E mafai ona ou inu susu i le maʻisuka ituaiga 2

O le mea na tupu na inu ai o ia mai se fagu e tasi ma se tagata pe a ma le 50 ona tausaga, e tusa ai ma ana tala, o loo i ai pea o ia i le falepuipui. O le aso na sosoo ai, o le tale na amata i le tiga i le pusa sao ma le totoga o le pulupulu. I lenei tulaga, e leai se tale malosi, na o le taimi uma lava i le faʻaʻata o loʻo i ai se lagona ou te fia momoe ai. O le fesili pe o le tale e mafai ona tupu vave i le aso pe a mavae le faʻamaʻi.

Mataupu lauiloa

Faʻatasi i:

Faʻatasi i:

Likar.Info i luga o fesoʻotaʻiga lautele:

O le faʻasalalauga faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi ua na o le faʻamatalaga e na o le pau. O metotia faʻaalia o suʻesuʻega, togafitiga, fua o togafitiga faʻapitoa, ma isi. faʻaaogaina oe lava ia e le fautuaina. Ia mautinoa e te faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ina ia e le afaina lou ola maloloina!

O le a le mea taua e mafaufau mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka

O meaʻai mo le maʻisuka e le tatau ona mafua ai le oso maualuga o le kulukose toto. O lona faasinomaga le lelei o le faasino igoa e le silia le 50 iunite. O oloa gaosi susu e ausia lenei fuainumera. O le kalori o mea e maualalo le suasusu o susu susu, o susu e le sili atu nai lo le tulaga fautuaina. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le faʻasaina le susu ma meaʻai uma susu.

Faatasi ai ma le tele o cholesterol, o le meaʻai ma le maʻisuka ituaiga 2, ua fautuaina e aloese mai meaʻai gaʻo o meaola manu. E ui lava o le gaʻo susu e sili atu ona faigofie ona faʻamalifiina nai lo le mamoe, povi po o le puaa, ae faʻamalosia le faʻaleagaina o le lipid metabolism, e faʻamalosia ai foi le alualu i luma o le atherosclerosis, pei o isi.

O le mea lea, e fautuaina e le faʻaaogaina le pata nai lo le 20 g i le aso, kulimi ma kirimi kiripulu (e le sili atu i le 10%) o mea oona gaʻo e faaopoopo i le vasega muamua i vasega lona lua i se sipuni sipuni i le aso. E sili atu le manaia o le kulimi i le faatauina o le 5% gaʻo, ma le sisi - e le sili atu i le 45%.

Faʻaaogaina o meaʻai susu

O le lelei o le susu e aofia ai mea o loʻo i totonu o vailaʻau amino, gaʻo ma gaʻo, gaʻo ma minerale, o lona uiga, vaega uma o le taumafataga. Ae ui i lea, latou te i ai i se tulaga paleni.

O le kulimi e faʻaleleia lelei pe afai e lava le lactase, lea e gaosia ai susu susu - lactose. Afai e le lava, o le taimi e inu ai, afaina, tiga, manava manava, ma le faʻamalosi i totonu o le manaʻoga. O lenei togafitiga e faʻaleagaina poʻo foliga mai i le matua o le 3-5 tausaga ma faʻateleina i tagata matutua.

Suesuega o aʻafiaga o lenei oloa i luga o le tino ua faʻavae ai mea feteenai. O le tele o saienitisi e mafaufau i le susu o le pata o le faavae mo le puipuia o le osteoporosis, ae o isi e vaai i ai o se mafuaʻaga. O le manatu mulimuli o loo faamatalaina e le mea moni e faapea afai e maua le susu, e faateleina le eletise o toto ma o ni meli minerale e matua fufulu ese mai ponaivi.

Se manatu e leʻi faʻasalaina ile susu ma le maʻisuka. E lauiloa o se faʻasaʻo mo le maʻisuka ituaiga 2. Ma o le susu susu o se faʻapogai mo le faʻaleagaina o le inisalini o le gaosia o sela. O le faʻamalositino o le inisalini pe a uma ona faʻaaogaina meaʻai susu latou te tuʻuina i luga o le fala ma fua o le falaoamata, lea e sili ona afaina i le maʻisuka ituaiga 2.

O susu ma maʻisuka e talafeagai?

Tuuina atu uma suʻesuʻega ma feeseeseaiga e uiga i le susu, e mafai ona tatou faaiuina e tatau ona e inu ma le faaeteete. Mo le maʻisuka, o tulafono nei e fautuaina:

  • e iai le faʻamaʻi 1, o le gaʻo susu o loʻo iai i le fuaina o le inisalini - 200 ml o loʻo aofia ai le 1 le falaoa, o le faʻateleina o le lisi ole inisalini e le aʻafia ai tagata mamaʻi (o latou lava siama e sili ona maualalo),
  • faatasi ai ma le ituaiga 2, o meaʻai susu e le ogatasi ma gaʻo, o suamalie suamalie e sili ona lamatia mo le gaʻo,
  • faatasi ai ma le ono tulai mai o le hypoglycemia o le nocturn (o se paʻu mataua i le suka), e le tatau i vaimaʻi ona inu pia susu i le afiafi,
  • o meaʻai uma e leai ni meaʻai e leai ni mea faʻapitoa e fesoasoani i le ate.

O le susu ma le susu o le lapisi mo le maʻisuka ituaiga 2 e leai ni eseesega taua. E tatau ona manatua o latou o meaʻai, ua matua faasaina lava e tineia lo latou galala. 200 ml o susu atoa e faatagaina i le aso. E le mafai ona tuʻuina faʻatasi ma fualaau faisua, fualaau aina, soʻo se isi meaola - iʻa, aano po o fuamoa. E faʻatagaina e faʻaopopo i le falaoa, leisi siʻi.

E mafai ona inu lefir i le maʻisuka ituaiga 2

Afai ei ai le tele o faamatalaga le lelei nai lo le lelei mo le susu mo le maʻisuka, ona iloa lea o lefirfir o se vaega o le soifua maloloina, aua o:

  • e faʻamaopoopoina le tuufaatasiga o le microflora i totonu o le molī o le intestinal,
  • faʻapupula le gaioiga o sela o le tino puipuia,
  • ave le faʻamalosi (fou) ma le manava (tolu aso),
  • faamalosia le tino o le ponaivi
  • faʻaleleia fuamalie,
  • faatulaga le toto,
  • lelei e afaina ai le paʻu,
  • faʻagesegese lalo o le faasologa o le soifua matua.

O le inuina o lenei meainu e lelei mo:

  • ogaoga maualuga
  • gasegase gasegase
  • afaina
  • suiga i le atherosclerotic i totonu o vaa,
  • gaʻo gaʻo o le ate.

Kefir cocktail

Ina ia faʻavave le pa'ū o le mamafa i le maʻisuka, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi lefir ma mea manogi e faʻavaveina ai faiga faʻavae. O lenei tuufaatasiga ua solia i le gastritis. Mo se cocktail o le a e manaʻomia:

  • kefir 2% - 200 ml,
  • aʻa fou ile fatu - 10 g,
  • cinnamon - se sipuni kofe.

E tatau ona ufiufi le aʻa o le ginger i luga o se mea lelei, taʻalo i se mea faʻafefeteina ma le kefir ma faʻaopopo ai le kinamoni. Faʻaalu 1 le taimi i le aso 2 itula pe a uma le 'aiga o le taeao.

Galu o le laisa mo le maʻisuka

O le polotini o le siʻisiʻi kulumatua e iloga i le lelei o le digestibility, o loʻo i ai foi le tele o minerale e faʻaaogaina i le fausiaina o ponaivi, alo o le nifo, lauulu ma fao pepa. O le mea e maua ai le kalori e maualalo i mea taumafa o le 2 ma le 5% gaʻo, o le glycemic index is about 30 iunite.

Ae ui i lea, e tasi le meatotino le lelei - o le malosi e faʻafefe ai le inisalini faʻasao. O lenei mea e matua aʻafia ai le aʻafiaga o le faʻagasologa o le leiloa o le mamafa. O le lamatiaga o le gaosi susu e faateleina i le tuufaatasiga o le siʻi, fualaau mamago, falaoamata ma le suka. O le mea lea, faatasi ai ma le mamafa o le mamafa o le mamafa, keke pīsisi po o pies ma le siʻisiʻi siʻomaga, pancakes ua solia.

Cottage Cheese Candies

O se mea suamalie e leai se aoga e mafai ona avea ma lole e pei o Raffaello. Mo i latou e tatau ona e ave:

  • kusi kulimi - 50 g
  • pulu niu - 30 g,
  • stevia - 5 papa
  • alimonds - 5 fatu.

E tatau ona liligi le Stevia i le sipuniti o le vai ma faatali seia maeʻa uma. Lanu le sisi i totonu o se faʻavevela, faʻafefiloi ma le afa o mea meataalo ma le stevia solution, ia faia ni polo e tutusa le lapoa o le moa. Totonu, tuʻu laulaau eleelea. Ina ia faia lenei mea, e sili atu le sola mo le 10 minute ma sasaa i luga o le vai inu. Uʻu le polo i isi tupe meatau.

Curd casserole

Mo le talone lanu moana o le a e manaʻomia:

  • kusi cheese - 600 g
  • laumei - 100 g
  • eleele oatmeal - 5 sipuni,
  • applesauce - 50 g,
  • stevia - 10 papa.

Stevia ua malepe i totonu o le vai. Paʻu le sisi cheese, oatmeal, applesauce ma le stevia ma se paluga. Faataatia mo le afa itula, faʻafefiloi ma le blueberries ma tao mo 30 minute i le 180 tikeri.

O meatotino o le susu susu e mafai ona maua i le vitio:

Tuua Lau Faamatalaga