Faʻailoga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka

O fualaau faasaina "Diacarb" ei ai sona aafiaga laiti laiti, e faaitiitia ai le maualuga o le toto i totonu o le ulupoo, aveesea ai le faaalia o le glaucoma, ma puipuia ai le faoa faamalosi. Ole fualaau faasaina e mafai ona matua faateleina le kulukose o le toto, o lea e le fautuaina ai le maʻisuka "Diacarb". I se tulaga o loʻo manaʻomia, e na o le fomaʻi e faʻaaogaina ai le oloa.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le vaega malosi o le fualaau faasaina o le acetazolamide. O le gaioiga o le vailaau e faʻavae i luga o le taofiofia o le gaioiga o le carbonoxidase enzyme i le renal tubules, mata ma le nerve tissues. E tasi lava le taimi i le tino, e vave lava ona gaogao mai le vaega o meaʻai. O fualaau faasaina ei ai ituaiga o aafiaga nei:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • vailaʻau faʻamalosi - faʻaitiitia le faʻaaogaina o sions o le sodium, faʻalautele le aofaʻi o le faʻamaʻiina o le suavai, masima, magnesium, ionic calcium,
  • antiglaucoma - faʻaitiitia le faʻapitoa o le vai i totonu o le potu pito i luma, faʻaitiitia le mamafa i mata,
  • faʻaitiitia le mamafa i totonu o le ulupulu - faʻalavelaveina le faʻaleleia o le suavai ma faʻamautuina lona tafe,
  • antiepileptic - poloka poloka o gaioiga ogaoga i le cerebral cortex.

O vailaʻau o loʻo maua i foliga o papa paepae biconvex mo le faʻafofoga tautala e 250 mg o le acetazolamide. I le fale talavai, o le vailaau faʻatau e faʻatau atu i pusa 12, 24, 30 pcs. i totonu o se manua. O isi fesoasoani fesoasoani o masini pateta, talc, glyco sodium glycoka poʻo le oxide oxide, povidone, microcrystalline cellulose, ma le magnesium stearate.

O afea e tatau ai Diakarba?

Ona o ona aafiaga eseese, o fualaau Diakarb e ave uma i le tuufaatasiga ma isi vailaau ma tutoatasi. Ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i tulaga faʻaleagaina nei ma faʻamaʻi:

I le taimi o togafitiga umi, "Diakarbom" e tatau ona tofotofoina i le tasi le 1-2 vaiaso, siaki le electrolyte numera, platelet count, ma le paleni o le tino-faavae.

Tosiga ma le pulega

O togafitiga togafitiga ma fuataga e ese mai i le maʻi, tausaga, uiga taʻitasi o le tino. O pusa e fai faʻafofoga, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga. O le vailaau e aoga mo le 12 itula. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e faaitiitia pe a uma le 3 aso talu ona amata le pulega, o le mea lea, i le faagasologa o togafitiga i le maeʻa ai o le 3 aso 1-2 aso malolo. E le fautuaina e inu le vailaau mo le silia ma le vaiaso ona o le lamatiaga o le acidosis metabolic. O se fuafuaga talafeagai mo le eseesega o maʻi ma faʻafitauli o loʻo faʻaalia i le laulau.

O le emphysema o se faʻalavelave ogaoga i le ave o fualaau.
  • ogaoga faʻalavelave o le ate ma fatugaʻo,
  • afaina o le tino,
  • maa po o oneone i totonu o fatugaʻo po o vevela,
  • maualalo ole sodium ma le potassium i le toto,
  • siama
  • cirrhosis o le ate
  • bronchial asthma, emphysema.
Toe foʻi i le laulau o mea

Vaega o le faʻaaogaina e le maʻisuka

E mafai vave e le diacarb ona faʻaititia le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto, o le mea lea, e maua ai le maʻisuka ma le faʻaeteete ma faʻamautinoa e tusa ai ma fautuaga faʻafomaʻi. I le togafitiga ma Diakarbom, e mafai e le fomaʻi ona fetuunai le fualaau o le inisalini poo le suka-lowering medicines mo le tautala tautala.I togafitiga uma, e manaʻomia le mataʻituina lelei o le toto o le maʻisuka. I le ogaoga o suiga, ua faalēaogāina vailaʻau.

I le faagasologa o togafitiga, e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o le masima ma le suavai, faʻapea foi ma le mautinoa e suʻe vailaau faʻasaina (Panangin, Asparkam) ma e tele atu meaʻai e maua i lenei elemene (apricot dried, bananas).

Vaʻaiga tutusa

O sauniuniga ma le acetazolamide o se mea galue malosi o Acetazolamide-Acre, Phonurit, Diuremide. O isi vaega o vailaau faʻasaina o le gaioioididase o loʻo aofia i sauniuniga "Daranid", "Neptazan", "Azopt". O nei vailaʻau o loʻo i ai faʻamaoniga tutusa mo le faʻaogaina ma se masini tutusa o gaioiga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O fualaau faasaina ua i ai mea nei:

  • fomaʻi,
  • diuretic
  • anti-glaucoma
  • faʻaitiitia le mamafa o le intracranial.

O le diakarb ua faʻamatalaina o se fualaau faasaina lea e tatau ona faʻamalosi ao le i faia le taotoga e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto, faapea foi ma gasegase e maua ai faʻamaʻi poʻo tuutuuga nei:

  • faateleina le mamafa o tui,
  • epilepsy (faatasi ai ma fomu tuufaatasi, o vailaau ua faatonuina o se togafitiga faigata),
  • agamalū poʻo le faʻaleagaina o le edema, faʻavevesi ona o le le mautonu o fatu fatu.

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se vailaau e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le faʻasolosolo o le muaʻi maʻi, ina ia puipuia ai maʻi o le mauga, faʻapea foʻi ma togafitiga faʻapitoa o le glaucoma lua.

Talosaga

E faia ni laulau i luga ole laulau, e tusa lava po o le a le taumafataga. Ole fualaau faasaina e le mafai ona ulaina, taʻei pe nutimomoia i soo se isi lava auala - na ona foloina atoa, ma solo i lalo i se aofaiga tele o le vai. Tulaga eseese - o nisi taimi e ono misia ai se piliki ona o se mafuaaga se tasi. I lenei tulaga, aua le faaluaina. O le soona fai o le suʻega e le faʻaleleia ai le malosi o le diuretic, ae faʻaitiitia ai le taua tele.

E sili ona lelei le tuʻufaʻatasia o le pulega a Diakarb ina ia leai sona faʻalavelave e aʻafia ai. Aʻo tuʻuina atu faʻamatalaga o ana gaioiga, fautuaina e ave le fualaau faasaina i le taeao ma le aoauli, ina ia e moe filemu i le po e aunoa ma le mafaufau e alu i le faletaele.

Diacarb: faʻapefea ona faʻaaogaina i gasegase e maua i le maʻisuka?

E mafai ona mafai ona maua i le maʻisuka ia Diacarb? O le atinaʻega o togafitiga faʻaleagaina e aofia ai se auala faʻaeteete e le gata i le filifilia o mea taumafa, ae faʻapea foi le faʻafoega o fualaau faasaina.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le faʻaaogaina o papamaa e mafai ona ese - mai le faʻaumatiaina o le ulu o le ulu i se mea faʻamalosia e tausi ai galuega taua o le tino ma tino o le tino. O le mafuaaga lena, o le togafitiga saʻo e tatau ona i ai se felagolagomaʻi ma mafaufau i le tulaga lautele o le soifua maloloina o le tagata maʻi, ae le o se tasi faʻamaʻi.

O tagata uma e iai se maʻi o le maʻisuka e tatau ona logoina a latou fomaʻi e uiga i le tagofia o le laulau ma le i ai o faʻamaʻi pipisi.

O a fualaau faasaina e faasaina e faia faatasi ma le atinaeina o togafitiga?

O le suʻisu-lowering therapy e le masani ona fetaui ma le faʻaaogaina o isi vailaʻau. O le taunuuga o le faʻaaogaina le talafeagai e mafai ona avea ma se feteenaiga i le tulaga o le maualuga o le maualuga o kulukose. E le gata i lea, o faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona tupu mai le suka, lea e le mafai ona faʻamaonia e tusa lava pe filifili saʻo i fualaau ma, o se taunuuga, e amata ona masalosalo le tagata maʻi i le agavaa o lana fomaʻi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O taimi masani o le taimi o le maʻi suka e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le ituaiga o maʻi cardiovascular - maualuga maualuga poʻo le maʻi fatu fatu. I togafitiga togafiti o ia ituaiga maʻi, e mafai ona faʻamautuina vailaʻau, i lalo o le aafiaga o le atinaʻe o le insulin.O le mea lea, o suauʻu ma gaʻo o le maʻisuka taofi le tali atu i le pancreas e gaosia e le insulin. O nei vailaʻau e aofia ai vaega nei o fualaau faasaina:

  1. Filifili filifilia ma le le filifilia-beta-blockers e faʻamalosia ai le ala o le metabolism. E le gata i lea, o lo latou aafiaga e oo atu i le lipid metabolism ma le faateleina o le aofaiga o le cholesterol leaga. O sui autu o beta-blockers o Anaprilin, Atenolol, Bisoprolol, Carvedilol ma Talinolol.
  2. Thiazide-type diuretics, e pei o Hypothiazide, Oxodoline poʻo Chlortalidone.
  3. Faʻasologa o le alalaupapa o le Calcium i se vaitaimi puupuu o le faʻaalia (Verapamil ma Nifedipine).

E sili atu le sui o le faʻaaogaina o fualaau o loʻo taʻua i luga i vailaʻau e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e fesoʻotaʻi ma vailaau e le faʻaaogaina. O nei sui e mafai ona avea ma sui o le paopao channel blockers faatasi ai ma se vaitaimi faaumiumi o gaioiga.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o vailaʻau e le gata na faasaina mo le maʻisuka, ae mafai foi ona mafua ai lona faʻaalia. E aofia ai vailaʻau nei:

  • nisi ituaiga o fomaʻi (aemaise lava mai le vaega o fomaʻi tuʻufaʻatasia) ꓼ
  • glucocorticoids, o vailaʻau faʻamalolo oona
  • tricyclic antidepressants
  • nisi o vailaau anti-TB (e faapitoa lava le tatau ona aloese mai isoniazid) ꓼ
  • moe fua mai le vaega o barbiturates'
  • fualaau faasaina ma fualaau oona e faavae i luga o le acidic nicotinic
  • fualaau faasaina e pei ole doxycycline ??
  • hormonesha pancreatic
  • totogo tuputupu ae
  • fualaau faasaina e faaosofia ai le resitalaina o le palaka ma le peta adrenergic
  • vailaau o nisi o hormones thyroid (thyroxine ma triiodothyronine) ꓼ
  • nisi o vailaʻau faʻasaʻi (diazoxide).

E le gata i lea, o loʻo i ai vailaau e mafai ona faʻateleina ai le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le suka, ma e masani ona mafua ai le hypoglycemia. O fualaau autu e mafai ona mafua ai le pa'ū i le kulukose (ma e le o aofia ai i le vaega ole vailaʻau oona) e:

  1. Antibacterial drugs mai le vasega o sulfonamides.
  2. Ethyl alcohol.
  3. Amphetamine (faʻasologa o vailaʻau).
  4. O nisi o vailaʻau faʻamaʻi pipisi (fibrates).
  5. Pentoxifylline, e masani ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi pipisi.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻaaogaina i le atinaʻe o le kanesa poʻo le rumatism e mafai ona faʻaitiitia ai le glucose.

Mo le tele o tausaga, o le a le taulau ma le manumalo?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maualuga e ala i le ave i aso uma.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi sili ona le lelei e maua ai le maʻi i le tele o faʻafitauli. O le mea e leaga ai, o le maʻisuka e maualuga lona 3 i le olaga faitino. E naʻo maʻi cardiovascular ma le faʻasolosolo i luga o le mafaufau e "pito i fafo". I aso nei, o suʻesuʻega o togafitiga faʻaonaponei ua tuʻuina i le feterale i totonu o atunuu taʻitaʻia o le lalolagi, talu ai o le maʻisuka o se tasi lea o faafitauli aupito sili ona taua o le soifua maloloina lautele.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai e mafai ona puipuia le tele o faʻafitauli i le taimi talafeagai ma le lelei o faʻamaʻi. Saienisi saienitisi e faʻaitiitia le pulea lelei ma toetoe lava a faʻaleagaina ai le lamatiaga o micro-ma macroangiopathy. O le puipuia o le glycemia ma le tausiga faifai pea o le toto masani e faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o maʻi o le ischemic ma cerebrovascular. O le sini autū i le maʻisuka o le faʻamaoniga ma le taui o le gasegase o le gaʻo.O le mea e leaga ai, e le mafai ona fofoina muamua se ituaiga faʻamaʻi, ae o loʻo i ai se avanoa e faʻatautaia ai ma le fesoasoani o fualaau fou fou mo le maʻisuka ituaiga 2 ma taitaia ai se olaga ola malosi.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.
Faitau atili iinei ...

Taʻalo faʻamalosi mo le maʻisuka ituaiga 2

Afai e maua le suka i totonu o le toto ma ua faia se mea e le mautonu-o le maʻisuka, o le mea muamua lava e fai o le suia tele o lou olaga. O le a manaʻomia ai se polokalame e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻateleina le gaioiga faaletino. E naʻo le auala lenei e mafai ona maua ai se lelei lelei o togafitiga. Ae o le sini autū o le faʻaitiitia o le suka i totonu o le tino mo se taimi uumi, ae peitai e tatau ona maua togafitiga. E masani lava, e leai se polokalame o vailaʻau faʻapitoa, o tino taitasi o le tagata maʻi e toʻatasi.

Fai mai tagata popoto o le mea muamua lava o se tagata tomai faapitoa ua maua i le maʻisuka e tatau ona faia o le faatonuina o le Metformin i le maʻi. O le amataga lenei o togafitiga fualaau (pe afai e leai ni faʻamaʻi). O le fualaau oona o le ai ai se aafiaga aoga i luga o maualuga o le suka, fesoasoani e aveesea le mamafa, ma e iai foi se lisi laitiiti o aafiaga o le itu (o se mea taua!) Ma le tau maualalo.

E tele fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2. Ua vaevaeina i ni vaega:

  • Biguanides.
  • Sulfonylurea tapenapenaga.
  • Thiazolidinediones (glitazones).
  • Faʻasalaga faʻapitoa (faʻamamaina).
  • Faʻataga o le Α-glucosidase.
  • Faʻaaogaina.
  • O le inhibitor dipeptidyl peptidase - IV.

O nisi o lapopoa e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei, e ui lava na amata ona faʻaaogaina e faʻafefe ai le maʻisuka i le silia ma le afa seneturi talu ai. Ae o nisi oi latou e le o faʻamoemoeina ma e le o faʻaaogaina i le taimi nei. O le mea lea, Fenformin ma Buformin e le faʻaaogaina ona o le tupu mai o se itu itu - lactate acidosis. Naʻo le fualaau faasaina na tumau pea lona taua mo togafitiga faʻaonapo nei o Metformin.

Metformin e tele sona aafiaga i le tino o le tagata, e fesoasoani ai e faʻaititia le suka:

  • faʻatasi ma le inisalini faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose i le ate, faʻateleina le lagona o le hepatocytes. I le gasologa o le auala, e faʻaleleia ai le sifi o le glycogen ma faʻaititia ai le glycogenolysis,
  • faʻaleleia le gaioiga o le inisalini, faʻateleina le aofaʻi o faʻaleleia,
  • fesoasoani e faʻaleleia le faagasologa o le aveesea o le kulukose mai le tino,
  • toetoe lava a faaleaogaina le ave o le kulukose i totonu o le iniseti, faʻafeʻesea le faʻavavevave o le glycemia. O lenei aafiaga e mafua ona o le faaititia o le fua o le faamamaina o le manava ma le vaivai o le manava,
  • Faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulukose i le tino o le tagata.

O le mea lea, o le gaioiga a Metformin e le o se mea sili ona taua i le aveesea o le mafuaaga moni o le maʻisuka aʻo taofia le faateleina o le maualuga o le suka. Ma le isi, e le mafai e se tasi ona toilalo e matau le aoga aoga o le fualaau faasaina i le faaitiitia o le lamatiaga o le thrombosis ma lona faapalepale lelei e tagata mamaʻi.

Metotisi togafitiga e amata i tamai tootoo (500 mg tasi pe faalua i le aso) faatasi ai ma meaai. Afai i totonu o le vaiaso o le a faʻamalosi lelei le vailaʻau i le tino o le tagata maʻi, e aunoa ma ni aʻafiaga le lelei, ona faaluaina lea o le fualaau.

O le taulaʻi atu i le Metformin, e le mafai e se tasi ona fai mai ua suia le vailaʻau, ua le toe ola mai ma ua paʻu i le tala i togafitiga faʻaonapo nei. Sa avea o ia ma e tumau pea o se faaola ola, lea na laveaiina ai le tele o ola mai se maʻi faʻatuʻi. Ae o le faʻaaloalo i le faʻavae fou o vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e talafeagai.

O le aʻafiaga o nei fualaau oona e faʻavae i luga o le faʻafouina o le faʻamalosia o le inisalini (Ata 1). O le papalama ei ai sona aafiaga i le pancreas, tapunia ai le gaʻo o le kapaila e mafai ona faʻaaogāina ATP-tele ma tatala ai laina o calcium (Ca2 +). E taua tele o lenei vailaʻau e naʻo fegalegaleaiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o masini faʻamaʻi, tapunia ona alalaʻau pālolo.O laina ATPK e maua i totonu o le fatu muso, ma i totonu o neurons, ma i le epithelium, ma o latou tapunia e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga e le mafai ona faʻafanoina mo le tino.

Togafitiga e masani ona amata i le siʻosiʻomaga talafeagai, faʻaopoopoina i le vaiaso e ausia ai le maualuga o le maualuga o le toto.

O aʻafiaga o le sulfonylurea vaega o fualaau faasaina:

  • le le atoatoa i le tuufaatasiga o le toto,
  • hypoglycemia,
  • tupe mama
  • malulu maʻi
  • sasaa ma vevela i luga o le paʻu,
  • faʻasalaga.

O se faʻataʻitaʻiga o fualaau oona i lenei vaega:

  • Glibenclamide,
  • Euglucon,
  • Glimepiride
  • Glipizide,
  • Glycvidon, ma isi.

O lenei kulupu fualaau e aʻafia ai tagata na mauaina ma ua faʻavasegaina o se augatupulaga fou ole vailaʻau oona. O faʻamaumauga e maua ai vailaau faʻasaina i le telefoni feaveaʻi o siama faʻamalosi ma maso. O le faateleina o le lagona o le inisalini i totonu o nei masini ma le ate e mafua mai i le faateleina o le faʻamatalaga o le tele o genes e fesuiaʻi ai le protein e nafa ma le taua o gaioiga gaʻo ma le kulukose.

I le Russian Federation, e 2 fualaau faasaina mai le vaega ua taua i luga ua faamauina ma faamaonia mo le faaaogaina:

O nei vailaau e le talafeagai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o le fatu le fatu o le vasega 3-4 ma o loo i ai le faateleina o le gase transamisan i le 3 pe sili atu taimi. E faasaina ona faʻaaoga i le taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

E tele suʻesuʻega ua faaalia ai o le thiazolidions (glitazones) e matua aoga i le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi o togafitiga ma rosiglitazone i aso uma (4 mg i le vaiaso muamua ma le 8 mg pe afai e leai se itu e matauina), o le glycemia maualuga ua faaitiitia e 1-2 mmol / l ma le 2-3 mmol / l, i le faasologa.

O fualaau nei e fai si puupuu o fualaau oona e maualalo ai le toto suka ona o le malosi o le gaosiga o le inisalini. O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e mafai ai e oe ona pulea le maualuga o le glycemia i le taimi lava e uma ai ona 'ai.

E pei o sulfonylureas, e faʻaaogaina e le au pulega tulafono le pancreas e ala i le tapunia o le ATPK mataʻutia o le membrane ma tatala laina alalaupapa (Ca2 +). O le kesi e ulufale i le β-sene e fesoasoani foi i le gaosiga o le inisalini. O le eseesega, o vaega o fualaau faasaina e aafia ai vaega eseese o le maualuga o seta β.

O fualaau nei o le vaega ua faamauina i Rusia:

O lenei kulupu e aofia ai vailaau faʻasaina ei ai le aafiaga o le hypoglycemie ona o le fesuiaiga o meaʻai gaosi meaai e ala i le polokaina o nofoaga o loʻo i ai le enzymes e nafa ma le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo e le manaʻomia i le maʻisuka.

I Rusia, na o le tasi le inhibitor e aloaia - Acarbose. I lalo o le faatosinaga o lenei vailaʻau, o le tele o meaʻai gaʻoloʻo e le faʻaitiitia, ae o lo latou gasolosolo e vave faʻaitiitia, ma puipuia ai le osooso malosi o maualuga o suka.

O le vailaau faʻasaina ei ai sona aoga aoga i luga o le pancreas, faʻaalia o se vaega o ana galuega, ma puipuia ai mai le vaivai.

O taunuʻuga o suʻesuʻega o Acarbose o se auala e puipuia ai le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka moni lava. I le kulupu o loʻo faʻatonuina ma le faʻafitauli o le kulukose, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le faʻamaʻi na faʻaititia e sili atu i le tolu, e 37%!

Increcinomimetics (glucagon-like polypeptide-1 agonists o le receptor)

Muamua o fualaau faasaina o lenei vaega ua iloa e le lalolagi soifua maloloina faafomai o Exenatide. O fualaau o hormones o le gastrointestinal tract, o loʻo i ai a latou galuega e aʻafia ai aʻafiaga o le maʻisuka. A o taumafa, e tele hormones ua faia e nafa ma le puleaina o le sua oona, le gaioiga o le gallbladder ma le faʻaaogaina o meaʻai. O le galue i se tulaga o le hormonal, o le faʻasalaga e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini ma faʻagesegese ai le faʻamalositino o glucagon, ma faʻamaua ai pea le maualuga o le maualuga o le suka.

Faʻaauau le togafitiga amata i le 5 mcg 2 taimi i le aso mo le itula. A mavae le masina, e mafai ona faaluaina le fualaau.A maeʻa ona e faʻaaogaina se vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2, i le tele o tulaga, e matauina le naʻo, e pasi i le lua i le tolu vaiaso.

O fualaau sili ona fou, lea na faʻaalia i luga o le falemaʻi faʻamatalaga lata mai nei, ua taʻua o le sitagliptin. O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e tutusa lelei lava ma le aafiaga o le tigā, na talanoaina i luga, e faʻavae i luga o hormones o le gastrointestinal tract. Ae o le fualaau faasaina e le o se ituaiga o mea mimetics! O le faʻamalosia o le inisalini e tali mai i le taimi lava e tasi ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le glucagon ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

Na suʻesuʻeina pea Sitagliptin, ma na maua ai e le au suʻesuʻega faʻasaienisi a le lalolagi le faʻataunuʻuga nei:

  • O le fualaau faasaina e fesoasoani i se faʻaititia tele o le kulukose plasma glucose.
  • Faʻaauau le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose plasma pe a uma ona 'ai.
  • Faʻaititia le hemoglobin glyc i se tulaga masani.
  • Faʻaleleia le gaioiga o sē β.

O le le mautinoa o le aoga o fualaau faasaina e le afaina ai foi le mamafa o le tino, o le mea lea e mafai ona saogalemu ai e oo lava i tagata gasegase ma le gaʻo. O le aafiaga o le fualaau faasaina ua umi, o taimi fautuaina o le pulega o le 1 taimi i le aso.

O le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaonaponei ua tumu i ituaiga uma o le suka e faʻaitiitia ai le suka. Ae o tagata atamamai e autasi e faapea afai o se taumafa malosi ma le tele o tui o le suka e maualalo ai le suka e le aumaia ai le faamoemoe faamoemoeina ma le glycemia e le toe toilalo, e tatau ona amata togafitiga insulin. I le faʻatasi ai ma vaega ua faʻamatalaina i luga o faʻasolosolo fou o fualaau oona, o insulin e mafai ai ona pulea atoa le maualuga o le maualuga o le suka o le maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. Aua e te faia e aunoa ma le inisalini togafitiga pe afai, mo soʻo se mafuaʻaga, o le taotoga e faʻaalia mo le maʻisuka.

Inisinia o aso nei
Iniseti pupuu (6-8 itula):

  • Faʻamatalaga Faʻasalalau,
  • Humulin Faʻatasi,
  • NM.

Ole inisalini (3-4 itula):

Taimi umi ole insulin (12-16 itula):

  • Protafan NM,
  • Humulin NPH,
  • Faʻasusu le basal.

Iniseti umi (16-29 itula):

Faʻatasiga o faʻamaʻi:

  • Humulin MZ,
  • Humalog Mix,
  • Mikstard NM,
  • Insuman Comb.

O togafitiga e faʻamautinoa ai le maualuga o le maualuga o le toto toto ua filifilia mo tagata maʻi taitoatasi, i le amanaia o le aʻafiaga o aʻafiaga o le tino ma le manatu o le tino i se vaega faapitoa o fualaau. I le taimi lava e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina le Metformin. Afai e le mafai ona ausia se tulaga masani o le glycemia, o vailaʻau fou o le vaega e tasi poʻo le faʻasologa o togafitiga e filifilia.

