Turmeric mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 Tisuka

Pe a maʻi se tagata maʻi i le maʻisuka, o lona uiga e le gata ina manaʻomia e ia togafitiga faʻapitoa, ae ia suia foi lona ituaiga olaga, tuʻu le masani masani ma faʻalauiloa mai mea fou i ana meaʻai. E tele naua togafitiga faʻalapotopotoga e fesoasoani e faʻafetaia ai le faʻamaʻi ma faʻafaigofie lona ala. O le mea lea, o le gasegase i le maʻisuka ei ai sona aafiaga lelei i le tino, e pei ona fai mai le tele o endocrinologists ma nutritionists.

Aisea e lelei ai turmeric

Ua faʻaaogaina mea aoga o le eletise talu mai aso anamua, o lea la ua avea lenei tau ma mea sili ona lauiloa i le taumafa a le tele o tagata. Aemaise lava, o lona faaaogaina e aoga foi mo le maʻisuka ituaiga 2. O nisi nei o ana taga:

  • faʻasaʻo le mamafa
  • faaleleia atili le puipuiga
  • faʻaitiitia le cholesterol ma tau ai atherosclerosis,
  • puipuia le tino mai le malulu,
  • faʻamalositino le fatu cardiovascular system.

I le vevela vevela, o faʻamalologa faʻapitoa foi o loʻo taoto i le aʻafiaga o vailaʻau. A aunoa ma le faaleagaina o le microflora o le intestinal, e faaleagaina ai siama faʻaleagaina, aveesea le mumū. O le masani foi e faaitiitia ai le manao e ai meaʻai gaʻo, o lea e faʻaaoga ai i meaai mo le paʻu o le mamafa. Mo le fofoina o le maʻisuka, o le tuufaatasiga o le turmeric ei ai lona aoga i le mafaufau o le tino i le inisalini, o lea o le oloa ua faailoaina mo soo se ituaiga o suka suka.

E le gata i lea, curcumin ma suauu taua, lea e fuafua ai le tuufaatasiga o le vevela, susunuina le glucose ma gaʻo, ma faaleleia atili ai le tulaga o le maʻisuka. O le isi itu o le oloa e mafua ai le faʻaalia o faʻalavelave faifaipea, aemaise lava, atherosclerosis, faʻamaʻi, maʻi paʻu.

I le faʻaopoopoga i curcumin ma suauu taua, o loʻo iai vitamini o vaega B, K, E ma C, o elemene e tele ma isi vaega. E faafetai ia i latou o le auupega e matua taua tele

Tausaga o le faʻavasega

O le mea moni, afai o lenei mea manogi e tele naua aafiaga lelei, o le tele o le maʻisuka e fiafia i le auala e ave ai le paluga ina ia maua ai le maualuga o le malosi e aunoa ma se afaina i le tino. Ma e moni, o loʻo i ai nisi tulafono mo lona faʻaaogaina.

Muamua, mea vevela, faʻamafaʻi, namamona - o mea manogi nei e iai se tofo faʻamaonia, o lea e mafai ai ona e aveina na o ni nai mea laiti. Ma afai e tausia le maʻisuka i gasegase e maua i le gastrointestinal tract pathologies, e tatau ona ave na o le vailaau pe a uma le fautuaga a le fomaʻi.

Curcumin e sili ona lelei le tuufaatasiga o le toto, aveesea le cholesterol sili atu mai ai. Ma ona o le faaleleia atili o le toto, o le gaosia o le toto mumu ua faateleina ma o le numera o platelets ua faaitiitia, lea e taua tele mo tagata gasegase ei ai le atherosclerosis. Ae afai o loʻo iai i le tagata maʻi ni faʻafitauli i le totoina, e tatau ona ia faʻaogaina le paluga ma le faʻaeteete.

Vaʻaia lelei taua ma toxins, slag, mea leaga, o lea e fautuaina ai mo le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o vailaʻau malolosi, vailaʻau faʻamaʻi, ma togafitiga umi o le maʻisuka. Turmeric ma le tele o isi mea manogi e maua ai se aafiaga malosi malosi i luga o le maʻisuka:

  • faaitiitia le suka i totonu o le tino,
  • faamalosia le tino atoa,
  • e mafai ai e oe ona vave tali atu i faʻamaʻi autu,
  • faʻatapulaʻa le lamatiaga o faʻafitauli faigata,
  • faʻaitiitia le ono mafai ona maua ei latou e faigofie ona maua i le maʻisuka.

