Fale faʻasaina faatagaina ma suʻega mo le maʻisuka

O le atuatuvale o se maʻi gasegase faigata lea ei ai lona natura, siosiomaga, ma mafuaaga faalelagona. O maʻi faʻaletonu o se maʻi faiʻai. O tekinolosi faʻamatalaga faʻamatalaga e pei o le faʻataʻitaʻiga o le magnetic resonance (MRI) ua faʻaalia ai o mafaufau o tagata ma le atuatuvale e foliga ese nai lo tagata e aunoa ma le atuatuvale. O vaega o le faiʻai e aafia i le faʻaleleia o lagona, mafaufau, moe, manaʻo, ma amio e ese. Ae o nei faʻamatalaga e le faʻaalia ai mafuaʻaga o le atuatuvale. E le mafai foi ona faʻaaogaina e iloa ai le atuatuvale.

Afai ei ai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, ona oʻo lea ia te oe le tele o le aʻafiaga o le faatupuina o le atuatuvale. Ma afai e te faʻavauvau, atonu o le ae maua le maʻisuka ituaiga 2.

O se suʻesuʻega e tolu-tausaga na faia i le Iunivesite o Uosigitone (UW), lea e aofia ai le 4154 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. O taunuʻuga na faʻaalia ai o matāʻupu na maualalo le atuatuvale ma le maʻisuka ituaiga 2 na sili atu le maualuga o le soifua maloloina nai lo tagata gasegase naʻo le maʻisuka ituaiga 2.

"O le atuatuvale o se maʻi taatele i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei maualuga maualuga e mafai ona afaina ai taunuuga. Ma o le atuatuvale laitiiti ma ogaoga i tagata e maua i le maʻisuka e vavalalata vavalalata ma le faateleina o le ola faaletino. "

O le tala lelei o le maʻisuka ma le atuatuvale e mafai ona togafitia lelei, e aofia ai pe a latou nonofo faatasi. Ma o le pulea lelei o se tasi o maʻi e lelei lona aafiaga i le isi.

Faailoga ma Faailoga o le Tamaoaiga

"E faigata tele ia te aʻu ona aluese mai le moega i le taeao. Na ou moemiti lava e lafi i lalo o se palanikeke ae le talanoa i se tasi. Ua leiloloa loʻu mamafa i le taimi nei. E leai se isi mea e sili ona fiafia ia te aʻu. Ou te le manao e fesootai ma tagata, ou te manao ina ia ou nofo toatasi ma au. Ua ou le lava i le taimi atoa, e le mafai ona ou moe mo se taimi umi ma e le lava le moe i le po. Ae o lenei e tatau ona ou galue, aua e tatau ona ou fafaga loʻu aiga. Ou te lagona e leai se mea e mafai ona suia mo le sili atu, "o mafaufauga masani ia o se tagata mafatia mai le atuatuvale.

Afai ua e maitauina soʻo se tasi o faʻamaoniga o loʻo faʻamatalaina i lalo, o lona uiga atonu o loʻo iai sou atuatuvale:

  • Faʻanoanoa
  • Manatu
  • Faʻaleagaina
  • Le maua o le tului i mea e fiafia i ai muamua
  • Faʻasalaga o fesoʻotaʻiga ma tagata, faʻasaina o fesoʻotaʻiga
  • Le mafai ona mafaufau
  • Faʻanoanoa (faigata ona moe)
  • Le nofosala tele pe le aoga
  • Le lava le malosi po o le vaivai
  • Suiga talafeagai
  • Faʻamaʻosaʻo le lemu o le mafaufau poo le faʻaletino
  • Manatu o le oti pe pule i le ola

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ma matau ni faailoga o le atuatuvale, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi.

O le maʻisuka gasegase

O le moe maloloina e matua taua lava mo le masani ai o le tino. O faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le oona e aafia ai le sili atu ma le afa o le aofaʻi o le lalolagi. E le gata i lea, o se faʻasalaga faapena e aafia ai tagata e tusa lava po o le a le ituaiga ma le matua. E tusa ai ma le au atamamai, o faʻalavelave masani o le moe e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o tagata.

Ua fesoasoani suʻesuʻega i se vaega o saienitisi Kanata ma Farani e iloa le sootaga i le va o le faʻalavelave moe, hyperglycemia, ma le inisalini. E aliali mai o le tasi gene e pulea nei faiga. O le faafitauli o le le mautonu e sili ona afaina ai le ituaiga 2 maʻisuka, ua mamafa i le mamafa ma le faigata o le cardiovascular.

O le gasegase o le insulin i le tino, lea e faʻapupulaina ai le permeability o membsma membranes for glucose, o se sootaga autu i le pathogenesis o le maʻisuka malosi. O le tele o le gaosiga o lenei hormone peptide e faalagolago i se taimi patino o le aso. Ua iloa e saienitisi o le mafuaaga e faaosofia ai le faateleina o le kulukose o loo tuufaatasia i totonu o le toto, faatasi ai ma le le fiafia i le moe, e mafua ona o le suia o le kenera.

Na faamaonia lenei mea i suʻega na faia i luga o le faitau afe o volenitia (maʻisuka ma le soifua maloloina). O se uiga i se suiga o se geniu lea e uunaia ai le faateleina o le maualuga o le glucose plasma sa faaalia i tagata gasegase ei ai le tulaga lua o le maʻisuka.

Genetics mutagenesis o le vaega autu lea e faaosofia le lelea i maʻi o suka.

O le iai o le moe lelei e fesoasoani i le masani ai o le tino. O le le mautonu o le moe ua mafua ona o le le lava o le taimi poo le le lelei o le tino e faaitiitia ai le tino ma tulaga ola.

Moega o le moe: Faʻatatau ma Taunuuga

Le lava le moe, e le gata i le maʻisuka ma tagata gasegase e aunoa ma lenei faʻamaʻi, e mafai ona mafua mai i mafaufauga ma mafaufauga.

O le solia o le po e masani lava ona tupu i tagata matutua.

Muamua lava, e tatau ona amanaʻia le matua tausaga. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e le tupulaga talavou le itiiti ifo ma le 8 itula mo se moe maloloina.

O le matua o le tino e faaitiitia ai le umi o le malologa o le po: tagata 40-60 tausaga le moe i le tusa o le 6-7 itula, ma matua matua - e oo atu i le 5 itula i le aso. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻaitiitiga i le vaega o le moe umi, lea e tatau ona sili atu le vave, faʻamaumauga mo le 75% o le aofaʻiga o le moe, ma e masani lava ona ala mai tagata maʻi i le ogatotonu o le po.

Faʻamatalaga mai fafo e mafai ona puipuia se tagata mai le lava o le moe o:

  • eseese leo
  • sosolo mai le paaga
  • vevela ma vevela i totonu o le ea,
  • laititi vaivai po o se palanikeke mamafa,
  • taumafataga tele ao lei alu i le moega.

Faatasi ai ma mea e mafua mai i le mafaufau e mafua ai le le mautonu o le po, o mea nei e iloga:

  1. Suiga o nofoaga e nonofo ai poʻo isi faʻafitauli.
  2. Mafaufauga o le mafaufau (faʻavauvau, atuatuvale, faʻaleagaina, vaisu i ava malosi ma vailaʻau).
  3. Faʻasolosolo lauroid.
  4. Lae timu poʻo le tale.
  5. Po o le po.
  6. Paga o tupuaga eseese.
  7. Paʻi Parkinson.
  8. Moe moe Apiane.
  9. Faʻailogaina o le faʻaleleia o le tino ma le cardiovascular system.
  10. Soifuaga masani.
  11. Low glucose (faʻasolosolo o le hypoglycemia).

O le ita tele o le popole popole popolega e mafua ai le faateleina o le toto ma le faateleina o le fatu fatu. Ona o lea mea, o le tagata maʻi ua ita ma le mautonu. E le gata i lea, o le moe le maloloina e mafua ai taunuuga nei:

  • faaitiitia o puipuiga a le tino,
  • faaitiitia le vevela o le tino
  • talatalanoa ma le toe manatuaina,
  • maualuga le lamatia o le atiaeina o tachycardia ma isi faamaʻi fatu,
  • atinae faʻatupulaia
  • mamafa tele
  • tiga, gaogao ma le le mautonu le muscle vavae (tremor).

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le siʻomaga e oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia. O le mea lea, e tatau ona e le gata ina faʻaumatia le faailoga, ae ia vaʻai foi mo aʻa o le faafitauli.

O le mea lea, o le tagata gasegase o le a mafai ona maua se moe lelei ma faʻaleleia atili le soifua maloloina.

Vaega o le faʻaaogaina o fualaau moe

O togafitiga e faʻavae i luga o fualaau moe moe, mo se faʻataʻitaʻiga, benzodiazepines, e aoga i le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa. Ae ui i lea, latou te le fetaui mo le gaioiga ole faiʻai.

O fualaau oona e faateleina ai le faʻaaogaina ia i latou, o lea e ave ai mo sina taimi puupuu. O vailaau faafomai o lenei vaega e galue i luga o maso ao malolo, o lona uiga, latou te malolo. O le mea lea, o le faʻaaogaina o na fualaau momoe e faʻatapulaʻa i tagata matutua, aua e ono oʻo atu ai i le pau ma manua.

Antipsychotics e faʻaaogaina lelei i le togafitiga o le faʻaleagaina. Latou te le mafua ai ona fai ma vaisu. I le tulaga o se tulaga faʻavaivai, e mafai ona faʻaaogaina ni vailaau faʻasaina, lea, i nisi itu, o se isi mea e ese ai i fualaau momoe.

O nisi tagata suʻesuʻe e finau faapea o fualaau momoe e aoga i na o vaitau puupuu. O le umi o le faʻaaogaina o le tele o fualaau oona e tau atu ai i ni uiga leaga, lea e afaina ai le soifua maloloina o tagata ua matutua.

O le mea lea, o maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ma le faʻavauvau e manaʻomia ona faʻatalanoa se tagata poto faapitoa. O le a mafai ona ia iloa le mafuaʻaga o le faʻalavelave moe ma faʻamaonia ai togafitiga aupito sili ona lelei ma le le aoga.

I le tulaga pe a maua e le tagata maʻi fualaau momoe e aunoa ma se taotoga, e tatau ona ia faitauina ma le faaeteete ia faatonuga ua faapipiiina, e pei o doses, contraindications ma aafiaga i itu.

Fomaʻi mo le le mautonu

I luga o le maketi o falemaʻi o loʻo i ai se fuainumera tele o fualaau moe o loʻo avanoa e aunoa ma se faʻamaumauga. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo i ai se aafiaga itiiti o le faʻatagaina i luga o le tino o le tino. I le faʻaopoopoga, o le maualuga e leai se mafuaʻaga ogaoga i maʻi.

Melaxen o se paʻu o loʻo moe malosi. O le elemene aoga, melatonin, poʻo le "hormone moe," o se pule faʻatonutonu o le fiafia. E i ai foi sona aafiaga leaga. Faatasi ai ma le lelei o le vailaau faasaina, o le saoasaoa o ana gaoioiga, o le le mafai ona maua o se mea maualuga, o le aafiaga le lelei i luga o le fausaga ma le moe e iloagofie. O tagata mamaʻi latou te le lagona le momoe pe a uma ona faʻaaoga Melaxen, o lea e mafai ai ona latou aveina se taavale ma faʻaaoga masini mamafa. O le le lelei o le fualaau faasaina o le tau maualuga (3 mg o fualaau e 12 fasipepa - 560 rubles) ma le faʻaalia o le fulafula ma le allergies. O fualaau momoe o loʻo faʻataʻitaʻiina mo le faʻagasolo lelei i le faʻavavega o le moe, faʻapea foʻi ma fetuunaiga ona o le suiga o taimi.

O le Donormil e gaosia i ni mea e masani ai ma e masani ona i ai le vaega autu o le α-dioxylamine. O le tau masani o pepa (30 vaega) o le 385 rubles. Donormil o le H1 histamine receptor blocker na faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le le mautonu i tagata talavou ma soifua maloloina.

O lenei mea faigaluega e mafai ona aafia ai le gauai o le gauai atu, o lea i le aso e sosoo ai pe a uma ona ave, e le tatau ona e aveina se taavale. E tatau ona maitauina o le fualaau faasaina e mafua ai le gutu malulu ma le fafagu malosi. E faʻaaogaina lona faʻaaogaina i le tulaga o le fatuga o le fatu fatu ma le toilalo i le po.

Andante o se sauniuniga puʻu e faʻaumatia ai osofaʻiga o le siʻosiʻomaga i tagata ua vaivai ma vaivai le tumau. O fualaau momoe e mafai ona faʻaaogaina e tagata matutua, ae i se laʻititi laʻititi. O le tau o capsules (7 vaega) e maualuga tele - 525 rubles. O lona faʻaaogaina e faʻasaina mo tagata gasegase e le atoatoa, tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga, maitaga ma le lactation. E faʻasaina foi mo le aʻoga o le aoauli, ogaoga o le myasthenia gravis ma le hypersensitivity i vaega.

Afai i totonu o ni nai aso, e le mafai e togafitiga ona maua se togafiti o togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

Masalo o le le mautonu o le mafuaʻaga o se gasegase tuga e tatau ona faʻaumatia.

Laumago momoe

Afai e fefe se tagata maʻi e ave vailaʻau, atonu e filifili o ia e faʻaaoga tapenaga. O a latou togafiti faʻamalosi, latou te le maualalo i mea ua taua i luga.

Corvalol (Valocordin) - afaina lelei mo le le mautonu e aofia ai phenobarbital. O tulaga lelei o le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega o le faʻaleagaina lea o le musika i luga o muso mumu. E faʻaaogaina foi mo le vevesi o le psychomotor ma tachycardia. O le tau masani o fualaau faasaina i totonu o fualaau (20 vaega) e na o le 130 rubles, lea e aoga mo tagata maʻi taitasi. Faatasi ai ma vaivaiga o le mea moni e le mafai ona faia i le taimi o le lactation, faapea foi ma le i ai o se uiga lelei i le oloa.

Novo-Passit o se tapenaga o togalaau. I totonu o le falemaʻi e mafai ona e faʻatau papa (200 mg 30 fasi) i le fua mo 430 ruʻu ma le siva (200 ml) - e tusa ma le 300 rubles.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le valerian, guaifenzin, elderberry, lemonimo balm, St. John's wort ma isi laau. Ma e pei ona e iloa, o le St. John's wort ma le ituaiga maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina i tagata gasegase e pei o togafitiga. O fualaau faasaina e afaina ai le malosi, ma o le guaifenzin o iai i totonu e aveesea ai le popole i le tagata maʻi. O le mea lea, e mafai ona saogalemu le fualaau faasaina mo le le mautonu. O le aoga sili lava o le saoasaoa o le fualaau faasaina. Ae i totonu o itu le lelei, o le taimi e moe ai ma le atuatuvale e iloagofie. E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua solia i tamaiti ma gasegase o loo mafatia i le ava malosi.

Persen e aofia ai vaega e pei o le lemonimonimo, valerian ma le mint. O fualaau faasaina ei ai le malosi o le tumutumu ma le afaina, ma o se antispasmodic foi. Faʻasoa mo popolega faʻafefe, lea e faʻalavelave ai i le maʻi maloloina o le maʻi. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faasaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua, e le fautuaina mo tagata gasegase i patia patia.

O le vailaʻau faʻamalosi (tablets) e 20 e mafai ona faʻatau mo le 240 ru.

Fautuaga mo Fualaau Faʻatau

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e faamasani i le pepa o loʻo tuʻuina, ma o le mea aupito sili lava - saili le fesoasoani a se tagata poto faapitoa.

O le mea e leaga ai, o fualaau e leai se leaga e leai. O vailaʻau taʻitasi e iai faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu.

Ae ui i lea, o fualaau momoe e mafai ona mafaufauina saogalemu pe a ausia tulaga manaomia nei:

  1. O le numera aupito maualalo o faʻamaʻiloga ma tali le lelei. E tatau ona maitauina o fualaau moe e le tatau ona afaina ai lagona o le mafaufau ma le faamaopoopoina o le afi.
  2. Lelei. Pe a faʻaaogaina fualaau oona, e tatau ona toe foʻi le moe maʻi i le masani. A leai, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Aua e te faatalale i le umi o togafitiga ma se fualaau faapitoa. E taua foi le mataituina o le sao saʻo ina ia aloese ai mai ni mea le lelei. O lenei mea e aʻafia ai uiga faʻale-tino o tagata mamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona manaʻomia e tagata matutua ona faʻaitiitia le fua o fualaau momoe.

I le faaaogaina lelei o fualaau faasaina, e mafai ona soloia le lelava. O le maketi o falemaʻi e fai ma sui o se numera tele o le OTC ma faʻamatalaga o le moe. O le tagata maʻi lava ia na te fuafuaina le uiga o le mauaina, e faʻavae i luga o gaioiga tau tupe ma faʻafitauli faʻapitoa. E tatau foi ona e faia faamalositino mo le maʻisuka i nai itula ae e te leʻi moe.

I le vitio o loʻo i lenei tusiga, o le a tuʻuina atu ai e Elena Malysheva fautuaga i le auala e foia ai le moe.

E faapefea ona fesootaʻi le maʻisuka ma le atuatuvale?

O le faʻavauvau e masani lava ona tupu i le maʻisuka i le auala tutusa e pei o tagata masani. E oʻo mai i le taimi nei, e leai ni suʻesuʻega saʻo i luga o le aʻafia o le maʻisuka i luga o le faʻaleagaina o setete, ae mafai ona manatu e faapea:

  • O faigata i le puleaina o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le atuatuvale ma taʻitaʻia ai foliga o le atuatuvale. O le puleaina o le maʻisuka e manaʻomia le tele o taimi, o vailaau faʻapitoa poʻo tui inisalini, fua o le suka i taimi uma e ala i pupu o tamatamailima, meaʻai - o mea uma ia e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o se tulaga faʻavaivai.
  • O le maʻisuka e mafua ai faʻafitauli ma faafitauli faʻalesoifua maloloina e ono mafua ai le atuatuvale.
  • O le faʻavauvau e mafai ona taʻitaʻia ai oe i se tulaga le talafeagai i lou olaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i meaʻai le lelei, faʻasaina o mea faʻaletino, ulaula ma le mamafa - o nei mea uma e le o faia o ni mea e lamatia ai le maʻisuka.
  • O le atuatuvale e aafia ai lou mafai ona faamaea galuega, fesootai, ma mafaufau lelei. E mafai e lenei mea ona faʻalavelave i lou mafai gafatia le pulea o lou maʻisuka.

    Faʻafefea ona taulimaina le atuatuvale i le i ai o le maʻisuka?

  • Atinaeina o se polokalame atoatoa o le pulea e le tagata o ia lava. Taofi le fefe i lau maʻisuka, sili atu le vavalalata ma ia ma amata puleaina lau maʻi. Fai se meaai, 'ai meaai lelei, amata amata le mamafa pe a iai ni ou faafitauli. Mataʻituina lou suka toto, pe'ā iai ni faʻafitauli, ia faia togafitiga faʻatonuina. Auai i gaoioiga faʻaletino, sili atu i le ea fou. Taumafai e fesoasoani i isi tagata, e aofia ai i latou e maua i le maʻisuka. O le iloaina o loʻo e puleaina le maʻisuka o le a faʻaititia tele ai au faʻafitauli o le faʻavauvau.
  • Psychotherapy ma fautuaga a se fomaʻi mafaufau. Afai e tatau ai, ia faia togafitiga o le psychotherapy e foia ai le atuatuvale. Afai e mafai, ia faia ni talanoaga a le tagata lava ia ma se tagata atamai psychologist. O suʻesuʻega faʻamalositino-togafitiga faʻapitoa e sili ona aoga, lea, e tusa ai ma suʻesuʻega, ua faʻaitiitia ai le faʻavaivai ma le faʻaleleia o le maʻisuka.
  • Faʻatagaina o faʻamaonia (faʻamaonia e le fomaʻi). E mafai ona faʻaleleia lelei lau faʻafitauli mo le atuatuvale, ae e tatau ona e malamalama e iai foʻi a latou aʻafiaga. O tagata gasegase e matua faʻasaina ona filifili a latou lava ituaiga o vailaau faʻasaina ma ave. O nei vailaau e tatau ona faatonuina e lau fomaʻi.

    E le mafai ona faʻaaogaina faʻafitauli pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

    Ituaiga ituaiga o vailaau oona ua faatonuina mo le atuatuvale i tagata gasegase e maua i le maʻisuka

    Tricyclic antidepressants o fualaau oona lea e mafua ona o le maualuga o le norepinephrine, serotonin, ma neurotransmitters i le faiʻai lea e fesoasoani ai i siama siama fegalegaleai sili atu le tasi i le isi. Afai o le paleni o nei vailaʻau e le lelei pe leai foi, o lona uiga o faʻafitauli o le atuatuvale e aliali mai. Tricyclic antidepressants saʻo ma toe faʻafoʻi le paleni o nei mea. O nei faʻafitauli e aofia ai: Elavil (Amitriptyline), Norpramine (Desipramine) ma Pamelor (Nortriptyline).

    O isi ituaiga o vailaau oona Filifili Serotonin Resitala Faʻatonu (SSRIs) - e sili atu nai lo aʻafiaga o aʻafiaga nai lo se vaega o tricyclic antidepressants. Faataitaiga o lenei ituaiga antidepressant: Lexapro (Cipralex), Prozac, Paxil ma Zoloft (Sertraline). Latou te galulue e ala i le taofia o le faʻamautuina o le serotonin i le faiʻai.

    O le isi ituaiga o faʻamaʻi pipisi e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o le atuatuvale i tagata gasegase e maua i le maʻisuka Serotonin Filifilia ma Faʻatonu o le Toe Fuataina o Norepinephrine (SSRIs). O nei fualaau oona ua taua foi o le lua-antidepressants, latou te poloka ai le taofiofia o le serotonin ma le norepinephrine. O nei vailaʻau e aofia ai: Effexor (Venlafaxine), Pristik (Desvenlafaxine), Duloxetine (Symbalta), Milnacipran (Ixel).

    O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o faʻatoʻilalo faʻatoʻilalo ma SSRI e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. O lenei aafiaga e sili atu ona faʻailoa pe a faʻatasi faʻatasi faʻatasi ma faʻatoʻilalo antidpress ma SSRI. O mafuaʻaga tonu e mafua ai ona faʻaititia nei vailaʻau i le atiaʻe o le maʻisuka e leʻi manino. O le mamafa o le tupe e masani ona matauina pe a fai ni togafitiga tricyclic, lea e mafai foi ona avea ma vaega o le atinaʻe o le maʻisuka.

    Aafiaga Itu o Vailaau Faasao

    O aʻafiaga lautele o aʻafiaga faʻasalaga faʻamalosi e aofia ai:

  • Vaʻai matala
  • Gutu gutu
  • Tesea
  • Fiafia
  • Taumafa mamafa
  • Tatala
  • Faʻanoanoa (faigata le moe ma tausia le moe)
  • Le popole
  • Lē vaivai
  • Muscle twitching (tremor)
  • Faateleina le fatu fatu

    O aʻafiaga lautele o aʻafiaga a SSRI o:

  • Nausea
  • Ootia
  • Nofoaga e moe ai
  • Suiga i manaoga tau feusuaiga ma feusuaiga
  • Aafiaga masani masani a SSRIs antidepressants:

  • Nausea (aemaise pe a ave Simbalta)
  • Faanatinati
  • Tauvalea
  • Faʻailogaina
  • Faʻateleina le toto maualuga (i mataupu o le ave Effexor / Venlafaxine)
  • Telefoni sili atu
  • Suiga i manaoga tau feusuaiga.

    O aʻafiaga o faʻasolosolo pepe ua maeʻa le pasi poʻo le faʻapalepale ile taimi. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga i itu, e mafai e lau fomaʻi ona faʻatonu sina fualaau o vailaʻau ma faasolosolo malie ona faʻaleleia i le sili ona lelei.

    O aʻafiaga e fesuisuiai e faʻalagolago i le faapitoa o le antidepressant o loʻo faʻaaoga, ae le o fualaau uma e mafua ai nei aafiaga uma. O le mea lea, e mafai ona latou fesoasoani ia te oe e filifilia le vaifofo sili ona talafeagai mo lou tino.

    Afai oe maua i le maʻisuka, mataʻituina ia faailoga ma faailo o le atuatuvale, e pei o le leai o se fiafia i gaoioiga masani, se lagona o le faanoanoa po o le leai o se ola, faapea foi ma faafitauli le atoatoa o le tino, e pei o le toe tiga poʻo le ulu.

    Afai e te manatu e leʻi pasia oe e le atuatuvale, ia mautinoa e fefaʻatauaʻi i se fomaʻi, aua e te togafitia oe lava.

    Faailoga o le Tamaoaiga

    O le tulaga faʻavaivai o le maʻi e tulaʻi mai mo le tele o mafuaʻaga - lagona, faʻalapotopotoga poʻo le siosiomaga. Faʻaalia foliga faʻamaonia (MRI) e faʻaalia ai i tagata mamaʻi ma le atuatuvale, o foliga o le faiʻai e foliga ese lava nai lo tagata soifua maloloina.

    O le mea sili ona faigofie i faʻafitauli o le mafaufau o tagata mamaʻi ia i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. Afai e te le faia se gaioiga, o le mea lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga leaga. Ae o le atuatuvale ma le maʻisuka e togafitiina, faʻamalo le itiiti ifo ma le tasi le togafitiga, o le lona lua e tuʻuina atu ia lava ia manuia togafitiga. O mea nei o faailoga masani ia e tupu i le taimi o le atuatuvale:

    • faaitiitia le fiafia i se galuega po o mea fiafia,
    • faanoanoa, le fiafia, popole,
    • leaga le miti
    • vavaeese, le naunau e fesootai ma tagata,
    • leiloa po o le leai o se manaʻo,
    • faaitiitia le gauai
    • tumau le vaivai
    • le gasegase faaletino ma faalemafaufau,
    • mafaufauga leaga e pei o le oti, ola, ma isi.

    Afai ua matauina e se tagata gasegase o le maʻisuka se tasi o faailoga ua taua i luga, e tatau ona ia faanatinati e faafesootai se fomaʻi mo le toe iloa. E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa e fuafua ai le atuatuvale, e maua le siama pe a taʻu e le tagata maʻi ni uiga masalomia ma lona olaga. Peitai, o le vaivai e le mafai ona matauina e le gata ona o le tulaga faanoanoa.

    Talu mai le punavai o le malosi - kulūkose e le ulu i totonu o sela o le tino, latou te "matelaina", o lea e lagona ai e le tagata maʻi le vaivai tele.

    Le sootaga i le va o le maʻisuka ma le atuatuvale

    E masani lava, o le atuatuvale i le maʻisuka e maua i le auala lava e tasi e pei o tagata soifua maloloina atoatoa. I o tatou taimi, o le aafiaga tonu o le "gasegase suamalie" i luga o le faʻaalia o le le atoatoa o le mafaufau e leʻi suʻesuʻeina. Ae tele manatu e fautua mai ai:

  • O le lavelave o togafitiga o le maʻisuka e mafai ona oo atu ai i le atuatuvale. Ina ia tumau le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tatau ona faia le tele o taumafaiga: ia pulea le kulūkose, tausisia meaʻai talafeagai, faamalositino, maitauina le inisalini togafitiga poʻo le inuina o fualaau. O nei manatu uma e tele se taimi e alu ai mai le maʻi, o lea e mafai ai ona latou faʻaleagaina se setete.
  • O le maʻisuka e aofia ai le faʻaalia o faʻamaʻi ma faʻafitauli e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o se tulaga faʻavaivai.
  • I le isi itu, o le atuatuvale e masani ona mafua ai le le amanaiaina o ia lava. O le iʻuga, o le tagata maʻi e faʻaleagaina lona soifua maloloina: e le mulimuli i se meaʻai, faʻamalo le gaioiga faaletino, ulaula poʻo le inu ava malosi.
  • O se tulaga atuatuvale e leaga le afaina o le gauai atu o le mafaufau ma mafaufauga manino. O le mea lea, e mafai ona avea ma vaega i le le manuia o togafitiga ma le pulea o le maʻisuka.

    Ina ia foʻia le le atoatoa o le mafaufau i le maʻisuka, e faʻaleleia e le fomaʻi se togafitiga e aofia ai vaega e tolu.

    O le tau faasaga i le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tosoina oe lava ma pipii i tulafono uma ina ia tumau le kulūkose i se tulaga masani.

    Fefaʻatalanoaga ma se fomaʻi o le mafaufau ma se vasega o le mafaufau. Afai e mafai, e tatau ona e talanoa ma se tagata tomai faapitoa e uiga i ou faafitauli ma usitai i ana fautuaga uma.

    O vailaʻau e faʻataʻitaʻiina saʻo e le fomaʻi, e le mafai ona e faia se togafitiga, talu ai o vaifofo taʻitasi e iai aʻafiaga e aʻafia ai.

    Faʻamālōlōina Faʻasologa Faʻaleagaina

    E mafai ona faʻaaogaina e se tagata suʻesuʻe le mafaufau auala eseese e foia ai le atuatuvale, ae o le mafaufau-amio le togafitiga ua manatu e sili ona lauiloa. Talu mai le taimi o le atuatuvale o le maʻi ua na o mea leaga uma ua ia silafia, ua ia atiina ae ni ituaiga o mafaufauga:

  • "Mea uma pe leai." O lenei ituaiga o mafaufauga e aofia ai naʻo ni faʻamatalaga patino, e pei o le manumalo poʻo le leiloa. E le gata i lea, o le tagata maʻi e masani ona faʻaaoga upu e pei o le "leai" ma le "taimi uma", "leai" ma le "atoatoa". Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e 'ai se tagata maʻi i se ituaiga o suamalie, o le a ia manatu na ia faʻaumatia mea uma, o le a tulaʻi lona suka, ma o le a le mafai ona ia pulea le maʻisuka.
  • Lagona o le nofosala po o le tele o mea e te manaomia ia te oe lava. O le tagata gasegase e faʻatulaga maualuga tulaga maualuga, mo se faʻataʻitaʻiga, o lona kulukose o le a le sili atu ma le 7.8 mmol / L. Afai na te mauaina ni taunuuga e sili atu nai lo ona faamoemoega, o le a ia tuuaia o ia lava.
  • Faatali mo se mea leaga. O se gasegase e mafatia mai le atuatuvale e le mafai ona vaai lelei i le olaga, o le mea lea ua na o le mea sili ona leaga na te faamoemoeina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata maʻi o le a alu e vaai i se fomaʻi o le a manatu o le mea o loʻo maua i le hemoglobin glycini ua faʻalauteleina ma o le a le pine ae faasolosolo ina leaga lona vaʻai.

    O le tagata tomai faapitoa e taumafai e tatala mata o le tagata maʻi i ona faafitauli, ma ia iloa i latou i se auala e sili atu ona aoga. E mafai foi ona e taumafai e aveese ou manatu le lelei.

    Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e matau la outou "manumalo" laitiiti, viia oe lava mo i latou ma tali atu i mafaufauga lelei.

    Vailaau Mataʻutia mo le Maʻisuka

    Ina ia tauivi lelei ma le faʻavaivai, o se fomaʻi e faʻamatalaina tricyclic antidepressants. O fualaau oona lea e aʻafia ai le faateleina i tulaga o le faiʻai o le serotonin ma le norepinephrine, e mafua ai ona sili atu le fegalegaleaiga o nasu faʻatasi ma isi.

    Pe a faʻaleagaina nei vailaʻau, faʻalavelave le mafaufau, e fesoasoani faʻamaʻi fesoasoani e toe faʻafoʻi le paleni.

    O vailaau masani o lenei ituaiga o:

    O isi mea e faʻaaogaina. O latou igoa atoa o le filifilia o serotonin reuptake inhibitors (SSRIs). O fualaau nei e itiiti ifo aafiaga o aʻafiaga nai lo fualaau o le vaega muamua. E aofia ai:

    O le isi ituaiga o vailaau faʻasaina o le serotonin ma le inoreta o le reuptake (SSRIs). Mai le igoa ua manino ai o nei vailaʻau e taofia ai le faʻaaogaina o mea e faʻavaivai i le vai. O tagata gasegase e masani ona faʻaaogaina ia ituaiga o vailaau faʻasaina:

    E tatau ona e nofouta o le tutoatasi o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. Tricyclic antidepressants e mafai ona faʻaalia ai faʻamaoniga e pei o le faaletonu o le vaʻai i le maʻisuka, vaovao ma le ulu, maʻi faʻalavelave, le lava le moe, faʻaleagaina, le galala lectile, faʻafefe, ma le faateleina o le fatu fatu.

    O tagata maʻi e ave SSRI e mafai ona faitio i moe, moe, manava, ulu tiga, vevela, vevesi, vevesi i le feusuaiga.

    O se vaega o SSRIs fualaau faasaina e mafai ona mafua ai foliga vaaia o mea e pei o le nausea, faamausali, vaivai, totogisa, faateleina le toto toto, faateleina le vevela, faaleagaina i le erectile.

    Ina ia aloese mai ni mea le lelei, e faatonuina e le fomaʻi ni togi laʻititi i le amataga o togafitiga ma faʻateleina ai le taimi. Aʻo leʻi ave le vailaʻau, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga, ona o le le talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le tagata gasegase e mafai foi ona mafua ai ni mea e le manaomia.

    Fautuaga mo le feagai ai ma le atuatuvale

    I le faaopoopo atu i le ave o faʻamalositino ma le faʻasolosolo togafitiga ma se fomaʻi mafaufau, e tatau ona tausisi i le tele o tulafono faigofie e mafai foi ona faʻaleleia le tulaga faaletino ma le mafaufau o le tagata maʻi:

    Suʻe isi gaioiga faaletino ma le malologa. O le moe le lelei e faʻaititia ai le puipuiga a le tino, e faʻamaonia ai le tagata ma le le mautonu. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona moe pe a ma le 8 itula i le aso.

    I le faaopoopo atu, e aunoa ma le taaalo i taaloga, o le tagata maʻi e ono faigata ona moe. E tatau ona manatuaina o le moe lelei ma le faʻatinoga lelei o faʻamalositino sili ona lelei i le lalolagi.

  • Aua le faʻasese oe mai le lalolagi i fafo. E tusa lava pe leai se manaʻoga e fesootai ma tagata pe faia foi se mea, e tatau ona e manumalo ia oe lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia fai mea e te manaʻo e faʻaaoga (tusi, siva, ma isi), fuafua lou aso e ala i le auai i se mea ofoofogia, poʻo le alu e asiasi i se uo poʻo se tasi o lou aiga.
  • Manatua o le maʻisuka e le o se faasalaga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloilo lelei lou tulaga o le soifua maloloina ma ia malamalama e le mafai ona foʻia atoa le maʻi. Ae i le taimi lava e tasi, e toʻatele tagata e nonofo i lenei faʻamautinoaga, faʻapea foʻi ma tagata soifua maloloina.
  • Faia se fuafuaga maʻoti mo au togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tagata maʻi e manaʻo e aveesea le mamafa. Mo lea, e le lava le tasi manao, e manaʻomia le gaioiga. E tatau ona mafaufau i le tele o taimi o le vaiaso e manaʻo ai e taaalo i taaloga, oa galuega o le a ia faia, ma isi.
  • E le tatau ona e taofia mea uma ia oe lava ia. E mafai ona e faʻasoa atu ou faʻafitauli i lou aiga poʻo ē pele ia te oe. O le a latou malamalama i le tagata maʻi e pei o se tasi. E mafai foi ona faʻafeiloai atu i tulafono o le inisalini togafitiga poo le faʻaaogaina o le mita o le kulukose toto. O le mea lea, o le a lagona e le tagata maʻi e le o tuua na o ia ma e mafai lava ona sailia se fesoasoani e mautinoa lava o le a ia maua.

    Ma o lea, o se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa lona soifua maloloina, aemaise lava lona tulaga o le mafaufau. Afai e maua ni faailoga faailoilo e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o le atuatuvale, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

    O le togafitiga mo le togafitiga o nei maʻi e lua o le tele o tulaga lelei. Faatasi ai ma le felagolagomaʻi taimi o le tagata maʻi, le fomaʻi ma le fomaʻi, e mafai ona e ausia ni taunuuga lelei. Ia, o le lagolagosua a ē pele, o le aiga ma le lautele o le silafia e uiga i le faafitauli o le a fesoasoani foi i se sao vave mai le tulaga atuatuvale.

    O le sootaga i le va o le atuatuvale ma le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

    FAALAPOTOPOTOGA MA LE FAAMANUIAGA I TOTONU MA DIABETES MELLITUS TYPE 2

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi gasegase e mafua mai i le hyperglycemia masani lea e tupu i lalo o le aʻafiaga o le le lava o le inisalini, ma o le a oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o apa o le pancreatic B.

    I lenei tusiga, o le a tatou iloiloina le sootaga i le va o le atuatuvale, atuatuvale ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, pe o le aafiaga o le atuatuvale ma le atuatuvale i le tino o se tagata o loo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, talu ai o le atuatuvale ma le mafatia e masani ona faateleina ai le ono lamatia o le maʻisuka 2nd ituaiga. D

    E pei ona e iloa, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i se tulaga sili atu ona maualuga le lamatia o le atiaʻe o faaletonu o le mafaufau, aemaise lava le atuatuvale, nai lo tagata e leai se maʻisuka. I le va o nei setete o loʻo i ai se ituaiga fesoʻotaʻiga e lua. Mai i nei mea uma e mulimuli mai o le auai o nei setete e lua i le taimi e tasi ua faateleina ai le lamatiaga o le atiaeina e le gata o faafitauli o le maʻisuka, ae faapea foi i maʻi cardiovascular.

    O le atuatuvale e mafai foi ona i ai se aafiaga taua i le suka o le toto, puleaina o le maʻisuka ma le lelei atoatoa o le olaga.E le gata i lea, o tagata e maua i le maʻisuka ma le faʻavauvau e sili atu ona mate tele ao lei oʻo i latou le matua.

    Le iloiloga o le sootaga i le va o le atuatuvale, faanoanoaga ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le pasene o faafitauli e ono tulai mai.

    Iloilo 50 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e iloa ai faailoga o le atuatuvale ma le atuatuvale.

    O le atuatuvale e mafai ona fesoʻotaʻi ma le puleaina o le suka o le toto, e ala i le faʻaleagaina o le tino, ma atonu, e ala i lona aʻafiaga i le pulea o le maʻisuka, lea, e aofia ai ma isi mea, mafua ai le maualalo o le tino, le pulea lelei o le toto ma le faateleina o mea ua fai ma vaisu i le ulaula ma le ava .

    I le amataina o le suʻesuʻeina o le va o le atuatuvale, le faʻavaivai, ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e tatau ona e filifili pe o le faʻafitauli o le atuatuvale, e pei o nisi mea faigaluega, mo se faʻataʻitaʻiga, aofia ai faʻamaoniga o le atuatuvale e mafai ona fenumiai ma uiga o le maʻisuka - vaivai, mamanu o le moe mamafa ma le manaʻo.

    Ina ia faia lenei mea, o mea nei o loʻo manaʻomia e faʻamaonia ai le atuatuvale:

    · Mafaufauga faʻaletonu o le oti / ola i le ola.

    Ina ia iloa ai le atuatuvale, e tatau ona e faia se suʻesuʻega o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, fai ni fesili faigofie se lua e taulai i le faailoaina o faailoga o le atuatuvale:

    - I le masina talu ai, pe na e lagona le paʻu i le loto, le fiafia poʻo le leai o se ola?

    - I le masina talu ai, e masani ona e popole i le leai o se fiafia i mea o loʻo e faia ma le fiafia o mea o loʻo e faia?

    Afai e tali mai se tagata i le "ioe" i le itiiti ifo ma le tasi o nei fesili, ona mafai loa lea ona tusia ni faaiuga i luga o le tele o le atuatuvale.

    E tusa ai ma se iloiloga faʻapitoa, e naʻo le 50 tagata gasegase na maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻalavelave o le atuatuvale ma le popole o le 10-15% o tagata e maua i le maʻisuka, e 28% o fafine ma 18% o tane. Ae o tulaga faatauaina e mafai ona fesuisuiai e faalagolago ile faʻamaonia saʻo o le atuatuvale ma le atuatuvale, o le gafatia e iloa saʻo ma iloa uiga o le atuatuvale mai faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2.

    O le suʻesuʻega o taunuʻuga o nisi suʻesuʻega 2-6 na faʻaalia ai e mafai ona faigofie ona faʻaaogaina meafaigaluega taʻitasi i le falemaʻi.

    O se taunuuga o lenei suʻesuʻega, na faia ai se auaunaga faʻapitoa e maua ai togafitiga tumau mo i latou e maua i le maʻisuka oe na feagai ma le tele o faafitauli faʻalagona.

    E le o tagata uma o loʻo maua i le maʻisuka e afaina mai le faʻaleagaina o le tino, o nisi e na o sina faʻafefe o lagona poʻo ni uiga malu o le atuatuvale. E le lava le faʻamatalaga i le togafitiga o le atuatuvale i tagata e maua i le maʻisuka, ae o loʻo i ai lava le faʻamaoniga e aoga le togafitiga-amioga ma togafitiga mo le atuatuvale i le togafitia o tagata ei ai ma le maʻisuka. E le gata i lea, o fualaau oona e maua ai se aafiaga lelei i le pulea lelei. O se suʻesuʻega talu ai nei na maua ai le faʻaleleia o le puleaina o le maʻisuka aʻo togafitiga mo le atuatuvale e fesoʻotaʻi ma le faʻaleleia atili o le faʻalautele ma le faʻaitiitia o le numera o le tino. Ma i le taunuuga umi, ua matou faaleleia le pulea e le tagata o ia lava, lea e taua ai foi se matafaioi taua.

    E ui e sili atu le taatele o le atuatuvale i tagata e maua i le maʻisuka nai lo i latou e le o iai le maʻi, ae o loʻo mafai pea ona faʻamaonia. O le atuatuvale e faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka, e aafia ai le pulea lelei o le maʻisuka ma faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o faafitauli o le maʻisuka. E mafai foi ona taʻitaʻia ai le maua o le mamafa poʻo le atinaʻeina o le oona ma e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le puleaina o le maʻisuka. E taua le iloa e ui lava e le o faʻamaʻi faʻamaʻi le maʻisuka ma le atuatuvale, e masani ona nonofo faʻatasi, ma e tatau ona amanaia lenei mea i se auala faʻapitoa e togafitia ai togafitiga ina ia mafai ai ona maua le maualuga o lona aafiaga i le maʻisuka. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai le lelei o togafitiga mo le atuatuvale i luga o le faʻamaʻi o le maʻisuka, faʻapea foi ma le lelei o le ola mo lenei maʻi. O le fiafia tele talu ai nei i le mafaufau ma le mafaufau o vaega o togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le suʻesuʻega o le atuatuvale ma le maʻisuka o loʻo faʻaauau le faʻaaloalogia atili i aso nei. O le tului na mafua mai i faʻamaoniga o le ogaoga o aʻafiaga o faʻafitauli o le mafaufau i tagata e maua i faʻamaʻi faʻamaʻi pei o le maʻisuka. O a latou faatosinaga i le olaga i aso faisoo ma le maualuga o tau e pau i luga o tagata uma ma le sosaiete atoa i lona atoaga ua faamaonia.

    1. O le fatu o le fesuiaiga o le loto i le iloiloina o le tulaga o gafatiaga fetuutuunai o le cardiovascular system i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le toto maualuga / O.V. Sudakov, N.A. Gladskikh, N.Yu. Alekseev, E.V. Bogacheva // I le tuufaatasiga: Faamoemoe mo le atinaʻeina o vailaau faʻaonaponei. Aoina o pepa faʻasaienisi e faʻavae i luga o taunuʻuga o le faʻasalalauga faasaienisi faavaomalo ma faʻatautaia. Voronezh, 2015.S. 62-64.

    2. O le fesuiaiga o le fatu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻi fatu o le heart / А.V. Sviridova, A.I. Borodulin, O.V. Sudakov, V.O. Zyazina // Faʻaaogaina faʻamatalaga faʻamatalaga o vailaʻau. 2013.Vol 16. Nu. 2. P. 75-78.

    3. Suʻega umi mo togafitiga faʻatasi ma le sulodexide e fai ma puipuiga o tuai o faʻafitauli o le maʻi suka / G.M. Panyushkina, R.V. Avdeev, O.V. Sudakov, T.P. Kuchkovskaya // Suʻesuʻega ma le faʻaogaina o faiga faʻavae i mea faʻapitoa. 2014.Vol 13. 13. Nu. 1. S. 226-230.

    4. Minakov E.V. Afobazole ma le pyrazidol i togafitiga faʻapitoa o tagata gasegase e maua i le fatu fatu o maʻi fatu ma faʻalavelave faʻalavelave popole-depressive / E.V. Minakov, E.A. Kudashova // Rusia Journal of Cardiology. 2009. Nu. 6 (80). S. 45-48.

    5. O nisi o vaega o le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka / T.M. Chernykh, I.O. Elizarova, E.A. Fursova, N.V. Nekrasova // I le aoina: Faʻafitauli o vailaau faʻaonapōnei: faʻasalalauga o loʻo i ai nei Faʻatasiga o pepa faʻasaienisi e faʻavae i luga o taunuʻuga o le faʻasaienisi faʻasaienisi faʻasalalau. 2015.S. 220-223.

    6. P.Yu, Alekseev O le atuatuvale-faʻafitauli o le faʻafitauli i tagata mamaʻi i le maʻi tigaina, tigaina ma le tumau i tigaina i le pito i lalo / Alekseev P.Yu., Kuzmenko N.Yu., Alekseev N.Yu. // Faʻaaogaina faʻamatalaga faʻamatalaga o vailaʻau. 2012. T. - 15. Nu. 1. S. 3-7.

    Faamanuiaga mo le ituaiga 2 Tomaʻi suka

    O le iloa ole ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani ia i latou o loʻo mamaʻi e maua le fesoasoani talafeagai mai le setete e tausia ai lo latou ola maloloina. I le fesili pe o le a le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2, o le tele o tagata gasegase o le a faailoa mai naʻo le tuʻuina atu saoloto o vailaʻau faʻasaina ma fualaʻau. Ae o se vaega itiiti lenei o le mea e manaʻomia mo le maʻisuka ituaiga 2, e tele isi faʻamaonia e mautinoa ai le soifua manuia mo le maʻi. Ae naʻo le iloa lelei oa latou aia tatau o le a fesoasoani i se tagata e le o iai sona faʻafitauli ona o se faʻamaʻi, ae e maua i le maʻisuka ituaiga 2, maua le mea e tatau ona maua e le tulafono.

    O le a le mea e tatau ona maʻi

    I le tulafono a le Malo Rusia mo le maʻisuka o loʻo maua i lalo nei faʻamanuiaga:

    E talafeagai le suʻeina o nei vaega taitasi i auiliiliga.

    Mo nisi mafuaʻaga, o le toʻatele o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ua talitonu e mafai ona faʻalagolago togafitiga faʻavao mo le atofaina o se le atoatoa ona o se maʻi.

    Ae i Rusia, o aoga mo le maʻisuka e aofia ai le avanoa e maua ai togafitiga e leai se totogi e aunoa ma se faʻaletonu ona o maʻi.

    I le faʻaopoopoga i se pemita saoloto, o faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai taui:

    Mo tamaiti ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua, o le malaga saoloto i le nofoaga o togafitiga, fale ma meaʻai ma o latou matua ua saunia.

    Totogi tupe mo se tagata matua e mafai ona totogi mo se pepa e leʻi faʻaaogaina, nofoaga e leʻi faʻaaogaina, poʻo le tau ole suʻega ma togafitiga faafomaʻi e manaʻomia mo le toe faʻafoʻiina o le soifua maloloina o tagata, ae le aofia ai le inisiua inisiua.

    Ae o totogi faʻasalaga mo se siaki poʻo ni vailaʻau e leʻi faʻauluina e masani ona laiti, ma e fautuaina ina ia ave e vailaʻau vailaʻau ma vailaʻau mo togafitiga.

    Afai e maua le maʻisuka ituaiga 2 i se tamaititi ei lalo ifo o le 14 tausaga, ona agavaa lea o tamaiti i se masina faalemasina i le aofaiga o le totogi maualalo.

    O a vailaau e tatau ona tuʻuina atu e leai se totogi

    Masalo, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka e leai ni faafitauli i le mauaina o le suka maualalo e maualalo ai le suka, ae e toʻaitiiti tagata gasegase e iloa o aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai foi le tuʻuina atu o isi vailaʻau e togafitia ai faʻafitauli e mafai ona faʻatasi ma le maʻi.

    E aofia ai:

    1. Phospholipids (fualaau e faʻamautinoa ai le galue masani o le ate).
    2. Fualaau e fesoasoani i le faaleleia o le galuega pancreatic (pancreatin).
    3. Vitamini ma vitamini-mineral complexes (i totonu o maʻalaʻau poʻo ni fofo mo tui).
    4. Fomaʻi e faʻafoʻi ai faʻafitauli o le tino (o vailaʻau e filifilia taʻitasi e le fomaʻi mai le lisi o vailaau faʻasaina).
    5. Vailaʻau faʻasaina (faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le totoina o le toto) i totonu o maʻa ma injections.
    6. Falemaʻi faʻainisinia (vaega uma o vailaau e manaʻomia e faʻafaigofie ai le gaioiga).
    7. Diuretics.
    8. Auala mo togafitiga o le maualuga.

    Afai e manaʻomia, o vailaau antihistamines, analgesics, antimicrobials ma isi vailaʻau e manaʻomia mo togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka ua faaopoopo i le lisi mo maʻi suka.

    Ole fuainumera o suʻega faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago ile ituaiga o suka-lowering medicines e faʻaaogaina ile maʻisuka:

  • mo le insulin-faʻalagolago faʻatopoʻopo 3 fasipepa i le aso,
  • mo i latou e tutoʻatasi mai le insulin - 1 vaʻaia.

    O tui tui e tuʻuina atu i maʻi o le insulin, o le numera e faʻalagolago i le tele o taimi i le aso e te manaʻomia e tui ai inisalini.

    O taunuuga o le le lava o le moe mo le maʻisuka

    I le maʻisuka, o le moe maualalo e mafua ai le hyperglycemia (maualuga maualuga le suka), e ui i le mulimuli i togafitiga faafomaʻi uma. O le faʻanoanoa ua afaina i taunuuga ogaoga:

    • faaitiitia galuega
    • tolopo le tali
    • faaletonu mafaufau
    • faʻaitiitia le faʻatinoina o le tino.

    E le gata i lea, o le sogasoga faaumiumi e aʻafia ai le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma faʻateleina le aʻafiaga i le maʻi cardiovascular.

    Faʻafefea ona faʻaaoga au aia tatau

    Muamua, e tatau ona e aoina pepa talafeagai o pepa.

  • 2 kopi o le tusifolau,
  • se tusi faamaonia e faʻamaonia ai le tulaga o le maʻisuka (o loʻo iloa e le fomaʻi le faʻamaʻi, ae ua fautuaina e te tauaveina se tusi faʻamaonia ma oe i le tulaga e te manaʻomia e faʻamaonia ai fualaau mai se isi fomaʻi),
  • 2 kopi o SNILS,
  • tusi faamaonia a se tagata e le atoatoa le malosi (pe a iai se le atoatoa),
  • se pepa fou inisiua.

    Afai e te manaʻomia ni vailaʻau faʻapitoa, e tatau ona e sau i le fomaʻi ma faʻamaumauga uma ma ole atu mo se fomaʻi mo tagata e faamanuiaina mo fualaau talafeagai. Afai o le vailaʻau o loʻo i luga o le lisi, o le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai ona maua se faʻamatalaga i luga o se pepa faʻapitoa. O le isi, e tatau i le fomaʻi ona faailoa mai tuatusi o falemaʻi, pe a iai se avanoa e maua ai le vailaʻau faʻasoifua.

    I tulaga e le masani ai, pe afai o le teenaina e maua mai le fomaʻi, e tatau ona tusia se faasea i Rospotrebnadzor.

    O le faitioga e tatau ona faʻaalia:

  • talafeagai talafeagai e manuia ai
  • le manaʻoga mo le soifua maloloina ole vailaʻau manaomia,
  • tulaga na le taliaina ai le lafoaia o vailaau filifilia.

    E mafai ona e lafoina se faitioga e ala ile tusi pe faʻatumu le pepa talafeagai ile luga ole upega tafaʻilagi a le Rospotrebnadzor.

    Ina ia maua se pepa malaga i pepa ua uma ona aoina, e tatau ona e ave se tusi faamaonia 0 0 / / -4 mo tagata matutua ma le 076 / u-04 mo tamaiti i le falemaʻi, ona tusi lea o se talosaga mo se pepa ulufale i le Fale o Inisiua. O se tusi talosaga mo se pemita e tatau ona tuʻuina muamua, e le silia le aso Tesema 1 o le tausaga oi ai nei. O se faʻasilasilaga o le tufatufa atu o le pemita o le a oʻo mai i le 10 aso, ae o le aso o le taunuu i le falemaʻi o le a le silia muamua ma le 3 vaiaso. I le tulaga o le musu e tuʻuina atu se pemita, e tatau foi ona faʻafesoʻotaʻi le Rospotrebnadzor.

    Taui mo tupe o se mea sili atu ona faigata: o tupe mo faʻaaogaina e le faʻaaogaina e mafai ona maua mai le faaputugatupe inisiua faʻapitoa e ala i le tusia o se faʻamatalaga i le faaiuga o le tausaga ma le tuʻuina atu o se tusi faamaonia o penefiti e leʻi faʻaaogaina i le gasologa o le tausaga. E sili atu ona faigata le totogiina o tau o togafitiga faaopoopo ma suʻesuʻega: mo lenei mea e tatau ona e aoina mai le tele o pepa e faʻamaonia ai le manaʻomia mo togafitiga faafomaʻi, ae i lenei tulaga, o le tau e le maua i taimi uma.

    O le iloa o au aia tatau o le a fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te maua mea uma latou te manaʻomia mai le setete e tumau ai i le soifua maloloina. E tatau ona e faʻaalia sina faʻatuatua ma le faʻapalepale ae aua le toe foʻi i lalo i le muamua teena, ae faʻaoga i pulega maualuga e toe faʻafoisia au aia tatau.

    Tomai faʻamaʻi

    O le tele o vailaʻau faʻafefe e faʻafefe ai le lela (moe lemu) e te mafaufau ai i la latou filifiliga sao. I le faiga o le faʻaalia, o meaola uma e tutusa lelei i le natura. O se vailaʻau faʻamalosi malosi o loʻo i ai se aafiaga malosi i luga o le faiʻai, faʻagesegeseina lona gaioiga. E faʻaitiitia le atuatuvale, faʻaalia le malologa, ma o loʻo maʻi le tagata maʻi.

    O togafitiga o fualaau oona ua faatonuina i le tulaga o le afaina tele o se faaletonu ua faamatalaina i le le mautonu. O le umi o le togafitiga, i le avea ai o se tulafono, e oʻo atu i le 14 aso, ma e mataituina e le fomaʻi auai. Tomaʻi faʻatasi ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi aʻo leʻi vaʻaia e tagata tagatanuu le vaʻavaʻaʻi i le faʻamaʻiina o loʻo faʻasinoina i faatonuga.

    Sideatives (fualaau momoe) mo le maʻisuka

    O fualaau mo le le mautonu, po o mea faʻatau (sedatives) - faʻaalia ai le lelei o le togafitiga o maʻi moe i le maʻisuka.

    Vitamini mo le maʻisuka Doppelherz

    Fuafuaga faʻapipiʻi faʻapitoa, faʻasaʻoina o rhythms circadian, faʻatonutonuina o le moe ma le siva. Na te faʻaleleia le faʻaogaina o le locomotor, e fesoasoani i le faaleleia ma le lelei o le moe i le po. O le gaioiga malosi o le vailaʻau o se vailaau e sui ai le melatonin (hormone moe), na faia e le tino paʻu o le endocrin gland - le pine paʻu. O loʻo i ai i le eria o le vaeluagalemu o le ogatotonu.

    O le aoga o le vailaau faasaina o lona gaoioi vave ma le itiiti o le i ai o le faʻasaina. O le le lelei o le tau maualuga, o aʻafiaga e ono aʻafia ai i foliga o mea e afaina ai le tino ma le fula o le lala. O le vailaʻau e faʻasalaina i le tulaga o le faʻamaʻapeʻaveʻa, o le faʻaleagaina o le tino, faaletonu o le autoimmune, leukemia, maʻi o le tino o le tino o le lymphatic, reactions respiratory, o le maʻi o Hodgkin.

    Le fiafia e faitau: Mate mai le nephropathy - faʻailoga, togafitiga, faʻafitauli

    O se vailaʻau e poloka ai tali o H1-histamine, o se vaega o le vaega aminoethanol. Faʻaitiitia le umi o le taimi e momoe ai, e iai foʻi lona aʻafiaga. O le umi o le gaoioiga e mai i le 6 i le 8 itula.

    E fesoasoani le vailaʻau i le tau faasaga i le le mautonu, faʻaleleia lelei le lelei o le moe. O le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i le faʻailoga-tapuni le glaucoma, prostate adenoma (faʻatasi ai ma faʻamaoniga o le faʻamalosi).

    O se mea filemu e faʻaitiitia ai le popole ma le faʻamalosia le taimi e amata ai le moe lelei. E i ai ona aafiaga antispasmodic ma le afaina. I le faaopoopo atu i fualaau momoe, e faʻaitiitia ai le vaʻaia o le mea e gaosi ai meaʻai. O le vailaʻau e faʻasaina mo le faʻaaogaina e le maʻitaga ma fafine tausi fafaga.

    Fualaau lelei moe mo le maʻisuka

    "O le maʻi faʻamaʻi" o nisi taimi e taʻitaʻia ai le faʻalavelave moe, o lea e manaʻomia ai le faia o fualaau momoe mo le maʻisuka.O le faʻamalosia o le malologa o le po e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gaioiga faaletino, faʻamaʻi ma le le lelei o le soifua maloloina i le gasologa o le aso.

    E pei ona faʻaalia, o le tele o tagata gasegase ei ai lenei faafitauli e le o faanatinati e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa, ma amata ona mafaufau loloto. I le taimi lava e tasi, galo ia i latou o vailaʻau taʻitasi e iai ni faʻalavelave faʻapitoa ma ono afaina.

    O le maʻi suka e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa, i se faaopoopoga, e le o fualaau uma e mafai ona ave faʻatasi ma lenei maʻi. O a fualaau momoe e faatagaina mo le maʻisuka? O lenei tusiga o le a talanoa e uiga i mea sili ona lauiloa.

    Fautuaga mo se moe lelei

    Le faʻatulagaina o meaʻai ma le faʻamaloloina o le moe i le maʻisuka, mulimuli i nisi fautuaga o le a fesoasoani:

    • Tausisia o masaniga i aso taitasi
    • gaoioiga faifai pea i fafo,
    • gaioiga faʻamalositino ma faʻamalositino,
    • 'ai i le 2 itula ao leʻi momoe
    • lele i luga o le potu ae leʻi alu i le moega,
    • faitau tusi, mataʻituina ata vali lelei.

    O fautuaga fautuaina o le a fesoasoani e malolo, faʻasaʻo le atuatuvale, fesoasoani e faʻalogo i se moe lelei ma maloloina.

  • Tuua Lau Faamatalaga