Cholesterol i fuamoa moa: aofaʻi i le yolk

Fuamoa - o se oloa tatou te 'ai i se mamā, kuka kuka, ma faʻasaga i totonu o vaega o meaai autu i le ituaiga o sauʻai, o le faavae mo le paluga. O fuamoa ua masani tele ia i matou e le mafai e se tasi ona mafaufau e uiga i le tele o tala fatu ma mea moni (aemaise lava le fesootaʻi i le maualuga o le cholesterol) faʻataʻamilo i lenei oloa.

Matou te le mafaufau pe o loʻo gauaiina e le tino pe teenaina; matou te le matauina foi. E tusa ai ma suʻesuʻega a saienitisi, e mafai ona fai mai i le tele o tulaga, o lenei oloa o loʻo gauaiina e tagata e 97-98%, o tuusaunoaga o le le faʻamaoni i le tino o le yolk po o le protein, o lona uiga, o le 'ai o fuamoa e le talafeagai.

E tele auala e 'ai ai fuamoa. Le tele e le fautuaina e fomaʻi: inuina fuamoa fuamoa e aunoa ma le tuʻuina atu ia i latou e vevela togafitiga, ona o loʻo gauaʻi ma sili atu ona mamafa i le gastrointestinal tract. I le tulaga lelei, e tatau lava ona e faʻaogaina fuamoa kuka: kuka, falai, poʻo se vaega o le vasega lona lua.

O le taumafaina o fuamoa fuamoa e mafai ona oʻo atu ai i se maʻi ogaoga pei o salmonellosis.

O le cholesterol o le faʻamaonia lea o le mea moni. Ae ui i lea, o saienitisi ma fomaʻi e faapea o le saʻo le faaaogaina o fuamoa i meaʻai e le avea ma faʻalavelave i le tino i foliga o le lapisi, faateleina le cholesterol poʻo le faʻaputuina o paʻu i puipui o toto toto. O le kulukosela o le suauu e faʻapipiʻiina i mea e manaʻomia mo le faʻaogaina o le meaʻai fualaʻau: lecithin, choline, phospholipids.

E mafai ona fai mai o le tele o le cholesterol i fuamoa e le afaina tele ai le tulaga o le soifua maloloina o se tagata ma mafai ai ona e faʻaaogaina lenei oloa e aunoa ma le fefe i le cholesteremia.

Cholesterol i Ui

E tasi le moa moa e aofia ai le 180 mg o le cholesterol, lea e tusa ma le 70% o le faʻaoga i aso taitasi. O le fesili e tulaʻi mai: "O le cholesterol i ni mea matautia?" Fai mai fomaʻi o le cholesterol i fuamoa e le afaina ai le tino o le tagata. E matua sili atu ona lamatia o oloa e aofia ai gaʻo susu ma gaʻo tumu, lea e sili atu le leaga o le tino nai lo le cholesterol.

O le mea moni, o le faʻaaogaina o fuamoa o le a le taʻitaʻia ai meaʻai, seʻi vagana ai, e moni, e iai lau faʻamaʻi faafomaʻi mo le aofia ai o lenei oloa i au meaʻai. O le tele o le cholesterol e maua mai i meaʻai e te 'ai ma fuamoa, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le' aiga o le taeao: fuamoa faʻasusu i le puaa, soisi, ham. O fuamoa moa latou te aofia ai le cholesterol e leai se lamatiaga.

O cholesterol uma i fuamoa moa e faʻapipiʻi i le isu. E tusa ai ma le au saienitisi, e tusa ma le 180 mg o lenei vailaau, lea e toetoe lava a aofia atoa ai le masani o le cholesterol e tatau mo le tino o le tagata. Ae ui i lea, aua nei galo e uiga i le talafeagai o tapulaa i le faʻaaogaina o lenei oloa, o le solia o lea mea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le mafaamatalaina:

  1. o le masani i aso uma o le taumafa o le cholesterol mo se tagata soifua maloloina o le 300 mg poo le tasi ma le afa o fuamoa moa, e le tatau ona sili atu i ai, talu ai o le soona fai o le tino ma le cholesterol e afaina ai le tele o faiga,
  2. tagata e maua i le maʻisuka poʻo le toto maualuga o le cholesterol maualuga e le fautuaina e faʻaaogaina le silia ma le 200 mg o lenei vailaau i le aso, o le. o le masani e tasi le moa moa.

Afai o loʻo e fefe pea o le tele o le cholesterol e mafai ona afaina pe mo au lava mafuaʻaga e te le manaʻo ai e ai, e mafai ona e faʻaaogaina na o paletini mai fuamoa moa - latou te le o iai le cholesterol. O le mea moni, o se omeletini po o se fuamoa ua gaosia e aunoa ma se mea oona o se mea e le masani ai, ae o se omeletoa e aunoa ma ni yolks e foliga mai e le itiiti ifo le fiafia nai lo i latou.

Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻaaogaina o fuamoa moa, ona le fautuaina lea e fomaʻi e sili atu i le fitu vaega o le vaiaso e faʻaaogaina ai: o loʻo kuka pe faʻapipiʻi i se saumalie i totonu o le ipu autu.

Quail Egg Cholesterol

Afai e te manatu o fuamoa o salu ma cholesterol e le fetaui, ona e matua sese lava lea. E ui lava i la latou laʻitiiti, latou te le maualalo ifo i le moa i le cholesterol, o lenei mea e sili atu nai lo latou.

O le faʻaaogaina o fuamoa o le sipili o se oloa tumau i lau meaʻai, o se mea e sili atu ona feteenai. I le isi itu, o le cholesterol o loʻo i totonu o le sulugatiti, i le tele o mea, ei ai sona aafiaga leaga i le tino. Ae i le isi itu, faatasi ai ma le cholesterol mai le kulimi fuamoa, o le leite e ulufale i totonu o le tino, lea e taofia ai le fausia o pusa o le cholesterol. O se oloa faʻapena lea e faʻapipiʻi tutusa mea faʻafeagai, o lea la, ao le i faʻamalamalamaina fuamoa o salu i lau meaʻai, ia mautinoa o se tuufaatasiga o mea o iai e le afaina ai lou soifua maloloina.

Afai e faʻatusatusa le 10 kalama o fuamoa o le salu ma le numera tutusa o moa, ona latou faʻasoa lea mo le 60 mg ma le 57 mg o le cholesterol.

I fuamoa moa, e pei o le moa, o le cholesterol e faʻapipiʻi i le isu, o lea e mafai ai ona e 'ai ma le saogalemu i meaʻai e aunoa ma le fefe i le tele o lenei mea i le tino. Peitai, e faavae i luga o suʻesuʻega a saienitisi, matou te matauina o le aofai o le cholesterol e oʻo lava i le isu, e na o le 3% o le aofai o le aofaʻi o aso. O le mea lea, e mafai ona e ai fuamoa moa mo meaai, e aunoa ma le fefe mo le totoina o le cholesterol toto.

Afai tatou te talanoa e uiga i le masani o le faʻaaogaina o fuamoa o salu, ona oʻo lea i le vaiaso e le tatau ona sili atu i le sefulu vaega ina ia aloese ai mai taunuuga le lelei e pei o le faateleina o le cholesterol toto.

Contraindications

E pei ona taʻua muamua ile tele o taimi, mo fomaʻi poʻo isi faʻamatalaga, e mafai ona faʻaseseina oe i fuamoa. E tatau ona e vavaeeseina i latou mai lau meaai pe afai:

  • o loʻo iai sou cholesterol maualuga - i lenei tulaga, o salu, ma fuamoa moa, ma o le cholesterol o loʻo i ai e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi tuga e fesootai ma le fatu ma toto,
  • afaina i le oloa,
  • ua maua oe i le maʻisuka - ona 'ai lea o fuamoa e matua faateleina ai le avanoa e atiaʻe ai le fatu fatu poʻo le stroke (toe foʻi ona o le tele o le cholesterol oi latou),
  • e le o aʻafia e lou tino meaola o manu - o le faʻaaogaina o salu ma moa moa ma o lenei faailoga e faʻasaina,
  • o le ate ma le fatu gaioiga.

Faʻaeteete i lou soifua maloloina: e le sili atu foi le cholesterol, poʻo le porotini na faʻaumatia e le tino, poʻo le lamatiaga o le mauaina o pusa cholesterol e aoga ai fua o le 'aiga o le taeao ia e faʻaaogaina.

Le aoga ma le vevela o fuamoa

E le o mea uma e maua mai i le natura moni na matua atoatoa lelei, o lea e tatau ai ona e talanoa e uiga i aoga ma mea lamatia o fuamoa moa.

  • O le lanu paʻepaʻe o se polotini atoatoa, lea e tele taimi e sili atu ona taua nai lo mea e maua i aano o manu ma meaʻai susu. O le mea lea, e tatau i le lagolago o meaai mamatini ona suia le paluga ma le susu ma fuamoa fuamoa moa i a latou meaai. O le leai o sekene cholesterol i sea ituaiga taumafa e le afaina ai le tino o le tino i soo se auala, talu ai e mafai ona maua le aofaʻi o le cholesterol e tatau mo le ola e tutoatasi.
  • E i ai i le namu ni meaʻai, lea e manaʻomia mo le tuusaʻoina o meaola o le faiʻai ma le fausiaina o hormones sex.
  • O le kulimi o le falala o loʻo aofia ai le tele o vitamini D, e aunoa ma le faʻaogaina o le calcium i totonu oo tatou tino.
  • O le uʻamea i fuamoa moa e fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi cardiovascular ma faʻamaʻi.
  • O le lithithin o loʻo i totonu o le isu o loʻo i ai se aoga aoga i le ate, faʻaleleia mafaufauga ma mafaufau mafaufauga, i nisi itu e faʻaitiitia ai le leaga o le cholesterol i le tino.
  • O loʻo i ai le faʻasologa i le isu, lea e fesoasoani e puipuia ai le tuputupu aʻe o le ola.
  • O le isu o loʻo i ai foʻi le lutein, lea e fesoasoani e aloese mai faʻafitauli i le mea faitino.
  • I le taimi o le maitaga, o fuamoa e aoga mo la latou mea maualuga i le gaʻo siama, lea e fesoasoani i le atinaʻe lelei o le faʻaoga o le fetal.

O lapisi o le kulimi e mauʻoa i le calcium. O fomaʻi fautuaina tagata i le le atoatoa o lenei elemene e faʻaaoga le atigi eleele ma le citric acid mo le 20 aso faalua i le tausaga. O ia ituaiga o gaphylaxis e sili ona aoga mo tamaiti laiti lea o loʻo amata ona faʻamalosi ai le ivi o mea.

  1. O le i ai o siama Salmonella i totonu ia i latou, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se faʻamaʻi maʻi - Salmonella. Ina ia taofia i latou mai le mai, fufulu ou lima pe a uma ona e tago i fuamoa ma aua neʻi 'aina i latou pe le lelei saunia.
  2. O se aofaiga tele o le cholesterol (silia ma le lua vaetolu o le masani masani a le tagata masani i totonu o le tasi ola). Talu ai o lenei fesili o loʻo faʻaauau pea le fefinauai, ia manatua o oe e le tatau ona i ai ni faʻailoga ua tusia i luga. Afai oi ai, ona aveese lea o le kulimi mai le meaʻai, lea e aofia uma ai le cholesterol ina ia faʻaitiitia ai le leaga o lou soifua maloloina.
  3. O le soifua maloloina o le tuʻuina o namo e masani lava ona tausia i luga o vailaau faʻamaʻi, lea e aʻafia ai foʻi fuamoa, o le mafuaʻaga lea e mafai ai e le tino o le tagata, ona maua i totonu o lenei fomu, le faʻalavelave faʻafuaseʻi o microflora, faʻaitiitia le teteʻe i faʻamaʻi ma faʻaitiitia le ono mafai ona maua i vailaau faʻasaʻi mai fafo.
  4. Nitrates, pesticides, herbicides, metals mamafa - o nei mea uma, felelei i luga o le ea poo i totonu o le fafaga, e faʻapupula i le faʻapipiʻiina o meaola ma tuʻu i totonu o fuamoa. O le i ai o nei vailaʻau pe a faʻatusatusa i le lauiloa o le cholesterol e faʻaaogaina ai se mea masani i se vailaau moni.

Aʻo leʻi faʻatau fuamoa moa, e sili atu le lelei e faʻamautinoa ai e ofoina atu e le gaosi oloa se mea moni na e maua, ma e le o tupu i le kemisi. A leai, o le ae le mafaufau e uiga i le tele o cholesterol, ae o le mea e sili ona leaga ai mea taumafa. O le faʻaogaina o mea o loʻo faamatalaina i luga e masani ona tusia i luga o le afifiina ma fuamoa.

Mea leaga:

  1. E feteenai ma manatu sese, o fuamoa o salu e mafai foi ona avea ma avega o salmonella, ia mulimuli i tulafono uma o le tumama ma le vevela e aloese mai le salmonella.
  2. I nisi o ituaiga o cholecystitis, o le cholesterol o loʻo i totonu o le yolks e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi, o lea la e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi tuʻuina atu fuamoa o le quail i lau meaʻai. Masalo o lau kululalala maualuga e le faatagaina le faʻaaogaina o lenei oloa.

E pei ona i ai i le mataupu na muamua atu: aua le faʻaaogaina. E leai se mea e faʻaleagaina ai lenei oloa, e tusa lava po o le a le aoga e foliga mai ia te oe. Cholesterol i fuamoa e le o se mea na faia, ae na faʻamaonia, o lea ao leʻi faʻaaogaina, ia toe mautinoa o le a le faʻaleagaina oe e le meaola po o le cholesterol mai le kulimi.

I le faaiuga, ou te toe manao e toe faamanatu atu e leai se panacea mo mea uma i lo tatou lalolagi. O oloa taʻitasi e faʻapipiʻi uma mea aoga ma mea leaga, ia paleni lau meaai ina ia paleni e le tasi le isi. Afai ei ai ou faafitauli i le cholesterol, e sili ona lelei le feutagai ma lau fomaʻi. O le a ia filifilia oe se meaai lea o le ai ai sina leai se cholesterol.

Manatua o le le taliaina o lenei vailaau mai fafo o le a le mafua ai ona i ai ni aʻafiaga: e mafai e le tino ona maua le aofaiga o le cholesterol e manaʻomia mo le soifua maloloina lelei.

Manatua faʻailoga ma faʻasalaga talafeagai. Ia soifua maloloina!

Quail Egg Cholesterol

E tusa ai ma fuamoa o salu, o le tulaga iinei e sili atu foi. O fuamoa moa e aofia ai le itiiti ifo o le cholesterol nai lo fuamoa moa. O lenei mea ua faʻamautuina i lalo ifo o le 14%, ma le moa e tusa ma le 11%), o se punavai o le cholesterol.

O fuamoa o le seleselega e fautuaina ina ia 'ai e tusa lava pe matutua tagata ma fatu ma faʻamaʻi pipisi. Mo lenei vaega o tagata, o le faʻaaogaina o meaai e maua i le cholesterol e tatau ona faatapulaaina.

Vagana ai leo fuamoa o moa e aofia ai le tele o faʻamalosia (minerale ma vitamini) ma le itiiti ifo o le cholesterol, lea e le mafai ona taʻua e uiga i fuamoa moa. ae o le a le moni o le faʻamatalaga e faapea, o le ofa o fuamoa ma le maualuga o le cholesterol e fesoʻotaʻi, e mafai ona e mauaina i la matou 'upega tafaʻilagi.

O le mea lea, o fuamoa o le salu e sili atu le lelei nai lo o se moa.

Faamolemole ia maitauina o fuamoa o salu e mafai ona 'aina e tusa lava pe leai, e aunoa ma le fefe e fai se konekarate faʻamaʻi pipisi pei o salmonellosis.

Egg Benefits

O lenei oloa e aoga tele.

  1. E tusa ai ma a latou mea taua, o fuamoa o loʻo i luga o le tulaga tutusa e pei o le caviar mumu ma le uliuli.
  2. E tasi le fuamoa atonu e avea ma sui mo le tasi ipu malamalama o le susu poo le 50 kalama o aano o manufasi.
  3. O le aoga o fuamoa moa e le itiiti ifo nai lo le taua o le porotini o le susu ma le pipi.
  4. O fuamoa o se meaʻai, meaʻai lelei, pei o le cod, mo se faʻataʻitaʻiga.

O le eseesega i le va o fuamoa ma le tele o isi mea e maua mai, o le toetoe lava a maeʻa uma (e tusa ma le 98%), e toʻafia latou e le 'aina. Ae na o lenei mea e faʻaaogaina i fuamoa ua kukaina lea na faʻaaogaina le vevela o togafitiga. O fuamoa moa i totonu o le tino e le lelei le gauai.

O le kalori o le fuamoa o fuamoa e fuafuaina tele e protein ma gaʻo. 100 kalama o fuamoa e aofia ai le 11.5 g o le gaʻo ma le 12.7 g o le porotini. Talu ai o gaʻo e toetoe lava faalua pe sili atu le maualuga i le kalori e avea ma puipuiga (9.3 kcal i le 4.1 kcal), o le aofai atoa o kalori o fuamoa e 156.9 kcal.

O le tele o calories o loʻo i totonu o gaʻo. fuamoa e mafai ona fautuaina mo le maʻisuka, o lea o le a le mafai ona faʻamaonia le aoga o lenei oloa.

O le tele o gaʻo ma le cholesterol i lenei tulaga o loʻo i totonu o le kulimi moa, ma o le palatini e tele lava i le popo. O koniteʻa o le carbonate e toetoe lava a leai ni fuamoa.

E taua le iloa o le 'aina o fuamoa saʻo e ono afaina ai oe i se maʻi matautia o le intestinal - salmonellosis. I le taimi o le vevela o togafitiga, e mate ai salmonellosis pathogens, ma o fuamoa moa mata o se punavai o lenei maʻi e lamatia ai le ola.

O faʻapogai autu o lenei faʻamaʻi o:

  • maualuga le vevela o le tino
  • afaina ai le palapala
  • vili
  • manava manava

Afai e te le tuʻuina atu fesoasoani faʻafomaʻi i le taimi, ona oʻo mai ai lea o se taunuʻuga leaga.

Salmonella e mafai ona tumau i totonu o le atigi, o le mea lea e oʻo lava i le fufuluina lelei o fuamoa aʻo leʻi 'aina i latou i le tulaga masani e le faʻamautinoa le puipuia mai faʻamaʻi. E ui lava e tatau ona mulumulu fuamoa. E le gata i lea, o le 'ai o fuamoa fuamoa e mafai ona taʻitaʻia ai le uʻamea i totonu o le manava ma se faʻaitiitia o le tele o le hemoglobin i le toto.

Afai ei ai i se tagata le masaniga o le cholesterol i le toto, ona fautuaina lea e 'ai se fuamoa se tasi i aso uma. I lenei tulaga, o lenei oloa o le a aumaia ai faʻamanuiaga i le tino. Afai e siitia le cholesterol, ona mafai lea ona faʻaaogaina fuamoa na o le 2-3 taimi i le vaiaso.

Chicken Eggs and Blood Cholesterol

O le maualuga o le cholesterol i totonu o fuamoa o loʻo fautua mai ai o le tele o le taumafaina oi latou i meaʻai o le a mafua ai le faateleina o le cholesterol toto.

Ae, e pei ona faʻaalia i suʻesuʻega faasaienisi fou, o le mea moni, o le tele o le cholesterol i le toto e tulaʻi mai ona o le faʻaosofia e gaʻo tumu o gaʻo o le faʻaopoopoga o lona fatu i le ate. O le mea lea, o le aʻafiaga o fuamoa i le toto cholesterol toto e le lavava pe a faatusatusa i aʻafiaga o gaʻo tumu ma gaʻo.

O le mea moni o loʻo i ai le gaʻo itiiti i fuamoa. O le aofaʻiga o mea uma e faʻatatau i le 5 kalama, ma tumu - i le aofaʻi atoa e tusa ma le 2 kalama. Pe a faʻatusatusa atu i aano o manufasi ma mea e gaosia mai susu, o fuamoa moa ma le faʻaaogaina tatau e itiiti sona aʻafiaga i le faateleina o le cholesterol toto.

O mea e masani ona o faatasi ma omeletis: - solati, pailani, se mea e lelei le lelei-o nei mea e sili atu ona matautia nai lo fuamoa fetogi latou lava.

O le maualuga o le cholesterol maualuga i fuamoa moa e mafai ona leaga mo tagata ua leva ona maualuga le maualuga o le cholesterol leaga i totonu oo latou toto. E ui lava o suʻesuʻega faʻasaienisi lata mai ua feteʻenaʻi ma lenei.

O nisi fomaʻi e tele atu faʻamatalaga lata mai mo le tagata gasegase e iai le toto maualuga o le cholesterol toto. Latou te fautuaina le 'aina o se fuamoa e fufuluina i aso taitasi e fai ma vaega o fualaʻau fualaʻau poʻo se omeletisi ma fualaʻau.

Le leaga ma le lelei cholesterol

O le a le cholesterol i fuamoa, "leaga" poʻo le "lelei"?
O manatu o le cholesterol i meaʻai ma le cholesterol i totonu o le toto e matua eseese lava i le tino. O le maualuga o le cholesterol i meaʻai lava ia e leai sona aʻafiaga le lelei i faʻalavelave e tutupu i le tino.

O le cholesterol eo mai ma meaai e liua i totonu o le toto i ni cholesterol eseese e lua-leaga ma lelei. Muamua o le a faʻateleina le faʻavaeina o faʻamaʻi i totonu o le toto, ma le lona lua - ua ulu atu i le tauivi ma i latou ma faʻamamaina toto toto. O le ituaiga cholesterol o le oloa gaosia ua liua i totonu o le a fuafua ai lona lelei ma le soifua maloloina.

Fuamoa, i lalo o nisi tulaga, e ui lava i le maualuga o le cholesterol, pe leai, ona o lona maualuga, e mafai ona faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona latou liliu i le cholesterol toto lelei. O a mea e mafai ona fesoasoani i lenei suiga?
O le tupu, e pei ona e iloa, na te faia ai le toe.

O le amio a le cholesterol e faʻamoemoe ma faalagolago atoatoa i lona siosiomaga. E maua le gaʻo susu i le totofaatasi ma le polotini. O lenei faʻalavelave e taʻua lipoprotein. Laititi lipoproteins (LDL) maualalo le cholesterol leaga, ma lipoproteins maualuga maualuga (HDL) e aofia ai le cholesterol lelei.

E faʻapefea ona vaʻai pe o le a le mea o le a avea ai le cholesterol moa moa? E faʻalagolago i le tagata e alu i se malaga i le gastrointestinal tract ma. Afai o fugafuga fugalaau falai i totonu o le pipi ma le soisi ua aina, ia i ai i le faalavelave. Ma o fuamoa falai i totonu o le suālaʻau manogi po o se fuamoa e leʻi faʻatusalia o le a le faʻatupulaʻia ai le maualuga o le LDL i totonu o le toto.

Chicken Eggs o se Puna o le Puipuia

I fuamoa moa, o mea o loʻo i totonu ole vaega ole "leaga" ma le "lelei" e paleni i se auala sili ona lelei. Tolu pasene o le isu o loʻo i luga o lipids, faʻatasi ai ma se mea e sili ona taua o mea gaʻo susu: linoleic, linolenic. Faatasi ai ma le lacithin, latou te tau faasaga i pusa cholesterol, ma aua nei pati ipu!

E foliga mai o le mafuaʻaga o LDL sili atu i le toto ma le atherosclerosis e le o se meaai e maua i le cholesterol, ae o meaai e maualalo i le palatini. O le aloese mai le osofaia o le fatu ma le taʻavale o le a fesoasoani e faʻateleina le protein ao faʻaitiitia le faʻaogaina o le gaʻo. O lona uiga o le faaaogaina o fuamoa e avea o se puna o porotini.

O le tuufaatasiga o le moa moa e aofia ai:

  • Protein -6.5 kalama
  • Carbohydrates - 1.0 grams,
  • Vailaʻau e le faʻamamaina - 3.2 kalama,
  • Suauu mama - 1.7 kalama,
  • Cholesterol - 230 mg,
  • Vitamin A - 98 mcg,
  • Vitamin D - 0.9 mcg,
  • Vitamin B 6 - 0.24 mg,
  • Folic acid - 26 mcg,
  • Maofa - 103 mg,
  • Uʻamea - 1.0 mg
  • Zinc - 0.7 mg
  • Iodine - 27 mg
  • Seleniuma - 6 mcg.

Fautuaga tau taumafa

Saienitisi na faia suʻesuʻega e fuafua ai le leaga ma le lelei o le cholesterol i fuamoa, na oʻo mai i le faaiuga e na o ia, e masani lava e le afaina. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga i tulafono taʻitasi.

Pe o le leai pe aofia ai fuamoa i lau meaʻai, e oʻo lava ia te oe. A faia se faʻaiuga, e fautuaina ia usitaia fautuaga nei:

  1. Mo se tagata soifua maloloina, o le tapulaa aso mo le taumafa cholesterol ma meaai e 300 mg.
  2. O faʻamaʻi nei e faʻatapulaʻa ai lou ola i aso uma o le cholesterol i le 200 mg: maʻisuka, toto maualuga o le cholesterol, fatu fatu, ma gallstones.


E manatu e saogalemu le 'ai e ono i le vaiaso, ae sili atu i le lua e le tatau ona' aina i le aso e tasi. Afai e te manaʻo tele, ona e 'ai lea o squirrels. E ala i le faʻafefiloi o se isumu i protein mai le tele o fuamoa, e mafai ona e mauaina se omeletia i le vitamini, minerale ma gaʻo gaʻo, faʻaititia le aofaʻi o le porotini e aunoa ma le gaʻo.

O punavai autu o meaai-grade HDL o: ate, fatuga, iʻa o iʻa, palu, sisi, ma fuamoa moa. Afai e te 'aina ia mea vevela faʻamaʻi tolu i le vaiaso, ona maua lea e le tino mea uma e tatau mo le olaga.

Faaiuga O fuamoa moa e aofia ai le cholesterol. Ae e le afaina ai le anotusi o le LDL i le toto. I se isi itu, faafetai i le leithithite e mafai ai ona faʻalauteleina le anotusi o le HDL i le toto. Ina ia mafai ona filifili le cholesterol mai le sulugatiti i le LDL, e manaʻomia e ia le gaʻo gafatia i le fomu, mo se faataitaiga, o le falanu falai ma le kuka. Afai e kuka le meaai i totonu o le suauu manogi po o le fuamoa ua kuka, o le LDL mea o loʻo i totonu o le toto o le a le faateleina.

Fai fua e maua ai le cholesterol

Fuga lanu paʻe elasticity vascular

O le cholesterol o le a maua i na o le selu. O lona aofaiga e matua laitiiti lava, ma o meaai lelei, o fuamoa e le mafai ona aʻafia lona tulaga i le toto ma le tino. O le cholesterol o le fua e faapaleniina foi e isi mea o loʻo maua i totonu o le fuamoa - lecithin, phospholipids ma choline. Faʻatasi, o nei mea e mafai ona fafaga ai siama nerve. O le mea lea, o le a le faateleina le maualuga o le cholesterol.

O le fuamoa lava ia e le afaina mo le tino. O isi faʻaleagaga ma aʻafiaga i le cholesterol e faʻamalosi i le kukaina o meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, sooga po o le taloni i fua falai. O ia ituaiga o manufasi e aofia ai le tele o gaʻo manu, lea e mafai ona matua faateleina ai le cholesterol.

E i ai cholesterol i fuamoa moa?

O le Cholesterol o loʻo aofia ai i totonu o le yolks, pe tusa ma le 230 mg. O le masani masani o le cholesterol e 200 mg. O le mea lea, taumafa fuamoa o le taeao ma le tolu yolks, e mafai ona sili atu nai lo le tolu fulu o le cholesterol. Mo tagata ua i ai ni faafitauli i le maualuga o le cholesterol maualuga, o se maualuga tele lenei.

Ae ui i lea, e oʻo lava i se tele o fafo, pe oona, cholesterol e le matautia, talu ai ona o lona saʻolotoga e le faʻasaga i le toto. E tuʻufaʻatasiga faʻatasi ma puipuiga faʻapitoa e faʻapipiʻi ai le lipoprotein. Le lipoproteins maualalo maualalo e taua o le LDL - latou te faia ni faʻailoga i totonu o vaa.

O faʻamanuiaga ma faʻafefete o fuamoa o salu

E toatele tagata e manatu o fuamoa o le salu e sili atu le maloloina nai lo isi. Ae e moni lava?
O le tuufaatasiga o fuamoa o le salu i le 100 g:

  1. Squirrels - 13 g.
  2. Uma - le faʻamamafa 5.6 g, tumu 3.6 g.
  3. Carbohydrates - 0.4 g.
  4. Cholesterol - 844 mg.
  5. Maualuga i le sodium ma le potassium.
  6. Vitamini - A, C, D, vaega B.
  7. Amino acids - lysine, tryptophan, arginine.
  8. Magnesium ma glycine.
  9. Vaʻalele
  10. Omea
  11. Kalaku
  12. Copper.
  13. Cobalt.
  14. Chrome.

O fuamoa moa e sili atu le cholesterol nai lo fuamoa moa

O le aoga o le malosi e 158 kcal.

Quails o ni manulele sili ona faigata. O a latou mea taumafa e na o le maualuga ma le suavai fou e maua ai. O le vevela o le tino o le +42 tikeri, ma o lenei mea e aveesea ai le lamatiaga o siama o siama ma salmonella - ua mate le siama i le +40, e pei o isi meaola ninii. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e le faʻaaoga fualaau eseese ma vailaau faʻamalosi pe a tutupu mai ai moa, aua latou te matua puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O pou i lenei itu e matua maualalo lava - e fafagaina i latou i meaai taugofie faatasi ai ma le faaopoopoina o se pati o vailaau, vailaʻau ma isi vailaʻau. O se taunuuga, e maua e se tagata se fuamoa mamā ma maloloina mai le maile. E mafai ai foi ona faʻaaoga le oloa i lona foliga masani, lea e sili atu ona aoga.

Quail e manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E tatau ona latou savavali i totonu o le ea fou, 'ai meaai mai mea e sili ona lelei ma lelei ma tatu vao vao. I lenei tulaga, o fuamoa e maua ai meaʻai i le tele o mea.

O fuamoa moa e fesoasoani i le tino ma le maualuga o le tino ona o le i ai o le polotini. O le tuufaatasiga i le gaosia o le lipine e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le loto. O le fatu ma maso o le a sili atu ona malosi, ma o le mea e ono tupu i le loto ua osoitiitia.

Ua fautuaina foi fuamoa moa fua mo fafine maʻitaga. Ona o le palatini, gaʻo siama ma gaʻo susu, o le maualuga o le hormone e toe foʻi i le masani. E afaina ai foi le atinaʻe lelei ole tamaititi. O teine ​​i le taimi o le maitaga e mafai ona pagatia ona o lagona o lagona. O lagona le lelei e leaga mo le fomaʻi. Vitamini o le kulupu B o le a fesoasoani e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia ai lagona.

O le oloa o loʻo nofoia se nofoaga faapitoa i le atinaʻeina o tamaiti. E mafai e laumei ona aveese faʻamaʻiʻofi ma toxins e aʻafia ai se tino vaivai. Faʻaleleia le atinaʻeina o mafaufau, manatua, faʻatupulaia, sili atu ona aʻoaʻoina e le tamaititi faʻamatalaga fou. Malosiaga faaletino, malosi le malosi, vaivai le vaivai. O le kesi e faʻamalosia ai ponaivi o tamaiti, o le vailaʻau A e faʻaleleia le vaʻai. Mo le faʻatusatusaga, i Iapani, o se masaniga le tuʻuina atu o tamaiti aoga 2-3 fua i aso taitasi mo le malologa.

E ui i le mea moni o fuʻa o le salu e mama ma e le mafai ona pisia i le salmonella, o loʻo iai pea microbes. I se faaopoopoga, o fuamoa faaputuputu e mafua ai le manava tele. O le soifuaga ola o fuamoa o moa e 60 aso. A faʻatau, siaki ma le totoʻa aso e muta ai. Afai, i le ave o se fuamoa mai le pusaaisa, e te masalosalo i lona fou, e faigofie ona e faia se suʻega laitiiti. E tatau ona aoina vai i totonu o se fagu ma tuu i lalo le fuamoa iina. O le fou o le a tumau i le pito i lalo, ma o le a felelei solo le pala i luga.

E fia cholesterol i fuamoa o le salu

O le gaʻo kulimi i fuamoa o moa e faʻaleleia ai le masini cardiovascular

O le fua o aso taitasi o fuamoa o le suka e faalagolago i le itupa, tausaga, ma uiga patino:

  1. Tina - 1-2 pcs.
  2. Alii - 2-3 pcs.
  3. Tina - 2-3 pcs. na o le kuka.
  4. Epikopo - 2-3 pcs.
  5. Faʻasologa o fale - 1 pc.

E mafai e se tagata matua ona 'ai e tusa ma le 6 mataupu i aso taitasi, ae le o aso uma.

E mafai ona 'ai fuamoa ma le maualuga o le cholesterol

E ui lava i le i ai o le vailaau i totonu o le yolks, o fuamoa ma le maualuga o le cholesterol e mafai ona 'ai, matauina le masani ma le lelei o meaʻai. Talu ai ona o lona aofaiga e laʻitiiti lava. O fuamoa atoa e faatagaina i le aofaiga o le 1 moa i le aso poʻo le 6 salu, ae o le polotini e aunoa ma se kulimi e mafai ona 'ai faʻaumatia.

Ua faaalia i suʻesuʻega faasaienisi o le taumafaina o fuamoa e le mafua ai se faateleina faaopoopo o le cholesterol pe a kuka pe falai i le suāuu olive. E faʻasaina le tuʻufaʻatasia ma na oloa e ave ai le tele o le cholesterol ma faʻaateleina ai lona faʻatinoga. O le:

  1. Pork
  2. Laʻu iʻa.
  3. Fat, fatugaʻo, ate.
  4. Faʻamafa i meaʻai.
  5. Meaʻai anapogi
  6. Sausa ma sausages.
  7. Fualaau suamalie.
  8. Vailaau sui.

O le tele o taimi, o fuamoa e faʻaaogaina i nei oloa. O le matauina o le taumafa o le suauu, o le mea e tatau ona e aloese mai ai.

Tuua Lau Faamatalaga