Januvia tablets 100 mg, 28 pcs.

O le gaioiga malosi o loo iai i le Siofor o le metformin hydrochloride. O le fualaau faasaina ua gaosia i foliga o laupepa i doso o 500, 850 ma le 1000.

O lenei fofo o le maʻisuka ua taʻua o le sili ona lauiloa i le lalolagi. O le vailaʻau faʻamalolo e mafua mai i le vasega o fualaau faʻamaina, o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2, o le insulin-faalagolago. Afai e faigata tele le maʻisuka i le tele o meaʻai, e aoga foi vailaʻau, aemaise lava pe a le faʻafefea e meaai taumafa ona faʻaaogaina.

Faafetai i le gaioiga galue:

  • afaina le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, o lona uiga o suiga,
  • metformin e faʻaolaina ai le faʻafefe o le suka i maso i totonu o le tino,
  • ona o le vailaau, o le toto e tafe i le ate ua faateleina
  • o le liua o le inisalini i le glycogen e faatelevaveina,
  • mafai ona mafua ai sina faʻaitiitia itiiti o le tuinanau, lea e fesoasoani i tagata gasegase e tausisia le taumafataga,
  • o le vailaʻau e aofia ai le faʻagesegeseina o le digestibility o gaʻo.

O le fualaau o le maʻisuka togafitiga ua fautuaina e faʻavae i luga o le toto o le suka suka. E masani ona amata i le 1 papa maʻa mo le maʻisuka ituaiga 2 i aso taʻitasi, ma le faʻagasolo malie o le gaosiga 1 taimi i le vaiaso. E le faateleina le fualaau e sili atu i le 1 piliona mo le 7 aso e aloese ai mai se tali o le manava e le manaomia.

Le fua faatatau maualuga o le 3 grams i aso taitasi o le 6 Siofor 500 poʻo le 3 fualaau Siofor 1000.

Togafitiga o le maʻisuka ma fualaau Siofor e le mafai ona faʻatinoina pe afai o le maʻi e faʻaitiitia le 1000 kilokalo i aso taitasi. E le gata i lea, o maʻi ma le ituaiga 1 o loʻo aofia ai iinei, talu ai o lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

  • i le iai o faʻamaoniga o le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • coma
  • fatu fatu
  • ogaoga faʻamaʻi
  • loto maualalo
  • susu
  • allergies i le vailaʻau.

O aʻafiaga o le vailaau faʻamaʻi, manava, o le tofo o le uamea i le ooto, vevela, vomia ua iloga, o loʻo i ai se allergy i le foliga o se vevela i luga o le paʻu.

Afai o le Siofor togafitiga e mo tagata matutua pe a mavae le 65 tausaga, ona faʻalauiloa mai lea o le puletini. Pe a filifilia saʻo le inumaga, o le a tupu aʻe le maualalo.

Glucophage ma le glucophage umi e faasaga i le maʻisuka

Pusa mo le maʻisuka O le glucophage e faʻavasegaina o ni sooupu e mafai ona faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo, lea ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o le pancreas. O le fua masani mo le maʻisuka o le 500 pe 850 mg o le eletise gaosi, e faʻaalu 3 taimi i le aso. Aveina o fualaau faasaina i taimi o taumafataga pe a maeʻa.

Talu ai ona o le tagofia o fualaau faasaina i taimi e tele i le aso, o loʻo i ai se faʻalautelega o le taufaamataʻu o itu. Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosi o le fualaau faasaina, na faʻaleleia foliga o le vailaʻau. O se ituaiga faaumiumi o oloa e mafai ai ona inu ipu 1 taimi i aso taitasi.

O le uiga ese o le glucophage umi o le faʻagasolo lemu o le vaega galue, lea o le a le aofia ai se oso malosi i le metformin i le plasma.

Faʻaaogaina o vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2, e maua ai gasegase:

  • colic
  • vili
  • malosi malosi i le gutu.

I le i ai o nei faʻaaliga, o vailaau mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faalēaogāina ma ua faʻamalositinoina togafitiga.

Faʻasologa o Vailaau Faʻataʻi-Tisuka fou

Glucagon-pei o le peptide 1 agonists o le gaptetes o le augatupulaga aupito lata mai lea o fualaau faasaina e mamanuina le maʻisuka ituaiga 2. O nei vailaʻau e leai se aoga i le suka, ae e mafai ona faʻaitiitia le manaʻo.

I le maʻisuka, o nei vailaʻau e faʻagesegese ai le gaioiga o meaʻai e 'ai mai le manava i le manava, faʻalauteleina ai le lagona o le maofa. O nei vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o se fesoasoani lelei tele i tagata gasegase o loʻo mafatia i le le tagofiaina o le gasegase. Agonists ua faʻasaʻolotoina i na o le injections.

O a togafitiga e aofia ai:

Agonists - fualaau fou mo le maʻisuka ituaiga 2, e leai ni mea tutusa.

E mafai ona faʻaosoosoina le atinaʻe o pancreatitis, ae o le taufaamatau e le taua. Mo tagata mamaʻi e pagatia i le pala, o nei vailaau e aoga. E faʻasaina le tuiina o fualaau faʻamaʻi ia i latou o loʻo maua pancreatitis.

O vailaʻau o le Dipeptidyl peptidase 4 o ni vailaau fou fou mo le togafitiga o togafitiga 2 ituaiga. E mafai ona latou maua lalo le suka e aunoa ma le faʻavaivaia o le pancreas ma le aʻafiaga o le hypoglycemia.

Laupapa o aofia ai i lenei vaega:

O ituaiga 2 tagata inhibitors o le suauu glucose o se faʻafouga fou o vailaau maʻisuka ituaiga 2. O nei fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faatonuina e puipuia ai le suka mai le totoina. O le ave o nei fualaau o le maʻisuka o le a mafai ai ona faʻamalosi le gaʻo i fatugaʻo pe a oʻo i le maualuga o le toto toto 6-8 mmol / L. Glucose, lea e le mafai ona gauaiina e le tino, e tuua ai le urine, lea e talafeagai mo le toto, faʻaosofia ai le faʻavaeina o faʻafitauli o le maʻi.

Pusa 2 maʻisuka i tagata matutua matutua:

O le fualaau faasaina ei ai le foliga o se suauu, faigofie ona faʻaaoga. O loʻo i ai le hormone i vailaʻau e foliga tutusa ma mea na gaosia e le fualaau faʻaogaina pe a oʻo mai meaai i le manava.

E le gata i lea, o le pancreas e mafua ai, ona o lenei mea o loʻo i ai se gaioiga malosi o le suka. Latou te tuʻuina se iniseti se itula aʻo leʻi 'aʻai.

Faaaoga le fualaau faasaina 1 taimi i le aso. E tuʻuina atu se inisiua faʻasolosolo ao lei 'ai, e pei o le taimi lea o le maʻisuka e maualuga le lamatiaga o le taumafa.

E fautuaina e taitaia le vailaʻau i le taimi e tasi, o le a lagolagoina ai le gaioiga o le pancreas ma le gastrointestinal tract.

O pusa mo le maʻisuka ituaiga 2 o Januvia e ave 100 mg i lea aso ma lea aso, e tusa lava po o le a le meaai. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e inu ina ia tutusa le vavao i le va o le taumafa. O lenei vailaʻau e lelei le faʻafefe.

O togafitiga e faia e faʻaaogaina ai se tasi Januvius pe faʻatasi ma isi auala.

O le tagofia o lenei vailaʻau e avea o se itu, o tagata gasegase sa feagai ma le atinaʻeina o togafitiga ituaiga 1, lea na faamalosia ai tagata mamaʻi e faʻaaoga pea le inisalini pe a uma taumafa.

Onglis e faʻaaogaina e pei o le monotherapy, o se vasega tuʻufaʻatasiga ma se fua o le 5 mg 1 le taimi i le aso.

O se tupulaga fou o le fualaau faasaina ua ave ile 1 taimi i le aso. O le fua fautuaina o le gaosiga galue o le 50 mg, e tusa lava po o le a le meaai e 'ai. O le aoga o fualaau o loʻo tumau pea i le aso atoa, lea o le a faʻaitiitia ai le leaga o aafiaga o Galvus i le tino atoa.

O aʻafiaga, o le atinaʻeina o le ituaiga 1 faʻamaʻi e iloagofie.

O sauniuniga mo sauniuniga mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaleleia le taunuʻuga pe afai e faʻatasi ma Siofor, Glucofage.

Vailaʻau e faʻapupulaina ai le lagona o le toto i le inisalini

O fualaau mo le maʻisuka, thiazolidinediones (glitazones), fualaau oona e faateleina ai le lagona o sela i le inisalini, e mafai ona mafua ai aafiaga matuia.

I le maʻisuka, faʻatau fualaau faasaina, na feagai ai tagata gasegase:

  • faatasi ai ma le faateleina o aʻafiaga o le vaivai o le loto,
  • o le fula e masani ona matauina.

I tamaitai, o fualaau faasaina e faateleina ai le lamatia o le osteoporosis ma ponaivi ponaivi. O nei vailaʻau mo le maʻisuka ua faʻaseseina pe afai:

  • o le maʻi e i ai le edema,
  • isi faailoga o le vaivai o le loto.

O le vailaʻau e gaosia i totonu o fualaau, o le gaioiga malosi o loʻo i ai se fua o le 15-40 mg. O le suʻega o fuataga mo tagata maʻi taitoatasi e filifilia faʻapitoa, i le amanaʻiaina o kulukose plasma.

Muamua, o le togafitiga e amata i le 15 mg, ona faʻateleina lea o le fualaau. E le fautuaina e fefaasoaaʻi ma fufulu fualaau.

Ave le fualaau faasaina i le gasologa o le vaitau mulimuli ane. O le muamua o le tui e tusa ma le 0.5 mg i le aso. Tuʻu 0.87 mg i le aso.

Ma, i vaiaso uma, e maualuga le fua seia oo i le 2-3 g. E faasaina le ave o le sili atu i le 3 kalama.

O fualaau faafomaʻi e faʻaoga 3 taimi i le aso. E filifilia e le fomaʻi le fualaau e fuafua i se suʻega toto. E mafai ona ave le 50-100 mg o le eletise galue. Latou te inu le vaifofo ma le taumafa autu o meaai.

Glucobay gaoioiga e valu itula.

I le amataga o togafitiga, ave Piouno i lea aso ma lea aso ma le 15 mg. I laʻasaga, o le fuaʻau e tupu ma oʻo i le 45 mg. Latou te inuina le fualaau faasaina i le taimi o le taumafataga autu i le itula e tasi.

O le aoga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maua ile togafitiga ole maʻisuka. Faʻasalalauga e leai se meaʻai. I le taimi muamua, latou te inu 15-30 mg, pe a tatau ai, o le fomai o le a faateleina le fualaau i le 45 mg.

O nisi taimi pe a maeʻa le aveina o Astrozone, e faʻaleleia se itu, e faʻaalia i le faateleina o le mamafa.

Faamatalaga ma faatonuga mo le vailaʻau o Januvia

E tusa ai ma le tulaga o le faʻasaʻoloto, o Januvia o se meaola lapotopoto. E faʻamaʻaina i latou i se lanu piniki enaena ma e oʻo lava i le paolo paolo. E tofu le iunite ma se igoa, e igoa o le 221, pe afai o le faʻasalalau o le mea autu o le 25 mg, 112 - 50 mg ma le 277 - 100 mg. I le tautalagia auiliiliga auiliili e uiga i le vailaʻau na tuʻuina atu, faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • o le eletise autu autu o le sitagliptin hydrophosphate,
  • vaega o ausilali e tatau ona taua o le cellulose, calcium hydrogen phosphate, ma le magnesium stearate,
  • polyvinyl alcohol, titanium dioxide, macrogol ma isi vaega o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le atigi pusa.

I le maitauina o foliga o le gaioiga o gaioiga, ia gauai atu i le mea moni e faapea, o le meafaigaluega e faateleina ai le fua o hormones o le aiga le fiafia. O vaega na tuʻuina atu e faʻaleleia ai le pancreas e maua mai ai se mea faʻalogo i le tali atu i le 'aiina o meaai, ma faaitiitia ai le gaosiga o le glucagon.

Ona o lenei mea, o le maualuga o le suka o le suka o le a maualalo le faʻaititia e aunoa ma le ono mafai ona maua ai le hypoglycemia. Januvia ua faʻateleina e fatugaʻo faatasi ma urine e 80-90%, faʻapea foʻi le ate i le 10-20%.

Januvia o se fualaau faasaina e faaitiitia ai le maualuga o le suka (glucose) i le toto o le tagata. O le vaega malosi o le fualaau faasaina o le sitagliptin. O lenei mea e faʻaaogaina le DPP-4 enzyme. O le faiga o tulafono faatonutonu o le gaosiga o gaʻo i totonu o le tino e matua eseese lava.

Januvia ma isi incetinomimetics i le togafitiga o le maʻisuka

Januvia, Galvus, Victoza, Ongliza, Baeta ... E masani ona e masani i nei igoa o vailaau, atonu foi o nisi o le au faitau e faʻaaogaina i aso uma i le faiga o le tuufaatasiga poʻo le monotherapy mo le maʻisuka.

Afai e te manatua, i le tusiga e uiga i meaai paleni mo tagata gasegase pe a uma le cholecystectomy, matou te folafola atu e talanoa i se taimi lata mai e uiga i se auala fou i le togafitiga o le maʻisuka, lea o loʻo faʻateleina ona faʻalauiloaina i le faiga e endocrinologists i aso uma.

E uiga i tagata faʻalavelave. O le asō o le a tatou taumafai e faʻamatala auʻiliʻili i le tele o sauniuniga o lenei vaega, faʻamatalaina le faʻaogaina o latou aafiaga o le hypoglycemic, ma ia fai atu foi ni nai upu e uiga i isi aafiaga lelei e matauina i le taimi o latou faʻaaogaina.

Januvius, Galvus, Victoza ...

O le tele o taimi, o tagata maʻi e fiafia i le fea o vailaʻau o loʻo i ai se faʻaogaina o le faʻaogaina o le lelei? O le a le mea sili ona aoga: Galvus, Baeta, Onglisa poo Januvius? A o lei taliina lenei fesili, sei o tatou tilotilo i mea e le mautonu. Ma faʻapefea ona faʻatautaia e nei vailaʻau faʻaonapo nei o latou aafiaga?

O se aganuʻu le faʻapitoa o hormonia faʻapitoa e gaosia i le lumenia o le mea o lo o gaosia. O nei mea e faʻapupulaina le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. I totonu o le tino o le tagata, o le faʻalapotopotoga o mea faʻamalosi e faʻaaogaina e tali atu ai i se taumafataga. E lua 2 hormoni le mautonu e iloa.

O HIP (polypptide insulinotropic dependence glucose-dependent) ma le GLP-1 (kullucagon-like peptide-1). GLP-1 e tele atu aʻafiaga nai lo GUI.

Ma e mafua mai i le mea moni e faapea o le GLP-1 e mafai ona aʻafia ai gaioiga eseese ma masini e tusa ai ma le i ai o se "pepa pisinisi pisinisi mulumulita" - o ona sapalai o loʻo salalau solo i le tino atoa, ae o na o le HIP o loʻo maua na o luga o laʻau peta pancreatic laufanua.

O aʻafiaga o le HIP e faʻamapulaʻa na o le insulin-faʻaosofia le aoga i le tali atu i meaʻai, ma o aafiaga o le GLP-1 e matua eseese lava. Matou te lisi mea taua: Faʻatoagaina o le gaosiga o le insulin. E pei ona taua i luga, o le faateleina o le gaosia o mea manogi e tupu i le taumafa taumafa.

E le gata i lea, o le faaosofia o le fausia o le inisalini e alala i lalo o le faatosinaga tuusaʻo o le glycemia. I le toto maualuga o le suka i luga atu o le 5-5.5 mmol / L, o le inisalini faasela ua faʻaaogaina. Ma a maeʻa ona faia le faʻasologa o mea, e le toe faʻamalosia le manava ile inisalini.

Talu ai ona o lenei vaega o le gaioiga o mea manogi, e leai se toesega taua i le suka o le toto ma le atiina ae o faailoga o le hypoglycemia. Faʻailogaina o le faʻaaogaina o le kesi. Glucagon o se tagata e tetee i le inisalini. O lona gaosiga e tupu mai i vaitusi alpha o le pancreas.

E aliali mai o lenei aafiaga o le GLP-1 (faʻaaogaina o le kulupuca) e fesoasoani foi e faatumauina le maualuga o le suka i le toto, e puipuia ai le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate. O le taofiofia o le manao i lalo o le aafiaga o le GLP-1 e fesootaʻi ma lona aafiaga tuusao i nofoaga autu o le saturation ma le fiaai, lea o loʻo i le nofoaga maualuga - o le hypothalamus.

Faʻauʻau faʻamaʻi

E masani lava, o fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga, e faalagolago i lo latou faʻamoemoega ma le faʻamalosi i le tino o le tagata maʻi:

  • e mafua ai le faateleina o le lagona lelei o sela i le inisalini hormone,
  • fualaau faasaina o le pancreas
  • fualaau faasaina lea e faateleina ai le mamafa o le inisalini i le toto o le tagata maʻi,
  • fualaau mo le puleaina o le manaʻo.

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi maua ma e maua i tagata matutua. E le manaomia e tagata maʻi i aso uma le inisalini, ma o le faavae o togafitiga o se meaai faʻapitoa ma se fuataga o fuataga e faʻatatau i le paʻu o le mamafa, ona o le tele o meaʻai e faʻateleina ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le taumafataga o le faʻaleleia o le maualuga o le maualuga o le toto, ma, faatasi ai ma le ala saʻo, e faʻafefe ai le oso i le glucose concentration. O le lisi e filifilia e faalagolago i manaoga o le tino.

O le faʻaogaina o calorie i aso taitasi e manino lava le faʻatulafonoina e puipuia ai le maua o le mamafa. O nei togafitiga e faʻamoemoe i le faifai malie (e aunoa ma le osofaia o le tino) o le gau o le tagata maʻi, o le mea lea e masani ona faʻaopoopoga i faʻamalositino faʻapitoa.

O se tasi o mea aupito sili ona lata mai e faʻaleleia ai le tulaga o se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 o fualaau faasaina ia Januvia, Yanumet, Galvus Met ma Galvus. O loʻo maua i le tulaga o laupepa, o lea e lauiloa lautele ai i latou ona o le auala faigofie o le faʻamalolo.

O pusa e faʻaleleia ai le pancreas e faʻaleleia atili ai le inisalini, fesoasoani e faʻaititia le toto o le kulukose. I aso nei, o Januvia ma Galvus ua avea ma fualaau sili ona lelei mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

E maua Januvia i laupepa eseese. O le fua faatatau o aso taitasi ua filifilia e amanaʻia ai uiga o le maʻi o le maʻi, ae masani lava o le 100 mg o le vailaʻau i le aso. I le avea ai o se tulafono, e ave le 1 aso i le aso, e amata ona galue le vailaau pe a uma le afa itula, ma o lana gaioiga e tumau mo se aso.

Januvia e puipuia ai le atinaʻe o le glycemia i le maʻisuka, o le mea lea e masani lava ona faʻamatalaina i le faaopoopo i meaʻai ma faamalositino.

O le gaioiga o Galvus tablets o le vildagliptin, o mea tau vailaʻau o fualaau faasaina e talitutusa ma meatotino a le Januvia.

Galvus o loʻo maua foi i totonu o fualaau ma mafai ona faʻaaogaina e avea ma monotherapy poʻo le faʻapipiʻi i le togafitiga o le maʻisuka.

O le aoga o nei fualaau oona o le leai lea o le glycemia, lea e masani ona matauina i le taimi o togafitiga ma isi sui e faaosofia ai le gaioiga o galuega.

Afai o le togafitiga masani e le aoga, ma o togafitiga faʻatasi ma Yanuviya poʻo Galvus e le aumaia ai ni faʻamatalaga vaaia, o sauniuniga faʻapitoa e faʻamatalaina.

  • faaitiitia le toto suka
  • poloka le enzyme DPP-4,
  • faʻaleleia togafitiga o le insulin.

Mo lenei mea, o fualaau faʻamaʻi ma metformin ua faʻamatalaina.I totonu o falemaʻi, e mafai ona e mauaina fualaau faasaina Galvus Met ma Yanumet. O le upu "meth" i le igoa o nei laupepa o loo faailoa mai ai mea e aofia ai le metformin.

O le faʻaaogaina o vailaʻau tuʻufaʻatasiga e maua ai se lelei lelei, o se faʻaleleia lelei i le tulaga o le maʻi e matauina pe a mavae ni nai aso o le aveina o vailaʻau.

I le avea ai o se tulafono, o Janumet ma Galvus Met ua faʻamatalaina o se tagata maʻi matua. O le a le aoga o le faʻatau - Galvus Met poʻo Yanumet, lea e sili atu le lelei ma o le a sili atu ona faʻamoemoeina e le fomaʻi, faʻavae i luga o uiga o le vasega o le maʻisuka i se tagata maʻi faapitoa.

I suʻesuʻega o fegalegaleaiga ma isi vailaʻau, o le sitagliptin e leai sona aʻafiaga tele i pharmacokinetics o fualaau faasaina e pei o Metformin, Rosiglitazone, Glibenclamide. E tutusa foi le faaaogaina i fomaʻi tautala. Tagata faʻapitoa e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • o le siitia o le AUC (11%) na maua, faapea foi ma le vevela o le Digoxin pe a faʻaaogaina i le sitagliptin. O le faʻateleina o le faʻateleina e le o se mea taua
  • e le fautuaina le sui o le Digoxin poʻo le Januvia i le faaaogaina tutusa,
  • faailoaina le faateleina o le tali atu i le sitagliptin i tagata gasegase faatasi ai ma le faaaogaina soofaatasi o Januvia i se fualaau e tasi o le 100 mg. E tutusa foi le faaaogaina i le cyclosporine (o se tasi o mana sili ona malolosi o le P-glycoprotein) i se fua faatatau e tasi o le 600 mg,
  • o suiga i le pharmacokinetic properties o le sitagliptin o loo tuuina atu i inei e le tatau ona manatu taua mai se vaaiga o le falemaʻi.

Suʻeina o le vanu o Januvia mo le faʻaaogaina o le cyclosporine ma isi inhibitors P-glycoprotein (mo se faʻataʻitaʻiga, Ketoconazole) e le fautuaina. E tatau ona totogi le tausiga faapitoa i analogues o le vailaʻau tuʻuina atu.

O Januvia o se fualaau faasaina i lo tatou atunuu ma fafo (analogues) lea ua faatonuina e le tele o fomaʻi e togafitia le maʻisuka ituaiga 2. O le autu o lenei vailaʻau o le faʻaleleia lea o le kulukose.

O lenei fofo e masani lava o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga. Metformin poʻo le PPAR agonists ua faʻamatalaina pe afai o le physiotherapy faʻatasi ma le monotherapy e le maua ai togafitiga masani.

O le suʻeina o vailaʻau e fautuaina mo tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe afai e leai ni a latou faʻailoga. I le avea ai o se tulafono, 100 mg o loʻo faʻatulagaina faʻatasi i le aso e pei o le monotherapy, poʻo le faʻatasi ma le agonist PPAR poʻo le metformin.

I aso nei, e tele vailaʻau eseese mo le maʻisuka, ae le tutusa uma ma saogalemu mo le soifua maloloina. Ua taʻua e fomaʻi "Januvia" o se tasi o fualaau sili ona saogalemu ma aoga tele ma e masani ona fautuaina le faaaogaina i togafitiga.

Faamatalaga o le vailaʻau o Januvia

O vailaʻau o palasia i totonu o se atigipusa ata o le beige, lanu piniki poo le lanu beige e tusa ma le 50 mg poo le 100 mg.

E fautuaina le fualaau faasaina ina ia faia faatasi ma le faamalositino ma meaai e faaleleia atili ai le suka o le toto. E aoga lava i tulaga e le o maua ai le taumafa ma le faʻamalositino ma e mafai ai ona sili atu ona lelei le pulea lelei o osofaʻiga.

I le taimi o le pulega, o se laʻititi laʻititi o le aofaʻi o le uric acid, o se faʻaopoopoga o le numera o leukocytes, e mafai. O nei suiga uma i le setete o le tino ma le soifua maloloina ao leʻi aveina le vailaʻau e leʻi amanaʻia e taua tele.

Vaʻa tetele - 800 mg i le aso - na talia lelei e tagata gasegase i le vaega o loʻo pulea; o suiga taua i faailoga iloga e leʻi matauina.

O le tuufaatasiga o Januvia ma isi fualaau faasaina ua suesueina mo se taimi umi. Ua faʻamautuina e mafai ona saogalemu faʻatasi ma le metformin, warfarin, rosiglitazone, glibenclamide, fomaʻi, ma isi. E mafai ona e maua le lisi atoa i faatonuga.

I soʻo se tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi amata ona e ave fualaau faʻasaina i le taimi e tasi.

Tosiga ma le pulega

Aʻo faia le monotherapy, e mafai ona faʻaaogaina Januvia e fai ma faʻaopoopoga i se meaʻai ma faamalositino. O lenei mea o le a sili ona lelei le pulea o le maʻisuka ituaiga 2.

E tusa ai ma le togafitiga o togafitiga, e taulai atu i le faʻaaogaina o le tuufaatasiga ina ia faʻaleleia atili ai le glycemic control faatasi ai ma le metformin poʻo le PPAR-γ agonists (faʻataʻitaʻiga, thiazolidinedione). E le gata i lea, e talafeagai lenei mea pe a fai o le taumafa ma le gaioiga faʻapitoa i le monotherapy e igoa o loʻo tuʻuina atu e le taʻitaʻiina saʻo ai le glycemia.

O le solia o le faaaogaina o Januvia e tatau ona avea o se tikeri maualuga o le gafatia i vaega o le tuufaatasiga. Faʻalogo foi i:

  • ituaiga 1 maʻisuka (foliga o le insulin),
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • maʻitaga
  • taimi o le susu.

O ia tapulaa e pei o tamaiti ma tupulaga talavou i lalo ifo o le 18 e le tatau ona itiiti le gauai. E mafua lenei mea i le mea moni e leai ni faʻamatalaga patino i le faʻaaogaina o fualaau faʻatau i le faʻataʻitaʻi tamaiti.

Ma le faʻaeteete, e tatau ona faʻaaogaina Januvia mo le faʻagasolo i le le atoatoa o le toilalo. E le gata i lea, e faatatau lea i tagata gasegase i le faʻaiʻuga o le taimi, o loʻo manaʻomia le fuatiaifo, ma e manaʻomia ona fetuʻunaʻi le faʻatulagaga o fua.

Januvia e mafai ona faʻaaogaina i totonu.

Afai e faʻaaogaina e pei o le monotherapy pe faʻatasi ma le metformin, thiazolidinedione, ma isi PPAR-γ agonists, o le togafitiga fautuaina o le a 100 mg i taimi uma i le 24 itula.

• Monotherapy.

Januvia ua faʻaalia o se fetuunaiga i mea taumafa ma faamalositino e faʻaleleia atili ai le puleaina o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2. • Faʻaleleia togafitiga.

E faʻaalia foi Januvia mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia ai le pulea o le glycemic faatasi ai ma metformin poo le PPAR agonists? (mo se faʻataʻitaʻiga, thiazolidinedione), pe a fai o mea taumafa ma gaoioiga faʻapitoa e faʻatasi ma le monotherapy faʻatasi ai ma fualaau o fualaau faasaina e le o taʻitaʻia ai le glycemia.

O le togafitiga fautuaina a Januvia e 100 mg i aso taʻitasi e pei o le monotherapy pe faʻatasi ai ma le metformin poʻo le agonist PPAR? (e pei o, thiazolidinedione).

E mafai ona ave le fualaau e tusa lava pe o le a le taumafataga.

Afai na misia e le tagata maʻi le fualaau faasaina, ona tatau lea ona ia ave i se taimi vave lava ina ua uma ona ia manatuaina le fualaau ua misia.

Aua nei faatagaina se vaega lua o Januvia.

O maʻi e maualalo le toilalo o le tino e le manaʻomia ai le fetuunaiga o fualaau.

Mo tagata gasegase e leai se faaletonu, o le fua o le vailaʻau e 50 mg 1 le taimi i le aso.

Mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le faaletonu ogaoga, e pei foi o se tulaga faʻapitoa o togafitiga o fatugaʻo e manaʻomia le hemodialysis, o le vailaau o le vailaʻau e 25 mg 1 le taimi i le aso.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e tusa lava po o le a le faʻasologa o le faasologa o fualaau oona.

E leai se faʻasologa o fuainumera e manaʻomia i tagata matutua.

Afai e maua le maʻi i le maʻi suka, ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a faʻatonuina Januvia i se metotia faapitoa. O loʻo gaosia e le kamupanī le fualaau, ia amanaʻia le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻatasi ma isi sooupu. O le tagata maʻi na te aveina fualaau i soo se taimi talafeagai, e tusa lava pe o le a le taumafataga. Faaaoga le fualaau faasaina i se aofaiga tele:

  • O le le atoatoa o le faaletonu o le tino e le manaʻomia ai le fetuunaiga o fualaau.
  • O se faʻamaoniga faʻaalia o le le atoatoa o loʻo aʻafia ai le faaaogaina o le 50 mg o le vailaʻau i aso taitasi.
  • O se faʻalavelave maualuga o le faʻamaʻi poʻo le manaʻoga mo le faʻamaʻiloga e tatau ai i le tagata maʻi ona tago i le 25 mg o le vailaʻau i aso uma.

E matua faasaina le faʻaogaina o le "Januvia" i se faʻaoga lua, e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga le lelei.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le gasegase i soʻo se vaega o le vailaʻau, maʻitaga, taimi o le susu, ituaiga 1 maʻisuka maʻi, diabetic ketoacidosis.

O le faʻaaogaina o Januvia ile faiga ole tamaititi i lalo o le 18 tausaga le matua e le fautuaina.

I tagata gasegase ma le faʻafitauli ma le ogaoga o le toilalo, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi e iai le faʻamaʻi faʻasolosolo faʻasalaga e manaʻomia ai le hemodialysis, e manaʻomia le fetuutuunaiga o fualaau.

Tuua Lau Faamatalaga