Suʻe suʻe mimi

O le foliga mai o le kulukose (suka) i le urine e taua o le glucosuria. O le maualuga o le suka i le urine i tagata soifua maloloina e maualalo ma e le sili atu nai lo le 0.08 mmol / l o le urine. O le maualalo o le maualuga o le kulukose i le urine e le fuafuaina e auala masani. O le mea lea, o le glucose masani (sugar) i le auiliiliga lautele o le urine ua le o iai.

Sugar (glucose) i le urine o loʻo i ai:

  • ma le faateleina o le kulukose o le toto (ma le maʻisuka). O lenei ituaiga glucosuria ua taua o le pancreatic ma ua aliali mai ma se faaitiitia o le tuiina o le inisalini pancreatic. O le Pukreatic glucosuria e aofia ai foi le siakiina o le suka i le urine ma le umi o le matelaina.
  • ma faʻamaʻi fatu fatu. Renal (renal) glucosuria e maua i le tulaga o le faaleagaina o fatu fatu (chronic) glomerulonephritis, gasegase afaina tele, ma isi. O le toto glucose i totonu o ia tagata e tumau pea i totonu o le masani, ma o le suka e aliali mai i le urine.

Urine sua

A faʻaaogaina e le fale suesue le faʻailoga a le FAN (o le tele o fale suʻesuʻe e faʻaogaina nei faʻataʻitaʻiga), o le mea aupito maualalo o le kulukose e mafai ona masani ona aveeseina e fatugaʻo e sosoʻo ai le vaega o le diagnosis i se lanu lanumoana, lea ua taʻua o "masani" ma e tutusa ma le glucose concentration o le 1.7 mmol / l O lenei aofaiga o le kulukose o loʻo faia i le vaega muamua o le taeao e pei o le pito i luga o le glucosuria physiological.

  • Le itiiti ifo i le 1.7 - le lelei poʻo le masani,
  • 1.7 - 2.8 - auala,
  • > 2.8 - o le maualuga o le faateleina o le glucose urine.

Suga (glucose) i le urine aʻo maʻitaga

O nisi taimi aʻo maʻitaga, ua iloa le kulukose i se faʻataʻitaʻiga. O le suʻesuʻeina o le kulukose i le taeao e faanatinati ai le lua poʻo le sili atu taimi i le taimi o le maitaga atonu e faʻaalia ai le atinaʻe maʻisuka maʻitaga (O le solia lea o le faapalepale o le glucose e tupu i le taimi o le maitaga ma e masani lava ona tupu pe a uma le fananau mai. O lenei ituaiga o maʻisuka e matauina i le 2% o fafine maʻitaga ma e masani ona atiae i le ogatotonu o le lua masina lona tolu o le maʻitaga. ) ma se talafaasolopito o aiga o le maʻisuka.

Afai o le fafine maʻitaga e maualuga lona maualuga o le kulukose o le toto, o le foliga mai o le suka i le urine o fafine maʻitaga e le o se faailoga o le maʻisuka, ona o nei fafine e leai ni gasegase o le gasegase o le gaʻo ma, atonu o le mafuaaga o le glucosuria male maitaga, o le faateleina lea o le faamamaina o le kulukose. I totonu o le tino o fafine maitaga o loʻo i ai le faʻaopoopoga o le gaogao o le pulusal epithelium ma le faateleina o le fuaina o le filtration glomerular, lea e masani ona faʻatasi ma le glucosuria physiological poto. O le tele o taimi, o le suka i le urini e aliali i le maitaga mo se vaitaimi e 27-36 vaiaso.

Afai o se foliga taua o le suka i le urine e iloa ai pe maua ai le suka i le sili atu ma le 2 taimi, ae maise lava i le 20 vaiaso o le maitaga, e tatau ona fuafua le anapogi o le toto glucose ma le urine glucose (sugar) i aso taitasi.

Suga i urine i tamaiti

O le suʻesuʻeina o le kulukose i le urine o se tamaititi o se faailoga taua tele, aua o le siakiina o le suka e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia. O le mea lea, afai e maua le suka i le suʻega a le alo o lau tama, lea e le tatau ona i ai, ona tatau lea ona e mataala ma talanoa i se fomaʻi mo nisi suʻesuʻega. O se tasi o mafuaʻaga mo le faʻaalia o le kulukose i le urine o le maʻisuka.

I tamaiti e maua i le maʻisuka, i le auiliiliga lautele o le urine, ua maitauina le maualuga o le lautele ma le glucosuria. E tusa lava poʻo le glucose - "traces" na tusia ona o le faʻataʻitaʻiga, ona fautuaina lea o suʻesuʻega faʻapitoa: faʻamoemoe e anapogi toto glucose, suʻega faʻasolosolo i aso taitasi mo le suka, pe, e pei ona faatonuina e le fomaʻi, suega o le toleniga o le glucose (suʻega suʻe).

Glucose e aliali mai mo se taimi puupuu i le urine i tamaiti soifua maloloina ma le tele o le 'aina o fualaau suamalie (sugar, sweets, keke) ma fualaau suamalie (vine) ma o se taunuuga o faigata ogaoga (tagi, mafaufau, fefe).

E faʻapefea ona suʻe se suʻega faʻamaʻi mo le suka

O le sao o le auiliiliga e faalagolago i meaʻai, popolega, ma le sao o le samples o mea, o lea e taua ai le togafitia o le faʻatinoga ma le tiute tauave. Ina ia iloa le suka i le urine o fafine maʻitaga, e fautuaina e fomai e pasi ni ituaiga se lua o auiliiliga: o le taeao ma le afa o aso taitasi o le faanatinati. O le filifiliga faʻamaonia lona lua e sili atu ona saʻo le faʻaalia o le aofaiga o aso o le glucose ua faʻateleina. Le aoina o le mimi:

  1. Saunia ni ipu le mama. Mo se fua faatatau i aso taitasi, o se ipu e tolu-lita, muamua na togafitia i vai inu poʻo le faʻamaʻiina, e talafeagai.
  2. E manaʻomia lou amataina o le pa mai le 6 o le taeao, faʻamaʻe le vaega muamua o le taeao o le urine, lea e le o tauaveina se avega faʻamatalaga mo lenei auiliiliga.
  3. E tatau ona e aoina uma le faanatinati i le aso seia aulia le 6 i le aso e sosoo ai, ma teuina le mea na aoina i le vevela e le silia le 18 tikeri.
  4. O le faʻaaogaina o le Urine e faia pe'ā maeʻa le tumama faʻapitoa faʻapitoa e le mafai ai e microbes ma polotini ona ulu i totonu o meaola.
  5. O le fua o le 200 ml e lafo mai le lapisi na tuʻuina ma tuʻuina atu i le fale suʻesuʻe mo suʻesuʻega.

Afai ua tuʻuina atu ia te oe se faʻamatalaga mo le auiliiliga o le mimii o le taeao, ona faigofie lea o le aoina mai: i le maea ai o le tumama o maʻi, o le taeao o le urine e aoina i totonu o se pusa tioata e mafai ona faʻatau i se fale talavai. E maua i le taeao le manava mo le suka i luga o se manava gaogao i le taeao ina ia le faʻasese ai taunuuga o le suʻesuʻega. Ina ia mafai e fafine maʻitaga ona iloa lelei le maualuga o le suka i totonu o le urine, i le afiafi i le afiafi o le auʻiliʻiliga, e le tatau i tamaʻitaʻi faʻamoemoe ona 'ai meaai lelei.

Le masani o le suka i fafine maʻitaga

E tolu ni filifiliga mo se suʻega o le kulukose o le urine:

  • itiiti ifo i le 1.7 le masani mo se tagata soifua maloloina,
  • 1.7 - 2.7 - faailogaina o le "auala", faʻatagaina le faʻamaonia,
  • sili atu nai lo le 2.8 - faʻateleina pe faitioina.

O le masani o le suka i le taimi o le maitaga i le urini e le maualuga atu nai lo le 2.7 mmol / l, ma afai e sili atu le maualuga o lenei faailoga, e faatonuina e le fomaʻi nisi suʻega: fuafua le maualuga o le kulukose i le toto ma toe suʻesuʻe le fua o le urine. O le suāsusu i le faanatinati o fafine maʻitaga e ono faʻaititia, ae e le o taimi uma e faʻaalia ai le i ai o se faʻamaʻi, o le mea lea e sili ai le le fefe, ae ia faʻalagolago i se fomaʻi.

Mafuaaga ma taunuuga o mea sese mai masani

O le maʻisuka masani e masani lava o se mea le tumau, pe afai o se fafine i le taimi o le maitaga e faʻaititia le aofaʻi o le kulukose i le toto e maua ai le malosi i meaola e lua. Ona o le faateleina o le maualuga o lenei gaʻo, o fatugaʻo e le o taimi uma e feagai ai ma le mamafa o le avega, ma atonu e le lava le insulin mo le tino o le metabolism, o le mea lea e ono aliali mai ai le glucosuria. O le mafuaaga o lenei faailoga e ono avea ma faafitauli tau fatugao.

Toa maualuga i le maitaga

O tamaitai i le tolu tolu masina o le maitaga e masani ona maua ai le glucosuria le tumau (faateleina le suka i tina maitaga). O le tele lava o lenei faafitauli o loʻo feagai ma fafine e sili atu i le 90 kilokalama pe faʻatasi foi ma se gasegase i le maʻisuka. O le suʻeina o le toto ua sili atu ona malamalama. O le masani o le suka mo fafine maʻitaga e le sili atu ma le 7 mmol / l. Manatuga mai le 5 i le 7 - maʻisuka faʻamama, sili atu i le fitu - faʻaalia. O ia faailoilo e mafai ona avea ma taunuuga matautia:

  • tuai faʻamaʻi
  • polyhydramnios
  • taufaamataʻu taufaamatau
  • faʻateleina le lapopoʻa, ma o se taunuuga - tiga o le fanau,
  • maualalo o le placenta ma le faʻalavelave tupuga o le tamaititi.

O le maʻisuka ituaiga e mafua ai le maliu o le pepe i vaiaso muamua o le ola ona o le le lava o le atinaʻe o mama, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. O le lamatiaga o le maua o se pepe ei ai se faaletonu o le tino po o le faʻaleagaina i le skeleton, faiʻai, ma le faʻaaogaina o meaʻai, o le mea lea e taua tele le vaʻaia o se fomaʻi i le taimi atoa o le fanauina o se tamaititi ina ia le afaina ai o ia ma le tamaititi e leʻi fanau mai.

Tuua Lau Faamatalaga