Faʻaoga ile kalori o le ti uliuli ma le suka ma e leai se suka: laulau

Mo i latou o loʻo taʻitaʻia se soifua maloloina lelei ma mataʻituina a latou ata, o le taumafa o le kalori o meaʻai e taua tele. O le aofaʻi o kalori i le tele o oloa e mafai ona maua i le afifiina poʻo laulau faʻapitoa, ae o mea e eseese ma meainu. O le mea sili ona lauiloa i le lalolagi o le lauti, ae toaitiiti tagata e iloa le mea o lo oi ai le kalori, taumafai e faʻataʻitaʻi.

I le lauti uliuli

O le toʻatele o tagata e fiafia e inuina le lauti uliuli i le taeao, e fesoasoani e fafagu ai, aua o loʻo i ai caffeine ma e toʻatele tagata latou te iloa. 100 ml o lenei vaiinu e aofia ai le 4-5 calories, mulimuli ane, inuina se ipu tiuti i le taeao e maua ai e lou tino pe tusa ma le 10 kalori. Afai e le mafai ona e mafaufau i lou olaga e aunoa ma le lauti, e le tatau ona e popole ma inu i le mea e te fiafia i ai, o le a le afaina ai lau ata.

I le lanu lanumeamata

O nisi tagata e fiafia e inu le lanu meamata, aua e sili atu ona aoga. O le fesili o le taua o le taumafa o lenei vaiinu na amata ona tausia tagata e ola maloloina, oe na maitauina o latou gasegase na le maua le mamafa ma le fesoasoani o lenei vaiinu. E taua foi le iloa o le kalori mea o le lanu lanu meamata pe a faʻapipiʻiina polokalama paʻu.

I le lanu lanu meamata e aunoa ma le faʻaopoopoga o le meli, fualaau oona ma, aemaise lava le suka, o loʻo i ai foi le taua o le taumafa tatau ile 1-4 calories. E taua le taulaʻi atu e le o kilocalories, o lona uiga i le tasi ipu o lanu lanumeamata, na o le 0.005 kcal. O le mea lea, e mafai ona e inu 3-4 kapu tiuti i aso uma e aunoa ma le afaina ai o le fuainumera, ma tusa lava, i se isi itu, faatasi ai ma oe e mafai ona e lafoina nisi pauna faaopoopo. O le lauti tiamata e lauiloa i ana meatotino e faʻaleleia ai le metabolism.

I isi ituaiga o lauti

I aso nei, i le salafa o le lalolagi e sili atu i le 1,500 ituaiga o lauti. O le eseesega o lenei vaiinu e faalagolago i le auala o le gaosia o laʻau ua aoina, e faaopoopo atu i le lanu uliuli ma lanu meamata, e iai foi ituaiga ituaiga:

  • paʻe papaʻe - e leʻi faʻafefeteina,
  • mumu, samasama ma le viole - semi-fermented,
  • vao, fua, fugalaau (hibiscus), afaina - ituaiga eseese.

E filifilia e tagata taʻitasi le ituaiga e sili ona fiafia i ai ma e fetaui ma ona manaʻoga. O le tele o kalori o le lauti, i le mataupu faavae, e le faalagolago i le metotia o le faagasologa, aʻo iai eseesega i le va o ituaiga:

  • paʻepaʻe - 3-4 calories
  • samasama - 2,
  • hibiscus - 1-2,
  • vao (fuafua i le tuufaatasiga) - 2-10,
  • fualaau aina - 2-10.

I nei ituaiga, e le maualuga foi le taua o meaʻai pe afai e te faʻaaogaina lenei vai i lona tino mama, e aunoa ma ni mea faʻaopopo. O le tele o kalorie e mauaina e faigofie ona susunuina i gaioiga faaletino i aso taitasi.

Lauti uliuli ma le suka

E taua le taulaʻi atu i le kalori mea o lauti mo i latou e sili e faʻaopopo i ai ni nai sipuni suka. O lea, 1 lepp. suka = ​​30 kcal. O le faaopoopoina o le lua teaspoons o le suamalie i le 200 ml o lau mea e sili ona e fiafia i ai e avea ma maualuga-kalori - 70 kcal. O le mea lea, o le taumafaina i aso taitasi e 3 ipu o le keke uliuli e faaopoopo atu i le 200 kcal i meaai i aso uma, lea e mafai ona tutusa ma se taumafataga atoa. E taua tele lenei mea e mafaufau mo i latou e mulimuli i se taumafa malosi.

Green tea ma le suka

Ua faamaonia e saienitisi o lenei vaiinu e aoga tele i le tino. I le lauti lauti e aunoa ma ni faʻaopoopoga e oʻo atu i le 4 kalori, i nisi laulau e mafai lava ona e maua ai le kolo kalo. Ae o le taua o mea taumafa o lenei vai inu o le a faateleina le fua pe a faaopoopo le suka i le 30 kcal. E le gata i lea, ua maitauina mai i le faaopoopoina o le sugar granulated, o le tofo o le vai inu ua faʻaitiitia.

Isi ituaiga o lauti ma le suka

E pei ona manino, o le la lava ia e maualalo ile kalori, ae e faʻaleleia tele pe afai e sili atu ile 1 tsp ua faaopoopo i se ipu inu vevela. suka. Ma ei ai tagata fiafia i laʻau suamalie e mafai ona faʻaopoopo 3 pe oʻo i le 4 tsp i se ipu tiuti suka.

O lea la, o le a le mea e maua ai le kalori i se ipu ti la 1pp. suka?

  • paʻe papae - 45 kcal,
  • samasama - 40,
  • Hibiscus - 36-39,
  • vao (fuafua i le tuufaatasiga) - 39-55,
  • fualaau aina - 39-55.

Eseese o lauti


Tea o se meainu e faia e ala i le gaosia poʻo le faʻafefe o laʻau o le laisa na muamua faʻatautaia ma saunia. O le tea e taua foi ua maeʻa ma saunia mo le faʻaaogaina o lau o le lauti. Faʻalagolago i le ituaiga o gaioiga o loʻo vaevaeina i ni ituaiga:

  1. paʻepaʻe - saunia mai laʻau laiti e leai ni laʻau po o ni pulupulu,
  2. samasama o se tasi o teasite el, e maua mai i le vaivai ma le faʻagogoina o lauti ti,
  3. mūmū - lau o loʻo faʻamaʻiina i totonu ole 1-3 aso,
  4. lanumeamata - oloa e le pasi le tulaga o le faʻamaʻi, ae naʻo le masimamaina, poʻo se pasene laʻitiiti o faʻamaʻi,
  5. uliuli - laʻau e faʻamaʻiina mo le 2-4 vaiaso,
  6. puer - o se faʻafefiloi o pulupulu ma laʻau tuai, e eseese auala o kuka.

O eseʻesega o loʻo i le tulaga o le faʻamalolo, ae o loʻo i ai foi eseesega i le kalori. E fia calorie i lauti e aunoa ma le suka o ituaiga eseese o faʻamagaloga, o le laulau o le kalori o le lauti ma le suka o le a faʻaalia:

  • afifi - kalori content 100 grams - 90 kcal,
  • tatala ese - 130 kcal,
  • pepa faapipii - 151 kcal,
  • soluble - 100 kcal,
  • granular - 120 kcal / 100 g,
  • peleni - 125 kcal.

O le kalori mea malie o ituaiga taitasi o lauti e le faapitoa le eseese, ae o loʻo i ai pea iina. E taua tele lenei mea mo le aveesea o le mamafa o tagata ma tagata taʻavale o loʻo faitauina le kalori i oloa taitasi. Sei o tatou tilotilo totoa i le tele o calories i lanu tiamata, lanu uli, mumu ma isi ituaiga.

E fia calorie i totonu o se ipu ti lauti ma ni mea faʻaopopo

Na o mea faaopoopo e faʻaaogaina i tatou taitoatasi e faʻaopopo i ai, e mafai ona faʻalauteleina ai le kalori i le lauti.

O le aga masani o le inu o le lauti ma le susu na sau ia i matou mai Egelani, i le taimi nei e toatele tagata e faaopoopo sina susu i la latou ava sili ona fiafia i ai. E ui lava i le mea moni e faapea o se meainu e matua maloloina ma e faigofie ona eli, o lona faʻataunuʻu o lona faʻateleina o le faʻatupulaia ma le maoaʻe. O le mea lea, 100 ml o susu, e fuafua i le% gaʻo gaʻo, e mai i le 35 i le 70 kcal. I totonu o se sipuni sipuni o le susu, e tusa ma le 10 kcal. Faatasi ai ma fuainumera faigofie o le matematika, e mafai ai ona e faʻatusatusaina ia mea o le kalori o le vaiinu inu.

E iloa e tagata uma o le meli o se mea masani lea e matua aoga tele i tagata. Ae toaitiiti tagata e iloa le faʻaogaina o le caloric.

O le mea lea, i le 100 g o le meli e mafai ona aofia ai i le 1200 kcal, i le faasologa, i le sipuniti e oo i le 60 kcal. Ole aoga ole malosi o lenei oloa e faalagolago i le fua o le kulukose i le fructose, ma atonu e eseese tele le faalagolago ile ituaiga.

I le taimi lava e tasi, o lona manuia e sili atu nai lo tulaga lamatia uma o le lelei atili, aua o le meli e faʻaleleia ai faiga faʻavae i le tino.

Laulau faʻafeiloaʻi

Nu. PVaʻaiMalamalama lelei ile kalori 100 ml
1uliulimai le 3 i le 15
2lanumeamata1
3otaotamai le 2 i le 10
4fualaau suamalie2−10
5mumu hibiscus1−2
6samasama2
7papaʻe3−4

E pei ona mafai ona e vaʻaia mai le laulau, o faʻamatalaga uma e "saogalemu" ma o le a le afaina ai lau ata, ae teas i ni meaʻai fiafia (faatasi ai ma le susu, lemoni, suka) ei ai se mea e sili atu ona maualuga le kalori ma e manaʻomia se suʻega lelei.

Calorie Sugar, le lelei ma aoga

E toaitiiti tagata e maua le malosiaga e teena ai le suka poo oloa o loo i ai. O ia meaʻai e maua ai le fiafia i se tagata, faʻaleleia lagona. E tasi le candy ua lava lea e liliu ai se aso mai le pouliuli ma le manaia i le la ma susulu. O le mea lea o le suka o le suka. E taua le iloa o lenei oloa taumafa e maualuga i le kalori.

O lea la, e tasi le sipuniti o le suka e tusa ma le lua kilokalo. I le taimi muamua, o nei fuainumera e foliga mai e le telē, ae afai e te mafaufau i le tele o na sipuni po o suamalie o loʻo 'ai i aso taʻitasi ma le ipu ti, ua foliga mai o le kalo i mea uma e tutusa ma se taumafataga atoa (tusa ma le 400 kcal). Atonu e le oi ai ni tagata e mananao e teena se taumafataga o le a aumai ai le tele o kalori.

Suga ma mea na suitulaga (eseese laʻau moli) ei ai aʻafiaga leaga i totoga ma tino o le tino.

O le kalori o le suka o le 399 kcal mo le 100 g o le oloa. Kalo tonu i suiga eseese o suka:

  • i totonu o se ipu malamalama ei ai le gafatia o le 250 ml e aofia ai le 200 g o suka (798 kcal),
  • i totonu o se ipu malamalama ei ai le gafatia e 200 ml - 160 g (638.4 kcal),
  • i totonu o le sipuni tele ma se paʻu (e le aofia ai oloa gaosia) - 25 g (99.8 kcal),
  • i totonu o le sipuni i se paʻu (sei vagana ai vai) - 8 g (31.9 kcal).

Tea ma lemoni

O punaoa sili ona fiafia i ai le vitamini C o lemoni. E masani ona tatou faaopoopoina i le lauti e avatu ai le inu o se sua suamalie ma o sina suamalie. E toatele tagata e fiafia e 'ai le lemon ma le suka ma inu i se mea inu vevela, aemaise lava le aoga faia i le taimi o se malulu po o se fulu. Ae o oloa fou taitasi e faaopoopo i le ava o le a faateleina ai lona kalori. Seʻio tatou mafaufau pe o le a le tele o le kcal i le lauti ma le lemon e aunoa ma le suka.

100 kalama o lemoni e aofia ai le 34 kilokalo, o lona uiga o se fasi pepa faaopoopo o lemoni i totonu o le vai inu o le a faʻapupulaina ana mea e maua ai kalori 3-4 kcal. Faatasi ai ma calories, o le a faateleina le aoga o le ava vevela.

Faatasi ai ma le suka poʻo le meli

E le mafai e tagata uma ona inu le lanu meamata e aunoa ma le suka - o loʻo i ai se uiga oona ma le faʻamalosi, o lea e maua ai le lemon, sugar or honey.

Mo le atoatoaga o galuega o tatou tino e manaʻomia le suka. O se vailaʻau faʻavavevave e faʻafeololo lea e faʻaleleia ai le toto, Faʻamalosia le mafaufau, manatua, mafaufau. Ae e le tatau ona e aofia ai i lenei oloa, ua afaina i le maʻisuka, oona, faafitauli ma le cardiovascular system ma le tele o isi faʻamaʻi.

1 teaspoon o le suka o loo i ai le 32 kcal, o lona uiga o le tuʻuina o le suka i totonu o se ipu i soo se meainu, e mafai ona e faʻatusatusaina tutusa le tele o kalori e 'aina.

Matou te fuaina le numera o kalori i le ipu inu vevela i se voluma o le 300 ml:

  1. mama mama e aunoa ma ni mea faaopoopo - 3-5 kcal,
  2. ma le 1 teaspoon o le suka - 35-37kcal,
  3. ma le 1 sipunipuni - 75-77 kcal.

E mafai ona e suia le suka i le meli, e sili atu ona maloloina, ae lona aoga malosi i luga. O le mea lea, i le 100 kalama o le meli e aofia ai le 320-400 kcal, o le numera e faateleina mai le eseesega ma le matua o le oloa suamalie.

  • 1 sipunamu o le meli e aofia ai le 90 i le 120 kcal.
  • E tasi le sipuni e aofia ai calorie e 35.

Ofo fiafia le pele e fiafia ai i siamu poʻo le suti i se vevela vevela. E tusa ai mai le tele o vine ma fua, lea e saunia mai ai se meaʻai, e mafai ona e faʻatusatusa lona tau, ae e masani lava ona i ai le va o le 25-42 kcal i le 1 teaspoon.

O se vai inu masani i Egelani o se keke uliuli ma le susu. O le paolo o le inu e mafai ona fuafua ai le lelei o le gaosiga ma ituaiga o lau.

O le susu na te inuina le inu o se tofo faapelepele, ae faateleina ai lona taua o le malosi.

  1. I le susu ma le gaʻo gaʻo o le 3.2% ma se voluma o le 100ml e aofia ai - 60 kcal.
  2. I le 1 sipunipuni - 11.
  3. I le potu lauti - 4.


O faʻamanuiaga o fualaau oona ua matauina mo se taimi umi. La aoga inu i taimi o gasegase, taofiofi i teuteuga o le kami poʻo le sage. E le gata i lea, o lau ava e sili ona e fiafia i ai ei ai le tele o mea aoga:

  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻaauau le faʻamalosi ma faʻasaʻo vavalo vascular,
  • faaleleia atili toto totoga ma gaioiga fatu,
  • aveese le atuatuvale, faamalosia le neura,
  • alaga o le le mautonu.

O aoga o le suka

O lenei oloa e leʻo aofia ai soʻo se vitamini ma meaʻai paleni, ae o se punaoa malosi mo le tino, e fai ai se vaega tuusao i totonu o le faiʻai, faʻaleleia lagona e mafua mai i le i ai o meaʻai gaʻo. Ona o le maualuga o lona kalori, o le suka e pipisi lelei i le fiaai.

Glucose o le malosi o le tino o le tino, e tatau ona faatumauina le ate i se tulaga maloloina, e aʻafia i le tuuʻesea o toxins.

O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai o se tui mo vailaau eseese ma nisi faʻamaʻi. I lenei tulaga, e le afaina le tele o kalori o le suka, talu ai o le punavai o lea kulukose talafeagai.

E tele taimi e mafai ai ona e faʻalogo i fautuaga a fomaʻi mo i latou e mananaʻo e aveesea le mamafa, e manaʻomia ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o suka ma ana oloa. O le teena o le suka pe a afaina ona o le tele o calories o loʻo i ai, ma e le gata i lena. O le tele o mea taumafa, e aofia ai le suka, e mafai ona taʻitaʻia atili ai le gaʻo. O meaai suamalie e aʻafia ai aʻafiaga o nifo ma faʻapogai ai le pala o nifo.

Sweeteners

O le suauu ona o lona tulaga maualuga e maualuga le maualuga o le kalori e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E masani lava, o le pancreas e leai se taimi e faʻapipiʻi ai le inisalini i le tali atu i le sili atu o le sogi.

I ia tulaga, e matua faasaina le taumafaina o le suka ina ia leai se faaputuga o kalori i totonu o le tino. E faʻatagaina se faʻatagaina malosi i luga o sipuni sili ona fiafia i ai tagata uma ma kuki ma e tatau i se tagata ona faatau mai mea suamalie mai fata mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O le aano o mea e sui ai e le o aofia ai se tasi o sipuni o suka, o ona calories e matautia i le tino. I le taimi lava e tasi, e mafai e le tino ona tali atu ma le tiga i le leai o se mea e sili ona fiafia i ai, ae ui i lea, o le faalagolago i le suka e mafai ona faatoilaloina, e ui lava e faigata.

E mafua lenei mea i le i ai o le tofo o pulupulu e le suia ai le suāuʻu masani, ae peitaʻi, afai o se mea suamalie masani, ona maua ai lea o le lagona lelei.

O le susu mai le faʻaaogaina o le suka e tatau ona faifai malie. Mo i latou e mananao e aveesea le mamafa ma se vaega ma le isi centimita, e fautuaina e amata i le tuʻuina atu o le suka i le ti, talu ai o loʻo i ai le mea e sili atu le maualuga o le kalori nai lo le faʻatagaina masani. I le taimi muamua e mafai ona tiga ma faigata, ae o le tofo malie o kulupu o le a le toe lagona ai le le atoatoa o le suka.

E fia calories e iai le suka?

O i latou e mataʻituina le mamafa o le tino ma le kalori latou te iloa lelei o le suka e afaina tele pe a mate, ma o meaʻai e faʻateleina ai le suka toto e tatau ona vaʻavaʻai mai le meaai.

Ae toaitiiti tagata e mafaufau e uiga i le numera o kalori i le tasi sipuni o suka. I le aso, o nisi e inu i le lima ipu ti lauti poʻo le kofe (sei vagana ai isi sitaili suamalie), faatasi ma i latou, o le tino e le gata ina maua ai le hormone o le fiafia, ae o le tele foi o kilokalo.

O sipuni taitasi o le suka e aofia ai le 4 g o carbohydrates ma le 15 kcal. O lona uiga o totonu o se ipu lauti e aofia ai le 35 kilokalo, o lona uiga, e maua e le tino le 150 kcal i le aso ma le lauti suamalie.

Ma afai e te manatu e tofu le tagata ma le meaʻai e lua lapalai i le aso, e faʻaaoga foʻi keke, solo ma isi mea suamalie, ona faʻatupulaʻia lea o lenei fuainumera i nisi taimi. A o leʻi faaopoopoina le suka i le lauti, e tatau ona e manatua e uiga i calories ma faʻaleagaina le ata.

O le suka ua faʻamamaina e iloa e aofia ai sina kalo iti. O lea ituaiga mea ua gaosia ei ai le kalori o le tusa ma le 10 kcal.

Ole fua o le suka i le taumafai e aveesea le mamafa

  1. Afai e faitauina e se tagata le kalori ma popolega e uiga i le mamafa, ona tatau loa lea ona ia iloa tonu pe fia le gaʻo e tatau ona ave i le tino i le aso. 130 g o suauu gaʻo o le a lava lea mo le malosi o le gataifale.
  2. E taua tele le manatuaina o le faʻaaogaina o suti e matua faʻasaina ona o le maualuga o le kalorie o le suka.
  3. I mea paleni paleni paleni, e tatau ona e manatua e uiga i tulaga masani e faalagolago ile itupa:
  4. e mafai e fafine ona 'aina le 25 g suka i le aso (100 kilokalo). Afai o lenei aofaiga o loʻo faʻaalia i le sipuni, ona le sili atu lea i le 6 teaseti o suka i le aso,
  5. talu ai e maualuga le malosi o tagata, e mafai ona latou 'ai le 1.5 taimi sili atu le suka, o lona uiga, e mafai ona latou' aina le 37.5 g (150 kcal) i le aso. I totonu o sipuni e le sili atu i le iva.
  6. Talu ai o le suka e maualalo lona taua o meaʻai, o mea ia e le tatau ona sili atu i le 130 g i le tino o le tagata. A le o lena, o le a amataina e alii ma tamaitai ona atiina ae le meaʻai.

Ona o le maualuga o le kalori o meaʻai o le suka, ua fautuaina ai i latou e fai meaʻai e le faʻaleagaina. Ina ia faatumauina le ola maloloina ma se tagata manaia, e sili atu le faʻaaoga o suamalie.

Masalo o se sui lea o le a mafua ai isi lagona o le tofo, ae o le tagata o le a faafiafiaina se tagata mo le tele o tausaga. Afai e le lava lau filifiliga e teena le sukalati, ona sili lea ona e 'ai muamua ao lei faia le taumafataga o le afiafi, talu ai ona o le tele o itula e taʻe ai le gaʻo o gaʻo o le suamalie.

E fia calorie i le suka?

O le autu o le kolo kalo mea e leai lava se mea saʻo e pei ona foliga mai. E ui i le mea moni e tasi le kalama o soʻo se ituaiga suka (o suauu sili ona taugofie ma sugar sugar coconut) e aofia ai le 4 kcal, o le tino o le tino e faʻaaogaina nei calories i se auala e matua ese lava. Mulimuli ane, o se sipuniti o le meli po o le koko niu e matua le tutusa ma se paʻu o le laulau paʻepaʻe.

O le mea moni, e taua pe faʻafia le tele o kalori o loʻo i totonu o lenei sipuniti o suka, ae pe faʻapefea ona mafai e le tino ona faʻaoga nei calories. Mo se faʻataʻitaʻiga, o calories o le gaosia o le sukamisi sugar syrup e alu vave i faleoloa gaʻo ma sili atu le vave nai lo calories o le suka gaosi - ma e le o toe i ai ni lanu (papaʻe poʻo le enaena) poʻo le tofo.

Calories o suka i totonu o le sipuni

Afai o loʻo e faʻaaogaina le inu lauti poʻo le kofe ma le suka, ia manatua o le sipuniti o suka e aunoa ma se paʻu e aofia ai le 20 kcal, ma le sipuniti o suka ma se pusa e aofia ai le 28-30 kcal. O le mea e leaga ai, faʻaopoopoina le lua kalama o laulau paʻepaʻe paepae i lau kofe, e te le na o le 60 kilokalo i lau meaʻai i aso taitasi - e te faʻafesuiaʻi lau metabolism.

E tasi le taimi i le manava, o le suka o loʻo faʻamaʻapeʻa i totonu o le vai e faʻaleleia vave vave ma ulu atu i le toto i le tino o le kulukose. Ua malamalama le tino ua oʻo mai se punaoa vave o le malosi ma ua suia i lona faʻaaogaina, taofi soʻo se gaʻo gaʻo. Ae peitaʻi, pe a faʻaumatia le kalo o lenei suka, "amata" amata, faʻamalosia oe e te inu pea le lauti.

O le fea gaʻo e pito sili ona maloloina?

E ui i le mea moni e faʻapea o ituaiga sugar uma lava e tutusa uma le calorie, o la latou glycemic index e ese lava. O le mea moni, o le suka mama ua faʻamamaina e le tino e tusa ma le lua taimi e sili atu nai lo le suka o le koko niu, e mafua ai le osofaʻi malosi i le maualuga o le kulukose o le toto, ona faʻaitiitia ai lea i lenei tulaga. O le mafuaaga autu o loʻo i ai i le faagasologa o gaioiga.

I upu faigofie, o le meli paʻu, popo ma le suka gaosi e mafai ona avea ma oloa masani, ona e masani ona faʻaaogaina mo gaioiga masini - e ese mai le suka faamamaina na maua mai sugar beets. Mo lona gaosiga, e manaʻomia tele gaioiga faʻasolosolo, e aofia ai le vevela ma le faʻafefe.

Ituaiga Sugar: Glycemic Index

UlutalaItuaiga o sukaGlycemic index
Maltodextrin (molasses)Suavai suavai o le malosi110
GlucoseVine mama100
Suafa faamamainaSugar Beet Processing Product70-80
Glucose-fructose syrupFaʻatauga o le gaosi oloa65-70
Suka sukaMea faʻanatura60-65
Honey beeMea faʻanatura50-60
CaramelSuga Processing Processing45-60
Lactose freeMilu suka45-55
Coconut SuugarMea faʻanatura30-50
FructoseMea faʻanatura20-30
Agave NectarMea faʻanatura10-20
SteviaMea faʻanatura0
AspartameMea faʻapitoa0
SaccharinMea faʻapitoa0

O le a le mea e sili ona lelei le suka?

Laʻau gaʻo faamamaina o se vailaʻau faʻasolosolo ua gaosia ma faamamaina maualuga mai soʻo se mea le mama (e aofia ai faʻasologa o minerale ma vitamini). O le lanu paʻepaʻe o sea suka e maua e le whitening - muamua o soʻo se suka e masani ona i ai se lanu samasama po o le lanu uliuli enaena. O le sugar texture e masani lava ona maua mai i se mea e le masani ai.

I le tele o tulaga, o le punavai o meafaiva mata mo le gaʻo faamama o le sugar sugar beets poʻo gaʻo suauu e le talafeagai mo le gaosia o suka suka. E taua foi le maitauina e le faaaogaina e le alamanuia taumafa le suka atoatoa mo le gaosiga o selu, meainu ma meainu suamalie, ae o se oloa e sili atu ona taugofie - fugaose syrup.

Glucose-fructose syrup

Glucose-fructose syrup o se vailaʻau e faʻaaogaina e sui ai le sugar sugar i le gaosiga o sitiva gaosi oloa. Faatasi ai ma le mea lava e tasi i le kalori i le gram, o lenei syrup e tele taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, e sili atu ona faigofie ona tuufaatasi ma le fua o le oloa ma faalautele lona ola. O le meaʻai mo le sufuga siva o le sana.

O le faʻaleagaina o le sipuni glucose-fructose syrup mo le soifua maloloina e taoto i le mea moni e sili atu lona malosi nai lo le suka masani, e afaina ai le faiʻai o le tagata, e pei o le faaosofia o mea ua fai ma vaisu i se manogi suamalie. E faʻateleina foi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaosofia le gaosiga o le inisalini ma, faʻaaoga masani, e mafua ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

E lelei le suka suka mo oe?

E tatau ona malamalama o le matafaioi e faia e le gata i le lanu ma le foliga o se ituaiga o suka, ae pe o le uluai oloa ua gaosia ai togafitiga. O le falemaʻi faʻaonaponei i aso nei e faigofie lava ona faʻaopopo se lanu uliuli ma se mea manogi manaia e gaosia ai le suka mai sugar sugar beets poʻo suauu totoe - o se mea tau maketi.

I le isi itu, o le suka o le niu faalenatura, lea e i ai se faasinomaga o le faasinomaga, e mafai ona pisia e ala i auala filemu-o se taunuuga, o le a foliga mai o le suka mama e masani ona i ai ma le tele o kalori i teaspoon, ae i le taimi lava lea e ese le faavae i lona faiga o gaioiga i le metabolism tagata patino.

O mea manogi e ono afaina ai?

I le faaiuga, matou te maitauina o le suka e avea ma faʻalagolago e le tele i le tulaga o le hormonal e pei o le tofo. O le mea moni, e faʻaaogaina se tagata i le 'ai o le suka suamalie ma o loʻo sailia pea lenei tofo. Ae peitaʻi, o soʻo se punavai masani o le suamalie o loʻo i totonu o se tasi ituaiga poʻo se isi mea gaʻo vailaʻau faʻavave ma gaioiga maualuga, e mafua ai le maua o le mamafa ma le faateleina o le tino gaʻo.

O suamalie e le mafai ona i ai calories, ae latou te lagolagoina lenei naunau, o nisi taimi e faʻaleleia ai. E sili atu ona saʻo le faʻaaoga o mea suamalie e fai ma se mea le tumau ma o se mea faigaluega mo le teena o le suka, ae le o se mea gaosi lea e mafai ai ona e 'ai i ni mea tetele, ae leai ni calories. Mulimuli ane, o le kopiina o lou tino e mafai ona taugata.

E ui i le tutusa o le kalori i ituaiga eseese o suka, o le faiga oa latou gaioiga i le tino e ese. O le mafuaʻaga e taʻoto uma i totonu o le faʻamatalaga faʻamalosi ma i le i ai poʻo le leai foi o ni vailaʻau faʻasolosolo o se ituaiga o suka na faia i le gasologa o le gaosiga. I le tele o tulaga, o le suka masani e sili atu le aoga nai lo le suka gaosi, e tusa lava pe tutusa mea o le kalori.

  1. Glycemic Index Chart Faatusatusaga o 23 Sweeteners, punaoa
  2. Glycemic Index mo Sweeteners, punaoa
  3. Sugar ma Glycemic Index - Suauu Manuia Faatusatusa, punaoa

E fia calorie i le kofe ma le suka?

E leai se tali tasi i lenei fesili ma e le mafai. O mea uma e eseese e fuafua i le tele o le ipu, o le aofaiga o mea matutu, aemaise lava le suamalie, faapea foi ma le auala e saunia ai. Ae e mafai ona e fuafuaina le fuainumera e fuafua i le tele ma le ituaiga sugar e te faaopoopoina, talu ai o le kalori o mea inu o le mea inu uma o le a faalagolago atoatoa i le aofaiga o suka. I le taimi lava e tasi, matou te manatu e leai nisi mea faʻafefe.

Sugar Sticks

E masani lava ona avanoa i laau laugatasia 5 kene. E i ai tuusaunoaga i le ituaiga o taga lapoa e 10 g, ma fasi laau e 4 kalama. Latou te tuʻuina le sukari masani ma le taua o le aoga o le 390 kcal mo le 100 kalama, o le:

Faʻapipiʻi1 pc, kcal2 pcs, kcal3 pcs, kcal
Laʻau 4g15,631,546,8
Lagolago 5 g19,53958,5
Paʻu 10 g3978117

Faʻaaogaina kalori o le kofe masani ma le suka

O le kofe vai e aofia ai le itiiti ifo o kalori, e masani lava e le silia le 1-2 i le 100 kalama. I le kolati arabica e sili atu nai lo, talu ai i lenei ituaiga o fatuga o loʻo i ai muamua gaʻo susu ma suga masani, sina siʻitia i robusta, ae e le taua lenei mea. Matou te auiliili faʻamatalaga auiliiliga o le kalori o meaʻai e leai ni suka.

I le ipu 200-220 ml, e maua ai calories e 2-4. Matou te fuaina le aoga o le malosi pe afai e te tuʻuina i totonu o le ipu 1 poʻo le 2 sipuni tele o le oneone, ma se paʻu ma leai. Afai e te faʻaaoga fasilaau poʻo mea faʻamamaina, ia taʻitaʻia oe e ala i faailoilo 1 poʻo le 2 sipuni e aunoa ma se mauga o le 5 kalama.

Teu o le kalo i le kofe

Faatasi ma le 1 sipuni ti suka

Faatasi ma le 2 sipuni tele o le suka

Ituaiga o vaiVolume mlCalories i kofe i le taʻavaleFaatasi ma le 1 sipunipuni o le suka 7 gFaatasi ai ma le 2 sipuni tele o le suka 14 g
Ristretto15121
Espresso302224129
Amerika1802,222413057
Faʻasologa lua2404,424433259
Teu mai se faamama poʻo se faʻasalalau French220222412957
Faʻamafa i le malulu240626453361
I le turk, kuka200424433159

Faʻaoga i le kalori i le vave coffee ma le suka

O le taua o le taumafaina o le kofe suauu e maualuga atu nai lo se mea masani. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le 15-25% e tumau pea mai fatuga masani i le gaosiga o le gaosiga, o isi mea e faʻamautuina, emulsifiers, o vailaʻau ma isi vailaʻau. E tupu e faʻaopoopoina le falaoamata paluga poʻo le chicory. O le mea lea, o le sipuniti o eletise ma vailaʻau faʻasaina e tele atu calories.

O tufuga eseese e eseese vaega o le oloa ua maeʻa, ma le malosi o le eletise eleelea mama (po o granulus) e mafai ona aofia ai le 45 i le 220 kcal mo le 100 kalama. O le tasi sipuni o le kofi vave i se paʻu lapoa poʻo le 2 toetoe lava a leai se paʻu (na o le 10 g) e masani lava ona tuʻu i luga o se ipu. Tatou te fuaina le aofaʻiga o le aoga o mea taumafa e 200 ml e faia mai le kofe o calorie eseese ma le tele o oneone.

200 ml o le laasaga masani o se ipu palasitika po o se ipu tele-tele.

Afai e te le iloa le calorie saʻo i le kafe, faitau mai le fuaina o le 100 kcal mo le 100 g, o le tau aofaʻi lenei. O le aoga o le malosi o le sugar granulated ua fuafuaina e tusa ma le 1 gram 3.9 kcal. O le numera saʻo mo se ituaiga faapitoa ma se oloa patino e mafai ona vaaia i luga o le afifiina, o le a matou taulai atu i le 3 sili ona lauiloa.

Laulau o calorie vave le kofe e aunoa ma le suka, ma le 1 sipuni, ma le 2 sipuni tele

Faatasi ma le 1 sipuni ti suka

Faatasi ma le 2 sipuni tele o le suka

Calories i le 100 kalama o kofeCalories i kofe mo le tautua ile 200 mlFaatasi ma le 1 sipunipuni o le suka 7 gFaatasi ai ma le 2 sipuni tele o le suka 14 g
50525443260
1001030493765
2202040594775

E leai se calorie e leai se kofe e maua mai i calorie

Caffeine leai se paʻu kofe e leai se sili atu i le 1 kalori i le ipu, o le cafe vave e mafai ona i ai calorie ma pe tusa ma le 15 kcal i le ipu inu e faia mai le 10 kalama o le paʻu poo le granul (1 sipuni ma se paʻu lapoa poʻo le 2 toetoe e leai se paʻu). O le mea lea, afai e te inuina se inu faʻanatura masani, e mafai ona e faaopoopoina le kalori 1 i calorie mai le suamalie, e tusa lava pe o le a le tele o le ipu, ma afai e te inuina soluble - i le averesi, e mafai ona e faaopoopo 10 kcal. O faʻamatalaga saʻo e mafai ona maua i le afifi.

E ui i le mea moni e toetoe lava a leai se malosi o le malosi i totonu o se mea inu masani, e le fautuaina e faʻaaogaina i se aofaiga e sili atu ma le 6 i le aso.

  1. O le mea e masani ai, o le kalori o le meainu e faalagolago i le aofaʻi o sugar granulated - 390 kcal mo le 100 karamu o le oneone, 400 - mo le suka atoatoa.
  2. Mo le sili atu le faigofie, e mafai ona e ave se sipuniti o le sugar granulated ma se slide mo le 30 kcal.
  3. O le kofe i totonu lava ia e sili atu le caloric nai lo le natura, ma le vaiinu i se tagavai 200-ml le lua ma ni fasilaau / afifi mama / sipuni gaʻo e aunoa ma se mauga e 50 kcal.
  4. I le ogatotonu o le kofe masani

200 ml ma faatasi ai ma ni fasilaau se lua / fugala / gaʻo vailaau e leai se paʻu - 40-43 kcal.

Faʻamama

E toatele tagata latou te fiafia e faaopoopo i ai le sipuni poʻo le togi i le lauti, ae o lenei faaopoopoga e matua maualuga lava i le kalori, aua e aofia ai le maualuga o le suka. E faalagolago lava, i le mea moni, i luga o le tuufaatasiga ma le faifai pea, sili atu i mea uma i le peleni ma le pefu mauga. I le averesi, 2 lepp. soʻo se siaki i le 80 kcal.

O lenei susu susu o oloa e aofia ai le tele o suka ma le 100 ml o le susu o loʻo i ai le 320 kcal. I le faʻaopopoina o se faʻaopoopoga i le lauti, e faʻaitiitia ai lona lelei ma faʻaopoopo le toeitiiti 50 kcal i le taumafa i aso taitasi.

O se faʻaopoopoga tele lauti lenei e sili atu le ola maloloina. I le 100 g lemoni, na o le 30 kcal, ma i totonu o se fasi launiumati itiiti e sili atu i le 2 kcal.

Tuua Lau Faamatalaga