Faʻalavelave faʻaʻeseʻese-faʻafitauli ma Turmeric

E pei ona e iloa, o le maʻisuka e leʻo iloa na o oe, ae o loʻo i ai faatasi ma isi faʻamaʻi e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le igoa o le maʻi gasegase. E le o se mea aupito sili ona taua i lo latou faʻatulagaina, o le atuatuvale o le faʻamalosia, o lona uiga, o le solia o le paleni masani i le va o aafiaga leaga o meaola o le okesene faʻamalosia ma le malosi o le antioxidant.
Turmeric o le antioxyidant sili ona malosi, o lona uiga, e faʻafefe ai faʻamaʻi o le okesene, kulimi malolosi. E feteenaʻi ma le faʻamalosia o le lipid, toe faʻaleleia ai le tulaga masani o le tino, e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi pipisi.

E faʻafefea faʻavaveina e le siama ia faʻaʻauʻau autu o le maʻisuka

E pei ona uma ona taʻua, o le faʻavaivai e faʻaititia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le tino. E le gata i lea, o le aʻafiaga e matua malosi lava e le tatau ona aʻafia ai ma isi vailaau o le suka, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le pa'ū tele i le maualuga o le suka ma isi faʻafitauli.

O lona lua aʻafiaga o le puipuia lea o le dyslipidemia o le maʻisuka. O se tulaga faʻaleaga lea e aofia ai le tele o le gaʻo i totonu o le toto, lea e mafai ona mafua ai le afaina tele o le paʻu poʻo le fatu fatu. O suʻesuʻega e faʻaalia ai curcumin, maua mai i meaai, faʻaitiitia ai le toto i gasegase e maua i le maʻisuka, lea e puipuia ai le faʻaalia o le dyslipidemia.

Faʻaaogāina o lenei taumafataga e pei o le maʻisuka puipuiga

O le maʻisuka ituaiga 2 e le tupu pe vave foi ona togafitia, e matua taua lava le mulimuli i le olaga sao, ae le o le solia o le meaai na faatonuina e le fomai, ma ave ni vailaʻau. E le gata i lea, o le tele o le eletise e pei o se taumafataga o le a matua faʻaleleia atili ai le togafitiga.

Sa suʻesuʻeina e saienitisi pe mafai ona avea le palatini e avea ma auala e puipuia ai le amataina o le maʻisuka. O faʻamaumauga na maua na fautua mai ai o curcumin o loʻo iai i mea manogi e iai sona aafiaga. O le mea lea, o le tasi vaega o tagata e sili atu i le 35 na tuʻuina atu i le 250 mg le falakone i aso uma, ae le o le isi. O le mea na muamua, i le tulaga tele lava, i le mavae ai o se taimi patino, e leai lava ni faʻafitauli o le maʻisuka. I le vaega o le pule, o ia tulaga e masani ona faia.

Faʻaiʻuga

Afai o le maʻisuka e umi se umi (10-20 tausaga), o faʻafitauli e masani lava ona tulai mai le manaoga e togafitia. O le mea sili ona taatele o faʻamalosi fatu cardiovascular, atherosclerosis, faʻaleagaina o vaʻa laiti, taʻavale, maliu o le fatu fatuga, faafitauli o le vaʻai, faʻaleagaina o le fale, ma isi.

Sa faia e le au saienisi Thai se suʻesuʻega uumi. Latou te iloa o le faʻaaoga soo o curcumin e taofia ai le fausiaina o nei faʻafitauli, ma afai ua uma ona faʻaalia, e faʻamalosia ai a latou faʻaʻailoga. O le Spice o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻapitoa i le tau faasaga i pathoces o toto toto ma fatuga.

O le a le metotia e faʻaaoga ai le taumafa i meaai?

E taua tele le aua le faʻaaogaina i le vaitau. Fautuaga tuʻuina atu:

  • 3 g - mo le gaosi i ni fasi aʻa,
  • 3 g - mo aʻafia mai le paʻu o le paʻu,
  • 0.6 g i le aso mo le paʻu ua faatau atu i faleoloa,
  • 90 mataua mo le maua o suavai,
  • 30 matūa mo le tincture (4 togi i aso uma).

Sauniuniga saogalemu

Talu ai ona o le meaola e iai le aafiaga o le hypoglycemic, e le tatau ona faʻatasi i le taimi lava e tasi ma fualaau oona e tutusa lelei.
O mea aoga o le mea manogi e mafai ona faʻaleleia ai le toto, o lea e le tatau ona ave muamua aʻo leʻi taoto. O le Turmeric foi ua faalumaina i le maitaga ma le lactation.

E le tatau ona e taumafaina le taumafataga mo tagata o loʻo tauivi ma le maualuga maualuga o le gaʻo i le gastrointestinal tract, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi i cholecystitis.

Turmeric Recipes

O le mea moni, i le kukaina, e tele suʻega e faʻaaogaina ai lenei mea manogi. Ae e le manaʻomia le kukaina o se meaʻai e faʻatau ai mea manogi. E mafai ona e tataina lauti masani. O le fua o loʻo i lalo: 2 tbsp. spoons of turmeric, se kuata o le sipuni o le kinamona, 3 laulau. punetini o le keke uliuli, 3 fasi apa o le faʻaogaina.

E masani ona faaopoopo i le lauti, le meli poo le kefir. Turmeric ma le meli o se togafitiga lelei. Ua saunia lea e pei ona taua i lalo: ua sasaa le turmeric i vai inu, ona tuu ai lea o le sukanamon, o le togafiti ma le lanu uliuli iina. O le oloa e gaosia ma faʻafefiloi faʻatasi, ausia le laugatasia, pe a uma ona faʻamafanafana ma fefiloi ma le kefir poʻo le susu ma le meli. E taua tele le aua nei togi le meli i le vevela. Faʻaaoga faʻasaina masani faʻalua i le aso i totonu o se ipu malamalama.

Afai ei ai ni paʻu o le paʻu e mafua mai i le maʻisuka, e faia se masini o le gasegase. O le oloa o loʻo i ai sona malosi mamana, faʻafefea faʻasolo o le mumu, faʻamalolo le paʻu.

O le mea lea, e mafai ona 'ai lelei le maʻisuka i le maʻisuka, aua o lenei oloa e aoga tele i le tino. E faʻavasegaina le kulūkose, e mu ai gaʻo tele, aveesea le cholesterol, ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻi. O le oloa e tatau ona faʻaofiina i totonu o lau taumafataga autu, ae muamua atu, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi, aua o loʻo i ai nisi o tulaga e le manaomia ai le vevela.

E lelei le siama mo le maʻisuka?

O faʻamanuiaga autu o le faʻavevela i le maʻisuka o lona aʻafiaga lea. O le igoa lona lua o le faʻatoʻaga o le saffron Indian.

Sa faʻaaogaina le vaitau mo le tele o seneturi i togafitiga Ayurvedic ma Saina. E faʻamautu ai le gaogao ma le gaioiga o le ate, o loʻo i ai ni mea e le faʻaleagaina. E taofia ai le taofiofi i luga o le matala o manuʻa ma tape ai siama.

Suesuega i rati ua maeʻa, faʻamaonia le faʻaitiitia o le suka i le toto ma le mumu. E faʻaitiitia ai foʻi le gaʻo o le tino.

  • E taofia le gaʻo gaʻo i le ate. Ua maua e tamaʻi le mamafa o lona mamafa.
  • Faʻafesoʻotaʻi le gaioiga a le aufaasālalau mumusu. O lenei gaioiga e faʻagesegeseina ai le tele o faʻafitauli o le maʻisuka, lea e taʻavale ai le mumū o se matafaioi.
  • Turmeric i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini e ala i le fesoasoani ile insulin e ulufale atu i sela.
  • Puipuia gaʻo peta e gaosia ai hormoni. O le tele o suʻega ua faʻaalia ai ua televavave lo latou ola nai lo kio na le 'aina le manogi.
  • Fesoasoani i fatugaʻo. Toe faʻafoʻisia le gaioiga o le tino, faʻamaonia le maualuga o le creatinine ma le urea i totonu o le toto.
  • Faʻatasi ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o le meaʻai e faʻaaogaina uma ai faʻalavelave i le endocrine polokalama. E faʻateleina ai le faʻamālōloina o le paʻu i le amataga o le gangrene development.
  • O le taliaina o le saffron Indian e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fausiaina o faafitauli i le cardiovascular, faʻaleagaina gaʻo ma aʻa.
  • O se mea faʻapitoa masani. E le mafai ai ona faʻaogaina paʻu toto.
  • Feteenaʻi ma le kanesa. O le saffron Indian e taofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi, e malosi tele i le kanesa o le susu, susu, manava ma le paʻu.
  • Faʻaleleia le faʻafefeteina ma le gaogao gaogao. O se faʻaleleia lelei o le faʻavasegaga mo tagata ei ai faʻafitauli e taʻua o le gastroparesis.

O se tagata maʻi na te aveina le siama mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e le gata o aoga, ae e afaina ai foi le mea manogi. O le saffron Initia e le lelei ona gauaʻi. O le tele o aogā o le faʻavasegaina e faigata ona maua, ma vave ona alu ese.

O le mea lea, e fautuaina e faʻaaoga le paʻu paʻu i le taimi e tasi. O loʻo i ai le pepa uliuli, lea ei ai se vailaʻau e taʻua o piperine.

E afaina ai le galueaina o totoga o le gastrointestinal tract. Ae ui i lea, e le o taimi uma e mafai ai ona ave i le maʻisuka. E mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o gastritis, o foliga vaaia o le afaina o pepe ma le malosi. O le mea lea, e taua le faʻafesoʻotai o se fomaʻi aʻo le i inu pulu mo le maʻisuka.

Turmeric ma le maʻisuka ituaiga 1

O lenei ituaiga o maʻisuka e maua pe a osofaia e le insulin-synthesizing sela i siama o le tino puipuia. O togafiti faʻamaʻi faʻamaonia e mafua ai le oti o se tasi o sela o le tino. Turmeric i le ituaiga 1 o le maʻisuka e osofia le mumu.

E tuʻuina atu lenei faʻatasi ma le faʻavaeina o interleukins 1.2,6,8, TNFα, fefesoʻotaʻi y, faʻapupulaina le faagasologa o le mumū. O nei cytokines o loʻo gaosia i siama tino ma saofagā i le atinaʻeina o le inisalini.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

E tatau ona e iloa pe mafai ona 'ai le kulumu i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O lenei mea manogi e fautuaina mo le faʻaaogaina ile maʻisuka ituaiga 1. E taofia ai le gaosia o interleukins 1,2,6,8, TNFα, vafefelo γ faaitiitia le gaioiga o enzymes ma proteins e faʻaosofia ai le atinaʻe o le mumū.

Turmeric ma le Matu 2 Tisuka

Turmeric mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele. O lenei mea manogi e fesoasoani e aveesea ai le mamafa e ala i le faʻaitiitia o le cholesterol leaga ma le naunau mo meaai leaga. O le saffron Indian e faʻaleleia ai le gaosia o le hormone ma faʻaleleia le gaioiga o le tino.

Turmeric i le ituaiga 2 maʻisuka faʻatasi i le taimi lava e tasi faatasi ai ma togafitiga o meaʻai ma gaioiga faaletino e mafai ai e oe ona pulea le kullukose, o iloiloga lelei e faamaonia ai lenei aafiaga o le faʻavasega. I le aluga o taimi, o se faʻaitiitia o le inumaga o le inisalini e mafai.

E faʻamalosia le toto le faʻaaogaina o le kulukose e le tino. Galuega e avea o se faʻamaʻi masani. E faʻaitiitia ai le tiga o le neuropathic i le faʻasaina o le gaioiga o le anti-inflammatory protein.

Turmeric mo le maʻisuka e mafai ona togafitia i le teas. O mea manogi manogi e faʻaopoopoina i le vasega muamua ma le lua.

E faʻaaogaina foi i vai vailaʻau. Ae ui i lea, e tatau ona e faʻatasi ma lau fomaʻi le auala e ave ai le siama mo le maʻisuka ituaiga 2. A leai, o loʻo i ai le avanoa e faaleagaina ai le tino.

O loʻo i ai ni fualaʻau faapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le siva.

Lisi laulamu

O le aveina o le saffron Indian mo le maʻisuka e mafai ona avea o se sua fou. O se suauu fuālaʻau o le a faʻapipiʻi le tino i vitamini aoga. O suavai suamalie fou e fesoasoani i polokalama uma e galue atoatoa.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Mo le faia o se taumafataga, o le a e manaʻomia le kukama, seleni, kapisi, kāloti ma beets, 2 cloves of garlic and a pinch of Indian saffron.

  1. Saunia le ¼ lita o le suka mai fualaʻau taʻitasi. E totoe le sua pia i le pusaaisa mo le 2 itula.
  2. Faafefiloi sua suamalie fou, faaopoopo le kesi ma le saffron Indian.

O le inu i se fualaʻau manogi e fautuaina mo le 14 aso. Ave i le taeao se afa afa itula ao leʻi faia le taeao.

Milkshake

Ina ia saunia ni fesoasoani se lua mo le maʻisuka, e te manaʻomia le 2 tsp. Saffron Indian, 100 ml o le vai, 2 ipu susu gaʻo (mo tagata e ola ai - soya), 2 tsp. popo niu ma le meli.

  1. Ave se tamai atigipusa, vai vevela.
  2. Liligi le saffron, kuka mo le 7 minute.
  3. Liligi 500 ml o le suāsusu ma le suāuʻu popo i le taimi lava e tasi.

E faʻafefea ona inu le pamu i le maʻisuka: i luga o se manava gaogao poʻo le taimi e te momoe ai. O le togafitiga e 20-40 aso. Toe faia togafitiga 2 taimi i le tausaga.

E mafai ona e teuina se paluga i totonu o le pusaaisa, ae sili atu le kuka i se mea fou i aso uma.

Pudding o meaʻai

O le a e manaʻomia: 1.5 kilokalama o pipi tipi, 5 fuamoa, 3 aniani, pata, otaota, mea manogi e tofo, ⅓ tsp Saffron Indian, kirimi oona - 300 gr.

Faʻaaogāina o meaʻai mo le maʻisuka:

  1. tipi le sukati ma aano o manu i ni vaega laiti,
  2. fulu i totonu o se pani seia oʻo i le auro lanu enaena i totonu o le suāuʻu manogi,
  3. manaia le aano o manu, tuu i totonu o se meaola,
  4. faaopoopo mea o loʻo totoe,
  5. kuka i le ogaumu: 50 minute ile 180 ° C.

Aua le faʻaoga mo le faʻamaʻalogaina o le maʻi gaʻo, faʻamaʻi faʻaoʻo mai le gasegase ma fuafua i le talo.

Hamati ma fualaau faisua

O le a e manaʻomia: 1 ata talo, kapisi Beijing, ham, fuālaʻau manogi mo laei, 1 le aisa ma le 1 tsp. Saloni Initia.

  1. ◊Oti tipi i ni fasi vaega po o ni fasi ie manifinifi. Lava 100 gr.
  2. Aluga i afa mama, tipi le kapeti, ata pepa pepa.
  3. Faʻafefiloi mea uma, masima ma faʻaopopo le saffron.
  4. Taimi i le fuālaʻau manogi.

Faaopopo pepa ma laau pe a manaomia. E mafai ona e 'aina le salati mo le taeao po o le aoauli. Mo se maʻisuka, e mafai ona avea ma se meaai lelei lelei.

Contraindications

O mea manogi lelei e le afaina ai aʻafiaga pe afai e faʻaaogaina i le fua fautuaina. Ae ui i lea, o le mea manogi e tele na faʻailoga.

  • tausaga e oʻo atu i le lua tausaga
  • maʻitaga ma lactation,
  • gallstone faamaʻi
  • hypoglycemic condition,
  • maʻi faʻasolosolo o le gastrointestinal tract (ulua, hepatitis, pyelonephritis),
  • o meaʻai manogi e faʻasalaina i tulaga faʻaleagaina e tasi lea e faʻaaogaina ai le anticoagulants (leukemia, anemia, thrombocytopenia, diathesis hemorrhagic, stroke, faʻaleagaina ogaoga o le ate ma fatuga, tali mai).

Turmeric ma le kinamoni mo le maʻisuka e aoga tele i le suʻega fautuaina e le fomaʻi. Afai e sili atu le aofaiga ua faatonuina, o le ate ole suega o le ate atonu o le a le afaina, tuumamaina, le faia o le tino ma le toto o le uterine, taoto ma le manava.

Sa faʻamaonia le saffron Indian e fesoasoani i le maʻisuka. O le meaʻai e faʻamautuina ai le suka ma faʻaaogaina ai aʻafiaga o soliga i le endocrine.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga