Inisalini Humalog (Faʻatasi ma Faʻafefiloi)

O le insulin Humalog ua gaosia e le Farani Farani Lilly Farani, ma o le tulaga masani o lona faʻasalaga o se vaifofo manino ma leai ni lanu, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se kapoti poo se fagu. E mafai ona faʻatau atu nei mea uma e avea o se vaega o le Sensitive Quick Pen ua uma ona saunia, pe ese foi mo le lima ampoules i le 3 ml i totonu o se manua.

I le isi itu, o se faasologa o sauniuniga a le Humalog Mix e faia i le tulaga o le taofiofi mo pulega faʻapitoa, ae o le Humalog Mix masani e mafai ona faʻatonuina i se auala le talafeagai.

Faʻatinoga o gaioiga

E faigofie le faiga o le vailaʻau - o le inisalini e puʻeina le kulukose mai i sela ma ave i le tino atoa. Faʻaliliuga:

  • i totonu o le musele - o le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai e le au taʻaleʻa (bodybuilders) ia iniseti,
  • i totonu o le tino o le tino - ma le le talafeagai o le tuʻuina atu, o le faʻaaogaina o tupe e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi e mafua ai le gaʻo.

O le faʻaofiina o vailaʻau faʻamalosi faʻamatalaga faʻasalalau faʻamalositino i lalo ifo o le tino, intramuscular, i se tulaga e le masani ai, o le puleaina o le tino e le o aofia ai. O le inisiua e faia faʻatasi ai ma togafitiga faapitoa mo le puleaina o le inisalini. Ma mautinoa ia 'ai.

I totonu o le US, ua pateni saienitisi se atinaʻe fou, nai lo le tuiina o le insulin, na latou atiina ae ai ni faʻalavelave i lenei hormone. Ina ua maeʻa suʻesuʻega, sa iloa e saienitisi iuga lelei. I le taimi nei, e mafai e tagata gasegase Amerika ona faʻatau tino faapitoa mo le inisalini puupuu.

Afai e ulu atu le oloa ile vein poʻo lalo o le paʻu i le vave e mafai ai, o le maualuga o le suka o le plasma e faʻaitiitia. Ma e mafai ona e matauina le aafiaga o le fualaau faasaina i totonu o le afa itula i le maea ai o le pulega.

Ituaiga o inisalini

O le falemaʻi faʻamalositino e maua ai tagata maʻi e le gata o se faasologa puupuu o le inisalini, ae o se gaioiga umi ma le gaioiga, meaola, inisinia o le tagata. Mo le togafitiga o le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka, ua fautuaina e endocrinologists i tagata gasegase, e faalagolago i le foliga, tulaga o le faamai, eseese ituaiga o fualaau faasaina, o loo faamatalaina e le umi o le taimi e tupu ai, amataina ma le maualuga.

Faʻamatalaga tului: Mo le taimi muamua, i le 1921, na vavae ese ai le inisalini mai le paʻu o povi. O le Ianuari na sosoo ai na faailogaina i le amataga o suesuega o le hormone i totonu o tagata. I le 1923, na sili atu ai le ausia o le Nobel Prize.

MeaolaFualaau (igoa tau fefaatauaiga)Faʻatinoina, faʻaaogaina
Inisalini e le pupuuApidra

Ole inisalini ole tino e tui i le manava aʻo leʻi 'ai, ona latou vave tali atu ile faateleina o le kulukose toto.

O le insulin e mafai ona faʻatinoina i le taimi lava e uma ai meaai

Inisalini puupuu

Anapogi po o le faigofie (puupuu) inisalini. E foliga mai o se fofo manino. E aoga i le 20-40 minute Umi umi le inisaliniLevemir,

O tapenaga o le inisalini umi e le maua ai se pito i luga i le gaioiga, galue pe a ma le itula poʻo le lua, e faʻaalu ile faʻaalu 1-2 taimi i le aso. O le faiga o gaioiga e tutusa ma le tagata masani Inisalini le tumauActrafan, Mulimuli ane,

O vailaʻau faʻatau fua e lagolagoina ai le maualuga o le kulukose i le toto. E faʻalua i le aso ona faʻataʻitaʻiina, o le gaioiga pe a uma le tui - pe'ā uma le tasi i le tolu itula FaʻatasiaNovolin,

I luga o le moli po o le sulu, o le peni o loʻo taʻu mai ai le inisalini o loʻo aofia ai. E amata ona gaoioi i le 10-20 minute, e tatau ona e faalua i le aso ae leʻi 'ai

E faʻapefea ona fuafua po o afea e taʻavale ai, o a ni tui, ituaiga o inisalini sauniuniga? E naʻo le endocrinologist e mafai ona taliina lenei fesili. Aua e te mafaufau ia oe i soo se tulaga.

Suafa FualaauAmata amataGaoioiga gaoioigaUmi o le gaioiga
Faigaluega, Gansulin R, Monodar, Humulin, Insuman Rapid GTA maeʻa le 30 minute mai le taimi o le pulega4 i le 2 itula ina ua maeʻa le pulega6-8 itula i tua atu o le pulega

O insulin ua lisiina o le enisinia o tagata soifua, sei vagana ai Monodar, lea e taua o le puaa. Faʻaavanoa i le tulaga o se vaifofo fofo i ipu. E faʻamoemoe uma mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E masani ona faatonuina muamua aʻo leʻi faia fualaau faasaina.

E tusa ai ma le taimi o uiga o le inisalini pupuu:

  • Short (soluble, regulating) insulin - galue pe a maeʻa le pule pe a uma le afa itula, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga 40-50 minute aʻo leʻi 'ai. O le maualuga o le faʻamaualuga o le mea galue i le toto e oʻo ile 2 itula, ma a maeʻa le 6 itula na o tulaga o le vailaʻau e tumau i totonu o le tino. O pupuʻu faʻamalosi e aofia ai le faʻaaogaina o le tino, e soluble sima mai fafo ma suauʻu soluble monocomponent.
  • O le faʻamalosi (faʻatusatusa i le tagata, analog) insulin - amata ona aʻafia le tino pe a maeʻa le faʻamasinoga pe a maeʻa le 15 minute. E mafai foi ona maua le vaega pito i luga pe a mavae ni nai itula. Faʻamamaina mai le tino pe a uma le 4 itula. Ona o le mea moni o le inisalini e sili atu lona malosi e sili atu ona aʻafia ai, o sauniuniga o loʻo maua ai e mafai ona faʻaaogaina 5-10 minute aʻo leʻi 'ai poʻo vave pe a uma taumafa. O lenei ituaiga vailaau faasaina e mafai ona aofia ai le aspart insulin ma mea faʻapitoa o le inisalini o le tagata.

I le faʻaopoopoga i le amataga, o vailaʻau insulin o loʻo faʻavasegaina i le saoasaoa o lo latou amataga ma le umi o le gaioiga. O lona uiga o le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai i se tulaga tuʻuina atu, e tele lava ina faalagolago i le tulaga o le maʻi. O ituaiga nei o inisalini e maua:

  • taumafaiga vave (Humalog, NovoRapid, Apidra),
  • inisalini puupuu-puupuu (Faigaluega, Humudar R),
  • fualaau mo le umi (Insuman Bazan GT, Humudar B, Protafan MS),
  • umi le gaioiga togafitiga
  • umi fualaau faasaina.

O inisalini o vailaʻau e masani lava ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa ma i totonu o le iniseti. O le iniseti o le tui e mafai ona na o na fualaau faʻamaʻi ma e na o tulaga ogaoga lava e maua ai le muaʻi maʻi ma le coma. Aʻo leʻi ulu atu i le vailaʻau, e tatau ona e faʻamafanafana i totonu o alofilima o ou lima: o se vai malulu e faʻaititia lemu ma o se tui tiga.

O le a le vave o le gaioiga o le inisalini o le a faalagolago i le fualaau, nofoaga o le pulega, tulaga o le maʻi. Ole vailaʻau faʻavave ona vave oʻo atu i totonu o le toto pe a uma le tuiina i totonu o le paʻu o le abdominal pito i luma, sili atu lemu mai le pito i luma o le ogavae ma le itu tauʻau, ma le umi mai le buttock ma le scapula.

Aʻo leʻi amataina le injections i se tasi nofoaga poʻo le isi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a faʻamaonia saʻo le saite. O faʻatalanoaga ma se fomaʻi e talafeagai foʻi pe afai e talafeagai le suia o le nofoaga o tui.

I le saoasaoa o le faʻaalia, o le insulin e vaevaeina i ni vaega:

  • O le inisalini e fai si puupuu
  • Vailaau puai
  • Inisalini le tumau
  • O vailaau uumi
  • Inisalini faʻatasi pe faʻafefiloi.

O loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga faigofie, pe a vaeluaina vailaʻau i ni mea e fai ai faʻataunuʻu ma gaioiga umi.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le vailaʻau, o nei ituaiga inisalini e iloga ma a latou gaioiga:

  • Ole inisalini ole faʻamalosi - fualaau o lenei kulupu e amata ona galue i totonu o le 5-10 minute pe a maeʻa le pulega. O le vaega aupito sili ona malosi o le faʻatonuga e tasi ma le afa itula i le maeʻa ai o le pulega. O le umi o le fualaau faasaina e 2-4 itula.
  • Short insulin - o le aafiaga o lenei vaega o fualaau faasaina e amata i le 15-20 minute pe a uma le pulega. O le maualuga o le maualuga o le toto e tupu pe a mavae le 2 itula pe a uma le tui. O le aafiaga o le fualaau faasaina e tumau mo le 5-6 itula.
  • O le gasologa o le gaioiga poo le insulin - o le gaioiga e amata i le 2-3 itula pe a uma le faʻamalositisi, faʻasalalau le umi e oʻo i le 16 itula. O lenei vaega o fualaau faasaina e tatau ona faʻaaoga i le tele o taimi i le aso i taimi masani.
  • O le umi-o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e talafeagai ile 1-2 taimi ile aso. O le gaioiga e amata i le mavae o le 4-6 itula, pe a maeʻa le puleaina ma le faʻamaina. O le fualaau e afaina ai le tino mo le sili atu ma le aso.

O le ituaiga o mea tau vailaau faʻasolosolo ua faʻamatalaina e se fomaʻi, e fuafua i le talafaʻasolopito o le soifua maloloina, faʻapea foʻi ma le manuia ole maʻi. O le gaioiga o le inisalini puupuu e aoga, ae puupuu.

Short insulin mo le maʻisuka

O le inisalini o le maʻisuka e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli, faʻaʻumiʻumi le ola o le maʻisuka ma faʻaleleia lona lelei. E le gata i lea, o le injections o lenei vailaʻau e faʻaititia ai le avega i luga o le paʻu, lea e mafua ai le toe faʻaleleia o vete beta.

E mafai foi ona maua se aafiaga talitutusa i le maʻisuka ituaiga 2 ma le saʻo le faatinoga o le polokalame togafitiga ma mulimuli i le tulafono fautuaina e le fomai. O le toe maua mai ole peta e mafai foi ma le maʻisuka ituaiga 1 sei vagana ua faia se suʻesuʻega taimi ma togafitiga togafitiga e aunoa ma le faatuai.

O a mea e tatau ona i ai i le maʻisuka? Siaki la matou paleni vaiaso taʻitasi i le taimi nei!

Faaaogaina o tupe i taaloga

Ole iniseti pupuu e mafai ona solu ma e mafai ona vave faʻaleleia faiga eseese i le tino o le tagata. E aoga foi lenei mea ia i latou e fesootaʻi ma le faʻafefe o le kulukose.

I le taimi lava e tasi, ua faʻaofiina le inisalini i le tuufaatasiga o vailaau vailaʻau, lea e le aofia ai ni mea le mama, ae ua faʻapipiʻiina i lona mamanu mamā. O le mea lea, o lana gaioiga e sili atu le aoga, o lea o le igoa puupuu insulin, aua e amata ona vave galue vave.

O le pito i luga o le gaoioiga e fuafua ai ituaiga o inisalini na faailoaina atu o loʻo iloa i totonu o ni nai itula mai le taimi o le faʻaofiina.

E masani ona ave mai i le tasi ma le afa i le lua itula, ae faalagolago i tali a le okeni ma a latou ituaiga, e oʻo lava i taimi umi e mafai ona iloa. Ae ui i lea, o le fualaau faasaina e mafua mai i le paʻu vave o le paʻu pe a maeʻa ona malosi. A maeʻa le ono itula, na o ni nai vaega laiti o le inisalini puupuu na tui muamua i le toto.

O tagata faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea o le inisalini puupuu e maua ai le faʻavasegaina o le intraclass, o lona uiga, latou te faʻamalamalamaina aʻafiaga pupuu ma le vave. Inisulini, lea o le ituaiga muamua, amata ona galue pe a ma le afa itula mai le taimi o le pulega. E tatau ona faʻaaogaina ia sili atu i le 30 minute aʻo leʻi 'aiina meaʻai - o lea o le a sili atu ona lelei le tuʻuina atu o inisalini.

O le insulin o loʻo i ai se tuufaatasiga e amata ona galue pe a maeʻa le 15 minute. O fualaau o loʻo tuʻuina atu e fautuaina malosi mo le faʻaaoga pe a ma le 5-10 minute muamua pe vave loa ona 'ai. O igoa talafeagai uma e tatau ona malilie i ai ma se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e filifili le ituaiga e talafeagai i lenei mataupu faapitoa.

Humalog, Novorapid ma Apidra e aʻafia i insulin - o loʻo i ai se laulau faapitoa. O igoa e fesoʻotaʻi ma insulin puupuu o Actrapid NM, Insuman, Rapid ma isi. I le faʻaopoopoga i ituaiga o loʻo tuʻuina mai, o tagata tomai faapitoa latou te iloa se vaega o le hormonal o le umi ma le umi, o lona mulimuli lea e aoga mo le itiiti ifo ma le 20 itula.

O se fualaau faasaina i se vaitau puupuu o gaioiga e tatau ona faia i le tolusefulu, pe tusa ma le fasefululima minute ao leʻi faia se taumafataga. A oʻo mai le pito i luga o le fualaau oona, e te manaʻomia se meaʻai. O le vailaau e afaina ai le tino i le luasefululima i le tolusefulu minute ma oʻo atu lona maualuga i le lua i le tolu itula pe a uma le tui. O le gaioiga o le inisalini e mai le lima i le ono itula.

O fualaau faʻamaʻi e faʻaaogaina i le taimi o le fuafuaina o le fualaau o le inisalini, faʻapea foi pe a manaʻomia se vave vave ma e leai se vailaau faʻasaina e iai le gaioiga faʻamalosi. O le isi vaega o le aoga e avea ma faʻamaʻi faʻamalosi e faʻavaveina ai le faʻavae ma le faʻafouina o vaega o siaki, masini, fausaga o muso (faia i ni atigi pusa).

O se tasi o faʻamaumauga taua o insulin faʻamalosi o le faʻaaogaina lea e masani ona faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le mea lea, ua atiae e saienitisi fualaau faasaina o le umi o taimi, lea e manatu o le filifiliga aupito sili lea mo le maʻisuka: o lo latou umi e mai le 16 itula i le aso (e faalagolago i le faamai, tino o le tino, auala o le pulega).

Mo lenei mafuaʻaga, e le sili atu ile lua i le tolu inisictions i le aso.

O le umi o le gaioiga o le vailaʻau e mafua ona o le i ai o le zinc poo le protamine (isofan, basal, protafan) i le sauniuniga, e le mafai ona faʻamavaeina faʻapea foi ma insulin, e faʻafefe lemu i totonu o le toto mai i lalo o le tino, lea e mautinoa ai le tumau umi.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o fualaau oona e le o fuafua mo le vave faʻafoʻi i luga o le kulukose: latou te amata galue i totonu o le itula pe lua pe a uma le tui.

O le maualuga o aafiaga o fualaau faasaina ma le umi o le umi e umi atu nai lo le fualaau oona ma sina taimi puupuu - e amata i le fa itula talu ona tui le hormone ma faaitiitia pe a mavae le sefululua itula.

I totonu o le lalolagi faafomaʻi faaonaponei, ua faia se fualaau faasaina i ni auala se lua:

  • e faʻavae i luga o le insulin
  • o le faʻaaogaina o tekinolosi faʻainisinia-o le biosynthesis o hormones a le tagata.

I a latou galuega, o vailaʻau uma o loʻo ogatasi lelei ma le homone tagata. Ma o le aʻafiaga o mea uma e lua e lelei - faʻaitiitia le suka.

E le pei o fualaau oona, o nei oloa e leai ni mea faʻaopopo, o le mea lea o aʻafiaga e aʻafia ai i le ituaiga o mea e afaina ai mea e le masani ai.

I aso nei, o le faʻaaogaina o le inisalini i taaloga e masani ona faʻaaogaina. E faʻapipiʻiina e le tino toto i latou lava i le fualaau faasaina e faateleina ai le maualuga o le tino musika ma faʻafetaui le tino i le faʻalavelave.

O le mea o le hormone o se fualaau faʻamalo lelei, ma pe a faʻapipiʻiina mo le faʻamalo, e le mafai ona iloa. Ma le isi, o le fale o le falemaʻi e iai lona tau taugofie, faʻatusatusa i isi ituaiga o anabolic.

Ae ui i lea, e tatau i tagata taʻalo taʻitasi ona malamalama o le aʻoaʻoga lē talafeagai ma le fua, e le mafai ona faʻafeiloaʻi le monosaccharides i le musele, ae o le tino. Ma nai lo le faʻamoemoeina o le fausiaina o musika, o le tino o le a naʻo le tino gaʻo e maua.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Inisalini Humalog ua faʻamoemoe mo tagata mamai uma e maua i le hyperglycemia ma e manaʻomia ai togafitiga insulin. E mafai ona avea ma se fesili i le maʻisuka o le ituaiga muamua, o se maʻi o le insulin, poo le maʻisuka ituaiga lona lua, lea o le maualuga o le suka i totonu o le toto e tulaʻi mai i se taimi pe a uma se taumafataga o loʻo i ai gaʻo.

O le inisalini pumoomoo Humalog o le a aoga i soʻo se laasaga o le faʻamaʻi, faapea foi ma gasegase o ituaiga uma e lua ma tausaga uma. I le avea ai o se togafitiga lelei, o lona tuufaatasiga faatasi ai ma insulin maualuluga, ua faamaonia e le fomaʻi, ua mafaufauina.

O le faʻaaogaina o Humalog e amata i le fuaina o le fualaau, lea e filifilia e le fomaʻi, e fuafua i le maʻisuka ile manaomia ole inisalini. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻatinoina i luma ma pe a maeʻa taumafa, e ui o le filifiliga muamua e sili atu ona lelei.

Ia mautinoa ia manatua o le fofo e le tatau ona malulu, ae faʻatusatusa i le vevela o le potu.O le masani lava, o se suauu masani, se peni-sisiua po o se tui insulin e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai, faʻapipiʻi i lalo, peitaʻi, i lalo o nisi tuʻutuʻuga, faʻafefeteina e afaina ai.

O inisiua tuusaʻo e faia i totonu o le ogavae, tauau, manava poʻo le faʻaogaina, soʻo se nofoaga o iniseti ina ia faʻaaoga ai le mea lava lea e sili atu i le tasi i le masina. O le tausiga e tatau ona ave e aua neʻi oʻo i totonu o le vein, ma e matua le fautuaina foi e faʻafefete le paʻu i le vaega o inisi ina ua uma ona faia.

O le faʻasalaga faʻapitoa na faʻatauina i foliga o se kilika mo se pine tuila ua faʻaogaina i le faasologa lenei:

  1. e manaʻomia lou fufuluina o ou lima i le vai mafanafana ma filifili se nofoaga mo se tui,
  2. o le paʻu i totonu o le vaega o inisiua ua faʻamaʻiina i se antiseptic,
  3. ua aveese le pupuni puipui mai le nila,
  4. o le paʻu e faʻapipiʻi i le lima e ala i le tosoina poʻo le tui ina ia maua ai se lafu,
  5. ua faʻaofiina se nila i totonu o le paʻu, faʻapipiʻi se faamau i luga o le peni,
  6. ua aveeseina le nila, o le nofoaga o inisiua o loʻo faʻapipiʻiina malie mo ni nai sekone (e aunoa ma le faʻamaʻiina ma le tapeina),
  7. faatasi ai ma le fesoasoani a se pulou puipui, ua liliu ese le nila ma ua faʻaumatia.

O nei tulafono uma e faʻaaoga i ituaiga ituaiga o vailaʻau e pei o Humalog Mix 25 ma Humalog Mix 50, na faia i le tulaga o le faʻamalolo. O le eseesega e taoto i le faʻaalia ma le sauniuniga o ituaiga vailaʻau eseese: o le fofo e tatau ona le lanu ma manino, aʻo sauni vave mo le faʻaaogaina, aʻo le faʻamalologa e tatau ona lūlūina i le tele o taimi ina ia maua ai e le kalama se toniga, le mafiafia, pei o le susu.

O le pulea lelei o le Humalog e faia i totonu o se falemaʻi e faʻaaogaina ai se faʻasologa masani o le faʻafefeteina pe a faʻafefiloi le fofo i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution. O le faʻaaogaina o pamu inisalini mo le faʻaofiina o Humalog ua faʻatulagaina e tusa ai ma faatonuga o loʻo tuʻu i le masini.

Aʻo faia ni inisiua o soʻo se ituaiga, e tatau ona e manatua le tele o le suka 1 le inisalini e faʻaititia ai le suka ina ia mafai ai ona saʻo le suʻesuʻeina o le fua ma le gaioiga a le tino. I le averesi, o lenei faailoga o le 2.0 mmol / L mo le tele o sauniuniga insulin, lea e moni foi mo Humalog.

E pei lava o soʻo se vailaʻau, o le inisalini anapogi e iai faʻalavelave ma aʻafiaga.

  • hepatitis, maʻi o le duodenum ma le manava,
  • nephrolithiasis, fafo,
  • nisi o faaletonu o le fatu.

O aʻafiaga matuia e faʻaalia i le soliga o le tui: o le vaivaiga tele, faʻapupulaina le pala, salivation, palpitations, o loʻo i ai le faʻavevesi ma le leai o se malamalama, coma.

Manatua o insulin e aʻafia i ituaiga pupuu ma ituaiga o vailaau e maualuga le lelei (e latalata foi i le inisalini o le tagata), e seasea ona tupu ai ni mea e afaina ai.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, e mafai ona iloagofie se aafiaga le lelei, e pei o le sasaina poo le ita i le vaega o le tui - e mafai ona umi se taimi o lenei aafiaga.

O le vaega o le hormonal o loʻo fautuaina malosi ina ia faʻaofiina i totonu o le paʻu i lalo o le paʻu i le taimi lava e maeʻa ai le faʻamalosia o aʻoaʻoga. E tatau ona amata i nai tootoo laʻititi ma i le taimi lava e tasi e tatau ai ona mataʻituina uma gaioiga mai le tino. Pe a ma le 15 minute talu ona tui, e fautuaina e faʻaaoga nisi o mea suamalie.

O le fua faatatau o meaʻai gaʻo e 'aina i le iunite o le vailaʻau faʻasaina ua tatau ona tuʻuina i le sefulu i le tasi.

A maeʻa lenei, pe a maeʻa le 60 minute, e tatau ona e 'ai i se taumafataga manaia, e taua tele i le taumafataga le aofia ai o mea taumafa e tumu i le protein. O le maualuga o le inisalini poʻo lona faʻaaogaina le talafeagai e mafai ona mafua ai se maʻi tigaina o le hypoglycemic. E masani ona fesootaʻi ma se paʻu faafuaseʻi i le fua o le suka o le toto.

Afai o meaʻai faapitoa ma fualaau oona e le maua ai ni taunuuga lelei i le faʻaitiitia o le suka. I lenei tulaga, e faʻaaogaina ai le faʻasalaga o le hormone. Faʻaaoga e talafeagai mo faʻamaʻi nei:

  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • afai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua faia se taotoga,
  • coma hyperosmolar,
  • faʻaleagaga o faʻamaʻi pipisi o meaola eseese.

O le tagata gasegase e mafai ona ausia le iuga sili ona lelei i togafitiga faʻapitoa, lea ua faʻamatalaina e se tagata poto faapitoa:

  • siama o le hormone
  • paleni taumafa
  • faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le physiotherapy.

I le tele lava o tulaga, o siama ua faatonuina le inisalini o gaioiga puupuu poo le faʻasolosolo. Faʻaaoga le vailaʻau pe a ma le 25 minute ao leʻi faia se taumafataga. E tatau i le fomaʻi ona fuafua le suʻega. Ole fuaina o le fualaau o le fualaau faasaina e faalagolago i le ata o le maʻi, i luga o le mamafa o le maʻi ma le tele o mea taumafa e taumafa.

Faʻaauau le faʻaaogaina o tui inisalini puupuu:

  • o le nofoaga o inisiua e togafitia i se vaifofo oona,
  • mo tui, e tatau ona e faʻaaogaina le tele o tui faapitoa e faʻatau atu i le fale talavai mo inisalini,
  • e tatau ona taitaia lemu le fualaau faasaina
  • o le nofoaga o inisiua e suia pea lava pea
  • Inisalini puupuu e tuiina i luma o le puipui o le manava,
  • A maeʻa le puleaina, e tatau ona faʻaaogā ma le faʻaeteete se totoa o le cotton ua faʻamamaina i le ava malosi i le nofoaga o inisiua, ae e le mafai ona faʻamalo. E tatau ona faasolosolo lemu le mimiti o le homone i totonu o le toto.

O le inisalini e sili atu le faʻaaogaina o se faʻafouga tutusa o le tagata. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina mo le osooso malosi i fua o suka mo mafuaaga eseese. O lenei ituaiga o loʻo faʻaaogaina, talu ai ona o le taimi aupito lata mai faʻaaliga.

Afai e le maua e le tagata gasegase le malosi e tu ai le tele o le taimi manaʻomia ao le i ai, ua fautuaina e le fomaʻi e faʻaaoga le inisalini o le ultra-short-acting. E matua faigata lava ona faʻatusatusa lana metotia, talu mai le pito i luga o le vaega galue, o se paʻu mataʻutia e tupu.

Contraindications

E naʻo le lua faʻaogaina o le faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le Humalog: o le le faʻatagaina o le tasi i le isi vaega o le vailaʻau faʻasaina ma le hypoglycemia masani, lea o le a faʻaleleia atili ai le leaga o le tino i le tino o le hypoglycemic. E ui i lea, o le tele o foliga ma faʻamatalaga e tatau ona amanaia pe a faʻaaogaina lenei inisalini:

  • o suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai ni aʻafiaga leaga o Humalog i le maitaga ma le soifua maloloina o le tamaititi (ma le pepe fou),
  • o le inisalini o togafitiga ua faʻamaonia mo fafine ua maitaga o loʻo mafatia i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka, ma i lenei tulaga, e tatau ona manatua e manaʻomia le faʻaitiitia o le inisalini i le uluaʻi tausaga muamua, ona faʻateleina ai lea o le lua ma le tolu piliona. A maeʻa le fananau mai, o lenei manaʻoga atonu e faʻaitiitia le tele, e tatau ona amanaia
  • pe a fuafua se maʻitaga, e tatau i se fafine e maua i le maʻisuka ona feutagai ma lana fomaʻi, ma i le lumanaʻi, o le mataituina ma le totoa o lona tulaga o le a manaʻomia,
  • masalo o le manaomia ona fetuunai le fua o le Humalog i le taimi o le susu, faapea foi ma le faasaʻoina o le meaai,
  • o le maʻisuka faʻatasi ma le tele o le tino poʻo le faʻamaʻi o le hepaticia, e sili atu le vave faʻaaogaina o le Humalog pe a faatusatusa i isi analogs insulin,
  • soʻo se suiga i togafitiga o le inisalini e manaʻomia le matauina e se fomaʻi: suiga i se isi ituaiga o inisalini, suia o le ituaiga o fualaau faasaina, suia le gaioiga faaletino.

Tuua Lau Faamatalaga