Glimepiride fualaau faʻasaina e faʻaititia ai le suka i le maʻisuka

Glimepiride (i le fua o Latina - Glimepiride) - O se faʻamalologa le talafeagai i aso nei. Mai fualaau faasaina uma e fai ma sui o le vasega o fualaau o sulfonylurea, o se vailaau talafeagai. Ina ua aliali muamua mai pailani i le falemaʻi fesoʻotaʻiga, o latou o se tasi o vailaʻau sili ona lauiloa. Ae ina ua maea le mauaina o se vasega fou o fualaau faasaina (le fiafia), na amata ona latou faagaloina.

O fualaau faasaina foi e mafai ona maua ai ni mea faaopoopo: faateleina le lagona o le tino i le inisalini, faaitiitia le gaosiga o le kulukose i totonu o le ate, puipuia o mailei toto, ma faaitiitia ai le maualuga o fualaau saoloto.


Faʻasologa o foliga

O le fale gaosi oloa a le PHARMSTANDART e maua ai le Glimepiride i le tulaga o le 4 pusa fualaʻau:

  • Lulu māmā - 1 mg,
  • Malamalama lanu meamata - 2 mg,
  • Lanu samasama - 3 mg,
  • Lulu lanu enaena - 4 mg ia taʻitasi.

O paʻu o loʻo faʻapipiʻiina i paʻu alumini o le 10 pcs., O papatusi o loʻo tuʻuina i le afifiina o pepa. Teuina faʻamaʻi i totonu o lona pusa muamua i le vevela o le potu mo le silia ma le 3 tausaga. Mo Glimepiride, o le tau i falemaʻi i luga o le initaneti e mai le 153 rubles. e oʻo atu i le 355 suʻe. faʻalagolago i le metotia. O le vaega o le tufatufaina atu o se faʻamaumauga.

Glimepiride - analogues ma synonyms

O le uluai vailaʻau, o le mea muamua, sili ona suʻesuʻeina, o Amaril mai le kamupani Sanofi Aventis. O isi vailaau faʻasaina, e aofia ai le glimepiride, e tutusa lelei, o kamupani gaosi oloa e maua mai e tusa ai ma le pateni. Faatasi ai ma le sili ona lauiloa:

  • Glimepiride (Rusia),
  • Diamerid (Rusia),
  • Diapirid (Iukureini),
  • Glimepirid Teva (Croatia),
  • Glemaz (Atenitina),
  • Glianov (Jordan),
  • Glibetik (Polani),
  • Amaril M (Korea),
  • Glairi (Initia).


Faʻavaeina o fualaau faasaina Glimepiride

O le Glimepiride o se sui faifaʻatonu e fai ma sui ole gasegase ole gasegase o le hypoglycemic. O vailaʻau e aʻafia ai le vaega o sulfonamides, o mea e maua ai le Uurea.

O le vaega taua o le vailaʻau o le glimepiride. I le tasi papa maa, o lona mamafa e 1 i le 4 mg. O le mea galue malosi e faaopoopoina i vaega o ausilali: suauu sodium, povidone, polysorbate, microcrystalline cellulose, lactose, magnesium stearate, indigo alumini varnish.

Pharmacology

Glimepiride o se fualaau faasaina mai le sulfonylurea vaega o loʻo galue pe a faʻaalia i le tautala. Ua mamanuina e pulea le maʻisuka ituaiga 2. O le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le faatupuina o sene β e nafa ma le gaosiga o le insulin. O le fualaau faasaina e pipii mau i le membrane protein o nei siama.

E pei o vailaʻau uma i lenei vaega, o le vailaʻau faʻateleina le faʻalauteleina o le masini i le glucose stimulus. O loʻo i ai se vailaʻau ma se aafiaga faʻapitoa. O le gaosiga o le inisalini i lalo o le faʻamalosi o le vailaʻau e mafua ona o le faʻaleleia o avanoa i alalaupapa o le calcium: o le faateleina o le osofaʻiga o le calcium e faʻateleina ai le tuʻuina atu o le inisalini.

Faatasi ai ma aafiaga faaopoopo, o le faaitiitia o le tetee atu o sela i le hormone ma se faaitiitia i le fua faatatau o lona faaaogaina i le ate e mafai ona matauina. I musele ma le gaʻo o le tino, ua susunuina le kulukose i le fesoasoani a palatini o femalagaiga, o le gaoioiga lea e tupu tele ina ua maeʻa ona tago i fualaau.

Pharmacokinetics

O le bioavailability of glimepiride e 100%. E tutusa lelei le faʻaaogaina o mea taumafa e faʻaitiitia ai le faʻafefe o sina mea itiiti. O le maualuga o le plasma content e mataituina i le 2.5 itula talu ona maua le vailaau i totonu o le vaega o meaʻai. O le tufatufaina atu o le fualaau faasaina e maualalo (8.8 L), e fusifusia i le puipuia o le suka i le tele e mafai ai (99%), o le kilia o le vailaʻau e 48 ml / min.

Faatasi ai ma le faia soo o tulafono faatonutonu, o le afa afa o le ola e 5-8 itula. Faatasi ai ma le faateleina o le fualaau faasaina, o lenei taimi e faateleina. Ua faʻaaogaina faʻasalaga i le natura: 58% o se tasi o fua na faailogaina e le isotope radioactive na maua i le urine ma 35% i feces. O le afa-ola o oloa leaga o le 3-6 itula.

E leai ni eseesega taua i totonu o le pharmacokinetics o le glimepiride i le maʻisuka o le talavou po o le matua, matua poʻo le tane. I le maʻisuka e maualalo le creatinine, e leai se lamatiaga o le faʻateleina o fualaau. O vaega o le pharmacokinetic i le 5 gasegase ina ua maeʻa le cholecystectomy e tutusa ma i latou i le maʻisuka soifua maloloina i lenei tulaga.

I le 26 tausaga le matutua 12-17 tausaga, e pei foi o tamaiti e 4 tamaiti 10-12 tausaga, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o se tasi o fualaau aupito itiiti (1 mg) o fualaau faasaina na faaalia ai taunuuga e tutusa ma tagata matutua.

O ai e le faʻaalia le glimepiride

Ole vailaau e le talafeagai mo le maʻisuka ma le ituaiga 1 o faamai, e le o faaaogaina mo le ketoacidosis o le maʻisuka, coma ma le precoma, faapea foi mo le ogaoga o le fatu ma le ate.

E pei lava o soo se vailaʻau, e le o faʻamalamalamaina le mimitipiride mo le maʻisuka ma le maualuga o le mafaufau i mea o loʻo i ai le fua, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi o le sulfonylamide.

Glimepiride ua solia i le maitaga ma le lactation.

Faʻaaoga lelei le Glimepiride

Ina ia faamautinoa le 100% o le pulea o le tino, e le lava le togafitiga faafomaʻi.

O se faʻataʻitaʻiga o fuafuaga o musele mamafa i le maʻisuka o le ituaiga 2 o le malamalama ma le alagaina auala e mafai ona faapenei:

  • Malosiaga o le malosi - 2-3 p. / Vaiaso.,
  • Malosiaga malosi - 3 p. / Vaiaso.,
  • Taʻaloga, uila vilivae, tenisi poʻo siva,
  • Savalivali i luga o faasitepu, savali filemu - i aso uma.

Afai o se faʻalavelave e le fetaui, e mafai ona e faia faamalositino i aso uma. I se tulaga e nofo ai, o le maʻisuka e mafai ona aunoa ma se malologa mo le silia ma le 30 minute.

O le fualaau lelei sili ona lelei e filifilia e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o le tulaga o le maʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, tulaga lautele, tausaga o le maʻi, le tali a lona tino i le fualaau faasaina.

O faatonuga Glimepiride mo le faʻaaogaina e fautuaina ai le faʻaaogaina o le 1 mg / aso. (i le fua amata). Faatasi ai ma le tele o 1-2 vaiaso, pe a uma ona mafai ona iloiloina le iuga, e mafai ona faʻasaʻo pe afai e le lava le togafitiga muamua. O le masani e silia i le 4 mg / aso. faaaogaina i mataupu faapitoa. O le maualuga o fualaau e oʻo i le 6 mg / aso.

Afai o le fua aupito maualuga o le metformin e le maua ai le 100% glycemic control, e mafai ona avea Glimepiride e fai ma fesoasoani i le taimi lava e tasi, ua maeʻa faʻapitoa ma lenei vailaau faʻasaina, e oʻo lava i vailaʻau tuʻufaʻatasia ma nei vaega faʻamalosi e lua ua faʻasaʻolotoina. O togafitiga manino e amata i le fua maualalo o le glimepiride (1 g), o le siaki i aso taitasi o faailo o le glucometer o le a fesoasoani e fetuunai le masani. O suiga uma i le algorithm e naʻo lalo ole vaavaaiga faafomai.

Masalo o se tuufaatasiga o le glimepiride ma le inisalini sauniuniga. O le fua o laupepa, i lenei tulaga, e tatau ona itiiti lava. Faʻavae i luga o iuga o suʻega, i vaiaso taʻitasi e mafai ona fetuunai le fualaau o le vailaʻau.

E masani lava, o le ave faʻamalositino e nofofua. Faʻaopoopoina i se taumafataga mālū po o se taumafataga mulimuli ane, pe a fai o le taeao i le maʻisuka o se faʻatusa.

E sili le ave o le pulu i ni nai minute aʻo leʻi 'ai, aua e manaʻomia le taimi e fai ai se gaioiga. Afai ua e misia le taimi e ave ai Glimepiride, e tatau ona ave le vailaau i le avanoa muamua, e aunoa ma le suia o le metotia.

Afai o le fua aupito maualalo o le glimepiride e mafua ai faʻamaoniga o le hypoglycemia, e faʻamalo le vailaʻau, talu ai ua lava mo le tagata maʻi ona pulea lona suka i meaʻai talafeagai, lelei uiga, tausisia o le moe ma le malologa, lava gaioiga faaletino.

A maeʻa le puleaina o le maʻisuka, e ono faʻaitiitia le teteʻe o le hormone, o lona uiga e sili atu i le taimi, o le a faʻaitiitia le manaʻomia o fualaau. E tatau foi ona toe teuteu le fualaau i le paʻu faafuasei o le mamafa o le mamafa, o se suiga i le natura o le faamalositino, faateleina le atuatuvale ma isi mea e faaosofia ai faalavelave faafuasei.

E mafai ona fesuiaiga mai isi faʻamaʻi faufautua i le glimepiride

Pe a suia mai isi togafitiga togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le au failauga, o le afa o ola o fualaau faʻasoʻi muamua ua amanaʻia. Afai o le vailaau e umi tele (e pei o chlorpropamide), e tatau ona tausia se malologa mo ni nai aso ao leʻi fesuiaʻi i le glimepiride. O le a faʻaitiitia ai avanoa o le atiaʻe o le hypoglycemia ona o le faʻaopoopoga o aʻafiaga o le 2 sooupu. Pe a suia le vailaʻau, o le fua muamua e fautuaina i le itiiti ifo ile 1 mg / aso. O le umi o le a faia i lalo o tulaga talitutusa.

Glimepiride inisalini sui i le maʻisuka ma le ituaiga 2 faʻamaʻi e faia i tulaga ogaoga ma i lalo o vaavaaiga faafomaʻi faifaipea.

Faʻaiʻuga

Mo le glimepiride, faapea foi ma isi sulfa o fualaau faasaina, o se faavae maumaututu o lo latou aoga ua faaputuputuina. O suʻesuʻega faʻapitoa o loʻo suʻesuʻeina ai foi lo latou saogalemu. E tusa ai ma fautuaga a le WHO, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o manaʻoga e le manaʻomia e iloiloina ile fua faʻatatau:

  • E masani lava ≥ 0.1,
  • E masani lava: mai le 0.1 i le 0.01,
  • Faʻasalaga: mai le 0.01 i le 0.001,
  • Faʻatonu: mai le 0.001 i le 0.0001,
  • E seasea ona fesoasoani fesoasoani ma le faʻalavelave

O le lamatiaga autu o le maualuga o Glimepiride o le hypoglycemia e oʻo atu i le 72 itula, pe a uma ona faʻasolosolo, e mafai ona toe foʻi. O faʻamuamua muamua o se faʻalavelave maualuga e mafai ona tupu na o le tasi le aso pe a maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Faʻailoga faʻapitoa (faʻafitauli o le mafaufau, tiga o le fatafata), e manaʻomia e le tagata manua se siaki i se falemaʻi. Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, e le mafai foi ona faʻaleagaina faʻafitauli o le neurology: faʻaletonu le vaʻaia ma le faʻamaopoopoina, lima vaivai, atuatuvale, faʻavave, maso maso, coma.

Fesoasoani Muamua i le tulaga o le sologa lelei o le puipuia lea o le tagofia o fualaau faasaina e ala i le fufuluina o le manava. E tatau ona e faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina i soo se auala, ona e inu ai lea o le malala poʻo se isi tagata e faʻasalalau ma nisi laxative (faʻataʻitaʻiga, sodium sulfate). I le taimi lava e tasi, e tatau ona valaʻau se falemaʻi mo se falemai vave.

O le tagata o le a afaina i le kullukose e aunoa ma se faʻafitauli: muamua, 50 ml o le 50% fofo, ona - 10%. I taimi uma e mafai ai, e tatau ona e siaki le maualuga o suka i le plasma. I le faʻaopoopoga i togafitiga faʻapitoa, o loʻo faʻaaoga ai foi le faailoga.

Afai na faʻafuaseʻi ona ave e le tamaititi le limimepiride, o le metotia o le kulukose e filifilia e amanaʻia ai le ono mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. O le maualuga o le lamatiaga e iloiloina i lea taimi ma lea taimi i se glucometer.

Glimepiride ao maitaga

O faʻafeeseesea mai le masani i le toto i le taimi o le maitaga e mafai ona mafua ai le faaletonu o le fetal ma e oʻo lava i le tino faaletino, ma o mea faʻapitoa i lenei tulaga e leai se faʻalavelave. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiagenic, e manaʻomia e le fafine ona mataʻituina lana talaʻaga faʻapitoa.

Afai o le maʻitaga - o le maʻisuka faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, o le a tuʻuina atu mo sina taimi i le inisalini. O tamaitai i le taimi fuafuaina o se tamaititi e tatau ona lapatai atu i lo latou endocrinologist e uiga i suiga o le a faia e faasaʻo ai le togafitiga.

E leai se faʻamatalaga e uiga i aʻafiaga i luga o le tamaʻi tagata o le glimepiride. Afai tatou te taulai atu i taunuuga o se suʻesuʻega o manu feʻai, o le fualaau faasaina ua afaina ai aʻafiaga e fesootaʻi ma le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride.

E leʻo faʻamautinoaina pe o le vailaʻau e ulufale atu i le susu o le tina, ae o le vailaʻau ua ulu atu i le susu o le tina i'ie, o le mea lea ua faalēaogā ai foi laulau i le taimi o le lactation. Talu ai ona o isi vailaʻau o le sulfalelomide faasolosolo susu i susu, o le lamatiaga o le hypoglycemia i totonu o se pepe e moni.

E leai se faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo tamaiti o le maʻisuka i lalo o le 8 tausaga. Mo le matua (oʻo atu i le 17 tausaga), o loʻo i ai nisi fautuaga mo le faʻaaogaina o fualaau e pei o le monotherapy. O faʻamatalaga lolomiina e le lava mo le lautele o le faaaogaina o fualaau faasaina i lenei vaega o le maʻisuka, o le mea lea

Vaega o le Glimepiride Treatment

Latou te ave fualaau i ni nai minute aʻo leʻi 'ai ina ia faʻamalosi le vailaʻau ma amata ona galue. I le le lava o taui mo le mafai gafatia o le vailaau faʻasaina ma gaʻo, o le a mafai ona faʻaosoina ai tulaga faʻamalolo. O se osofaiga e mafai ona iloa i le tele o faailoga nei: maʻi tigaina, le fia inu, maʻi lesepulea, afaina, le masani ai le toe faaleleia, faaalia o le osofaiga, taofia le tali atu, faateleina le atuatuvale, faalavelave, le mautonu le mafaufau ma le tautala, le malamalama, leai se lagona ma le pulea, , precom ma le coma. O le faʻataʻitaʻiga o le tino e faʻaalia mai i le tele o le pala, susu susu, faateleina le popole, faʻalavelave o le fatu, toto maualuga, maʻi fatu fatu.

O le poto masani i le togafitiga o le maʻisuka ma mea tutusa o le sulfonylomide faasologa e faaalia ai, e ui i le aoga lelei o auala e taofi ai le osofaiga, ei ai se tulaga lamatia o lona toe tupu. O se tulaga ogaoga ma le faaumiumi o le hypoglycemic, lea e masani ona masani i lalo o le aafiaga o le suka masani, aofia ai togafitiga faanatinati, e aofia ai tulaga tumau. O mea nei e mafua ai le aʻafiaga o le hypoglycemic:

  • O le le amanaiaina o fautuaga faafomai, le mafai ona galulue faatasi,
  • Meaʻai fiaai, taumafataga le lelei, o le le lava o taumafa ona o tulaga le lelei,
  • O le le tausisia o mataupu faavae o meaai maualalo maualalo,
  • Le lava le paleni i le va o le muscle uta ma le carbohydrate,
  • Faʻamauaina o le ava, aemaise lava i le le paleni o meaai,
  • Faʻaleagaina o le tino ma le faamaʻi hepatic,
  • Glimepiride overdose
  • O faʻamaʻi pipisi o le endocrine e aʻafia ai le gasegase ole tino (pituitary poʻo le le atoatoa o le tino, gaʻo leroid),
  • Faʻaaoga faʻatasi o isi vailaʻau.

Faʻatau togafitiga fualaau faasaina, e manaʻomia le mataʻituina pea o le glycemia. Ina ia aloese mai faʻafitauli, e tatau ona faʻaauau ona faia isi suʻesuʻega:

  • Iloiloina o le hemoglobin glycated - 1 taimi / 3-4 masina,
  • Faʻatalanoaga a se fomaʻi maʻi, nefrologist, cardiologist, neurologist - pe a manaʻomia,
  • Microalbuminuria - 2 taimi / tausaga,
  • Iloiloina o le lipid profile + BH - 1 taimi / tausaga,
  • Iloiloina o vae - 1 taimi / 3 masina,
  • Hiona - 1 taimi / masina,
  • ECG - 1 taimi / tausaga,
  • Auiliiliga lautele - 1 taimi / tausaga.

E taua le mataʻituina taimi uma o le ate ma le tuufaatasiga o le toto, aemaise le fua faatatau o platelets ma leukocytes.

Afai e maua e le tino ni faʻafitauli matuia (faʻamaʻi, mumu, taoto, ogaoga faʻamaʻi pipisi), suia le tumau ole laulau e iai le inisalini.

E leai se poto masani o le faʻaaogaina o fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi o le hepatic, faʻapea foʻi ma maʻi pipisi. I le faʻamaʻi poʻo le faʻamaʻi o le tino, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i le inisalini.

Glimepiride has lactose. Afai o le maʻisuka ei ai le gasegase o le tino i le galactose, o le lactase, malabsorption o le galactose-glucose, ua tuʻuina atu ia te ia le fomaʻi togafitiga.

Le aʻafiaga o le glimepiride i luga o le malosi e pulea ai auala faigata

O suʻesuʻega faʻapitoa o le glimepiride i luga o le malosi e ave ai taavale poʻo le galue i le gaosiga i le maualuga maualuga o lamatiaga, e leʻi faʻatautaia. Ae, talu ai o le vailaʻau e iai sona itu i le ituaiga o hypoglycemia, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻaitiitia o le saoasaoa o tali ma le gauai atu o le mafaufau ona o le faʻaletonu o le vaʻaia ma isi faʻaoga o le hypoglycemic.

Pe a faatonuina se vailaau, e tatau ona lapatai le maʻisuka e uiga i le lamatiaga o le ogaoga o taunuuga pe a taitaia ni auala faigata. E moni lava lenei mea mo i latou e masani ona i ai tulaga faʻapitoa o le hypoglycemic, faʻapea ai ma i latou e le mafai ona iloa le faʻaalia o se faafitauli o loʻo oʻo mai.

Tali o fegalegaleaiga ma isi vailaau

O le faʻaaoga tutusa o fualaau oona e mafai ona mafua ai le maʻisuka e faʻateleina le malosi o le hypoglycemic o le glimepiride ma faʻasaʻo ai ana meatotino. O nisi vailaau e le mautonu pe a faʻaaoga faatasi. E naʻo se fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu se iloiloga saʻo o le fesoʻotaiga, o le mea lea, pe a tusia se togafitiga, e tatau ona lapatai le endocrinologist e uiga i vailaʻau uma ua uma ona fai e le maʻisuka e togafitia ai faʻamaʻi faʻatasi.

O le faʻamalosia o aafiaga o le hypoglycemic o Glimepiride e faʻaosoina ai le faʻaaogaina o le phenylbutazone, azapropazone ma le oxyphenbutazone, inisalini ma vailaʻau o le hypoglycem, o le sulfanilamides, metformin, tetracyclines, MA inhibitors, aminocyclinolefenolonofenolonides salicylic, and anabolic hemolincenolonides , miconazole, fenfluramine, disopyramide, pentoxifylline, fibrates, tritocvalian, inhibitors ACE, fluconazole , Fluoxetine, allopurinol, simpatolitikov, cyclo, Trojan ma phosphamide.

O le faʻaaogaina o le togafitiga o le hypoglycemic glimepiride e mafai ona maua i le tuufaatasiga o le togafitiga ma le estrogens, saluretics, diuretics, glucocorticoids, stimulants o thyroid, phenothiazine, adrenaline, chlorpromazine, sympathomimetics, acidic nicotinic (aemaise lava i le maualuga o fua), laxatives (faʻaaoga umi) , glucagon, barbiturates, rifampicin, acetosolamide.

O se tulaga e le mafaamatalaina e maua mai i togafitiga faigata ma β-blockers, clonidine ma reserpine, faapea foi ma le ava malosi.

Glimepiride e mafai ona faʻaitiitia pe faateleina le aʻafiaga i luga o le tino o le palamarin.

Glimepiride Reviews

E tusa ai ma fomaʻi ma tagata gasegase, o le glimepiride o se fualaau sili ona lelei. O lona saogalemu e maua i nai tootoo, o loʻo i ai foi nisi vaega faaopoopo e le mafai ona fiafia ai. Ae, e pei o vailaʻau vailaʻau uma, o le mea e tasi o le Amaril e aoga pe afai o le maʻisuka lava ia e fesoasoani ia te ia.

  • Olga Grigoryevna, Moscow Region. Ou te inu se laulau o le Glimepiride (2 mg) ao leʻi faia le taeao, ma pe'ā uma ona 'ai - faʻapitoa foi le Metforminum faaumiumi i le taeao ma le afiafi o le 1000 mg. Afai ou te le agasala i se meaai, ona tausia lea o vailaau i suka. Ou te le iloa po o ai lona taua e sili atu, ae o aso malolo, pe a faigata ona aloese mai se taumafataga ma le taumafataga, ou te inu 3 mg o le Glimepiride. Ua faatonuina au i vailaʻau i se polyclinic e tusa ai ma se faʻasologa o talavai, o le mea lea e fetaui ai mea uma ia te au.
  • Andrey Vitalievich, Yekaterinburg. Mo le tusa ma le 3 tausaga na faatonuina ai aʻu ia Amaril, inu 4 mg i le taeao. Ona i ai lea i totonu o le falemaʻi e leai se Amene leai se totogi, na latou suitulaga ia Glimepirid, o se paketi faʻapitoa. Sa ou taumafai e ave i totonu o le fualaau lava lea e tasi - suka oso i le 12 mmol / l (e le sili atu nai lo le 8). Na siitia e le fomaʻi le fualaau i le 6 mg, o mea uma na foliga mai e lelei, ae o loo ou faatauina pea Amaril. Ma le isi, 4 mg i le aso na lava mo au. Ae atonu o le a ou toe foʻi atu i se faʻataʻitaʻiga e leai se totogi, aua o loʻo ou faʻatau pea fualaau o fatu ma cholesterol pills. O se agaalofa na faalēaogāina ai Amaril free.
  • Ua talitonu tagata faʻasalalaʻau faʻapea o le maʻisuka ituaiga 2 e le na o se faʻamaʻi mai le le lelei o le ola mama ma se olaga ola mama, ae mai le le mafai ona fiafia i le olaga, mai le popole. Ina ia tali lelei atu ia i latou, e tatau ona avea oe ma se tagata lotogatasi, e taulai i le alofa.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

O se taotoga mai se tagata tomai faapitoa e togafitiga o le tulaga autu lea e mafai ai ona e faatauina mai le fualaau oona Glimepiride. Pe a faʻatau se vailaʻau, o se aganuʻu le faʻalogo i le faʻamatalaga faʻamaonia i totonu o faʻasoaga.

O le fua o le fualaau faasaina ma le umi o togafitiga ua fuafuaina e le endocrinologist, e faavae i le maualuga o le glycemia o le tagata maʻi ma lona tulaga lautele o le soifua maloloina. I le aveina o Glimepiride, o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo aofia ai faʻamatalaga e muamua lava ona tatau ai ona inu 1 mg i le aso. Ausia se gaioiga sili ona lelei mo togafitiga, e mafai ona ave lenei vailaau e tausisia ai le maualuga o le suka.

Afai o le sili ona maualalo (1 mg) e le aoga, e fautuaina e fomaʻi malie 2 mg, 3 mg poʻo le 4 mg o le vailaʻau i le aso. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona faateleina le tui i le 3 mg i le aso i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

O lapisi e tatau ona faʻaogaina atoatoa, aua le galo ma fufulu i le vai. Afai e te le ave le fualaau, e le mafai ona e faaluaina le fua.

O le tuufaatasia o le glimepiride ma le inisalini, o le fualaau o le vailaʻau o loo fesiligia e le manaʻomia ona suia. O le togafitiga o insulin e faʻataʻitaʻiina i se fua maualalo, ma faasolosolo malie ona faʻatupulaia. O le faʻaaogaina o fualaau e lua e manaʻomia ai le gauai faapitoa mai le fomaʻi.

A suia le togafitiga, e fai ma faʻataʻitaʻiga, ona o le fesuiaiga mai le isi sui faufautua i le glimepiride, latou te amata i le togi maualalo (1 mg).

O mataupu o le fesiitaiga mai togafitiga insulin i le aveina o le Glimepiride e mafai, pe afai o le tagata maʻi e tumau le galuega faalilolilo o suauu peta pancreatic i le maʻisuka ituaiga 2. I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, e ave e le tagata maʻi le 1 mg o le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso.

A e faʻatau mai se vailaʻau faʻasaina, e tatau ona e gauai i lona aso maeʻa. Mo le glimepiride, e 2 tausaga.

Contraindications ma aʻafiaga leaga

E pei lava o isi fualaau faasaina, o le vailaʻau o le Glimepiride faʻamaʻi ma aʻafiaga le lelei atonu o le mafuaaga lea e faʻasaina ai lona faʻaaoga mo nisi vaega o tagata gasegase.

Talu ai ona o le tuufaatasiga o meaʻai e aofia ai vailaʻau e mafua ai le faʻafitauli o le maʻi, o se tasi o faitioga autū o lenei vailaʻau faʻamalolo o le vaʻaia o le tino i na vaega.

E le gata i lea, o le mauaina o tupe e faʻasaina pe a:

  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka
  • maʻi o le maʻisuka, muamua,
  • fatuga o le fatu po o le ate,
  • tauaveina se tamaititi
  • susu.

O le au atinaʻe o lenei fualaau faasaina na faia le tele o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma le maeʻaina o faʻatauga. O se taunuuga, na mafai ona latou faia se lisi o aʻafiaga i itu, lea e aofia ai:

I le tulaga o le maualuga, o le hypoglycemia e tupu, tumau mai le 12 i le 72 itula. O se taunuuga o le faia o se fua tele, o le tagata maʻi o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • tiga i le itu taumatau,
  • tele o le gaioiga ma le vomia,
  • fiafiaga
  • muscle contraction (tremor) loto malie,
  • faateleina le moe
  • faʻasalaga ma le faʻamalosia o le faʻatasia,
  • faʻasolosolo faʻatasi.

O faʻamaoniga o loʻo i luga i le tele o tulaga e mafua mai i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o le vaega o meaʻai. I le avea ai o se togafitiga, e tatau ai ona faʻamama le gaogao poʻo le vili. Ina ia faia lenei mea, ave le kesi ua faʻaaogaina po o isi faʻavasegaga, faʻapea foʻi ma laxatives. E ono i ai faʻasalalauga mo le falemaʻi maʻi o le tagata maʻi ma le kulukose.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Mo le tele o le maʻisuka, o le fesili e tulaʻi mai pe mafai ona ave Glimepiride ma isi vailaʻau e ese mai i le inisalini. E le faigofie tele le tuuina mai o se tali. E tele le lisi o fualaau oona e mafai ona i ai aafiaga eseese i le aoga o le glimepiride. O le mea lea, o nisi e faateleina lona aafiaga o le hypoglycemic, ae o isi, i se isi itu, faaitiitia.

I lenei tulaga, e fautuaina malosi e fomaʻi o latou tagata gasegase ia lipoti atu suiga uma i le tulaga o le soifua maloloina, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻapitoa i le maʻisuka.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai fualaau faasaina ma vailaʻau e aafia ai le glimepiride. O la latou faʻaoga tutusa e matua le manaʻomia, ae i nisi tulaga e mafai ona faʻamaonia i lalo o le vaavaaiga manino a se tagata tomai faapitoa.

O fualaau e mafai ona faʻaleleia atili ai le aafiaga o le hypoglycemic e:

  • iniseti injections
  • Fenfluramine,
  • Fiti
  • ulugalii,
  • Faʻaleagaina,
  • Allopurinol,
  • Chloramphenicol
  • Cyclophosphamide,
  • Feniramidol
  • Fluoxetine,
  • Guanethidine,
  • MAO inhibitors, PASK,
  • Phenylbutazone
  • Sulfonamides,
  • ACE inhibitors
  • anabolic
  • Probenicide,
  • Isophosphamides,
  • Miconazole
  • Pentoxifylline
  • Azapropazone
  • Tetracycline
  • quinolones.

Vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le suka-toto pe a faʻapipiʻi faatasi ma le glimepiride:

  1. Acetazolamide.
  2. Corticosteroids.
  3. Faʻaauau.
  4. Diuretics.
  5. Sympathomimetics.
  6. Faʻatonu
  7. Faʻaauau.
  8. Phenytoin.
  9. Oona horroone.
  10. Estrogens.
  11. Phenothiazine.
  12. Glucagon.
  13. Rifampicin.
  14. Faʻasalalauga
  15. Nicotinic acid
  16. Adrenaline.
  17. Coumarin.

E tatau foi ona e faaeteete i mea e pei ole ava ma le histamine H2 receptors block (Clonidine ma Reserpine).

O le ave faʻamalosi o mea e mafai ona faʻalautele ma faʻaitiitia le maualuga o le glycemia i maʻi.

Tau, iloiloga ma mea tutusa o fualaau faasaina

E mafai ona faʻatauina lenei vailaau i se falemaʻi masani poʻo luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa, pe a uma ona e vaʻaia se ata o se mea tulaga ese i luma.

E mafai foi ona maua le glimepiride i luga o tulaga talafeagai.

Mo Glimepiride, o le tau e fesuisuiai e faalagolago i foliga o fua ma le numera o laulau i totonu o le afifi.

Lalo o faʻamatalaga e uiga ile tau o fualaau faasaina (Pharmastandard, Rusia):

  • Glimepiride 1 mg - mai le 100 i le 145 rubles,
  • Glimepiride 2 mg - mai le 115 i le 240 ru,
  • Glimepiride 3 mg - mai le 160 i le 275 rubles,
  • Glimepepiride 4 mg - mai le 210 i le 330 rupu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tau e talia lelei mo tagata taʻitoʻatasi, tusa lava po o le a le latou tulaga maua. I luga ole Initaneti e mafai ona e mauaina ni iloiloga eseese e uiga i vailaau. I le avea ai o se tulafono, ua faamalieina le maʻisuka i le gaioiga o lenei vailaʻau, ma le isi, e tatau ona e inuina na o le tasi i le aso.

Ona o aʻafiaga o le itu poʻo le faʻasaʻoina, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se numera o sui. Faatasi ai ma i latou, e tutusa lava fualaau faasaina (o lo o aofia ai le mea lava lea e tasi) ma fualaau oona (o lo o aofia ai vaega eseese, ae i ai se aafiaga tutusa tutusa) e iloga.

O oloa pito sili ona lauiloa o loʻo aofia ai le mea e tasi o loʻo galue malosi e:

  1. Pills Glimepiride Teva o se vailaʻau lelei e faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le au gaosi oloa o Isaraelu ma Hungary. I Glimepirid Teva, o le faatonuga e toetoe tutusa lava faatonuga e faatatau i lona faʻaaogaina. Ae ui i lea, o eseesega e ese mai le fualaau oona. O le tau o le 1 pauna o Glimepiride Teva 3 mg Numera 30 o le 250 rubles.
  2. O le Glimepiride Canon o se isi faʻamaloloina saʻo i le tau faasaga i le maualuga o le glycemia ma le maʻisuka. O le gaosiga o le Glimepiride Canon o loʻo faia foi i Rusia e le kamupani gaosiga o vailaʻau faʻasaina Canonpharma Production. Glimepiride Canon e leai se eseesega faapitoa, o faatonuga o loʻo taʻu mai ai le tutusa o le faʻasaina ma le ono afaina. O le tau o Glimepiride Canon (4 mg No. 30) e 260 rubles. O le vailaʻau o le Glimepirid Canon e tele naua analogues ma mafai ona aoga pe a le talafeagai le vailaʻau mo le maʻi.

E tele naua fualaau oona lea e iai se faʻalavelave faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Metformin o se sui aloaʻia o le hypoglycemic. O le vaega autū o le igoa tutusa (metformin), faʻaitiitia le maualuga o le kulukose ma toetoe lava a le mafai ona oʻo atu i le hypoglycemia. Ae ui i lea, o Metformin o loʻo i ai se lisi tele o faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu. O le tau o le fualaau faasaina Metformin (500 mg Numera 60) o le 130 rubles. Talu ai o lenei vaega o se vaega o se fuainumera tele o vailaʻau, e mafai ona e mauaina ituaiga eseese - Metformin Richter, Canon, Teva, BMS.
  • O isi vailaʻau faʻasaina - Siofor 1000, Vertex, Diabeton MV, Amarilu, ma isi.

O lea la, afai e le fetaui le mafuaaga o le glimepiride, e mafai ona suia e analogues. Ae peitai, o lenei meafaigaluega e aoga i le atinaʻeina o le hyperglycemia.

O faʻamatalaga e uiga i fualaau sili ona lelei e maua ai le suka e maua mai i le vitio i lenei tusiga.

Glimepiride - vailabetic, hypoglycemic drug.
Glimepiride o se vailaʻau oona e faʻamalosi pe a fai le tautala, e aʻafia i le sulfonylurea vaega. E mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka tutoatasi tutoatasi.
Glimepiride e muamua lava e ala i le faaosofia o le faʻasaʻoina o le inisalini mai peta paneta.
E pei o isi sulfonylureas, o lenei aafiaga e faʻavae i luga o le faʻalauteleina o le faʻalogoina o suauu pancreatic i le faʻaogaina o le kulukose. E le gata i lea, o le glimepiride ei ai sona aafiaga i le gasegase, o se uiga foi o isi sulfonylureas.
O sauniuniga ole Sulfonylurea e faʻaaoga ai le inisalini e ala i le tapunia o le alalaupapa o le potassium ATP-faalagolago i totonu ole membrane cell beta pancreatic. O le tapunia o le eletise e mafua ai le faaleagaina o le beta cell, ma, o se taunuuga o le tatalaina o alavai calcium, e oo atu ai i le faateleina o le afaina o le calcium i totonu o le suauu, lea, e oo atu ai i le tatalaina o le inisalini e le exocytosis.
Glimepiride, faatasi ai ma se maualuga maualuga o le fesuiaiga, e fusifusia i se polotini o le membrane beta-cell e fesootai ma le alalaʻau o le ATP-faalagolago, ae peitai, o le nofoaga o lona nofoaga e fusia ai e ese mai le nofoaga masani o le tuufaatasiga o sauniuniga o sulfonylurea.
Posapancretic gaoioiga
O faʻamatalaga o le pancreatic e aʻafia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleleia atili le lagona o le tino i le inisalini ma faʻaititia ai le faʻaaogaina o le insulin i le ate.

Faailoga mo le faʻaaogaina:
Fualaau Glimepiride E faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e le o le inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka pe afai e le mafai ona tausia lelei le suka toto i meaai, faamalositino ma le mamafa.

Metotia faʻaaoga:
Le togafitiga manuia o le maʻisuka e faalagolago i tagata mamaʻi pe a uma se taumafa talafeagai, gaioiga faifai pea, ma le siakiina faifai pea o le toto ma le urine glucose. O le le tausia o taumafa e tagata gasegase e le mafai ona totogiina e ala i le avea o fualaau poo insulin.
Fualaau Glimepiride faʻaaoga e tagata matutua.
O le tui e faʻalagolago i taunuuga o le toto ma le urine goto o iloiloga. Ole fua muamua ole 1 mg o le glimepiride i le aso. Afai o le a mafai ona maua e ia fualaau mo le pulea o le maʻi, e tatau ona faʻaaoga mo togafitiga faʻaleleia.
Afai e le lelei le pulea lelei, e tatau ona faʻalautele le dose i le 2, 3 poʻo le 4 mg o le glimepiride i aso taʻitasi (faatasi ai ma vavao o le 1-2 vaiaso).
Ole fua ole sili atu i le 4 mg i le aso e maua ai iuga sili ona lelei i mataupu taitasi. O le maualuga o le fua fautuaina o le 6 mg o le glimepiride i le aso.
Afai o le fua aupito maualuga ole aso ole metformin e le maua ai le manaia ole tino, e mafai ona amata le togafitiga faʻatasi ma le glimepiride.
I le mulimulitaia o le amataga o le metformin, e tatau ona amata i le maualalo o le kulimepiride, lea e mafai ona faasolo ina faasolo ina faateleina i le maualuga o aso taitasi, e taulai atu i le maualuga o le maualuga o le puleaina o le metabolic. O togafitiga faʻatasi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
Afai o le fua aupito maualuga ole aso o le glimepiride e le o maua ai le atoatoa o le pulea lelei, o le togafitiga o le insulin e mafai ona amata pe a tatau ai. I le maea ai o le amataina o le glimepiride, o le togafitiga o le inisalini e tatau ona amata i se fua maualalo, lea e mafai ona faateleina, e taulai atu i le tulaga manaomia o le puleaina o le metabolic. O togafitiga faʻatasi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
E masani lava, tasi le fua o le glimepiride i le aso e lava. E fautuaina e ave i se taimi lata mai po o le taimi o se taumafataga o le taeao po o - pe afai e leai se taeao - i se taimi lata mai po o le taimi o le taumafataga muamua. O mea sese i le faʻaaogaina o fualaau faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, lafoaʻi le isi tootoo, e le mafai ona faʻasaʻoina e ala i le mulimuli mai o se fuase maualuga. E tatau ona foloina le laulau e aunoa ma le tunu, fufulu i le vai.
Afai o le tagata gasegase ua i ai se tali atu i le hypoglycema i le aveina o le glimepiride i se fualaau o le 1 mg i le aso, o lona uiga o le maʻi e faatoa mafai ona pulea e ala i le mulimuli i se meaai.
Faʻaleleia o le puleaina o le maʻisuka e faʻatasi ma le faʻalauteleina o le lagona lelei i le inisalini, o le mea lea e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le glimepiride ao faagasolo togafitiga. Ina ia aloese mai le hypoglycemia, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau poʻo le togafitiga e tatau ona faʻavevesi atoa. O le manaʻomia mo se iloiloga o suʻega e mafai foi ona tulaʻi mai pe a mamafa le mamafa o le tino o le tagata maʻi poʻo le suiga o le olaga poʻo isi mea e mafua ai le lamatiaga o le hypo- poo le hyperglycemia.
Faʻafeiloaʻiga mai vailaʻau o antidiabetic tautala i le glimepiride.
Mai i isi vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi, e masani ona mafai ona fesuiaʻi i le glimepiride. I le taimi o sea suiga, e tatau ona amanaia le malosi ma le afa o ola o le sui muamua. I nisi tulaga, aemaise lava pe afai o le vailaʻau faʻasaina e umi le ola (mo se faʻataʻitaʻiga, chlorpropamide), e fautuaina e faʻatali ni nai aso aʻo leʻi amataina le glimepiride. O lenei mea e faʻaititia ai le lamatiaga o gasegase o le hypoglycemia ona o le faʻaopoopoga o aʻafiaga o sui e lua.
Ole fua ole laʻau fautuaina ole 1 mg o le glimepiride i le aso. E pei ona taua i luga, e mafai ona faʻaleleia le fualaau i laʻasaga, ma mafaufau i tali i le vailaʻau.
Suiga mai le insulin i le glimepiride.
I tulaga tulaga ese, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II oeo loʻo inuina le inisalini e mafai ona faʻaalia e suitulaga i le glimepiride. O sea suiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻafitauli:
Mafaufau i le aafiaga i le faaaogaina o le glimepiride ma isi sulfrinylurea, e tatau ona amanaia le ono tulai mai o ni uiga leaga ua faamatalaina i lalo e vasega o totoga o okeni ina ia faaitiitia ai le tele o taimi: masani lava ≥ 1/10, masani: ≥ 1/100 i le Glimepiride o se fualaau mo le faaitiitia o le suka i le maʻisuka

Tuua Lau Faamatalaga