Suauu toto 35: o le a le uiga?

E te manaʻo e iloa le mea e fai pe afai o lou suka toto e 35? Ona toe tilotilo ai lea.


O ai e: O le a le uiga o le maualuga o le suka 35:Le mea e fai:Le masani o le suka:
Anapogi i tagata matutua i lalo ifo o le 60 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.3.3 - 5.5
A uma ona 'ai i tagata matutua i lalo o le 60 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.5.6 - 6.6
I luga o se manava gaogao mai le 60 i le 90 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.4.6 - 6.4
Anapogi mo le 90 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.4.2 - 6.7
Anapogi i tamaiti ei lalo o le 1 le tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.2.8 - 4.4
Anapogi i tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.3.3 - 5.0
O le anapogi i tamaiti mai le 5 tausaga le matua ma le tupulaga talavou FaalauiloainaValaau i se falemaʻi! Coma e mafai.3.3 - 5.5

O le masani o le suka o le toto mai se tamatamai lima i luga o se manava gaogao i tagata matutua ma le tupulaga talavou mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.

Afai e 35 le suka, ona manaʻomia lea ole falemaʻi! Valaau i se falemaʻi! I le suka e sili atu ma le 30, e mafai ona tupu mai se coma hyperclycemic.

Faʻafitauli matuia o le maualuga maualuga

O le faaupuga hyperglycemic state o lona uiga o le faateleina o le suka i le tino o le tagata i luga atu o tapulaa taliaina. O le maualuga o le suauu mai le 3.3 i le 5.5 iunite ua avea ma faailoga masani.

Afai o le suka i totonu o le tino o le tagata i luga o se manava gaogao e maualuga atu i le 6.0 iunite, ae itiiti ifo i le 7.0 mmol / l, ona latou talanoa lea i se setete predabetic. O lona uiga, o lenei maʻi e le o le maʻisuka, ae afai e le o faia ni fua talafeagai, o le a mafai ona atiaʻe le maualuga o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka i luga atu o le 7.0 iunite i luga o se manava gaogao, o le maʻisuka ua fai mai. Ma faʻamaonia le suʻesuʻega, o suʻesuʻega faʻaopoopo e faia - o se suʻega mo le glucose senituri, hemoglobin glycated (o le auiliiliga e faʻaalia ai le suka i le 90 aso).

Afai o le suka e maualuga i luga atu o le 30-35 iunite, o lenei tulaga o le hyperglycemy e taufaamatau i ni faafitauli ogaoga e mafai ona atiae i totonu o nai aso po o ni nai itula.

O faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka malosi:

  • Ketoacidosis o loʻo faʻaalia i le faʻapipiʻiina i totonu o le tino o oloa gaosia i le metabolic - tino o le ketone. I le avea ai o se tulafono, ua matauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave faʻafefeteina i le gaioiga o totoga i totonu.
  • E ola se coma hyperosmola pe a tulai mai le suka i le tino i tulaga maualuga, faatasi ai ma le faateleina o le sodium. E tupu mai i le talaaga o le faʻamalolo. E masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe ua silia ma le 55 tausaga.
  • Lactacidic coma e mafua ona o le faaputuputu o le lactic acid i totonu o le tino, ua mafua ona o le le iloa o le mafaufau, manava, ma le taua tele o le toto maualuga.

I le tele o faʻataʻitaʻiga, o nei faʻafitauli e vave ona tupu, i totonu o ni nai itula. Ae ui i lea, o se hyperosmola coma e mafai ona faʻaalia lona atinaʻe i ni nai aso poʻo ni vaiaso aʻo leʻi amataina se taimi taua.

Soo se tasi o nei tuutuuga o se taimi e saili ai se fesoasoani faafomaʻi talafeagai; faʻamaʻi vave falemaʻi o le maʻi.

O le le amanaiaina o le tulaga mo le tele o itula e mafai ona faʻagata ai le soifua maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga