Pseudotumor pancreatiti

Pseudotumorous (pseudotumor) pancreatitis e le o se faʻamaʻi ese, ae o se foliga o le mumū masani o le pancreas, o le faailoga autu o le le mafaʻi totoga o le toto. O lenei ituaiga pancreatitis o loʻo i ai le tele o faʻamaoniga e foliga mai o le tumutumu o le toto o se okeni. Faatasi ai ma i latou, o le taofiofia o le jaundice, o le mamafa o le mamafa ma le faaitiitia o le totoga o le okeni. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi, o le le lava o le endocrine ma le tiga, masani o pancreatitis. Togafitiga o pseudotumor pancreatitis i le tele o tulaga o le taotoga.

Faʻamaumauga o mea tutupu

O le faʻaleagaina o le faagasologa i le pancreas e amata i le faʻafouina o enzymes (trypsin, phospholipase, ma isi) lea e mafua ai le edema ma le gaogao o ia lava, lea e oʻo atu ai i le oti ma le faʻaogaina o vaega o le gland.

Ina ia aloese mai le gauaiina o mea e faaleagaina ai le tino i totonu o le toto, o le tino e faʻaaogaina se masini puipuia - e faʻatapulaaina ai le salalau o toxins, focotic foc i le mea faʻafesoʻotaʻi ma le fatuga o pseudocysts (faʻavae e tumu i masini eletise). Faatasi ai ma faigata taitasi o le faamai, o le a avea pea ma mea e sili atu, o se taunuuga o le mumu, o le uʻamea.

Mulimuli ane, o le maualuga o le pseudocyst e faʻatulagaina, lea i totonu o le 10-15 tausaga e taʻitaʻia ai le faʻatusatusaga ma le faalauteleina o le okeni. O lenei masini, i le tasi itu, e puipuia ai le tino mai le inupia ma le oti, ae i le isi itu, e oʻo atu ai i le maualuga o le gaogao o le gland ma le faamalosia o totoga lata ane.

I le aluga o taimi, o vala nei o loʻo faʻamalosiina:

  • talo
  • duodenum
  • faitotoa ma le vevela veins.

O se taunuuga, o le soifua manuia o se tagata maʻi i le pancreatitis e mafua mai i le faaleagaina o okeni lata ane e sili atu ona leaga.

Faailoga o togafitiga

O lenei ituaiga o pancreatitis e amata malie lemu. O le suiga mai le pancreatitis masani i pseudotumor e mafai ona ave mai le 10 i le 15 tausaga.

O nisi taimi o le faʻamaoniga moni e faʻamautuina naʻo le taimi o suʻesuʻega i le falemaʻi, ma i le taimi atoa lea e le manuia le togafitiga mo le dyskinesia o le gastrointestinal tract, chloride cholecystitis poʻo le maʻi o le ate.

O le pseudotumor form of pancreatitis o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • faʻataʻavalevaʻa
  • ogaoga tiga
  • taoto ma vili
  • faʻaopoopoga o le okeni o loʻo faʻaalia i palpation,
  • mamafa le mamafa i se taimi puupuu,
  • le lava atoatoa o galuega ole panocreatic exocrine, lea o loo faaalia i le steatorrhea, uiga le mautonu o le nofoa, o le i ai o ni vaega o le fiber ma fiva musika e le i faʻaaogaina.

I luga o le ultrasound, o le tele lava o le hypertrophy o le ulu ulu o le gland ua vaai faalemafaufau, o le otootoga o le okeni e vaivai i le tele o pseudocysts, ua fuafuaina le faalauteleina o le pule i luga o le ea.

Faʻamatalaga o le maʻi

O le pseudotumor form of pancreatitis e matua faigata lava ona iloa le uiga o isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e fesoʻotaʻi ma galuega o le pancreatic. O se faʻalavelave sili atu o le gasologa o nei faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le leaga i le setete o le gland.

E taua tele le faʻamalamalamaina o le pseudotumor o pancreatitis ma le kanesa. I le tele o tulaga, o le tumutumu o loʻo i le ulu o le pancreas ma o loʻo tuʻuina atu i ai ma le faʻamalosi faʻamalosi.

Faʻamatalaga o le pseudotumor pancreatite:

  • seʻi vagana ai faʻamaʻi o loʻo i ai faʻamaʻi tutusa - o le adenocarcinoma pancreatic, carcinoma gastric, cancer o le colon, gastritis gasegase po o le faʻataʻavaʻavaʻaʻi, o le gastroduodenal ulcer, etc.,
  • suʻega falesuesue: suʻesuʻega toto mo enzymes, suega o le bentiramine ma le cerulin,
  • metotia faʻaonaponei: faʻasologa o faʻamatalaga, radiography, ultrasound, duodenography, CT,
  • retrograde pancreatocholangiography ma le siakiina o le tino o le pancreatic conduct, gastroduodenoscopy, cholecystography ma cholangiography ua lelei foi,
  • siakiina le biopsy o le gland ma le fuafuaina o faailoga o le kuluma.

O le pseudotumor pancreatitis e masani lava ona maua i se fuainumera le mautonu o tagata gasegase e afaina ai le tino, ma i le tele lava o mataupu ua afaina ai le faamai i faafitauli.

Vaʻaia pancreatitis mai le pancreatic adenocarcinoma e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga nei.

Faailoga o loʻo i totonu o tagata gasegase e iai le pseudo-tumor forms of pancreatitis:

  • averesi (30 i le 50) tausaga,
  • o le tamaʻitaʻi o le alii sili lea
  • o le mafuaaga autu e tele lava ina inu ava,
  • o le umi o le maʻi e silia ma le 1.5 tausaga,
  • mamafa le mamafa (sili atu i le 10 kilokalama),
  • tiga o le tino
  • o le faʻamalosiina o le jaundice ma le maualuga o le faʻalauteleina o le bilirubin i le silia ma le 20% o tagata gasegase,
  • o faʻamatalaga faʻamatalaga ma suʻesuʻega komepiuta i lalo ifo o le 20% o mataupu e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻalogoina o le ulu o le pancreatic.

I le faʻaopoopoga i faʻamaoniga o loʻo i luga, o le vasega o pseudotumor pancreatitis e tuʻuina mai ma vaivaiga ma le le lelei o le soifua maloloina o le maʻi.

Mo le adenocarcinoma pancreatic, e masani lava:

  • tausaga matua (pe a ma le 60 tausaga),
  • e tutusa uma le va o le itupa
  • toesea o le mamafa o le tino e oo i le 6 kilokalama,
  • sosolo faifai pea i le toatele o tagata gasegase (pe a ma le 90%) ma le maualuga o le bilirubin,
  • o suʻesuʻega faʻapitoa i le tusa ma le 75% o mataupu e faʻaalia ai se faʻaitiitia o le faʻalogoina o le ulu o le pancreatic.

O uluai faailoga o le adenocarcinoma pancreatic o nisi taimi o le gasea, vomiting, anorexia, ma se tulaga faʻavaivai. O le biopsy e faʻaaogaina mo le siakiina o le tino o le tumo i le PP, ae e le o taimi uma e mafai ai ona fuafua le faʻamautinoaga saʻo. E masani lava o le natura o aʻoga e mafai ona faʻatuina pe a uma le taotoga.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O le pseudotumor form of pancreatitis e togafitia e ala i taotoga. Le faia o lenei mea, metotia e pei o le faʻafefe o le pancreatic lects e faʻaleleia ai le lolovaia o le sua pancreatic ma le aveesea o tisipesa o le hypertrophic o le ulu o le gland e faʻaaogaina.

Pharmacotherapy e faʻamoemoe e faʻamālōlōina faʻamaʻi tiga ma aumai se fesoasoani lē tumau i le tagata maʻi. E le mafai ona ia foia le faafitauli ma maua ai le faʻamagaloga mausali. O togafitiga faasao e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona (papaverine, Drotaverinum), vailaʻau faʻasaina (Gordoks, Kontrikal). E le gata i lea, o togafitiga ma le fiaai e faʻaaogaina mo le 2-3 aso.

O togafitiga o fualaau oona o se natura sauniuni, talu ai i le taimi o le faamagaloga, e manaomia pea le taotoga o le maʻi.

O le faʻailoga o le ulu o le gland e faʻafefe ai le faʻamalosi o le alalele. O faʻasalaga o le tino palacreatic tissues e auina atu mo le talafaasolopito saʻo i le taimi o taotoga. O isi auala o le taotoga o le a faʻalagolago lava i taunuuga o le siama:

  • Afai e maua ni sel sela, o le a faʻaaogaina le PDR (pancreatoduodenal resection). O se faʻalavelave taua lea e aafia ai totoga e lata ane i le paʻu - talo, duodenum ma le fiber, e tū latalata ane i le gland.
  • Afai o le talaʻaga e le faʻaalia ai suiga le lelei i le tino o le tino, ona faʻapenaina lea o le ulu o le okeni i le paʻuina o ni mea tetele e maua mai ai le mamafa i luga o le tino pacreatic duct. O lenei metotia o taotoga vavalalata e mafai ai ona taofi le atinaʻeina o le faamaʻi ma ausia ai le faʻamagaloina, ma a maeʻa le toe faʻaleleia, faʻaleleia atili le lelei o le soifua maloloina o le tagata maʻi. O le mea moni, o lenei fuataga e aloese ai mai le maʻisuka, talu ai o le tele o le pancreas e mafai ona tauaveina lona galuega endocrine e ala i le faia o le inisalini.

I le taimi o le faʻasologa o taimi, e tatau i tagata maʻi ona tausisi i taimi uma i tapulaa taumafa i mea taumafa ma faʻaaogaina atoa le ava malosi. E le gata i lea, o togafitiga faafouina ma tapenaga o le enzyme, o le anapogi faavaitaimi ma le togafitiga ile togafitiga ile aoga o talaaga gastroenterological e talafeagai.

Faamatalaga lautele

Pseudotumor pancreatitis e le o se vaega o le nosologifasi, o se foliga o le pancreatitis e masani ai, lea e faʻailoaina i se faʻaogaina o le inflammatory, fibrosis vaega ma le hypertrophy parenchyma. O vaega iloga o lenei fomu o le i ai o se faʻalapotopotoga, o nisi taimi e maualuga le tele o le tele o le tasi o matagaluega o le pancreas, faʻapea foi ma le faʻavaeina o foo o le maualuga o le maualuga. O le mafuaaga lea e taua ai le pseudotumor pancreatitis e vavalalata ai ma le tocopathology o le okeni. O le ulu o le pancreas e masani ona afaina, o le mea lea, o le jaundice ma le kopi o le maualuga o le maualuga o le telefoni e mafai ona tumau i le falemaʻi.

O fuainumera saʻo ile epidemiology o pseudotumor pancreatitis e le o maua, talu ai o le meaola masani o meaola e matua le masani lava, peitai, o tagata tomai faapitoa i le gastroenterology o loo matauina se tulaga o le faateleina o le aafiaga. O faʻamatalaga manino i luga o le tulaga masani e le o fesootai ma auala eseese e iloilo ai togafitiga: o le tele o gasegase e maua i le pseudotumor pancreatitis e taʻua o tagata taitoatasi ma cholelithiasis, o le inu malosi o le ava malosi, papilitis duodenal ma isi faamaʻi.

O mafuaʻaga autu e faʻaosofia ai le atinaʻeina o pseudotumor pancreatitis o le faʻaaogaina o le ava malosi ma togafitiga o le biliary (cholelithiasis ma isi faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract) - sili atu ma le 80% o mataupu uma e mafua mai i nei mafuaʻaga. O le mea e masani ai, o le pseudotumor pancreatitis e avea ma taunuuga o le mauaina o vailaau maʻoti, isi maʻi matautia. E talitonuina o le pseudotumor pancreatitis o le aano o le ava malosi e atiina ae pe a maeʻa se gaioiga gaioiga i na o le 10% o mataupu, ae o le faasologa o faigata o pancreatitis e tele lava ina maua i luga o le tala o le mimilo faaumiumi. Ua faʻamaonia o le ono mafai ona faʻateleina le ola faʻateleina e matua tele lava i tagata ulaula.

Pe a ma le afa o mataupu, ole pseudotumor pancreatiti (biliary pancreatitis) o se taunuuga o maʻi gallstone, o le masani lava o lenei fomaʻi ua faamauina i tamaitai, o le lamatiaga o lona atinaʻe ua fuafuaina e le umi ole maʻi maualalo ma le faʻatinoina o fuainumera. O le mafuaaga o le papacreatitis o le biliary e aofia ai foi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le biliary tract, faʻamaʻi o le Visa papilla ma le taʻavale masani. O le pathogenesis o le pancreatitis i lenei tulaga o loʻo faʻaalia mai i le faʻaauau pea o le pisa mamafa i totonu o le papa pancreatic duct. O se masini taua foi o le lymphogenous leion of tissual pancreatic, aemaise lava o le ulu o le pancreas, lea e salalau ai le togafiti o le inflammatory mai le gallbladder i luga o le faasologa o laina lymph.

O vailaʻau pseudotumor pancreatitis e atiina ae i le faʻaaoga umi o le acaminamin, estrogen ma isi fualaau. E le gata i lea, o le pancreatitis e masani ai ma le hypertrophy parenchyma e mafai ona maua ai se fatuga faʻavae: o lenei fomu e faʻaalia i le alualu i luma o le tino, o le faateleina o le endocrine ma le exocrine organ failure, ma le maualuga o le leaga.

Faailoga o le pseudotumor pancreatiti

O le ata o le falemaʻi o loʻo faʻaalia e le tele o faʻamaoniga o le faʻalavelaveina o le vaʻaia o le biliary e ala i le ulu o le tino o le tino, o faailoga o le le atoatoa o le endocrine, faapea foi ma le maʻi o le dyspeptic ma le tiga.O le tele lava o taimi, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e masani lava e le mautonu ma atonu e ono osofaʻi i le amataga. O le faʻaaliga muamua e masani lava ona avea ma se mea e faʻalavelave ai. Paʻu i le tumutumu pito i luga o le tele o le malosi o loʻo i ai uiga, lea e umi se taimi atonu o le faitioga a le maʻi. I se taimi mulimuli ane, o le endocrine (o le maualalo o le faapalepale i mea gaʻo ma mea e le masani ai o le ketoacidosis, nephropathy) ma le le atoatoa o le exocrine (syndrome dyspeptic and steatorrhea).

E ui lava i le mea moni o le tiga e faʻamalolo mo le pancreatitis, ma o le pseudotumor ua na o le 30-40% o maʻi. O le tiga e masani lava ona maua i totonu o le epigastrium ma le sao o le hypochondrium, e tupu pe a uma se taumafataga mamafa, aemaise lava i le manogi, e tumau mo le lua i le tolu itula. O faitioga faʻapitoa e aofia ai le gasea, vomiting, faʻapea foʻi ma le paʻu o le mamafa ma le manava e aʻafia ai le le atoatoa o le enzyme ma le faʻaleagaina o le gaʻo.

Togafitiga o pseudotumor pancreatite

Togafitiga o tagata gasegase ma se faʻamaoniga faʻamaonia o le pseudotumor pancreatitis i le taimi o le faʻamaʻalogaina o loʻo faia i le matagaluega o gastroenterology. O le togafitiga o taumafa e aofia ai le numera o le laulau numera 5. O le pito sili ona taua i le togafitiga ua tuʻuina atu i le itu vaʻaia - o le faʻaumatiaina o le mafuaaga o le faʻamaʻi (faʻataʻitaʻiga, cholecystectomy ma cholelithiasis, aveeseina papillostenosis ma isi fua).

O le sini autu o le togafitiga o fualaau faasaina o le faasaʻoina o le exocrine ma le intrasecretory pancreatic le atoatoa. O sauniuniga o le Enzyme ua faʻamatalaina - pancreatin faʻatasi ma le lipase poo le solisim. O le le lava o le puleaina o bicarbonates e totogi i le faʻaaogaina o taʻavale, lea, pe a faʻapipiʻi ma sauniuniga o le calcium, faʻaititia foi le steatorrhea.

Ina ia faʻaitiitia le faʻafitauli o le dyskinetic o le meafaigaluega o le sphincter, ua faatonuina le cholinolytics. O le tiga o le tiga e taofi i le ave o le atropine, antispasmodics. O se faʻafitauli lelei faʻafefete i le sphincter o Oddi o Gimecromon, mebeverin. I le vaitaimi o faʻasalaga, o togafitiga faʻapitoa foi e aofia ai vailaʻau faʻasaina. I le tulaga o le togafitiga o fualaau faasaina o le edema ma le hypersecretion o enzymes, o togafitiga faʻaitulagi faʻaitulagi ma le maalili o le eleele e faʻaaoga ai.

I le togafitiga o pseudotumor pancreatitis, o metotia faʻasolosolo e matua aoga lava. O faʻamatalaga mo ia faʻalavelave o se faʻaopoopoga i le ulu o le pancreas ma le faʻalavelaveina o le mulilua masani o le talo ma le faʻatapulaʻaina o jaundice, faʻapea foi le papillostenosis, faʻalavelave o le vaega sauniuni. I ia tulaga, o papillosphincterotomy ua faia e vavae ai le auala.

Forecast and Prevention

O le fomaʻi mo lenei ituaiga o le maʻi e sili ona lelei: pseudotumor pancreatitis o loʻo faʻaalia i le tele o faʻateleina, faʻavavevave le alualu i luma, le lava o le endocrine (pancreatogenic diabetes) e seasea oʻo atu ai i le nephropathy ma le angiopathy. O togafitiga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le usitai i fautuaga i vaitaimi o le faʻamagaloina, e mafai ona puipuia le alualu i luma. O le puipuiga o le faʻapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o le ava malosi, o vailaau e ono lamatia, togafitiga vave o faʻamaʻi e mafua ai le pseudotumor pancreatiti.

Pseudotumor pancreatitis: o le a?

O le pancreas ua mamanuina e maua ai enzymes (lipase, trypsin, phospholipase, ma isi) lea e talepeina ai meaai i le duodenum. Ae ui i lea, ona o nisi tulaga, o le tafe mai o nei enzymes ua faʻavaivaia. O le tele oi latou e faʻapipiʻi i totonu o masini o le pancreas, o le mafuaʻaga lea e mafua ai le leaga o gaioiga o enzymes ua fuafuaina mo le gaosiga o mea taumafa i luga o fatu o le okeni.

Ae peitai, o le puipuiga o le tino, lea e puipuia ai oloa na fausia mai le faaleagaina o tisipenesa glandular mai le ulufale atu i le toto, e mafua ai le faateleina o le aofaiga o mea fesootai e avea o se pa. Faʻatoʻa fai igoa. O le sili atu o le pancreatitis, o le numera o nei ituaiga pseudocystic formations e faateleina. I le aluga o taimi, o voluma o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e tupu ma e taʻitaʻia ai le fausia o le faʻamaonia ma le faateleina o le tele o le pancreas.

O le mea moni, o galuega puipui a le tino e saofagā i le mea moni e faapea o mea oona e le mafai ona ulufale i totonu o le toto, ma puipuia ai le maʻi mai aʻafiaga ogaoga. Ae peitai, o le leai o togafitiga talafeagai e mafua ai le mafuaʻaga o le neoplasm e oʻo atu ai i suiga taua o le toto i totonu o le gland ma le faʻaaogaina o gaioiga o totoga vavalalata, e pei o le duodenum, alalaupapa, auala ma vailaʻau vavalalata.

Toxicity ma le natura gasegase o le faamai

Mafaufau i se isi auala mo le atinaʻeina o le faamai, talu ai, i le tele lava o tulaga, o le mafuaaga o le pseudotumor pancreatitis o le faʻaaogaina masani lea o le tele o le ava malosi ma le faʻaaoga umi o vailaʻau (acetaminophen, estrogens). O le Ethanol o loʻo i totonu o le 'ava malosi e mafua ai le faateleina o le maualuga o moletini porotini o le vai inu.

O fualaau faasaina na faia i le taimi o le vaeluaina o mea oona e faatelevaveina ai le faagasologa o le pala o le calcium carbonate i le tino o le tino. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻavaeina o maʻa e faʻalavelave i le lolovaia o enzymes ma le faʻasolosolo o puipui o le epithelial.

Le faʻatinoina o masini ma metotia mo togafitiga o pseudotumor pancreatitis

O faafitauli i le faagaoioia o le pancreas e matua ese lava, o le tasi o ia mea o le pseudotumor pancreatitis.

O ia o se tasi o faʻamaʻi matautia matautia, e mafua ai ona maliu le tagata maʻi.

O le mea lea, e tatau ona e iloa pe o le a, pe faapefea ona feteenai maʻi mai le pancreatitis masani ma pe aisea e tulaʻi mai ai.

Faailoga o togafitiga

O faailoga autu o togafitiga o:

  • vaivaiga
  • vaivai,
  • tigā
  • faʻaleagaina
  • masani ma le tumau umi
  • faʻalavelave i le galuega a le tino o le dyspeptic system,
  • taʻavale
  • vili
  • faaitiitia le fiaai
  • o se toso malosi i le mamafa o le tino,
  • pallor, lanu samasama o le paʻu.

mai Dr. Malysheva:

O lenei ituaiga o pancreatitis o loʻo faʻaalia i le faʻavaveina o le atinaʻega. O nisi taimi o le faagasologa e mafai ona silia ma le 10 tausaga. O se faʻamaoniga saʻo e faigata ona o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e talitutusa ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi, ma o suiga taua i le fausaga ma foliga vaaia o le pancreas e leʻo vave ona iloa.

O lenei faʻafitauli e mafai ona masalomia e ala i suiga e pei o:

  • o le i ai o le tuputupu ae le mautonu o le pancreas (iloa e palpation),
  • ulu o le okeni faalautele,
  • solitulafono i le galuega o le exocrine o le pancreas.

E le mafai ona e matauina na o oe lava nei, aua o lenei mea e manaʻomia ai le poto poʻo se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

E manaʻomia se suʻesuʻega taʻitasi i le laʻasaga e faʻamaonia ai le siama.

E aofia ai:

  1. Suʻega o toto toto, urine, feces. I le pseudotumor syndrome, o le maualuga o leukocytes ma le ESR i le toto ua tulaʻi. O le urine o loʻo i ai se aofaiga tele o bilirubin ma le alpha-amylase i le leai o se urobilin. Iloiloga o feces e mafai ai e oe ona iloa mea e le masani ai i le masini fuamalie.
  2. Faatulagaga O le faʻamalosi o le vevela o le tino e faʻaalia ai le faateleina o le paʻu. E le gata i lea, o sea suʻesuʻega e fesoasoani i le suʻesuʻeina o le tulaga o papacreatic ducts.
  3. Suesuega ole toto. O le i ai o se pseudotumorous form of pancreatitis o loʻo faʻaalia e le tele o mea o trypsin, lipase, sialic acid, bilirubin i totonu o le toto.
  4. Roentgenography.
  5. CT scan (MRI).Faʻafetai i nei metotia, e mafai ona e suʻesuʻeina le tulaga o le okeni ma fuafua ai le ono mafai ona atinaʻe carcinomas.
  6. O le suʻesuʻega o papacreatic ducts e faʻaaoga ai le faʻailoga.
  7. Suesuega o talafaasolopito. E talafeagai ina ia iloa ai lenei ituaiga pancreatitis mai le kanesa o pancreatic.

Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina nisi faʻaopoopo: suʻesuʻega o le enzyme o le toto, suʻesuʻega o le cerulin, cholecystography.

Se faʻamalosaga o le faʻasolosolo o le pancreatitis: a) virsungolithiasis, b) faʻateleina Virsungianov duct

Puipuiga ma togafitiga

Faʻamatalaga saʻo ma talafeagai taimi ole pseudotumor pancreatite, o le togafitiga e lelei. O le tagata gasegase e mafai ona taitaia se olaga masani, pe a ia gauai atu i le puipuiga.

  1. Faʻalēaogāina masani leaga (faʻamalosi ava, ulaula).
  2. Aveina o fualaau ua faatonuina e lau fomaʻi.
  3. Taimi vave togafitiga o faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli i le gallbladder.
  4. Meaʻai talafeagai.

O le tausisia o nei fautuaga o le a fesoasoani e aloese mai le toe faʻafoʻi o le faʻamaʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli. Afai e te le amanaʻiaina tulafono, o le a sili atu le leaga o le maʻi.

Ma le isi, e mafai ona auai:

  • vein thrombosis,
  • maʻisuka malosi
  • peritonitis
  • lanu
  • o le fausia o fou fou,
  • le faʻaleagaina o kumeu i totonu o se maʻi mama.

Pseudotumor pancreatitis o se maʻi faʻaleagaina, e afaina i se taufaʻataʻu o le kanesa. O le mea lea, e taua le iloa i se taimi talafeagai ma amata togafitiga.

Matou te fautuaina isi mataupu e fesoʻotai i ai

Aisea e tupu ai le pseudotumor pancreatitis

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas o se natura masani e mafai ona tupu ona o le tele o mea - provocateurs.

E tatau ona latou iloiloina atili auiliiliga:

  1. Filifiliga le saʻo pe le saʻo le filifilia o le tino pancreatitis, lea e faasolosolo malie lava e avea ma mea masani.
  2. Faʻafitauli o loʻo maua i le gallbladder.
  3. Pasio ma le faʻaleagaina o le ava malosi.
  4. Le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le tino.
  5. Maʻi faʻasolosolo.
  6. Faʻataʻatia mea faʻapitoa i le okeni.
  7. O foliga vaaia i luga o le paʻu o tumutumu poʻo tumutumu o se uiga ese.

I le faaopoopo atu i nei mafuaaga, o le atinaʻeina o pseudotumor pancreatitis e afaina i le le amanaiaina o tulafono o taumafa ma le le lelei o le tamaoaiga - o le i ai o faafitauli o le pancreatic i se tasi o aiga.

Ua leva ona faamaonia o pseudotumor pancreatitis e masani ona atiina ae i se tulaga faifai pea i na gasegase e ulaula.

E faapefea ona faʻaalia maʻi?

Pseudotumor pancreatite e mafai ona fai mo se taimi umi. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e fesiligia mai le pancreatitis e masani ai i le hypertrophy o le totoga mai le 10 i le 18 tausaga.

E masani lava, o se faʻamaoniga moni e mafai ona fuafuaina i le taimi ole suʻega ole-maʻi ole tagata maʻi lea na togafitia mo se taimi umi mai le biliary dyskinesia, se ituaiga o cholecystitis, poʻo ni maʻi faʻafesoʻotaʻi.

E pei ona taʻua i luga, o le pseudotumor pancreatitis e faʻaalia i le auala lava e tasi e pei o le gaioiga o le pancreas, o lea e le mafai vave ona iloa.

O le mea moni o le maʻi e atiina ae le ituaiga o pancreatitis o loʻo faʻavasegaina ua faʻaalia i faailoga nei:

  1. Shingles o le tiga e lagona i le itu tauagavale o le hypochondrium.
  2. O faʻafitauli masani o le mafaufau: o le manava o le manava e sui i le faʻamalosi, ma e le mafai e fomaʻi ona faʻavae mafuaʻaga o lenei mea matautia.
  3. Faailoga o se faʻaogaina o le tino.
  4. Nausea, faatasi ai ma le vomiting, lea e tupu loa pe'ā uma ona 'ai.
  5. Se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa o le tino e aunoa ma se mafuaaga.
  6. Faʻasalaga o le paʻu: o le paʻu ua paʻu lanu samasama.
  7. Faʻanoanoa na tulaʻi mai i le taimi o le faʻalavelave faʻapitoa o le itumalo.
  8. I le taimi o le palpation, ua lagona e le fomaʻi ua matua faateleina le ulu o le pancreas.
  9. Pagging ma ogaoga vevela vevela, aua o se tagata ua vave ona le maua le mamafa.
  10. Faateleina le vaivai e tusa lava pe a uma le faʻamalositino faaletino.
  11. Faʻanoanoa, popole ma le popole moe.
  12. Faʻafuaseʻi ma faʻaauau taimi e faʻafefe ai lagona.

Afai e tupu lenei faailoga, e tatau loa ona e faia se taimi atofaina ma se tagata poto faapitoa.

E taua le manatuaina e naʻo se fomaʻi o loʻo i ai se poto masani tele o le a mafai ona ia faia se faʻamautinoaga saʻo ma faʻamaonia le taimi tatau ma talafeagai le togafitiga, lea o le a oʻo atu ai i le mea e manaʻomia.

E faʻapefea ona faʻamaonia saʻo togafitiga

O le aʻafiaga o le suʻega ole suʻega o se faʻamalosolo fuaina. Mo nei faʻamoemoega, e faia e fomaʻi mea nei:

  1. Suʻe suʻega: feces, toto, urine. Faia o la latou sailiga galuega.
  2. Iloiloga o totoga i totonu.
  3. Toto o le toto.
  4. Faatinoina o le leitio.
  5. MRI ma le CT.
  6. O le suʻesuʻega o le pancreatic duct e ala i le faʻailoga.
  7. Talafaasolopito - o se faʻatagaga e mafai ai e oe ona faia se suʻesuʻega eseese e fesoasoani e iloa ai pseudotumor pancreatitis mai le kanesa o le ulu o le pancreas.

A aunoa ma nei suʻesuʻega ma suʻesuʻega, e toetoe lava a le mafai ona faʻatuina se faʻamaoniga saʻo.

O le a le mea e iloa i suʻesuʻega suʻesuʻe

I se tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi o loʻo fesiligia, o faailoga nei o le a maua i le toto:

  1. O se siʻitia i le ESR.
  2. Se fuainumera tele o sela papaʻe paʻepaʻe.
  3. Faateleina le maualuga o le bilirubin, lipase, sialic acid ma trypsin.

I le faʻavave, o le bilirubin o le a faʻapupulaina foi, ae e leai lava se urobilin. E le gata i lea, o loʻo i ai le faateleina o le alafa - amylase. Feʻaloaloaʻi e mafai ona fuafua pe faʻafefea ona leaga le 'otaota.

Faʻasosoʻo o totoga i totonu

I le faʻaaogaina o vailaʻau o le inumaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻamautinoa pe o le a faʻapipiʻiina se okeni, pe o maua mai i le pancreatic tissue structure le auala e faigofie ona maua ai, pe a fai o loʻo i ai se vaiti o le ala pe afai ua uma ona taofia.

Ina ia mafai ona suʻesuʻeina le faʻamaʻi ma auʻiliʻili faʻamatalaga mai le oncology i se taimi tatau, e faʻamaonia e tagata tomai faapitoa agavaa se suʻesuʻega o talafaasolopito.

O loʻo faʻaalia e le MRI

O le faʻatinoga o loʻo iloiloina o le auala sili lea ona mataʻituina, lea e mafai ai ona mafaufau i totoga o parenchymal. I le taimi o le MRI e faʻataʻitaʻi, e faʻalelei pe faʻamaonia pe faʻamaonia le tuputupu aʻe o le kalokinoma.

I le faagasologa o le faia o se MRI, e mafai e fomaʻi ona faia le ERCP - o se faʻalavelave e fesoasoani e iloilo le faʻaalia mai o le pipisi ma malamalama pe faapefea ona afaina.

E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e masani ona suʻe i suʻesuʻega a le vaʻa.

Talosaga togafitiga togafitiga

Ole togafitiga ole faʻamaʻi e fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga, faʻamaonia le faʻagasologa o le toe faʻasolosolo ile pelesi, ma totogi ai le le atoatoa o le tino.

O le togafitiga o le pseudotumor pancreatitis e aʻafia ai se auala faʻapitoa. Faʻatasi ma lenei togafitiga e mafai ona ausia se faʻataʻitaʻiga lelei.

E taua le mafaufau o togafitiga e tatau ona faia i totonu o se falemai, i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

O nisi tagata gasegase ua fefefe i taotoga ua latou sauni e inu pulu fua io latou olaga atoa.

E sese lenei mea, aua afai e manaʻomia ona faʻatino, ona le tuʻuina atu lea o le mea e le fautuaina. O le mea moni, masani lava mo le faʻamalologa umi, o le aveeseina o taʻavale o le vaega ua aafia o le okeni e manaʻomia.

Fomaʻi togafitiga

O le aveina o fualaau o se togafitiga faʻaopoopo togafitiga, ona e na o sina taimi puupuu e faʻamalolo ai se tagata o faʻamaoniga, ma e le tauivi ma mafuaʻaga o foliga.

I le avea ai o se togafitiga faʻapitoa, ua fautuaina e fomaʻi lenei vaifofo:

  1. Spasmodic: No-shpa, Duspatalin, Spazmalgon.
  2. Anticholinergics: Argoprin, Methyldiazil.
  3. Enzyme substances: Mezim, Pancreatin.
  4. Antacids: Phosphalugel, Maalox.
  5. Antibacterial drugs: Ampicillin.

I le tulaga pe a le maua e le tupe o loʻo i ai se lelei, e filifili fomaʻi e faia togafitiga faʻapitonuʻu: latou te aveesea le vevela o le tino pe togafitia i se laser.

Faʻatonuga faʻapitoa

Ina ia togafitia lenei maʻi, e lua ituaiga o gaioiga e mafai ona faʻaaogaina. O latou nei:

  1. Tatala o le mea na afaina. O lenei ituaiga o taotoga tuifaʻagata e faʻaitiitia ai le faʻamalosi o Versungs ma taʻavale masani. I le taimi o lona faʻatinoga, o tagata tomai faapitoa e suʻeina le tala o le tino. Pe a iloa faailoga o le falemaʻi, e maua e fomaʻi le pancreatoduodenal resection - o se faʻalavelave e aafia ai le duodenum, biliary poʻo le periopancreatic tissue. Afai e mamā le talaʻaga ma e le o iloa se maʻi faʻaleagaina, o le ulu e faʻasalalau ma o loʻo siʻosiʻo e karuseta tetele le lolomiina o luga o luga o luga o le papa pancreatic ducts.
  2. Pancreatic duct drainage. O le faʻatinoga e aofia ai le faʻaofiina o faʻamaʻi faapitoa i totonu o le manua, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai ona aveese le vai ma tulei mai le totoga afaina. Faʻasalaga ile mata e tasi e faʻapipiʻi i totonu o le manua, ma o lona isi itu ua tuʻu ifo i totonu o se pusa otaota faʻapitoa.

Ona o le mea moni o loʻo i totonu o le manua mo le taimi umi, e tatau ona fufuluina ile taimi i vailaʻau faʻamaʻi pipisi.

O na ituaiga mea e fesoasoani e puipuia ai le ulu atu i le manua o se faʻamaʻi e tupu pe a oʻo mai le pipili i le ea.

Ole suavai lafoai e aloese ai mai faʻalavelave faʻafuaseʻi. E mafua ona o le faʻaalia e faʻaalia ai se maʻi faʻasaʻo ma le fuʻa o le purulenti ma faʻamamā.

O le fea ituaiga o gaioiga e tatau ona sili atu - na o le fomaʻi e filifili. O iinei e mulimuli mai ai le uso i le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata ma le malosi o togafitiga.

I le faʻamalosi o vailaau faʻaonapo nei o loʻo i ai le tele o faʻailoga faʻasalalau e fautuaina e faʻaaogaina ma le faʻamalosia atili o le gland, faʻapipiʻiina o auala ma le faʻaalia o jaundice faʻalavelave. I le faʻaopoopoga, o le faʻamalosi o vaega papillary ma le vevela e ono mafua ona o faʻamaoniga.

Vaega o togafitiga faʻaleaganuʻu

I le faaopoopo i nei togafitiga, e mafai e fomai ona fautuaina le faaaogaina o tupe mai tagata. E aofia ai le teuteuina o laau, ituaiga eseese ma fua o laau toto.

O le teuteuina o le chamomile ma calendula, lea e eseese i aafiaga antibacterial ma anti-inflammatory, o loo i ai se aafiaga faamalolo.

E tatau ona i ai tali lata mai ma le ava malosi o barberry.

Ina ia mafai ona kuka, e tatau ona e maua le 20 kalama o lenei meaʻai i luga o le lima, sasaa i le 200 mililiters o le ava ma tuʻuina atu mo le 2 vaiaso.

Faʻaaoga se ituaiga o mea e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

E mafai ona aveese uma toxins mai le tino ma faʻamaonia le faʻatinoga o le pancreas ma le fesoasoani o teuteu ma piʻu e faia i luga o le oats.

E tatau ona inu le tupe na fuafuaina mo le tusa o le 40 aso, i le maea ai ona feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Faʻaiʻuga o Pseudotumor Pancreatitis

O togafitiga o loʻo mafaufauina, e aunoa ma se togafitiga talafeagai, e mafai ona faʻaosofia ai ni faʻalavelave le lelei ma matautia. E tatau ona e suesue i ai i auiliiliga atili:

  1. Peritonitis
  2. Jaundice
  3. Sulu toto i totonu o veins.
  4. Paʻu o le tino.
  5. Vaʻaia i totonu.
  6. Malikancy.

Afai e maua se togafitiga i se taimi tatau ma lelei le togafitiga, ona mafai lea ona aloese mai nei faafitauli e ala i le faamamaina o le maʻi mai le le mautonu.

Puipuia o se tulaga maʻi

E tele auala puipuia e mafai ona puipuia e puipuia ai le pseudotumor form of pancreatitis. O latou nei:

  1. Faʻaseseina o masani leaga leaga: ulaula, ava malosi, fualaau.
  2. Iloilo lau lava meaai.
  3. Soifuaga malosi ma ola i aso uma.
  4. Taimi vave togafitiga ole foʻio faʻamaʻi pipisi: caries, otitis media ma sinusitis.
  5. Pasia o se suʻesuʻega masani faaletausaga.

Fai mai fomaʻi o lenei ituaiga pancreatitis e maua ai se togafitiga sili ona lelei mo se fofo. O faʻasolosolo e seasea ona tupu, e amata lemu.

Ae o iinei e tatau ona maitauina o le le lava o le endocrine e mafai ona oo atu ai i le nephropathy ma le angiopathy.

O le mea pito sili ona taua, o le tali lelei atu i le tali a lou lava tino, e le faʻafefe i le faʻaleagaina o faʻamaoniga ma ia saili fesoasoani faafomaʻi i le taimi.

Mea uma e uiga i le Pseudotumor Pancreatitis - O se Faʻateʻa Faʻasalalau Pancreatic

Pseudotumor pancreatitis - o le a lea? Ua taʻua nei o faamai pipisi o le pancreas (e pei ona taua mulimuli ane o le pancreas), o se tasi o ituaiga o meaola o le mumu o le pancreatic inflammation. O le okeni e tupu aʻe i le tele, o loʻo siomia ai mea o loo siomia ai. O faailoga autu o le falemaʻi o tiga, gasegase faʻalavelave, faaletonu o le hormonal, dyspepsia.

O le a le faʻasologa?

Pseudotumor pancreatitis o se foliga masani o le faagasologa masani o le inflammatory i le pancreas. E le o vavaeeseina i se isi ituaiga nosolog. O le Hypertrophy o le parenchyma ma le fibrosis e lauiloa.

Fibrosis o le fesuiaiga o se mea ola maloloina o le okeni ma le mea faʻapipiʻi. O vaega suia o le okeni e le mafai ona faatino a latou galuega masani, aua, e tusa lava pe tautala, oi latou o ni maʻila. E tupu lenei mea i tulaga e manaʻomia ai e le tino ona vavaeeseina le taulaiga o le mumū mai le tino e le afaina ma le totoina o le toto.

O lenei ituaiga o pancreatitis o loʻo faʻaalia i le maualuga o le faʻalapotopotoga i le telē o se tasi o vaega o le pancreas. O se mea taatele o le fausiaina o faʻamaufaʻailoga a le lotoifale, o le mea lea, o faʻamatalaga eseese ma faʻasologa o mea faʻapitoa e faia.

O le tele o tagata gasegase e iai le fomaʻi o le mumū e mafua ai le faʻamaʻi o le maʻi, le maualuga o le telefoni, ma latou faʻaaogaina foi le ava malosi.

E ui lava o le tele o mafuaʻaga mo le atinaʻe o pancreatitis e lautele (mai faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi ma vaʻaia parasite), i le 90% o mataupu, o le faʻamaʻi e faʻaleagaina ai maʻi o le biliary ma le faʻaleagaina o le ava malosi. O le faaletonu o le biliary e aofia ai cholelithiasis (e pei ona taua i lalo - cholelithiasis) ma isi maʻi o le ate ma le biliary tract.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le pseudotumor form of pancreatitis e avea ma mea e faʻaaoga ai nisi o vailaau faʻasaina, o le salalau atu o le togafiti o le inflammatory mai le gallbladder e ala i le tino o le lymphatic, faʻapea foi ma le i ai o faʻatoʻaga faʻasolosolo ma mea faʻapitoa.

Mafuaaga o pseudotumor pancreatite

E ui lava o le tele o mafuaʻaga mo le atinaʻe o pancreatitis e lautele (mai faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi ma vaʻaia parasite), i le 90% o mataupu, o le faʻamaʻi e faʻaleagaina ai maʻi o le biliary ma le faʻaleagaina o le ava malosi. O le faaletonu o le biliary e aofia ai cholelithiasis (e pei ona taua i lalo - cholelithiasis) ma isi maʻi o le ate ma le biliary tract.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le pseudotumor form of pancreatitis e avea ma mea e faʻaaoga ai nisi o vailaau faʻasaina, o le salalau atu o le togafiti o le inflammatory mai le gallbladder e ala i le tino o le lymphatic, faʻapea foi ma le i ai o faʻatoʻaga faʻasolosolo ma mea faʻapitoa.

50% o mataupu o le cholelithiasis o le mafuaʻaga lea o fomaʻi faʻalagolago i luga o le biliary pseudotumorous pancreatitis. E masani lava ona maua i tamaitai, ma le ono mafai ona maua i se faamaʻi e faalagolago i le umi o le maʻi, faapea foi ma le tele, tuufaatasiga, nofoaga o maʻa.

O le atinaʻeina o le fomaʻi o le pseudotumor pancreatitis e tupu ona o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le paracetamol, estrogen-o loʻo i ai ma isi vailaʻau.

O le ono tulai mai o le faifaipea o le faʻamaʻi e faateleina ai le ava malosi ma tagata ulaula.

O le a tatou iloiloina auiliili pe o le a le ituaiga o pancreatitis o le pseudotumor ma pe aisea e amata ai le maʻi. O faʻamaʻi faʻamatalaina e le tupu ona o le leai o se mafuaʻaga, ua avea ma taunuuga o le tele o faʻamaʻi, lea e aofia ai:

  1. O foliga masani o pancreatitis.
  2. Gallbladder maʻi.
  3. O nisi faʻamaʻi pipisi.
  4. Maʻi faʻasolosolo.
  5. Manua faʻamaʻi o le pancreas.
  6. Tumama ma tumutumu i luga o le pancreas.

I le tele o tulaga, o le atinaʻeina o le faamai e afua ona o le leai o togafitiga mo le pancreatitis, le le usitaia o meaʻai faatonuina ma, aemaise lava, masani leaga - ulaula ma le ava malosi. O se vaega faʻavae ua faʻaalia.

E talitonuina o tamaʻi vaeluaina o loʻo faʻauluina le tele o le ava malosi e lamatia.

E sili atu ma le afa o mataupu e mafua mai i le faʻasalaga umi o le ava malosi ma le i ai o faʻamaʻi o le ate poʻo le talo. I le taimi lava e tasi, o le ulaula e sili atu le faʻalavelave i faʻalavelave leaga, faʻateleina lo latou atinaeina.

E i ai foi tulaga masani pe a tupu mai le maʻi ona o le faʻaaogaina o fualaau oona e solia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract.

E tusa ai ma fuainumera, e sili atu ma le afa o mataupu o le tino pancreatitis e mafua mai i le faaumiumi o sauaga o le ava malosi. I nisi o gasegase e maua ai faʻamaʻi gasegase o le gastrointestinal ma e aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le maʻi e mafai vave ona avea ma foliga masani. O nisi suʻesuʻega e faʻamaonia ai le aʻafiaga o le ulaula i luga o le faʻalauteleina o aʻafiaga o faagasologa masani.

O le pseudotumor form of pancreatitis e masani ona tupu i le tulaga o pathoces o le ate, o le vevela ma le biliary tract. O le faʻamalosia o le tafe o le talo e maua ai tulaga mo le amataina ma le alualu i luma o le mumu, o le mea e ono tupu i luga tonu lava o le umi o le maʻi faʻamaʻi, o le tele ma le faʻasalalau o le aofaʻi o le taʻavale.

I nisi tulaga, o le auala lymphogene o le faaleagaina o mea leaga i le parenchyma gland ua tupu. I tagata e osofaʻia parasite, foci o faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma le cholecystitis, faʻamaʻi pipisi i totonu o vailaʻau o le lymphatic ma fusi e ulu atu i le ulu ma faʻaosoina le amataga o togafitiga.

O le suʻeina o vailaʻau e mafai foʻi ona oʻo atu i le pancreatitis. O le faʻaaogaina o le acaminamin ma le estrog o loʻo fesoasoani i le faʻavaveina ma le pala o le talo.

O le pseudotumor pepa na maua lona igoa ona o le tutusa o le faʻaogaina o gland ua afaina i le neoplasms. I le faaopoopo atu i le hypertrocy hypertrophy, o le mumū e tupu, lea, faatasi ai ma se umi umi, e mafua ai le tuputupu ae o laina fesoʻotaʻi vavalalata ma fibrosis. O sea suiga i le fausaga o le tino e mafua ai le pipiʻiina o le pacreatic ducts ma le faʻasalaga o le mealilo.

Faʻaleagaina o le ethanol, o aʻafiaga leaga o fualaau faasaina ma le inupia e tetee i le talaaga o le ola malosi o le siama lea e amata ai le mumu, e oo atu ai i le vevela o le sua o le pancreatic e mafua mai i le faateleina o le vaega o le porotini i lona tuufaatasiga. I lalo o le aʻafiaga o tulaga le lelei, o le vaʻaia o le calcium carbonate faʻafefe.

O le faʻapipiʻiina o le 'olo e oʻo atu ai i le faʻaalia o faʻalavelave faʻavevesi. O le afaina o le toto i totonu o le tino e amataina ai le faalauiloaina o le degeneration fibrous o le okeni, o lona uiga o le fesuiaiga o le faamai i le tulaga masani.

Faatasi ai ma lenei mea, o le faʻamaʻiina o le okesene i siama e faʻaaogaina ai le faʻamautuina o faʻamaʻi faʻamalolo. O faʻamalosi e faʻaleagaina ai lipid membranes o sela ma, i se tulaga lautele, e faʻaleagaina ai le gaioiga o le gland.

O mafuaʻaga autu e mafua ai le faʻaolaina o le tino o le tino o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le hepatobiliary system (hepatitis, cholecystitis, cholelithiasis, biliary dyskinesia) ma le ava malosi.

Etiology o pseudotumor pancreatiti

O togafitiga inflammatory i le gland e mafua ai ona vavalalata le auala autu ma le faalavelaveina o le alavai o enzymes ma le sua mai le pancreas. I se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, o le taʻavale autu ua poloka, o se taunuuga o le suamalie o le vai ma le enzymes ma talepe ai le gland lava.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

O le ituaiga o pancreatitis e faʻamatalaina faatasi ma le tele o faʻailoga e faʻaalia ai togafitiga faʻaleagaina o loʻo tutupu i le pancreas ma isi totoga e fesootaʻi. O tagata maʻi e iai faʻamaoniga e iloa ai le kanesa. Matou te lisiina faailoga o pseudotumor pancreatitis.

  1. E maua e tagata maʻi se faʻamaʻi malosi o le fusi e afaina pe a uma ona 'aina meaʻai, gaʻo po o le ava malosi, e faʻateleina i le po.
  2. E maua e tagata maʻi le gasegase, toe faananunu le tupu, maua ai se lagona o le toomaga.
  3. O le tele o le manava e mafua ona o foliga o neoplasms ma le tuputupu aʻe o le pancreas i le voluma.
  4. O le le mautonu o le nofoa o loʻo maitauina (ua suia le fusi i le manava).
  5. O le paʻu o le tagata gasegase ma le paʻepaʻe o mata e maua ai se lanu samasama (faʻaalia le atinaʻeina o jaundice faʻalavelave).
  6. O meaʻai o loʻo maua i fecesi, e faʻaalia ai le leai o se faʻaogaina.
  7. E maua e tagata maʻi se paʻu mamafa mamafa, o se faʻafitauli o tulaga lautele.
  8. I le faʻafefe i le taimi o le faʻavauvau, ua vaʻai e le fomaʻi se faamaufaʻailoga i le vaega o le ulu o le pancreatic.

O faailoga taatele o pseudotumor pancreatitis o le tiga tele o le fusi ma le paʻu o le mamafa.

Talu ai ona o le faʻamalosi o le vaʻaia o le biliary e se ulu ua faʻapupulaina, o loʻo faʻatautaia ai se ata o le gaʻo o le exocrine gland. I le tutusa ai ma lenei mea, o le faʻaleagaina o le tino e mafai ona salalau atu i tamaʻitaʻi o Langerhans ma faʻapogai ai le solia o le galuega endocrine. I se tulaga lautele, o mea nei e tupu:

  • o le tiga faifaipea i le itu i tua ma i le taumatau saʻo, o nisi taimi ei ai le uiga o le fusi ma faʻateleina pe a uma ona 'aiina meaʻai gaʻo, faʻapea foi i le afiafi ma le po,
  • ogaoga o le ogaumu, malosi poʻo le manava,
  • faʻamalamalamaina o feces,
  • o se toʻilalo ma le taua o le mamafa o le tino i se taimi puupuu,
  • o le tupu mai o le gasea, vomiting,
  • lanu samasama o le paʻu, mucous membranes, aemaise lava le sclera,
  • i suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻe, faʻaitiitia o le inisalini ma, o lona uiga, o le faateleina o le toto maualuga o le kulukose e mafai ona iloa.

Faailoga ma le siama o le maʻi

I le amataga, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi ua solo. A oʻo i le endo- ma le exocrine o le le atoatoa o le malosi o le pancreatic, e faʻateleina ai:

  • faʻataʻavalevaʻa
  • tiga i le faʻamalosi, le natura ma le malosi e eseese,
  • faʻamatalaga o le le lava o le endocrine - le faʻavaivaia le kulupu o le kulukose ma le alualu i luma o le nephropathy, ketoacidosis,
  • faʻamatalaga o le le atoatoa o le exocrine - faʻafitauli o le vailaʻau o le vailaʻau;

Faʻatasi ai ma le fomaʻi, o le tiga i le itumalo faʻapitoa e na o le tasi vae tolu o tagata gasegase, e ui lava mo isi ituaiga o pancreatitis o le tiga syndrome o le pathognomonic.

O faailoga autu o togafitiga o:

  • vaivaiga
  • vaivai,
  • tigā
  • faʻaleagaina
  • masani ma le tumau umi
  • faʻalavelave i le galuega a le tino o le dyspeptic system,
  • taʻavale
  • vili
  • faaitiitia le fiaai
  • o se toso malosi i le mamafa o le tino,
  • pallor, lanu samasama o le paʻu.

O lenei ituaiga o pancreatitis o loʻo faʻaalia i le faʻavaveina o le atinaʻega. O nisi taimi o le faagasologa e mafai ona silia ma le 10 tausaga. O se faʻamaoniga saʻo e faigata ona o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e talitutusa ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi, ma o suiga taua i le fausaga ma foliga vaaia o le pancreas e leʻo vave ona iloa.

O lenei faʻafitauli e mafai ona masalomia e ala i suiga e pei o:

  • o le i ai o le tuputupu ae le mautonu o le pancreas (iloa e palpation),
  • ulu o le okeni faalautele,
  • solitulafono i le galuega o le exocrine o le pancreas.

E le mafai ona e matauina na o oe lava nei, aua o lenei mea e manaʻomia ai le poto poʻo se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

O faʻamaʻiga o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le vaivai o le enzyme o le pancreatic, o le maʻi o le endocrine, o le faʻalavelaveina o le vaʻaia biliary. Faatasi ai ma faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o gasegase e matauina se faʻamaʻi tiga tigaina.

I le amataga lava o le togafitiga o le maʻi, e leai ni faailoga iloga o le faamaʻi, o sina taimi mulimuli ane e maua ai e le tagata maʻi ni faʻaʻailoga o le gasegase faʻamalosi, o meaʻai e leʻi faʻaaogaina i feces, naʻo ma vomiting, manava manava, suia ma le malosi, ma le faʻaitiitia o le malosi o le kulukose.

E le gata i lea, e fautuaina e fomai e gauai atu i lagona pe a uma le inu ava malosi po o le aina o meaai mama, faatasi ai ma faafitauli i le paʻu, e masani ona tupu le tiga.

O isi faʻaʻailoga o:

  1. leiloa le mamafa mo le leai o se mafuaaga
  2. okeni faalautele
  3. ulu faʻasolosolo o le gland.

O le inflammation e aʻafia ai le ulu o le pancreatic, faʻaitiitiina o le tino o le tino, faʻaputuina o le sua, fufuluina o le okeni ma faʻateleina le mamafa i totonu. A o faagasolo le maʻi, faʻaleagaina ai le tino o le glands, e tupu mai i le tala o se tiga matuia.

I le faiga o le jaundice development, o le matafaioi autu e tofia i le faateleina o le ulu o le okeni, lea e faafefe ai le pulelele. O se taunuuga, o le faaputuputu o le talo e le mafai ona alu atu i le duodenum, o le mamafa o le mamafa, o le talo e amata ona tui i le toto.

Pseudotumor pancreatitis o loʻo faʻaalia i se maʻi tigaina tiga. Ae maise lava i le pusa ma lalo ifo o le ivi. Soʻo se tagata maʻi lona lua e iai ni faʻafitauli i le vaega o meaʻai (o le manava ma le malosi, e masani lava ona sui). E masani lava, e le tusa ai ma le lautele o le tala, e lagona ai le siufofoga, i se tulaga e le masani ai, o le vomiting.

Faʻasolosolo faaumiumi le maʻi, faʻaitiitia le mamafa o le tino ona o le le lava o meaʻai i le tino, samasama o le paʻu, faʻalavelave o le tulaga o lauulu ma fao. I fecesi, e mafai ona e vaʻai i ni vaega o meaʻai e le o faʻamaloloina le tino.

O nisi o tagata gasegase o loʻo atiaʻe le maʻisuka i le talaaga o lenei fomaʻi.

O le suʻesuʻega o le pseudotumor pancreatitis o loʻo faia e se suʻesuʻega auiliili. O le ata o le ultrasound o le a faʻaalia ai se paʻu tele ma se tumutumu i lona ulu. O se suʻesuʻega o le a faʻaalia ai le faateleina o le amylase ma le i ai o bilirubin. O le suʻega o le toto - o se faʻaopoopoga i le aofaiga o le amylase, o le toto paʻepaʻe, trypsin, bilirubin, faʻapea foʻi le saoasaoa o le ESR.

Pancreatography o le a fuafua ai le faalavelaveina o le autu o le gland. O se suʻesuʻega tuʻufaʻatasiga o le a maua ai se avanoa e suʻesuʻeina ai le autu o le gland ma le talo ma iloa ai lo latou faʻalauteleina poʻo le faʻalavelave. O le suʻesuʻeina o le X-ray o le a faʻavaeina ai le i ai o faʻamaumauga ma se vaega faʻafefeteina o le gland, lona faʻalautele tele.

Faʻatau auala

O togafitiga faʻapitoa e sili ona lauiloa. E tatau ona toe faʻaaogaina pe a maeʻa ona suʻe se fomaʻi. Faatasi ai ma le pancreatitis, o togalaau ma mea teuteu e faaaoga.

Birch buds, rootberry root, burdock ma nettle ua fefiloi i vaega tutusa. E mafai ona e faaopoopo calendula ma St. John's wort. O ni nai sipuni o le faʻafefiloi e sasaa atu i le 0.5 lita o le vai inu ma faʻatagaina e faʻaaoga mo se aso. O se teuteuga o le 50-100 ml ua ave ao le i ai.

Malosiaga Mana

Mo togafitiga faʻapitoa, e fautuaina e fomaʻi le fetuunaiga o le meaai. O le avanoa e tuʻuina atu i fuatini faʻatoʻa ma eseese meaʻai. E aofia ai meaʻai, falaoa ma meaʻai vevela, sasala suamalie, kofe malosi ma leuti. E na o le minerale vai e maua ai sina masima masima. I le vaitau o le faʻavavevave, e masani lava ona e teena atoatoa meaʻai. Mo le taumafaina o meaʻai, o loʻo tuʻuina ai droppers.

O ia ituaiga o meaai e fesoasoani e faʻafefe ai le ala o le faʻamaʻi ma faatelevave le toe faʻaleleia.

E le gata i lea, e tatau ona ave vailaʻau e faʻamalolo ai spasma ma toe faʻafuina ai faʻamalosi o le pancreatic. E filifilia i latou e fomaʻi taitoatasi.

Pseudotumor pancreatite e afaina ai le pancreas. E le mafai ona toe faʻaleleia e tusa lava pe manuia togafitiga. E tatau ona e mulimuli i taimi uma i se taumafataga ma lafoai uma soʻo se mea inu malosi. E taua foi le lesitalaina ma se tagata tomai faapitoa ma e masani ona faia suʻega (a itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga). O le togafitiga faʻapitoa e se fomaʻi ma le ENT o le a fesoasoani e puipuia ai le leaga o le vaega o meaʻai.

O le liliu atu i tagata tomai faapitoa i se vaega itiiti o faʻamaoniga mo togafitiga talafeagai e fesoasoani e aloese mai faʻalavelave ma faʻaʻumiʻumi le faʻamagaloina o le maʻi.

O le suʻesuʻega o lenei ituaiga pancreatitis e masani ona mafua ai nisi o faʻafitauli. E tatau i fomaʻi ona vavae ese le faʻaoga o le siʻosiʻomaga, suʻesuʻe loloto i le faʻaogaina ma le gaioiga o le ate, talo. O le tele o tagata gasegase i lenei maʻi e leʻo lelei ona suʻeina ma togafitia e pei o ni gasegase e maua i le gallstone o le maʻi, papillitis, pe latou te manatu o faailoga o faʻamatalaga o le inupia oona.

O se seti o faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu ai faʻasalaga faʻatagaina. I le taimi o le talanoaga ma le tagata gasegase, e mafai e le gastroenterologist ona iloa le i ai o ni uiga faitioga i le tagata maʻi, faapea foi ma le faia o se suesuega ma le palpation o le manava. O le faʻaleagaina i le lotoifale o loʻo iloa i le vaega o le suʻeina o le ulu, ma le loloto o le faʻamaʻaloga, o le siʻitia o le toto o le okeni e tosoina ai le gauai.

Mo se faʻamatalaga sili atu ona saʻo, o se lisi faaopoopo o suʻesuʻega ua faʻamatalaina:

  • suʻeina o le toto,
  • naunautaiga o le faʻaogaina o enzymes pancreatic,
  • secretin-pancreasimine ma le test bentiramine,
  • faʻasologa o oloa
  • esophagogastroduodenoscopy,
  • auiliiliga o feces ma urine,
  • O le faʻasologa o le vevela o le manava ma le vaeluaga o le tino,
  • MRI ma le CT
  • retrograde pancreatocholangiography,
  • biopsy ma le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le tino o le gland e faʻaesea ai le paʻu.

Taua! E naʻo se suʻesuʻega atoatoa e mafai ona maua ai se ata atoatoa o le tulaga o totoga i totonu. O le faia o soʻo se faiga o faʻamalositino ile vavae ese mai le isi mea e le mafai ai ona e suʻesuʻe lelei ma iloa pe gastritis poo cholecystitis, pancreatitis poʻo le kanesa o le intestinal.

I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o pancreatitis, o le maualuga o trypsin, lipase ma le toto amylase ua faʻalauteleina.

E toetoe lava o tagata gasegase uma i lenei faʻamaʻi pipisi o le glucose, lea e fuafuaina i luga o se manava gaogao ma pe a maeʻaeʻa se uta o le carbohydrate, e faʻavaivaia.

E le gata i lea, afai e masalomia se neoplasm, o loʻo faʻamoemoeina le maualuga o le toto ma le mamanu o le polypeptide pancreatic.

Faʻaipoipoina o le manava

O se faʻasologa masani o suʻesuʻega mo faʻamaʻi pipisi e faʻamalosi. O loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga auiliili e uiga i le tele o le okeni, le tulaga o le parenchyma ma lapopoa, ma mafai ai foi ona iloa maʻa.

MRI o le metotia aupito sili ona malamalama mo le suʻesuʻeina o masini mūmū. O le faʻatinoga o lenei suʻesuʻega e faʻaitiitia ai le i ai o le tele o faʻavaega ma faʻamaoniga o le tuputupu aʻe leaga.

Afai e te masalomia se ituaiga o pseudotumor o le pancreatitis e masani ai, e taua le faia o se suʻesuʻega eseese ma se kanesa o le tino o le kanesa (adenocarcinoma), lea e 80% o mataupu e aʻafia ai le ulu o le okeni.

Mo le mafuaʻaga lenei, o le biopsy o le pancreas e faia i se suʻesuʻega o suʻesuʻega o mea na maua mai i le mea na afaina. Afai e maua mai sela (tumo) sela, o le maʻi ua maua i le kanesa.

Ae peitai, o le biopsy cancer i le na o le 56% o mataupu o loʻo faaalia ai sela tuai, ma i le 12% o tagata gasegase na faʻaaogaina mo le pseudotumor pancreatitis, o le kanesa pancreatic ua iloa (e tusa ai ma tagata suʻesuʻe Siamani).O le mea lea, pe a faʻatuina se faʻamaoniga i mataupu e le masalosalo, e tele taʻiala e amanaia.

  • Tausaga le laiti.
  • Itupa - alii e sili atu ona mafatia.
  • Ava malosi.
  • O se siama o le faʻamaʻi mo le tausaga ma le afa.
  • Faʻailoga taua (sili atu ma le 10 kilokalama).
  • Maʻi tigaina o le tino.
  • Jaundice i le sili atu i le 20% o tagata gasegase e faʻafouina i le natura, faatasi ai ma se faʻalauteleina o le bilirubin.
  • O le ata o le Ultrasound ma le CT e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻalogoina o le ulu o le gland i le tusa ma le 18% o mataupu.

E faʻapefea ona togafitia le pseudotumor type pancreatitis

I taimi o le faʻamalololuga, falemaʻi ile falemaʻi, i le gastroenterological matagaluega e manaʻomia. Togafitiga e aofia ai:

  1. Faaleaogaina o le mafuaaga lea na mafua ai le faatupuina o le faamai. Atonu o se togafitiga mo maʻi gallstone, mo se faataitaiga.
  2. Taumafa i meaʻai. Soʻo se ituaiga pancreatitis e manaʻomia ai le taumafa lelei. Laulau numera ua tofia 5.
  3. Faʻatau togafitiga. O le galuega autu o le taui lea o le tiga o le exo ma le endocrine. O fualaau faʻamaonia e le tatau ai, faʻataʻitaʻi, Ca.
  4. I faʻamatalaga o le dyskinetic, e fautuaina e faʻamaonia fualaau faʻamaʻi.
  5. Antispasmodics fesoasoani le tiga.

O nisi taimi e mafai ona faʻaalia auala mulimuli, o se faʻaaliga o le faateleina lea o le tele o se vaega o le okeni, lea e mafua ai le solia o le ala talo.

Ina ia faʻaumatia le pseudotumor pancreatitis, o se faʻalavelave faʻapitoa, e aofia ai auala eseese:

  1. Taʻafia fualaau. O togafitiga faasao e le o faʻamoemoeina lelei mo ia togafitiga. O le faʻaaogaina o fualaau oona e leai se aoga e tatau ai, aemaise i le tulaga maualuga o le maʻi. E tatau ona faʻaaogaina i le amataga o le pseudotumor pancreatite (pe a fai o le maʻi na vave mauaina). E le gata i lea, o togafitiga faafomaʻi e fesoasoani e faʻagesegese ai le alualu i luma o togafitiga. O le tele o taimi e faʻaaoga e sauniuni ai mo taotoga. O vailaau faafomai e faavaivaia ai foliga vaaia, faaleleia le soifua manuia, ma faigofie ai ona faia le taotoga i le tino. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o vailaau e tatau ona faatonuina e se fomai e faavae i luga o uiga o le ata o le falemai. E tele taimi e faʻaaoga ai meaʻai ma fualaau oona lea e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le pancreas.
  2. Faʻatonuga faʻapitoa. O lenei auala e taua i togafitiga. I le taimi o le taotoga, o meaola ua gaogao, e faʻamautinoa ai le faʻaitiitia o le mamafa i gaioiga vavalalata. E taua tele le faia o suʻesuʻega faʻapitoa o nei tisipese, ma, afai e maua siama o le kanesa, toe faʻaleleia nofoaga na faaleagaina o le pancreas. Afai e leai ni sela o loʻo maua i le kanesa, e tatau ona aveʻesea le tele o maso cystic ma faʻapipiʻi le ulu o le ulu. O lenei mea o le a faʻaititia ai le mamafa i luga o le pancreatic ducts. O le taotoga o le togafitiga pito sili ona lelei, talu ai o faʻaleleia e toetoe lava a uma loa. E taua tele le faʻapipiʻiina i latou i le fesoasoani o togafitiga fualaau faʻasaina ma togafitiga faʻataʻitaʻi.
  3. Le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga. O isi auala o togafitiga e masani ona faʻaaogaina, e ui lava e le mafai ona ausia taunuʻuga na o la latou fesoasoani. Ae faʻaopoopoina i isi togafitiga togafitiga, e aoga tele. Faatasi ai ma togafitiga sili ona lauiloa o tagata e mafai ona taʻua o deco deco o laau toto. Latou te fesoasoani e faʻamaonia le gaioiga o le pancreas, faʻamamā le tiga, faʻamamā le tino, ma faʻaitiitia le mumū.
  4. Taumafa i meaʻai. O meaai e mafai ona faʻaitiitia le fua o le atinaʻeina o le maʻi. Faʻaitiitia mea leaga mai le taumafataga, e mafai ona faʻaititia le avega i luga o le meaʻai fua. E le gata i lea, o se paleni taumafa e mafai ai e oe ona faʻatumu le sapalai o elemene talafeagai, faʻamalosia le tino. Faatasi ai ma le faateleina o le togafitiga, o le matelaina o nisi taimi e faailoaina, lea e faamamaina ai toxins. A maeʻa le taotoga, o le togafitiga o meaʻai e fesoasoani tele i le toe faʻaleleia.

Pe a faʻapipiʻi taumafataga mo tagata gasegase, e tatau ona le aofia ai oloa nei:

O le meaai e tatau ona fausiaina mai aano o manu ma iʻa e maualalo le gaʻo (aemaise lava i le afifiina o foliga), cereals, susu susu. Fualaau faisua ma fualaau aina ao leʻi faʻaogaina le manaʻomia o le vevela. Fualaau suamalie, meainu suamalie, sua o le vao e talafeagai ma se inu.

O le pseudotumor pancreatitis e manaʻomia ai togafitiga faʻanatinati i le falemaʻi. E faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa, o uiga taʻitasi e faʻalagolago i le ata o le maʻi ma le maʻi o le maʻi.

Muamua lava, o tagata gasegase ua faʻamatalaina se taumafa faapitoa. O le isi itu tāua o le faʻaumatia lea o le mafuaʻaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi ma le faʻatonutonuina o galuega faalilolilo a le pancreas.

Meaʻai maloloina

Afai o le pseudotumor pancreatite o loʻo maua i le taimi muamua, ua tuʻuina atu i tagata mama se taumafataga Nu 5, lea e faʻaitiitia ai le tulaga. I taimi vavalalata, e fautuaina le anapogi mo nai aso muamua, ona tuʻuina malie lea o meaai i totonu o le taumafataga a le tagata maʻi i ni vaega laiti. Faʻaauau le tausisia o le laasaga togafitiga aʻo leʻi faia le taotoga.

  1. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tiga, o faʻamaʻi ua faʻamatalaina mai le antispasmodics (mo se faʻataʻitaʻiga, No-shpa, Papaverine).
  2. Faʻatagaina o fualaau faasaina e faʻamaonia ai le gaosiga o enzymes (pancreatin, amylase).
  3. I le pule faitalia a le fomaʻi, antibacterial ma isi fualaau oona ua toe faʻatulagaina.

I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi, o metotia faʻaleleia o le a fesoasoani e aloese mai faʻalavelave faʻapitoa. Afai e manaʻomia le taotoga, pe a uma le faʻasologa, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga e faʻaleleia ai le gaioiga masani o le pancreas ma faʻaitiitia le tulaga o le maʻi.

Ae paga lea, i le tele o tulaga, o le fofo mo le pseudotumor pancreatiti e le mafai e aunoa ma se taotoga e aveese ai le paʻu poʻo le vaega na aafia o le pancreas, faʻapea foi ma le toe faʻafoʻiina o le pacreatic duct. I le taimi o le taotoga, ua faʻafefeteina le tumutumu o siakiina, o se vaega o le avega o siaki ua ave ina ia mafai ai ona faia se suʻesuʻega i se taimi puupuu. Afai e faʻamaonia le kanesa, e faʻafetaui e le fomai tipitipi le ala o le taotoga.

O ia metotia e mafai ai e fomaʻi ona maua le faʻamagaloga faʻamalosi, e aloese ai mai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi - maʻi o le maʻisuka ma le maʻi gallstone. Ae ui i lea, o le taotoga e le o lona uiga o se toe faʻaleleia mulimuli. E manaomia tagata maʻi e mulimuli i se meaʻai, suʻe vailaau faʻapitoa ma vaʻai se fomaʻi.

O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i se auala e pei o le galu, e masani ona faʻateleina le setete ma le faʻamagaloga. O le togafitiga e amata i le tofiaina o le laʻau o le maʻisuka Numera 5 e tusa ai ma le Pevzner, o le meaai e maua mai ai meaʻai paleni, o meaʻai e gaosia, kuka pe tao. E faʻasaina le 'aina o meaʻai gaʻo, ma falai foi, kofe malosi, tea, susu susu ma puaa.

O togafitiga e faʻaaoga i le faʻaaogaina o mea e faʻaosofia ai, pei o le ava malosi, vailaau mamafa, ma le talaaga o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma cholelithiasis, o le cholecystectomy ma isi togafitiga faʻalauiloa e faʻaalia.

O le faʻasaʻoina o fualaau faasaina e faʻavae i le faʻamautuina o le exocrine ma le le atoatoa o le inisiua e fautuaina. Mo nei faʻamoemoe, e manaʻomia le faia o sauniuniga o le enzyme:

E mafai ona faʻaititia le steatorrhea ma faʻalaʻau mo le calcium, faʻataʻitaʻiga, faʻamalositino e tatau ona ave e aveese ai le dyskinesias, e galue Atropine e faʻasaga i se maʻi tiga. O se vailaʻau faʻasolosolo lelei o Gimekromon, Mebeverin.

Faatasi ai ma se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, o le vaega faʻatagaina o le a avea ma antimicrobials, lea e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli o le faʻamaʻi, faʻaleagaina o faʻamaʻi.Pe a fai e le o faia le togafitiga o togafitiga, o le fulafula ma le sauala, o le a faaopoopo i ai, ua fautuaina e le fomai ia faagaoioi le tagata maʻi.

A maeʻa le taotoga, e tatau ona tumau pea i lalo o le vaavaaiga a le falemaʻi tagata maʻi e maua i le pseudotumor pancreatitis, asiasi atu i le fomaʻi ia le itiiti ifo i le faalua i le tausaga. O le faʻamatalaga o le galuega o le panocreatic exocrine, o le lipotia o taimi o le okeni o loʻo faʻaalia.

Pancreatitis o le bioryry etiology

50% o mataupu o le cholelithiasis o le mafuaʻaga lea o fomaʻi faʻalagolago i luga o le biliary pseudotumorous pancreatitis. E masani lava ona maua i tamaitai, ma le ono mafai ona maua i se faamaʻi e faalagolago i le umi o le maʻi, faapea foi ma le tele, tuufaatasiga, nofoaga o maʻa.

O faaletonu i le atinaʻeina o alalele e mafai foi ona afaina ai. I ia tulaga, o le pancreatitis e atiina ae ona o le faʻaaogaina o le talo i totonu o le vaitafe pancreatic.

Pancreatitis o le etiology

O le atinaʻeina o le fomaʻi o le pseudotumor pancreatitis e tupu ona o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le paracetamol, estrogen-o loʻo i ai ma isi vailaʻau.

O le ono tulai mai o le faifaipea o le faʻamaʻi e faateleina ai le ava malosi ma tagata ulaula.

I le amataga, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi ua solo. A oʻo i le endo- ma le exocrine o le le atoatoa o le malosi o le pancreatic, e faʻateleina ai:

  • faʻataʻavalevaʻa
  • tiga i le faʻamalosi, le natura ma le malosi e eseese,
  • faʻamatalaga o le le lava o le endocrine - le faʻavaivaia le kulupu o le kulukose ma le alualu i luma o le nephropathy, ketoacidosis,
  • faʻamatalaga o le le atoatoa o le exocrine - faʻafitauli o le vailaʻau o le vailaʻau;

Faʻatasi ai ma le fomaʻi, o le tiga i le itumalo faʻapitoa e na o le tasi vae tolu o tagata gasegase, e ui lava mo isi ituaiga o pancreatitis o le tiga syndrome o le pathognomonic.

Suesuega Laboro

I suʻesuʻega a suʻesuʻega, o faʻamatalaga manino o le faʻaleagaina e le maua i taimi uma, aemaise i le amataga. O suiga e masani ona le taua, e manaʻomia ni auʻiliʻiliga auiliili. O le a le tausiga faapitoa e totogi i:

  1. Faʻaleagaina le kulukosese. E manaʻomia le faailoaina o le maualuga o faailoga o le kuluma ina ia faʻamaonia le kanesa o le pancreatic.
  2. I vaitaimi o le pa'ū i le iloiloga lautele o le toto (OAA) ma le auiliiliga lautele o le urine (OAM), o le faateleina o le amylase, lipase, ma trypsin ua lauiloa.
  3. O le maualuga o le polypeptide pancreatic - faʻatasi ai ma le mumū o loʻo faʻaitiitia, faʻateleina ai le oncopathology.

I nisi tulaga, o isi faʻamatalaga faʻamalamalamaina o loʻo faʻatulagaina.

Faiga faʻavae

E ala mai i faʻamatalaga o le pancreas, ua faʻamalamalamaina suiga o parenchymal structure, le tikeri o le faateleina i le paʻu, o le mea moni o le i ai o faʻamaumauga ua fuafuaina.

I le faʻamalamalamaina o suiga ma le aʻafia ai le kalama, ua faʻataʻitaʻiina ai ata faʻataʻitaʻi magnet. Ina ia vaai faalemafaufau i le au ma le i ai o suiga, ua toe faatulaga mai le retrograde cholangiopanomygraphy.

O nisi taimi e faatino ai le pancreas angiography e maua ai faʻamatalaga faaopoopo.

I taimi o le faʻamalololuga, falemaʻi ile falemaʻi, i le gastroenterological matagaluega e manaʻomia. Togafitiga e aofia ai:

  1. Faaleaogaina o le mafuaaga lea na mafua ai le faatupuina o le faamai. Atonu o se togafitiga mo maʻi gallstone, mo se faataitaiga.
  2. Taumafa i meaʻai. Soʻo se ituaiga pancreatitis e manaʻomia ai le taumafa lelei. Laulau numera ua tofia 5.
  3. Faʻatau togafitiga. o le gaioiga o le taui lea o faʻafitauli o le exo ma le endocrine. O fualaau faʻamaonia e le tatau ai, faʻataʻitaʻi, Ca.
  4. I faʻamatalaga o le dyskinetic, e fautuaina e faʻamaonia fualaau faʻamaʻi.
  5. Antispasmodics fesoasoani le tiga.

O nisi taimi e mafai ona faʻaalia auala mulimuli, o se faʻaaliga o le faateleina lea o le tele o se vaega o le okeni, lea e mafua ai le solia o le ala talo.

O valoʻaga e lelei tele. O faʻalavelave masani e masani ona le masani. Alualu i luma le alualu i luma. O le faʻasalaina o le faapalepale o le glucose e seasea ona oʻo atu ai i faʻafitauli pe'ā e mafaufau ma le totoa i le tulaga o lou tino.

O le faavae mo le puipuia o le pseudotumor pancreatitis o le teenaina o le faaaogaina lelei o le ava malosi, o le filifilia lelei o fualaau (aemaise lava pe afai e matautia le matautia), faapea foi togafitiga o isi faamaʻi e fesoasoani i le atinae o pancreatitis.

Laboratory Result Results

I totonu o le toto, i le taimi o suʻesuʻega suʻesuʻega, ua maua ai:

  • faʻaopoopoga o le maualuga ole ESR,
  • maualuga maualuga toto toto,
  • o suʻesuʻega o meaola o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le bilirubin, lipase, trypsin ma le sialic acid.

Urinalysis ua faaalia ai le faateleina o le faateleina o le bilirubin, ae o le leai o se urobilin, faapea foi le faateleina o le alpha-amylase. E tusa ai ma le auʻiliʻiliga o feces, o faʻataunuʻuga e faʻataʻatia e uiga i le solia o faiga faʻaogaina.

Pancreatic MRI

MRI suʻesuʻeina o se tasi lea o auala aupito sili ona malamalama e faamanino ai le setete o palanymal organs. Aʻo faʻataʻitaʻiina le MRI poʻo le CT, e faʻamaonia le faʻamaonia poʻo le atinaʻeina o se faʻatinoga o le faʻatinoga o le kapitika.

Ina ia mafai ona vaai faalemafaufau i le setete o pancreatic ducts ma iloilo le tulaga o lo latou faaleagaina i le taimi o le MRI, ua faia le faiga o le ERCP, ma i nisi o tulaga, e mafai ona faatino se suʻesuʻega faalelalolagi o fiva vascular o le pancreas.

Faʻatau togafitiga

O lenei ituaiga togafitiga e le aoga tele i le atinaʻeina o lenei maʻi. O le faʻaaogaina o meaʻai i se ituaiga o gaioiga, o le matelaina o le fiaai i le taimi o le faigata o le togafitiga ma le faʻaaogaina o sooupu e faʻamaonia ai le galuega faalilolilo o le gland e le maua ai le aoga talafeagai ma e le fesoasoani i le fesiitaiga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻasao faʻasaoina.

E ui lava, o le faʻatinoga o nei fuataga e talafeagai ina ia faʻafilemuina ai le mea e sili ona leaga mo se togafitiga sili atu ona lelei.

Togafitiga

I le taimi o le taotoga, o le faʻalauteleina o fausaga o le tino o le pancreas o loʻo faʻaalia, lea e fesoasoani e faʻamalolo ai le faʻamalosi mai i luga o le ala ma le talo.

O gaʻo faʻalelei o le okeni na aʻafia e vave suʻesuʻeina mo le talaʻaga.

I le mataupu pe a faʻaalia e le suʻesuʻega o suʻesuʻega le i ai o sela o le kanesa, o le mea lea, e aunoa ma le faalavelaveina o le taotoga, e maua e le tagata maʻi le faʻasalaga pancreatoduodenal o mea na afaina.

Afai, a maeʻa le suʻesuʻega o suʻesuʻega, o le iai o sela o le kanesa e leʻi iloa, ona oʻo lea ile maʻi i le ulu o le gland ma le paʻu o le tele o mea faʻavavelosi o le gasegase o loʻo i ai le aʻafiaga i luga o le papa.

A maeʻa ona faia se taotoga, o le maʻi e toetoe lava a oʻo loa i le tulaga o le faʻamagaloina faifaipea.

Fofo faʻapitoa

Mo le togafitiga o le pancreas, o recipes mai taʻaloga masani e faʻaaogaina foi. O le toe faʻaleleia o le okeni e aʻafia ai, e lagolagoina ai i taimi o le faʻamagaloga, o lona uiga e pei o le faʻaogaina ma le teuteuina mai togalaau faʻamaʻi, faapea foi ma meaʻai ma gaʻo o le oatmeal, lea e fesoasoani e le gata ina faʻamautuina ai le gland, ae faʻamamā ai le tino atoa o toxins ma toxins, o le a fesoasoani.

O se tasi o auala pito i sili ona aoga o se teuteuga e faavae ile calendula ma le chamomile, lea ei ai mea e tetee ai-inflammatory ma antibacterial. Aʻo leʻi faʻaaoga soʻo se tupe mai tagata faʻamaʻi masani, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi.

Meaʻai ma Puipuiga

Mo le taumafataga o le soifua maloloina, o le tausisia o meaʻai e faʻamaonia i le laulau Numera 5, lea e maua ai le faʻaaogaina o meaai nei:

  • malosi o lauti ma kofe, ma le ava,
  • fale falaoa ma meaʻai fiafia,
  • meaʻai gaʻo
  • kapisi ma leki,
  • fualaau aina suamalie ma se manogi fiafia.

  • fualaau faisua matala ma fualaau aina suamalie,
  • ae le o ni ituaiga o meaʻai ma iʻa ua gaosia,
  • masusu susu
  • non-gaʻo susu susu oloa,
  • pasta ma cereals,
  • faʻamalosi, meainu suamalie, meainu inu lauti.

O meaai paleni paleni e tatau ona i ai mo le tagata maʻi se suiga tele i le olaga atoa, lea e tatau ona tausisia i le vaitaimi mulimuli o le olaga. E naʻo le auala lenei e mafai ai e se tasi ona faʻamauina le faʻamagaloina o le faʻamaʻi.

O le teena atoatoa o masani leaga i le tulaga o le inuina o le ava malosi ma le ulaula o le a avea ma se puipuiga puipuia e faasaga i le atinaʻeina o toe toso ma le vevela o le maʻi.

Le fomaʻi mo togafitiga ma faʻafitauli o le maʻi

O le togafiti togafiti o togafitiga e masani lava ona i ai se faʻataʻitaʻiga lelei, ae, e ui lava i lea, o le faagasologa o le faʻaaogaina o togafitiga e tatau ona oʻo i ai ma le atoatoaga o tiute ma e tatau ona mataʻitu uma ia faʻamaumauga a fomaʻi. A leai, o le atinaʻe atili o le talafaʻasolopito o le soifua maloloina e mafai ona faʻaosoosoina ai ituaiga faʻafitauli nei:

  • lanu
  • peritonitis
  • vein thrombosis,
  • faateleina le tele o faʻamaʻi vailaʻau,
  • tui i totonu
  • leaga.

E le gata i lea, o le le amanaia o le pseudotumor pancreatite e ono mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Mafuaaga o Pseudotumor Pancreatitis

O mafuaʻaga autu e faʻaosofia ai le atinaʻeina o pseudotumor pancreatitis o le faʻaaogaina o le ava malosi ma togafitiga o le biliary (cholelithiasis ma isi faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract) - sili atu ma le 80% o mataupu uma e mafua mai i nei mafuaʻaga.

O le mea e masani ai, o le pseudotumor pancreatitis e avea ma taunuuga o le mauaina o vailaau maʻoti, isi maʻi matautia. E talitonuina o le pseudotumor pancreatitis o le aano o le ava malosi e atiina ae pe a maeʻa se gaioiga gaioiga i na o le 10% o mataupu, ae o le faasologa o faigata o pancreatitis e tele lava ina maua i luga o le tala o le mimilo faaumiumi.

Ua faʻamaonia o le ono mafai ona faʻateleina le ola faʻateleina e matua tele lava i tagata ulaula.

Pe a ma le afa o mataupu, ole pseudotumor pancreatiti (biliary pancreatitis) o se taunuuga o maʻi gallstone, o le masani lava o lenei fomaʻi ua faamauina i tamaitai, o le lamatiaga o lona atinaʻe ua fuafuaina e le umi ole maʻi maualalo ma le faʻatinoina o fuainumera.

O le mafuaaga o le papacreatitis o le biliary e aofia ai foi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le biliary tract, faʻamaʻi o le Visa papilla ma le taʻavale masani. O le pathogenesis o le pancreatitis i lenei tulaga o loʻo faʻaalia mai i le faʻaauau pea o le pisa mamafa i totonu o le papa pancreatic duct.

O se masini taua foi o le lymphogenous leion of tissual pancreatic, aemaise lava o le ulu o le pancreas, lea e salalau ai le togafiti o le inflammatory mai le gallbladder i luga o le faasologa o laina lymph.

O vailaʻau pseudotumor pancreatitis e atiina ae i le faʻaaoga umi o le acaminamin, estrogen ma isi fualaau. E le gata i lea, o le pancreatitis e masani ai ma le hypertrophy parenchyma e mafai ona maua ai se fatuga faʻavae: o lenei fomu e faʻaalia i le alualu i luma o le tino, o le faateleina o le endocrine ma le exocrine organ failure, ma le maualuga o le leaga.

O le ata o le pseudotumor pancreatiti o loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaoniga o le faʻalavelaveina o le piliati i le ulu o le pancreatic ulu, o faailo o le le atoatoa o le endocrine, faapea foi ma le maʻi o le dyspeptic ma le tiga.O le tele lava o taimi, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e masani lava e le mautonu ma atonu e ono osofaʻi i le amataga.

O le faʻaaliga muamua e masani lava ona avea ma se mea e faʻalavelave ai. Paʻu i le tumutumu pito i luga o le tele o le malosi o loʻo i ai uiga, lea e umi se taimi atonu o le faitioga a le maʻi.

I se taimi mulimuli ane, o le endocrine (o le maualalo o le faapalepale i mea gaʻo ma mea e le masani ai o le ketoacidosis, nephropathy) ma le le atoatoa o le exocrine (syndrome dyspeptic and steatorrhea).

E ui lava i le mea moni o le tiga e faʻamalolo mo le pancreatitis, ma o le pseudotumor ua na o le 30-40% o maʻi.

O le tiga e masani lava ona maua i totonu o le epigastrium ma le sao o le hypochondrium, e tupu pe a uma se taumafataga mamafa, aemaise lava i le manogi, e tumau mo le lua i le tolu itula.

O faitioga faʻapitoa e aofia ai le gasea, vomiting, faʻapea foʻi ma le paʻu o le mamafa ma le manava e aʻafia ai le le atoatoa o le enzyme ma le faʻaleagaina o le gaʻo.

Faʻamatalaga o pseudotumor pancreatiti

O le suʻesuʻega o le pseudotumor pancreatitis e faʻavae i luga o se auʻiliʻiliga o le ata o le falemaʻi ma le faʻaaogaina o isi faʻamaʻi o le pancreas ma totoga lata ane, lea e mafai ona mafua ai faʻamaoniga faʻapitoa, aemaise lava le kanesa o le ulu o le pancreatic.

O faʻatalatalanoaga ma se gastroenterologist o loʻo faʻaalia ai faailoga faʻapitoa: talu ai o se uiga masani o le pseudotumor pancreatitis o se okeni faateleina, i le tele o tulaga e mafai ona oso le ulu o le pancreas i le puipui pito i luma.

I nisi o tagata gasegase, e maua ai le tiga o le lotoifale pe a afaina le paʻu.

I suʻesuʻega suʻega, e leai ni faʻamaoniga manino o le maʻi: e ono i ai se laʻititi laʻititi i le maualuga o le trypsin, lipase, toto ma le urine amylase i le taimi o le vevela poʻo le taimi o se mea tiga. I le sili atu i le 90% o tagata gasegase i le pseudotumor pancreatite, o le kulupu o le kullusese e faʻavaivaia, lea e fuafuaina e ala i le anapogi i le toto ma pe a uma ona faʻatauina le suka.

O tagata uma e masalosalo i lenei maʻi o loʻo suʻesuʻeina mo faailoga o le kuluma (CA 19-9, CA 125, antigen), lea e faʻaitiitia ai le kanesa o le pancreatic. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, ua fuafuaina le maualuga o le polypeptide pancreatic, lea ua faʻaitiitia i le faagasologa o le inflammatory, ma ua faateleina i le taimi o le neoplasm.

O se metotia sili ona malamalama mo le suʻesuʻega o le pseudotumor pancreatitis - ultrasound o le pancreas. O lenei suʻesuʻega e faʻataga ai oe e fuafua le tikeri o le faʻaopoopoga o le okeni, suiga lelei i le parenchyma ma ala, o le i ai poʻo le leai o ni faʻamatalaga.

Le faamaninoina o suiga ma le aofia ai ma le alualu i luma o le carcinoma, o le faʻatinoina o faʻataʻitaʻiga poʻo le MRI o le pancreas o loʻo faia. Ina ia mafai ona vaai faalemafaufau i le vaega autu o pancreatic ma faamanino le natura o suiga i totonu, ua faia le ERCP.

I nisi o tulaga, e faamanino ai le suʻesuʻega, e manaʻomia le angiography o vaa pancreatic (filifilia celiacography).

Togafitiga o tagata gasegase ma se faʻamaoniga faʻamaonia o le pseudotumor pancreatitis i le taimi o le faʻamaʻalogaina o loʻo faia i le matagaluega o gastroenterology. O le togafitiga o taumafa e aofia ai le numera o le laulau numera 5. O le pito sili ona taua i le togafitiga ua tuʻuina atu i le itu vaʻaia - o le faʻaumatiaina o le mafuaaga o le faʻamaʻi (faʻataʻitaʻiga, cholecystectomy ma cholelithiasis, aveeseina papillostenosis ma isi fua).

O le sini autu o le togafitiga o fualaau faasaina o le faasaʻoina o le exocrine ma le intrasecretory pancreatic le atoatoa. O sauniuniga o le Enzyme ua faʻamatalaina - pancreatin faʻatasi ma le lipase poo le solisim. O le le lava o le puleaina o bicarbonates e totogi i le faʻaaogaina o taʻavale, lea, pe a faʻapipiʻi ma sauniuniga o le calcium, faʻaititia foi le steatorrhea.

Ina ia faʻaitiitia le faʻafitauli o le dyskinetic o le meafaigaluega o le sphincter, ua faatonuina le cholinolytics. O le tiga o le tiga e taofi i le ave o le atropine, antispasmodics.

O se faʻafitauli lelei faʻafefete i le sphincter o Oddi o Gimecromon, mebeverin. I le vaitaimi o faʻasalaga, o togafitiga faʻapitoa foi e aofia ai vailaʻau faʻasaina.

I le tulaga o le togafitiga o fualaau faasaina o le edema ma le hypersecretion o enzymes, o togafitiga faʻaitulagi faʻaitulagi ma le maalili o le eleele e faʻaaoga ai.

I le togafitiga o pseudotumor pancreatitis, o metotia faʻasolosolo e matua aoga lava. O faʻamatalaga mo ia faʻalavelave o se faʻaopoopoga i le ulu o le pancreas ma le faʻalavelaveina o le mulilua masani o le talo ma le faʻatapulaʻaina o jaundice, faʻapea foi le papillostenosis, faʻalavelave o le vaega sauniuni. I ia tulaga, o papillosphincterotomy ua faia e vavae ai le auala.

Pseudotumor pancreatitis: mafuaʻaga, faʻamaoniga

Faʻamatalaga faʻapitoa i le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi o faʻamaʻi o le tino o le hepatobiliary (mo se faʻataʻitaʻiga, cholelithiasis) ma le umi o le faʻaaogaina o le ava malosi. E tele lava ina le masani ona fai - inu vailaʻau ma isi faʻamaʻi. O le tele lava o taimi, o le pseudotumor pancreatite o se taunuuga o le faagasologa masani o le inflammatory i tisipenesa o le pancreas ma e le tele lava (pe a ma le 10% o mataupu) e iloa pe a maeʻa le mumū.

O le atinaʻeina o faʻamaoniga i le talaaga o le cholelithiasis e masani ona tusia i tamaitai. Ae peitaʻi, e le gata e mafai ona avea ma se mea e faʻaosofia ai, faʻaleagaina o le biliary system, o faʻamaʻi pipisi o le talo pe o le papasi o Vater e matua taua tele iinei. I nei tulaga, e tupu aʻe le mumū ona o le faʻaauau pea o le talo i totonu o le pancreatic duct.

O se tasi o auala mo le atinaʻeina o pseudotumor pancreatite e mafai ona avea ma mea e faaleagaina ai le tino i le pancreas (e masani lava o le vaega o le ulu), pe a oʻo ina faʻalauiloa mai le gallbladder i le pipisi o le faʻaogaina o laina ma toto toto.

I le tele o mataupu e le masani ai, o le ituaiga pseudotumor o le pancreatitis e le masani ona tupu i le talaaga o le faaumiumi o le faaaogaina o estrogens, acaminamin ma isi vailaʻau, pe mafai foi ona tuʻufaʻatasia. E le gata i lea, faʻatasi ai ma se talaʻaga faʻasolosolo, o loʻo faʻasolosolo pea le faʻamaʻi, o le faʻavaveina o le faʻamalenoa (malignancy) ua faʻatuputeleina, ma ua vave ona faʻatupulaia le toilalo.

Faʻaaliga faʻapitoa

O faʻamaoniga o lenei ituaiga pancreatitis e fesootaʻi ma le faʻalavelaveina o le biliary tract, endocrine e le atoatoa ma le leai o ni mea e maua ai le palacreatic enzymes e aʻafia i le gaʻoina. I le faʻaopoopoga, i faʻamatalaga o le falemaʻi, o loʻo i ai faʻamaoniga o le oona ma ogaoga tiga. O le uluai laasaga o le pseudotumorous form may be asymptomatic.

Ae o le tele o taimi, o faailoga nei o le maʻi o loʻo i ai i tagata mamaʻi:

  • faʻataʻavalevaʻa
  • fusi paʻu e tupu pe'ā uma ona 'ai meaʻai vevela poʻo gaʻo, soʻo se ava malosi po o le taumafa,

  • meaai e leʻi faʻaaogaina i feces,
  • afu e mulimuli mai i le vomiting, lea e aumaia le toomaga,
  • Fat stool (steatorrhea),
  • manava manava e fesuiaʻi ma le malosi,
  • faʻaitiitia le faʻapalepale kulukose,
  • leai se afaina mamafa
  • i luga o le palpation - o se ulu o le pancreas,
  • faʻalauteleina o le gland.

O faʻagasologa o le faʻaalia o faailoga autu

Faʻamatalaina faʻamaʻi, o le faateleina o le pancreas e tupu, lea e fesootaʻi ma foliga vaaia o kume (pseudotumor pancreatitis, cycreatic cyst), o le atinaʻe o le lipomatosis ma lino autoimmune.

O le faʻaogaina o le tino, e pei o se tulafono, e aafia ai le ulu o le paʻu - o le mea e alu ese mai ai le tino o le pancreatic duct. O se taunuuga, o le tala mulimuli, ma o le sua oona o loʻo ola i totonu o le okeni. O le iʻuga, o loʻo tafe le taʻavale, ma o le mamafa o le gaioiga e tupu ai.Enzymes o loʻo i totonu o le sua o le a amata ona faʻaogaina le pacreatic tissue, lea e mafua ai le tupuga o le tiga ogaoga, lea e masani ona o mai faatasi ma le pseudotumor form of pancreatitis.

Faʻaaogaina o le Autoimune e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o togafitiga

Faʻasalaga i le faiga o le autoimmune, o suiga faʻaleagaina i luga ole laupepa ma fesoʻotaʻiga lautele e masani ona matauina. O faʻalavelave inflammatory o loʻo atinaʻe vave ona oʻo atu i le faʻapipiʻiina o nei alalaupapa, ma faʻatumuina ai alalaupapa i le tuputupu aʻe o le epithelial tissue. E masani lava ona iai a latou fetu.

Pe a faʻalauteleina le faʻalavelave i totonu o vaa, o le tino o le tino, lea e faʻatinoina le galuega o le puipuiga, ua leiloloa ona mea puipuia. Ua faʻateleina le ulu o le gland. O le neoplasm e faʻamalosi le duodenum, lea e mafai ona oʻo atu ai i le cholecystitis. I tulaga maualuga, e mafai ona solia ia le ate.

Fomaʻi faʻamaʻi, o se tasi o mafuaaga o le maʻi

O le i ai o cholelithiasis o le ate ma le biliary tract o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le fausia o pseudotumor pancreatitis. Biliary pancreatitis, e pei ona faaalia i fuainumera, e masani lava ona maua i tamaitai. O le gasegase o le faamaʻi ma ona taunuuga e faʻalagolago i le faʻatautaia o le numera. O mafuaʻaga autu e taʻitaʻia ai le pancreatitis o le biliary o faʻalavelave faʻaleagaina o le biliary tract, o suiga faʻaleagaga i le Vater papillae ma le choledochus.

O le talo, lea e mafua mai i lona natura malosi, e lafoina i taimi uma i le sua o le pancreatic. E aʻafia le tino o le tino o le tino, aemaise i le vaega o le ulu o le pancreas.

Po o le a lava le mafuaʻaga o le maʻi, o le mea autu e taʻitaʻia ai le faʻaalia o se faʻamaufaʻailoga i le pancreas o se asiasiga lē lelei i se fomaʻi. I le amataga o pancreatitis poʻo le iai o maa, o nei suiga i le tino e le mafai ona le amanaiaina. Ma le isi, o le neoplasm e le o iai i se taimi pupuu. Mafaufau i mea autu o le maʻi, lea e tatau ona avea ma mafuaaga lelei e alu ai i le fomaʻi.

I le pseudotumor pancreatitis e mafua mai i le ulu o le pancreatic ua faateleina, ua lagona le lagona o le malosi. O loʻo faʻapipiʻiina le talo. Ae ui i lea, o lenei faailoga e iloa ai ua leva ona i ai i le amataga o le maʻi. I le amataga, o le faʻamaʻi atonu e le afaina.

Mulimuli ane, e mafai ona e matauina ia ituaiga mea e pei o:

  • faʻataʻavalevaʻa
  • taua tele i le pito i luga, i le hypochondrium. O le tele o taimi pe a uma ona 'ai, aemaise pe a' ai meaʻai gaʻo,
  • suiga o le endocrin i le tino (mafai gasegase o le nephropathy, ketoacidosis, faʻaitiitia le faapaleʻaleʻa gaʻo),
  • o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa o le tino ona o le le lava o le manaʻo,
  • taoto, vili,
  • manava manaia, ona o se soliga i faiga o meaʻai,
  • palpation e se tagata tomai faapitoa, e mafai ona e iloa le faateleina o le okeni ma le ulu o le gland,
  • o le mafaufau o lagona o le mafaufau-lagona e suia foi ona o vaivaiga, vaivai ma le le mautonu.

O le mea e faʻaleaga ai

I le faiga o le atinaʻeina o lenei faailoga, o le ulu lapopoa o le gland, o le faʻamalosiina o le mulilua masani (bile duct), e taʻalo ai se vaega iloga. O le iʻuga, o le talo i luga o le ate e le mafai ona ulufale atu i le duodenum, o le mafuaʻaga lea e tulaʻi ai le mamafa o le pule ma o le bilo e faasolosolo lemu i totonu o le toto.

O le faitioga autu e aofia ai ma le faʻamalosi o le jaundice o le: faʻavelaina o feces, vevela vevela, urine urine, ma le samasama o le sclera ma le paʻu.

E faʻapefea ona maua le pseudotumor pancreatitis poʻo le kanesa i se maʻi

O le faʻamatalaga na faʻamatalaina o lona uiga o faitioga uma ma faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻamaʻi na amanaia ma isi faʻamaʻi na le aofia ai, e le gata o le pancreas (mo se faʻataʻitaʻiga, kanesa), ae o totoga vavalalata foi ma faʻaʻailoga tutusa. Mo lenei, o mea nei e faʻamalosia:

  • Faatalanoaga o le gastroenterologist.
  • Aoina mai o siama ma faitioga (muamua pancreatitis, cholelithiasis, vailaau, faitioga o le tiga i le taumatau saʻo ma le vaega o auga, ma isi).
  • Iloiloga o le tagata maʻi i le paʻu (o le mamafa ma le agavaivai i le pancreas e mafai).
  • Suʻe toto. O lenei ituaiga o pancreatitis o loʻo faʻaalia i se laʻititi laʻititi i le maualuga o trypsin, amylase ma lipase, faʻavaivaia le glucose toleni.
  • Fuafuaga o faailoga o le tumutumu ma le maualuga ole polypeptide pancreatic (ia le aofia ai le kanesa). O le faateleina o le aofaiga ole iniseti o le kanesa, CA 125, CA 19-9, polypeptide pancreatic, ua faamaonia le siama o le paʻu, ma ua i ai le faaitiitia o mea o loo i luga, ua faaiuina ai o loo i ai se togafiti leaga, lea e faamaonia ai le siama o le pseudotumor pancreatitis.
  • O le pancreas o le ultrasound (o le i ai o le hypertrophy, suiga i le fausaga o lelei ma le gaʻo, le toesea / le i ai o faʻamatalaga).
  • CT poʻo le MRI (faʻaesea neoplasms leaga).
  • ERCP. Metotia mo le faʻaalia o suiga i le papa pancreatic duct.
  • Filifiliga filifilia (fuafuaga o le setete o ipu o le pancreas).

Pseudotumor pancreatite, o le togafitiga ao faagasolo vaitaimi o le faʻavavevaveina o loʻo faʻatinoina i le gastoiserology, o loʻo faʻaalia i se auala vaʻavaʻa (o lona uiga, o se suiga o faʻamagaloga ma faʻateleina).

O le togafitiga o lenei togafitiga e aofia ai le tofiaina o se meaai e le lelei (laulau Numera 5). O taumafataga masani e faatagaina (lima i le ono taimi i le aso), ae i ni vaega laiti. Auala e kuka ai: kuka ma taoina, e seasea lava - suʻe. Meaʻai, falaoa falai, fuamoa fetogi, tiʻini malosi, kofe ua faasaina, o le tele o aano o manu (aemaise lava le puaa) ma le susu o loʻo faʻatapulaʻa lava.

O le autu o le togafitiga o le togafitiga o le togafitiga, o lona uiga, o le faʻaumatiaina o mea faʻapitoa (faʻaaogaina o le ava, fualaau) ma mafuaʻaga na mafua ai lenei tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma cholelithiasis - cholecystectomy, ma isi.

O togafitiga faʻamaʻi e tatau ona taulai i le faasaʻoina o le le atoatoa o le intra ma le exocrine. Ina ia faia lenei mea, ia fautuaina sauniuniga o le enzyme: Pancreatin faʻatasi ma Solizim poʻo Lipase. Antacids ma le faʻamalositino sauniuniga e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai steatorrhea.

I le faʻaitiitia o le dyskinesia, o loʻo faʻasalaina ai manaʻoga faʻapitoa. Mo le toomaga o tiga matuia, antispasmodics poʻo Atropine e faʻaaogaina. I le avea ai o se antispasmodic lelei mo le sphincter o Oddi, latou te faaaogaina Mebeverin poʻo Gimekromon. I le vaitau o le faʻavavevaveina, o vailaʻau faʻasaina e aofia ai i togafitiga. Afai o le togafitiga o fualaau faasaina e le faʻaitiitia ai le fulafula o le gland ma le hypersecretion, ona faʻataʻitaʻiina ai lea o le faʻasalalauina i le lotoifale i le lotoifale (faʻaitumalo) poʻo faʻaitulagi.

I le faaopoopo atu i togafitiga o loʻo i luga, e masani lava ona maua i le pseudotumor pancreatitis, faʻamalositope (faʻataʻitaʻiga, papillosphincterotomy) e faʻatatau i le faʻalavelaveina o le tino. O nei faʻasalalauga e sili ona aoga mo le tele o vaega o le prepalillary region, papillostenosis, o se faʻaopoopoga i le ulu o le pancreas, faʻatasi ai ma jagnice obstructive ma le faʻalavelaveina o le pule masani o bile.

Mafuaʻaga o Tuai Pancreatitis

O mafuaʻaga autu e mafua ai le pancreatitis e pei ona taʻua i lalo:

  • le faʻamalosi o le ava, lea e aʻafia ai le afaina o le ate ma faʻaosofia le faagasologa o le fibrosis (faʻalauteleina o mea faʻapipiʻi),
  • protein vaivai i meaai,
  • mea sese ile meaʻai pe a 'ai e tagata le tele o meaʻai gaʻo, meaai falai, aemaise lava le tuʻufaʻatasia o le ava malosi,
  • faʻateleina le mamafa i le gaʻo o le pancreas, lea e atiina ae i se talaaga o le faʻalavelaveina e le maʻa, faʻamaʻi o le totoa o le Vater i le duodenum, faʻapea foi ma lona edema,
  • pancreatic infection,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, etc.

O le mea lea, o le lisi o mafuaʻaga mafuaʻaga o le mumū i le pacreatic tissue e matua eseese lava. O le malamalama i nei mea taua o le a faatagaina ai le puipuia o pancreatitis.

Le faiga o le atinaʻeina o le maʻi

O le faʻataʻitaʻiina o le faʻaogaina o le muʻamuʻu e taʻitaʻia ai i le solia o le tulaga masani o le githular epithelium o le pancreas.

Ua faasolosolo malie ona suia e se vaega o mea e fesoʻotai ai, lea e le o faia ai galuega faʻapitoa, o lona uiga, e leai se pulelaʻau o le elemene.
O le tele o le tuputupu aʻe o mea fesoʻotaʻi e taʻitaʻia ai le maualuga o le gland ma lona faʻafefe. O lenei mea uiga ese e faʻaaogaina i se sailiga faʻataʻitaʻiga.

Suʻega suʻesuʻe

O le suʻesuʻeina o le pancreatitis e le gata e faʻavaeina i luga o le iloiloga maeʻaeʻa o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, ae faʻapea foi i luga o metotia suʻesuʻega faʻaopoopo.
O le mea sili ona faʻaaogaina o:

  • iloiloga o le tuufaatasiga o meainu o le sua o le pani,
  • iloiloga o le gaoioiga a le amylase, lea e gaosia i le pancreas,
  • faʻataʻitaʻiga o se kopi o loʻo faʻamaonia ai meaʻai e leʻi faʻaaogaina,
  • X-ray o le pancreas, lea e naʻo le tele o suiga faʻaanatura i le okeni,
  • ultrasound i le taimi nei o le sili ona lauiloa, aua o se auala e le osofaia ma sili atu ona faʻamalosi faʻamatalaga.

Taumafa o se mataupu faavae autu o togafitiga

O meaai paleni paleni mo le pancreatitis e le masani ai o se tasi o nofoaga autu, aemaise lava i le vaitaimi o le faamagaloga. E mafai ai e oe ona faʻaititia le avega i luga o le paʻu ma faʻaleleia le faagasologa o faiga faʻafoe i totonu. O se taunuuga, o lenei mea e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o se isi toe toilalo o le maʻi.
O le taumafataga mo le pancreatitis masani e faavae i mataupu faavae nei:

  1. o le aofaʻi o palatini e tatau ona faʻateleina, talu ai ua faʻaumatia e avea o se fale i le vaitaimi o le toe faaleleia (toe faʻafoʻiina o le pancreas),
  2. e tatau ona 4-5 taumafataga
  3. Aloese mai le taumafa
  4. o meaai e tatau ona totoina (e tatau ona teena meaai falai ma ulaula),
  5. o le aofaʻi o gaʻo gaʻo ma le digestible e matuā faʻaitiitia i le taumafataga
  6. E leai ni mea e gaosia mai le gaʻo.

I le faʻatusatusaga, e tatau i le tagata maʻi ona lafoaia le faʻaaogaina o le ava malosi, lea e mafua ai le faʻaleagaina o le vevela.
E tāua tele le tausisi i mataupu tau taumafa o mea taumafa ina ia mafai ai ona faʻateʻaina se isi faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi ma faʻaleleia le tulaga faʻatinoina o le pancreas!
Ina ia tumau se vaitaimi umi o le faʻamagaloga, e tatau i le tagata gasegase ona suia lona ituaiga olaga e ala i le lafoaia o le taumafa ava malosi ma le faʻamaonia o meaʻai. O lenei mea o le a toe faʻafoʻiina ai le faʻalavelave faʻaleagaina ma faʻaleleia ai lona faʻatinoga.

O le pancreatitis o se maʻi mumusu o le pancreas e mafua mai i le faʻamaʻiina o enzymes i totonu o le tino, o lona faʻaogaina o ia lava ma faʻaleagaga. Faʻafeiloaʻi toxins e ulu i totonu o le totoga ma faʻaleagaina totoga o le loto - loto, ate, fatugaʻo.
Pseudotumor pancreatitis o se faʻaoga faapitoa o le mumū tumau o le pancreas, o loʻo faamatalaina e se tumutumu o lona ulu ma faʻalautele i le leai o togafitiga faʻapitoa. O lenei ituaiga o faamai ua iloa pe a ma le sefulu i le sefululima tausaga mai le taimi na tupu ai ni suiga mumusu i totonu o le gland.
O le pseudotumor pancreatitis e masani ona fenumiai ma faʻamaʻi o le biliary tract poʻo le ate ma e masani ona maua i le maʻi pe a uma ona ulufale se tagata maʻi ile falemaʻi ma isi faʻamaʻi.

Etiology ma faailoga

O faʻamaoniga autu o le pseudotumor pancreatitis o loʻo masani ona fai i le fusi paʻu, o le exocrine, o le faateleina o le paʻu, ma le faʻaitiitia vave o le mamafa o le tino.

Pseudotumor pancreatitis e masani ona mafua mai i le faʻalavelave faʻalavelaveina o le muliole: biliary dyskinesia poʻo cholecystitis faʻanatinati. O mafuaʻaga mo lona atinaʻe o le faʻaaogaina o le ava malosi, faʻamaoni, vailaʻau oona.

O lenei togafitiga e mafua mai i le faateleina o le ulu o le pancreas, o le a le mautonu ma le lelei ona faauigaina. O gaʻo o vaega ua afaina o le gland e matala, faʻafeiloaʻi ma se pseudocyst, ma o le gaʻo ua matua faateleina le lautele.

Tausiga togafitiga

Pseudotumor pancreatitis e togafitia faʻapitoa. O le faamoemoega o le taotoga o le aveesea lea o le paʻu, lea e tau atu i se faʻaleleia atili o le paʻu, o le leiloloa o faʻamaʻi o le faʻamaʻi, ma le puipuia o le mea e ono tupu mai o faʻamaʻi faʻamaʻi - maʻi gallstone poo le maʻisuka.
O taunuuga o taotoga o le amataga lea o le faamagaloga maeʻa pe le atoatoa, mo se faataitaiga, o aafiaga o totoe o le pancreatic steatorrhea, leodenostasis le mafaamatalaina, e mafai ona faia ni mea e le mafai ona fai. A maeʻa togafitiga o le pseudotumor pancreatitis, e siakiina e le aunoa ia tagata maʻi ile asiasiga i se tagata tomai faapitoa i le faalua i le tausaga, o le naunautaiga o le exocrine pancreatic function and ultrasound.
I le taimi nei, o se fuainumera tele o fualaau faʻamalosi ua faʻasaʻolotoina, o le faʻaaogaina lea na faʻaititia ai le numera o faʻavavega o lenei faʻamaʻi. O gaioiga i luga o le gallbladder, o le manava ma le pancreas e leʻi leva talu ai nei ni faʻafitauli faigata. I le 80% o mataupu uma, o le pseudotumor pancreatitis e muta i le toe faʻafoisia o maʻi.

Taofiaga

O togafitiga mo pseudotumor pancreatitis e aofia ai:

  • Suiga o le taumafa - e fautuaina tagata maʻi i se taumafataga e aofia ai meaʻai protein ma meaʻai maualalo.
  • Le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻagesegese ai le faʻatinoina o le panicreatic enzyme system, lea e fesoasoani i le vave faʻafouina o le tino.
  • Faʻamamaina atoa le ava malosi.
  • Taʻitaʻi vave ma togafitiga o foci o faʻamaʻi i le tino: nifo taua, tonsillitis, sinusitis.
  • Togafitiga faʻapitoa.

Afai e te mulimulitai i auala uma e puipuia ai, ona mafai lea ona e maua se faʻamautuga mausali o le maʻi.

O le afi tele o le pancreas, i le taimi lea e masani ona taʻua ai lona maualuga o le natura le mafaamatalaina o le pancreatitis, e taʻua.

Pseudotumor pancreatitis e faʻaalia i faʻamaoniga e tutusa ma faʻamaoniga o le gaioiga o le oncological, o lea e taua tele ai le malamalama o lenei mea o le vavalalata tulaga faʻaleagaina i se taimi talafeagai ma amata le vailaʻau poʻo togafitiga faʻapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga