Hypothiazide: faatonuga mo le faʻaaoga

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Hypothiazide. Tuuina mai manatu faaalia mai tagata asiasi i luga o le saite - o tagata e faaaogaina lenei vailaau, faapea foi manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Hypothiazide ia latou faiga. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le diuretic: o le vailaʻau na fesoasoani pe leai foi le faʻamaloloina o le faʻamaʻi, o le a le faʻalavelave ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. O faʻamalologa o le Hypothiazide i le i ai o mea faʻapitoa e mafai ona maua. Faʻaaogā mo togafitiga o le maualuga o le maualuga o le toto ma le faʻasalaga faʻamaʻi i tagata matutua, tamaiti, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga ma le lactation.

Hypothiazide - diuretic (diuretic). O le faiga muamua o le gaioiga o togafitiga thiazide o le faʻalauteleina o le gasegase e ala i le taofiofia o le toe faʻaaogaina o ions sodium ma chlorine i le vaega muamua o le telefoni. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le excretion o le sodium ma le chlorine ma, o le mea lea, vai. O le faʻaaogaina o isi eletise, e taʻua o le potassium ma le magnesium, e faʻateleina foi. I le tele o vailaʻau togafitiga, o le gasegase / gaioiga o le gasegase uma e tutusa lava.

O Natriuresis ma le gasegase e tupu i totonu o le 2 itula ma ausia le maualuga maualuga pe a ma le 4 itula.

O le thiazides foi e faaitiitia le gaioiga o le carbonic anhydrase e ala i le faateleina o le manava o ionic bicarbonate, ae o lenei aafiaga e masani ona vaivai ma e le afaina ai le pH o le urine.

Hydrochlorothiazide (mea aoga o le vailaʻau o le Hypothiazide) e iai foʻi mea e le faʻaleagaina. O togafitiga o Thiazide e le afaina ai le toto masani.

Faʻavae

Hydrochlorothiazide + tagata mai fafo.

Pharmacokinetics

O le hypothiazide e le atoatoa, ae e vave lava ona alu ese mai le mea o loʻo iai. O lenei aafiaga e tumau pea mo le 6-12 itula. O le hydrochlorothiazide e sopoia le puipui o le placental ma ua alu i le susu o susu. O le auala autu o le pulefaʻatasia o fatugaʻo ia (filtration ma le faletua) i se fesuiaiga e le suia.

Faailoga

  • afaina maualuga (e lua mo le monotherapy ma i faʻatasi ai ma isi vailaʻau faʻasaina),
  • siama o le edema o faʻapogai eseese (faaletonu tumau o le fatu, maʻi o le nephrotic, syndrome tension syndrome, leotele glomerulonephritis, faaletonu le masani ai, le maualuga o le toto, togafitiga ma corticosteroids),
  • pulea o le televave, aemaise lava i le nephrogenic diabetes insipidus,
  • puipuiga o le fausia o maa i totonu o le urinary tract i tagata gasegase e ono mafai ona gasegase (faaitiitia le hypercalciuria).

Faʻasalaga Fomu

Pusa 25 mg ma le 100 mg.

Faatonuga mo le faaaogaina ma le fua

O le fualaau e tatau ona filifilia taitoatasi. Faʻatasi pea ma le vaavaaiga faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi, o le fua maualalo aupito sili ona lelei. O le vailaʻau e tatau ona tautala faʻalua pe a maeʻa se taumafataga.

I le maualuga o le maualuga o le toto, o le fua muamua o le 25-50 mg i le aso tasi, i le foliga o le monotherapy poo le faʻatasi ai ma isi mea faʻamalolo. Mo nisi o gasegase, o se fua muamua o le 12.5 mg ua lava (e pei o le monotherapy ma le tuufaatasiga). E tatau ona faʻaaoga le togi maualalo, ae le silia le 100 mg i le aso. Pe a faʻapipiʻiina le hypothiazide ma isi vailaʻau faʻamalosi, e ono manaʻomia le faʻaititia o le fualaau o le isi vailaʻau e puipuia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.

O le aafiaga antihypertensive e faʻaalia i totonu o le 3-4 aso, ae atonu e manaʻomia le 3-4 vaiaso e ausia ai le lelei sili ona lelei. A maeʻa le faʻamalositino, e tumau pea le malosi o le malosi mo le 1 vaiaso.

Faʻatasi ai ma le edematous syndrome o faʻavae eseese, o le fua muamua o le 25-100 mg i le aso tasi pe 1 taimi i le 2 aso. E faʻatatau i le tali a le falemaʻi, e ono faʻaititia le fuainumera ile 25-50 mg i le aso ile tasi pe tasi ile 2 aso. I nisi o tulaga ogaoga, i le amataga o togafitiga, e ono manaomia ai le faateleina o le fualaau faasaina i le 200 mg i le aso.

Faʻasolosolo i le maʻi faʻamalosi, ole fualaau oona e fuafua i le 25 mg i le aso ma e faʻaaoga mai le amataina o faʻamaoniga i le amataga o le taotoga.

I le nephrogenic diabetes insipidus, o le masani masani o le 50-150 mg ua fautuaina (i le tele o atopa).

Ona o le faateleina o le leiloa o le konatela ma le magnesium i le taimi o togafitiga (atonu o le vevela o le potassium

Faʻataʻitaʻiga

O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide o le matafaioi autu lea mo le poloka tuusaʻo o le faʻamautuina o Na + ma SG i le distal tubules. I lalo o lana faatosinaga, o le excretion o Na + ma le SG ua faaleleia ma, ona o lenei, o le excretion of water, faapea foi ma le potassium ma le magnesium. O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le voluma o le faʻasalalauina o plasma, faʻateleina le gaioiga o le plasma renin, faʻaleleia ai le faʻamalositino o le aldosterone, ma o le taunuuga lea e faʻaititia ai le excretion o le potassium ma le bicarbonate i le urine ma le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le potassium. O le Angiotensin-P na te pulea le sootaga o le renin-aldosterone, o le mea lea, o le faʻaaogaina o le angiotensin-P talitane e mafai ona toe faʻaaogaina le faagasologa o le excretion process e fesootaʻi ma se vailaʻau o le thiazide.

O le vailaau faʻasaina foi e iai le malosi o le puipuia o le carbonic anhydrase, i se tikeri maualalo, ma faʻaleleia atili ai le pule o le bicarbonate, ae leai se suiga tele i le pH urine.

Pharmacokinetics

O le vai hydrochlorothiazide e faʻaleleia pe a uma le faʻafofoga tautala, o aʻafiaga faʻapitoa ma le natura e tupu i totonu o le 2 itula pe a uma le pulega ma oʻo atu i le maualuga pe a ma le 4 itula. O lenei gaioiga e tumau mo le 6-12

Faʻasalaga i fatugaʻo e le suia. O le afa o soifuaga mo tagata gasegase o loʻo iai le galuega masani ile 6.4 itula, mo tagata gasegase ua le atoatoa - 11.5 itula, ma mo le faaletonu ogaoga o le gau ma le clearance creatinine e itiiti ifo i le 30 ml / min. - 20.7 itula. O le suavai o le hydrochlorothiazide e sopoia ai le pa puipui ma faʻasolo i le susu o susu i ni mea laiti.

Faailoga mo le faʻaaogaina

• O le maualuga o le maualuga (i foliga lanu - e lua i le ituaiga o monotherapy, ma i le tuufaatasiga ma isi fualaau oona).

• Edema o le cardiac, hepatic poʻo le tino o le tino, premenstrual edema, edema faʻatasi ma le pharmacotherapy, e pei o le corticosteroid.

• Faʻasolo i le maʻisuka le maʻisuka e faʻaitiitia ai le polyuria (faʻasologa faʻamalosia)

• Faʻaitiitia le hypercalciuria.

Contraindications

• Vaʻaia o le vailaau faʻasaina poʻo isi sulfonamides

• Faʻailoga matuia (faʻamaʻaloga creatinine i lalo ifo o le 30 ml / min) poʻo le toilalo o le ate

• Tetee i togafitiga o le hypokalemia poʻo le hypercalcemia

• Symptomatic hyperuricemia (gout)

E le o faʻamaonia le fualaau mo le faʻaaogaina o tamaiti i lalo o le 6 tausaga.

