E mafai ona ou 'aina le lauloki i pancreatic pancreatitis

E iai se aafiaga lelei o le paʻu i le tino o le tagata. E i ai le tele o tulaga lelei o le 'ai i aso uma, ae mafai foi e le keleti ona afaina ai le tino pe afai e te tele naua mea. Ae paga lea, e le o tagata uma e iloa lenei mea.

O tulaga lelei o le garlic:

Garlic tauivi lelei le siama.

Afai e te faʻaaogaina le fualaau faisua i se aofaiga talafeagai, e mafai ona e puipuia lou tino mai meaola leaga e ono afaina, e aofia ai mea e mafua ai le atinaʻe o maʻi matautia.

  1. E le gata i lea, o le kalaka e faʻamamaina ai toto toto ma le ate, faʻasaʻo le gastrointestinal tract.
  2. O lona faʻaaoga e fesoasoani e faʻamalosi ai le tino puipuia
  3. O se mea puipuia mo le tupuga o le stroke ma le osofaʻi o le fatu.
  4. O lenei fualaau faisua e faʻaleleia ai foi le malosi,

E taua. E i ai le manatu e mafai ona 'ai le kelaki i le kanesa o le pancreatic, ae o le aoga o keleka e faasagatau i le atinaʻeina o le kanesa e leʻi i ai.

I le taimi lava e tasi ma lisi lelei, o loʻo i ai le tele o vaivaiga, ae latou te le malamalama i ai. E le gata i lea mea e le gata i lona manogi manogi, ae faapea foi i le faateleina o le fia ai, lea e mafua ai le mamafa o le mamafa.

  • Auala e le tatau ona faʻamaʻaina i le afu,
  • e afaina i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • e le tatau ona 'aina lenei fualaau aina mo faʻamaʻi ate,
  • gastrointestinal tract
  • fatuga
  • ae o se tagata soifua maloloina e mafai foi ona faʻaaogaina le keleni i se aofaiga talafeagai.

Pancreas Garlic

O se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma faʻamalositino i le pancreas e taʻua o le pancreatitis. I maʻi ma pancreatitis, ua matua faasaina le keleni e aofia ai a latou meaʻai.

A oʻo ina vevela le pancreas, e vaʻese ona ala. I le taimi lava e tasi, i le taimi o le taumafaina o le kalama, o loʻo i ai le faateleina o le gaosiga o le gastric juice e le pancreas.

O se taunuuga, e le mafai e le gaʻo ona misia sea ituaiga o sua, e tumau pea i totonu o le gland ma, o se vailaʻau malosi, e amata ona i ai se aafiaga le lelei i le okeni.

Mo lenei mafuaʻaga, o le mumū o le pancreas e tupu, lea e aʻafia ai le faʻaleagaina mulimuli ane o le faʻamaʻi, e mafai ona tatou fai atu e mafai e le keleka ona faʻaosoosoina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le mumusu.

E i ai le aoga o le mata i le gaioiga o le manava, ae mo se tagata gasegase i le pancreatitis, e sili atu le leaga o le leaga i le manava.

Taʻalo ma le faʻavavevave o pancreatitis

I totonu o le pancreatitis, o le pancreas ua faʻamaʻapeʻa atoa pe o se vaega ile sua o le manava.

Ole maʻi e le umi, e mafai ona faʻamalolo, mulimuli ane o se uila e mafai ona tumau i totonu o le pancreas, ma e mafai foi ona umi le maʻi.

Faatasi ai ma lenei maʻi, e masani lava ona tulai mai se taunuuga oti. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻasaina faʻasaina le kālati ma le faʻamalosia o pancreatitis! E mafai e ia ona matua faʻaleagaina le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreas.

Faʻailoga pancreatitis garlic

O le pancreatitis o se maʻi e le mafai ona togafitia. O lenei faʻamaʻi faʻafuaseʻi ona faʻateleina, ona toe faʻatuina lea. O le pancreatitis e tupu i luga o le faavae o le pancreatite, pe a uma ona faʻamalolo le vevela.

Ua talitonu fomaʻi e faʻapea, o le pancreatitis masani, e le mafai ona faʻamalo le keleti i soo se ituaiga, ae o loʻo i ai isi faʻamasinoga i lenei mataupu.

O faʻamaʻi pipisi o le pancreatitis e faʻatagaina e 'ai iʻa ma aano o manufasi, ae faʻasaina le fufuluina o ipu ma le kalaka. O lenei oloa e aofia ai vailaʻau ma se manogi susulu ma manogi. O nei mea e mafai ona afaina ai le pancreas. O le mea lava lea e tasi e mafai ona fai e uiga i le mea moni e faapea, o le taumafataga mo le pancreatic necrosis e aʻafia ai le galala, lea e malamalama, aua o se tulaga faigata lea o le pancreatitis.

E tatau ona vavaeeseina ia oloa faʻalauiloa i le garlic e pei o:

E tatau ona faitau le tuufaatasiga o oloa na faatauina mai ina ia leai se aisa, lea e le tatau ona faʻaaogaina mo pancreatiti.

Taʻu i le vaivai o pancreatiti

O loʻo i ai se manatu o le garlic ma tagata maʻi pancreatitis i le taimi o le faamagaloga, pe a maʻi le maʻi, e mafai ona 'aina. E na o le tatau lava ona suʻeina i le vevela togafitiga: sasaa le tafe i vai inu, kuka i totonu o le suāuʻu vevela. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le tofo ma le manogi, lea e matautia mo pancreatiti. Ae ui i lea, e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ia iloa pe mafai ona faʻatagaina le kalama i le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi!

E le o tagata uma e lagolagoina lenei manatu e uiga i lenei mataupu, o le mafuaaga lea, o le taumafaina o le garlic e masani ona togafiti faʻamaʻi ma se maʻi masani o le pancreatitis, e oʻo lava i le taimi o le faamagaloga, e matua lamatia lava. Ae oi latou oe malilie i lenei tulaga talitonu e faʻatagaina le faʻatagaina o le keleti laititi.

O se taunuuga, e foliga mai o le garlic e le aumaia ai le tele o se faamanuiaga i se tagata maloloina e pei ona manatu ai nisi tagata, ma mo tagata mamaʻi ma le pancreatitis e tatau ona matua faʻamavaeina mai le taumafaina ina ia aua nei faʻaalia lou soifua maloloina i tulaga le talafeagai.

E talitonuina o le taumafaina o le garlic e fesoasoani e faʻamalosi ai le tino. O i latou e le o faʻamoemoe e faʻalagolago i latou soifua maloloina i suʻega faʻamaonia, e fautuaina ina ia aua le 'ai lenei fualaau aina e fai ma meaai.

E mafai ona faʻaaogaina le silila mo pancreatitis?

O le toʻatele o tagata atonu e leai ni faʻamatalaga e uiga i faiga o le tino e nafa ma le paʻu. E le gata i lea, e le mafai e tagata uma ona tali pe o fea vaega o le peritoneum o loʻo i ai lenei okeni. O le mea moni, e matua leai lava se aoga e taʻuina ai le taua o le pancreas; e aunoa ma lana gaioiga, e le mafai ona maua le soifua maloloina atoatoa o se tagata nofofua.

O galuega autu e lua o loʻo faia e le okeni o le endocrine ma le exocrine. Muamua o le gaosia o hormones e taua mo le tino (inisalini, glucagon, somatostatin), o le isi e faʻavae i luga o le gaosia o enzymes o loʻo aʻafia i le gaosia o meaai. A aunoa ma lenei mea, o le a faʻaaogaina le meaʻai i totonu o le manava mo se taimi umi i se foliga e leʻi faʻaaogaina, ma o vaega aoga o loʻo ulufale i totonu o le tino ma meaʻai o le a le gauai atoa.

I lalo ole aʻafiaga o aʻafiaga mai fafo: ona o le tagofiaina, faʻaleagaina o le ava malosi ma meaʻai gaʻo, e mafai ona avea le pancreas ma mea mumū. I le avea ai o se tulafono, o lenei faagasologa e o faatasi ma le vavalalata o le pancreatic ducts ma le malolo o le suasusu, o se taunuuga o lea ua i ai se malosi malosi o le okeni. O le sua o le pancreatic, i lalo o le tulaga o le galue masani o le pancreas, ua auina atu i le duodenum, lea e amata ai ona galue i le faʻapalaina o meaai. Ae i le mea e tupu ai i le paʻu, o le a amata ona ia gaogao le tino o le okeni. E masani lava, i le sailiga o se auala mai le pancreas, e ulufale atu ai enzymes i toto latalata ane. O loʻo i ai le mafuaʻaga ogaoga o le tino, lea e avea ma mafuaʻaga ogaoga o le tino: o le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium (o nisi taimi i le itu taumatau o le manava poʻo le ogatotonu o le vaituloto), leu ma vomiting faifaipea, afaina ma le manava, general malaise.

O le maʻi o le maʻi e sili atu ona faʻalautele pe afai e faaauau pea ona ia 'ai meaai e afaina ai le mucosa gastrointestinal ma le paʻu: "mamafa" meaai e manaʻomia ai le tele o le vai pancreatic e faʻaumatia. Pe a amata ona galue le pancreas mumū i se auala sili atu ona lelei, o le enzymes o loʻo i ai e sili atu ona leaga. O le mea tonu lenei o le faʻalagolago i le setete o le pancreas i meaʻai tatou te 'ai.

I le pancreatitis, e le faatagaina ona 'ai e le gata i meaai gaʻo ma meaai falai, ae o meaʻai vevela ma siliva. Soo se mea manogi e paʻu i lalo o le faasaina, ma o le kalama i lenei mataupu e le o se faʻasalaga. O se fualaau faisua mai le aiga siʻiti o se oloa e sili ona olaola ma se manogi malosi ma le tofo. I lenei itu, e masani ona faaopoopoina e avea o se siva i ipu eseese. E le gata i lea, talu ai ona o lona tino taua, ua maua ai le lauiloa e avea o se sui sologa lelei mo le tele o faamai.

Ae ui i lea, i le i ai o soʻo se togafitiga o le gastrointestinal tract poʻo isi totoga o le digestive system, o le keleni i lona mamanu mamā poʻo le avea o se mea e 'ai e faʻasaina. O le sua o lenei fualaau aina ei ai sulfanyl-hydroxyl ions, lea, pe a afaina i le toto, faaleagaina ai le mucous membranes ma mafua ai le tele o maʻi tuga. E le gata i lea, o le garlic e faʻaleleia ai le gaosiga o enzymes i le pancreas, lea e afaina ai lona tulaga. I lenei tulaga, ua fautuaina e le au atamamai le lafoaia o le faʻaaogaina o lenei oloa ma e le faʻaititia ai le faʻafitauli o faʻalavelave poʻo le tupu mai o faʻalavelave faʻateleina o le maʻi.

Laʻau mo le maʻi

O faʻamanuiaga o le kākalo ua leva ona aloaia e avea ma vailaau faʻamaonia ma aganuʻu. E mafai e le laau ona faʻaleleia le gaioiga o fualaau oona, cardiovascular, immune, respiratory, musculoskeletal systems, faʻamalosia le toto toto, faʻaleleia le tulaga o le paʻu o le paʻu ma paʻu o le paʻu (faʻavae fao, folasurol), faʻaitiitia le maualuga ole kulukose. i totonu o le toto, faaosofia ituaiga uma o metabolism.

E tele auala tuai ma faʻaonaponei ua ofoina atu e faʻaleleia atili ai lou soifua maloloina ma le fesoasoani o auala eseese e faavae i le garlic. O le fua o le Tibet mo le faʻaaogaina o le ava malosi o le kalaka i le susu, ituaiga eseese mo le faʻamamaina o vaʻa toto, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuufaatasiga o le meli + keloni + lemoni, papatini vailaʻau e faʻaleleia le puipuiga ma faʻamamaina le metotia o le bronchopulmonary, ma isi.

Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase o loʻo mafatia i le gasegase o le tino ma le mumū - pancreatitis, e le o iloa pe mafai ona vaʻaia meaai ma le garlic ma tusa pe taliaina le faʻaaogaina o lenei fualaau vevela i togafitiga faʻafomaʻi ma le puipuia. O le tali i lenei fesili e le mautonu - leai!

Aiseā ua faʻaleagaina ai le kalaka i le pancreatiti ma le gaʻo?

O le masani o faʻamaʻi totoga, ma le faʻamamaina o le manava, ma le faʻamamaina o le tino e ala atu i le garlic e naʻo tagata e leai se talaʻaga o pancreatitis. O le faʻaaogaina o le kalaka i soʻo se ituaiga i totonu o faʻamalositino i le pancreas e le o iai i le fesili. E tusa ai ma iloiloga o gastroenterologists ma tagata o meaʻai, o le garlic i pancreatitis e matua faʻaseseina.

Ma o le faʻaaogaina o le kalaka i le vaitaimi pupuʻu e mafai ona mafua ai se osofaiga ogaoga o pancreatitis ma falemaʻi ile maʻi. O le tele o meaola o meaola o le kalaka e mafua ai se lamatiaga ogaoga i se faamaʻi maʻi, taofia o le gaosiga o enzymes ma faʻaleagaina le okeni na aʻafia.

Mo maʻi ma pancreatitis mo se taimi uumi faatulaga se laulau togafitiga "taumafa Nu 5". Pe a maʻi le maʻi i le taimi o le pala (o le popo masani o pancreatitis), e fautuaina tagata maʻi e faʻaaogaina aano o meaʻai e kuka (anufe lapiti, vela, chicken chick), masima soupisi ma fualaau faisua, iʻa e maualalo le gaʻo, falaoa paʻu mama, cereals (rice, oatmeal, buckwheat, egg).

O le tele o faletua ua faʻaosoosoina e faʻapipiʻi le lau o le lauʻeleʻele i meaʻai, lea e faʻasaina. O le manatu o le garlic o se mea masani ma aoga i tagata uma e sese. E oo lava i le vevela-togafitiga, o loʻo tumau ai le tele o meaʻai e tino aʻafia ai le paʻu.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e le manaomia le 'ai o fualaau fou, fualaau faisua, fua, ina ia aua le faaosofia ai se mea e sili atu ona faigata, o le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le sikalo solo. Aua neʻi galo o le faʻasa e aofia ai e le gata o pulu, ae o laʻau lanumeamata, e aofia ai le lanu vao - galala vao.

O le mea lea, e ui lava i le lauiloa lauiloa o le kālati, i lenei tulaga ua faasaina lenei oloa. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le sivili o le tupu, faaopoopo i le pancreatitis, o tulaga nei: pregnancy ma le lactation, hypotension, epilepsy, faʻamaʻi uma o le mea o loʻo gaosia i le taimi o le faigata.

E sili atu le matautia o le fua o le dietitian fautuaina (3 nifo i aso taitasi) mo tagata soifua maloloina. E le manaʻomia le aofia ai o le kalama i le taumafataga mo tamaiti ei lalo ifo o le 7 tausaga le matutua, talu ai ona o loʻo i ai i latou i le faagasologa o le avea.

Ia e malamalama e uiga i lou lava soifua maloloina!

E 'ai pe leai foi - o le fesili! E mafai pe leai le laʻau mo pancreatitis?

E tele tagata maʻi ma pancreatitis e fiafia i: mafai ona latou faʻaogaina le kela? A uma, o le fualaau faisua e aofia ai le tele o elemene aoga. Ae o lenei oloa e le faigofie tele, aua e mafai ona lamatia mo se tagata maloloina. I faʻamaʻi o le pancreas, e tatau ona e faʻaeteete i le garlic, aua e mafai ona mafua ai faʻafitauli.

E faʻafefea ona 'aina le lauloni ma pancreatic pancreatitis, ma pe aoga le aofia ai i le taumafataga, na o le fomai e fai mai. Ae e manino lava e tatau ia te oe lava ona e malamalama i na vaega e fesootai ma le soifua maloloina.

E mafai pe leai?

O lapisi o se mea e sili ona aoga, ae e ono solia i nisi vaega ole pancreatitis.

Faʻamalosia tele

I le gasegase o le faʻamaʻi, o lona faʻaaogaina e faʻasaina. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le fualaau oona e mafua ai le le faʻavauvau: tiga, afu ma le manava ita. E le gata i lea, o le tele o isi gaosiga e faʻasaina foi i lenei laasaga, e leai se masalosalo o le garlic i totonu o le vaega lapopoa o le pancreatitis e tatau ona vavaeeseina atoa mai le meaai. Saili pe mafai ona faʻaaoga le kalama mo le maʻisuka.

I le faamagaloga

I le taimi o le faʻamagaloga, pe a faʻaitiitia le tiga e le gata, o le tagata gasegase e mafai ona 'ai nisi o mea sa faasaina muamua. E i ai le manatu e mafai i le taimi nei ona 'ai le garlic, peitaʻi pe a maeʻa muamua le gaosiga o vai inu, faʻapea foʻi le kuka poʻo le suʻe.

A maeʻa nei taualumaga, o le fualaau faisua o le a aveesea lona tofo ma le sogisogi, ae i le taimi lava e tasi, o le a leiloa nisi o ona elemene aoga. O lenei metotia e le lagolagoina e tagata uma. O nisi fomaʻi e fautuaina uma ia aua le aofia ai lenei oloa i le lisi autu, ma talitonu e tusa lava pe a maeʻa togafitiga vevela, o le a tumau pea le matautia o le kalama i le tino.

Faʻi maʻi

I le pancreatitis e masani ai, e tele gasegase e toe foi i la latou lisi masani, lafoai le taumafataga. Latou te toe aofia ai laulani i le taumafataga. O lona faʻaaogaina i lenei tulaga e mafai ona mafua ai se faʻateleina tele o le pancreatitis. I lenei laasaga, e le mafai foi ona faʻaumatia i le mayonnaise, ulaula mea manogi, sooga vevela, ketchup ma le palau.

E tusa ai ma le faʻaaogaina o le kalakeke i le taimi o le faʻamagaloina, e leai se manatu faʻanoanoa. O lenei mea e manaʻomia ai nisi faʻatalatalanoaga ma manatu o se fomaʻi o le a faʻamatalaina auiliiliga uma e uiga i se tagata maʻi faapitoa.

Fesili ole metotia, ole tele ole taimi ole faʻaaoga

Afai e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina oe e 'ai le garlic, ona faʻasaina lea o le taumafa. E naʻo le 'aina e mafai ona' aina pe kuka. Ae oʻo lava i lenei pepa, e le tatau ona faʻaleagaina le keleka, aua o lenei auala e mafai ai ona e faʻamaonia le faʻamaʻi tele o le maʻi.

Afai o oe o se tagata e fiafia i le kalaiki, ia e saili e uiga i ona aoga mo le tino o se alii ma le tamaitai. O taimi ma le tele o loʻo faʻatulagaina e se fomaʻi. E naʻo ia e mafai ona iloiloina le tulaga lautele o le maʻi ma le masani lea e talafeagai mo ia. E masani lava e le sili atu i le lua cloves i le masina.

E i ai se eseesega

O le faʻaaogaina o aniani i le pancreatitis o loʻo faʻatonutonuina foi i vaega o le faʻamaʻi:

I le vaitaimi umi, e tatau ona vavaeese lenei fualaau aina mai le taumafataga. E tusa lava pe faʻapipiʻi pe tipi, o aniani na mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le mucous membranes. I le taimi masani ma le taimi o le faamagaloga, e fautuaina e fomaʻi ia aniani i le lisi e faatumauina le paleni o le vailaʻau o le tino. I lenei laasaga, o 'aniani e' aina e kuka pe uʻu, faʻaopopo i ipu.

Faatasi ai ma sauniuniga eseese o fua o aʻa

O le kalama e togafitia i le mafanafana e sili atu ona leaga mo le tino. Ae a maeʻa, ua le toe maua lona fale faamalolo ma vitamini, o lona uiga e le aoga le aoga. O le kuka ma le taʻavale o le a faʻaititia ai le lamatiaga, ae o le a le aveesea atoa.

E le gata i lea, o le sauniuni le talafeagai, e oʻo lava ina matautia le kele ma, e pei ona uma ona taʻua, e mafai ona mafua ai se faʻalavelave tele o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina le fafagaina o le sikaisi falai, pei o soʻo se falaoa falai ma pancreatitis. O le mea autu o le faʻapipiʻi atu lea o le sikalo i isi ipu, ma ia aua le 'ai faʻatasi. O lea o le afaina o le tino o le a oʻo lava i lalo ifo.

Auala e faʻaoga ai

O laʻau e lauiloa mo ona faʻamalologa, ae tatau ona e faʻaaogaina i le pancreatitis ma le faʻaeteete tele. Faatasi ai ma le faʻamagalo, e mafai ona e faʻaopopo i isi ipu. Mo se faʻataʻitaʻiga, laeiina o se salati ma fufulu i le suauu vevela vevela - o le a faʻaleleia ai le tofo ma faʻaitiitia le faʻaleagaina o le tino. Afai o loʻo e sauniuni se kālati poʻo se salatisi o le kapisi a Beijing, muai sasaa faʻalalisi i le vai inu.

Salati fua

    Karoti 1 pc, pateta 2 pcs, fuamoa 2 pi, moa moa 300 g, kukama 1 pc, sina kulimi suamalie oona, 1 clove o le kalaka.

E faʻafefea ona kuka

Fufulu le galala, tapena lelei. Fufulu fuamoa, pateta, kāloti ma moa. Uu le kukama ma tipi i totonu o ni poloka. Taʻu meaʻai uma e faigofie ai ona eli. Faʻafefiloi mea aoga ma le vaitau ma le kulimi kulimi maualalo. Ua saunia le salati.

E mafai ona e faʻapipiʻi le kalama e leʻi kukaina muamua e le gata i salati, ae i soupeti ma aano o manufasi. E mafai foi ona e fetuʻunaʻi le aofaʻi o le kalakeke i ipu, faʻalagolago e le gata i ou lagona pe a uma ona 'ai, ae faʻapea foi i fautuaga a fomaʻi.

Tincture

O laʻau e masani ona faʻaaogaina mo le togafitiga o pancreatitis ma i vailaʻau faʻapitoa, aemaise lava i le faʻatasi ma le susu.

    3 ipu susu, 10 cloves, 2 tsp. popo niu.

E faʻafefea ona kuka

Tipi le kalama, faaopoopo le susu i totonu ma tuu i le afi. Aumai le faʻafefiloi i se vevela, ona fausia lea o se vai mafanafana, ma faʻagasolo le atigipusa i le vai. Fufulu le paluga seia oʻo i le afa o le tusi na muamua atu o totoe i totonu o le vaa.

O nifo o le fualaau vevela vevela mo pancreatitis e tatau ona faʻaaogaina naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi ma naʻo le taimi o le faʻamagaloga. E taua foi le manatua e le mafai ona 'aina faʻatasi, e le afaina pe a maeʻa togafitiga vevela. O le malamalama e uiga i le aʻafiaga o mea manogi i le tino o le a fesoasoani e puipuia mai le tele o faʻalavelave ma faʻalavelave. I le logoina e uiga i foliga o lau faʻamaʻi, o oe lava e mafai ona puipuia ni aʻafiaga le lelei.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave a le kalama mo tagata

Ua iloa e tagata uma o le keleka e aoga i le faʻamalosia o le puipuiga ma le puleaina o pusa. O nei mea uma e le o mea aoga uma o le kalama. E fesoasoani i le faʻavevesiina o le vaega o meaʻai, faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma le lauulu, ei ai se aafiaga lelei i le faagaioiga o le cardiovascular system.

E i ai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o oloa gaosia mai le laulani poʻo lona paʻu. Mafaufau i aoga ma mea leaga o le kalama mo le tino o le tagata ma le auala e saunia lelei ai tupe mai lenei fualaau faisua

Faʻavaeina o le kalaka

Ina ia malamalama pe aisea e aoga ai le keleni mo le tino o le tagata, e tatau ona e malamalama i mea o aofia ai vaega i lona fatuga. E i ai le tele o vitamini i lenei fualaʻau fualaʻau. E mauoa i vitamini B, e aofia ai le B9, e taua mo le soifua maloloina o tamaitai. O vitamini A, D ma C o loʻo i ai i laʻititi laʻitiiti i se aganuʻu agavaʻa.

O le fualaau faisua e aofia ai le sili atu i le 500 vaega e manaʻomia e le tatou tino. E tusa ai ma lea, o le aoga o le kalaka i le tino e faigata ona faʻatauvaʻa. O mea aoga e le gata ina maua i ni papae paʻepaʻe ma fulufulu lanumeamata (talavou) tafatafa. Latou te tamaoaiga i aʻao, puʻu ma paʻu.

Soifua Maloloina

Matou te mafaufau pe lelei le kalaka mo le tino o le tagata. Aʻo lei oʻo i le faʻamatalaga o fualaau mo vailaau oona, o le a tatou talanoa e uiga i faamanuiaga o le kalaka i tagata. Aganuʻu e naʻo le lelei mo le faʻaaoga tatau.

Faamalolosia o le puipuiga ma le faʻamaoniaina o le galue o le fatu

O auala e faia mai le kalani ma ona paʻu e faʻamalosia ai le tino puipuia. Latou te fesoasoani i le tino e tetee atu i siama e mafua ai le malulu. O le isi aganuu fualaʻau, ona o le i ai o phytocides, o loʻo iai mea e puipuia ai le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina.

O se fualaau faisua e fesoasoani e faatumauina le maloloina o le fatu mo tausaga a sau. Faʻaaogāina o paʻepaʻe paʻepaʻe, e mafai ona e faʻafaigofieina le microflora o le intestinal. O se fualaau aina e fasi anufe ma fesoasoani i le malosi.

Garlic Against Diabetes, Cancer, ma le Faanatinati

E lelei fualaʻau mo le maʻisuka. O mea o loʻo i ai i lona tuufaatasiga e faʻaitiitia ai le toto toto ma faʻaosofia ai le gaosiga o le glycogen e le ate, lea e faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase. O le i ai o meaʻai ma le vaitamini C i paʻepaʻe paʻepaʻe e mafai ai ona faʻaaoga e faʻafefe ai i le malulu malulu.

O mea totino faʻatoʻa faʻaleagaina e mafua mai i lenei fualaau faisua. O le ulaula o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o vevela vevela e talitonuina e itiiti le aʻafia i le kanesa. Ae leai se faʻamaoniga i le taimi nei o le 'aina o fualaau' aina e maua ai le mea e manaʻo ai. Paʻu paʻepaʻe e faʻaogaina e puipuia ai nifo mai caries, ma o latou suamalie e faʻamalosia ai le gaʻo.

O le sua o loʻo i ai faʻatoʻaga faʻamalolo tutusa e pei o ituaiga o le riki (Suvorov o le suka, poʻo Suvorov ola, mo se faʻataʻitaʻiga). E mafai ona e faʻateʻaina le le mautonu e ala i le tuʻuina o pulu i lalo o le aluga.

E ui lava e leai se faʻamatalaga faasaienisi mo lenei meatotino, e aoga. Laʻau fou fou o le kalaka e sili ona aoga. E le sili atu ma le 50% o meaʻai e maua mai i le gaʻo, galo po o le galo kuka.

O aoga o le kalaka mo tamaitai e taua tele. E faaitiitia ai le tulaga o le osteoarthritis femoral uiga o le afa saʻo o tagata soifua. I le i ai o lenei faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o cloves e faʻaitiitia ai le tiga. I luga o le oncology, e faʻaaogaina se fualaau aina e puipuia ai le kanesa o le genitourinary system ma le susu.

O le auai o allicin e mafai ai ona faʻaaogaina paʻu paʻepaʻe e toe faʻafou ai le paʻu. O faʻamatalaga mai se meaʻai fufulu mata. O teuteuga i lenei mataupu e le mafai ona faʻaaogaina. O le mea moni e faapea, faatasi ai ma le vevela, ua faʻaumatia uma. O faʻamanuiaga uma o le fualaʻau mo le toe faʻafouina ua faʻaititia ma leai se mea.

Mo le soifua maloloina o tagata

E lelei le keleni mo tane pei o fafine? e aunoa ma se tuutuuga. E vavalalata ai le kanesa o le prostate, ma o le prostatitis o se maʻi taatele i tagata. E le gata i lea, o nifo papaʻe o le aphyrodisia.

O aoga o le kalaka mo tagata o le faʻaitiitia lea o le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi o le tino o le tino, lea e masani ona mafua ai le tamaititi le fanau mai. E fesoasoani fesoasoani e fesoasoani ai tagata taaalo e maua le musele: o se meaʻai e faaosoina ai le gaosiga o le testosterone. Faʻaaogāina o paʻu paʻepaʻe e togafitia ai soʻo se faʻamaʻi e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi e matautia

Contraindications

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o vevela oona mo tagata o loʻo maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma intestines i totonu o le gaioiga laititi. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, i totonu o laʻau o le aganuʻu fualaʻau ei ai toxins e faʻafefe ai le mucosa gastric. Faatasi ai ma le tele o fualaau faisua, o nei toxins e mafai ona faaleagaina ai puipui o le manava. Talu mai le faʻamaonia o soʻo se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le mucous membrane o le tino i totonu o le tagata e ita, o le faʻaaogaina o kekiki e faʻaleagaina ai le tulaga.

I le gastritis ma le peptic ulcers, lea e le oi totonu o se laasaga laititi, o le aganuʻu e faʻaaogaina i ni vaega laiti. E mafua lenei mea ona o le i ai o le toxins lava e tasi e afaina ai puipui o totoga o totonu. E fautuaina le faʻaaogaina o cloves pe a maeʻa togafitiga vevela. Afai e leaga le tulaga, e vave ona vavaeeseina le oloa mai le meaai.

E leaga le faʻaaogaina o paʻu paepae mo faʻamaʻi fatugao. Faʻaleagaina aganuu fualaʻau mo tagata o loʻo faʻaaoga fualaau. E tele vailaʻau e le talafeagai. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o se fualaau faisua i soo se ituaiga e tutusa ma faʻamalosaga.

O le aʻafiaga o le kalaiki i luga o le pancreas

O le pancreas o se okeni sili ona lelei e tali atu i oloa eseese, aemaise lava pe a afaina. E tusa ai ma le tele o fomai, o le faatagaina o le garlic e faʻaaogaina mo le pancreatitis o lona uiga o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i totonu o se totoga mumusu, e fetogi uma lava le tino ma vaapiapi ia ala e tatau ona gaoioi ai sua o le pancreatic. Talu ai o mea manogi e mafai ona faʻaleleia ai le gaosia o sua i le uʻamea, ona o le le lava o a latou mea e masani ai, o le faʻavaivai e tupu. O le tulaga, i le itu, e mafua ai le vevela tele o le maʻi, e oʻo atu i le atinaʻe o le necrosis.

Ata i totonu o le pancreatitis

I le gasegase o le maʻi, amata mai i itula muamua, ma mo ni nai aso, o le 'ai o soʻo se meaʻai e faʻasaina. O le tagata gasegase i aso muamua o le maʻi e tatau ona usitaia se tulafono e aofia ai ni vaega se tolu:

  • Tulu - faʻamafanafana lelei i le mea o loʻo i ai le pancreas.
  • Matelaina - o se tapunia atoa o le taumafa mo le 2-3 aso poʻo le sili atu (le aofaʻi o aso o le anapogi, o le a fuafua e le fomai e faʻavae i luga o le soifua manuia ole maʻi).
  • Malologa - moe malolo ua tofia.

E le faigata le mateina o le keleka, i le taimi lenei, e le o le fesili. Ae e tusa lava pe ua uma ona taofia le tulaga ogaoga, ua faasaina pea ona faʻaaogaina lenei fualaau faisua.

Mo le toʻatele, o se faʻatagaga e teteʻe, talu ai o le fualaau faisua o se vailaʻau lelei lea e faʻaleleia ai le gaogao o le mea e gaosi ai meaʻai. Ae, e pei ona taua i luga, o mea manogi o se mea e faʻaleleia lelei ai le galuega faalilolilo o le manava ma le paʻu, o le gall sss is not exception. A faʻamaʻaina le kālisi, o le gaioiga tele o nei totoga e tupu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le toe foʻi mai o le vaega o le pancreatitis.

Fualaau aina vevela mo le pancreatitis

O le pancreatite o aso nei ua manatu o se faamaʻi e le mafai ona togafitia, lea i le olaga atoa e mafai ona faʻaalia o ia faʻavavevave taimi.

E tusa ai ma le gastroenterologists, o le faagasologa masani o le mumusu i totonu o le gland e mautinoa lava o se faʻalavelave i le faʻalauiloaina o le kelala i le meaʻai. O tagata e maua i lenei faʻamaʻi e mafai ona 'ai uma aano ma iʻa, ae aunoa ma le faaopoopoina o lenei mea manogi i le faagasologa o le sauniuni o nei oloa. O le fualaau faisua o loʻo i totonu o mea e aofia ai mea e afaina tele ai le vaega o meaʻai, lea e ono aʻafia ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina.

E le tatau ona e 'ai i mea taumafa, e aunoa ma le laulola, e le mafai ona faʻafeiloai i totonu o le meaai. Ae pe a faaopoopoina lenei mea manogi ia i latou, o le aʻafiaga leaga i luga o le paʻu e faʻaleleia i se faasologa o le maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona:

  • meaʻai a le fale (fualaau faisua),
  • meaʻai ma ulaula ulaula,
  • mayonnaise ma isi sauʻai,
  • marinades
  • ketchup
  • ituaiga eseese o sisi.

Ina ia taofia le tupu mai o le maʻi, e tatau ona e mataʻituina lau meaai ma faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga o oloa na faatauina i le faleoloa.

Taimi o le toe faafoi

O le vaitaimi o le faamagaloga, pe a foliga mai o le a tuua le faamaʻi, o se taimi taufaasese. I le taimi lea, e faʻanofo ai le tagata, ma amata ona 'ai mea uma i le laina, e aofia ai mea e afaina ai le mucosa gastrointestinal.

O le mafiafia o se tuusaunoaga foi, lea e amata ona latou faaaogaina pe a uma ona mou ese atu faailoga. Ae o lenei mea leaga e masani ona taitaiina atu ai i se osofaiga fou o le tino pancreatitis, ae i se faiga e sili ona leaga.

O le mea lea, e tatau ona e manatua pea le talafaasolopito o lenei maʻi ma tausisi i fautuaga o meaʻai e tuuina mai e lau fomaʻi.

Laʻau mo le cholecystitis

O le tele o taimi, o le pancreatitis e faʻatasi ma le cholecystitis - mumū o le gallbladder. Talu ai o lenei mea o se mea e le lelei, o le faʻaaogaina o ipu ma mea e faʻaleagaina ai le mucosa gastrointestinal e le faatagaina. Onions ma le garlic, i le mea tonu lava, e aofia i ia oloa e mafai ona mafua ai se faʻalavelave tele o le togafitiga i le gallbladder.

Ae, afai e leai se pancreatitis i le gasegase, ae naʻo le cholecystitis masani, ona mafai lea ona faʻafefeteina mea manogi, ae le o ona foliga masani, ae o se vaega o mea kuka kuka (ina ia alu ese mai ai suauu mai le fualaau aina).

Afai e soifua maloloina se tagata

E mafai e tagata soifua maloloina ona 'ai lenei fualaau faisua ma e manaʻomia foi, talu ai e ala i le faʻaogaina o le kalama i se aofaʻi talafeagai, e mafai ona puipuia lou tino mai siama siama ma pathogenic microorganisms e mafua ai faʻamaʻi.

E le gata i lea, o le lelei o se fualaʻau manogi e aofia ai:

  • keleni fesoasoani e faʻasalalau le fasi meaʻai ma fufulu le ate ma toto toto,
  • o se fualaau aina e mafai ona faʻamalosia le faʻaogaina o tagata,
  • faʻaogaina e puipuia ai le tupu o se fatu fatu ma le taʻavale,
  • faaleleia le malosi o alii (malosi).

Ae e tatau ona manatuaina, e ui o lenei fualaau aina e aoga mo tagata soifua maloloina, e tatau ona faʻaaogaina i le faʻaogaina lelei, aloese mai le tele o le faʻavevesi o le gaʻo ma totoga o loʻo aʻafia ai i le faʻafefeina o le tino.

Faʻamalosia tele

O a ni tulaga e mafai ai ona 'aina le manogi malosi i le pancreatitis? Faatasi ai ma le sili atu ona faigata o le pancreatitis, o mea manogi, o mea manogi e mumusu e aloese mai aafiaga e le afaina i luga o le toto.

O le fausaga o sela e faʻalavelaveina ma o le a le aoga tele le gland ona o le necrosis. O lenei tulaga e aliali mai ia lava i ni mea le lelei - o le tiga tele i le gasegase, naʻo, vomiting ma maʻi manava.

E fetaui lelei i le popofou o le vevela, o le tagata maʻi e maua i le pancreatitis ua faatagaina e inu vai ma le broth rose.

Faatasi ai ma se faaitiitia o foliga manino, o oloa taumafa ua faʻaaogaina e afaina ai le toto o le pepe. E mafai ona aina fualaʻau e aunoa ma mea manogi ma mea faʻaopopo. Faʻaaoga nisi mea faʻaleleia ma mea e leai ni fuga. O meaai mo le maʻi o le ki lea i le toe faaleleia.

I taimi masani

Faʻafeiloaʻi i le pancreatic pancreatitis i totonu o le gaioiga laititi o le faagasologa masani o loʻo faʻasaina foi. Ae ei ai ni nuances. Meaʻai e aofia ai meaʻai o le taumafataga o meaʻai vevela ua maeʻa ona aveeseina mai le taumafataga:

  • afu
  • sau sau (mayonnaise, ketchup ma isi),
  • ulaula meaʻai
  • fulufulu
  • saisi
  • mea tau pisinisi gaosi oloa.

Soʻo se oloa e saunia i luga ole laʻasaga ole alamanuia e manaʻomia le suʻesuʻeina ma le totoa e tagata gasegase i le pancreatitis.

I le taimi o le faamagaloga

O tagata maʻi e fiafia i ai: e mafai ona 'ai le kalaka i le faʻamagalo? O le tali a tagata fai meaʻai ma gastroenterologists e le manino: o meaʻai e mafai ona avea o se punavai o le toe foʻi mai o se osofaʻiga.

Faatasi ai ma le leiloloa o uiga le lelei ma le faamutaina o togafitiga e fuafua i le faaitiitia o le pancreatic activity, ua galo nisi o gaioiga e uiga i le meaai ma toe ai mea uma.

E tele gasegase e faʻaaogaina le kuka poo le vevela. I le taimi o togafitiga vevela, o mea faʻaleagaina ua leiloloa. Ae peitai, o lenei filifiliga e le o manuia uma. Faatasi ai ma mea leaga, o mea aoga aoga foi e mou atu. E tusa lava pe a uma ona fufulu pe kuka mea manogi, e tumau pea meatotino leaga.

Pe a filifili i le faʻaaogaina o mea manogi e maualuga-vevela ile meaʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

I le togafitiga o faʻamaʻi, o se aafiaga lelei o togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o le susu ma le kalama. I nei tuufaatasiga, ua tulieseina ai mamanu o mamanu mai le manava, latou te inuina tincture ma le tale ma le toto maualuga.

Ae o faʻamaʻi pipisi, o lenei tuufaatasiga e matua faʻasaina.

O aoga aoga o le kalaka

O loʻo i ai le tele o mea taua. E aofia ai:

  • O le malulu ma le antibacterial aʻafiaga: o le aofaʻi o le kelelo e fesoasoani e puipuia mai siama faʻamaʻi e mafua ai faʻamaʻi eseese. I le fuainumera o le gaosiga o le gaosiga, e le o lalo ifo o aniani.I le taimi lava e tasi, e le faʻasalalauina ia oloa elelise i le ea ma e le afaina ai le mucosa mata, e pei ona tupu i aniani.
  • Faamamaina o le aafiaga: i ni laasaga talafeagai, o le garlic e faaleleia ai le tulaga o le fualaau aina, e fufulu ai le ate ma toto toto.
  • Faamalolosia o le tino puipuia. E aofia ai vitamini B, acidic ascorbic ma beta-carotene, lea e saofagā i le gaosiga masani.
  • Puipuiga o maʻi eseese. O le uʻamea, magnesium, zinc ma le manganese i lenei fualaau faisua e fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o le cardiovascular system ma lagolago le faʻaleleia o le hematopoiesis. O loʻo i ai ni mea e faʻaitiitia ai le avega i luga ole toto toto.
  • Faateleina le mafai.

Laʻau ma pancreas

O le pancreatitis e leai se mea ae na o le mumū o le pancreas. I le taimi lava e tasi, o ona ala e matua vavalalata. E le mafai e le tele o pusi ona taulimaina le manogi o le sua oona, o le faʻasalaga lea e faʻamalosia malosi ai le kelo. O le iʻuga, o le sua o loʻo faʻamoemoe i totonu o fusi o le gland mo se taimi uumi nai lo le mea e manaʻomia ma amata ona aʻafia ai.

O le sua suamalie o se vailaʻau vailaʻau matautia e mafua ai ona afaina ai le pancreas ma o mea o le pancreatitis o loʻo faʻateleina.

E ui i le mea moni o le garlic e fesoasoani e faʻaleleia le galuega o le manava, i le tulaga o se paʻu ua faaleagaina, o lana gaioiga e avea ma pelu faʻalua-lua: o le lelei o le manava e matua le mautonu ile leaga i le gland. Ma o le malosi o le faʻaalia o le faʻamaʻi, o le sili atu ona lamatia o le faʻaaogaina o le kelaki i ai.

O le gasegase o le pancreatiti

I lenei laasaga, o le pancreas ua i ai i se vaega, ma i nisi o tulaga e toetoe lava a faaleagaina atoa i le sua oona. O le a le toe manuia o ia, ae mafai ona e faʻamautuina le tulaga ma faʻafeiloaʻi le faʻamaʻi i le taimi masani. Afai e te manatuaina le lelei o le garlic e fesoasoani i le pulelaʻau o le suka gaosia, e na o le tasi lava le faaiuga e mafai ona tosina: i le pancreatitis, e le tatau ona faʻaumatia i soo se ituaiga.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e leai se mea vevela, ulaula po o le tipiina e fautuaina.

Faatasi ai ma le natura masani o le maʻi, o laasaga o le vevela ma le faamagaloina e mafai ona suia. I le tulaga muamua, e le aofia ai foi le keke ma le pancreatitis. E le gata i lea, e tatau ona e matua faʻaeteete ia aua nei faʻafuaseia ona 'ai faatasi ma na oloa e faʻatagaina. Laʻau, faʻalanu i aano po o iʻa, e ono afaina. E tatau ona e matua faʻaeteete ma iloa pe i totonu o le faʻafefiloi o falesa poʻo meaai kuka, sauga, ketchup, mayonnaise faʻatau atu i faleoloa. E taua le suʻesuʻe ma le totoa i le tuufaatasiga o oloa. Faatasi ai ma le pancreatitis, e leai se mea vevela, ulaula po o le tipiina e fautuaina.

E talitonuina i le taimi o le faʻasao, o le faʻaaogaina o le kalama e faʻatagaina pe a uma le faʻamalosia o le vevela, faʻaleagaina mea o iai, lea e sili ona lamatia mo le pancreas.

E tatau ona faʻafefiloi i le vai tafe poʻo kuka i totonu o le suauʻu moli.

Laʻau mo pancreatitis ma cholecystitis

O faʻamaʻi uma e fesootaʻi, ma o lea e tele lava ina matauina i se tagata maʻi.

I lalo o vailaau, o le cholecystitis e taua o le mumu o le gallbladder, o le okeni o se ituaiga o vaʻa mo le teuina o pusa o le hepatic. O le faʻafefiloi i le ulufale atu i le duodenum, o le sua pancreatic ma le talo, lea e gaosia mai e le ate, amata la latou gaioiga faʻatasi e faʻatau meaai. Soʻo se gaioiga lē lelei e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o le vevela mai le totoga mai itutino uma e faʻalavelaveina, o meaola e amata ona faʻaleagaina ma faʻaumatia fausaga cellular. E masani lava, i tulaga o le faateleina o le mamafa i totonu o le ala, ua lafoina le talo i totonu o le pancreas, ma o le taunuuga lea e maua ai se malosi malosi e lua: e le gata i le pipi ma ona lava enzymes.

O le pancreatitis ma le cholecystitis e manaʻomia ai se meaai, ae o mataupu faavae o meaʻai faapitoa e tutusa lelei mo le tasi patho ma mo le isi. Muamua lava, o le teena lea o meaʻai gaʻo, meaʻai, meaʻai ma meaʻai vevela, paluga fou ma suamalie, meaʻai vave, sukalati, koko, mea inu ava ma le kofe. E tatau ona e tuʻuina atu lau mea e te manaʻo i ai faigofie i le digestible ma i le taimi lava e tasi o oloa aoga.

E pei o le pancreatitis, o le cholecystitis e faʻasaina ai le taumafaina o le kālati. A oʻo i totonu, o le fualaau vevela vevela e faʻaleagaina le mucosa gastrointestinal malosi, e faʻafefe ai le maualuga o le gaosiga o le sua pancreatic ma le vavave o le vevela. O sea tulaga e faigofie ona avea ma mafuaʻaga o le faʻamalosia o faʻamaʻi uma.

Ua matauina e le au popoto e faapea, e le gata i le tasi le cholecystitis, e mafai lava ona susunuina le kalama, ae na o le taimi lava o le faamagaloga faifai pea ae le o lona mama atoatoa, ae o se faaopoopoga i ipu eseese. O le aofai o lenei oloa e tatau ona faʻatapulaaina: e le tatau ona e faʻaleagaina le faʻatagaga a fomaʻi ma le tele-taimi o ipu ma lenei mea manogi.

Laʻau mo pancreatitis ma gastritis

O isi togafitiga o le faʻaogaina o meaʻai e gastritis. O lenei faʻamaʻi e taatele, e toetoe lava o tagata uma lava e maua i le gastritisi le mama ona o le fibrogastrocopy, o lona uiga, o le mumū o le mucosa gastric. Ma e tele faʻamatalaga mo lenei mea: o se galuega pisi galuega, meaʻai i luga o le alu, 'ai meaai vave ma le tele o kofe, atuatuvale popole ma le atuatuvale o mafuaaga ia e avea ma mafuaʻaga o le faafitauli. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona maua e le gastritis le pancreatitis.

O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le lelei o le gaosiga o mea taumafa i vai inu, ona o lea mea o loʻo i ai se faʻafitauli o le gastrointestinal tract. I lalo o ia tulaga, o le tino ua amata ona iloa le le lava o meaʻai, e tupu lea mea e tusa lava pe o le taumafa a le tagata e tumu ma eseese. I lenei laasaga, e taua tele le tuʻuina atu o meaʻai e le toe faʻafefe ai puipui o le manava. Muamua, e fautuaina e le gastroenterologists e le aofia ai pusi ma pipi, faasao ma mea ulaula, meaʻai manogi ma falai, sukalati ma kafe, ava malosi ma mea inu suamalie mai le meaai.

Laʻau o se oloa e faʻasaina foi ona faʻaaoga mo gastritis. E ui i le aʻafiaga o lenei mea manogi, faʻapea foi lona mafai e faʻaitiitia ai le afaina ma, e pei ona talitonu nisi saienitisi, e faʻaumatia le siama Helicobacter pylori, e matua faasaina le ave o se fualaau faisua mo le faʻaleagaina.

Ma e tele mafuaaga mo lenei:

  • O meaʻai fualaʻau o le fualaʻau e faigata ona eli, ma le mumū o le mucosa gastric, o le mamafa tele o lenei totoga e matua le manaomia,
  • O suauu ma le oona o loʻo i ai i totonu o le oloa e avea ma mea e faʻafefete ai mo le mucosa gastric, latou te faʻaosoina ai le faʻasaolotoina o le kulimi hydrochloric, lea e faʻaleagaina ai gaʻo o le okeni,
  • O le tele o le garlic e mafai ona mafua ai le tiga ma le tiga o le manava, e oʻo lava i se tagata maloloina.

E matua le taliaina lava le 'ai o le kalaka i gastritis gasegase. Ae o le faʻasaina poʻo le faʻatagaga e faʻaaogaina i le taimi masani o le faʻamaʻi tuusaʻo e faalagolago i le maualuga o le kulimi hydrochloric i le vai inu. Faateleina le aloaʻa o le faavae lea mo le teena o se fualaau faisua. O lapisi mata, e tusa lava pe itiiti, pe a afifiina, mafua ai le fatu o le fatu, lea, i le isi itu, e faaleagaina ai le mucous membranes ma faateleina ai le fausiaina o le tino. O le faʻaititia o le maualuga o le eleʻele o le hydrochloric e mafai ai e oe i nisi taimi ona faʻaaogā ipu faʻafefiloi ma le kalama, e ui i lea, e tatau ona itiiti sina vaega o lenei mea manogi. I le mea e tupu pe a uma ona 'ai ia meaʻai, afaina, susu poʻo le tiga, e tatau loa ona vave taofi mea uma e aofia ai le laiki.

Tina ma le lactation

E le fautuaina togakalama fou mo tina tausi pepe: e aafia ai le tofo o susu, ma o le mea lea e musu ai le pepe e ai. E i ai tuusaunoaga i lenei tulafono, o le mea lea, afai ei ai se manaʻoga e faʻamalosia le puipuiga o le tino poʻo le puipuia o le atinaʻe o le malulu masani, ona mafai lea ona e faaopoopoina le aganuʻu fualaʻau i le meaʻai.

E mafai ona aofia i totonu o le meaʻai se laʻititi laʻititi o falaoamata, kuka, fufuluina poʻo le tao tao i totonu o le meaai: i lenei pepa, o le a aʻafia ai le tofo o susu. O le mea lava lea e tasi mo le faʻaleleia o fualaau aina.

E tusa ai ma isi, o lenei fualaau faisua e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, e pei ona faʻaaoga ona o le galala, ma le tele o le faʻaaogāina o le vai ao gaosia e le maitaga itama, lea e afaina ai le soifua maloloina o le fafine maʻitaga. E le gata i lea, o nifo malolosi e faateleina ai le leo o le tagata matua, lea e mafai ona mafua ai le le mautonu.

E le mafai ona e faʻaogaina le keleka i soʻo se ituaiga i fafine maʻitaga i le afiafi o le fanau mai, aua O lenei aganuʻu fualaʻau e faʻafefe ai le toto - i le taimi o le fānauga pepe poʻo le faʻasalaga, e mafai ona amata toto mai le toto.

Le manogi leaga, allergies ma le mamafa o le mamafa

O le isi taimi le lelei o le manogi masani. Ae toetoe lava a mou atu pe afai e te 'aina sina lala o le pasili. I lenei tulaga, e le tatau ona foloina le pasili, ae galo. O le tuusaunoaga o se fualaau uliuli: a uma ona 'ai, e leai se manogi le lelei. I le faaopoopo atu i le manogi, o le kākano uliuli e ese mai le paepae i se mea suamalie.

O nisi tagata e afaina i fualaau oona. E moni lava, e seasea lava. Ae o ona taunuuga e lamatia ai le ola o le tagata, talu ai e mafai ona faʻafefe ai. E le fautuaina le faʻaaoga o paʻu paepae pe a le maua le mamafa. O lenei fualaau aina vevela e faʻaolaina ai le gaosiga o le talo, lea e faʻalauteleina ai le manaʻo.

Faʻaleagaina i le faiʻai

E iai se aafiaga leaga i le faiʻai. E aofia ai le sulfanyl hydroxyl ion. O lenei vailaau e lolofi i le faiʻai i le toto ma faaleagaina ai sela. O aʻafiaga le lelei o le kalakeke i luga o le faiʻai sa suʻesuʻeina e Dr. R. Back. I le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa, na ia matamata ai i ana tagata faigaluega o loʻo 'ai ipu kuka.

O suʻesuʻega na faʻaalia ai pe a uma ona faʻaaogaina ni vevela vevela, o le a faʻalavelave le mafaufau o le tagata, o le a faʻaitiitia le faʻaalia o le tali, ma o le faʻagasologa o mafaufauga ua faʻaitiitia. O nisi tagata faigaluega na latou matauina ina ua uma ona latou 'aiina ia ipu ma lenei aganuu fualaʻau, na amata ona i ai o latou ulu ulu.

I lenei tulaga tatou te talanoa e uiga i meaʻai taumafa taumafa o loʻo 'ai le tele o kalama i le tasi' aiga. Afai e te 'aina se fualaʻau fualaʻau i gaʻo talia, e le o matauina le faailoga. I le taimi nei, o faʻamaumauga na mauaina i le 1950 e R. Back ua faʻamaonia. I nai aofaiga itiiti, o le a le afaina ai tagata i le kalama, ae e le fautuaina i latou e tietie atu pe a uma ona asiasi i se faleaiga a Italia.

Fautuaga mata

Matou te mafaufau pe o le a le faʻaogaina o le kalama mo le tino o le tagata, o le a le faʻaaogaina o le kalama mo fafine ma alii ma pe faapefea ona afaina. Mafaufau pe faapefea ona 'ai lelei.

Sisi vao

Ina ia faʻaumatia faʻamalositino ma faʻamalosia le tino puipuia, e tatau ona e foloina se totoa atoa i le taeao i luga o se manava gaogao. Afai e tupu se mea faigata pe a le foloina pe tetele foi e le mafai ai ona foloina, o le a gaosia le oloa i ni vaega se lua. O le aveina o fualaau faʻamaʻi masani e lelei i aso uma. Afai e le mafai ona faatauina ni aniani fou, fai sauniuniga mai le taumafanafana. O le silotilo salted i le taua faasaga i vailaʻau e aoga tele.

E fautuaina le foloina o se fualaau faisua i luga o se manava gaogao mo tagata o loʻo i ai faafitauli faʻaogalua. Faʻatasi ai ma le maualuga, e tatau ona 'aina' au paʻepaʻe i le po. O le a le tele o le taumafa e faalagolago i lo latou tele. O se tagata maloloina e mafai ona 'ai se ulugalii. Afai ei ai ni faʻamaʻi, e tatau ona faʻagata i le tasi.

Taʻu i foliga o teuteuga, meaʻai ma mea faʻaleaga

Ina ia faʻaumatia se malulu, e te manaʻomia se vevela ma se paʻu o 2 cloves. I le taimi o le sauniuni o meaola faʻapitoa i vailaʻau, e leʻo faʻaogaina le pito i totonu. Ua faaopoopo le fagu i se tioata ma le uila. Inu i luga o se manava leai.

O le faʻataʻitaʻiga e toe fai i le afiafi: latou te inu le inu i aso uma mo le 2 vaiaso. O le fatu vaivai e togafitia i le garlic husk fried in a pan. O le tagata maʻi e tatau ona manava le asu na gaosia i le taimi o le fuluina o le paʻu.

Faʻatasi ma laʻau, o le paʻu o paʻepaʻe paʻepaʻe, muamua na tuʻuina i le gau, e faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina. O le faʻatinoga e faʻatino i le taeao ma ao le i momoe. Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, latou te inu ai le fusi o paʻu papaʻe ma le lemoni. Lemonia lemoni ma le 1 ulu o le silati mo le 750 ml o le vai.

O le meafaigaluega na faʻaosoina 72 itula i se nofoaga pogisa. E manaʻomia ona e faʻaalu 3 taimi i le aso. E oʻo lava i le maualuga o le cholesterol maualuga, e fautuaina e faʻamafola le pulou, tuʻu i lalo o le laulaufaiva. I le taimi o le toe faʻaleleia, o vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le fualaʻau e vave ona ulufale atu i le faiga o totoga. E mafai foi ona e ave le fualaau faisua i capsules, lea ua faatauina nei i le fale talavai.

O teuteuga o laulaau ma paʻu paʻepaʻe e faʻaaoga e faʻamama ai lauulu. O se masikulu lauulu ua saunia foi i luga o la latou faavae. 5-6 gogo o le suauu olive o loʻo faʻaopoopoina i le uila mai 'au. O le faʻafefiloi e faʻaaoga i le lauulu malulu, fufulu pe a uma le 15-20 minute. Afai o lou ulu e mama, e mafai ona e faia e aunoa ma le suāuu olive. Faaaoga vai e inu ai tamaiti i lalo o le 12 tausaga.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o ituaiga ituaiga keleni tutusa mo le tino, pe paʻepaʻe pe uliuli, taumalulu po o fualaau o le tautotogo. E na o le tasi le mea na tupu, e aofia ai le tele o antioxidants nai lo le tagata e le totogia. Mai se fualaau suamalie, e sili atu ona lelei le faia o meaʻai ma teuteuga.

O le a le mea e tupu pe afai e masani ona 'ai le kalone?

Salt, garlic, cucumber and tomato - o se tulaga masani o le natura. Mo se taimi umi ou te leʻi suʻeina ai le paluga i le kālatika, ae i se tulaga lautele ou te fiafia i lenei oloa ma le borsch ma i le foliga o le adjika / sulu / horseradish. Ma o le kesi tao taofi e sili ona manaia. E ui e foliga mai ia te aʻu i le taimi nei ua amata ona ia taumafa itiiti. Leai? Na ou faitauina ni faamatalaga manaia iinei, lea ou te leʻi iloa e uiga i ai.

O le faʻamalosia o le a faamalosia

O le maualuga o meaola o antioxidants i le garlic e fesoasoani e aveese faʻamalolo saoloto ma toxins e faaleagaina ai sela o le tino ma mafua ai le tele o faʻamaʻi. O se tasi o le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia e mafua ona o ona vailaau faʻaleagaina, e mafai vave e le keleka ona feagai ma se malulu.

E le gata i lea, o le masalomia o le fualaau o le kalama na faʻaitiitia ai le taimi umi o le faʻamaʻi e le isi 61%. I le nofoaga o le placebo, na maua uma ai faailoga o se malulu alualu i luma, ma o le taimi toe faʻaleleia e tusa ma le 5 aso.

Faʻafitauli o le antimicrobial

Mo le tele o seneturi, sa faʻaaogaina le kalama e fai ma fofo faʻapitoa i le faʻafefeteina o faʻamaʻi pipisi. I le mamao atu i le 1858, o Louis Pasteur, o le microbiologist ma le fausiaina o le tui puipui, na maitauina le aafiaga antibacterial o le kalaka i luga o le tele o siama tutupu vave.

Allicin, o se vailaau o le antibacterial malosi i le tuufaatasiga o le kalaiki ma ni uiga malolosi faʻafefete, e le faatagaina siama e toe gaosia ma puipuia ai lo latou salalau lautele. O se tasi o auala faʻamaonia e faʻaumatia ai E. coli i meaʻai o aano o manufasi o le faʻafefe uma lea o aano o manufasi aʻo leʻi maeʻa le lauloni ma alu mo sina taimi.

O le siama o le a oti i lenei tulaga, e tusa lava pe itiiti le 70 ° C. O le auala lava e tasi e mafai ona faʻaaogaina mo salakeke: faʻapipiʻi le kālati mata ia i latou o le a faʻaumatia soʻo se siama i luga o le meaʻai po o le letus ua amata ona faʻavaivai.

O le microflora o le oral mouth e faʻaleleia

I le faaopoopo atu i ana meatotino antibacterial, o le kalaka e pei o se antimicrobial pharmaceutical agent, ciprofloxacin, lea, faatasi ai ma isi mea, e faʻaaogaina e tau ai faʻamaʻi pipisi. I le gasologa o suʻesuʻega, na maua ai le gasegase o le siva e aoga tele i le tele o siama faigofie, e aofia ai le Candida albicans, lea e mafua ai le taʻutaʻua.

E le gata i lea, e fesoasoani le kekeli e faʻaititia ai le fafie, o lea e mafai ona faʻaaoga nai lo le elixir nifo. Mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le oral vevela, ua fautuaina e faʻatau se tasi o keke o le kalaka.

O le a faʻaleleia taunuuga o aʻoga

O loʻo i ai faamaumauga faʻamaumauga o loʻo faʻapea mai o tagata Eleni anamua ma le uluai Olimipeka aʻo leʻi faia le tauvaga sa lagolagoina e le tele o le sipuni tele o le karika gaosi. I taimi anamua, o tagata na aafia i le galue malosi na tuʻuina atu i ai le sikalo e fesoasoani ai e tau le vaivai.

Ua matauina e le Loto Research Society e faapea, i tagata gasegase e maua i le fatu o latou na ave le suauu manogi mo le 6 vaiaso, o le maualuga o le fatu fatu na faaitiitia i le 12% ma ua faaleleia a latou faatinoga faaletino. O le mea lea, ao leʻi oʻo i le isi jog poʻo le taʻaloga i le falemaʻi, faʻaopopo sina galala i au meaʻai i le taimi muamua ma maitau le eseesega.

O le a amata le faiga o le faʻamamafa

Sulifulu e ofoina atu se manogi manogi i le kalaiki. O sosaisaafi Sulfur ua lauiloa ona o lo latou mafai ona faʻaumatia ia sela o le kanesa, ma o nisi o na mea e mafai ona aveesea masini mamafa ma e le o mea aoga sili ona aoga o loʻo i ai i totonu o oloa mai le tino.

I se suʻesuʻega na faia ma le aufaigaluega i totonu o se masini o le masini afi, o le faitioina o le ulu o le ulu ma mafatia i taimi uma mai le maualuga o le toto maualuga, na mafua ai ona 'aina le 3 galala mo le fa vaiaso i aso taʻitasi i le toetoe 20% i totonu o le toto. O lenei gafatia o le kalaka ua avea ai ma togafitiga lelei mo le oona.

Pau le cholesterol leaga i lalo

E ui lava o le faʻamaʻi o le Alzheimer o le masani lea o le maʻi o le neurodegenerative, o le maualuga o le cholesterol o le toto e maualuga ai le aʻafiaga. O le cholesterol leaga e mafai ona aafia ai le faateleina o le amyloid, lea e fesoasoani i le atiina ae o le maʻi.

O le tele o suʻesuʻega ua faaalia ai o le garlic ma le kalaka o sauniuniga e sili atu ona maualalo le palapala plasma, aemaise le LDL cholesterol ma le cholesterol.

O tulaga lelei lelei i tagata e maua i le cardiovascular diseases o loʻo matauina pe a oʻo i le 1 g keleni i aso uma. Faʻatasi ma le talaaga o le "togafitiga o le kalama" o loʻo i ai se faʻaitiitia o le numera o paʻu o le toto, o le tino ma isi faʻamaʻi toto.

O le mamafa o le a pulea

O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai o le kelo e faʻaititia ai le inisalini ma faʻaleleia ai le gataifale, e oo lava mo i latou o loʻo maua i luga o le suka poʻo le faʻamaʻi o le maʻisuka. O le Journal Journal a le American Journal of Hypertension na faia foi suʻesuʻega i lenei eria: allicin na tuuina atu i manu e maualuga le maualuga o le inisalini, maualuga maualuga o le toto ma maualuga le triglyceride.

O i latou na mauaina le kalama na faʻaalia se gau itiiti, ae o le vaega o loʻo pulea, i se isi tulaga, na faʻaalia ai sina siitaga itiiti. O le mea lea, o le taumafaina o le kākalo e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa poʻo le fesoasoani e faʻamautu ai le maualuga o le suka i tagata mamaʻi.

O le a faʻaalia le faʻaaogaina o le antitumor.

O le tele o suega faʻapitoa na faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o le 5 kalama o le kalaka i aso uma e faʻalavelaveina ai le fausia o le nitrosamines, o ia o tagata autu o le gasegase mo nisi ituaiga o kanesa.

O le seleni, suauu ma isi mea mai le vaega o antioxidants o se vaega o le tino e aveesea tino mai le tino mai le tino ma i le taimi lava e tasi e siitia ai le puipuiga. Ua faalauiloa faalauiloa aloaia e le National Institute of Oncology faapea o le faateleina o le faaaogaina o kalama e faaitiitia ai le lamatia o nisi ituaiga o kanesa, e aofia ai le kanesa o le manava, colon, esophagus, pancreas, ma le susu.

E mafai ona ou 'aina le lauloki ma le pancreatitis?

E mafai ona e taumafa i le garlic ma pancreatitis, ae naʻo le taimi o le faamagaloga faifai pea ma mo tagata ei ai le poto masani ma le poto masani e malamalama io latou tino ma fua lelei. Mo amataga, i le popofou o le faʻamaʻi ma faʻateleina o pancreatitis, ua matua faasaina le 'aina o le kākalo ma pancreatitis, aua garlic vave aveese le tulaga le maluelue o amata mai le paleni ma mafua ai le faateleina.

O aʻafiaga o le kalaka i pancreatitis i luga o le pancreas

O le vevela i le pancreatitis e mafua ai le malosi o le vai inu o le pani, ma talu ai ona o le pusa pancreatic e vavalalata i le pancreatitis, o le sua e le mafai ona alu ese mai fafo ma amata ai ona eli le gland, lea e mafua ai le mumu o le pancreas, o lona uiga. i le faʻamalosia o pancreatiti.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le lalagaina o se salati, sasaa le sisiʻu i le suauu matala vevela, ona tatou puʻea lea o manulele e lua ma le maa e tasi! O lona uiga, o le tofo o le kalama ua faaleleia atili ma i le taimi e tasi, o ona mea e afaina ai le pancreatitis ua matua vaivai lava.

E masani ona faʻasaina le 'aina o le kalama i pancreatitis. E te taofiofi le tulaga lamatia o le faia o se malosi ma vave televave. Ma afai e te 'aina le itiiti ifo ma le 1 le uʻamea o le kalama i le gaʻo, e tasi le fua, e oʻo lava i faʻamagaloga faifaipea o le a oʻo atu ai i se faʻavavega o pancreatitis.

Pe a fuafua le fua o le kalaka, o loʻo i ai se laina faigofie e tatau i tagata uma ona lagona, malamalama ma mafai ona fuafua mo ia lava, e fuafua i le tulaga o lona paʻu. Ae paga lea, o lenei aafiaga e na o le taimi lava e sau ai. E fautuaina foi le inu o le lauti i le maeʻa ai o le garlic mo pancreatitis.

Tuua Lau Faamatalaga