E mafai e le pepa i le maʻisuka ituaiga 2

O maʻi suka e tatau ona pulea lelei a latou mea taumafa i aso uma e puipuia ai le oso i le suka. O le faavae o le taumafa o ia ituaiga o fualaau faisua o fualaʻau mata ma fualaau. O nei oloa e maualalo le faʻaogaina o le kalori, e aofia ai masini faʻamaʻalo masini eletise ma tele le fiber. Ae ui i lea, e tatau ona togafitia lelei. Matou te fautuaina le fuafua pe mafai ona 'ai pepa logo mo le maʻisuka ituaiga 2.

Sese pepelo ioe

Pepa pepa, po o le pepa (mai le Latina "capsa" - "taga") o se laau o le olive vao faaletausaga e le silia le afa mita le maualuga. O lona atunuu ua taʻua o Amerika i Saute. O iina na aumai ai le fualaau aina i le konetineta o Europa. E fiafia o ia i le tau o le tau ma le maualuga o le timuga. I le kukaina, o ona fua o loʻo faʻaaogaina, e mai i le vaaiga o meaola o meaola o se mea pepelo.

E ese lanu lanu pepa - mai le lanu samasama ma le enaena. E i ai foʻi ituaiga o paʻu paʻu paʻepaʻe, pei o eggplants.

O lenei fatuga e mafua mai i le aiga nightshade, e pei o tamato. E lua ituaiga o pepa: suamalie ma le oona. Capsaicin, o se vailaau mai le kuluna o le alkaloids, e maua ai le mu o fua. E le gata i lea, o nei mea uma e lauiloa i le kuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o pipi pipi e faaopoopo meaʻai i aano o manufasi ma fualaʻau.

O le talafaasolopito o le pepa ua i ai ni nai afe tausaga. Ua iloa o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe e ituaiga anamua o Meanani, e ui na aumai i Rusia i le seneturi lona 16, ma na maua ai le lauiloa tele i le faaiuga o le seneturi muamua atu. O se mea manaia o le igoa "logo ata" lenei fualaau fualaau aina i le teritori o le USSR muamua. I isi atunuu uma e taua o le suamalie. O le mea moni, o Bulgaria na te faʻatagaina i matou i meaai faʻalautele i ni aofaiga tetele. Toeitiiti lava o fagu uma o le sekone sauniuni na sau mai se atunuu agalelei. O le mea lea o le igoa faʻafanua.

Talia ma maloloina

E manino lava, e le naʻo le mafai, ae tatau foi mo le maʻisuka ona 'ai pepa logo. Ae le o ipu uma e talafeagai mo le laulauʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, falai pe 'aina fualaʻau i luga o ia mea e le o ni malo sili ona fiafia. Ae o le fualaau aina po o le salati ma lona faʻaopoopoga e faʻateleina ai meaʻai a tagata gasegase e maua ai le maʻisuka.

Sei o tatou vaai pe aisea e ofoofogia ai le pepa mai Bulgaria ma o le a foi lona faaaogaina. I lona tulaga masani, o le fualaau faisua o loʻo i ai se fua faʻatau o le acid ascorbic, i luma o fualaʻau suamalie, vine, ma e sili lava le fiafia i tagata fai meaʻai - olati lanumeamata. E iai foʻi mea e faʻaaogaina, e aoga mo le faʻaaliga. E moni, e na o pepa moli ma lanu mumu e maua, mo le lanu susulu lea e nafa tonu lava. I totonu foi o le fualaau faisua o loo i ai se vaega atoa o elemene ma minerale, e aofia ai:

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le logo logo e aofia ai:

O le isi finauga lelei e fiafia i lona faaaogaina o le i ai o le lycopene i totonu. O lenei pigmenti na faia ai se pulufana ina ua iloa ai e avea o se mea e puipuia ai le neoplasms. O lenei vailaau e aʻafia i le vaega o carotenoids ma e na o laau o le nightshade aiga e maua ai. E tele i totonu o tamato ma pepa lanumumu mumu. O fualaau lanu meamata e maua ai chlorogenic ma le coumaricids, e le o toaga i le tauina o carcinogens.

O le lisi o aoga aoga o lenei fualaau faisua e lautele. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua iloa o le pepa o loʻo i ai le vitamini C, lea e faʻaosofia ai le puipuiga, saunia o le tino o le tagata e tau ai faʻamaʻi pipisi. I le tuufaatasiga ma le vitamini A, o le acid ascorbic e iai sona aafiaga antioxidant, lea e matua taua tele i le siama o le maʻisuka. Ona o le uʻamea, lea e aofia ai fualaau lanumeamata, o le fualaʻau e faʻaleleia le maualuga o le toto.

Taumafa tau taumafa

Faʻafiafiaga kalori29
Squirrels0,8
Fats0,4
Carbohydrates6,7
Suavai92
Fatty Saturated Acids0,05
Glycemic index15
Itū falaoa0,57

O loʻo i ai le tele o vai. O lona tuufaatasiga o le oloa e 92%, ma o le tele lenei. Talu ai ona o lenei meatotino, i le maualalo o le kalori, o le fualaau faisua ua tumu lelei.

I le faʻaopoopoga, o loʻo i ai le itu nei:

  • faatulaga le toto toto,
  • faʻalauteleina le malosi ma le gafatia o capillaries,
  • faaleleia le vaaiga mamao
  • faamama avega le fiafia,
  • fesoasoani i le malosi
  • e puipuia ai pupuni toto
  • faʻaleleia taualumaga o le toe faʻafouina o epidermal,
  • faamama le popole
  • faaleleia atili moe.

O le togafitiga o le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma lea mea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau oona. O se mea taumafa lelei i fiber ma vitamini e fesoasoani e faʻaitiitia ai o latou aʻafiaga leaga ma faʻaitiitia le aofaʻi o vailaau faʻaaogaina.

E pei lava o soʻo se oloa, o le pepa o loʻo i ai ona faʻamau. I lona tulaga masani, e le fautuaina le fualaau faisua mo le faʻaaogaina i le gastritis ma le gastrointestinal ulcers, aemaise lava i le taimi o le faʻavavega o faʻamaʻi. Ae o tagata o loʻo i ai se faʻamaʻiloga ua solia i soʻo se faʻailoga.

Peʻe suamalie i le kuka

O se fualaau faisua maloloina e talisapaia e tagata tomai i le gaosiga o meaʻai ma tagata e kukaina fale-kuka mo lona agavaʻa.

E mafai ona e kukaina i soo se auala e iloa ai, pe faʻavelaina, taʻavale, vevela poʻo le kuka.

Ae e sili ona aoga le 'ai o le pepa, o lona uiga o loʻo tumau pea lona fualaau. O fualaau e faia mai se fualaau faisua, lea e aofia i totonu o cocktails. Tomato, seleni, uʻamea po o le kālati fou e faʻapipii faʻatasi ma le pepa. E mafai ona e faʻapipiʻiina mea faʻapitoa i le taimi e tasi.

Meaʻai taumafa meaai

O se fualaau faisua e tumu i aano o aano ma alalaisa atonu o le fua muamua lea e sau i le mafaufau pe a sau e kuka ai meaai. Ae, ala, o mea aoga o lenei ipu e le masalomia, ma e tele calorie o iai. E sili atu ona lelei le kukaina o le pepa, faʻasusu i le siʻosiʻomaga ma togalaau. O se mea e maualalo le gaʻo, sina faʻaitiitia i le kirimoli mumu, e talafeagai lelei mo lenei faʻamoemoe. Aʻau, masani poʻo le maʻalaʻau, o le a tuʻuina atu ai ni faʻasalaga. O le tasi pepa tele e tusa ma le 80 g o le faʻatumu. E mafai ona e teuina le mea inu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le tolu aso. Ma e fautuaina e 'ai i le' aiga o le afiafi poʻo se meaʻai ile falaoa.

Saladi Eleni

E saunia le ipu mai fualaau faisua fou, lea e mafai ai ona e faʻasaoina meaʻai sili ona maualuga. O le leai o ni laei mama e avea ma se vaega taua o le taumafa. Meaʻai: fasipolo, letusi, keke tōtila, cheese cheese, pepa suamalie. O laulaau lanumeamata e gaosi i le lima, gaʻo tipi, o isi vaega o loʻo tipi i totonu o pusa. Soya sauce, sua suamalie suamalie, fuālaʻau fuālaʻau (2 tsp) e faʻaopoopo. Mo le faʻamalosi, e mafai ona e fufuluina i le pepa uli. Ae afai o loʻo e mamafa tele, e sili atu le tuʻuina atu - e momotu ai le manaʻo.

Kefir ma le pepa e tetee i gaʻo

O le talatalanoaga mimilo o loʻo talanoa lelei i se 'ava malosi, lea e aofia ai le kinamoni, faʻamaʻi ma le pepa ma le kefir. O lenei paluga ua fuafua e sui le taumafataga mulimuli. O le pepa vevela Cayenne, sili atu ona lauiloa o le chili, ua faaopoopoina i ai. O le mea moni, o le auala lenei e leiloa ai le mamafa - o le mea fou faatoa maua e leai se mea fou. O le lava lava mea e tasi, ae aunoa ma la tatou fualaau aina e sili ona fiafia i ai, ua maua nei i fualaau mo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

O le ginger ma le kinamone e taofia ai le manaʻo ona o latou pulea moni le maualuga ole kulukose.

O le Kefir e aoga foi mo le maʻisuka ma i latou e mananao e aveesea le mamafa. O le mea lea, e mafai e se cocktail ona maua lona nofoaga tonu i la latou lisi.

Pepa pepa o se mea taumafa lelei mo le maʻisuka. O lona faaaogaina e le faatapulaaina, talu ai o le fualaau faisua e maualalo-kalori. E sili atu le faʻaaogaina o se meaai faʻanatura, aua e sili atu ona aoga nai lo le vevela. E ui lava e le o totoina vitamini io tatou tino mo le lumanaʻi, e tatau ona e 'ai pepa i le vaitau: fualaau faisua mai lau lava togalaau e sili atu le soifua maloloina nai lo greenhouses ma aumaia mai ia i tatou mai mea mamao.

O aoga o le pepa logo

Muamua lava, ou te manaʻo e tosina atu i mafaufau uma o ata ata - matou te talanoa e le gata i le mumu, ae e uiga foi i le ituaiga samasama. O le mea moni e faapea, o le fualaʻau tuʻuina atu o se faleteuoloa o vitamin vaega (e pei o A, E, B1, B2 ma le B6). E le tatau ona galo ia i tatou le i ai o minerale i lona tuufaatasiga, e aofia ai le zinc, phosphorus, calcium, magnesium ma le tele o isi. O i latou uma e faʻamalamalama atoatoa pe aisea ua avea ai le pepa o le logo i le maʻisuka o se mea e taliaina.

I le faaopoopo atu i nei mea uma, o loʻo aofia i totonu o le vaega muamua o oloa gaosi, lea e faʻaalia i se maualalo o le kalori. O le mafuaʻaga lea ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina i latou e faʻaumatia i soʻo se aofaiga. O le mea moni, i le taimi lava e tasi, e tatau ona manatuaina o faagasologa uma o le faimamago e tatau ona tausia i se tulaga masani.

I le tautala e uiga i le ata o le talo i le maʻisuka ituaiga 2, ou te fia manao foi e tosina atu le manatu i le mea moni e aofia ai le ascorbic acid. O le mafuaʻaga lea e mafai ai e le faʻaaogaina o fualaau faisua ona tuʻuina atu ia i tatou ia ausia sini nei:

  • tausia lau 'auʻaunaga puipuia i se tulaga sili ona lelei,
  • maualalo le toto
  • faaleleia le maualuga o le toto, lea o le a afaina ai le soifua manuia atoa o le maʻisuka.

Avanoa e tele tagata gasegase ua maua i le maʻisuka ua aofia i le vaega o le mamafa o le maʻisuka, o le tausia o se meaai o se mea tatau.

O lenei mea e sili ona taua mo i latou o lo latou faʻateleina o le mamafa o le toto o se mea e masani ai, i le tulaga lea o le a tuʻuina atu le meatotino o le fualaau aina i se tulaga faʻamalosia i luga o latou tulaga.

E taua tele i totonu o le lisi o mea o loʻo masani ai, lea e nafa ma le tulaga lautele o vaʻa toto ma capillaries. E pei ona e iloa, oi latou o loʻo saunia auala e aunoa ma se faʻaaogaina o vaega aoga i gaioiga uma. I le tautala atili e uiga i le mafuaʻaga ua faatagaina ai le oloa, ou te manaʻo e matauina o le suavai ua saunia mai le pepa manaia. O ia lea e sili ona fautuaina ina ia faʻamautinoa le tulaga masani o le tino o tagata oe na feagai ma faʻafitauli o le maʻisuka.

I le maitauina o foliga o lana talosaga i le faiga o le kukaina, ou te fia tosina atu i le mea moni e mafai ona e saunia ni meaai taumafa, salati faapitoa. E sili ona aoga na pepa talo e tao i totonu o le ogaumu. E fautuaina e tatau foi ona e faʻaaoga isi fualaau faisua, mo se faʻataʻitaʻiga, kāloti poʻo tamato, ona e faatagaina i latou mo le maʻisuka.

Uiga o le vailaau oona o pepa

E le gata i lea, ou te fia tosina atu manatu i igoa nei, o igoa, pepa mo le maʻisuka ma le faatagaga o lona faʻaaogaina. E tatau ona malamalama o le tele o pepa vevela, e pei o le chili poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, cayenne, e le na o igoa aoga, ae o se vailaau lelei. Ona o le mea moni o nei fualaau aina aoga e aofia ai le capsaicin (o se mea e fesootaʻi atu i le alkaloids), e faʻaaogaina e faʻafefe ai le toto, faʻasaʻo le toto maualuga ma faʻamautuina ai le meaʻai i le lautele.

O meaʻai e maua ai le maʻisuka, e mafai ona faʻamaonia le auai o vitamin components PP, P, B1, B2, A ma P. E leai se taua o elemene e pei o carotene, uʻamea, zinc ma fuakalama. O le eseesega o le pepa ma lona faʻaaogaina e tatau ona manatu e taua tele mo faʻamaʻi mata, aemaise lava, retinopathy, o se faʻalavelaveina o le maʻisuka, ae i ni nai aofaiga ma e le silia ma le tasi i le vaiaso.

Aafiaga aoga

O ituaiga taʻitasi o fualaau faisua o loʻo iai i le tele o mea lelei mo le tino. O le taumafaina o lenei meaalofa o le natura mo meaai ma soo se ituaiga o suka o le a aoga ma o le a le taitai atu ai i le faateleina o le suka. Ae ui i lea, aua e te faʻafeteina le feutagaiga ma lau fomaʻi, aua o pepa e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi, faʻapea foʻi le afaina i faafitauli o digestive ma loto.

Lanu lanu samasama, moli ma mumu

Pepa pepa mo le maʻisuka ituaiga 2 o se oloa taua i luga o le lisi. O lona faaaogaina e le afaina ai le kulukose toto ma e le faʻaosofia ai le faʻaputuina o gaʻo. O le maualuga o le maualuga o le acid ascorbic o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga pe afai e te 'aina lenei fualaau faisua i aso uma, sili atu i aso uma. O le oloa o loʻo i ai foi le eletise nicotinic, lea e i ai sona aafiaga lelei i le pancreas ma faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini. E aofia ai le fualaau aina i luga o le lisi i aso uma, o se tagata ua vaivai i se maʻi ogaoga o le endocrine o le a maua, e faaopoopo atu i se mea manaia, e tele manuia mo lona tino, e aofia ai:

  • faamamaina ma le faamalosia o ipu toto,
  • pacification o neura
  • faʻasologaina o le faʻalaumalieina ma le tele o meaʻai,
  • faʻaleleia atili o faʻaaliga
  • hemoglobin tupu,
  • sosoʻo le pulea
  • faamalolosia o lauulu ma fao,
  • puipuiga o le edema.

Ina ia maua le tele o faamanuiaga mai le logo, e sili ona lelei ona 'ai ma faʻamalo le sua. E fautuaina e aua le kuka pe fulu le oloa, ona o le maualuga o le vevela e fasi ai le afa o mea taua o lenei fualaau faisua. Ae ui i lea, e mafai ona 'ai e salu, uʻu pe vela.

Eseese le kulisi o le chilli

Hot pepa pe pei ona masani ona taʻua o le paʻu, faʻamalosia i mea gaʻo, vitamini ma minerale. O loʻo i ai mea faʻaleagaina ona o le capsaicin o loʻo i ai i lona fatufatuga, lea e fesoasoani e faʻafefeteina ai le toto ma taofia ai le gaʻo. O le Spicy chilli pod o se fesoasoani sili lea i le faasaʻoina o le vaʻaia, lagolagoina o le puipuiga ma le faʻaleleia o le gaioiga o le tino. I le faʻagogo ma le paʻu, ua taʻua o paprika.

O le faʻaaogaina o pona oona poo mea manogi mai ia mea o le a fesoasoani e foia ai faʻafitauli e pei o le:

  • popolega ma le atuatuvale
  • leaga le miti
  • maualuga le toto maualuga
  • afaina fualaau
  • tiga faʻatasi
  • togi faʻasolosolo.

O le Chile e faʻaaogaina e avea o se mea manogi i le fou, malogo poʻo le eleele. Ae ui i lea, o le "maʻi suka" o lona faʻaopoopoga i ipu e tatau ona tapulaa. O mea taumafa meaʻai e ono aʻafia ai se tino maʻi.

Pogisa pepa

O le lanu uliuli po o peas o loʻo i ai foʻi elemene taua ma vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo aofia ai le pipirine alkaloid, lea e faʻaleleia ai le toto. E sili atu le caloric nai lo se foliga manaia, ae o lona faasinomaga igoa e maualalo, lea e fuafua ai le fetus i le lisi o oloa e faatagaina mo le maʻisuka.

Afai e te faʻaaofia lenei taumafataga i le taumafataga, o le a fesoasoani:

  • faaleleia le manava o le manava
  • fufulu mama
  • aveesea le cholesterol,
  • faaitiitia le mamafa
  • faʻamalosi le vascular tone ma faʻaitiitia le ono mafai ona maua ai toto.

O lenei mea manogi e faʻaopopoina faʻamago i aano o manu, supa, marinades ma salakeke. Ae faʻatasi ai ma le soliga o le gaosiga o le gaʻo, e le tatau ona aofia ai i meaai masani.

Faʻatau Fualaau Faʻateʻa Matagofie

Peʻe suamalie, e pei o le tele o fualaau faisua, ona o le maualalo o le kalori, o le tumu i vitamini ma minerale e mafai ona 'ai ma meaai eseese. Faatasi ai ma se taumafataga o le maualalo o le kapiti, o le a fesoasoani i le saturate o le tino i le malosi, mea aoga ma faatumauina ai le masani ai o le gaʻo. Lanu mumu ma le lanu uliuli e mafai foi ona taliaina, ae i ni vaega laiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o mea manogi - tamai paprika ma le paʻu mamago.

I le maʻisuka ituaiga, e faʻasaina ai soʻo se meaʻai vevela, e aofia ai le fufuluina o ituaiga fualaau faisua. Ae i le taimi lava e tasi, o le ituaiga Bulgarian e mafai ona 'aina e se fafine maʻitaga ma e fautuaina foi mo le faʻaaogaina masani.

Faʻasologa o le filifiliga

  • Bulgarian pepa - 4 vaega,
  • moa po o le kulumu - 250 - 300 g,
  • aisa e le faʻasalaina - 100 g,
  • riki - 1 ulu,
  • kelele - 1 talo,
  • masima ma faʻafefea e tofo ai.

  1. Faʻapipiʻi le fusi i ni fasi vaega laiti pe pasi atu i se suʻi meaʻai.
  2. Oti maoti lelei le aniani ma le kalaka.
  3. Sisi laisa.
  4. Mo fualaau faisua, faʻamamā le ogatotonu ma vavae ese le vae.
  5. Faʻafei ai aano o manufasi, riki, kalani ma araisa.
  6. Faaopopo le masima ma le pepa aina.
  7. Meaʻai fualaau faisua ma fasi suka.
  8. Pipi mo le tusa ma le 50 minute.

  • tamato - 1 fua,
  • kukama - 1 fasi pepa,
  • lanu samasama pe mumu - 1 fualaau faisua,
  • greens
  • 1 teaspoon olive olive ma le sua o le tipolo.

  1. Fufuluina ma faʻaleleia falaʻau.
  2. Otioti i ni fasipepa poʻo ni fasi pepa.
  3. Faʻafefiloi ma le vaitau ma le suāuu olive ma le sua o le tipolo. Faaopopo le masima ma le pepa.

O le fasipepa, aemaise lava le fou, ua manatu o se oloa sili ona aoga. O lona faaaogaina i le maʻisuka e mafai ona faatagaina i soo se aofaiga sei vagana ai ni fualaau mumu ma le uliuli. E taua foi le amanaia e faapea e tusa lava pe matagofie le Bulgarian eseese o lenei fualaau faisua e tatau ona aina ma le faaeteete i le i ai o le manava o le manava, faateleina le eletise, gastritis, toto maualuga, angina pectoris, arrhythmias ma se faatosinaga o allergies.

Le faʻaaogaina o le Bulgarian, vevela pepa mo le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o meaai o le tulaga autu lea mo le manuia o le pulea lelei, aua o le toilalo i le endocrine polokalama e le mafai ai ona e taulimaina ma le manuia le gaosiga o gaʻo. O le faavae o se taumafataga maualalo-gaosiga e aofia ai meaʻai o le protein - o aano o manu, iʻa, fuamoa, sisi, faʻapea foʻi ma fualaau faisua fou po o le faʻasalalaʻau lea e salalau i le fogaeleele.

O se tasi o nei fualaau aina suamalie o le logo ata, ma le maʻisuka, e tatau ona i luga o le laulau i taimi uma e mafai ai.

Iloilo le tuufaatasiga

O le pepa suamalie, e pei ona masani ona taʻua, e aoga tele, muamua, i se foliga fou, talu ai o soʻo se togafitiga vevela e faʻaumatia ai lana fatuga tele:

  • Fesoasoani faʻamaʻapeʻa ma foliki,
  • Riboflamine ma siama,
  • Pyridoxine ma carotene,
  • Potassium ma le Selenika
  • Zinc, uʻamea ma le kopa.

I le masani ai ona faʻaaogaina le logo, o le a maua e le tino ana vailaʻau C i le masani ai, ona o lona faʻasoa i lenei oloa e sili atu le maualuga nai lo o launiu poʻo cur currants. O le taua faapitoa o le maʻisuka o lycopene, o se kulupu e puipuia ai neoplasms, e oʻo lava i falemaʻi. Seolenium e avea o se antioxidant lea e faʻagesegese le soifua matua o le tino - o se isi finauga e fiafia i pepa.

O le a le aoga mo le maʻisuka i le talo

Faʻatasi ma le maualalo o le kalori (i le 100 g o fualaau aina - na o le 7.2 g o gaʻo, ma le 1.3 g porotini, 0.3 g gaʻo, 29 Kcal) fructose, o loʻo i ai pepa manaia, o le a le afaina ai le faitau o le mita. O le faasinomaga o le fuainumera o le oloa e maua i lalo ifo o le 55 iunite, o lona uiga o le kulūkose o le a faʻaitiitia le toto maualuga o le suka.

O le mea lea, o le tele o maʻisuka e mafai ona 'ai le pepa e aunoa ma ni tapulaa faʻapitoa, talu ai o loʻo aofia i le vaega muamua o meaai. Afai o le pepa e suamalie tele, e sili atu le faʻaaogaina o se vaega faaopoopo o le ipu, mo se faʻataʻitaʻiga, i salakeke poʻo stews.

Vitamin C o se faʻamaoniga faʻamaonia lea e faʻamalosia ai le puipuiga a le tino aʻo leʻi oʻo i le taimi o le susu.

O le faʻaauau pea o le logo o le logo i le taumafa o le maʻisuka ei ai sona aafiaga lelei i le tuufaatasiga o le toto, faʻamautuina le toto maualuga, ma faʻaititia ai le taumafaina o fualaau mo gasegase maualuga.

O le lisi o mea aoga aoga o le fua faatatau e aofia ai foi le masani, lea e pulea ai le soifua maloloina o capillaries ma isi vaa, lea e mautinoa ai le felauaiga o meaʻai i totoga ma mamanu.

O le faʻalavelave o vitamini ma minerale e faʻaleleia ai le gaoioi o le puipui lapisi, faʻapipiʻi fatu ma meaʻai.

Aemaise lava, o le vailaʻau A e taua mo le maʻisuka e puipuia ai le leaga o le vaai ma le retinopathy.

O isi vala taua e aofia ai:

  1. Faʻaitiitia le fulafula, aafiaga o le diuretic,
  2. Tulaga masani o galuega o le gastrointestinal tract,
  3. Lavea o le fatu
  4. Thrombosis ma le atherosclerosis prophylaxis,
  5. Faʻavaveina o le faʻafouina o paʻu,
  6. Faʻaleleia le lelei o le moe, e puipuia ai le le atoatoa o le tino.

E maua le maʻisuka mo tagata uma e 'ai i pepa logo? Afai o le tagata maʻi e iai se talaʻaga o faʻamaʻi pipisi e pei o maʻi suka poʻo le gastritis, i totonu o se gaioiga mamafa o le a ono faʻasaina e le fomaʻi ipu ma le pepa. E tele naua mea faʻamalosi e faaleagaina ai le mucosa gastrointine.

Ole pepa e le fautuaina mo le ate ma fatu fatu fatu, faapea foi ma le fatu fatu fatu.

Seleseleina o pepa suamalie mo le taumalulu

O le tele o le maʻisuka latou te mananao e fai le salati pepa ma fualaʻau mo le lumanaʻi. Fua ma tekinolosi e taugata tele.

  • Peʻe suamalie - 1 kg,
  • Tato moli - 3 kg,
  • Onion ulu - 1 kg,
  • Carrot - 1 kg,
  • Laʻau o le suauʻu - 300 g,
  • Lisi vine - 6 tbsp. l 6%
  • Salt - 6 tbsp. l (i le tulimanu)
  • Mea suamalie faalenatura (stevia, erythritol) - i le uiga o le 6 tbsp. l suka.

  1. Fufulu ma fufuluina fualaau faisua, solo ese le susu,
  2. E sili atu le tipiina o tamato i fasi pepa, kapiti ma pepa - i ni fasipepa, aniani - i ni afa mama,
  3. Faatumu le mea faigaluega i totonu o se pusa lapoa, faaopoopo mea manogi (sei vagana ai le vailaau) ma fefiloi,
  4. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 3-4 itula seia oʻo mai le sua,
  5. Ona mafai lea ona fufulu ipu i luga o le ogaumu, a maeʻa le kuka o le vailaau ma tuʻu i luga o le afi mo le isi 3-5 minute,
  6. Faʻapipiʻi loa i totonu o fagu vaʻa ma faʻasolo i luga,
  7. Faʻaauau le vevela i lalo seia maeʻa maeʻa.

E mafai ona e seleseleina pepa i totonu o le pusaaisa mo le taumalulu, lea e te manaʻomia e fufuluina ai fualaau suamalie, toto fatu ma tipi i totonu o ni fasi lapoa. Gagau i totonu o se atigipusa po o se pusa palasiti ma togi.

Teu pepa i le maʻisuka ituaiga 2

Ina ia iloilo le mafai gafatia o le logo, e aoga le faatusatusaina i isi ituaiga o lenei ituaiga o fualaau faisua, aemaise lava i le vevela o le pepa. O ituaiga vevela vevela vevela (chilli, cayenne) e le mafai ona taʻua o meaʻai, talu ai latou te matua aʻafia le mucosa gastrointestinal. Ae mo togafitiga faafomaʻi ua faʻaaogaina ai.

Alkaloids, lea e mauʻoa i vevela vevela, e faʻaleleia ai le manava ma le fatu, faʻasaʻo le toto, faʻamaʻapeʻa le toto. O le lavelave o vitamini ma minerale (A, PP, kulupu B, zinc, iron, phosphorus) e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino, puipuia ai faafitauli tau vaʻaia, ma faʻamafiesea le popole tele. E pei lava o soʻo se vailaʻau, o le pepa vevela i le maʻisuka e faʻaopopoina i ni tapulaa faʻapitoa, ona e mafai ona afaina ai ni faʻafitauli.

Povi lanu (pi po o le eleele) o le mea sili ona lauiloa lea e faaosofia ai le manao ma avatu ai ipu o se manogi tulaga ese ma le manogi. O le faʻaaogaina faʻaaogāina o le pepa uliuli e faʻaitiitia ai le ono mafai ona i ai toto, ma faʻaleleia ai le manava. Ae e le mafai foi ona faʻaleagaina, e sili atu le faʻaaogaina o le taumafataga i le ituaiga o talo, ma e oʻo lava - i lea taimi ma lea taimi.

O fualaau suamalie, vevela ma isi ituaiga fesoasoani e faʻamalosia ai le taumafataga o le maʻisuka ma le tofo fou. Ma afai e te mulimuli i fautuaga o le tusiga, ona faʻapea foi lea ma manuia faʻale soifua maloloina.

I luga o le vitio - o aogā ma faʻamaʻi mo se maʻisuka mai ituaiga eseese o pepa.

Pe mafai ona faatagaina le pepa mo le maʻisuka?

E tāua tele mo tagata ei ai maʻi faʻasalaga e mulimuli i se taumafa malosi. Talu ai o loʻo i ai ipu e mafai ona afaina tele ai le tino ma luluina ai le maʻisaga o le tino. O lenei mea e faapitoa lava mo le maʻisuka.

Pepa - suamalie (Bulgarian), mumū mumu, vevela (i le ituaiga o le paʻu poʻo le pi) - o se oloa aoga lea e tele vitamini ma minerale. O loʻo i ai se aafiaga lelei i le maualuga o le toto toto ma le faʻaogaina o le tino. E le gata i lea, o le tuufaatasiga ma le aoga o le pepa i luga o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o le a suʻe auiliili.

E le gata i lea, o se fualaʻau ola maloloina e tumu i minerale ma elemene o loʻo mulimuli mai:

  • Potassium
  • Vaʻalele
  • Zinc
  • Copper
  • Omea
  • Iodine
  • Manganese
  • Sodium
  • nicotinic acid
  • fluoride
  • chrome ma isi.

O a ituaiga o aano o manu e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2

E tatau ona i ai pea aano o manu i le taumafa a se tagata soifua maloloina, aua o se punavai o vitamini, protein ma gaʻo.

Ae o loʻo i ai le tele o ituaiga o nei oloa taua, o lea o nisi o ituaiga eseese atonu e sili atu pe itiiti foi lona aoga.

Mo nei mafuaʻaga, e tatau ona e iloa le aano o meaʻai e manaʻomia ma lē manaʻomia e 'ai ma le maʻisuka.

O aano o moa o se filifiliga sili lea ona lelei mo le maʻisuka, aua o le moa e le gata o le manaia, ae e matua faamalieina lava. E le gata i lea, o loʻo lelei le gauaiina e le tino ma o loʻo i ai ni gaʻo susu gaʻo.

E le gata i lea, afai e te fafagaina e le aunoa ia moa, e mafai ona faʻaitiitia faʻaitiitia le cholesterol toto ma faʻaititia le fua o le polotini e mafua mai i le urea. O le mea lea, o le maʻisuka o soo se ituaiga, e le gata ina mafai, ae tatau foi ona 'ai le moa.

Ina ia saunia ni meaʻai suamalie ma maloloina i meaola moa, e tatau ona e mulimulitaʻi i ni fautuaga:

  • O le pele e ufiufi ai aano o soʻo se manulele e tatau ona aveesea.
  • E leai se mea e fautuaina mo le maʻisuka e maua ai le gaʻo susu. E sili ona lelei le sui i ni meaʻai laiti fualaʻau galorie, lea e mafai ona e faʻaopopo i ai se moa moa.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e le au fai meaʻai e faʻaaogā kuka, falaoamata, moa tao tao poʻo aano o manu. Ina ia faʻaleleia le tofo, o mea manogi ma gaʻau e faʻapipiʻi i le moa, ae i le faʻamautuina ina ia leai se tofo malosi.
  • O keke e falai i le suauu ma isi gaʻo e le mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka.
  • Pe a faʻatau mai le moa, e aoga le mafaufau i le mea moni o le moa e sili atu le gaʻo nai lo le lapisi. O le mea lea, mo le sauniuniga o meaʻai mo meaʻai mo le maʻisuka, e sili atu le filifilia o se manulele talavou.

Mai mea ua taua muamua, ua manino ai o le moa o se oloa lelei lea e mafai ai ona e kukaina le tele o ipu maloloina o le maʻisuka.

O le maʻisuka e masani ona 'ai i lenei ituaiga o aano o manufasi, fualaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e ofoina atu le tele o filifiliga mo ipu, e aunoa ma le popole o le a afaina ai le soifua maloloina. Ae faʻafefea le puaa, keke, pipi ma isi ituaiga o aano o manufasi? Mata e aoga foi mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2?

E tele mea taua o le Pork o le a aoga mo le tino o tagata uma, e aofia ai le maʻisuka. O lenei ituaiga o aano o manufasi e mauoa i le palatini, o lona uiga e le naʻo le aoga, ae faigofie foi ona gauai i le tino.

Faʻalogo lelei! O le puaa o loʻo i ai le maualuga o le vitamini B1 pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o meaʻai a manu.

O le puaa gaʻo maualalo e tatau ona i ai se nofoaga taua i le taumafa o maʻisuka uma. E sili ona lelei le kukaina o keke puaa ma fualaau faisua. E fautuaina e tagata e taumafa fualaau taumafa le tuufaatasia o fualaau faisua faatasi ma puaa:

  1. pi
  2. failaʻau
  3. lentils
  4. ata manaia logo
  5. lanu meamata
  6. Tomato

Ae ui i lea, o le maʻi suka, e le manaʻomia le faaopoopoina o keke falaoa i ni sauga eseese, aemaise lava le ketchup poʻo le mayonnaise. E le gata i lea, e te le manaʻomia le vaʻaia lenei oloa i ituaiga uma o gauga, aua latou te faateleina le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Ia mautinoa ia e nofouta pe mafai ona 'ai le pailani mo le maʻisuka, aua o lenei oloa o se tasi o meaʻai sili ona suamalie.

O lea la, e mafai ona 'aina le puaa gaʻo maualalo e le maʻisuka, ae tatau ona kuka i le ala saʻo (tao tao, kuka, uʻu) e aunoa ma le faaopoopo o gaʻo leaga, gravy ma sau sau. Ma e mafai e se tagata o loʻo i ai se maʻi o le maʻisuka e 'ai le palu, pusa poʻo le tamai mamoe?

Tamai Mamoe
O lenei aano o manu e lelei mo se tagata e leai ni faʻafitauli maʻi faʻaletonu. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lona faʻaaogaina e mafai ona matautia, talu ai o le mamoe o loʻo i ai le tele o fiber.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le fiva, e tatau ona gaʻo meaʻai i le vevela faapitoa. O le mea lea, e tatau ona tunu le mamoe ile ogaumu.

E mafai ona e saunia se meaʻai lelei ma maloloina mo le maʻisuka e pei ona taua i lalo: e tatau ona fufuluina se fasi meaʻai i lalo o le tele o le vai inu.

Ona faataatia lea o le tamai mamoe i luga o se pusa ua uma ona vevela. Ona afifiina lea o aano o manu i tamato ma togi i mea manogi - seleni, kele, pasili ma barberry.

Ona tatau lea ona fufuluina le masima i le masima ma auina atu i le ogaumu, muamua i le 200 tikeri. I le 15 minute uma, e tatau ona faʻasusu le faga susu i le gaʻo maualuga. O le taimi e kuka ai povi e mai i le 1.5 i le 2 itula.

O Shish kebab o se tasi o ipu e fiafia i ai o meaʻai uma a manu, e aunoa ma se faʻasesega. Ae e mafai ona gafatia e 'ai se fasi keke o le kebab ma le maʻisuka, ma a faʻapea, o le a le ituaiga aano o manu e tatau ona kuka?

Afai o le maʻisuka e filifili e faʻafefiloi ia lava i le palukeke, ona tatau lea ona ia filifilia ni meaʻai vela, e pei o le vaega o le moa, lapiti, vela poʻo puaa. Faʻaaogaina meaʻai e tatau ona i ai i le kepa i sina vaega o mea manogi. Omoni, o se pine o le pepa, masima ma le basil o le a lava lea mo lenei mea.

Taua! Pe a faʻamalieina meaʻai mo le maʻisuka, e le mafai ona e faʻaogaina le ketchup, fuatala poʻo le mayonnaise.

I le faaopoopo atu i manu fasi keke, e aoga le taoina o fualaau faisua i luga o le afi - pepa, tamato, zucini, eggplant. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fualaʻau 'aina taofi o le a mafai ai ona toe totogi mo vaega leaga e maua i aano o manu e falai i luga o se afi.

E taua foi le taofi o lebab i luga o le vevela umi mo se taimi umi. O le mea lea, o le palukeke e maua i le maʻisuka e mafai lava ona faʻapalaina, ae ui i lea, e fautuaina e te 'ai e aunoa ma se mea faapena ma e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le aano o le aano i luga o le afi.

O le lafumanu e le gata ina mafai, ae tatau foi ona 'ai ma soo se ituaiga o suka suka. O le mea moni, o lenei meaʻai e iai sona aoga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, o le lafumanu e fesoasoani i le masani ai o le paʻu ma le faʻamalolo o mea leaga mai lenei totoga. Ae o lenei aano o manu e tatau ona filifilia ma le totoa ona kuka ai lea i se auala faapitoa.

Mo le filifilia o le pipi saʻo, e tatau ona e tuʻuina atu i ai mea e sili ona lelei i luga o ni fasi pepa e leai ni aʻafiaga. Pe a kukaina ni ipu eseese mai le lafumanu, e le tatau ona e faʻasuina i ituaiga uma o mea manogi - o le a lava le masima ma le pepa. O le povi na saunia i lenei auala o le a sili ona aoga mo tagata e iai le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

O lenei ituaiga o aano o manufasi e mafai foi ona faaopoopoina i fualaau faisua eseese, e taʻua o tomato ma tamato, lea o le a avea ai le ipu ma mea suamalie ma suamalie.

Meaʻai ma fomaʻi e fautuaina tagata maʻisuka e 'ai le paluga tipi.

Faʻafetai i lenei auala e kuka ai, o lenei ituaiga o aano o manu mo le maʻisuka e mafai ona 'aiina i aso uma ma ni susu susu ma e mafai ona saunia mai soupese.

O le mea lea, o le maʻisuka, e mafai e le tagata gasegase ona 'aina ituaiga eseese o aano o aano o manufasi i le tele o ituaiga kuka. Peitai, ina ia mafai ona aoga lenei oloa, e le afaina ai le tino pe a filifilia ma sauniuni, e tatau ona usitaia tulafono taua:

  • 'aua le' ai ni meaʻai gaʻo,
  • Aua nei 'ai meaai falai
  • Aua nei faʻaaogaina ni mea manogi, masima ma ni meaʻai leaga e pei o ketchup poʻo le mayonnaise.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O ituaiga eseese o pepa logo e talitutusa lava i le tuufaatasiga, eseese i foliga vaaia. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le pepa logo o loʻo i ai faʻamanuiaga nei i le tino:

  • fesoasoani fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli o faʻaaliga,
  • o le maualalo o calorie e le faʻaosofia ai le faateleina o le kulukose,
  • O le vailaʻau C e faʻamalosia ai le puipuiga, puipuia ai le malulu.

Afai o le tele o le logo o le pepa i le maʻisuka ituaiga 2, o le galuega o le gastrointestinal tract e faʻapitoa. O le oloa e maua ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le fatu ma toto toto, fufulu le toto, ma faʻasaʻo le toto maualuga. O le tulaga lautele o le soifua maloloina i le maʻisuka e faʻapitoa, e le maua e se tagata ni faʻalavelave popole, ma lelei le moe.

Peʻa eleele ma pepa palapala e aoga foi, o le a sili atu le manogi o le meaai, o le manava e sili atu lona lelei, e taofia ai toto i totonu o vaa. E le mafai ona e faʻaleagaina lenei mea manogi, e le manaomia le pepa vevela mo le maʻisuka. Faatasi ai ma faʻafitauli o lenei faʻamaʻi, faʻaleagaina le vaʻai, e le o ituaiga uma ma ituaiga o pepa e fesoasoani e foia lenei faafitauli.

O le faʻaaoga masani e mafai ai ona faʻatumu le tino i le vitamini C. I pepa talo, o lenei vailaʻau e sili atu nai lo le fua o le suka. O Lycopin e taofia ai le atinaʻeina o tumela pipili.

O le selenium o se togafitiga masani lea e taofia ai le tuai o le tino.

E le aʻafia le suauu i le fructose. O le faasinomaga o le ata o le logo ata o le 55 iunite. O lona uiga o le maualuga o le kulukose o le toto o le a tulaʻi mai lemu pe a uma ona 'ai. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka ua mafai ona faʻaaogaina lenei oloa e aunoa ma ni faʻamaumauga mamafa. O fua suamalie suamalie ua fautuaina ina ia faʻaaogaina e avea ma vaega faaopoopo, faʻaopopo i salakeke poʻo isi ipu.

faʻaoga le faʻaeteete, pe a ma le 2 miliona tagata e maliliu i tausaga uma mai faʻafitauli o le maʻisuka. A aunoa ma se fesoasoani tatau, o le a faʻagasolo le uiga o le tino, o le tino o loʻo paʻu lemu. Faʻafitauli masani:

  • gangrene
  • nephropathy
  • retinopathy
  • faʻasolosolo faʻamaʻi toto
  • hypoglycemia.

O nisi faʻamaʻi e fesoasoani i le atinaʻeina o oncology.

I le tele o faʻafitauli o le faʻamaʻi, e maua e tagata maʻi se le atoatoa poʻo le oti.

Vitamin C o se immunomodulator lelei lea e faʻaleleia ai mea puipui o le tino. O pepa pepa a Bell ei ai lona aafiaga lelei i le toto, faʻasaʻoina le toto maualuga, ma faʻaititia ai le tele o vailaʻau faʻaaogaina mo le maualuga. Rutin e faʻamalosia capillaries ma isi vaʻa, faʻasalalau elemene aoga aoga i le tino atoa.

  • aʻafiaga
  • faaitiitia o le le fiafia,
  • toilalo fatu ua puipuia
  • aʻafiaga faʻasolosolo i le thrombosis ma atherosclerosis,
  • o meaola i luga o le paʻu e vave faʻafouina.

I le faateleina o le eletise, e fautuaina e 'ai le pepa ata i foliga masani, palu, tao tao. O le oloa e fesoasoani i le faatonutonuina o le toto toto. Faʻasalaga, e manaʻomia le faʻapulaʻaina o lona faʻaaogaina.

Metotia faila

O ipu uma mo le maʻisuka ua saunia mai oloa e le sili atu i le 50 iunite le faasinomaga igoa. O nisi taimi e mafai ona e faʻasese le taumafataga i meaʻai ma GI e oo i le 69.

A maeʻa togafitiga vevela, e tusa ma le 50% o meatotino aoga ua leiloloa. E mafai ona e faʻaopopo le meaʻai i salakeke, vaʻa, tao. O le fasi pepa e faʻamalosi ai le mea ola, faaleleia le manaʻo, i le maʻisuka o se tulaga e le manaʻomia. O meaʻai e talafeagai mo tagata mamaʻi e iai ituaiga o maʻi eseese, o le caloric content of the components is low, ma o le maualuga o le toto suka e maualuga lemu.

Pelo ua tumu i le suamalie ma kosi

  • 100 g sisi ma se mea maualalo maualalo,
  • 30 g
  • kaluka
  • Tomato
  • pepa
  • kulimi mumu.

E fufulu mama fasi fatu, tipi i ni afa se lua. Ua aveeseina le paʻu mai se tamato, ua nutimomoia le fualaau faisua, ua palu ma le kalani ma nati. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina mo le faʻamamaina, masima ma pepa uliuli e talafeagai e faʻaleleia ai le tofo. O se laulau o le kulimi mafiafia ma le sisi e tuʻuina i luga. O le suāuʻu kuka e togafitia i le suauʻu manogi.

O le vevela o le kuka e 180 tikeri, o mea e tuʻuina i totonu ole ogaumu e 20-25 minute. E faʻaaogaina fasilati moa faʻasusu i se fasi falaoa.

Peʻa uamea i le Brown Rice

E le tatau i le maʻisuka ona 'ailaisa paʻepaʻe, ae pe a faʻamalosia le pepa o le logo o le a fesoasoani e faʻafetaui le ipu mo le maʻisuka.

  • 250 g moa
  • kaluka
  • lanu enaena
  • pateta pateta
  • kulimi mumu ma se mea maualalo maualalo,
  • logo ata.

Brown le sukaisa ua kuka mo le itiiti ifo i le 40 minute. E tofo tutusa ma le paʻepaʻe. Ae o le faasinomaga o fuainumera o lenei oloa e sili atu le maualalo, o le tele o meaʻai e sili atu ona maualuga, faafetai i le gaosiga ma le seleseleina o tekinolosi.

E fufulu le moa, gaʻo le gaʻo, faʻapipiʻiina i totonu o se mea fufulu poʻo se mea e teu ai meaʻai, faʻafefiloi ma le kalaka. Ina ia faʻaleleia le tofo, e faʻaaogaina le pepa uliuli. O meaʻai e faʻafefiloi ma le sukaisa kuka. E teu le fasi falala, pusa. O le suāuʻu kuka o loʻo faʻaaogaina i le suauʻu sasala, o loʻo tuʻuina atu oloa i totonu, sasaa faʻatasi ma tomato ma sauʻai kirimoli.

O le faagasologa o le kuka e na o le 35 minute. Mo le ipu, e talafeagai le pipi. O lenei mea o se aano o mea taumafa ma se fuainumera ole glycem, 139 kcal mo le 100 g o fillet. E leai se manaʻoga e aveese le gaʻo po o le paʻu mai se pipi.

  • tamato
  • kukama
  • logo ata
  • meaʻai
  • pasili
  • suauʻu sulu
  • leona tipolo.

  1. o mea taumafa e faʻamamaina, mulumulu,
  2. 'otiʻoti i ni fasipepa poʻo ni nai vaʻa,
  3. fefiloi, sasaa i le suauʻu suauu, sua o le tipolo,
  4. masima ma le pepa e faaopoopo i le tofo.

O le faʻaaogaina o sea ituaiga ua faatagaina i soo se aofaiga.

Seleseleina mo le taumalulu

E mafai ona tapuni pepa pepa pepa i totonu o fagu ma teuina seia oʻo i le isi taumafanafana. Mo le faasaoina, o le ae manaʻomia mea nei:

  • 1 kg o le pepa suamalie
  • 3 kilokalama o tamato
  • 1 kg o le aniani,
  • 1 kg o Karoti,
  • 300 g o le suauu manogi,
  • laulau vailamu kulimi.

  1. fualaau faisua ua vevela, fufulu, mamago,
  2. tamato e fuaina i fasi pepa,
  3. kāloti 'oloʻo nutililii i afa mama, ma pepa - fusi,
  4. o mea e faʻaaoga e tuʻuina i totonu o le tasi pesini tele
  5. fefiloi ma mea manogi
  6. faʻaosooso 3-4 itula, seia oʻo ina amata ona vaʻa le sua,
  7. o le koneteina tuʻu i luga o se ogaumu gas,
  8. pe a faʻapipiʻiina le suavai, ona faaopoopo lea o le vineta, faʻafefiloi le ipu ile afi mo le 3-5 minute.

O vavao mo le faʻasao ua faʻamaʻiina, ua tumu i meaʻai, faʻafeiloaʻi. Liliu, tuu i luga o le tapuni, malulu i lenei setete.

O le malulu ao leʻi oʻo i le taumalulu e mafai foi. O mea e gaosia e fufuluina, faʻamamaina, fuaina, faapipii i totonu o se koneteina po o se pusa paʻu, tuʻuina i totonu o se pusaaisa. O pepa pepa tioata e taofi ona meaʻai, faaopoopo i soup, pizza, ma isi ipu.

E masani ona faʻafefiloi pepa talo ma le atisikoke a Ierusalema, o ituaiga taʻitasi o lenei laau e le afaina ai le maʻisuka. E manaʻomia e tagata maʻi ona mulimuli i se taumafa malosi. E naʻo meaai e maualalo le faʻaogaina o le faasino igoa o loʻo faʻaaogaina, faapea foi ma meaai e fautuaina pe faatagaina i ni vaega laiti e se endocrinologist ma le tagata e fai meaʻai.

E tatau ona tatou aofia i meaʻai meaʻai e faʻaleleia ai le soifua manuia ole maʻisuka. O se tasi o na oloa o se pepa suamalie. O le solia o le faʻaaogaina e naʻo le tasi le le faʻamaoni i ona vaega o loʻo i ai, o mea faʻamaʻi poʻo isi faʻafitauli. O le ascorbic acid e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻasaina le toto maualuga, aveesea le palapala mai le toto.

Pepa Glycemic Index

I le fesili - e mafai ona 'ai le pepa talo mo le maʻisuka, soʻo se endocrinologist, e aunoa ma le faatuai, o le a tuuina mai se tali lelei. O le mea o le taloni pepa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga faigofie maualalo, e na o le 15 iunite.

O le kalori mea o lenei fualaau faisua i le 100 kalama e na o le 29 kcal. E taua tele le mafaufau, aua o le tele o gasegase e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka e mamafa tele. O le taumafa o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faatagaina i aso uma ma le tele ole aofaiga.

E le gata o Bulgarian, ae o le pepa uliuli, pepa chili leaga, lanu mumu ma le lanumeamata. O lo latou taua taua e maualalo, ma o le GI e le sili atu i le faailoga o le 15 iunite.

O nisi o fualaau faisua e taumafai e faateleina a latou faasino igoa pe a uma le togafitiga o vevela. Ae o lenei tulafono e le faʻaaoga i pepa.

Ma le lototele, o le maʻisuka latou te 'ai uma i le suʻu ma le kuka, e aunoa ma le fefe i le toto suka.

O aoga o le pepa

Pepa pepa i le maʻisuka o se oloa taua tele i luga o le laulau. O le mea o lenei fualaau faisua e tele ana vitamini ma minerale. E toʻaitiiti tagata latou te iloa e sili atu vitamini C i totonu o pepa nai lo fualaau suamalie ma isi fua.

O le 'ai na o le 100 kalama o le pepa i le aso, e faʻamalieina ai e le tagata manaʻoga o aso taʻitasi mo le ascorbic acid. Ona o le tele o vitamini C, o le pepa e faateleina ai le puipuiga o le tino i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi ma siama o eseese etiologies.

E le gata i lea, o le fualaau faisua e faʻaitiitia ai le leai o se lamatiaga o le kanesa, ona o le i ai i lona tuufaatasiga o se mea e pei o le flavonoids.

O vitamini autu ma minerale i le logo logo:

  1. Vitamin A
  2. B vitamini,
  3. Vitamin PP
  4. ascorbic acid
  5. lipine
  6. paluka
  7. fumela
  8. nicotinic acid
  9. seleni
  10. riboflavin.

O le pulu i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka na te tauina atoatoa faasaga i le anemia, faaleleia atili le toto ma faateleina le hemoglobin. E taua tele mo le le atoatoa o le vaitamini. O lenei maʻi e le afaina ai le tele o le maʻisuka. O le mea moni, ona o le faaletonu i metabolisms, o nisi o vitamini ma minerale o loʻo faʻaaogaina e le o gauai.

O le fasi pepa e aofia ai antioxidants ma fesoasoani e aveese mea leaga mai le tino. Na te tauivi foi ma le cholesterol leaga, e puipuia ai le fausiaina o pepa cholesterol ma le fesuiaiga o ipu toto.

O oloa e maua ai le acidic nicotinic (niacin) i la latou vailaʻau kemikolo e taua faapitoa mo le "maʻi" maʻi. Sa faʻamautinoa e le au saienitisi le mea moni e faapea o tagata e maua i le maʻisuka, mauaina atoatoa le acicotinic acid, e manaʻomia se laʻititi ifo o le inisalini.

Niacin e faʻamalosi le pancreas e faʻatele ai le faʻamalosia o le insulin.

Fualaau aoga

Mo se maʻisuka, e taua le mafaufau o meaʻai uma e tatau ona aofia ai oloa ma na o GI e oʻo atu i le 50 PIECES. E faatagaina e faʻavasegaina i lea taimi ma lea taimi le meaʻai ma ipu e iai meaʻai e iai le numera e oʻo atu i le 69 iunite.

I le taimi o le vevela o togafitiga, o lenei fualaau faisua ua silia ma le afa o ona fua taua. E sili atu le manaʻoga e faʻaopoopo pepa logo i salati pe filifili ni auala faʻafeololo faʻafefetemu - uʻamea poʻo totonu ole ogaumu.

E tatau foi ona manatua i le mafaufau o le vevela o le pepa e faateleina ai le manava, ma e matua le manaomia lava mo le maʻisuka e sili atu. O fua o loʻo faʻamatalaina i lalo e talafeagai mo maʻi ma soʻo se ituaiga o "maʻi manaia". O mea uma o loʻo i ai e maualalo i le kalori o loʻo i ai ma faʻamaulalo faʻamaonia.

O vaega o loʻo taua i lalo e manaʻomia mo pepa e faʻaaoga i fualaʻau:

  • lua pepa logo,
  • malulu susu-susu - 100 kalama,
  • walnuts - 30 kalama,
  • o ni nai laʻau o le kalaka
  • lua tamato
  • oona kulimi-maualalo-lua punetini.

Taʻu le fatu ma tipi umi i ni vaega se lua. Aveese le peel mai le tumato e ala i le fufuluina oi latou i le vai e kuka ai le sua ma faia ni mea e felafoaʻi ai. Otioti tamato i totonu o ni tamai pusa, faaopoopo le kalama i luga o le lomitusi ma togi fatu i se paluga poo se mea e gaosia.

Uʻu le pepa i se paluga-pati, masima ma fufuluina i le pepa lanu uliuli. Suauu ma le kulimi kirimulu i luga, ma faʻapipiʻi le sisi, faʻasalani i fasi moa. Faʻamamaga le ipu falaoa ma le suauʻu manogi.

Pipi i totonu o le umu o le 180 ° C mo le 20 - 25 minute. O piko cuto mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasaina e fetaui lelei i se ituaiga o meaʻai lafulemu faʻapitoa.

I le i ai o le maʻisuka, e tatau i faʻamaʻi ona tuʻu ese laisa mai la latou meaai. Ae e le o lona uiga o le taimi nei o le ae tuʻuina lau mea e sili ona e fiafia i ai - pepa vela. E tele togafiti i le fua o le a fesoasoani e fai ai le maʻisuka ipu.

O mea nei o le a manaʻomia:

  1. logo ata - 5 vaega,
  2. moa moa - 250 grams,
  3. kelele - o ni nai pine,
  4. kuka mafiafia brown - 1.5 kapu,
  5. tamato tamato - 1.5 sipuni,
  6. oona kulimi-maualalo - 1.5 sipuni.

E vave lava ona e iloa o le sukalani enaena e tunu mo le itiiti ifo i le 40 minute. I le tofo, e le ese mai i le araisa paepae. Ae, e maualalo le GI, ma o le aofaʻi o vitamini ma minerale e tele taimi e maualuga atu ona o le faʻapitoa i le taimi o le seleselega.

Fufulu le fusi moa, aveese le gaʻo toe totoe ma pasi atu i se mea e teu ai manu poʻo se mea e gaosi ai, faatasi ai ma le kalama. Ina ia maua se tofo e sili atu ona logoina, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻaaoga se tamai pepa uliuli i aano o manu. Faaopopo le suka i le fasi meaʻai ma fefiloi.

Pipi manino mai fatu ma tumu i le araisa ma le paluga o manu. Faʻamuʻu le pito i lalo o le pani ma le suauu manogi, tuʻu laupepa ma sasaa le gaʻo o tamato ma kulimi kirimigi. Mo lea mea, e tatau ona e faʻafefiloi le paluga tōmato, kulimi oona 250 mililiters of water. Kuki le pepa i lalo o le tapuni i luga o le vevela vevela mo le itiiti ifo ma le 35 minute.

O le 'ai i lenei fua e mafai ona saunia e le gata mai moa, ae mai le pipi. O le mea o le fuainumera o le pakika e leai se paleni, ma o le aoga taua i le 100 kalama o le oloa o le a na o le 139 kcal. E tatau foi ona aveese le gaʻo ma le paʻu mai le pipi muamua.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aoga o pepa talo.

Tuua Lau Faamatalaga