Manatu faʻapitoa: e mafai ona 'ai tamato ma pancreatitis?

E talafeagai le taʻuina o tamato o se faleteuoloa o le soifua maloloina ma le matagofie. O se fualaau aina maloloina e faʻaaogaina i le sauniuni o ipu eseese a le atunuu ona o le matagofie o lona tofo ma meaʻai. O le taumafaina o fualaau aina suamalie, e mafai ona e faaleleia le faimamaga, faateleina le manava, taofia le toe gaosia o meaola leaga e maua i totonu o le tui.

A oʻo mai i maʻi o loʻo mafatia i le mumū o le pancreas, o le faʻaaogaina o tamato e mafua ai le popole tele. O le mafuaʻaga autu o le afaina o le tino e masani ona le lelei le taumafa. O se auala autu i togafitiga o le le fesiligia o le usitai i le taumafataga, o le tulaga sili lea ona taua mo le toe faaleleia. E oo lava i fualaau faisua e fai ma taofiga.

Le aʻafiaga o tamato i le tino

O le faʻatinoina o faʻamalositino faʻamalositino e faʻasaoina ai tagata mai gasegase e ono tutupu i le maʻi. O le toʻatele o tagata gasegase e leai se manatu pe mafai ona tuʻuina tomato mo pancreatiti. O le tului e faʻaleleia i le amataga o le vaitau o le taumafanafana, faatasi ai ma le amataga o le vaitau o fualaau faisua fou. O le aafiaga o le tamaititi i le tino e faalua.

  • o le pailala e aofia ai vitamini: C, A, D, K, B1-B6, B12, PP, folic and nicotinicids, lea e faamalosia ai le tino,
  • o le seleni o se vaega o le faaleleia o le mafaufau, mafaufauina o gaioiga, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaeina o le oncology,
  • Faʻasalalau le faʻatautaiga o le tino ona o le tele o elemene o le tuufaatasiga,
  • filo faʻamalosi i totonu o le paʻu ei ai se aafiaga lelei i le tuinanau o le intestinal ma le digestibility,
  • fufulu ma faʻaleleia le microflora o le intestinal, afai e te 'ai fua i taimi uma,
  • faʻaitiitia le faiga o le pala ma le gaosiga o le kesi i totonu o le fatu,
  • fesoasoani e aveese le cholesterol,
  • maualalo le kalori mea fesoasoani e faʻamaonia le mamafa.

  • o le pulupulu o loʻo aofia ai mea leaga e afaina ai le parenchyma pancreatic,
  • e faigata ona eli
  • sili atu le faʻaleleia o le gaosiga o le eletise i le manava.

E mafai pe leai?

Pe a taliina le fesili pe faʻatagaina tomato i faafitauli o iai i le pancreas, e aoga le mafaufau i le ogaoga o le faʻamaʻi ma le tulaga. Mo soʻo se ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, e matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau lanumeamata, fuamato mama. O fualaau e leai ni fua e maua ai toxins leaga lea e faalavelaveina ai le nutimomoia o meaai, faia ai se avega mamafa i luga o totoga o meaʻai, e mafua ai le soliga o galuega.

I totonu o le pancreatitis

E matuā faʻamalosia le ave o tamato i le taimi o faʻasalaga. I nai aso muamua, e naʻo tagata gasegase e inu vai ma matau le moe. I le vaiaso pe a maeʻa le tiga, e faʻapipiʻi atu tagata gasegase i fualaau faisua matala, lelei ma kuka ma masini.

E faʻasaina le faʻatonuina o le gaosiga o le oloa ia oe lava ma e teu. O le fomaʻi o le a faatonuina le aofaiga tonu o meaai, faʻavae i luga o le soifua maloloina ma le malosi o le toe faʻaleleia. I le taimi nei, o le faʻamamaina o le tino ma meaʻai e tatau ai, e totogiina e beets, paluka, cauliflowers ma isi fualaau faisua.

I le pancreatitis e le masani ai

I le uluaʻi vaega o le faʻamagaloga, pe a le toe faʻalavelave le tiga, e fautuaina e tagata atamamai e faʻalautele le faʻalauteleina o le lisi o oloa faʻaaogaina. E le fautuaina le faʻaaogaina o tamato fou ma le pancreatitis pe afai e osofaia e le episodic. E fautuaina le taoina o fua i totonu o le ogaumu poʻo le faʻaaogaina o se fafie faʻamaʻavale. Aveese le paʻu mai le oloa ua maeʻa, faʻasolo le masini i se mushy tumau.

O le amataina o le tamato mamae e amata i le tasi sipuni, ma faasolosolo malie le faateleina o le fualaau i meaai mulimuli. O tagata maʻi e maua i le pancreatite e masani ai e tatau ona filifili tumato faʻatoʻa matua mo meaai. Aua neʻi 'ai fualaʻau lanumeamata ma le leʻo, tusa lava pe a maeʻa togafitiga vevela, e tumau pea le lamatiaga o le faʻateleina o le maʻi.

I le leai o ni osofaʻiga ma le pancreatitis, e mafai ona faʻatagaina e 'ai se fualaau toto e tasi-tele. Afai e faaumiumi le vaega o le toe faʻafoʻiina, o le faʻaaogaina o le pateta tamato fale ua faatagaina. Faʻasolosolo faʻapipiʻi tomato i salati i se tulaga malie, faʻalanu i fualaau faisua ma olive.

Tomato juice ma pancreatiti

I le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis, e le tatau ona faʻamalo le sua o le tomato mo mafuaaga:

    O le tartaric acid, oxalic acid and other acids e faʻaleagaina ai le telefoni secretory. O enzymes faʻamalolo e maua ai le faʻaleagaina o le tino i le tino o le tino, faʻalauteleina le mumu.

O le Tomato juice with pancreatitis in the phase remission is allowed to drink, diluting with carrot and juice pumpkin, faʻateleina le faagasologa faʻamalolo. Afai o le pancreatitis o loʻo i ai ile taimi umi mo le tele o vaiaso, e mafai ona e faatagaina oe lava e inu se ipu mama mama e aunoa ma le faaopoopo o masima.

Pancreatitis pati tomato ma le ketchup

O le faʻaaogaina o le ketchup ma le patate tomato mo le gaosiga o fale gaosimea e maualuga le le fautuaina mo tagata gasegase i pancreatitis. I le taimi o sauniuniga, o le tuufaatasiga e aofia ai le tele o faʻatoʻaga, mea manogi, uila, maso ma mea inu e afaina tele ai le gaioiga o le gland. O vailaʻau faʻaʻauʻau e le mafai ona maua ai meaʻai maloloina, e oʻo lava i se tagata soifua maloloina e le manaʻomia ona 'ai.

E mafai ona i ai i nisi taimi le paʻu tomati i se vaitau umi o le leai o ni faʻavavega, faʻapitoa i le fale, lea na le faʻaaogaina ai mea leaga. O se oloa faapena e saunia e ala i le umi o le kuka (pe a ma le 3-5 itula), e faʻaaogaina tumato papaʻa masani, faʻasolo mai paʻu ma fatu.

O le mea e leaga ai, e tatau ona vavaeese mai le lisi o loʻo iai foʻi tomati: vaʻavaʻa, paluga i a latou lava suamalie ma faʻafefeteina i le tele o meaʻai. I le taimi o sauniuniga, o le mea faigaluega e faʻaalia i isi vaega: acetic and citric acid, pepa mumu, garlic, salt and other seasonings.

O le a se mea e mafai ona suia tamato

E sili atu le faʻagaloina o tamato i le taimi o le vevela, sui o le lisi ma oloa aoga: kāloti, paukini, pepa suamalie, beets, zucini, olani, peʻa lanumeamata, cauliflower, ma isi fualaau 'aina faatagaina.

O le mea e ofo ai le aoga mo tagata gasegase e aofia ai iodine, faʻamaonia le galuega o le gland. E fautuaina le fualaau faisua e ave i le aso, 150 g i le gaugau le afa itula ao le i faia taumafataga, i aso uma. Lua vaiaso mulimuli ane, o loʻo i ai se mapusaga o le soifua manuia. O ia suiga e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino ma e mafai foi ona faatagaina e tusa lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, lea e masani ona aʻafia ma le mumū o le pancreas.

E leai se mea e tupu pe afai e te faʻaaoga tomato ma mea e maua mai i le faʻaogaina lelei, lea e mafai ai e oe ona faʻamausali galuega masani.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Manatu lautele o le faamai

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O se tamai okeni na te lagonaina le tiga tele. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le maʻi faʻamaʻi. E le tatau ona galo ia i tatou o le pancreas e maua ai hormoni. O inisalini ma glucagon. Afai e afaina le endocrine o le gland, ona tupu lea o le lamatiaga o le faatupuina o le hyperglycemia.

O lenei faʻamaʻi e sili atu ona leaga le manuia o se tagata, e oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le mea lea, o togafitiga e tatau ona matua taua. Ma o le mea sili ona taua o le faamaloloina o meaai. O fualaau faisua ma pancreatitis e tatau ona i luga o le laulau i aso uma, naʻo oe e tatau ona e filifilia ma kuka lelei.

