Aisea e maʻi ai le maʻisuka ma mea e fai pe a tupu le fomaʻi

  • O le Hyperglycemia o le faateleina o le kulukose o le toto.
  • Hypoglycemia - o se faʻaitiitia o le kulukose.
  • Faʻafoe ia te oe lava ia fualaau e maualalo ai le toto suka, e leʻo faʻamatalaina e se fomaʻi. O nei fualaau faasaina atonu e le talafeagai mo le tagata maʻi ma o le a mafua ai aʻafiaga i le ituaiga o leisa ma le vomia.
  • O se siama e faʻavae ona o se faʻafitauli faʻavaivaia. O le maʻisuka e sili atu nai lo isi ia "osofaia" siama.
  • Faʻataʻoto le vailaʻau ma faasee le tui talafeagai. E le gata i lea, o faafitauli e mafua mai i meaai le lelei.
  • Alu oona.

O le Hyperglycemia o se faʻamaʻi lea o lona uiga o le osofaʻi ma le faifai pea o le kulukose. O na oso i totonu o kulukose e mafua ai le vomiting i le maʻisuka ituaiga 1. O le faʻamautinoaga e tuʻuina atu ma faʻamaʻi faʻamaʻi: leai se manaʻo, tiga tele i totonu o le manava. Faailoga o le vomiting i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tutusa ma le ituaiga 1. E naʻo le tulaga lona lua e faʻaleagaina ai le maʻi. I le tulaga o faʻalavelave, e mafai ona tulaʻi mai le faʻavevesi o le a oʻo atu ai i se paga.

O le hypoglycemia e amata ona o le faaitiitia o le maualuga o le suka. O aʻafiaga e aofia ai le fiaai, faʻavavevave, ma le soona fai. O maualuga o suga e fesoasoani i le pulea o lou mita toto kulukose. E oo lava i uluaʻi faailoilo o le agavaʻa toʻafilemu, e mafai ona e aloese mai le taufaaleaga.

Faatasi ai ma le faʻaaoga soo o fualaau e maualalo ai le suka, e pei o le "siofora," e tupu ai le nausea. O le itu o le vomiting i le maʻisuka, ma afai e aliali mai muamua faailoga, ona le aumaia lea e le fualaau faasaina le mea e manaʻo ai. I lenei tulaga, e naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina se togafitiga le lelei.

Le faatapulaaina o le faʻaaogaina o le ava malosi pe tatau ona maʻisuka. O vailaau faafomai i lalo o le aafiaga a le ava malosi o le a le maua ai se aafiaga lelei, ae na o le leaga lava o le setete o le soifua maloloina.

Afai o le vomiting e tupu i le maʻisuka ituaiga 1, o le suka toto ua matua faateleina. Le faʻavaeina o le ketoacidosis. I le amataga, o le kulūkose ua fuaina, ma mulimuli ane ua fuafua le vailaau o le tui o le insulin.

Muamua lava, e tatau ona faʻamaonia le tuʻuina atu o le vai. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e inu ai ipu tioata e lua o le taeao ma ao lei faia taumafataga taitasi. O le faʻaaogaina o le lauti suamalie, ava malosi poʻo le ava malosi o le a faʻaleagaina ai le tulaga. O le taimi e tuiina ai le inisalini o le a faʻaitiitia ai le faʻavauvau.

Vomiting i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le faʻamalolo. O faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka suka mafua ai le vevela ma le gaioiga.

O le fualaau sili ona taatele o Cerucal. E talafeagai foi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka; o lona faʻaaoga e le afaina ai le tino. E taua le manatua o le faʻaleagaina o nei fualaau oona o le a mafua ai le tele o faʻafitauli ma aʻafiaga.

Faʻafesoʻotai se taʻavale vave pe afai, e faaopoopo atu i le vevela, gaioiga ma le vomiting, o isi faʻaʻailoga e tupu:

  1. maualuga le vevela
  2. tiga faafuaseʻi ma matuia i le manava.

O lenei tulaga e faʻaalia ai le amataina o le keoacidosis o le maʻisuka. Afai e te le togafitiga mo se taimi umi, o le a le pine ae tulai mai le maualuga o le amylase i le toto. Afai o loʻo maʻi le tulaga, o falemaʻi i le taotoga poʻo le falemaʻi e le mafai ona tuʻuina atu.

O fomaʻi o le a tuʻuina atu pea le tafe o le vai i totonu o le tino o le tagata maʻi e puipuia ai le faʻamalolo. O le fua faatatau o le vai e 250 ml i itula uma. A maeʻa ona toe faʻaleleia le kulūkose, e suia le vai i se vaiinu suamalie. O lenei mea o le a toe faʻafoʻi ai le tino vaivai o le maʻisuka. E le gata i lea, o le tagata gasegase e manaʻomia le faʻaaogaina o se aofaiga faapitoa o vai. Afai o le tagata le faapalepale e tupu, ona faʻaaogaina lea o le sodium chloride.

E tatau ona e faʻamaoni e uiga i faʻaletonu uma o le tino. Afai o le vomiting ua avea ma se mea e tupu pea, ma ua le fesoasoani le togafitiga o le tagata lava ia, e tatau ona e sailia le fesoasoani a se fomaʻi. O nisi taimi o le taimi lava lea e faʻamaonia ai le maʻi o le tagata maʻi, ma mafua ai le tele o isi mea sese. O le togafitiga o togafitiga e tatau ona faatonuina e se fomaʻi, na o le tulaga lava lea e tatau ai ona lelei le vevela.

Mafuaʻaga talafeagai

Soʻo se faʻaogaina o le soifua lelei e taʻu mai ai e le aoga le togafitiga. Afai ei ai se gaioiga faifai pea, o lona uiga e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist. E tatau i le fomaʻi ona suʻeina le tagata maʻi ma filifili se togafitiga talafeagai.

O mafuaʻaga masani o le faʻaleagaina e aofia ai:

  1. O le Ketoacidosis e atiina ae i tua o le hyperglycemia. O le maualuga o le gaʻo o le suka i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le tino. O le taunuuga lenei o le faʻaleleia atili o le konetone synthesis. Mo le toe faʻaleleia o paleni, e auina atu e le faiʻai se faailo e aveese ai mea o loʻo i totonu o le manava. O le auala sili lenei e faʻafefe ai le inu. Ae o le vomiting, o le vai talafeagai e alu ese ai le tino, amata ai le faamalolo. O se taunuuga, e ono le iloa e le tagata gasegase ma maliu i le toesea o togafitiga faafomaʻi taimi.
  2. O le hypoglycemia e mafua ai le gasea ma le vomia i le maʻisuka. O le faʻafitauli e atiaʻe e faasaga i le talaaga o le le lava o le kulukose, ona o le le lava o meaʻai e ulufale atu i le cerebral cortex. O nei faaletonu e taʻu mai ai le le mautonu o le fatugalemu o le tino.
  3. O le pipii atu i se siama siama e mafua ai foi le leaga. O le puipuiga o le maʻisuka ua vaivai, o le mea lea e le masani ai le atinaʻeina o ia ituaiga oona. Vomiting e tupu ona o le inupia ma mea e gaosia mai meaola ninii.
  4. Gastroparesis e taʻitaʻia ai le motusia ole gastrointestinal motility. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo i ai se lagona o le vave teteʻi. O tagata gasegase e faitio i le manava o le manava, le lelei o le 'ai, paʻu o le mamafa, ma le faʻamaʻaloga o le tino. I le vomiting, o meaʻai e maua mai i fafo e leʻi faʻaaogaina.
  5. O se tulaga o le faʻavaivaia o le kulukose, lea e tulaʻi ai lona maualuga, o nisi taimi e mafua ai le gaioiga. Ae o lenei faailoga e le amanaiaina e tagata gasegase e le o iloa a latou siama, ave mo le taumafa o meaʻai. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.
  6. O vailaʻau e le pulea e faʻatele ai le inisalini o nisi taimi e taʻitaʻi atu ai i le hypoglycemia.
  7. O le lafoaʻiina o le isi o le tui o le hormone e aofia ai aʻafiaga leaga e mafua mai i lona toesea.

I nisi o tulaga, e manaomia le togafitiga faʻafuaseʻi faʻapitoa. A le o lea, o le maʻisuka e mafai ona pauu i totonu o se paʻu ma oti ai.

Tulaga fiafia

Afai e te matauina se lagona le mautonu o le gaioiga, ona e tatau lea ona e iloa le mafuaʻaga o ona foliga vaaia. E tatau ona faia lenei mea ao lei amataina le tulaga o le muaʻi amata. E foliga mai i le talaaga o le hyperglycemia, pe a sili atu le faasiliga o le suka i le 19 mmol / L. O le tagata maʻi e iai faʻamaoniga faaopoopo:

  • Umi le manava
  • Faʻanofo mataʻutia
  • Laʻau vaivai
  • Manatu i mea o loʻo tupu
  • Laugutu o le a mago ma mataʻutia
  • Ua ufiufi le laulau i se paʻu enaena
  • E i ai le tiga i totonu o le loto.

Vomiting e tau atu ai i le faʻamalaina.

I le hypoglycemia, o isi faʻaaliga o loʻo matauina. Vomiting ma le suka maualalo e toetoe lava a vave, i le taimi lava e pa'ū ifo ai lona maualuga i lalo o tulaga masani. I le taimi lava e tasi, e amata ona gasegase tagata gasegase, ma o le a tulaʻi mai se tulaga o lagona masani. I le leai o se fesoasoani, o le a atiina ae se faʻalavelave matautia - o se hypoglycemic coma.

E tupu le Nausea pe a iai se faʻafitauli i le faagasologa o le gaʻo gaʻo. E tupu lenei mea pe a faimalaga le isi taumafataga poʻo le faateleina o le fua o le homone pe afai o le tagata maʻi o le insulin-faalagolago. I lenei tulaga, e mafai ona faateleina le acetone.

O le Ketoacidosis e tupu i mea e mafua ai, ona o le le lava o le inisalini (poʻo le vaivai o le inu), e le ulu atu le kulukose i totonu o siama. Ona toetoe lava a leai se punavai o le malosi. O le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo ma le amataina o tino o le ketone amata.

O tagata maʻi faʻatasi ai ma lenei tulaga e le gata ina amata ona vili. Faʻasalaga e maua ile:

  • Faʻavavavave vave
  • Talia
  • Laʻau o le acetone mai le gutu
  • Faateleina vaivaiga
  • Shingles i le manava
  • Uiga masani
  • Mumu mucous membranes
  • Luga o le vevela
  • Faʻasalaga ma le faʻafefe.

Afai e te lagona le maʻi ma isi faailo o le ketoacidosis e amata ona aliali mai, ona manaʻomia lea ole togafitiga faʻafuaseʻi. E leai se uiga e faʻatali seʻi oʻo mai le vailaga ma amata ai le faʻamala.

Faʻataʻitaʻiga gaioiga

O maʻisuka uma e tatau ona iloa le mea e fai pe afai e te lagona le manava ao lei asiasi atu i se fomaʻi. E tatau ona puipuia le faʻamalolo. O le tele o le vai e tatau ona faʻaaoga. Faʻataunuʻuina le paleni vai masima e mafai ai le tali "Regidron". Ua saunia e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifiina: o le ato o loʻo faʻaitiitia i se lita o H₂O.

E tatau ona vave tuʻuina atu le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose (e lelei pe'āfai o loʻo i ai se glucometer i le fale). Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka, o tagata e faalagolago i le insulin e tatau ona tuuina atu i ai se isi tui o le hormone.

Afai e naʻo le naʻo, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ina ia mafai ai ona toe iloiloina ia auala o togafitiga. O nisi fualaau oona e ono manaomia le suia pe soloia. Afai e afaina le tulaga ma faʻaleagaina, e tatau ona e musu e ave:

  • Faʻailoga ACE,
  • Diuretics
  • O mea e le faʻaaogaina-e le o le faʻamaʻi (e fai ma faʻataʻitaʻiga, Ibuprofen, Diclofenac),
  • Angiotensin le faʻamaonia.

Latou te faʻaleleia le faʻamalolo.

Faʻasolosolo malosi i le tulaga ma le faʻaalia o faʻalavelave faʻalavelave, e tatau ona valaʻau se taʻavale. O togafitiga o le a faia i totonu o le falemai i le falemaʻi. O togafiti masani o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi e fuafua i le maualuga o le suka ma le tulaga lautele o le maʻi. O togafitiga masani e aofia ai le tofiaina o le suavai e faʻafefe ai le faʻamalolo ma vailaʻau e faʻamautuina ai le maualuga o kulukose.

E mafai ona faʻamafanafanaina le maʻisuka? Afai e leaga le tulaga, o le fulafula ma le gaoioi o masaniga masani ia a le tino. Afai e tupu, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi. I nisi tulaga, o le vomiting e mafai ona mafua ai le paʻu ma le maliu mulimuli o le maʻisuka.

Aisea e maʻi ai le maʻisuka ma mea e fai pe a tupu le fomaʻi

Pe a amata le inupia o le tino, faʻaalia le vevela ma le vomiting. O se gaioiga lea e sili atu nai lo le tagata: pulea lelei mea o loʻo i totonu o le manava e maua mai i le vaeluaga o le tautala. Naʻo i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o le tele o le kulukose i le tino. Faatasi ai ma le 1 ituaiga o faamai, o lenei faailoga o loo faailoa mai ai le leai o se gaʻo po o le tele o suka. E le mafai e le ate ona faʻagasolo uma toxins ua gaosia, o lea e tulaʻi ai le maualuga o le acetone. O le aliali mai o le vomiting o loʻo taʻu mai ai se faʻaleagaina o le tulaga o le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Soʻo se faʻaogaina o le soifua lelei e taʻu mai ai e le aoga le togafitiga. Afai ei ai se gaioiga faifai pea, o lona uiga e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist. E tatau i le fomaʻi ona suʻeina le tagata maʻi ma filifili se togafitiga talafeagai.

I nisi o tulaga, e manaomia le togafitiga faʻafuaseʻi faʻapitoa. A le o lea, o le maʻisuka e mafai ona pauu i totonu o se paʻu ma oti ai.

Afai e te matauina se lagona le mautonu o le gaioiga, ona e tatau lea ona e iloa le mafuaʻaga o ona foliga vaaia. E tatau ona faia lenei mea ao lei amataina le tulaga o le muaʻi amata. E foliga mai i le talaaga o le hyperglycemia, pe a sili atu le faasiliga o le suka i le 19 mmol / L. O le tagata maʻi e iai faʻamaoniga faaopoopo:

  • Umi le manava
  • Faʻanofo mataʻutia
  • Laʻau vaivai
  • Manatu i mea o loʻo tupu
  • Laugutu o le a mago ma mataʻutia
  • Ua ufiufi le laulau i se paʻu enaena
  • E i ai le tiga i totonu o le loto.

Vomiting e tau atu ai i le faʻamalaina.

I le hypoglycemia, o isi faʻaaliga o loʻo matauina. Vomiting ma le suka maualalo e toetoe lava a vave, i le taimi lava e pa'ū ifo ai lona maualuga i lalo o tulaga masani. I le taimi lava e tasi, e amata ona gasegase tagata gasegase, ma o le a tulaʻi mai se tulaga o lagona masani. I le leai o se fesoasoani, o le a atiina ae se faʻalavelave matautia - o se hypoglycemic coma.

O le Nausea e tupu i le taimi o faʻalavelave i le gaosiga o le gaʻo. E tupu lenei mea pe a faimalaga le isi taumafataga poʻo le faateleina o le fua o le homone pe afai o le tagata maʻi o le insulin-faalagolago. I lenei tulaga, e mafai ona faateleina le acetone.

O le Ketoacidosis e tupu i mea e mafua ai, ona o le le lava o le inisalini (poʻo le vaivai o le inu), e le ulu atu le kulukose i totonu o siama. Ona toetoe lava a leai se punavai o le malosi. O le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo ma le amataina o tino o le ketone amata.

O tagata maʻi faʻatasi ai ma lenei tulaga e le gata ina amata ona vili. Faʻasalaga e maua ile:

  • Faʻavavavave vave
  • Talia
  • Laʻau o le acetone mai le gutu
  • Faateleina vaivaiga
  • Shingles i le manava
  • Uiga masani
  • Mumu mucous membranes
  • Luga o le vevela
  • Faʻasalaga ma le faʻafefe.

Afai e te lagona le maʻi ma isi faailo o le ketoacidosis e amata ona aliali mai, ona manaʻomia lea ole togafitiga faʻafuaseʻi. E leai se uiga e faʻatali seʻi oʻo mai le vailaga ma amata ai le faʻamala.

O maʻisuka uma e tatau ona iloa le mea e fai pe afai e te lagona le manava ao lei asiasi atu i se fomaʻi. E tatau ona puipuia le faʻamalolo. O le tele o le vai e tatau ona faʻaaoga. Faʻataunuʻuina le paleni vai masima e mafai ai le tali "Regidron". Ua saunia e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifiina: o le ato o loʻo faʻaitiitia i se lita o H₂O.

E tatau ona vave tuʻuina atu le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose (e lelei pe'āfai o loʻo i ai se glucometer i le fale). Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka, o tagata e faalagolago i le insulin e tatau ona tuuina atu i ai se isi tui o le hormone.

Afai e naʻo le naʻo, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ina ia mafai ai ona toe iloiloina ia auala o togafitiga. O nisi fualaau oona e ono manaomia le suia pe soloia. Afai e afaina le tulaga ma faʻaleagaina, e tatau ona e musu e ave:

  • Faʻailoga ACE,
  • Diuretics
  • O mea e le faʻaaogaina-e le o le faʻamaʻi (e fai ma faʻataʻitaʻiga, Ibuprofen, Diclofenac),
  • Angiotensin le faʻamaonia.

Latou te faʻaleleia le faʻamalolo.

Faʻasolosolo malosi i le tulaga ma le faʻaalia o faʻalavelave faʻalavelave, e tatau ona valaʻau se taʻavale. O togafitiga o le a faia i totonu o le falemai i le falemaʻi. O togafiti masani o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi e fuafua i le maualuga o le suka ma le tulaga lautele o le maʻi. O togafitiga masani e aofia ai le tofiaina o le suavai e faʻafefe ai le faʻamalolo ma vailaʻau e faʻamautuina ai le maualuga o kulukose.

E mafai ona faʻamafanafanaina le maʻisuka? Afai e leaga le tulaga, o le fulafula ma le gaoioi o masaniga masani ia a le tino. Afai e tupu, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi. I nisi tulaga, o le vomiting e mafai ona mafua ai le paʻu ma le maliu mulimuli o le maʻisuka.

Vomiting e tupu pe a iai ni toxins poʻo isi mea e le manaʻomia. E leʻo se faiga e pulea e le tagata, aua o mea o loʻo i totonu o le manava e maua mai i le gutu. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, faʻaleagaina poʻo le vomiting e tupu ona o suiga faʻaleagaina i le manava. Ma o le aveeseina o na mea e ese mai le tino. Faatasi ai ma le maualuga o le coma, o le faateleina o le ketones, o le toe tatala o le mea o loo i totonu o le manava e matautia foi mo tagata, aua e avea o se uunaiga mo le faamaʻi tele, o se faaitiitia o le maualuga o le sodium i le toto.

O lona mafuaaga autu i le maʻisuka o se sili atu o le kulukose, pe, i se isi itu, o lona le lava tele. I lenei tulaga, e le mafai e le ate ona taulimaina le faagasologa o mea oona, ma o le acetone e maua i le toto.

O isi mafuaʻaga o le vomia i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e mafai ona faamatalaina e pei ona taua i lalo.

  1. Gastroparesis.Faatasi ai ma lenei faamai, o le afi o le gastrointestinal tract ua faalavelave, ma ua lagona e le tagata le le atoatoa. E aliali mai o ia lava o le vave teteʻi, ogaoga o le manava, le lava o le manaʻo, paʻu o le mamafa, totoina. E masani lava, e mafai e se tagata ona matauina le alaga o meaʻai e leʻi faʻaaogaina.
  2. O le le atoatoa o le kulukosese toleniga e mafai foi ona faʻaosoina ai se mea faʻafefe. E mafai e se tagata ona faʻamaonia lenei tulaga mo mea taumafa. Le tele o togafitiga e lamatia ai le atinaʻeina o le maʻisuka "atoatoa".
  3. O le hypoglycemia e mafai foi ona mafua ai le afaina o le susu mai le manava. O lenei tulaga e lamatia mo tagata, aua e mafua ai le oti.
  4. Aveina o vailaʻau e faʻateleina ai le inisalini.
  5. Afai e misia e se tagata le taimi o le inisalini.

Vomiting, naua poo le manava i le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, e matua lamatia tele, aua e mafai ona mafua ai le leaga o le gaioiga gaioiga ma mafua ai ona leai se malamalama. A uma mea uma, o ia mea uiga ese e mafai ona mafua ai le faʻamalolo. O le leiloa o le suavai, ao faateleina le kulukose, e matua lamatia lava: i ni nai itula, e mafai ona oo atu ai i le faia o le fatu fatu.

O le tino e vave lava ona amata ona faʻaitiitia le suavai, ona o totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo faʻapena ona paʻu, ma o loʻo faʻaaogaina ai siama mai le toto toto. Ae ui i lea, o le kulukose e le ulu i totonu o le meaʻai, o le mafuaʻaga lea e faʻatupulaʻia ai le tele o lona faʻaoʻo i le toto. O le toto e avea o se mea matala.

Ona o le faateleina o le viscosity o le toto, ua gasegase ai tisipesa lautele, talu ai e itiiti le kulūkose ma le inisalini e tuʻuina atu ia i latou. Faʻaauau le faʻamalosia o insulin, lea e faʻaopopo atili ai le suka. Ma o le hyperglycemia e taʻitaʻia atili ai le faʻamamala ona o le faateleina o le diuresis ma le vomiting.

O le inu ma le fulufulu ma maualuga maualuga o le suka o loʻo taʻu mai ai le atinaʻeina o se maʻi o le maʻisuka. O le muaʻi amataina pe a oʻo atu le faailoga o le glucometer i le faailoga 19. E aʻafia foi e le tagata gasegase faailoga nei:

  • le le fiafia ma le le popole i mea uma e tupu,
  • puupuu le manava
  • faʻalavelave vaaia
  • o foliga vaaia o le tiga i totonu o le loto,
  • lima vaivai
  • laugutu ua mago ma maua se laei mataga,
  • o le paʻu o loʻo toso
  • o se paʻu enaena e aliali i luga o le laulaufaiva.

O le faʻaleagaina faʻatasi ma le hyperglycemia o se mea matautia tele i tagata. O le mea moni, i lenei tulaga, o se tagata e atiina ae le tele o le urination, lea e mafua ai ona leai se vai. Vomiting e faʻateleina le faʻamalolo.

E masani lava ona aliali i le amataga o le hypoglycemia. O faʻaʻailoga e pei o le gaogao, faʻailoga lautele e tatau ona mataala. O le le faʻatagaina o le faʻaaogaina o mea oona e mafai ona faʻaalia ai le i ai o se tagata maʻi i se faʻalavelave o le hypoglycemic coma, o le sili ona matautia lea o le cerebral edema.

O faʻafitauli o le vomia ma le hypoglycemia o loʻo aʻafia i le talaaga o le gaʻo gaʻo gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, na faʻatupulaia e le tagata maʻi le fualaau o le inisalini poʻo le faimalaga i se taumafataga. O se taunuuga, o le maualalo o le suka, ma le acetone, ua fuafuaina i le toto. I le isi itu, o nei mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le vomiting.

E mafai foi ona fai le vomiting ma le soʻo faʻasolosolo insulin i luga o le maʻi. Mai lenei mea, ua osooso le faailo o le kulukose i totonu o le tino, ma ua amata ona tali atu i lenei tulaga ma le vomiting.

I le toesea po o le leai o le inisalini i totonu o le toto, e le mafai e tino ona ave le kulukose e avea o se punaoa malosi. O le malepelepe o gaʻo e tupu, ma o se taunuuga o le tino o le ketone ua faia. Afai o le tele o tino o le ketone o loʻo faʻasaga i totonu o le toto, e le maua e gaʻo se taimi e aveese ai le tino. Ona o lenei, o le maualuga o le toto ua faateleina.

Faatasi ai ma le ketoacidosis, e popole tagata maʻi e uiga i:

  • taʻavale
  • vili
  • tuputupu ae vaivai
  • matuai galala
  • faateleina ma faifaipea le manava (Kussmaul),
  • manogi manogi manogi mai le ooto,
  • urination,
  • paʻu mago ma mucous membranes,
  • faʻafefe, faʻalavelave ma isi faʻailoga o le gaioiga o le gaioiga o le tino.

Ona o le tele o tino o le tino i totonu o le tino, o le faʻalavelaveina o le gaioiga ma le faʻaleagaina o le mea o loʻo i ai le meaʻai. E faʻaosofia ai le faʻaleagaina. Ma o lenei mea e sili ona matautia i le ketoacidosis, talu ai ona o le tino ua afaina i le faamalolo ona o le maʻisuka. E manaomia e tagata maʻi le falemaʻi vave.

Afai o loʻo e maʻi i le maʻisuka ma ua i ai le faanaunauga e vili, e tatau ona e suʻeina le anapogi. E faatagaina e inuina vai ma isi meainu e le o iai ni vailaʻau. Mo le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, e tatau ona faʻaaogaina le insulin i taimi umi e pulea ai le kulūkose. E le tatau foi ona e taofia le ave o fualaau o le maʻisuka.

Afai e tatau ona inu le pini aʻo leʻi 'ai, e faʻamalo mo sina taimi. O lenei mea o le a le mafua ai ni aʻa i le suka o le toto. Ae ui i lea, o le inisalini o le a aʻafia, talu ai o le lamatiaga o le oso malosi o le suka. E tatau ona e tuiina le inisalini mo taimi le tumau i faʻamaʻi pipisi faʻatasi ai ma le vomiting.

O nisi vailaʻau e faʻatele ai le faʻamalolo. O le mea lea, o la latou faʻafeiloaʻiga e tatau ona taofia mo sina taimi. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • togafitiga
  • ACE inhibitors
  • angiotensin receptors blockers,
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs, aemaise lava, Ibuprofen.

I le tulaga lautele, i le tulaga o le vomia i le maʻisuka, e tatau ona talanoa ma le fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau uma ua faatonuina. Ole a fesoasoani lenei mea e aloese mai ai i le maʻisuka.

O se tagata o loʻo vomia mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, e tatau ona aʻoaʻo e pulea. Muamua, e tatau ona e inuina le vai. Afai e le muta, na o le pau lava le auala e valaʻau ai se fomaʻi mo falemaʻi. I totonu o se falemaʻi, o le tagata maʻi o le a maua se vai o le vai ma mea eletise. E matua faʻasaina le faʻatagaina o fualaau faʻasaina.

Afai o le vomiting ua taofi, e tatau ona e inuina le vai e puipuia ai le faʻamalolo. E tatau ona e inu sina mea itiiti, ina ia aua le faʻaosoosoina se osofaiga. Sili atu pe a fai o le vai i le vevela vevela.

O maʻisuka uma e manaʻomia le mataʻituina ma le mataʻituina o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e puipuia ai le faʻamalolo ma le faʻalavelave.

Vomiting mo le maʻisuka: e mafai ona e maʻi tele?

Nausea o se tasi o faʻatelega masani o le maʻisuka. E tele taimi e masani ai, o le faʻaaogaina o le nausea lea e faʻamalosia ai se tagata e foaʻi atu le toto mo le suka ma iloa ai e uiga i le latou suʻesuʻega mo le taimi muamua.

I tagata soifua maloloina, o se lagona o le gaioiga ma le faatosinaga ia vomiti, o se tulafono, faailogaina o mea taumafa, gasegase ma isi mea oona, ae o le maʻisuka e eseese.

O tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le siʻosiʻomaga ma e sili atu foʻi le fetolofi o se faailoga lea o le atinaʻeina o faʻafitauli matautia, lea e aunoa ma se taimi e mafai ai ona togafitia togafitiga faafomaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o taunuuga. O le mea lea, i le maʻisuka, e leai se tulaga e tatau ona le amanaiaina lenei faailoga, ae tatau ona faʻamautuina le mafuaaga ma e tatau ona togafitia le maʻi.

O le mafuaaga autu e mafua ai le gasea i le maʻisuka ituaiga 2 o se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, pe, i se isi itu, le leai o se kulukose i totonu o le tino.

O nei tulaga e mafua ai le le mautonu i le tino o le maʻi, lea e mafai ona afua ai le afu ma e oʻo lava i le vomiting.

O le gase ma le vomia i le maʻisuka e masani ona matauina i faʻafitauli nei:

  1. Hyperglycemia - o le maualuga o le toto toto,
  2. Hypoglycemia - o se faʻaititia matuia o le kulukose i le tino,
  3. Gastroparesis - solia o le manava ona o le atinaʻeina o le neuropathy (maliu o aʻafi e mafua ona o aʻafiaga leaga o maualuga maualuga o le suka),
  4. Ketoacidosis - o se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le acetone i le toto o le tagata maʻi,
  5. Aveina o suālaʻau maualalo. E masani lava ona maʻi i le maʻisuka mai Siofor, aua o le siu ma le vomiting o se mea e masani ona aʻafia ai lenei fualaau faasaina.

E taua le faʻamalosia o loʻo maʻi le tagata maʻi e oo lava i le taimi muamua o le faʻalavelave, pe a le o iai nisi uiga. O lea e mafai e le tino o le maʻi ona tali atu i le naʻo ma le vomia i le faʻavaivaia o le kulukose, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

I le leai o togafitiga talafeagai, o le le mautonu o le tino i le inisalini e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemic coma ma le maliu mulimuli ane o le maʻi. O le mea lea, o le tausiga taimi faafomaʻi e sili ona taua mo le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i le gaioiga, o faʻasalalauga taʻitasi o le maʻisuka ei ai ona lava faʻamaoniga patino e mafai ai e oe ona filifili pe o le a le mafuaʻaga tonu o lenei maʻi ma pe faʻapefea ona togafitia saʻo.

  • O le fia inu tele e le mafai ona tineia e tusa lava pe tele se vai,
  • Faʻafiafia ma faʻaauau pea
  • Nausea, o nisi taimi e fesuiaʻi,
  • Tigā o le ulu
  • Le mautonu, le le mafai ona taulai atu i se mea,
  • Vaavaaiga mataʻituina: matala pe vaelua mata
  • Le lava le malosi, tele vaivaiga,
  • O le mamafa o le mamafa o le mamafa, o le tagata maʻi e tilotilo i le lima,
  • Suauu toto e sili atu i le 10 mmol / L.

E le gata i tagata matutua, ae e mafai foi e tamaiti ona maua mai i le hyperglycemia, o lea e taua ai pea le mataʻituina o le soifua maloloina o lau tama, aemaise lava pe afai e masani ona faitio i le gaioiga ma le manao e vili.

Ina ia fesoasoani i le tagata maʻi i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino, e tatau ona vave tuʻuina atu ia te ia se inisalini puupuu, ona toe faia lea o le tui aʻo leʻi 'ai.

I mataupu sili ona ogaoga, e mafai ona e faʻaaogaina le gaosiga o le inisalini i aso uma i fualaau faʻamalosi, e le aofia ai ni insulin umi. Afai e le fesoasoani, e tatau ona e valaʻau i se fomaʻi.

Afai e le fesoasoani le tagata maʻi ile hyperglycemia i le taimi, ona mafai lea ona ia atiina ae le ketoacidosis o le maʻisuka, lea e faʻaalia i ni faʻamaʻi ogaoga:

  • O le galala tele, o se tele o vai e 'aina,
  • Faʻavave faifaipea ma leaga
  • O le le atoatoa o le malosi, o le le mafaia ona faatino e tusa lava pe itiiti se taumafaiga faaletino,
  • Faafuasei le leiloa,
  • Paʻa i le manava
  • O le talatala e oo atu i le 6 taimi i ni nai itula,
  • Tigā ogaoga
  • O le le fiafia, ita,
  • O le manava, o le paʻu e matua vevela ma pa'ū,
  • Arrhythmia ma le tachycardia (faʻavave o le fatu ma le faʻalavelave faʻalavelave),
  • I le amataga, malosi malosi, mulimuli ane le leai o se urine,
  • Malosiaga malosi o le acetone
  • Faʻavave vave le manava
  • Faʻasalaga, o le leiloa o le maso mafaufau.

O se maʻi maʻisuka maʻi e manaʻomia ona iloa le mea e fai pe afai na ia atiaʻe le ketoacidosis o le maʻisuka. Muamua, afai o le tagata maʻi e amata ona fetolofi pinepine, o loʻo ia te ia le manava faʻapitoa ma sili ona lelei le urination, ua lamatia ai o ia i le faamalolo atoa.

Ina ia puipuia lenei tulaga ogaoga, e tatau ona tuʻuina atu le suavai faʻamalolo i masima.

Lona lua, e tatau ona vave tuʻuina atu ia te ia se tui o le inisalini ma a maeʻa siaki le maualuga o le suka o le toto. Afai e le pau, ona e manaʻomia lea ole fesoasoani mai se fomaʻi.

O le hypoglycemia e faʻaalia i faʻamaoniga e pei o le:

  1. Vaʻaia le avanoa o le paʻu,
  2. Faateleina le vevela,
  3. Teteʻata i le tino atoa
  4. Loto fatu
  5. Se lagona malosi o le fiaaai
  6. Le le mafai ona taulai atu i se mea
  7. Televave, tiga o le ulu,
  8. O le atuatuvale, o se lagona o le fefe
  9. Manatu le lelei ma le tautala,
  10. Le amio le talafeagai
  11. Le lava le faamaopoopoga o gaoioiga,
  12. O le le mafaia ona faʻatautaia masani i le avanoa,
  13. Maʻa malosi i vae.

O le hypoglycemia e masani ona atiina ae i le maʻisuka ituaiga 1. O le lamatiaga o le atinaʻeina o lenei faʻalavelave e maualuga maualuga i se tamaititi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, talu ai e le mafai e tamaiti ona mataʻituina o latou tulaga.

I le misia o se tasi meaai, o se tamaititi feaveaʻi e mafai ona vave faʻaaogaina le kulukose ma paʻu i totonu o se pusi glycemic.

O le laasaga muamua ma sili ona taua i le togafitiga o le hypoglycemia o le tuʻuina atu lea i le tagata maʻi se vai inu fua suamalie suamalie po o le leai o le lauti. O le suavai e sili atu ona vave faʻavaveina nai lo meaai, o lona uiga o le suka o le a vave ona ulufale atu i le toto.

Ona manaʻomia ai lea e le tagata gasegase ona 'ai meaʻai e sili atu ona faigata, e pei o le falaoa po o le cereal. O lenei mea o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le maualuga o le kulukose i le tino.

O lenei faʻalavelave e toetoe lava a leai se mea e tasi. O faailoga taua o gastroparesis, e pei o le vomia i le maʻisuka, e amata ona aliali mai pe a oʻo ina oʻo atu lenei maʻi i se tulaga sili ona ogaoga.

Gastroparesis ei ai faʻauiga nei, lea e masani ona tupu pe'ā uma ona 'ai:

  • Paʻu vevela ma le afaina,
  • Faʻafefe i le ea poʻo le vailaʻau ma se lagona o le tumu atoatoa ma le atoatoa o le manava e tusa lava pe lua leotele punetini o meaʻai,
  • O se lagona faifai pea o le gaioiga
  • Vomiting bile
  • Le tofo leaga i le gutu
  • Faʻasologa masani, sosoo ai ma le manava,
  • Faʻasaga o meaai e leʻi faʻaaogaina i totonu o le fale.

Gastroparesis e faʻapupula ona o le faʻaleagaina o le tino o le tino ona o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto. O lenei faʻalavelave e aʻafia ai aʻafi o le manava, lea e nafa ma le gaosia o enzymes talafeagai ma le gaioiga o meaʻai i totonu o le manava.

O se taunuuga o lenei mea, o le maʻi na atiina ae se vaega o le paʻu o le manava, lea e faalavelaveina ai le masani ai o le 'ainaina o meaai. E mafua ai le meaʻai o loʻo i totonu o le manava o le tagata gasegase umi atu nai lo tagata soifua maloloina, lea e faʻaosofia ai le gasea ma le vomiting. Ae maise lava i le taeao e sosoo ai pe a maʻi le tagata maʻi e 'ai i le po.

Na pau le togafitiga lelei mo lenei tulaga, o le mataituina ma le mataʻituina o le maualuga o le toto, lea e tatau ona fesoasoani i le faavaeina o le tino. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i nisi o faʻaʻailoga o le maʻisuka.

E faʻafefea ona taulimaina le gasea ma le vomia i le maʻisuka?

O le i ai o le vomiting reflex and nausea i le maʻisuka e mafai ona tupu mo ni mafuaaga eseese, ae o lenei mea o se faailoga mataʻutia, aua e tele lava ina maʻi i le tulaga o le atinaʻe o faʻamaʻi. I lenei tusiga, o le ae iloa ai le mafuaʻaga e amata ai ona vili i le presence o le maʻisuka, o le a le matautia, ma le mea e fai i le vomiting.

O le lagona o le fulufulu ma le vili o se faiga le pulea lea e tuusao mai ai le puao mai le manava i le maualuga o ata. Ae e mafai ona i ai lenei i le i ai o le maʻisuka? O le tali e manino ma e le mautonu - ioe. Talu ai o le kulukose e iai sona aʻafiaga i okeni o le gastrointestinal tract, lea e tau atu i le vomiting.

Ona o lenei mea, e le maua e le ate le taimi e gaoioi ai mea leaga uma o loʻo faia i le tino. E le gata i lea, e mafai ona maʻi uma i le tele o le kulukose, ma le le atoatoa. Ae i soʻo se tulaga, afai e te lagona le maʻi, ma o lenei mea e o mai faatasi ma le vomiting, ona faʻaalia lea o se tulaga le lelei o le maʻisuka.

Ma e mafai ona e suʻeina pe faapefea ona maua le maʻisuka vavalalata ma le gaioiga o le digestive tract, mai lenei vitio:

O le mafuaʻaga o le nausea ma le fomaʻi i le maʻisuka o le faʻaitiitia o le toto toto gasegase, lea o le a le mafai ai e le tino ona aveese oloa pe a uma ona pala, ua faʻafefete le ate, ma maua ai le acetone i le toto toto.

O mafuaʻaga autū o le vomiting ma le nausea o mea nei:

E tatau ona manatuaina i le taimi o le vomiting, o le suavai ua faʻateleina. O le tino ua faʻamalolo. O le taunuʻuga atonu o se faʻafitauli i le manuia. Afai e te le maua ni togafitiga faafomaʻi talafeagai, o le a mafai ona mafua ai le le malamalama, pa'ū i se tulaga lumpy, faapea foi ma le oti.

Afai e le o faia ni fua faʻatatau taimi e faʻaitiitia ai le gaioiga ma le vili, e mafai ona tupu taunuuga nei:

  • sosolo totoʻa i vae,
  • osofaiga a le dyspnea
  • le le fiafia ma le atuatuvale
  • tiga i totonu o le loto
  • vaivai ma vaivai lautele,
  • faʻaauau faifaipea
  • faateleina i le toto maualuga ma le vevela o le tino,
  • o le foliga mai o se tofo o le acetone i le ooto tautala.
  • malosi tele o mucous membranes.

I mataupu o le gasea ma le vomiting, e tatau ona e musu e le 'ai i se taimi le tumau, i se isi faaupuga, matelaina. E taua tele le inu i le tele o le malosi e mafai ai. Ae ia maitauina o le vai na faʻaaogaina e naʻo le minerale ma e masani lava e leai ni carbonated.

O fualaau mo le maʻisuka e ave foi, ae afai e tusa ai ma faatonuga e tatau ona latou onā ao le i ai, ona tatau loa lea ona e ave. E manaʻomia foi ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamalolo ai le tino. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • togafitiga faafomaʻi
  • inhibitors of angiotensin-converging enzymes,
  • sartans series sauniuni,
  • anti-inflammatory drugs e pei o le ibuprofen ma le diclofenac.

Faʻasalaga tele, e tatau ona ave Regidron. Afai e le oi ai lenei vailaau i totonu o le fale falemaʻi fale, e mafai ona e faia oe lava ia. Mo lenei mea e te manaʻomia: 1/3 tsp. masima ma le aofaiga tutusa o le suauʻu tao, 2 tsp. suka, 1 lita o le vai e aunoa ma le kesi. Faʻafefiloi uma mea uma. O le vailaau e maua mai ai ua faʻafefe. Latou te inu sina mea itiiti i sina mea laiti, ae o le tele o taimi i le aso ma le puleaina o le toto suka. Afai e tumau pea faʻamaoniga mo se taimi uumi, o le taimi lava e manaʻomia ai le falemaʻi.

Ina ia faʻaumatia lenei uiga le lelei, e mafai ona e faʻaaoga nei fua:

Ina ia puipuia le gaioiga ma le vomia i le maʻisuka, ia tausisi i togafitiga nei:

  1. Asiasi soo atu i lau fomaʻi ma talanoa e uiga i lou tulaga faʻaleagaina.
  2. Inu atili ai suavai. I mataupu o le vomiting, e tatau ona inu le vai i nai sipuni laiti, ina ia le faʻaosoosoina ai osofaʻiga faifaipea. Suavai e tatau ona aunoa ma le kesi.
  3. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  4. Aʻo le i ai ni vailaʻau, faʻafesoʻotai lau fomaʻi ma faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina.
  5. I le tulaga o le ogaoga o le gasea poo le vomiting, ia vave valaau vave i se taʻavale. Ia mautinoa ia taʻu i lau fomaʻi o loʻo iai oe i le maʻisuka. Tau mai ia i matou le mea e mafai ona faʻaosofia ai lenei tulaga.

O le gaʻo ma le vomia i le maʻisuka e tupu mai i se talaaga o faʻafitauli faʻaleaga. O le mea lea, e taua le aua le amanaia lenei tulaga, ae ia feutagai ma se fomaʻi mo se fesoasoani. E naʻo le pau lea o le ala e faʻaaogaina ai le faʻafitauli i le taimi tatau, puipuia lou tino mai iʻuga ma aloese mai le faʻamalolo.

E mafai e le maʻisuka ona e maʻi ma o a vailaʻau e mafai ona fesoasoani e togafitia ai le vomiting?

O le matautia o le maʻisuka e le mafai ona faʻamagaloina. O togafitiga Endocrine o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i totoga o le tagata maʻi. E le o se faʻalavelave le faʻaogaina o le tino. O suiga e le masani ai i le manava, o le inu o le tino e avea ma mea taua i le foliga mai o le nausea, o le manao ia vomita i le maʻisuka malosi. E le gata i lea, o le hyperglycemia (o le le lava o le monosaccharide i le toto) e mafua ai le faateleina o ketones ma le faaitiitia o le gaioiga o le ate, e faigata tele mo le gaosia o mea leaga i le maʻisuka. I le toto, o le urine e maua ai le acetone. Naua i le maʻi suka, vomiting, manava manava o faiga e le pulea e se tagata ma tulaʻi i le taimi o le inupia o lona tino. O le toe faʻaleleia o mea o loʻo i totonu o le manava e taʻu mai ai le manaʻoga mo le faʻamalolo mai mea leaga.

E ui lava i avanoa lautele o tekonolosi faʻaonaponei faʻaonaponei, ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka o loʻo tumau pea i le lisi o maʻi e le mafai ona fofoina e afaina ai totoga ma totoga o totonu.

Tetele, osofaiga a le nausea, vomiting, o faailoga ia o togafitiga ma e manaomia ai le vave tali atu o tagata mamaʻi pe a uma le latou faʻaaliga.

O nei gaioiga e sili atu nai lo le pule a tagata e mautinoa ai le aveeseina o vailaʻau i le tino. O lo latou tupuga i le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaoniga e faʻaalia ai se faʻafitauli o le maʻi ma le tulaga lamatia o faʻafitauli.

O le gase ma le vomiting i le maʻisuka ituaiga 2 pe a faʻamaonia i le hyperglycemia o se tafaoga o tuaa. O lenei tulaga e mafua ai le tele o taimi o le urination, e oʻo atu ai i le faʻamaina o le tino o se tagata maʻi. Vomiting e faʻateleina ai le tulaga, e maua ai le le lava o le malosi.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le maualuga o le monosaccharide i lalo o le 3.5 mmol / dm³, o le vomiting atonu e faailoa ai le atinaʻeina o faafitauli o le hypoglycemic coma. O le mea pito sili ona matautia i totonu ia i latou o le cerebral edema, o le taunuuga o le le atoatoa o se maʻi poʻo se maliu. Afai e te lagona le vevela i le hypoglycemia, e tatau ona e 'ai lole, sukalati, inu lauti suamalie, ma e mafai ona e tuʻuina le kulimi vailaau i lou muaulu. O mataupu o le le faʻaaogaina o mea oona i le taimi o le hypoglycemia e mafai ona tutupu i le tele o tui ole inisalini ma faʻailoga meaai. O le faaitiitia o le maualuga o le suka, o le foliga mai o le acetone i le urine, o le toto e tau atu i le inu o le tino ma mafua ai le manava, o le vomiting, ma le taoto i le maʻisuka. O le inisalini ole taimi o le inisalini, le faʻatagaina o le tolopoina poo le faaseʻeina o ana inisiua e mafua ai ona oso i le kulūkose ma mafua ai foi ona le mafai ona faʻalogoina le gaioiga o tagata e tali atu i le soifua manuia o le tagata maʻi pe a faʻamaonia se maʻi matautia mulimuli.

O le isi mafuaʻaga e mafua ai le manava, vomiting, nausea, o le ketoacidosis. O le maʻisuka ituaiga 1 o lona mafuaʻaga. O le alualu i luma o le ketoacidosis e fesootaʻi ma le le lava o le insulin, o le faateleina o le numera o tino ketone i le tino o le tagata, o foliga vaaia o le acetone i le urine, ma le inu o le tino. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai i se ituaiga o le teenaina o mea e afaina ai ma o latou aveese mai mulimuli mai le manava.

I faʻamatalaga i luga ole Initaneti e mafai ona e maua i taimi uma auala e faʻaitiitia ai le taoto i le maʻisuka ma le auala e taofi ai le vevela. O le faʻaumatiaina vave o ia mea o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le leaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma puipuia le aʻafiaga o faʻafitauli.

O le malulu ma le vomia i le maʻisuka o loʻo faʻalavelaveina ai faʻafitauli faigata! E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi e suʻe mafuaʻaga o nei faʻaaliga ma togafitiga vave!

Togafitiga mo faʻalēmalie uiga e aofia ai:

  • Afai e te lagona le vevesi, e tatau ona e faia se "pepelo" tulaga.
  • O le faʻaaogaina o le tele o vai, minerale, vai faʻamamafana faamama, o se vaifofo o Regidron poʻo lona tutusa, saunia mai le 2 ipu vai, masima ma suauu mo le 1/4 tsp. masima, 50-75 g o suka.
  • Aumai o le faʻasagaga o le monosaccharide i le masani, talafeagai mo le manuia.

I le tulaga o se faʻafitauli i le tulaga o se tagata maʻi i le ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1, fiva, ma le tiga o le manava, e fautuaina e valaau se taʻavale a le falemaʻi ma falemaʻi ile tagata maʻi.

Ole tausiga ogaoga o le a fesoasoani e aveese faʻamalologa leaga, faʻapea foʻi ma le puipuia o le tuputupu aʻe o faʻalavelave faʻafuaseʻi (coma, maliu).

O le togafitiga o le vomiting, o le taoto ma togafitiga a tagata e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le maualuga o le suka. O togafitiga lelei o le maʻisuka e aofia ai le o deco decoration, votka tincture e faʻavae i aniani, fuga laau, laulaʻau lau, vormwood, laʻau bay ma le fua o le milipolo. Cabbage brine, mummies, fualaau suamalie o paluga o mauga ma paʻu mamago o le a fesoasoani foi e faʻasalalau le faʻaogaina o le monosaccharide i le toto. O le faʻaaogaina o isi suʻega e faʻatagaina pe a maeʻa maliega ma le fomaʻi.

O le inu, manava, ma le vomia i le maʻi suka o se ituaiga o gaioiga o le tino i le le lava o meaai paleni, togafitiga togafitiga. E avea i latou ma mea e manaʻomia mo le faʻafitauli o le tino, le lamatiaga o faʻalavelave ma faʻaalia le manaʻomia mo ni faʻaoga vave e faʻaitiitia ai. E taua tele le vavalo i le faʻaalia o nei faailoga i le taimi muamua, i le mea e sili ona lelei, ia vavaeese mea uma e ono lamatia ai le aveeseina o mea o loʻo i totonu o le manava. O le a taʻu atu ia te oe e se endocrinologist le auala e faia ai lenei mea, ma o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona mulimuli i ana fautuaga.

O osofaiga o le gasea, vomia i le maʻisuka malosi ma faʻafitauli e mafai ona latou taʻu mai

O le faʻaleagaina ma le vomia i le maʻisuka o se faailoga faifaipea o le atinaʻeina o faʻafitauli o se maʻi faʻapitoa i le tino o se tagata maʻi.

O ia suiga i le soifua manuia atoa e faailoa ai le le mautonu i le gasegase metabolism ma le le mafai ona faʻamalolo lelei ana mea gau.

O se taunuuga o le mea o loʻo tupu i le plasma toto o le tagata maʻi, o le acetone e faʻapupulaina i ni aofaiga tetele, lea e faʻaosofia ai le foliga mai o faʻamaoniga o le inu tele.

E taua le manatuaina o sea ituaiga taʻiala e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o le maʻisuka, o le mea lea, e manaʻomia vave faʻasalaga faafomai. A aunoa ma fesoasoani faʻapitoa, o le tulaga e mafai ona avea ma foliga o se faitioga ma mafua ai le maliu o se tagata maʻi.

Naua ma vili i le maʻisuka: o le a se mea e mafai ona talanoa i ai?

Vomiting o se faiga o le physiological e mafai ai e le manava ona saoloto mai mea oona ma taumafa faigata e faigata pe le mafai ona eliina.

O se tasi lea o faʻamatalaga sili ona taua o le iniseti syndrome, faʻatasi ai ma le tele o tulaga faʻaleagaina, aemaise lava, le maʻi suka.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le fulafula e mafai ona tupu i le talaaga o maʻi nei mai le tino o se tagata maʻi:

  • mea oona
  • hyperglycemia poo le faateleina o le toto toto kullukose,
  • hypoglycemia, lea o se paʻu mataʻutia o le suka plasma,
  • ketoacidosis, o se tasi lea o faʻalavelave sili ona faʻalavelave o le maʻisuka ma le faʻatupulaia tele o le numera o tino o le ketone i totonu o le toto,
  • gastroparesis o se soliga matuia o le gaioioiga o le vaega o meaʻai.

O lenei tulaga e tupu tele lava i le maʻisuka, o le mea lea o le faʻaalia mai o le nausea ma le vomia i le maʻisuka e tele lava ina fesootaʻi ma le maʻisuka.

E masani lava, o le oona e mafua mai i le le lelei o meaai, le lava o vailaau o vailaʻau poʻo le ava malosi i le tele ma le tetele.

I le tutusa ma le vomiting, o le manava manaia e atiina ae, o le tiga i totonu o le manava e aliali mai, faʻalauteleina le vevela o le tino, ma tutusa. O nisi taimi o faʻamaʻi o lenei maʻi e mou atu na oi latou lava, ae i le tele lava o tulaga latou te manaʻomia togafitiga faafomai.

Faatasi ai ma le faateleina o maualuga o suka i totonu o le tino, o le gasea ma le vomiting e mafai ona avea ma faailoga muamua o le atinaʻeina o le hyperglycemic precoma.

O lenei soligatualfono e faʻatasi ma le faʻasaina maoaʻe o faiga taua uma, faʻanoanoa, gasegase vaaia ma faʻaauau faifaipea.

Vomiting hypoglycemic o le uiga masani lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E ono aʻafia ma se faʻalavelave i le gaioiga o le nofoaga o le faiʻai e nafa ma le faʻataʻitaʻiga, pe atonu e ono aʻafia i se fua le saʻo, ma le maualuga o le inisalini e ave.

I lenei tulaga, o le tagata maʻi e faitio i se lagona malosi o le fiaai, vaivaiga ogaoga, faʻavevesi ma faʻanoanoa .ads-mob-2

A oʻo i le ketoacidosis i le toto o se tagata maʻi, o le faʻatupulaia o tino o le ketone e faʻatupulaʻia le malosi, e aʻafia ai le le lava o le gaosiga o le inisalini ma le le mafai ona faʻaaogaina lelei le gaʻo o oloa gaʻo.

O le sili atu o le acetone e afaina ai le gaioiga o gaʻo, manava ma le gaogao, faʻaosoina ai le atinaʻeina o le nausea ma le vomia, e mafua ai le faʻamalaina, faʻaleagaina o le tulaga lautele, ma le faʻalavelaveina o le fatugalemu o le tino.

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le motusia le mama o le gastrointestinal tract ma le foliga mai o se lagona o le le atoatoa.

Vomiting ma le faʻamaʻotoina o se tagata maʻi e amata loa i le maeʻa ona 'ai.

E le gata i lea, o le maʻisuka e atiina aʻe ai le kulumu, o se tofo lelei i le gutu, ma meaʻai e leʻi faʻaaogaina o le meaʻai i le afiafi i totonu o le fale.

I le faaopoopo atu i le gaioiga ma le vili, o le inu i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga e pei o le:

  • vaivaiga lautele ma ogaoga vevela,
  • leai se mafaufau
  • faateleina le malosi ma le fia inu,
  • faamafanafana i pito i lalo,
  • tiga i le loto ma le manava,
  • nofoa le fiafia
  • vevela paʻu ma le faʻamamaina o laugutu ma foliga vaaia o le osofaia o latou luga,
  • o le tupu mai o le olaola ma le papa i le laulaufaiva,
  • faʻanoanoa vaaia,
  • faʻafefeteina ma le faʻafefe.

Latou te vave oʻo atu i le faʻamalaina, faʻavaivaia le aoga ma le leai o se mafaufau.

Faʻasalalau fomaʻi e faʻapea, o le faʻaitiitia o le gau ma le faateleina o le kulūkose o le toto e mafai ona i ai ni faʻalavelave matuia i le tulaga o le le atoatoa ma ona taunuuga.

E le gata i lea, i le taimi o le vomiting o le maʻisuka, o le kulukose e faamutaina le gauai i totonu o le vaega o meaʻai, ma o le toto e foliga mai.

Afai o le maʻisuka e atiina ae le gasea ma le vomiting, e sili atu le aua le mafaufau ia te oe lava, ae ia vave sailia se fesoasoani faafomaʻi ma se faamalamalamaga o mafuaʻaga autu o nei faaletonu.

Afai o le vomiting o loʻo pulea, ona e mafai lea ona faʻaleleia le suavai, lea o le a mafai ai e se tagata ona toe foʻi i le olaga masani .ads-mob-2

Taliaina o soʻo se vailaʻau mo le vomiting o le maʻisuka e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi. Talu ai o le vomiting e masani lava ona taʻitaʻia ai le fia inu, ua fautuaina e le au atamamai e inu le maʻisuka Regidron poʻo isi vaifofo..

O le tele o le faʻaaogaina o le vai i le aofaiga o le 250 ml i itula uma o le a fesoasoani e aloese ai mai le faʻamalolo. Mo le pulea o le kulūkose, o le maʻisuka ma le vomiting ua faʻamatalaina le fua saʻo o le inisalini umi. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona faʻaumatia.

E matua faasaina ona faʻaaoga vailaʻau nei:

  • vailaʻau faʻamaʻi
  • togafitiga
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs,
  • angiotensin liliu mai faʻamaʻi o le enzyme ma le 'angiotensin receptors.

E masani lava, o le vomiting mo le maʻisuka e le fautuaina e togafitia i le fale. Ae e tupu i nisi taimi e leai lava se isi auala e alu ese ai.

Faatasi ai ma lenei tulaga, ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o se vailaau faafomaʻi sui o le Regidron, saunia mai vaega o loʻo avanoa i totonu o soʻo se umukuka.

Faʻafefiloi 2 sipuni tele o le suka, 2 ipu vai, se kuata teaspoon o masima ma suauu. Faʻafesoʻotaʻi vaega uma o le oloa ma ave le vaifofo maeʻa i le auala lava lea na faʻatau ai Regidron.

Aisea e tupu ai le gasea ma le fomaʻi i le maʻisuka:

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic


  1. Bliss Michael The Discovery of Insulin. 1982, 304 itu. (Michael Bliss Discovery o le inisalini, o le tusi e lei faaliliuina i le gagana Rusia).

  2. Nikolaeva Lyudmila Diabetic Foot Syndrome, LAP Lambert Academic Publishing - M., 2012. - 160 p.

  3. Saltykov, B.B. Maʻisuka microangiopathy / B.B. Saltykov. - M.: Medicine, 2017 .-- 815 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Aisea e tupu ai le fomaʻi i le maʻisuka

O le manava, e pei o le, o le taumafai lea e tuleia i latou na o ia lava, e faaosofia lagona le lelei ma aveese mea e aofia ai i le gutu. I le tele o tulaga, o lenei faagasologa e le o noatia i le tagata. I se tulaga o le hyperglycemia faifaipea, o lea faʻamalologa o le tino ua faʻaalia ai se faʻaitiitia o le maʻi o le maʻi.

I le taimi lava e ulufale atu ai se toxin poʻo se isi mea i fafo i le gastrointestinal tract, o se faailo mai le vavao o le totoga o meaʻai e tuʻuina atu i medulla oblongata.Ua ia fuafuaina le manaʻoga e faʻaumatia se mea matautia ma mafua ai se lagona le lelei i totonu o le manava. A oʻo ina faateleina le vevela ma le vomia i le maʻisuka, o lona uiga o le alualu i luma o le maʻi.

O mafuaʻaga o le faailoga atonu e:

    Ketoacidosis. Hypoglycemia.

I le tulaga muamua, o le hyperglycemia taua e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea o mea e le mafaufau - ketones - amata ona faʻapipiʻiina i totonu o le tino. Latou te mafua ai le "acidification" o totoga ma mamanu uma. O le toto e amata ona foliga tutusa ma le acetone. O le mafaufau autu, o taumafai e toe faʻafoʻisia le paleni, e faʻamalosia ai le manava ma faʻamamaina le manava.

I le tulaga lona lua, e tupu mai se tulaga faʻafefe faʻafeagai. I lenei tulaga, o le le toʻa i totonu o le manava ma mafaufauga o le manava e tupu ona o le le lava o le kulukose. O le cerebral cortex e le maua ni meaai talafeagai. O maʻi o le fatugalemu (CNS) amata, lea e faʻaalia i le vomiting.

Maʻi malosi faʻamaʻi pipisi siama. O le maualuga o le microflora lua e masani lava ona matauina i tagata gasegase i se "maʻi manaia". I ia tulaga, o le vomiting i le maʻisuka ua mafua ona o le tele o le inisua o le tino ma siama gasegase. O le autu o le togafitiga e tumau pea le faʻaaogaina o vailaʻau.

Mafuaʻaga Faaopopo o le Vomiting in Diabetics

O faʻamaʻi faʻaseʻi tumau e mafai ona faʻaalia ai se mea le lelei o le gastroparesis. E tupu ona o le soliina o le faʻalavelave o fiva muscle mūmū i puipui o vailaau o le tino o le digestive system. O le iʻuga, e le mafai e se mea e 'ai meaʻai ona gaoioi agai i lalo ile inumaga.

O le faagasologa o le pala, faʻaaogaina o le kesi, amataina o le fuga. O mea uma e faʻapipiʻiina ona o ia ituaiga o gaioiga e faʻaaogaina ma faʻaleagaina ai le manava ma faʻamalosi ai i le konekarate toe faʻaleaga. Vomiting amata ma o mea o loʻo i totonu o le okeni ua aumaia.

O faʻamaoniga autu o lenei maʻi o mea nei:

    Faʻavave vave. E mafai e le tagata gasegase ona tuʻu lona lua sipuni o le sua i totonu o lona gutu ma taofi le lagona fiaai. Faʻaitiitia le manaʻo. Paʻu vevela matuia. Leʻa le mamafa. I mataupu o le manava e gaogao ai, o meaʻai e leʻi faʻaaogaina ua faʻateleina. Laʻau. O lenei tulaga e mafai ona togafitia pe faʻatali. I soʻo se tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo fautuaga.

Vaʻaia faʻafitauli o vomiting

I le taimi nei, o le faafitauli ogaoga i le togafitia o lenei tulaga o loo tumau pea le le manatu faapito o tagata. Latou te masani ona faʻailoa mai le le mautonu o le manava e faʻafefe ai meaai poʻo le ava malosi. E i ai tulaga pe a avea le fulufulu ma faʻamaoniga muamua o le amataga o faʻafitauli ma le metabolism o le carbohydrate.

Ae peitai O faʻamaʻi autu o loʻo faʻaaogaina ai le eseesega o mea nei:

  1. Faamai o le gastrointestinal tract (gastritis, ulcer, ulcerative colitis ma isi).
  2. Manua tele.
  3. Maualuga maualuga o faʻamaʻi pipisi.
  4. Tomai faʻapitoa.
  5. O faamai o le fatugalemu o le tino.

Afai e tupu sea ituaiga o mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e suʻe le mafuaʻaga o le tali o le tino.

Fomaʻi mo le Nausea i le Maʻisuka

E tatau ona e iloa o le vomiting i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaalia ai se maualuga tele o le toto suka ma le faʻavaeina o le ketoacidosis. Muamua, e tatau ona e fuaina le aofaʻi o le kulukose i le siama ma fuafua mea nei. O le taʻiala autu i le togafitiga o se tasi o faailoga o le faʻasologaina lea o le glycemia ma le toe faʻaleleia o le suavai.

O le auala sili e faʻaitiitia ai le faʻavaivai, o le tuiina lea o le inisalini ma inu nisi o inu e le faʻasalaina. Vomiting i le maʻisuka ituaiga 2 o le sili atu lea o le uiga o le setete o le hyperosmolar, pe a oʻo ina faateleina le maualuga o le suka i le toto, ma o le tino ua matua faʻamalolo. O iinei e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi.

I le fale, o le auala sili lava o le ave lea o se aofaiga tele o le vai e aunoa ma le suka. O se fomaʻi faʻapitoa mo le fesuiaʻi o Tserukal. I le maʻisuka, e matua aoga lava, ae aua nei faʻaleagaina oe lava ia. O le vailaau faʻasaina ei ai le tele o faʻasolega ma ni uiga le lelei o le a aʻafia ai le tulaga o le maʻi.

Vomiting mo le maʻisuka o se tulaga le masani ai. Afai e tupu se faʻaaliga, e tatau ona e talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le faasaʻoga o togafitiga togafitiga. O le faʻamaoniga e faʻaalia ai se tulaga le lelei o togafitiga.

O le a le fesoʻotaʻiga i le va o le toto toto ma le nausea

Suauu toto ma leisa e fesootaʻi i le mea moni e faapea, o le maualuga o le suka e mafai ona lagona ai e se tagata le manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le tagata ona maua le taoto pe afai o le maualuga o le suka o le suka o le maualuga tele, o lona uiga. i luma o le hyperglycemia.

I le isi itu, e mafai foi ona tupu le laumatama ma le maualalo o le toto toto, e taʻua o le hypoglycemia. I tulaga uma e lua, o le oisa o se faailoga lea o le suka o le toto, lea e taua foi o le kulukose.

Mea e manaʻomia ona iloa e tagata uma

O le mea moni, o le nausea o se tasi lea o faailoga o le maʻisuka e le togafitia:

    O le Hyperglycemia o le tulaga muamua lea e fusifusia ai le suka o le toto ma le nausea. O le Nausea e masani ona mafua mai i le toto maualuga.

Afai ei ai le suka maualuga o le toto, latou te fai mai ua ia te ia le hyperglycemia. E masani lava, o le tino o le tagata e maua ai le inisalini, lea e faʻaaoga e feaveaia ai le kulukose mai le toto i sela, pe a faʻaaogaina o se punaoa malosi.

E masani ona mafai ona matauina le televave faifaipea poʻo le faateleina o le mimilo ese mai le tino. E le gata i lea, o nisi taimi e maualuga tele le suka i le toto, o loʻo feagai le tagata ma le vaʻaia ma le vaʻaia.

E mafai ona avea le hyperperglycemia ma se faafitauli ogaoga, ma afai e maua, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi mo se suʻesuʻega sili atu ona maeʻa. O le isi tulaga e fusifusia ai le suka toto ma le nausea o le hypoglycemia. O le i ai o le hypoglycemia e taʻu mai ai o le toto toto e maualalo tele.

O le suaina o le suka i tulaga le lelei e mafai ona tupu pe a fai e tino tele le inisalini. I lenei tulaga, o sel o le tino e manaʻomia le suka e pei o le suauʻu, e afaina ai lona le atoatoa. O lenei mea e mafai ona iu ai i faʻaletino faaletino ma faalelagona.

Faailoga o le hypoglycemia e aofia ai:

    taotoga, vaivai, valea, fesuisuiai o lagona, atuatuvalega, vaʻaia le vaʻavaʻai, manaʻoga mo laufofoga, palapitations.

Talu ai e fesoʻotaʻi le suka o le toto ma le siusa, e fautuaina mo se tagata e masani ona gaoioi e vaʻai i se fomaʻi e siaki la latou maualuga o suka. Ae maise lava afai, i le faaopoopo atu i le nausea, o isi faailoga e matauina.

I nisi tulaga, o fesuiaiga i le maualuga o le suka o le toto o le taunuuga o le le lelei o le toto poʻo le aʻafiaga foi o le mauaina o fualaau. Ae ui i lea, i isi tulaga, o le maualuga o le maualuga o le suka e mafai ona avea ma se faʻamaoniga o se faʻamaʻi, e pei o le maʻisuka po o le fatu fatu.

O le a le uiga o le vomia i le maʻisuka

O le i ai o le vomiting i se tagata maʻi i le maʻisuka, atonu o le mea muamua, e taʻu mai ai se togafitiga le saʻo, o se taunuuga na mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka faigata - ketoacidosis, lea e amata ai ona gaoioi mea oona o le gasegase le talafeagai i vaega uma o le vomiting reflex.

Faʻatasi ma le fausua umi, e tatau ona faʻatumu le vaivaiga o suauu meli, e mafai ona faia e ala i le faʻaaogaina o le suavai, folasia o se vaifofo o le sodium chloride, fofo faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, "Regidron").

O le togafitiga lelei ole vomiting e le mafaia e aunoa ma le aveeseina o ona mafuaaga, o le mea lea, o le autu autu o le vomiting i se tagata maʻi o le maʻisuka o le tuʻuina atu lea o le tagata maʻi i lalo o le vaavaaiga a le endocrinologist togafiti ina ia mafai ai ona togafitia le maʻi gasegase ina ia faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto.

E na o le ketacidosis e mafua ai le vomiting? E masani lava ona tupu ia te au, e ui lava e le maualuga le suka e ese mai le maʻisuka, e mafai ona tupu le vomiting mo i tatou mo mafuaaga tutusa e pei o isi tagata uma. E mafai ona i ai se maʻi tiga, pe a iai ni faʻamaʻi faʻamaʻi (e pei o le dysbiosis poʻo le faʻafefe o le talo), pe afai o loʻo aʻafia le tagata i maʻi gasegase.

O loʻu tinamatua, i le ogatotonu o suga maualuga, o loo i ai pea le vomiting; e mafai ona ia 'ai toetoe lava a leai se mea, na o le lauti ma fuga. Na te inuina pills, ae o le suka e le faʻaitiitia. E manaʻomia e ia le inisalini togafitiga i se falemaʻi, i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi, ma se suʻega.

E faʻapefea ona fesoasoani i le viliina? E i ai se tausiga faʻafuaseʻi? E manino lava e tatau ona e totogi vave mo le suka, ae afai o se maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ma e nofo i se mea i totonu o le nuu. ma le 3 aso i le falemai ma se vaomatua ...

Tuu le tagata maʻi e moe, tuʻu le malulu i luga o le manava i totonu o le manava (o se fagu paʻu pisia i vai malulu, se afifi itiiti ma le aisa). E le manaʻomia le fafagaina o le tagata maʻi, ae mafai ona soli. Fua lau suāsusu toto ma nofo faʻatasi ma le tagata maʻi i taimi uma seia oʻo mai le fomaʻi. O le Regidron ua solia i le ituaiga 1-2 maʻi suka, tusi ma le faaeteete!

O le moe ma vaivaiga e fesootaʻi ma le maʻisuka?

O le a lava le umi e tupu ai le hyperglycemia pe a uma ona 'ai, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faamalieina ma e naʻo le faateleina o le vaivai. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, o le faagasologa o tulafono faatonutonu o le kulūkose i le ate ua faaleagaina, lea e tau atu i le atiina ae o le hyperglycemia anapogi ma sili atu le faateleina o le kulukose toto pe a uma ona 'ai.

O tagata maʻi e faitio i le vaivai, vaivaiga, moe, moe, gasegase, tiga o le tino, ma le galala tele ma le masani ai. Faatasi ai ma se isi faʻaopoopoga o le kulukose (luga aʻe o le 19 mmol / l), e ono i ai se tagata i se setete o le maʻisuka precoma, o afea latou te amata ai:

  1. taʻavale
  2. vili
  3. tolopoina
  4. le faʻaituau i le siosiomaga
  5. puupuu le manava
  6. faʻanoanoa vaaia
  7. tiga i totonu o le loto
  8. o le paʻu e vevela ma mago,
  9. vaevaega vaivai
  10. vevela matala ma le pala,
  11. o le laulaufaiva e ufiufi i se paʻu enaena.

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti

I le olaga, e masani lava ona tupu i le auala lenei: o mea e sili ona e popole i ai o le a tupu ia te oe. O e fefe e afaina lou lima - o lea o le ae le mataala, ma o le a tupu se mea leaga. O oe fefefe i le faʻamaonia o le maʻi? O le ae maʻi mo se taimi umi lava.

Pe a mafaufau i le lamatiaga o se tamaititi ia maua i le maʻisuka, muamua lava, e tatau i matua ona foia o latou popolega mo le soifua maloloina o le pepe ma aoao ia iloa uiga o le maʻisuka i tamaiti mai faailoga o isi faamaʻi. I lenei tulaga, o le filifiliga a matua "pe afai ou te le o vaai i le faafitauli i le maʻisuka, ona le maua ai lea e le tamaitiiti, ma o mea uma o le a taitaia ma i matou" e mafai ona avea ma taunuuga sili ona leaga mo le pepe.

O na matua e saʻo oe popole i tamaiti ma taumafai e faʻamalamalama i uiga o faʻamaʻi tamaiti. O le mea moni, o le maʻisuka e le faigofie ona iloa vave i tamaiti laiti. Ae atonu o matua e tatau ona iloa! Manatua le tulafono: muaʻi vaʻaia o lona uiga o le auupega.

Muamua, e manaʻomia e matua ona latou iloa le tele o faʻamatalaga o le maʻisuka aʻo laiti. Faʻaalu le taimi e faitau ai punaoa uma e mafai, talanoa i fomaʻi ma endocrinologists! Lona lua, e taua tele le faauo ma malamalama lelei faʻamatala i le tamaititi e tatau ona e taʻuina atu i lou tina ma lou tama e uiga i soʻo se maʻi e aunoa ma le lafi poʻo le maasiasi.

E masani lava, i se tamaititi soifua maloloina i le toto "leai" (anapogi) le kulukosese maualuga e le sili atu nai lo le 3.3-5.5 mmol / L. E le tatau ona i ai le kulukose masani i le urini. O le tino e faatonutonuina le aofaʻi o le suka i totonu o le toto faatasi ai ma le fesoasoani a le insulin, lea e maua mai i nila faapitoa o le pancreas.

I le maʻisuka, maualuga le kulukose o le toto. A maualuga le maualuga o le suka (8-10 mmol / l), o le kulukose i fatuga e leai se taimi e alu ese ai mai le urine i le toto, o le mafuaʻaga lea e iloa ai i le urine. O se tasi o taunuuga o lenei tulaga o le galala malosi, talu ai o le tele o molekone vai e manaomia e fusifusia ai mole kulukose.

Faailoga o le maʻisuka

O faʻamaʻi o se faʻamaʻi e taua o foliga mai fafo, faʻafitauli ma faʻaaliga o le faʻafitauli i le soifua maloloina lautele. I le avea ai o se tulafono, o faailoga o le maʻisuka i tamaiti ma le atinaʻeina o faʻamaʻi e foliga mai i le taimi nei, ma e tatau ona taʻitaʻia matua i lenei mea ina ia le misia le taimi taua.

E masani ona tupu lenei mea. E amata e matua ona iloa e fesili le tamaitiiti mo le tele o meainu. I le taimi lava e tasi, o le urination e sili atu ona tele i le ao ma le po, o loʻo i ai ni suiga ma le le mafaamatalaina ma le manaʻo - pe o le pepe e mumusu e ai, pe tele foi lona 'ai. Ma o nei mea uma, faatasi ai ma le mea moni o loo leiloloa lona mamafa, ua le toe toaga ma ua moe.

I se taimi muamua, e mafai ona iloa le pepe (ae le o matua e taua le taua tele i lenei!) o uluai faailoga o le maʻisuka o uiga iloga o le matelaina:

    e le mafai ona tu mo se taimi umi e aunoa ma ni meaai, faitioga o le ulu tiga ma se lagona o le fiaai, amata ona 'ai atili suamalie, lagona vaivai pe a maeʻa le 1.5-2 itula talu ona' ai.

O faailoga uma ole lisi o le soifua maloloina o se mafuaaga mo le faʻafesoʻotaʻi vave o se endocrinologist. Afai o loʻo vaʻavaʻaʻia le mata o le tamaititi, furunculosis, neurodermatitis, faʻagasolo foliga, aua le tolopo le fesili mo se minute! O le a avea le fatuga ma se vaega, ae e le tatau ona galo ia i tatou le aʻafiaga o tulaga faigata, faʻamaʻi pipisi, le paleni o meaai.

E lelei e iai le gauai matua ma le tausiga. E lelei tele lenei mea pe a le fefefe matua, pe afai latou te iloa o aiga e iai ni maʻi o le maʻisuka. O le mea moni, o le avanoa o le faʻasoaina ma le faʻaalia o maʻi o le maʻisuka i tamaiti o lenei faʻamaʻi o le a maualuga atu. Tau lava ina ia galue! Faia se suʻega e suʻe ai le tulaga o le maʻi, ma mulimuli i fautuaga a fomaʻi poto.

E mafai ona ou maʻi ona o le maʻisuka?

O le lagona o le fulufulu ma le vili o se faiga le pulea lea e tuusao mai ai le puao mai le manava i le maualuga o ata. Ae e mafai ona i ai lenei i le i ai o le maʻisuka? O le tali e manino ma e le mautonu - ioe. Talu ai o le kulukose e iai sona aʻafiaga i okeni o le gastrointestinal tract, lea e tau atu i le vomiting.

Ona o lenei mea, e le maua e le ate le taimi e gaoioi ai mea leaga uma o loʻo faia i le tino. E le gata i lea, e mafai ona maʻi uma i le tele o le kulukose, ma le le atoatoa. Ae i soʻo se tulaga, afai e te lagona le maʻi, ma o lenei mea e o mai faatasi ma le vomiting, ona faʻaalia lea o se tulaga le lelei o le maʻisuka.

Ma e mafai ona e suʻeina pe faapefea ona maua le maʻisuka vavalalata ma le gaioiga o le digestive tract, mai lenei vitio:

O le mafuaʻaga o le nausea ma le fomaʻi i le maʻisuka o le faʻaitiitia o le toto toto gasegase, lea o le a le mafai ai e le tino ona aveese oloa pe a uma ona pala, ua faʻafefete le ate, ma maua ai le acetone i le toto toto.

O mafuaʻaga autū o le vomiting ma le nausea o mea nei:

  1. Ketoacidosis. Ole maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻitaʻia ai i le tino ma le inu. Ina ia mafai ona toe faʻaleleia, o le faiʻai o loʻo faʻamaonia le vaega o meaʻai e uiga i le manaʻoga e lafoai le manava.
  2. Tulaga o le hypoglycemic. O le malulu ma le vili e tupu ona o le faʻaitiitia o le kulūkose, lea e mafua ai le matelaina malosi o le mafaufau. O le mafuaʻaga autu o se faʻalavelave faʻaleagaina i le ogatotonu o le tino.
  3. Fomaʻi ma faʻamaʻi (siama, ma isi). O le atinaʻega o microbes e faʻaalia i se talaaga o le faʻavaivaia o puipuiga. O aafiaga o le maʻisuka o se lagona o le gaioiga ma le vomiting ona o le mea moni o siama siama gaʻo e oʻo atu i totonu o le manava.
  4. Gastroparesis. E afaina ai maso o le manava, aʻo iai le solia o le 'aina o meaai. O le faagasologa o le fesiitaiga o meaai i isi totoga e telegese lemu pe taofia atoa. O le maʻisuka e lagona le le lava o le fiaʻai, fatu ma le afaina. O nei mea uma na mafua ai le gaoioi ma le vomiting.
  5. Faʻaleagaina le kulukosese. O le tele o le maʻisuka e mafaufau i le gaoia e avea ma mea e 'ai poo mea taumafa. O le le amanaiaina o togafitiga e mafua ai le faateleina o maualuga o le suka.
  6. Faatoilaloina o vailaau. E tele gasegase e tagofia fualaau faasaina e aunoa ma le faitauina o faatonuga mo le faʻaaogaina, ma e le ogatasi ma vailaau na faʻatulaga e le fomaʻi. Ae ua iloa o le pulega le talafeagai o nisi vailaʻau e mafua ai le faateleina o le inisalini.

E tatau ona manatuaina i le taimi o le vomiting, o le suavai ua faʻateleina. O le tino ua faʻamalolo. O le taunuʻuga atonu o se faʻafitauli i le manuia. Afai e te le maua ni togafitiga faafomaʻi talafeagai, o le a mafai ona mafua ai le le malamalama, pa'ū i se tulaga lumpy, faapea foi ma le oti.

Taunuuga talafeagai

Afai e le o faia ni fua faʻatatau taimi e faʻaitiitia ai le gaioiga ma le vili, e mafai ona tupu taunuuga nei:

  • sosolo totoʻa i vae,
  • osofaiga a le dyspnea
  • le le fiafia ma le atuatuvale
  • tiga i totonu o le loto
  • vaivai ma vaivai lautele,
  • faʻaauau faifaipea
  • faateleina i le toto maualuga ma le vevela o le tino,
  • o le foliga mai o se tofo o le acetone i le ooto tautala.
  • malosi tele o mucous membranes.

Le mea e fai

I mataupu o le gasea ma le vomiting, e tatau ona e musu e le 'ai i se taimi le tumau, i se isi faaupuga, matelaina. E taua tele le inu i le tele o le malosi e mafai ai. Ae ia maitauina o le vai na faʻaaogaina e naʻo le minerale ma e masani lava e leai ni carbonated.

O fualaau mo le maʻisuka e ave foi, ae afai e tusa ai ma faatonuga e tatau ona latou onā ao le i ai, ona tatau loa lea ona e ave. E manaʻomia foi ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamalolo ai le tino. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • togafitiga faafomaʻi
  • inhibitors of angiotensin-converging enzymes,
  • sartans series sauniuni,
  • anti-inflammatory drugs e pei o le ibuprofen ma le diclofenac.

Faʻasalaga tele, e tatau ona ave Regidron. Afai e le oi ai lenei vailaau i totonu o le fale falemaʻi fale, e mafai ona e faia oe lava ia. Mo lenei mea e te manaʻomia: 1/3 tsp. masima ma le aofaiga tutusa o le suauʻu tao, 2 tsp. suka, 1 lita o le vai e aunoa ma le kesi. Faʻafefiloi uma mea uma. O le vailaau e maua mai ai ua faʻafefe. Latou te inu sina mea itiiti i sina mea laiti, ae o le tele o taimi i le aso ma le puleaina o le toto suka. Afai e tumau pea faʻamaoniga mo se taimi uumi, o le taimi lava e manaʻomia ai le falemaʻi.

Fofo faʻapitoa

Ina ia faʻaumatia lenei uiga le lelei, e mafai ona e faʻaaoga nei fua:

  1. Fualaau suamalie. Mo le 1 lita o le vai e leai se gala, ave 2 lemoni. Otioti fasi pepa o lapisi ma lafo i totonu o le vai. O le kulimi Citric o le a taofia ai le vomiting. E mafai foi ona e uuina se fasi keke o lemoni i lou gutu.
  2. Vaimato. Tufa atu i se mea e fai ai meaʻai manu poʻo le falaoamata pati (ia lava le 2 fasi fasi pepa), faʻapipiʻi le sua i totonu o le susu. I mataupu o le gasea poo le vomiting, ave 1 sipuni sipuni o le sua. A maeʻa sina taimi, toe fai le tali.
  3. Peppermint decoction. Fufulu mint ma sasaa 2 sipuni tele i totonu o le vai inu. Suauu mo le 10 minute ma alu e aumai. Vaʻa mulimuli. Inu i mataupu o le kuka 1/2 ipu ao leʻi 'aʻai.
  4. Faʻasusu o le lemonimonimo. I totonu o se vevela faʻatumu 30 kalama o mea mama mago ma sasaa vai inu. Faʻamalosia 4 itula. Ave le lemon balm infusion faatolu i le aso, 100 ml ia taʻitasi.
  5. Laʻau seleselega. O le a avea: chamomile, lemonimo, St. John's wort. O otaota uma e tatau ona matutu. Liligi le 30 kalama o laulaʻau i totonu o se fagu ma sasaa ai le vai inu. Tapala i luga o le vevela masani mo le 20 minute. Faʻafiafia ma faʻafefe. A o lei mauaina, talia sina faʻamafanafana i le susu. Fufulu i le ituaiga o lauti.
  6. Se teuteuga o laau. O le fofo mo lagona le lelei o le nausea e talitutusa ma le muamua. E aofia ai valerian, bog calamus, fatu caraway, rose vao, oregano ma coriander. O le auala o le sauniuniga ma le faʻaogaina tutusa.
  7. Decoction o birch buds. E mafai ona faʻamago ma faʻagogo mea gaosi. Liligi masini (30 g) ma vai inu (200 ml). Palu mo le 20 minute ma tuu mo le 1 itula e faʻasolo. Inu se paluga faamama o le 150 ml 4 taimi i le aso.
  8. Fua fatu. Liligi le 30 kalama o fatu pi ma 200 mililiters o le vai vevela. Alu e faʻafefiloi ile vevela vevela mo le 15 minute. Lisi ma ave 30 kalama 3 taimi i le aso.
  9. Green tea. I le taimi o le gasea ma le vomiting, e mafai ona fuʻamu lau lau lanu meamata. O lea e tatau ona masani, e aunoa ma le 'ai.
  10. Faʻasoʻotoga o laʻau masi. E tatau ona nutimomoia laulaʻau ma sasaa le 300 ml o le vai vevela. Tuu i totonu o se vai taele ma faatali mo le 20 minute. Faʻafefe le susu ma gaʻo e ala i le susu. O le vailaʻau e fafa 4 aso i le aso mo le afa ipu tioata.
  11. Faʻamatalaga o le chicory. Ina ia puipuia le taotoga, faʻaaoga fugalaau matagogo (fugalaau). Liligi le 1 sipunifi o mea muamua i le eleele i totonu o le vai inu. Faʻamalosi mo se aso. Ave 100 ml i le aso.

Puipuiga

Ina ia puipuia le gaioiga ma le vomia i le maʻisuka, ia tausisi i togafitiga nei:

  1. Asiasi soo atu i lau fomaʻi ma talanoa e uiga i lou tulaga faʻaleagaina.
  2. Inu atili ai suavai. I mataupu o le vomiting, e tatau ona inu le vai i nai sipuni laiti, ina ia le faʻaosoosoina ai osofaʻiga faifaipea. Suavai e tatau ona aunoa ma le kesi.
  3. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  4. Aʻo le i ai ni vailaʻau, faʻafesoʻotai lau fomaʻi ma faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina.
  5. I le tulaga o le ogaoga o le gasea poo le vomiting, ia vave valaau vave i se taʻavale. Ia mautinoa ia taʻu i lau fomaʻi o loʻo iai oe i le maʻisuka. Tau mai ia i matou le mea e mafai ona faʻaosofia ai lenei tulaga.

O le gaʻo ma le vomia i le maʻisuka e tupu mai i se talaaga o faʻafitauli faʻaleaga. O le mea lea, e taua le aua le amanaia lenei tulaga, ae ia feutagai ma se fomaʻi mo se fesoasoani. E naʻo le pau lea o le ala e faʻaaogaina ai le faʻafitauli i le taimi tatau, puipuia lou tino mai iʻuga ma aloese mai le faʻamalolo.

O le a le mea o loʻo talanoa i ai

E ui lava i avanoa lautele o tekonolosi faʻaonaponei faʻaonaponei, ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka o loʻo tumau pea i le lisi o maʻi e le mafai ona fofoina e afaina ai totoga ma totoga o totonu.

Tetele, osofaiga a le nausea, vomiting, o faailoga ia o togafitiga ma e manaomia ai le vave tali atu o tagata mamaʻi pe a uma le latou faʻaaliga.

O nei gaioiga e sili atu nai lo le pule a tagata e mautinoa ai le aveeseina o vailaʻau i le tino. O lo latou tupuga i le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaoniga e faʻaalia ai se faʻafitauli o le maʻi ma le tulaga lamatia o faʻafitauli.

O le gase ma le vomiting i le maʻisuka ituaiga 2 pe a faʻamaonia i le hyperglycemia o se tafaoga o tuaa. O lenei tulaga e mafua ai le tele o taimi o le urination, e oʻo atu ai i le faʻamaina o le tino o se tagata maʻi. Vomiting e faʻateleina ai le tulaga, e maua ai le le lava o le malosi.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le maualuga o le monosaccharide i lalo o le 3.5 mmol / dm³, o le vomiting atonu e faailoa ai le atinaʻeina o faafitauli o le hypoglycemic coma. O le mea pito sili ona matautia i totonu ia i latou o le cerebral edema, o le taunuuga o le le atoatoa o se maʻi poʻo se maliu. Afai e te lagona le vevela i le hypoglycemia, e tatau ona e 'ai lole, sukalati, inu lauti suamalie, ma e mafai ona e tuʻuina le kulimi vailaau i lou muaulu. O mataupu o le le faʻaaogaina o mea oona i le taimi o le hypoglycemia e mafai ona tutupu i le tele o tui ole inisalini ma faʻailoga meaai. O le faaitiitia o le maualuga o le suka, o le foliga mai o le acetone i le urine, o le toto e tau atu i le inu o le tino ma mafua ai le manava, o le vomiting, ma le taoto i le maʻisuka. O le inisalini ole taimi o le inisalini, le faʻatagaina o le tolopoina poo le faaseʻeina o ana inisiua e mafua ai ona oso i le kulūkose ma mafua ai foi ona le mafai ona faʻalogoina le gaioiga o tagata e tali atu i le soifua manuia o le tagata maʻi pe a faʻamaonia se maʻi matautia mulimuli.

O le isi mafuaʻaga e mafua ai le manava, vomiting, nausea, o le ketoacidosis. O le maʻisuka ituaiga 1 o lona mafuaʻaga. O le alualu i luma o le ketoacidosis e fesootaʻi ma le le lava o le insulin, o le faateleina o le numera o tino ketone i le tino o le tagata, o foliga vaaia o le acetone i le urine, ma le inu o le tino. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai i se ituaiga o le teenaina o mea e afaina ai ma o latou aveese mai mulimuli mai le manava.

Togafitiga o le le fiafia

I faʻamatalaga i luga ole Initaneti e mafai ona e maua i taimi uma auala e faʻaitiitia ai le taoto i le maʻisuka ma le auala e taofi ai le vevela. O le faʻaumatiaina vave o ia mea o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le leaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma puipuia le aʻafiaga o faʻafitauli.

O le malulu ma le vomia i le maʻisuka o loʻo faʻalavelaveina ai faʻafitauli faigata! E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi e suʻe mafuaʻaga o nei faʻaaliga ma togafitiga vave!

Togafitiga mo faʻalēmalie uiga e aofia ai:

  • Afai e te lagona le vevesi, e tatau ona e faia se "pepelo" tulaga.
  • O le faʻaaogaina o le tele o vai, minerale, vai faʻamamafana faamama, o se vaifofo o Regidron poʻo lona tutusa, saunia mai le 2 ipu vai, masima ma suauu mo le 1/4 tsp. masima, 50-75 g o suka.
  • Aumai o le faʻasagaga o le monosaccharide i le masani, talafeagai mo le manuia.

I le tulaga o se faʻafitauli i le tulaga o se tagata maʻi i le ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1, fiva, ma le tiga o le manava, e fautuaina e valaau se taʻavale a le falemaʻi ma falemaʻi ile tagata maʻi.

Ole tausiga ogaoga o le a fesoasoani e aveese faʻamalologa leaga, faʻapea foʻi ma le puipuia o le tuputupu aʻe o faʻalavelave faʻafuaseʻi (coma, maliu).

O le togafitiga o le vomiting, o le taoto ma togafitiga a tagata e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le maualuga o le suka. O togafitiga lelei o le maʻisuka e aofia ai le o deco decoration, votka tincture e faʻavae i aniani, fuga laau, laulaʻau lau, vormwood, laʻau bay ma le fua o le milipolo. Cabbage brine, mummies, fualaau suamalie o paluga o mauga ma paʻu mamago o le a fesoasoani foi e faʻasalalau le faʻaogaina o le monosaccharide i le toto. O le faʻaaogaina o isi suʻega e faʻatagaina pe a maeʻa maliega ma le fomaʻi.

O le inu, manava, ma le vomia i le maʻi suka o se ituaiga o gaioiga o le tino i le le lava o meaai paleni, togafitiga togafitiga. E avea i latou ma mea e manaʻomia mo le faʻafitauli o le tino, le lamatiaga o faʻalavelave ma faʻaalia le manaʻomia mo ni faʻaoga vave e faʻaitiitia ai. E taua tele le vavalo i le faʻaalia o nei faailoga i le taimi muamua, i le mea e sili ona lelei, ia vavaeese mea uma e ono lamatia ai le aveeseina o mea o loʻo i totonu o le manava. O le a taʻu atu ia te oe e se endocrinologist le auala e faia ai lenei mea, ma o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona mulimuli i ana fautuaga.

Tuua Lau Faamatalaga