Tina ma le lactation

O le aafiaga i le hydrochlorothiazide ao maitaga, aemaise i le uluaʻi masina muamua, ua gata. O faʻamatalaga na maua i suʻega manu e le lava. O le Hydrochlorothiazide e sopoia le pa puipui. Afai e faʻaaogaina le hydrochlorothiazide i le lona lua ma le tolu piliona, o le (ona o lona faʻamalosiga) e mafai ona faʻalavelaveina le faʻasalaga o le fetoplacental ma faʻapogai ai le jaundice o le fetus po o le pepe faatoa fananau mai, eleelea electrolyte ma le thrombocytopenia.

E le tatau ona faʻaaogaina le hydrochlorothiazide i le taimi o le maitaga e togafitia ai le edema, toto maualuga poʻo le matua, ona o le leai o se aoga aoga i le maʻi, e faʻaleleia ai le taufaamatau o se paʻu i le plasma volumes ma le taufaʻataʻu o le toto toto vaivai ile afa ma le placenta.

E le mafai ona faʻaaogaina le hydrochlorothiazide e togafitia ai le maualuga o le maualuga i fafine maʻitaga, sei vagana ai mea e le masani ai pe afai e le mafai ona faʻaaoga isi togafitiga.

O fualaau o le hydrochlorothiazide e le tatau ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga - e mafai ona faʻaaogaina i na o mataupu e faavae lelei.

O le vai o le hydrochlorothiazide e alu i le suāsusu o susu, o lona faʻaaoga e solia i le taimi o le susu. Afai e le mafai ona faʻaaoga, e tatau ona taofi le susu.

Tosiga ma le pulega

Ole fua e tatau ona filifilia taitoatasi ma manaʻomia le vaavaaiga faʻapitoa faʻapitoa. Ona o le faateleina o le leiloa o le potassium ma le magnesium i le taimi o togafitiga (e mafai ona paʻu le maualuga o le potassium i lalo ifo o le 3.0 mmol / l), o loʻo i ai se manaʻoga mo le paluga ma le magnesium. Ole tausiga faapitoa e tatau ona faia i tagata gasegase e le atoatoa le fatu, tagata gasegase o le gase function function, poo i latou o loo togafitia togafitiga faafomaʻi glycoside. E tatau ona ave laulau i le maeʻa o meaai.

I le avea ai o se sui sooupu, o le masani masani muamua o le 25-100 mg i le tasi fualaau, i le foliga o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi fualaau faʻamalosi. Mo nisi o gasegase, o le muamua muamua o le 12.5 mg ua lava, e lua uma i le tino o le monotherapy ma le tuufaatasiga. E tatau ona faʻaaoga se fuamoa ole aoga e le silia le 100 mg i le aso. Afai e tuʻuina atu le hypothiazide ma isi vailaʻau faʻasaina, e ono manaʻomia le faʻaitiitia o fua o vailaʻau taʻitasi ina ia puipuia ai se pa'ū tele i le toto.

O le aafiaga antihypertensive o loʻo faʻaalia i totonu o le 3-4 aso, peitaʻi, ina ia ausia le lelei sili ona lelei, atonu e oʻo atu i le 3-4 vaiaso. A maeʻa togafitiga, e tumau pea le aʻafiaga mo le sili atu ile vaiaso.

I togafitiga o le edema o le laasaga muamua e 25-100 mg o le vailaʻau faʻatasi i le aso poʻo le tasi i aso uma e lua. E faʻatatau i le tali a le falemaʻi, e tatau ona faʻaititia le fualaau i le 25-50 mg i le aso poʻo le tasi i aso uma e lua. I nisi tulaga ogaoga, e mafai ona manaʻomia muamua inumaga e oo atu i le 200 mg i le aso.

I le premenstrual edema, o le masani masani o le 25 mg i le aso ma e faʻaaogaina mai le amataina o faʻamaoniga i le amataga o le taotoga.

Faʻatasi ai ma le nephrogenic diabetes insipidus O le masani masani o le 50-150 mg (i le tele o atopa) e fautuaina.

E tatau ona faʻamautu mea e faavae i luga o le mamafa o le tamaititi. O le masani masani o tamaititi i aso taitasi, 1-2 mg / kg o le mamafa o le tino po o le 30-60 mg i le sikuea mita o le tino, ua faatonuina i le aso. O le aofaʻi o aso taʻitasi mo tamaiti e taʻi 6 i le 12 tausaga e 37.5-100 mg i le aso.

Faʻasalaga

Faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi poʻo le faʻalavelave faʻafuaseʻi vave pe afai e te faʻamalosi!

O le faʻaaliga sili ona mataʻutia o le hydrochlorothiazide oona o le gau tele o le vai ma eletise, faʻaalia i faailoga nei ma faailoga:

Cardiovascular: Tachycardia, masalosalo, teteʻi

Neuromuscular: vaivaiga, fenumiai, feeseeseaʻi ma musele maso, paʻuvale, mafaufau le lelei, vaivai.

Gastrointestinal: leu, vomiting, fiainu,

Renal: polyuria, oliguria poʻo le malosi.

Faailoilo o le laboratory - hypokalemia, hyponatremia, hypochloremia, pallosis, maualuga maualuga o le gaʻo i totonu o le toto (aemaise lava i gasegase e leai se tino).

Suʻe togafitiga: Vaʻaia faapitoa mo le inupia

O le faʻaleagaina o le vomiting, o le taele o le gaosiga e mafai ona avea ma auala e faʻasaʻo ai fualaau faasaina. E mafai ona faaitiitia le fuaina o le fualaau faasaina e ala i le faʻaaogaina o le afi gaʻo. I le tulaga o le masalosalo poo le faateia, o le voluma o le tufatufaina o plasma ma electrolytes (potassium, sodium, magnesium) e tatau ona totogi.

O le paleni vai-electrolyte (aemaise lava i meaʻai o le potassium) ma le gaioiga e tatau ona mataʻituina seia oʻo ina faʻamautu tulaga masani.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Ia mautinoa e logoina lau tausi soifua maloloina e uiga i togafitiga uma e te faia, e tusa lava pe tupu ile mataupu i lea mataupu.

Masalo o le fegalegaleaiga i le va o togafitiga thiazide ma fualaau oona nei faatasi ai ma le faaaogaina tutusa.

Ava malosi, mea e gaosia ai le gataifale, gasegase ma vailaau faʻasaina:

E mafai ona faʻamalosia le vavalalata masani.

Antiabetic agents (oral ma le inisalini):

Ole togafitiga ole thiazide e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻapalepale ole kulukose. Atonu e manaʻomia lou suia o le fualaau ole vailaʻau oona. Metformin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ona o le lamatiaga o le siako acidic ona o le gafatia o gaioiga galue e fesootai ma le hydrochlorothiazide.

Isi vailaau faʻasaʻi:

Colestyramine ma le colestipol resins:

I le i ai o faʻasalaga o fesuiaiga fou, o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide mai le mea e gaosia ai meaʻai e faʻavaivaia. O se tasi o fualaau o colestyramine poʻo colestipole resins e fusifusia ai le hydrochlorothiazide ma faʻaitiitia ai lona faʻafefe i le gastric tract, i le faasologa, 85% ma le 43%.

Amine failautusi (e pei o le adrenaline):

E ono mafai ona faʻavaivaia le gaioiga o amine, ae le o se mea e puipuia ai lo latou faaaogaina.

Tagata e le o le faʻamaʻivaʻavalavala (mosaʻo tubocurarine):

E mafai ona faateleina le faʻavavega o musika.

E faʻaitiitia e le diʻitiʻese le faʻatagaina o le lithium ma faʻaititia ai le lamatiaga o aʻafiaga o le lithium. E le fautuaina la latou faʻaoga tutusa. Vailaau mo le togafitiga o gout (probenicid, sulfinpyrazone ma allopurinol):

E mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole fomaʻi o siama, talu ai o le hydrochlorothiazide e mafai ona faʻatupulaia le maualuga o le serum uric acid. O se faʻaopoopoga i le fua o le probenicide poʻo le sulfinpyrazone atonu e manaʻomia. O le faʻaaogaina tutusa o thiazides e mafai ona faʻaleleia ai le tele o faʻasologa o le vaʻaia o le hypersensitivity i allopurinol.

Anticholinergics (eg, atropine, biperiden):

Talu ai ona o le faʻaitiitia o le faʻamalosivale o le gastrointestinal tract ma le maualuga o le gaogao gaogao, o le bioavailability o le diuretic o le thiazide ituaiga ua faateleina.

Cytotoxic agents (eg cyclophosphamide, methotrexate):

E mafai e le thiazides ona faʻaitiitia le faʻasolosolo o le vailaau cytotoxic ma faʻaleleia ai a latou aʻafiaga.

I le tulaga o maualuga maualuga o le salicylate, hydrochlorothiazide e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o le salicylates i le ogatotonu o le tino.

I nisi tulaga, na lipotia mai ai le anemia hemolytic ma le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide ma le methyldopa.

O le faʻaaoga faʻatasi ma le cyclosporine e mafai ona faateleina le hyperuricemia ma le aʻafiaga o le atiaʻe o faʻalavelave e pei o le gout.

O le hypokalemia poo le hypomagnesemia e mafua mai i le thiazide e mafai ona saofagā i le atinaʻeina o faʻailoga e faʻaosofia e le numera.

Vailaʻau faʻaleagaina e aʻafia i suiga i le vevela potassium:

O le fuafuaina masani o le vevela masima ma le pueina o se electrocardiogram e fautuaina pe afai o le hydrochlorothiazide e faʻaaogaina i le taimi lava lea e tasi ma fualaau oona e aʻafia ai suiga i le taumafa o le potassium (concentration, glycosides numera ma fualaau oona), faʻapea foʻi ma fualaau o le tachycardia taʻavale (ventricular) tachycardia) (e aofia ai foi nisi o fualaau oona), ona o le hypokalemia o se vaega e fesoasoani i le atinaʻeina o tachycardia e pei o pirouette:

• fualaau oona o le aiarrhythmic o le vasega 1a (mo se faataitaiga, quinidine, hydroquinidine, disopyramide),

• vailaʻau faʻamaʻi o le vasega III (mo se faʻataʻitaʻiga, amiodarone, sotalol, dofetilide, ibutilide),

• nisi antipsychotics (faʻataʻitaʻiga, thioridazine, chlorpromazine, levomepromazine, trifluoperazin, cymamazine, sulpiride, sultopride, uoulpride, tiapride, pimozide, haloperidol, droperidol),

• isi vailaau (mo se faʻataʻitaʻiga, bepridil, cisapride, diphemanil, erythromycin oona, halofantrine, misolastine, pentamidine, terfenadine, vinsamine vailaau).

O faʻasolosolo i le Thiazide e faʻapupulaina le maualuga o le konūlūlū ona o le faʻaitiitia o le faʻamalosi. Afai ei ai se manaʻoga mo le tofiaina o sooupu e toe faʻatumu ai le konisini, e tatau ona pulea le maualuga o le calcium i le tino ma, e tusa ai ma ia, filifili se fua o le calcium.

Le fegalegaleaiga i le va o fualaau faasaina ma suʻesuʻega i fale suesue: Ona o le aafiaga i le calcium metabolism, o thiazides e mafai ona faalavelaveina ai taunuuga o le parathyroid function tests

Talosaga faʻaoga

O le mataʻituina o le siama ma le olaola e talafeagai ona o le lamatiaga o le hyponatremia symptomatic.

O sooga eseese o le Iodine:

I le tulaga o le faʻamalalaina e mafua mai i togafitiga, o le aʻafiaga o le faaletonu o le lapopoʻa faʻateleina, e masani lava pe a faʻaaogaina le maualuga o tui o le iodine. Aʻo leʻi faʻaaogaina iodine, e tatau ona toe faʻatumu le vai ile tino o gasegase.

Amphotericin B (parenteral), corticosteroids, ACTH ma faʻamalosia ai laasaga:

E mafai e le Hydrochlorothiazide ona fesoasoani i le le atoatoa o le electrolyte, aemaise lava le atinaʻeina o le hypokalemia.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Folasaga o foliga: o laulau e lapotopoto, laugatasi, ma se laina vaeluaina i le isi itu ma le togitogiga "H" i le isi, paepae pe toetoe lava a paepae (20 pcs) I le paʻu, i totonu o se pusa cardboard 1 le pulu ma faatonuga mo le faaaogaina o Hypothiazide).

O le eletise malosi o le hydrochlorothiazide, o lona anotusi i le 1 papalama e 25 pe 100 mg.

Vaega o Ausiliali: gelatin, magnesium stearate, masini suauu, talc, lactose monohydrate.

Pharmacodynamics

O le vaega malosi o le Hypothiazide o se thiazide diuretic hydrochlorothiazide, o le uluai masini o lona gaioiga o le faateleina lea o le gasegase e ala i le taofiofia o le reabsorption o ions sodium ma chlorine i le vaega muamua o le renal tubules. O se taunuuga, o le excretion o le sodium, chlorine, ma, e tusa ai ma lea, ua faateleina le vai. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o isi eletise-potassium ma le magnesium - o loʻo tuputupu ae. O le gasegase / gasegase o gaioiga uma pe a ave i le tele o vailaau togafitiga e tutusa lava.

O le gaioiga Natriuretic ma le diuretic e tupu i le 2 itula, ausia le maualuga maualuga pe a ma le 4 itula.

O togafitiga o Thiazide, i se faaopoopoga, e ala i le faateleina o le faasee o le bicarbonate ions le faaitiitia le gaioiga o le carbonic anhydrase, ae masani lava o lenei aafiaga e vaivai le faamatalaina ma e le afaina ai le pH.

O le hydrochlorothiazide o loʻo i ai mea e le masani ai. O togafitiga o Thiazide e le afaina ai le toto masani (BP).

Hypothiazide, faatonuga mo le faʻaaogaina: metotia ma metotia

O fualaau o le Hypothiazide e ave faʻaalia pe a maeʻa se taumafataga.

O le fualaau e filifilia taitoatasi i taimi o togafitiga. Iloiloina le tulaga o le maʻi o le maʻi, ua faatonuina e le fomaʻi le pito i lalo ifo ole fua o le hypothiazide.

Muamua tali mo tagata matutua:

  • Etematous syndrome o faʻaioiooga eseese: 25-100 mg 1 taimi i le aso poʻo le 1 taimi i le 2 aso, i mataupu ogaoga - 200 mg i le aso. Aʻo tuʻuina atu i gasegase, e mafai ona faʻaititia le fualaau i le 25-50 mg i le aso tasi pe tasi i aso uma 2,
  • Faʻafitauli o le teteʻe muamua: 25 mg i lea aso ma lea aso, e amata le pulega mai le taimi e muamua mai ai faʻamaoniga muamua aʻo lei amataina le faʻagasologa o tane,
  • Ole maualuga o le totoga (tuufaatasia ma le monotherapy): 25-50 mg i lea aso ma lea aso, mo nisi tagata gasegase 12.5 mg ua lava. Le itiiti ifo o le fualaau aoga e le tatau ona sili atu i le 100 mg i le aso. O le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia i totonu o le 3-4 aso, mo le faʻamautuina lelei o le toto maualuga (BP) atonu e manaʻomia le 3-4 vaiaso. A maeʻa ona aveeseina le hypothiazide, o le aafiaga faʻamalosia e tumau mo le 1 le vaiaso. Ina ia taofia le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i le taimi o le faʻamalosia o togafitiga, e mafai ona manaʻomia se faʻaititia o le faʻaititia o isi faʻamaʻi faʻamalosi,
  • O le maʻisuka ole maʻisuka insipidus: 50-150 mg i le aso ile tele o atopa.

O le hypothiazide fua mo tamaiti ua fuafua e mafaufau i le mamafa o le tamaititi. O le aso fanau ole aso ole masani ile 1-2 mg i le 1 kg o le mamafa ole tamaititi poo le 30-60 mg i le 1 sikuea mita. tino o le tino 1 taimi i le aso, mo tamaiti mai le 3 i le 12 tausaga - 37.5-100 mg i le aso.

Faʻaiʻuga

O le faʻaogaina o le hypothiazide e mafai ona mafua ai itu nei:

  • Faʻaogaina o mea e maua ai fualaau oona: anorexia, manava manava poʻo le malosi, cholecystitis, jalestice cholestatic, pancreatitis, sialadenitis,
  • Metabolism: faʻafefefe, fenumiai, faʻavaveina le faiga o mafaufauga, faʻavevesi, ita, vaivai, musele maso i tua o hypercalcemia, hypomagnesemia, hypokalemia, hyponatremia. E le masani ai le vaivai o le fatu, le manava, fia inu, le masani ai le vaivai po o vaivaiga, suiga i le mafaufau po o le lagona, gasegase ma le musika, tiga, vomiting ona o le hypochloremic alkalosis (e faaopoopo atu, e mafai e le palpiloremic palukolo ona mafua ai le lepathalopathy poo le coma). Glycosuria, hyperuricemia ma le atinaʻeina o se osofaʻiga o gout. Hyperglycemia, lea e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina muamua o maʻi maʻisuka muamua. O togafitiga maualuga e mafai ona faʻateleina lipids,
  • Faiga palapala cardiovascular: arrhythmia, vasculitis, vavalo faʻamuamua,
  • Hematopoietic system: e seasea ona maua - thrombocytopenia, leukopenia, anemia hemolytic, agranulocytosis, anemia aplastic,
  • Nervous system: vaaiga lē tumau faʻavauvau, maʻi vevela, vevela, paʻuvale,
  • Urinary system: nasal interstitial, faʻaletonu o galuega o fatugaʻo,
  • Tali atu i le Allergic: urticaria, photosensitivity, vascularitis necrotic, purpura, Stevens-Johnson syndrome, anaphylactic reactions e oʻo i le teʻi. O le maʻi faʻafitauli o le respiratory chest, e aofia ai le pneumonitis ma le non-cardiogenic pulmonary edema,
  • Isi: faʻaititia le malosi.

Faatonuga faapitoa

I le faagasologa o le togafitiga umi, e tatau ona taofiofi faailoga o le vai-eletise eletise, aemaise lava i tagata gasegase o le gase function, o maʻi o le cardiovascular system.

O le faʻaaogaina o le hypothiazide e faʻateleina ai le faʻamalosia o le magnesium ma ionic potassium, o le mea lea, e ogatasi ma le togafitiga, e tatau ona faia ni mea e faʻaitiitia ai lo latou le atoatoa.

I tagata gasegase e leai se aoga, e tatau ona mataʻituina le kiliaina o le creatinine, pe a tupu mai le oliguria, e tatau ona foia le fesili o le tuai o le hypothiazide.

I tagata gasegase ma le gase o le galuega, e tatau ona faʻaaoga faʻamaʻi ma le faʻaeteete, talu ai suiga laiti i le paleni vai-electrolyte ma le maualuga o le ammonia levels e mafai ona mafua ai le gasegase o le hepatic.

O le faʻaogaina o le vaʻaia i tagata mamaʻi ma le maʻi gasegase ma le cerebral sclerosis e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa.

O togafitiga uumi mo le tumau ma iloa ai le maʻisuka e tatau ona o gatasi ma le mataʻituina lelei o le metabolism o le gaʻo ma le fetuunaiga o fualaau oona.

O le suʻesuʻega faifaipea o le tulaga e manaomia ai tagata mamaʻi e le o iai le meticolic acid.

O togafitiga uumi, i se tulaga e le masani ai, e mafai ona oʻo atu ai i se suiga faʻapitoa i le parathyroid glands.

Tina ma le lactation

O le hydrochlorothiazide e ui atu i le pa puipui, ma o le mea lea o loʻo i ai le lamatiaga o le fetau / pepe faatoa fananau mai, thrombocytopenia, ma isi uiga le lelei.

O le faʻaaogaina o le hypothiazide i le uluaʻi tolu masina o le maitaga ua matua faʻasaina. I le II-III, o le fualaau faasaina ua naʻo pe afai e tatau ai, pe a maualuga le maualuga o le faʻamanuiaina o le tina nai lo le ono lamatia ai le fetus.

O le suavai o le hydrochlorothiazide e alu i le lactation ma susu susu. Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina i le vaitau lenei, e tatau ona taofi le susu.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Pills1 le.
hydrochlorothiazide25 mg
100 mg
tagata faʻapitoa: magnesium stearate, talc, gelatin, masini sima, lactose monohydrate

i totonu o se pulufana 20 pcs., i totonu o se pusa cardboard 1 mata.

Faʻaaliga Hypothiazide ®

ogaoga faʻasolosolo (faʻaaoga uma i le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau faʻamalosi),

siama o le edema o faʻapogai eseese (faaletonu tumau o le fatu, maʻi o le nephrotic, syndrome o syndrome, gasegase o le glomerulonephritis, o le gasegase faifaipea, gasegase maualuga, togafitiga ma corticosteroids),

pulea o le televave, aemaise lava i le nephrogenic diabetes insipidus,

puipuiga o le fausiaina o maʻa i totonu o le pusa o meaʻai i tagata gasegase (faʻaitiitia o hypercalciuria).

Tina ma le lactation

O le Hydrochlorothiazide e sopoia le pa puipui. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le muamua masina muamua o le maitaga ua solia. I le II ma le III o faʻamatalaga o le maitaga, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻatalanoaina i na o le tulaga faanatinati, pe a sili atu le manuia o le tina i le tulaga lamatia o le tamaititi ma / poʻo le tamaititi. E i ai se tulaga lamatia o le atinaʻeina o le jaundice o le tamaititi pepe po o le pepe fou, thrombocytopenia ma isi aʻafiaga.

O le fualaau faasaina e alu i le susu susu, o le mea lea, afai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e matua tatau lava, e tatau ona faamuta le fafagaina o susu.

Hypothiazide

O le hypothiazide o se vailaʻau faʻasolosolo faʻamalosi mai le benzothiadiazine. O le aʻafiaga o le hypothiazide e mafua ona o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le chlorine, ions sodium i totonu o le lapisi. Faateleina le faasiliga o le sodium excretion mai le tino e aofia ai le leai o se vai. O se taunuuga o le aveeseina o le suavai, o le maualuga o le tafe o le toto ua paʻu, lea e mafua ai ona paʻu le toto (pe a maualuga, e le faaitiitia le toto toto). O le vailaau faasaina e faalauiloaina ai le excretion o le potassium, bicarbonates ma ionite magnesium mai le tino, ae i se tulaga maualalo.

O le toto o le diuretic (diuretic) e amata ile 1-2 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, ausia le maualuga pe a uma le 4 itula ma tumau i le 6-12 itula. O le faʻaaogaina umi o le hypothiazide e le faʻaitiitia ai lona aʻafiaga. O le faatapulaaina o le faaaogaina o masima ma meaai e faaleleia ai le malosi o le fualaau faasaina.

O faʻasolosolo faʻalavelave faʻaititia foi ma Hypothiazide. E mafai e le fualaau faasaina ona sopoia le pa puipui. Tusa i le mimi ma le susu o susu. Faʻatasi ai ma le le atoatoa, o le faʻamaloloina o le fualaau faasaina ua telegese lemu.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le hydrochlorothiazide.

Vaʻaia Hypothiazide

Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, o loʻo i ai le faʻagasolo i le taofiofia o le vai i le tino ona o le faateleina o le suavai o meaola. E le gata i lea, e masani lava ona feteʻenaʻi ma le lautele o le meaʻai, o le fatuina o le cardiovascular e atiina ae, faʻaleleia ai le tumau o le vai. Ona i ai lea o se manaʻoga e faʻaaoga i le togafitiga o vailaau fatu fatu, ae le gata i togafitiga. E uiga i togafitiga, e masani ona faʻaaogaina, e maua ai le malosi o le toto ma e seasea ona tupu ni faʻafitauli matuia.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le hypothiazide mo le paʻu o le mamafa e tatau ona matua faʻaeteete ma faʻapitoa pei ona faatonuina e se fomaʻi. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e aunoa ma se mafuaʻaga lelei e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga-o le faʻaogaina o ituaiga o meaʻai o le a avea ma faʻamatalaga mo le mafuaʻaga o le faʻaʻateleina o le faʻaaogaina o togafitiga e mafua ai le aʻafiaga: o le vai i totonu o le tino e faʻapupulaina ai le vave.

E sili atu le faigofie ma sili atu ona lelei le aveeseina o le suavai mai le tino e faʻaaoga ai decoctions ma mea faʻaleagaina o vailaau faʻasaina (bearberry, horsetail, ma isi).
E sili atu ile leiloa o le mamafa

Tuua Lau Faamatalaga