Polyneuropathy o le maʻisuka: togafitiga ma togafitiga faʻalautele

O le faaletonu o le mafaufau i le maʻisuka e mafua mai i le mea moni o le kulukose e le mafai ona gauai lelei e totoga, ma o lona maualuga i le toto e siitia (hyperglycemia).

I lalo o le faatosinaga o le hyperglycemia, o faʻafitauli o le maʻisuka faʻagasolo i luma o le taimi. O le mea sili ona taatele o nei mea o le faʻaleagaina lea o fiva nasu - o le polyneuropathy o le maʻisuka.

Faʻaiʻuga ma le faʻaaogaina o le atinaʻe o neuropathy i le maʻisuka

O le neuropathy o le maʻi suka o se liona o le tino ma autafa o le tino. O lenei faʻalavelave e masani ona faʻaalia i le sili atu i le afa o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka pe'ā mavae le lima tausaga o maʻi.

O le faateleina o le glucose toto e mafua ai le faatoilaloina o tamai vaa e fafagaina ai le nerve fibers. Nerve o le tino e le oona. O lenei mea e faʻaleagaina ai le faʻasalaga o aʻafiaga o le nasu. Faʻasologa o le gasegase e mafua ai ona afaina atrophy.

O le tupu mai o le neuropathy i le maʻisuka e sili atu ona i lalo ifo o tulaga nei:

  • Tuai.
  • O le umi o le maʻi e silia ma le lima tausaga.
  • E leai se totogi o le maʻisuka.
  • Mafuaaga
  • Tigā toto maualuga.
  • Fuʻa.
  • Faʻavaʻa faʻavalea

Neuropathy e mafai ona faʻaalia o ia i ni manoa o totoga eseese ma tino. E faʻatatau i le faʻatumuaga o le faʻasalalauga, o nei ituaiga e iloga:

  1. O le neuropathy o le vavau i le fatuina o se maʻi suka.
  2. O le neuropathy o le tino o le tino.
  3. Le neuropathy o le Genitourinary.
  4. Neuropathy o le cardiovascular system.

O le mafaufau i lima po o vae atonu o le a faʻaitiitia, e maua ai le lagona o le ofuina o totigilima poʻo totini. Pe a savali, e le o lagona e le vae le pito. I le gasologa o taimi, ua gau le gait, ua pala le vae. Paʻu ma le vevela, o le tiga e mou atu.

Afai e aʻafia le toto o le nerve i totonu o totoga o le tino, ona le toe afea lea o le malosi o le nurin, o le urine e malolo i le vevela, lea e faaosofia ai le gasegase o le tino i le atinae o cystitis. Manatua e uiga i le faʻasolosolo faifaipea poʻo le faigata foi, o le mimita le tumau. A maeʻa le faʻasologa, e ono tupu le tiga.

O le faʻasalaina o le innervation o totoga o le tino e mafua ai le faʻaitiitia o le fausiaina i totonu o tane ma le manaʻoga faʻafeusuaiga, ma i fafine, faʻaitiitia le faʻamavaeina, o le mago i maʻi e mafua ona o le faʻaitiitia o le faasee i le taimi o feusuaiga.

Neuropathies o le cardiovascular system e faʻaalia e pei o le vevela, faʻafuaseʻi le le iloa o le mafaufau, lagona o le le lava o le ea, faʻalavelave i le galuega a le loto, faʻalavelave o lagona, tiga i totonu o le fatafata.

Neuropathy togafitiga

Mo togafitiga fualaau faasaina, ua faʻaaogaina le alalaʻau faʻasaina masani - lipoic acid. E maua i lalo ole igoa tau fefaatauaiga: Dialipon, Tiogamma, Espa Lipon. E mafai foi ona e togafitia le neuropathy i se lavelave o vitamini o le vaega B. Mo lenei, fualaau faasaina Neurovitan, Neurobeks, Milgamma e faaaoga.

Ina ia faʻamalieina se faʻafitauli o le tiga, e faʻaaoga ai fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory - Nimesulide, Indomethacin, Voltaren. E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina antidepressants ma anticonvulsants.

Mo togafitiga i le lotoifale, o fualaau e faʻamalolo ai le tiga e faʻaaogaina - Fuga o le fuga, Ketoprofen gel.

I tagata gasegase e maua ai le polyneuropathy o le maʻisuka, o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻalapotopotoga e fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga ma faʻaleleia atili ai lagona o vaega ua afaina.

Mo togafitiga o laʻau, infusions ma deco deco o ia laau totō e faʻaaoga:

E tatau ona tipi le aʻa o le laʻau ma ave se sipuni tele i luga. Liligi 300 ml o le vai inu i totonu o le koneteina ma faaopoopo aʻa. Fai faʻamalosi, pe a uma le 15 minute o le kuka, 45 minute. Tolu masina, tolu taimi i le aso, ave ni lua sipuni se lua.

O le afaina o calendula fugalaau e faamama ai le mumu, fula ma le tiga i le neuropathy. Ave le 100mm o le afu i le aso.

O le fusi e saunia i le fua o le 2 sipuni i le 400 ml o le vai i le centigrade temperature. E tatau ona faʻaaoga fugalaau mo le lua itula.

Laʻau faʻasoifua

O togafitiga faʻapitoa, pe'ā faʻaaogaina mo le itiiti ifo i le masina, e iai le malosi e faʻafaigofie ai faiga faʻapitoa i le tino, faʻaosofia ai le toto ma le toe faʻaleleia o gaioiga i fiva.

O le faʻaaogaina o totogifuapauina o laau e iai sona faʻalavelave faʻapitoa i le tino, faʻaleleia le lelei ma le faʻatinoga.

Aoina Aoina 1. Meaʻai:

  • 3 launiumato launiu
  • 1 sipunipuni o fatu fenugreek
  • Lisi vai.

Sauniuniga: sasaa vai inu i totonu o le vevela o lau laulu ma fenugreek fatu mo le lua itula. E tatau ona e inuina se fua i le aso. O le vasega e 30 aso. O le faʻaaogaina o lenei faʻapotoga e faʻaititia ai le toto toto ma faʻalauteleina ai le tafe toto i capillaries.

Collection No 2. Faʻatatau:

  1. Lisi faila.
  2. Fuga lauulu.
  3. Bedstraw vao.
  4. Birch lau.
  5. Fugalaau fugalaau fugalaau.
  6. Hop Cones.
  7. Laʻau o le Burdock.
  8. Fualaau aina.

O le aoina e faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo, fesoasoani e toe faʻafoʻi le pancreas, faʻamalosia ai vaʻa toto, ma maua ai aʻafiaga faʻaleaga.

Collection No 3. Faʻatatau:

  • 5 g o laumei mite.
  • 5 g o laʻau o birch.
  • 5 g o fomomile fugalaau.
  • 5 g o centaury inflorescences.
  • 5 g o fugalaau ola.
  • 5 g o laulaau lanu.
  • 5 g o le vao o St. John.
  • 5 g o le mutia vao.
  • 1 le lita o le vai inu.

Sauniuniga: faʻamalosi i le valu itula, inu le fua mo le masina. O laʻau o loʻo i luga o le fesoasoani e fesoasoani e faʻafoʻisia ai le le amanaʻia o vae, faʻasaʻo le vaʻaia o vaʻa laiti, fesoasoani e fufulu, ma faʻatonutonu galuega ole ate.

Ona o le anotusi o laulaau lanumoana, o le faʻaaogaina o le aoina e maua ai le faʻaititia o le suka.

Togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo: fualaau faasaina ma togafitiga faa-aganuu

E tele faʻamaʻi o le tino, lea e faʻaalia i lagona le lelei e tulaʻi mai i le tino atoa. E tatau ona vave maua ma maua lelei le tino ona filifili ai lea o le togafitiga sili ona mataalia, o vailaau faʻasaina ma faʻamafanafana. O se tasi o nei faʻamaʻi o le polyneuropathy o pito pito i lalo. O faʻamaʻi ma togafitiga o lenei faʻamaʻi o le a talanoaina mulimuli ane i le tusiga.

Hedgehogs ma le soifua maloloina

Mai le laʻitiiti, e iloa uma e tagata le lagona o le tamoeina o "pa puipui" io latou vae, pe afai e te nofo mo se taimi uumi, tuu ou vae i lalo o oe ona tuu lea i luga o le fola. O le a le mafai ona e tulaʻi i le taimi lava lena - o le lagona le mautonu e matua le fiafia lava. Ae, o le mea e leaga ai, e mafai e tagata o vaitausaga eseese ona faʻaalia na uiga ia latou lava. I lenei tulaga, faʻalavelave, tingling, faʻalauteleina le aʻafia o le mafaufau, o le tiga e le o ni faailoilo o tamaiti, ae o se faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

O faʻamaʻi o le tino, faʻaalia i ni faʻamatalaga laiti, e mafai ona taʻitaʻia ai maʻi. O se tasi oi latou o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo. O faʻafitauli o lenei faafitauli e pei o le tamaititi a le tamaititi o "pa puipui" e tamoe i vae poʻo lima, ae o le ogaoga o le faafitauli e manaʻomia ai le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi e faia se suʻesuʻega ma filifili togafitiga saʻo.

Vaʻaia o le nesi

O le faʻaogaina o le tino o soʻo se meaola ola o se fesoʻotaʻiga vavalalata o le tele o faʻanoanoa popolega e nafa ma faʻalapotopotoga uma e faia ile tino, ma mo lona fesootaʻi ma le lalolagi i fafo. O lenei vaega o le tino o le tagata ua vaevaeina i nisi vaega. O se tasi oi latou o le faʻaoga o le tino. E maua lona igoa ona o le mea moni o loʻo tu i fafo atu o le fale autu - o le faiʻai ma le taulaʻau. E faigofie ona aʻafia i le masini faʻalavelave, toxins, aua e le puipuia e le puʻu poʻo le puipui o le toto. O le Polyneuropathy o pito pito i lalo o se faʻataʻitaʻi masani masani i tagata o vaitausaga eseese ma feusuaiga.

O tagata faapitoa e faʻamaonia lenei faafitauli ona o le solia o le lelei o le faʻatinoga o le faʻaoga o le tino, faʻaalia i totonu o le faʻalavelave faʻapitoa o le tino, lagona le lelei, vevela vegetovascular ma le faʻaleagaina o le paʻu i le paʻu.

O lenei togafitiga faʻaleagaina e masani ona maua mai i vaega vavalalata, masani i totonu o vae - pito i lalo.

Faʻavasegaga o le polyneuropathy

O faʻamaoniga o le polyneuropathy o pito pito i lalo fesoasoani e iloa ai le mafuaaga o le faʻaalia o lenei faafitauli, o lea e tatau ai ona aoina ma le faaeteete le talafaasolopito. Fomaʻi faʻavasegaina lenei faʻamaʻi i le tele o auala.

Ona o foliga o se faafitauli (etiology), ua vaevaeina ai le polyneuropathy i:

  • maʻi
  • flammatory
  • taʻavale
  • faʻaleagaina.

O le isi suʻesuʻega mo le tuʻueseesega o lenei ituaiga o faʻamaʻi o le pathomorphology o le faʻaleagaina. I lenei tulaga, ua vavae ese le axonal ma le demyelinating polyneuropathy. E pei lava o isi faʻamaʻi, o lenei faafitauli e vaevaeina foi e tusa ai ma le natura o le vasega. Faʻasolosolo foliga lapopoa, subacute ma le tumau.

Faʻi o vae, lima, ma e le gata

O faʻamaʻi pipisi o le tino e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. E le mafai ona naʻo le faʻamatalaina manino o le tulaga o le maʻi e faia ai se faʻamautinoaga saʻo. O se tasi o mea e sili ona faigata e iloa ai faʻamaʻi o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo. O faʻamaʻi ma togafitiga o lenei faʻamaʻi i tulaga taʻitasi o le a matuā vaʻaia lava, e ui o le tele o laasaga o togafitiga e toetoe lava tutusa.

O le faʻatoʻilaloina o gataʻaga o le nerve pito i tua o le tino e masani lava ona amata i vaega vavalalata. I le leai o se togafitiga talafeagai poʻo se faʻalavelave lavelave o le faʻamaʻi, o le liona e pasi atu i le mamao o le nerve endings. E masani lava, o togafitiga e maua ai vaega tutusa o le tino. E le mafai ona mafaufauina le le atoatoa o le maʻi, ona aliali mai lea o faafitauli o le vegetovascular.

Togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo e manaʻomia ai le faʻamaonia o le mafuaʻaga tonu o lona tupuga. O le tele o taimi, o soliga e mafua ona o le inupia oona, faʻafefe i carbon monoxide, arsenic, ma organophosphorus. O le isi vaega o mafuaʻaga o le inupia, o le maʻisuka, o le diphtheria poʻo le vaitamini. E mafai foi ona atiaʻe lenei faʻafitauli i le faʻaaogaina umi o vailaʻau.

Ava malosi ma le popole i le tino

Alcoholism ua taʻua o se faʻamaʻi tuga lea e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa ma le oti. O le faʻafitauli o nisi tagata o loʻo mafatia i lenei vaisu o le polyneuropathy o pito i lalo. O se ata o lenei maʻi ua faaalia ai taunuuga matautia e mafai ona taitai atu i ai. I le avea ai o se tulafono, i lenei tulaga, e matua faigata lava ona faʻaumatia.

O le polyneuropathy alia o le pito i lalo o le masani lea o le faʻamalosia o le soifua maloloina e mafua mai i le ava malosi. O le ethyl alcohol ma ona metabolites e afaina tele ai gaʻo ma gaʻo uma, aʻo faʻaaogaina le malosi tele i le tino. O le microcirculation o le toto, o le galuega o le ate, o le iniseti ua faʻalavelaveina. Faʻafouina o suiga i le fatu cardiovascular system.

O lenei ituaiga o siama e amataina malie pe a fai e masani ona faʻaleagaina e se tagata le ava malosi. Ae o le faaleagaina o le faʻalavelave o le gataifale ma pito i lalo e mafai ona tutupu i nai aso, mo se faʻataʻitaʻiga, i le inu malosi o le ava malosi. E masani lava o tagata e mafatia i le 'ava malosi e le amanaʻia uluaʻi faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi tuga - vae o le vae, paʻu o vae ma tamatamai vae. O le faʻamaʻi e salalau, e maualuga maualuga i le tino ma e le gata o vae, ae o lima foi. Ona i ai lea o faailoilo i fafo o le faʻaleagaina o pito o le namu - paʻu lanumoana, pito i luga ma pito i lalo. O le paʻu i luga o lima ma vae e vaeluaina, e pei o le "maamora."E mafai foi ona e vaʻai i se suiga i le gaits.

Polyneuropathy o le pito i luga ma le pito i lalo ifo i tua o le ava malosi o le faalagolagoina e togafitia ma le teena atoa o le ava malosi. E mafai ona manaomia e aiga vavalalata ia te ia e lafoai lana vaisu. A aunoa ma lenei laasaga, e oʻo lava ile togafitiga sili ona maualuga o le a le aumaia ai ni faʻamaliega lelei.

O le maʻi suka

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona maualalo le polyneuropathy. O aʻafiaga o lenei maʻi e masani lava ona tulaʻi mai i faafitauli o loʻo i ai nei ma le faʻafefe o le suka.

Ona o le mea moni o le tino e afaina mai le tele o meaʻai gaʻo, o le faʻaleagaina o le nerve ends of the system's system e tupu. Pulses e faasolosolo lemu, hemoglobin ona o maualuga maualuga o le suka e le afaina ai le okesene. E maua e suʻega i ni vaega laiti, talu ai ua faʻalavelaveina a latou gaioiga faʻasolosolo.

O le uluai faʻamatalaga o le polyneuropathy o le maʻisuka o pito i lalo o se lagona o le tingling i vae, faʻapea foʻi ma le tiga e alu aʻe mai le pito o tamatamailima i tapuvae. Faatasi ai ma le alualu i luma o togafitiga, e matua malosi lava tiga i vae, e matua malosi lava i le po. Latou te faʻagasolo i tulaga faʻalavelave, sili atu, ae pe a savavali, latou te faʻaitiitia sina mea. E maitauina o nei lagona tiga e le suia pe afai e suia le tulaga o vae. O faʻamatalaga nei e faʻaaoga foi i faaiʻuga faaiu o le maʻi:

  • atrophy o muso vae,
  • vaivaiga maso i tamatamai vae,
  • paʻu lanu o le paʻu - e avea ma lanu piniki mumu po o le mumu, ma o sea solia e na o mea e mafai ona tupu i nofoaga, o laʻau, o nisi vaega o le paʻu e mafai ona pogisa,
  • o le mafiafia ma le foliga o le togitogi suiga.

I le laasaga mulimuli o le polyneuropathy e tetee i le maʻisuka, o le tagata maʻi e atiaʻe le osteoarthropathy o vae - alofilima laugatasi e aliali mai. E matua lautele le vae, o ona sooga vavae ua faʻaleagaina lelei.

Le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo, lea na atiae e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, e tatau ona faia faatasi ma le togafitiga o le maʻi maualalo, e faaaoga ai fomaʻi ma le physiotherapeutic agents.

O auala autu o togafitiga

O le maʻisuka poʻo le ava malosi o le polyneuropathy o pito i lalo, e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le taimi e tatau ai, faʻapea foʻi togafitiga faʻapitoa. O faʻalavelave i le galuega o le nerve endings o le faʻaoga o le tino e mafai ona togafitia i togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina ai taunuʻuga o vailaʻau faʻapitoa, togafitiga faʻapitoa faʻapitoa, ma le togafitiga.

O le faavae mo le togafitiga lelei o se faʻamaʻi e pei o le polyneuropathy o le faʻafoega o vailaau faatonuina. O se faʻalavelave o vailaʻau e faʻafaigofieina le galuega o le faʻaogaina o le tino e tatau ona saʻo le filifilia e se fomaʻi. Na te faatonuina vailaʻau, taulaʻi atu i faafitauli faʻalavelave, o le maʻi o le tagata maʻi, o le maʻi, o lona laasaga ma le tala. I le avea ai o ni auala faaopoopo o togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻasoifua masani, lea o le a fautuaina e le fomai. E masani lava, na te faatonuina se seti o togafitiga o le physiotherapy lea e fesoasoani e aveese ai uiga le lelei.

Laʻau ma mea faʻafefeteina toto

O se tasi o faafitauli pito sili ona ogaoga o le tino popole o le polyneuropathy o pito i lalo. O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei e mafai ai ona faʻasalaina le tulaga o aʻafiaga o le nusipepa ia latou lava, faapea foi ma fusi o loʻo latou galulue ai. O loʻo i ai, o loʻo tele naua vailaau o loʻo maua nei. Latou te i ai i vaega eseese o vailaau faʻapitoa, lea e vavae ese mai le tasi i le isi e ala i le tuufaatasiga ma mataupu faavae o le galue.

Mo se faataitaiga, o le fualaau faasaina "Actovegin" e aofia ai le mafaufau o Actovegin, lea e faia mai le toto o tamai povi. O lenei meafaigaluega e aʻafia i le vaega o mea e faʻaleleia ai le tino.O lana eria o galuega o le faʻamautuina lea o metabolic processes e ala i le faʻagaoioia o latou galuega toe faʻaleleia.

O le isi vailaʻau e masani ona faʻatonuina mo togafitiga o le polyneuropathy o le Instenon. E aʻafia i le kulupu o vailaʻau vailaʻau. E aofia ai vaega nei:

  • Hexobendin hydrochloride. Ona o le faʻafouina o le glycolysis o le koerobic ma le pentose, e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose ma le okesene. O le malosi na maua mai o se taunuuga o nei faiga ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le faʻapipiʻi ma le faʻasolosolo faʻasolosolo o fesoʻotaʻiga synaptic.
  • Etamivan. Auai i le faʻamautinoaina o le setete o faʻalavelave o neura o le cortex ma o loʻo faʻavaeina ai le faiʻai ma le faʻaogaina o le tino.
  • Fuafuafillin. Fesoasoani e faatumauina le gaioiga fatu.

I le togafitiga o le maʻisuka poʻo le ava malosi o le polyneuropathy o pito i lalo, e mafai ona manaʻomia se fualaau faasaina e pei o Trental. O lona vaega taua o le pentoxifylline, lea e mafua mai i le purine. E i ai le faʻamalosi, angioprotective, aafiaga vasodilating, ma faʻaleleia ai le toto toto.

Filifilia o fualaau oona i totonu o lenei vaega e tatau ona avea ma fomaʻi o loʻo iloa uma faʻaaliga o le maʻi o le maʻi ma le tulaga lautele o le maʻi.

Neurometabolic fualaau faasaina

O faʻamaoniga o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo e matuā leaga lava le lelei o le olaga. O togafitiga e tatau ona mafaufauina ma le totoʻa e se fomaʻi i tulaga taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fomaʻi masani ma lauiloa o "Cerebrolysin" e fesoasoani i le tele o tagata gasegase. O se tasi lea o sooupu e sili ona malosi le neurometabolic. O lona tino aoga e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o fusi o fiva namu, synthesizing le protein i totonu ia i latou ma i le taimi lava lea e puipuia ai i latou mai mea leaga.

E le gata i lea, i le tele o taimi, i le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo, o sauniuniga e aofia ai le thioctic acid, mo se faataitaiga, "Tilept", e mafai ona faʻaaogaina. O lenei vailaʻau o se metabolite malosi lea e aʻafia ai gaioiga e tutupu i totonu ole masini o le tino, aemaise lava i totonu o le tino. O lenei vailaau faasaina po o analogues ei ai le antioxidant, hypocholesterolemic, hepatoprotective, hypolipidemic ma le faamamaina o le tino.

O le isi vaega o fualaau oona faʻaaogaina i togafitiga o lenei faʻamaʻi e faʻaleleia ai le faʻasalaga o manaʻoga o le nasu. Atonu o le fualaau faasaina "Neuromidin", lea e aofia ai le vidacrine, lea e faatatau i cholinomimetics ma ei ai sona aafiaga i luga o le tino.

Faʻamamaga Paʻa

Togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau oona. E tatau ona latou fesoasoani i le tagata maʻi ia lagona atili le toʻa, faʻamaonia lona tulaga. Ole fualaau e filifili ai e filifilia taitoatasi e le fomaʻi faʻatasi ma le tagata maʻi. O le a fesoasoani i le tasi le mea e fesoasoani ai i le tasi, ma o isi o le a manuia mai tagata faʻamalosi, vailaau oona, poʻo fualaau momoe.

O le sailiga o fesoasoani i faʻamatalaga masani e le aoga. O suʻesuʻega Polyneuropathy ua faʻaalia ai latou te le aumaia le toomaga. O se tasi oi latou e saili togafitiga mo se faʻamaʻi faapena o Gabapentin. O le gaioiga malosi o iai i totonu o ia mea e tutusa lava lona igoa e pei o le fualaau faasaina. O nei mea uma o se mea faʻapitoa ma faʻamalosi. E mafai e le fomai ona faatonuina se vailaau faafomai e pei o Pregabalin, lea ei ai foi sona aafiaga tetee.

O le vailaʻau faʻasaina mo le polyneuropathy o pito i lalo e faʻalagolago i uiga taʻitasi o le maʻi, ma o le filifiliga o vailaʻau o se faʻasigaga faʻatasi a le fomaʻi ma le maʻi.

Vaʻalo faʻasolosolo

Le togafitiga o se faʻamaʻi e pei o le polyneuropathy o pito i lalo, i le tele lava o mataupu, e aofia ai vailaau e maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga. Ae ui i lea, o nisi fualaau mai le neurometabolics e mafai ona i ai sona aafiaga i le tino.

O le polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo e manaʻomia ai le faʻaaogaina o nei vailaʻau. O le gaioio o le thioctic, lea na taʻua i luga, ei ai le aafiaga antioxidant i luga o masini o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo maua i le fualaau faʻaonapo nei "Berlition". E fusifusia ai tumutumu saoloto, lea ei ai sona aafiaga faʻaleagaina i luga o gaʻo ma gaʻo uma. E tutusa le aafiaga o le Mekisidol.

Vitamini mo le polyneuropathy

Le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma se maʻoti filifilia lelei o vitamini. E lelei pe a maua e se tagata vaega taua uma mo le faʻatinoina lelei o le tino ma meaʻai. Ae o le tele o taimi e le lava le meaai e fai ai le tele o vaega. O fomai e faaopoopo atu nisi vitamini.

Mo se faʻataʻitaʻiga, vitamini o vaega B1, 6, 12, o loʻo i ai se aʻafiaga, e talafeagai mo le faʻaogaina o le tino o le tino ma le maskloskeletal system. O le vitamini E o se tasi o antioxidants malosi. E puipuia ai sela o le faʻalavelave o le tino mai le faʻamaʻi faʻamaʻiina o faʻamalolo saoloto poʻo isi mea. I le faaopoopo atu, o lenei vaitamini e aʻafia ai le elasticity o siama faʻamau.

Togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo o soʻo se siiology o le a aofia ai se lavelave o vitamini na filifilia e tusa ai ma le gasegase o le maʻi. O lau fomaʻi atonu o le a fautuaina foi le aveina o le gaʻo. O nisi taimi e taʻua o le vitamini B9. E i ai se aafiaga taua i le fatuina o sela fou ma fesoasoani e faatumauina lo latou ola maloloina.

Faiga faʻaletolosi

O sauniuniga mo le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo o loʻo faʻamatala mai e se neurologist. O le a ia faaopoopoina ia i latou le fomaʻi, lea e fesoasoani i le faʻasalalauina o le gaioiga o le pito i lalo ma le pito i luga, ma fesoasoani ai i le faʻagasoloina o le faiga o metabolic in the tissues, faʻaleleia atili le soifua maloloina o le maʻi. O nei tagata maʻi e manaʻomia le massage ma masani ai taʻaloga. O auala lelei e:

O le faamalositino e taulai i le faaleleia atili o le musika. O se togafitiga maualuga o le polyneuropathy o le pito i lalo ma le pito i luga e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma ni auala faigofie ae aoga - o le vaʻaia, manaʻoga, fesuiaiga. E uiga i mea e tatau ona faatino e le tagata maʻi, o le a taʻu mai e le fomaʻi.

Vailaau faʻapitoa

Le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo e le faatapulaaina i fualaau faasaina. E mafai ona faʻalagolago i le faʻaaogaina o vailaau masani. O le tagata maʻi e tatau ona manatua e tatau ona faʻamaonia e le fomaʻi soʻo se faʻaaogaina o sauniuniga o laʻau. O le mea lea, mo togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo o loʻo faʻaaogaina:

  • Ledum,
  • St. John's wort
  • faga laʻau
  • fenugreek
  • susu susu
  • sulu
  • Sage
  • eleutherococcus.

O nei laau toto e faʻaaoga i foliga o infusions ma deco deco, lotions ma mea faʻapipiʻi taele. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu i le togafitiga o le polyneuropathy e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi. E tatau ona manatua o le togafitiga e ono ono masina pe sili atu foi. O le mea lea, e tatau ona e saunia mo sauniuniga i aso taʻitasi o teuteu poʻo mea faʻapitoa, ina ia taunuʻu ma maua ai le taunuʻuga.

O le Polyneuropathy o pito i lalo o se faafitauli matuia lea e mafai ona aliali mai mo le tele o mafuaaga. E tatau ona e gauai atu i lagona le lelei o le numera, tingling in the legs and arms, ina ia mafai ai ona maua se suʻesuʻega lelei i le taimi ma ia iloa ai le faʻamaʻi i le amataga. Na o le togafitiga e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le ola i tulaga masani, e aunoa ma ni mea e mafai ai.

Polyneuropathy - togafitiga

Fai mai fomaʻi o le polyneuropathy e faigata ona togafitia ma e i ai le tulaga o le alualu i luma. I lenei tulaga, o le togafitiga sili ona aoga, lea e fuafua i le aveeseina o faailoga ma le taofiofi o le gaioiga o le autoimmune, pe afai na avea ma mafuaʻaga, faʻamamaina le tino, pe a fai o le mafuaʻaga o le oona poʻo togafitiga o le maʻi na mafua ai se tali talitutusa o le tino.

Sauniuniga mo togafitiga o le polyneuropathy

O togafitiga faʻapitoa o le polyneuropathy e aofia ai, muamua lava, i le muffling o le tiga syndrome. E faigata tele ona ausia lenei mea i le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi ma fualaau e le o faʻamaʻi-fomaʻi.Ina ia faʻaitiitia le tiga, faʻaaogaina mea e faʻaaoga i le lotoifale, antidepressants, ma anticonvulsants.

Tagata faʻataʻitaʻiga e fesoasoani i le faʻasaina o aʻafiaga o le nerve e sau mai nesi na faʻaleagaina. Faatasi ai ma lenei vaega o vailaʻau, carbamazepine, vaʻavaʻai, faufautua e faʻaaoga.

O le Pregabalin e ave i le 75 mg, ma faasolosolo malie le faateleina o le fua i le 150-200 mg.

Gabapentin e ave i le afiafi ao le i momoe ile 200 mg, faasolosolo malie ona faateleina le metotia i le 400 mg 3 taimi i le aso.

O le Carbamazepine e ave i le 150 mg i le aso, ma faasolo ina faateleina le fua i le 400 mg. O suʻega taʻitasi e faʻatonu e le fomaʻi.

O aʻafiaga e aʻafia ai ona o lo latou gafatia e faʻagasolo le polokalama noradreneric. O le filifiliga o le antidepressant ua faatuina taitoatasi, talu ai o lenei vaega o vailaau e mafua ai le faalagolago i mafaufau.

Faʻatasi ai ma le polyneuropathy oona, o le togafitiga muamua e taulai i le faʻamamāina o le tino, ona oʻo ai lea i le taimi e togafitia ai le maʻi lava ia.

Le togafitiga o le polyneuropathy pe a uma togafitiga o le chemotherapy e le ese mai le masani masani, sei vagana ai fautuaga faapitoa a le fomaʻi o loʻo faia le chemotherapy. A faʻavaivaia le tino, e taua le lagolagoina e le gata i le togafitiga o fualaau faasaina, ae faʻatasi ai ma le faʻamalosia lautele peʻafai e leai se faʻailogaina ia i latou.

O le togafitiga o ituaiga uma o le polyneuropathy, muamua lava, o le faamoemoe e aveese le mafuaaga o le faʻamaʻi, o le mea lautele e na o le faʻaaogaina o faʻamaoniga o le polyneuropathy. O se togafitiga atoatoa e faʻavaeina taʻitasi.

Faʻamama le tiga

O le maʻisuka e mafai ona oʻo moni i ou neura. O le mumu, afaina, tingling, tiga matuitui, faʻavevesi o le eletise - o le faʻalogona lea o lagona o loʻo i lima, vae ma tamatamai lima tagata e maua ai le polyneuropathy o le maʻisuka (o se faʻalavelave o le maʻisuka). Afai e le amanaia le faamai, o le a atiina ae ma se tikeri maualuga o le tulaga e ono tupu. Ae peitaʻi i lau fomaʻi
ma faatasi ai ma le fesoasoani a vailaau faʻaonapōnei e mafai ona e poloka le tiga.

I nisi o itu, o le neuropathy tiga e fai ma feteenaʻiga aua e aofia ai le le lava o le lagona ma le vevela o le tiga, "o le tala lea a Robert Gervin, MD, o le tomai faapitoa o le puleaina o tiga ma le polofesa o le fomai i le aoga a le University of Medicine i Baltimore. E i ai tagata ua leai se lagona i le leai o se tiga. Pe i ai foi le neuropathy lautele i totonu o vae, ae o le leiloa le iloa e le tupu. Ae ui i lea, o le mataupu sili ona taatele o le susunuina ma le le mautonu, lea e mafai ona avea o se finauga taua i le faamautuina o le siama o le neuropathy o le maʻisuka. "O le masani lava o le muamua o le leai o se lagona, ona avea ai lea o se lagona mumū i nofoaga e le tali atu ai le faʻalogo i fuamoa," o le tala lea a Robert Gervin.

O tagata e maua i le maʻisuka neuropathy e matua le toʻa io latou vae ma tamatamai vae. E i ai o tatou neura aupito umi i o tatou vae, o le mea lea o mamao pito mamao mai le ogatotonu, i le mea e maua ai e le tino ni elemene elemene e taua mo fiva namu. O le mea lea, o elemene nei e le mafai ona oʻo atu i aʻa. Afai e le o togafitiga le neuropathy mo se taimi umi, o le tiga e mafai ona alualu i luma ma salalau i le tino atoa. Ole taofiofia o le toto ma le lipids, aemaise lava i le triglycerides, e taua tele e puipuia ai le tiga.

Faʻaauau le amataina o le Neuralgia. O le umi o le tiga o le tiga, o le tele foi lena o le tiga e sili atu ona malosi. O lenei mea e mafua ai le leaga o aʻafiaga o siama ma oʻo ai i le oti. O le mea lea e ono le mafai e le faʻalavelave popole ona faʻataʻitaʻiina le tiga, o le tala lea a Ed Ross, MD, o le pule o le Pain Management Center i le Falemai o Polika i Boston.

"O le neuropathy o le maʻi suka o se faafitauli tumau," o loʻo faamamafaina ai Robert Gervin. O le mea lea, e ao i lōia lautele ona auai ma le punouai. "E tusa ai ma ia, o vailaau oona e masani ona faʻamatalaina e endocrinologists ma fomaʻi, ma e le naʻo ni tagata tomai faapitoa e puleaina le tiga. Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i filifiliga o le toomaga mulimuli ma filifili faatasi po o fea metotia sili ona lelei mo lau faʻamafanafanaga.

Pain Medicine

"Ou te talitonu o lo tatou matutua o tagata e maua i le maʻisuka neuropathy e le manaʻomia ona mafatia mai le tiga," o le tala lea a Dr. Gervin. O le puleaina o le suka i le toto o se auala taua e puipuia ma togafitia ai tiga. I le taimi, o le gauai atu i le faʻavauvau, e mafai ona e puipuia le atinaʻe ma le faʻamalosia o le tiga o le tiga.

O vailaau faafomaʻi e mafai ona avea ma au mea mulimuli mulimuli. "I le avea ai o se tulafono, e fautuaina e fomaʻi le faateleina o le faaaogaina o fualaau faasaina, amata mai i le mea sili ona faigofie," o le tala lea a Robert Gervin. "Mo i latou e le mafaamatalaina le tiga, o fualaau faʻamalo-inflammatory pei o le ibuprofen ma le acaminamene e sili. Ae afai o le maʻi e oʻo i tiga ogaoga, e leai se mea e amata ai i vailaʻau faʻamalosi. O le oʻo mai o fualaau e leai ni nakoti, o le tele lava o aʻafiaga o aiga o antidepressants ma faʻamalosiau, ua suia ai le auala e togafitia ai le tiga i le neuropathy o le maʻisuka, "o le tala lea a Gervin. O tagata faʻatauvaʻa - e pei o le faufautua (Neurontin) ma le vaʻaia (Lyric) - na fuafuaina muamua e fesoasoani ai i tagata e maua i le maʻi maʻi. Ae oo latou lagona filemu e mafai foi ona faamamāina ai le susunuina, tuiina, po o le fanafana e mafua mai i le faaleagaina o namu. O vailaʻau e faʻavaivaia ai le tuʻuina atu o faailo o le nasu, faʻaitiitia ai le malosi o le eletise ma le tiga.

O le isi vaega o vailaʻau, vailaau faʻasaina, e faʻaaoga foi e togafitia ai tiga. "Afai o loʻo e tiga ma faʻavauvau, amata togafitiga ma se faʻamaʻi pipisi," o le fautuaga lea a Dr. Gervin. O nei vailaau e taʻua i nisi taimi o le serotonin filifilia poʻo le inhibitors reuptake inhibitors (SSRIs). "O lo latou faaaogaina e faateleina ai le serotonin i totonu o le faiʻai, lea e faavaivaia ai le lafoina o le tiga," o le faaopoopo mai lea a le fomaʻi o Sarah Healy. O nisi fofo ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaleleia le suka o le toto, ia mautinoa ia mataituina nei faailoga ma taʻu atu i lau fomaʻi ni mea faʻalavelave.

O faʻafitauli i le lotoifale i foliga o se kulimi poʻo se gel e mafai ona fesoasoani i le tingling, numbness, poʻo tiga tiga i totonu o vae. Ae peitai, o na togafitiga e le aoga tele, o tagata tomai faapitoa e fautuaina e faaaoga faatasi ma isi vailaʻau, e aofia ai vailaau ma isi auala (tagai i le koluma "Metotia mo le puleaina o tiga" i le isi itulau). E tusa ai ma le tusi a Dr. Ross, o loʻo i ai le faʻamaoniga o le capsaicin, e maua mai i le extracti chili pepa, faʻasaʻo le tiga i le neuropathy o le maʻisuka. "Ae ui i lea, o le toatele o aʻu tagata gasegase e le mafai ona onosaia," o lana faaopoopo mai lea. O lenei vailaʻau e sili atu i luga o le tui e mafua ai le afaina o fiva nasu, ma faʻamalosi ai.

"O le Capsaicin e iai sona aafiaga lelei, ae e le faigofie ona faʻaoga mo tagata o loʻo i ai le tiga i le neuropathy, talu ai ona mumu ma uaʻi - o se taunuuga, o le tiga na o le faateleina," o le tala lea a Dr. Gervin. O le lagona mu e faʻaitiitia pe a uma ona faʻavae e le tino se "masani". Ae e manaʻomia le tolu pe lima taimi le faʻaaogaina o le vaiaso i aso e sefulu, ma afai e te faʻalavelave a itiiti mai o le aso, o le a leai se aoga, ma o le a toe foi mai le lagona mu.

E le pei o le capsaicin, lidocaine, o se vailaʻau e faʻaaogaina i le paʻu i le foliga o se mea e faʻaaogaina (Lidoderm), e le afaina ai le paʻu. O le lidocaine patch e mafai ona faʻaaogaina e faʻamalolo ai le tiga i vaega e sili ona afaina ma e le aveesea seia oʻo i le 12 itula.

E mafai foʻi e lau fomaʻi ona faʻamatalaina gel gel e faʻapipiʻi ai vaega pei o ketoprofen, gabapentin, ketamine, ma lidocaine.O le faʻaaogaina o nei vailaʻau i nofoaga tiga e sili atu ona lelei ma leai ni aʻafiaga, e le pei o vailaʻau faʻataʻitaʻiina, ona o lenei tulaga, o se fualaau itiiti o le fualaau faasaina e ulufale atu i le toto.

E sili atu le faigofie ma taugofie e puipuia ai le tiga nai lo le togafitia. I le faaopoopo atu i le siakiina ma le totoʻa toto toto, ua saunia e Dr. Ed Ross auala e tolu e puipuia ai le tupu o le tiga o le namu:

Aoao. O gaioiga faifai pea e fesoasoani i le paʻu o le mamafa, lea e ono faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o le tiga, faʻamalolo le mumu i le tino atoa. Afai ua uma ona e mauaina ni uiga vaivai o le neuropathy, aua e te taofia. Suʻe ni faʻamalositino, e pei o le aau poʻo le tietie uila, ma talanoa ma lau fomaʻi o le a le saʻo le faʻamalositino mo oe.

Asiasi i lau fomaʻi i taimi uma. O le American Diabetes Association fautuaina le asiasi atu i se GP ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga. Fai atu i lau fomaʻi e siaki le numera. O lea o le a sili atu ai ona e faia le puipuiga faʻapitoa e puipuia ai le faʻaleagaina o le taimi.

Talanoa e uiga i ou popolega. Ia faamaoni i lau fomaʻi e uiga i mea o loʻo e feagai ai. Afai e te lagona se ituaiga o tiga, pe e te lagona le tingling or numbness, lea e mafai ona oʻo atu ai i le tiga, ma e te le puleaina nei mea faʻalavelave, o le a mafai ona faʻalauteleina le faʻamaʻi o le tiga.

O fuaitau pito sili ona masani ai e faʻalogologo fomaʻi mai tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina uiga o le neuropathy lautele:
- mu,
- E le mafai ona ou lagona ou vae,
- tingles i tamatamailima,
- lagona e pei o le gaioiga o le gasegase ua muta,
- tiga mu
- faʻasalaga tiga
- e tiga le ufiufi o vae i se palanikeke

O le massage faigofie o vae e mafai ona faʻaitiitia ai le tiga mo sina taimi. James Christina, o se fomaʻi tipitipi, e ofoina atu faatonuga taʻitasi i lea laasaga. (Ua faʻaseseina le massage pe afai ei ai ou manua i luga o vae pe afai foi o loʻo iai ou maʻi faʻapitoa lautele.)

1. Saunia se mafana mafanafana bath bath. Ia mautinoa o le vevela o le vai e tusa ma le 36 tikeri, fuaina le vevela ma se thermometer, ae le o le paʻi - afai e leai sou lagona, e mafai ona e faia se mea sese. Taofi ou vae ile vai mo le 10 minute.

2. Faʻamaʻoto lelei le vae, aemaise lava le avanoa i le va o tamatamai vae. E sili atu le faigofie ona tafe mai le siama ma le sigi i se siosiomaga malulu.

3. Faʻaaogā se suāsusu poʻo se suāuu e fai ma faʻavae mo le faʻamaʻi i luga o alofilima ma mulivae. Ae o le paʻu i le va o tamatamailima e tatau ona tumau mago. A maeʻa le faʻamaʻi, ia mautinoa e aveese ma le faʻaeteete le kulimi o totoe.

4. Faatasi ma ou tamatamailima, amata ona faʻafefete lou vae, ona oʻo lea i ou tamatamai vae. Faʻamau faʻapipiʻi tamatamai lima taʻitasi. Faʻamalie le alu i le faʻailoga o le vae, ona faʻafefete lea o le vaega o le mulivae, agai i le tendon Achilles. Talosaga lemu ina ia e le lagona ai le le fiafia. Afai o le maʻisuka eo faatasi ma le leai o se lagona, e le mafai ona maitauina le le mautonu. O le mea lea, e sili ona lelei le faʻatinoina ma le faʻaeteete, faia o sina mea itiiti i luga o le paʻu. Vaavaai mo faailoga o le ita i luga o le paʻu. O le tele o le mumu po o le tuʻimomomoina atonu e taʻu mai ai o le mamafa e malosi tele.

Faʻaaogaina o Pain Management
O le a se isi mea e fesoasoani e faʻamalolo ai le tiga:

Acupuncture. O le faʻapipiʻiina o ni nila manifinifi i ni vaega patino i le gasegase o le tino, ua taʻua o le "qi" i togafitiga Saina. Ua talitonu le au soo o le aoga o le acupuncture e faapea o le solia o le taʻi o le qi e mafua ai le tiga ma e masani ona mafua mai i faamaʻi, e pei o le neuropathy o le maʻisuka. O le faʻaofiina o se nila e faʻavaivaia ai le faʻamalosi i le malosi e tafe ma faʻaitiitia ai le tiga. "O le aoga o le faʻatinoga faʻalagolago i tomai o le tagata tusiata faapitoa," o le tala lea a Kent Holtorf, MD, endocrinologist. E tusa ai ma ia, o le acupuncture e faaitiitia ai le maualuga o hormones, faaitiitia le mumū ma, o se taunuuga, faaitiitia ai le tiga.

Miostimulation. O se masini faapitoa e aofia ai pusa eletise e fesoʻotaʻi ma se masini feaveaʻi e mafai ona ofuina i se fusi. O papatusi e auina atu se eletise eletise e pei o "pini" o neura, o se taunuuga o le a le afaina ai neura i le tiga. O loʻo faʻatulagaina le faʻatonuga, e fai ma tulafono, faʻatasi ai ma se tiga o le tiga tiga.

Togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka faʻatasi ai ma togafitiga faʻatoʻaga. Polyneuropathy o le maʻisuka. Faailoga

Neuropathy, e pei o se faʻamaʻi, e faasino i faʻamaʻi e mafua mai i aʻafiaga eseese, lea o loʻo faʻatulaga saʻo ai a latou ituaiga.

Afai o le neuropathy o pito i lalo na iloa, o togafitiga i le fale e tatau ona vave faʻamaonia ma o togafitiga uma ma togafitiga e tatau ona maeʻa. A le o lea, o le nerve endings o loʻo i ai i vae o le a matua faʻaumatia.

O lenei maʻi e tupu malie, mai luga o vae e faasolosolo lemu i luga . E amata ona lagona e se tagata le tiga le lelei i vae, o sina mea itiiti.

I le taimi lava e tasi, e le o faanatinati tagata maʻi e asiasi i se fomaʻi, ma le faʻamoemoe o mea uma o le a alu na oi latou lava. O le manatu sese lea, talu ai ona o uluaʻi faailoga o le tagata ua i ai se faʻalavelave matuia o vae, o le muscular musika ma le motile motusia ua leiloloa.

O mea uma lava e manaʻomia vave ona fai e tagata tomai faapitoa.

O nisi o faʻavaega faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa e iloga, o loʻo faʻamalamalamaina io latou uiga patino ma togafitiga tulaga ese.

E faʻalagolago i le natura masani o le faʻaleagaina. O faʻataʻitaʻiga ua faʻavasegaina e tusa ai ma le tulaga lautele o le faʻalauteleina o faʻamaʻi:

O ituaiga masani nei o faʻamaʻi, ae o loʻo i ai isi vaega. Neuropathy e mafai ona faʻasolosolo-faʻalavelave, faʻasolosolo, vavalalata, vavalalata.

E na o se fomaʻi agavaa e mafai ona faʻatuina se faʻamaoniga saʻo.

I sina masalosalo laitiiti o lenei faʻamaʻi, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomai atamai o le a faia se suʻega ma faatonu togafitiga e puipuia ai le atinaʻe o le maʻi ma faʻafitauli eseese.

E tele mafuaaga mo le atinaʻeina o togafitiga . Faʻavae i luga o latou, o le tufatufaina ma le faʻavasegaina o togafitiga e ala ile ituaiga o loʻo faia.

Faatasi ai ma patho masani masani e mafai ona maitauina:

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le le lava o vitamini, lea e talafeagai mo le natura o le metabolism o elemene e aoga mo le tino.

O se faʻamaʻi o lenei ituaiga e mafai ona tuʻuina atu ma faʻamaoniga eseese. I nisi, latou te taʻuleleia, i isi, o faailoga e sili atu le alofa ma e le afaina ai le tele o taunuuga ogaoga. Pau lava le mea e taatele o le tiga tele i le atinaʻeina o togafitiga.

Afai o loʻo e popole e uiga i le ogaoga o tiga, e le mafai ona e alu na o oe, e mafai ona e faʻamasinoina, talu ai ona o le atinaʻeina o togafitiga, ua leiloloa lagona.

O se mafuaaga taua lea mo le faʻafesoʻotaʻi o tagata tomai faapitoa mo togafitiga faʻatagaina.

O isi, e leai se faʻailoga masani o le faʻamaʻi e aofia ai:

I nisi o tulaga, o le fomaʻi e atiina ae ma e matua sologa lelei lava. . O le mea lea, e masani ona faʻasauāina e se tagata ona vae, e manua ma e le faʻaaligaina foi.

Afai o le a tupu le neuropathy o le maʻisuka, o lona uiga o le a faalagolago tonu lava i le maualuga o le suka o le toto. O le maualuga o ona mea, o le sili atu foi ona ogaoga o ona uiga.

I lenei tulaga, e masani lava ona atiina ae se neuropathy eseese, lea e faaleagaina ai totoga eseese o le tino.

Togafitiga o le limasela o le neuropathy i togafitiga faa-aganuu e faia foi ma le fesoasoani o fualaau faasaina, ma o togafitiga faafomaʻi ua faatonuina foi.

O nei mea uma e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le tiga, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le mafuaaga autu o le atinaʻeina o togafitiga.

O tulafono faavae nei o togafitiga e faʻavae i ituaiga o faʻamaʻi:

I tulaga uma lava, o se ituaiga o faʻamaʻi ma vailaʻau faʻapitoa faapitoa e faʻataʻitaʻiina e faʻamalieina ai le tiga.

O loʻo faʻatulagaina foi auala e faʻafilemuina ai le faʻaogaina o le tino ma faʻamaonia le tulaga lautele o le mafaufau. O le tele lava o taimi, e tatau i fomaʻi ona faatonu ni faʻasolosolo.

I le faaopoopo atu i togafitiga maualuga o togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu, o loʻo faʻamatalaina ai gasegase auala eseese o togafitiga. E tatau ona faʻatautaia i le taimi lava e tasi ma le togafitiga autu o vailaʻau.

O loʻo matou talanoa e uiga i le physiotherapy faʻasolosolo, lea e mafai ai ona e faʻafoʻisia uma le motile motini, faʻateʻa ese mafaufauga faʻanoanoa, fafagu lou agaga, ma toe aumaia lou tino i le masani.

E tele auala e oʻo mai i le vaega o le physiotherapy. O mea tutupu nei e pei o le:

  • massage ma le neuropathy o pito i lalo,
  • magnetotherapy, lea e aʻafia ai le togafiti autu ile togalaau togafiti mai le maneta,
  • aʻafiaga i luga o filo o le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa i mea eletise eletise,
  • gymnastics faapitoa
  • Faʻaaogā togafitiga ma faʻatinoga mo le neuropathy o pito i lalo, lea e mafai ona faia i tulaga masani ile fale.

I le taimi o le masini, e tatau ona faʻaaogaina nisi faʻamafanafanaga - cologne poʻo meth. A maeʻa le taina o pito pito i lalo, e sili ona lelei le alu i le moega. O nei taualumaga e manaʻomia ona faʻatino i le 10-15.

O le taitaia o se faagasologa o nei taualumaga e mafai ai ona faatumauina lelei le leo o musele o le tino, faapea foi le aumaia o faamanuiaga sili i le tino atoa.

Ina ia ausia se taunuuga sili ona lelei i le togafitiga, o le a le lava le tasi metotia patino. E naʻo se seti o faʻasologa e filifilia faapitoa o le a fesoasoani e foʻia le faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, togafitiga o le physiotherapy, meaʻai ma faʻasologa o aso ma mea manogi.

Faʻatau auala

I le faagasologa o togafitiga e taulai i le faʻaaogaina o ituaiga eseese o le neuropathy, e tatau ona faʻapipiʻi le physiotherapy ma le faʻaogaina o isi metotia o togafitiga. O lea faiga faʻafelagolagomaʻi o le a fesoasoani i le ausiaina o se taunuuga lelei e sili atu vave.

I le togafitiga o le neuropathy, o fomaʻi e fautuaina le faʻaaogaina o laʻau masani. O se taimi umi ma i le taimi e tasi e aoga lelei, lea e maua ai se sao vave vave.

E fautuaina e tagata tomai faʻaaoga le faʻaaogaina o laʻau o loʻo mulimuli mai e saunia ai faʻamaʻi faʻamaʻi mai ia i latou:

O le sauniuniga o faʻamatalaga e faia e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻaalia i luga o le pusa, aua o le a leai ni faʻafitauli i le mauaina o vailaʻau faʻamaʻi.

E mafai ona faʻatau mai meafaitino faʻataʻitaʻi i falemaʻi masani. Pau lava le mea e tatau ona e faʻalogo i ai o le talanoa lea i lau fomaʻi.

O le togafitiga o togalaau e tatau ona le gata i le lua vaiaso. A maeʻa le vaiaso, e masani ona fai togafitiga o togafiti.

O le oloa e fesoasoani e faʻafetaui ai faailoga o le neuropathy. .

E tatau ona e ave ni nai fua o fua o le oloa, faʻapipiʻi ma fusi i se faʻi meaʻai.

O aso uma lava, tolu taimi, e manaʻomia ai le faʻafefiloi o le 2-3 tablespoons pe a uma ona 'ai . Afai e manaʻomia, o aso e mafai ona fafaga i le susu.

O le togafitiga o se masina. O se meaʻai lelei lenei mo le neuropathy lima vaivai.

Faʻaaogaina Turpentine

E tatau ona suʻe lua laulau punupuni o laʻau, faʻafefiloi lelei ma le tolu punetini o le vai. Faatasi ai ma lenei paluga, e tatau ona e liligi atu sina fasi falaoa ma faʻaaoga mo le 7 minute i le nofoaga ua aafia.

A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona e alu i le moega, ia afifi lelei ou vae ma moe i le moe i le po atoa. O le mea e tupu e toe faia i aso uma e lua seia maeʻa le toe faʻaleleia, o se mea manaia lelei.

Laʻu susu

O le susu susu e faʻamalosi le fesoasoani e vave faʻaumatia le neuropathy . O le kukaina o mea uma, ia na o sina vaega o gau ma faʻafeu i sina susu susu.

E faʻaaogaina le taʻavale pe a ma le lua minute.Ina ia maua se taunuuga lelei, e tatau ona faia lenei togafitiga i le tele o taimi i le aso.

I le faagasologa o le togafitia o le maʻi i ni nai taimi i le aso, e tatau ona e inuina le tina mumusu i totonu o se ipu susu i luga o se manava gaogao. O lona aofaiga e tatau ona 0.2 kalama.

Ina ia faʻaleleia le tofo, e tatau ona faaopoopo se naifi i le fatuga saunia.

O le faagasologa o ia ituaiga togafitiga e tolu vaiaso pe umi foi le umi.

Afai ua amata le maʻi, o le aoga e aoga le toe faia pe a maeʻa le 10 aso malolo.

Faʻafefe lelei

E matua lauiloa lava lenei faiga, tulaga ese i ana taga, mo le sauniuni o se pusa. E tatau ona ave se fagu vailaau masani ma se voluma e 3 lita ma sasaa vaega nei i:

  • amonia 120 grams,
  • ava faafomai 300 glamu,
  • sami masima 200 glama,
  • tolauapiga 30 kalama,
  • vai mama mama - lita.

E tatau ona tapuni le fagu, ona luluina lea ao leʻi faʻaaogaina. I le maeʻaina o le musika, e tatau ona e faʻamamaina le fusi, ona faʻaaoga lea i vae tetele. E manaʻomia lou faia lenei 2-3 taimi ile aso.

Lapataiga mai fafo mo togafitiga o le neuropathy

Mo massage ma le polyneuropathy o pito i lalo, o suāuʻu tāua ma suauu mai fatu e faʻaaogaina.

Mo le ulaina, latou te saunia le vailaau o le rosemary. Ina ia faia lenei mea, faʻaopopo le 5 g o tipu i le 500 ml o le vineta, faʻasolosolo aso e sefulu, ma faʻafefe i le vai i le afa ao leʻi faia le masini.

E mafai ona fufulu vae i le pelo o le lemon, ona tatau lea ona fusi ma tuʻu ai i le po. Toe faia mo vaiaso e lua.

Mo massage masini, lavender ma rosemary o mea taua o loʻo faʻaaoga. 5 i le 7 pata o le suāuʻu e faaopoopoina i le 30 ml o soʻo se suāuʻu manogi le manogi poʻo le massage masima.

O le aromatherapy e faia foi i le tulaga o le taele, faʻamalosi ma afifi. Le faʻaleleia o le manatua ma faʻateʻa ese le vevela, o faʻasalaga i le basil, juniper poʻo le rosemary e faʻaaogaina.

Sandalwood ma le kulimi suauʻu e faʻaititia ai lima vaivai ma toe faʻafoʻi ai lagona i pito i luga ma lalo.

Mafuaʻaga o le maʻisuka polyneuropathy

Faʻatasi ai ma le polyneuropathy, e aʻafia uma ai le faʻaogaina o le tino. Afai e faʻalavelave le tino, o le a amata ona oʻo i le tiga ogaoga, ma o le polyneuropathy e mafai ona lamatia ai le ola o se tagata. O le faʻalavelave o le faʻamaʻi o le i ai muamua i le amataga, e masani lava e le mafai ona iloa. O le mea lea, ao faagasolo suʻesuʻega faatulagaina, e tatau ona faia se suʻega e le neurologist.

Puipuia o le polyneuropathy i le maʻisuka

E mafai ona puipuia Polyneuropathy e ala i le mulimuli i fautuaga faigofie:

  • Vaʻaia pea le anapogi o le toto suka ma le lua itula pe a uma ona 'ai, aʻo lei alu i le moega, faʻapipiʻi se talaʻaga faʻapitoa.
  • Ina ia iloa le maualuga o le taui mo le maʻisuka, e tatau ona suʻesuʻe le maualuga o le hemoglobin glyc at least once every three months.
  • Fua o le toto maualuga ma tausia i totonu ole 130/80. O le faateleina o le mamafa i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le pipisi o capillaries ma le pa'ū o le toto i fiva namu.
  • Tausisia o se taumafataga ma se tapulaa o vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie ma le fetaui lelei o le faʻaaogaina o puipuiga ma le fiber.
  • Taofi le ulaula ma inu ava malosi. O le inu malosi o le ava e afua ai le faaleagaina ma le faʻaleagaina o fiva namu. Pe a ulaula, o le a tupu le toto o le toto toto, lea e faateleina ai le tiga ma le le mautonu i totonu o vae i le neuropathy.
  • Tulaga lelei o gaoioiga faaletino. O aso uma o le afa itula ma se faʻalavelave faigofie o faʻamalositino i le taeao o le laʻititi lea o gaioiga faaletino e mafai ona taofia le atinaʻeina o le neuropathy i le maʻisuka.
  • O le puipuia o le atinaʻeina ole vae o le maʻisuka o se suʻesuʻega i aso uma, puipuiga mai le manua, mu ma le malulu. E le mafai ona e savali solo. O le aveeseina o sana i tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e masani ona taʻitaʻia ai le faʻavaeina o le maʻi suka.
  • O seevae e tatau ona faʻalelei, faia mai mea masani.Afai e manaʻomia, o loʻo fautuaina le faʻasolosolo.
  • Faʻatalanoa ma se tagata neurologist ma le podologist e fautuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina.

O le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le polyneuropathy i le maʻisuka.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Polyneuropathy o le maʻisuka ma togafitiga faʻaleaganuʻu

O le faʻamaʻi "polyneuropathy o le maʻisuka" e masani ona atiae e avea o se faʻalavelave o le maʻisuka. E faʻaalia i le toilalo o neura lautele, lea e fesoasoani i le faiʻai ma le vaʻai e pulea ai totoga o le loto ma maso. O ona uiga e eseese, ae o mea autu e aofia ai: le faʻalavelave o vae, le malosi o le urinary, gagging ma le vaivai o muscle, mafaufau le lelei ma le tautala, tiga tiga. O le mafuaaga autu o le faamai o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, lea e sili atu ona maualuga nai lo mea masani mo se taimi umi.

O le polyneuropathy o le maʻisuka e maua i le faʻaaogaina o se suʻega faʻalogo. Meafaigaluega faafomaʻi faʻaonaponei e fesoasoani i le faʻamaonia saʻo, fuafua le tikeri o le atinaʻeina o le maʻi ma faatonuina togafitiga. O togafitiga, e pei o se tulafono, o le autu o le faʻaitiitia ma le faatumauina o le maualuga o le suka o le toto. I le faaopoopo atu i togafitiga faasao ma togafitiga faapitoa, o lenei faʻamaʻi e mafai ona togafitia lelei i nisi o togafitiga faʻasolo.

Fualaau faʻapitoa

Ua fautuaina mai e fomaʻi togafitiga le togafitia o lenei maʻi faʻatuʻi i le fale. Laʻau fugaina o le flax ma le oats, o laʻau pupu ma laʻau paʻu e fefiloi i vaega tutusa. E lua laulau punupuni o le faʻafefiloi o le laau e tuʻuina i totonu o le afa tioata tioata, ma sasaa i le pito i luga ma le vai inu. Ona tuʻuina lea o le fagu i totonu o se vai vai vevela ma faʻafefiloi le gaʻo i le vaʻa mo le itiiti ifo ma le 10 minute.

O le togafitiga ma lenei togafitiga o le tasi le masina. Faʻatonuina o le faʻavae: tolu taimi i le aso, o le dos - ¾ ipu. E pei ona tatau ai (afai e tatau ona faaitiitia le suka i le toto), o le maʻisuka togafitiga e mafai ona toe faia pe a maeʻa le vaiaso.

Infusions o laau

O se fofo faapena o tagata e fesoasoani i maʻi. Ia fufuluina lelei ma ia lelei le tipiina o aʻa o le taulaʻau (vailaʻau). Ave se tasi sipuni o le fualaau faisua ma faʻi vai inu i totonu o se ipu malamalama. Tuu le mea e fai ma ave se ipu faʻalua i le aso ao leʻi 'ai.

O le faʻafefe o le Lora o le a fesoasoani e faʻaititia le suka toto. I totonu o se vevela, tuu se sipuni sipuni o lau lall pepa ma tolu sipuni o fatu fenugreek (fenugreek), sasaa ia i latou i se lita o vai inu. A mavae le lua itula, e mafai ona faʻaaogā le faʻaaogaina nai lo le vai.

O se teuteuga o le salu ma le lanu

I totonu o tagata faʻapipiʻi, e mafai ona e maua se auala e saunia ai se teuteuga o togafitiga o vailaʻau, lea e fautuaina e ave faʻatasi ma faʻafitauli e fesootaʻi ma le faateleina o le maualuga o le suka. Ave le 50 g o se faʻafefiloi o paʻu paʻu mafiafia ma laulaau lanu. Sasaa vai inu i luga o le lita ma tuu ai seia oʻo i le taeao, i le taeao - faʻafefete i luga o se vevela filemu mo le 3 minute ma faʻatumauina. I le gasologa o le aso, e tatau ona inupia se potion faamalolo ma i le taeao e saunia se paluga fou.

Faʻaitiitia le suāuʻu

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le suka, e tatau ona e ave se faʻamalolo faamalolo mai mea e gaosia. E lua ni laulau punumu o stigmas ma koluma o le kulimi ua fefiloi, o se sipuni o le mint ma le lima kapu punetini ua faaopoopo atu ia i latou: o laau o le galega ma le tapunia o fatu pi. Ma le isi, 6 leotele puno o paluga tuufaatasi ua vaeluaina i totonu o le apa ma sasaa i se lita o vai vevela vevela. Tuu le meaʻai i luga o se afi toʻa, ma faʻavelaina mo le 7 minute. A maeʻa lenei, e tatau ona faʻatagaina le gauga e faʻaaoga. Ave se vailaʻau o le 100 mililiters ao le i faia taumafataga taitasi.

Faʻaitiitia le suka toto ma faʻalauteleina le lagona o gaʻo e pei o se afu o laau. Aumai: galega gaosi, laʻau pupu, laulaʻau ma laʻau mumu, aʻa o le laumela - afa afa.Faʻafefiloi ma vavaeese 4 punetini o le aoina i totonu o se fagu faʻamamafa, sasaa se lita o vai inu ma faʻaauau pea. O le faʻasusu e ave i le tasi ipu tioata 4 taimi i le aso.

O se fua mai fualaʻau o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻamaoniga o se faʻamaʻi pipisi. E tatau ona ave tutusa ia ituaiga laau: laulaʻau o le togavao vao, leolea ma le mauga. Ma le isi, e tatau ona faʻafefiloi uma le kulimi faʻatoʻaga ma ave lua laulau punetuni. Sasaa lenei vaega o le aoina ma ni ipu tioata se lua, faʻafefete i luga o le ogaumu mo le 3 minute ma aveese mai le vevela. Aumai se itula e faʻau ai ma ave muamua meaʻai (sili atu - mo le 30 minute), 1 sipuni.

Talu mai taimi anamua, o le paʻu o aspen na faʻaaogaina i togafitiga o le maʻi. E tatau ona liligi le lua sipuni o le paʻu i le 500 milliliters o le vai inu. Tuu le faʻafefiloi i luga o se afi ma vela mo le 15 minute. A maeʻaeʻa le meaʻai, ave le 150 mililita i le aso. O lenei fua o le a fesoasoani foi pe afai o iai oe i le maʻisuka insipidus.

Ose faamama toto, fua o le bearberry

Faʻatasi ai ma le polyneuropathy o le maʻisuka, o le a fesoasoani le teuteuina o'oti oona. Tasi le ipu o lenei cereal o loʻo mulumulu i le afiafi ma sasaa le 1 lita o le vai inu. Faʻaosooso i le po atoa i lalo o le tapuni tapuni. I le taeao, e tatau ona e kuka le paluga ona fufulu lea ile vevela vevela mo le 45 minute. A maeʻa lenei mea, ona aveese lea o le suka mai le ogaumu, afifi i se sikafu mafanafana poʻo se palanikeke. A maeʻa le mafanafana, e faʻamamaina le susu i luga o se faʻamaʻi ma ave i totonu o se ipu malamalama ao leʻi 'aʻai (e fautuaina e faia lenei mea mo le 30 minute).

I faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi, e tatau ona e faia se mea faapena. E aofia ai se faaputuga o laau afu: lauberry ma le launiu, galega vao, Veronica ma Valerian aʻa. E tutusa uma. Ona latou saunia lea o le lauti: tasi sipuni o le aoina i tioata vai uma. E tatau ona inu i le taimi tolu i le aso ao leʻi 'ai. O lea ituaiga mea faigaluega o le a faʻavaveina ai le toto o suka.

Laʻau paʻu, fatu ma sua

Faafetai i lenei fofo, o faailoga o le polyneuropathy o le maʻisuka o le a faaitiitia tele, o le a manuia le soifua maloloina o le maʻi. E ono laulau sipuni o paʻu palanisi e sasaa mai i le 750 milliliters o le vai inu ma tuu le vevela vevela mo le itula e tasi. E muamua le susu susu ao leʻi 'ai i se sipuni sipuni.

O lea ituaiga meafaigaluega o le a faʻaleleia atili ai le lagona o fiva namu. O le aso i luga o se manava gaogao e tatau ona inu i le 200 mililiters o kefir faatasi ai ma le faaopoopoina o le lua sipuni tele o fatu laulamu ma le pasesa, nutimomoia i totonu o se paluga poʻo se mea gaʻo. Pasili e tatau ona avea ma afa sikuea. A maeʻa sea taumafataga o le taeao, o le isi taumafataga e tatau ona le sili atu i le tasi le itula mulimuli ane.

Faʻatasi ai ma le polyneuropathy o le maʻisuka, e fautuaina ai e tagata faamalolo le inu o le sua susu mai fatu Ierusalemaichokei. Aʻo leʻi oʻo i taumafataga taʻitasi, e tatau ona e faʻaaogaina le 100 mililiters o se vai inu faamalolo.

O se fofo faapena o tagata o le a fesoasoani e tau ma le faamaʻi. E tatau ai ona tipi 6 laulau punetipi o fatu o susu susu (vaitui) ma liligi le 200 mililiters o le vevela (e oo i le 50 tikeri) olive. Faaopopo i lenei mea, paʻu masi palapala (3 tbsp. O le suauʻu-fualaʻau faʻafefiloi e ave i le lua sipuni 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. O le togafitiga fautuaina o togafitiga e 20 aso.

Fale i fafo

O lenei vailaau faʻasolosolo e faʻaaogaina mo le faʻafoʻi masini, mafiafia ma solo i luga o lima ma vae. E tatau ona faʻatumu se fagu selu ma fasi lanu meamata o St. John's wort ona sasaa ai lea o le suauu uʻamea mafanafana (e mafai ma sulu). Faʻaauau pea le 25 aso i se nofoaga puipuia mai le la. A maeʻa, ia tatau ona fufulu le suauu e ala i se suʻi ma faʻaopoopo le lua punetini o le paʻu o le paʻu.

O le faʻafoʻisia o le le maua o lagona ile pito i lalo o le a fesoasoani ile soloina. E tatau ona e faʻafefiloi 500 mililiters o le vinika ma le 5 sipuni tele o tipu mama o marsh rosemary. E tatau ona faʻaaoga le oloa mo le 10 aso i totonu o se pusa faʻapipiʻi. O le afu maeʻa ao leʻi faia le vele e tatau ona faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 1. E mafai ona faia le tele o taimi i le aso.Faatasi ai ma lenei mea, e tatau ona mataitu le suka o le toto.

O le feteenaʻi o le polyneuropathy o le maʻisuka e manaʻomia ai le onosai ma le malosi. E tatau ona e tausisi i le taumafataga na fautuaina e lau fomaʻi, ia faʻapipiʻi pea au togafitiga ma vailaʻau, tausi ou vae. O se mea tāua i le soifua mālōlōina o le gaioiga faaletino ma faʻatinoga mo vae ma lima. I le mulimuli ai i fautuaga uma a le fomaʻi, e mafai ona e ola fiafia pe a mavae lenei faʻamaʻi!

Polyneuropathy o le maʻisuka - mafuaʻaga ma faʻamaoniga, togafitiga ma fualaau faasaina ma togafitiga faʻa-aganuʻu

O lenei faʻamaʻi o se maʻi taatele, o lona uiga o loʻo aofia ai le tele o faʻamatalaga faʻapitoa. Autonomic innervation e aʻafia ai vaega sili ona taua o le faʻalavelave o le gataifale lautele lea e nafa ma totoga ma maso pulea. O a latou galuega le maluelue e i ai se aafiaga tuusaʻo i le taua o le gaioiga o le tino.

O le a le polyneuropathy o le maʻisuka

Faʻaleagaina o neura o le potu lautele e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga sili ona le mafaamatalaina, e mafua mai i le faaletonu o le vae ma faaiʻu ai i le oti faʻafuaseʻi. O le neuropathy o le maʻisuka (ICD code 10: G63.2) ua manatu o se tasi lea o faʻamaʻi sili ona lamatia e manaomia ai togafitiga vave faʻapitoa. O le faʻamaʻi e aʻafia uma ai le atuatuvale ma le popolega o le tino, ma o le toilalo o se tasi oi latou e lamatia ai le tagata maʻi i se taunuuga leaga. Faʻaleaga faʻafuaseʻi i le faiʻai ma le vaʻai faʻataʻavale e faʻaluaina ai le lamatiaga o le oti faʻafuaseʻi.

O le maʻi e tele ituaiga, o ia mea uma e faatatau i se nofoaga patino i le tino o le tagata. Autonomic neuropathy i le maʻisuka malosi o loʻo faʻaalia i le soliga o galuega a nisi o totoga poʻo tino uma, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi e pei o le vaʻaia poʻo le osteoarthropathy. Faatasi ai ma tagata maʻi, e eseese ituaiga o neuropathy visceral, o le mea sili ona taatele o le:

  • urogenital foliga
  • fomaʻi faʻapitoa
  • fomu cardiovascular
  • faʻailoga
  • foliga gastrointestinal.

Paʻu polyneuropathy

O aʻafiaga o le neurology e faʻatatau i le faʻaogaina o le gaioiga faʻapitoa o loʻo faʻaalia i fomaʻi e pei o se faʻamaʻi e aʻafia ai le tino atoa. O le polyneuropathy matua e le o se malamalamaʻaga atoatoa, talu ai e le mafai ona iloa le mafuaʻaga o lona tupu i 25% o mataupu e oʻo lava i le tele o sosaiete faʻasaienisi.

O le polyneuropathy o le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le tele o mea taua, o le mea e sili ona tāua o le faʻasaina o le suka. E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o le togafitiga e faʻatatau i le faʻaitiitia o le faʻamalosi o lenei vailaʻau e fesoasoani e taofi ai le atinaʻeina o faʻafitauli. Ae ui i lea, e iai isi mafuaʻaga o le polyneuropathy o le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasolosi poʻo vailaʻau. E masani ona i ai mafuaʻaga e mafua mai i le gasegase masani (inumaga gaʻo). O faʻamaʻi pipisi nei e mafua ai le faʻaalia o le maʻi:

  • collagenoses
  • suʻesuʻega
  • mala o le eleele
  • siama
  • hypothyroidism
  • cirrhosis o le ate.

Moli polyneuropathy

O le maʻi suka o se eleele lafulemu mo le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi tuga, e pei o le polyneuropathy motonal. O le faamai ua manatu o se faafitauli e taatele i tagata o loo mafatia i faamaʻi o le potu lautele po o le kanesa. O isi mea e aʻafia ai le atinaʻeina o togafitiga e lauiloa foi i vailaau - o le mea lea o le mea e tupu mai i le tino poʻo le leai o le vaitamini B.

O le polyneuropathy o le maʻisuka e masani ona o faatasi ma lagona le lelei i pito i lalo, ae ui i lea, o nisi taimi o le maʻi e aafia ai lima. O le paʻu o ia ituaiga o gasegase na leiloa muamua, o le a mago ma vevela, e pei ona mafai ona vaaia i le tilotilo i nai ata i le Initaneti.

Togafitiga ma se massage faamanafana

Faʻatasi ai ma le neuropathy nerve, e mafai ona faʻaaogaina le massage masini o laumei ma 'au o le camphor. A maeʻa lea ituaiga massage, e solo le vodka i le 10-15 minute. Ona afifi lea o le vae atoa mo le 2-3 itula.

O se puluvaga i le "Triple" cologne poʻo agaga methylated e fesoasoani tele. A uma ona fufulu, afifi ma alu i le moega, o le ae manaʻomia 10-15 aso masani.

Togafitiga ma le aʻa o le pa, nutmeg ma mummy

I le tulaga o le neuropathy mata, o togafitiga masani e fautuaina ai se seti o taualumaga. Muamua, e tatau ona e faimamago i le tele o taimi i le aso ma ni nifo o loʻo i luga o le itu tiga o aʻa ma le nutmig.

I nei foi aso, 2 taimi i le aso, inu i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe, 0.2 g o mummy ma le 1 tsp ua malepe i le 1 ipu susu. meli. O le togafitiga o le a tumau pe a ma le 25 aso. O se faʻamaʻi faʻamaʻi ma se aʻoga masani e toe faia pe a maeʻa le 10 aso malolo.

Vavega auala

Liligi 120 g o le ammonia, 300 g o le ava malosi i totonu o se fagu lita 3, sasaa 200 g masima, 30 g o camphor. O nei mea uma e sasaa ai le 1 lita o le vai tumau. Faamau faʻamau, lulu lelei ao leʻi faʻaaogaina. Faʻaaogaina i le pepa o se pusa, faʻapipiʻi ma le faaeteete le laei ma faʻaoga 2-3 taimi i le aso ile nofoaga tiga.

Togafitiga o le broth eleutherococcus ma lemoni ma le meli

E iloa e le mai le neuropathy, e faʻalavelave le faʻaaogaina o metabolic processes. Le faʻaleleia o le metabolism i siama o le nerve, e faʻaaoga ai Eleutherococcus. E saunia se falala mo le 20 minute, mo lenei mea, 1 tbsp. Ua sasaaina i totonu o se atigipusa e 300 ml o vai na aumai i se vevela. l malosi le root eleutherococcus. Faʻaosooso 15 minute, faʻaopoopo 1 tbsp. l meli ma le 2 tbsp. l leona tipolo. E tatau ona e inuina se vaifofo lelei i le aso atoa i ni vaega laiti.

Faailoga o le polyneuropathy o le maʻisuka

O aʻafiaga malolosi e aofia ai le le mautonu ma le le mautonu:

  1. Sini mu.
  2. Faʻailoga tiga.
  3. Tingling.
  4. Le malosi tele o le tiga.
  5. Sensation o le tiga mai se paʻi faigofie.

O fuamoa "pasi" e aʻafia ai le paʻu o lima, numbness, tissues "necrosis" ma le le mautonu.

E le gata i lea, o le polyneuropathy o le maʻisuka e mafua ai le tele o isi faʻamaoniga:

  1. Tatala
  2. Alii # 8212, faʻasaina erectile, fafine # 8212, anorgasmia.
  3. Urinary incontinence.
  4. Lagoina o paʻu ma musele mata.
  5. Faʻafitauli leaga.
  6. Faiva.
  7. Tesea
  8. Tautalaga tautala.
  9. Faʻaleagaina o le foloina o mafaufauga.

Polyneuropathy o le mafaufau-mata (faʻalavelave)

O le lamatiaga o le mafaufau-o le neuropathy ole a le tagata maʻi ole maʻi suka e ono afaina ai lona vae ma e le o maitauina lenei mea, pe e te le lagonaina le vevela o le vai i le taele. O manuʻa, uluaʻi maʻi e amata ona aliali mai i luga o vae o le tagata maʻi, gau poʻo le faaleagaina o sooga e mafai ona tupu. O le polyneuropathy o le mafaufau e mafai ona faʻaalia i foliga o gaioiga faʻaalia # 8212, ogaoga tiga i pito i lalo, lea e faʻateleina i le po.

Faʻailoga iloga o le polyneuropathy faʻamaʻi o le maʻisuka # 8212, ulia e fai i luga o le tasi vae ma le vavaevae. Uluai maʻi e le mafua ai le faʻavauvau ona o le leiloa o le tiga lagona, ae ui i lea, o le tulai mai o faiga le lelei e ono manaomia ai le faalēaogāina o pito.

Togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka

  1. Vitamini o le kulupu B (B1, B2, B6, B12) fesoasoani e faʻaitiitia le leaga o aʻa o le suka i luga o fiva faʻamalosi ma faʻaleleia le pasia o manaʻoga i luga o ala namu.
  2. O le Alpha lipoic acids e aveesea ai le kulukose mai le nerve fibers ma toe faaleleia ai namu namu faaleagaina i le enzymes.
  3. O se vaega faapitoa o fualaau faasaina ua faatonuina (Olrestatin, Sorbinil, Olredaza, Tolrestat), lea e faalavelave i le tuufaatasia o le kulukose ma faaitiitia ai ona aafiaga le lelei i fiva namu.
  4. O fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (non-steroidal anti-inflammatory drugs) (Ibuprofen, Diclofenac) e faʻaaogaina e faʻasaʻo ai le tiga.
  5. Ina ia fesoasoani i le faoa faamalosi ma le faaleagaina, o fualaau oona e maua ai le konisini ma le potassium e faatonuina.
  6. Afai ei ai ni maʻi suka i luga o vae, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se ituaiga o meaola.

Polyneuropathy: togafitiga ma togafitiga faʻatoʻa

O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le togafitia o le polyneuropathy, lea e faʻaaoga i le faaopoopo i togafitiga fualaau faasaina.

Faʻatasi ma le polyneuropathy vavalalata, e aoga le suʻeina o ou vae i se siama o le palatini. O le afa o le ipu rosemary mo le 500 ml o le vineta (9%) ma tuu ai mo le 10 aso. O loʻo faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻaaogaina i le faʻaaogaina o foliga i le fua faatatau o le 1: 1. O le tuufaatasiga e tatau ona ufiufi i totonu o vae 3 taimi i le aso.

New St John E liligi le mutia a John i le manogi vevela vevela. Faʻamalosia 3 vaiaso. Ona fufulu ai lea o le suauʻu ma faʻaopopo i ai 1 tbsp. fualaau totō totō. O lenei suāuu e faʻaaogaina mo le massage o pito i luga ma pito i lalo ma mo le tino e afifi.

O le polyneuropathy o le ava malosi e iai foʻi faʻaʻailoga tutusa ma le maʻisuka. E afaina le maʻi pe a uma le ava malosi. Latou te togafitia le polyneuropathy ava malosi i le mea o loʻo taua i lalo: e faaopoopoina ni nai tsp i le afa-tioata o le sukatiti faafouina fou. honey, olive olive ma le fuamoa e tasi. O le vai inu e tatau ona faalua 2 aso i le aso 1-2 itula aʻo leʻi 'ai.

Le faʻamamaina o le ate ma le polyneuropathy o le ava malosi, o le vaovao susu, o le manogi ma le suauu olive e faʻaaogaina. Toto fatu o susu susu, ia tumu i le suauu olive mafanafana (150 ml) ma faaopoopo 2 tbsp. fufulu matala matala masi.

O le vavaeina o le nettle ua manatu o se togafitiga tuai ma lelei mo le polyneuropathy. Lafu i luga o le fola ma soli i latou mo le 10-15 minute.

I le polyneuropathy o le maʻisuka, e lelei tele le sui o pateta ma le atisisiko a Ierusalema. O le atisiko o Ierusalema e fesoasoani e faʻamautu ai le suka toto, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia ai le metabolism.

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Ituaiga 2 maʻisuka

O le kopiina o mea e faaaoga i luga ole laiga e mafai ona fai e aunoa ma se faatagaga i le tulaga o

setiina o se fesoʻotaʻiga faʻasino igoa i luga o la matou 'upega tafaʻi

Faʻalogo! O le faʻasalalauga faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o se fautuaga mo le faʻaaogaina. Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi!

  • E uiga i le tuatusi
  • Fesili i le tagata atamai
  • Faʻamatalaga faʻamatalaga
  • Mo tagata faasalalauina
  • Maliega a le tagata

Isi togafitiga faa-tagata

O nisi nei o togafitiga sili atu ona aoga ma faigofie-i-sauniuni e sili ona talafeagai mo le foia o le mataupu pe faapefea ona togafitia le neuropathy.

O faʻamatalaga mautinoa ia e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o se pusa:

E le gata ina e faʻamalosi, ae ia ave foi nisi o meaʻai e mafai ona vave faʻafetaui lelei le faʻamaʻi.

Fesoasoaniga a Atichoke i Ierusalema e fesoasoani i le neuropathy . E faʻaitiitia ai le suka o le toto, lea e aoga i le maʻisuka, ma faʻaleleia ai le gasegase, o le tulaga o le ate ma isi totoga o le tino.

Faʻatasi ai ma metotia uma o loʻo i luga o le togafitia o le neuropathy, e mafai ona e faʻaalu le tino poʻo vae i se taimi faʻapitoa e faʻafeiloaʻi i ai.

E sili atu le lelei o le fesoasoani i le vaʻai. A o leʻi alu i le moega, tusi vae ma lalo vae i le suāuʻu o le tolauapiga faʻamalolo po o le moa.

E leai se metotia o lisi o le a aoga e aunoa ma le faʻaauau togafitiga faʻaauau. I togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le neuropathy, o mea uma e taua - vailaʻau ma togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻapea foi ma le gaioiga faaletino, e leai nisi mea e mafai ona fai.

Afai e tupu lenei maʻi, aua e te faatuai ona e alu i le fomaʻi, aua o le maʻi e mafai ona avea ma foliga sili ona faigata, ma mafua ai ona afaina tele i le soifua maloloina.

O faʻafitauli o le neuropathy e mafai ona lamatia ai le ola maloloina. . Le leai o togafitiga e mafai ona taʻitaʻia i le atrophy maso, e le mafai e le tino ona faʻalogo, e mafua ai le le atoatoa.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o lenei maʻi, e taua le matauina o nisi tulafono e taofia ai.

O le mea sili ona taua ia i latou - o le puipuiga o le manava o le tino i le faagasologa o le vavalalata ma mea leaga ma le matautia, o le faaitiitia o le ava malosi ma le teenaina atoatoa, tausisia o faatonuga mo fualaau faasaina, usitaia a latou gaioiga, e tatau ona togafitia vave togafitiga.

E tatau ona e gauai atu i lou soifua maloloina - o le a faʻaitiitia ai le taimi o le toe faʻaleleia pe a mavae se gasegase, o le a leai ni faʻafitauli e afaina ai le tino.

O le faafitauli o le neuropathy o le maʻisuka i aso nei o loʻo iai se tasi o nofoaga muamua i le faasologa lautele o faʻafitauli o le maʻisuka. E tusa ai ma suʻesuʻega, e sili atu ma le 90% o tagata uma e maua i le maʻisuka e afaina ai.

Faiga faʻapitoa o le polyneuropathy

Faatasi ai ma le faatoilaloina o le sone o neurons e nafa ma galuega afi a le tino, o le faagaoioia o le masini e mafai ona faalavelaveina. O le faʻalogona o le polyneuropathy o le maʻisuka ua manatu o se taunuuga o nei faʻafitauli, o le mafuaʻaga autu o le maualuga o le suka i le toto. Ae ui i lea, o loʻo i ai mataupu o se isi suʻesuʻega, e pei o le vevela o le neurogenic poʻo le mummification o le gangrenised tissue.

O le tulaga aupito sili ona matautia o togafitiga e taʻua o le gaioiga o le natura o le natura, ona e toetoe lava a le mafai ona fofoina sea maʻi. O le leiloa o le tino ma paresis o musele o faailoga autu ia e faailoa ai le atinaʻeina o le maʻi. O le tagata gasegase e mafai ona lagona se lagona mu, vevela, po o le tingling sensing e tupu mo le leai o se mafuaaga.

Mafuaaga ma faailoga ole neuropathy o le maʻisuka

O lenei faʻamaʻi o se faʻalavelave masani lea e mafua ai le maʻisuka. O mafuaʻaga autu o le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka fesuiaiga ma le fesuiaiga o capillaries e nafa ma le toto e tuʻuina ai aʻa. I le faʻaopopo atu ia i latou, o lenei faafitauli e mafua mai i faʻafitauli matuia i le tino, e pei o le:

● Faʻaleagaina o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga, mafua ai le fula o le tino atuatuvale,

● Faʻaleagaina o le faʻamalosi o le faʻaosoina o le nerve ma le faʻaitiitia o le malosi o le gataifale,

● O le faaputuputuina o fualaʻau saoloto, lea ei ai sona aʻafiaga i luga o siama namu,

● Faʻatinoina o faʻalavelave autoimmune. O le tino e maua ai faʻamaʻi i le inisalini, lea e faʻaleagaina ai le faʻaleleia o namu. O lenei mea e oʻo atu ai i le atrophy o fiva nerve.

O le umi o le atinaʻeina o lenei maʻi e mafai mai le lua i le tolu masina i ni nai tausaga. Ona o le tele o leona o neura o le gataifale, o le neuropathy e tau atu ai i le motusia o le afi ma gaioiga o le tino.

Le amataga o le neuropathy faʻaalia i faʻamaʻi tiga i pito mamao. Muamua, tingling, susunuina, goosebumps, tiga pe a oomi i tamatamai vae. I se taimi mulimuli ane, o le faamaʻi e uʻu lima. E sili atu ona faigata mo le tagata maʻi ona faʻaofuina seevae ma fai isi gaioiga laiti.

Fata ma le neuropathy o le maʻisuka mago ma amata ona paʻu ese. I mataupu sili ona ogaoga, e ono iai ni mea e ono tupu ai. O le solia o le lagona o le tino e mafua ai ona le mafai ona faʻatautaia le faʻagasologa - o le faʻaosoosoina o le atinaʻeina i se tulaga tumau, ma o le a gaogao le gaits.

Faʻaleaga mea ma le neuropathy o le maʻisuka, e mafua ai ona le gata o lagona tiga i foliga o le mu, ae mafai foi ona aumaia isi mea le fiafia i se tagata: o se faaitiitia o le lagona lelei i manua ma le malepelepe i le paʻu, maualuga o le vevela o le vai, ma isi.

Togafiti o le maʻisuka Neuropathy

Talu ai o le neuropathy o le maʻisuka o se taunuuga tuusao o le maʻisuka, ma mo lona togafitiga, muamua, e tatau ai faʻamaonia le faʻamalositino gaʻo . Mo lenei, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina pea le suka o le toto ma ia mataituina e le fomaʻi.E talitutusa lava le taua o le gaioiga afi (sei vagana ai le tauvaga ma le umi o savali), usitai i se meaʻai ua faatonuina e se fomaʻi, ma le faatumauina o le mamafa o le tino.

E tatau ona manatuaina, i le togafitiga o le maʻisuka, o le toe faʻaleleia o fausaga fausaga e telegese lava. E tusa ai ma le Rusia Academy of Science Sciences, e tusa lava pe maua atoa le maʻisuka, o le a le itiiti ifo ma le lua tausaga e toe faʻafoʻi ai le masaniga o le faʻaaogaina o le nerves receptors ma fibers.

Ina ia aveesea le neuropathy, o le togafitiga autu mo le maʻisuka e talafeagai faaopoopoga ma togafitiga . O fualaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le mamafa o le faʻaʻailoga o le faʻamaʻi, faʻagesegese ai le alualu i luma o le maʻi ma faʻaleleia le faʻatinoga o aʻafi. Mo togafitiga manuia o le neuropathy o le maʻisuka, e faʻaogaina ai laau - fomaʻi faʻasolosolo, ma otaota faʻatasi ai ma neuroprotective, analgesic ma meatotino antioxidant.

Iinei fua masani , lea e faʻamamafa ai le tiga i le neuropathy o le maʻisuka ma o loʻo i ai sona faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. E aofia ai laau analgesic (angelica ma le St. John's wort). O le aafiaga anti-inflammatory o lenei aoina o loʻo faʻapipiʻi atu i le Scutellaria baicalensis.Melilotus officinalis galue e pei o se vailaʻau faʻamaʻi.Milk Terra faʻatonutonu glycemia maualuga ma le faʻalauteleina o loʻo lagolagoina le gaoioiga a antioxidants i le tino.Seleti o loʻo aofia ai le vailaau oona, lea e faʻagesegeseina ai le leaga le aafiaga o le aldose reductase, o se enzyme e faʻapupulaina ai le kulūkose toto.

Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e ave le 10 kalama o le rootica root, o le suamalie suamalie, o le St. John's wort, o le vaovao susu, seleni aʻa, Scutellaria baicalensis ma le 5 kalama o le aʻa o le fatulaʻau. Ole aofaiga lenei o mea tau vailaau e fuafuaina mo le 1 aso o le taliaina. O le aoina e ao ona fausiaina i totonu o se vai vevela o le 300 ml o le vai inu ma aioi atu mo le afa itula, e luluina i nisi taimi. O le feʻau e inu i le mafanafana i le aso i le tutusa tutusa 15 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega o le taliaina e 10 aso.

E le gata i lea, o le afaina o laulaau o se vailaau lelei mo uluai amataga o le polyneuropathy o le maʻisuka. Mo togafitiga, e tatau ona e fafagaina le 500 ml o le vai inu suamalie 2 sipuni tele o lau o lenei laau. A maeʻa ona tuʻuina atu mo le 3 itula, e tatau ona onā i le mea tutusa i le aso. Po o le ave o lau ginkgo mo le gaosia i taga mama, atonu e sili atu ona faigofie, vaevaeina e tusa ai ma faatonuga ma inu 2 ipu o le afu i le aso atoa. Po o le faia o le ava malosi o le ginkgo 20-30 e faʻafefe 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E masani i tagata uma lapisi sipuni - Se isi fofo aoga mo le neuropathy. O loʻo aofia ai le antioxidant aupito sili ona taua - quercetin, lea e poloka ai le atinaʻega o le faʻaogaina o le inflammatory processes ma e iai sona aoga aoga i le tino atoa.

O le tapenaga o se faʻamalologa faʻamalolo e faigofie. Ina ia faia lenei mea, sasaa se ipu vai inu suamalie 1-2 teaspoons o le kulisi ma paʻu mo le 10 minute. Ona vevela ma inu ae lei moe.

I fualaau e pulea lelei glycemia maualuga ma aoga i le togafitiga o le neuropathy, faʻasino hibiscus. E tatau ona faʻaaogaina i se aofaiga e le sili atu i le 10-15 kalama o mea taumafa mamago i le aso (matou te faʻaaoga fugalaau mamago). Ina ia saunia le fusi, o lenei aofaiga o fugalaau e sasaa atu i le 200 ml o le vai kuka ma teuina i se vevela mo le 15 minute. A maeʻa le mafanafana ma le vevela, ave le 15 minute aʻo le i fafaga 3 taimi i le aso. O le togafitiga ma le hibiscus e 10-14 aso.

Tandelion aʻa e le tatau foi ona galo i le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka. 1 le sipunipuni o aʻagogogogo o lenei laau ua sasaa atu i le 1 ipu vai inu, kuka mo le 15 minute ma tauanau mo le 45 minute. Ave le 2 sipuni tele o le susu i le aso ao leʻi 'ai.

O popo vela e maua ai le malosi o le antioxidant, e aoga i le neuropathy o le maʻisuka. O se sipuni sipuni o lenei mea manogi e tatau ona faʻailoaina i le 600 ml o le vai inu ma tuʻuina mo le 2 itula. Ave le 200 ml o le afu i le aso atoa.O le vasega o le faʻatagaina e 2 vaiaso, ona faʻamavae lea mo le 10 aso. O le umi o le umi o le togafitiga e 4-5 masina.

Ma o iinei o le isi aoga ulu faʻatasi , o nei mea uma e faʻaaoga i le tetee i le maʻisuka ma faʻaitiitia le mamafa o le neuropathy.

St. John's wort and knotweed - 40 kalama taitasi, laulaau lanumoana ma le lauolaola - 30 kalama taitasi, se centaury ma se laʻau birch - 20 kalama taitasi, fugalaau chamomile, sela ma le pepa laumei - 10 kalama taitasi. 4 sipuni tele o le aoina mo le 1 lita o le vai inu i le vevela o le potu ma alu mo le 8 itula. A maeʻa, ona kuka lea mo le 5 minute ma faʻagata 20 minute. Inu i vaega tutusa i le aso atoa.

O le suauu o le maʻa (brashun) o le a le gata ina fesoasoani i le maualalo o le suka o le toto, ae o le a fesoasoani foi i le toe faʻaleleia o fausaga o le namu, e puipuia ai le atinaʻeina o vae mu ma isi mea le lelei. Ae ia ausia se aafiaga tumau, e tatau ona ave se vaifofo o le suauu maa mo le itiiti ifo ma le ono masina: 3 g suauu maa na solo i totonu o le 2 lita o le vai ma ave 1 le ipu o le tali 3 taimi i le aso.

I le togafitiga o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma auala saʻo.

O faamalositino e faʻamalosi ai faʻamaoniga o le Neuropathy

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o laau, ma le neuropathy o le maʻisuka e tatau ai faamalositino i aso uma e faʻaleleia ai le toto i vae ma lima.

Vaevae ou tamatamaivae ma ou lima agai atu ia te oe ma uu i latou i se tulaga umi mo le 10-15 sekone. A maeʻa lena, ia sui i ou tulagavae i le agavale ma le saʻo mo ni nai minute, ona e faʻafesoʻotaʻi lea o alofilima ma faʻamalosi o ou tamatamailima uma.

Faatali mo ni nai sekone, tu i ou tamatamaivae, ona fuli loa lea mai le totini ile mulivae.

Fafati ou tamatamailima i totonu o le moto ma feaveaʻi faia suiga o le lima i lima taʻitasi i le itu taumatau ma le agavale, ona toso ai lea ma faʻapipiʻi lima mo le 2 minute.

E tele taimi i le aso mo le 1-2 minute i le fesuiaiga fesuisuiai, faapipii i luga o lou lima se polo paʻu e gaosi.

Ou te faʻamoemoe moni lava ia e lelei lou soifua maloloina ma, ou te faʻamoemoe, o aʻu fua o le a fesoasoani e faʻaitiitia le le lelei o uiga o le maʻisuka ma le neuropathy!

O le tumau pea ma le faaumiumi o le maʻisuka e tau atu i le toilalo o toetoe lava o totoga taua uma a se tagata, e aofia ai le faalavelaveina o le fafagaina o neura (matelaina o le okesene) o le tino, ma le autasi.

O le polyneuropathy o le maʻisuka (neuropathy) e tupu i le silia ma le 50% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E afaina ai le maʻisuka ma le ituaiga muamua ma le lua o faʻamaʻi. O le tele o taimi (40-65%), o se faʻalavelave na oʻo ia te ia lava ina ua mavae le 15-25 tausaga talu mai le amataga o le maʻi, ae peitai, o mataupu o lona uluai faaaliga e le o aofia ai.

O le mafuaʻaga autu o le polyneuropathy o le maʻisuka o le faʻalauteleina lea o le suka i le toto, lea e mafua ai ona suia suiga i le toto aupito itiiti o loʻo fafagaina ai neura ma mafua ai lo latou gaʻo.

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o se faʻalavelave e mafai ona tupu:

  • ma le faateleina o le toto maualuga,
  • tulaga o le kenera
  • o le i ai o masani leaga (ulaula, vaisu ava).

    E tusa ai ma le faʻasalalauga faʻavaomalo faʻavaomalo o faʻamaʻi ICD-10, o le polyneuropathy o le maʻisuka ua tuʻuina atu le G 63.2, Е 10.4, Е 11.4, Е 12.4, Е 13.4, Е 14.4 e fuafua i le ituaiga o leona.

    Faailoga o le polyneuropathy o le maʻisuka e tuusaʻo saʻo i lona ituaiga ma le laasaga.

    I aso nei, e tele faʻamatalaga o suiga faʻapitoa e mafai ona iloagofie i totonu o ituaiga autu.

    Faʻailoa polyneuropathy

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le polyneuropathy, e aʻafia ai nesi, ma e mafua ai lagona le mautonu i pito i lalo poʻo pito i luga, o foliga e foliga tutusa.

    O le uiga o le polyneuropathy e iloa ai:

  • Ole faʻamaualuga (hypersensitivity i mea faʻaleaga). O suiga faʻaleagaina i neura e mafua ai le faʻasalaga o faʻamaufaʻailoga sese mai le faʻaleleia o le paʻu i le faiʻai.Le iʻuga: aʻafiaga, fiavalea, susunuina, tingling, ma e oʻo lava i tiga faʻafuaseʻi.
  • Le tali le talafeagai i mea e le fiafia ai. O le tiga e tupu i soʻo se faʻaleagaga i fafo o le paʻu (taʻavale, tingling). E le gata i lea, faatasi ai ma se tasi o mea e le fiafia ai, e tele lagona e tulai mai (malamalama susulu e mafua ai le manava, o se manogi ma le tofo ua lagona).
  • Faʻasolosolo pe toesea atoa le malamalama. Nofoaga na faaleagaina o le neura e faʻatapulaʻa le tuʻuina atu o faʻamatalaga i le faiʻai ("totini ma totigilima" syndrome). Faatasi ai ma le fesoʻotaʻi lelei, e lagona ai e se tagata totigilima ona faʻaeʻe ona lima, ma totini i ona vae.

    Sensory - motoa (distal) o le polyneuropathy

    Sensomotor (distal) polyneuropathy e faʻaalia i le le atoatoa o le faʻalogo i suiga o le vevela, tigā faaletino mai fafo, tiga, ma isi. E ono i ai se tiga ogaoga i vae, sili atu ona leaga i le po.

    O le paʻu e sili ona vevela, mūmū i le lanu ma foliga o tausaga matutua. O le afu ua le toe galue.

    O le tasi o vae ma le vaeluaga o mea i mataupu sili atu o le lagona - o le polyneuropathy o le ufiufi e ufitia i maʻi suka e le mafua ai le tiga ona o le leai o se lagona. Ae ui i lea, o le faʻaogaina o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le tosoina o le tino.

    Polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo

    I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le polyneuropathy o le maʻisuka, e masani lava ona pagatia vae. I le amataga o laasaga o limo lalo:

  • ei ai se lagona o "goosebumps"
  • vaevaega o faʻalavelave faʻaletonu,
  • tigaina i vae ma tapuvae o loʻo lagona, aemaise i le po. O nisi taimi ei ai se lagona mu i vae,
  • lagona lelei i le tiga ma le vevela o suiga o le vevela.

    O le polyneuropathy faʻamaʻi o le pito i lalo e taʻitaʻia ai:

  • atrophy o muso vae,
  • mimiti i luga o tamatamailima ma vae,
  • mūmū poʻo le faʻapouliuli o le paʻu,
  • mafiafia po o le mimitiina o papatusi fao,
  • atinaʻe o le osteoarthropathy o le vae: o le tapuvaevaevae o loʻo faʻaleagaina, o loʻo i ai le faateleina o le vae i le lautele o le taʻavale, o le maualuga o vae e foliga mai, o le pulus i totonu o le nofoaga ua afaina e le fuafuaina.

    I le taimi muamua, o suiga faʻaleaganuʻu e le faʻaalia i latou lava i soo se auala ma o le suʻesuʻeina o le polyneuropathy i le maʻisuka e na o suesuega suʻesuʻe lava e mafai ona faia.

    Pe a togafitia se faʻamaʻi, e maua e tagata tomai faapitoa ia auala nei.

    • O se talaʻaga faafomaʻi, lea e iloilo ai e le fomai suiga uma e tutupu i le tino o le maʻi. I le faʻaaogaina o fua faʻataʻitaʻi ma fesili fesili, o aʻafiaga ua afaina ma le mamafa o suiga faʻaleaga.
    • O le a ou asiasia. O le faʻaleagaina o sooga i luga o vae ma alofilima e faʻaalia ai le tupu mai o suiga faʻaleaga. I luga o vae, o le tulaga o le afu o le afu, o foliga vaaia o saito, sana, maʻi o le tino, nofoaga e mumūina ua fuafuaina. O nei faailoga e mafai foi ona faʻaalia ai le polyneuropathy o le maʻisuka.
    • O le faʻalogoina o le vevela o loʻo suʻesuʻeina e faʻaaoga ai le kiliva faʻamaonia Rüdel-Seiffer. O lenei meafaigaluega o se faʻala uʻamea ma se pusa palasitika. O le faʻavaveina o tines o se tui e faʻalogo ai e mafua ai le vibration. O se suʻesuʻega tolu-tolu o loʻo faʻaaogaina lea e faʻalagolago ai le masini faʻavevesi i vaega eseese o vae. Afai e le mafai e le tagata gasegase ona lagona le viia o le 128 Hz, faaitiitia le lagona ma, o se taunuuga, mafai ona maua ai le polyneuropathy o le maʻisuka.
    • O le faʻalauteleina o le taoto e faʻamoemoeina e faʻaaoga ai se masini faapitoa - monofilament, e pei o se penitala ma se vaʻavaʻa vavalalata e pipii i ai. E ala i le pipiʻi i luga o le paʻu mo ni nai sekone, o le tagata tomai faapitoa e iloa po o fea le mea e le o iai le paʻu paʻu. Soʻo se tasi i nofoaga eseese o le tino e suʻeina ia le itiiti ifo ma le 3 taimi. O lenei suʻesuʻega e mafai foi ona faia i le faʻaaogaina o pulupulu o le cotton ma polo polo.
    • O mafaufauga o le vevela e fuafuaina e faʻaaoga ai se tamai paʻu, i le tasi lima o loʻo i ai le uamea, ma i le isi itu, faia i le palasitika. O le tagata poto faapitoa e paʻi atu i le paʻu o le tagata maʻi i pito eseese o le masini. I le polyneuropathy o le maʻisuka, o le eseesega i le vevela i totonu o le uamea ma le palasitisi e le lagonaina.
    • O le malosi o le tiga e fuafua e faʻaaogaina se nila o le neurological leʻo, se togitogi faʻaaoga, poʻo se mea faʻapitoa. O le tagata maʻi e tapuni ona mata ma faʻapipiʻi lona tino i vaega eseese o vae. O se tagata soifua maloloina e tatau ona lagona se tui, ae le o se lagona o le paʻi.
    • O iloiloga nei e iloiloina: tootuli: o se tagata tomai faapitoa e faʻaaoga ai se hama neuro e taia le tendon i lalo o le tulivae. Faʻatasi ai ma suiga e le masani ai i neura, e le o matauina ai le faʻamavaeina o tamaitai quadriceps, Achilles: i lenei tulaga, o le tuli o le Achilles i luga aʻe o le mulivae e aʻafia ai. I tulaga masani, e tatau ona punou le vae.
    • O le saoasaoa o fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga i le va o muscle vevela ma o le mafaufau e fuafua e faʻaaoga le eletise. O mea nei e faʻaaogaina: o se electroneurograph ma se electromyograph.

    I le vaitau o suʻesuʻega, o loʻo faʻapipiʻi le aʻa i luga o le paʻu, ma faʻafeiloaʻi i luga o maso o le eletise. Laʻau laiti e faʻaolaina ai le nasu, e ave e le masini le faailo tali ma auina atu i le gaosiga.

    O se togafitiga e maua pe afai:

  • pe a pasi atu le ogalaau fao, o le faailoga e tuai,
  • e leʻo faʻafeiloaʻi uma maso e faʻafefete ai nisi o neura.

    Le faasologa o togafitiga togafitiga

    O le togafitiga o le polyneuropathy e mafai ona pulea e se fomaʻi, o ia i tulaga taʻitasi e atiina ae se fuafuaga a le tagata lava ia mo le tetee atu i togafitiga.

    Togafitiga o togafitiga e tolu sini autu:

  • Faʻaauau le kulukose o le toto.
  • Faʻamama le tiga.
  • O le toe faaleleia na faaleagaina ai fiva namu.

    O le paleni o le suauu e masani ona faʻaaoga e faʻaaoga ai vaega nei o vailaʻau:

  • i le saofaga i le gaosiga o le inisalini e le pancreas: Igoa, Gliclazide, Liquidvon,
  • faʻalauteleina le faʻalogoina o fusi lautele ile inisalini: Ciglitazone, Englitazone, Metformin,
  • faʻalavelaveina le gaioiga o suga i totonu o le manava: Miglitol.

    Faʻafoʻisia le galuega o neura ma aveese le tiga, faʻalogo ile:

  • i fualaau oona e fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka i le toto ma le gaioiosi: Ava lipon, Thioctacid, ma isi,
  • fualaau faasaina e taofi ai le fulafula o fomaʻi o fusi nifo, toe faʻaleleia fiu namu ma faʻaleleia le faʻamaoniga e ala atu ia i latou: Milgamm, B vitamins,
  • aveese le tiga, afaina ma le edema o neura: Nimesulide, Indomethacin,
  • se fualaau faasaina lea e mafai ona taofia le tafe o lagona tiga i totonu o le faiʻai - Amitriptyline,
  • faʻamalosi e puipuia ai le musika faʻamalosi ma faʻaitiitia le tiga: Gabapentin, Pregabalin,
  • vailaʻau faʻamalosi: Zaldiar ma Oxycodone, lea e taofia ai lagona tiga, faʻaitiitia le faʻalogo i tiga ma le vevela,
  • Mexiletine antiarrhythmic agent, lea e fesoasoani e puipuia ai vaʻa sodium, lea e faʻapogai ai le faʻalavelave i le tuʻuina atu o lagona tiga,
  • mea faʻapitoa i le lotoifale: mea manogi ma pusa paʻu Versatis, Ketoprofen, etc.

    I le faaopoopo atu i metotia o fualaau faasaina, o le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo e mafai ona:

  • faʻamafanafanaina lima o loʻo i ai se masini moli ma soʻo mafanafana. E faʻasaina le togafitiga o lenei maʻi faʻatasi ma se mea faʻavevela, vevela vevela ma le mumu mumū,
  • ma faʻasolosolo solo, faʻaitiitia le mamafa i luga o vae,
  • togafitiga o manuʻa faʻamaʻi vailaʻau,
  • 10-minute minute fautuaina e tagata tomai faapitoa.

    Togafitiga o le polyneuropathy i togafitiga faʻa-aganuʻu e lelei tele ma e mafai ona naʻo se vaega o togafitiga faigata.

    Lanu moana po o le lanumeamata (50-100 g) e faʻafefiloi ma vai ma aumai i se mushy state.Faʻaaogaina e pei o se faʻamalosi, faʻaaogaina ma matua seia oʻo ina maeʻa. E faʻaauau pea taualumaga mo le 2 vaiaso, pe a maeʻa le 10 aso malolo, ona toe faia lea togafitiga. O lenei metotia e toe faʻaleleia ai le nerve fiber, faʻateleina le gaioiga o le faʻalogo.

    Mo le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le lemon peel, lea e faʻaaoga i le po i le vae, e fusi, ma tuʻuina se totini i luga. O le togafitiga e mai i le 2 i le 3 vaiaso. O le faʻatinoga e faʻaosofia ai le faʻaoga o le tino, faʻamalosia ai le faafouga o fiva namu.

    O le tuiina o le upega ma le chamomile e faʻafefiloi i tutusa tutusa. E lua teaseti o le paluga ua sasaaina i totonu o se ipu vai. Ma le matua i totonu o se vai vai taele mo le kuata o le itula. E susulu mo le 30 minute, faʻamaʻa. Faaaoga faʻafolu i le aso i vaega tutusa. Ua fuafuaina le vasega mo 2-3 masina.

    Taofiaga

    Ina ia puipuia le maʻi, e tatau ai:

  • siaki pea le maualuga o le suka i totonu o le tino,
  • fuafua lelei le toto toto,
  • lafoai ese amio leaga,
  • taʻitaʻia se olaga ola malosi. E fautuaina e savali mo le afa itula ma fai se taʻaloga 15-minute. O togafitiga faaletino ma falemaʻi asiasi i le tele o taimi i le vaiaso o le a aumaia ai foi mea aoga,
  • matau le tumama o le tumama, pe afai e le mafai ona savali e aunoa ma seevae, togafitia ai le paʻu o le paʻu,
  • faia se iloiloga faʻaletausaga mo suiga faʻapitoa i le tino.

    Ole suʻesuʻega masani o le polyneuropathy o le maʻisuka ma togafitiga lelei e oʻo atu ai i le faʻamaeʻaina atoatoa o le faʻamaʻi.

    Faʻamatalaga o le polyneuropathy o le maʻisuka

    _________________________________________________________________________

    O le faʻamaoniga o le faʻamaʻi e faʻavae i luga o le iai o faʻamaoniga, le ata o le falemaʻi na faʻamatalaina i luga, ma iuga o se suʻesuʻega o le maualuga o le toto.

    O le tagata gasegase e suʻeina e fomaʻi - o se endocrinologist ma se neuropathologist.

    I mataupu faigata, ua faia ai se suʻesuʻega ENMG (electroneuromyography). O lenei metotia e maua ai le faʻamaonia o le faʻaoga o le tino.

    Sauniuniga mo togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka

    A maeʻa le faʻamalamalamaina o le siama, o le fomaʻi ua faatonuina se togafitiga atoatoa mo le polyneuropathy. O suʻesuʻega ile falemaʻi na faʻaalia ai e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o faʻamaʻi o le faamai e ala i le faʻasaina o le suka toto ma tausia le maualuga o le hemoglobin glycosylated i le 6.5-7.0.

    Ina ia mafai ona taofi faailoga o le neurology, o fualaau e sili ona faʻaaogaina alpha lipoic (thioctic) acid . Faʻafetai i le faʻapipiʻiina o le suka i le mafiafia o le tino o le tino ma taofi ai nisi o enzymes i totonu o sel, o loʻo mafai ona toe faʻafouina namu ua faaleagaina.

    O lenei vaega o vailaau faʻasaina e aofia ai foi thioctacid BV, lipon lipon ma le pipiʻi i aso taitasi o le 600 mg. E fautuaina e ave tolu masina ile laina.

    O nisi o faamanuiaga e maua mai le faʻaaoga vitaminB lea e poloka ai le aʻafiaga o le kulukose i luga o siama nasu ma fesoasoani ai le felaʻiaʻi o aʻafiaga i aʻa.

    Tofiaina mo le faʻafofoga tautala milgamma compositum 3 taimi i le aso, tasi le papa mo le masina ma le afa. I le i ai o le musele maso, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina ni tagata faʻamalosi neurontin, lyrics . Le faʻaleleia atili o le toto, e fautuaina ai fualaau faasaina - neurostabil, ginkgo biloba, tanakan (1 le papaa pe a uma ona taumafa i le tolu taimi i le aso mo le tolu pe sili atu masina.

    Alcoholic (toxic) polyneuropathy o pito pito i lalo

    Mai le vaaiga o vailaau, o le neuropathy vae e le o se faʻamaʻi ese, ae o le gaioiga o neura lautele i aʻafiaga o mea le lelei. O mafuaaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e eseese: faʻafitauli o le tino, gasegase masini, toxins. O le toilalo e mafai ona aʻafia ai le tasi nerua pe tele foi i le taimi e tasi - i lenei tulaga, o le a faʻagasolo ai faailoga.

    Afai e afaina le ava malosi, o le polyneuropathy ava malosi o pito pito i lalo e masani ona atiina ae. O le tosini o le ethanol e faʻaleagaina ai ni neura lautele i le taimi e tasi.

    O le falemaʻi o lenei tulaga e atiaʻe ai le polyneuropathy moli, lea e faʻavaivaia ai le muso vae ma le atrophy. O se mea faapitoa o le ava malosi e atiina ae: e faʻalumaina pe a savali ma e le mafai ona punou atoa-faʻagasolo ona vae. I le lumanaʻi, o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga-e oʻo lava i le leai o se faʻaleleia ma le le faʻamalosia.

    O le ava malosi e mafua ai le atinaʻeina o le polyneuropathy ava o vae. E le gata i lea, e sese le mafaufau o lenei faʻamaʻi e aliali mai naʻo ia i totonu o le ava malosi. Faʻalagolago i le tulaga ma uiga o se tino patino, e mafai ona tupu e tusa lava i se tagata e faʻaleagaina mai lea taimi i lea taimi.

    O le atinaʻeina o le polyneuropathy o pito i lalo e fesoʻotaʻi ma nisi suiga i le tino i lalo o le aʻafiaga o le ava malosi.

    Faatasi ai ma i latou o mea nei:

  • afaina o le tino
  • leai o magnesium ma siama,
  • le lava o vitamini o le vaega B,
  • vae vaivai.

    Talu ai ona o le le lava o mea e tatau ai, ua faʻalavelaveina ai gaioiga faʻasolosolo. E le gata i lea, o faʻamalositino saoloto e faʻalavelave ai faʻafitauli pipisi o tino o le neura.

    I le inu malosi o le ava malosi, o le gafatia e faʻaleleia i le taimi ma le avanoa ua leiloloa, lagona lelei i le malulu, tiga ma isi mea faʻaleaga faʻaititia. A uma ona inu le tele o le ava malosi, e mafai e se tagata ona pau ma moe i se tulaga le toʻa. I ia tulaga, o se maʻi o le faaumiumi o le mamafa o le pito i lalo ifo o le tino, e mafua mai i ituaiga polyneuropathy.

    O le faailoga autu lea e tatau ona i ai se masalosaloga o le polyneuropathy o vae o le vaivaiga maso. Ae ui i lea, o le ava e masani ona le gauai atu i lenei mea, o le mea lea e seasea ona maua i le amataga le maʻi.

    Ma i pito i lalo, o suiga nei e amata ona tupu:

    • Paʻu tiga.
    • Numera.
    • Leai o lagona.
    • Lulu o lauulu.
    • Cyanosis.
    • O maʻi le faʻamalolo.
    • Paʻu.

    I le taimi muamua, o vae e amata i le paʻu, lea eo mai faatasi ma le tiga. Feʻalosolo taimi e amata ona paʻu, ma oʻo ai i luga le numera, oʻo i lima. O nei mea uma eo mai faʻatasi ma tiga e faʻateleina i lalo o soʻo se avega, ma le maalili ma le maalili ma e tusa lava pe a paʻi atu.

    O suiga mai fafo i vae e tupu foi: o le lauulu e amata ona paʻu i luga ia i latou, o tamai povi e aveesea le mamafa, ma paʻu le paʻu lanumoana. O le innervation muscle e faʻalavelaveina, o se taunuuga o le faʻamaopoopoina o gaioiga e mamafa. O le gaioiga a se tagata ua amata ona le mautonu ma le le mautonu.

    A o faagasolo le maʻi, o le a amata ona mafatia tagata uma. Ole faʻaleagaina e le gata i pito pito i lalo, ae faʻapea foʻi i lima, ulu. O lenei mea e faʻaalia ai le atinaʻeina o le polyneuropathy - faʻaleagaina ai nisi o neura lautele.

    I tulaga ogaoga, e sui suiga i le pito i lalo. Ua ufitia i latou i maʻi suka e le faʻamalolo ma faasolosolo malie atu i le tino atoa. I le taimi mulimuli, o le paʻu o vae e atiina ae, lea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le gaioiga.

    I le vitio e uiga i mafuaaga ma faailoga o le polyneuropathy o pito pito i lalo:

    Aʻo suʻesuʻeina le polyneuropathy o pito i lalo, 3 auala autu e faʻaaogaina:

    O se tulaga taua mo le faʻamaonia saʻo o le polyneuropathy o se talafaʻasolopito. E faʻalogo lelei le fomaʻi i faitioga a le tagata maʻi, suʻesuʻe ia uiga o loʻo i ai. E le gata i lea, e tatau i le fomaʻi ona iloa pe o le tagata maʻi o le faʻaaoga sese o le ava malosi - atonu e manaʻomia ai se suʻesuʻega o aiga.

    Ona suesueina lea o le maʻi. O le sini a le fomaʻi i lenei laasaga o le faʻavaeina lea o maʻi faʻamaʻi - o le i ai o le numera, vaivaiga o le musika, faaletonu o le gaʻo.

    Faatasi ai ma le fesoasoani a le electroneuromyography, ua iloa ai le nofoaga ua afaina, o le i ai po o le toesea o le mumū ma le namu degeneration ua faavaeina.O le galuega autu a le ENMG o le pulea lea o le malosi o le maʻi. Mo se faʻamatalaga sili atu saʻo, e mafai e le fomaʻi ona ave se fasi neura mai se tagata maʻi mo se vailaʻau.

    I luga o le vitio, o le faagasologa o le suʻesuʻeina o le polyneuropathy:

    O le laasaga autu i le togafitiga o le polyneuropathy o vae o le matua teena lea e inu ava malosi. Seiloga lava ua ausia lenei tulaga, e mafai e le tagata gasegase ona toe faaleleia, talu ai ona o aʻafiaga namu e tupu tonu lava i lalo ole aafiaga o le ava malosi. O le umi o le faʻaleagaina e se tagata, o le sili atu lea o le tulaga lamatia o le suiga o le a le mafai ona suia.

    Mo togafitiga o le polyneuropathy, fualaau, massages, faamalositino togafitiga o loʻo faʻaaoga. O le tagata maʻi e le tatau ona alu i le falemaʻi. Ae ui i lea, o togafitiga fale e mafai ona faia pe a suʻesuʻeina e le fomaʻi le tagata ma ia mautinoa o lona maʻi e le manaʻomia ai le falemaʻi.

    I le taimi o togafitiga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona 'ai atoatoa, faʻatamaoaigaina le taumafa ma vitamini ma minerale. O le lagolago a aiga e le taua tele, talu ai o le polyneuropathy i le tele o mataupu ua faia i luga

    talaʻaga o le faʻalagolago malosi i le ava malosi.

    O vailaʻau nei o loʻo faʻaaoga e fai ma vaega o togafitiga fualaau mo le polyneuropathy o pito i lalo:

  • Vitamini B ma C
  • fualaau faasaina o le microcirculation
  • antihypoxants
  • antioxidants
  • elemene taua
  • non-steroid drugs
  • analgesics
  • togafitiga
  • fofo.

    Faʻatasi ai ma le polyneuropathy, o loʻo maua ai se le atoatoa o le vitamini B, o le mea lea, ua faʻataʻitaʻiina i le tagata maʻi i faʻalavelave faʻafuaseʻi. E manaʻomia lenei mea e faʻasaga ai le metabolism. Ina ia faatelevave le tosoina mai o mea oona, o mea antihypoxants ma antioxidants ua faʻamaonia, ma o mea e faʻaaoga ile microelement ua faʻamaonia e faʻaleleia ai le puipuiga.

    I le faʻaitiitia o tiga matuia, o fualaau e le o le steroidal lea e faʻamalolo ai le mumū, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga, e faʻaaogaina. Afai e tatau ai, ia faatonu ni vailaau.

    Fomai Faaletino

    Togafitiga o le polyneuropathy o pito pito i lalo o se faagasologa umi, aemaise lava i le i ai o se mea na mafua mai.

    A maeʻa se suʻeina o vailaʻau, e manaʻomia e le tagata gasegase togafitiga physiotherapeutic, e aofia ai:

  • massages
  • CNS faʻaosoosoina ma faʻalelei ma mea eletise,
  • faʻamalosia o toto faʻamalosi,

    O le tagata gasegase e tatau ona faia faʻamalositino i taimi uma. O le a latou fesoasoani e tausia le muso vae i foliga lelei, lea e taua tele mo le polyneuropathy.

    I le faagasologa atoa o togafitiga, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi i se taumafataga faapitoa, lea o le a fesoasoani i le tino e toe malosi vave. O mea taumafa e tatau ona paleni ma faʻavae i luga o gaʻo.

    E le gata i lea, e manaʻomia e le tagata ona 'ai mea taumafa e maua i le vitamini B. E sili atu i totonu o le paʻu, ate, ma le seleselega ua totogo. O nei oloa e taua tele mo le faʻasaoina o le metabolism ua faʻaleagaina i le faʻalauteleina o le taumafa ava.

    O togafitiga faʻapitoa e aoga mo le faʻateleina o le toe maua mai o se tagata maʻi i le polyneuropathy. Ae peitai, e le mafai ona latou suia se togafitiga faafomaʻi atoa.

    O sea ituaiga fua e talafeagai mo le aveesea o toxins ma le faʻaitiitia o le fua o le suka. Ave 2 tbsp. l fatu o le sunflower ma le pasili, faʻaosooso i se ipu malamalama. E tatau ona e inuina lenei pusafana 40 minute ao leʻi faia le taeao.

    O le faʻafefiloi o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani foi e faʻaitiitia le leai o fualaʻau. Paʻu 1 fuamoa, 2 tbsp. l meli ma le suauʻu suauʻu, faʻafefiloi ma le 0.5 ipu ipu koko. Inu 2 taimi i le aso.

    Mo le faʻaaogaina i fafo, e mafai ona e saunia se vae paʻele mai luga o luga o laʻau paʻu, faʻaopoopo i ai ni nai paʻu pepa. 25 minute i le aso i totonu o lea taele o le a faʻaitiitia ai le tiga i vae.

    O le faʻamuamua o togafitiga a tagata e maua pe a ma le masina. Ae ui i lea, o tulaga lelei lelei e mafai ona mafai pe afai e faia togafitiga faafomaʻi ma mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

    Toe faʻaleleia taimi

    O le Polyneuropathy o pito i lalo e masani lava ona avea ma taimi masani, o le mea lea, pe a maeʻa le auala autu o togafitiga, e taua le faʻaauau pea ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻateleina o le faʻamaʻi.

    O le mea sili o le aloese mai le inu ava malosi. E le toe faʻafoʻisia atoatoa faʻamaʻi faʻamaʻi na aʻafia e toxins. O le mea lea, o le faʻaleagaina atili o le ava malosi e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga ogaoga

    E taua foi le faʻaauau pea ona 'ai lelei, ia faʻamautinoaina o loʻo lava le faʻamautuina o le aofaʻi vitamin B. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina le masani ai le metabolism.

    Mo le puipuia o le polyneuropathy, e taua tele le togafitia o faʻamaʻi pipisi i le taimi ma faʻamausali le musika. Le faia o lenei mea, fai taʻaloga, faʻagasologa faʻapitoa. Ma le isi, o le tagata gasegase ma le amataga o le faʻamagaloina ua fautuaina e alu i se falemaʻi.

    Taunuʻuga ma faʻasologa

    Le leai o togafitiga talafeagai mo le polyneuropathy e oʻo atu ai i aʻafiaga matuia, e aofia ai:

    Afai e le togafitia, e vave ona avea le polyneuropathy ma taimi e le tumau. E mafai ona faʻamaʻoti le faʻaʻau o le diaphragmatic ma le vagone, lea o le a mafua ai ona leai se gaioiga.

    O se mafuaʻaga lelei lea e le amataina ai le maʻi ma faʻatalanoa se fomaʻi ile uluai faailoga. E le mafai ona faʻamalosia atoatoa - e faigata tele ona toe faʻaleleia aʻafi nerve. Ae ui i lea, o le togafitiga faʻapitoa o le a faʻaleleia atili ai le tulaga o se tagata, toe faʻafoʻi lona malosi e gaoioi ma taʻitaʻia se olaga masani.

    Faailoga ma togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka

    O le polyneuropathy o le maʻisuka o se faʻalavelave o le maʻisuka e aʻafia ai le setete o le tino o le tagata ma e faʻaalia i le tele o faʻaʻailoga. O le Polyneuropathy o loʻo faasolosolo malie le alualu i luma o faʻamaʻi, faatasi ai ma le atinaʻeina o se tagata ua galo atoa lona gafatia galue.

    I le avea ai o se tulafono, o le polyneuropathy o le maʻisuka e tele tausaga talu ona amata le faʻamaʻi. I le 60% o mataupu, o lea faʻalavelave e mafai ona tupu i le 15-20 tausaga, ae i nisi tulaga, e mafai ona amata le polyneuropathy i le maʻisuka ile 5 tausaga talu ona maeʻa le maʻisuka.

    Distal polyneuropathy

    E iai ituaiga ituaiga o le CNS, e pei o le polyneuropathy polymone. O le foliga muamua o se faʻalavelave taatele, lea e oʻo atu ai i le oti o fiva namu. Mulimuli ane, o le faagasologa e mafai ona mafua ai le leiloa o le lagona i le pito i lalo poʻo le pito i luga, o le aisocoria, poʻo le strabismus. O faʻamaoniga faʻapitoa o togafitiga e aofia ai:

    • musele maso
    • uremic pruritus,
    • solia o manatu pupillary,
    • ogaoga tiga i vae,
    • mummification o mea gangrenised.

    O le tiga o le tiga e mafai ona oʻo atu i tulaga ogaoga pe a le mafai e le tagata maʻi ona gaoioi pe faia se isi ituaiga o gaoioiga. I le taimi o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave, o faʻamatalaga o le paresthesia o loʻo mataituina, e ufiufi ai atigivae, vae pito i luga ma e oʻo lava i tauau. O tamatamailima o pito pito i lalo o le muamua lea e mafatia ai, aua o latou amataina le alualu i luma o faʻamatalaga le lelei o le maʻisuka.

    Vaega o le maʻisuka polyneuropathy

    O nisi faʻamaʻi e matua faigata lava ona iloa i le amataga o le atinaʻe e naʻo le fesoasoani a meafaigaluega faʻapitoa e mafai ona faʻamaonia ai le siama. Neuropathy i le maʻisuka e tolu laasaga o le atinaʻe, o ia mea uma e aofia ai faʻamaoniga faapitoa. I le taimi muamua, o faʻamaoniga ua matua le auai lava, ae i le vaega lona lua, o faailoga uma o le atinaʻeina o togafitiga o le a manino - faʻaleagaina pe faʻaleagaina i nisi o filo faiʻai:

    • femoral
    • sikola
    • pule o le fale
    • taua.

    O le tele lava o tagata gasegase e maua le faʻaitiitia o le mafaufauga, ogaoga tiga, susunuina, tingling, etc. O matua matutua ua amata ona le maua le mamafa, o le uiga foi o tagata gasegase alualu i luma. O le lona tolu o taimi o le faʻamaʻi ua leva ona manaʻomia ai togafitiga faʻasolosolo vave. I nisi tulaga, e iai se manaʻoga mo se faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi e aveese ai le maʻi o le gaʻo poʻo le gangrene, lea e muamua ona maua i pito pito i lalo o le tino.

    Auala e togafitia ai le neuropathy

    O le togafitiga e aofia ai le tuufaatasia o le auala e foia ai le faafitauli pe'ā uma ona faʻamalamalamaina uma gaoioiga talu ai. E taua tele le fuafuaina o le mafuaʻaga o le amataina o le maʻi, mulimuli ane e mafai ona amata togafitiga o le polyneuropathy i le maʻisuka. E fautuaina e fomaʻi glucocorticoid fualaau e faʻatautaia ai le masimmune i le tino, ma faaopoopo atu i ai, o fualaau oona e faʻavae i masima tiso ma pipii atu i se meaʻai protein. O fualaau uma e aofia ai le tele o vitamini o vaega B ma le C, ma le togafitiga o le faamamaina o le tino e faia faʻatasi.

    Faʻaitiitia o le suka toto

    E tele metotia mo le tuʻuina atu o le suka toto i tagata, lea e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O fomaʻi e fautuaina e le gata i vailaʻau e maualalo ai le suka o le toto, ae toe suia atoa foi le meaai. O meaʻai e faʻamalosi i le aso e tatau ona vavaeeseina ai le taumafaina o le tele o meaʻai gaʻo. E le faatagaina tagata maʻi e 'ai meaai e pei o pasta poo pateta. Fualaau faisua e mafai ona maualalo le maualuga o le suka e tatau ona suitulaga.

    Alpha Lipoic Acid mo maʻi suka

    O le vailaʻau o le thioctic e aofia ai i le faiga o le metabolism ma le malosi o le tino e faia e le tino. O lenei vailaau ua manatu o le antioxyidant pito sili ona malosi, e fesoasoani e talepe le kulūkose ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o faʻamalolo saoloto. Alpha lipoic acid o loʻo faʻatau atu e avea o se faʻaopoopoga meaʻai ma ua faʻaaoga mo togafitiga faʻaleagaina mo faʻamaʻi tuga o le fatu poʻo le ate. O le antioxyidant e faʻaolaina ai le faʻaaogaina o le kulukose, ona o le mea e faʻafefe ai.

    Oniteta o le maʻisuka

    O lenei vaega ole vailaau e faʻaaogaina lelei e togafitia ai tagata mamaʻi e mafatia i le maualuga. O le a le faʻamaonia le faʻamalosi o le suka i le maʻisuka, o fualaau oona e puipuia ai le tino o le maʻi. Latou te faalavelaveina le alualu i luma o le faʻamaʻi, o le mea lea, o fualaau muamua filifilia ia mo tagata i soo se laasaga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le avea o le atiata ACE e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga le lelei e pei o le asymptomatic glycemia poʻo le hyperglycemia.

    Noncoroidal anti-inflammatory drugs

    E le masani ona faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory mo le tigā tiga i vailaʻau. O le vailaau ua manatu o le sili ona lelei i isi sui o le solasolo togafitiga, ae ui i lea, o le le pulea lelei o le faaaogaina o NSAID mo le tiga e mafai ona mafua ai le ogaoga o aafiaga mai le tino o le tagata maʻi. Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli pipisi, e faia e fomaʻi suʻesuʻega masani o le maʻi.

    Galueovegin mo le polyneuropathy

    O vailaʻau faʻamaʻi pipisi e fesoasoani e faʻamaonia ai faʻafitauli o le tino i le neura, ma i nai tausaga ua tuanaʻi na faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. O le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka e matua saogalemu lava aua o le vailaau e le mafua ai aʻafiaga. I le gasologa o ni nai tausaga, e le o se tasi o mea na le lelei se mea na faamaumauina e aofia ai lenei vailaau faasaina; o lona tuufaatasiga e aofia ai vaega faapitoa o le physiological.

    Togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo o togafitiga faʻalafo

    O togafitiga faʻamaʻi ma le faʻatagaina o se fomaʻi e mafai ona lagolagoina e isi auala o togafitiga e pei o isi faʻaopoopoga. E tele fualaʻau lelei, o nisi o loʻo fuafua mo le faʻafofoga tautala, aʻo isi e na o le faʻaaogaina fafo. O le pito sili ona ogaoga o le solipala i luga o laulaau ma lau o vao e leai ni vae. Le togafitiga o le polyneuropathy i togafitiga faʻaleaganuʻu tagata e mafai ona faʻaaoga pe afai o loʻo i ai le pule a se fomaʻi.

    Autonomic Diabetic Polyneuropathy

    Faatasi ai ma le faatoilaloina o le autonomous o le tino ona o le maʻisuka, e mafai e se tagata ona maua le atuatuvale, faapogisaina o mata ma le mautonu pe a tulai. Faatasi ai ma lenei ituaiga o polyneuropathy, ua faʻalavelaveina le faʻaogaina o meaʻai, o le tafe mai o meaʻai i totonu o le iniseti e faʻagesegese lemu, lea e sili ai ona faigata le faʻamautuina o le suka toto.

    O se atugaluga faapitoa o le solia o le fatu o le fatu o le polyneuropathy o le maʻisuka, lea e mafai ona oo atu ai i le oti faʻafuaseʻi.

    O le tino o le tino e afaina mai le faamai, o faafitauli e pei o le mimitiina o le mimiti. O le vevela e ono le mafai ona gaogao atoa, lea e faʻapupula atili ai le aʻafiaga o faʻamaʻi. I tane, e pei o le polyneuropathy, e mafai ona matauina le faaleagaina o erectile, ma i totonu o se fafine - dyspareunia (o le feusuaiga e le masani ai se tamaitai).

    Alu o le faʻamalolo o le ava

    E masani ona ou fesiligia po o le a le mea e teʻaina ai le ava, pe faʻapefea ona e malamalama o ia ma e le o se faʻafefe. E faigofie lava mo se tagata e leai se poto masani e faʻafememeaʻi lenei tulaga ma se faʻasalaga faʻapitoa. E manaʻomia e se tasi ona malamalama e mafai e soʻo se tagata ona i ai se taupulepulega, pe o ia te ia le faʻalagolago pe leai, ma o le tuumuli ese o faailoga ua mafua mai i le gasegase masani o tulaga 2, 3.

    I lenei tulaga, ua uma ona toe fausia le tino o le tagata i le fua o le ethanol lea e manaʻomia pea. Ma o lona toesea i le toto e taʻitaʻia ai i se tulaga ogaoga faapena. O le mafuaaga lena, i lenei tulaga, e matua faigofie lava ona toe foi i le taloina.

    E tatau ona e vave malamalama o faʻamaoniga e foliga mai e le mou, ma e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi talafeagai, o le a atili ai ona leaga. E le mafai ona foia faailoga o le tuumuli i le fale. E le umi le umi o faʻamaoniga e le tumau umi na o ni nai aso ma e mou ese atu, o mea mamafa e faigofie lava ona oʻo atu i le 10 aso. Faʻatasi ma le tausiga lelei o tagata tomai faapitoa, o mea uma lava e mafai ona fesuiaʻi, o le a latou fuafuaina pe mafai ona faia ni toe faʻafoega o le toefuataiga i le fale pe afai o togafitiga e manaʻomia ile falemaʻi.

    Ina ia malamalama pe o le a lenei mea matautia ma le auala e taulimaina ai, o le a fesoasoani lenei tusiga. Le manuia i le taua.

    O le a le mea e faʻamalo ai le ava malosi

    O le faʻamaʻi o le ava o le faʻamalosolo o le ava ua avea ma faʻamatalaga masani ma o le mea sili ona taatele o le numera o le faʻasolosolo i tua (narcotic, nicotine).

    I lalo o lenei manatu faavae e malamalama ai i se faʻalavelave o faʻamaoniga e fesuisuiai ma faigata ma e tupu i soo se faʻasalaga pe a uma ona taofi le inu. O le faʻamalosolo o le ava malosi e masani lava mo binges na mafua ai le faʻalagolago i le ava malosi.

    E masani lava, o le faʻamalosolo o le ava e fenumiai ma se faʻafefe. O le mea moni, o nei faʻamatalaga e lua faʻataʻitaʻiga ma le faʻaogaina o meaola. O le faʻavevesi e mafua mai i le inupia o le tino i le ava malosi, o lona uiga, o le i ai o se mea inu, ethanol, e taʻalo ai le taʻitaʻia o le tino i le pathogenesis.

    O le mafuaʻaga o le faʻamavaeina o le ava o le le lava o le ava malosi, o lona uiga, ua uma ona toe faʻatulagaina le tino e galue i lalo o le faʻaauau pea o le ethanol ma e le afaina ai le gaioiga o totoga ma tino.

    O le faʻasalaga e masani lava mo le ava malosi, o lona II ma III vaega.

    E masani lava o le i ai o le faʻamaʻi o le ava e faʻamalo ai le maʻi lea e avea ma faavae mo le masalosalo o le faʻatuatuaina ma le tuʻuina atu i togafitiga fualaau.

    O le soona inu i le ava malosi mai le talaaga o le tuumuli ese o le a faʻapitoa ona faʻalogo, o loʻo sauni tagata e faia soʻo se gaioiga ina ia maua se avanoa e inu ai.

    E le gata i lea, o le tulaga lautele o le tagata maʻi o le le mafai ona ia faia ni gaoioiga sili ona faigofie mo le tausiga o le tagata lava ia, ae le o le taua o le alu atu i le faleoloa ma le faatauina mai o se ava malosi. Ona o lenei mea, o loʻo i ai:

    Faailoga o le Alu

    E faigata ona faʻateʻa ese nisi o faʻamuamua i le faʻamaʻi o le ava.I le avea ai o se tulafono, i lona falemaʻi, o le i ai o le tolu i le fa o faʻamaoniga aupito sili ona faʻaalia o le faʻalavelave o le tino, e aofia ai le mafaufau mafaufau, faʻapea foʻi ma le faʻapitoa ma le faʻaaogaina o vegetative. O isi faʻaaliga o loʻo iai foi, ae o faila o loʻo i ai le ata autu o le setete.

    Mo le toʻatele, o faʻamavaega o le ava e faʻaalia i vaega:

  • e amataina i ni uiga maualalo,
  • lea o le a avea ma foliga, ogaoga.

    E masani lava e le mafai ona matauina ma e matauina foi le fesuiaiga o nei vaega, talu ai ua vave manuia le tasi i le isi, ma e masani ona i ai i le taimi e tasi.

    O le gaioiga ma le malosi o faʻamalologa o le toina i tua e faalagolago tonu i le tele o mea:

  • soifua maloloina lautele
  • lona faapalepale ava malosi
  • lelei o le ava malosi,
  • umi o le inu ao le i teena,
  • tikeri o le ava malosi,

    O faʻamatalaga faʻapitoa, o le taatele o:

  • moe i le moe, le mautonu, moe,
  • taoto, vomia, leai o le fiaai, fesuisuiai o amioga e 'ai,
  • tachycardia, faʻateleina le toto toto, vevesi o pito i tua, le mautonu ma le le mautonu o le gait, diva,
  • neuropsychic agitation, disorientation i le taimi,
  • leai se mafaufau, gafatia e taulaʻi, mafaufau faʻaletonu ma isi faʻalavelave o gaioiga maualuga o le popole,
  • ava malosi, mea faʻafeiloaʻiga, faʻavevesi, faʻamalositino.

    O le umi o faʻamaoniga e fesuiaʻi. I le avea ai o se tulafono, o faailo laʻitiiti mulimuli pe a ma le 2-3 aso ma taofi vave. E avea foi ma mafuaʻaga mo le faafouina o le taloina, talu ai ona o le tagofia o se vailaau fou o le ava e vave ona aveeseina ai uiga mālū o le faʻamalosolo o le ava.

    O aʻafiaga matuia e mafai ona tupu vave, ae ono foliga mai 1-3 aso pe a uma le tolopoina o le ava malosi. O latou umi e oʻo atu i le 10 aso.

    O le inu naʻo le faʻaleagaina ai o le malosi o faʻamaoniga, ma e masani ona fesoasoani i le vave faʻavaeina o tulaga lamatia o le ola:

  • faʻalavelave faʻaleagaina,
  • alcohol delirium (delirium tremens).
  • Togaga o le faʻamaʻiina o le ava

    E na o sina tikeri laititi o le faʻamaʻi o le ava e mafai ona taofi i le fale. O lenei mea o le a manaʻomia ai se telefoni mai se 'au faapitoa o le "' au taavale a le aumaʻavalevale" - o metotia a tagata e le aoga iinei.

    O le fufuluina i le fale o le a aofia ai le faʻaofiina o meaola, faʻaleleia o meaʻai ma fofo e faʻaleleia ai le metabolism, faʻasaʻo le inu.

    Vitamini C ma B ua faʻalauiloaina, o vailaʻau e faʻaleleia atili ai mea o le toto, faʻafouina toto.

    O faʻamalologa tutoʻatasi o le a le aoga - o le mea sili lea ona taua e tatau ona malamalama i ai. Ma o lenei o le mea tonu lava lea o le fautuaga faufautua talafeagai ma aoga e taua, talu ai o suiga i le setete o le tino e tupu vave, ma e le mafai ona aveese pe taofia i latou i le fale.

    O auala saʻo mo le togafitia o le inu o le ava o le aveeseina lea o se vaega faapitoa, fesoasoani i faʻamaoniga tetele (faʻavevesi, osofaʻiga, vevesi, vomiting, ma isi mea) i le fale, ona faʻamaʻi ai lea i se falemai faapitoa.

    I totonu o le falemaʻi, o le a suʻesuʻeina le tulaga o le maʻi, o le a faia se suʻesuʻega, e faʻavae i luga o taunuuga o le falemaʻi poʻo togafitiga mai fafo.

    O togafitiga mo togafitiga o le toina i tua o faʻamalosi o le toe faʻafoisia lea o le mafaufau ma le atuatuvale.

    O vailaau ma faʻamalologa o mea ua filifilia e filifilia ina ia le afaina ai pe faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o faʻamalologa.

    Meafaigaluega faʻaaoga e pei o:

  • diazepam
  • chlordiazepoxide,
  • peta blockers,
  • magnesium sauniuniga
  • B vitamini

    O le fua, le umi ma le umi o le faʻatagaina e faʻamoemoeina e le fomaʻi, e faʻavae i le tala faʻasolopito o le soifua maloloina ma le tulaga oi ai nei o le maʻi.

    O faʻamatalaga mo le falemaʻi e:

  • faʻailoga
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • po o le gaogao
  • afaina o le ava malosi,
  • Gaye-Wernicke syndrome,
  • mafaufau le lelei
  • tulaga ogaoga lautele
  • faʻamaʻi
  • o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le ala o le aveeseina o faʻamaoniga (e le gata i le somatic ma le neuropsychiatric), faapea foi ma pathologies o taotoga na tutupu i luga o le ava (pancreatitis, Mallory-Weiss syndrome, ma isi).

    Mo le togafitiga o le ava malosi, o loʻo faʻaaogaina fualaau oona e galue i luga o sooga o pathogenesis ma faailoga. O nisi oi latou o le toʻafilemu mai le benzodiazepine (diazepam, tazepam, phenazepam, etc.), beta-blockers (propranolol, concor, timolol), calcium channel blockers (verapamil, nifedipine, amlodipine), anticonvulsors, vitamins and minerals preparations containing magnesium and vitamins Vaega B.

    O le toso ese o le maʻi e mafua mai i le faalagolago i le ava. E manino lava, o le faʻaaoga mulimuli o le ava o le a toe taʻitaʻiina atu ai i le faʻaalia o tutusa lava faailoga.

    E le gata i lea, o taimi uma lava o le ogaoga o faʻamaoniga o le a sili atu ona ogaoga, le maualuga o le faʻalavelaveina o okeni ma faiga - loloto. O nei mea uma e oʻo atu ai i se mafaufauga manino - o le manaʻoga mo togafitiga mo le inu ava malosi.

    O le a le metotia o le a faia ai lenei togafitiga e sili atu le siakiina ma se tagata suʻesuʻe. E mafai ona togafiti togafitiga i se vailaʻau poʻo faʻamaonia mo le ava malosi, masalo o le a sili atu i le tagata le hypnosis poʻo le mafaufau i togafiti o Alcoholics Anonymous.

    I soo se tulaga, e aunoa ma togafitiga mo le ava malosi, ei ai se tulaga lamatia o se atinaʻeina o le tulaga ma le tolopoina o faailoga pe a le toe i ai le pule ma e maʻi le maʻi mai le le atoatoa o le maʻi poʻo le atinaʻeina o le mafaufau, pe oʻo i se tulaga e lamatia ai le ola.

    Faʻailoa ma le faʻamausali. O le a le eseesega?

    I le maeʻa ai o le tele o le ava malosi, o se tagata e le inu i le ava malosi i le taeao e iloa ai le tele o faʻamaoniga e fesootaʻi atu i le inu malosi ma mea inu o le ava malosi i le tino.

  • tiga o le ulu
  • vaivaiga
  • taotoga, e masani ona sau faatasi ma le vomiting,
  • lagona atuatuvale
  • lima lima
  • soona inu tele
  • I le gasologa o le aso, o nei faailoga e masani lava ona mou atu. O lenei tulaga ua taua o se "taupulepulega" ma e le tatau ona fenumiai ma le toe aveeseina o faailoga e matauina i le ava malosi.

    O faʻamaoniga o le inupia o le ava e le o faʻamafiesea e ala i le toe faʻaauau pea o le ava malosi, o le mea moni, o se mea e matua afaina i oloa o le faʻamavaeina o le ava i le tino. O le aveeseina o faʻamalologa faʻamaʻi ma se fualaau fou o le ava malosi, e feteenai ma se manatu le masani, e mafai ona faʻaleagaina ai se tulaga ogaoga.

    O le toso ese o le maʻi (poʻo le faʻasolosolo maʻi) ua faia i le taimi lona lua o le ava malosi, ma o se faʻaaliga manino o le faʻavaeina o le faʻalagolago i le malosi o le ava.

    E faʻaalia lava ia lava ile 8-20 itula i le maeʻa ai o le taumafa ava malosi ma e faʻaalia i se faʻalavelave faʻafitauli o le mafaufau, le neurological ma le somatovegetative.

    Faʻasaʻo ese le maʻi. Faailoga o le falemaʻi

    O le umi o lenei tulaga faigata tele mo se tagata e afaina i le ava malosi e faalagolago lea i uiga patino o le tino, ae, i le avea ai o se tulafono, i le leai o se togafitiga faapitoa, o le a le toe i ai faailoga autu pe a mavae le 2-5 aso.

  • O nisi taimi e oʻo ai i le malosi e mafua ai le faʻataʻitaʻiga i gaioiga faʻamalosi, atuatuvalega, le fiafia i osofaiga le mautonu o le osofaʻiga, faʻalavelave popolega, popolega, e masani ona sau faatasi ma osofaiga a le fefe tele (o nisi taimi o faailoga incipient alcoholic psychosis) , le mautonu po o le le mautonu le moe, e masani lava i le moemoega, faaumiumi ma le lelei le taofi o ulu o le ulu.
  • O faʻafitauli o le neurology e faʻaalia mai i le gatete o lima, le faʻamaopoopoina o le faʻagasologa o gaioiga, nystagmus (gaioiga e le gaoioi o mata), vaivaiga vaivai.
  • O maʻi faʻasolosolo e pei o lenei: afu, palapitations, faʻalavelave o le fatu, oso i le toto, mama le manava, mumu o le paʻu, manava. O tagata gasegase e faitio i le fia inu, o le paʻu tele o le fiaʻai, leisa, e masani ona o mai ma le vomiting.
  • O aʻafiaga o faʻasolosolo faʻasolosolo ogaoga e mafai ona avea ma mafaufau malosi - mai le delirium (delirium tremens), i le hallucinosis ma le Korsakoff psychosis.

    E le gata i lea, o le tolopoina o faʻamalologa e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave e pei o le faʻaleagaina o le myocardial poʻo le faʻamalosi lautele.

    Aafiaga lautele

    O le taumafaina soo o le ava e faamaluluina uma ai faailoga o loo lisiina, o le mea lea, o le tosina atu i le ava i le laasaga lona lua o le ava malosi e le mautonu (faamalosia).

    O maʻi, a o le le faʻamaonia, galo uma folafolaga na faia ia i latou lava ma e pele ia i latou, ia le toe pulea ma le faʻaeteete lo latou tosina ma latou amata i "mea faigata uma." Afai e leʻo lata mai le ava malosi, soʻo se mea e maua, e masani lava ona tele naua, e faʻaaoga.

    O le tele o le naunau i le ava, masani ai ma le faʻamoemoe o le faʻaitiitia o faʻamalo, o le mea lea e tau atu ai i le vevela, o le umi lea o le inu pea, e masani lava i ni gasegase tele, talu ai o le faapalepale (tetee) o loʻo i le laasaga II o le ava malosi, lea e mafai ona tumau i le maualuga maualuga mo se taimi uumi .

    Faʻasalaga i lenei tulaga, o le faʻaleagaina lautele o uiga o le tagata maʻi o loʻo agaʻigaʻi i luma: o sootaga faaleaiga, faauo ma faʻafesoʻotaʻiga ua faʻaumatia. O le tagata gasegase e le toe lagona le tiutetauave mo ana mea e fai, faʻamagaloina o ia, pe a mavae le taimi o lona mafaufau ma lona tino.

    Mafuaʻaga o le faʻamaʻiina o le ava

    O le toso ese o le maʻi e tupu i le tulaga o le atinaʻeina o le faamai pe a avea le ava malosi ma se vaega taua o le homeostasis maʻi, o lona uiga, ua aofia ai i le tulaga lautele o le metabolism i na gaioiga e masani ona masani ai le tino o le maʻi.

    O le mea lea ua taua o le faalagolago faaletino. E masani ona aliali mai i le 5-7 tausaga o le faʻaaogaina o le ava malosi, ae e mafai ona atiaʻe i le taimi muamua, ma faʻasaunoa matuia.

    O nisi tagata gasegase ua aloese mai le inupia o le ava mo le tele o masina e iai ni tulaga e talitutusa lava ma le ata mataʻutia o le aveeseina o faailoga. O nei tuutuuga ua taua o "faailoga o le aveeseina o le tino" po o "faailoga o le aveeseina mai."

    Le faʻasologa o faʻamalologa

    O le mea lautele, o le tosoina o le maʻi maʻi i totonu o lona fausaga e lua vaega: faailoilo patino o se maʻi faʻaleagaina, le mafaʻaseseina mo le ava malosi, ma faʻafitauli le mautonu e fesootaʻi ma le aʻafiaga o le ava malosi i luga o totoga eseese ma le tino o le maʻi. O nei faaletonu e ese mai le tino e matua eseese lava i gasegase eseese, e pei ona fuafuaina e uiga patino o le totoga o se tagata maʻi taitoatasi, mo se faataitaiga:

  • tulaga o le cardiovascular system,
  • mamanu
  • tulaga puipuia
  • tausaga
  • itupa

    Fomaʻi mo togafitiga mai tua

    Neurovegetative filifiliga. I soʻo se itu, o le faʻamavaeina o le ava e maua ai lenei filifiliga. O le faavae o le ata atoa o le falemaʻi o le faʻamalo i tua. O isi faʻamaoni e fetaui lelei i ai. Uiga:

  • leaga le miti
  • asthenia
  • faʻafefe
  • sosolo
  • fulafula o foliga
  • mativa leaga
  • fiainu
  • matagogo
  • suiga faafuasei i le toto toto,
  • fatu palpitations
  • tamatamai lima.

    O le eseesega o le Cerebral. Afai o faailoga faʻaleagaina e pei o le auai i le filifiliga muamua:

  • ogaoga o le ulu ma le taotoga,
  • vavao
  • lagona tiga i leo,
  • faʻanoanoa
  • faʻasologa o le epileptform, e masani ona faʻateleina, faʻatasi ai ma le faʻalologo ma le faʻalologo ma le leai o se malamalama.

    Visceral , po o se isi mea e filifili ai. Faʻaauau:

    Filifiliga o le mafaufau . O loʻo faʻaalia i le iai o ni faʻafitauli ogaoga o le mafaufau:

  • popolega
  • fefe
  • faanoanoaga
  • o se toʻilalo matuia i lagona,
  • le mautonu po o le le mautonu le moe faatasi ai ma le vave ona moe,
  • suicidal ideas
  • taufaasese o manatu i le tulaga o le sueina o tusi ma ata vaaia,
  • hypnagogic faleucinations,
  • taimi masani o le le fiafia i le siosiomaga.

    O se laasaga le atoatoa, ae o se lisi o mea e iloagofie, e maua ai se manatu i le maualuga o le faaleagaina i le psyche.

    Togafitiga o le tosoina o faailoga

    Muamua lava, e tatau ona manatuaina o le auala o le aveeseina o faʻamalologa e mafai ona matua ogaoga ma lamatia ai le tagata maʻi, o le mea lea, pe a tupu, e taua le feutagai ma se tagata poto faapitoa. Togasolo o le tosoina o faailoga e na o le vaega muamua o togafitiga.

    Naʻo le tulaga o se auala agamalu, pe a uma le suʻega a le fomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaega o se vaega faʻapitoa o le falemaʻi a le falemaʻi, o le tagata maʻi e mafai ona tuua i le fale, i luga o le togafitiga o togafitiga, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi suʻesuʻe i le mea e nofo ai. falemaʻi.

    Taiala lautele o togafitiga

    O le malosi o le glucose ma le polyionic fofo mo le faasaʻoina o le inupia, le manava ma le faavasegaina o le vai-masima ma le metabolism.

    Vitamini o le vaega B: B1, B6, siama. O fualaau faasaina o le siama, lea e faavasegaina ai le paleni o vitamini o lenei vaega, ma ei ai le gasegase, e le totogia, aafiaga o le antioxidant.

    Maualuga o vitamini C.

    Le taofi o le popole, faʻamaonia le moe ma aloese mai le faʻaleagaina o le epileptform, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o le:

  • Sibazon,
  • midazolam
  • gamma oximebutyric acid.

    I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e faʻaalia.

    O le faʻamamāina o le tino o loʻo faʻatinoina e faʻaaogaina ai le eneterosorbents.

    Afai e manaʻomia, ua faʻamatalaina togafitiga, faʻapea foʻi ma vailaʻau e faʻamaonia ai le gaioiga o le cardiovascular system.

    I le leai o ni faʻalavelave faʻapitoa i le faʻalavelave faʻaleagaina poʻo le faʻamalosi faʻamalosi (lea e iloa e ala i le faʻaaogaina o se eletiselololo), o fualaau oona e faʻaaogaina.

    I tulaga o le ogaoga o le tosoina o faailoga, i se falemai, o le plasmapheresis e mafai ona faia i le faʻaofiina o sauniuniga o plasma toto ma sui toto.

    O nei togafitiga e manaomia ai le vaavaaia lelei o le fomaʻi.

    O le a le faʻamalologa o le tuumuli ese?

    E tatau ona e amata i le manatu: o le a le mea e ave i tua? Pe a faaliliuina mai le Latina, o lenei upu o lona uiga o le "taofi." E musu se tagata e faʻaaoga nisi mea, lea e oʻo lava i lenei vaitau i totonu o lona tino.

    O le toso ese o le maʻi o se mea taua tele. I le tasi itu, e laveaʻiina se tagata mai lona tagofia o mea ua fai ma vaisu, lea e faʻaumatia ai galuega a lona tino. I le isi itu, o faʻamalologa o faʻamalologa e atiaʻe, lea e mafai ona fesoʻotai ma le faasee.

    Afai e musu se tagata e ave se mea faapitoa, o lona tino e amata ona auina atu faailo e uiga i se faaitiitia o lenei vailaau. Talu ai ona o le tino e faʻaaoga i le mauaina o se fua o le tino o se mea faapitoa, e tuʻuina atu se faailo e ala mai i le faiʻai e tatau ona toe faʻatumu le faʻaagaga o lenei vailaʻau. O loʻo i ai i lenei setete le tele o faʻafitauli mafaufau, autonomy ma somatic.

    Ua matauina e le au suʻesuʻe suʻesuʻega e faapea o lenei tulaga e amata ona tupu pe a mavae le 0.5-4 aso talu ona teena le faaaogaina o fualaau faasaina, ava malosi po o le nicotine.

    A o faagasolo lenei vaitaimi, e le mafai e le tagata ona le mafai ona toe faʻalogo. A maeʻa le 5-7 aso, ona "vavae" lea o taofi, lea e fesootaʻi ma le tino e faʻaaogaina i se faaletonu o se mea faapitoa.

    Ae ui i lea, e tatau lava ona ola i nei aso, lea e le tigaina mo le tagata faalagolago, ae mo i latou foi o loʻo siomia o ia.

    O faʻamaoniga sili ona mataʻutia o le toina i tua o faailoga o soo se ituaiga o:

    O faʻafiafiaga, faʻaʻoleʻole, faʻavevesi ma isi faʻafitauli e mafai ona matauina iinei.

    O le faʻafitauli o le tuʻuina atu o masani leaga o le faʻalagolago lea i se tagata faʻalagolago i se vaitaimi o le "vavae" ia te ia lava. E matua faigata lava ona faatauanau oe ia aua le faaaogaina se mea e aumaia ai le fiafia, filemu, faamalieina.

    Afai e te manaʻo e fesoasoani i se isi tagata ia faʻateʻaina vailaau faasaina, nicotine poʻo le ava malosi, e tatau ona e saunia mo le toilalo e fesoʻotai ma faʻasolosolo o faʻamaoniga.

    I se tulaga o le le pulea o le manaʻo e toe faʻatumu le tino i mea o loʻo misi, o le a le mafai e se tagata ona teenaina o ia lava. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona toe foʻi atu le 'ava malosi ma le tagofia o fualaau oona i totonu o ni nai aso.

    E le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma se fesoasoani mai fafo. E lelei pe a saili e le tagata lava ia le fesoasoani mai se fomaʻi e iloa uma tulaga o le alu i tua o faʻamalologa ma o le a latou o faatasi ma le tagata o tausia ile auala atoa. E matua le mafai lava ona lafoaia se amio masani leaga, aua a maeʻa le aso e tasi ona faʻaitiitia le pulea e le tagata lava ia, ma toe foʻi mai se tagata i mea faʻaleagaina.

    O le maʻi lea e fesiligia ei ai ana lava faailoga. E faʻatatau i le vailaʻau na teena e le tagata, o loʻo iai faʻataʻitaʻiga. E tatau ona manatuaina o totoga taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e tali atu i le le atoatoa o se mea. Faailoga masani o le tuumuli ese o faailoga o:

  • Tesea
  • Tachycardia.
  • Gutu gutu.
  • Ootia.
  • O lagona atuatuvale.
  • Tulaga faʻamaʻi.
  • Faʻateleina fautuaga.
  • Sweating.
  • Leai le moe ma le manaʻo.
  • Faaletino faaletino.
  • Salamo ma le tuuaiga faaletagata lava ia.
  • Manatu
  • Timidity.
  • O se manao malosi e faʻaaoga le ava, nicotine, fualaau faasaina, ma isi.
  • Mafaufauga tuusaʻo (i mataupu faʻapitoa).

    O faʻaaliga manino o ni amioga le pulea e faʻamoemoe i le faʻamalieina o la latou sini sili ona taua - ia faʻaaoga se "fualaau faasaina," lea na le maua i le tino. O se tagata e malosi, o lea ua vaivai, ona toʻa, ona malosi ai lea.

    E masani lava o tagata i lenei setete ua sauni e faia se mea e naʻo le ausia o la latou sini: faomea, fouvalega, faalata, togafiti, ma isi.

    O faʻafitauli e le o toe vave lava ona faʻataunuʻuina e se tagata lona manaʻoga - na toe faʻamalamalamaina se sikaleti, inu pe faʻaaogaina se fualaau faasaina. O le tino ua tumu i na mea, o le faaletonu lea na mafua ai ona aveese. E taʻua lea mea o se fale. I le taimi o le malepe, e le lagona e se tagata le maasiasi ona o le le mafai ona teena. A maeʻa ona faamalieina ona manaʻoga, e mafai ona ola o ia ma auai i le faʻasalaga ona o le mea moni e le mafai ona ia teena le faaosoosoga.

    O taumafaiga e tetee atu i le tagofia o mea ua fai ma vaisu e toe amataina pe a mavae sina taimi, lea e tumu ai le tino i mea "nakoti". O nisi nei o faʻamaoniga o le ave i tua e foliga mai e amataina ai le faiga o le "talepeina ma le faʻalavelave" i se liʻo.

    O ituaiga uma o le tuumuli ese o maʻi e iai ona lava faailoga.

    Alu o le ava

    E uiga i le faʻamalosolo o le ava e tatau ona talanoaina pe a fai e maʻi le tagata i taimi uma ma le 'ava malosi (II-III tikeri). O le taupulepulega masani e le o se mea e le masani ai. O le mea lea, o le inu tele o tagata i le tele o mea e le mafai ona ola ai le ava.

    O se uiga malie o le tuumuli ese o le maʻi ma le ava malosi e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • Upa le nofoa.
  • Leai o le fiaai.
  • Lave lima.
  • Tauvalea ma le le mautonu (e mafai ona moe i le moe).
  • Musika vaʻaia.
  • Suiga i le toto maualuga.
  • Manua o le mafaufau, amnesia.
  • Faʻaleagaina.
  • Faʻaaloalo.
  • Tulaga leaga.
  • Malaise.
  • Vomiting
  • Nausea
  • Le tali le talafeagai.
  • Mataʻu le mafaamatalaina.

    O faʻafitauli o le inu o le alcohol i le ava malosi o:

  • Le malamalama.
  • Faʻafitauli i le taimi ma avanoa.
  • Bullshit.
  • Fefe.
  • Faʻafiafiaga.
  • Tremor.
  • Fiafia.

    O faʻamaʻi ma se mea vaivai o le faʻamalosolo o le ava e ono mou atu pe a mavae le 10 aso. Faailoga ma se faʻalavelave matuia e le mafai ona latou o ese atu, o lea e tatau ona faʻamaʻi ile tagata. A aunoa ma togafitiga faafomaʻi, e le mafai ona faʻamalolo le maʻi. O faʻamaʻi i se tino ogaoga e matua tiga lava.

    O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e talitutusa lava ma le ofo ma le faʻatagaina o le teena o le ava malosi. I le tulaga muamua, o mama e mama. I le tulaga lona lua, o faʻamaoniga e faaopoopoina i le faʻamalosi, gaoioiga.

    Faʻasalaga Nicotine

    O faʻamaoniga o faʻamalologa o le nicotine e faʻavae pe a maeʻa le faʻaaogaina o sikaleti. O totoga taʻitasi e ave eseese i latou. Ae ui i lea, o tagata uma e ui i lea tulaga pe a manaʻo e lafoai se amioga leaga. Latou te faia faapitoa lava i se tulaga e le mafai e se tagata ona ulaula (ma e leʻi tuulafoaia lana masani leaga).

    O le toesea o Nicotine o loʻo faʻaalia mai i tulaga nei:

  • Faʻaitiitia o le kulūkose.
  • Lethargy.
  • Vaivai.
  • Faʻitiʻitia galuega.
  • Faʻalavelave i le eria o le fatu.
  • Mamafa.
  • O lagona atuatuvale.
  • Faʻaitiitia le taimi o le mafaufau.
  • Tulaga vaivai.
  • Tigā.
  • Manatu, popole.

    Talu ai ona o le gasegase na taofia i le taimi o le ulaula tapaa, o le a matauina le gasegase pe a uma ona tuu le nicotine. O le a toe foʻi mai se lanu paʻu mamā, o le a faateleina le malosi, tale ma le pala o le a mou atu. Ua faateleina le manaʻoga. E masani ona matauina e tagata le mamafa o le oa, lea e le o toe umi ae avea ma mea e le masani ai.

    E mafai e se tagata ona taulimaina na o latou manaʻoga.

    O iinei, o le soifua maloloina o se tagata e taua, o lona lagona faalemafaufau, lagona, o le a mafai ona fai atu leai ia te ia lava pe ae manao e ulaula. Ae peitai, afai e le mafai ona e fesoasoani ia te oe lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi.

    O lenei ituaiga o le tuumuli ese o le sili ona faigofie ma sili ona poto masani. E le masalomia, mo le tagata ulaula, o le mea e matua faigata lava. Ae ui i lea, o le naunau i le ulaula i nisi e mou ese atu i le mavae ai o le 3 aso , isi - i le vaiaso poʻo le masina. I le faaiuga, ua lagona e se tagata lona manogi ma lona tofo ua faateteleina: o lea ua manogi ma manogi lelei.

    Nonofoina o le Nakoti

    O le faʻamaloloina o fualaau oona e sili ona lauiloa ma ogaoga. Afai o se tagata ua faʻaaogaina fualaau faʻasaina mo se taimi uumi, ona avea lea o mea e sili ona ogaoga ma sili ona umi o le faʻamalosolo o nakoti. O le a latou aliali mai i le mavae ai o le 10-12 itula i le maeʻa ai o le faʻamaʻi mulimuli.

    Faʻatasi ai ma le faʻamaʻiina o nakoti o le a vaevaeina i vaega nei:

  • O le faateleina o le loto i totonu ma le le fiafia e tupu i le aso muamua.
  • Manatu leiloloa.
  • Ua tupu le faʻalavelave moe.
  • E i ai le faʻagasologa masani ma seneezing.
  • Toto.
  • Sweating, vaivaiga, fesuisuiai ma le vevela, le mautonu le muscle, o le a tupu mai le teteʻe i le aso lona lua po o le tolu.
  • O tiga ma musika e tupu i le aso lona tolu. O faailoga na matauina i aso ua tuanai ua faʻateleina. O le lagona o le a atili ai ona leaga.
  • O le faʻamaʻi, vomiting, ma le tiga o le manava o le tino e aliali i le aso lona fa ma isi faʻamaoniga.

    O lenei vaitau e 5-10 aso.

    Faʻatasi mai le faʻasolosolo o nakoti, e manaʻomia e se tagata se fesoasoani. O le a le mafai ona ia gafatia ona lava manaʻoga mo fualaau faasaina, o lea e manaʻomia ai le fesoasoani mai fafo. Afai e le taofia e se tagata le tagofia o mea ua fai ma vaisu, ona ia atiina ae lea:

  • teteʻe
  • teteʻe
  • dysphoria
  • malosi le atamai
  • le lava le malosi.

    O le umi o le faʻamaʻiina o fualaau e faʻatatau i le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le faalagolago o le tagata i mea leaga, faapea foʻi ma le malosi o le aʻafiaga o le vailaʻau i le tino. Ua matauina e tagata suʻesuʻe o le mafaufau le manaʻoga le mautonu o le faatea ese o lona tagofia o mea ua fai ma vaisu, ona o le malosi o le faailoga ma le le fiafia lea e le manao se tagata e popole ia i latou.

    O le faʻavaeina oe pele i ai iinei e taua tele i le mafai ona togafitia.

    Soʻo se ituaiga o faʻamalologa e faʻaalia ai ona uiga, e mafua ai ona faʻaaoga e le tagata maʻi le isi fualaau o le ava malosi, fualaau faasaina poʻo le nicotine. O faʻamaoniga uma e leiloloa i ni mataupu se lua: pe a faʻataunuʻuina e se tagata lona manaʻoga poʻo le taimi ua pasia ai le taimi e toe tatala ai.

    Ina ia fesoasoani i se tagata, e tatau ona taulima ana togafitiga.

    Afai tatou te talanoa togafitiga o le ava malosi , o le mea sili ona taua o le faʻamautuina o galuega a le tino ma le faʻaumatia o toxins. E masani lava ona faia lenei mea i se falemaʻi i le falemai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Togafitiga e mafai ona i le fale. O fofo faʻapitoa e faʻamatalaina e aveesea ai toxins mai le tino, o meaʻai talafeagai e faʻaaogaina ma puipuia le tagata mai le ava malosi

    Faʻaitiitia o faʻamalologa o le nicotine atonu e foliga faigofie. Ae peitai, pe a pasia lenei laasaga, e leai se tasi e mafai ona mitamita e faigofie ona fai. O le togafitiga o le aveeseina o le nicotine e faia i le aloese mai le ulaula tapaa e ala i le malosi, faapea foi ma le faaaogaina o fualaau faasaina e aveesea ai le manao:

    Vailaʻau Faʻasaina o Tomai o le umi lea ma sili ona mamafa. Togafitiga o le faʻamalosolo o fualaau faasaina e mafai ona tumau mai le 2-4 masina. I le taimi lea, o le tagata maʻi e tuʻu i totonu o se falemaʻi tapuni e puipui ai le lalolagi i fafo. A maeʻa lenei mea, o loʻo faʻagasolo faʻataʻitaʻiga e faʻaitiitia ai mea oona, faʻapea foʻi ma le faʻafoʻisia o galuega a le tino.

    Mo soʻo se ituaiga o le tuumuli ese, o fualaau oona e faʻaaogaina e taofia ai le manaʻoga mo se "fualaau faasaina". O mea uma lava ua faatonuina e se fomaʻi.

    E le gata i lea, faʻatasi ai ma le faʻasolosolo, e faʻamalosia le mafaufau o le mafaufau e avea o se elemene taua o togafitiga. O le fomaʻi e faʻatautaia feutagaiga faʻavaitaimi ma le tagata gasegase ina ia faʻaitiitia le faʻalagolago ma puipuia o ia mai le siosiomaga na ia faia ai lana amio masani leaga.

    E aʻoaʻoina tagata e pulea o latou lagona ma faanaunauga, aʻoaʻo e ola i se auala fou, maua mea fiafia.

    O galuega faʻavae eseese, faʻapea foʻi ma aʻoaʻoga faʻale-tino, e aoga tele iinei.

    Vaitaimi le olaga

    Faʻaleagaina lava ia mafaufau mafaufau Ae ui i lea, e fesootai tuusaʻo ma mea e tupu i le tino o le tagata. O le faʻamoemoe mo le toina i tua e faʻalagolago i le soifua maloloina o tagata.

    E masani lava e le oti tagata i le taumafai e soli a latou amioga.

    O le tagofia o mea ua fai ma vaisu latou te fasiotia tagata, o le pau lea o taunuuga o mea uma latou te fiafia i ai.

    O le faʻataʻitaʻiga o le olaga e faʻamafanafanaina pe afai e teena e se tagata le ava malosi, nicotine poʻo fualaau. O le fesili pe o le a le umi e ola ai "mea na fai ma vaisu muamua" e mafai ona taliina i le auala lava e tasi e pei o le fesili pe o le a le umi e ola ai tagata.

    O le mea pito sili ona taua pe a maeʻa uma galuega e faʻaumatia ai se amio leaga o le puipuia ma le tausiga o se olaga ola maloloina.

    O aiga ma e pele e tatau ona o mai i le laveai iinei. E naʻo fesoʻotaʻiga faʻamaoni, malamalama ma le lagolago i tulaga faigata e mafai ona fesoasoani ia te oe e le toe faʻafoʻiina ai faʻamalologa.

    O le puipuiga lelei o le a avea ma asiasiga faavaitaimi i se tagata maʻi maʻi.

    O lou lava manaʻo e le toe faʻaaogaina le nicotine, ava malosi poʻo fualaau faasaina o le vaega sili ona taua i le toe faʻaleleia.

    O fesoasoani faʻapitoa i le mafaufau e taua i le laasaga pe a toe iloa e se tagata le naunau i mea leaga, ma e na ona manaʻo foi e talanoa, maua fautuaga aoga.

    E lelei pe afai ei ai se mea fou e fiafia i ai se tagata. E le afaina po o le a tonu le mea o le a ia faia. Ae ui i lea, o le i ai o se mea e fiafia i ai pe o fea o le a ia ausia ai ni tulaga faamanuiaina, o le a mafai ai e ia ona faʻaogaina o ia lava ma lona olaga.

    O le faaleleia o le taua o le tagata lava ia ma le alofa o le tagata lava ia o vaega taua.

    O le tele lava o le faʻaaloalogia ma le talisapaia e se tagata o ia lava, o le itiiti foi lea o lona faʻaleagaina o ia lava. O le mea lea e le mafai ona e faia e aunoa ma le lagolagoina oe pele ma e pele ia te oe. O mea e sili ona fiafia i ai po o galuega o le a fesoasoani foi i lenei mea. A pisi se tagata, ona ia maua lea o le lagolago.

    Isi fautuaga mo le polyneuropathy o le maʻisuka

    O nisi faʻamaonia i lenei maʻi e maua ai togafitiga faʻapitoa (physiotherapy), massage ma isi togafitiga o le physiotherapeutics, o se faʻapitoa faapitoa - faʻamaʻi o le okesene - faʻaalia i le tino ma le okesene i totonu o potu i lalo o le maualuga o le mamafa.

    Afai e faʻaleagaina le vae, ia mautinoa e filifili vaʻalele talafeagai ma seevae faapitoa. Ma o le mea pito sili ona taua, aua le faʻapenaina le faʻalavelave faʻafitauli o le faʻamaʻi: ia siakiina e le aunoa le maualuga o le toto toto, e pei o faʻafitauli o le faʻamaʻi, e pei o le maʻi lava ia, e faigofie ona puipuia.

    E te iloa le tagata faʻatefesa o le malo Bazylkan Dyusupov? Mo faʻamatalaga i le auala e togafitia ai le maʻisuka, faitau le tusiga lenei.

    Faailoga o faʻamalologa o le tuumuli

    1. o se faʻateleina o le faʻaogaina mo le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina
    2. faʻavave ona tulaʻi mai ma tupu ai le televave, atuatuvalega, atuatuvale, faʻalavelave o le faʻalavelave faʻapitoa.

    O nei faailoga o uiga ia o toetoe o ituaiga uma o mea ua fai ma vaisu. Ae le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaoniga maʻoti e na o se ituaiga o vailaau e maua.

    Faʻamālōlōina o le ava malosi poʻo le faʻamaʻi pipisi (faʻasalaga - i se tautalaga faigofie)

    E faʻaalia mai lava i le mea moni o loʻo i ai le le mautonu le mafaufau ma le faaletino lea e tupu i le taimi lava e uma ai le faʻamavaeina o le taumafa masani o le ava malosi i le talaaga o le faʻaauau pea ona tosina i ai.

    O faʻafitauli uma o faʻalavelave - faʻamaoniga, faaopoopo i se tasi o maʻi, iloa pe mafai ona e vave tusia se faaiuga e uiga i le tulaga oi ai nei o se tagata.

    Faailoga o le eseesega i le va o le ava ma le aveesea o le maʻi ma le inisua

    O le mea autu o le i ai o se faatosinaga faʻapitoa lona lua i le ava malosi, lea e tupu naʻo tagata mamaʻi e iai le ava malosi:

  • malosi malosi e inu ava malosi (faʻafefe)
  • loto i totonu
  • faʻaleagaina
  • dysphoria (ita ita)
  • faanoanoaga
  • popolega tau masini

    I le avea ai o se tulafono, o faailoga o le tolopoina e tupu pe a mavae le 2 i le 7 tausaga o le faʻaaogaina o le ava malosi, ma o faʻamatalaga faʻamaʻi e fetaui ma le amataga o le tulaga o le ava II.

    I tausaga talu ai nei, e mafai e se tasi ona matauina se mea moni e pei o se faʻaitiitia faʻaitiʻitia i le vaitaimi o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi o le ava. Masalo o lenei mea e mafua ona o se mea na mafua mai i le ava malosi, muamua (talavou) amataina o le ava malosi ma isi mea.

    Fuafuaga o le mamafa o AAS ma faailoga o le falemaʻi:

  • Faʻaaliga laiti: o se lagona o vaivaiga, "mata o le gaoioi", le mafai ona gauai atu
  • Faʻagavaʻa le agavaʻa: faʻafesoʻotaʻi le mata i se fomaʻi, faʻalauteleina le fatu ma manava, sola, leai se manaʻo
  • Faʻaaliga tautoga: faʻafeiloaʻi mata ("vavalo solo"), leai se moe, leai se manaʻo. Malosiaga e mafai
  • Faʻaaliga ogaoga: tachycardia, puupuu le manava, faʻafiafiaina o le tino, leai se mata, faʻafeiloaʻiga, gaogao e mafai, le atoatoa le moe ma le fia 'ai

    Faailoga o faʻamalologa o faʻamalologa e faʻaalia ai falemai:

  • matua tetete tele
  • faʻailoga o mea
  • ogaoga faʻamalolo
  • vevela o le tino 38 ° C ma luga
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • fenumiai
  • ataxia, nystagmus, gasegase o masini vaivave (encephalopathy Gaye Wernicke)
  • afaina le ulu ma le maumau o le mafaufau

    E le gata i lea, afai ei ai le faʻamaʻi o maʻi nei:

  • faʻaleagaina o le ate
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • pneumonia
  • gasegase gasegase
  • gasegase tino
  • tulaga faʻapitoa ma le le mafai e le maʻi ona gaoioi

    E faʻafefea ona togafitia le tolopoina o faailoga

    O le atinaʻeina o le ava malosi (withdrawal syndrome) e mafai ona aʻafia (lea e fesootaʻi ma le amataina o faʻafitauli), poʻo le taofi, o lona uiga, faʻavevesiina se tulaga tiga tiga. E faia lenei mea i le mafaufau.

    O lenei faiga mo le togafitia o le tolopoina o faailoga e taʻua o le faamamaina, poʻo le igoa lautele o se paluga o meaʻai.

    A maeʻa le tuʻuina atu o le meaʻai, faʻaleleia le tulaga o le maʻi, toe foʻi atu lona soifua maloloina i mea masani, o faʻalavelave faʻalavelave uma o le gaioiga o le tino faʻalelei, lea na maua ai le malosi o le soifua manuia.

    I taimi lata mai nei, ua masani ai o se lola (tusa lava pe i le fale, a itiiti mai i totonu o le falemaʻi) e uiga i le eseese o faailoga ua tuʻuina e fomaʻi eseese. Le leai o se aʻoaʻoga faʻapitoa ma sili atu le poto faapitoa ma le poto masani o loʻo i ai i se fomaʻi suʻesuʻe.

    O lenei auala, pe a faia le faʻataʻitaʻiga e se fomaʻi mai seisi vailaʻau, e le mafai ona taʻua o se togafitiga atoatoa, talu ai i le tele o tulaga, o le tuʻuina o le kululu o loʻo faʻaititia i se pusa o vailaʻau e le fetaui lelei ma le tulaga o le maʻi.

    Faatasi ai ma isi mea, pe a suʻesuʻeina le malosi o le tagata maʻi, o le tagata suʻesuʻe faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le poto masani ma lona lava poto masani ma o le a faia le filifiliga e tusa ai ma le togafitiga sili ona aoga.

    Faʻafitauli lautele o le faʻamaʻiina o le ava

    O le faʻaaogaina o le ava malosi o se tasi o faafitauli ogaoga lautele ma le soifua maloloina mo lo tatou atunuu. E tusa ai ma faʻamatalaga aloaia, i le 2007, na faʻamaonia e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina ma le Atinaʻe Faʻaagafesoʻotaʻi a Lusia le sili atu ma le 3 miliona tagata gasegase i vailaau faʻasaina,

  • 1.3% o tagata gasegase i vailaau faasaina,
  • 16% - mo tagata e faʻaaogaina fualaau faasaina,
  • o le toatele - 82.7% - i tagata gasegase i le ava malosi.

    E tusa ai ma le faʻamatalaga lata mai, ua taʻitaʻia e Rusia le lalolagi i tulaga o le taumafaina - 18 lita i le tagata i le tausaga.

    O le faʻaaogaina o le ava malosi e faigata tele i le tele o tulaga faʻaleaga, e aofia ai le ogaoga, e manaʻomia ai le tausiga vave. Faatasi ai ma i latou, o le faʻamaʻiina o le ava malosi o se faʻafitauli o le faʻalavelave o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, le mafaufau ma le mafaufau i tagata gasegase e mafua mai ona o le faʻafuaseʻi ona taofia le pipi poʻo le faʻaitiitia o le ava malosi.

    Faʻafitauli ma faʻamaoniga

    O le faʻavae o le maʻi o le faʻamaʻiina o le ava o nisi o togafitiga pathophysiological. E talitonuina o le ethanol e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le gamma-aminobutyric acid (GABA) ma oʻo ai i le faʻaitiitia o le malosi o le mafaufau atoa.

    O se taunuuga o le taofiofia o le taumafa ava malosi, o lona aʻafiaga faʻamalosi i le ogatotonu o le tino.

    I le tulaga tutusa, o le ava malosi e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le glutamatics e ala i le N-methyl-D-aspartate receptors (NMDA receptors). O le faafuasei ona faamutaina le ava malosi e mafua ai le faateleina o aafiaga faatosina o le glutamate.

    O le ava malosi e tau atu ai i isi suiga lelei ile faiga o faufautua. O le soloia o le ava malosi e mafua ai le le fiafia ma le sili atu le faigata o le faiʻai, ma le foliga mai o faailoga patino o le faamaʻi pipisi o le ava, e aofia ai nisi vaega o atinae.

    I totonu o le falemaʻi o le faʻamaʻi o le ava, e faʻaalia ai faʻafitauli o le asthenic ma le afaina:

  • o le le mautonu, vaivai, vaivai, le mafai ona gauai atu, faʻaitiitia le faʻatinoga, faʻaalia autonomic symptoms (palpitations, faʻateleina o le toto, sweating, hyperthermia, ma isi mea), le maalili o le laulaufaiva, tamatamailima,
  • aʻafiaga afaina: atuatuvalega, fefefe fefefe, manatu le mautonu o uiga ma tuuaiga, tulaga maualalo, ita tele, ita ma le paʻi o le ita ma le le fiafia, uiga o le amio mama.

    O ni mea laiti laiti o faʻamalologa e amata ona oʻo mai e oʻo lava i le leiloa o le ava mai le plasma toto. O felafolafoaiga e ono tulai mai i tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai se talaʻaga o nisi o vaega o le 'onā onā ma ua oʻo i ai faʻamalologa faʻamavae i le tele o taimi.

    O le faʻasolosolo o le maʻi e mafai vave ona amata i se maʻi faʻamaʻi.Afai o le faoa faamalosi o loʻo folasia pe atiaʻe pe a mavae le 48 itula mai le taumafa mulimuli o le ava, e pei foi o le mea moni o le ava malosi e le faʻamaonia, o isi mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina o le galaiorerebral, e tatau ona vaʻaia, ma afai ei ai se fiva, faʻavae lona mafuaʻaga.

    I le taimi e toso ese ai faailoga, o le moe i le po e faʻalavelaveina, o lona umi e faapuupuuina, ma o le sogasoga matua e mafai ona tupu. E masani lava o loʻo i ai ni miti taufefe ma se lagona o le toilalo, taʻavale, osofaʻiga.

    I tulaga ogaoga, o le suʻeina o suʻega ma ata vaaia e tupu pe a momoe pe fagua, faʻapea foʻi ma faʻasalaga a le suʻega o faʻamatalaga, lea e foliga mai o leo, o le timu i le igoa.

    O nisi taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ona iloagofie (agavaʻa ma faʻaleagaina). O tagata mamaʻi e matua maofa, faʻatautaia o suʻega, ae o le atinaʻeina o le tele o le ava malosi e le tupu.

    O ituaiga sili ona ogaoga o le faʻamaʻiina o le ava e faʻatasi ma le atinaʻeina o le faoa faamalosi (o le ituaiga o vailaʻau), faʻateleina o faʻamaʻi pipisi ma le ava malosi (delirium tremens). O osofaiga o le delirium e tupu aʻe pe a uma le uumi faaumiumi, e ui i lea, e faasolosolo lava ona faaosofia ai taimi le umi o le onā.

    I le avea ai o se tulafono, o faailoga o le delirium tremens e foliga mai i totonu o le tolu aso muamua talu ona taofi le ava malosi, ae le umi le taimi o lo latou atinaʻe e oʻo atu i le 4-6 aso.

    O faailoga muamua o le delirium tremens o loʻo faʻateteleina ma le popole i le moe i le po, fafagu faʻafuaseʻi. O le tagata gasegase e ola, ola malie, e vave ona suia le uiga. O suiga i le lagona ma le soifua maloloina e faʻateleina i le afiafi ma le po, aʻo aulia le aso atonu o le a le toe i ai uma nei faʻaʻailoga.

    O le ata o le atinaʻeina o le delirium tremens e faʻamoemoeina e le delirious syndrome, faʻatautaia ma le afaina o le le mautonu, fefe ma le ogaoga o le le atoatoa o le mafaufau:

  • matua tetete,
  • sosolo
  • le mautonu
  • Tachycardia
  • taofiofia o le toto,
  • vailaʻau faʻafefe,
  • vaivaiga maso

    E matauina i le afiafi ma le po le tele o gaioiga i le afiafi, aemaise lava i totonu o se potu e le i tatalaina. I le taeao, e masani lava ona amata ona faʻavaivai (faʻamalama malamalama "), ae i le afiafi, pe a le togafitia, toe amata. E masani lava ona taufaamatau faʻamatalaga.

    Faʻatasi ai ma le suʻeina o suʻega suʻega, e mafai e tagata gasegase ona talanoa i "leo", ma le ofo ona o isi e le faʻalogo i ai. E masani ona faʻaalia i le oral cavity le faʻamalologa o le tino e mafua mai i lauulu mafaufau, anufe, ma isi, lea e taumafai le tagata maʻi e faʻaumatia.

    O vailaau faʻafiafia e masani ona faʻasao (pusi, iniseti, gata), e masani lava i le faʻaalia o ata vaaia o temoni, mono ma aiga ua maliliu. O le faʻalavelave faʻaleagaga na mafua ai ona faia e le tagata maʻi ni mea matautia mo ia ma isi (osofaia ma faʻamaʻi manuʻa, sola, oso i le faamalama, ma isi). O faʻaosoosoga faʻaosooso (manatu o sauāga, faʻaleagaina faʻaleagaga) e masani ona fai.

    O le olaga faitino i le taimi o le gasegase o le maualuga e 1-5%

    Faatasi ai ma le faʻagasolo mai o le toe faʻasolosoloina o tulaga, o le faʻasolosolo o tagata gasegase o loʻo faasolosolo malie ona leaga, lea e faʻamatalaina i se suiga faifai malie i le galuega a le faʻavae limbic. O taimi uma e sili atu ai ona mamafa ma sili atu ona faigata ia faailoga o le aveeseina o faailoga, o le epileptform foci ma le tulimatai i le hippocampus, tonsils ma isi vaega o le faiʻai ua aliali mai ma faasolosolo malie.

    O le suʻesuʻeina o le faʻamaʻi pipisi o le ava e masani ona le afaina, ae ui i lea, i se tulaga e le masani ai, o maʻi faʻafitauli eseese e manaʻomia faʻamaʻi ma tuutuuga nei:

  • thyrotoxicosis,
  • suiga i tulaga o le mafaufau ma le faʻasalaga e faasaga i le talaaga o le CNS, faʻamaʻi pipisi,
  • o se tulaga e sili atu ona maualuga o mea taufaasese,
  • hypersympathicotonia ma amphetamine, cocaine,
  • tosoina o pili o moe.

    O le faʻamalosolo o le ava malosi o soʻo se ogaoga e manaʻomia ai togafitiga faʻamalosi mo le puipuia o faʻalavelave matuia ma le togafitiga o faʻafitauli ua atiaʻe. I le agamalu ma le agavaʻa, o se mea talafeagai le faia o togafitiga ile fale.

    O le falemaʻi e manaʻomia mo le faʻamalosolo malosi o le ava, faʻapea foʻi ma se talaʻaga o tulaga faʻasolosolo ogaoga, faoa faamalosi, faʻasalaga mamafa, maʻi tigaina ma faʻafitauli o le mafaufau.

    Mo le togafitiga lelei o le faʻamaʻiina o le ava, e tatau ona faʻatumu le vai, toe faʻafoʻi le tulaga masani o eletise i le plasma toto, ma faʻamautinoa le saʻo lelei. Mo togafitiga, faʻasalaga, togafitiga o le mafaufau ma le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina.

    Faʻasoloina o togafitiga Ua faia i lalo o le vaavaaiga a le diuresis ma ua faatonuina mo le faamoemoe o le faamamaina, faapea foi mo le faasaʻoina o le vai-electrolyte disorders ma le faaletonu o le malo-faavae faavae. E oʻo lava i uluaʻi laʻasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le ava, e tatau ona faʻamaonia ai mea e gaosia, e fai ma faʻataʻitaʻiga, carbon activated.

    O Benzodiazepines e aoga i le puipuia ma le togafitiga o le faoa faamalosi ma le mea e mafua mai i le inu o le ava. O le filifiliga o fualaau faasaina e faalagolago i ona uiga pharmacokinetic.

    Diazepam ma chlordiazepoxide o pene benzodiazepines aupito sili ona lelei i le faʻamaʻi o le ava, ua i ai se aafiaga umi ma ua lelei ona taliaina.

    Ona oa latou gaioiga pupuu, lorazepam ma oxazepam e sili ona lelei mo le faʻagesegese o faiga faʻasolosolo, aemaise lava, i tagata matutua ma tagata gasegase e le maua le ate.

    I le togafitiga o le maliliega o le faʻamaʻi o le ava malosi, carbamazepine, e sili ona lauiloa i le Rusia i lalo ifo o le igoa tau fefaʻatauaʻiga o Finlepsin, o loʻo faʻaaogaina foi.

    I le togafitiga o tagata gasegase, o le malosi o Finlepsin e puipuia ai le sodium ma le potassium, e taofiofia ai le gaioiga o le GABA, ma faʻaaogaina ai le gaioiga o le serotonergic ma le dopaminergic.

    Faʻafetai i le lisi o faʻatinoga o gaioiga, o le vailaau faʻasaina o le gaioiga faʻamalosia ma mafai ona faʻaitiitia le ogaoga o faʻafitauli autasi ma le mafaufau. I le faʻamaʻiina o le ava malosi, o le Finlepsin o loʻo fuafua i se fua faatatau masani o le 600 mg (200 mg 2-4 taimi i le aso, e fuafua i le mamafa o le tulaga).

    Afai e manaʻomia, i le falemaʻi i aso muamua o togafitiga, e mafai ona faʻateleina le fua o aso taitasi i le 1200 mg. Faʻamaʻi le vailaʻau, faʻaititia malie le fualaau i le 200 mg (masani i totonu o le 7-10 aso).

    Finlepsin i se fualaau o le 200-300 mg / aso e faʻaaogaina e taofia ai le manava faʻaleagaina mo le ava malosi, ao faʻamalosi le tagofia o fualaau faasaina ona faʻaauau pe a uma ona taofia le faʻamaʻi o le ava.

    O se tasi o faavae o le pathophyiology o lenei tulaga ua manatu o le a fausia i le limbic system epileptform activity, lea e faalavelaveina ai le masani ai o le tino o le tino, e tau atu i suiga o le mafaufau ma faaletonu autonomy. Finlepsin, i le avea ai ma se faʻasolosolo ma le faʻaleleia o lagona, e mafai ona faʻasaʻo nei suiga.

    Antipsychotics (e pei o le tulafono, haloperidol) e mafai ona faatonuina e taofi le fiafia ma le faʻailogaina i le tulaga o le inu o le ava malosi, ae ia faia ma le faʻaeteete, talu ai e mafai ona latou faʻaititia le tulaga o le faʻamalosi.

    O le tofiaina o beta-blockers, muamua lava, e talafeagai mo tagata gasegase e faʻavaivai tiga mo le puipuia o osofaiga. O loʻo i ai galuega e faʻaalia ai le gafatia o le atenolol e faʻaleleia ai le aafiaga o le oxazepam i le tulaga o le faʻamautuina o galuega taua ma faʻaitiitia ai le naunau i le ava malosi.

    O le Clonidine e faʻaleleia ai autonic symptoms ma e mafai foi ona faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻamaʻiina o le ava.

    Mo le faʻaleleia atili o metabolic processes ma le faʻalavelave o le tino, o le togafitiga o le vailaʻau o loʻo faʻamaonia. E masani lava, o fofo o siama, pyridoxine, nicotinic ma ascorbicids o loo faaaogaina. E tatau ona faʻataʻitaʻiina le mimina aʻo lei amataina le folasia, pe a fai e mafai ona faʻavavevaveina le atinaʻe o le inishalopathy o Wernicke.

    Ou te faafeiloai atu ia te oe, lau uo pele, i luga o le itulau o le blog "Tomai Faafomai"! O le mea moni, na e alu iinei e saili po o le a le polyneuropathy ma le auala e togafitia ai i togafitiga faʻa-tagata. Polyneuropathy, i se fatuga, o se liona le tele o gataʻaga.

    Ona o le tulai mai o togafitiga faʻapitoa i le tino o se tagata maʻi, ua faʻaumatia lala o namela namu. Ina ia iloa le uiga o le polyneuropathy, e tatau ona e iloa o loo i ai a matou fatu namu motusia e nafa ma galuega afi ma lagona, lea e maua ai le lagona lelei.

    Le ata o le falemai ma faailoga o le polyneuropathy

    O le mea lea, pe a aʻafia le itulagi lautele o neura, o lenei polyneuropathy e taua o le le mautonu. O le maʻi e amata i le pito i lalo, ma i se taimi mulimuli ane, o galuega afi a lima o loʻo faʻalavelaveina. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le polyneuropathy e mafua mai i le le atoatoa o le tino ma le toto e le o le toto o le atherosclerosis o toto toto ma le maʻisuka.

    O le Polyneuropathy ma faʻamaʻi pipisi ma aʻafia e tupu i le 30% o le maʻisuka. O lona uiga, i lenei tulaga, o loʻo tatou feagai ma se setete o loʻo i ai se maʻi vascular ma muamua, ma o se maʻi faʻafomaʻi e lona lua.

    Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o vaʻa (arteries) o pito pito i lalo, o loʻo faʻalavelaveina le meaʻai. O loʻo i ai se togafitiga faʻasolosolo, e faʻaalia i le tiga i vae ma le faigata ona savali.

    O le alualu i luma o le faiga o le atherosclerotic e oʻo atu ai i le fausia o paʻu e vavalalata ai le lumenia o toto toto, le faʻapipiʻiina o toto (pupuni toto). O nei mea uma e mafua ai le faʻaitiitia o le toto i le aʻa.

    Faʻafoe togafitiga o le polyneuropathy

    Faatasi ai ma le polyneuropathy ma le atherosclerosis o pito i lalo, e masani ona faatonuina e le fomaʻi fualaau e faaleleia atili ai le toto: trental, pentoxifylline. E faʻapea foʻi fualaau faʻamalosi e faʻaosoina ai le toto o le microcirculation: alprostal, vazaprostan. Ole fua ole aso o le trental e aofia ai inisiua ogaoga (taeao ma afiafi). O fualaau taitasi e filifilia taitoatasi, o togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

    I nisi o tulaga, pe afai e leʻi taʻitaʻia le togafitiga faasao i le mea e manaʻomia, o le a manaʻomia le taotoga e toe faʻafoʻi ai le toto ma faʻaleleia le lumenia o se vaʻa toto.

    E tatau ona maitauina o le togafitiga o le polyneuropathy o se galuega faigata tele. O le faʻaleleia o le aʻa o aʻa ma ona foliga e fai siʻese - 1-2 mm i le aso, e sili atu i le tulaga o le faʻalavelave toto.

    Faatasi ai ma fualaau faasaina e faaleleia atili ai le toto, o vitamini o le vaega B complexes ua faatonuina foi e faaleleia atili faiga o metabolic i tisifesa nerve: ipidacrine, succinic and thioctic acid. Actovegin, milgamma, cycloflavin, neuromultivitis, tamaʻitaʻi e faʻafaigofieina galuega o aʻafi.

    O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai se tagata maʻi i le polyneuropathy i le tele o taimi i le aso e faia se vaitaimi eseese mo le 15-20 minute i le vevela o le vai mai le 15 i le 45 tikeri. E aoga le tatu soo o seevae i le tuiina o vao mo le 15-20 minute poʻo le faʻamafanafana vai paʻu mai laʻau ma fatu o Ierusalema artichoke, sage ma oregano (o laau uma e tutusa tutusa). 300 gm o le faʻafefiloi e faoa mo le tasi itula i le tolu lita o le vai inu.

    E tatau ma taʻele pinela o le pine (600 g) ma le faʻaopoopoga o le 2 tbsp. punetipi o le pepa vevela mo lita e tolu o vai inu. O le faʻatonuga e umi 15-20 minute. Le faʻaleleia o le tafe o le toto ma faʻamalo ese lagona le lelei i vae, faʻafefeteina ma faʻafouina mea manogi e faʻavae i luga o le pepa vevela mumu - carniva, faʻasologa pepa.

    E mafai foi ona e afaina le laisa o le togalaau po o le mea e gaosi ai le paina o fale paʻu, paʻu i totonu o le paʻu, i totonu o ni mea tiga.Talu ai o le tagata autu o le atherosclerosis o le sili atu lea o le cholesterol, e taua tele le filifilia o se meaai mo le tagata maʻi, o lona uiga, e tatau ona i ai ni meaai "anti-cholesterol" e aunoa ma ni mea ulaula tapaa, tao falaoa, tele gaʻo ma isi mea leaga.

    O meaai i aso taʻitasi e tatau ona faʻatamaoaigaina ma elemene ma vitamini.

    Faʻafefeteina o fugalaau pulou. I luga o se ipu malamalama vai - 1 tbsp. l mea matutu matagogo. O lau suʻega lea i aso taʻitasi. E tatau ona onā i totonu o le itula ma togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi mo le lua masina sosoo.

    Faamamaina o vaʻa toto. Mo nei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaoga le teas e faʻalagolago i lau o le hawthorn, fusi, clover, blackberry.

    Faʻamamaina o vaʻa ma le faʻalautele o le kalakeke. Soak mo aso e sefulufa i le afa o le lita o vopka pulp mai galati gaosi (100 g). Faʻamamaʻi le tincture ma amata togafitiga, ma 'ave le 20 fuga i le 50 ml o vai faʻafefiloi i aso taʻitasi i totonu o le tolu taimi ao lei faia se taumafataga mo le lua masina. E mafai ona toe faia le togafitiga, ae manaʻomia se tolusefulu aso malolo.

    Taʻalo faasaga i le atherosclerosis. O fesoasoani e fesoasoani i le fausiaina o lapisi - e tatau ona e 'aina ni pulou se tolu i aso uma.

    Hypericum oil from polyneuropathy. I le fale, e mafai ona e kukaina le suāuʻu manogi John John: i totonu o le afa-lita, faʻanofo i vao vao, sasaa fuālaʻau fuālaʻau e leʻi faʻasalaina ma tuʻu ai mo le tolu vaiaso i se nofoaga pogisa. Faʻaopopo se sipunipuni o le faʻaoʻoina i le tapu o le St. John's wort oil ma faʻaaoga lenei fualaau mo le faʻamaʻi ma afifi ou vae tiga.

    Uo! O le Polyneuropathy o se maʻi ogaoga tele, o lea o le ae manaomia ai le tele o le onosaʻi ma le faʻamalosi e ausia ai le manaʻoga. Ia soifua maloloina. Ma talosia ia fesoasoani le Alii le Atua ia te oe i lenei mea!

    Isi auala e togafitia ai le polyneuropathy

    Polyneuropathy o se faʻalavelave faʻaleagaina lea e aʻafia atoatoa ai le gaioiga o le faʻaoga o le tino. I le taimi lea, ua i ai se tagata ua solia le gaioiga o le afi, o le lagona lelei o nofoaga uma o namu ua faʻaitiitia. O lenei faiga e tutusa, o lona uiga, o le polyneuropathy muamua e amata i tamatamai lima o se tagata ona "fetogi" maualuga ma maualuga. I vailaau, o lenei mea uiga ese ua faamatalaina o le fausia o se vaega o totini (pe a tatou talanoa e uiga i pito pito i lalo) po o totigilima (pe a tatou talanoa e uiga i vaega pito i luga). O sina taimi mulimuli ane, e amata ai ona faʻaalia e le tagata faʻalavelave i le galuega o totoga i totonu.

    O le mea lea, o le polyneuropathy o se maʻi faigata tele i lona ala, lea e mafua mai i le solia atoatoa o le toto i namu gataʻaga ma siama, faapea foi ma se soliga matuia o le gaioiga o totoga o le tino.

    Mafuaʻaga o le polyneuropathy

    O mafuaʻaga e mafua ai le faʻaauau o le polyneuropathy:

    • Ava malosi
    • O le maʻi suka
    • Faʻailogaina Endocrine,
    • Le mafai ona usitaia le fualaau o fualaau faasaina
    • Virus
    • Oona matautia oona,
    • Faʻaleagaina metabolism i tagata,
    • Oncology
    • Faʻaleagaina o le tolopoina o mea vevela mai le tino,
    • Faʻailoga o fatugaʻo ma le ate.

    Ina ia faʻamautu le mafuaaga tonu o le polyneuropathy, e tatau ona e sailia fesoasoani fesoasoani.

    O le togafitiga o le polyneuropathy e aofia ai se tauiviga vavalalata ma le maʻi lea na mafua ai le faʻaleagaina o maʻi. Togafitiga, i le avea ai o se tulafono, e tatau ona atoatoa ma tuufaatasia uma togafitiga faafomaʻi ma isi metotia.

    O isi metotia o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaleleia ai togafitiga faʻasolosolo i totonu o le tino, faʻapea foi ma le toe faʻaleleia o lagona.

    I aso nei, o loʻo i ai le tele o faʻatinoga ma metotia eseese e faʻamoemoe i le togafitia o le polyneuropathy. O auala nei e sili ona taatele.

    Togafitiga

    Afai o le mafuaʻaga o le polyneuropathy o le faʻaaogaina o le ava, ona mafai lea ona e saunia se pomaʻi faʻamalolo. O le a manaʻomia lou sauniuni o se pomaʻi faʻamalolo:

    • 100 ml o le sukalati (e fautuaina e ave sina Morkvin oe lava ma togi le sua mai totonu ia i latou e faʻaaoga ai se sua)
    • 1 moa moa - salu,
    • Olive olive - 2 tbsp.,
    • Natura masani - 2 tsp.

    O nei mea uma e tatau ona faʻafefiloi ma le faaeteete ona ave lea o le togafitiga faʻataʻitaʻi faʻalua 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i le taeao, faapea foi ma le 'aiga o le afiafi. E manaʻomia lou faia o se faʻamalolo 40 minute aʻo leʻi 'ai.

    Faʻasolo togafitiga o le leaf Bay

    O le fua lona lua aoga lelei o le togafitiga o le infusion leaf leaf. Ina ia saunia le fati o le a e manaʻomia:

    • 1 tbsp laʻau faʻaiʻu na muaʻi faia
    • 3 tbsp fenugreek fatu.

    I totonu o se atigipusa laitiiti, faʻafefiloi mea taumafa uma ma faʻapumu i le 1 lita o le vai vevela. Faʻafefiloi lelei uma le faʻafefiloi ma tuʻu i se mea pogisa (ae le o totonu o le pusaaisa). Faʻaauau i vailaʻau mo le 2 itula.

    Ma, e mafai ona liligi atu lenei mea i totonu o soʻo se pusa e talafeagai mo oe (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se fagu) ma inu i le aso i tamai sipuni. O le faʻasolosolo o le launiu o se vailaʻau lelei tele mo le polyneuropathy e mafua mai i le maʻisuka. O se vailaau tutusa e fuafua i le puipuia o le le atoatoa o meaʻai o namu ma toto toto.

    A o faagasolo le vaitau o le suʻega, e leai se mea e fautuaina e ave ai isi vailaʻau poʻo vailaʻau. E fautuaina e saili le fautuaga a lau fomaʻi ma faamatala atu o le a amata ona e togafitia togafitiga ma le laurel.

    Vinegar tincture

    O le isi faʻataʻitaʻiga aoga e faʻaleleia ai le masani ai o le gaioiga o vae o se vaifofo ua saunia i luga o le faavae o le vineta ma le taʻiala. E tatau ona e ave le 0.5 l o le 9% le kulimi vine ma faaopoopo i ai le 100 kalama o le rosemary (e tatau ona muai taina muamua). O le faʻafefiloi o mea e sili ona lelei i se fagu masani. A maeʻa ona e saunia le tincture, e tatau ona e tapunia le fagu ma faʻamalosi pe a ma le 10 aso.

    Faaaoga le laititi e pei o se olo mo vae. Faʻamatalaga, ao le i teu, e tatau ona e 'aina le 1 tbsp. Tinomi o le taʻiala i le vinika ma faʻafefiloi i vodka i vaega tutusa. Faatasi ai ma lenei siaki e manaʻomia ona e faʻapipiʻi lima vae 3 taimi i le aso.

    Tincture ma le suauu ma le Hypericum

    Ina ia saunia lenei siaki, e tatau ona e ave se fagu lita 0.5 lita ma faatumu atoa i le vao o St. John. A maeʻa, faʻaopopo muamua le suāuʻu manogi i le fagu (e tatau ona vevela i le 60 tikeri).

    O le paluga e tauanau pe tusa ma le 20 aso i se nofoaga malulu ma malulu (ae le o totonu o le pusaaisa). A maeʻa ona faʻaogaina le tincture, e tatau ona e faʻamaʻaina ona faaopoopo lea o le sipuni se tasi. faʻamamaina lelei le kuka. O se meafaigaluega sili ona lelei lea e faʻaaogaina mo le afifiina o le tino, faʻapea foʻi ma le massage o lala ua faaleagaina - e tusa ma le 2-3 taimi i le aso.

    Laʻau o le Laʻau Toto

    Mo togafitiga ma fatulaʻau, e tatau ona e tago i le 4 tbsp. fatu ma fufulu i totonu o se paluga ona faʻafefiloi ai lea o fatu ma le 150 ml o le suāuʻu olive faʻamuamua. Ia, i lenei paluga e tatau ona e faaopoopo 2 tbsp. paʻu mumu pepa (o lona uiga, lau paʻu masi paʻu). A maeʻa ona e faʻafefiloi mea uma e te manaʻomia e faʻaaoga ai vailaʻau mo le 2 tbsp. tolu taimi i le aso - seia oʻo i le taumafataga autu. Togafitiga e tatau ona faia i totonu o le 20 aso.

    Faʻafefe togafitiga

    E oʻo lava i le tagata faʻauʻu masani, faʻafefiloi ma le pasili ma le sunflower, e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le polyneuropathy. O lenei fofo o le a fesoasoani i le aveesea o toxins, ma fesoasoani ai foi i le totoina o meaʻai uma, vitamini ma minerale i fiva nasu.

    O lea, e te manaʻomia le 300 ml o le yogurt gaʻo, 2 tbsp. fufuluina o fatu o le sunflower, faapea foi pe tusa ma le 400 kalama o le pasili tino kuka. O nei mea uma e tatau ona faʻafefiloi ma o lenei vailaʻau faʻafefiloi e tatau ona i ai i luga o se manava gaogao 40 minute ao lei faia le taumafataga muamua. Ave lenei paluga i aso uma.

    Mafuaaga ma faailoga o le polyneuropathy

    ● I le tautala i le polyneuropathy, e mafai ona finau e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae na tulai mai o se faʻalavelave o isi maʻi tumau, e pei o le maʻisuka.

    O loʻo i ai isi faʻamaʻi masani, maʻi mumusu mumusu e mafua ai le polyneuropathy. O le ata faʻataʻitaʻiga o le vaega mulimuli e faalagolago i le mafuaʻaga o lona mafuaʻaga.

    ● Afai o se faʻalavelave o le maʻisuka, e tupu lemu le maʻi - mai le tele o masina i nai tausaga. Ae o loʻo i ai foi se saoasaoa vave, o le maʻi ua taʻua o le Guillain-Barré Syndrome, lea e maualuga ai le vevela, ei ai tiga ogaoga i vae.

    I le aso lona lua, o le vaivaiga i vae e amata, i lona tolu - i lima. A maeʻa ni nai aso, ona oʻo loa lea i le maʻi. O le mafuaʻaga o le polyneuropathy e masani lava o le ava malosi.

    ● I le tulaga o le polyneuropathy, e le gata "latou te le uuina o latou vae", ae o latou lima e masani ona teena. E mafua ona o le faʻaleagaina o le faʻaoga o le tino.

    E pei ona e iloa, o gaʻo e faʻaliliu atu le faiʻai i maso, ma o lenei mea e faʻamautinoa ai le gaioiga masani o le tino. Ma pe a tupu mai ni manoa se tele o neura lautele, o le a faʻalavelaveina ai galuega tau afi ma lagona.

    ● I le uluaʻi laasaga o le polyneuropathy, o aʻafiaga e tutupu i itu mamao (vaʻa) o vae - muamua i tamatamaivae, ona i ai lea i lima, ma faasolosolo malie aʻe maualuga ma sili atu i le ogatotonu.

    O lagona tiga e aliali mai: susunuina, itiiti le tui, fusi nifo, tiga pe a lagona (patipati). E faigata mo le tagata maʻi ona fai ni seevae sa masani ona faigofie mo ia e ofuina.

    ● O le paʻu e mamago, paʻu, ma i ogaoga ogaoga, faʻapupula i luga le paʻu. E tasi le tulaga ese: i le taimi muamua e aafia uma vae e lua, ona lima.

    O le faasoesa faifaipea o le lagona lelei e taʻitaʻia ai le le mautonu o le faʻamaopoopoina o gaioiga - o le faʻalavelave e aliali mai pe a tulaʻi, suia suiga (faʻavalea), o le tagata maʻi e sii maualuga ona vae ina ia aua le "toso".

    ● O le mea aupito sili ona taua o le polyneuropathy mataʻutia mo faamaʻi autoimmune ma, o le mea e lelei ai, ua faʻamalolo atoa i le 90% ma e seasea lava ona faʻagasolo.

    E le pei o le polyneuropathy, o se taunuuga o le maʻisuka. O le mea lea, e tatau i le fomaʻi ona faʻatautaia saʻo le tulaga ma faia se suʻesuʻega saʻo ina ia mafai ai ona faʻaauau togafitiga lelei.

    Faʻasologa faʻasoifua faʻapitoa mo togafitiga o le polyneuropathy

    ● O loʻo i ai se fua lelei ma le faigofie mo le togafitia o se maʻi: tolu taimi i le aso mo le 15-20 minute, e tatau i le tagata maʻi ona faailogaina ona vae i luga o le 'aʻau.

    ● Faʻaaogā le taele mafanafana mo lālā mamaʻi faʻamaʻi ma lau o le artichoke, sage, oregano, motherwort. Tasi ma faʻafefiloi 100 kalama o nei fualaau faʻalaʻau ma sasaa le tolu lita o vai inu mo le tasi itula.

    Lui ma sasaa le mea e afaina i totonu o se ipu talafeagai mo oe ma faʻaopopo sina vai i le vevela o le potu. O le umi o le taualumaga e 10-15 minute.

    ● Afai i le taimi nei e leai sau vailaau faʻamalositino, ave ni bath bath masani, faʻafefeteina vae i le kulimi o le venom poo le lago.

    ● Tago le peʻa o le tipolo lemoni i nai mataua o le olive olive i le tasi i le tasi i le lua. Lemoni e aveese lagona le lelei i totonu o vae, faʻafefeteina le gaogao, ma faʻamamaina le suauu mamago le suauu.

    ● Afai o oe o le polyneuropathy o le maʻisuka, o le a fesoasoani le artichoke a Ierusalema ia te oe: faʻaitiitia le toto suka, faʻaleleia le gaʻo gaʻo, faʻaleleia le tulaga o le ate, thyroid gland and organs of the digestive system.

    E mafai ona 'aina le toisina o le Ierusalema i soo se ituaiga, mo le sauniuniga o salati e mafai ona e faʻaaogaina uma laʻau ma aʻa. Aua le faʻavalevalea, 'ai le artichoke a Ierusalema, faʻamago aʻa ma laʻau ma se fualaau faisua (sili atu ona lelei) olive.

    ● Isi fua e faʻaaoga ai Ierusalema artichoke.Taʻu lona fatu, fuga, faaopoopo kāloti kuka (2-3 pcs.) I lenei kulupu, faʻafefiloi, faaopoopo le masima i le tofo ma le vaitau ma le suāuʻu manogi.

    Afai e te valea e kuka uma nei mea, ia 'ai sina tamaʻi lua o Ierusalema artichoke aʻa faʻamalosisi aʻo leʻi' aina le taumafataga. E fautuaina le tolu o le faʻaaogaina o pateta e suia i le atisatisima ile atinaʻe Ierusalema.

    Faamalositino mo le polyneuropathy

    ● Faia uma ituaiga o faʻamalositino talafeagai e faʻaleleia ai le toto i le pito i lalo ma le pito i luga. Taʻu ou tamatamaivae ma ou lima ma taofi i lena tulaga (faʻaosooso) mo le 10-15 sekone. Liliu ou vae, liliu i le agavale ma le taumatau, faʻamalo le pito o tamatamailima taʻitasi ma le atoa.

    ● Faatali ni nai sekone e ala i le sii i luga o ou tamatamaivae, ma taʻavale mai le toe i le mulivae. Squeeze ma le tosoina ou lima. Fafati ou tamatamailima i totonu o se moto ma faia ni gaoioiga rotation ma le pulumu i tafatafa agavale ma saʻo. Uu i luga o ou lima le polo paʻu vaivai.

    ● Lapataiga: faʻatasi ai ma le polyneuropathy, le taʻavale ma le uumi o savali o loʻo solia.

    E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i le polyneuropathy e ala i le kiliki i luga o le sootaga >>>

    Ia soifua maloloina, ma ia fesoasoani le Atua ia te oe i lenei mea.

    Polyneuropathy o pito pito i lalo (silasila, axonal): faailoga ma togafitiga ma fualaau faasaina ma togafitiga faa-tagata

    O le fomaʻi "polyneuropathy" e faasino i faʻamaʻi lea e aafia ai neura o le gataifale. E masani ona i ai le polyneuropathy o pito i lalo. O lona uiga autu o le vaivaiga maso. E sili ona afaina ai maso.

    I totonu o se tagata e mafatia i le faʻaleagaina o muscular o vae, o se ituaiga faapitoa o gaioiga ua faia. E foliga tutusa ma gaoioiga a se moa. O tagata e iai le faʻaleagaina o vaisu i le inuina o le inu o le neuropathy. O le tele o polyneuropathies (ava malosi, togia, maʻisuka) e faʻaalia i ogaoga tiga.

    Mafuaaga o le faamai

    Faʻatasi ai ma le polyneuropathy, e matua afaina uma ai neura. O le faʻamaʻi e tupu mai o se taunuuga o nei faiga faʻaleagaina:

    • nerisi meaai paleni ua afaina,
    • totoga o toto i totonu o siama o le nerve ua faʻalavelaveina.

    Mafuaaga ole neuropathy pito i lalo:

    • faʻamaʻi (diphtheria, AIDS, herpes ma isi),
    • afaina
    • afaina oona (ona o le ava, fualaau faasaina ma le gaosia o mea oona),
    • gasegase o le tino (ma le maʻisuka, cirrhosis),
    • manuʻa ma mu.

    Le polyneuropathy axonal masani masani, lea e atiina ae i le maʻisuka malosi. O nei faʻaleagaga i le tino e mafai ona tupu i le kanesa ma le le lava o le vaitamini B. O le isi vaega e aofia ai polyneuropathies.

    E faapefea ona faʻavasegaina polyneuropathies?

    E leai se tasi o faʻaogaina o polyneuropathies e leʻi atinaʻeina. O lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻatau pe maua.

    Ona o le natura o le tafe, latou te iloa ai:

    • aute (atiaʻe i nai aso),
    • subacute (e manaʻomia ni nai vaiaso e atiaʻe ai le maʻi),
    • faʻasolosolo (alualu i luma i le tele o masina poʻo tausaga).

    Faʻailoaina pe faʻapefea ona foliga mai le ata o le gasegase musele, ua vaevaeina o:

    Faʻaaliga masani o le maʻi

    O le Polyneuropathy e faʻaalia i nisi o faʻamaoniga. O le tasi oi latou o le i ai o le faʻafitauli ole tino i pito i lalo (vae, vae). E vaivai le malosi o musika ma faʻaitiitia ai le tele.

    O isi faʻamaoniga o loʻo i ai: faʻaitiitia le lagona o le tino. O nei faailo o ni vala faʻapitoa. E lagona e le tagata le lagona o le malulu, o ona vae e matua malosi lava. E tupu ai le maualuga o le lagona o pito i lalo. E masani ona lagona e le paʻu le le toʻa: tingling. E le gata i le faʻamalosi, ae o le tiga ma le faʻalauteleina o lagona e faʻaitiitia. O numera o pito pito i lalo e matauina.

    O le isi faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma faafitauli o gaʻo. O le paʻu e mamago ma manifinifi. E tele taimi e ufiufi ai le maʻi suka. O vae e faigata. O lenei faʻafitauli faʻapitoa e tuʻuina mai ma le polyneuropathy axonal.O foliga o le axonal e maua ai foi se lagona o le vaivai ma susunuina i vae.

    Ole maʻi o le maʻisuka e faʻaalia i le faʻavave o le maʻi pipisi i le pito i lalo.

    Metotia mo le suʻesuʻega o polyneuropathies

    Faʻamatalaga faʻamalositino, faʻamalamalama i uiga iloga ma faitioga a le maʻi. Ua faamaoti mai e le fomai mea taua: o lona uiga o le vaivai, vaivaiga o maso o vae (i le aiga o le gasegase). Faʻalogo foi i se mea patino, o suiga e suia i vae. O faʻamaʻi pipisi o le polyneuropathies e le gata naʻo aʻafiaga o le neurological.

    O le polyneuropathy o le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga, o le togafitiga e matua fautuaina e amata i le vave e mafai ai ma faia i le atoatoa pe a mafai. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻatasi ai ma se tagata tomai faapitoa. O le auala lea e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i le vave faʻaitiitia o toxins, o le faʻaleleia atili o metabolic processes ma isi tali lelei e taua mo maʻisuka uma.

    Metotia autu

    O le muamua o fualaʻau e tatau ona taulai i ai e tatau ona mafaufauina o le sauniuniga o se tuufaatasiga o laulaau laʻau ma fenugreek. O le mea lea, e tatau ona e fafaguina i se vevela o soʻo se tasi le kulimi. l laʻau faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma tolu kulimi. l fenugreek fatu. Faaaoga mo lenei mea e le sili atu ma le tasi le lita o vai inu. E tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau tuʻuina mo le lua itula.

    O le faʻasologa o mea ua fautuaina e fautuaina ina ia faʻaaogaina i totonu o le 24 itula ina ia mafai ona faʻavaveina lou fia inu. E mafai ai ona e siakiina pea le fua o le suka i totonu o le toto, ma mafai ai foi ona vavae ese le lapopoʻa ma le faaleagaina. Peitai, o le a matuai sese lava le teenaina i lenei laasaga le faaaogaina o vaega autu o vailaʻau. I le faaopoopo atu, pe a manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona suia le aofaʻi o le inisalini e toe faʻafoʻi ai le malosi.

    O le fua lea o le fua o loʻo i lalo, ua fuafuaina e togafitia ai le polyneuropathy o pito i lalo, e aofia ai le faʻaaogaina o mea eseese uma. I le tautalagia o lenei mea, faʻalogo i le mea moni e faʻapea:

    1. o le a faʻaaogaina le 500 ml o le 9% vinika e faʻatasi ma le 100 gr. lapisi gaosia Rosemary,
    2. pe a uma lena, ona tapunia lea o le koneteina i le vave e gata ai ma mafai ai mo le 10 aso,
    3. ao leʻi amataina le faʻaaoga, o le a sili atu nai lo le faʻaaogaina o le sipuni se tasi tuʻuina tinctures.

    E 50% le suavai i le vai ma o le maʻisuka ua faʻauʻuina faatolu i le aso e tuʻuina atu togafitiga lelei.

    O le Polyneuropathy o pito pito i lalo e mafai foi ona togafitia e ala i le faʻaaogaina o se isi fatuga, lea e fai ma sui o se mea e afaina.

    Mo lenei mafuaʻaga, o le a tatau ona faʻaaogaina nisi o vaega: faʻamaʻi ma le muaʻi faʻamaloloina o meaola mūmū mūmū, paʻu luga o luga o le garlic, fenugreek. O le a manaʻomia ai foʻi le faʻaaogaina o le cohosh pogisa mūmū, le vevela mago, mago ma le lanu samasama, o le paʻu kasa cassia.

    A maeʻa ona saunia mea uma, e mafai ona e alu saʻo i le faiga o kuka. I le tautalagia o lenei mea, ia gauai atu i le mea moni o le lua Art. l faʻafefiloi o le a tatau ona faʻavaivai i le 600 ml o vai inu. O le fusi e saunia i totonu o le vevela sili ona masani, ma o le taimi e faʻasolo ai e tatau ona le itiiti ifo ma le lua itula. Mo le faʻaaogaina o le oloa ina ia togafitia ai le tino, e malosi le fautuaina ole 100 ml i totonu ile tolu taimi i le aso. O le taimi sili ona lelei o le vasega e tolu vaiaso. Ae ui i lea, e tusa ai ma soʻo se molimau, e mafai ona faʻalautele pe, i se isi itu, liliu ese ia le umi.

    Ina ia saunia le fa lona fa, e te manaʻomia se kulimi se tasi. l meaola vevela i totonu o se vevela. Faaaoga mo lenei mea e le sili atu i le 600 ml o vai inu. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi ua tuʻuina mo le itiiti ifo ma le lua itula.A maeʻa lena, e ave i le 200 ml mo le aso atoa ile tutusa tutusa. O le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 aso. A maeʻa se malologa mo le 10 aso, e mafai ona toe faʻamaua le vailaʻau pe'ā fautuaina e se fomaʻi. E tatau ona sili atu i le ono masina le toe faaleleia atoatoa o le vasega.

    Laʻu suauʻu faapitoa

    Atonu o le a leai se aoga pe afai e faʻaaogaina suauʻu faapitoa, lea e mafai foi ona saunia tutoatasi.

    E tusa ai ma le fua muamua, e tatau ona e mulimuli i le faasologa o gaioiga o gaioiga:

    • faʻaaoga se fagu 500 ml ma faʻatumu i mutia fou faatoa gaosia, lea e na o se masani masani a St. John,
    • faatumu le mutia i le suauu manogi vevela, o faailoga o le vevela e le tatau ona sili atu ma le 60 tikeri,
    • faʻamalosia le fefiloi e fautuaina i se nofoaga pogisa mo le 20 aso.

    O le tapenapenaga ua saunia ua maeʻa ma tasi le st. l elefise, o se aʻagogogo o le togafiti. O le vailaʻau tuʻuina atu ua faʻaaogaina mo le faʻatinoina o le tino ma afifi faʻalua i totonu o le 24 itula.

    O le isi fua mo le suauʻu e aofia ai le faʻaaogaina o isi vaega. Aemaise lava, fa ata. l susu laʻau vaovao, lea o loʻo faʻasaina i totonu o se paluga ma faʻatasi ma le 150 ml o sina suauu olive faʻamafanafana. A uma lena, lua kuka. l eleele i se palapala eleʻele o le mint mago ua faaopoopo i le suauu e maua ai le maualuga o le malosi o le aafiaga.

    O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua fautuaina malosi mo le lua tbsp. l faatolu i le aso. E tatau ona faia lenei mea ia le itiiti ifo ma le 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le faagasologa o ia togafitiga e tatau ona tutusa ma le 20 aso mo le maʻisuka ma le manaomia mo togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo.

    Fuga kuka

    E le gata i lea, ou te fia tosina atu le gauai i le taliaina o le faʻaaogaina o teuteuga i le faʻavae o isi togafitiga.

    A maeʻa lena mea, o le a tatau ona kukaina le paluga mo le 20 minute - e tatau ona faia i luga o se afi maualalo.

    E taua le faʻafefeteina o le susu mo le 15-20 minute, pe a uma ona faaopoopo iai le lua punetini. l sua suamalie fou suamalie. O le a manaʻomia ai foʻi le faʻaaogaina o se tasi ata. l acacia (na o le meli). O le faʻaaogaina o le pulupa e matua fautuaina i vaega faʻasalalau i totonu o le 24 itula.

    E leai se aoga tele mo tagata maʻisuka ua maua i le polyneuropathy o le maʻisuka o le faʻaaogaina lea o se isi fatuga. Mo le faʻamoemoe o lona sauniuniga e fa fugafulu. l o le paʻu paʻu matagogo o le ginkgo biloba ma le tasi lita o le vai inu. A maeʻa lenei mea, o le togafitiga e faʻamalosia mo le tolu itula. E fautuaina malosi e ave i totonu o le 24 itula, ma suia ai le lauti masani.

    O le faʻaogaina o le tasi - o le tolu - decoction o le a le itiiti ifo le aoga. Ina ia saunia, o le ae manaomia le faʻaaogaina o se aofaiga tele o mea taua. A o talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i le manaomia ona faaaoga fugalaau o elderberry ma se manoa, o le aʻa o le paluga, faapea foi le mutia fua. E le gata i lea, o loʻo iai faʻataʻitaʻiga, pulou, pulou, birch leafy, o le aʻa o le faila ma le vao vao.

    O vaega taʻitasi o loʻo tuʻuina atu ua paʻu'ū ma le popole tele i totonu o se masini masani masani. A uma lena, lua kuka. l o le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e gaosia i le 800 ml o le vai inu i totonu o se vevela ma faʻamalosi mo le tolu itula.

    E pei ona iai i le fomaʻi muamua, e mafai foi ona faʻaaogaina lenei teuteuga i le aso e fai ma sui o lauti masani.

    Talu ai ona o nei mea uma, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le polyneuropathy ma togafitiga ma togafitiga faa-tagata o ni manatu talafeagai atoatoa.Ae ui i lea, ina ia mafai ona maeʻaeʻa lenei faagasologa, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma lau fomaʻi. I lenei tulaga, o le faʻamaʻi ma le ono mafai o ona faʻafitauli o le a le mafaia e tusa lava pe maua i le maʻisuka.

    Tuʻu le TAIMI LAI! MA LE TALI LĒ TALI, E TE ILOA I LE UIGA E UIGA I DIABETES?

    Taimi Taimi: 0

    Faʻamatalaga (numera o galuega)

    0 o le 7 galuega na maeʻa

    O LE A LE AMATA? Ou te faamautinoa atu ia te oe! O le a sili ona manaia)))

    Ua leva ona e pasia le suʻega muamua. E le mafai ona toe amata.

    E tatau ona e saini pe resitala ina ia amata ai le suʻega.

    E tatau ona e faʻatumu ia suʻega nei e amata ai:

    Tali sao: 0 mai le 7

    Na e sikoa 0 i luga 0 0 (0)

    Faafetai mo lou taimi! O au tali nei!

    1. I le tali
    2. Faʻailoga

    O le a le uiga moni o le "maʻisuka"?

    O le a le hormone e le lava mo le maʻisuka ituaiga 1?

    O le fea faʻailoga e LE FAAMAONIA mo le maʻisuka?

    O le a le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2?

  • Tuua Lau Faamatalaga