O mea e tatau ona e musu

O se lisi o nei oloa e manaʻomia ona tautau i le puipui i le umukuka ina ia mafai ona siakiina i soo se taimi. E ui lava i le natura ma le mautinoa lelei, o nisi o fualaau fualaau aina e matua faasaina mo le faaaogaina i lenei togafiti o gastrointestinal tract. Seʻi tatou tilotilo po o fea fualaau faisua mo pancreatitis oe manaʻomia e aveese mai lau lisi:

Faʻamatala e fomaʻi pe aisea e fesoʻotaʻi ai na aitalafu. E mafua ona o suiga i le galuega a le okeni na aʻafia. E le gata i lea, e oʻo lava i le vaitau o le faʻamagaloga, ua fautuaina ina ia lafoaia atoatoa le lisiina o oloa. A leai, e mafai ona e faʻaosoosoina se faʻalavelave.

O nei fualaau faisua ma le pancreatitis o loʻo i ai le tele o fiber. E mafua ai le faateleina o tui o le vaega o meaʻai: o le manava ma le ate, o le vevela, o le biliary tract and intestines. O lenei mea e faʻatupulaia ai galuega a le 'au, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi tiga. O lenei gaioiga ma le vili, faateleina o le kesi, manava manava ma le manava.

Vaega Faʻasao Faatagaina

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O lenei ua tatou iloa mea e aloese ai. Ma o a fualaau aina e mafai ona e 'ai ma pancreatitis? Faatasi ai ma fualaau faisua, ei ai mea e mafai ma e tatau ona faʻaumatia i le mumu o le pancreas. O pateta ia ma le sukcini talavou, kāloti ma le paukini, beets ma le isalaʻelu. E toatele masalosalo e uiga i aniani. Aua e te popole, o ia foi i luga o le lisi o fualaau faisua faatagaina. Tomatoes, pepa logo ma kukama e mafai ona tumau i lau laulau.

O le Kapisi ma le pancreatitis o se mea e leai se mea. Afai e tali tali lemu ia fomaʻi paʻepaʻe, ona tatau lea ona faʻataʻitaʻiina ona isi ituaiga mea e fai i le taumafataga i ni vaega laiti. O broccoli, Brussels, Beijing ma sea Kale. O lenei vaega e aofia ai foi greens.

Faʻaaliga manino

Fualaau faisua ma fualaau aina i pancreatic pancreatitis e taua tele mo le saunia o le tino ma meaʻai, vitamini ma fiber. E le gata i lea, o nei oloa e aoga tele mo le toe faʻafoʻiina o le tino pancreatic pe'ā maeʻaeʻa. O le tuufaatasiga o loʻo iai i totonu ia i latou e saofagā i le toe faʻafouina o le parenchymal tissue o le gland ma le faʻamautuina o ana galuega.

Meaʻai i le taimi o le faʻamalologa

Afai e faʻasalaina oe i lenei mea, ona le tatau lea ona faʻagaloina le taua o meaai paleni. O le lisi faʻatagaina o oloa mo pancreatitis e matua lautele lava, o le a le mafatia le tagata gasegase i meaʻai faʻapulaaina. I le oʻo atu i le tulaga o le faʻamagaloga, o le lisi e mafai ona sili atu ona eseese. O lenei tuaoi ua fuafuaina lelei lava. Mo se taimi umi, o le tagata gasegase e le aʻafia e le nausea, ua le toe afaina le manava, ua pasi le manava.

Ae e oʻo lava i le taimi nei e le fautuaina e 'ai fualaʻau fou. Afai e faʻafeiloaia i latou i le taumafataga, ona fai lea i se vaega itiiti. O le fiva laʻau ma isi vailaʻau i totonu o la latou tuufaatasiga e mafai foʻi ona faʻaosoosoina se faʻalavelave sili atu o se faʻamaʻi masani.

Tatou te filifilia naʻo le sili ona aoga

Ina ia le afaina ai lou tino, e tatau ona e faatauina ni fualaau aina lelei ma kuka ai. Sei o tatou amata i le auala e filifilia ai fualaʻau fautuaina mo le taumafa Ripoti 5. E mafai ona e teuina le laulau mo oe lava ma faʻaaoga i aso uma. O le filifiliga lelei lava o le faʻaaogaina lea o fualaau faisua ua tupu i lau lava togalaau e aunoa ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi ma vailaʻau. I lenei tulaga, e mafai ona e mautinoa o latou uiga, fou ma aoga.

A e faʻatau i totonu o se faleoloa, e tatau ona e faʻamautinoa lelei o loʻo teuina (i se nofoaga pogisa ma malulu). E tatau ona avea ma lanu masani, mama ma fou. O faailoga o le pala e le taliaina.

Ae e uiga i fualaʻau 'aina ma pancreatitis, e tatau ona e faʻagalo. E afaina i le pancreas, aua e aofia ai le tele o faʻatoʻaga ma meaʻai, masima ma vinika.

Lauina o fualaʻau

Muamua lava, matou te tusiina oloa gaosia mai le laulau. O le taumafataga "Laulau 5" e aofia ai le gaosia lelei o fualaau aina ma fualaau faisua aʻo lei togafitia le vevela:

  • O fualaau faisua e tatau ona vaʻaia ma susulu fatu. E le fautuaina le faʻaaogaina o le ukuka po o le zucchini mo pulupulu ma meaʻai, ona e le lelei le paʻu.
  • E tāua foʻi le tālaʻau. E faʻapupulaina ai le tele o vailaʻau matautia. Ma i totonu foi o le paʻu o loʻo i ai se tele tele o fiber. I le pancreatitis, e mafua ai ona faateleina le tiga i totonu o le manava.

Metotia faila

I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i le vaitau o le faʻavavevave, e fautuaina e fomaʻi fua o fualaau faisua pe a maeʻa togafitiga o le vevela maualuga. O le vevela i le maualuga o le vevela e faʻamaluluina ai filo laʻau tele, lea o loʻo maua i fualaau faisua uma ma faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le faʻaleagaina ma le gaʻo.

I le laasaga o le vevela tele, pe a maeʻa le 2-3 aso o le anapogi atoatoa, ua faʻatagaina e 'ai fualaʻau tipi i pepa faʻapala. E sili pe a fai o se kulimi kulimi poʻo se vai mamae. Faatasi ai ma le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻamagaloga, e mafai ona e faʻaaogaina isi auala. O lona uiga, stew, kuka kuka, kuka tao. Aua nei galo o ipu fou taitasi e mafai ona tofo i ni vaega laiti. Ma e na o le onosaʻi lelei e mafai ai ona e faʻateleina le tautua.

Fualaau aina

O fua o se punavai o vitamini ma minerale, o vailaʻau faʻamaʻi ma fiber faigofie. O le teena oi latou o le a sese. I le popofou o le maʻi ma ao faagasolo taimi o faigata, e tatau ona lafoaia. Aʻo faʻaleleia le tulaga, e le faʻasalaina ma faʻafefiloi pateta muamua i totonu o le taumafataga. A maeʻa le toe faʻaleleia atoatoa, e mafai ona e ulu atu i fualaau aina fou ma kuka i luga o le lisi. I le tulaga masani o le maʻi, ua fautuaina e aveese le paʻu mai fualaau aina ma faʻaaoga i ni vaega laiti, mataʻituina lou manuia. O fualaau faʻatagaina e aofia ai: apu, faʻi, pi, pineapple ma le avoka, kiwi ma le melon. E tatau ona teena le mango, fualaau suamalie ma pea, vine ma rimoni.

O fualaau faisua fou o se punavai o vitamini ma minerale, antioxidants ma amino acids. E tatau ona faʻaaogāina e tagata o vaitausaga, soifua maloloina ma maʻi. Ae o nisi o maʻi e fautuaina mai ai le faʻamalosia o tapulaa e faʻaaogaina i fualaau aina. O le asō o le a tatou talanoa e tusa pe mafai ona faʻaaoga tomato pe leai mo pancreatitis. O lenei lomiga e faapitoa lona taua talu mai le amataga o Iulai, pe a tulaʻi mai tamaʻi lanu mumu i luga o moega ma luga o fata. E talitonu se tasi o tagata fai meaʻai e tatau ona lafoaia uma tamato, ae o le tele o fomaʻi e faatagaina i latou e aofia ai i le taumafataga, e ui lava i ni faʻatapulaʻaga laiti.

Plameric inflammation

O le uiga lenei o le upu "pancreatitis." O lenei tamai okeni e taua tele i le faʻamamaina, aua e aofia ai i le gaosia o enzymes taua. Afai o lona faʻatinoga ua matua faigata tele, ona tatau lea ona e tausisi i se taumafa lelei ma faia togafitiga faʻatagaina. Ae ui i lea, e le faʻaitiitia ai le manaʻoga mo se taumafa atoatoa ma eseese. Ma i le tau mafanafana, kukama ma tamato o le sili lea ona taugofie ma le manaia o le ipu. O le susulu ma le malie, o le a latou suia le tele o ipu e le manava ua vaivai i le taumalulu. Seʻi o tatou iloa pe mafai ona faʻaaoga tumato pe leai mo pancreatitis.

Faʻamalosia tele

E mafai ona tupu le maʻi i ituaiga eseese. O le faʻalauiloaina o le faʻaogaina o le inflammatory e oʻo atu ai i le mea moni o le maʻi e le mautonu. E tusa lava pe itiiti le solia o le taumafataga e mafai ona taitai atu ai i le vevesi. O lenei vaitau e faʻaalia i ogaoga tiga. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se meaʻai. E mafai pe leai ni tamato ma pancreatitis i lenei taimi?

O le tele o fualaau faisua i totonu o le vaega gasegase e tuʻuina atu i le tagata maʻi i se kuka ma masini mamanu, ona le muamua atu lea i le vaiaso talu ona taofi le osofaiga. O le zucini lenei ma le uka, kāloti. Ae afai e te fesili pe mafai ona maua tamato pe leai foi ma le pancreatitis i le vaega laititi, ona ono fai mai lea o le fomai e tatau ona lafoaia atoa.

Soo se tagata faʻamalositino talafeagai o le a faʻamatalaina pe aisea ua ia faia ai fetuunaiga i ana meaʻai. E i ai mafuaʻaga faʻamoemoe mo lenei mea. I le tautala pe mafai ona 'ai sina tomato fou i le pancreatitis, e tatau ona manatuaina i totonu o le vaega laititi o lenei faʻamaʻi, ua faʻaalia ai le filemu o le pancreatic. O le mafuaaga lena e le aofia ai ni oloa e mafai ona afaina ai le mucosa.O le taimi nei e taua tele le faʻamalosia o le gasegase o le meaʻai, o lona uiga e tatau ona faʻaitiitia le avega.

O le vaega lona lua o le i ai o mea oona i fuamato. Afai mo se tagata soifua maloloina e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia, ona mafai lea e se gastrointestinal tract ona mafua se mea taua i se maʻi. E tali auʻiliʻili e tagata 'ai mea taumafa le fesili pe mafai ona faʻaaoga tumatumu mo pancreatitis ma gastritis, ma faʻamalosia e sili atu le matautia o tamato mama. E tusa lava pe a maeʻa togafitiga vevela, e tumau pea le toxins. O le mea lea, filifili fualaau aina mo lau laulau ma le faaeteete.

Faasaina Tomato

I le faaputuputuina o luga, e mafai e se tasi ona taliina ma le mautinoa le fesili "e mafai pe leai ni tamato fou ma pancreatitis." Faatasi ai ma le vaega laititi, latou te matua le atoatoa. Seʻi vagana ua maua lelei togafitiga, e tatau ona e pulea oe lava. Ma aua le filifili mo oe lava pe a mafai ona e togafitia oe lava i se fualaʻau fou. E naʻo le fomaʻi e mafai ona filifili i ai i luga o suʻega. O le mea lea, aua nei galo e tatau ona e alu i se fomaʻi e le gata mo le tofiaina o se togafitiga, ae mo le mataituina foi o le malosi.

Aʻo e toe faʻaleleia

Afai o le togafitiga e maua mai ai iʻuga lelei, o le tiga ua uma, ma o suʻega uma e masani, ona mafai lea ona e faasolosolo malie i le mea masani, o lona uiga e mafai ona e amata amataina mea fou i le lisi. Ae o tamato, o mea uma e sili atu ona faigata iinei. E matua faasaina lava ona 'ai e aunoa ma le vevela. E tusa lava po o le a le tele o le taimi ua mavae talu mai le faʻalavelave, o loʻo i ai pea se tulaga lamatia o le ae osofaia se osofaiga fou.

O le mea lea, o le tali i le fesili pe ono mafai ona 'ai le tamato i le pancreatitis masani e mafai ona faia e pei ona taua i lalo: e tatau ona e faʻagaloina mea fou, ae mafai ona fufulu pe tao i le umu. Ia mautinoa e toto tamato ma olo le pulupulu i pateta palu. I le noatia ma le fai fuafua i nei tulaga, o tamato ma le pancreas e mafai ona avea ma "uo".

Matou te faʻalauiloa atu i totonu o le taumafataga lemu

O le isi lenei mataupu faavae e tatau ona mulimulitaia pe a faʻalauteleina le lisi autu. E mafai pe leai foi tomato ma le pancreatitis masani, ua uma ona talanoaina i luga, ae o le tali a le tino e mafai ona ese. O le mea lea, o tamato ua saunia i le ogaumu e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai i ni vaega laiti. Ina ia amata, na o le tasi le sipuniti e lava. Afai e leai se tali leaga e mulimuli ai, ona mafai lea ona e faʻaauau pea ona 'aina le fua e tasi i le aso.

Ma e tatau foi ona e faaopoopo atu afai e te maua le pancreatitis, ona mafai lea ona e filifilia na o fualaau faisua aina. Brown ma aemaise lava tumato lanumeamata e tatau ona vavaeeseina mai le taumafataga i le taimi muamua ma mo mea uma. O taligalu, fualaau aina lanumati, aemaise lava i latou e faatauina atu i le taumalulu, e le faatagaina foi. O loʻo aofia ai se aofaiga tele o palapala ma isi mea leaga e afaina ai se tagata maloloina.

Nofoaga nofofua

Afai o se tagata e mafatia i le pancreatitis e aloese mai le faʻaaogaina o pusa faleoloa, ona ia manatu lea o meaola e fai ma leaga ma e le mafaufau e 'aina i latou. E moni lava lenei mea, ae naʻo pe afai tatou te talanoa e uiga i le fualaau oona o se tagata maloloina. Ua uma ona e iloa le tali i le fesili "e mafai ona 'ai tamato ma pancreatitis, pe afai e fou", pei o marinades ma isi meaʻai, e tatau ona tatou le fiafia. Soo se tamato ua uma ona faasaina e tusa lava pe leai se faailoga o le maʻi. O lenei lisi e aofia ai fualaau faisua, suamalie, gaʻo ma e oo lava ia latou lava suamalie. O le mafuaaga e faigofie: latou te aofia ai le tele o masima, citric acid ma le vailaʻau oona, mea manogi eseese. Ketchups, pasene tomati ma sau sau mai le faleoloa ua solia e tusa lava pe o tagata soifua maloloina atoatoa, ae le o le taʻua o mataupu o le palacreatite o le gaʻo poʻo le mamafa.

Faʻatonuina o fua

Seʻi o tatou fesili i fomaʻi pe fia fatuga e mafai ona 'ai i le tulaga o le pancreatitis, i fafo atu o le laasaga o le vevela. Ole maualuga ile aso e 100 kalama. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaleleia ma faʻamautu fualaʻau. Ma e tatau ona e amata ile laʻititi laʻititi. Ae faapefea le sua o le tomato? E mafai ona ou faʻaaogaina mo se tagata o loʻo iai faʻamaʻi pipisi? Fai mai fomaʻi e taua lava, talu ai e faʻamalosia ai le lelei o galuega a lenei tino. Ae Ia mautinoa e fafagaina i le pauki poʻo le kālati.

Pancreatitis Cucumber

O le mea lea e leai se tasi e faʻamoemoe i ai. O lenei fualaau faisua e 95% le vai, e faapefea ona afaina? E fesuiaʻi. O le mea moni o lenei mea o se puna o le fiva tele, lea e faʻatafunaina ae faigata. Ona o lenei mea e le manaʻomia le 'ai o kukama i le taimi o le gasegase o le faʻamaʻi ina ia le afaina ai se okeni vaivai.

E oo lava i le aveesea o se osofaiga mataʻutia, i le faagasologa faifai pea o le faamai, e tatau ona amataina malie le kukama i totonu o le taumafataga. O le mafuaʻaga e tutusa: malosi-dig-fiber fiber. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e le au vailaʻau taumafa ia le sili atu i le afa o le fualaau faisua i le aso. Ona ia saunia lea mo se taimi umi e leai ni osofaiga o le tiga. Ia mautinoa e filifili fualaau suamalie, pi ma solo le pulupulu i luga o se fatu. I lenei pepa, o se fualaau faisua e mafai ona avea o se punavai o meaʻai ma o le a le mamafa ai le tino. E taua le matauina o se tasi lea o fesoasoani aupito sili i le tau e faasaga i le mamafa o le mamafa, o lea e taua ai le aofia ai i le taumafataga.

Nai lo o se faaiuga

O le pancreatitis o se faʻamaʻi tele. O le taimi lava e afaina ai i le mumū, e maua ai e se tagata se maʻi tumau o le pancreas, lea o le a faamanatu ia te ia lava i le olaga atoa. E tatau ona faʻaaloalogia le taumafataga i le taimi nei, e tusa lava po oa aso malolo. E oʻo lava i fualaau 'aina ma fualaau faisua e tatau ona faʻaumatia faʻaletonu, ma mafaufau i fautuaga a le fomaʻi. Tomatoes ma kukama o laʻau sili ona lauiloa, faʻamafanafana ma le taugofie. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻaleagaina i latou e tusa lava pe i ai tulaga o le faʻamagalo faʻasaoina. O le taumafa i le afa o le kukama fou ma le tasi tamato pati tele i aso taitasi o le a maua ai le tino ma vitamin talafeagai ma minerale. Ma e sili atu i lenei fualaau e mafai ona faʻafefeteina, lea o le a muta i se togafitiga uumi ma se meaai sili atu ona mamafa.

O faʻamaʻi o le manava ma le manava e manaʻomia ai le teena o le faʻaaogaina o le tele o oloa. Ma o le pancreatitis e le o se faʻalavelave. Ina ia faʻamalolo le ita, e tatau i le maʻi ona mulimulitaʻi i se meaʻai malosi. E manaʻomia ona ia 'ai e 6 taimi i le aso i ni vaega laiti ina ia aua le faʻaitiitia le fua o le meaʻai.

E tele fomaʻi e le ioe e uiga i le faʻaaogaina o tamato. O nisi fomaʻi talitonu o tamato e matua faasaina mo pancreatitis. Ma o nisi ua malilie e mafai ona faia lenei mea i le na o le faʻalelei.

Mea aoga o tomato

So. Ina ia tali le fesili pe ono mafai mo tamato ma le pancreatitis, e tatau ona malamalama i mea latou te maua ai mea aoga ma faʻailoga. O nei fualaau faisua o loʻo i ai filo faʻamalosi, lea e matua lelei le gauaiina e le tino. E le gata i lea, latou te:

  • ia i ai ni mea e puipuia ai antibacterial ma anti-inflammatory,
  • fiafia
  • faaosofia ai le fiaʻai
  • puipuia mai pupuni toto,
  • faʻamaonia le mamafa
  • siitia le toe faʻaleleia
  • faʻaleleia avanoa.

E le gata i lea, o tamato e fesoasoani e taofia le tupu mai o maʻi mama. Ae ui i lea, e pei lava o isi mea uma, o loʻo iai foi ni faʻamaʻiloga.

Faʻaleaga mai Tomatoes

O tagata e mafatia i allergies e le fautuaina e faʻaaoga tumatumu, aua o lenei oloa ua manatu o se mea e oso ai le tino. E le gata i lea, afai ei ai maa i totonu o le tino, e le tatau ona e 'ai i lenei oloa.

E faʻaseseina le tumato i le tulaga o le maualuga o le malosi o le manava. Talu ai ona o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai se faʻalavelave.

Faaaogaina Tomato mo pancreatiti

O le faʻavavevaveina o le mumu o le tino e manaʻomia ai nisi tulafono faʻavae paleni. A o faagasolo lea vaitaimi, e tatau ona matua mataʻituina fautuaga uma a le fomaʻi. O le tumato ma le pancreatitis i le taimi o le exacerbation e faasaina ona faaaoga i soo se ituaiga.

E na o le vaiaso talu ona faʻaumatia se osofaiga ogaoga, e mafai ona e faʻalauiloaina lenei oloa i lau mea taumafa i ni vaega laiti. Ae peitai, i foliga mama.

Faaaogaina o le Tomate i le pancreatitis masani

A oʻo mai se maʻi masani o le faʻamaʻi, afai e le o faʻatasi ma le faoa faamalosi, faʻapea foi ma tiga matuia, e faatagaina fomaʻi ona 'ai faʻatoʻa tomato ma pancreatitis. Ae o tamato e tatau ona kuka lelei ina ia le faʻaosofia ai se faʻafitauli i le manuia.

O le filifiliga sili ona faigofie o le kukaina o le salamata o le tomato, ae peitaʻi, pe a sauniuni, e tatau ona faʻavelaina tamato. O ia ituaiga ipu ua vave saunia, ma o oloa e tumau lelei mo le tino. O tōmato e togafiti faʻamaʻi e tatau ona tipi, faʻaopopo gusi i le ipu, masima, vaitau ma le suauʻu manogi. E tatau ona e 'aina le salati i ni vaega laiti, faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga i le ipu autu.

E mafai ona e kukaina se omeletini ma tamato ma aniani, na o le saluina o tamato ma auauna atu ia i latou o se mea e ese mai ai poo se fuvy. Mo le pancreatitis, e lelei le 'ai o tamato palu. I le taimi muamua, pe a uma le togafitiga vevela, e tatau ona e aveese le pele mai le fualaau faisua, tapena lelei seia maeʻa ona maua se paluga mamae. O se filifiliga lelei o le kuka o fualaau aina vevela.

Tomato ma le pancreatitis e mafai ona faʻaumatia naʻo le tulaga ua matua lelei. E le mafai ona 'aina fualaau faisua lanu meamata, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosoosoina.

E faʻafefea ona kuka kulimi?

O le toʻatele o tagata fai meaʻai e talitonu o tamato ma kukama ma pancreatitis e talia lelei. Ae ui i lea, latou te le fautuaina e taumafa i latou. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fuālaʻau poʻo fuālaʻau 'aina i le taumafa o tagata gasegase. E tele fomaʻi e fautuaina pe tilotilaina tamato aʻo leʻi 'ai.

Lago po o le fufuluina fualaau faisua e le mafua ai ni faafitauli. E aoga tele le sua Tomato, ae pe afai e le o se mea e faʻatau, ae o se fale fou, e toso mai fualaau mumu. Faʻafefiloi ma le sukalati, e faʻaleleia lelei ai le gaioiga o le pancreas.

Pancreatitis Pickles

E taua lenei mea. I le pancreatitis, e mafai ona e 'aina tamato ma kukama. Ae ui i lea, e tatau ona e vavaeese mai au mea taumafa eseese keke ma sauniuniga ma marinades. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, mo le faʻasaoina o fualaʻau faʻaaoga fualaau e pei o:

  • acetic acid
  • tele le masima
  • suka
  • citric acid
  • eseese taimi.

Pickles o se taufaʻatau i le tino, talu ai o oloa e fausia ai vaʻavave e faʻafefe ai le gaosia o enzymes ia e manaʻomia ona tuʻu ifo i le tino. E sili ona lelei le tautua tamato e aunoa ma le masima ma le pepa. Ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi lau meaʻai.

E mafai faapefea ona ou suia i latou?

Faatasi ai ma se faʻalavelave sili atu o pancreatitis, e tatau ona le aofia ai le taumafa o le tomato. E sili ona lelei le sui i isi oloa. E mafai ona 'ai le sukini poʻo kāloti i le vaitau lenei. I le i ai o le maʻisuka, e mafai ona faʻamaʻaina pateta i fua faʻatatau. I le faʻaaogaina o nei fualaau faisua uma, e mafai ona e faʻafaigofieina le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaleleia le tulaga o le pancreas.

I le gasologa masani o le maʻi, ua fautuaina e faʻaaoga le sua tomato, aua e faʻaleleia lelei ai le gaioiga o le pancreas. O le tele o tagata gasegase e faapea "Ou te aina tamato ma pancreatitis, ma e leai se faaletonu o le soifua manuia." I soʻo se tulaga, e tatau ona e faʻalogo lelei i lou tino ma, i sina mea itiiti faʻaletonu, talanoa i se fomaʻi.

E mafai ona ou 'ai kukama?

Ma e le o mea uma. E toatele tagata e mafaufau pe mafai ona faʻaoga kukama ma tamato mo pancreatiti. Ma o le a le ituaiga e sili ona latou faʻaogaina? O le tuufaatasiga o le kukama e aofia ai na o le susu, ua tumu i elemene eseese. E aʻafia ai fualaau faisua ma e faʻaaogaina i taumafa i atunuu eseese. O lenei fualaau faʻailoa ua faʻaalia i uiga taua nei:

  • faʻasaʻo le manaʻo,
  • fesoasoani e faigofie ona maua meaʻai
  • faʻaagasolo le gaosiga o enzymes,
  • soli le toxins.

Komepika ua matua tuʻufaʻatasia ma meaʻai aano o manu. O loʻo aofia ai mea faʻaaoga e maua ai le malosi, choleretic ma le diuretic. Sa faʻamaonia e saienitisi latou te faʻavasegaina le metabolism i le tino. E ui lava i uiga lelei uma, ae o loʻo i ai ni feeseeseaiga i le va o le au fai meaʻai. O nisi e fautuaina e faaaoga kukama fou mo pancreatitis, ae o isi e fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa mai le masani masani.

E i ai se kukama faapitoa. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O se tagata gasegase i le pancreatitis e tatau ona 'ai e tusa ma le 1 kilokalama o kukama fou i le vaiaso, aʻo inu tele vai. O lenei mea o le a faʻamaonia ai le faʻatinoga o le pancreas ma puipuia ai le amataina o le faʻaogaina o le faʻaogaina. E ui i lea, e taua le manatuaina e le aoga le faʻaaogaina o sea taumafataga, talu ai e mafai ona fufuluina e le gata o mea leaga, ae o mea aoga foi mai le tino.

I le gasegase o le faʻamaʻi, e faʻasaina le 'ai o se kukama. Ma i le faamagaloga e mafai ona kukaina ma 'aina e pei o paluga pateta. I le taimi muamua, e manaʻomia le vaʻaia o le fualaau faisua, talu ai o loʻo i ai le fiva tele ma mafai ona afaina ai le pancreas.

Ina ia faʻamamaina otaota ma vailaau e tineia ai manu faalafua, e tatau ona faʻafefete cucumama i le vai faʻafefe mo le itiiti ifo i le 2 itula, ma na o le 'ai. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi.

O le a le mea e matua faasaina ona 'ai?

E mafai ona e 'ai tamato ma pancreatitis. Ae ui i lea, e tatau ona faia saʻo, ona o loʻo i ai nisi o oloa e matua faasaina ona faʻaaoga. O nei oloa e aofia ai:

O le tuufaatasiga o mea faʻafefiloi ua saunia i luga o le faavae o le pateta tomato e aofia ai mea e mafai ona faʻaosofia le ita ma le le lelei. O lenei mea e matua moni lava mo vevela vevela ma ketchups. O le tuufaatasiga o nei oloa e aofia ai le vailaau ma le tele o taimi, faʻatoʻaga ma faʻamalosia atili, lea e matua faʻasaina.

E faʻasaina faʻasaina le paluga Tomato. Faʻatau faʻatau i se faleoloa, aua o loʻo aofia ai le faʻamaʻi. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i le laasaga o le toe faʻaleleia, e mafai ona e faʻaaogaina le palanikeke i sina vaega itiiti.

Tuua Lau Faamatalaga