latou, e tatau ona e faia la latou masini malamalama.
  • E tatau ona faia se faʻamaʻi ma le malosi atoatoa ina ia faigofie ona sau le toto. I lenei tulaga, o le mataua muamua e le o auiliiliina: o loʻo aofia ai le tele o mea e maua i le va o le intercellular flu ma o le taunuuga o le a le faʻatuatuaina.
  • E le mafai ona faʻasalaina le toto i luga o se fasi pepa.

Fautuaga mo tagata gasegase

O maʻi suka e tatau ona mataʻituina pea a latou suāsū. E tatau ona teuina i totonu o le 5.5-6.0 mmol / L i le taeao i luga o se manava gaogao ma vave loa ona 'ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i se taumafataga maualalo-gaosiga, o ona faavae o loʻo tuʻuina atu iinei.

  • O faʻafitauli faʻafuaseʻi e tupu pe afai o le kulūkose mo se taimi uumi e sili atu i le 6.0 mmol / L. O le pito i lalo, o le sili atu lea o avanoa o le maʻisuka ola i se olaga atoa e aunoa ma ni faʻafitauli.
  • Mai le 24 i le 28 vaiaso o le maʻitaga, ua fautuaina e ave se suʻega o le faapalepale kullusese e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka.
  • E tatau ona manatua e masani lava le tutusa o le suka toto mo tagata uma, tusa lava po o le a le itupa ma tausaga.
  • I le mavae ai o le 40 tausaga, e fautuaina le faia o se auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glyc once i le 3 tausaga.

Manatua, o le tausisi i se taumafataga faapitoa, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli i le cardiovascular system, mata, fatugaʻo.

Tuua Lau Faamatalaga