O le ā le lamatiaga i le tino o le ulaula tapaa i le maʻisuka

I le taimi nei, o le maʻisuka ua avea ma faafitauli moni ua salalau. O le maʻisuka ituaiga 1 e aafia ai tamaiti ma tagata talavou i lalo ifo o le 30 tausaga, ituaiga 2 o le maʻisuka e sili atu ona tupu i tagata matutua o loʻo maualuga ma maua le gasegase. O fomaʻi e faʻamatala atu i nei tagata maʻi le manaʻoga mo le tausisia o tulafono faavae, aua o le ola i le maʻisuka e manaʻomia ai le gauai faapitoa.

O masaniga leaga ua avea ma masani mo tagata o aso nei ma e masani lava ona tupu, e oo lava i le maʻisuka ua le mafai ona faʻamalosi le tagata maʻi e vaʻavaʻai ma sikaleti le lelei. O le vaisu o Nicotine e aʻafia ai le tino o se tagata soifua maloloina, ma i le i ai o le maʻisuka i le tagata maʻi, o le faʻasolosolo o le faʻasolosolo ona alualu i luma le tele o taimi.

O le faʻaaogaina o le nicotine ma isi vailaʻau o aso taitasi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atherosclerosis. O le faʻamaʻi e sili ona matautia mo se maʻisuka ma vaʻa vaivai.

Faʻasaga i tua o se faʻalavelave, o le aʻafiaga o le atiaʻe o faʻalavelave matautia o le maʻisuka e faʻalauteleina, ma o faʻafitauli talitutusa e aliali mai i nisi o taimi vave. O le mea lea, o se maʻi e maua i le maʻisuka e tatau lava ona leai se ulaula.

Le matautia o le ulaula.

O le a le matautia o le ulaula

O le tuufaatasiga o le sikaleti o se mea e afaina ai.

E le o tagata ulaula uma latou te iloa lena mea, faatasi ai ma le nicotine, ma pulou taitasi, latou te puʻeina le sili atu ma le 500 ituaiga o vaega eseese. O lo latou lamatiaga ma le mataupu faavae o faatinoga i le tino o le tagata e ofoofogia.

Pe a mafaufau i le afaina o le nicotine, e taua le taʻua o le mea faapena e faaosofia ai le popole popole o le tino popole, faʻamalosi ai le vavalalata o vaʻa toto, ma faʻateleina ai le faateleina o le fatu fatu. E ese mai i tua o le faʻamalolo o le norepinephrine i totonu o le toto, o le faateleina o le toto maualuga e tupu.

I le tino o tagata ulaula e le o iai le poto masani, e faateleina le toto toto, o le gaioiga o le fatu e faateleina, o le myocardium e faʻaumatia le okesene, ma o le aʻafiaga leaga e le afaina ai le galuega a le tino atoa.

O le a le afaina o le nicotine.

E tele taimi e masani ona fai ai e fomaʻi le tele o suiga i le atherosclerotic. faasaga i le talaaga o la latou faaaliga, e le faateleina le toto toto, o le gaioiga o le fatu e faateleina, o le okesene o matelaina e iloa ai ia lava. faasaga i lenei talaaga, o mea muamua e manaʻomia mo le faʻaalia o le suʻesuʻega o le myocardial is created. Faʻasaga i tua o se faʻalavelave faʻalavelave, o loʻo aʻafia ai aʻafiaga o le atiaʻeina o maʻi o le fatu ma toto toto.

Mea inu o le ulaula tapaa

O le a le iʻuga o se tagata ulaula o le maʻisuka.

E taua le manatuaina o le asu o tapaa tapaa ei ai sona aafiaga le lelei i sel uma o le tino o le tagata. E mafai e le Carcinogens ona faʻaumatia ni siama o le pancreatic, e tusa ai ma lenei tulaga, o mea e manaʻomia mo le atinaʻe o le maʻisuka i se tagata soifua maloloina.

Faʻalogo! Aua nei galo e uiga i le matautia o le asu ulaula. O se tagata ulaula e le masani ai, e faigofie foi i le gaoioiga o le nicotine.

I le a le taimi o le a oʻo mai ai taunuuga.

O le ulaula tapaa e tele taimi e sili atu nai lo le le ulaula tapaa e feagai ai ma faʻafitauli pipisi. O le lamatiaga o le faʻaalia o faʻamaʻi eseese e faʻapupula ai veins, thrombophlebitis, vae o le maʻisuka.

Ole fuainumera e le maua ai le mafanafana, i le 95% o tagata gasegase o le pito i lalo, e manaʻomia ai le faʻamavaeina faʻamaonia, tagata gasegase e maua ai le maʻisuka, o loʻo i ai se talafaasolopito umi ulaula, latou te feagai ai.

E le gata i lea, o le vaisu o le nicotine o le lamatiaga lea:

  • o le lamatiaga o le faateleina o le pa
  • o le alualu i luma o le malosi o maʻi o le ophthalmic ua maua,
  • faʻalavelave vaaia vaaia, faʻapupula tauaso,
  • gumama ma maʻi o nifo
  • faateleina le mamafa i luga o le ate.

E faigata ona suia lou lava olaga?

O ia taunuuga o le vaisu o le nicotine e feagai ma le maʻisuka, ae faapea foi i tagata gasegase maloloina o loʻo i ai se masaniga mataga.

E faʻapefea ona taofi le ulaula?

O aʻafiaga leaga o le ulaula i le maʻisuka e vave tele.

O le ulaula ma le maʻisuka e le fetaui. O le musuina o se masaniga leaga e le taumateina e manaʻomia mo tagata mamaʻi ma e fesoasoani e faʻaateleina ai avanoa o se toe foʻi atu i le olaga masani.

O tagata e maua i le maʻisuka o loʻo taʻitaʻia se olaga ola maloloina e tele taimi e le mafai ona oʻo i faʻafitauli uma o le faʻaleagaina.

O fea e aʻafia ai le nicotine?

Fautuaga aoga

E mafai e tagata uma ona tuʻu le ulaula mo latou lava. O le faafitauli autu o le faʻalagolago i le mafaufau i luga o se sikaleti (ata) ma le manaʻoga faaletino mo le nicotine o se fualaau faasaina.

E faʻafefea ona aveesea le faʻalagolago i le mafaufau.

O le seti o tulafono faʻavae e tuʻuina atu i le tulaga o se laulau:

Auala e taofi le ulaula tapaa e faʻavavau: faatonuga
TipFaʻamatalaga
Taofi le inu pia ma le kofeO le ulaula i le gaioiga i le taimi o le kofe i le kofe e tatau ona faalēaogāina, ona o le malepelepe i le vaitaimi o le faʻaaogaina o le ulaula i totonu o se kamupani e mafai ona tupu vave. E taua foi le teenaina o sauniga ma tagata ulaula, sei vagana ua talitonu le tagata lava ia i lona le atoatoa ma le le mafai ona teena.
Faaiuga maoaʻeO mea uma e faʻatasi ma le faʻatagaina e aunoa ma le ulaula e tatau ona faʻateʻa vave loa pe a maeʻa le filifiliga e taofi le ulaula tapaa. Fai mai fomaʻi, o le manava faaletino mo le nicotine e mou atu i le 3 aso, o le a umi se taimi e tau ai ma le faʻalagolago i le mafaufau.
Faigamalo FaʻasalalauAfai e le mafai ona e tuulafoaia le tagofia o mea ua fai ma vaisu ma e iai taimi e le tumau ai, e tatau ona e faia lenei faiga. O le tusi o le a fesoasoani ai le tagata maʻi i ana mea na ausia. Mai le masani i sikaleti i aso taʻitasi o le a aoga le aveeseina o 2 pcs, o le aumaia malie o le numera o le ulaula i le zero. E tusa ai ma lenei metotia, o le toilalo e vave ona tupu, e le silia le 10 aso.
Taua le lafoai o le faafitauliO le mea sili ona faigata i le teena, o le maʻi e matauina le naunau i le nicotine. E mafai ona e foia manaoga faaletino e ala i le faia o feau masani.
TotogiE tatau ona fuafua pe fia tupe e faʻaaluina i sikaleti i le vaiaso, i le masina ma le tausaga. Faia se auiliiliga, ma mafaufau i mea aoga aoga e mafai ona e faia i lenei tupe.
FaʻaauauE tusa ai ma lau lava filifiliga e tuʻuina atu ma le le faʻamaloloina le nicotine e tatau ona lipotia i uo ma aiga. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaalia atili ai le toʻa i lo latou i ai, e ese mai i tagata atamai o le a le faatagaina i latou lava e ulaula i le taimi e faʻafesootaʻi ai.

Muamua lava, o se tagata e taofi le ulaula e tatau ona puipuia o ia mai mafaufauga e le mafai ona taulimaina le faʻalagolago i le tele o tausaga. O se mea sese lenei, ma e mafai ona e taulimaina le faafitauli i nai aso.

O le isi mea sese o tagata gasegase latou te manatu o le taofia o le ulaula tapaa e matua faigata ma e afaina i le tino. O lea tulaga o le a aoga ai le tino, aua o le a itiiti le faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau ma isi mea e maua i sikaleti.

Faʻafefea ona iloa le mamafa o le faafitauli.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻalauiloa ai le au faitau i metotia faʻavae e feagai ai ma vaisu matautia.

Fesili i se tagata tomai faapitoa

Natalia, 32 tausaga, Kazan

Lelei lelei E iai loʻu maʻisuka ituaiga 1. O mea ulaula - 17 tausaga, e le mafai ona ou taofia le ulaula ma lafoai atoa le vaisu. Na ou maua se isi mea - o se sikaleti faaeletonika, ou te faʻaaogaina i le ao, ae o le taeao ma i le afiafi e tatau ona ulaula sikaleti masani, masani ia te au. E faʻapefea ona ou muta? E 2 ou fanau, ou te le manaʻo e faʻatagaina faʻafitauli o le maʻisuka.

Lelei lelei Natalia, o se sikaleti faaeletonika e le sili atu ona afaina ia te oe ma e tatau ona e musu e faʻaaogaina e le aunoa. O le tuufaatasiga o le uila e le itiiti ifo i le carcinogens ma mea leaga. Ou te manaʻo e faʻamafanafana oe i se mea itiiti - 2 sikareti i le aso mo se tagata ulaula ma le poto masani o le 17 tausaga o se manuia tele, taumafai e lafoaia le masani. Suia le taimi o le taeao e ala i luga, pe a maeʻa ona ala i luga, alu e savali. Saili se mea e fiafia i ai mo le afiafi, faʻatasi ma tamaiti ma na o le togi ese o le sikaleti mulimuli o mea faʻapitoa. Lua sikaleti ulaula, ioe, e le tele, ae aunoa ma ia mea e te lagona lelei. I le lamatiaga o le tau maualuga - ola e aunoa ma ni faʻafitauli.

Artem Alekseevich, 42 tausaga, Bryansk.

Lelei lelei Tau mai ia te aʻu, pe talafeagai ea ona taofi le ulaula tapaa ma se poto masani i le 30 tausaga? Ou te manatu o mea leaga uma mai le sikaleti ua uma ona maua ma o le a le sili atu le leaga.

Lelei lelei Artem Alekseevich, o se mea lelei lava le tuu le ulaula. O tagata maʻi e iai se taimi umi e teena ai le vaisu o le nicotine, ona latou mafatia ai lea mo se taimi umi ma le manatu "Aisea na le vave tuua ai muamua". E le faigata tele, taumafai e aua le ulaula mo le itiiti ifo i le 2 aso, ma o le ae lagona se faʻaleleia atili. O fomaʻi uma o le a faʻasoa mai loʻu manatu.

Le sootaga i le va o le ulaula ma le maʻisuka

O le Nicotine o loʻo i ai i le tino e mafua ai le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e faʻaolaina ai le gaosiga o cortisol, catecholamines. I le tutusa, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le glucose senituri, i lalo o lona aafiaga.

I suʻesuʻega o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o tagata mamaʻi na faʻaaogaina le tasi ma le afa pauna o sikaleti i le aso, e faigofie tele ona atiae le maʻisuka ituaiga 2, faʻafa ona sili atu nai lo i latou e leʻi faʻalagolago lava i oloa tapaa.

Faʻaitiitia le lagona o le insulin

O le fesoʻotaʻiga faifaipea ma le tapaa tapaa, o vailaʻau o loʻo aofia ai i totonu e taʻitaʻia ai le soona inu o suga. Ua maua suʻesuʻega e faapea o le faʻaaogaina o le aʻafiaga o le nicotine e faʻateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

O le siitia le tumau o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tau atu ai i le faaitiitia o le lagona o le tino ma totoga o le tino i le gaioiga o le inisalini. O le masaniga masani o le faalagolago i tapaa e tau atu ai i sina lagona itiiti. Afai e te musu e faʻaaoga le sikaleti, o lenei gafatia e vave ona toe foi mai.

O le faʻataunuʻuina o le faalagolago e tuusaʻo faʻatasi ma le tupuga o le oona. O le maualuga o le maualuga o le gaʻo o loʻo maua i le tino o le tagata maʻi, o le punavai autu lea o le malosi mo le tino maso, faʻaitiitia ai le aoga o le kulukose.

O le cortisol ua gaosia ai le inisalini masani o loʻo i ai i le tino, ma o elemene o loʻo i totonu o tapaa tapaa e faʻaitiitia ai le toto i maso, mafua ai le atuatuvale.

Metabolic syndrome

O se tuufaatasiga o eseesega eseese, e aofia ai:

  • Faʻaleagaina le tui o le suka toto,
  • Faʻafitauli o le gasegase o le tino,
  • O le mea sili ona taua o se fatuga tutotonu,
  • Faʻaauau pea le maualuga o le toto.

O le mafuaʻaga autu e mafua ai le faʻamaʻi pipisi o le solia lea o le gasegase o le inisalini. O le sootaga i le va o le tapaa ma le faʻamalosia o le inisalini e mafua ai faʻafitauli faʻaleagaga o ituaiga uma i le tino.

Faʻaitiitia le cholesterol maualuga i le toto, o se faʻateleina o le tele o triglycerides e fesoasoani i le malosi o le mamafa o le tino.

Taunuʻuga faʻalagolago taimi

O le faʻaaogaina pea o le tapaa e mafua ai faʻalavelave ma faʻateleina ai le ala o maʻi o loʻo iai.

  1. Albuminuria - mafua ai le foliga mai o le le atoa o le tino e le mafua ai ona maua i le taimi nei le protein i le urine.
  2. Gangrene - i le maʻisuka ituaiga 2, e aliali mai i le pito i lalo ona o faʻafitauli pipisi. O le faateleina o le viscosity o le toto, vavalalata o le lumenaina o toto toto e mafai ona taitai atu ai i le vavaeina o se tasi poʻo itu uma e lua - ona o le atinaʻeina o le tino o le necorosis.
  3. Glaucoma - o se faʻamatalaga tutoatasi o le gaioiga faʻatasi o le vaisu o le nicotine ma le maʻisuka. O tamai toto toto o mata ona o le maʻi o loʻo i ai nei e le o feagai lelei ma a latou galuega. O le solia o meaʻai o totoga o le faʻaaliga e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o neura. O le retina ua faʻaleagaina, o vaʻa fou (e le o faʻatulagaina e le uluai fale) e toto i totonu o le iris, faʻavaivaia le faʻaleleia o le suavai, ma oʻo mai le mamafa o le toto.

O le atinaʻeina o faʻalavelave ma le saoasaoa o lo latou tupuga e faʻalagolago i le tulaga lautele o le tino o le maʻisuka, ma le genetic predisposition i nisi ituaiga o maʻi. Pe a foia le faafitauli o le faalagolago i tapaa, o le tulaga lamatia o le mea e faaitiitia ai le tele o taimi.

Fofo faafitauli

O le ulaula ma le maʻisuka o mea uma e le fetaui ma e le afaina pe o le a le tele o tausaga na faʻaaogaina ai e le tagata gase oloa tapaa. I le tulaga o le mumusu mai le faʻalagolago i taimi uma, o le gasegase o avanoa e faʻamaonia le tulaga lautele, faʻalauteleina le maualuga o le soifuaga o le ola.

O le maʻisuka o loʻo i ai nei i le tikeri lona lua e manaʻomia ai le faʻateʻa ese o mea ua fai ma vaisu, suia olaga. E tele metotia ma atinaʻe e mafai ona fesoasoani i se mea faʻafefete i togafitiga. Faatasi ai ma le auala masani e matauina:

  • Faʻaogaina ma le fesoasoani a se fomaʻi (maua lenei agavaa ma le laisene),
  • Togafitiga o togalaau
  • Patches
  • Tulimu,
  • Inhalers
  • Fualaau o fualaau.

O tulaga faigata e aafia ai le faatinoga o le tino atoa ma le ulaula o se punavai faaopoopo, ae le o se mea faigaluega fesoasoani mai ia i latou. Pe a teenaina se masaniga leaga, e masani lava ona maua e tagata gasegase le faateleina o le mamafa o le tino, lea e mafai ona pulea e se taumafataga faapitoa ma masani ai (faamalositino faaletino).

O le mamafa o le mamafa e le o se mafuaaga e mumusu ai e foia le faafitauli o le vaisu o le nicotine masani. E maitauina o le tele o tagata ulaula e mamafa tele ma sikaleti e leai sona aafiaga ia te ia.

Tulaga lamatia o le ulaula i le maʻisuka

O le ulaula e afaina ai tagata uma. Ma i le i ai o le maʻi suka - o le faʻaleagaina e faʻapupula i taimi! I le mea lava ia, o le ulaula e faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka, ma tagata mamai e maua i le maʻisuka, e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻalavelave: afaina, afaina o le fatu, faʻasalaga i le atinaʻe o le gangrene. O le ulaula e faaluaina ai le lamatiaga o le atiina ae o le erectile maʻi ma fatuga fatuga.

Taua: Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le mafuaaga autu o le oti o le maʻi cardiovascular. O le maʻisuka e i ai se aafiaga le lelei i le loto, e vavalalata toto toto ona o le maualuga o le kulukose. O le ulaula ua i ai se avega mamafa i le loto, ma ua faateleina ai le lamatiaga o le oti. O le aʻafiaga autu o le ulaula i le i ai o le maʻisuka o le aʻafiaga le lelei o le nicotine ma le sikaleti i luga o le toto toto.

A o ulaula, o loʻo i ai pea le vaʻaia o toto toto, lea e aʻafia ai ituaiga eseese o le tino. Aemaise lava, o le gafatia e fausia ai le pipili o le toto e matua faateleina. O lenei taunuuga o le mafuaaga autu lea o osofaiga o le fatu, taʻavale, faʻaleagaina o laʻau o pito i lalo, faʻaititia le faʻaaliga ona o le faaleagaina o vaʻa vaʻa.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

"Ua leva ona iloa e fomaʻi o le ulaula e sili atu le malosi o le maʻisuka, ae o lenei ua tatou iloa pe aisea. Le mafuaʻaga mo lenei mea o le nicotine. " O ana suʻesuʻega o loʻo faaalia ai foi o le nicotine e fesoasoani foi i le atiina ae o le maʻisuka i tagata soifua maloloina. "Soo se oloa e maua ai le nicotine e le saogalemu mo le maʻisuka," o le tala lea a le tagata suʻesuʻe."Ina ia faaitiitia ou avanoa e maua ai ni faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka, e tatau ona e faʻamuamua le ulaula."

Afai e te taofia le ulaula i le i ai o le maʻisuka, o le a faʻaitiitia le faʻafitauli o le atinaʻeina o faʻafitauli, ma o tausaga o le ola tuputupu aʻe o le ola. Aua le suia tausaga o le olaga i se masaniga leaga! Taofi le ulaula ma ola umi ma fiafia (leai ni faʻafitauli)!

Fuʻa i le maʻisuka

E le o se mea faalilolilo o le ulaula o se amioga leaga lea ei ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina. E oʻo lava i se tagata soifua maloloina, e afaina ai maʻi eseese - ma le ulaula tapaa e le gata e afaina ai, ae o loʻo lamatia ai foi le ola.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Ituaiga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga faʻaleagaina na mafua mai i le faʻanoanoa o le siama o le hormone inisalini poo ona fegalegaleaiga faʻatasi ma le siama o le faʻaleleia. O le iʻuga, o le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate e faʻalavelaveina i totonu o le tino ma o le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto e tulaʻi mai - mulimuli ane, o le inisalini lea e mautinoa ai le tuʻuina atu ma le gaioiga i le toetoe o totoga uma ma gaʻo.

I vailaau faʻaonapōnei o se aganuu le iloagofie o ituaiga o maʻisuka:

    Ituaiga 1 maʻisuka. E fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi o le pancreas e maua ai le inisalini, lea e mafua ai le leai o se gaogao. Tusa 2 le maʻisuka malosi. E mafua ona o le faʻaitiitia o le lagona o sela ma masini i le inisalini (faʻamalosia o le inisalini) poʻo mea leaga i lona gaosiga. O le maʻisuka faʻamalosi e faʻaleleia ai fafine maʻitaga. O le maʻi suka e mafua mai i fualaau. O le maʻisuka na mafua ona o faʻamaʻi pipisi o le endocrine, faʻamaʻi pipisi, ma isi.

O le tele o taimi, o le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o loʻo maua i maʻi. Ae ui i lea, o le ulaula e faʻateleina le ala o lenei faʻamaʻi i soo se faʻaaliga.

Faʻafefea ona aafia ai le suka i le suka

Na maua e tagata suʻesuʻe ina ua uma ona ulaina le 1 sikaleti, o le toto maualuga o le suka e tulaʻi mai - e le gata i tagata soifua maloloina ma tagata mamai e maua i le maʻisuka. O Nicotine e gaoioi i lona gaosiga, lea e faʻaolaina ai le popole popole popole. Ua tulai mai le malosi, catecholamines ma le cortisol - o mea e taʻua o "hormones" ua matua aʻafia i le gaosiga o le gaʻo.

E tatau ona maitauina o fualaau oona e aofia ai le nicotine e faʻaaogaina i le togafitiga o le tapaa o le faʻalagolago e mafua ai foi le faateleina o le maualuga o le kulukose. O le mea lea, o la latou faʻatagaga e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Aafiaga i luga o le cardiovascular system

O le tulaga o le maliu ona o faʻamaʻi fatu cardiovascular (e aofia ai faʻamaʻi, fatuga o le fatu, vailaʻau oona, ma isi) i tagata ulaula e maua i le maʻisuka e tasi ma le afa i le lua taimi maualuga nai lo tagata e le ulaula tapaa. O le mea o le ulaula e matua leaga lava e aafia ai le setete toto. I le maʻisuka, ua vaʻaia vaʻa ona o le maualuga o le kulukose. O le mea lea, o sikaleti ulaula uma ua mafua ai se avega mamafa i luga o le fatu.

I le faʻaopoopoga, o le nicotine e faʻapupulaina ai le faʻaogaina o gaʻo gaʻo ma le "faʻaogaina" o le platelets, lea e faʻateleina le viscosity o le toto, faʻagesegese ai le toto, faʻaitiitia le faʻasaina o le okesene ma faʻavaveina ai le foliga mai o paʻu toto.

Faʻailoga o fatu

O le toto maualuga e mafua ai le atinaʻeina o le nephropathy o le maʻisuka - faʻatoʻa fatuga e mafua ai le toilalo fatuga. Ma o mea oona o loʻo i totonu o tapaa tapaa e fesoasoani i le faʻaumatia o fatugaʻo ma saofagā i le alualu i luma o lenei maʻi matautia.

Malosiaga o le tino

O le ulaula i le maʻisuka e sili ona afaina i le setete o le manava. O lenei masaniga o le vaega autu lea i le tupuga o le mai masani o le pulmonary bronchitis ma le tele o isi faʻamaʻi. I tagata e maua i le maʻisuka, o nei faʻamaʻi e tupu, e pei o se tulafono, i se faiga e sili atu ona leaga - ona o faafitauli faʻafomaʻi e mafua mai i le hyperglycemia.

Faʻafitauli i faʻaaliga, sooga ma isi totoga

Ona o le leaga o le tulaga o vaa, o le ono mafai ona atiaʻe le glaucoma ma le tafe mai i le maʻisuka e maualuga. Ma afai e ulaula e tasi le sikareti i le aso, o lenei avanoa e toetoe lava a le maalofia. E le gata i lea, o le ulaula e fesoasoani i le faʻaalia o musika ma tiga faʻatasi, e afaina ai le tulaga o nifo, paʻu ma soifua manuia lautele. Ma, ioe, e le tatau ona galo ia i tatou o le ulaula o se tasi lea o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o tuma.

Uma Faʻaipoipoga Endarteritis

Lapataiga: O le isi faʻalavelave e tulaʻi mai i le ulaula tapaa ma le maʻisuka o le endarteritis, o se maʻi faʻasolosolo masani ma le le lava o le toto. O le iʻuga, o le aʻafiaga o faʻafesoʻotaʻi (e masani lava pito maualalo pito i lalo) e amata, lea e oʻo atu ai i taunuuga sili ona mataga, e pei o le gangrene ma le tosoina o vae.

O le mea lautele, o tagata ulaula e maua i le maʻisuka e faalua ona faigata ona faʻamalolo manuʻa, lea e oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

O le ulaula i le taimi o le maitaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maʻisuka ma le gaʻo mo se pepe e leʻi fananau mai

O le ulaula ulaula e aʻafia ai le soifua maloloina o le fafine maʻitaga ma le tamaititi e leʻi fanau mai. O le ulaula o tina o le a sili atu ona maua fanau e maua i le maʻisuka ma le gaʻo. I le taimi lava e tasi, o le ulaula lava ia e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. Ma o le mea e sili ona le fiafia, o le ulaula, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina ma le fanau mai e faʻapupula.

O le mea lea, o le ulaula o se mea matautia lea e faʻapuupuu ai le olaga o se tagata ma faʻaitiitia ai lona lelei. O lenei mea e sili ona moni mo i latou ua uma ona i ai faafitauli faʻalesoifua maloloina i le tino o le maʻisuka. Pau lava le auala e aloese ai i le sili atu ona faigata o le lafoai lea o lenei vaisu. Ma a mavae ni nai tausaga, o faʻafitauli uma e fesoʻotaʻi ma le ulaula o le a faʻaaogaina - ma o le ae lagona le sili atu le mataala, soifua maloloina ma le fiafia!

Alu, ulaula ma le maʻisuka

Ua leva ona maitauina: tasi le leaga e taitai atu ai i le isi. Fans of alcohol, o se tulafono, ulaula. E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o faʻamaʻi e mafua mai i le faʻaaogaina o le ava malosi, faatasi ai ma tapaa, na avea ma vaega lona tolu i le lisi o mafuaʻaga o le maliu vave. O le ava malosi ma le tapaa e gaoioi le tasi ma le isi e avea ma mea mamana.

O le ava malosi ma le tapaa e ese i mea ola uma. O vailaau ia e mafai ona ulu i totonu o le protoplasm ma le siaki o sela o meaola uma, e aofia ai le tino, e mafua ai le faʻamalasea ma faʻalavelave faʻaleagaina. O le aʻafiaga o le ava malosi e faʻaleagaina ai le gaioiga o le cardiovascular, urinary ma digestive systems, lea e leʻo galue atoatoa tagata maʻi suka.

E faʻalagolago lava le iloa o le ava malosi o se tasi lea o mafuaʻaga o le maʻisuka, o lona taua tele. Ona o le aʻafiaga o le ava malosi (aemaise lava pe ai ai le taumafa ava malosi ma se taumafataga tele), o le gaioiga o sela o le pancreas e amata ona faʻavaivaia, lea i nisi tulaga e oʻo atu ai i le maʻisuka.

O le ava malosi o se tasi lea o mafuaʻaga sili ona taua o le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka, lea o loʻo aʻafia ai vaa o toetoe lava o totoga uma ma gaʻo. O vaʻa o le cortex ma isi vaega o le faiʻai e sili ona afaina, lea e lamatia ai se faʻalavelave matuia - o le diabetic encephalopathy.

O le le mautonu o galuega a le faiʻai o loʻo tupu e faʻaalia e le ulu o le ulu, faʻavaivaia o mafaufauga, le talafeagai le tali atu i le siosiomaga, faʻavalea o le manava, poʻo le isi itu, le mautonu, le fiafia.

Motugaafa: O aʻafiaga o le fesuiaʻiga o le tele o le ava i luga o le maualuga o le suka i le tino ma le maʻisuka e ese. O le mea lea, afai o le ava malosi e maua i sina aofaiga, o le suka i totonu o fua le talafeagai e maualalo ai le maualuga o le toto toto, o nisi taimi e oo lava i ni mea e lamatia ai le ola. O lenei tulaga e taua o le hypoglycemia, ma e tupu ona o le malosi o le ava i "poloka" mea e faaleagaina ai le inisalini.

O le tulaga lamatia o lenei tulaga e aofia ai foi i le mea moni o le maʻisuka o le na inu le ava malosi e le vave lagona ni suiga i le tino: o se faaitiitia o le suka atonu e le lagonaina. I lenei tulaga, o le hypoglycemia e sili ona lagona e ia mulimuli ane (mo se faataitaiga, i le po), ae o nisi taimi e oʻo lava i se tulaga ogaoga.

O le ava malosi i soo se mea e mafai ona faʻamaonia i le maʻisuka. Ma o le mea moni, o le atinaʻeina o le lalolagi o meaola ua faʻapipiʻiina e ala i le natura i se tulaga sili ona manino.

O le ulaula, e pei o le ava malosi, e afaina ai totoga uma ma tino. 95% o taʻaloga o le tino faʻalavelave e mafua mai i le ulaula tapaa. E faʻaleagaina ai le tulaga o le gaosiga o le gaʻo i totonu o tagata soifua maloloina, ma sili atu i tagata e maua i le maʻisuka.

Ua iloa e saienitisi o le tapaa tapaa e maualuga ai le toto toto i le 25% pe sili atu foi. E fesoasoani le Nicotine i le faʻaitiitia o le gaʻo (glycogen) i le ate, mai le mea e "fufuluina" ai mea inu gaʻo i totonu o le toto ma faʻasalaga i fatugaʻo e aunoa ma le aofia ai i le metabolism. O le gasegase o le ulaula tapaa, o le faaitiitia o le glycogen reserves o le tino atoa, o se tasi lea o mafuaʻaga o le faʻaalia o gaioiga o le hypoglycemic, aemaise lava i nisi o gaoioiga faaletino.

Ua faʻamautuina o le ulaula o se tasi lea o mafuaʻaga ogaoga o le lamatiaga mo le atinaʻeina vave o faʻafitauli matuia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le ulaula tapaa e masani ona ulufale atu i le tino o le ulaula e taitai atu ai i se uumi faaumiumi o vaalele laiti, lea e faamatalaina ai le tele o faafitauli e matauina i tagata ulaula i foliga o le ita ma le neuropathies o totoga eseese, ae o pito i lalo.

O lenei mea e faʻaalia e ala i faʻamaoniga e pei o le le lelei o le lagona ma le tiga faifaipea o vae, e oʻo atu ai i faʻafitauli i le tino o le gangrene o vae ma o latou faʻamavaega. O le mea lea, o vae o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, pe afai e ulaula, e faalua ona osofaia, lea e oʻo atu ai i le vave faatoilaloina.

I totonu o tagata ulaula e maua i le maʻisuka, o le gafatia e fausia ai paʻu toto e matua faateleina. O lenei taunuuga o le mafuaaga autu lea o osofaiga o le fatu, o le papaʻi, o le aisicysms and other cardiovascular diseases. Faʻalavelave faʻafuaseʻi i fatuga (nephropathy) e fesoasoani i le maualuga maualuga o le maualuga o le toto (faateleina le toto), mata (retinopathy), e oʻo atu ai i le tauaso, ma le tino (neuropathy).

O le ava malosi ma le tapaa o mea ia e iai se faʻalavelave faʻaleagaina i luga o le tino puipuia. O le mea lea e mafua ai ona sili atu le faigofie o le ulaula ma tagata inu i le maʻisuka i faʻamaʻi pipisi ma le tumau, lea e faigata tele ona togafitia i le maʻisuka.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina o avanoa o le maʻisuka onosaʻi mo se olaga masani umi e faʻaleleia tele pe a faʻagata le ulaula.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona nofouta: o le tuʻuina atu o tapaa ma le ava malosi e le gata o se auala e faʻaʻumiʻumi ai le ola, ae faʻapea foi le puipuia o le maʻisuka ma ona faʻalavelave.

O aʻafiaga o tapaa ulaula i le tino o le maʻisuka

O le ulaula e sili atu le faʻavaveina o le gasegase o le maʻisuka, faʻateleina le amataina o le taimi o le malosi o le faʻaalia o maʻi o le maʻisuka. O le aʻafiaga o le tino o tapaa tapaa e sili atu le ogaoga ma sili atu ona leaga nai lo le taumafa ava malosi.

Taua! O le mea sili e lamatia ai le maʻisuka o le ulaula i le faʻavalea o le toto toto. E masani ona taʻitaʻia e le fomaʻi o le tino le faʻaitiitia o le meaʻai (mea faʻauʻuina) o le tino, muscle o le fatu, faʻalavelave faʻalavelave faʻapipiʻi. I lenei tulaga, o le faagasologa o le tuiina o le toto ua faatelevaveina. Afai e leai, ona mafai loa lea ona faʻaauau le faiga o le faʻavaeina o pusa cholesterol i puipui o toto toto. Laasaga e taʻua o le atherosclerosis ma le atemolemia amata. O se ala tuusao i le osofaia o le fatu, stroke, gangrene, tauaso.

I le faaopoopo atu i aʻafiaga le lelei o le ulaula i luga o toto ma le tino atoa, suia le uiga o se tagata, o se faʻafitauli faʻaleagaina e iloa ai ia lava, se lagona o le popole, manaʻo, ma le le manaʻo mo soʻo se gaioiga faaletino e mafai ona tupu e aunoa ma se mafuaaga. O nei mea uma, i le mea muamua, e mafua ai le maualuga o le toto, e i ai se tulaga lamatia o se faʻalavelave maualuga, o aʻafiaga o le toto e liua i se tulaga maualuga. Ma o le tala lenei i lalo o le igoa vaivai o le "maualuga maualuga".

I le maʻisuka, o le galuega lona lua (pe a uma ona tumau le maualuga o le toto) o le faatumauina lea o le amio saʻo ma le amio masani o vaʻa toto, lea e matua faigata lava mo se tagata ulaula, talu ai o loʻo i ai se vaʻa umi o toto toto uma o le tino.

E tele popolega e uiga i taunuuga o le ulaula tapaa, ae o le fesili e tulai mai: "O le a le mea e tatau ona ou faia?". O le tali e faigata tele, ae puupuu - tuu le ulaula tapaa.

Le aʻafiaga o le ulaula ile atinaʻe ma le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e le maua ai le insulin i le pancreas, poʻo le tino e le tali saʻo i ai. I lenei tulaga, o le hyperglycemia taua e tupu, o lona uiga. maualuga le maualuga o le toto i luga aʻe o le masani. O le maʻi suka e faʻatasi ma se faʻalavelave matuia o le gaosiga o le gaʻo ma isi faʻafitauli o le tino. E tolu ituaiga o maʻisuka.:

    O le maʻisuka lea e le maua mai ai le pancreas, pe o le inisalini e le lava saunia. Inisalini e gaosia, ae le faʻaaoga lelei e le tino. O ia maʻisuka e masani ona o faatasi ma le le lava o le gaosiga o le inisalini pancreatic. Tisipisi maʻisaga - maʻisuka o fafine maʻitaga. O nisi o fafine ei ai le suka maualuga i le taimi o le maitaga. A maeʻa le fananau, o le a mou atu lenei mea leaga. Ae ui i lea, o le faateleina o le suka o le toto i le taimi o le maitaga e mafai ona avea ma se faailoga o le vavalalata o le fafine i le maʻisuka.

O le tapaa ulaula e mafua ai le gasegase o le gaʻo ma gaʻo gaʻo i gasegase e maua i le maʻisuka ua togafitia i le inisalini. O le Hyperglycemia ua matauina pe a uma ona ulaina le ulaula ma le tuufaatasia o catechomines ma le faaosofia o le faasaolotoina o le somatropin e le pituitary gland ma le cortisone e ala i suauu, ae o le pancreatic insular apparatus e taofia, lea, e tusa ai ma nisi o lipoti, e mafua ai lagona o le faamalieina, faatasi ai ma nisi o euphoria.

O le sootaga i le va o le tapaa tapaa ma le masani ai o le retinopathy o le maʻisuka, faapea foi ma le nephropathy o le maʻisuka, ua faamatalaina. E pei ona faaalia i suʻesuʻega a saienitisi, i le tele o tagata ulaula ei ai le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka, o loʻo i ai le autu o le nephropathy o le maʻisuka pe a faatusatusa i nai tagata ulaula. O le faateleina o le taimi o le nephropathy na tupu i le faateleina o le ulaula tapaa. O le ulaula tapaa o se tulaga lamatia mo le atinaʻeina o nephropathy i tagata o loʻo faʻamanuiaina i le insulin ma le maʻisuka.

Sa suʻesuʻeina e saienitisi le 47 tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le insulin ma le nephropathy o le maʻisuka ma le 47 i le kulupu e pulea ai le maʻisuka, ae leai se maʻi o le nephropathy. Na foliga mai o tagata maʻi na maua i le nephropathy e maualuga atu le faasinoupuina o fuainumera nai lo tagata gasegase e aunoa ma le gasegase.

I le vaega o tagata gasegase ma le nephropathy, sa i ai le tele o tagata ulaula i le taimi o le suʻega, sili atu tagata e ulaula malosi, ma e toalaiti tagata latou te le ulaula nai lo le kulupu pule. O le mafutaga i le va o le maʻisuka resin microangiopathy ma le ulaula ua faʻasalalau e ala i auala e pei o le faaputuga platelet, hypoxia o le tino, ma le hemodynamic poʻo aafiaga faʻaleagaina o le toe faʻasao mai o le norepinephrine.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi lea e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o maʻi vailaʻau i le tino atoa. O nei faaletonu, i le itu, e oʻo atu ai i suiga ogaoga o le patho i totoga ma gaʻo uma o le tino. E tele taimi e le iloa ai e tagata le latou maʻisuka mo se taimi umi. E matua lamatia tele. O lea e tatau ona e iloa o faailoga autu o le maʻisuka. E aofia ai:

    Se faʻaitiitia o le mamafa o le tino. Gutu gutu. Le fia inu. Eseese faʻamaʻi eseese, e pei o le paʻu o le paʻu. E masani lava, leai se faʻavaivai, poʻo isi suiga i le mafaufau.

Afai o se tasi pe sili atu foi o faailoga o loʻo i luga e tupu, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi. E moni lenei mea tagata ua i ai le faʻateleina o le gasegase i le maʻisuka. E aofia ai:

    Tagata e iai le faʻasologa o le maʻisuka, o lona uiga. o lona aiga vavalalata, matua matua, tina, tuagane, uso, matua matutua, o loo maʻi pe maua i le maʻisuka. Toʻatele tagata. Le maualuga atu le maualuga o le oona, o le maualuga atu lea o le maʻisuka. Tagata e maualuga le lipids toto ma cholesterol. O le maualuga o cholesterol ma lipids e sili ona taatele i tagata ei ai tikeri eseese o le manua. Faʻasalaga ma tele tagata ulaula. O le ava malosi ma le ulaula e fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi. O le ulaula e sili atu ona saofaga i le maualuga o le cholesterol.

E pei ona mafai ona iloa mai i luga, o tagata o loʻo muaʻi filifilia i le maʻisuka ma, aemaise lava, tagata e mamaʻi ma i latou, e tatau ona taofi le ulaula.

Maʻisuka ma ulaula. E uiga i tapaa, ulaula ma le matautia o le ulaula tapaa

Vaʻai faalemafaufau o matou savavali i luga o le auala o se aai Belarusian poʻo le nofo i se laulau i totonu o se cafe malulu, pe atonu o siva i se disco - matou te lagona le fiafia, o lelei o matou lagona, ae mafai mea uma ona faʻaumatia e le puao asu lea e teuina ai i matou. Ma o lenei mea e le o se mea masani, ae o le mamafa o le nicotine clouds.

O alii ma tamaitai e ulaula, talavou ma leai, ma o le mea pito sili ona faanoanoa o le talavou "tuu ese le ulaula sikaleti. O se amio leaga leaga e gaoia ai mafaufau, mama, ma isi vaega taua oo tatou tino. Ae o le taimi nei o loo i ai se tauiviga mo se soifua maloloina lelei ma e toatele tagata o loo taumafai e tauivi ma lenei masani leaga. O le a tatou taumafai ea?

O fea e sau ai le tala nicotine? Muamua, talanoa e uiga i le tapaʻa lava ia

O le tapaa e tutusa ma le ituaiga o mutia ma le vao ma le vao o le aiga o le nightshade. I le taimi nei, e sili atu i le 60 ituaiga o lenei meaola. O lau paʻu mūmū e aofia ai: 1-3.7% nicotine, 0.1-1.37% o suauu tāua, 4-7% resins, ma isi. O siʻosiʻiti, sikaleti, cigarillos, pachitos e maua mai ituaiga eseese o tapaa, paipa ma ulaula tapaa, e pei o le sisi ma le ulaula tapaa.

Aʻo leʻi oʻo i luma o nei mea uma o le "faʻaleagaga leaga" na faʻaalia ma le amataina o le gaosiga o oloa tau tapaa i totonu o faleoloa, o le tapaa na felanulanuaʻi ma ulaula. O Initia o Amerika o le muamua lea e taumafai e ulaula (e ui ina latou finau pe o latou o "paionia" o lenei masani leaga).

Mo tagata Europa, o le taumafanafana o le 1584 ua manatu o le "aso faanoanoa" o le faatoilaloina o le "vaomatua" e avea ma tapaa. O le faletalimalo Peretania, o le gaioiga i le gaoi, na tulaʻi i luga o le matafaga o se konetineta e leʻi faʻaolaina. O se tasi o tagata faomea, na feiloai Thomas Harriot ma tagata Initia i le lotoifale.

O le mea moni lava, o ia lea na avea ma uluai tagata Europa o "meaai a Initia" - ulaula tapaa, ipu o pateta ma tamato. I ni nai tausaga mulimuli ane, na taunuu atu ai pusi i le tipi ma laulaau lau tapaa i le talafatai o Misty Albion.

O Peretania o le uluai tagata Europa na taumafai e avea ma vaisu i le ulaula ma le tatalaina o mama o le manogi o le manogi (lea e ese ai le tapaa tapaa mai se isi ituaiga - ulaula ulaula). E le gata i lea, o le tapaa na faʻaumatia ai le Lalolagi Tuai mai le Vasa Pasefika i Arapi ma liliu ese mai se oloa e le masani ai ma taugofie na faʻasalalauina mai le isi itu o le Lalolagi i se aganuʻu i le lotoifale, e lelei le faʻaleleia ma mafai ona maua.

O laʻau o le tapaa e le gata ulaula, ulaula pe gaugau, o le sikaleti muamua sa taʻalo ese. Sa i ai taumafaiga e inu le tapaa, pe o lona malosi o le ava malosi, ae ou te le fiafia i lenei "meainu". Ae o nei laasaga muamua na muamua, ma na amataina ai le tulaga taugofie o le tapaa.

Ma i le taimi nei, teu fale falaoloa e tele i oloa tapaa. Ae e ui lava i le eseese o oloa tau tapaa - malamalama, ultralight ma isi oloa, ua latou autasi i se tasi o mea masani - o le matua "vevesi" mo o tatou tino.

O le mea lea, e le tatau ona e talitonu i le saogalemu o oloa "le lelei" o le nicotine - sikaleti le aoga, sikaleti, sikareti, ulaula tapaa, ma isi mea e leai! Po o le a lava le matagofie o oloa faasalalauina, e tusa lava po o le a le tele o tekinolosi fou e faʻaogaina, o le a le aoga tele le tapaa i tagata!

Peitai, o se tagata mo ia lava e filifili pe ulaula pe le ulaula. O le mea faanoanoa o le ulaula e le mafaufau i isi. Talu ai nei, ua faamaonia e saienitisi e le o tagata ulaula e faamalosia le manavaina o le ea e afaina i tapaa tapaa e toetoe lava o faamai tutusa e pei o fomai. O lenei tulaga e taua o le ulaula lema. E iloa e leai se ituaiga o mea ola e mafai ona faʻafeteina aʻafiaga o le ulaula tapaa.

Faʻasalaina o le ulaula

O le tuufaatasiga o tapaa ulaula ua malamalama lelei: e aofia ai le sili atu ma le 2,000 ituaiga vailaʻau eseese o loʻo i foliga o penisini lelei poʻo gaʻo. E sili atu i le 90% o le vaitafe autu o le ulaula sikaleti (pe a mu le sikaleti, e lua ni asu asu - o le autu ma faaopoopo) e aofia ai le 350-500 gaseous components (carbon monoxide ma carbon dioxide e sili ona afaina). O le vaega o totoe o ni vaega ninii fuamalie.

O lea, o le asu mai le sikaleti e aofia ai le carbon monoxide - 10-23 mg, amonia - 50-130 mg, phenol - 60-100 mg, acetone - 100-250 mg, oxide nitric - 500-600 mg, hydrogen cyanide 400 -500 mg, polonium-radioactive - 0.03-1.0 nK, ma isi. E le gata i lea, o aʻafiaga o le ulaula tapaa o le ulaula tapaa e sili atu i le nicotine.

O se tagata ulaula e ulaula se sikaleti i le aso e maua lona fua faatatau o le vevela i le 3.5 taimi o le biologically allowed. E tusa ai ma nisi o suʻesuʻega, 20 sikareti ulaula ulaula e tuʻuina atu ai le fua o le radiation e tutusa ma le maua mai i le 200 x-ray.

E le gata i lea, e mafai ona faaputuputu i luga o le tino ia upotopes o le leitio, ma o le mea lea e 30 taimi le maualuga o le tino o le tino o le ulaula nai lo tagata e le ulaula tapaa. O le mea lea, o tagata ulaula ulavavale o loʻo faʻaalia i le toetoe lava tutusa le aafiaga. I le taimi lava e tasi, o loʻo i totonu o le tino o le tino tagata mai le tele o masina i le tele o tausaga.

O le vaitafe autu o le ulaula tapaa e faia i le taimi o le manavaina: e pasi atu i vaega uma o le oloa tau tapaa, inu ma aveese e le ulaula. O se vaitafe faaopoopo e mafua mai i le ulaula, ma ua faasaʻoloto foi i le va o puffs i totonu o le siosiomaga o le ulaula mai le ulaula po o se vaega o se sikaleti, sikaleti, sikaleti poo paipa.

I totonu o le vai faaopoopo e aofia ai le carbon monoxide 4-5 taimi e sili atu nai lo le vaitafe autu, ma le nicotine ma isi resins e sili atu. O le mea lea, i le siʻosiʻomaga e siʻosiʻomaga ai le ulaula, e tele taimi e sili atu ona leaga nai lo le tino o le ulaula.

Na maua e tagata e le ulaula i latou lava, ae o loʻo i totonu o le potu na tapunia ma tagata ulaula, e oʻo atu i le 80% o mea uma o loʻo i ai i totonu o le asu o sikaleti, sikaleti, sikaleti poʻo paipa - o lenei mea e mafua ai le faʻafefe poʻo le "faamalosia" le ulaula siosiomia. Ma - pe o le a tatou inu o tatou tino ma tuaoi i le nicotine pe leai?

Aisea e le fautuaina ai e le fomai le ulaula tapaa

Afai o le tagata ua muaʻi faʻaalia le faʻaalia o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le ulaula tuusaʻo e mafai ona faʻamalosia ai lenei tulaga, amata le faiga o le atinaʻeina o pathoces le pulea.

E ui i lea, o le maʻisuka e ulaula i le tele o sikaleti i aso uma, faʻapuupuu a latou pusa. O se masaniga leaga e le fesoasoani i se ulaula e faaleleia lona soifua maloloina, ae faʻaititia ai lona puipuiga ma le tumau e oʻo lava i le faʻamalosi tino faaletino.

O le ate e faʻamalosia le faiga o le faʻamalolo ma e le gata o mea leaga, ae o fualaau oona foi e maua mai i le maʻisuka ua aveesea mai le tino.

O le lelei e faʻaleagaina ona e le maua e le tino ni mea e fesoasoani i le inisalini o gaosiga. O tagata maʻi e faʻamalosi e faʻaititia le fualaau o fualaau faasaina, lea e tau atu i le togi.

Le mafutaga a Nicotine ma le maʻisuka

O suʻesuʻega faafomaʻi ua faʻamaonia le sootaga i le va o le maʻisuka ma le nicotine. O le tuufaatasiga o le ulaula tapaa ma le maʻisuka e mautinoa e lamatia ai iʻuga leaga. O le Nicotine e faateleina le glucose plasma.

O oloa tapaa e faʻaogaina ai siama i le inisalini, ma e taua tele mo tagata e mauaina nisi o togafitiga. O se masaniga leaga a se ulaula e faʻaititia ai le malosi o le tino i le gaosiga o suka.

O le tele lava o le maʻi e faʻaaogaina ai le nicotine, o le sili atu foi le maualuga o le suka ma le faagasologa o le faateleina o le kulukose e mafai ona le pulea:

  • ulaula ula tapaa maualuga o le toto,
  • cholesterol tulaʻi, atonu o le atinaʻeina o le oona,
  • toxins faʻaleagaina le tulaga o le pancreas.

Pe a faʻaalia i le vailaʻau o le nicotinic, o le tele o cortisol, catecholamines ma hormone tuputupu aʻe e maua i le tino o le tagata.

O nei "hormones o le mamafa" eoʻo mai ma se tagata pe a tulaʻi mai tulaga ogaoga. O le tuufaatasiga o hormones e mafua ai le tele o suiga i le maualuga o le suka i le itu o le tele o tulaga ua faatagaina.

Nai lo le nicotine e lamatia le maʻisuka ituaiga 2

Afai o le a ulaula se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le a matuia ogaoga:

  1. E mafai ona oso se fatu.
  2. O le faʻaosoina o se fatu fatu faʻaosooso e faateleina.
  3. Faʻalavelave i le faʻasalaga, oʻo atu i le gangrene.
  4. O le lamatiaga o le faia o se paʻu.
  5. Le faʻaalia o faafitauli ma fatugaʻo.
  6. E mafai ona faʻaleagaina erectile.
  7. Suiga faʻapitoa i totonu o vaa.
  8. Maliu ona o le aoustic anerysm.

O suauu e utaina ai maso o le fatu. O lenei mea e tupu tele i le osofaʻi o le okeni. Faiva, e le tumau, e taʻitaʻia ai le le lava o le okesene i totonu o masini ma okeni.

O taunuʻuga o suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le maʻisuka tagata ulaula e toetoe lava a faalua ona foliga mai e leai ni fomaʻi e mate vave. O elemene o loʻo maua i sikaleti ei ai le malosi faʻaleagaina i le mucosa gastric, e mafua ai le gastritis ma le maʻi suka.

O aʻafiaga autu o ulaula sikaleti

E leai se okeni poʻo se nofoaga e tasi e le afaina mai le leaga o le ulaula tapaa.

O le mafuaaga lena o le a tatou mafaufau ai i taunuuga autu o le ulaula sikaleti:

  1. Brain O le ulaula tapaa e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le paʻu ona o le gasegase o gasegase vaivai. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se toto toto poʻo le malepe o le vaa.
  2. Loto O le mauaina o le okesene i le fatu maso ua taofia, o le mafuaaga lea o faafitauli matuia ma le fatu ma toto toto. O le ulaula e mafua ai le maualuga. O le maualuga o le cholesterol leaga e tulaʻi mai, lea e oʻo atu ai i le fatu fatu.
  3. Lunuka. I le faaopoopo atu i le bronchitis, o le ulaula e tau atu i le atinaʻeina o faamaʻi pipisi o le pulmonary, lea e faasolosolo malie ai le paʻu o le tino, lea e oo atu ai i le toeitiiti atoa le solia o la latou galuega.
  4. Le manava. O le ulaula e afaina ai le gaosiga o le suka gaosia, lea e paʻu ai puipui o le manava, e oʻo atu ai i le maʻi o le tino.
  5. Limeti. O se tasi i le au ulaula e fitu e atiaʻe le aveesea o le endarteritis, lea o le a matua afaina uma ai ia tino. O lenei mea e mafua ai le gangrene o pito pito i lalo.
  6. Tautinoga tautala, faʻaʻa. I le tele o taimi, o ulaula e mafua ai gasela o le gutu ma le faʻafefe. E le o le taʻua o le mea moni o le leo o le ulaula e masani lava ona vaivai, ma oi latou o siomia o ia e manogi le manava.
  7. Gaioiga e gaosia. O le ulaula tapaa e solia ai le gaioiga o feusuaiga a alii ma tamaitai. E aafia ai le atinaʻe o tamaʻi. O se tamaititi fanau e sili atu ona afaina i faʻamaʻi, faʻalavelave popole.

I le faaopoopo atu i nei taunuuga, e mafai ona maitauina o le ulaula le lelei e afaina ai mata, lea e masani ona toe suia ma ita ai le ulaula. E i ai faafitauli tau vaʻai. Fatuga, siama, gata o le endocrine e mafatia ai.

Aisea e ula ai le ulaula

E na o le 1000 mea leaga i le faʻamaʻavale o taavale. O le sikaleti e tasi e aofia ai le fia afe o mea leaga.

E vaevaeina i ni vaega:

O resini o nisi ia o mea sili ona matautia i sikaleti. O loʻo aofia ai tino malolosi o manuʻa, lea e vave ona oʻo atu i le atinaʻe o kanesa. E sili atu i le 85% o kanesa e mafua ona o le ulaula.

O le Nicotine e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, lea e faʻaosofia ai le tagofia o mea ua fai ma vaisu, ma o le mea lea ua faʻaalia ai na taunuuga leaga. I le aluga o taimi, o le tagofia o mea ua fai ma vaisu ua amata ona avea ma vaisu. O le Nicotine e galue e taʻitaʻia ai aʻafiaga leaga, atagia i luga o le cardiovascular system.

O Nicotine e faʻaolaina le faiʻai mo se taimi puupuu, ona i ai le paʻu mataʻutia, lea e mafua ai se tulaga faʻavaivai ma se manao e ulaula. E iai se manaʻoga e faʻaleleia le fua o le nicotine.

O gase oona e aofia ai se vaega atoa o mea oona. O le sili ona matautia o nei mea o le carbon monoxide poʻo le carbon monoxide. E fesootaʻi ma le toto hemoglobin, lea e nafa ma le tuʻuina atu o le fatu ma le okesene.

O le iʻuga, e tupu le matelaina o le okesene. O lenei faʻaalia o ia lava i le tulaga o le le lava o le manava, o le manava manaia e tusa lava pe itiiti le malosi faaletino.

O mea mataʻutia matautia o se fesuiaiga

O le toʻatele o tagata e talitonu o le ulaula o se mea a le tagata ulaula. Ae o le mea moni e le o lea. O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o isi e mafatia i le leaga o le ulaula tapaa nai lo i latou e faʻaleagaina sikaleti.

O fomaʻi ulavavale e maua uma lava faʻamaʻi tutusa ma o latou aiga ulaula ma a latou paaga. O le mea moni o loʻo faʻamalosia i latou e faʻaaogaina lena vaega o le asu mai sikaleti e le pa'ū i totonu o mama o se tagata ua faʻamaʻaina e se sikaleti. Ma latou manavaina le mea lava e tasi oona.

Ae maise lava o aiga e mafatia i taunuuga. O le faʻalavelave ogaoga na oʻo i tamaiti. E amata ona pagatia le pepe e oʻo lava i le vaitaimi o le atinaʻeina o intrauterine. Faʻaleagaina o gaioiga uma o le tino ma galuega a le fetus.

E maua e tamaiti laiti le tele o faʻafitauli o le soifua maloloina.

O nei taunuuga e aofia ai:

  1. O le aʻafia o le bronchitis ma le niumonia i tamaiti o le ulaula o matua e 20% le maualuga nai lo oa latou uo.
  2. E le mafai ona faʻaleagaina mea e mafua mai i le mucous membrane o mata ma isu, lea e mafua ai faʻamaʻi o nei totoga.
  3. E le aoga galuega a le aoga. Le mautonu ma gafatia e faʻafefe ai le malamalama.
  4. Tele le lamatiaga o le maʻi faʻafuaseʻi oti.

Tumau tumau i le potu e tasi ma galulue faatasi ma se ulaula o le a afaina ai le tino e pei o le tagata lava ia ulaula mai le 1 i le 10 sikaleti i le aso. E sili atu ma le afa o tagata ulaula ulavale e faitioina le ita ma le manava manava.

E toʻatele e faigofie ona faʻamaʻavaʻaina faʻamaʻi pipisi. O nisi oi latou e talitonu o le vavalalata i se tagata ulaula o le mafuaʻaga lea o le faʻavavevaveina o le fatu ma maʻi o le manava.
E toʻatele tagata e afaina i sikaleti, lea e puipuia ai le galuega atoa ma malolo.

Faʻafefea ona faʻaumatia se masaniga e aunoa ma ni faʻafitauli

Tuu le ulaula e aunoa ma ni taunuuga. I le laʻititi laʻititi, mo le taimi muamua, o loʻo i ai pea se manao e ulaula.
Ae o sosoʻo o le tino e masani lava ona aʻoaʻo e 'ai ma faʻatumu i le okesene e aunoa ma le nicotine, o lea o le a faʻaitiitia le manaʻoga:

  1. Faateleina le manaʻo. O lenei mafuaʻaga e mafua ai ona ulaula le toʻatele o tagata ona o latou fefefe ina ia lelei. Ae o le mea moni, e le lava le tele o le manaʻoga e suia ai le manava o le manava mo le nicotine ma se vaisu taumafa.
  2. I le taimi muamua, o se tagata na te ulaina le ulaula e lagona le le fiafia, momoe, ma le le fiafia. E faʻamalosia lenei mea e ala i le fefe, o le faʻamoemoe o se mea fou ma e le masani ai. O lagona atuatuvale.
  3. Ua aliali mai le vavalo pogisa. E amata ona mama le mama, o le siaki o loʻo natia malosi, ae o le galuega faʻamamaina e leʻi toe maua. O le a tupu lenei mea i le taimi.
  4. Loto i lima, tiga i mata. Ae o nei mea uma e faasolosolo malie lava.
  5. I le taimi muamua, ei ai se tulaga lamatia o le stomatitis. Ae o le vevela ma le paʻu i totonu o le ooto ma le laugutu e vave ona mou atu.

O mea taumafa umi o le tino ma le nicotine ma resins e tele sona aafiaga le lelei i luga o masini ma siama.

O le tuʻuina atu o le ulaula, na te faoa ai i latou mai ia meaʻai. E le o se mea e ofo ai e umi se taimi o le tino e suia ai le meaʻai.

Ma o lenei vaitau fesuiaʻiga eo faatasi ma nisi o faʻafitauli ma mea e le lelei. Ae o lenei vaitau ua pasia, ma ua amata ona matau e le tagata ni suiga lelei.

O le toʻatele o tagata e manatu sese i nei mea le lelei o aʻafiaga o le tuʻuina atu o le ulaula tapaa. E taua le manatua o nei mea uma e le tumau. O le mumusu o le ulaula e na o taunuuga lelei mo le tino ma le sosaiete atoa.

O faʻamaʻi faʻafuaseʻi pe a uma ona fai ma vaisu

Pe a ulaula, e oo lava i le mea e taʻua o le "seasea, mo le faʻamalosi," o loʻo faʻalauteleina ai togafitiga o le tino fou. Faʻalavelave e taʻitaʻi atu i le bronchitis, bronchitis i le fomaʻi, foma i le niumonia, pneumonia i le gasegase, tuberculosis i le kanesa o le tino. E leai se isi auala.

E ui i le tele o atinaʻega, o fualaau oona e lei faia. Se fasi sikaleti mo le 70 ruʻu, e oʻo atu i le oti.

I le faaopoopo atu i le fatu, e mafatia foʻi vaa. O latou puipui e foliga mai e le lelei, latou te le lelei le toto, ma o le taunuuga o le endarteritis (o le solia o le toto o le pito i lalo) e mafai ona atiaʻe, e oʻo atu ai i le gangrene.

O le solia o le toto i le taimi o le ulaula e mafua ai le le lava o le okesene i le faiʻai, e matua faaleagaina ai le vaʻaia, seʻia oo mai foliga o le myopia ma le vaʻaia.

Tina e talitonu o sikaleti ulavavale, ulavavale, e manatu e faʻaopoopo le faʻamalosi i se tamaitai ulaula, o lo o masani. O amioga masani e mafai ona mafua ai le leai o se fanau.

Ae peitai, o le vaega autu o tagata ulaula o alii. E ui lava i tusi mataʻutia ma ata i luga o teuga o sikareti, mo nisi mafuaaga e le o mafaufau le toʻatele o nei alii i nei ata. O se mafuaaga taatele o le tamaʻi tamaititi o le sikaleti.

E silia ma le 40% o alii talavou e mafatia i le le atoatoa. O suʻesuʻega faasaienisi ua faamaonia ai o le mafuaʻaga o lenei solia o le ulaula tapaa ma le taʻai e faia ai sikaleti.

O se isi suʻesuʻega faʻasaienisi e faʻamaonia ai o le numera o sikaleti ulaula i le aso e tutusa lelei ma le lamatiaga o le le atoatoa. Afai e ulaina e se tagata le afa po o le maualuga o le tasi pusa i le aso, ona oʻo lea i le 45% le lamatiaga o le mauaina o se "meaalofa". Afai e ulaula le tagata i le sili atu ma le tasi le pusa i le aso, ona oʻo lea i le 65%.

Le aʻafiaga o le ulaula i luga o le manava

Taunuuga o le aafia i le manava o le tino:

  • gasegase masani
  • emphysema
  • bronchial asthma,
  • pneumosclerosis.

O le bronchitis taimi e mafua mai ona o se mea e le lelei. E atiina ae ma faʻaauau ona faʻaalia i le epithelium o totoga faʻaleleia o vailaau oona. I le taeao, o le "moe o le ulaula" e amata ona faʻafefe - e ita, ma le vaʻaia e faigata ona vavae ese pe leai foi.

O le leo o se tagata ulaula e leaga ma ua vaivai (o se leo "ulaula"). Faatasi ai ma le tele o le ulaula tapaa, o le tumau pea le vavalalata o le bronchi e atiina ae. E mafua ona o le aʻafiaga o tapaa i luga o le bronchi mo se taimi umi. O puipui o le alveoli o le ulaula e leai se malosi, e tupu ai le emphysema pulmonate, ma o le pneumosclerosis e atiina ae.

Faatasi ai ma tagata e ulaula nai lo le 25 sikareti i le aso, o le olaga faitino e 30 taimi sili atu le maualuga nai lo tagata e le ulaula tapaa. O le emphysema o le mafuaʻaga lea o le oti i tagata e fai ma vaisu sikaleti 25 taimi sili atu nai lo le le ulaula.

Ae o le mutaaga o tapaa tapaa, o nei fua faatatau ua faaitiitia. A maeʻa le lima tausaga e aunoa ma le ulaula tapaa, o le maliu o tagata ulavaʻa muamua e foliga mai e le o ni tagata ulaula.

Togafitiga o faʻamaʻi o le faʻaleleia o le tino e leai se aoga pe afai e le taofia e se tagata le ulaula. Talu ai o le afaina mai le asu o le a le mou atu pe a suia le sikaleti i taʻavale laiti ma le nicotine.

Tuua Lau Faamatalaga