Vaʻai faalelei lau soifua maloloina!

O le a le dyslipidemia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

Faailoga o le toto maualuga (glucose) (suka)

  • Soosooga faʻatasi
  • Slimming
  • Vaʻa vevela
  • Namu fasipolo
  • Taʻavale taua
  • Maualuga maualuga (maualuga maualuga)

Pills paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex.

Tagata faʻatau: microcrystalline cellulose - 80.76 mg, povidone - 8.64 mg, colloidal silicon dioxide - 1.8 mg, sodium croscarmellose - 7 mg, magnesium stearate - 1.8 mg.

10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.

O le acetazolamide o se mea e masani ai le carbonic anhydrase inhibitor i le gaioiga vaivai o le diuretic. Carbonic anhydrase (KA) o se enzyme e aafia i le faagasologa o le faamamaina o le carbon dioxide ma le faʻamaʻaina o le carbonic acid. O le faʻamaina o le carbonic anhydrase e faʻaitiitia ai le fausia o ionic bicarbonate, ma faʻaititia ai le faʻaitiitia o le suauu i totonu o potu. O aʻafiaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Diacarb e mafua mai i le faʻaaogaina o le molecule: o plexus vascular o le mafaufau, o le nephron vavalalata, o le tino o le tino o le mata, toto mumu mumu.

Acetazolamide o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai faʻafitauli o le gataifale ma le maualuga o le intracranial e ala i le faʻaitiitia o le gaosia o le gaosiga o le gataifale i le maualuga o plexus vascular o le mafaufau.O le taofiofi o le carbonic anhydrase i ependymocytes o le vascular plexus e faʻaitiitia ai le mamafa o le avega leaga ile tino ependymal ma faaitiitia ai le filtration gradient o le plasma i totonu o le lua o ventricles o le mafaufau.

Acetazolamide e faʻaaogaina i le togafitiga o le matematika tusitusi e mafua mai i le vaivai o le diuretic. O le iʻuga o le faʻalavelaveina o le gaioiga o le carbonic ahydrase i le vaega vavalalata o le nephron, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le fausia o le carbonic acid ma le faaitiitia o le resbsorption o le bicarbonate ma le Na + e le tubit epithelium, ma o le mea lea, o le faʻasaoina o le suavai e faʻapupulaina ai. Acetazolamide faʻapupula le manava o le bicarbonates, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o acidosis. O le Acetazolamide e mafua ai fatugaʻo e faʻamalosi ai phosphates, magnesium, calcium, lea e mafai foi ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le gataifale. I le isi 3 aso o le togafitiga, o le toe faʻaaogaina o le Na + i totonu o le vavalalata faʻasalaga e faʻamaonia ai le faʻamalosia, faʻaitiitia ai le totogia o le vailaʻau o Diacarb.

A maeʻa le 3 aso talu mai le amataga o le faʻaogaina, o le acetazolamide e leiloa ana meatotino. A maeʻa le malologa mo togafitiga mo ni nai aso, ona toe amata lea o le acetazolamide fou ona o le toe faʻaleleia o le gaioiga masani o le carbonic anhydrase o le nephron vavalalata.

Acetazolamide e faʻaaogaina e togafitia ai glaucoma. I le taimi o le faia o foliga malie o le mata, o vailaʻau bicarbonate e mafai ona feaveaʻi i totonu o le potu pito i luga mai le cytoplasm o suauu e leai ni pigmentia e totogi ai le keneka o paipa oona ona o le fegasoloaʻiga masani o Na + ions. O loʻo faʻamaonia e le initaneti CA le faʻavaeina o le acidic acid, ma faʻaitiitia ai le gaosiga o le HCO3 -. I le leai o se fuainumera talafeagai o ions HCO3 - o le alualu i luma o le alualu i luma o le alualu i luma, lea e faapogai ai se faaitiitia o le pulelasi o le malie malie. O le faʻamaina o le carbonic anhydrase o le tino o le ciliary e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le malie o le potu pito i luma o le mata, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le intraocular. O le faapalepale i lenei aafiaga e le tupu. Pe a ave le acetazolamide, e amata ona faʻaitiitia le ophthalmotonus pe a uma le 40-60 minute, o le maualuga o le gaioiga e matauina pe a ma le 3-5 itula, o le mamafa o le tino e tumau i lalo o le laasaga muamua mo le 6-12 itula. I le averesi, o le mamafa o le toto e faʻaitiitia i le 40-60% mai le amataga.

O le vailaʻau e faʻaaogaina e avea o se adjuvant i le togafitiga o le maʻi maʻi, aua le faʻasaina o le carbonic ahydrase i le faiʻai o le nerve cells e faʻaleagaina ai le le fiafia.

O le Acetazolamide e lelei lona gaogao mai le vaega o meaʻai. A maeʻa ona ave le vailaau faʻamaʻi i totonu ole fua ole 500 mg Cmax o le gaioiga galue o le 12-27 μg / ml ma e maua i le mavae o le 1-3 itula. O le maualuga o le maualuga o le acetazolamide i le plasma e tausia mo le 24 itula talu ona ave le fualaau faasaina.

Tufatufaina ma le metabolism

E tufatufaina faasolosolo i toto mumu mumu, plasma toto ma fatugaʻo, i se tulaga maualalo - i le ate, muso, mata ma le fatugalemu tutotonu. Faʻailo i totonu o le pa puipui o le placental, faʻasala i sina vaega ole susu susu.

E le faʻapipiʻiina i totonu o masini ma e leʻo faʻafefiloi i totonu o le tino.

E mafua mai fatugaʻo e le suia. E tusa ma le 90% o le fualaau faʻasolo e faʻateleina i le urini i totonu o le 24 itula.

- faʻasologa o le tusitusi (agavaʻa pe agavaʻa, faʻatasi ma le alkalosis),

- faʻamafanafanaga o se osofaʻiga mataʻutia o le glaucoma, tapenaga sauniuni o tagata gasegase, faʻasalaga masani o le glaucoma (i le fomaʻi togafitiga),

- faʻatasi ai ma le epilepsy e avea o se togafitiga faaopoopo mo vailaʻau faʻamaʻi pipisi,

- faʻamaʻi maualuga "maualuga-maualuga" (o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le taimi o le faʻataʻatitia),

- faʻasolosolo o le ava, gasegase o le intracranial (faʻasaga maualuga o le intracranial, maualuga o le intracranial pe a maeʻa le taotoga i le ventricular) i le togafitiga faigata.

- faʻafitauli matuia,

- faʻafitauli o le ate (faʻafitauli o le atinaʻe o le encephalopathy),

- O le tolu tausaga o le maitaga,

- tamaiti ei lalo o le 3 tausaga,

- Faʻaaogaina o le vailaʻau.

Ma le faaeteete: edema o le faʻasologa o le hepatic ma le toe fanau mai, o le faʻatasi ma le acetylsalicylic acid (doses sili atu i le 300 mg / aso), pulmonary embolism ma emphysema (lamatiaga o le acidosis), II ma le III o le tolu o le maʻitaga.

O le fualaau faasaina ua faia i le tautala, e pei lava ona faatonuina e le fomai.

I le tulaga o le misi fualaau faasaina, o le isi fualaau e tatau ona le faʻateleina.

I le amataga o togafitiga, ave le 250 mg i le taeao. Ina ia ausia le maualuga o le toto, e tatau ai ona ave le Diacarb 1 taimi / aso i isi aso uma pe 2 aso i le laina ma se aso malolo tasi. O le faateleina o le fualaau e le faaleleia ai le aafiaga o le diuretic.

E tatau ona avea le suʻega o se vaega o togafitiga faigata.

Mo tagata matutua i tatala mata glaucoma o le fualaau faasaina ua faatonuina i se fualaau o le 250 mg 1-4 taimi / aso. O mea e sili atu i le 1000 mg e le faateleina ai le togafitiga. At secondary glaucoma o le fualaau faasaina ua faatonuina i se fualaau o le 250 mg i le 4 itula i le ao. I nisi o tagata gasegase, o le togafiti togafitiga e faʻaalia pe a maeʻa le faʻafoega o le vailaʻau i se fualaau o le 250 mg 2 taimi / aso. At osofaiga a le glaucoma - 250 mg 4 taimi / aso.

Tamaiti e sili atu i le 3 tausaga i glaucoma osofaiga - 10-15 mg / kg mamafa o le tino / aso ile 3-4 doses.

A maeʻa le 5 aso o le faʻatagaina, ave se malologa mo le 2 aso. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, e tatau ai ona faʻamaonia sauniuniga o le palukalo, mea taumafa e faʻamalolo ai le potassium.

At sauniuniga mo taotoga tofia 250-500 mg i le aso muamua ma i le taeao i le aso o le taotoga.

Lafo mo tagata matutua: 250-500 mg / aso i le 1 inumaga mo le 3 aso, i le aso 4 o le malologa.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le acetazolamide ma isi faʻamalosi, o le 250 mg 1 le taimi / aso e faʻaaogaina i le amataga o togafitiga, faʻaititia le siʻitia pe'ā tatau.

Lafo mo tamaiti e silia ma le 3 tausaga: 8-30 mg / kg / aso, vaevaeina i 1-4 inumaga. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 750 mg.

Aute maualuga "maualuga maualuga" faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o le vailaʻau i se fua faatatau ole 500-1000 mg / aso e fautuaina. I le tulaga o le vave alu - 1,000 mg / aso.

E tatau ona faʻaaoga le vailaʻau i le 24-48 itula ao lei aʻe. I le tulaga o faʻamaʻi o le maʻi, e faʻaauau togafitiga mo le isi 48 itula poʻo le umi, pe a manaʻomia.

O le faʻasolosolo o le Liquorodynamic, le maualuga o le intracranial

O le faʻaaogaina o le vailaʻau i se fualaau o le 250 mg / aso po o le 125-250 mg i le 8-12 itula uma e fautuaina. E maua le maualuga o le togafitiga i le taimi e ave ai le fua ole 750 mg / aso. Ina ia ausia le malosi o le togafiti, o le a le manaʻomia i aso uma le puleaina o fualaau faasaina.

O aʻafiaga e le talafeagai e faʻavasegaina e tusa ai ma le taimi e tupu ai ma e tusa ai ma totoga ma mamanu. O le faʻamatalaga o loʻo i lalo o le faʻafia ona tupu mai o faʻafitauli e le manaʻomia e talia: masani (> 1/10), masani (> 1/100, 1/1000, 1/10 000,

O fualaau faasaina "Diacarb" ei ai sona aafiaga laiti laiti, e faaitiitia ai le maualuga o le toto i totonu o le ulupoo, aveesea ai le faaalia o le glaucoma, ma puipuia ai le faoa faamalosi. Ole fualaau faasaina e mafai ona matua faateleina le kulukose o le toto, o lea e le fautuaina ai le maʻisuka "Diacarb". I se tulaga o loʻo manaʻomia, e na o le fomaʻi e faʻaaogaina ai le oloa.

O le vaega malosi o le fualaau faasaina o le acetazolamide. O le gaioiga o le vailaau e faʻavae i luga o le taofiofia o le gaioiga o le carbonoxidase enzyme i le renal tubules, mata ma le nerve tissues. E tasi lava le taimi i le tino, e vave lava ona gaogao mai le vaega o meaʻai. O fualaau faasaina ei ai ituaiga o aafiaga nei:

  • vailaʻau faʻamalosi - faʻaitiitia le faʻaaogaina o sions o le sodium, faʻalautele le aofaʻi o le faʻamaʻiina o le suavai, masima, magnesium, ionic calcium,
  • antiglaucoma - faʻaitiitia le faʻapitoa o le vai i totonu o le potu pito i luma, faʻaitiitia le mamafa i mata,
  • faʻaitiitia le mamafa i totonu o le ulupulu - faʻalavelaveina le faʻaleleia o le suavai ma faʻamautuina lona tafe,
  • antiepileptic - poloka poloka o gaioiga ogaoga i le cerebral cortex.

O vailaʻau o loʻo maua i foliga o papa paepae biconvex mo le faʻafofoga tautala e 250 mg o le acetazolamide. I le fale talavai, o le vailaau faʻatau e faʻatau atu i pusa 12, 24, 30 pcs. i totonu o se manua.O isi fesoasoani fesoasoani o masini pateta, talc, glyco sodium glycoka poʻo le oxide oxide, povidone, microcrystalline cellulose, ma le magnesium stearate.

Ona o ona aafiaga eseese, o fualaau Diakarb e ave uma i le tuufaatasiga ma isi vailaau ma tutoatasi. Ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i tulaga faʻaleagaina nei ma faʻamaʻi:

O le fualaau faasaina e masani ona faatonuina mo le fetogi o tagata mamaʻi.

  • fulafula
  • glaucoma (faʻaitiitia le mamafa i totonu o le potu o mata i le tulaga o se osofaiga ogaoga poʻo sauniuniga mo se taotoga),
  • epilepsy (o se vaega taua o le togafitiga o togafiti),
  • toto maualuga i totonu o le suka,
  • gaosiga tele o le pito i tua o le taliga i totonu,
  • saoasaoa o fetuunaiga i faamaʻi mauga,
  • lafoaia o siti o le uric acid i totonu o sooga,
  • faʻamatalaga o le maʻi o le muaʻi maʻi.

I le taimi o togafitiga umi, "Diakarbom" e tatau ona tofotofoina i le tasi le 1-2 vaiaso, siaki le electrolyte numera, platelet count, ma le paleni o le tino-faavae.

O togafitiga togafitiga ma fuataga e ese mai i le maʻi, tausaga, uiga taʻitasi o le tino. O pusa e fai faʻafofoga, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga. O le vailaau e aoga mo le 12 itula. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e faaitiitia pe a uma le 3 aso talu ona amata le pulega, o le mea lea, i le faagasologa o togafitiga i le maeʻa ai o le 3 aso 1-2 aso malolo. E le fautuaina e inu le vailaau mo le silia ma le vaiaso ona o le lamatiaga o le acidosis metabolic. O se fuafuaga talafeagai mo le eseesega o maʻi ma faʻafitauli o loʻo faʻaalia i le laulau.

Pills paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex.

Tagata faʻatau: microcrystalline cellulose, povidone, sodium croscarmellose, colloidal silicon dioxide, magnesium stearate.

10 pi - pepa faʻaola (3) - teuina o pepa pepa.

Diuretic mai le vaega o le carbonic anhydrase inhibitors i le gaioiga vaivai o le diuretic. O le faiga o le gaioiga e fesootaʻi ma le taofia o le faʻasaʻolotoina o Na + ma H + ions i le moleculate acidic acid. O le faʻasaina o le gaioiga o le carbonic ahydrase e Diacarb e faʻasaina ai le synthesis o le carbonic acid i le vavalalata vavalalata o le nephron. O le leai o le carbonic acid, o le punavai o H + ions e manaʻomia ona suia i Na + ions, e faʻapupula ai le excretion o le sodium ma le vai e fatugaʻo. O se taunuuga o le faʻasaʻolotoina o le tele o le sodium i le vaega vaʻavaʻa o le nephron, i lalo o le uunaiga a Diakarb, o le suia o Na + ions ma K + ions e faʻapupula, lea e mafua ai le tele o mea e leiloa mai le potassium ma le atinaʻeina o le hypokalemia. O le diacarb e faateleina le manava o le bicarbonates, lea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le acidosis metabolic. E mafua ai le faʻamalosi o le urini o le phosphate, magnesium, calcium, lea e mafai foi ona taʻitaʻia ai le le atoatoa o le tino.

A maeʻa le 3 aso mai le amataga o le faʻaaogaina, ua leiloa e Diakarb ona mea tau inisiua. A maeʻa le malologa mo togafitiga mo ni nai aso, o le Diacarb fou ua toe faʻatulagaina o le a toe amataina le aʻafiaga ona o le toe faʻaleleia o le gaioiga masani o carbonic anhydrase.

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le paʻu e faʻaaogaina e togafitia ai glaucoma. O le faʻamaina o le ciliary carbonic ahydrase e faʻaitiitia ai le faʻamalosi o le malie o le potu pito i luma o le mata, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le intraocular.

O le vailaʻau e faʻaaogaina o se adjuvant i le togafitiga o le maʻi maʻi. O le faʻasaina o le carbonic anhydrase i totonu o namefu o le mafaufau e faʻalavelaveina ai le le fiafia.

E faʻaaogaina le diacarb e togafitia ai le maʻi o le gataifale ma le maualuga o le toto. O le vailaau faasaina e taofia ai le gaioiga o le carbonic anhydrase i le mafaufau, aemaise lava, i plexuses o ventricles ma le faaitiitia o le gaosiga o le suavai.

E suia e le Diacarb le tulaga o le acid-base i le itu o le acidosis metabolic, lea e faʻaaoga e togafitia ai faʻafitauli o le manava, e aofia ai moe maʻi apnea ogatotonu tutotonu.

O le Acetazolamide e lelei lona gaogao mai le vaega o meaʻai. A maeʻa le faʻafofoga tautala ile fua ole 500 mg Cmax (12-27 mcg / ml) e maua i le 1-3 itula.I ni nai faʻaopoopoga, e taofia i le toto mo le 24 itula mai le taimi o le pulega.

Tufatufaina ma le metabolism

E le faʻapipiʻiina i totonu o masini ma e leʻo faʻafefiloi i totonu o le tino.

Acetazolamide e sopoia le pa puipui. O se vaega itiiti o loʻo faʻateleina i susu susu.

E mafua mai fatugaʻo e le suia. A maeʻa le faʻamaʻiina, pe a ma le 90% o le avega o loʻo ave i totonu ole 24 itula.

  • fulafula i le faaletonu o le fatu po o fualaau
  • Glaucoma le tumau-angle, glaucoma lua, kesi-tapunia le glaucoma (e faʻaitiitia ai le mamafa o le intraocular mo togafitiga mo taimi pupuu ma aʻo lei faia ni faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻaaogaina o le glaucoma)
  • epilepsy (faʻatasi ma isi faʻamalosi) - mo nai gaioiga laiti (petit mal) i tamaiti ma le tele o le faoa (vevela tele) i tagata matutua, faʻatasi ma ni mea fefiloi,
  • maʻi maualuga maualuga (o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le taimi o le faʻamalologa, ae o lona aʻafiaga i faʻaaliga o le maʻi lava ia e valea),
  • faʻateleina le mamafa o le tui (faʻavavega o le toto o le intracranial, maualuga o le intracranial pe a maeʻa le taotoga i le ventricular).

O le fualaau faasaina e faia i le tautala. I le tulaga o le misia o fualaau faasaina, aua le faʻapipiʻi le fualaau i le isi fualaau.

O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona fuafuaina taitoatasi e tusa ai ma le tau o le mamafa o le toto.

    250 mg (1 lepa.) 1-4 taimi / aso.

O luga o luga o le 1 g (4 papa) e le faʻaleleia ai le togafitiga.

    250 mg (1 lepa.) 4 itula uma

I nisi o tagata gasegase, o le togafiti o togafitiga e aliali mai i le maea ai o le fualaau o le 250 mg (1 lepa.) 2 taimi / aso (faatasi ai ma togafitiga pupuu).

At uʻamea mataʻutia-faʻamaʻapeʻa osofaʻiga o le glaucoma ole fua muamua ole 500 mg (2 papa), ona faʻaititia lea o le dose i le 125 mg (1/2 papa) poʻo le 250 mg (1 papa) 4 taimi / aso.

Mo tagata matutua ua faatonuina i se fualaau o le 250-500 mg / aso i le tasi fualaau mo le 3 aso, i le aso 4 - o se malologa.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le acetazolamide ma isi faʻamalosi totoga, 250 mg (1 lepa.) 1 taimi / aso e faʻaaogaina i le amataga o togafitiga, faʻaititia le siʻitia pe'ā tatau.

Tamaiti e 4-12 masina ua faatonuina i se fualaau o le 50 mg / aso ile 1-2 tootoo, i le matua o le 2-3 tausaga - 50-125 mg / aso ile 1-2 tootoo, i le 4-18 tausaga le matua - 125-250 mg 1 taimi / aso i le taeao.

I tamaiti, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i se fua o le sili atu i le 750 mg / aso.

Edema ma faʻamaʻi totoʻa

Ole fua muamua o le vailaʻau e 250-375 mg (1-1.5 taʻaloga) 1 taimi / aso i le taeao.

O le maualuga o le diuretic taunuʻuga e maua i le taimi e ave ai le fualaau faʻamaʻi i isi aso uma poʻo le 2 aso i le laina ma se aso malolo tasi.

I le togafitiga o le toilalo o le fatu, ua faatonuina ai Diakarb e uiga i le talaaga o togafitiga masani (mo se faataitaiga, o le tofiaina o glycosides cardiac, sauniuniga o le potassium, meaʻai ma le maualalo o le sodium content).

Le fiva e mafua mai i fualaau

250-375 mg (1-1.5 tab.) E fautuaina 1 taimi / aso poʻo le 2 aso i le laina faʻatasi ma se malologa e tasi aso.

Maʻi Agavaʻa Maualalo

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻamaʻi i le fua ole 500-1000 mg (2-4 papa) i le aso ile tutusa o tui ua fautuaina.

I le tulaga o le vave oso - 1 g (4 papa) i le aso i tutusa laasaga.

E tatau ona faʻaaoga le vailaʻau i le 24-48 itula ao lei aʻe. I le tulaga o faʻamaoniga o le faʻamaʻi, e faʻaauau togafitiga mo le isi 48 itula pe sili atu, pe a manaʻomia.

E fautuaina le faʻaaogaina o le Diakarb i se fualaau o le 250 mg (1 lapa.) I le aso poʻo le 125-250 mg (1 / 2-1 taʻaloga). O taimi uma 8-12 itula.

O le maualuga o le togafitiga o le tino e maua pe a ave i se fualaau o le 750 mg (3 papa) i le aso i tutusa laasaga.

Faʻatasi ai ma le leai o se aoga o le toe faia o punctures e mafai ona faʻaaogaina le fualaau faʻamaʻi i se fua faatatau o le 500 mg 3 taimi / aso.

Togafitiga ma Diacarb ua tuʻufaʻatasia ma le faʻaitiitia o le masima ma le vai.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave:

    paresthesia, faʻalogologo leiloloa poʻo le manava, moe ma le le mautonu, faʻavave o le tino, photophobia, maʻi pipili.

Mai le fualaau oona:

    le lava le fiaai, afu, vomiting, manava manava, vevesi o le vevela, manava manava ma le polyuria, hepatic colic.

Mai le itu o le metabolism:

    o le gasegase gasegase ma le eleelea electrolyte, glucosuria.

Mai le itu o le okeni o le faaaliga vaaia:

    urticaria, anaphylaxis, erythema multiforme, maʻi Stevens-Johnson, maʻi Lyell.

Mai le polokalama urinary:

    fomaʻi taʻavale, faʻasologa o le tino, nephrolithiasis, urolithiasis, hematuria.

Mai le polokalame o le hemopoietic:

    agranulocytosis, thrombocytopenia, leukopenia ma le anemia aplastic, leai o le gaʻo o le toto, pancytopenia.

    faateleina le vevela, faateleina le lagona i le malamalama.


  1. Kasatkina E.P. O loʻo maʻi le maʻisuka i tamaiti: monograph. , Fomaʻi - M., 2011 .-- 272 itu.

  2. Betty, Itulau Brackenridge Diabetes 101: O se Taʻiala Faigofie ma le Faʻapitoa mo i Latou o loʻo Iso Insulin: O se Monograph. / Betty Page Brackenridge, Richard O. Dolinar. - M.: Polina, 1996 .-- 192 itu.

  3. Endocrinology. Big Medical Encyclopedia, Eksmo - M., 2011. - 608 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

I le taimi nei, o loʻo maua Diacarb i se pepa e tasi - pupuʻu tautala. O pepa e vali paʻepaʻe, faʻafiafia, biconvex foliga ma tuʻuina atu i falemaʻi i totonu o pusa e 10, 24 ma le 30.

O le tuufaatasiga o pepa e avea o se elemene galue e aofia ai acetazolamide i se tasi metotia o le 250 mg. O lona uiga, o papa taʻitasi o Diakarb e 250 mg o le mea galue. I le avea ai ma vaega fesoasoani, o mea nei e masani ona aofia ai i le tuufaatasiga o pepa a Diakarb:

  • Silica colloidal
  • Croscarmellose sodium
  • Microcrystalline cellulose,
  • Povidone
  • Magnesium stearate.

O nisi taimi, i totonu o fualaau o Diacarb, e le o mea o loʻo lisiina i luga o loʻo faʻaaoga e avea ma vaega fesoasoani, ae o le pateta masima, talc ma le kulimi koko satela.

O faʻasinomaga uma o meaʻai i faʻamaumauga o Diacarb ua faʻamaonia ma saogalemu. Naʻo le leai o ni vaega, ua filifili le kamupanī e ave se isi seti o mea faʻapitoa. O pusa i seti uma o mea faʻaleagaina e le eseese mai le tasi ma le isi i le ogaoga o le togafiti o togafitiga, o lea e mafai ai ona filifili se filifiliga mo togafitiga.

Pau lava le mafuaʻaga e te manaʻomia ai le iloa o le tuufaatasiga o vaega fesoasoani o le i ai o ni mea e afaina ai le tino po o se uiga i tagata faapena. I lenei tulaga, e tatau ona filifili Diacarb faʻatasi ai ma lena filifiliga o vaega o ausilali, e leai se tasi o se tagata e iai se faʻafefe i le. Afai e muamua faʻaaogaina e se tagata ia Diakarb, ma ua ia atiina ae se maʻi, ona tatau lea ona ia taumafai e ave le fualaau faasaina ma se vaega eseese o vaega fesoasoani. Afai e tupu aʻe se allergy, e tatau ona e taofia le tagofia o le fualaau faasaina ma ia manatua mo oe lava ia ei ai se faʻafitauli faʻafefe i le acetazolamide (o le gaioiga galue).

Lelei togafitiga (mai i ai papa maʻalaʻau Diacarb)

O loʻo i ai i le Diacarb nei faʻafitauli faʻapitoa:

  • Gaioiga faʻamalosi
  • Aafiaga faʻapipiʻi
  • Antiglaucoma faatinoga
  • E faʻaitiitia ai le mamafa o le intracranial.

Gaioiga faʻamalosi Diakarba e fesoʻotaʻi ma isi mamanu e vaivai, ae e mafai ona iloa. O le masini o le gaoioiga diuretic a Diakarb, e faapea, faatasi ai ma le faateleina o le pulelasi o le urine, o le tele o le potassium e alu ese mai le tino i le taimi e tasi ma le vai. O le mafuaʻaga lea, e le talafeagai ai le faʻaaogaina o le potassium (mo se faʻataʻitaʻiga, Asparkam, Panangin, Aspangin, ma isi) ina ia mafai ai ona toe faʻatumu le aofaiga masani o lenei microelement i totonu o le toto ma siama, ma puipuia le hypokalemia faatulagaga).

E le gata i lea, o le Diacarb e faʻapupulaina ai le faʻataʻitaʻiga urinary o phosphates, magnesium ma le calcium, ae i se tau maualalo nai lo le potassium.Ae peitai, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina o Diakarb (umi atu i le 2 vaiaso mulimuli), e tatau foi ona taofi lenei mea i le mafaufau ma ia faia ni tapenaga faaopoopo o le calcium, magnesium ma le phosphorus e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi le gasegase.

O le faiga o le gaioiga a Diakarb e faapea a maeʻa aso e tolu o le faʻaogaina, o le a leiloa lona aafiaga ole toto. O le mea lea, o le tagofia o fualaau faasaina ina ia mafai ai ona aveese le vai mai le tino mo le silia ma le tolu aso sosoo e leai se aoga. Ae peitai, afai a maeʻa le 2 i le 3 aso o le aveina o le Diakarb, faʻavave se malologa puupuu mo le 1 i le 3 aso, e toe amata foi ona maua e le vailaʻau le malosi. O le mafuaʻaga lea e le tatau ai ona faʻaauau pea le faʻaogaina o le Diacarb, ae faʻatasi ai ma ni malologa pupuu, ina ia leai se aoga o le fualaau oona.

I le faaopoopo atu i le aafiaga o le diuretic, ua i ai foi Diakarb gaoioiga antiglaucoma, o lona uiga, e faʻaitiitia ai le mamafa o le intraocular. O le fualaau faasaina e faʻaititia ai le tele o le susu na gaosia i totonu o le potu pito i luma o le mata ma, o lea, e faʻaitiitia ai le mamafa o le intraocular.

E le gata i lea, o le Diakarb e faaitiitia ai le tele o le susu na gaosia i totonu o le fogafale ma le gataifale, lea e fesoasoani i le faavasegaina o le gaioiga o le suavai ma le suavai. faʻaitiitia le mamafa o tui. O le mea lea, o le fualaau faasaina e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻalavelave faʻalavelave e fesootaʻi ma le faʻateleina o le mamafa o le intracranial.

Aafiaga faʻapipiʻi Diakarba e mafua mai i le mea moni o le fualaau faasaina e taofia ai le malosi o le le mautonu o le tino i le fausiaina o le mafaufau.

I le faʻaopoopoga i aʻafiaga autu o loʻo faʻaalia, i le falemaʻi, o loʻo faʻaaogaina le itu o le fualaau faasaina - o le malosi e mafua ai le acidosis metabolic. O le mea moni e faapea o le acidosis metabolic e faʻamamaʻaina ai faʻafitauli o le manava, e aofia ai le moe i le moe.

Tulafono lautele o le faaaogaina

O pusa e tatau ona tautala faʻafofoga, e tusa lava po o le a le meaʻai, faʻamalo atoa, aua le faʻafefe, faʻatau pe taina i se isi lava auala, ae inu tele vai (afa afa ua lava).

Afai na e misia le isi fualaau o Diakarb, faʻafuaseʻi e le tatau ona e faaluaina i le aso e sosoo ai, e taumafai e toe faʻatumu le aofaʻi o fualaau faasaina i le tino. O le mea moni, o le ave maualuga o doses o Diakarb e sili atu nai lo le mea ua fautuaina, e le faʻaleleia ai le aafiaga diuretic, ae i se isi itu, e faʻavaivaia. O le mea lea, o le tele o fualaau o Diakarb e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o aʻafiaga o aʻafiaga, ae o le a le maua ai se aafiaga o le diuretic.

E sili atu le ave o fualaau faasaina i le taeao po o le aoauli, ina ia mafai ai ona alu lemu i le faletaele ma e le mafatia i ala masani i le po ona o le faʻamalosia e urinate.

Faʻataʻitaʻiga o le tau

Talu ai ona o le faʻaaogaina o Diakarb mo le sili atu ma le tolu aso sosoo e mafua ai le le atoatoa o le malosi o le fualaau oona, o le polokalame o lona faʻaaogaina e masani ona vavalalata. O le malolo i le aveina o le Diakarb e tatau ai ina ia malolo ai le tino ma toe faʻaleleia ai, ma toe faʻafouina le malosi o le vailaʻau i le tele e mafai ai.

I le taimi nei, o mea nei e mafai ona faʻaaoga ai le Diakarb regime:

1. Ave faʻasologa o fualaau o Diacarb i isi aso uma,
2. Faʻaaoga fualaau i le gaʻo manaʻomia mo lua aso sosoo, ona fai lea o se malologa mo le aso e tasi. A maeʻa se malologa, inu le fualaau faasaina mo le lua aso i le laina, ona toe momoe mo se aso, ma isi,
3. Faʻaaoga fualaau i le gaʻo manaʻomia mo aso e tolu, mulimuli ane fai se malologa mo le 1 i le 2 aso. A maeʻa le malologa, toe ave le pulu mo aso e tolu, ona toe malolo ai lea i le taliaina, ma isi.

O le umi ole vasega o togafitiga e naʻo aso lava na ave ai laumei. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻaalia e tatau ona ave Diacarb i totonu o le 10 aso, o lona uiga e le o le aofaʻi o le togafitiga e tatau ona 10 aso, ma tatau ona inu le pusa mo le aofaʻi o aso e 10, e le o le amanaia o le malepe.Afai e taʻu mai e le fomaʻi le umi o le togafitiga, i le amanaʻiaina o le malologa, ona ia faʻamaonia lenei mea eseese, taulaʻi le tagata i lenei auiliiliga taua.

O faʻatulagaga ua faʻaalia mo le faʻaaogaina o le Diakarb e faʻaogaina mo faʻamaʻi eseese. E le gata i lea, pe a fai e le fetaui le faʻasalaga poʻo le faʻasalalau mo nisi mafuaaga, e tusa lava po o le a le faʻamaʻi e faʻaaogaina ai Diakarb, e mafai ona ia filifilia se tasi o vaega e tolu o loʻo filifilia mo le tagofia o fualaau faasaina.

Tala o le Diacarb

O le fua o Diakarb ma le polokalame o lona faʻaaoga e eseese mo faʻamaʻi ma tulaga eseese. Mafaufau i suʻega ma mamanu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo faʻamaʻi eseese eseese, ina ia leai se fenumiai.

Diacarb i le edematous syndrome. E tatau ona ave le vailaʻau i le amataga o togafitiga i le 250 mg (1 le papa) i le aso i le aso i isi aso uma. E le gata i lea, e mafai ona e aveina 250 mg (1 le papa) i lea aso i lea aso mo aso sosoo e lua, ona e malolo mo le tasi aso, ma isi. O le mea lea, o le polokalame e mafai ona aofia ai le faʻaogaina o laumei ma aso malolo i le tasi aso i le va o le lua aso mulimuli ane o le aveina o Diakarb, pe na o le tagofia o fualaau faasaina i isi aso uma.

7 - 10 aso talu le amataga o le faʻaaogaina o Diakarb, pe a tatau ai, e mafai ona faʻateleina le gaʻo i le 375 mg (1.5 papa) i le aso. O lenei vailaau e tatau foi ona ave i le taimi e tasi i le aso. O le faʻatulagaga o le diakarb i se vailaau e tusa ma le 375 mg i le aso e tutusa lelei ma le 250 mg, o lona uiga, o laulau e ave i aso uma poʻo aso e lua, aso malolo tasi, ma isi.

Diacarb mo Glaucoma e tatau ona faʻaaogaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa. Faʻatasi ai ma le glaucoma matala, e manaʻomia e tagata matutua ona ave 250 mg (1 papa) 1 i le 4 taimi i le aso.

Faʻatasi ai ma le glaucoma lua, e tatau i tagata matutua ona ave le Diacarb e avea o se vaega o togafitiga faigata, 250 mg (1 le papa) i le 4 itula i le ao. O lona uiga, a o ala mai se tagata, e tatau ona ia ave se tasi laulau o le fualaau faasaina i le 4 itula. E tatau ona e moe e pei ona masani ai, e aunoa ma le faaitiitia pe faateleina le umi o le malologa o le po ona o le tagofia o fualaau faasaina. Afai e vave ona tupu le togafitiga o le Diakarb, ona sosoo ai lea ma le secondary glaucoma, e mafai e tagata matutua ona ave le 250 mg (1 le papa) 2 taimi i le aso.

I se osofaiga mataʻutia o le kesi-tapuni le glaucoma, e tatau i tagata matutua ona ave le vailaʻau 250 mg (1 papa) 4 taimi i le aso, poo le 500 mg (2 papa) 2 taimi i le aso, mo le 2 i le 4 aso. Ona latou faia lea o se malologa mo le tasi aso, ona latou ave loa lea o le 125 mg (1/2 papa) 4 taimi i le aso mo le isi 2 i le 4 aso. O fualaau e tatau ona faia pe tusa o le vaeluaga tutusa.

E le manaomia le faateleina o le fualaau o fualaau faasaina mo ituaiga ituaiga o glaucoma i luga atu o le 1000 mg (4 papa) i le aso, aua e le faateleina ai le malosi o le togafitiga ma, o le mea lea, e leai se aoga mai le vaaiga o togafitiga.

Mo tamaiti e sili atu nai lo le tolu tausaga i le glaucoma, o le fua o Diakarb e filifilia taitoatasi, i le fua faatatau o le 10-15 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso. O fua faʻatatau i aso taitasi e tatau ona vaevaeina i le 3-4 doses. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le mamafa o le tamaititi e 10 kilokalama, ona fai lea o Diakarb mo ia i le 10 mg * 10 kg = 100 mg, pe 15 mg * 10 kg = 150 mg, o lona uiga, 100 - 150 mg. O lenei vailaʻau ua vaevaeina i le 3 i le 4 inumaga. Afai e filifili e tuʻuina atu i le tamaititi le 100 mg o le Diacarb i le aso, e sili atu ona faigofie le vaevaeina o lenei vailaau i le 4 doses i le aso: 100 mg / 4 = 25 mg. Afai e filifili e avatu i le tamaititi le 150 mg o le fualaau faasaina i le aso, ona sili atu lea ona vaevaeina le inumaga i 3 inumaga: 150 mg / 3 = 50 mg. O lona uiga, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi le mamafa o le 10 mg le Diakarb 25 mg (1/10 vaega o le papa) 4 taimi i le aso poʻo le 50 mg (1/5 vaega o le papa) 3 taimi i le aso.

O le tulafono mo le aveina o Diakarba mo ituaiga eseese o le glaucoma e tutusa mo tagata matutua ma tamaiti: o mea inu e onā i le gaʻo manaʻomia mo aso e lima, ona oʻo ai lea ile lua aso malolo. A maeʻa le malologa, ona toe faia lea o se aso e lima aso o le aveina o Diakarb, i le faaiuga o le aso e lua aso malolo, ma isi.
Sili Atu e uiga i Glaucoma

Faʻamau mo le maʻi maʻi. E fautuaina tagata matutua e ave 250 - 500 mg (1 - 2 papa) i le aso mo le tolu aso, fai se malologa mo le lona fa. Ona latou toe tagofia lea o le fualaau faasaina mo aso e tolu, toe foi mo le fa o le malo, ma isi.O lona uiga, o le faʻaaogaina o le Diakarba 3 - 1 (3 aso e inu ai, malologa 1 aso). Afai ua fuafuaina le Diakarb e faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma soʻo se isi vailaʻau faʻamalosi, o lona uiga e tatau ona e amata ave le vailaau faʻasaina i se vailaau 250 mg i lea aso ma lea aso, faʻateleina le fualaau pe'ā tatau.

Mo tamaiti e sili atu i le 3 tausaga, ua fautuaina e ave Diacarb mo le epilepsy i fuataga taitasi ua fuafuaina i luga o le fua faatatau o le 8-30 mg i le 1 kg i le aso. O le faʻatulagaga o aso taitasi e vaevaeina i le 1 i le 4 doses ma tuʻuina atu i le tamaititi i le auala tutusa e pei o tagata matutua, o lona uiga, 3 i le 1 (tolu aso e ave ai pulu, aso malolo tasi, ma isi). Ole maualuga ole aso ole aso ole Diakarb mo tamaiti e sili ile 3 tausaga ole 750 mg (3 papa). O le faateleina o le tui i luga aʻe o le 750 mg o le a le faʻaleleia ai le malosi o le fualaau oona, ae o le a faateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga.
Sili Atu e uiga i Epilepsy

Faʻasa i le mauga. Pe a aʻe i le maualuga, e tatau ona ave Diakarb i le 500-1000 mg (2-4 papa) i le aso, vaevae le dosiga i le 2-4 doses i le aso. Afai e vave tele le aʻe, ona fautuaina loa lea o Diacarb e ave 1 papafa 4 taimi i le aso (o lona uiga, 1000 mg i le aso).

E amata ona latou ave Diakarba 24 i le 48 itula ao le i fuafuaina le maualuga ma faaauau pea mo aso e lua agai i le mauga. Faʻaauau le faʻaaogaina o le Diakarb i le 500-100 mg i le aso mo aso e lima pe ae aʻe i tulaga maualuga.

Faʻailoga faʻatasi ma le mamafa o le tui. E mafai ona ave le vailaʻau 250 mg (1 papa) i lea aso i lea aso, poo le 125 - 250 mg (0.5 - 1 le papa) faalua i le aso. Pe a faʻaaogaina Diakarb i le faalua i le aso, o vavave i le va o doses o le 8 i le 12 itula e tatau ona tausia. O le maualuga maualuga o le togafitiga o le Diakarb ma le mamafa o le intracranial pressure e maua pe a ave le fualaau faasaina i aso taitasi o le 250 mg (3 papa).

Faʻatasi ai ma le mamafa o le tui o le intracranial, e mafai ona ave le Diacarb e tusa ai ma soʻo se fuafuaga faʻapitoa (1 - 1, 2 - 1 poʻo le 3 - 1), ma filifilia le sili ona talafeagai mo oe. O lona uiga, e mafai ona ave le vailaau i fua o loʻo faʻatuina i aso uma (Fuaiupu 1 - 1), pe lua aso ma se aso mulimuli ane i le aso e tasi (Fuafuaga 2 - 1), poo le tolu aso ma se malologa mulimuli i le aso e tasi (3 - 1 )

Faatonuga faapitoa

Ave le vailaau faʻamalosi ma le faʻatagaina aso malolo tasi i aso taitasi, 1, 2, 3, 4 poʻo 5 aso o le aveina o le Diacarb. E le mafai ona faʻaauau pea le Diacarb mo le sili atu ma le lima aso, talu ai o lenei tulaga o le a atiaʻe le acidosis metabolic.

Afai e ave le Diacarb mo le faʻamoemoe o se aafiaga o le diuretic (faʻataʻitaʻiga, i le edema poo le taofi i totonu o le tino), ona tatau loa lea ona inu le pusa mo le maualuga o aso e tolu, pe a maeʻa ona manaʻomia se aso malolo tasi. O lona uiga, ina ia maua se aafiaga o le diuretic, o le fualaau faasaina, e ave le aso e tasi i le 1 i le 3 aso o le faʻaauau ona faʻaaoga. O lenei manaʻoga e mafua mai i le mea moni e faʻapea, a maeʻa aso e tolu o le faʻatagaina ona o le tagofia o mea ua fai ma vaisu, e faʻavaivaia le aʻafiaga o Diakarba, o nisi taimi i le toesea atoa. Ma a maeʻa le malologa tasi aso, ona toe maua ai lea o le malosi o le vailaʻau.

Afai e ave le diacarb ina ia faʻaitiitia ai le gaosiga o le suavai i totonu o le potu (faatasi ai ma le glaucoma) poʻo le totonugalemu o le tino (faatasi ai ma le mamafa o le intracranial, migraines, ma isi mea), ona ave loa lea o le vailaʻau, ave se aso malolo i aso uma 4 i le 5 aso. O ia vaevaega i le tele o aso uma 5 e manaʻomia ina ia mafai ai ona taofia le atinaʻeina o le acidosis metabolic.

O le faʻaaogaina o le Diakarba e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faʻasaina o le inu ma le masima, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina (Asparkam, Panangin, ma isi) ma le faʻaaogaina o meaʻai e maua i le potassium (mo se faataitaiga, apricots mago, faʻi, ma isi).

I tagata matutua (silia ma le 65 tausaga le matutua), o Diacarb e faʻaaoga i masani masani ma e tusa ai ma faatulagaga masani. Leai se mea e tatau ona fetuunai ai le fualaau poʻo le faʻasologa o fualaau.

E mafai e le diacarb ona mafua ai le acidosis (acidification o le totonugalemu o le tino), o lea e tatau ai ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata e maua i le pulmonary embolism, emphysema, le toe faʻaaogaina o le tino, edema o le taʻavale poʻo le faʻasologa o le mai. E le gata i lea, e tatau ona faʻaaogaina le vailaau ma faʻamautinoa i tagata e maua i le maʻisuka, talu ai e mafai e le Diacarb ona faʻateleina le maualuga o le suka (hyperglycemia).

O le vailaʻau faʻasaina, o lona uiga e sili atu ma le 8.0 le pH. A o faaauau le faia o le Diakarb, e tatau ona mafaufauina se tali tutusa o le urine tutusa ma le masani.

I le vaitaimi atoa o togafitiga, i le 1 i le 2 vaiaso, o le ata toto (faʻataʻitaʻiga toto ma le leukoformula), mafolafola ma le electrolyte concentration (potassium, sodium, chlorine, calcium, magnesium) i totonu o le toto e tatau ona mataituina. Afai o suiga e aliali mai i le ata o le toto, ona tatau lea ona faamutaina le fualaau faasaina.

E le tatau ona sili atu le maualuga o le diakarb i le mea e fautuaina, ona o lenei tulaga e le faateleina le malosi o le togafitiga, ae o le moe ma le popole (lagona o le tamoe "goosebumps", ma isi) faateleina ma, i se faaopoopoga, ua mou atu le diuretic.

Faatasi ai ma le faateleina o le lagona o le tagata lava ia ia Diakarb, ao faia, e mafai e se tagata ona tupu ni aafiaga ogaoga ma lamatia i le ola, e pei o le syndrome Stevens-Johnson, maʻi Lyell, lese necrosis o le ate, diathesis hemorrhagic, anemia, or agranulocytosis. O le mea lea, afai ei ai i se tagata ni faʻailoga o soʻo se tasi o nei tulaga, e masani lava ona suia i le tulaga o le paʻu, ona tatau loa loa lea ona e ave le vailaʻau ma talanoa i se fomaʻi.

Faʻasalaga

O se mea e sili ona maualuga o Diakarb e mafai lava, peitaʻi, i le faʻatinoga, e leʻi tusia lava mo le taimi atoa o le matauina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le mea lea, o le faailoga o le maualuga o le fualaau faasaina e le o faamatalaina ma e le o mautinoa. Ae ui i lea, o le mea e masani ai, o aʻafiaga o le maualuga e faʻalauteleina itu.

I le tulaga o le maualuga o Diacarb, pe afai e mafai, e tatau ona faia le toto, aua o lenei faiga e aveesea ai le fualaau faasaina mai le toto. E le gata i lea, e taua tele le tauaveina o togafitiga o fualaau, lea e taulai i le faatumauina o le masaniga masani o totoga taua ma faiga. I le taimi o le togafitiga, e tatau ona taofiofia le faʻaogaina o le eletise i totonu o le toto (potassium, sodium, magnesium, calcium, chlorine) ma faʻaaoga fofo o loʻo i ai mea e sili ona maualuga ile maualuga. Afai ua atiaʻe le acidosis metabolic, ona faʻaaogaina lea o le sodium bicarbonate i le tagata. O togafitiga faʻapitoa mo le faʻalavelaveina o loʻo faʻatinoina e tusa lava pe ua uma ona faia le toto.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O loʻo faʻaleleia e Diacarb le faʻamalositino o le Ephedrine, o le faʻaoga o le manava o le tino (e pei o Warfarin, Thrombostop, ma isi mea), sui o le hypoglycemic (e pei o le Glibenclamide, Glyclazide, Repaglinide, Metformin, Ciglitazone, ma isi) ma le faʻataʻapeʻapeʻa (eg, Methotrexetrexate, eg. Pemetrexed, ma isi). O le gasegase e faʻaleleia ai le maualuga o le phenytoin, carbamazepine ma le muscle relaxant i le toto.

Ua faʻaleleia e Diacarb le aʻafiaga o le osteomalacia, na mafua ona o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, Konvuleks, Lamotrigine, ma isi).

E tatau ona fetuutuunai le fua o Diakarb pe a faʻaaogaina faatasi ma glycosides cardiac (eg, Strofantin, Korglikon, ma isi) ma vailaʻau e faʻatele ai le toto (e pei o Caffeine, Cordiamine, Bellataminal, Norepinephrine, ma isi).

O le faʻailogaina o Diakarba faatasi ai ma le amphetamine, atropine poo le quinidine e oʻo atu ai i aʻafiaga o aʻafiaga o le mulimuli. Afai e faʻaaogaina le Diacarb faʻatasi ma glycosides cardiac, Ephedrine, Carbamazepine ma le tagata e le o le faʻamalolo, o lona uiga o le aʻafiaga o le faatupuina o aʻafiaga o nei fualaau faasaina e faateleina.

O le aʻafiaga o le Diakarb e faʻaleleia pe a faʻaaogaina faʻatasi ma Aminophylline, Theophylline ma isi togafitiga (Furosemide, Spironolactone, ma isi), ma ua vaivai i le tuufaatasiga ma le ammonium chloride.

O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le mamafa o le intraocular e faʻateleina i le faʻaaogaina o Diacarb faʻatasi ai ma faʻamalosi (Atropine, Scopolamine, Cyclodolum, Diphenhydramine ma isi) ma beta-blockers (Propranolol, Bisoprolol, Timolol, Atenolol, Nebivolol, ma isi).

O loʻo faʻafaigofie le faʻamalositino o le lithium mai le tino.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le Diacarb ma le acetylsalicylic acid (aspirin), e tatau ona faʻaalia le lapataiga, talu ai o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le atiaeina o le anorexia, tachypnea, le faʻaaogaina poʻo le coma i le oti mulimuli ane. O le lamatiaga o le atiaeina o nei faafitauli e maualuga tele pe a ave le Aspirin i luga o le maualuga.

Diacarb ma Asparkam

I le taimi lava e tasi, o Asparkam ma Diacarb e faʻaaogaina masani, o laasaga faʻasaʻo fautuaina. O fua o le Diakarb e faʻalagolago i le matua o le tagata ma le faʻamaʻi lea e faʻaaoga ai le fualaau faasaina, ma Asparkam - na o le matua.

O le mea lea, ua fautuaina e ave Asparkam faʻatasi ma Diacarb i le faasologa nei o taofi, e fuafua ile tausaga:

  • Tamaiti ei lalo o le tasi le tausaga - 1/4 laupepa e tasi i le aso,
  • Tamaiti 1 i le 3 tausaga - 1/2 laulau i le aso,
  • Tamaiti 3 i le 6 tausaga - 1/2 papaa 2 taimi i le aso,
  • Tamaiti 7 i le 10 tausaga - 1/2 pusa 3 taimi i le aso,
  • Tamaiti 11 i le 12 tausaga - 1 laulau 1 i le 2 taimi i le aso,
  • Tamaiti e sili atu i le 13 tausaga ma matutua - 1 le laupapa 2 taimi i le aso.
Le tele faʻamatalaga e uiga ia Asparkam

Faʻailoga mo tamaiti

I le faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o Diakarb mo togafitiga o epilepsy ma glaucoma e fautuaina. O nei faʻamaʻi o faʻamaoniga aloaia ia mo le faʻaaogaina o Diacarb i tamaiti.

O pusa e tuʻuina atu i le tamaititi, e tusa lava po o le a le taumafataga, e taumafai e faʻaumatia vave vave, ma tuʻuina atu ia te ia e inu vai inu tele. Afai e manaʻomia le tuʻuina atu o le meaʻai e le tamaititi, ae o se vaega o lea mea, ona fautuaina lea e vaevae i latou i se naifi muamua i le afa, ma le afa ma le afa, ma isi. E sili le tuʻuina atu i lau tama se pulu i le taeao.

Faʻamataʻu O fua faʻatau mo tamaiti o vaitausaga eseese e faapenei:

  • Tamaiti e 4 i le 12 masina - tuʻuina le 50 mg o le paʻu (pe tusa o le 1/5 - 1/4 papa) i lea aso ma lea aso,
  • Tamaiti e 2 i le 3 tausaga - tuʻuina 50 - 125 mg (1/4 - 1/2 papa) i le aso. E mafai ona e vaevaeina le vailaʻau tuʻuina i ni atopa se lua i le aso,
  • Tamaiti 4 i le 18 tausaga - tuʻu le 125 - 250 mg (1/2 - 1 papa) i lea aso ma lea aso, i le taeao.

I le faaopoopo atu i fuainumera o fuainumera ua faailoaina, mo tamaiti e sili atu nai lo le 3 tausaga, e mafai ona fuafua le fua o aso taitasi o Diakarb, e tusa ai ma le mamafa o le tino, e fuafua ile 8 - 30 mg i le 1 kg. O faʻasologa o aso taʻitasi o loʻo fuafua i lenei auala e vaevaeina i 1-3 inumaga ma tuʻuina atu i le tamaititi i le ao i le tutusa o vaeluaga tutusa. Ole maualuga ole aso ole aso ole Diakarb mo tamaiti e sili ile 3 tausaga ole 750 mg (3 papa). O le faateleina o le tui i luga aʻe o le 750 mg o le a le faʻaleleia ai le malosi o le fualaau oona, ae o le a faateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga.

O le faiga a Diakarba mo faʻamaʻi i tamaiti e tutusa ma tagata matutua - 3 - 1. O lona uiga, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi se laulau i vailaau tuʻufaʻatasia, ia faia se aso malolo tasi i aso uma e tolu.

Ma le glaucoma mo tamaiti e sili atu i le tolu tausaga, o le fua o Diakarb e naʻo le tagata lava ia e fuafua i le mamafa o le tino, e fuafua i le fua faatatau o le 10-15 mg i le 1 kg o le mamafa i le aso. O le faʻatulagaga o aso taitasi e vaevaeina i le 2 i le 4 doses i le aso ma tuʻuina atu i le tamaititi i le tutusa o vaeluaga taimi o le aso (seia oʻo ina moe).

Mafaufau i le fuaina o le vailaau o Diakarb mo se tamaititi e mamafa lona mamafa o le 10 kg e faʻaaoga ai se faʻataʻitaʻiga. O lea la, o le aso i aso taitasi e 10 mg * 10 kilokalama = 100 mg, pe 15 mg * 10 kilokalama = 150 mg, o lona uiga, 100 - 150 mg. Ma le isi, e tatau ona e filifili tonu pe o le a le tele o le fualaau (laʻititi, maualuga poʻo le fuainumera) o le a tuʻuina atu i le tamaititi, ona vaevaeina lea i ni 3 pe 4 inumaga, fuafua i le faʻaogaina o le faʻamaʻiina o le fualaau. Afai e filifili e avatu i le tamaitiiti le 100 mg o le Diacarb i le aso, e sili atu ona faigofie le vaevaeina o lenei metotia i le 2 doses i le aso: 100 mg / 2 = 50 mg. I lenei tulaga, o le a manaʻomia e le tamaititi le tuʻuina atu o le 1/4 papafa 2 taimi i le aso.Afai e filifili e avatu i le tamaititi le 150 mg o le fualaau faasaina i le aso, ona sili atu lea ona vaevaeina le inumaga i 3 inumaga: 150 mg / 3 = 50 mg. I lenei tulaga, o le a manaʻomia e le tamaitiiti le 50 mg (1/4 o le laulau) 3 taimi i le aso.

O le masani a Diakarba mo le glaucoma i tamaiti e tutusa ma tagata matutua: 5 - 2. O aso uma e lima o le tagofia o fualaau faasaina, e tatau ona e faia se lua malologa.

I le faʻaopoopoga i nei faʻaʻailoga, e masani lava ona fautuaina e le neurologists Diacarb i tamaiti o vaitausaga eseese, e aofia ai tamaiti laiti, mo le faʻasaʻoina o faʻafitauli o le neurological faʻamaoniae pei o le percepatal encephalopathy (PEP), syndrome hypertension, toto i totonu o le faiʻai, afaina o le mafaufau, ma isi. E tusa ai ma le neurologists, o nei tulaga e masani ona mafua mai i le tele o le vai i le fausaga o le faiʻai ma le faateleina o le mamafa o le intracranial. O le mea lea, o Diakarb, lea e faaitiitia ai le gaosia o le vai i totonu o le faiai ma aveesea mai i le masini, e fesoasoani e faatulaga le tulaga ma faaitiitia le mamafa o le intracranial, ona o le mafuaʻaga lea e maua ai e le tamaititi ni faaletonu o le neurology e mafua mai nei mea, e pei o le tagi matuia, fefe i le moe, ma isi.

Mo le togafitiga o faʻamaʻi o le neurological, ua tuʻuina atu ai Diakarb i tamaiti i lalo ifo o le 1/4 papalama i lea aso ma lea aso, ma tamaiti 1 i le 3 tausaga - 1/2 papa. O fuafuaga 2 - 1 ma le 1 - 1 e manatu e sili ona lelei. O lona uiga, pe tatau ona tuʻuina atu le vailaʻau i le aso, poʻo aso uma e lua e ave ai le malologa e tasi aso. O le umi o le togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi ma e masani lava mai le 10 i le 30 aso i le aofaʻi atoa, ma mafaufau i aso malolo.

Faʻaiʻuga

E mafai e le diacarb ona faʻaosoosoina aafiaga o loʻo i lalo (ma le tulaga o le mea e tupu e maualuga atu, o le maualuga o le fua o le vailaʻau e ave) i le vaega o totoga eseese ma faiga:

1.Nervous system:

  • Paresthesia (lagona o le tamoe "goosebumps", ma isi),
  • Tineni
  • Faalogo le faʻalogo
  • Vaivai
  • Tesea
  • Ataxia (faʻamalositinoina o le tino),
  • Tauvalea
  • Faʻafitauli
  • Faiva
  • Photophobia
  • Le tagofia le paʻi (mafai ona lagona le paʻi)
  • Hepatic encephalopathy (e atiina ae i se talaaga o le faaletonu o le ate).
2.Faiga faʻaogaina:
  • Nausea
  • Vomiting
  • Tatala
  • O le galala o le tuinanau e oo atu i le anorexia,
  • Taumafai maʻi
  • Hepatic colic,
  • Fulminant ate le necrosis.
3.Urinary system:
  • Uiga masani
  • Faʻaosoina tele,
  • Le faʻavaeina o maʻa fatuga (na o le faʻaaoga umi o Diakarb).
4.Toto toto:
  • Apia anaemia,
  • Leukopenia (aofaiga atoa o le toto toto i lalo ifo masani),
  • Thrombocytopenia (o le aofaiga o le platelet i le toto e sili atu ona masani),
  • Agranulocytosis (le lava o ni tagata e leai ni toto, basophi ma eosinophi i totonu o le toto),
  • Pancytopenia (le numera atoa o sel uma o le toto - totola mumu mumu, laulaʻa paʻepaʻe paepae ma platelets lalo ifo masani),
  • Le faʻamalosia o le hematopoiesis o le ponaivi,
  • Hemorrhagic diathesis.
5.Tali a le Allergic:
  • Erythema multiforme paʻu paʻu,
  • Urticaria,
  • Stevens-Johnson Syndrome
  • Lisi o Lyell
  • O le faʻalavelave a Anaphylactic,
  • Lanu mumu
  • Tue le paʻu.
6.Faailoga o faʻamatalaga:
  • Hematuria (toto i le urine),
  • Glucosuria (suka i le urine),
  • Hyperglycemia (o le kulukose toto e maualuga nai lo le masani),
  • Hypokalemia (maualuga le maualuga o le potassium i le toto e masani ai),
  • Hyponatremia (maualuga le maualuga o le sodium i lalo ifo),
  • Metosolic acidosis (o le faʻafitauli o le acid-base ma le paleni eletise).
7.Isi:
  • Vaivai vai
  • Fefe
  • Myopia.

O le aʻafiaga o le aʻafiaga o aʻafiaga ogaoga (erythema multiforme, syndrome Stevens-Johnson, maʻi Lyell, crystalluria, maʻa fatugaʻo, purpura thrombocytopenic, anemia hemolytic, depression oscilla, leukopenia, agranulocytosis and pancytopenia) e faateleina i tagata e maualuga le malamalama i sulfonamides.O le mea lea, o lenei vaega o tagata e tatau ona faaeteete pe a faʻaaogaina le Diakarb.

Taligalu - analogues

E tusa ma le 2/3 o iloiloga i le faʻaaogaina o Diakarba e tagata matutua e lelei. O le tele o taimi, ua faatonuina le vailaʻau ina ia faʻaitiitia ai le mamafa o le intracranial. O nei iloiloga e faailoa mai ai o le Diacarb e vave faʻaitiitia le aʻafiaga o le intracranial, ona o le ulu o le ulu, o le vaʻaia o le vaʻavaʻai, vavao, ma isi.

E le gata i lea, e vave lava ona aveese e le Diakarb ia edema na mafua ona o mafuaaga eseese, aua, ona o le avea ma se toto, e aveesea ai le vai mai le tino. O le mea lea, o le fualaau faasaina e masani lava ona faʻamatalaina i tagata o loʻo mafatia mai le edema e uiga i se talaaga o faamaʻi masani (fatu fatu, fatu fatu, ma isi). I le iloiloga e uiga i le faʻasalaga o gaioiga o fualaau faasaina, ua taʻuina mai e tuʻuina atu le manaʻoga vave vave ma le filemu.

O le mea e masani ai, o le paʻu o loʻo faʻamatalaina i le togafitiga o le epilepsy poʻo le faʻaitiitia o le mamafa o le intraocular i glaucome. O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i nei tulaga e eseese - e lelei ma le lelei, talu ai o le togafitiga faʻapitoa i nisi o tulaga e manino le maitauina, ma o isi e toetoe lava a le vaaia.

Toeitiiti lava o iloiloga uma e taʻu mai ai e tatau ona ave Diacarb faatasi ma Asparkam, talu ai ona toe faʻatumu le aofaiga o le potassium i totonu o le tino, lea o loʻo faʻaaogaina e le diuretic Diacarb.

O manatu le lelei e uiga i le Diakarba e mafua ona o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino poʻo le mea moni e le fetaui le vailaʻau i lenei tagata faapitoa. O iloiloga le lelei ona o le le lava o le togafitiga o togafitiga e le masani ai.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O loʻo maua le diacarb i le laulau faʻapipiʻi mo le faʻaoga tautala. O papa maa e sinasina, faataamilosaga, felafolafoaʻi i itu uma e lua. O le elemene aoga autu o le vailaʻau o le acetazolamide, o pusa taʻitasi e aofia ai le 250 mg o mea gaʻo.

O le vailaʻau o loʻo maua i le paʻu o le 10 fasi pepa, 3 paʻu i totonu o se atigipusa pepa faʻatasi ma faʻamatalaga ua tuʻuina atu.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le diacarb ma le edematous syndrome i le amataga o togafitiga ua faʻamaonia i se fualaau o le 250-375 mg (1-1.5 papa) 1 taimi i le aso i le taeao. E maua le maualuga maualuga o le diuretic i le taimi e ave ai le fualaau faasaina i isi aso uma pe 2 aso i le laina, ona sosoo ai lea ma se malologa tasi aso.

A faʻaaogaina le Diakarb, o le togafitiga mo le gasegase o le toto, e aofia ai glycosides cardiac, e tatau ona faʻaauauina, o se taumafa faʻaitiitia i le masima ma faʻaopoopo i le leai o le pasala.

Mo tagata matutua ei ai le glaucoma matala, o le fualaau oona o loʻo faʻamatalaina i se tasi o fualaau e 250 mg (1 le papa) 1-4 taimi i le aso. O mea e sili atu i le 1 g e le faateleina ai le togafitiga.

I le glaucoma lua, o le fualaau faasaina ua faatonuina i se tasi o fualaau o le 250 mg (1 le papa) i le 4 itula. I nisi o gasegase, o le togafitiga faafomaʻi e faʻaalia pe a uma le faʻataunuʻuina o le vailaʻau 250 mg 2 taimi i le aso.

I osofaiga mataʻutia o glaucoma, o le vailaau faʻasaina ua fautuaina 250 mg 4 taimi i le aso. Mo tamaiti ei ai osofaiga a le glaucoma, o le Diacarb ua faatonuina i se fua faatatau o le 10-15 mg / kg le mamafa o le tino i le aso mo 3-4 inumaga.

I le epilepsy, ua faatonuina ai tagata matutua 250-500 mg i le aso ile tasi o fualaau mo le 3 aso, i le aso 4 - o se malologa.

  • Tamaiti e taʻi 4 i le 12 masina - 50 mg i le aso i 1-2 inumaga.
  • Tamaiti e taʻi 2-3 tausaga - 50-125 mg i le aso i 1-2 inumaga.
  • Tamaiti ma tamaiti e 4 i le 18 tausaga - 125-250 mg 1 taimi i le aso i le taeao.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o Diakarba ma isi faʻamalosi totoga, i le amataga o togafitiga, 250 mg (1 le papa) e faʻaaogaina 1 le taimi i le aso, pe'ā tatau ai, faʻaititia le fuatia o le fualaau. I tamaiti, o tui e sili atu i le 750 mg i le aso e le tatau ona faʻaaogaina.

I maʻi o le mauga, e fautuaina e faʻaaoga le fualaau oona i le fua ole 500-1000 mg (2-4 papa) i le aso. I le tulaga o le vave alu - 1000 mg i le aso. E vaevaeina le fua ole aso ile tele o atopa ile tutusa tutusa.E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i le 24-48 itula ao lei aʻe, ma i le tulaga o faʻamaʻi o le maʻi, faʻaauau togafitiga mo le isi 48 itula pe sili atu, pe a manaʻomia.

Faitau foi le tusiga lenei: Cortexin injections: faatonuga, tau, mea tutusa ma iloiloga

Afai e te lafoaʻia le fualaau faasaina, e le tatau ona e faʻaleleia le fualaau i le isi fualaau.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga le lelei pe a avea le fualaau faasaina e ono faapenei:

  • paresthesia, anorexia,
  • hypremia o le paʻu,
  • gasegase metabolic
  • vaivaiga maso
  • myopia
  • sasaina, urticaria,
  • tinisitus
  • hypokalemia, faʻasalaga.

Faatasi ai ma le umi o le togafitiga, o le nephrolithiasis, glucosuria, leukopenia, disorientation, lemoe, vomiting, allergies, hematuria, anemia hemolytic, agranulocytosis, le atoatoa le paʻi, leu, le manava.

Afai o aʻafiaga e tulaʻi mai ao e tagofia lenei vaifofo, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Tamaiti, i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le diacarb ua solia i le maitaga ma le lactation. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, o le vailaʻau e faʻaaogaina e tusa ai ma faʻamaoniga ma i se fualaʻau e fetuunai e faʻatatau i le matua.

I le tulaga o le hydrocephalus poʻo le hypertension-hydrocephalic syndrome, o le Diacarb mo tamaiti e masani ona faatonuina. E faʻatonutonuina ai le aofaʻi o le suavai. E le gata i lea, o le vailaʻau e mafai ona faʻamatalaina mo le glaucoma poʻo le mai.

O loʻo faʻamatalaina i se faʻamatalaga, talu mai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e manaomia ai le mataʻituina e se fomaʻi. E sili le faʻaaogaina i le falemaʻi, pe a mataʻituina le tulaga o le tamaititi e mafai ona faʻatino i le tulaga lelei o le lelei.

Ae ui i lea, i aso nei e tele taimi e masani ai, pe afai, i se tulaga agamalu, e mafai e se neurologist ona fautuaina le ave o fualaau faasaina i le fale.

E masani lava, e filifilia e le fomaʻi le suʻega pe'ā uma ona suʻe le tamaititi ma maua mai iʻuga o suʻega. E tusa ai ma faatonuga, o le laʻititi o le metotia e 50 mg i le aso. O le aso ole aso e tuʻuina atu i le tamaititi i le 1-2 inumaga.

O tamaiti e oʻo atu i le tausaga e mafai ona faʻataʻitaʻiina lenei vailaau mo vailaʻau. E le gata i lea, o le Diacarb mo pepe faatoa fananau mai e faʻaaogaina mo le faateleina o le faʻateleina poʻo le vavae ese o sulu. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le suavai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

I lalo ole aʻafiaga o lenei vailaʻau, e mafai e le tagata gasegase ona faʻapupulaina le aʻafiaga o aʻafiaga i le itu aʻo faia tui faʻamataʻu ma faʻamaloiloga faʻatasi ma lenei vailaʻau faʻatau.

E le fautuaina le vailaau faʻamaʻi Diacarb ina ia faʻapipiʻiina ma fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, aua o lenei tulaga e mafai ai e le tagata gasegase ona atiaʻe le acidosis o le gasegase ma le faʻaleagaina o le tino o le tino.

Afai o loʻo gasegase le tagata gasegase glycosides poʻo fualaau e faʻatele ai le toto, e manaʻomia le faasaʻoina ole aso ole aso ole Diakarb.

Maʻisuka ma le Suʻa

E mafai e le Diacarb ona suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mafuaaga lena e tatau ai ona ave ma le matua mataʻutia i tagata mamai e maua i le maʻisuka. I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, i lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fetuutuunai le fualaau o le insulin poʻo le oral hypoglycemic drugs.

E mafai e le diacarb ona aʻafia le siosiomaga o le urine. O lenei vaega e tatau ona amanaia e tagata maʻisuka e fesootaʻi ma le ono lamatia o le hyperglycemia.

Faʻavae, tuʻuina atu pepa

O le tuʻuina atu o le vailaau faʻasaina o loʻo i ai i le tasi laasaga pepa (papa). Ave i latou i totonu. O fualaau o loʻo faʻamalamalamaina i lanu paʻepaʻe, lapotopoto lauulu (biconvex). O le afifiina atonu e aofia ai vailaʻau eseese eseese:

  • 10 pi
  • 24 pcs.
  • 30 pcs

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le acetazolamide. O le fua o lenei vaega e tutusa (250 mg). O vaega o ausilali i le gaosia o le faʻaaogaina:

  • povidone
  • kesi gaʻocarmellose,
  • silikoni dioxide (colloidal),
  • magnesium stearate,
  • cellulose (microcrystalline).

I nisi tulaga, o meaʻai e faʻaaogaina e le o mea ia o loʻo taua i luga, ae o le pateta masima, sodium sateklic glycolor, talc. Ma o le tasi ma le isi seti o tagata faʻasalalau e manatu e saogalemu, faʻamaonia mo le faʻaaogaina. O le malosi o le togafitiga e le faalagolago i luga o vaega faaopoopo o loʻo faʻaaogaina.

E manaʻomia ona iloa e tagata e maua ai le faʻafitauli ona o le tali atu o le maʻi i se tasi oi latou. I sea tulaga, ua faatonuina e le fomai se vailaau ma le vaega muamua po o le lua o vaega faaopoopo.

Gaosiga o fualaau faasaina, vailaau mo togafitiga faafomai, pharmacokinetics

O pusa maʻalaʻau e maua ai togafitiga nei:

  • anti-glaucoma,
  • diuretic
  • faaitiitia le mamafa o tui,
  • fomaʻi.

O le aafiaga o le diuretic e laʻititi laʻititi nai lo isi faʻasolosolo. Excretion of urine e faʻatasi ma le excretion o le tele o le potassium mai le tino. O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina le faaopoopoina o le togafitiga ma le "Diakarb" ma fualaau faasaina ("Panangin", "Asparkam", "Aspangin"). O lenei faiga o le a faʻamautinoa ai le toe faʻaleleia o le elemene o loʻo i totonu o le toto, siama, puipuia le hypokalemia.

Faʻasolosolo i le urine, faʻafefete, calcium, ma le magnesium e alu ese mai le tino. Afai e te faʻaogaina le "Diacarb" mo le sili atu ma le lua vaiaso, o le a manaʻomia se isi faʻaopoopoga o nei elemene e puipuia ai maʻi faʻaleaga.

Ua matauina e le au atamamai e faapea, a uma ona faaaoga Diakarba mo aso e tolu, ona faaitiitia ai lea o lona malosi. Ina ia toe faʻaauau, e tatau ona e malolo i le 1-3 aso. O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi ma ni malologa pupuu. O lenei mea o le a maua ai le malosi tumau o le vailaʻau.

O le "Diacarb" e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le toto. E faʻaititia ai le tele o le susu na gaosia i le potu pito i luma o le mata.

O le fualaau faasaina ("Diacarb") o loʻo faʻatulagaina foʻi ma le mamafa o le faʻaogaina o le intracranial. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le susu na gaosia i le gataifale, o le ventricles o le faiʻai, o le faʻaogaina o le suavai faʻasolosolo. O le mea lea, ua faʻaitiitia le mamafa o tui.

O le vaega malosi o le fualaau faasaina e mafai ona taofi le foci o le gasegase faʻaleagaina i totonu o fausaga o le faiʻai. O lenei mafuaʻaga o le aʻafiaga o le vailaʻau o loʻo fesiligia.

Talu ai ona o se itu taua o le fualaau faasaina e avea ma luitau o le acidosis metabolic, o le Diacarb o loo faaaogaina i le togafitiga o le manava o le po ma le manava o le tino.

O le maualuga o le maualuga o le vaega galue i totonu o le toto e faʻatulagaina i le mavae ai o le 2 itula i le maea ai ona ave faʻamaonia le pepa i se fua o le 500 mg. O le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina ua maua mai i se maualuga maualuga o le fesoʻotaʻiga o le vailaau faʻasaina ma pulu plasma. O le vaega autū ua tuʻuina i ai le malosi e ulu ai i le pa puipui. O le fualaau faasaina e mafua mai i fatugaʻo (e le suia) i le aso.

Faʻaiʻuga

O le faʻailoga "Diakarba" e mafai ona mafua ai le faʻaalia o aʻafiaga o itu nei:

  • anorexia
  • gaogao
  • myopia
  • tinisitus
  • fomai diamorrhagic,
  • photophobia
  • hypokalemia
  • gasegase metabolic
  • vaivaiga maso
  • faalogo le faʻaletonu
  • hypremia o le paʻu,
  • le faʻavaeina o maʻa fatuga,
  • fiva
  • paresthesia
  • urticaria.

O le faʻaaogaina o se vailaʻau i luga o se vaitaimi uumi e mafai ona faʻaosofia ai le tupu mai o aafiaga pito i lalo:

  • taʻavale
  • allergies
  • moe
  • manava manava
  • leukopenia
  • nephrolithiasis,
  • solia o le paʻi
  • agranulocytosis,
  • Hematuria
  • faʻasoesa
  • vili
  • hémoliotic anemia,
  • glucosuria.

Afai ole faʻaalia o luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

Afai e te ave i le taimi lava e tasi le fomaʻi e fesiligia i fualaau oona, o le osteomalacia (faamaluluina o ponaivi ona o le le lava o le gaʻoina o le ponaivi) e mafai ona faateleina.

Faatasi ai ma le fegalegaleaiga o le "Diakarba" ma le "Theophylline", o togafitiga, o le faateleina o gaoioiga diuretic e tupu. O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le taimi lava e tasi e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi-tino e faʻaititia ai le aafiaga o le diuretic.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le "Diakarb" e mafai ona faateleina ai le aafiaga o nei vailaau:

  • Ephedrine
  • salicylate,
  • polokalame faʻapipiʻi
  • tagata e le o le faʻafefelarizing musika,
  • "Carbamazepine."

O le vailaʻau o loʻo fesiligia e fegalegaleai ma isi vailaau i lenei auala:

  • faʻaleleia le aʻafiaga o le totoga o togafitiga,
  • faʻaleleia atili le aoga o vailaau oona, o mea e gaosia ai siama gaʻo, o le faʻaogaina o meaola,
  • faʻaleleia aʻafiaga o na vailaʻau (quinidine, atropine, amphetamine),
  • faʻalauteleina le faʻaleleia o le mea muamua, phenytoin,
  • faʻaitiitia le toto kullukose (o le mea lea, suia le fua o le inisalini i le togafitiga o le maʻisuka)
  • faʻaititia le aofaʻi o le lithium faʻafeiloai, faʻaitiitia lona aʻafiaga,
  • faʻaopoopo le mea o loʻo i totonu o le carbamazepine i le toto.

Fua faʻatatau i Rusia

O le tau o le diuretic o loo fesiligia e talia lelei, ona o lona aoga. Latou te faʻatau atu vailaʻau i le tele o vailaʻau faʻasaina ma se faʻamaʻi. Le tau faʻatatau o pepa 215 - 254 rubles (mo 30 fasi vaega).

E te fiafia i le tusiga?
Faasaoina o ia!

E i ai pea fesili? Fesili i ai i faʻamatalaga!

Tuua Lau Faamatalaga