O le a le eseesega i le va o le flemoxin ma le feteʻenaʻi

O faʻamaʻi pipisi o le siama faʻamalosi e taua tele le togafitia lelei ma i se taimi talafeagai. O vailaʻau faʻamaʻi faʻamaonia e faʻamaonia e sili ona lelei mo lenei faʻamoemoe. E le gata ina latou fesoasoani i se taimi puupuu e taofi ai le leaga o le microflora i luga o le tino, ae faʻaumatia atoa.

I aso nei, ua tumu le maketi o vailaau oona i le tele o fualaau oona lea e eseese i lo latou malosi o le faʻaalia ma isi uiga. I mea o nei aso, na filifili ai la matou punaoa e iloilo auʻiliʻili auiliiliga o vailaʻau faʻapitoa e pei o Flemoxin ma Flemoklav, faʻapea foi ma faʻamaonia ai le eseesega tele i le va oi latou.

Flemoxin Solutab - faʻavae, meatotino ma le faʻamalologa

Flemoxin Solutab o se feteʻenaʻi aloaʻia lautele

Aʻo leʻi suʻeina le aʻafiaga o fualaau oona i luga o le tino o le tagata ma faʻamalamalamaina le eseesega i le va oi latou, e le o se mea e sili ona lelei le iloiloina o vailaʻau taʻitasi taʻitasi. Sei o tatou amata le iloiloga o vailaʻau faʻatasi ma Flemoxin.

O lea la, o le igoa tau fefaʻatauaʻiga o lenei vailaau faʻasaʻo e pei o Flemoxin Solutab. O le vailaʻau e aʻafia i le vaega o antibacterials e faʻavae i luga o le mea oona "amoxicillin" (o le vaega pharmacological o le vailaʻau o le penicillin, antibiotic synthetic). Flemoxin o loʻo avanoa i paʻepaʻe paʻepaʻe po o ni laʻasaga lanu samasama, o loʻo i ai se foliga faʻalelei ma se ata o le logo a le gaosi oloa, faʻapea foʻi ma se mamanu numera. O le pito mulimuli o se faʻamatalaga ma faʻaalia le tele o mea galue o loʻo i ai i le papa.

Faʻamatalaga faʻamatalaga faʻapitoa le vaega nei:

  • "231" - 125 Mg
  • "232" - 250 Mg
  • "234" - 500 Mg
  • "236" - 1000 Mg

O lapisi e faʻavasegaina i afifi faʻapipiʻi ma tutusa foliga, lea e aofia ai 5 papa ma tuʻuina atu i le 2 pe 4 kopi.

O le gaioiga malosi i le sauniuniga "Flemoxin Solutab" o loʻo faʻatusalia e amoxicillin, lea o loʻo aofia i totonu o le vailaau faʻasaina i gaʻo ua taʻua i luga.

I le faaopoopo i ai, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai le cellulose matala, microaucrylorine cellulose, crospovidone, vanillin, saccharin, magnesium stearate ma nisi o meaʻai.

O meatotino a Flemoxin Solutab e faʻataʻitaʻiina mo lana vaega o vailaʻau. I faaupuga faigofie, o lenei fualaau faasaina e taofia ai le atinaʻeina o le microflora siama na mafua ai le maʻi, ma i le taimi e faaitiitia ai lona aafiaga leaga i le tino o le tagata maʻi i se tulaga maualalo. Faʻafetai i lenei mea, ua talia le antibiotic o se mea sili ona lelei ile bactericidal i le lalolagi atoa.

E tele faʻamatalaga e uiga ia Flemoxin Solutab e mafai ona maua i le vitio:

E mafai ona avea Flemoxin Solutab ma faʻamaʻi pipisi o le fomaʻi o le tino o ia ituaiga o tagata e pei o:

  • respiratory system
  • suauu masani
  • gastrointestinal tract
  • paʻu ma isi mea mama

E taua tele le ave o fualaau faʻataʻitaʻi i fautuaga a le fomaʻi asiasi mai ma faʻamatalaga faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i faatonuga mo le vailaʻau faʻasa. O le mea mulimuli e mafai ai ona e aʻoaʻo atili auiliiliga e uiga i faʻasalaga, onumaga ma isi mea e uiga ia Flemoxin Solutab.

Flemoklav Solyutab - faʻapipiʻi, meatotino ma le faʻasalaga

Flemoxin Solutab e togafitia lelei faʻamaʻi pipisi e mafua mai i siama siama

Flemoklav Solyutab, i le isi itu, e le o ese mai le itu tetee i tuutuuga o le tatalaina. O lenei antibiotic o loʻo maua foi i ni mea e tutusa ma le Flemoxin. Ae ui i lea, ua vaevaeina papa maa i le 4 i le malulu, lea e mafai mai le 4 i le 8 i le tasi afifi. I le taimi lava e tasi, o le mea o loʻo galue malosi (o le mea e tasi) o le Flemoclav e itiiti ifo nai lo le fualaau ua leva ona mafaufauina.

Faʻalagolago i le faʻasologa o le faʻamalolo, o le antibiotic e ono aofia mai le 125 i le 875 mg o le mea galue, faʻaopoopo i se fualaau talafeagai o se mea faapitoa - acid clavulanic.

O le tuufaatasiga o Flemoklav Solutab e aofia ai:

  • gaioiga galue - e sili atu nai lo le suamalie
  • vailaʻau clavulanic
  • microcrystalline cellulose
  • vanillin
  • saccharin
  • magnesium stearate
  • meaʻai

E tutusa foi ma le Flemoxin, o le Flemoclav o le meatotino antibacterial o le tele o aafiaga eseese, talu ai ona o vailaau uma e lua o le vailaau faʻamalosi - penicillin, antibiotic synthetic synthetic.

E ui lava i lenei tutusa, o vailaau e togafitia i ni nai tulaga.

O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina le Flemoklav i le togafitiga o patho:

  • afaina o le tino
  • faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga faʻapitoa
  • liʻa o le paʻu ma masini mūmū
  • seasea - gasegase o le gastrointestinal

O le metotia mo le faʻaaogaina e faʻamoemoeina e le fomaʻi e fuafua i le ogaoga o le maʻi o le maʻi ma le matua o le maʻi. E tatau ona malamalama o le saʻo le faʻaaogaina o se vaega autu lea i le manuia o togafitiga, o le mea lea, e tatau ona amanaʻia Flemoklav i fautuaga a le fomaʻi togafitiga ma le gaosiga o fualaau faasaina. E mafai ona e iloa e uiga i faʻasalaga, ola ola ma mea tutusa e uiga i le vailaʻau e ala i le faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo ia.

Flemoxin ma Flemoklav - o le a le eseesega?

E foliga mai a uma ona maua faʻamatalaga lautele e uiga ia Flemoxin ma Flemoklav, e matua faigata lava ona iloa soʻo se eseesega i le va o fualaau. Ae ui i lea, o se manatu sese lea, talu ai, talu ai ona ua loloto le loloto o le suʻesuʻega o mea faʻamaʻi, o le tele o feeseeseaiga i le va oi latou e mafai ona iloga. O la matou punaoa na faʻataunuʻuina lenei faiga ma ua sauni e tuʻuina atu ia te oe ona taunuuga.

Muamua lava, matou te maitauina o Flemoklav Solyutab o loʻo i ai le acid clavulanic, ma e le o le tagata tetee. O lenei eseesega ua mafua ai le muamua o le antibiotic i le taua faasaga i le microflora bacterial, talu ai o le vailaʻau clavulanic lea e fusifusia i beta-lactamases of bacteria, lea e fesoasoani e puipuia le antibiotic mai aafiaga le lelei o microorganisms malolosi ma a latou enzymes e mafai ona faaleagaina ai le fualaau faasaina ma faaitiitia ai lona aafiaga. O se faʻaaliga le taua na tuʻuina atu ai Flemoklav Solyutab i se tulaga sili atu ona mamalu e fesoʻotaʻi ma lana paaga o loʻo iai nei.

I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o le vailaʻau clavulanic ma le amoxicillin e mafai ai e Flemoclav ona tuʻuina atu isi faʻalelei:

  • faʻateleina le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o lona uiga, o lenei antibiotic e mafai ona tauina se lisi tele o siama nai lo le tagata tetee - Flemoxin
  • faaititia le fualaau o le vailaau oona, lea e faaopoopo i ai le fualaau talafeagai o le acid clavulanic (faataitaiga, 250 + 62.5 mg poo le 875 + 125 mg)

E ui lava i le lisi laiti o faʻamaʻi mo le togafitiga lea e faʻaaogaina ai Flemoklav, e sili atu le lautele, aemaise lava ile togafitiga ole maʻi pipisi. E taua le matauina o fualaau oona uma tatou te mafaufauina e maua mai e le falemaʻi lava e tasi o le falemaʻi mai Netherlands. O le mea moni, latou te vavalalata tutusa ma sina eseesega i le tuufaatasiga, lea e suia ai le metotia ma le aafiaga o le faʻaaogaina o fualaau.

I le faatusatusaina o fuainumera na aoina e tagata tomai faapitoa e uiga i togafitiga ma Flemoxin ma Flemoklav, o mea nei e mafai ona iloga:

  • pe a faʻaaoga muamua le faʻamaʻi faʻamaʻi, e tusa ma le 50% o tagata e matauina se aafiaga iloga o le vailaʻau
  • pe a faʻaaogaina se vailaau faʻamaʻi ma le acid clavulanic i le tuufaatasiga, o lenei aafiaga e matauina e le silia ma le 60% o tagata mamaʻi

E leai se isi eseesega i le va o fualaau faʻasaina, sei vagana ai a latou tau. I le averesi, o le totogi o Flemoklav e 10-20% sili atu ona taugata nai lo lona itu tetee pe a faʻaaogaina i tulaga talitutusa.

Aua nei galo o vailaʻau e lua e lava le malosi ma e le tatau ona faʻamatalaina i taimi o togafitiga a le tagata maʻi poʻo ona aiga.

O le fea oi latou e sili ona lelei mo le faʻatagaina i se mataupu faapitoa e naʻo le fomaʻi o loʻo i ai faʻamatalaga talafeagai e uiga i togafitiga ma le ata o le maʻi ile maʻi. O le le lelei o le faʻavaeina o vailaau faʻasaina o se mea matautia lea e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli i se tagata maʻi, manatua lenei mea.

I le otootoina o meafaitino o nei aso, matou te maitauina o Flemoxin ma Flemoklav - e ui lava o vailaau faʻamaʻi tino ma e foliga tutusa lava, ae o loʻo i ai pea le eseesega i le va o latou. O le mea pito i sili ona taua o ia mea o le mataupu lautele o le faʻaalia i le microflora leaga. E mafai ona faʻamaonia o Flemoklav o se vailaʻau faʻatele e sili atu i le lautele, o le a sili atu lona lelei nai lo lona paga. E ui lava i lenei, o le filifiliga mulimuli i le va o nei vailaʻau e tatau ona faia e na o le tagata tomai faapitoa e auai, ma ia mafaufau uma i foliga o le maʻi ile maʻi. Matou te faʻamoemoe o mea na faʻamatalaina muamua na aoga ia te oe. Le manuia i le togafitia o maʻi!

O le a le eseesega i le va o le flemoxin ma le agavale?

I sauniuniga uma e lua, o le mea galue malosi o loʻo faʻapipiʻiina i microspheres faʻamalosi-gaʻo, lea e mafai ai e le mea galue malosi ona oʻo atu i le nofoaga o le a faʻaleleia lelei ai le mea e mafai ai.

Flemoxin Solutab o loʻo i ai mea faʻasaʻo Amoxicill ma o loʻo maua ile atunuʻu nei:

  • 0.125 g
  • 0.25 g
  • 0.5 g
  • 1 g

Flemoklav solyutab e ese mai le oona e aofia ai vailaʻau clavulanic - o se vailaau o se tagata e poloka i luga ole vaega o siama siama - beta-lactamase, ma e iai lona tui puipuia. O le mea lea, flemoklav o se sauniuniga tuʻufaʻatasi. I pepa o Flemoclav, o mea o loʻo i ai mea o loʻo i lalo:

  • amoxicillin 0.125 g + o le gavulanic acid 31.25 mg,
  • amoxicillin 0.25 g + acidic clavulanic 62.5 mg,
  • amoxicillin 0.5 g + acidic clavulanic 125 mg,
  • amoxicillin 0.875 g + acid vailaʻau 125 mg.

O le anti-beta-lactamase activity o le vailaʻau clavulanic e faʻalauteleina ai le fusi o le antimicrobial action o faʻapotopotoga o loʻo aofia ai lenei vailaau, aua e poloka ai enzymes siama e faʻaumatia ai le vailaʻau oona.

I lenei auala tutusa o loʻo taʻoto i le mea moni o nei vailaau faʻamaʻi uma o loʻo i ai le vaega antibacterial tutusa - o le mea lea, o le taʻiala o le gaioiga i meaola faʻapitoa e tutusa lava.

Ae ui i lea, o le tuufaatasiga e aafia ai le le aoga o fualaau faasaina, ae faapea foi lona saogalemu. O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le vailaʻau clavulanic e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga e le manaʻoina e le o se uiga o le le mautonu. O le mea la lea, o le lisi o le faʻasalaga o le a sili atu le lautele. Aemaise lava, o le tele o faailoga o le gastrointestinal (nausea, manava, vomiting) pe a faʻaaoga le flemoklav e maualuga.

Eseesega:

  • Flemoclav o se tuufaatasiga o mea aoga e lua: amoxicillin ma le vailaʻau clavulanic. Flemoxin o se fualaau e tasi.
  • O le isi eseesega taua i le va o le flemoxin ma le taugata o le tau. O le eseesega e masani lava i le va o le 15 ma le 30 pasene, ae i nisi tulaga o lenei eseesega e tauamiotonuina.

Faailoga ma le tele o gaioiga

O faʻamalosolo a le fomaʻi ma le faʻamalosi o le tino e sili ona aoga i le tele o siama-gasegase ma gasegase, e mafua ai mea nei faʻamaʻi pipisi (o mea ninii nei e aʻafia ai le vailaʻau faʻamalosi o fualaau faʻasaina):

  • afaina o le tino
  • urogenital organs,
  • faʻamaʻi o le vaega o meaʻai,
  • liona afaina o le paʻu ma masini mumu,
  • faamai pipisi o le ponaivi mea,
  • gaʻo afaina o le tino o le ENT,

O le aʻafiaga o le faʻavalea e lautele ona o le mea moni e mafai ona tau ma le beta-lactamase bacteria.

Boa-lactamase-microorganisms faʻamalosi, poʻo le faʻamaʻi foi leai se malosi flemoxin:

  • Pseudomonas aeruginosa
  • Aeromonas hydrophila
  • Staphylococcus aureus

Beta-lactamases - O se vaega lenei o enzymes ua atiae i totonu o le tele o microorganisms ma o lo latou puipuiga masani. O le faʻafitia o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le clavulvic e le faʻamalosia ai nei vailaʻau, ma faʻaogaina ai siama o latou gafatia e teteʻe ai fualaau oona.

Afai e iloa o le faamaʻi na mafua mai i nei sui o le telefoni, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina, ona o le aoga o le flemoxin i nei tulaga o le a le lava, aua o le a faʻavaivaia lona aʻafiaga.

Flemoxin poʻo flemoklav - o le fea e sili atu?

O le a la le mea e filifili - flemoxin poʻo le faʻavalevalea?

O le suʻesuʻeina o vailaau o loʻo aofia ai nei vailaau faʻamalosi, ua tatou iloa ai e mafai e le tagata vaivai ona faʻataunuʻu lelei ia meaola e mafai ona gaosia ai le beta-lactamases, ae leai se mea e teteʻe ai lenei vaega o siama. E ui lava, i nisi tulaga, e mafai e le flemoxin ona taulimaina le faʻamaʻi.

O le mea lea, afai e le iloa le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, e sili ona faʻaaoga flemoklavaua o lenei vailaau e sili atu le avanoa e feagai ai ma se leona pipisi. E le gata i lea, o le aofia ai o le clavulanate i le vailaau oona e mafai i nisi tulaga ona faaitiitia le aofaʻi o vailaʻau faʻasaina (e ala i le faʻateleina o lona aoga).

E tatau ona manatuaina o vailaau faʻamalositino e le o se mea leaga e pei ona e ono mafaufau i ai, i le vaai ia latou faʻatau. Aua neʻi faʻaaogaina e aunoa ma le faʻafesoʻotai o se fomaʻi, faʻapea foi ma le faia o au lava filifiliga pe o le a le mea e sili ona lelei e faʻamaʻi ai.

Tuu le faaiuga faaiu, pe o le a le mea e filifili i tulaga taitasi - flemoxin poʻo le faʻafefeteina, - o le tagata fomaʻi e amanaʻia uiga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma meatotino o fualaau faasaina.

Faʻavaeina o fualaau faasaina

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamalositino, Flemoxin o se faʻatusuga o Flemoclav. O le tele o tagata vailaau mo togafitiga e ofoina atu e fai ma sui i latou tagata faʻatau, pe a fai o le vailaau faʻasoifua faʻasolo e leai ni faʻatau. O le mea moni, o lenei mea e le saʻo atoatoa. Ma o lenei sei tatou faʻamatalaina pe aisea.

O le gaioiga malosi o le tasi ma le lona lua o vailaau faʻasaina e sili atu ona afaina. O se vailaau faʻamaʻi lea o le tele o penisilini, ua lauiloa mo le lautele o ana gaoioiga ma le aoga o se fuainumera tele o microorganic pathogenic. E le gata i lea, o Flemoklav foi o loo i ai le acid clavulanic, lea e le gata na puipuia ai le siama o fualaau oona i totonu o le tino o le tino, ae o loo faaalia foi lona lava antibacterial, e faaleleia ai le aafiaga o le amoxicillin.

O le eseesega muamua lea - eseese vaega o vailaʻau. Flemoxin o se vailaau faʻamaʻi pipisi, ma Flemoklav o se vailaʻau faʻatasi, penisillins ma le initaneti beta-lactamase.

Faʻasalaga faʻapitoa ma fuataga

Flemoxin Solutab ma Flemoklav Solutab na faia e Astellas Pharma Europe BV (Netherlands). Folasaga faʻasalalau - pepa faʻasalalau, faigofie faʻafefeteina i le vai.

Afai mo nisi mafuaaga e le mafai e le tagata maʻi ona ave le vailaau i le pepa mafolafola mautu, o togafitiga e lua e talafeagai mo le saunia o se tolopoina e tofo lelei.

Ae o le metotia, ua i ai nei ni eseesega. O le mea lea, o loo maua Flemoxin i fua nei:

O fea o le mg o le aofaiga o le mea galue malosi i le 1 papa. O laulau taʻitasi e iai se togitogiga e fetaui ma le suʻega. Mo le faigofie, ua matou faʻaalia i puipui.

I se vailaʻau i le fualaau faasaina Flemoklav, o le tele o le mea oona ma le vailaʻau o le clavulanic ua faʻaalia:

  • 125 mg + 31.25 mg (421),
  • 250 mg + 62.5 mg (422),
  • 500 mg + 125 mg (424),
  • 875 mg + 125 mg (425).

O pepa maʻalaʻau foi ei ai se igoa e tutusa ma le aofaiga o mea galue.

Fale faʻamaloilo

O lea ua matou liliu atu i le fesili pe o le a le eseesega tele i le va o Flemoxin ma Flemoklav. Mai i le tulaga o le matamata i le kemisi, o le toxicillin e talitutusa lava i le fausaga o le ampicillin. O vailaau faʻamaʻi e tasi e tutusa lava le fusi o gaioiga e faʻaleagaina ai meaola ninii. I le taimi lava e tasi, e sili atu i le 50-60% sili atu le mamafa pe a faʻaalia i le tautala. Ona o lenei mea, o se maualuga maualuga o le mea galue i totonu o le toto ua ausia ma, o se taunuuga, maualuga le malosi i le togafitiga o siama siama.

O le mimiti, e pei o isi vailaau faʻamaʻi, o le beta-lactam. O le mataupu faavae o le galuega o fualaau faʻamaʻi siama i luga o sela o meaola faʻapitoa e faʻaleagaina e matua faigofie lava. Ona o lona fausaga faisisika, o lona vaega o loʻo i ai le malosi e fusifusia ai i le ogatotonu o le enzyme, lea e nafa ma le faʻateleina o le gaosiga o le peptidoglycan.

Peptidoglycan o se vaega taua o le puipui o le tino o se siama faʻamaʻi. O le faʻasalaina o le faʻasologa o le faʻaaogaina o lenei elemene taua e faʻalavelaveina ai le faagasologa o le vaevaega o fausaga faʻapitoa.

O le faiga o le atinaʻeina o le siama o le siama o le toe gaosia faʻamalosi o siama, lea e lua afafine mai i iunite matua. O le faʻaleagaina o le gaosiga o le peptidoglycan e oʻo atu ai i se faʻaletonu o le masini faʻapipiʻi ma, o se taunuuga, o le oti o nei siama.

Ae, o le mea e leaga ai, e le gata o le tagata, ae o siama foi ua tupu i totonu o le lalolagi. O le toatele oi latou na mafai ona atinaʻe lo latou puipuiga a aiga mai antibacterial drugs - beta-lactamase enzymes, lea ei ai le malosi e talepeina ai fualaau oona. Matou te iloa lenei mataupu sili atu e pei o le faʻasaina o mea faʻasaʻi poʻo le tetee o microflora pathogenic i le gaioiga o se vailaau.

O ia tulaga na tuufaatasia ai sauniuniga tuʻufaatasi, o le tasi o ia Flemoklav. E le pei o Flemoxin, o loʻo i ai le vailaʻau clavulanic. Pe a faʻaogaina, mole mole molevailanic molepila e pipii ai i enzymes siama ma poloka a latou galuega. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamausali le saʻo o vailaau faʻamalosi siama ma, o se taunuuga, ina ia ausia le maualuga o le togafitiga.

O fualaau e filifili ai: iloiloga o le lelei

Talu ai ona o le eseesega i faleoloa o vailaʻau faʻataʻitaʻi e mafua mai i le tuufaatasiga o fualaau faasaina, o le a faapena foi ona eseese a latou togafitiga. Ma o fea e le mafai ai e Flemoxin ona puipuia lelei meaola e maua mai ai beta-lactamases, e lelei atoatoa le feagai o Flemoklav ma lenei galuega.

O faʻamuamua sili o vailaʻau faʻasaina tuʻufaʻatasia:

  • se lautele o talosaga e ala i le faalauteleina o le lisi o siama i le gaioiga o fualaau faasaina,
  • maualuga le falemaʻi aoga o fualaau faasaina,
  • toesega faaitiitia e tatau ai mo le ausia o se togafitiga faafomaʻi.

E faʻavae i luga o nei mea, e mafai ona tatou tusia faaiuga tonu e sili atu Flemoxin poʻo Flemoklav. O lea, ua avea Flemoklav ma filifiliga muamua mo faamai pipisi e mafua mai i siama ua uma ona amataina le tetee o fualaau oona. Faatasi ai ma:

  • otitis media
  • sinusitis
  • bronchitis
  • urinary tract infection
  • faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma mea mama,
  • abscesses o le oral vevela (e aofia ai mo le puipuia o faʻafitauli pe a uma le taotoga, toso le nifo).

O nisi faʻamatalaga e fiafia i ai Flemoklav e tautala e uiga i mea nei:

  1. Tagata maʻi e iai se faʻamaoniga o le gasegase faʻamalosi (tamaiti). I totonu o le masina, e tasi le vaega o tagata gasegase na togafitia i le ulavavale, ma le lona lua - o se soʻo faʻatasi ma le vailaʻau clavulanic. O taunuʻuga o togafitiga faʻamaʻi o le uluaʻi vaega - i le 48% o tamaiti, sa maitauina se faʻaleleia atili. O taunuʻuga o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻasalaga faʻatasi ma le acid clavulanic na sili atu ona maualuga - i le 58% o tagata gasegase sa i ai se tulaga lelei.
  2. Togafitiga Tuʻu. E tusa ai ma le matauina o fomai nifo, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e le gata e faʻapuupuuina ai le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga (toso le nifo), ae faʻaititia ai foi le tulaga o le maʻi.
  3. Tetele togafitiga o le maʻi gaʻo na faaosoina e Helicobacter pylori. Togafitiga ma vailaʻau vailaʻau tuʻufaʻatasi ma le clavulanate i le 92% o mataupu e fesoasoani e ausia ai le toe faʻaleleia atoatoa. I le taimi lava e tasi, o se tasi o fualaau oona e maua ai faʻamaoniga e le sili atu i le 85%.

Le saogalemu o Flemoxin ma Flemoklav: e iai se eseesega

Ma a maeʻa nei mea uma, ona tulaʻi mai lea o se fesili atoatoa: afai o vailaʻau faʻamaʻi e matua aoga tele i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi, aisea la e faʻasaʻo ai faʻasalaga? Ae, e pei ona matou iloa, Flemoxin e ese mai Flemoklav ma le maualuga o le saogalemu. Ma i lenei vaega o ia o le taʻitaʻi.

Matou te iloa uma aafiaga o le ave amoxicillin. Ae o le aniva o le clavulanic lava ia e mafai ona mafua ai le toe faʻafoʻi. O le mea lea, pe a oʻo i fualaau faʻasaina tuʻufaʻatasia, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o nei aʻafiaga e matua faateleina, o le lisi o faʻasolega ua faʻalauteleina.

E tusa ai ma fuainumera, pe a ave vailaau faʻamaʻi faʻatasi ma le acid clavulanic, o faitioga e uiga i le tupuga o "aʻafiaga itu" e masani ona taatele. Ma o le lamatiaga o le faatupuina o le ate o le ate e faʻaono ono faʻaosoina!

O le mea lea, aua nei e mafaufau ia te oe lava ma filifili vailaau i lau faitalia. O le le manaʻo, e lamatia lou lamatia o lou ola maloloina, ae le o le faʻaaogaina o le faafitauli muamua - o se siama siama.

Flemoxin ma Flemoklav i fomaʻi pepe

O vailaʻau uma e lua e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi i tamaiti. Flemoklav i aso taitasi mo tamaiti e tusa ma le 40 kilokalama ua fuafua e faavae i luga o le 30 mg o le mamafa ole kilokalama o le mamafa o le tino. Mo le Flemoxin, o le fua mo le fuafuaina o le 40-60 mg o le mamafa i le kilokalama o le mamafa o le tino o loʻo faʻaaogaina.

O nisi faʻamatalaga maʻoti e uiga i le umi o le vasega ma tulafono e mafai ona maua mai lau fomaʻi. Pe a filifilia se vailaau, e le gata o le ituaiga o siama, ae o le matua foi o le tamaitiiti, faapea foi ma le i ai o faamaʻi pipisi, o le a amanaia.

Tau o fualaau faasaina

I le faʻasalaga, e tatau ona taʻua se tasi le eseesega i le va o nei mea faʻapipiʻi - tau. O togafitiga masani mo faʻamaʻi pipisi e aofia ai se vaiaso faʻavaiaso, pe'ā tuʻuina atu le fualaau faasaina 2-3 taimi i le aso. Talu ai o loʻo i ai pusa i pusa o le 20 pcs., O le a manaʻomia atoa le 1 faʻataʻitaʻi o le vailaʻau. Tau mo Flemoxin Solutab e faʻatatau i le gasegase mai i le 230-470 rubles i le pusa, mo Flemoklav Solutab - 308-440 rubles. O lona uiga, o le eseesega e tusa ma le 17-30%, o le vailaʻau faʻamaʻi faʻatasi ma le vailaʻau clavulanic e sili atu ona taugata.

O vailaʻau e le o se vailaʻau e le afaina. O le mea lea, e le mafai ona e filifili mo oe lava ia fualaau faasaina o le a lelei atu i lau mataupu. Tuuina atu lenei filifiliga i se tagata tomai faapitoa.

"Flemoxin Solutab"

Flemoxin tablets ei ai vaitusi ma numera. O laʻasaga taʻitasi e atagia ai le numera o elemene aoga. E mai i le 125 i le 1000 mg. Tausisia:

O le vaega galue e faaopoopoina e:

  • crospovidone
  • microcrystalline cellulose,
  • mea manogi
  • magnesium stearate,
  • vanilla
  • saccharin
  • cellulose lautele.

O le vailaʻau tuʻuina i totonu o se penisini palasitika mo nisi papa. Faʻasalalau i totonu o se atigipusa pepa pepa ma faatonuga.

Flemoklav Solyutab

I le sauniuniga, o le vaega galue o loʻo i ai i le aofaiga o le 125-875 mg. Flemoklav papa e aofia ai le vaega o vailaau pipi penisillin-type.

O le vaega o lo oi ai nei ua faaopoopo i ai:

  • microcrystalline cellulose,
  • mea manogi (tangerine, lemoni),
  • magnesium stearate,
  • vanilla
  • saccharin
  • acino clavulanic (e le oi Flemoxin).

O pusa na teuina i totonu o se pulu palasitika. Faatasi ai ma faatonuga o loʻo i ai i totonu o se pusa kata.

Faʻatinoga o gaioiga

E tele taimi e fiafia i ai tagata gasegase: o nei vailaʻau o le mea lava e tasi pe leai foi. E tusa ai ma le mataupu o togafitiga, e foliga tutusa.

Ua faʻamaʻapeʻese maa i totonu o se ipu vai mama. E mafai ona foloina le vailaʻau faʻasaina ma inuina i le vai. E mafai ona faʻatagaina le sipuni (faʻaitiitia le papa i totonu o sina vai itiiti). O fualaau faasaina e manaia tele le tofo, o le mea lea o nisi tagata gasegase e sili atu le togafitia o vailaau ma folo.

Faʻaaoga vailaʻau i le taimi e tasi e pei o le taumafataga, muamua pe mulimuli ane. O le meafaigaluega, pe a faʻaaogaina, e taofiofi ai le fomaʻi o le tino, faʻalavelaveina le tuputupu ae ma le toe gaosia o siama. O le taunuuga o le toe faʻaleleia.

Faatusatusaga o le "Flemoklava Solutab" ma le "Flemoxin Solutab"

O le mataupu faavae o le gaioiga o fualaau e lua e foliga tutusa lava. Ae i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai eseesega i le va o auala:

  1. Folemoclav e faʻamatalaina i le i ai o le vailaʻau clavulanic. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le malosi o fualaau oona i le tau faasaga i faʻalavelave faʻalavelave.
  2. O le aʻafiaga faʻapitoa o le vailaʻau clavulanic ma le mimiti i luga o le tino e faʻateleina ai le faigofie o Flemoklav. Faʻataʻitaʻiina e fomaʻi i luga o le tele.
  3. O le faʻatuatuaina maualuga, o le tele o gaioiga e mafai ona faʻaititia ai le vaega tele o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le laulau Flemoklava. O le gafatia ma le faʻamaoni e faʻamautu atoatoa.

E taua le iloa: o gaosiga uma e gaosia uma fualaau. O se kamupani faʻapitoa i vailaau faʻapitoa i Holani.

O le fea vailaʻau e sili atu ona aoga?

O se fale suesue tutoʻatasi na faia se suʻesuʻega i le faʻatusatusa lelei o tupe. Flemoklav na foliga mai e 10% sili atu lona aoga nai lo le Flemoxin. O le faʻaleleia o le soifua manuia i le maea ai o le togafitiga sa maitauina e le 60% oi latou na faʻaaoga Flemoklav. O tagata na aveina Flemoxin na maitauina se taunuuga lelei i na o le 50% o mataupu.

O lenei suʻesuʻega e tali le tuusaʻo le fesili: pe i ai se eseesega i le va oi latou ma le mea e aofia ai.

O le fea fomaʻi e saogalemu?

I se fale talavai, e masani ona fesiligia e le au faatau le fesili: o le a le eseesega i le va o Flemoxin ma Flemoklav, e sili atu ona lelei le faatau. E faʻaleagaina e vailaʻau faʻaleagaina ituaiga uma o le ola i le tino: faʻaleagaina ma aoga. O le mea lea, o togafitiga e tatau ona puupuu pe a mafai (aʻo tumau pea i se taunuuga lelei).

Mai lenei manatu, "Flemoklav Solutab" e sili atu le saogalemu. O le vaega tele o le antibiotic e laʻititi laʻititi, ma o le aoga e faʻaleleia e le vailaʻau clavulanic. Ae o le faaiuga mulimuli e tatau ona faia e le fomaʻi. O le a ia faia se suʻega agavaa ma faatonu le fualaau faasaina.

Flemoklav Solutab

O le fualaau faasaina e taulai i le togafitia o le manava, o le soliga o lea mea na mafua mai i se siama siama. Flemoxin o loʻo iai i ni pepa. O le gaioiga malosi o le mea e le mautonu. O le metotia o le gaioiga galue e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo. O se sui antibacterial e ono aofia mai le 125 i le 875 mg o le eletise gaosi. O le mea galue malosi e faaopoopo i se mea faapitoa. E taʻua o le clavulanic acid.

Flemoklav o se vailaʻau faʻasaʻo lautele. E pei o le Flemoxin, e aofia ai Flemoklav i le tasi vaega o falemaʻi - penisillin, antibiotic.

Flemoklav ua faatonuina mo:

  • afaina o le tino
  • faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga faʻapitoa,
  • liʻo o le gastrointestinal tract.

E naʻo le fomaʻi o loʻo mataituina e le tagata maʻi e mafai ona fuafua le fua ole manaʻoga e mafua ile mamafa o le faʻafitauli o le maʻi ma tausaga.

O le vailaʻau oona ma le vailaʻau clavulanic e mafai ona atiaʻe ai le tele o gaioiga leaga. E masani lava, o gasegase e faitio i le manava o le manava, vomiting, manava, dyspepsia, vevela ma le vevela o le membrane mucous i le vavau o waha. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina i fafine maʻitaga. O le vailaʻau Clavulanic ma le Amoxicillin e le afaina ai le atinaʻeina o intrauterine. Ae i soo se tulaga, i masina muamua, o fomaʻi o loʻo taumafai e suitulaga ia Flemoklav ma se fualaau malulu sili atu. Afai, e tusa ai ma le molimau, e tatau i se fafine ona faia se togafitiga i le taimi o le susu, ona lelei lea mo le tamaititi e fesuiai i le fafaga fafaga mo sina taimi.

Afai e te ave Flemoklav e tusa ai ma tulafono uma, ona e ausia lea o ni taunuuga lelei vave. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻalogo i fautuaga uma a le fomaʻi ma suʻesuʻe ma le totoa le faʻamatalaga o le talosaga.

Flemoxin o loʻo aofia ai mea e leai se mea. O se gaioiga malosi ma faʻaalia ai le teteʻe atu i mea faʻapitoa. Amoxicillin o se vaega o le vaega o penisillines siesynthetic. O a latou fusi o vailaʻau faʻasolosolo ma le faʻatinoina o galuega e tutusa ma Ampicillin.

Flemoxin e aofia ai vaega faaopoopo, e taʻua o se vailaʻau vailaʻau e maua ai le solubility i nai volumes. O vailaʻau faʻasaina e aofia ai cellulose ma microcrystalline cellulose.

Ina ia aveese le oona i papa, na faaopoopo ai e tagata vailaau faʻasoa faapitoa mea taua. Faafetai ia i latou, na avea le papa ma mea manaia i le tofo, ma toe mafaufau i le tofo o le mandarin ma le lemon.

O lenei vailaau faʻasaina o loʻo tuʻuina atu foi i ni pepa. O latou lanu e mafai ona sinasina pe lanu samasama. Lanu e mafai ona fesuiaʻi ona o le fua o cellulose.

E mafai e fomaʻi ona fautuaina Flemoxin ma tamaiti. O le mea lea, o tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ua latou faia ni meaʻai faapitoa a tamaiti ma se vaega maualalo o le mea galue malosi. Ae, o le tuʻuina atu o se piliki i se tamaititi e matua faigata lava, ma e le faʻamalolo Flemoxin i le paʻu paʻu. E ui lava, o vailaau faʻaauau uma e maua i lenei pepa.

E mafai e le fomaʻi ona fautuaina se vailaau faasaina i se fafine i le taimi o le gaioiga, ae na o luga lava o le tulaga o taunuuga lelei e sili atu i le lamatiaga o ni uiga le lelei.

O le meaola malosi o le flemoxin e faigofie ona ulu i totonu o le puipui o le placental ma ua faʻavave i le susu o susu i le taimi o le lactation. O lenei mea e mafai ona mafua ai le lagona lelei i le pepe fou.

O aʻafiaga e mafai ona tupu i foliga o le gasea, vomiting, toesea o le tofo. E le gata i lea, ona o le le lava o se tasi i le gaioiga galue, o le maʻi e amata ai ona faʻafefe i le tino i foliga o le paʻu o le paʻu.

Flemoxin tuʻuina atu pepa:

  • Flemoxin Solutab - fuataga 125 mg,
  • Flemoxin Solutab - fua o le 250 mg,
  • Flemoxin Solutab - fua o le 500 mg,
  • Flemoxin Solutab - fuataga o le 1000 mg.

O le a le eseesega i le va o Flemoxin ma Flemoclav?

O le vailaʻau faʻasolosolo o le mea oona e toetoe lava a tutusa ma le mitipi. O loʻo ia te ia lava le fati e tasi o faatinoga tetee. Ae e tasi le eseesega autu - e sili atu ona faigofie ona ufiufi le masei, ma maua ai le maualuga maualuga o le vaega galue i totonu o le toto.

Penicillins, ampicillins, oxacillins, amoxicillins - o vailaʻau peta-lactam nei, o lona uiga, o le fausaga oa latou 'elemene o loʻo aofia ai se peta-lactam mama. Talu ai ona o lenei mea, latou te faʻaalia tonu i luga o siama siama. O le faiga o le gaioiga o le fausaga faʻasolosolo: o le vailaʻau faʻasaʻo e pipii i le nofoaga ogatotonu o le enzyme. O se ituaiga suiga o le peptidoglycan e tupu. Peptidoglycan e avea o se vaega taua o puipui o siama siama. Afai e maua mai e le tino, ona maeʻa loa lea o le faagasologa o le vaevaega. A oʻo ina faʻateleina siama, e vaevaeina se tasi o matua matua i ni tamaʻi teine ​​se lua. Ae, afai e le faʻamaonia le tapenaina o le peptidoglycan, e le maua e le potu fou lona lava nofoaga ma e le vavae ese mai matua. Ona o lenei mea, o le oti o sela se lua e tupu.

Aisea, o le mea lea, e faia ai se vailaʻau tuʻufaʻatasiga pe afai e faigofie mea uma? O pathogen taʻitasi o loʻo i ai se pa puipui faʻapitoa. O le faagasologa o le evolusione ua atiae ai ni elemene faapitoa i totonu oi latou, o nei lapatamases beta.

O lea, o le a le eseesega i le va o nei vailaau faʻamalosi? O le flemoklav e aofia ai e le gata o le amoxicillin, ae o le vailaʻau clavulanic foi. Beta - lactamases e fusifusia i le vailaʻau clavulanic ma le amataina le amata. O le mea lea, o le vaega o loʻo aʻafia e le faʻaleagaina e le enzymes ma molia ai lona aafiaga antibacterial.

O le a le mea e sili atu i le palamoxin poʻo le faʻavalevalea?

I luga, na matou suʻesuʻeina le tuufaatasiga o nei vailaʻau e lua ma mafau- fau ai e sili atu le lelei o Flemoklav i le feteenaʻi o pathogens e maua ai le beta lactamases. Flemoxin, i le taimi nei, e le teenaina nei siama. Ae, o le tele lava o taimi, e feagai Flemoxin ma faʻamaʻi pipisi.

Afai e leʻi maua e fomaʻi le faʻamaʻi, e taʻua o lona fomaʻi, e sili atu le ave Flemoklav. O fualaau faasaina e tele avanoa e feagai ai ma faamai pipisi o se natura mumusu. I le faʻaopoopoga, o le clavulanic acid i nisi o tulaga e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le antibiotic ma faʻateleina le aoga.

E ui lava ua lauiloa tagata antibiotics, ae tasi lava le aafiaga le lelei - e aʻafia ai le microflora o le tino o le tagata.

O le mea lea, e le fautuaina e fomaʻi le aveina o vailaau faʻamaʻi na oi latou lava. E sili atu le tuʻuina atu o filifiliga i le fomaʻi.

E le gata i lea, o le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifilia se tasi o nei vailaau faʻamaʻi e fesiligia.

Faʻaaoga ma faʻasologa faʻapitoa

Kamupani faʻatau falemaʻi "Astellas Pharma Europe B.V." e maua ai Flemoxin ma Flemoklav. O le a le eseesega i le va oi latou i le faʻaopoopoga i le tasi vaega faaopoopo o le tuufaatasiga?

O le faʻasalaga o nei sooupu o ni vai maʻaleʻale vai (solutab). O lenei fomu ua manatu e matua talafeagai lava, aua e mafai ai ona e inu uma se pulu ma fai se fofo o le a sili atu ona talafeagai, mo se faataitaiga, i tamaiti. O le a le eseesega i le va o le "Flemoxin solutab" ma le "Flemoklav solutab": naʻo le tasi o mea e fai.

E fa avanoa talafeagai mo Flemoxin:

O le fuainumera o le fuainumera o le vailaau o loʻo i ai o loʻo i ai pea i luga o le laulau.

I le tapenaga a Flemoklav, o loʻo i ai sina eseesega itiiti mai le tutusa o le acid-clavulanic acid-free i le pito sili ona maualuga. O le maualuga pito i luga o le meaʻai e 875 mg.

Faatusatusaga o vasega togafitiga

O le togafitiga, fuataga ma taimi ole pulega mo le "Flemoxin" ma le "Flemoklav" e le eseese. O fua o le 1000 mg mo le Flemoxin ma le 875 mg mo le Flemoclav e faalua i le aso ona a itiiti ifo ma le 7 aso. E ui o le fualaau o le 500 mg mo fualaau faasaina e inu faatolu i le aso mo le vaitaimi tutusa.

Iloiloga o faatinoga

Mafaufau i le fesili pe faapefea ona ese le "Flemoxin" mai le "Flemoclav", e talafeagai le iloiloga o eseesega i le lelei o fualaau oona i taimi o togafitiga. E pei ona uma ona taʻua, o le tuufaatasiga tuʻufaʻatasiga e sili atu le lelei i le aoga, faʻaleagaina le faʻamaʻiina lea o le vaifofo e le o toe i ai se tasi o mea i le tuufaatasiga.

"Flemoklav" o le fualaau faasaina o filifiliga i mataupu o faamai e mafua mai i meaola ninii. E masani ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi o le tumutumu o le respiratory tract, o le urinary system, skin and soft muscles.

E le gata i lea, o le togafitiga o le maʻi pa'ū na mafua mai ile Helicobacter pylori. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi puipuia i togafitiga e faʻateleina ai le manuia o togafitiga e sili atu i le 90% pe a faatusatusa i le faʻaaogaina o beta-lactam. O le mea lea, o le lelei o Flemoklav i lenei mataupu e manino lava.

Faʻaaogāina i faiga masani a tamaiti

Aemaise lava, o le faʻaaogaina i tamaititi e le o faʻaalia ai se eseesega i le va o Flemoxin Solutab ma Flemoklava Solutab i le faigofie o le faʻaaogaina. E mafai ona faʻaaoga uma fualaau faʻasaina mo tamaiti ma le faʻatagaga a se fomaʻi. O se pepe mai le 3 masina le matua e mafai ona togafitia i nei vailaʻau. O le faʻaaogaina o le tino e mafai ai e oe ona faʻasalalau (faʻasalalau) se vailaʻau i totonu o le vai ma avatu ai se fofo i tamaiti, lea e sili atu ona talafeagai nai lo le faaaogaina o vailaau faʻamaʻi i totonu o se papa.

Mo tamaiti, "Flemoxin" ma le "Flemoklav" o loʻo maua i doses o le 375 mg ma le 250 mg, e faʻaalua ona faalua i le aso. E tatau ona manatua e tatau ona faia uma vailaʻau faʻasolosolo masani.

Mai le 10 o tausaga e mafai e le tamaititi ona faateleina le tui i se tagata matua ma ave le fualaau faasaina e tusa ai ma le polokalame lava e tasi e faaaoga mo tagata matutua matutua: 500 mg tolu taimi i le aso ma le 875 mg (1000 mg mo le Flemoxin) faalua i le aso.

Saogalemu o le faaaogaina

O le saogalemu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le o se mea mulimuli pe a filifilia vailaʻau, ona o lenei vaega e mafai ona tuʻuina atu le tele o aʻafiaga e le manaʻomia. E le gata i lea, o le mea moni e faapea o loʻo faʻatautaia pea lava pea, e ui lava i le lelei o le tuʻufaʻatasia o gagana, o loʻo fautua mai ai e sili atu le leaga o Flemoklav e tusa ai ma le faitioga saogalemu.

E moni lenei mea: e ui lava o le mea malosi i vailaʻau uma lava e tutusa, ae o le mea faaopoopo i Flemoklav e mafai foi ona maua ai le tele o aʻafiaga itu. O lenei mea e afua ona o le tutusa o le fausaga o le acid clavulanic ma isi mea beta-lactam.

Faʻasalaga o aʻafiaga i le tulaga o le faʻaaogaina o le Flemoklav e masani lava ona tupu tele nai lo se tasi fualaau faasaina, ma o faʻamaʻi o le ate ua faʻamaufaonologaina tele taimi.

Talu ai e le mafai e le tagata gasegase ona iloilo le tulaga saogalemu o le fualaau faasaina ia te ia lava, e fautuaina e talitonu i le fomai, o le, e faavae i luga o le talaaga faafomai o se tagata faapitoa, o le a mafai ona faaiu le fautuaga o le aveina o le tasi ma le isi fualaau.

Suia le tasi fualaau faasaina i le isi

E pei ona taʻua i luga, o le sui o Flemoklav ma Flemoxin ma le isi itu i le ogatotonu o le vasega e matua le manaomia lava, talu ai e mafai e microorganisms ona atiaʻe atili le tetee atu i le fualaau faasaina. Ae mo mataupu pe afai e le o faatauina atu le vailaau faasaina pe o le a le vave maua, e mafai ona faʻatau le faʻatau tutusa, ae faʻatasi ma le faʻasolosolo pe toesea le vailaʻau clavulanic.

Tuusaunoaga o faʻamaʻi e mafua mai i vailaʻau faʻasaina e faʻasaina. I lenei tulaga, o togafitiga faʻatasi ma se vailaau tuʻufaʻatasiga e talafeagai, talu ai o se vailaʻau faʻasaʻo i le ituaiga o se tasi o fualaau faasaina o le a le maua ai se mea e manaʻomia i luga o le pathogen.

Soʻo se suiga i le vailaʻau faʻamalosi e manaʻomia ai le faʻatagaga tatau a se fomaʻi, talu ai faʻamaʻi pipisi i luga ole vailaau e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga pe afai o le aoga o le fualaau faasaina e maualalo ifo nai lo le faʻamoemoeina. O le mea lea, afai e leʻi maua e le tagata gasegase le vailaau na te manaʻomia mo le faʻatau, e tatau ona e suʻe mai le fomaʻi pe faʻafefea ona toe sui ma se vailaau faapena ma pe faʻafefea ona fetuunai le vasega. Atonu e te manaʻomia le suia o le metotia, taimi ole pulega ma le umi o togafitiga.

Lenei e sili

E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻeina o faʻamatalaga i luga o vailaau, e mafai ona tatou fai atu o le mea e sili ona lelei o le tasi poʻo le isi e tatau ona faʻavae i luga o se tagata taitoatasi i le tagata maʻi. O le mea moni, afai o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi i le tino e mafua mai i siama faʻasaʻo e le mafai ona togafitia i vailaau faʻamaʻi masani, o le filifiliga e fiafia i ai se sui soʻo e manino. Ae e le talafeagai i taimi uma mo tagata o loʻo i ai le faʻasaʻo ma le faʻafefe i aʻafiaga.

E le gata i lea, o le tau o le fualaau faasaina e taua tele le taua: o se vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi e masani ona tau itiiti ifo. O le eseesega atonu e le aafia ai se tasi laulau po o se tasi foi auala, ae afai o se tagata e faigofie i le atiaeina o siama, o se taunuuga, o le eseesega e mafai ona faaopoopo i se aofaiga moni lea e le mafai e tagata uma ona totogi.

O le finauga mulimuli e tatau lava ona avea ma upu a le fomaʻi o se tagata sili ona malamalama. Afai na te faʻamalosi e ave saʻo le faʻamaoni o nei vailaʻau e lua, e tatau ona mulimulitaʻia ana faatonuga mo lona lava lelei. O le mea moni, i le taimi o le tofiga, e tatau ona e siakiina se fomaʻi pe aiseā ua faʻamautuina ai le vailaʻau ma pe faapefea ona iloa e le fomaʻi isi togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga