Glucose i le 18 o ona tausaga: taua talafeagai

Mo le puipuia, pulea ma togafitiga o le maʻisuka, e taua tele le fuaina o fua o le kulukose toto.

O le masani (sili ona lelei) faʻaalia mo tagata uma e tutusa lava, e le faalagolago i le itupa, tausaga ma isi uiga o se tagata. O le masani masani o le 3.5-5.5 m / mol i le lita o le toto.

O le auiliiliga e tatau ona agavaa, e tatau ona faia i le taeao, i luga o se manava gaogao. Afai ole maualuga o le suka i le toto capillary e sili atu i le 5.5 mmol i le lita, ae e lalo ifo i le 6 mmol, ona manatu lea o lenei tulaga o le tuaoi, latalata i le atinaʻe o le maʻisuka. Mo le toto vevela, e oʻo atu i le 6.1 mmol / lita ua manatu e masani.

O faʻamaoniga o le hypoglycemia i le maʻisuka e faʻaalia i le faʻaitiitia o le suka i le toto toto, vaivaiga ma le leiloa o le mafaufau.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona sauniuni ma faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga o launiva mo le ava i luga o lenei itulau.

O le taunuuga atonu e le saʻo pe afai e te faia soo se soliga i le taimi o le toto sampling. E le gata i lea, o le faʻaleagaina e mafai ona tupu ona o mea taua e pei o le atuatuvale, maʻi, manuʻa matuia. I tulaga faapena, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi.

O le a le mea e faʻatonutonuina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto?

O le hormone autu e nafa ma le faʻaitiitia o le suka o le insulin. E maua mai i le pancreas, poʻo ona peta beta.

Hormones ua faateleina le maualuga o le kulukose:

  • Adrenaline ma norepinephrine e gaosia e alalaʻau.
  • Glucagon, faʻapipiʻiina e isi vela pancreatic.
  • Oona horroone.
  • "Poloaiga" hormones e gaosia i totonu o le faiʻai.
  • Cortisol, corticosterone.
  • Mea e pei o mea e tutusa.

O le gaioiga o le faʻasalaga i totonu o le tino e pulea foi e le autonomous nervous system.

E masani lava, o le kulukose o le toto i tamaʻitaʻi uma ma tamaʻitaʻi i le faʻatalanoaga masani e le tatau ona sili atu nai lo le 5.5 mmol / l, ae e iai sina eseesega i le matua, o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

TausagaGlucose maualuga, mmol / l
2 aso - 4.3 vaiaso2,8 - 4,4
4.3 vaiaso - 14 tausaga3,3 - 5,6
14 - 60 tausaga4,1 - 5,9
60 - 90 tausaga4,6 - 6,4
90 tausaga4,2 - 6,7

I le tele o falemaʻe, o le iunite o fuataga o le moli / L. E mafai foi ona faʻaaogaina le isi iunite - mg / 100 ml.

Ina ia liua iunite, ia faʻaaoga le fua faʻatatau: afai o le mg / 100 ml ua faʻateleina i le 0.0555, o le ae mauaina le iuga i le mmol / l.

Toto o le kulūkose toto

I le tele o falemai ma falemaʻi a le malo, e mafai ona e suʻeina se suʻega toto mo le suka. A o lei uuina, e tatau ona tusa ma le 8-10 itula pe a uma le taumafataga mulimuli. A maeʻa ona ave le plasma, e manaʻomia e le maʻi ona ave le 75 kalama o le glucose faʻamaʻi ma a maeʻa le 2 itula toe tuʻuina atu le toto.

O se taunuuga ua manatu o se faailoga o le faapalepale o le kulukose pe a mavae le 2 itula o le taunuuga o le 7.8-11.1 mmol / lita, o le i ai o le maʻisuka e iloa pe afai e sili atu ile 11.1 mmol / L.

E iai foi se faailo o se taunuuga o le itiiti ifo i le 4 mmol / lita. I ia tulaga, o se suʻesuʻega faaopoopo e talafeagai.

O le mulimuli i se taumafataga ma vailaau o le a fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli.

O le togafitiga mo le maʻi o le maʻisuka atonu e aofia ai auala eseese o loʻo faʻamatalaina iinei.

Aisea e mafua ai le pala i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

O le solia o le faapaleni o le kulukose e le o le maʻisuka, o loo tautala e uiga i le solia o le lagona o sela i le inisalini. Afai e iloa lenei tulaga i le taimi, o le atiaʻeina o le maʻi e mafai ona puipuia.

O le masani o le suka i le 19 tausaga

Ina ia mafai ona e malamalama atoatoa pe o loʻo faʻalauteleina ni patho tuga, e tatau ona e iloa le masani o le suka i teine ​​ma tama. O le tapulaa faatagaina e tausia e le insulin i le hormone. O lenei vailaau o loʻo faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai le pancreas.

Aʻo laʻititi le hormoni pe o le a le "vaʻaia" e le fusi lenei mea, o le faateleina o le faʻaaliga e tupu, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli eseese. I le 19 o ona tausaga, o amioga leaga leaga e mafua ai.


I le lalolagi faʻaonaponei, toeitiiti lava o meaʻai uma e maua ai vailaau, faʻasao, meaʻai, ma isi mea, lea e aʻafia ai le tino. O le tulaga ua sili atu ona mamafa i le ulaula, tulaga faigata.

O le mamafa tele o le isi lea mea tuputupu aʻe. O meaʻai le lelei i le 18-19 tausaga e oʻo atu ai i le meaʻai, i le faasologa, i le faasologa, o le faʻaitiitia o le lagona o gaʻo i le inisalini i totonu o le toto. E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina mai e le World Health Organization, o tulaga masani e taua:

  • O le matua o le tamaitiiti e mai le lua aso i le masina e tasi - o tulaga taua e taliaina mai le 2.8 i le 4.4 mmol / l.
  • E amata mai i le masina e tasi seia oʻo i le 14 tausaga, o le tulaga masani o loʻo faʻatusalia i suiga mai le 3.3 i le 5.5 iunite.
  • Mai le 14 tausaga i le 19 tausaga, ma mo tagata matutua, e tutusa le tau tutusa - o le 3.5-5.5 iunite.

A oʻo i le sefuluiva o le, mo se faʻataʻitaʻiga, 6.0 iunite, o lona uiga o se tulaga maualuga lea. Afai o loʻo i ai se faʻaitiitiga i le 3.2 iunite poʻo le itiiti foi, o le tulaga lea o le hypoglycemic. E tusa lava po o le a le matua, o nei tulaga e lua o le a lamatia ai le soifua maloloina; O le le amanaiaina o lenei mea e tau atu ai i le tele o soliga tulafono, e aofia ai mea e le mafai ona faʻafitia.

Faʻeseʻesea tulaga taua o le toto capillary (o le vai ola e aveese mai le tamatamai lima) ma le toto vevela (ave mai se vein). O le mea masani, o taunuʻuga leaga o le masani e 12% le maualuga. Pe a faʻatusatusa i se suʻega toto mai se tamatamailima aʻo leʻi 'ai.

E le gata i lea, pe a fai o le suʻesuʻega muamua na faʻaalia ai se suiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le 3.0 iunite, ona talanoa lea e uiga i le hypoglycemia e le talafeagai. Ina ia faʻamaonia le taunuʻuga, o se suʻesuʻega faifaipea e faʻatagaina.

Afai ua maʻitaga se teineititi 19-tausaga, ona maua ai lea o le sugar sugar i le 6.3 iunite. I luga atu o lenei tulaga, o le vaavaaiga faifaipea o togafitiga faafomai, e manaʻomia ai suʻesuʻega faaopoopo.

Faʻaaliga o le maualuga o le kulukose


O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le glucose vaivai i le tino. O tausaga taʻitasi e maua i maʻi o vaitausaga eseese. E masani lava, o alii ma tamaitai talavou latou te fuafuaina le ituaiga muamua o gasegase.

I se matua matua, i le tele o tulaga, o le ituaiga 2 o faamai ua iloa. O faʻasologa e mafai ona alualu i luma mo le tele o tausaga, ma e masani lava pe a faʻamaonia, o le tagata maʻi ua i ai ni faʻafitauli eseese i vaʻa toto, o le galuega o le totoga tutotonu, ma isi.

O le faʻateleina o le kulūkose e mafai ona fuafuaina e faʻaaoga ai se glucometer i le fale. O lenei meafaigaluega faapitoa o le a maua ai le mea tonu i minute. Ae o faʻamatalaga faʻapitoa e fesoasoani foi e masalomia le faʻamaʻi:

  1. O le le mautonu, vaivai ona o le leai o se gaioiga faaletino.
  2. Faateleina le manava, aʻo iai le faʻaitiitia o le mamafa o le tino.
  3. Gutu gutu, fia inu pea. O le faʻaaogaina o le vai e le mafai ona faʻamalolo ai le faailoga.
  4. Faʻasalaga masani i le faletaele, tele faʻasalaga o le urine.
  5. O aʻa, siama, aloava, pulupulu, ma isi mea e aliali i luga o le paʻu. O nei manua e faʻalavelave, e le faʻamalolo mo se taimi umi.
  6. Tuʻuina i totonu o le vao.
  7. Faʻaitiitia le tulaga o le puipuia o le ola puipuia, faʻaititia le faʻatinoga.
  8. Maliu masani ma le manava o le tino, gasegase afaina, ma isi.

O nei faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o le maʻisuka. E tatau ona manatuaina e le o matauina i latou uma; o se maʻi atonu e na o le 2-3 o faʻamaumauga o falemaʻi na talanoaina i luga.

Ole vaega aʻafia e aofia ai tagata gasegase o loʻo i ai se talaaga o le gase o le ate ma le fatu fatu, o le lapoa, ma le mamafa. O le isi itu i le atinaʻeina o le faamai o se mea na tupu mai i le tino. Afai e maua e matua le maʻisuka ituaiga 1, ona tatau lea ona sili atu le gauai atu o le tagata i lo latou soifua maloloina, maua le toto mo le glucose i taimi uma.

I le taimi o le maʻitaga, e taua tele le sailia o le mafuaʻaga e mafua ai le tulaga o le hyperglycemic, talu ai e lua faʻamataʻu - mo le tina ma le tamaititi. E masani lava i le 19 tausaga o loʻo i ai le faʻaititia o le kulukose.Afai e te le toe faʻafoʻisia le paleni i le taimi, o le a taʻitaʻia ai le vaivai ma mulimuli ane.

O le pathogenesis o le suka maualalo ona o le tele o malologa i le va o taumafataga, faʻamalositino faaletino, anapogi, ma isi.

Suesuega o le Maʻisuka

Ina ia iloa ai le maʻisuka, e le lava le tasi suʻesuʻega o le vai ola mai le tamatamailima. E talafeagai le faia o ni auiliiliga ina ia mafai ai ona faia se ata atoa.

E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina se naunautaiga ole faapalepale i monosaccharide. Aotelega puupuu: latou te ave le toto mai le tamatamailima, ona avatu lea i le tagata maʻi se avega i le tino o le kulukose (solo i le vai, e tatau ona e inuina), pe a mavae se taimi e faia ai se isi toto sampling.

Iloiloina o taunuʻuga pe a uma le utaina o kulukose:

  • Afai e leai ni faʻafitauli o le soifua maloloina, ona oʻo lea i le 7.8 iunite.
  • Prediabetes (e leʻo le maʻisuka, ae i le i ai o ni mea e ono tulaʻi mai, o loʻo tupu aʻe ai faʻamaʻi pipisi) - o le fesuiaiga o le 7.8-11.1 iunite.
  • Tomai - e sili atu i le 11.1 iunite.


Ona tatau ai lea ona fuafua le gaioiga o le metabolism i le tino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fuafuaina ni mea se lua. Muamua o se tau o le hyperglycemic, e faʻaalia ai le fua o le kulukose i se manava gaogao ma a maeʻa le faamalositino. O lona taua i le tulaga masani e le tatau ona sili atu i le 1.7 iunite. O le faʻailoga lona lua o se tagata o le hypoglycemic, e le sili atu nai lo le 1.3 iunite. E faʻamoemoeina e le kulukose pe a uma ona utaina iʻuga ao leʻi 'ai.

I le i ai o ni faʻafitauli masalosalo, e mafai ona fautuaina se faʻamalositino mo le hemoglobin glygia e avea o se suʻesuʻega faaopoopo. O lona lelei e mafai e se tagata ona foai atu le toto pe'ā uma ona 'ai, i le afiafi poʻo le taeao, o lona uiga, i soʻo se taimi talafeagai. O taunuuga e le faʻalagolago i vailaʻau na ave, faʻamalosi, faʻamaʻi faʻamaʻi, talafaasolopito.

Mai le 6.5%Latou te fautuaina mai le maʻisuka, o lona lua o suʻega toto e manaʻomia.
Afai o le taunuuga e amata mai le 6.1 i le 6.4%O le tulaga o le prediabetic, o se mea maualalo ole gaʻo gaʻo e fautuaina.
A oʻo mai le taunuʻuga mai le 5.7 i le 6%O le leai o le maʻisuka, e ui i lea, e ono mafai ona atinaʻe. Sugar e tatau ona fuaina i lea taimi ma lea taimi.
E itiiti ifo i le 5.7%E leai se maʻisuka. O le lamatiaga o le atinaʻe e toesea pe itiiti foi.

O le hemoglobin glycated o le suʻesuʻega pito sili lea ona aoga i mea uma o loʻo faia i le taimi nei o galuega faafomaʻi. Ae ui i lea, e i ai ni mea le lelei. Muamua lava, o le tau lenei. Afai ei ai ni faʻafitauli i le fulu o le toto, atonu o le ai ai se taunuuga lelei. I le maualalo o le hemoglobin, o loʻo i ai se tulaga lamatia o se taunuuga le mautonu.

O le toto masani o le toto o le ki lea i le galuega atoa o totoga ma mamanu uma. I le tulaga o le vavae ese, e tatau ona suʻeina mafuaʻaga ma aʻafia i latou.

O le fua o le suka suka o loʻo faamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tulaga talafeagai

O le mea e leaga ai, i tausaga talu ai, o le numera o tagata ua maua i le maʻisuka ua faʻateleina i le lalolagi atoa. Faatasi ma i latou o se numera toatele o tamaiti, fafine maʻitaga ma tagata matutua. O lenei faʻamaʻi e le gata ina faʻaititia ai le lelei o le olaga. E taʻitaʻia ai le tele o faʻafitauli tau soifua maloloina ma faʻafitauli. E mafai i soo se taimi ona fafagu se tagata i se setete o coma, lea e le mafai ona e toe alu.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

O le naunautaiga o le lalolagi atoa mo meaʻai vave, o le sologa lelei o le olaga, o se tulaga o le atuatuvale pea, o le 18-itula faigaluega, le tumau le moe - o nei mea uma e oʻo atu ai i le mea moni o tagata mai le laʻititi e solia tulafono masani o le suka. O le mea e taufaafefe ai, o le maʻisuka o loʻo tele ina aʻafia tamaiti ma tupulaga talavou. O le mea e le tatau ona i ai i latou e faʻalagolago i inisini injections po o papamaʻi i aso uma, e manaʻomia ona e siakiina pea lau kulūkose ma faʻaoga taimi e faʻamautinoa ai e teu i totonu o le mea e taliaina.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

Ina ia iloa pe iai sau suauu masani pe iai foi ni mea sese, o le a tuʻuina atu se suʻesuʻega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e maua se faʻamatalaga mai le fomaʻi poʻo le endocrinologist poʻo le faʻatonuina o se suʻega suʻega a le fale suesue i lau oe lava gaioiga.

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

Mai se tamailima pe mai se vela?

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

O le auiliiliga e mafai ona faia i ni auala se lua: mai le tamatamailima (e faia se suʻe toto toto) ma mai se vein (taʻitasi, veve). I le mataupu mulimuli, o taunuuga e sili atu le mama, sili atu ona sao ma sili atu ona tumau, e ui lava mo le uluai suʻesuʻega ua lava tele e foaʻiina ai le toto mai se tamailima.

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

O le taimi lava lea e tatau ai ona lapatai atu e le tutusa ia tulaga masani o le suka i le toto ma le vevela. I le mataupu mulimuli, o lona lautele ua faalauteleina, ina ia lautele atu le lautele, ma e tatau ona manatua lenei mea. E sili atu faʻamatalaga saʻo mo suʻega uma e lua o le a lisi atu i lalo.

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

Glucometer, biochemistry poʻo le glucose toleni?

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

E tele ni suʻega toto e mafai ona fesoasoani ia te oe e fuafua ai le maualuga o lou suka.

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

p, blockquote 21,0,1,0,0 ->

  • suʻesuʻeina o meaola (tulaga faʻataʻitaʻi) - faia i se fale suʻesuʻe,
  • faʻaaliga manino e faʻaaoga ai se glucometer - lelei mo le faʻaaogaina o le fale.

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

  • luga o le hemoglobin glycated,
  • glucose toleni
  • talaaga faʻapitoa.

O ituaiga uma o auiliiliga e iai ona lava lelei ma mea le lelei. Ae ui i lea, soo se tasi oi latou o le a faʻaalia le vavaeeseina mai le masani, pe afai ei ai.

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

Faʻafefea ona pasia suega, mea e tatau ona e iloa ina ia mafai ai ona maua saʻo saʻo, filifili - mea uma ia i la tatou mea eseese.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Faʻamaumauga aloaʻia masani

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

O loʻo i ai se faʻasalalauga lautele na talia e pei o le masani o le suka mo le tele o tausaga ma le tele o fomaʻi ma tagata gasegase o loʻo taʻitaʻia e.

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

Tulaga masani masani

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

O le maualuga o le suka e aunoa ma le amanaʻia o isi mea e 3.3-5.5. O le iunite o fua o le millimol i le lita (mmol / l). Afai o le suʻega o le suʻega o loʻo faʻaalia ai mea eseese mai nei faailoilo, o le a avea lenei ma mafuaʻaga mo suʻega faʻasoifua maloloina faʻapitoa ma suʻega suʻesuʻe. O le sini ia faʻamaonia pe faafitia le faʻamaonia o le maʻisuka. Tuuina atu o lena glycemia o se faailoga fesuisuiai, e faalagolago i le tele o mea, o tulaga e iloagofie e mafai ona mafua ai se faaitiitia po o le faateleina i le maualuga o le suka.

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

Aloaia

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

I le faaopoopo atu i le tulaga lautele (taliaina, masani, faʻasolosolo), o loʻo i ai foi se faʻataʻitaʻiga masani o le suka, lea e fuafuaina e le faʻavae o le 3.0-6.1 mmol / l. O tuaoi e faʻalauteleina, e pei o nei suiga laʻititi i itu uma e lua, e pei o faʻatinoga, e le o ni faʻamaoniga o le maʻisuka. O le tele lava o taimi, o taunuuga nei o se taumafataga mamafa talu ai nei, tulaga atuatuvale, 2 itula aʻoga toleniga ma isi mea e faʻaosofia ai.

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

Taua

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

O le paʻu lalo e 2.3, o le pito i luga e 7.6 mmol / l. Faatasi ai ma ia faailoilo, o le tino ua amata ona faaleagaina ana faiga, lea e le mafai ona suia. Ae ui i lea, o nei tuaoi e matua mausali. I le maʻisuka, o le faailoga pito i luga e mafai ona 8.0 poʻo le 8.5 mmol / L.

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

Maliu

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

O le "muamua" sugar sugar level e 16.5 mmol / L, pe a mafai e se tagata ona pa'ū i totonu o se toeaina pe oʻo foi i le toeaina. O le lamatiaga o le oti mo i latou e maua i latou i se paʻu ma ia faamatalaga e 50%. Ae ui i lea, e pei ona faaalia i le faatinoga, o nisi o maʻisuka atonu latou te le lagonaina se faateleina tele, ao faaauau pea ona faia a latou pisinisi masani. I lenei tulaga, o loo i ai le manatu o se "suauu" lona lua, "ae leai se lotogatasi i lenei mataupu i le tulaga faafomai, o numera eseese e taua - 38.9 ma le 55.5 mmol / l. I le 95% o mataupu, e taʻitaʻia ai i le hyperosmola coma, lea e 70% o le oti.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

Faʻatonuga o loʻo aʻafia ai le maualuga o le Sugar Levels

O le a se mea e aʻafia ai taunuuga o suʻega:

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

  • ituaiga o toto: mama vevela nai lo capillary ma mafai ai mo tuaoi lautele o le masani masani taliaina,
  • ituaiga o auiliiliga: meaola o meaola e sili atu le saʻo nai lo le glucometer (o se masini fale e mafai ai ona oʻo atu i le 20% sese), ma o isi uma o loʻo faʻamalamalama manino ma taulaʻi i faʻamaumauga taʻitasi,
  • o le i ai o le faamai: o le toto toto masani mo le maʻisuka ma tagata maloloina o le a eseese,
  • mea taumafa: i luga o se manava gaogao o le ai ai ni taunuuga, vave loa ona uma ona 'ai - isi, i ni nai itula mulimuli ane - lona tolu, ma e tatau ona e iloa po o fea o ia mea e masani ma o se vavaeese,
  • tausaga: i pepe faatoa fananau mai, talavou, matutua ma tagata matutua, kulupu o kulukosese eseese,
  • itupa: o loʻo i ai se manatu e tatau ona eseese tulaga masani mo tamaitai ma alii,
  • maʻitaga: ao faagasolo taimi, o le toto toto o le fafine e tulaʻi mai.

O nei mea taua e aʻafia ai le glycemia. Ae o loʻo i ai le isi vaega o mea e aafia ai le suka i nisi taimi, ma o nisi taimi e leai. E le mafai e saienitisi ona faaali mai mamanu o le mafuaaga i nisi o tagata latou te mafua ai ona faateleina, o isi e faaitiitia, ma mo isi e leai se suiga i mea uma. E talitonuina o le mataupu o loʻo iai i uiga taʻitasi o le tino. O nei tulaga e aofia ai:

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

  • popole
  • fesuiaiga o le tau
  • ma maua ni fualaau faasaina
  • chemotherapy
  • tino inu,
  • faʻamaʻi pipisi, afaina, faamai o le pancreas, ate, fatuga ma isi totoga,
  • togafitiga o genetics
  • lē lelei, faʻaleagaina o mea suamalie.

O se tasi i lona olaga atoa e toetoe lava o aso uma e 'ai le sukalati ma le suamalie i le tele o mea ma e le maua ai le gaʻo ma e le afaina ai i le maʻisuka. Mo isi, o lenei naunau i laʻau suamalie e taʻitaʻia atu ai i le oona ma le hyperglycemia. Ma e aoga mo mea uma o loʻo taua i luga. O nisi e mafai ona aumai le toto mo le suka aʻo leʻi faia le suʻega, ma e ui i le fiafia, o le auiliiliga o le a faʻaalia ai le masani. Mo isi, ua lava le fefinauai ma se tasi i le mea e tu ai ma o le kulupu o le kesi o le a oso oso (ao pa'ū se tasi).

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

Faʻalagolago i auʻiliʻiliga

Muamua lava, o le suka o le suka o le a fuafuaina e faʻatatau i le toto o le a suesueina. O faʻamaumauga lautele e talia (3.3-5.5) ua faʻatulagaina mo le kulukose o loʻo aofia i totonu o le toto mai le tamatamailima, talu ai o lenei auʻiliʻiliga e tele lava ina faʻatinoina, e vave tele ma itiiti le tiga. E ui lava i nai mea sese laiti ma mea le mama e iloa i totonu o le mea na aoina, o taunuuga na maua e faʻataga ai i matou e iloilo le tulaga o le maʻi. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua mafai ona faʻamaonia e le fomaʻi le faafitauli (hyper-hypoglycemia).

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

O le mea e masani ai, o se suʻesuʻega e faia lea e iloa ai le suka toto mai se vein. E sili atu ona auiliili, faʻalautele ma tiga, o le mea lea e le o faia i taimi uma, e ui lava i nisi faʻamatalaga sao. E mafua ona o le plasma vevela e faʻaalia i le sili atu o le faʻamalosia o meaola ma le mama nai lo le toto toto. Mo lenei suʻega suesue, o le tulaga masani o laʻasaga laʻititi eseese - 3.5-6.1 mmol / L.

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

O se vaega fesoasoani o le faʻamatalaga lea o mea taumafa, lea e tatau i le fomaʻi ona amanaia pe a ave le toto mai tamatamailima ma vein. Ina ia aloese mai le fenumiai, o le mafuaʻaga lenei e mafua ai ona tofotofoina tagata maʻi i luga o se manava gaogao. Ae o nisi taimi e manaʻomia le siakiina o le kulukose i taimi eseese o le aso, ma mo ia tulaga, e iai foʻi tulaga faʻavae ma mea faʻaesea. E siakiina e tusa ai ma le laulau lea.

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

p, blockquote 42,1,0,0,0 ->

Aʻo leʻi faia le suʻega (e tusa lava poʻo le tamatamailima pe mai le vein) na e lagona le le toʻa mo nisi mafuaaga, popole, 'ai se mea - ia mautinoa e logoina le tausimaʻi aʻo le i ave le toto. O taunuuga e mafai ona faalagolago i lenei.

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

Afai oe faia au lava auiliiliga e faʻaaoga ai se glucometer, mafaufau i ni mea se lua. Muamua, o faailoga e tatau ona faatusatusa i le koluma muamua o le laulau o loo i luga. Lona lua, o le suʻega falesuesue, lea e faʻaaogaina mo suʻesuʻega i se falemaʻi, ma se masini feaveaʻi mo le tagata lava ia e maua ai iuga, o le eseesega i le va e mafai ona oo i le 20% (o le mea sese lea o meafale i luga o le fale). E mafai ona manino manino i le laulau:

p, blockquote 44,0,0,0,0 ->

p, blockquote 45,0,0,0,0 ->

20% o se eseesega tele tele, lea i nisi o tulaga e mafai ona faʻasese ai taunuuga moni. O le mea lea, faatasi ai ma se fuataga tutoatasi, e tatau ona e iloa le mea sese o lou mita, e pei o le le fefe, pe afai e faafuaseʻi le itula talu ona uma ona taumafa e faaali atu ai ia te oe le 10.6 mmol / L, lea e le talafeagai i le masani.

p, blockquote 46,0,0,0,0 ->

I le i ai / le i ai o le maʻisuka

O le maualuga o le suka i se tagata soifua maloloina e mafai ona matua ese mai i tapulaa ua faatulagaina mo le maʻisuka. I le mataupu mulimuli, o le tausaga o le tagata maʻi e amanaʻia foi. O le mea e maualuga atu, o le tele o pathoces e atiaʻe e tetee atu i le talaaga o le faʻamaʻi, lea e matua faʻaleagaina ai taunuuga. E manino le faʻaalia i lenei laulau.

p, blockquote 47,0,0,0,0 ->

p, blockquote 48,0,0,0,0 ->

Faʻalagolago i le taumafataga

Glucose e ulufale i totonu o le toto pe a maeʻa ona faʻalaumuina ma faʻamaʻi meaʻai i le gastric tract. O le mea lea, o taunuuga o le auʻiliʻiliga e faʻalagolago lava i le taimi e faia ai:

p, blockquote 49,0,0,0,0 ->

  • i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai,
  • pe fia le taimi e leʻi 'aina e se tagata (2 itula poʻo le 8),
  • o le a tonu le mea na ia 'ai muamua i ai: na o le protein ma mea gaʻo poʻo gaʻo gaʻo,
  • pe a fai o gaʻo, o mea ia: vave pe faʻagesegese?

E masani ona faʻatagaina tulaga masani mo le suʻega na faia i le taeao i luga o se manava gaogao. Ae ui i lea, o na taunuuga e ono iai ni mea sese. O nisi tagata (ma e le o ni nai vaega) i le taimi lava e maeʻa ai, ei ai sina maualuga maualuga o le suka. E mafua mai ona o le 3.00 i le 4.00 itula e tutupu ai hormones, lea e poloka ai le inisalini e aveina le kulukose mai le toto i siama. Ae ui i lea, ao faagasolo le aso, ua fetaui lelei faailoga. E tatau ona amanaia lenei mea.

p, blockquote 50,0,0,0,0 ->

p, blockquote 51,0,0,0,0 ->

Afai e le 'ai se tagata i meaai o le carbohydrate ma pe a uma ona pasia le auiliiliga, o le a ia maua se siʻitiaga maualuga i le suka (faʻapitoa i le tasi pe lua vaesefulu o le moli / l). Afai na te faʻaaogaina le gaʻo gaʻo (fualaau faisua, lauʻau, fua e leai ni suamalie), o lenei fuainumera o le a faasolosolo malie le faateleina i luga o le 2-3 itula ao faʻamalo le meaai. Afai e vave (suamalie, falaoa), o le ai ai se osooso malosi.

p, poloka poloka 52,0,0,0,0 ->

Ae o le maualuga o le suka pe a uma le 'ai e sili atu le maualuga nai lo le manava leʻo.

p, poloka poloka 53,0,0,0,0 ->

Ina ia iloa po o le a le mea tonu e taʻu mai e le maualuga o le suka, o le auiliiliga e mafai ona faia i ni nai taimi i le ao, e pei o se faataitaiga, o se suega toleni. Muamua, latou te ave le toto i luga o se manava gaogao, ona avatu lea i le tagata maʻi se vaifofo o le glucose (mama faigofie faigofie) ma toe ave le pa, ae i le mavae ai o ni nai itula mulimuli ane.

p, blockquote 54,0,0,0,0 ->

O tulafono ma faʻasesega e fesoʻotaʻi ma lenei vaega e mafai ona siakiina i le laulau lea. E aofia ai foʻi le iai / le lava o le maʻisuka, lona ituaiga ma le umi o le taimi ua uma ona maeʻa ona 'ai.

p, poloka poloka 55,0,0,0,0 ->

p, blockquote 56,0,0,0,0 ->

O le tele o taimi, e lua suʻega o le toto e faia - pe a fiaaai se tagata ma 2 itula pe a maeʻa le taumafataga e matamata i le faʻaogaina o faʻamaoniga ma faʻatusatusa i latou masani masani.

p, blockquote 57,0,0,0,0 ->

Afai o le suʻega o le toleniga o le glucose e faʻamaonia pe faʻamaonia ai le i ai o le maʻisuka latito pe sili atu, latou te taulai atu i faʻataʻitaʻiga nei:

p, blockquote 58,0,0,0,0 ->

p, blockquote 59,0,0,0,0 ->

Pe a tofotofoina le faapalepale o le kulukose, o le maualuga o le hemoglobin glycated o loʻo faʻamaonia foi, lea e faʻamaonia ai pe teena ai popolega a fomaʻi e uiga ile suʻesuʻega autu.

p, poloka poloka 60,0,0,0,0 ->

Faailoga tausaga

I pepe faatoa fananau mai, o le fua o le absorption o le kulukose e matua maualuga lava, o lea o lona maualuga e masani lava ona maualalo ifo nai lo tamaiti matua. Pe a maeʻa le tausaga, pe afai o loʻo soifua maloloina le tamaititi, e faʻaogaina faʻamaufaʻailoga ma alu i se pa ma tagata matutua. E faʻaalia lenei ata i luga o le laulau tausaga:

p, blockquote 61,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 62,0,0,0,0 ->

I talavou, o nisi fesuiaiga mai le masani e mafai ona mataituina, ona o le pala ma le tulaga o le hormonal. Ae peitai, e le o le uiga o lenei eseesega i lenei vaitau e masani ma e le tatau ona mafua ai le atuatuvale i matua. Ae paga lea, mai le 12 i le 17 tausaga le matutua o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o tamaiti ma le MODY-diabetes e faʻapupula. O le mea lea, o le suʻega toto mo le suka e tatau ona faia i taimi uma (fautuaina taʻitasi).

p, blockquote 63,0,0,1,0 ->

I tamaiti e maua i le maʻisuka, o le maualuga o le toto suka e faʻamoemoeina e isi tulafono ma vaʻavaʻa. E mafai ona suʻeina i luga o se laulau e aofia ai mea taua e pei o le faʻamaʻi ma le taimi o le auiliiliga.

p, poloka poloka 64,0,0,0,0 ->

p, blockquote 65,0,0,0,0 ->

Soʻo se suiga i nei faailo, e tatau i matua ona faʻamaopoopo ma lau fomaʻi.

p, blockquote 66,0,0,0,0 ->

I tagata matutua

O le masani i tagata matutua, pe afai latou te le maua i le maʻisuka ma e le o faʻamuamua i ai, e tumau pea le tumau mausali mo se taimi umi. E mafai ona siaki lenei mea ile laulau i le matua:

p, blockquote 67,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 68,0,0,0,0 ->

I le mavae ai o le 50 tausaga, o le faasologa o le matua e mafua ai le faʻalavelave i le pancreas ma suiga i le tala faʻasolopito. Ona o lenei mea, o le maualuga o le sukū e maualuga maualuga, ae mo lenei tausaga o le masani lava lea. O le matua o le tagata, o le tele foi lea o le lautele o faailoga e sui. O le mea lea, i tagata matutua, o nei tulaga faatauaina e ese mai i mea ua faailoa mai mo tupulaga laiti. O loʻo faaalia i le laulau.

p, blockquote 69,0,0,0,0 ->

Le masani o le suka toto i le 18 tausaga: o se laulau o faʻamatalaga

O le masani o le suka toto i le 18 tausaga e mai le 3.5 i le 5.5 iunite. O nei faailoilo e talitutusa lava ma se tagata matua soifua maloloina. O le eseesega o se tulaga maualuga i le tasi itu po o le isi o se togafitiga e manaomia ai le suʻega.

E tusa ai ma fuainumera, o alii ma tamaitai talavou ua faateleina le mafatia mai le maʻisuka. O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le siosiomaga, amioga le lelei o le tausami - meaʻai, meaʻai vave, inu gaʻo ma le malosi.

E masani ona faʻaaoga tagata i mea tau vailaau mai le amataga o le aʻoga, e aʻafia ai le soifua maloloina atoa, ae o le faitau glucose foi. O le maʻisuka ua leva ona faamauina i tamaiti i le 10-18 tausaga, i le 30 o ona tausaga, o se "tuufaatasiga" o faʻamaʻi masani ma faʻafitauli o loʻo matauina.

Faatasi ai ma le faateleina o le suka, o le tele o faailoga mataʻutia e iloa. Latou te aofia ai le magogo o le gutu, galala, faʻateleina le mamafa o le vailaʻau i le urine, ma isi. Vaʻaia le vaʻai, o manua e le lelei le malosi. Sei o tatou vaʻai po oa tulaga faatauaina o le masani mo le 18 tausaga, ma pe faapefea ona fuafua lau suka?

Le masani o le suka i tama ma teine ​​18 tausaga

O le faʻaoʻoina o le kulukose i le tino o le tagata e faʻatulafonoina e le insulini hormone, lea e maua mai e le pancreas. I se tulaga e iai se faaletonu o lenei vailaʻau, poʻo le mumusu o masini i totonu o le tino e le o talafeagai lelei i ai, o le tau o le suka e faateleina.

Tulaga faʻafomaʻi mo faʻamaoniga o le kulukose:

TausagaTulaga masani i luga o se manava gaogao (mai se tamailima)
1-4 vaiaso2.8 i le 4.4 iunite
I lalo o le 14 tausaga3.3 i le 5.5 iunite
Mai le 14 i le 18 tausaga3.5 i le 5.5 iunite

Pe a tupu se tagata, o le faaitiitia o le inisalini e mafai ona iloa, talu ai ua faaleagaina nisi vaega o le au suetusi, ua faateleina le mamafa o le tino. Mo tamaiti laiti, o le masani e masani ona maualalo. O le matua o le tamaititi, o le sili atu lea o le maualuga o le suka. O le tuputupu ae, e maua ai e le tagata le mamafa, i le faasologa, o le inisalini i totonu o le toto e sili atu le leaga, lea e mafua ai le faateleina o le faailoga.

Manatua o loʻo i ai se eseesega i le masani i le va o tulaga taua o le toto na aumai mai se tamatamai lima ma mai se vein. I le mataupu mulimuli, o le suka i le 18 e 12% le maualuga nai lo le tamatamailima.

O le fua o le toto vevela e eseese mai le 3.5 i le 6.1 iunite, ma mai le tamatamailima - 3.5-5.5 mmol / l. Ina ia suʻesuʻeina se faʻamaʻi "pele", e le lava le tasi o auiliiliga. O le suʻesuʻega e faia i ni nai taimi, faʻatusatusa i faʻamaoniga talafeagai e maua e le tagata maʻi.

Eseesega i le kulukose toto:

  • Pe a oʻo mai iʻuga o le suʻesuʻega, e maua mai i le 5.6 i le 6.1 iunite (toto vevela - e oo atu i le 7.0 mmol / l), latou te talanoa i se setete predabetic poʻo se maʻi o le faapaleni o le suka.
  • Afai o se faailoga mai se vein e sili atu i le 7.0 iunite, ma o se auiliiliga i luga o se manava gaogao mai se tamatamailima na faaalia ai le sili atu i le 6.1 iunite, ua maua ai le maʻisuka.
  • Faʻatasi ai ma se aoga o le itiiti ifo i le 3.5 iunite - o se tulaga o le hypoglycemic. O le suʻesuʻega faʻapitoa e faʻapitoa ma faʻapitoa.

O se suʻesuʻega i tulaga faatauaina o le suka e fesoasoani e faʻamaonia ai se faʻamaʻi masani, faʻatagaina oe e iloilo le aoga o togafitiga fualaau. Afai o le suka i le maʻisuka ituaiga 1 e itiiti ifo ma le 10, ona latou talanoa lea e uiga i se pepa totogi.

I le maʻi o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le totogi o togafitiga e le sili atu i le 6.0 iunite i luga o se manava gaogao (taeao) ma e le silia le 8.0 iunite i le ao.

Aisea e tupu ai le kulukose i le 18 o ona tausaga?

E mafai ona faateleina le kulukose pe a uma ona 'ai. O lenei vaega e fesoʻotaʻi ma le mafuaʻaga faʻapitoa, o se eseesega lea o le masani. A maeʻa se taimi puupuu, ona toe foʻi lea o le faailo i se tulaga talafeagai.

I le 17-18 ona tausaga, o se tama ma se teine ​​e afaina i le tele o lagona, lea atonu o se isi itu o le oso i le suka. E faʻamaonia o le ogaoga o le atuatuvale, lagona o le mafaufau, neurosis, ma isi mafuaʻaga tutusa e mafua ai le faateleina o le faailo.

E le o le masani lea, ae le o se togafitiga. Pe a faʻafilemuina se tagata, o lona tulaga faʻalagona ole tulaga masani, o le taua o le suka e faʻaitiitia i le manaʻoga manaʻomia. Ae vagana ai o le maʻi e le maua i le maʻisuka.

Mafaufau i mafuaaga autu o le faateleina o le kulukose:

  1. Faʻasalaga masani. Aʻo leʻi oʻo i aso faigata i fafine, e maualuga le maualuga o le kulukose. Afai e leai ni faʻafitauli masani i le tala faʻasolopito o le soifua maloloina, ona faʻasaʻoina lea e le ata tutoatasi. Leai se togafitiga e manaʻomia.
  2. Faʻaleagaina o le natura endocrine. E masani lava o faʻamaʻi o le pituitary gland, thyroid gland, ma isi mea, e faʻaosoosoina ai se faʻafitauli i le tino. A iai se mea e le atoatoa pe sili atu i le tasi poʻo le isi mea o le hormonal, e atagia mai i le suʻega toto mo le suka.
  3. Le lelei o galuega a le pancreas, o se paʻu o le tino i totonu. O nei mea e faʻaitiitia ai le faʻasologa o le inisalini, o se taunuuga, o se toilalo i metabolic ma gaʻo gaʻo.
  4. Taʻaiga umi mo togafitiga faʻasoifua maloloina. O vailaʻau faafomai e le gata o togafitiga, ae e tele foʻi aʻafiaga i itu. Afai o lemoni, o vailaau faʻasaina ma le toʻafilemu e umi se taimi, o le a tupu le suka. E masani lava o lenei ata o loʻo matauina i mataupu pe a iai se gasegase o le tino i le faʻamaʻi.
  5. Fatuga, fofo faafitauli. O le i ai o le hepatitis, o le tino mama ma le natura e mafai ona mafua i lenei vaega.

Tagata tomai faapitoa faafomai e faailoa mai isi mafuaaga o le maualuga ole kulukose. O nei mea e aofia ai le teʻi, e aofia ai le tiga, ogaoga vevela, manua manu, gau, ma isi.

O loʻo i ai faʻamaʻi e aafia ai le maualuga o se faailo i luga ole glucometer eletise. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pheochromocytoma i le taimi o lona atinaʻe e mafua ai le maua o se maualuga maualuga o norepinephrine ma adrenaline. I le isi itu, o nei homone e lua e afaina ai le toto toto. E le gata i lea, o le toto maualuga e tulai mai i tagata mamaʻi, lea e mafai ona oʻo atu i le numera tele.

Afai o se faʻamaʻi o le mafuaʻaga o le tuputupu ae o le kulukose, ona maeʻa ai lea ona faʻamautuina i le tulaga saʻo i ona luga.

Glucose suega

Afai o se tamaititi 18 tausaga le matua e faitio i le faifaipea ma le faʻaogaina o le urination, faʻamalo ma le galala faifaipea, vevela, paʻu o le mamafa ma le manaia lelei, faafitauli o le dermatological, ma isi, ona tatau ai lea ona suʻe se suʻi.

Ina ia maua se mea e le o se mea e natia pe manino foi i le carbohydrate, siaki le maʻisuka pe faafitia le mea ua tupu, o le suʻega o le toleniga o le glucose e faia.

E fautuaina foi i mataupu na maua mai ai le toto totoga mai le tamatamai lima o se tagata. O lenei ituaiga o siama ua faia mo tagata nei:

  • O nisi taimi e foliga mai ai le suka i le urine, aʻo faʻamaonia toto totoga e faʻaalia ai se taunuuga masani.
  • E leai ni faʻamatalaga faʻapitoa o le maʻi "suamalie", ae o loʻo i ai uiga iloga o le polyuria - o se faʻaopoopoga i le mamafa o le urine i le 24 itula. I nei mea uma, o le tulaga masani o le toto mai le tamatamailima e matauina.
  • Maualuga maualuga o le kulukose i le urine aʻo aveina se tamaititi.
  • Afai o se talaʻaga o le gase o le ate, o lou thytotoxicosis.
  • O le tagata maʻi e faitio i faʻamaʻi o le maʻisuka, ae o faʻataʻitaʻiga e leʻi faʻamaonia ai le i ai o se maʻi faʻamaʻi.
  • Afai ei ai se mea na mafua mai. O lenei iloiloga e fautuaina mo le vave iloa o le maʻi.
  • Faʻailogaina o le retinopathy ma le neuropathy o le pathogenesis e le mailoa.

Mo le suʻega, o meaola mai meaola e maua mai le maʻi, aemaise lava toto toto. A maeʻa ona manaʻomia lona 75 g o le kulukose. O lenei vaega e solo i totonu o se vai mafanafana. Ona faia lea o se suʻesuʻega lona lua. Sili atu i le 1 le itula - o le taimi sili lenei e fuafua ai le glycemia.

O se suesuega e mafai ona faʻaalia ai le tele o taunuuga - tulaga masani masani, poʻo se vailaau faʻasolosolo poo le i ai o le maʻisuka. Pe a lelei mea uma, o le togi o le suʻega e le sili atu ma le 7.8 iunite, ae o isi suʻesuʻega e tatau ona faʻaalia ai tapulaʻa o tulaga talafeagai.

Afai o le taunuʻuga o se fesuiaiga mai le 7.8 i le 11.1 iunite, ona latou talanoa lea i se setete predatebetic. I le tele o tulaga, o isi suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai foi tulaga faʻasolosolo e laʻititi i luga atu o tulaga talafeagai.

O se faailoilo suʻesuʻega e silia ma le 11.1 iunite o le maʻisuka. O vailaau ua faatonuina mo le faasaʻo, o se paleni paleni, o le tino, ma isi fuafuaga ua fautuaina e fesoasoani e totogi ai le maʻi.

O a faailoga o le glycemia e masani lava o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

O le a le maualuga o le suka o le toto?

Glucose e tele sona sao i le faamautinoaina o manaʻoga malosi ole tino, e aʻafia ai le faʻatinoina o tino uma. E tatau ona siakiina pea le suka i le toto, talu ai ona o lona tulaga masani o loʻo i totonu o se mea e vaapiapi, ma o soʻo se eseesega e mafua ai le tele o faʻalavelave i le metabolism, toto totoʻa, ma le gaioiga o le tino.

O le mafuaaga taatele o le faateleina o le suka toto o le maʻisuka. E tusa ai ma fuainumera aloaia, i Rusia e sili atu ma le 2.5 miliona tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, o aʻoga suʻesuʻe ua fai mai e le maualalo le numera i le 3 taimi.

Lua-vaetolu o tagata gasegase e le masalomia o loʻo maua i latou i le maʻisuka. I uluaʻi laʻasaga, e toetoe lava a leai ni faʻaʻailoga, o le faʻamaʻi e mafai ona iloa naʻo le fesoasoani a auala suʻesuʻe.

E lima miliona tagata i lo matou atunuu latou te le mauaina togafitiga talafeagai, aua latou te lei mateina le pasia o se sailiiliga faigofie taugofie.

Talofa O loʻu igoa o Galina ma ua ou le toe maua i le maʻisuka! Na na o le 3 vaiaso na ou aveina aiia aumai le suka i le masani ma aua nei avea ma vaisu i fualaau le aoga
>>E mafai ona e faitau i lau tala iinei.

Fua o suāuʻu i vaitausaga eseese

O le suka o le toto o se faʻamatalaga faifai pea, masani e iloa e tagata uma. I le tautala e uiga i le maualuga o le suka, latou te le o se oloa gaosi, ae o le monosaccharide - glucose. O lona maualuga lea e fuaina pe a faia suʻega e faʻamaonia ai le maʻisuka. O meaola uma tatou te maua ma meaʻai e talepe i le kulukose. Ma o ia lea e ulufale atu i totonu o masini e tuʻuina atu ai masini ma le malosi.

O le suauu level i le aso e fesuisuiaʻi taimi e tele: a maeʻa ona 'ai, e faʻatupulaia, ma faʻamalositino e faʻaitiitia. O le tuufaatasiga o meaai, o uiga o le gaogao, le matua o se tagata ma e oo lava i ona lagona e aafia ai o ia.

O le suka na masani ona faavaeina e ala i le suʻesuʻeina o le toto o le fiasefulu afe o tagata. Na faia ni laulau e faʻaalia manino ai o le anapogi o le glucose e le suia e fuafua ile itupa.

O le masani o le suka i alii ma tamaitai e tutusa ma o loʻo i le lautele o le 4.1-5.9 mmol / l.

Mmol / L - o se fua o le kulukose toto e masani ona taliaina i Rusia. I isi atunuu, mg / dl e masani ona faʻaaoga; mo le liua i mmol / l, o le auiliiliga e vaevaeina e 18.

O le tele o taimi, o le suʻesuʻega anapogi o le suka o loʻo faʻamatalaina. O lenei suʻesuʻega e maua ai le maʻisuka. Tulaga masani o le anapogi toto toto i tagata matutua e ala i le matua tuputupu ae tele. O le masani i tamaiti i lalo ifo o le 4 vaiaso e 2 mmol / l le maualalo, i le 14 tausaga le matua e faateleina i le matutua o tagata.

Lisi fua o le suka mo ituaiga eseese o le faitau aofaʻi:

TausagaGlucose, mmol / L
Tamaitii se pepe fou faatoa oʻo i le 1 masina.2.8 E masani ona e manaʻomia e suʻe suʻega ma pe a

E tele ituaiga suʻe suʻe:

  1. Glucose anapogi. E fuafuaina i le taeao, aʻo leʻi 'aʻai. O le vaitaimi e aunoa ma se meaai e tatau ona silia ma le 8 itula. O lenei suʻesuʻega ua faʻamaonia mo le maʻisuka masalomia, i le taimi o suʻega faafomaʻi, ma le tele o meaʻai, faʻafitauli ma le tala faʻasolopito. O le maualuga o le kuka e maualuga atu nai lo le masani ai ma se maʻi tuga tuga. O suiga muamua i lana fesoasoani e le mafai ona iloa.
  2. Suga i utapoʻo le suʻega toleniga o le kulukose. O lenei suʻesuʻega e fesoasoani i le faʻamaonia o vailaʻau., gasegase gasegase, maʻisuka maʻitaga. E aofia ai le faamautinoaina o le maualuga o le suka i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona ulu atu le kulukose i le toto. E ala i le suʻesuʻeina o le fua o le suka i totonu o siama, e mafai ai ona faʻamaonia le tagata maʻi i le inisalini faʻamalosia ma le gaioiga o le tino.
  3. O le hemoglobin glycated faʻaalia le latent (mo se faʻataʻitaʻiga, po o le aoauli) poʻo le tasi taimi e faʻateleina ai le suka. I le maualuga o le hemoglobin glycated, e mafai e se tasi ona faʻamasino pe ua tulaʻi i le glucose mo le 4 masina ao lei faia le foai toto. O le suʻega lea o le toto. aʻo leʻi maʻitaga e le o faʻamaonia, talu ai o le taimi lenei o faailoga e suia pea, e fetaui lelei ma manaʻoga o le tamaititi.
  4. Fructosamine. Faʻaalia le oso i luga o suka i le past 3 weeks. E faʻaaoga pe a le maua e le hemoglobin glyco se fua saʻo: ia pulea le aoga o le togafitiga talu ai nei, i le tulaga o le ania i se tagata maʻi.

O le suʻi suʻe mo tamaiti o loʻo faʻatulagaina i tausaga taʻitasi i le taimi ole suʻesuʻega faafomaʻi. O tagata matutua ei lalo ifo o le 40 tausaga le matutua e fautuaina e foai atu le toto i le 5 tausaga, pe a uma le fasefulu - i le 3 tausaga.

Afai ei ai se faʻafitauli maualuga o faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo (oona, ola ola, aiga e maua i le maʻisuka, faʻafitauli o le hormonal), suʻega fai tausaga taʻitasi.

O fafine o loʻo aveina se tamaititi na foaʻiina le toto i luga o se manava gaogao i le amataga o le maitaga ma se suʻega toleniga o le kulukose i le 3rd trimester.

Faʻamau faʻamaonia muamua o le gaosiga o le gaʻo, o le sugar sugar level is checked every six months. I le maʻisuka - faʻafia i le aso: i le vaveao, pe a uma taumafa ma aʻo lei momoe. Faʻatasi ma le faʻafitauli 1 - faʻaopoopoga i taumafataga taʻitasi, pe a fuafua le fua o le insulin. O le hemoglobin glycated e mataituina i le kuata.

Tulafono faigofie mo le ofoina atu o le toto mo le suka

O le fua o le hemoglobin glyc e mafai ona fuafuaina e aunoa ma se sauniuniga faapitoa. Fofo le toto mai se vein i luga o se manava gaogao, ma se uta i luga o le fructosamine, pe a o le 11 i le taeao. O le 8 itula mulimuli ane e tatau ona e aloese mai soʻo se meaʻai ma inu, ulaula, ulaula ma inu vailaʻau. O le vaitau e aunoa ma se meaai e le mafai ona sili atu i le 14 itula, aua o le maualuga o le suka o le a maualalo.

Uluai sauniuniga:

E taua tele: Taofi e le aunoa le falemaʻi mafia. Endocrinologists tatou te faʻaaogaina le tupe i luga o fualaau aina pe a mafai ona faʻavasegaina le suka toto mo na o le 147 rubles ... >>faitau le tala ia Alla Viktorovna

  • aua le suia le taumafataga i ni nai aso aʻo leʻi faia le suʻega,
  • faatapulaaina gaoioiga faaletino i le aso na muamua atu
  • Aloese mai popolega faalelagona
  • aua le inu ava malosi mo le itiiti ifo i le 2 aso,
  • lava le moe ao lei tuuina atu le toto,
  • aveese le ala mataʻutia i le fale suesue.

O se faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma maua ni vailaʻau maʻoti e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga o suʻega suʻe: o estrogens ma glucocorticoids e faʻaititia ai le suka, e le amanaʻia e le propranolol.

O le faʻateleina o le saʻo ole suʻega o le kulukose o le a faatagaina ai le faʻaaogaina a le itiiti ifo ma le 150 g o le suka i le aso na muamua atu, lea e tusa ma le 50 - aʻo le i momoe. I le va o fua o le toto e le mafai ona e savali, ulaula, popole.

E mafai ona pulea le suka i le fale

O le tele o fale suesue e faʻaaoga toto mai le vein e fuafua ai le suka, tuu ese plasma mai ai, ma ua maeʻa le fua o le kulukose i totonu. O lenei metotia e itiiti lava le sese.

Mo le faʻaaogaina o fale o loʻo i ai se masini feaveaʻi - o se glucometer.Fuaina o suka i se glucometer e le tiga ma e fai se mataupu o sekone. O le le lelei tele o meafaigaluega i luga o fale o lo latou maualalo o le saʻo.

Ua faatagaina tagata gaosia sese e oo i le 20%. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glucose moni o le 7 mmol / L, o le maualuga o le 5.6 e mafai ona maua mai fua.

Afai e te pulea le kulukose o le toto i le fale, o le maʻisuka o le a iloa ua leva.

O le glucometer o se auala lelei e pulea ai le glycemia i tagata ua leva ona maua i le maʻisuka. Ae faʻatasi ai ma suiga muamua i le metabolism - faʻaleagaina le glucose toleniga poʻo le maʻi gasegase, o le saʻo o le mita e le lava. Ina ia iloa nei faaletonu, e manaʻomia le suʻega falesuesue.

I le fale, e maua mai le toto mai nai capillaries o loʻo i lalo o le paʻu. O le fua o le suka mo le ofoina mai o le toto mai le tamatamailima e 12% lalo ifo nai se vein: o tulaga anapogi mo tagata matutua e le tatau ona sili atu nai lo le 5.6.

Faamolemole ia matau o nisi o glucometers ua faʻailoa e le plasma, e le manaʻomia ona toe faitauina a latou faitauga. O faʻatalanoaga faʻamatalaga o loʻo i totonu o faatonuga.

Le taimi e talanoa ai e uiga i vailaʻau ma le maʻisuka

I le 90%, o le suka i luga o le masani masani o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le prediabetes. O le maʻisuka e amataina malie. E masani lava, i ni nai tausaga aʻo leʻi amata, ua mafai ona iloa suiga i le tuufaatasiga o le toto.

O le taimi muamua - naʻo le maeʻa ona 'ai, ma le tele o le taimi, ma luga o se manava gaogao. Na maua ai o le faaleagaina o vaʻa e amata ao leʻi oʻo i le tuputupu ae o le suka i le maualuga o le maʻisuka. Prediabetes e faigofie lava ona mafai ona siaki, e le pei o le maʻisuka.

O le mea lea, e taua le faʻavasegaina o le toto mo le gaʻo.

O le siata o loʻo i lalo o loʻo faʻamatalaina ai le faʻavae mo le faʻavasegaina o le gaʻo o le gaʻo gaʻo:

Le faʻamatalagaSugar Level, mmol / L
I luga o se manava gaogaoFaatasi ai ma le avega
NormAuala e faatulaga ai faʻamaoniga

Afai o le vavaeese o le suka mai le masani, e tatau ona e asiasi atu i le fomaʻi poʻo le endocrinologist. O le a latou auina atu nisi suʻesuʻega e faʻamalamalama ai le faʻamaoniga. Afai o le mafuaʻaga e muamua i le maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga 2, o le a faʻatagaina se taumafataga e faʻasaina ai le gaʻo ma gaioiga faaletino.

Afai o le mamafa o le maʻi e sili atu nai lo le masani, e faʻatapulaʻa foi le aoga o calorie. Ua lava lenei mea e togafitia ai togafitiga ma tausisia maualuga le suka i le amataga o le maʻisuka. Afai e tumau pea le kulukose i luga o le masani, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻaleleia ai le faʻafeiloaʻi o le kulukose i totonu o siama ma faʻaititia ai lona faʻaogaina o le intestinal.

O le inisalini ua faʻamatalaina e avea o se mea mulimuli pe afai ua amata le maʻi, ma ua matua aʻafia lava le pancreas.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini e taua tele. Ole masani lea e na o le pau lea o fualaau faasaina e mauaina e le maʻisuka. Afai e te malamalama i tulafono o fua faatatau o fua, e mafai ona faatumauina le maualuga o le toto i le tele o le taimi. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le malosi e le mafai ona tupu.

Taunuuga o le vavae ese mai le masani

O le toto i le tagata matua e tusa ma le 5 lita. Afai o le glukose e 5 mmol / l, o lona uiga e na o le 4.5 kalama o suka i totonu o le toto, pe 1 le sipuni.

Afai ei ai le 4 o nei sipuni, e mafai e le tagata maʻi ona pauu i totonu o le ketoacidotic coma, pe afai o le glucose e itiiti ifo i le 2 kalama, o le a ia feagai ma se sili atu matautia matautia o le hypoglycemic coma. Le paleni paleni e fesoasoani i le faatumauina o le pancreas, o ia lea e tali atu i le faateleina o le suka i le gaosiga o le inisalini.

O le le lava o le kulukose e faʻatumu ai le ate e ala i le togiina o ana fale glycogen i le toto. Afai o le suka e maualuga atu nai lo le masani, latou te talanoa i le hyperglycemia, pe afai e maualalo, tatou te talanoa e uiga i le hypoglycemia.

Aafiaga i le tino o le fesuiaiga o kulukose:

  1. O le gasegase o le gasegase masani o le mafuaʻaga autu lea o faafitauli uma o le maʻisuka masani. O vae, mata, fatu, neura o le maʻisuka mafatia. O le tele o taimi o faitauga o le glucometer e sili atu le maualuga nai lo le suka, o le faʻavavevave o le alualu i luma o maʻi.
  2. O le faateleina o le faateleina o le glucose concentration (> 13) e oʻo atu ai i le taufaasese o ituaiga uma o metabolism ma mafua ai le ketoacidosis. Vailaʻau faʻamalosi - ketones faʻaputu i totonu o le toto.Afai e le taofia lenei faagasologa i le taimi, o le a mafua ai ona le lelei le galue o le faiʻai, o le tele o le afaina, o le faamalalaina ma le pala.
  3. Itiiti, ae masani ona mafua ai le faʻaleagaina o le mafaufau i le mafaufau, o le a sili atu ona faigata le iloa o faʻamatalaga fou, e mamafa le mafaufau. E le o lelei le tuʻuina atu o le fatu i le kulūkose, o le mea lea o loʻo aʻafia ai le lamatiaga o suʻesuʻega ma le faʻaʻau fatu.
  4. Hypoglycemia>faitau atili iinei

Toto masani toto toto i tagata matutua ma tamaiti

E toʻatele tagata e popole e uiga i le aofaʻi o kulukose e tatau ona iai i le tino. O laina eletise toto e mafai ona faʻaaogaina mai le 3.5 i le 5.9 mmol / L. O faʻatauaina o lenei tau aoga e aʻafia i tausaga o le maʻi.

E taua tele le pulea o le kulukose mo tagata uma, aemaise lava i latou o loʻo i ai le predisposition i le maʻisuka.

O le faaitiitia o le suka e mafua ai le leaga o le soifua manuia ma le le lava o le malosi, ma le faateleina o le tele o faafitauli, o le sili ona ogaoga o le maʻi suka.

Aisea e fua ai le suka?

O le maualuga o le kulukose o le toto i se tagata matua ma se tamaititi e maua ai faʻamatalaga e uiga i galuega masani a le tino. E tāua le pulea o faʻamaoniga o le suka mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, faapea foi ma i latou na mafua mai i lenei maʻi.

Afai e mafatia le aiga vavalalata i lenei maʻi le lelei, ona e manaʻomia lea e mataʻitūina lenei faʻaaliga ina ia mafai ai ona faia suiga i le taimi. E mafai ona e faia lenei mea i le fale, faʻaaoga i se glucometer, ona faʻatusatusa lea o taunuuga o le auʻiliʻiliga ma se laulau e faʻaalia ai le fua o le kulukose i totonu o le toto.

Ae le gata o le maualuga o le suka e mafua ai faʻafitauli faʻalesoifua maloloina. O se faʻaititia o le maualuga e le o se mea e masani ai ma e manaʻomia ai le faʻamautuina atili.

Fua o le suka i le glucometer

o le kulukose o le toto ua fuafuaina e faʻaaogaina ai lenei auala i le fale. I le faʻaaogaina o se launi faapitoa, latou te ave le toto mai le tamatamailima ma faʻaoga i le fasimea, lea e tuu i le mita.

E suʻesuʻeina e le masini ma faʻaalia se tali i le mata. A oʻo i le iuga o le a faʻaalia ai le maualuga poʻo le faʻaitiitia o le toto toto, e tatau ona e faʻamalamalama le faitauga o meafale ile fale suesue.

Faatasi ai ma lenei mea, e mafai ona maua ni faʻamatalaga saʻo.

Le suʻesuʻeina o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe

Mo se suʻesuʻega masani, e tatau ona e foaʻiina le toto mai se tamaʻi lima.

O le polokalame mo le faia o suʻesuʻega e tutusa ma le fale. O le toto e aveesea mai se maʻi mai se tamatamailima po o se vein, pe a uma ona tuʻuina i totonu o se glucometer suʻesuʻega a le falesuesue mamana, lea e maua ai taunuʻuga saʻo. A maeʻa ona maua faʻamatalaga, e faʻatusatusa i latou i le laulau, lea e faʻaalia ai le masani o le suka o le toto.

Faʻataʻatia auʻiliʻiliga

O lenei faiga e faʻaaogaina e iloa ai pe ono gasegase le maʻi i le maʻisuka. O suʻesuʻega i lalo o le avega e aofia ai le tele o suʻega eseese. O le mea muamua e faia i le taeao i luga o se manava gaogao.

A maeʻa lena, e manaʻomia e le tagata ona inu 300 g vai, lea e faaopoopo ai le 76 g o le kulukose. Ona faʻagasolo lea i le isi toto e sosoo ai ile afa itula.

E manaʻomia lenei mea ina ia iloa ai le lelei ma le vave glucose o loʻo aʻafia i le toto.

Tulaga masani i tamaiti

Mo tagata gasegase, o fua nei e manatu e masani:

TausagaGlucose maualuga (mmol / l)
2 aso - masina2,8—4,4
30 aso - 14 tausaga3,4—5,5
14-18 tausaga4—5,6

I fafine maʻitaga

I fafine maʻitaga, o le kulukose toto e le tatau ona maualuga i luga atu o le 7 mmol / L.

O le masani o le suka o le toto i tagata mamaʻi o loʻo faʻamoemoe i se pepe o nisi taimi e suia. Faailoilo e masani ona faateleina, ae o nisi taimi e mafai ona latou paʻu.

Talu mai le maitaga o gaioiga uma ma tino o le tino o le teineitiiti o loʻo galue i se auala sili atu ona lelei, o loʻo atagia mai i totonu o le kulūkose. I fafine maʻitaga, o le suka 6 mmol / L o se tau masani talafeagai.

Afai e maualuga atu i le 7, ona sili atu lea o lenei faailo nai lo mea masani ma manaʻomia ai le mataʻituina pea ma iloiloga faaopoopo.

Faailoga o tane

O nisi o tagata suʻesuʻe e talitonu o le fua o le suka i le tane ma le fafine e tatau ona eseese.O nei mea e sili atu ona faigofie i le hyperglycemia ma o le maʻisuka na mafua ona o suiga masani o le hormonal (i le taimi o le maitaga, i le taimi o le fananau mai, i le taimi o le menopause) ma le naunau mo le sipuni. O le laulau tausaga o le a faʻaalia ai le eseesega o alii i faʻamau.

p, blockquote 70,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 71,0,0,0,0 ->

I fafine pe'ā uma le 50 tausaga le matua, i le 50% o mataupu e iai sina sina hyperglycemia ona o le misa muamua. E tele taimi e taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga II.

p, blockquote 72,0,0,0,0 ->

p, blockquote 73,0,0,0,0 ->

I tagata ina ua mavae le 50 tausaga, o le hyperglycemia e le masani ai. E maua i latou i le maʻisuka II ituaiga na maua i le tele o le 60 tausaga.

p, blockquote 74,0,0,0,0 ->

Faʻataʻitaʻiga Faʻateine

Mai le 2000 i le 2006, o suʻesuʻega sa faia i le taimi na maua ai o faʻafitauli i le taimi o le maʻitaga ma le fananau mai na faʻatupulaia tonu i le maualuga o le faateleina o le suka toto i tina faatalitali. E tusa ai ma lenei mea, na faʻauʻuina e tatau ona toe iloiloina ia tulaga masani o lenei faailoilo mo le taimi o le gaioiga. O se maliega na faia i le aso 15 o Oketopa, 2012, lea na vaetamaina ai ni mafuaaga fou mo le siama o le maʻisuka o le maʻisuka.

p, blockquote 75,0,0,0,0 ->

p, blockquote 76,0,0,0,0 ->

O le suka o le toto i masani ai i fafine maʻitaga e tusa ai ma tulaga fou, faʻapea foʻi ma mea sese, o loʻo faʻaalia i luga o laulau.

p, blockquote 77,0,0,0,0 ->

Suʻe toto

p, poloka poloka 78,0,0,0,0 ->

p, blockquote 79,0,0,0,0 ->

Suʻe toto toto

p, poloka poloka 80,0,0,0,0 ->

p, blockquote 81,0,0,0,0 ->

Pe a fuafuaina le maualuga o le suka i totonu o le toto, e fautuaina e taulai tonu i le faailoga masani o le masani - 3.3-5.5 mmol / L. O isi tulaga taua uma e alu i tua atu o lenei mea e mafai ona eseese i le itulagi poʻo le atunuʻu. E le mafai ona i ai se tulafono faatonutonu se tasi mo le mafuaaga o le glycemia, pei ona taʻua i le amataga o le tusiga, e matua le maluelue, lea e faalagolago i le tele o itu.

p, blockquote 82,0,0,0,0 ->

I lenei itu, afai ua e iloa ua e vavae ese mai le masani masani, e te le manaʻomia le tusia o ni faaiuga tutoʻatasi. Pau lava le filifiliga tonu o le feutagai ma le endocrinologist e uiga i taunuuga ma mulimuli i ana fautuaga.

E masani lava pe'ā uma ona 'ai

E fuaina le suka i le taeao, aua i le aso po o le afiafi e 'ai e le tagata maʻi meaai e faʻapupulaina ai le kulukose. Mafaufau i tulaga masani o le toto vevela i se tagata maloloina ma le maʻisuka:

TulagaE tasi le itula talu ona 'ai2 itula
Soifua maloloina8.8 mmol / l7.7 mmol / L
I le maʻisuka12 mmol / l ma sili atu11 ma le sili mmol / l

Faʻateleina le kulukose

Afai ei ai i le tagata le anapogi o le toto sugar masani, ma ua faʻamaonia e le 2 pe sili atu suʻesuʻega, ona latou talanoa lea i le hyperglycemia. O le tele lava o lenei tulaga o le uiga o le maʻisuka, ae peitai, e mafai foi ona faauigaina isi faaletonu i le tino.

Afai e matauina le hyperglycemia i le taimi masani, ona toetoe lava o taimi uma e mafua mai i le maʻi suka.

Afai o le tele o le suka i le toto i taimi eseese o le aso e fesuisuiai ma masani ona suia, ona faailoa mai ai lea o se genetic predisposition i lenei maʻi, poo faamai o totoga i totonu.

Aisea e maualuga atu ai le suka toto nai lo mea masani?

Afai o le suka toto i le taeao ma ao faagasolo le aso, ona mafai lea ona molia lenei tulaga:

Faatasi ai ma le atuatuvale pea, o le maualuga o le maualuga o le kulukose toto e mafai ona matauina.

  • mala o le endocrine,
  • faʻalavelave i le gaioiga o le ate,
  • gaʻo fatugao
  • faafitauli i le pancreas,
  • o le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga, e aofia ai togafitiga, togafitia o fanau ma fomaʻi faʻamaʻi,
  • maʻisuka malosi
  • vaitau o lumanaʻi
  • ulaula ma le ava malosi
  • faʻalavelave faʻafitauli
  • afaina
  • meaai le lelei.

E faʻapefea ona iloa le maualuga o le kulukose?

Afai ua faateleina e le tagata le toto toto, ona faʻaalia lea o lenei faailoga:

  • faateleina le uunaiga e faʻaaoga le faletaele,
  • le faʻavauvau pe a faʻavaivai,
  • fiainu
  • matagogo
  • faʻanoanoa vaaia
  • vaivai,
  • oso i luga o le paʻu,
  • sasaina ma le mu o le paʻu,
  • paleni mamafa
  • fatu faʻalavelave,
  • faʻamaʻi manuʻa manuʻa.

Afai e maualuga le maualuga o le maualuga o le suka (sili atu nai lo le 15 mmol / l), e tupu mai le maʻi, e mafai ona suia le mafaufau, ma o le ketoacidosis foi e aliali mai.

Faaitiitia galuega

O le hypoglycemia e mafai ona tupu i tamaitai i le taimi o le tamaʻitaʻi.

Afai e faʻaitiitia le kulukose i tagata matutua, o loʻo taʻu mai ai le hypoglycemia. E masani lava ona atiina ae pe a maua le suka e 3 mmol / L pe itiiti foi i le taimi. E i ai mafuaaga e mafua ai lenei tulaga:

  • faʻamaʻi
  • leai se meaai
  • tele faamalositino
  • ava malosi
  • sili atu le tui o inisalini ma vailaau e maualalo ai le suka,
  • faʻaauauina le faʻaleleia ma se kulupu o vaifofo vai,
  • maʻi faʻamaʻi
  • faʻaogaina o mea faʻanatura
  • gasegase fatu ma le ate
  • aso taua.

E faapefea ona aliali mai le suka maualalo?

Faatasi ai ma se faaitiitia o le kulukose, o le atinaʻeina o tuutuuga nei e matauina:

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, e mafai ona tupu le vevela.

  • vaivai,
  • tele o taotoga
  • faateleina le 'ai
  • faaauau pea le faateleina o le toto,
  • fatu faʻalavelave,
  • gaogao
  • siakiina o le paʻu,
  • lagona o le popole
  • soona inu tele
  • suiga o le tuufaatasiga
  • vaevae le ata
  • lagona le lelei
  • amnesia
  • sosolo totoga,
  • leai se mafaufau
  • coma.

Afai e matauina le hypoglycemia ogaoga, e taua mo le tagata maʻi ona faanatinati ona 'aina faʻamalosi poʻo le faʻaaogaina o le glucagon intramuscularly. A maeʻa nei faiga, e mafai ona talia, i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, ia faʻaaogaina isi auala e faʻapupulaina ai le kulukose o le toto ma faʻamaonia le tulaga masani o se tagata.

E faʻapefea ona faʻatulagaina faʻamaoniga?

O meaai a tagata e tatau ona lava laʻau susu.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le faʻaitiitia o le suka o le toto, ona o tagata e maua i le maʻisuka, e taua le mataʻituina o le tausisia o le saʻo saʻo o le inisalini ma le suka-down-pharmaceuticals, e pei ona faatonuina e le tagata tomai faapitoa.

E matuā moni lava lenei mea mo i latou o loʻo punouai i togafitiga faaletino i togafitiga. E le gata i lea, ina ia aua nei mafua ai le hypoglycemia, e tatau ona e tausisi i se meaai faapitoa meaai, lea na faatuina e le fomai.

O meaʻai e maualalo le faʻaogaina o le faasinomaga e tatau ona sili ona taua i le taumafataga. O le faamamafa autu i le lisi o loʻo faʻaaoga i fualaau faisua ma fualaau 'aina, iʻa ma meaʻai susu. O meaai e fai i ni vaega laiti pe a ma le 5 taimi i le aso.

Ona o lenei mea, o le a faʻaaogaina pea ma gaosia i taimi uma ia gaʻo i le kulukose.

Afai e maualuga maualuga le maualuga o le suka, e taua le vavae ese mai le lisi meaʻai uma o loʻo i ai lenei vaega. Sui meaʻai e aofia ai suka, ma aniani, avocados, kefir ma legumes.

E faasaina le 'aiina vave o meaʻai, gaʻo o meaola manu, ulaula meaʻai, marinades. E le taliaina le inuina o le suamalie suamalie, ae le o le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu i vai e leai ni carbon mineral.

E le gata i lea, o le a manaʻomia e le tagata ona mataʻituina tulafono masani i aso taʻitasi ma nofoaga i taʻaloga, ae le o le vaivai, ina ia le pa'ū le maualuga o le suka i le aso.

Le masani o le suka toto i fafine pe a mavae le 50 tausaga: o le laulau i le matua

I le amataga o le misa, o le tulaga o le ola maloloina o le tele o fafine e popole. I le taimi lea, e tatau ona e vaʻaia ma le totoa lou lelei, inu vailaʻau faapitoa, savali, taʻalo taʻaloga.

Ma e le afaina foi le siakiina e le aunoa o mea o le toto mo le gaʻo. O le maʻisuka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e le mafai ona iloa. Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, e lagona e tagata se tamaʻi maʻi vaivai, faʻaaliga faʻavaivaia le puipuiga.

Ma, i le avea ai o se tulafono, latou te faʻafesoʻotaʻi le leaga o le soifua manuia ma isi mafuaʻaga. E manatu sui e uiga i fesuiaiga o le kulukose.

I le leai o ni faafitauli o le endocrine, e tatau ona fuaina le suka i le ono masina.Afai o le maualuga o le glucose e sili atu nai lo le masani, o le foliga mai o se state predabetic poo le maʻisuka e mafai ona masalomia. Ina ia aua le faʻagasolo le faʻagasologa o lenei faiga, ma ia faʻaaogaina fua talafeagai i le taimi, e fautuaina e faʻatau se glucometer ma faʻafetaui le fua o le suka i le fale.

Faamanuiaga o le Menopause

O suiga o le Hormonal i le tino i le taimi o le masiofo e mafua ai le atinaʻeina o faafitauli tau le soifua maloloina. O le tele o tamaitai ei ai uiga taua o le manopause syndromes. O se fesuiaiga i le tala faʻasolopito e oʻo atu ai i ni faʻalavelave e pei o:

  • vevela vegetovascular, faʻaalia e ala i vevela vevela, salu, vevela, vevesi, vevela,
  • malfunctions o le faiga o genitourinary: o loʻo i ai se lagona o le mago o le vaʻa, faʻavave, masani ona le faia o le matua, vevela,
  • vevela paʻu, faʻatele fao fao, paʻu o lauulu,
  • faʻamaʻi maʻi
  • Atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Faatasi ai ma le misa, e tele fafine e maua i le maʻisuka. O le suiga o le hormonal background is a cause of failure metabolic. O suauʻu e aʻafia ai le inisalini, lea e maua mai i le pancreas, sili atu ona leaga. O se taunuuga, o fafine e maua le maʻisuka ituaiga 2. I lalo o le taumafataga ma le leai o nisi faʻafitauli faigata faʻalesoifua maloloina, o le kulūkose o le toto e faʻatulagaina ile 1-1.5 tausaga.

Faʻamatalaga taua mo fafine i lalo ifo o le 50

O le aofai o le kulukose i totonu o le toto o se tau fesuiaiga. E aʻafia o ia i taumafataga, meaai a se fafine, o ona tausaga, soifua maloloina lautele, ma e oʻo lava i le i ai poʻo le leai o se faʻalavelave. O se suʻe maualuga o le suka e faia i luga o se manava gaogao. Pe a ave le toto mai le vein, o le maualuga o le kulukose o le a 11% le maualuga. E taua lenei mea pe a iloiloina le taunuʻuga o le suʻesuʻega.

I tamaitai laiti ifo i le 50 tausaga, o se faailoga o le 3.2-5.5 mmol / L mo le toto toto ma le 3.2-6.1 mo le vevela o le a manatu e masani. (O le faailo 1 mmol / l e tutusa ma le 18 mg / dl).

Faatasi ai ma le matua, o le faʻatagaina o le sugar sugar content e faʻaleleia i tagata uma, talu ai o gaʻo e sili atu ona leaga le inisalini, ma o le pancreas e sili atu le sologa lelei. Ae i tamaitai, o le tulaga e faigata i faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o le menopause, lea e aʻafia ai le galuega a totoga ma tino uma o le tino.

Suʻega o le suʻe toto

O lenei auiliiliga e faia i le taeao i se tulaga toafilemu. O le ulaula, taʻavale, faia o le massage, ma le popole aʻo leʻi suʻesuʻeina le suʻesuʻega. O faʻamaʻi pipisi e aafia ai le kulukose toto. O le suauu i le tala o le malulu e masani ona siitia maualuga.

Mo fuataga o le glucose, e sili atu le faigofie ma vave ona ave le toto mai se tamaʻi lima. E tatau ona faia le auiliiliga i luga o se manava gaogao, a leai o le a le saʻo le taunuuga, ma o le mea lea e leai se aoga mo le fomaʻi. 8 itula aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega, e fautuaina foi le faʻamapulaʻaina o le ola.

Ua tuuina atu le toto toto i totonu o le fale suesue, poo ua maua i se glucometer i le fale. Iloiloina o lau tulaga e faigofie pe a e iloa tuʻusaʻoga talafeagai. I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai faʻataʻitaʻiga maualuga o le suka e fuafua ile tausaga o le fafine.

Tau tausagaFaailoga, mmol / l
I lalo o le 503,2-5,5
51-603,5-5,9
61-904,2-6,4
Sili atu i le 914,6-7,0

O tagata matutua e sili atu ma le 40 tausaga ua fautuaina e suʻe suʻega ile ono masina. E tatau i tamaitai ona saunia mo le mea moni e faapea o suiga o le hormonia e mafua mai i le moaopao e faʻaititia ai le suka.

O nisi taimi, o faailoga e mafai ona oʻo i le 10 mmol / L. A o faagasolo lenei vaitau, e taua le mulimuli i se taumafataga, aloese mai le atuatuvale, taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma ia siakiina pea le maualuga ole kulukose toto. I le tele o tagata gasegase, o le a toe foʻi atu i le tino pe a mavae le 12-18 masina.

Faailoga mo se suʻega toto mai se vein

O le toto mai se vein, e pei lava mai se tamatamailima, ua le toe i luga o se manava gaogao. Ma le 8 itula ao lei faia le auiliiliga, e tatau ona e inu i se mea itiiti e mafai ai, e pei lava o le lauti e leʻi faʻamaonia pe, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le vai minerale ona aʻafia ai taunuuga.

I totonu o suʻesuʻega, e masani ona ave toto totoʻa. O le maualuga pito i luga mo le maualuga o le kulukose i lenei suʻesuʻega o le a sili atu le maualuga nai lo le suʻesuʻeina o mea mai le tamailima.

Lalo o se laulau o mea masani mo le suka i totonu o toto toto i vaitausaga eseese i tamaitai.

Tausaga atoaFaailoga, mmol / l
I lalo o le 503,5–6,1
51-603,5–6,4
61-904,6–6,8
Sili atu i le 915,1–7,7

Afai e sili atu le faʻamaonia o faʻamaumauga ua maua, e auina atu tagata e toe suʻesuʻe. I le taimi lava e tasi, latou te tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga i se suʻesuʻega faaopoopo, muamua lava, i le suega o le toleniga o le kulukose (GTT). Ma o tamaitai na pasi le 50-tausaga le maualuga, e oo lava i tulaga masani, e tatau ona pasia le GTT mai lea taimi i lea taimi.

Fuafuaga GTT o le hyperglycemia

O le tauaveina o le GTT, o fomaʻi i le taimi lava e tasi ma le maualuga o le suka siaki le maualuga o le hemoglobin glycosylated i le toto. O lenei auiliiliga e faia foi i luga o se manava le aoga.

E na o le toto sampling e tupu faatolu: vave pe a taunuu mai le maʻi - i luga o se manava gaogao, ona 1 itula ma le 2 itula pe a uma ona inu sua suamalie (75 mg o le kulukose ua faʻamavae i le 300 ml o le vai).

O lenei suʻega e mafai ai ona malamalama i le aofaʻi o le kulukose i le fa masina talu ai.

O le tulaga masani e manatu i ai o se tulaga i le lautele o le 4.0-5.6%, o le kenera ma tausaga o le tagata maʻi e le o faia se matafaioi.

Afai o le taua o le hemoglobin glycide e 5.7-6.5%, latou te talanoa e uiga i le ono solia o le faapaleni kullukose. O le maʻisuka e maua pe afai e sili atu le maualuga i le 6.5%. O le mea e leaga ai, o le faʻamaʻi e faʻalavelave. Ma ia iloa ona faʻaaliga i le amataga lava, o se faʻafitauli sili ona faigata.

Faailoga o le toto maualuga (hyperglycemia) e aofia ai:

  • Vaʻavaʻai mamao
  • o le faasolosolo o le faagasologa o le faamaloloina o manuʻa ile paʻu,
  • o le faʻaalia o faʻafitauli i le galuega o le cardiovascular system,
  • urination faaletonu
  • faaitiitia galuega
  • galala, gutu malogo
  • moe

O le avanoa e atiaʻe ai le totoga i tamaitai ua pasi le 50 tausaga le maualuga ua faateleina mo mafuaʻaga nei:

  • gasegase o le tino e faʻaitiitia ai le inisalini
  • o le faagasologa o le faia o lenei hormone e ala i sulu o le pancreas ua mamafa,
  • eletise o mea manogi, vailaau e gaosia e le gastrointestinal tract pe a 'ai, faʻavaivaia,
  • i le taimi o le misa, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻavaivai faʻamaʻi,
  • ona o togafitiga e iai vailaʻau malolosi e aʻafia ai le gaʻo o le gaʻo gaʻo (o mea e mafaufau i le mafaufau, gasegase thiazide, steroids, beta-blockers),
  • faʻaleagaina o masani leaga ma le le lelei. O le i ai o se fuainumera tele o suamalie i le taumafataga.

O le alualu i luma, ituaiga 2 o le maʻisuka e faʻavaivaia puipui a le tino, aʻafia ai le tele o totoga o le tino ma faiga. O aʻafiaga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, faʻavalea le vaai, leai se faaletonu o le vitamini B, ma isi mea le fiafia ma taunuuga e tulai mai.

O le togafitiga autu mo le hyperglycemia o le masani lea o taumafa ma gaoioiga faaletino. Afai e le fesoasoani lenei mea, e fautuaina e fomaʻi fualaau faasaina, i lalo o le aafiaga lea e maua ai le inisalini ma e sili atu ona lelei.

Hypoglycemia

O sea ituaiga o siama e faia pe a maualalo le suka i le toto maualuga. E le mafai e tagata matutua ona oʻo i le hypoglycemia nai lo se predabetic state poʻo le ituaiga maʻisuka ituaiga 2.

E mafai e le hypoglycemia ona atiae pe afai e mulimulitaʻia e tagata gasegase meaʻai mo se taimi umi, poʻo le taumafa le lelei.

Faʻaitiitia le suka e iloa ai faʻamaʻi mafai:

  • vavalo
  • ate
  • sulu oona, fatuga,
  • pancreas.

Faailoga o le hypoglycemia o:

  • vaivai, vaivai,
  • leai se malosi mo le tino, mafaufau mafaufau,
  • o foliga vaaia o le gatete, tetete o vae,
  • sosolo
  • popolega lē pulea,
  • osofaiga o le fiaaai.

O le malosi o lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻaititia. Faatasi ai ma se paʻu tele i le aofaʻi o le suka, o le leai o se malamalama, o le amataina o le coma e mafai. E taua le suʻeina o le talaaga faʻapitoa. Mo nei faʻamoemoe, o le kulūkose e fuaina i le tele o taimi i le aso.O taunuuga le lelei o lenei tulaga e mafai ona puipuia pe afai, matauina nei faailoga, inu se vaifofo o le kulukose, ia 'ai se lole po o se fasi suka.

Toto toto i le tausaga: laulau mo tamaitai

I le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina ma fua le fua o le suka i le toto. O le masani o le faailo o le kulukose e i ai sina eseesega i le matua ma e tutusa lava mo tamaitai ma alii.

O le maualuga o le fua o le kullucose anapogi e mai le 3.2 i le 5.5 mmol / lita. A maeʻa ona 'ai, e mafai ona oʻo i le 7.8 mmol / lita.

Ina ia faʻamautinoa ua saʻo ia taunuʻuga, o le suʻega e faia i le taeao, aʻo leʻi 'ai. Afai o le suʻega toto toto e faʻaalia ai se taunuuga o le 5.5 i le 6 mmol / lita, afai e te vavaeese mai le masani, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia le maʻisuka.

Afai e ave le toto mai se vein, o le fua o le a sili atu le maualuga. O le masani mo le fuaina o le toto oona e leai se sili atu i le 6.1 mmol / lita.

Ole suʻesuʻeina ole toto vevela ma le toto suauu atonu e le saʻo, ma e le fetaui ma le masani, pe afai e le mulimulitaia e le tagata maʻi tulafono o sauniuniga pe na tofotofoina pe a uma ona 'ai. O mea taua e pei o tulaga atuatuvale, o le i ai o ni gasegase laiti, ma le manua tuga e mafai ona oo atu ai i le faaleagaina o faamatalaga.

Tusitusi masani ile kulukose

Inisalini o le hormone autu lea e nafa ma le faʻaititia o le maualuga o le suka i le tino.

E maua mai i le faʻaaogaina o suauu peta pancreatic.

O vailaʻau nei e mafai ona aʻafia ai faailoga o le faʻateleina o le kulūkose masani:

  • O laufanua o loʻo iai le norepinephrine ma le adrenaline,
  • O isi suauu pancreatic synthesize glucagon,
  • Thyroid hormonone
  • O matagaluega o Brain e mafai ona maua ai le "hormon" command,
  • Corticosteroids ma cortisols,
  • Soo se isi lava ituaiga o hormone.

E i ai se paolo i aso taitasi e tusa ai ma le maualuga o le suka i le po, mai le 3 i le 6 itula, pe a i ai se tagata i se tulaga moe.

O le maualuga o le kulukose o le toto i fafine ma alii e le tatau ona sili atu i le 5.5 mmol / lita. I le taimi nei, o fua o le suka atonu e eseese i le matua.

O le mea lea, pe'ā uma le 40, 50 ma le 60 tausaga, ona o le matua o le tino, o ituaiga uma o faʻalavelave i le gaioiga o totoga i totonu e mafai ona matauina. Afai o le maitaga e tupu mai i le 30 o ona tausaga, e mafai foi ona tupu ni mea sese.

O loʻo i ai se laulau faʻapitoa e faʻatulagaina ai tulafono mo tagata matutua ma tamaiti.

Numera o tausagaFaailoga o tulaga maualuga o le suka, mmol / lita
2 aso i le 4.3 vaiaso2.8 i le 4.4
Mai le 4.3 vaiaso i le 14 tausaga3.3 i le 5.6
14 i le 60 tausaga4.1 i le 5.9
60 i le 90 tausaga4.6 i le 6.4
90 tausaga ma luga atu4.2 i le 6.7

O le tele o taimi, o le mmol / liter o loʻo faʻaaogaina o le iunite o fua mo le kulukose o le toto. O nisi taimi e faʻaaoga ai se iunite ese - mg / 100 ml. Ina ia iloa pe o le a le taunuuga o loʻo i totonu o le moli / lita, e tatau ona e faʻateleina le mg / 100 ml data i le 0.0555.

O le maʻi suka o soo se ituaiga e mafua ai le faateleina o le kulukose i alii ma tamaitai. Muamua lava, o nei faʻamaumauga e aʻafia i meaʻai e faʻaumatia e le tagata maʻi.

Ina ia mafai ona masani le maualuga o le suka i le toto, e tatau ona mulimuli i faatonuga uma a fomai, ave vailaau oona, mulimuli i se togafitiga o le soifua maloloina ma faʻaauau pea ona faia tino faaletino.

Suga i tamaiti

  1. O le masani o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o tamaiti i lalo ole tausaga e tasi e 2.8-4.4 mmol / lita.
  2. I le lima o le lima tausaga, o tulafono masani e 3.3-5.0 mmol / lita.

  • I tamaiti matutua, o le suka e tatau ona tutusa ma tagata matutua.
  • A oʻo ina tele faʻamaoniga i tamaiti, faʻaalia 6.

    1 mmol / lita, ua faatonuina e le fomaʻi se suega o le faapalepale o le glucose po o se suesuega o le toto e fuafua ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated.

    E faapefea ona suʻeina le toto mo le suka

    Ina ia siaki le kulūkose i totonu o le tino, ua faia se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao. O lenei suʻesuʻega ua faʻamaonia pe afai o loʻo maua e le tagata maʻi ni faʻamaoniga e pei o le masani ai, o le paʻu o le paʻu, ma le galala, lea e ono faʻaalia ai le maʻisuka. Mo faamoemoega puipuia, o le suʻesuʻega e tatau ona faia i le 30 tausaga.

    O le toto e aveesea mai se tamatamailima po o vein. Afai e iai sau mita o le kulukose o le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e suʻe i le fale e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

    O sea ituaiga masini e faigofie aua e naʻo le tasi le mataua o le toto e manaʻomia mo suesuega i alii ma tamaitai.E aofia ai se ituaiga masini e faʻaaoga mo le suʻega i tamaiti. E mafai ona maua vave iʻuga. O ni nai sekone pe a uma le fua.

    Afai ua maua oe i le maʻisuka, e le o se mafuaʻaga lea i le atuatuvale. Aoao e pulea lou tulaga, ma e mafai ona e pulea le faʻamaʻi. Muamua lava, e tatau ona e malamalama lelei pe o le a le mea e taʻu mai ai le toto o le suka i lou tino, ma taumafai e tausia i latou i lenei tulaga.

    E faigofie tele le puleaina o lau suka ma le NewTouch Select Plus Flex (R) mita fou i faʻamatalaga lanu. O le a latou taʻu vave atu ia te oe pe maualuga le maualuga o le sukū pe maualalo.

    E le gata i lea, o le mita e fesoasoani e tausia se tusi o faʻamatalaga o lou tulaga, manatuaina o mea mulimuli e 500 ma le aso ma le taimi.

    Afai o le mita e faʻaalia le tele o taunuuga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi, pe a fuaina le toto i le fale suesue, e mafai ona e maua saʻo faʻamatalaga saʻo.

    • O le suʻega toto mo le kulukose e tuʻuina atu i le falemaʻi. Aʻo lei faia le suʻesuʻega, e le mafai ona e 'ai mo le 8-10 itula. A maeʻa ona ave le plasma, e ave le 75 g o le kulukose i le vai, ma a uma le lua itula ona toe pasi lea o le suega.
    • Afai a maeʻa le lua itula o le a maua mai i le 7.8 i le 11.1 mmol / lita, e mafai e le fomaʻi ona iloa se soliga o le faapalese kullukose. I luga aʻe o le 11.1 mmol / lita, o le maʻisuka ua iloa. Afai o le auiliiliga na faʻaalia se iuga o le itiiti ifo i le 4 mmol / lita, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia se suʻega faaopoopo.
    • Afai e maua le faapalepale kulukose, e tatau ona totogi le mafaufau i le soifua maloloina o le tagata lava ia. Afai o togafitiga togafitiga uma e faia i le taimi, e mafai ona aloese mai le atinae o le maʻi.
    • I nisi tulaga, o le faailoga i tane, fafine ma tamaiti e mafai ona 5.5-6 mmol / lita ma taʻu mai ai se tulaga vavalalata, lea e taua o le prediabetes. Ina ia puipuia le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i tulafono uma o meaʻai ma lafoaʻi masani leaga.
    • I faʻamaoniga manino o le maʻi, o faʻataʻitaʻiga e faia i le tasi taeao i luga o se manava gaogao. Afai e leai ni uiga faʻaalia, o le maʻisuka e mafai ona maua i luga o ni suʻesuʻega se lua na faia i aso eseese.

    I le afiafi o le suʻesuʻega, e le manaʻomia ona e mulimuli i se meaʻai ina ia mafai ai ona faʻamoemoeina taunuuga. I le taimi nei, e le mafai ona e 'ai fualaʻau i ni aofaiga tetele. Aemaise lava, o le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le taimi o le maitaga i fafine, ma le atuatuvale atonu e aʻafia ai le sao atoatoa o faʻamaumauga.

    E le mafai ona e faia suʻega mo alii ma tamaitai na galulue i le po i le aso muamua. E tatau ona moe lelei le tagata maʻi.

    O le suʻesuʻega e tatau ona faia i le ono masina mo tagata e 40 tausaga, 50 ma le 60 tausaga.

    E aofia ai suʻega e masani ona tuʻuina atu pe a fai o loʻo maʻi le tagata maʻi. O i latou o ni tagata atoatoa, o gasegase ma le faʻamaoni o le faʻamaʻi, fafine maʻitaga.

    Tele taimi o le auiliiliga

    Afai e manaomia e tagata soifua maloloina se suʻega e siaki ai tulafono masani i le ono masina, ona tatau lea ona suʻeina tagata gasegase e maua i le maʻi i aso uma tolu i le lima taimi. O le tele o suʻega o le toto suka e faalagolago ile ituaiga o maʻisuka ua maua.

    O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona suʻeina i taimi uma aʻo leʻi tuiina le inisalini io latou tino. Faatasi ai ma se faʻalavelave o le soifua lelei, o se tulaga faʻalavelave po o se suiga i le paʻo o le olaga, o suʻega e tatau ona faʻateleina ona faia.

    I le tulaga pe a maua le maʻisuka ituaiga 2, o suʻega e faia i le taeao, tasi le itula pe a uma le 'ai ma ao le i momoe. Mo fuataga masani, e tatau ona e faʻatau se mita feaveaʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga