E i ai faʻalavelave hypoechoic e ono lamatia?

Faʻavae i le lotoifale o loʻo i totonu o se totoga faapitoa, e le pei o le hychokiko, o le taunuuga o le maualalo o le tino o le tino - pe a faʻatusatusa atu i le maualuga o le faʻaogaina o meaola o le okeni maloloina. O lona uiga, o lenei vaega e atagia mai ai le faailo o le ultrasonic o loʻo faʻatonuina (i le telefoni o 2-5, 5-10 poʻo le 10-15 MHz). Ma o le faamaoniga lenei o lenei tulaga - mai le vaaiga o lona fausaga - pe o iai se vai pe o iai foi se avanoa.

O le Hypoechoic i luga o le lau e faʻaalia i le foliga o le lanu uliuli, uliuli ma e toetoe lava o le uliuli (ma vaʻaia o le hyperechoic e mama, masani ona sinasina). Ina ia soloia le ata ultrasound, o loo i ai se fuataga o vaega e ono o le gray Gracale Sense Imaging, lea e maua ai pika taitasi o le ata na maua i luga o le siakiina o hypoechoic - e faalagolago i le malosi o le ultrasound signal e toe foi mai i le masini - o se ata lafoia o le lauulu.

E faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi o le suʻega o vailaau faʻataʻitaʻi (tagata suʻesuʻe), o taunuuga o suʻega a ultrasound e fomaʻi o se faʻamatalaga faapitoa (endocrinologist, gastroenterologist, urologist, nephrologist, fomai oncologist, ma isi), ua faʻatusatusaina i vaega o suʻesuʻega na tuʻuina mai e tagata gasegase ma iuga o isi suʻesuʻega.

I le tele o tulaga, e manaʻomia le fesuiaiga o le eseesega, lea, e faaopoopo atu i le ultrasound, isi metotia faʻapitoa mo le faʻataʻitaʻiina o togafitiga (angiography, Doppler lanu, CT, MRI, ma isi mea), ma suʻesuʻeina suʻesuʻega o meaola o le biopsy.

Faʻailoga o le pancreas e ala mai i le ultrasound (lauga i luga o le Faʻamatalaga) - Faʻamatalaga

Kiliki ata e faʻalautele.

O fua ninii faigofie laiti e maua o ni mea e maua i se mea e maua mai i se meaʻai maloloina. I le pancreatitis e masani ai, e masani lava ona maua mai i nai maʻa laiti. Afai e te masalomia se uila, ia e faʻalogo i le faʻateleina o le itu o le puipui mamao ma le aʻafiaga o le faʻalauteleina o le faailo i totonu o le tino i tua. O taulaiti faigofie e vavae ese mai le parenchyma ma se paʻu lamolemole mumu. I totonu e le tatau ona i ai ni vaega poo ni faaletonu i totonu o le puipui, o mea o loʻo i totonu o le uila e faʻaaogaina. O nai taugofie faigofie e masani lava ona leaga. Ae, afai o le uila e le o se "faigofie," e manaʻomia nisi suesuega.

Ata Faʻataʻotoga faʻapitoa i luga o le ultrasound. A, B - Tasi fua faigofie i le vaega o le tino (A) ma le ua (B) o le pancreas ma se moli lamolemole mumu ma mea anotusi. B - Faailoga masani o le pancreatitis e masani ai: o le vaega autu o le pancreatic o loʻo faʻasolosolo i le talaaga o le parenchyma atrophy, o le itu o le gland e le mavaʻa ma faʻamalo, faʻamalamalamaga i le parenchyma ma le tau laiti.

E taua. E masani ona i ai ni nai maʻa ninii, ae aua neʻi galo e uiga i tumutumu cystic. O le kanesa o le faʻamaʻi sili lea ona matautia.

E lua ituaiga o tumutumu o gasegase o le pancreas: faʻapitoa o le microcystic ma le faʻaleagaina o le macrocystic adenoma. O le microcystic adenoma e aofia ai le tele o kesi laiti ma i luga o le ultrasound e foliga mai o se mea faʻapitoa. Malosiaga macrocystic, e pei o se tulafono, e aofia ai le itiiti ifo ma le lima fatuga tetele e sili atu i le 20 mm. O nisi taimi i totonu o ia tau, e mafai ona vaaia faʻapitoa ituaiga.

Ata A, B - Benign microcystic pancreatic adenoma: o le tino tele o le cystic i le ulu o le pancreas. B - Adenoma o le pancreas ma le macro- ma le microcystic vaega.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le pancreatic secretion e suʻesuʻeina ai mea o loo siomia ai le tino ma fai ai pseudocysts. E mafai ona pasi i totonu o le pusa ma le mediastinum 'eseʻese mai le puʻu o le manava. E masani lava ona maua i le gasegase o le gasegase pe a maeʻa le pancreatitis (vaai i lalo).

O se taunuuga o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le papa pancreatic duct e le mafai ona vaʻaia i le nofoaga o le faʻalavelave, o le faatumauina o mea e le mafai ona faia.

Ava pancreatitis i le ultrasound

O le gasegase o le pancreatitis o se faʻalavelave ogaoga o le gallstone faamaʻi poʻo se taunuuga o aʻafiaga e pei o le ava malosi.

E le mafai ona vaaia le palacreatitis vaivai i luga o le ultrasound (CT o se metotia sili atu ona maaleale). O le tele o le pancreatitis e faigofie ona iloa e le ultrasound. Pe a tulaʻi mai se mea e ese mai le manino ma le eseesega o le pancreas e tetee atu i tui vavalalata, o le a mafai e le tasi ona gafatia le fulafula o le parenchyma ma mea o loʻo siosiomia ai le tino. Afai o se vaega lamolemole o le ola mama e mafai ona vaaia i tafatafa o le pancreas, i le manava, i faitotoʻa o le ate ma faʻala, o le pancreatitis e mafai ona faʻamaonia ma le mautinoa.

Ata Aano pancreatitis i luga o le ultrasound: A - Fuga o le pancreatic parenchyma (p), o le itu o le gland e matua ese lava le manino, o sina faaputuga vai i luga o le tuaoi (ufanafana). B, C - Faʻaputuina o le vai i le itu o le tino o le pancreas, o se mea faʻafefeteina o le suavai i luga o le vavalaʻau (ufanafana), o le parenchyma e eseese lava, o le mea o loʻo siomia ai o le hyperechoic - edema ma le mumū, o le auala masani (C) ua faʻateleina. I lenei tulaga, o le gallstone faamaʻi e tatau ona le aofia ai.

E toetoe lava o maʻi uma o le pancreatic o le hypoechoic pe a faʻatusatusa atu i le pancreas masani. E le mafai ona faʻamalamalamaina le mea e tasi e le mafai ona iloa ai le focreatit pancreatitis ma le tumutumu pancreatic. Tumo ma pancreatitis e mafai ona tuʻufaʻatasia.

Ata Aano pancreatitis i luga o le ultrasound: O le pancreas e ese le eseesega i le talaaga o le hyperechoic o loʻo siomia ai le tino, o se paʻu vevela i luga o le itu (A), o le mea e faʻapitoa i le siʻusiʻu (B), ma le vai i totonu o le faitotoa (C). E mafai ona faaseseina le siʻu o Hypoechoic mo se fulu.

I tulaga ogaoga o le pancreatitis, o le vai o le pancreatic e suʻesuʻeina ai mea o loʻo siomia ai, o loʻo faia ai ni pseudocysts. O na taula e mafai ona tasi pe tele. E mafai ona latou faʻateleina le tele ma le afaina.

I luga o le ultrasound, o le pseudocysts ua faʻamatalaina o faʻaaogaina o le hypoechoic oval pe faʻavasegaina ma taʻiala manino. I le amataga o le faʻaleleia o le cyst, o se faʻapipiʻi vai-vai ma o loʻo i ai se mea faʻapitoa faʻatasi ma mafaufauga i totonu ma feeseeseaiga. Mulimuli ane, ona o gaioiga autolytic ma le taofia o le taofia o mea mai le toto ma le tulei, o faailoga manino o mea e maua ai le vai ma se capsule sese e oo lava i puipui puipui. E masani lava o loʻo i ai se faʻamaʻi o le pseudocyst, ona mafai loa lea ona faʻamoemoeina i le lotolotoi o faʻamalositino o le lotoifale po o fasi vevela mataga. Afai e iloa se afa, e taua le suʻeina o le fesoʻotaʻiga o le uila ma le pule, aua e taua tele mo le fuafuaina o togafitiga togafitiga. A oʻo i le 10 cm le pseudocyst, e tulaʻi mai faafitauli i le fuafuaina o lona faʻapogai.

Ata A - O se pseudocyst tele i le va o le ulu o le pancreas ma le ate i le maeʻa ai o le pancreatitis. B, C - Faʻaleagaina o le palacreatitis o le longitudinal (B) ma le felaʻuaiga (C): o le gasegase tele, le faʻafefeteina o gaʻo lata ane i le itu o le siʻusiʻu, faʻaputuina o le vai i le gland.

Faʻailoga pancreatitis i le ultrasound

O le pancreatite o aso nei e mafai ona i ai faʻaaliga eseese, mai se taʻaloga masani e matua ogaoga le atrophy ma le faʻatulagaina o le parenchyma. O le pancreas e sili atu ona vevela, o le pancreatic duct, o nisi taimi e foliga mai ua faʻalauteleina le lautele, o le itu o le gland e masani ona le mavaʻa ma vaitusi. O keke faigofie e taatele, ma e mafai ona tele naua. E masani lava, o maʻa e fausia i le papa pancreatic conduct.

Pancreatic calcifications i le ultrasound scan

E taua. Afai o loʻo i ai se faʻaaogaina o le pacreatic duct, e tatau ona e suʻeina maa i le pancreatic duct ma i le pule masani masani.

O faʻataʻitaʻiga i totonu o le pancreas e mafai ona maua ai se ata malie, ae afai latou te laʻititi, e foliga mai o se isi mea matagofie e aunoa ma se ata faʻafiafia. I totonu o le pancreatitis, o tufatufa faʻasalalauga e faʻasalalauina i le taimi atoa o le pancreas. O maa i totonu o le au o loʻo i tafatafa o le au. O maʻa tetele i le distal choledoch e mafai ona faʻaseseina mo faʻamatalaga i le pancreas. O faʻamatalaga faʻapitoa e manino lava i luga o le CT, ma mo maa e le masani ai, e sili ona lelei le MRI poʻo le ultrasound.

Ata A - I le laina lautele, o se tamai maa. B - I le faʻasolosolo o le papacreatic duct, o se laina o ni maʻa ma faʻapipiʻi i tua. B - O le tagata gasegase o le pancreatitis e masani ona i ai ni maa tetele i le laina lautele. Manatua le malosi o le ufiufi i tua.
Ata A, B - Faʻamatalaga i le pancreatic parenchyma i tagata gasegase e maua i le pancreatitis. O nisi faʻamatalaga e i ai se ata lafoia. B - O se tamaititi e 5-tausaga le matua o le gasegase o le pancreatitis: faʻamalamalamaga (tamaʻi uʻamea) ma le faʻaolaina o le papacreatic duct (arrow tetele). C - faʻafefiloi o vevela maualuga ma vela.

Faʻateleina le pule pancreatic i le ultrasound

O le maualuga o le tino o le pancreatic conduct e itiiti ifo i le 3 mm. E sili atu ona faʻaalia foliga o le au e ala i le suʻeina i luga i le ogatotonu pito tolu o le pancreas. Ina ia mautinoa ua e mauaina le pipili, e tatau ona e vaʻavaʻai i meaʻai o le pancreatic i ona itu uma e lua. O le vevela vevela i tua po o le puipui o le manava i luma e mafai ona faamatalaina faʻamalamalamaina o se mea faʻapitoa.

O puipui o le pacreatic conduct e tatau ona lamolemole ma manino le lumen. Pe a faʻasolosolo le pule, o le a leai se mea e puipui ai le puipui, e le gata o le a le gata i le ulu o le pancreas, ae o le vaega atoa o le biliary.

O mafuaʻaga autu mo le faʻalauteleina o le gaʻo o le pancreatic: o le tumutumu i le ulu o le pancreas poʻo le ampulla o le totoa o le Vater (faʻatasi ma le jaundice ma le faʻaolaina o le biliary tract), maʻa o le pelelele masani poʻo le pancreatic duct, o le pancreatitis masani, o le faʻasologa mulimuli.

Ata O se tamaloa e maua i le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka e faʻamalieina le paʻu o le mamafa ma le tiga o le manava mo le tele o masina. I luga o le ultrasound, o le taatele masani o le pancreas ma se puipui le mafaamatalaina. I luga o se isi suʻesuʻega, o loʻo faʻaalia manino i totonu o le taotoga se ata i tua (B).
Ata O le gasegase i le tino pancreatitis: i le maualuga o le siʻu, ua faia ai se pseudocyst tele (silasila i luga), o le faalautelega o le pancreatic conduct e tatalaina i le pseudocyst.

Pumreatic tumo i le ultrasound

I le tele (50-80%) mataupu, o le tino e afaina ai le ulu o le pancreas. O sulu o le ulu e punitia ai le pule masani. I le kanesa, o le paʻu o le pancreas e vevela, e faʻaalia e se faʻalauteleina o le lotoifale poʻo le fulafula o le gland, o nisi taimi e lolofi i le filo latalata ane i le gagana gagana poo le pseudopodia.

I le tele o tulaga, o le tumutumu o le pancreatic o se tino o le hypoechoic, e toetoe lava a le o ni mea i totonu. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni paʻu o loʻo i ai faʻasalaga faʻasalalau faʻasalalau faʻasalalau ma faʻatasi ai ma faailo o le uila malosi i le ogatotonu pe a latou le i ai i le itu i tua. E ui i le mea moni e faapea o le tuaoi i le va o le paʻu ma le vaega o le palanyma o le gland e matagofie, e mafai ona tosina mai i taimi uma ona o le eseesega i le faʻaogaina o le tino masani ma le taulaʻi o le tino.

E ui lava o le tulaga o le hypoechoic o le paʻu, ae maise lava i le leai o ni vaega laiti o le tele o le tele o mea i totonu, e foliga tutusa ma tumutumu, o le leai o se aafiaga o le faaleleia o le vaalele e aveesea ai le natura o le suavai. Mo tumutumu, i se faaopoopoga, e sili atu le manino ma manino le tuaoi o uiga lelei ia.

Ata O le kapuni o le ulu o le pancreatic (arrow): o le pule masani o le talo (A) ma le pancreatic duct (B) ua faʻasolosolo, o se tumo hypoechoic o loʻo siosiomia le vein mesenteric maualuga (B).

Faʻasolosolo i luga o le ulu o le pancreas, e masani lava ona faʻapipiʻiina le taʻalo masani ma le pancreatic conduit, e ese mai i le pancreatitis, o ona puipui e oʻo lava ina le faʻamaeʻaina.

E taua. O le faʻaaliga faʻapitoa o le autū o le pancreatic i totonu o le vailaʻau o hypoechoic o le faʻamaoniga lea o le edema i le lotoifale ma faasaga i le tumo.

O nisi taimi o le kanesa o le pancreatic o loʻo faʻaalia ai faailoga masani o le pancreatitis o loʻo masani ai, faʻapea foʻi ma le pseudocysts e faʻasaga i le nofoaga o le faʻalavelave tumo. O se taunuuga o le faalavelaveina. O gasegase faʻamaʻi, faʻasolosolo celiac, ola faʻafuaseʻi ma lipoliponeal o loʻo molimau e lagolagoina le kanesa.

Ata O le kapiti o le ulu e le mafuatiaina ona o le volumetric hypoechoic formation, o le parenchyma tino e matua manifinifi (atrophy), o le pancreatic (A) ma le taatele o le pele o le a faateleina, ma se pona lapopoʻa lapopoʻa (C) i le faitotoa o le ate.
Ata O le pona pipili (arrow) latalata i le pancreas e mafai ona sese ona o le ulu o le ulu. Faʻasalalauina o manua o le lymph o se sitaili lapotopoto, hypoechoic ma e aunoa ma se taulaʻi tutotonu, lea e faʻaalia ai lo latou gaogao.
Ata O se neuroendocrin tumutumu (uʻamea) o le pancreas ma le faʻatusatusaga ma le metastases i le ate (B).

Vaʻaia oe lava ia, O lau suʻesuʻega!

Eseesega o mea e fai i le hychochoic i le pancreas ma lo latou taua

29.06.2017

E masani lava, i le faʻamatalaga faaiu o se suʻesuʻega ultrasound o le pancreas, e tele tagata gasegase e mafai ona faitau e iai le mea o loʻo i ai i le popochosi. O le i ai o sea ituaiga faʻamaoniga e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o se maʻi le faʻaleagaina i le okeni o loʻo suʻesuʻeina. I lenei iloiloga, tatou te mafaufau atili i auiliiliga: o le a le mea o loʻo i ai i luga o le vaeluaga, ma o a ituaiga o mea o iai.

O le a le tulaga o le hypoechoic

O le Hypoechoic o le faʻavaeina o se faʻavae e maua i soo se totoga ma maua ai le faʻalogo i lalo o se tulaga masani. O lea ituaiga nofoaga e foliga mai e foliga mai o le uila o le uila. E sili atu le pogisa o le matafaga nai lo isi vaega.

O aʻoaʻoga faʻatasi ai ma le faʻaleagaina e aofia ai le vai poʻo le paʻu. I luga o le mataʻituina, o le vaega o loʻo faʻaalia e pei o lanu uliuli po o le uliuli. Faatasi ai ma le faʻaaloalo, o itu e mama ma e matua paʻepaʻe.

Ina ia vavao le ata, o le fua faapitoa e ono vaega o le paolo paʻepaʻe e faʻaaogaina. O se suʻesuʻega e faia e fomaʻi e iai se vaʻaiga vavalalata. E masani lava o faʻaoga o le hypoechoic o ni kiona. I lenei tulaga, o le tagata gasegase o loʻo faʻafesoʻotaʻiina mo se biopsy.

E mafai ona e faʻasalaina le ata e faʻaaoga ai se numera faapitoa

O mafuaʻaga autu o le hypoechogenicity

O le faʻatulagaga e mafai ona i ai ni faʻafanua. O faʻatulagaga foi e eseese mafuaaga autu o le atinae ma faailoga.

O mafuaaga autu o le hypoechogenicity e faalagolago i le localization o le faatulagaina ua lisiina i le laulau i lalo.

Foʻu ma le gall vladderO mafuaaga o le faʻaleagaina e tatau ona aofia ai:
• Polyps,
• lymphomas,
• angiosarcomas.
Urinary vessderO mea nei e mafua ai le faatoilaloina ua iloga:
• Myoma,
• faʻagasologa o le faʻaogaina o le siamaina o masini.
Poma ma le pelvisFaatasi ai ma mafuaʻaga autu e mafua ai le sailia o le hypoechogenicity ma le ultrasound, o loʻo iai:
• faʻamaʻi
• hematomasoma,
• fualaʻau,
• faʻasolosolo o le faʻaogaina o le tino,
• le salalau solo o mea faʻafefete,
• Carcinoma o le kesi:
• Kanesa testicular i tane.
Subclavian areaO le solitulafono o se taunuuga o:
• le mama o neoplasms,
• tau,
• laumusic thymomas.

Mo nei mea uma, o le a suʻesuʻeina e le suʻesuʻega ultrasound se neoplasm ma se faʻaititia o le maualuga o le faʻalogo. E le o taimi uma e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa i le solia o nei tulafono.

E mafai ona maua ni faʻatulagaga tutusa i totoga eseese.

Nofoaga aʻoaʻoga

O le falemaʻi ma le suʻesuʻega autu e faʻalagolago i le faʻatinoina o le aʻoga ma se faʻamaulalo maualalo.Faʻafitauli aʻafia e mafai ona aʻafia ai:

  • vevela
  • tasi
  • mammary gland
  • toso
  • ovaries
  • gaʻo
  • pancreas
  • ate.

O le hypoechogenicity e le o se faʻamaoniga, ae naʻo le taunuuga o se suʻega. O le mafuaʻaga lena i se 'upega tafaʻilagi e maualalo, e le tatau ona e popole muamua i le taimi.

Afai o le togafitiga o aʻafiaga e aʻafia ai le toto, o lona uiga o le i ai o cysts ma nodules e mafai ona masalomia. O le maʻi ua maua i le 5 mai le 100 tagata maʻi. O le suiga o le uterine structure e faʻaalia ai se gaioiga o le inflammatory, fibroid, poʻo le faʻaipoipo. E masani lava o se faʻamaoniga o loʻo faʻaalia ai se neoplasm o se natura leaga pe leaga.

O le hypoechoogenicity i le mammary glands e mafai ona taʻu mai ai faʻafitauli eseese

O le tele o taimi, o le vaʻaia o le tino e matauina i totonu tonu o mammary. Faailoga e faailoa ai:

  • kanesa
  • adenosis
  • o le i ai o faiga faʻafomaʻi.

I totonu o fatugaʻo, o le lauʻeleʻele maualalo e faʻaalia ai le kanesa poʻo le faʻaogaina o le cystic. Faatasi ai ma se maʻi tigaina, ua soloia tuaoi o le ola mama, ma o le fausaga e le mafaamatalaina. E le gata i lea, e mafai ona fautuaina se meaola i le tagata gasegase.

Suiga i le pancreas atonu e mafua ona o:

E mafai ona faʻaalia e se tasi le tino i soo se tagata lava ia. O nisi o mafuaʻaga e mafua ai togafitiga faafomaʻi poʻo se taotoga vave. O le le amanaiaina o le taimi atofaina o fomaʻi e matua faasaina. Muamua lava, e taua le vavaeeseina o le iai o se kanesa.

O faʻatulagaga faapena e mafai ona taʻu mai ai le kanesa ma e matauina i totoga eseese.

I nisi o tulaga, o le faʻasolosolo e le mafua ai soʻo se faʻafitauli ma e le faʻaosofia le foliga mai o ni aʻafiaga leaga. O le faʻaititia o le maualuga o le a maua i se faalavelave.

Ata faʻaleleia

O le ata o le falemaʻi e eseese e faʻalagolago i le mafuaʻaga autu ma le faʻasalalauga o le vavalalata. O faʻataʻitaʻiga matautia e aofia ai:

  • faigata faʻafefe ma 'ai meaai,
  • faʻafitauli o le manava o le tino,
  • lump in throat
  • lagona tiga ma le le mautonu i le latalata ane i le nofoaga o le ola mama,
  • umi ma le umi o le leo
  • leai se faʻaitiʻitia po o le faateleina i le mamafa o le tino,
  • faiga le talafeagai o le faiga o meaʻai,
  • o le le mautonu ma lagona o le vaivai,
  • oso faafuasei o lagona,
  • suiga i le vevela o le tino
  • lauulu ua paʻu,
  • vaivai o le fao fagu.

O tagata maʻi e masani ona faitio i le moe ma le vaivai.

O uiga uma e taatele. O le tagata gasegase e mafai ona i ai ni faʻaʻailoga, pe uma i le taimi e tasi. E faʻalagolago lava i le mafuaʻaga na mafua ai le faʻaititia o le maualuga.

I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le soifua maloloina o le tagata ua vave faʻaitiitia. O aso uma e itiiti ifo le malosi o se tagata. O mataupu faʻalapotopotoga e avea ma suega moni. O le paʻu ua paʻu.

E iai faʻamaoniga o le soona masani o le tino. O le osofaʻiga e ono tupu ona o le leai o se mafuaaga. Maualuga maualuga o le mamafa.

Faʻataʻitaʻiga auala

Pau lava le auala e iloa ai se vaipanoa hypoechoic o le faʻaaogaina lea o faʻamatalaga faʻamaonia. I lenei tulaga, o le suʻega e faia e se masini faʻapitoa e faʻafefe ai galu eletise.

Faʻamatalaga - o le faʻatinoga e leai se afaina ma saogalemu atoatoa

I le faʻafesoʻotaʻi ma totoga o loʻo i totonu, o ata o le ultrasonic e faʻaalia ma toe foʻi mai. Faʻafetai i lenei mea, o mea uma e tutupu e faʻaalia i luga o le mata. I le lumanaʻi, o le fomaʻi na te faʻaumatia iuga.

E le afaina le faʻamalosi e tusa lava po o le a le matua o le maʻi. O le metotia e mafai ona faʻaaogaina i taimi o maitaga ma le susu. O le metotia e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa. O se tuusaunoaga o le ultrasound abdominal. I lenei tulaga, o nisi taimi e te manaʻomia e faʻatumu le vevela pe mulimuli i se meaʻai.

Aʻo leʻi oʻo i le ultrasound, e faʻaaogaina se gel acoustic i le nofoaga suʻega. O le meafaigaluega e fesoasoani i le sili atu ona lelei. E le faʻalavelave i le faʻaaliaina ma e le afaina ai se tali.

A maeʻa le faʻamalositino, e tatau ona e aveese le gel toe. E mafai ona faia lenei mea i solo mamago. O le fomaʻi o le a ia faʻailoaina faailoilo ma faʻamaonia pe teena le ono mafai ona i ai le tino o le hypoechoic.

Mai lenei vitio e mafai ona e aoao atili e uiga i vaʻaiga paʻu i le mammary gland:

Fomaʻi togafitiga

Togafitiga ua filifilia e se fomaʻi. O nisi taimi e leai se mea e manaʻomia mo togafitiga. Faʻalagolago i le siama, e mafai ona fautuaina le tagata maʻi:

  • vailaʻau togafitiga
  • physiotherapy
  • togafitiga a tagata
  • togafitiga faleopathic
  • togafitiga faʻapitoa
  • ave fualaau.

E leai se togafiti togafitiga faʻapitoa. O le vailaʻau a le tagata lava ia e matua faʻasaina, aua o le faʻasauā e mafai ona faʻaosofia ai le tele o mea faʻaosofia.

Mafuaaga faʻafitauli

O le mafuaʻaga aupito sili ona taua o le hypoechogenicity o se maʻi mama. O nisi tumutumu e le mafai ona fiafia. O le maʻi o le maʻi e faʻaleagaina pea. O le mamafa o le tino e vave faʻaitiitia, ma ua mou atu le manaʻo.

O le kanesa o se maʻi ogaoga, e aunoa ma le togafitiga e masani ona oʻo atu i le oti.

I le kanesa, o le gaioiga o le tino i lona atoaga ua faʻalavelaveina. Afai e le togafitia, e mafai e le tagata gasegase ona oʻo i le oti faʻafuaseʻi. O aso uma o le a amata i le le mafaaseseina mafatiaga.

Ina ia aloese mai faafitauli matuia, e sili atu le suʻesuʻeina o le prophylactic. E tatau ona faia le tafaoga i tausaga taʻitasi.

O le a le mea e tatau ona ou faia pe a iai sau fesili tutusa ae eseese?

Afai e te leʻi mauaina faʻamatalaga manaʻomia i totonu o tali i lenei fesili, pe afai o lau faafitauli e ese si ese mai le tasi na tuʻuina atu, taumafai e fesili i le fomaʻi se fesili faaopoopo i luga o le itulau lava e tasi pe afai oi ai o ia i le autu o le fesili autu. E mafai foi ona e faia se fesili fou, ma a mavae sina taimi o le a tali mai a matou fomaʻi. E leai se totogi. E mafai foi ona e saili mo faamatalaga talafeagai i luga o mataupu tali tutusa i luga o lenei itulau pe ala mai i le itulau sailiiliga a le saite. Matou te matua faʻafetai lava pe afai e te fautuaina i matou i au uo i luga o fesoʻotaiga vavave.

Medportal 03online.com tuʻuina atu fautuaga faafomaʻi i fesoʻotaʻiga ma fomaʻi i luga o le saite. O iinei e te maua ai tali mai tagata moni i lau matata. I le taimi nei, e maua ai e le saite le fautuaga i vaega e 48: o le tagata maʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le tamaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomaʻi, o le fomai tipitipi, o le fomai tipitipi pediatric, , fomaʻi faʻamaʻi pipisi, cardiologist, cosmetologist, fomaʻi faʻafesoʻotaʻi, fomai faapitoa o le ENT, mammologist, loia fomaʻi, fomaʻi suʻesuʻe, neurologist, neurosurgeon, nephrologist, oncologist, oncourologist, orthopedic trauma surgeon, ophthalmologist a, pediatrician, fomai tipitipi palasitino, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, pulmonologist, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, endocrinologist.

Matou te tali 96.27% o fesili..

Le manatu o le hyperecho

Mo le tele o tausaga, e le manuia le togafiti o le pancreatitis?

Sili gastroenterologist o le Rusia: "O le ae maofa i le faigofie tele ona aveese le pancreatitis.

O ia faaupuga e pei o le maualuga o le faʻaogaina o totoga o loʻo i totonu e faʻaaogaina mo na o suʻesuʻega ultrasound ma faʻaalia ai le maualuga e mafai ona atagia ai e okeni i lalo o le suʻega se gaosiga o le eletise e faʻaaoga i se masini faapitoa o le ultrasound apparatus.

O okeni taitasi ei ai ona lava masani mo lenei faailoga, lea e faalagolago i lona tulaga maualuga. I totoga o loʻo i ai se maualuga maualuga, o le maualuga o le faʻalogoga o le a sili atu le maualuga nai lo o totoga o loʻo i ai se tino e le lelei.

O le siʻitia i le maualuga o le faʻamatalaga o le pancreas o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le fivarous tissues ma le atinaʻeina o le gasegase.

I le taimi o le atinaʻeina o le hyperechogenicity i le pancreas, e mafai ona faʻaalia foliga faʻapitoa o le hychochose:

  1. Laititi sina mea e faʻaaogaina, ma o faʻamaumauga. E pei ona e iloa, o le malosi gafatia o le pancreas o le atiaeina lea o enzymes faapitoa, o se vaega itiiti e mafai ona tolopoina i vaeluaga o tamai lauulu. I le aluga o taimi, i nei vaeluaga, e amata ona teuina ni suauu calcium, lea e oʻo atu ai i le faʻatulagaina o fuataga, po o faʻamatalaga. I totonu o tagata, e masani ona taʻua i latou o tamaʻi tamaʻi laiti, lea latou te le o se mea sili ona lamatia. Afai o le faaiuga o le suʻega ultrasound e taʻu mai ai o le parenchyma e maualuga lona maualuga o le faʻalogo, ona tatou talanoa lea e uiga i le atinaʻeina o se faʻalauleʻa masani o le inflammatory, e pei o le pancreatitis.
  2. Ole mea e tupu ole gasegase e le o se faailoga maʻoti mo se togafitiga faʻapitoa, o le i ai o ni mea mamafa, i le tele o tulaga, o le fatuina o foci o le fesuiaʻiga o siama soifua maloloina ma se mea e fesoʻotai ai.

O le i ai o le faʻasolosolo o le hyperechoic e mafai ona faʻamoemoeina i le atinaʻeina o faʻafitauli faʻaleagaina nei:

  • liponate liposatous leion, lea o le faagasologa o le suia o le glandular tissue ma le gaʻo, lea e leai se faateleina i lenei totoga i le tele,
  • le atinaʻeina o le pancreatite, faʻatasi ai ma le tupu o le edema o le gland, faʻaalia i tiga matuitui i le manava, vomiting ma le atinaʻeina o le manava,
  • o le tupu mai o neoplasms e pei o le toto, faatasi ai ma le pallor o le paʻu, o le paʻu tele o le mamafa o le tino, o le tino vaivai ma le faʻaitiitia o le manava,
  • o le atinaʻeina o le pancreatic necrosis, lea e mafua mai i le oti o le fusi o le paopaymal organs i le telefoni feaveaʻi, e faʻaalia i le foliga mai o mafatiaga e le mafai ona afaina i totonu o le manava, lea e mafai ona mafua ai le atuatuvale, faʻapea foi ma le faʻalavelaveina o le faʻaaogaina o le vomit ma le manava,
  • pancreatic fibrosis, o loʻo faʻaalia i le faʻalauteleina o le soʻo faʻatasi.

O le tulai mai o le hyperechoogenicity i le totoga suʻesuʻeina e mafai foi ona le tumau i le natura, ua faaalia i mataupu nei:

  • e le o le talaaga o le atinaʻeina o se fomaʻi faʻapitoa o le maualuga o le manava o le tino, e pei ole fomaʻi, pneumonia, poʻo se tasi o faʻamaʻi pipisi,
  • pe a maeʻa suiga tetele i meaʻai,
  • ma se suiga tele i le olaga,
  • pe a taitaia se ultrasound pe a maeʻa le taumafataga o le taeao, po o le aoauli.

I ia tulaga, o le maualuga o le faʻasalaga e oʻo i luga i se tulaga faʻalelei, ae o le hyperachoogenicity faʻatasi ai ma faaletonu o le tino e maua ai le maualuga o fua o iuga.

Eseesega o mea e fai i le hydrachoic

O faʻalavelave faʻapitoa o loʻo aʻafia i totonu o le okeni o le parenchymal e mafai ona:

  • o se pseudocyst, lea o se mea e maua ai le suavai e tupu pe a uma ona soloia le lino o le pancreatic le gland, ua faamatalaina e ala i le faia o se mea e le mafaamatalaina ma le mamafa,
  • e pei ona taʻua i luga, o nei mea e mafai ona faʻamaonia, pe laiti laʻitiiti,
  • tumema metastatic
  • nisi o vaega o mea lelei poʻo le fesoʻotaiga,
  • vaega faʻamalosi o le tino.

Togafitiga metotia

Mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e faitau e le au faitau le tea Monastic. O se meafaigaluega faʻapitoa lea e aofia ai vailaʻau faʻalaʻau faʻamalosi e 9 e faʻaaogaina mo le pancreas, lea e le gata ina faʻamaopoopoina, ae faʻamalosia ai foi le gaioiga o le tasi ma le isi. O le keke monastic e le gata ina faʻaaoga uma ai faailoga o le lūlū o le gland, ae faʻaumatia ai foi le mafuaaga o lona tupu.

O le togafitiga mo le faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le pancreas e tatau ona faʻatalanoaina e se tagata tomai faapitoa i le gastroenterological qualifications profile.

I le amataina o le faʻaleleia o togafitiga sili ona mataalia, e tatau i se tagata poto faapitoa ona faʻatuina muamua le mafuaʻaga moni lea na faʻaosofia ai le faʻavaeina o le tino.

I le mea na mafua ai le faatupuina o lenei faailoga i le atinaʻeina o se ituaiga o pancreatitis, o le togafitiga togafitiga e tatau ona aofia ai le tagofia o vailaau faʻapitoa, o le faʻamalositino o le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulimi hydrochloric i totonu o le manava o le manava ma faʻalavelave ai le gaosiga o le elekene i totonu o le pusa pancreatic.

Faatasi ai ma le faateleina o lenei faailo o le suesuega o ultrasound e mafua mai i le atiina ae o lipomatous liona, ua fautuaina e tagata atamamai le usitai i se taumafataga faapitoa taumafa e le aofia ai meaai uma e aofia ai gaʻo manu.

Afai o le faʻavaeina o faʻamalamalamaga poʻo le atinaʻeina o se fibrotic leions o le okeni i lalo o le suʻesuʻega o loʻo galue e avea o se mea e leʻofaʻi, o le mea muamua e fautuaina ai e tagata tomai faapitoa le tausisia o se taumafataga masani, ma i le leai o se tulaga lelei, e fesiligia e le fomaʻi togafitiga o togafitiga faʻapitoa.

O le fausiaina o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e manaʻomia ai le faʻamaloloina o togafitiga faʻavae i le tausisia o se taumafa faapitoa.

E taua le manatuaina o le maualuga o le faʻalogologo e na o se faʻamaoniga o se suʻega ultrasound o le okeni. Ina ia faʻamaonia togafitiga togafitiga, e le lava le tele o faʻamatalaga mai tagata tomai faapitoa mai iʻuga o le ultrasound. Ina ia mafai ona faʻavae auala sili ona aoga mo le faʻamaloloina o togafitiga, e tatau ona faia ni numera o faʻataʻitaʻiga faaopoopo, e faʻavae i luga o taunuuga o le a fausia ai togafitiga o togafitiga faʻafomaʻi.

O le a le mea e fai pe'ā iai sou pancreatitis?

O le le amanaiaina poo le le talafeagai o togafitiga ole pancreatitis e mafai ona oo atu ai i taunuuga matautia:

  • maʻisuka malosi
  • ate ma le fatu fatu,
  • oncology, lea e lamatia ai le vaeluaina pe maeʻa atoa o le pancreas.

E le o le taʻua, o meaʻai malosi, o le faʻaauau pea o le faʻamalosia o enzymes ma taimi o le faʻavavevave, pe a leai se malosi e ola ai. "Ae o le galo e uiga i pancreatitis e faavavau lava," o le tala lea a le alii sili gastroenterologist o le Russian Federation.

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i aʻoaʻoga hypoechoic?

E mafua mai i le hypoechoic o le i totonu o le okeni ei ai ni laugutu e maualalo ifo le maualuga nai lo fusi e sosoo ma lenei fausaga. O lenei aʻoga e mafai ona avea ma faʻamaʻi faapitoa, ma e masani lava. O le mafuaʻaga lea e fia iloa ai e le toʻatele po o le a le tulaga o le hypoechoic, faʻapea foi ma le auala e mafai ai ona iloa.

O le faʻasologa o totoga i totonu e faʻavae i luga o le meatotino o le atagia o galu o le tele o taimi mai masini e maualuga tele

O le faʻasologa o totoga i totonu e faʻavae i luga o le fanua o le atagia o galu o le tele o taimi mai masini e maualuga tele. Ae ui i lea, o masini e maua ai se vai i totonu o loʻo i ai lenei meatotino i se tulaga maualalo. E tuʻuina atu e le masini vibrations i se totoga patino, lea e toe foʻi mai pe a atagia mai i le masini. O le masini e liua faamatalaga maua i se ata o loʻo faʻaalia. A maeʻa lena mea, e suʻesuʻeina e le tagata suʻesuʻe suʻesuʻe mea na maua. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau o le iloiloga e masani lava ona tuʻufaʻatasia, aua e faʻalagolago i le tele o taimi o le ultrasound na faʻaaogaina, o le lelei o meafaigaluega, o uiga o le tagata maʻi ma agavaa o le tagata tomai faapitoa.

Afai muamua o loʻo i ai faʻamaumauga i luga o faʻamaʻi ma maʻi faʻalaʻi maʻi o le maʻi, lea e ono avea ma mafuaaga mo le suʻeina o totoga, lea e siakiina mo le i ai o tulaga o le hypoechoic i totonu.

O paipa o hypoechoic e masani lava o faiga faʻamalosi. E mulimuli mai i totonu o le okeni, masalo, o le faia o se valavala e iai ni vevela mafiafia ma ua tumu i le vai.Peitai, ina ia faʻamaonia ai sea ituaiga o siama, o loʻo faʻaalia ai se meaola faʻapipiʻi.

O mea tāua tele o le foliga ma le tele o le faʻapotopotoga. Afai o le vaega ole hypoechoic e taamilosaga i itu, o lona uiga o nisi o ituaiga o sima e mafai ona i ai i le totoga suʻesuʻeina. O nofoaga lafoia na iloa i le taimi o le suʻesuʻega o nisi taimi o le masani ma faʻaalia ai se mea lelei, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i totonu o le pusa i le taimi o le lactation. O le Hypoechoic e mafai ona maua i totoga eseese: pancreas, ate, fatuga, fatu, ovaries, mammary gland, ma isi.

Faʻaaogaina o Hypoechoic i le pancreas, gaʻo ma le ate

I le taimi o le ultrasound o le pancreas, o masini e maualalo le mamafa e mafai ona iloa. O lenei mea e mafai ai ona faʻamaonia ni faʻafitauli eseese.

Afai e mataʻituina le fausiaina o le gaosiga ma faanatinati tuaoi o le fausiaina i luga o le mata, ona faailoa mai ai lea o loʻo i ai masini gasegase i totonu o le okeni. Afai i luga o le faʻaaliga i le taimi o le suʻesuʻega o le pancreas o le faʻatulagaga e tutusa lelei, o loʻo i ai se foliga manino ma le taamilosaga, o loʻo faʻamaonia ai le i ai o se uila.

Faʻatasi ai ma se paʻu uaua, e mafai ona vaaia ni auala faigofie e alu i autafa o le faʻavae. O le pancreas o loʻo i le ata e faʻalauteleina i le lapoa ae o le tele o vaa tetele ua vaʻaia ma ua faʻaleagaina. E ala i se Suʻega Faataʻitaʻi, o lenei suʻesuʻega e mafai ona faʻamaonia pe afai e le mafai ona iloa le toto i nei vaega.

O mea tāua tele o le foliga ma le tele o le faʻapotopotoga.

Afai e maua vaega o hypoechoic i totonu o maso o fatugaʻo, ona faʻaalia ai lea o se tumutumu poʻo se uila. A oʻo ina tupu aʻe se maʻi, e masani lava ona afaina ai le pipisi o le lymph i le gaʻo ma le peritoneum. Aʻo faia se suʻesuʻega Doppler i se pona hypoechoic, o le leai o se toto e tafe i totonu e mafai ona iloa.

Afai e iai le faʻaleleia o le uila, ona mafai lea ona fuafua i se foliga tutusa ma le lautele o tuaoi, aʻo le tumutumu i luga o le mata o loʻo faʻaalia e taʻavale vevela. E le lava le faʻasosoʻoina mo togafitiga o fatuga ma le faʻamaonia saʻo o se faʻamaʻi mafai. Mo lenei mea, o loʻo faia ai se suʻega faʻamalositino atoatoa, lea e aofia ai le suʻeina o le toto, biopsy, faʻasologa o suʻesuʻega ma faʻamatalaga.

O le pona hypoechoic o loʻo maua i totonu o le ate o loʻo faʻaalia ai le tupu mai o se uila, tumo, ma isi faʻamaʻi. Mo le suʻesuʻeina o le ate e saʻo lelei, e manaʻomia e le maʻi ona saunia mo le suʻesuʻega i se auala faapitoa. O faʻasolosolo o hypoechoic e masani ona taʻu mai ai le i ai o patho nei:

  • ma le tele o meaʻai, mea ola maloloina tumau,
  • cirrhosis o le ate
  • afaina
  • se thrombus e fausia i le vaega vein vein vaega,
  • carcinoma gasegase,
  • susu, adenomas, cysts.

Uta ma ovaries

O le suʻesuʻeina i totonu o le tino i le taimi o le ultrasound o faʻavae o hypoechoic e masani lava ona faʻaalia ai le atinaʻeina o se tumo. Ae e mafai ona leaga ma lelei i le natura. O le mea lea, o le fuafuaina o lona mafutaga e naʻo le siakiina o siaki. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le i ai o fibroid (faʻapipii faʻamau) e faʻaalia e se nofoaga pogisa e mafai ona vaaia i luga o le puipui o le tasi. O le Hypoechoic i le tulaga o le fiva o le uterine e iai se mea faʻapitoa.

Afai o le vailaʻau o le hypoechoic o loʻo i ai se foliga pala, o lona uiga e mafai ona taʻu mai ai le kalocoma. I lenei taimi, e mafai ona mataʻituina se vavalaʻau o le uterine ma le avanoa o se ata lafoia. Afai o le faʻaaogaina na maua i tafatafa o le fuamoa o le fetal ma e maualalo le mamafa, o le mea lea o se taufaʻailogaina o se faʻanoanoa ua amataina.

O loʻo faʻamaonia ai le iai o le toto i lalo o le fusi, ma i lenei tulaga, e manaʻomia vave le togafitiga faafomaʻi.

Afai o vailaau oona e maua i ovaries, o se taunuuga o le i ai o se tino o le luteal, vascular formation or cyst. E seasea lava, i totonu o ovaries, o tulaga maualalo maualalo e tupu i kanesa. Faʻatasi ai ma le tamaʻi pepe, o le gaosia o le malosi o se fafine ma ona matua e taua tele. Mo tamaitai uma e mafai ona fananau mai ma maua se pepe, o se uiga eseʻese o le masani. I le isi itu, o le fausaga e fetaui i le taimi o le moa.

Vaega o hypoechoic i le mammary gland

Ina ia iloa le itu ole hypoechoic i totonu o le fatafata e maualuga lona saʻo, o le sonologist pe a faia le ultrasound e tatau ona amanaia mea nei:

  • lanu lanu lanu,
  • le tulaga o vaega e latalata i le tulaga o le hypoechoic,
  • foliga ma le paʻu
  • o le i ai o itu ata,
  • le faʻavaeina o toto toto i totonu o le fatafata.
O le suʻesuʻeina i totonu o le tino i le taimi o le ultrasound o faʻavae o hypoechoic e masani lava ona faʻaalia ai le atinaʻeina o se tumo

Afai o vaʻa o le mammary gland ei ai vaega e maualalo ai le mamafa, e mafai ona taʻu mai ai le i ai o se neoplasm leaga i totonu o le pusa. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iloa se nofoaga pogisa ma ni vailaʻau le mautonu, o lona uiga e foliga mai o le kalokinoma. O lenei faʻalavelave mataʻutia ua i ai se ata malie, ma e eseese i le fausaga. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o nei faailoga e masani lava ona tupu i isi tulaga. O se taatele masani, e pei o se tulafono, ua faailoa mai e ala i ona foliga atoa, faapea foi ma le manino. O le masalomia o le i ai o se maʻi pipili e masani lava ona atiae e avea ma se taunuuga o le mea moni e faapea, o fausaga ma puipui malulu ma le faateleina i totonu o le vailaau o suega ua iloa.

Faʻamatalaga faʻataʻitaʻi o susu i totonu o fafine, e tatau ona amanaia le masani o le taamilosaga e faʻamaonia, ma aemaise lava le aso e faia ai le ultrasound. I le taimi lava e tasi, e leai se manaʻoga e sauniuni mo le suʻega, talu ai faʻapitoa ona faia loa pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi e le tagata le nofoaga tutotonu o faʻamaʻi. Pe a faʻaalia nofoaga i le faʻaogaina o le tino, e tatau ona toe faia se ultrasound i le masina.

1ʻUa ou faʻatautaia auaunaga tau maketi ma lima 2Maʻue faʻalogologo i le siaki 3mas⃣ Ou te iloa Sochi 4wd⃣ Puipuiga o le susunuina

O lagona muamua le toʻa i le faaiuga o Iuni. O le tiga i totonu o le manava, sina mea tiga. O nei mea uma e le tusa ai ma le talaaga o taumafataga faatasi ma uo i Sochi ma tagata muamua na aofia ai i Turkey.

Na mavae aso, ae o le le mautonu na leʻi pasi. E le o se tiga, o lea, o le mamafa i le itu o le plexus solar ma i le aso 7 na ou sau ai i le gastroenterologist e avea o se cack. O le 11.08.

- o le fomai, ou te fai atu, e le lelei mo aʻu iinei.
- inu?
- inu
- ai se mea?
- 'ai

Ma o lea na ou iloa ai le mea o le pancreas ma le pancreatitis.

O le aso na sosoo ai na ia ofoina atu ai le toto ma sau ai i le fomaʻi lava e tasi mo se ata o le ultrasound.

I totonu o le toto, na faʻalauteleina ai faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma le gaosiolosi ma le suka, ae o le ultrasound na faʻaalia ai le "hypoechoic formation in the head pancreatic" ma sa tusia ai e le fomaʻi se leo faʻalogo mo MRI.

Mo le vaiaso sa ou alu mo tamaiti i Urals, ma a ou toe foi mai, sa ou alu i se isi auala, ou te manatu na faafuasei lava ona foliga mai.

Na mafaufau foi le faila lona lua
07/30 Sa ou faia se MRI, lea na tusia se masalosaloga o se tumo i le uliuli ma le paepae.

O lagona eseese na lofituina ai aʻu i lena afiafi, ae na lava le valaau i le fomai na tusia uma nei mea i le faaiuga o le MRI ma le fesili "o le a le mea e tatau ona ou faia i ai", na mafaufau i ai le fomai ma taumafai e auina aʻu i le fomai o le na togafitia aʻu.

Ae le i ai se fomaʻi e togafitia le tumo, ona ia malolo ai lea seia oʻo i le taeao, ma i le taeao na ia tuuina atu le telefoni o le fomai tipitipi o le Vishnevsky Surgery Research Institute, o lē na fai mai i luga o le telefoni, fai le MSCT o le ato atoa ma le sau.

Faia ma taunuu. Na ave e le fomaʻi ata ma alu mo le itula, ma a foi mai o ia na ia fai mai o loo i ai se tumo, e laitiiti, e mafai ona aveeseina ma o lenei taotoga e taua o le pancreatoduodenal resection, o le vaega o le pancreas, o le duodenum, o le vevela ma le manava laitiiti.

Tuuina atu o lenei taotoga e faia e le 20% oi latou e iloa i latou i faailoga o le falemaʻi, pe a oʻo ina matutua ma matutua, o le sao o le ola mo le silia ma le 5 tausaga pe a mavae le 5-10%.

I le tulaga, e leai se falemai, na ou lele ai i Sochi e tatalaina se tolauapiga o le tino, o iina na ou pasia ai suega mo le taotoga, i le PM e i ai tumutumu o le tumutumu i le 19-9 ma le 242, e le faamaonia, ae o mea uma e masani.

I le taimi lava lea, na ou talosagaina se isi faaliliuga o ata, lea na faamaonia ai foi le faatulagaina, ma i le Aso Gafua, Aokuso 13, na ou faia ai se isi suʻesuʻega, lea na fai mai, ioe, o loo i ai se tumo.

E le o iloa i le taimi pe o le a le ituaiga o pulu, ae ou te leʻi faia se biopsy, aua po o le a lava, e tatau ona ou faamago.

Mo suʻesuʻega uma, sa faʻaalu 50-60 t

E tusa ai ma fuainumera, 90% o suauu i totonu o le gasegase e leaga, ae o le le auai i le taimi muamua o loʻo i ai se avanoa e toe faʻaleleia ai.

Ma ioe, e le o faʻamaoniaina mo aʻu se mea ogaoga o le pancreatitis ogaoga. O le mea moni, e foliga mai ua valaʻau le tino e siaki le gland. Faamoemoe i le taimi.

O le taotoga na faʻatulagaina mo le Aso Lulu, Aokuso 15, e ala atu i le auala o le tekonolosi faafomai i le faitau aofaʻi. O le upusii lea e maua e le falemaʻi mai le ofisa faʻaitulagi o le soifua maloloina pe'ā manaʻomia lea fesoasoani.

Ananafi, 08/16/18 Sa i ai laʻu taʻavale e aveese lenei mea. O le vaega na auina atu mo le talafaasolopito, o taunuuga o le a fuafua ai isi laasaga.

Ma e tatau ona ou mafaufau i togafitiga faafouina, toe faaleleia o le tino, ma ou te manatu mai le Aso Gafua o le a amata ona ou galue laitiiti.

E tele mea tatou te faia.

O le isi laupepa o le a taʻu atu ia te oe e uiga i le taotoga, sauniuniga ma le falemaʻi. E matua taua lava iinei.

O le ai ai se isi tala e uiga i le maketiina o vailaau, e faavae i luga o tagata e le o iloa le mea e fai i ia tulaga ma le fefe. Ma e uiga i le taua o le gafatia e auʻiliʻili faʻamatalaga.

Mafuaaga o le faʻasologa o le hypoechoic

I le avea ai o se faailo o le ultrasonography, o le tulaga o le hypoechoic e mafai ona i ai soʻo se tulaga. O mafuaʻaga o faʻasologa o le hypoechoic e ese foi ma e faʻalagolago atoa lava i le oioio ma le pathogenesis o na faʻamaʻi e tupu i maʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻasologa o le hypoechoic i le pancreas o se suʻesuʻega faʻamaonia mo le faailoaina o maʻi faʻapitoa e pei o cysts, pancreatitis hemorrhagic, cystoadenoma mucinous (lea e faigofie i le malignancy), poʻo le adenocarcinoma headcreatic, metastases for tumors malignant of other organs.

Hypoechoic faʻasolo i le ate ma le gall vladder

O le tino maloloina o le tino o le tino e masani lava ona maua i le hyperechoic, ma o le tulaga o le hypoechoic i le ate e mafai ona tupu i le cirrhosis, steatosis focalosis, cysts (e aofia ai le Echinococcus multilocularis), toso o le biliary, lepopatocellular adenoma, hyperplasia papaticous focality, ma le adetomasite o le hepatic small.

O ata o Hypoechoic o loʻo faʻaalia foi i tulaga o faʻasalaga o le kanesa o le pancreas, ovaries, mammary glands, mea o loʻo gaosia, ma le gastrointestinal tract e salalau atu i le ate.

I faʻamatalaga ultrasound diagnosis of pathologies o gallbladder, o le fausaga o ona puipui e taua tele, talu ai ona o le le maua o gaioiga o le okeni, o le a faʻaalia i latou i ni tulaga se tolu: i fafo ma totonu o le hyperechoic ma le hypoechoic lua.

Faatasi ai ma mafuaʻaga o le faʻasolosolo o le tino i le gallbladder, polyps, adenocarcinoma (ma le pito i fafo o le vevela), lymphoma (tumo o le liva), angiosarcoma e tatau ona taʻua.

Faʻaaogaina o Hypoechoic

E masani lava, o le faʻamatalaga o le taulealea o le toniga, e ui lava e laʻititi maualuga nai lo le ate. Ae ona o le maualuga o le vascularisation, o le ultrasound o le vaʻavaʻa e faia i se fesuiaiga o mea, lea e faʻapupula i le parenchyma ma mafai ai (i le faaiuga o le parenchymal phase) e faʻasaga ai i le faʻalauteleina o leona ma le faʻasologa o le vaʻaia o le hypoechoic.

O nei vaega e aofia ai:

  • ogaoga o le hematoma ma le gau o le tamaʻi (ona o le tiga i le manava),
  • Hemangiomas (faʻapitoa fomaʻi) faʻatasi ma le agavaʻa,
  • afaina le fatu (infiltrative or hematologic),
  • selu lymphoma,
  • gasegase eseese o ituaiga (o le tele o sarcomas o tisususu vaivai, osteosarcoma, kanesa o le fatugaʻo, susu poʻo le ovary).

E pei ona matauina e tagata atamamai, o le echinococcal, faʻatasi ai ma le maaleale o faʻamalosi o le vavalo e mafai ona i ai se mea faʻafefiloi.

O le Hypoechoic i totonu o le fatugaʻo, ola ma le vevela

E mafai ona iloa le hypoechoic i le fatugaina pe a aofia i le parenchyma (hematomas (i le amataga), le pyrogenic perinephral abscesses (i le tulaga o le necrosis) poo le cavernous tuberculosis of the kidney.

E tusa ai ma le endocrinologists, e le o se mea faigofie le iloa o le faʻaaogaina o le tino o le gland, ma o le mea e leaga, e le masani ona taulimaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamaoniga o le siama o le adenoma i le aldosteronism muamua, faapea foi ma le faʻaleagaina o le siama o faʻamaʻi pipisi i le hypercorticism (Theenko-Cushing) e faʻavae i luga o faʻamaoniga. E maua saʻo e le talatini se pheochromocytoma, e pei foi o lymphoma, carcinoma ma metastases. O le mea lea, e sili atu ona fautuaina le suʻeina o laufanua e faʻaaoga CT ma MRI.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le lemonia, le suiga o le cellcinoma o le vevela (pgachromocytoma) (paraganglioma) o le vevela, lea e maua mai i le maualuga o le toto maualuga ma le hematuria, o le ultrasound scan visualizes hypoechogenic formation in the vess.

O le Hypoechoic i totonu o le manava o le manava ma le tamai pelvis

O faʻamaʻiloga o loʻo maua i totonu o le manava, aemaise lava, i le vaega o le intestinal o le gastrointestinal tract, e suʻesuʻeina e le ultrasound: o le gaogao gaogao mama ua faʻamalosi puipui puipui o le hypoechoic, faʻamaʻese ai ma le meaola vaʻaia o le hyperechoic.

I le mamao mai le lisi atoa o mafuaʻaga e mafua ai le faʻaalia o le faʻaogaina o le hypoechoic i totonu o le manava o le manava ma le ultrasound, o lisi nei:

  • hernia o loo sosolo atu i totonu o le alalaʻau,
  • hematomasini intra-abdominal (traumatic pe fesootai ma coagulopathies),
  • selu o le peritoneum poo le retroperitoneal avanoa,
  • uto o le falemaʻa ileum ma le atunuʻu transmural (Crohn's),
  • afaina o le musele insulin lymph (mesenteric lymph nodes),
  • B-cell non-Hodgkin lymphoma poʻo le lymphoma a Burkitt,
  • gasegase i visa o le suauu o le tino o le manava,
  • carcinoma o le cecum, ma isi.

O le faʻasalalauina o le pelvic ma le totoga o le uterine e faʻaalia ai le maualalo o le faʻataʻitaʻiga o fafine - i le i ai o fibroids, adenomas, cysts poʻo le endometriosis o le ogatotonu, faʻaopoopoga poʻo le faʻaaogaina o faʻaopoopoga o faʻaopoopoga. O le faʻasologa o le hypoechoic i le ovary e tupu mai i le afa o le hemorrhagic, faapea foi ma le toso o le tubo-ovarian (purulent inflammation i pepe paponi ma ovaries), lymphoma ma le carcinoma follicular.

I tagata, o maʻi faʻamaʻi ma se faʻaʻailoga faʻapitoa o le kanesa testicular, lymphocele testicular, ma varicocele, ma i le taimi o le ultrasound o le prostate i tagata mamaʻi ma le adenoma poʻo le kanesa o le gland, o le faʻaogaina o le hypoechoic o le prostate gland ua faʻaalia.

Faʻavae Hypoechoic i le vaega o lalo ifo

O le maualuga o Hypoechoic na maua i le taimi o le ultrasound i le eria o lalo ifo e mafai ona avea ma faailoga o le:

  • benign neoplasms ma lymphomas leaga o le mediastinum pito i luma,
  • maʻi lemonia o le lymphocytic,
  • liʻo o le tino o le lymph uaua ma le gasegase o le kanesa o le thyroid gland, larynx, esophagus, laeli, susu,
  • osteosarcoma o le localization taula,
  • kume ma le pulmonary echinococcosis,
  • thymomas poʻo carcinomas o le musika (laumus gland).

O le Hypoechoic fausaga i lenei eria e lauiloa e fomaʻi i tagata gasegase i le hyperplasia poo parathyroid cysts, hyperparathyroidism poʻo le adenomatosis nodular.

Ituaiga ituaiga o hypoechoic

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga faʻa-natura ma faʻamatalaga o le mea na tupu, o le ultrasonography o loʻo faʻaalia lona foliga (lapotopoto, oval, faʻavasega), lautele (cranio-caudal) tele ma loloto e fesoʻotaʻi ma le puipui pito i fafo o le okeni poʻo le paʻu.

E tusa ai ma lenei parakalafa, o ituaiga autu o le hypoechoic formation e aofia ai:

  • faʻapipiʻiina o hypoechoic poʻo le faʻasolosolo o le tino (o mea nei e ese mai i kystes, varicocele, adenomas, tumutumu o vailaʻau o le metiolosi),
  • hypoechoic nodular formation (uiga o le hemangiomas, hyperoperative biliary nodular, fibroids uterine, adenomatosis nodular, ma isi),
  • hypoechoic folasia (tulaga o le cirrhosis ma le fofo o le ate o le ate, o le hematomas ma le vavalalata o le ate, ma isi).

I le faaiuga o le ultrasound, o le ata o ata o ata o loo matauina:

  • faʻasologa o hypoechoic i ni lanu lamolemole (cysts, hyperfury fog nodular, susu o susu),
  • hypoechoic faʻasolosolo faʻatasi ai ma feʻau e le masani ai (tele tumutumu, tele gasegase),
  • hypoechoic faʻasolosolo ma se otootoga manino (kiona, adenomas, abscesses ma le popochoic rim i le ata ultrasound),
  • hypoechoic faʻasolosolo faʻasoa (vavave hemangions o le ate, cancer cancer, metastases in tissues of organs of any localization).

I le isi itu, o le maliega / faʻalauteleina o le faʻatulagaga ua iloiloina, o lona uiga, o lona fausaga totonu:

  • hypoechoic homogeneous formation (carcinomas),
  • hypoechoic faʻasologa faʻasolosolo (faʻasalaga tele, ate o le ate, fesuisuiaʻi ituaiga o carcinomas, ma isi),
  • hypoechoic faʻasolosolo ma le faʻasolosolo o le hychochoic (gasegase o le tino, gasegase ovarian, cancer prostate).

O le faʻamatalaga o le setete o mea o loʻo siomia ai, mea faʻalavelave faʻaleagaina (faʻamalamalamaga, atinaʻega, ata faʻamalosolo) ma le pito i luga o ata (foliga faʻapitoa, le tutusa, leai) e faʻatagaina.

E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻatasi ma le leai o le vascularization (o lona uiga o vaʻa toto) i faʻatulagaga nodular faʻatasi ma le faʻamatalaga o ituaiga meaola e pei o le faʻaaogaina o le hypoechoic e aunoa ma le tafe toto (avascular) ma le hypoechoic ua faʻavaeina i le toto.

O faʻavae e iai vaʻa toto e vaevaeina i:

  • o le hypoechoic ma le toto o le perinodular (subtype ma le perinodular, o le vascularization o siomia ai le nonoa),
  • hypoechoic faʻasolosolo ma le tafe o le toto (o vaʻa e latalata ane i totonu ma le totonu)
  • o le hypoechoic ma le toto o le toto (o le i ai o le vascularisation e naʻo totonu lava o le fatuga na tusia).

E pei ona faʻaalia e le falemaʻi, o le faʻasologa o le hypoechoic ma le toto o le intranodular e mafai ona faʻaalia lona natura leaga.

Ma le mea mulimuli, o le i ai o le konateko o loʻo tuufaatasia i totonu o le fausaga o le faʻatulagaina ua amanaia. Ma o le faʻasologa o le hypoechoic faʻatasi ai ma faʻamatalaga (faʻavasega) o le uiga lea o le faʻamaʻaloga o le ate i luga o le ate i le maʻi o le ate, neoplasms i le thyroid ma le prostate gland, o susu susu, ma isi.

Pancreas anatomy

O le tele o le pancreas e eseese mai le 12 i le 14 inisi le umi, o le mafiafia e tusa ma le 2-3 cm, ma le lautele e oo atu i le 9 simita. O le mamafa masani o le 70-80 g O le vaega endocrine e tusa ma le 1-2% o le mamafa atoa o le gland.

O le totoga i totonu e maua i totonu o le tino i tua o le manava, e tu i tafatafa o le mama mama i le itu o le hypochondrium agavale. I tua atu o loʻo i ai se vein portal, o se diaphragm, vaʻaia toto toto o loʻo ulufale atu i le tootoo laiti o loʻo i lalo ifo.

I luga o le pito i luga o le pancreas o ni pona lymphoid ma vaʻa toto o le uila. O le ulu o le duodenum.

  • O le ulu e pei o se tamai matau, lea o loʻo lisi i le maualuga o le vete muamua po o le tolu o le lumbar. E oʻo mai i le fesoʻotaʻiga ma le tootoo laʻititi, i tua o le veli vein, i luma o le pito i tua.
  • O le tino o le okeni e faʻailoaina i le foliga o le fasia. I se isi faaupuga, afai e te vaʻavaʻai i luga o se faʻamalama o ultrasound, e foliga mai o se tafatolu ma 3 luga. I luga o le pito i luga o loʻo i ai se paʻu o le omental, pito i tua i le aorta ma le mesenteric region.
  • O le siʻusiʻu o le pancreas o loʻo i ai se foliga faʻamafola, e tu i le maualuga o le 11-12 o le vertebra thoracic. E alu i luga o le vao, i tua o le gland, i le taumatau.

O le okeni atoa e ufiufi i ni mea faʻapipiʻi, e aofia ai lolone. I le vaeluaga o vaega o motu o Langerhans. La latou galuega o le gaosia o hormones - inisalini ma glucagon, lea e faʻatonutonuina ai le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le mea e fai ai le fiafia e fai ai se mea e fai ai le pancreatic duct, lea e amata i le ogatotonu o le siʻu, e tafe atu i le vaega o le duodenum.

Pancreatic maʻi

O le Hypoechoic i le pancreas o se suʻesuʻega faʻamaonia mo nisi faʻamaʻi - cysts, ituaiga o le pancreatitis, cystadenoma - o le maʻi e ono afaina i le faʻaleagaina o le tino, gasegase i totonu ole tino o se natura leaga o isi totoga.

Afai o le siʻusiʻu o le pancreas e tiga, e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o le pancreatite ma le gaʻo. E tusa ai ma le tulafono a le ICD 10, o lenei siama ua tofia i le numera K86.0 ma le K86.1, i le faasologa.

O mafuaʻaga o pancreatitis tino e mafua ona o le faateleina o le pulelasi o enzymes e ala i le gland ma le faalavelaveina o le amipoule o le papilla duodenal. Ua gaosia le sua o le pancreatic, ae o loʻo i ai se faʻafitauli i totonu o lona tafega i le duodenum.

O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le parenchyma o le totoga i totonu, lea e mafua ai le mamafa o le paʻu. Talu ai ona o le okeni ua lelei ona faʻaaogaina i le toto, ua vave ona atiaʻe le mumū.

O tagata maʻi e faitio i tiga ogaoga. Latou te manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi. O le le amanaiaina o faailoga e matua faateleina ai le ono tulai mai o faafitauli - necrosis ma peritonitis.

Afai e leai se togafitiga talafeagai o le pancreas i totonu o le vaega laititi, ona tupu ai lea o se faagasologa masani o le inflammatory. E sau i pepa nei:

  1. Pepa Peraimeri. O faʻamaʻi tutoʻatasi, o le mumū e afua mai i le ava malosi, o le leai o ni mea taumafa paleni, o le faʻafitauli o le tino.
  2. O le vaaiga lona lua e atiina ae ona o faʻamaʻi o isi gaʻo oona - cholelithiasis, afaina o le gallbladder (cholecystitis).
  3. Ole ituaiga o le post-traumatic o se taunuuga ole suʻesuʻega faʻamalosi poʻo ni manua.

O le masaniga masani e o gatasi ma le le atoatoa o le gland, ona o lea mea e le mafai ona maua ai ni enzymes i le aofaʻi saʻo. O le faʻailoaina o le okeni e faʻaalia ai faʻalavelave faʻalavelave i totonu o le fausaga, faʻaogaina o le ala, ma le faʻavaeina o maa.

O aʻafiaga o se faʻalavelave faʻanatinati o gaioiga o siama ma tumutumu. O neoplasms tumo o hormone-active ma hormonone-passive.

E faigata ona iloa, masani ona maua i le maʻisuka. Tumo e naʻo togafitiga faʻapitoa.

Ulu ma siʻusiʻu togafitiga

O le maualuga o le pancreatitis o se ituaiga o foliga masani o le maʻi. O lona igoa e mafua ona o le faateleina i le ulu o le tino i totonu o le masini vai. O aʻafiaga autu e aofia ai tiga ogaoga. O faʻalavelave e masani lava ona tupu i tagata mamaʻi - vave le alualu i luma o le jaundice.

O le suʻesuʻega ua faia i luga o le faʻavae o taunuʻuga na maua e le CT, MRI ma le ultrasound. Latou te faʻaalia le uiga eseʻese o le okeni, o le tele o le ulu e silia ma le fa senitimita. O nisi taimi o kusi e fai i fafo o le parenchyma.

O le togafitiga o pancreatic e manaomia ai taotoga. O vailaʻau e le mafai ona fofoina le maʻi. O le auala o togafitiga o taotoga o le laparotomy, o lona uiga o le le faʻamautuina o le ulu e tusa ai ma Kocher. O le le lelei o le taotoga o le pancreatic e aofia ai se tikeri maualuga o le vevesi, o le lavelave o le faatinoga o mea tau tomai.

O le uʻamea agai i tua o mea e le fiafia i ai e faateleina ai le le talafeagai. O le tele lava o taimi, o le afaina o le siʻusiʻu lava - o le a sili atu ona lautele ma lautele, lea e oʻo atu ai i le taofia o le vevela vein ma le auala o le maualuga o le toto maualuga.

O le faʻalauteleina o faʻailoga e iai mafuaaga:

  • O le maa e tapunia le taʻavale.
  • Faiga masani o le adenoma.
  • Faaopoopoga o le ulu.
  • Pseudocists.
  • Tumo o le papilla laiti o le inumaga.
  • Pancreatic cyst.
  • Pancreatic cancer.

O le tele o taimi, o le siʻitia o le siʻusiʻu e afua mai i neoplasms tumo. I se taimi muamua, e faigata ona masalomia se togafitiga faʻaleaga. E masani lava, e iloa le tumutumu pe a oʻo i se tulaga manaia. Pau lava togafitiga o taotoga. Ae e i ai ona lava faigata, aua e mafai ona e alu atu i le siʻusiʻu o le okeni e te manaʻomia e ui ai i le ogaoga po o le fatugavale.

A o faagasolo le taotoga, ua aveeseina le siʻu ua afaina, ua taofia toto toto. Afai e mataʻituina ia totoga lata ane, ona latou fiafia uma lea pe leai. O vaega aveeseina i le taimi o le taʻaloga e tuʻuina atu mo le suʻesuʻeina o talaʻaga. Ole togafitiga ole togafitiga e faalagolago i ona taunuuga.

E uiga i le fausaga ma galuega a le pancreas o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga