Faailoga, togafitiga o le cholecystopancreatitis gasegase ma le tumau

Cholecystopancreatitis - O se faʻamaʻi lea e mafua mai i le faʻapipiʻiina o gaioiga o le gallbladder ma le pancreas. O lenei maʻi o se tasi lea o gasegase gastrointestinal masani. O le numera MBC-10 mo le cholecystopancreatitis o le K86.8.2. O le faʻamaʻi o loʻo aʻafia i le tiga i le itu taumatau ma le agavale o le hychochorium, o le epigastrium, o le vomiting prolonged and other symptoms. O le mafuaʻaga autu o lenei faafitauli e faʻatonuina e le fesoʻotaʻiga vavalalata ma le vaʻaia i le va o nei totoga e lua.

O le mea lea, afai e aafia se tasi o nei totoga, ona mafai ai lea ona fai le fesuiaiga o le togafitiga i le okeni lona lua. E le gata i lea, i le cholecystopancreatitis, o le ate e aofia ai i le togafitiga. E le mafai ona tupu faʻalavelave faʻamaʻi ma le faʻaleagaina i lenei totoga.

Afai o se faamai o se tasi o totoga ua le mafai ai ona faatonutonu tulafono a le tagata lava ia o le sphincter system Vavae o Vater, ona oʻo ai lea i nisi o taimi faʻaleagaina suiga e tupu i se isi okeni. O le faiga o le faʻaalia o le cholecystopancreatitis e fesoʻotai ma le ala le lelei talo ma le sua pancreatic i le duodenum. Afai o lenei faagasologa e masani ona tupu, ona le toe faia lea o le faalilolilo e le tupu ona o le gaioiga o sphincters o le pancreatic ma le masani ole ala. Afai e tupu aʻe le maualuga o le totoga ona o le dyskinesia o le sphincter o Oddi poʻo le faʻalavelaveina masini o le papilla o le Vater, o le talo e amata ona ulufale i le papa pancreatic duct.

O le iʻuga, ua faʻamaonia le faʻafouina o le phospholipase ma isi faʻamaʻi o le pancreatic. O vaega o le talo, o vailaʻau faʻasaina maualuga, o loʻo faasolosolo malie ona faʻaumatia le okeni.

Faʻailoga pe a maʻi tagata pancreatitis Enzymes ua lafoina i totonu o le vaalele biliary, lea e faaosofia ai le faaaliga cholecystitis.

O se vaega faaopoopo e matauina, o le faasalalauina lea o le fugalaau pathogenic hematogenous, refluxma lymphogenousi le ala.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se faʻataʻitaʻiga catarrhal poo purulent-necrotic inflammatory, i le tumau-fibro-degenerative.

Faʻavasegaga

Faʻamautuina ituaiga o faʻamaʻi, ia amanaʻia foliga o lona auala ma le natura o suiga o le talafaasolopito.

Ona o suiga autu o le morphological, o faiga nei o cholecystopancreatitis ua fuafuaina:

  • purulenti,
  • tele,
  • e le faʻaleagaina-faʻaleagaina,
  • tosolo.

Faʻalagolago i le natura o le gasegase o le faʻamaʻi, o ituaiga nei faʻamaʻi ua fuafuaina:

  • Ava cholecystopancreatitis - faʻapupula malosi pe a faʻalavelave le faʻaaogaina poʻo le ogaoga o meaʻai e 'ai. O le ituaiga o le faamai e mafua ona o ogaoga tiga ma le faʻafouina o le tino. O se tulaga lamatia lenei, talu ai ona o le leai o se togafitiga talafeagai, o le soifuaga faaletino e oo atu i le 55%.
  • Faʻasologa o cholecystopancreatitis - o lenei maʻi e amataina malie. I le taimi lava e tasi, o faʻamaʻi pipisi, o le lagona o le le toʻa i totonu o le hypochondrium ma vaega o loʻo aʻafia ai. Talu ai o loʻo i ai se fesuiaiga faifaipea o le pancreas, ua faʻavevesiina le faʻaaogaina o meaʻai, ma ua faasolosolo malie le alualu i luma. O le ICD-10 numera o maʻi o le K86.8.2.
  • O le cholecystopancreatitis faifaipea - e pei o se tulafono, o lenei tulaga e atiae e faasaga i le talaaga o se ituaiga gasegase o le faamai, e le tele ona mafua mai - ona o se faagasologa faifai pea.

O le faʻafefeteina o le pancreas ma le vailaau oona e tupu mai i le talaaga o le muamua leona o se tasi o totoga. I le pe tusa ma le 85% o mataupu, o le a amata ona tupu le faamaʻi i le tala o le cholecystitis, i le 15%, o le faagasologa e amata i le pancreas, mulimuli ane e faigata i le cholecystitis enzymatic tuarua. O le atinaʻe o le cholecystopancreatitis o loʻo fuafua ai le gaioiga o mea nei:

  • Faʻalavelave faʻapitoa o Papilla Vater - pe a fai o auala mo le excretion o bile, ua pupuni le sua o le pancreatic, o le biliary stasis ua lauiloa. O le iʻuga, e tele naua le fugalaau oona e faʻaleleia i le gallbladder, ma o le okeni e mu. O le mamafa o le mamafa i le pancreatic gland e faʻapupulaina foi, ma ona lava enzymes e ulu atu i le mea e gaosia ai, lea e mafua ai le le atoatoa ma le faʻaleagaina.
  • Sphincter o le Oddi e le afaina - e faʻaleagaina i taimi uma i maʻa laʻititi, o le dyskinesia o muso lamolemole o le Vater papilla e atiina ae. Ona o le biliary-pancreatic ma pancreatic-biliary reflux, o le talo e ulufale atu i le pancreas. E mafai foi ona ulufale atu i totonu o enzymes pancreatic i le talo. O le maualuga o le totoga i le lotolotoi o le hypertonicity o le sphincter o Oddi o se mea e sili ona leaga.

Ae o mafuaʻaga vave o le faʻamaʻi, o le mea sili ona taatele o latou:

  • faʻamaʻi pipisi
  • maʻisuka malosi,
  • gasegase vaivai,
  • manava o le manava
  • gallstone faamaʻi,
  • faiga o le inflammatory i le gallbladder,
  • faʻamaʻi pipisi,
  • faiga faʻavae.

E mafua ai le atinaʻeina o lenei maʻi ma le le lelei o taumafa, faʻapea foʻi ma masaniga leaga. O i latou e ulaula tapaa ma inu ava malosi i taimi uma ma i le tele o mea e matua faateleina ai le mafai ona maua le cholecystopancreatitis.

O togafitiga inflammatory i le gasegase ma le gall vevela e ono mafai ona o le le pulea lelei o fualaau o vailaʻau.

O se mea e faʻaosofia ai o le popolega ma le malosi o lagona faʻalagona.

O le isi mea e ono mafua ai lenei maʻi o le i ai o le foci o se siama siama i le tino. E oʻo lava i taimi uma sinusitis poʻo caries e ono oʻo atu ai i le atinaʻe o cholecystopancreatitis.

Faailoga o le cholecystopancreatitis

O faʻamatalaga faʻapitoa o le cholecystopancreatitis chronic e mafai ona matua eseese ma faʻaalia o ni faailoga o le mumū o gland pancreatic gland, ma le faagasologa o le inflammatory o le gallbladder. E pei lava o le ituaiga o le faamai, o le cholecystopancreatite tumau e faaalia i le tiga i totonu o le manava, lea o lo o lisiina i le itu o loo i lalo po o le hypochondrium. I le foliga laititi, o le tiga e faateleina pe a uma ona 'aina e se tagata ni meaʻai gaʻo pe ua uma ona inu le ava malosi. O le vomiting faifai pea e ono foliga mai foi, o loʻo iloa ai le leaga o eleelea. Ae na te le aumaia le toomaga i le tagata maʻi.

E le gata i lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o faʻamaʻiga nei e aliali mai:

  • faʻamaʻi pipisi - faʻalavelave, fusiua, ita i le gutu, lagona o le mamafa i totonu o le manava,
  • o le solia o le nofoa - feces avea ma mea e vevelaina, o loʻo i ai i lalo meaʻai e le faʻaaogaina, o le faʻailoga e masani ona tele taimi i le aso,
  • urini e faʻapogisa
  • sclera, paʻu ma mucous membranes e mafai ona lanu samasama,
  • tiga faifaipea e mafai ona tupu tigā,
  • i le taimi o le faʻasalaga ua matauina fivafaaitiitia toto maualuga ma se lagona o vaivaiga lautele.

I le tulaga lautele, o faʻamaoniga o lenei maʻi e talitutusa ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi o le tino. I le taimi masani, o vaitaimi o le faʻamagaloina ma le faʻateleina ua matauina. I taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, o le ate ua faʻalauteleina, lea e fuafuaina e le fomai i le taimi o le paʻu.

I le faʻalavelave faʻalavelave o le faʻamaʻi, lea e matua ogaoga lava, o le pancreatic ducts ua taofia, ma ua faʻalavelaveina le gasegase. O se taunuuga, o isi totoga o le gastrointestinal tract e avea ma afi.

O nisi tagata gasegase e tele lava ni faʻaʻailoga o lenei faʻamaʻi. E aofia ai:

  • alu aʻe
  • faaleagaina ai vaa laiti
  • taufaasee sese.

Tests ma faʻamaʻi

E mafai e le fomaʻi ona masalomia le cholecystopancreatitis pe afai e faitio le tagata maʻi i faʻaaliga faʻapitoa ma ei ai faʻapitoa tino. Ae ina ia faʻamaonia le faʻamautinoaga, e manaʻomia se suʻesuʻega auiliili. Mo lenei, suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻe meafaigaluega. Le tele o faʻamatalaga pe a faia se suʻesuʻega o metotia nei:

  • Suesueina o le toto o meaola - i le taimi o lenei suʻesuʻega suʻesuʻega, o se faʻalautelega tele o faʻataʻitaʻiga tuusao ua fuafuaina bilirubin ma alkaline phosphatase. Afai e matauina le necrosis o le pancreatic, o le a faateleina le maualuga o AST ma ALT. Ona o le le lava o le fausiaina o otaota, hypoalbuminemia ma le dysproteinemia e maua.
  • Suʻesuʻega faʻataʻitaʻi o feces - o loʻo faʻaalia ai le toe totoe o meaʻai e leʻi faʻasaina, fatu o le sarch ma le tele o fiva muscle. O loʻo faʻatino foi se suʻesuʻega maʻalaupapa mo le alpha-amylase. Afai o le anotusi o lenei enzyme ua siitia i le 3-4 taimi, ua faamaonia le siama.
  • O le suʻega lautele o le toto - faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, o se siitaga e matauina ESRlaiti leukocytosis.
  • O suʻesuʻega o meaola o le urine - e mafai ona fuafuaina urobilin ma bilirubin.
  • Suʻega a le Enzyme-fesoʻotaʻi - e faia pe a masalomia le tagata maʻi helminthiasis.
  • O le faʻasolosolo o tino o le manava - faatasi ai ma se suʻesuʻega faapena, e mafai ona e filifilia faailoga o le faaleagaina o le gallbladder, pancreas. O le faʻamaʻi e mafua mai i le i ai o le fulafula o le gallbladder, o le faʻamaualuga o ona puipui, fuafua, ma le faʻaleagaina o itu o le pancreas, le eseesega o le parenchyma.
  • MRI - suʻesuʻega e faia pe afai e le lava le faʻamalamalamaina o isi metotia. Faʻaaogaina le pancreatocholangiography resonance, e mafai ona suʻesuʻe auʻiliʻili auiliiliga o foliga o le pancreas ma le biliary system. O le faʻaaogaina o lenei metotia, fatuga, vaega o le necrosis, togafiti o le ate ma le pancreas e mafai ona iloa.
  • Retrograde cholangiopanormography - faʻaaogaina lenei metotia, o le pancreatic ducts ma bile o le ata ua faʻaalia, e mafai ai ona iloilo le tulaga o le Spdicter Oddi, e fuafua ai le maualuga o le talo.
  • X-ray - na faia ina ia le aofia ai faʻamaʻi o isi gaʻo o le gastrointestinal tract.

Vaʻaia faʻamatalaga faʻapitoa, muamua lava, faʻatasi appendicitis.

Togafitiga o cholecystopancreatitis

Pe a filifilia se togafiti togafitiga, o le tele o mea taua e aofia ai: o le malosi o le atinaʻeina o le maʻi, o le i ai o suiga o le morphological i aʻa ma faafitauli e fesootaʻi. Afai o le tagata maʻi e atiina ae se cholecystopancreatitis, o le a tuʻuina i le falemaʻi i le falemaʻi i le falemaʻi ma tuʻuina atu ia te ia le malologa o le tino o meaʻai. I le avea ai o se tulafono, o le matelaina, o le gaioiga o le intestinal ua faia. Afai e tatau ai, o le suʻega o meaʻai e faʻatinoina - matuaeral pe faʻale-tino.

Togafitiga o le cholecystopancreatitis masani e aofia ai e le gata o togafitiga faafomaʻi, ae o le tausisia lelei o meaai talafeagai ma le faʻasaina lelei o meaʻai gaʻo ma le faʻaitiitia o taumafa gaʻo.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

O le tamaʻitaʻi e sili atu ona faigofie. O le papacreatic ducts ma talolele e latalata tele. O lenei mea e faʻamatalaina ai le suiga o le faʻasalaga mai le tasi okeni i se tasi e lata ane. Faatasi ai ma le cholecystopancreatitis, o le galuega o le ate e masani lava ona faaletonu. Faʻatelega faʻalavelave o faʻamaʻi pipisi o gasegase o suiga o le ate ma le fesuiaiga o le ate.

Faailoga o le cholecystopancreatitis e faʻalagolago lava i mafuaʻaga o lona tupuga. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • parasite
  • faʻamaʻi
  • faʻailoga alofa,
  • maʻi o le pancreatic
  • maʻisuka malosi
  • meaʻai
  • fulafula o le lima o Vater,
  • faateleina le mamafa i le ate ma duodenum,
  • afaina poʻo mea faʻafefe
  • siama faʻamaʻi
  • gallbladder inflammation,
  • pepatic ulcer
  • gallstone faamaʻi
  • gasegase o le tino.

I le faaopoopo atu i mafuaaga, o le lisi o gastroenterology o loʻo faʻamatalaina ai foi mafuaʻaga e faʻafefe ai le maʻi. Faatasi ai ma:

  • leaga leaga (ulaula, ava malosi),
  • ogaoga lagona faaletonu,
  • foliga le lelei o le talo,
  • siama o le talo (tupu i le taimi o le maitaga, o se olaga ola pea, faʻaolaina o le tino o le tino),
  • afaina fualaau,
  • faʻavavevave o pancreatitis,
  • meaai le lelei, taumafaʻai ma GMO,
  • gasegase po o le tele o meaʻai,
  • vailaau le pulea
  • gallstones ma fatu fatugaʻo,
  • gastritis
  • faʻalavelave masani.

Faailoga o se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract

Faailoga o le cholecystopancreatitis e talitutusa ma faailoga o faʻamaʻi eseese o le gastric tract. E mafai ona i ai le tiga i le sao o le 'hychochondrium, faʻafefe o digestive (dyspeptic), vomiting, poʻo le toso i totonu o ni nai itula talu ona' ai. Masalo o se lagona o le vaivai.

E lua ituaiga o cholecystopancreatitis: gasegase ma tumau. Faailoga o se mea lapopoa e tupu pe a uma ona 'ai meaʻai po o meaʻai falai, i le taimi lava e uma ai se taumafataga. O aʻafiaga o le cholecystopancreatitis aotele e aofia ai:

  • malosi
  • fusi paʻu
  • manava manava
  • le mautonu ona o le tiga
  • vili
  • faʻanoanoa
  • fufulu.

Faʻaaliga o foliga masani

O le faʻamaʻi e faʻaalia i vaitaimi o faʻamagaloga ma faʻateleina. O faailoga e talitutusa ma foliga vaaia, ae o le faʻamagaloina i le ata ultrasound, o le faateleina o le ate e manino lava ona iloa. I le palpation, o le maʻi e oʻo i tiga.

E mafai foi ona maua le tiga i le gallbladder area. O le masaniga masani o le maʻi ua i ai se taimi umi atu. Faʻamatalaga o le maʻi masani o le faʻamaʻi, o loʻo taua i lalo:

  • paleni mamafa
  • fomaʻi faʻafitauli
  • fufulu
  • steatorrhea (gaʻo i feces).

E i ai foʻi ni faʻamaoniga faʻaleagaina o faʻamaʻi. O nei:

  • mea faʻapitoa i le pancreas,
  • atrophy o maso o le peritoneum,
  • faʻaitiitia i gaʻo gaʻo
  • tiga i totonu o le iʻu,
  • lanu moana lanu moana i luga o pusa,
  • laʻititi laitiiti i lenei vaega.

Ona o le umi o le gasegase o le gasegase, o le leai o ni fuamini oona e tupu. O le iʻuga o lenei mea, o faʻamatalaga o falemaʻi ua faʻaalia:

  • faaitiitia i le lipase secretion (elemene pancreatic soluble vai),
  • matitiva pe leai ni vaega o le musika po o le gaʻo i le feces,
  • o le fale mafanafana e sili atu ona lelei ma mama.

Faailoga faʻalavelave

O le sili ona leaga o le cholecystopancreatitis e faʻalavelave. E taʻitaʻia ai faʻamaoniga e pei o le gaogao le lelei ma le atinaʻeina o le mumū i totonu o le togafini.

Faʻatasi ai ma lenei maʻi, o le faʻamaʻi e afua ai le pipiiina o le o le duodenum. I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i totonu ole 5 tausaga. I se tulaga e le masani ai, o le tagata maʻi e atiina ae uiga o totoe o le togafitiga faʻaleagaina:

  • le faʻaalia o faʻasolosolo faʻamalosi pepelo,
  • o le atinaʻe o ascites (otaota),
  • vevela paʻu ma paʻu
  • faaletonu o sooga laiti,
  • atinaʻeina o faʻamaʻi o lima (faʻamaʻi),
  • paʻu paepae i luga o le laulaufaiva
  • faamaluluina o fagu pepa,
  • samasama o le paʻu.

O faʻafitauli faigata

O se tagata o loʻo mafatia i se faʻamaʻi mo se taimi umi e mafai ona tupu ai le le atoatoa o le tino. Afai ole togafitiga o le faamai e le o faia i se taimi talafeagai, o le tulaga lamatia o faafitauli e faateleina.

E mafai ona maua le faʻamaonia o le faʻamaʻi ma le le amanaiaina o le faʻamaʻi. E tupu lenei mea i le afa o mataupu. Faatasi ai ma aʻafiaga masani o faʻamaʻi o:

  • afaina e aafia ai le peritoneum (peritonitis),
  • uila le faʻalavelave,
  • gaioiga o le namu faaleagaina,
  • vein thrombosis,
  • faamai pipisi.

Faʻamaumauga o faʻamaʻi

Faʻavae i luga o se suʻesuʻega, o taunuʻuga o suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe ma faʻavae i luga o faitioga a le tagata maʻi, o le suʻesuʻega o le cholecystopancreatitis ua faia. Auala faʻamalosi e aofia ai:

  • foliga vaaia magnetic resonance,
  • iloiloga ultrasound o le pancreas ma le vevela,
  • urine ma suʻega toto,
  • fibrogastroduodenoscopy (FGDS).

O le faʻataʻitaʻiga mulimuli e aofia ai le suʻesuʻeina o le mucous membrane o le duodenum ma mea o loʻo i totonu o le manava. Ua faʻatinoina le faʻatinoga o le FGDS e faʻaoga ai se vitiō vitiō. I le avea ai ma se isi faʻataʻitaʻiga o togafitiga, ua faatonuina ai e le fomaʻi le faʻamalologa o le leodenography. O lenei suesuega o le X-ray e fesoasoani e iloa ai le i ai ma le natura o le togafitiga i vaega:

  • pancreas
  • uila ma le vevela,
  • papilla leodenal lapoa.

Togafitiga metotia

I le iai o faitioga ma mo le tofiaina o togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa se tagata gastroenterologist. O le fomaʻi o le a taʻu atu i le maʻi e uiga i le cholecystopancreatitis, masani ma togafitiga. O togafitiga o le faamai e tatau ona atoatoa.

I tulaga ogaoga, e manaʻomia le taotoga. O togafitiga faʻapitoa o le cholecystopancreatitis e faʻatinoina e ala i le:

  • fualaau faasaina
  • taumafa ma le faʻaleleia o meaʻai,
  • togafitiga masani
  • togafitiga o le physiotherapeutic.

Fomaʻi togafitiga

O se gastroenterologist o loo faatonuina ai fualaau talafeagai e togafitia ai le maʻi. Ina ia faʻaitiitia le afaina ma le le lelei o faʻamaʻi o le maʻi, e tele vailaʻau togafitiga:

  1. Sui o le plasma toto (Polyglyukin, Reopoliglyukin, Refortan, Gemodez).
  2. O lona uiga o le faʻaititia o le eletise o le manava, mea faʻapitoa (Fosfalugel, Almagel, Vicalin, Maalox).
  3. O sauniuniga e faʻaosofia ai le motusia gastrointestinal, prokinetics (Motilium, Perinorm, Cerucal, Raglan).
  4. Histamine H2 tagata faʻamaonia (Kvamatel, Roxatidine, Ranitidine, Gastrosidine).
  5. Vailaʻau e faʻamalolo ai le tiga e mafua mai i spasms, antispasmodics (Spazgan, Baralgin, No-Shpa, Buskopan).
  6. Prohibit pump inhibitors (Esomeprazole, Rabeprazole, Omeprazole, Lansoprazole).
  7. Painkillers, analgesics (Analgin, Ketanov, Nimesil).
  8. O fualaau faʻamaʻi, faʻamalosaga (Gastrocepin, Platifillin, Atropine, Scopolamine).
  9. Enzymatic agents ma inhibitors (Festal, Kontrikal, Gordoks, Trasilol).

Faʻafaigofie meaai ma mea taumafa

O le togafitiga atoatoa o le cholecystopancreatitis e aofia ai se iloiloga atoatoa o mea taumafa. E taua tele mo le tagata maʻi ona mulimuli i se taumafa malosi e pei ona faatonuina e se fomaʻi. A aunoa ma se iloiloga atoa o le lisi, e le mafai ona togafitia se maʻi o le gastric tract. Pe a 'ai meaʻai leaga, o le a toe foʻi le maʻi. Fautuaga mo le fetuunaiga o le pulega o le ava:

  • inu tele ma le tele (pe tusa ma le 2 lita o le vai), ae o sina taimi,
  • inu vai mafanafana ma lemoni,
  • aoga o vao vao mai le chamomile, laumei, calendula.

O le faʻaaogaina o suamalie e tatau ona tapulaa, ae maise lava le sua. Ava malosi ma kofe, o mea inu ava ua faasaina. O le tagata gasegase ua faʻaalia e mulimuli i le fautuaga i mea taumafa o le laulau o togafitiga Nu 5, o le tusitala o le Pevzner M. I. E taua le matauina o se taumafa malosi mo le 3 masina, ae o se taimi umi foi e manaʻomia. Faatasi ai ma mea faasaina o:

  • fualaau faisua (aemaise tamato ma kukama),
  • gaʻo, kukaina, meaʻai vevela ma falai,
  • ulaula meaʻai
  • greens
  • sukalati
  • meaʻai, pusa ma keke,
  • falaoa enaena, meaʻai,
  • meaai suamalie
  • meaai e mafai ona kuka
  • meaai ma mea taumafa paleni,
  • 'oa suamalie na faia mai fualaau faisua, iʻa ma aano o manufasi,
  • saisi.

O se gastroenterologist o le a ia tuuina atu foi i le tagata maʻi se lisi o meaai fautuaina. O lenei lisi e aofia ai meaʻai e le faʻamalosi ai le gaʻo i le taimi o le galo. O meaai ma meaʻai fautuaina e aofia ai:

  • vavae sipuni o iʻa, lafumanu, moa,
  • toli
  • fualaau suamalie ma fualaau aina,
  • o se teuteuga o currants, rose pupuni,
  • māmā le tipi o le lauti
  • kaluka
  • nutmeg
  • falala suamalie po o le pepa suavai,
  • vailaau o le pamu palu (e aunoa ma se pulu),
  • moli malamalama.

Tomai faʻavae

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasamoa e talia lelei i le togafitiga o le cholecystopancreatitis. O togafitiga faafomai e mafai ona faaopoopoina i togafitiga faa-tagata. Ina ia saunia deco deco ma togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaaoga:

  • St. John's wort
  • vevela leaga
  • penisini
  • lanu lanu
  • violē
  • yarrow
  • immortelle
  • Basil
  • ginseng.

O se faʻaputuga faapitoa o le aloe, e taʻua o ona laupepa laʻau, faʻaitiitia ai uiga o le cholecystopancreatitis. Fua mo le faia o le aloe infusion:

  1. Fufuluina papatusi, tapena lelei.
  2. Tuu i totonu o se koneteina tioata.
  3. Sasaa le vai malulu i totonu o se koneteina tioata.
  4. Faʻamalosi mo le 6 itula.
  5. Faʻamatalaga e ala i le mama susu.

O le fualaau oona e faʻaaogaina i le 1 tbsp. l 3 taimi i le aso. E taua le matauina o le taimi o le taliaina - 40 minute ao lei faia se taumafataga. E le tatau ona faʻaaoga uma togafitiga faʻaleaganuʻu e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi. Isi fua o togafitiga faʻaleaganuʻu:

  1. E mafai ona e saunia se oloa o le pepa moli, St. John's wort ma wormwood. E tatau ona e ave le 1 tsp. vaega uma, sasaa 0.5 lita. vai inu. Ia faʻamalosia le fofo mo le 20 minute, ave 250 ml. 2 taimi i le aso i luga o se manava gaogao.
  2. Liligi le wormwood ma le yarrow mo le 1 tsp, sasaa se ipu vai inu ma tuu mo le 30 minute. Taʻu ma inu ½ cup e oʻo i le 4 taimi i le aso.
  3. Ave le 1 tsp. taisies, violets, moli, fugalaau linden. E tatau ona faʻafefiloi mea uma, sasaaina le 0.5 lita o vai inu. Faʻaosooso 30 minute ma ave 250 ml. 3 taimi i le aso ao le i taumafa.

Faiga faʻaletolosi

O faʻatulagaga faʻapitoa e faʻamatalaina mo le cholecystopancreatitis masani. O le lelei o togafitiga o le physiotherapy o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o la latou fesoasoani e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mumū.

A maeʻa ona aveese faʻamaʻi tiga o se maʻi gasegase gastric, e mafai ona faʻamaonia le faʻamalolo o le palapala. E i ai so latou aoga aoga i le togafitiga o le cholecystopancreatitis, ao latou faamalosia le puipuia o puipuiga mai le tino, maua ai le malosi o le mafaufau ma le tetee-inflammatory. Faʻatasi ai ma togafitiga o le physiotherapeutic mo le faʻamaʻi:

  • UHF togafitiga
  • faʻatulagaga o le ultrasound
  • electrophoresis.

Cholecystopancreatitis

Faamatalaga faʻamatalaga e uiga i le cholecystopancreatitis. O lenei tusiga e le o se taʻiala mo le faʻamalositino.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. Cholecystitis o se mumū o le gallbladder. O togafitiga inflammatory i totoga uma e lua, o le pancreas ma le gall juga, e tau atu i le atinaʻe o cholecystopancreatitis (o lona igoa o pancreocholycystitis), o le masani masani o le gastrointestinal tract. O le ata o le falemaʻi e faʻaalia i ni faʻalavelave matuia i le gaioiga o le faʻaogaina o le tino, ma mea lamatia o le tele o faʻafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka, faʻalavelaveina o le pulelele, gaʻo vevesi, faʻalavelave matuia i le system endocrine.

Faatasi ai ma le cholecystopancreatitis, o le faagasologa o gaioiga vavae ma gaʻo gaʻo e faigata tele, ma o le gaosiga o enzymes digestive o le tootoo laiti ma le felauaiga o talo. Ole taimi ole cholecystopancreatitis i ni nai tausaga e faʻaalia ai le le atoatoa o le vai inu ma le enzymes, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o nisi faʻamaʻi ma faailoga nei:

  • ie mama e mama
  • se faaitiitia o le gaosiga lipase pancreatic,
  • steatorrhea, faʻatasi ai ma lenei maʻi, gaʻo e leʻi faʻaaogaina o loʻo iai i fecesi,
  • foafoa - o fiva muscle e leʻi faʻaaogaina o loʻo i ai i feces.

O le atinaʻeina o le cholecystopancreatitis e mafua mai i le tapunia o le natura ma le physiological i le va o le pancreas ma le gallbladder, sili atu, i le va o le talo ma le pito sili o le pancreatic o le pancreas. I lalo o ia tulaga, o togafitiga e aafia ai se okeni e salalau atu i lea taimi i lea taimi. E le gata i lea, i le tulaga o le cholecystopancreatitis, o le togafiti o le inflammatory e aʻafia ai foi le ate, e mafua ai ona suia suiga o le tino.

Faʻamatalaga o le maʻi

E mafai ona faʻamaonia saʻo le cholecystopancreatitis naʻo luga o se suʻesuʻega suʻesuʻega o le tagata maʻi, ma mafaufau i ana faitioga ma suʻesuʻega. Afai ei ai se faigata i le faia o se siama, e mafai e le gastroenterologist ona faʻaaogaina ni metotia faʻamaonia saʻo, e aofia ai:

  • MRI ma le CT suega,
  • FGDS, poʻo se faʻamaʻi faʻaleagaina i le biopsy,
  • suʻesuʻega faʻasolosolo faʻasalaga e faʻaaoga ai se suʻega toto,
  • Faatulagaga
  • fuafuaga o se enzyme proteolytic e ala i suʻesuʻega o meaola o feces.

O le faʻatauga o vailaau faʻasaina e faia pe a uma ona faia se faʻamaonia saʻo, lea e vavaeeseina ai le falemaʻi e le atoatoa le tino mai le cholecystopancreatitis.

Vaega o togafitiga o le maʻi

Togafitiga mo le cholecystopancreatitis gasegase e faʻamoemoe i le faʻasaʻoina o le spasm o le sphincter o Oddi, o le pule masani o bile ma le pacreatic conduit masani.

O faʻafitauli o le 0.1% atropine ma le metacin i se aofaiga o le 1 ml o loʻo faʻaaogaina i totonu o le tino. O le taʻaloga e aofia ai le leai-shpu, diphenhydramine, uʻu, aminophylline, magnesia ma le acid ascorbic e faʻamalolo ai le inflammatory, faʻamaʻi pipisi. I mataupu ogaoga, o loʻo poloka le poloka i le novocaine.

O togafitiga faafomai e aofia ai:

  • vailaʻau
  • puipuiga o le puipuigaase
  • togafitiga o le antifungal
  • vailaʻau.

Talu ai o tagata maʻi ua faʻamaonia le fiaai, polyglucin, kulukose o loʻo faʻaaogaina i le vavalalata, ma ua tuʻuina mai i fafo totonu sorbents. O nisi taimi e manaʻomia ai manaʻoga o mea o loʻo i totonu o le manava.

O le cholecystopancreatitis taimi e togafitia i taimi o faʻalavelave, ae faʻafeagai ma le talaaga o le faʻamagaloga, e tatau ona faʻaaogaina atoa meaʻai gaʻo, aano o manu, mea manogi ma taimi.

O se suesuega auiliili e mafai ai ona iloa le togafitiga: o se suesuega lautele o le toto, iloa le maualuga o le bilirubin, protein, ma le transaminase. Faʻatasi ai ma le faʻaʻumiʻumi o le afaina, o le lipid metabolism e suʻesuʻeina, talu ai o le aʻafia o le gaʻo o le gaʻo e aʻafia ai le tulaga o sela i totonu o le tino atoa.

O se gastroenterologist na te tauaveina se siama, ma o suega e avea ma faavae mo togafitiga faafomaʻi. O le faʻaaliga e faʻaalia ai le setete o le talo ma le ate. O nisi taimi ole suʻega ma togafitiga o le manava ma le duodenum e manaʻomia ina ia faʻaaogaina ai a latou aʻafiaga i autafa lata ane.

O nisi tagata e mafai ona faia e aunoa ma se taumafa malosi ma le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme pe afai o le osofaʻiga e mafua mai i le tele o le faʻaaogaina o se oloa faʻasaina - gaʻo kulimi suamalie, ava malosi, nuts ma le sukalati tele. I tamaiti, o le faʻaleagaina e faʻaalia i le maualuga o le acetone ma le vomiting.

I le faaopoopo atu i le Pancreatin, Mezim ma le mea e faʻaogaina ai le mumū ma le mamafa i totonu o le ala, e faʻaaogaina ai le faʻaleleia togafitiga. Methyluracil togafitiga e fesoasoani i le totoina o le tino, faʻamaʻi.

Faʻatau auala

E mafai ona faʻamaloloina atoatoa le cholecystopancreatitis faʻatasi ma togafitiga faʻa-tagata pe afai e te filifilia vailaʻau e aʻafia ai siama, o se faʻalavelave e faʻalavelaveina ai le gastrointestinal tract. E leai se aogā e faʻaaogaina ai fualaau aina ma mea taua.

Faʻaleleia o le motilu, faʻasaʻoina o le mumū ma le taofia o le gaioiga o meaola laiti o le a fesoasoani i sui lautele-gaioiga galue i teuteuga.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave le chaamomile, St. John's wort ma pepa mimiti, 1 sipuniti taitasi, sasaa ni ipu tioata se lua, ma tumau mo le afa itula. Inu se ipu malamalama ao le i taumafa.

O le togafitiga o cholecystopancreatitis o loʻo faaopoopoina i le vitamini C i le tulaga o supplements poʻo le kapisi kopi fou. O le tele o pepa suamalie, e le lelei le taliaina o citruses ma le mumū o le gallbladder ma le pancreas.

Faailogaina Taiala Fesoasoani

O le cholecystopancreatitis ma le vomiting e tatau ona togafitiga i totonu o le falemaʻi e aloese ai mai le alu aʻei luga, le mautonu o le hypovolemic, inupia. O le le mautonu e maua mai i le fale.

Faʻaaogā le manava faʻamalosi toto: taʻoto i luga o lou tua, puʻe pito i luma ma ou tamatamailima. I luga o musumusuga, tatala le vaega pito i lalo o le pusa, i luga o le faʻamafanaina - aua neʻi faʻasolo ifo i lalo le iʻu, ma faʻasaga le diaphragm ma ligaments o totoga lata ane. Toe fai 2-3 taimi.

Faʻafiafia maso masofo: faʻapipiʻi lemu ile vaega i lalo o le taumatau ole taumatau, sosoo ai ma le taumatau vavalalata i le ogatotonu ma le faasologa o le xiphoid. Tuu ou tamatamai lima i le itu tauagavale i se tulaga tutusa, ona i ai lea i le ogatotonu o le laina i le va o le pute ma le taumatau saʻo.

Osteopathy e galue ma le mumū o le paʻu ma le gall mladesia i le motauli vaivai o sphincters ma le manava. Faʻafomaʻi e fomaʻi le leai o se tulaga i le va o vaega faʻapitoa ma le faʻaalofalofa o le tino popolega.

Taofiaga

O nisi taimi o le tagofia o vailaʻau i togafitiga e maua ai se toomaga le tumau O togafitiga faafomaʻi e faʻalagolago i taumafa mama, lea e faʻagata ai mea uma e faaosofia ai le gaosia o enzymes. Soo se vailaau e uiga i le faamamaina o faailoga e aunoa ma le foia o le faafitauli. O le mea lea, e le tatau ona e solia le taumafataga i le cholecystopancreatitis, faʻaaogaina o kulimi kulimi, aniani, sua suamalie, ona ave lea o Pankeatin poo Omeprazole e teteʻe atu i le le mautonu.

E pei o le cholecystitis, mea taumafa i le taimi o le vevela e aʻafia ai iʻa vevela po o le gaʻo, aano o manu, fualaau faisua i soupisi ma masini vavalaʻau, masini o le semi-liquid.

I totonu o le falemaʻi, o se taumafa Nu.5 o loʻo faʻatulagaina, lea e faʻatino i falemai falemai. Pipiʻu i ai mo le isi lua vaiaso talu ona maeʻa.

E mafai ona 'ai pepa suamalie, kisi falaoa, falaoa paʻepaʻe? E faʻalagolago lava i le tulaga oi ai nei o okeni. Pe a toe faʻafoʻisia le faʻamalosi, e faʻapena faʻalauiloaina oloa o le stool, faʻalautele le meaʻai.

Mo le puipuia i aso taitasi o le cholecystopancreatitis, o le gaioiga faaletino i le ituaiga o savali e manaʻomia. O le gaioiga o totoga e faalagolago i le vavaela, lea e faia ai suiga o suiga i se laasaga.

Tuua Lau Faamatalaga