Xylitol aogā ma faʻaleagaina mo le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faʻaaoga mea suamalie, e mafai foi ona e kuka kuka, fualaau suamalie, meaʻai, ma isi. i luga o mea suamalie.

Ae mo tamaiti: o le tino o le tamaititi e sili atu ona maaleale i vailaʻau, o le mea lea e sili ai ona lelei Stevia (suamalie masani) mo mea suamalie mo tamaiti.
Sucralose ma erythrol o ni mea suamalie lelei.
O isi suamalie (xylitol, saccharin, sorbitol, ma isi) e le tatau ona tuuina atu i tamaiti.

Afai e te faatauina ni oloa i luga o le suka, ona faitau lea i taimi uma le tuufaatasiga: masani i le pito i luma o le afifi ua tusia "luga o le stevia" po o le "luga o le sucralose", ma ua faaopoopo foi le fructose i le tuufaatasiga (lea o loo tusia i le pito i tua i ni tamai lomiga), faʻaaogaina o lenei oloa.

Faaaoga mo le maʻisuka

Xylitol e faʻaaoga mo le maʻisuka. E faapitoa lava le talafeagai mo tagata mamaʻi i luga o le maulalo ma le maualalo o kalori meaai. Ua faaopoopoina i ipu ma meainu eseese. Ona o le maualalo o le kalori o le oloa, o le xylitol o loʻo faʻaaogaina i taumafa taumafa, e fesoasoani i le paʻu o le mamafa.

Xylitol ei ai lona aafiaga aoga i le tulaga o nifo. O le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e faʻagesegese lemu, microcracks ma nai pu laiti ua toe faʻaleleia, ua faʻaitiitia le pepa. O le aʻafiaga o le talosaga e faʻatupulaʻia, o se mea e le mautinoa le aoga.

E taua tele mo le maʻisuka - o se oloa e matua saogalemu lava. Suiga sui e faʻaleleia ai le ponaivi, e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o vailaʻau xylitol e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o le taliga.

Xylitol o loʻo faʻaaogaina e avea ma sui sooupu ma le choleretic, lea e taua mo tagata matutua.

Xylitol - o le a? Faamatalaga lautele

O lenei mea paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e sili ona solu i totonu o le vai, e manino le iloa e le tino, ma e iai foʻi lona malosi. I lona natura masani, xylitol (igoa faavaomalo - xylitol) e maua i le tele o fualaau faisua ma fualaau aina, ma e mafai foi ona maua mai vine, puʻamu, avo, fala o le sana, birch bark. O le gaosiga o le gaosiga o lenei vailaau e ala i le gaosia o le laupapa malosi poʻo le talo. E ese mai le foliga mai, o Saina e maua ai le xylitol sili. I le auala, o lenei vailaʻau na maua na o le faaiuga o le XIX seneturi, talu mai lena taimi ua avea ma lauiloa i Europa (ina ua uma, sa maua iina) e avea o se mea suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le assimilation o le Xylitol e tupu e aunoa ma le auai i le inisalini. Ona o lenei aafiaga, e mafai e le maʻisuka ona faʻaogaina lenei mea e aunoa ma ni faʻafitauli. O le suamalie suamalie e telegese lemu.

Mea aoga

  1. Xylitol o se mea suamalie lea e toe faʻaleleia ai le paleni o le acid-base i le gutu ma taofia ai nifo maloloina.
  2. E puipuia ai le uʻamea, tartar ma le paʻu mai le fausiaina. E faʻamalosi ai foi le falesa ma faʻaleleia ai le puipuiga o meaola o le pala.
  3. Xylitol, o lona faʻaaogaina e taliaina i fafine maʻitaga, e faʻaititia ai le numera o siama streptococcus i le atinaʻeina o le tamaititi.
  4. Afai e masani ona siaki e le tagata le kulumu ma lenei mea suamalie, ona fesoasoani lea ia te ia ina ia foia ai faʻamaʻi pipisi. O le mea moni, i le faagasologa o le faʻaaogaina masini o meaʻai ma nifo, ua faʻaaogaina le gaosiga o taligalu ma ua faʻamamāina le taliga ogatotonu. Ma o aʻafiaga leaga o le suka i luga o le vavagana o tautalaga ua leai.
  5. Xylitol e aoga mo ponaivi: e tau faasaga i lo latou vaivai, e faʻamalosia ai le malosi ma o se puipuiga lelei o le osteoporosis.
  6. O lenei suka suia e masani ona faaopoopo i vailaau vavalalata aua e faaitiitia ai le lamatia o le foma, rhinitis, allergies, ma le sinusitis.

Mea leaga

I lea tulaga, o lenei mea e le afaina. O se aʻafiaga le lelei e mafai ona matauina na o le le lava o le faʻalepaleina i lenei mea faʻaopoopoga mea taumafa pe i le tulaga o le sili atu. O le fua o aso taitasi o sea suamalie e le tatau ona silia ma le 50 kalama i le aso mo se tagata matua. A leai, o faʻamatalaga le lelei e mafai: afaina, faʻalauteleina o le kesi, fale le fiafia.

Xylitol, o le afaina ma ona faamanuiaga ua maea ona maitauina, e tatau ona faʻaoga e tusa ai ma faatonuga. O le mea lea, o le a tatou iloiloina atili pe o le a le tele o lenei mea e tatau ona ave i ai lenei suamalie.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O le aofaʻi o le suauu na faʻaaoga e faalagolago i le taunuʻuga e faʻamoemoeina mai ia te ia:

  • I le avea ai ma se laʻau - 50 g ia faʻatasi ma le lauti mafanafana, i luga o se manava gaogao.
  • Mo le puipuia o caries, e tatau ona e ave le 6 g xylitol i aso uma.
  • I le avea ai o se sui filifilia - 20 g o le vailaau i le ituaiga o vaifofo, i le vai poo le lauti.
  • Mo faʻamaʻi o taliga, gutu ma isu - 10 g o lenei mea suamalie. Ole mea e tatau ona faia e le aunoa, aua o le taimi lena e mafai ona aliali mai ai se taunuuga vaaia.

Faatonuga faapitoa

  1. Xylitol, o le faʻatonuga lea e tatau ona aofia i taimi uma i totonu o le pusa faʻatasi ma lenei faʻaopoopoga, e le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract.
  2. Xylitol e tatau ona teu ese mai maile, aua e matua matautia tele ia i latou.
  3. A o le i aveina lenei faʻaopoopoga, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi.
  4. E faasaina le tuʻuina atu o le vailaau i tamaiti i lalo o le 3 tausaga.

Faʻaleleia olaga ma mea e teu ai

O faʻamatalaga mo le vailaʻau e faʻamaonia ai e mafai ona e faʻasaoina le xylitol mo le 1 tausaga. Ae peitai, afai e le faaleagaina lenei mea suamalie, e mafai ona faaaoga pe a maeʻa le aso e uma ai. Ma o le xylitol e le faia ai ni fagu, e tatau ona e teuina i totonu o se fagu tioata faʻamaufaʻailogaina i totonu o se mea pogisa, mago. Afai e faʻamaʻaʻa le vailaʻau, e mafai foi ona faʻaaoga, ae o le sasama samasama e tatau ona i ai se popolega - i lenei tulaga e sili atu le lafoai.

O lenei ua e iloa o le xylitol o se mea sili lea i sugar. O le a le ituaiga o mea, pe faapefea ona maua, pe a faʻaaogaina, na e aʻoaʻoina mai le tusiga. Na ma filifili foi o lenei suamalie ei ai le tele o meatotino lelei e aafia ai le soifua maloloina o le tagata. Ae o le mea e masani ai e leai ni aʻafiaga leaga. Ae afai e faia e se tagata se mea sese i le fualaau ma ave le suamalie i ni aofaiga tetele, ona mafai lea ona ia aʻafia i aʻafiaga. Ina ia taofia lenei mea, e tatau ona saʻo ma manino le ave o lenei mea e tusa ai ma faatonuga.

Faʻaleagaina ma aʻafiaga itu

Afai e te faʻaaoga le xylitol e tusa ai ma faatonuga ma matau le fua saʻo, o le a le afaina, ae aoga i le tino. Faatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, e mafai ona tupu faʻafitauli o le nutimomoia, o mea ua fai ma vaisu e tupu.

E le gata i lea, ei ai aʻafiaga o le itu:

  • allergies
  • se tamai oso i le kulūkose ma le inisalini i le tino,
  • leai se iʻuga lelei pe a le maua le mamafa (e aofia ai pe a maʻi le tagata maʻi),
  • o loo i ai se naunautaiga le mautonu mo lauusiusi,
  • e mafai ona i ai se aafiaga leaga,
  • le mautonu o le fualaau oona ma le intestinal microflora,
  • Vaʻai suiga.

Sa faia suʻesuʻega i luga o taifau, lea na faʻaalia ai le tele o le faʻaaogaina o le suka e suia ai le tino.

O le a le tala a fomai

E fautuaina e fomaʻi mo le faʻaaogaina, e mafai ona fuafuaina e iloiloga.

Vladimir Ivanovich P.:

"O le Xylitol o se suiga lelei i le suka. E leai se afaina i le hyperglycemia, e itiiti sona aafiaga i le kulukose o le toto nai lo le suka masani. "

Elena Alexandrovna M.

"O le Xylitol e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2, o se puipuiga sili lea. O le faʻaaogaina o le xylitol e maualalo ai le glucose ma le inisalini. "

Tala o le Maʻisuka

"Ua ou mafatia i le maʻisuka mo se taimi umi lava. E ui lava i le maʻi, o nisi taimi e te manaʻo ai e te tausia oe lava i se mea matagofie. Xylitol suauu e sau i le laveai i nei taimi. "

"Sa ou maua i le maʻisuka talu ai nei. Sa ou manatu e le mafai ona ou teena sugar ma meaai suamalie. Sa ou matua faateia i le iloaina e oo lava i le maʻisuka e mafai ona faaaogaina le suka e sui ai. "

O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina le xylitol mo le maʻisuka. E le afaina ai le fesuiaiga o le toto ma le insulin. O se mea saogalemu ma maloloina.

Xylitol Properties

O le Xylitol o se suamalie lauiloa, pe a faʻatusatusa i le suka e aofia ai le 40% le itiiti o kalori ma o loʻo i ai se faasinomaga ole glycemic index (GI). O lenei mea e mafai ai ona faʻaaoga le vailaʻau i meaʻai mo le maʻisuka ma le gaʻo.

E pei o polyols uma, o le xylitol o loʻo i ai se suamalie manaia ma e maualuga lona suauu i totonu o le vai ma isi vai. O tioata o le xylitol e leai ni lanu e foliga tutusa ma le suka, ae ia i ai se laititi laʻititi. Xylitol e suamalie e pei o le suka, faatasi ai ma se tofo tutusa, e aunoa ma ni mea le mama ma mulimuli ane. O le vailaau e maua ai le manava, o se lagona o le malamalama fou i le gutu. I luga o le maketi, o lenei suātini e suitulaga i foliga o le paʻu, ova, cubes, ma o se vaega foʻi o mea faʻafefiloi.

O lenei suamalie ua maketiina i lalo o igoa: Xylitol, Meaʻai Xylitol, Xylitol, XyloSweet, Polysweet, Xyla.

Faaaogaina Xylitol

Xylitol o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogāina i mea taumafa ma vailaʻau faʻapitoa i le gaosiga o oloa mo le maʻisuka ma auala mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi eseese:

  • o le vailaau e faʻaaogaina i le gaosiga o meaʻai mo tagata e maua i le maʻisuka ma le mamafa,
  • i totonu o le alamanuia o meaai, ua faʻaaogaina le xylitol e avea o se mea suamalie, faʻamautuina, mea e faʻamalolo, ma le mea e teu ai le susu. O le vailaʻau e faʻaaogaina i le gaosia o meainu suamalie ma suamalie. E le gata i lea, xylitol faʻalauteleina le ola o meaʻai susu, faʻaleleia le lanu o meaʻai, faaleleia le tofo,
  • xylitol o loʻo aofia i totonu o le tuufaatasiga o fualaau o le tumama o le tino: alo o le nifo, solo o nifo, fufulu suavai, nifo nifo, masiʻi ma ni meaʻai,
  • xylitol ua faʻaaogaina e avea o se mea suamalie i le gaosia o vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, vavalala o le tale, faʻamalaʻau mo tamaiti, ma isi,
  • ma o le xylitol candies e faʻaaogaina e togafitia ai le otitis media, talu ai o le suʻeina ma le susu e fesoasoani i le faʻamamaina masani o le taliga ogatotonu, ma o le mea lava ia e taofia ai le toe gaosia o pathogens,
  • Xylitol o loʻo faʻaaogaina (pe a faʻapala 50 kalama i le aso) ma se sui sooupu. O le tui faʻatasi ma le xylitol e faʻamoemoeina o se auala aoga mo le faʻamaʻaina o le ate ma le gall vess, lea e mafai ona faia i le fale.

Xylitol i oloa

Xylitol e masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa, faʻaaoga i le gaosiga o:

  • aisa kulimi
  • faʻasao, siamu, meaʻai
  • sukalati ma suti
  • keke ma falaoa
  • kulumu, lole, paluga
  • oloa susu
  • oloa gaosi meaʻai
  • susu mea inu suamalie

O le Xylitol e itiiti ifo kaloli nai lo le suka ma ei lalo ifo le GI, o le mafuaʻaga lea e mafua ai ona fuafua faʻamaʻi faʻamaʻi ma le xylitol mo le maʻisuka ma tagata ma le oona tele. I le suamalie, o oloa e maua i le xylitol e talitutusa ma i latou e iai le suka, ae ua sili atu ona aoga. I le faaopoopo atu i ai, xylitol faʻaleleia le foliga ma le tofo o le mea ua maeʻa.

Xylitol e le maumau meatotino pe a vevela, ina ia mafai ona faaopoopo i mea inu vevela ma pusa. O se faʻaeseesega o le falaoa o le fefete, e pei ona taofia e le xylitol sigi mai le faʻateleina. E taua foi le mafaufau o lenei suamalie e le o siakiina e tusa lava pe maualuga le vevela.

O aoga o xylitol

Ona o ana meatotino, o le xylitol e talafeagai mo le aofia i totonu o le taumafataga mo tagata e maua i le endocrine faamai, faaletonu o le tino. E le gata i lea, o le suamalie e iai sona aafiaga aoga i le nifo. E mafua mai i le mea moni o le xylitol e le o aʻafia e le siama e mafua ai caries, faʻaititia ai le numera, toe faʻafoisia le paleni o le acid-base ma le microflora masani i totonu ole vaʻa tautala.

Xylitol fesoasoani i le faʻaaogāina o minerale: calcium ma fluoride. Ona o nei tulaga lelei, o le xylitol e masani lava ona faaopoopo i le tuufaatasiga o meaʻai ma nifo. O le gagana Igilisi https://www.ncbi.nlm.nih.gov o loʻo iai faʻamatalaga e saogalemu saogalemu xylitol mo le faʻaaogaina i oloa ma oloa faʻatatau mo tamaiti.

Faʻaaogaina o meatotino ole xylitol:

  • aoga aoga i luga o le tulaga o le oral mouth - lenei mea suamalie e taofi ai le pala o nifo ma toe faʻaitiitia (faʻavaivaia) le nifo nifo, faʻaleleia le tulaga masani o le gaʻo tautala e sili atu ma le 50%
  • GI o le xylitol e 7 (mo le suka faamamaina lenei faailoga o le 100), o lona uiga, o le suamalie, e ui lava e siitia ai le suka o le toto, e mafai ona faʻaaogaina i le maʻisuka meaai
  • e leai sona aafiaga i le metabolism, e faʻaletua lemu e le tino, e toetoe lava a leai se aʻafiaga i le kulukose o le toto, o lea e aoga ai i le gasegase oona, faʻapea foi ma le puipuia o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2
  • siaki pito i lalo ifo i le suka (62% ma le suamalie tutusa)
  • Aafiaga lelei i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi o le nasopharynx ma le totonugalemu
  • faʻataʻitaʻiga ma le leaga, faʻaaogaina e faʻamama ai le ate ma le fatu
  • faʻamalologa mo le maʻi fulu
  • o le filifiliga pito sili mo tagata o loʻo i luga o le taumafa maulalo
  • faʻapupulaina le ponaivi o le ponaivi, faia lelei mo le togafitia o le osteoporosis
  • ma faʻaaoga masani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le oral mouth ma le gastrointestinal tract, ua faʻaaogaina e fai ma faʻaogaina i togafitiga faʻapitoa o le au failautusi
  • faʻaleleia le faʻalaumalieina e ala i le faʻateleina o le pulelasi o le suka gaosia
  • e afaina ai le inumaga
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o vitamini B, lea e taua tele mo le masani ai o le tino

Faatonuga mo le faaaogaina xylitol

I le fale, xylitol e faʻaaogaina e avea o se mea manogi i le sauniuni o ipu eseese, faʻasaoina o oloa. Faʻaaoga lelei lenei vailaau mo le faia o le leo tauaso ma faʻamamaina le ate. E ui e mafai ona faʻatinoina taʻitoʻatasi ia auala uma e lua, ae fautuaina oe e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist, ona o loʻo i ai faʻamaʻiloga.

Xylitol Blind Sounding

O le faʻagaioiga ua faʻaalia mo le faʻasaʻoina i le gallbladder, faʻalavelave fesuisuiai, maʻi paʻu. O le ufiufi o le uila e fesoasoani i le faʻalauteleina o le biliary tract ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le gala o le gala, lea e fesoasoani i le tafe o talo. E le gata i lea, o loʻo i ai se aafiaga agamalu.

O le leo o le tauaso e le sili atu i le tasi i le 20-30 aso, i luga o se manava gaogao. E fautuaina e fai lenei mea i le taeao i luga o le fafagu. 5 g o le xylitol e tatau ona solo i le 250 ml o le vai. A maeʻa lena mea, e tatau ona e kuka ma ave se tasi o mea e aofia ai:

  1. 2-3 yolks, mashed with a teaspoon of sugar sugar
  2. 30 g o le meli masani na soloia i le 200 ml o vai
  3. 100 ml suamalie olive ua fefiloi ma le sua suamalie 100 ml

I le luasefulu minute talu ona uma ona inu le paluga, na toe faʻavaivaia ai le xylitol i le vai i tutusa tutusa (5 g i le 250 ml), ave ma taoto i le moega i le itu taumatau mo le 2 itula faatasi ai ma se mea mafanafana mafanafana e faʻapipiʻi i le ate.

Xylitol mo le faʻamamaina o le ate

I le faaopoopo atu i le leo tauaso, e faaaoga le xylitol e faʻamama ai le ate. O le faʻagasologa e faʻaleleia ai le gaosiga o le keke, lea e masani ona faʻamamaina le talo. O le iʻuga, o le tulaga o le ate, o le vevela ma le biliary tract, o fatugaʻo e masani lava.

Afai o le fufulu o le ate o loʻo faia mo le taimi muamua poʻo le maeʻa foi o se taimi umi, ua fautuaina e toe faia le gaoioiga ia le itiiti ifo i le ono taimi i le lua i le tolu aso. Mulimuli ane, o le faʻamalologa o le ate e faʻaalia i le vaiaso pe a manaʻomia.

O le ate ua faʻamamaina ma le fesoasoani a le rosehip infusion ma le faʻaopoopoga o le xylitol. Ina ia faia se vai inu o le a e manaʻomia:

  1. 3 tbsp. l rosepa berries
  2. 2 ipu fufuluina vai
  3. 3 tbsp. l xylitol

O le fufuluina ma le gaosia o vine e tatau ona tuu i totonu o se vevela, sasaa vai inu ma tuu e tuu i le po. I le taeao, i le afa o le fusi, ua solo le xylitol ma ua inu le paluga i luga o se manava gaogao.

E luasefulu minute mulimuli ane, e tatau ona e tago i le mea na totoe mai le vevela e aunoa ma le faaopoopoina o le xylitol ma faʻatali i le isi fagafulu minute. A mavae lenei taimi e mafai ona e 'aina le taeao. E taua tele o le taumafataga i lena aso o mea taumafa, malamalama, ma le maualuga o le taumafa. O se filifiliga lelei o le inu lea o le popo, o le vao, mo le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e suaina fua o fua ma fualaau.

O le faamalositino i se tulaga talafeagai e talafeagai foi. Talu ai ona o le taualumaga ua i ai sona aafiaga taualoa, e aoga le faaaluina o lenei aso i le fale.

Xylitol Meaʻai Faasao

O le faagasologa o le faia o siamu ma isi avanoa e tutusa ma le masani. Xylitol ua faaopoopo i meaai tuufaasolo i ni vaega (1 kilokalama o vine poo fua):

  • siaki siaki - 0.9-1.2 kilokalama
  • fualaau suamalie - 700 g
  • jam - 500 g
  • siamu - 100 g
  • compote - 350 g xylitol i le 1 lita o le vai

Ole aofaiga o le xylitol e manaomia e fuafua ma fuafua i le tikeri ole acid i fualaʻau poo fua. O le sili atu o mea matagofie mo mea taumafa, o le sili atu foi o le suka o le a manaʻomia. Faʻapipiʻi avanoa i le xylitol i se nofoaga malulu mo le silia ma le tausaga.

Tulu gum xylitol

O le a avea ma mea sili pe a fai e le mafai ona fufulu ou nifo pe a uma ona 'ai. Faʻaleleia le faʻaleleia o le gaosiga o le gaʻo, lea ua i ai nei se aafiaga lelei i le paleni o le acid-base i le vavagana o waha. Ma o le i ai o le xylitol i le kuluma e faʻaluaina ai le aoga aoga.

Mo le faʻaaogaina o le gumisi ma le xylitol e manuia ai, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a fomaʻi:

  • faʻaaoga le gutu pe a uma ona 'ai, e pei o le ulaina e faʻalauteleina ai le pulelaʻau o le suka gaosia
  • aua le toe sili atu i le 10 minute, aʻo tofo le gum
  • aua le sili atu ma le tasi le ipu poo le lua fasi pepa pe a uma le taumafataga

Aafiaga ma faʻaleagaina

Xylitol e mafaufauina saogalemu pe a matauina le masani masani, lea e le tatau ona sili atu ma le 50 g. E le gata i lea, e le talafeagai le faʻaofiina o le xylitol i le mea taumafa i le taimi nei i tulaga maualuga - e lelei tele le faia o lenei mea, e maua ai le taimi o le tino e faʻaaoga ai.

Faʻatasi ai ma le le pulea o le faʻaaogaina o le xylitol, e mafai ona matauina itu e lua:

  • afaina o le tino, aemaise lava o le paʻu o le paʻu
  • o sina siʻitia laʻititi i le kulukose o le toto ma le inisalini, lea e le manaʻomia mo nisi ituaiga o maʻisuka
  • meaʻai e le talafeagai mo tagata o loʻo taumafai e aveesea le mamafa, talu ai ona o mea o le kalori i le xylitol, e ui ina itiiti ifo nai lo le suka, e tumau pea le maualuga. O lona uiga, i le maualuga o doses, o lenei suka e suitulaga i le isi itu o le a fesoasoani i le maua o le mamafa.
  • faateleina le manava ma le manaʻo mo laʻau suamalie, lea e aʻafia ai foʻi le faagasologa o le leiloa o le mamafa
  • aafiaga le lelei
  • afaina fualaau (nausea, flatulence, manava manava)
  • solia o le microflora o le intestinal masani
  • aafiaga le lelei i le vaaiga mamao
  • faaputuputu i le tino
  • faʻalavelave o le faʻafefeina o meaʻai mai meaai
  • afaina i luga o taifau seia oʻo i le oti

Contraindications i le faʻaaogaina o le xylitol aofia ai:

  • tasi le le faapalepale i le vailaau
  • gasegase gasegase
  • epilepsy
  • maʻitaga ma lactation

O le faʻaaogaina o le xylitol, e pei o se isi mea suamalie, e le mafua ai faafitauli i le faʻaaoga lelei. O le pulea o mea o le faavae lea o le soifua lelei ma le leai o ni mea e le manaomia. Afai e faʻaalia aʻafiaga, ona o lo latou toesea ua lava lea e aveese ai le xylitol mai le meaʻai.

Xylitol poo Fructose

Xylitol o le ava malosi, o le fructose o se monosaccharide. O mea suamalie uma o se natura masani ma e faia mai mea tau laau, ae o o latou uiga e matua ese lava:

E pei ona mafai ona iloa mai le laulau, e le talafeagai le fructose mo meaai o le maʻisuka, e pei o le xylitol faʻalautele le maualuga o le toto suka. E le gata i lea, e le fetaui i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa.

  • maualuga maualuga o le suamalie
  • e aofia ai le tele o kalori
  • maualuga lou
  • aafiaga le lelei i le ate
  • mafua ai se lagona faifaipea o le fiaaai, faateleina ai le manaʻo

  • leai se afaina i nifo
  • itiiti le kalori
  • lalo ifo
  • ei ai sona aafiaga faamalolo

E ui lava o mea uma e lua e faʻaaogaina i le alalafaga taumafa ma e masani lava o se vaega o meaʻai gaosi, e sili atu le filifilia o oloa ma le xylitol. O le mea moni, o le fructose e aoga, ae pe afai e te le sili atu i le masani masani. O le mea e leaga ai, i le olaga moni e le o taimi uma lava lea, ao le tele o oloa e aofia ai le suka. Ma e aofia ai le fructose sili atu ma le 50%.

Xylitol poʻo le sorbitol?

Xylitol ma le sorbitol ua avea ma suiga masani mo le suka ma e tutusa i meatotino. E mafai ona sili atu le auiliiliga i le laulau:

O nei mea suamalie, e pei o meaola uma o le polyhydric, e le afaina ai ou nifo ma ia i ai se aafiaga faafouina.

  • igoa maualalo maualalo
  • itiiti le suamalie ma toetoe lava tutusa calories. O lona uiga pe afai e faaopoopo i le ipu, o le a manaʻomia e le sorbitol le tele o mea, ma o lea o le a sili atu ona maualuga le kalori
  • malosi malosi
  • aoga aoga i luga o le microflora o le intestinal, lona faʻasalalau faʻatasi ma le faʻalauteleina o le taumafa. Ona o lenei mea, o le sorbitol e masani lava ona maua i fualaau faasaina mo le togafitiga o gasegase gastrointestinal
  • O le sorbitol e itiiti le afaina i taifau, ma, pe afai e faʻamalosia, e na o le taʻitaʻia o meaʻai.

  • maualuga maualuga o le suamalie
  • itiiti le faʻailoaina o aafiaga
  • e le gata o le puipuia, ae o le togafitiga foi i le nifo
  • sili atu le faʻaleleia e le tino
  • sili atu le manaia o le tofo

O nei vailaʻau e faʻatau saoloto i falemaʻi ma faleoloa, ma o latou tau e maualalo. Afai e te faʻatusatusa ia faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le xylitol ma le sorbitol, o le a tutusa le fua. O mea suamalie uma o se filifiliga lelei mo le maʻisuka, e ui lava e le o le mea sili.

E naʻo tagata e resitaraina e mafai ona faʻapolopolo mea i le Cookbook.
Faamolemole ulufale mai pe resitala.

Tuua Lau Faamatalaga