Mafuaʻaga o le kuluma i le tua o pancreatitis ma auala saogalemu o togafitiga

O le sunburn e masani lava ona tupu i tagata gasegase o le pancreatitis ma e mafua mai i lenei faʻamaʻi, ae mafua ai foʻi i maʻi faʻamaʻi o le tino o meaʻai, lea e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le pancreatic. O le faʻaaliga autu o lenei mea le lelei o le foliga mai o se lagona mu i tua o le sternum. O se mea e le masani ai, ma e mafua mai i faʻalavelave o faʻamaʻi e tulaʻi mai ona o le solia o le taumafataga, tulaga faʻalavelave, poʻo le faʻaaogaina o le ava ma le ulaula tapaa.

Aiseā e aliali mai ai le manava ma le mumu o le pancreas?

Heartburn e mafai ona afaina i soo se aafiaga faʻaleagaina i luga o puipui o le manava ma faʻalaʻau faʻasaina na fausia i le taimi e le lelei ai le faʻalaumalie. O le pancreas lea o loʻo faʻapipiʻiina ai le tele o fua o meaʻai e mafai ona faʻamautinoa le faʻapalaina lelei o meaʻai - proteins, carbohydrates ma gaʻo.

Faatasi ai ma le alualu i luma masani o le meaʻai i luga o le vaega o meaʻai, o meaola eletise e ulufale atu i le duodenum ma mautinoa ai le lava o le galala. O lenei gaioiga o totoga o le gastrointestinal tract e le mafai ona tupu i tulaga e faʻamalo ai e le pancreas le le lava o le vai pancreatic (mo se faʻataʻitaʻiga, i le pancreatic necrosis). O lenei tulaga e mafai ona mataʻituina i le pancreatitis masani, ma o lona mamafa e faʻalagolago i le maualuga o enzymes e maua mai i le gland ma le tuufaatasiga o meaai.

I le le lava o le fausiaina, o le masini e le saunia mo le ulu atu i vaega pito i lalo o le tootoo laiti e amata ona pala, oona, ma faʻavaivai i le faiga o le pala. I le tali atu i nei gaioiga, o le maʻi e atiina ae le gasea, vomiting, ma le manava. O le faaleagaina o le mea taumafa e mafua ai le tele o gase (flatulence) ma le poloka. I lalo o la latou faatosinaga, o se vaega o meaai e le o atoatoa lelei ma le suamalie, e le tatau ona i ai i totonu o le manava ma le atophagus, e toe foi i le manava ma le esophagus. O sea ituaiga mea taumafa e i ai se aafiaga le fiafia i luga o puipui o nei okeni, e mafua ai lo latou mumu ma se lagona mu.

E tatau ona matauina o le manava ma le pancreatitis e mafai ona mafua mai e le gata i le le lava o le elemene na matauina i le taimi o le vevela o le mumusu o le mumū, ae faapea foi i gasegase ma gastritis, e tulai mai ona o isi mafuaaga. O mafuaʻaga nei e mafua ai nei faʻamaʻi:

  • Faʻamaʻi pipisi
  • Faʻasalalauga o mea mu (meaola, alkalis poʻo iodine),
  • Faʻaavanoaina o mea vevela poʻo meainu,
  • Faʻamaina o vailaau faʻasaina i le pefu,
  • O nisi faamaʻi o le nasopharynx,
  • Stenosis (vavalalata) o le esophagus,
  • Manua tuinanau,
  • Aveese pe faaleagaina le cardia (sphincter i le va o le manava ma le esophagus) i taimi o taotoga,
  • Atrophy o muso lamolemole o le poloka cardia ma le scleroderma,
  • Le atoatoa le cardia i tino o le gastrointestinal tract or pregnancy,
  • Aumai ni vailaau faapitoa.

E faʻapefea ona aveesea le manava i le pancreatiti?

Togafitiga o le susu ma le pancreatitis e tatau ona atoatoa lelei:

  • Ina ia foia le mafuaʻaga poʻo faʻamaʻi na mafua ai se lagona mu i tua o le sternum,
  • Faʻaitiitia faʻamaʻi o faʻamaʻi e mafua ai ona le mautonu,
  • Faʻamatala i le tagata maʻi le mafuaʻaga o le manava ma fua e puipuia ai faʻamaʻi e mafua ai.

O togafitiga e tatau ona faia i le naʻo le maeʻa o se suʻega atoa ma i lalo o le vaavaaiga a se tagata gastroenterologist. Ma o le numera o suʻesuʻega ma togafitiga e fuafuaina faʻapitoa mo tagata taʻitoʻatasi.

I le faaopoopo atu i le togafitia o le faʻamaʻi o loʻo mafua ai se lagona mu i tua o le sternum, o tupe mo le toomaga o faʻaaliga o le manava e tatau ona aofia i totonu o le fualaau fualaau mo togafitiga. O nei mea e aofia ai faʻataʻitaʻiga (antacids):

O le faʻatonutonuina o le malosi o le suasusu gaosisi e mafai ona faʻaogaina ai se auala:

O vailaʻau nei e mafai ona faʻaaogaina e faʻatonutonuina ai le faʻamalosivale o le vaega o meaʻai:

Fofo faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le manava i le pancreatitis

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaitiitia ai le manava i pancreatitis e tatau lava ona ogatusa ma le fomaʻi, talu ai e le mafai ona faʻaaoga uma faʻataʻitaʻiga faʻagata e taofi ai lenei uiga le lelei i le tulaga o le mumū o le tino o le pancreatic tissues. Mo fualaau oona, e mafai ona faʻataʻitaʻiina tagata gasegase o se auala e taofi ai na o le kuluma, ma o na tupe o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai pancreatitis poʻo faʻamaʻi e mafua ai lenei faailoga.

Faʻaleagaina le paʻu o le paʻu mo le taofi o le susu

Tui aʻa o aʻa o le fusi aʻa i le paʻu o le tino e faʻaaoga ai se paluga, eletise eletise poʻo le suauu. Ave le ¼-1/3 sipuni 3 taimi i le aso, fufulu i lalo i le vai, pe a iai le manava.

Tui aʻa o aʻa o le fusi aʻa i le paʻu o le tino e faʻaaoga ai se paluga, eletise eletise poʻo le suauu. Faʻafefiloi le tasi sipuniti o le paʻu i le 4 teaseti o le gaʻo faʻatoaga. Ave 1 teaspoon o le mea e mafua ai le paʻu 3 taimi i le aso ma le 1/3 ipu vai.

Laʻau fou seleni

O nisi fomaʻi e fautuaina le 'aina 1 sipunamu o seleni selemole 3 taimi i le aso e faʻamalo ai le susu. O lenei togafiti e faʻaumatia ai le manava, e naʻo le tulaga o le faʻamagaloina pea o le pancreatitis, o le leai o ni faʻamaʻi ma e le fautuaina mo tagata mamaʻi i le taimi o le faʻamaʻi o lenei maʻi.

E faʻapefea ona puipuia le fatu fatu i le pancreatitis?

Ina ia taofia le tupu mai o le fatu ma le pancreatitis, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono faigofie:

  1. Fafagaina ile vaega ma e le oona.
  2. Ia mulimulitai i le taumafa na faatonuina e lau fomaʻi.
  3. Faʻaitiitia le faʻaogaina o le gaʻo manu.
  4. Ave uma vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi.
  5. Taumafai e aloese mai tulaga atuatuvale.
  6. Vaʻaia le taimi e suʻesuʻe ai.
  7. Faʻamuta le inu pia ma ulaula.

Aafiaga - 21 tausaga. O loʻo ou tusia tala ina ia mafai e se tagata ona maua faʻamatalaga saʻo e uiga i se faʻalavelave faʻaleagaina i luga o le Initaneti, malamalama i le fatu o le faʻamaʻi ma puipuia ai mea sese i togafitiga.

Vaega o le faʻaaliga o le manava ma le mumu o le pancreas

E i ai le manava i le pancreatitis? O lenei fesili e masani ona fesiligia e fomaʻi ma tagata gasegase i se paʻu paʻu mumū.

E tatau ona maitauina o lenei faʻamaʻi e faʻailoaina i se auala faigata, ma o ona togafitiga e manaʻomia e le gata o se togafitiga faʻapitoa, ae ia faʻaeteete foi ma tausia ma le faʻaeteete togafitiga faafomaʻi uma e le tagata maʻi.

O lenei faigata e faʻamalamalamaina i le matuia tele o le faʻamaʻi, lea e mafai ona faʻafeiloaʻi faifaipea ma faʻavavevave le alualu i luma, e faʻaosofia ai le solia o galuega i le tele o faiga ma gaioiga o le tino, lea e mafua ai le paʻu tele i le le gata o le lelei, ae o le soifua maloloina foi o se tagata maʻi.

Le masini o le muʻu


O lea la, o a mafuaaga e tupu ai le manava i le taimi o le mumu o le pancreas? O se lagona le fiafia, lea e masani ona taʻua o le muʻu, e aliali mai ona o le faʻaleagaina o aʻafiaga o meaola o le esophagus ma se faʻalavelave faʻapalaina o le nutimomoia.

Ole tino vaivai e le mafai ona gaosia atoatoa le enzymes tatau ole tino ole tino ma le tino e manaʻomia atoa. Talu ai ona o lo latou le lelei, o le loliina o meaai e le tupu i le tulaga talafeagai, ma lona vaeluaina i mea taitasi, e aofia ai mea autu, e matua faigata lava.

O se taunuuga o lenei mea, o le le lelei o le gaosia o mea taumafa i le foliga o se ogatotonu e ulu atu i totonu o le vaalele vavalalata ma feoai solo malie ai, mafua ai se isi mea faatupu faalavelave - o le siitia malie o le mamafa o le intoma-abdomina, ma o se taunuuga o le faaitiitia o le faagaoioia o le duodenum 12, ma sosoo ai ma le manava.

I le taimi lava e tasi i lenei falemaʻi, o loʻo i ai se suiga i le galuega a peristalsis, maso gastrointestinal ma sposcanal sphincter ona o le le lava o meaʻai e maua mai e manaʻomia e le tino. O meaai e le mafaitaulia o mea taumafa ua faʻasalaina, oona ma amata ona pala, lea e faʻaalia ai lava ia:

O le tele o mea taumafa mai le 12 duodenum e toe foʻi i le manava, ma e lafoina i totonu o le esophagus, e mafua ai le mumu ma le manava. O siama mucous mataga o le esophagus e le mafai ona tetee atu i le malosi o aʻafiaga o vailaau kemisi o le pancreatic ma le gastric juice, ma o le taunuuga lea na faaleagaina ai lo latou faamaoni. O le tele o taimi o ia vaevaega e le faatagaina ai le musika mucous e toe faʻafoʻisia atoatoa ai le fausaga o manuʻa, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi gasegase ma le pala.

Ae ui i lea, o le susu ma le pancreatitis e mafai ona faʻaalia e le gata i le leai o ni elemene. Ua faamamafa e le au atamamai e mafai ona afaina i le auai o le tagata maʻi, e faaopoopo i le pancreatitis, gastritis poo le esophagitis.

Faailoga o le kuluma


E faʻalogo tagata gastroenterologists, o le fatu ma le tiga i le pancreas ma le pancreatitis o se mea e masani ona taatele ma tumau, e pei o le tiga i le itu tauagavale poʻo le fusi.

O le sunburn i luga o le pito i lalo o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas e faʻaalia i uiga taua. Pe a tupu, e faitio se tagata i le le lelei o le soifua maloloina, ona o le faʻaaliga o:

  • Susunuina pe tingling i le itu tauagavale.
  • Soa malosi.
  • Faʻaleagaina malosi malosi.
  • Paʻu o le tigā i tua o le pusa.

I le taimi lava e tasi, o le vevela o le televave e mafai foi ona tupu i totonu o le vaega pito i luma, ma faasolosolo malie le salalau solo i le pito i luga o le abdomina.

O lea faʻafitauli e masani lava ona faʻaalia e ia lava pe a uma le taumafaina o meaʻai faʻafefete, mea vevela poʻo gaʻo. O se sao le lelei e faia e le ava ma le ulaula. I nisi o vaega, o nisi vailaʻau e mafai ona fesoasoani i le le lelei o le soifua maloloina.

O le a le lamatiaga o le manava i tua o pancreatitis?

Mo tagata latou te le iloa po o le a le pancreatitis, o le foliga mai o le paʻu e foliga mai o se mea e le afaina, e vave lava ona pasi. Ae ui i lea, o se faʻaleagaga faʻapitoa e pei o le manava ma le gasegase i le mumusu o le mumū o se tulaga sili ona ogaoga e manaomia ai vave togafitiga faafomaʻi.

I le tulaga o faiga le talafeagai e aveese ai le manava, aemaise lava pe a faʻaalia e ia lava i taimi masani, vave pe mulimuli ane o le a taʻitaʻia ai le atinaʻe:

  1. Barrett syndrome.
  2. Faʻasolosolo vavao.
  3. Papatitis maʻi.
  4. Toto totoga.
  5. Adenocarcinomas (maʻi leaga).
  6. O le faʻamaʻi o le Gastroesophageal.

Faʻasaga i tua o pancreatitis o loʻo i ai nei, o faʻafitauli faapena o le a atili faʻaleagaina ai le tulaga o le tino vaivai.

Vaega o togafiti togafitiga mo le heartburn i mea faʻapitoa o le pancreatic pathology


Togafitiga o le susu ma le pancreatitis e aʻafia ai le faʻafelagolagomaʻi:

  • Faʻaitiitia o le mafuaʻaga poʻo faʻamaʻi, lea na mafua ai ona aliali mai.
  • Le faʻamamaina o faʻamaoniga o maʻi e fesoasoani i le le lelei o le faʻaogaina o meaʻai.
  • Fefaʻatalanoa ma le maʻi e uiga i mafuaʻaga o le manava, ma mea puipuia e mafai ona fesoasoani e aloese ai i le lumanaʻi.

I le avea ai o se faʻaopoopoga, ua fautuaina e le au atamamai sooga elekene e faʻaleleia le'onalaina, lea ei ai le aoga aoga i luga o le peristalsis ma le aveeseina o le malosi o le tino. O se taunuuga o lenei mea, o le faaitiitia o le pagatia i totonu o le eleele ua ausia. I se tulaga ogaoga o le maʻi, o le togafitiga e faʻaaogaina e faʻamautu ai lona soifua manuia.

I nisi o vaega, e mafai ona manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa, aemaise lava i le i ai o maʻi mama poʻo le necrosis.

Tulafono mo le suia o meaai ma ituaiga olaga


Afai e masani ona tupu mai le kulumu o le fatu ma le pancreatitis, e tatau ona le gata ina toe teuteu lau meaai, ae ia iloa foi le mea tonu e saofaga ai i lona faʻaaliga.

O ia fautuaga o le a fesoasoani e aloese mai lona tupuga:

  1. Aua le faʻatau vine ma fualaau suamalie, o le faʻaogaina o meaai o le a manaʻomia ai faʻaopoopoga taumafaiga a se maʻi maʻi: mango, bananas ma fuamoa. E le gata i lea, aua neʻi 'ai fualaau aina.
  2. Aua le faʻaaogaina oloa e faʻaleleia ai le totoina o meainu: mea inu suamalie (e pei o le pia, kvass, lemonade), kapisi, meaʻai suamalie, ma isi mea faʻaitiitia. Faʻaitiitia le fua o le gaʻo i le meaʻai.
  3. Faʻaliliu le malulu poʻo le vevela meaai.
  4. E masani ona 'ai ma faʻasalaga, lea e faʻaleleia le lelei o le gland.
  5. Aveese atoa mai le lisi poʻo le faʻaitiitia o meaola manu: aano o manu, suauu, fuluʻi, fuamoa, meaʻai susu, ma isi.
  6. O meaai paleni paleni e mafai ona puipuia ai le tiga tele o pancreatitis ma faaitiitia ai le afaina o se faailoga tiga.
  7. Ia mataʻituina togafitiga uma ua faatonuina e se fomaʻi.
  8. Taumafai e aloese mai tulaga atuatuvale.
  9. Aua e te faʻalagolago i luga o se olaga ola mama, o le sili atu ona malosi, o le tele foi lea o manuia o le tino.
  10. Vaevae le tele o meainu malosi, kofe ma ulaula.

Faʻatau togafitiga


Talu ai o le manava o le fatu ma le pancreas mumū e le o le faailoga autu lea o le pancreatitis, o le togafitiga autu o le faʻamoemoe e taofi lona autu autu, o lona uiga, o le maʻi lava ia. Mo lenei mea, o vailaʻau ua faatonuina e mafai ona faʻaitiitia ai le matuia o le faʻaalia o le mumū.

I le fesoʻotaʻi atu i le manava, o loʻo faʻaaogaina le vailaʻau o togafitiga nei e taofia ai:

Faamoemoega faafomaʻi

Fomaʻi

Gaoioiga o fualaau faasaina

Faʻasaʻoina o Faailoga o le HeartburnRennie
Alemagel
MaaloxFaʻaitiitia faʻamaoniga o osofaʻiga mataʻutia, faʻavavevave le faʻamaʻotiina o meaola Heartburn TreatmentNitidine
Famotidine
Omeprazole
RanitidineFaʻateleina le leo ma faʻaleleia le afi ma faʻamalosia le gaioiga o le manava, faʻaalia le aʻafiaga o aʻafiaga Le faʻamalosia o le motilemalieMotugamu
Fiafia
GanatonFaaleleia le motusia o le gastrointestinal

O le polokalame ma uiga o le fualaau o fualaau faasaina ua fuafuaina e se fomai i le maea ai o se suesuega auiliili o le tagata maʻi.

Faʻavae o le faʻaogaina o fualaau faʻasoifua maloloina


Aʻo leʻi sailia se fesoasoani mai togafitiga faʻavae mo le togafitia o le paʻu o le kuluma i le le atoatoa o le pancreatic, e tatau ona faʻamaopoopo lenei laasaga ma lau fomaʻi. O le mea moni, e le o togafitiga uma e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis.

O le a le mea e fai pe a fai o le manava i le pancreatitis, pe a oʻo i le taimi sili ona le talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le leva o le po po o lena taimi pe a leʻo lata mai vailaʻau tatau ma ua tapunia falemaʻi?

Laʻau leaga

I lenei tulaga, o le paʻu mai le calamus aʻa e mafai ona fesoasoani. Fufulu le laau rhizome, matagogo ma olo ma se kofe kofe poʻo se paluga i se paʻu paʻu. I le tulaga o le manava, ave 1/3 pe ¼ tsp. 3 taimi / aso i le vai.

Ae ui i lea, o aʻa o le calamus ua i ai le faʻasaʻoina mo lona faʻaaogaina. Ole fualaau faasaina e le tatau ona ave pe a iai:

  • Toto
  • Vavave.
  • Lelei
  • Faʻafefe.
  • Alu i le malala.

Faamatalaga lautele

O Mezim o se fofo masani e faavae ile pancreatin. O le vailaau e aofia ai mea taua e tolu: amylase, lipase, trypsin. Latou te fesoasoani e saili meaai.

I se tino maloloina lelei, o nei enzymes e maua mai e le pancreas. A maeʻa ona 'ai le meaai i le manava, ona oʻo loa lea i le duodenum, o le gaioiga e tupu i enzymes.

O vailaʻau faʻapitoa e faia i le ituaiga o vevela faʻalelei. E i ai se mea faapitoa faapitoa e naʻo totonu o le manava.

O lenei vailaʻau e mafai ona toe faʻafoʻisia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, e fesoasoani i le faʻavaveina o le gaosiga o le suka, proteins, gaʻo. O se tasi o enzymes e mafai ona faʻafaigofieina le maualuga o le eletise.

O a mea e tutusa ai Feso, Pancreatin, ma Mezim?

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O nei vailaʻau uma nei e tolu e aofia ai enzymes. E tutusa o latou uiga.

  • Faamatala atu i sauniuniga o le enzyme.
  • O mea autu e aoga ai lipase, protease, amylase ma pancreatin. Latou te manaʻomia mo le gaosia o gaʻo, pulu, gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O le a le eseesega i le va o fualaau faasaina? E faʻalagolago lava i le aofaiga o mea faʻaopoopo faaopoopo, faʻapea foʻi ma le aofaiga o mea autu.

I Festal, e faʻaaogaina isi talofa lafumanu, o lea e le mafai ona faʻaaogaina mo le solia o le ate ma le gall vladder.

O fea mataupu ua faatonuina ai Mezim

O lenei vailaʻau e fautuaina mo le faʻaaogaina i le tulaga o faʻafitauli o le gastrointestinal tract.

  1. I le pancreatitis ma isi faʻamaʻi o le pancreasitis.
  2. Maʻi faʻamaʻi, e aofia ai le hepatitis.
  3. I le taimi mulimuli ane ao faagasolo gaoioiga sa faia i luga o totoga o meaʻai.
  4. Faatasi ai ma le taumafa soo.

Ua fautuaina muamua e faafesootai se fomaʻi.

E fesoasoani foʻi Mezim mo le manava, ae naʻo lalo o tulaga nei:

  1. I le tulaga o faaletonu o le gastrointestinal tract with pancreatitis. E mafua lenei mea i le mea moni o faʻalavelave faʻaleagaina e tupu i le pito i luga. E fesoasoani tele Mezim i le faʻafaigofieina o meaʻai.
  2. Faatasi ai ma le faiga o le le fiafia i le mucosa gastric. O le mafuaaga lea o le manava. Ae maise lava pe afai e foliga mai le fatu fatu mai mea manogi, meaai falai ma mea vevela.
  3. Afai e le lava le aofai o enzymes e maua, ona fesoasoani tele lea o Mezim e foia lenei faafitauli.

Aisea e aliali mai ai faailo o le pinburn?

E tele mafuaʻaga e mafua ai ona i ai faʻaaliga o le manava. Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu e mafua mai i le taumafaina, le faʻaaogaina o mea faasaina, e pei o le falai, ulaula pe gaʻo.

O le faʻaaogaina o le carbonated poʻo le ava malosi e afaina ai le soifua maloloina.

E mafai ona e faʻaumatia se osofaʻiga o le kuluma i le fesoasoani a nei vailaʻau e pei o Mezim, Pancreatin, Festal. E mafai ona e faʻaaogaina aʻo leʻi 'aiina meaʻai poʻo vave loa. E tatau ona lofia otaota i se ipu malamalama vai.

Ave Mezim, Feso ma Pancreatin vave e le fautuaina. I le va o le tagofiaina o vailaʻau e lua e tatau ona le itiiti ifo i le 20 minute.

Faaaoga fualaau faasaina i se tulaga saʻo.

E fautuaina e inu i le vai, i tulaga ogaoga, e mafai ona faia i le susu. E matua faasaina le inu kofe, lauti ma isi meainu.

O le umi o le vasega ua faatonuina e le fomaʻi. E mafai ona mai le vaiaso i le 30 aso.

Le faʻaaogaina o Mezim ma isi vailaau i le taimi o maitaga

I le taimi o le maitaga, e masani lava ona i ai i le fafine le manava. E mafua lenei mea i homoni, o le tele o le fetus, faʻapea foʻi ma se suiga i le tofo. E mafai ona ave Pancreatin, Mezim poʻo Feso i le maʻitaga?

E tusa ai ma faatonuga, e mafai ona e filifili mea e fai i le taimi o le maitaga, o nei vailaʻau e mafai. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea e le ulufale le vailaʻau i le toto.

O fualaau autu o loʻo aʻafia ai e talitutusa lava ma mea o loʻo natia e le pancreas.

Ae ia tautala 100% na o le aoga o lenei vailaʻau e le mafai. E leʻi tele ni suʻesuʻega o aafiaga o Mezim ile soifua maloloina o se fafine maʻitaga.

I lenei tulaga, o nisi fomaʻi e faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma fautuaina le faʻaogaina o na o isi auala.

Faʻamataʻuga itu

O le faʻaaogaina o Mezim e faʻaumatia ai faʻamaʻi o le paʻu o le fatu e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le maʻi. Pancreatin ma Festal e ono mafai foi ona o faatasi ma foliga vaaia o le urticaria i luga o le paʻu. E iai foʻi isi mea.

E maua i le fesoʻotaʻiga ma le maualuga o le fualaau faasaina.

  1. Le faʻaogaina o le mimiti i totonu o le ooto.
  2. Faateleina le maualuga o le uric acid i le tino. E tupu lenei mea i le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E talafeagai pe a uma se togafitiga e faia ai se malologa.
  3. Naua, manava, vomia.
  4. Faʻaleagaina i le va.

Ua taʻua Mezim o se vailaau saogalemu atoatoa i le togafitiga o le popo i tamaiti laiti. E toetoe lava a leai se faʻailoga mo tamaiti.

O nei vailaau e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. Ae fautuaina e te lua feutagai ma lau fomaʻi.

E mafai ona faʻaaoga Mezim ma isi vailaʻau

E mafai ona faia lenei mea, ae o nisi nuances e tatau ona amanaia. Ave Mezim, Festal ma Pancreatin, i le loto o latou taʻitasi o loʻo i ai le mea e tasi.

Latou te faʻaleagaina foi le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo i ai le uʻamea.

Le faʻaaogaina o tafaoga e faʻaitiitia pe a faʻaoga faatasi ma Mezim poʻo Festal.

E faʻatagaina le ave o Mezim i luma o le faʻamalaʻau i tamaiti laiti i lalo ifo o le 3 tausaga le matua, faapea foʻi ma le i ai o se faʻafitauli faʻafefe.

E malosi e le fautuaina e ave i luma o se laasaga o le pancreatitis.

Vitio aoga

O le pancreatitis o se gaioiga e le afaina ai i le pancreas. I se tulaga tutusa, o isi faʻamaʻi e tupu i le faʻaogaina o le tino.

E le gata i lea, o faʻamaʻi e pei o le gallstone poʻo le gastritis e tupu.

Toe maua mai le tino pe afai e togafitia le gastritis ma le pancreatitis i le taimi lava e tasi. O fualaau ma fualaau e fesoasoani e vave faʻafoʻi ai le tino.

O nei faʻamaʻi e masani ona tupu i le tasi tagata i le taimi. I le taimi muamua, na talitonuina e tulaʻi tutusa i latou ona o mafuaaga taatele.

I le gastritis, o faʻamaoniga e pei o le vomiting, o le manava o le manava, o le siusa e masani lava ona aliali mai. E mafai ona latou taʻuina le i ai o se mea e le lelei i totonu o puipui o le manava.

O nisi taimi e tupu ai le faʻamaʻi lava ia, o nisi taimi ona o isi faʻamaʻi.

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le alu ese atu e le o se mea faʻafuaseʻi. Masalo o le i ai o le ogaoga o tiga, faʻapea foʻi ma le faateleina o le vevela i le 37.2 poʻo le 37.5 tikeri.

Afai e le togafitiina i se taimi tatau, ona ono mafai lea ona pasia le faamaʻi i se faiga masani. I se tulaga le tumau, o le vaitaimi o faʻamagaloga e suia i se vaitau o faʻatelega.

Togafitiga e tatau ona faia e tagata gasegase tusa lava pe o le a le tulaga.

Togafitiga o le gastritis ua fuafua e fuafua i le maualuga o le eletise: maualuga pe maualalo.

Pancreatitis

O le faʻaogaina o le tino i le pancreas, lea o loʻo i ai le solia o le gaosiga o enzymes, ua taʻua o le pancreatitis. Enzymes e talafeagai mo le masani ona gaosia o meaai.

O le faʻalauiloaina o le faagasologa e tupu pe afai e le alu ese le enisinia o le enzymes, ae faʻaumatia mai totonu.

Faailoga o gastritis ma pancreatitis

O le auai o pancreatitis ma gastritis o faailoga nei:

  • Televave masani.
  • Le faʻaalia o se tulaga faʻapitoa tumau.
  • Le mautonu le popole.
  • Vomiting, taʻavale pe a uma ona 'ai.
  • Faʻateleina le faʻafeiloaʻiga.
  • Gutu gutu.

Talu ai ona o le pancreas ma le manava o ni mea taua o le gastrointestinal tract, o le faʻalavelaveina oa latou galuega e mafai ona aʻafia ai le ola o le tagata.

E matautia foʻi ona o le maʻi e mafai ona maliu ao lumanaʻi le taimi.

Togafitiga o pancreatitis ma gastritis

E tele tulafono e tatau ona matauina i le tulaga masani o gastritis ma pancreatitis.

Latou te fesoʻotaʻi ma tulafono e tatau i tagata uma ona mulimuli ai.

  1. E tatau i tagata matutua taʻitasi ona inu vai tele i le aso. E tusa ma le 8 ipu vai i le aso. E tatau ona e inuina le vai i le aso atoa i tamai sipuni. Aʻo leʻi faia le taeao, e tatau ona e inu i le lua ipu vai, ao leʻi faia le aoauli - lua, ao leʻi faia le 'aiga o le afiafi ma momoe, e fautuaina e inu se tasi ipu. O le totoe o le tupe e tatau ona onā i le aso. A uma ona 'ai, inu le inu ava.
  2. E tatau ona 'ai i le aso i ni vaega laiti e lima taimi i le aso pe sili atu. O auaunaga taʻitasi e tatau ona laʻititi. O lona uiga, e tatau i se tagata ona avanoa avanoa mo le gaioiga, ae le tatau ona gaogao le manava.
  3. O amioga leaga e tatau ona faʻaumatia atoa.
  4. Fai togafitiga masani.
  5. Faʻaitiitia meaʻai e pei o le gaʻo, falai, ulaula.
  6. Aveese le mamafa o le mamafa.

Po o le a lava le mafuaʻaga o le gastritis ma le pancreatitis, e le gata i le mafaufau i le auala o le pancreas ma le manava, e tatau, e faaopoopo atu i le faʻaaogaina o fualaau oona, e mulimuli i se meaʻai faapitoa mo le pancreatitis ma le manava ita.

Ae e tatau ona e manatua e tatau i le tagata maʻi ona tago i meaʻai o le a aofia ai se tele o vitamini.

Ole fuainumera o oloa taliaina e faalagolago i le tulaga o le faʻaogaina o le faʻaogaina. I le gasologa o le laasaga, e tatau ona ave se vaega itiiti o meaʻai ma faʻamalolo ai totoga o le gastrointestinal tract.

O nei mea e mafai ona avea ma oloa e maualalo le aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, moli malamalama. Ae i le taimi o le faamagaloga, e mafai ona e ave oloa masani.

Ae na o tusa lava pe o le a le tulaga o le faʻamaʻi e le mafai ona 'ai ai meaʻai ulaula, falai pe gaʻo.

E le gata i lea, e le tatau ona faʻagaloina po o fea oloa e tatau ona ave i le maualuga pe maualalo le eletise. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona aofia ai fualaʻau mo le kāpeti papaʻe i fua o fua.

E le mafai ona faʻaumatia e le o se mea saʻo, ae le o se mea e afaina.

Vaʻavavevave taimi

O le taumafataga ma le televave o le pancreatitis ma le gastritis o le teena atoatoa o meaai i aso muamua o le faigata. E na o le tatau lava ona ave le vai inu e aunoa ma le kesi.

Talu ai e faʻasaina le vevela poʻo le malulu, e tatau ona i ai le vai i le vevela o le potu. I le aso lona lua ma le tolu, ua faʻatagaina e ave se teuteu o le rosehip, tiiti e le faʻasalalau, vai mai fualaau aina ma fua.

Ae na o le suamalie e mafai ona ave i le gastritis ma le maualalo o le eletise. I le i ai o le maualuga o le elemene i le vaiaso muamua, e tatau ona vavaeeseina atoa le masima.

O le mea lea, o le gaosiga o le suka gastric ua faʻaitiitia ma ua faʻaitiitia le fula o le pancreas ma le pancreatitis.

I ni nai aso talu ona faʻaumatia le tiga, e tatau ona e faʻapipiʻi soupeti, cereals ma fualaau faisua, nutimomoia ma se paluga, i meaai.

A maeʻa le vaiaso, e tatau ona e ave ni meaʻai mai le falaoa uliuli poʻo le falala falala, iʻa faʻamaʻapeʻapeʻa, sina sisi falaoa, fasi meaʻai.

E mafai ona e kuka kuka, cutlets, salati mai nei mea, ae naʻo luga o le gaosiga o vaʻa. E tatau ona ave le taumafa seia oʻo ina faʻamaʻeseʻese uma ia faailoga o le vevela ma gastritis ma pancreatitis.

Taumafa i le taimi o le faamagaloga

I le iai o faʻamaʻi e tatau ona ave ipu masani. Ae o le lisi o oloa e le manaomia e faʻaaogaina e tatau ona matauina i le soifuaga o se tagata.

E le fautuaina le 'ai o ipu e iai mea vevela, marinades ma le tele o masima. O meaai e tatau ona i ai ile vevela vevela. Meaʻai vevela pe malulu e le tatau ona ave.

E le fetaui foi fualaau aina maualuga. E le mafai ona 'ai faʻatasi pe fai fua foi e le mafai ona aofia ai. E le mafai ona e suʻe sukalati, falaoamata po o asikulimi.

Meaʻai i aso uma

O a meaai e fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai le gaioiga o totoga i totonu?

  1. I le taeao pe a uma ona ala, e fautuaina e kuka le oatmeal ma se tipi o laano manu. Ave le lauti tipolo.
  2. Mo le 'aiga o le aoauli, kuka le kuka araisa. E le gata i lea, e tatau ona e kuka iʻa mo se ulugalii. E mafai ona maua recipes i le Initaneti. Mai le suamalie, e tatau ona e 'ai se apu tipi ma sina kalu falaoʻai i se masini kuka.
  3. O le 'aiga o le afiafi e mafai ona aofia ai le moa moa. E mafai ona e inu lauti pe faʻamalosi.
  4. E tasi le itula ao le i momoe, e tatau ona e ave se ipu tioata, kefir poʻo se apu tuʻu.

Taumafa mo gastritis masani

O se meaʻai mo le gastritis e taua tele, aua e le gata ina fesoasoani e faʻamalolo ai le tino, faʻamalo faʻamaʻi, ae i nisi tulaga e faʻaola ai le ola o le tagata maʻi.

E tatau ona e vavaeese mai lau meaai meaai anapogi ma ia meaʻai foi ma le tele o gaʻo.

E fautuaina e kuka uma mea taumafa, i totonu o le ogaumu, kuka poʻo le kuka. E tatau ona aloese mai le tagofia o le inu, faʻaaoga le inu ava malosi, alu i le moega i le taimi e tasi, aloese mai le atuatuvale.

E le mafai ona e tagofia mea inu gaʻo ile gastritis. O le meaai e tatau ona matauina i le tulaga masani o gastritis mo le masina.

Faʻaitiitia mea e tupu mai i le pancreatitis ma le gastritis e le gata ina fesoasoani i le faʻaaogaina o faʻamaoniga, ae o fualaau faʻapitoa foi e fesoasoani e fuafua ai le mafuaaga o le maʻi.

  • E mafai ona e taofia le taoto ma le vomina i le fesoasoani o vailaau faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma Tserukal ma Motilium.
  • Le amataina o galuega a le tino ma le pancreatitis, o fualaau oona o le a fesoasoani ia Pancreatin, Panzinorm poo Mezim.
  • Ina ia faʻaaogaina le mafuaʻaga e mafua ai le gastritis, e tatau ona e inuina se ala o vailaau faʻamaʻi Pilobact, Klacid, Losek ma Ampicillin.
  • E mafai ona e faʻaitiitia lagona tiga e ala ile inu Papaverine ma No-shpa.

E iai foi fualaau e tatau ona ave ma le maualuga maualuga. E i ai vailaʻau e manaʻomia e puipuia mai le faaleagaina ma aʻafiaga leaga o le vailaʻau o le hydrochloric i puipui o le manava.

O fualaau nei o Ranitidine, Cimetidine. O fualaau e pei o Alemagel ma Omeprazole o le a fesoasoani e taofi le gaosiga o le gaosiga. E tatau ona maualalo le acidity ma le fesoasoani a le fualaau faasaina Nolpazan, Pantoprazole, Rabeprozole.

E fesoasoani i le ave o fualaau e pei o pancreatin mo faafitauli ma le pancreas. Latou te aofia ai se enzyme e fesoasoani e talepe ai meaai.

O le gaioiga o lenei vailaʻau e faʻatatau i le gaosia o le sua. O vaega o loʻo aofia i le pancreatin e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava, pancreas, intestines ma le ate.

O le pancreatin e faʻaaogaina pe a uma taumafa pe a fai o se tele o meaʻai gaʻo na faʻaaogaina i le taimi o taumafataga. E le gata i lea, o le Pancreatin ua faʻamaonia mo se olaga nofofua ma le maʻitaga.

O le Pancreatin e faʻaaogaina e saunia ai totoga o le gastrointestinal tract mo le siama. E faʻapea foi le solia o le gaioiga o le ate, manava, gaʻau ma le gall vess.

I le gastritis, o loʻo solia ai le mucosa gastric. Afai e te ave pancreatin ma lenei faʻamaʻi, e fesoasoani e vave faʻafefea ai le faʻagasologa o le faagasologa.

I se tulaga le tumau, pancreatitis ma gastritis e manaʻomia le toe faʻaleleia faifaipea o enzymes ua misi. E tatau ona e ave le pancreatin e avea o se taimi faapitoa e aveese ai faʻamaoniga, ma ave i ai i taimi uma.

Ina ia mafai ona togafitia le maʻi, e tatau ona e ave pancreatin. E fesoasoani foi le taumafa i le faaleleia o le pancreatitis ma le manava.

O togafitiga e tatau ona faʻalauteleina ina ia iloa ai le mea e manaʻomia.

Le faiga o le fausiaina o togafitiga

Pancreatitis o loʻo faʻaalia i le paʻu i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale o le hypochondrium.

O tiga e masani lava ona tupu pe a uma ona 'ai, e fesootaʻi ma le faʻateleina o le mamafa i le va.

O le tele o le vai inu o meaʻai e gaosia i totonu o le tino, e faʻaleagaina ai nofoaga ma puipui.

I lalo o le faatosinaga o le eleʻele o le hydrochloric, o le tele o pule faasela ua faasaʻolotoina, e tatau ona aveese le osofaiga a le manava.

E lua ala e ausia ai le manaʻoga:

  • Faʻaaoga togafitiga o le Omeprazole vaega.
  • Faaaogaina o fesoasoani.

O nei filifiliga uma e talafeagai ma ei ai galuega puipui o le tino.

O mea faʻamalosi e faʻaaoga i le faʻaitiitia o le faʻamalosi o le gaʻo eleʻele. O le tuufaatasiga o le vailaau oonagello e aofia ai vai o alumini, magnesium. O nei mea e faʻafetaui ma faʻamalosi e gaosia ai masima ma vai.

O le maualuga o le pH i le gastric juice e le tatau ona sili atu i le 3 mo le silia ma le afa aso.

Faatasi ai ma le faateleina o nei faailoilo, o le tele o ions o le hydrogen e mafua ona o le taofiofi, faia o se vaega malosi i le aofia ai o le malosi o le malosi o le eletise.

O nei mea e leai sona aʻafiaga i sulu o le manava, faʻaseseina ai le vai gastric, lea na ulu atu i totonu o le vevela o le intestinal.

O le sauniuniga e aofia ai faʻavae o le alumini ma le magnesium. Alemagel o se tasi o mea e le mafai ona faʻaaogaina.

Mo nei mafuaʻaga, pe a uma ona faʻaaogaina, e leai ni aʻafiaga o isi itu e tolu, talu ai ona o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o mea faʻalavelave e fesootaʻi ma le eleʻele o le chlorhydric, faʻapipiʻi ma le faʻaleagaina o puipui o le manava. O lenei mea e oʻo atu ai i le belching, flatulence, faʻamalolo faʻamalolo.

I le pancreatitis, e tatau ona vave faʻaaogaina vave le faʻaogaina o le mimita e ala i le faʻaitiitia o le osofaʻiga o le vai gastric.

Afai e te ave Alemagel ma pancreatitis, o le a le umi ona oʻo mai. O lenei mea o se vailaʻau sili ona lelei ma vave ona faia, lea e tumau pea lona aoga mo se taimi umi.

Lelei mo le faʻaaogaina o le taofiga ma le gel. O loʻo faʻamau i luga o le mucous membrane i foliga o lapopoa lapopoa, faʻateleina ai le nofoaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faiga o vailaʻau

O se tasi o nei fesoasoani o Alemagel. E puipuia lelei le membrane mucous mataga o le manava ma le paʻu.

O lona gaioiga e faʻamoemoe i le fatuina o se membrane puipuia i luga o le mucous membrane o le pancreas, puipuia mai aafiaga leaga o mea oona ma isi mea leaga.

Apalai o le eleele ma le talo e aofia ai foi i le lisi o mea leaga e faasaga i le mucous membrane, o le mea lea, o galuega puipuia o le fualaau faasaina ua faalautele atu ia i latou.

I le pancreatitis, o le alu ese atu o le keke o loʻo faʻalavelaveina. Faafetai i le fualaau faasaina, o le okeni atoa e teuina. O a isi galuega na faia e Alemagel:

  • E le faʻaleagaina le aafiaga faʻaleagaina o le suka o le hydrochloric.
  • Faaitiitia le tulaga o le galueaina o le enzymes mo le gaogao.
  • O le mamafa o le pepsin ua faaitiitia, lea ei ai lona aafiaga tuusaʻo i le gaʻoina.
  • Faaleaogaina o mea leaga.

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina a Alemagel e le faʻaitiitia ai le manaʻoga e pipii atu i se taumafataga faapitoa o le soifua maloloina.

O lona gaioiga e faʻamoemoe i le puipuia o le tino mai aafiaga leaga ma le malosi o le suka o le hydrochloric, i lalo o tulafono uma ma fautuaga a le fomaʻi.

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e leai se aʻafiaga leaga i luga o le galuega ma totoga o le gastrointestinal tract, talu ai e leʻo gauai le vailaʻau i le manava.

Eseese o fualaau

E maua le meafaigaluega i ituaiga eseese ma o loʻo maua i le tele o ituaiga:

  • Alemagel i totonu o le laumei lanu meamata.
  • Almagel A.
  • Alemagel Neo.
  • Almagel T.

Lafoaia le susulu i le 170 ml ipu. O fualaau taʻitasi ua i ai lona faʻamoemoega faamoemoe.

O le tulaga faapitoa o togafitiga togafitiga e faalagolago i le fualaau faasaina. Ole togafitiga o le tagata maʻi e faalagolago i mea o loʻo gaosia.

  • Alemagel A. Faʻatonu atu i tagata gasegase ma le tiga tele.
  • Alemagel Neo. O se faʻasolosolo malosi lea e mafai ai e oe ona faʻaumatia le malosi o le tiga ma faʻalauteleina le gaosiga o le kesi i le faʻamaʻi.
  • Alemagel T. O le vailaau faʻasaina e tutusa lona aafiaga ma Almagel, o loʻo i ai i ni pepa, e faʻamoemoe mo tagata gasegase e le mafai ona faʻatagaina le faʻamalolo.

Faaaoga fualaau

E tatau lava ona taulai totoa i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi, a maeʻa o le a ia tuʻuina atu ni fautuaga saʻo i le auala e ave ai vailaʻau, fuafua le suʻega ma le togafitiga.

I tulaga taʻitasi, o loʻo i ai ni mea patino ma ni faʻasalaga. Ia mautinoa e te amanaʻia le i ai o mea e afaina ai le tino i le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma uiga o le tino.

Alemagel Application

O le taofiofi mai le pancreatitis e pei o se mea papaʻe suavai. E manaia le manogi o lemon ma le manogi.

E talafeagai mo le faʻalavelave ma le masani ai o le maʻi. O le tuufaatasiga e aofia ai le aluminium hydroxide ma le magnesium. O vaega uma e faʻaumatia le eleʻele o le hydrochloric, puipuia ai le mucous membranes.

O le vailaʻau e iai mea aoga, e mafua ai le ufiufi o le manava i se pa puipui i foliga o se ata tifaga ina ia aloese mai le ita.

E aoga tele mo le susu. O vailaau e faʻaumatia ai aʻafiaga o pancreatitis, ae faʻapea foʻi isi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai.

Lulu malie le fagu ao leʻi faʻaaogaina. Faʻaalu le afa itula ao lei faia se taumafataga e le faatagaina e inu vai.

Aʻo leʻi alu i le moega, ave le afa itula ao lei alu i le moega. O le suʻega ua fuafuaina e le fomaʻi, o loʻo i ai le faʻatulagaga talafeagai:

  • Ave 1-3 tikeri 2-4 taimi i le aso. O le numera o faʻasalaga e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi.
  • A uma ona taofi ni mea le lelei, e faʻaauau le vailaʻau. O le dosiga e 1 le siva faʻa tolu taimi i le aso. I le tutusa, faʻaaoga fualaau faʻasaina ma le maika.
  • Faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le gafa gafatia, o le togafitiga e le silia le 2 vaiaso.
  • A maua se lelei lelei, o le togafitiga e 2-3 masina, ave le 1 sipuni 3-4 taimi i le aso.
  • Mo faamoemoega puipuia, e ave le vailaʻau 1 sipuni ao le i faia taumafa mo le afa itula.
  • I le foliga masani, ave se sipuni faatolu i le aso. O le togafitiga e lua masina.
  • Tamaiti lalo ifo o le 10 tausaga e faatagaina na o le 1/3 o le fua na tuʻuina atu i tagata matutua.
  • Tamaiti 10-15 tausaga le matutua ua faatagaina e ave le 0.5 tui o se tagata matua.

Aua nei sili atu le fua o le 16 fua fua. O le togafitiga i lenei tulaga e le tatau ona sili atu i le 2 vaiaso.

  • Faʻatonuga a le Allergic, faʻaaloalo i vaega o le vailaʻau.
  • Toto fatu.
  • Tamaiti matutua e oo atu i le 1 masina.

I le taimi o le maitaga, ua faatagaina e ave le vailaau mo le silia ma le 3 aso.

Alemagel A

O lenei vailaau faʻasaina o loʻo i ai se faʻalealogia e taʻua o benzocaine. I le faaopoopo atu i aʻafiaga uma o loʻo lisiina, o lenei vailaʻau e faʻamaonia lelei.

Alemagel A ua faatonuina mo maʻi ma pancreatitis ma le tiga tele.

E leai se eseesega o le metotia mai Alemagel, ae o le togafitiga e sili ona puupuu ma e le tatau ona silia le 1 vaiaso. A maeʻa lenei vaitau, e fautuaina e fesuiai ia Alemagel.

O faʻamaoniga o fualaau faasaina e tutusa lelei ma le fua faʻatatau, ae le mafai ona tagofia lenei vailaʻau faʻatasi ma sulfa.

E mafai ona faia i le maitaga, ae o le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 3 aso.

Alemagel Neo

O le vailaau faʻamalositino e aʻafia ai ma le gaioiga o se taofiga faʻasaina ma e faʻamamaina ai le faʻamalosi, faateleina le faʻaleleia o le kesi.

Maua i fagu ma taga. O le faʻaitiitia o le faʻateleina o le gaosia o gaʻo e mafai ai le simethicone. E faʻamavaeina ai le gaosiga o le gas, e puipuia ai le totoina atili.

Faaaoga e pei ona taua i lalo:

  • Tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matutua e faʻatagaina e ave faʻatasi ma le faʻatagaga a se fomaʻi, o le tagata matutua fautuaina ua vaevaeina i le afa.
  • E tatau i tagata matutua ona suʻe le 1 sipuni fa fa i le aso pe a uma taumafa. Aua neʻi inu le faʻamalolo.

Aua nei sili atu i aso taitasi o le 12 fua fua. Faʻaopopo atu ia ave se vailaʻau o loʻo i ai faʻamalama po o le 'ai o mea taumafa e mauoa i lenei elemene.

  • Faʻailoga fatu fatu fatu.
  • Fualaʻau maualalo i le toto.
  • Le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi.
  • Alzheimer's pathology.
  • Tamaiti ei lalo o le 10 tausaga.
  • Glucose masalosalo.
  • Alu
  • I le taimi o le lactation.
  • Inuina o le ava.
  • Laʻau o le epilepsy.
  • Faʻanoanoa ulu.

O Alemagel o se fualaau sili ona aoga ma vave ona fua i le taofi o le le lelei o faailoga ma le puipuia o le tino mucous membranes o totoga.

E mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa feutagaiga ma lau fomaʻi. O le fomaʻi o le a iloa ma faʻamaonia se vailaʻau i le ituaiga e lelei i se tulaga taʻitasi.

E le mafai ona e piki ma inu vailaau e aunoa ma le maliega a le fomaʻi. O le tagofia o le tagata lava ia e tau atu i taunuuga leaga.

Pancreatic disorders

O le pancreas o se vaega taua o le faiga o meaʻai, o se tasi o ona elemene autu. E maua mai ai homone e faʻasaʻo ai le gaʻo gaʻo, ma faʻapipiʻi ai enzymes e aʻafia i le gaʻoina ma le faʻapalaina o meaai.

Pancreatitis o se mumu o lenei okeni. O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e aliali mai i foliga o mea nei: afaina, paʻu, afaina, afaina o le manava, e ufiufi ai tiga i le itu o le itu tauagavale, agai i le vaega o le tauau. O le sunburn, le nausea, ma le vomiting i pancreatitis e taatele.

O a faailoga e faʻaalia ai le i ai o pancreatitis? Faitau e uiga iinei.

O le faagasologa o le mumu e masani ona afaina ai totoga o meaola e lata ane: o le duodenum, ate ma le gall vladder.

Faʻasologa faʻasolosolo ma le palacreatiti. O le eseesega tele i le va oi latou o le fesuiaiga o le faamaʻi: i le tulaga o le pancreatitis, togafitiga, togafitiga o galuega e toe faʻaleleia ma faʻamaonia, ma e le mafai, ma o le a faasolosolo malie le faʻaitiitia.

Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le pancreas, o enzymes e maua mai iina e tatau ona ulufale i le duodenum. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua solia ai lenei faiga: e le o aveina atu enzymes i le nofoaga o le gaogaoina o meaai, ua muta le tafe mai.

O se taunuuga, nai lo meaai, o le enzymes e faʻasaʻo ai o latou aafiaga ile gland lava ia. E amata le faʻaleaʻoina o le tagata lava ia. O le taunuuga o lenei faagasologa e sili atu ona leaga i le faʻalavelave ma le faʻalavelaveina o lona gaioiga: o le afaina o le gland ua mafua ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea, i le itu, e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka. I totonu o le tino, o loʻo i ai se faʻafitauli i le galuega o le digestive atoa, e oʻo atu ai i le belching, le muʻu, ma le gaioiga. Vomiting in acute pancreatitis e mafai foi.

Mafuaʻaga o Faʻafitauli Pancreatic Disorders

O mafuaaga o le pancreatitis e mafai ona avea ma mafuaaga nei:

  • Le faʻaleagaina o meaʻai vevela ma gaʻo, e manaʻomia ai le faʻaleleia o le gaosia o enzymes, ma mafua ai ona faateleina le avega i luga o le paʻu.
  • Faʻasalaga masani o le inupia: faatasi ai ma le malepelepe o le ava malosi, toxini ua faʻamalolo, ua i ai se aʻafiaga o le tino i luga o le tino o le tino, mafua ai ona afaina, e mafua ai le faateleina o le mamafa i le pancreatitis.
  • Le aʻafiaga o fualaau ma vailaʻau.
  • Faʻaleagaina o le ate poʻo le paʻu o le ate: o le ate, o le pancreas ma le gall soda o elemene ia o le mea e tasi. O loʻo latalata i latou ma o loʻo i ai se aafiaga malosi i le tasi ma le isi: o se faʻamaʻi o se tasi okeni e taʻitaʻia ai le faʻalavelave o le isi. Aveesea o le gallbladder e mafai foi ona mafua ai le gaogao o le gland ma lona mumu.
  • Flammation o le duodenum.
  • Le faʻavaeina o maa ma oneone i totonu o le apa o le pancreas.
  • Faʻaleagaina o tausaga o vaʻa o le gland, le faʻavaeina o le atherosclerosis.
  • Manuaga, faʻafitauli o togafiti togafiti.
  • Faʻafitauli o le gasegase o le gasegase o le siama, AIDS, maʻi o le maʻisuka, maitaga, parathyroid maʻi, ituaiga eseese o le teʻi.
  • Faʻafitauli faʻapitoa o le gland.

Pancreatic manava

O le mafutaga o le sunburn e masani lava ona faʻatasi ma le paʻu ma le tiga i totonu o le manava o le manava i le itulagi o le faʻasologa o le xiphoid. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le lafoina lea i totonu o le siama o le vaega oona o mea o loʻo i totonu o le manava.

O le sunburn e mafai ona faʻaosofia ai ni faʻalavelave faʻafefeteina e mafua mai i le le fiafia o puipui o le manava i meaola faʻasaina.

O le mafuaaga o le manava ma le pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le masini e mulimuli ai. O le pancreas e masani ona faʻapipiʻiina mea e aʻafia ai le vavaeina o aʻafia, gaʻo ma gaʻo.

Pe a fafaga meaʻai i le meaʻai, o nei vailaʻau e tui mai le gland i totonu o le meaʻai fualaʻau ma amata ona eli meaai. Afai e le tupu lenei mea, o mea taumafa, e le o sauniuni mo le faʻasasina, faʻaauau pea, faasolosolo malie, pala ma vevela.

E tali atu le tino i lenei mea i le tiga, leisa, vili ma le manava faʻapitoa. I le taimi o le faʻaleagaina ma le pala o meaʻai, ua faʻasaʻoina le kesi, e mafua ai ona fuga ma afaina. Faʻaleagaina ma fesuiaiga e aʻafia ai le gaioiga o le manava ma le soʻo, e mafua ai le mumu ma mafua ai le fatu. Ona o lenei mea, o le manava i le pancreatitis e mafai ona faʻamaonia ai le ogaoga o le tulaga.

O le mafuaʻaga o le manava i pancreatitis o le reflux o le vaega oona o le manava i totonu o le esophagus.

O le pancreas o se okeni sili ona mataalia e tali atu i suiga uma i le taumafa ma le ola o meaola a se tagata. O lona faʻamaʻi e mafai ona mafua mai i se ki i polotini na o ia pe naʻo se fualaau aina ma fualaau faisua. E mafai ona ia tali atu i fualaau 'aina tele, ma o le tele o gaʻo ma porotini e poloka ai lana galuega. I se isi faaupuga, o se meaai le talafeagai ma se olaga le saʻo e mafai ona amataina ai se faʻalavelave e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le tino. I lenei tulaga, o le manava o le muʻu atonu e le sili ona leaga.

Pancreatitis Heartburn Treatment

Togafitiga o le susu i le maʻi o le pancreatic e tatau ona faia i se tulaga lautele.

O vailaau faʻasaina e tatau ona faʻaaoga e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi.

E manaʻomia mo le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o faʻalavelave osofaʻi ma faʻavavevave le faʻamaʻotiina o le suka.

Faʻafomaʻi mo le taofiofi o le suʻi:

Ona o le mea moni o nei vailaʻau e mafai ona gaosia lelei e ala i le mucous membranes, o le atinaʻeina o aʻafiaga e leʻi faamoemoeina e mafai.

Fomaʻi mo le togafitia o le susu:

  • Ranitidine
  • Omeprazole
  • Famotidine.

O le aʻafiaga o fualaau oona e mafua ona o le faateleina o le leo ma le faʻamautuina o le gaioiga a le manava o le manava. Pe a ave i latou, e mafai ona faʻaleleia malosi gafatia. E le gata i lea, o nisi oi latou o loʻo i ai meatotino faʻaleagaina.

Manatu faʻamalositino gasegasegase:

Lapatai o le sunma

O maʻi o loʻo mafatia i le pancreatitis e mautinoa lava latou te faʻatapulaʻaina meaʻai. Soo se ita e mafai ona mafua ai se tali le manaomia o le tino. Heartburn o se tasi lea o faailoga o le le paleni. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le fatuburn o le a avea ma faailoga manino o le manaomia ona sui i se meaai. Muamua lava, o le a tatau ona faʻaitiitia mea e faʻaosoina ai le pancreatitis: mea inu ava, pusi mafiafia meaʻai, mea manogi, vevela ma mea manogi.

Afai o le tagata maʻi i le pancreatitis e maua i le mafanafana ma e tele lava ina tigaina, e taʻu mai ai e tatau ona ia toe iloilo lelei ana meaʻai ma fuafua le mafuaʻaga o taimi e masani ona tupu ai.

O tagata latou te le iloa po o le a le mumū o le pancreas, e le iloa le fatuburn e pei o se faafitauli e le mafai ona foia. O le faʻaumatia o ia o se mataupu o taimi ma tupe. Mo le tagata maʻi - e tutusa lava le manava ma le pancreatitis e mafai ona avea ma faailoga o se soliga matuia, ma o le mea lea e le tatau ona faʻatagaina e feʻaveaʻi.

O maʻi ma pancreatitis e tatau ona mulimuli i nisi tulafono:

  • E te le manaʻomia inu vai inu faʻatau i totonu o le faleoloa ma ai fua e faigata ona eliina: faʻi, fualaau suamalie, mango.
  • Faʻaauau le masani ai ma le faʻasolosolo mea taumafa: faʻaleleia le paʻu.
  • Faʻesea gaʻo manu mai meaʻai uma. Afai e le mafai ona tuulafoaia atoa, e tatau ona le aofia ai mo le vaitaimi o le faʻamalosia o le faʻamaʻi.
  • O se meaai mama o mea ia e te manaʻomia. O le a laveaʻiina mai le pancreatitis, ma faʻaitiitia ai le manava.

Ma o le mea pito sili ona taua, aua nei galo e fefaʻatauaʻi i se fomaʻi. O vailaʻau faʻapitoa e tele auala e faʻaitiitia ai le manava, ae o le mea e sili ona saʻo e le o le mafaufau, ae talanoa i se fomaʻi! O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, ma e le taliaina le faitau tusitusi.

Fresh Celery Rhizome

E faʻamalieina ai se osofaʻiga o le kulumu ma le lago mai seleni. Faʻamataga o le manava, e tatau ona e 'ai 1 tbsp. le aʻa o lenei laau 3 taimi / aso aʻo leʻi 'ai. Peitai, o lenei vailaʻau e mafai ona faia na o le faʻamagaloina pea o pancreatitis ma le leai atoa o soʻo se faʻamaʻi. I le gasegase poʻo le faʻasalaga tumau o le faʻamaʻi, e le mafai ona ave vailaʻau.

Ave le 1 tsp. tao le susu ma faʻalū i le 1/3 ipu vai vevela sua sua. O lenei mea faigaluega ua i ai le faʻasaʻo, o le mea lea, e manaʻomia ai fautuaga faʻapitoa.

Faaiuga

Ina ia aloese mai osofaiga tigā o le kuluma ma le pancreatitis, e tatau ona e tausisia ma le faʻaeteete fautuaga uma faafomaʻi. O se taumafa lelei ma le taimi tatau o vailaau faatonuina e fesoasoani e aloese ai mai mea le lelei ma ona faʻalavelave, o le mea lea e le faʻateleina ai le ala o maʻi pancreatic.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Mafuaaga o le tino pancreatitis ma foliga o lona ala

O le vailaau faafomai e iloa e uiga i le 200 mea e mafai ona faatupuina ai le tiga tele. Faʻasalaga o gasegase i le nofoaga o le faʻaalia o le tiga e fesoasoani e fuafua

O le a le mafuaʻaga o le faʻavavega o le pancreatitis masani? Vaega o togafitiga ma faʻamaoniga o se osofaʻiga

Faatasi ai ma se osofaʻiga faigofie, o togafitiga i le fale e talia, ae afai o le faʻavavega o loʻo i ai se falemaʻi malosi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi

Faailoga ma foliga o le togafitiga o le pancreatite masani

O le mea e leaga ai, o le pancreatitis e masani ai o se faʻamaʻi tuga, lea e faʻaalia i se olaga atoa. I le avea ai o se tulafono, e afaina le afaina ona o se olaga le talafeagai ma le faʻalauiloa

Le natura ma mafuaʻaga o le atinaʻe o le tiga i vaega eseese ole pancreatitis

O le tiga o le tiga i le pancreatitis o se ituaiga o ituaiga uma o lenei maʻi. I lenei tulaga, o le nofoaga o le tiga e faalagolago lea i le vaega o le gland o lenei anomaly e atiina ae

mo le susu, taumafai e inu paluga e tusa ai ma le Neumyvakin - o le mea moni o le kuata o le sipuniti i tioata vai vevela 2-3 taimi i le aso.

Mafuaʻaga o le sunburn

O le foliga mai o le paʻu o le muʻu ma le faʻalavelave o le pancreas e le o le faailoga autu lea o le faʻamaʻi, ae o lona faʻatulagaga e faʻaalia ai le foliga mai o se lagona malosi o le le faʻavauvau, faʻateleina ai le soifua manuia lautele o le maʻi.

O mafuaʻaga mo lona faʻatulagaga o tulaga nei:

  1. O le pancreas e maua mai ai mea e faʻamavaeina ai le porotini, carbohydrate ma mea gaʻo. Pe a pasia meaʻai i vaega uma o le vaega o meaʻai, o le parenchymal gland e faʻaaogaina ai molemoa e tatau ai, ona o le faagasologa o le faʻaogaina o meaʻai e pasia. I le mea e tupu ai se faaletonu i totonu o lenei faiga o meaʻai ma le uʻamea faʻamalosi e maua mai le aofaiga talafeagai o enzymes pancreatic, o meaʻai e leʻo lelei ona afaina, lea e faʻavevela ai le tupu o le tiga i le vailaʻau faʻatele, o se lagona faifaipea o le nausea, o le fausiaina, o le vomit, ma le solia foi o le nofoa . O mea taumafa e faʻaaogaina e amata ona paʻu, afaina ma mafua ai faʻaletonu mulimuli ane i le gaioiga o le manava ma le atophagus. O nei mea uma faʻaleagaina e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le mumū i totonu o le vaega o meaʻai ma le fausiaina o le kuluma.
  2. O le toilalo o le pancreas e mafai ona afaina i le atinaʻeina o se suiga faʻaleagaina i le gaioiga o isi meaola oona, ma o le faʻaogaina o le tino i totonu ia i latou e mafai ona tupu i le taimi lava e tasi i le palanymal gland. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vaitaimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatic pancreatic disease e mafai ona tupu faatasi ai ma le atinaʻeina o le gaioiga mumusu i le mucous membrane o le esophagus, faatasi ai ma le atinaʻe o le mumū i le gallbladder ma le alualu i luma o cholecystitis masani. E le gata i lea, o le atinaʻeina o le manava i le pancreatitis e mafai ona tupu i le tuufaatasiga ma le alualu i luma o se ulutala duodenal poʻo le aafia ai o le manava, faʻapea foi ma le atinaʻeina o se launia i le itu o le tatalaina o le esophagus.
  3. O le tino o lona tino o se totoga sili ona maaleale lea e sili ona tali atu i soʻo se suiga i le taumafataga. Afai e 'ai e se tagata le tele o meaʻai a le palatini, poʻo le tele o fualaau' aina o loʻo i ai i ana meaʻai, ona faʻapitoa ona faʻamautuina lea o le faʻavaeina o se gaioiga mimiti i le mea o le parenchymal gland. E mafua mai i le mea moni o le tele o fualaau 'aina ma meaʻai o le protein e faʻaleagaina ai le gaioiga o lenei tino. E le gata i lea, o le tausia o le ala sese o le olaga e mafua ai le faʻagasoloina o se tulaga le lelei i le gaioiga o le tino atoa o le vaega o meaʻai, lea e maua ai foi le fausiaina o le manava.

Faailoga ma faʻaaliga faʻapitoa

Heartburn e faʻaalia i se lagona mu, faʻapea foʻi ma le tingling ma le faʻavaeina o le agavaivai o se uiga malosi i tua o le pusa, o le faʻamalosia lea e tupu pe'ā uma ona 'ai. O le faʻavavevaveina o le pancreas ma le heartburn e tupu tele ina ua maeʻa:

  • se taumafataga mamafa, po o le taumafa,
  • 'ai meaʻai vevela poʻo gaʻo,
  • 'ai meaai falai, ava malosi,
  • poʻo luga foi o le ulaula tapaa.

I nisi o tulaga, o foliga vaaia o se faailo e pei o le manava e mafai ona tupu aʻo ave vailaʻau.

E faʻapefea ona aveesea le manava?

Togafitiga o le susu ma le atinaʻeina o le pancreatic maʻi e tatau ona aofia ai togafitiga faʻapitoa, e aofia ai taualumaga nei:

  1. Aveesea o le mafuaaga autu lea na mafua ai le fausiaina o se lagona mu i tua o le pusa.
  2. Faʻaitiitia o faʻamaʻi o le faʻamaʻi o loʻo aʻafia ai, lea e mafua ai le soliina o le vaega o meaʻai.
  3. Faufautua i le tagata gasegase i luga o puipuiga e puipuia ai le fausiaina o se lagona o le manava, faapea foi le logoina o mafuaaga uma e mafai ona amataina ai le atinaʻeina o lenei faailoga.

E tatau ona amata muamua se togafitiga atoatoa o togafitiga togafitiga aʻo leʻi faia se suʻesuʻega atoatoa ma feutagaʻi ma se fomaʻi gastroenterological.

O le maualuga ma le umi o togafitiga e fuafuaina i tulaga taitasi e tusa ai ma le tikeri o le alualu i luma o maʻi i tulaga taʻitasi.

Vailaau

I le faʻaopopo i le faʻamavaeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi lea e faʻaosofia ai le fausiaina o se lagona mu i le itu i tua o le pusa, togafitiga togafitiga e tatau ona aofia ai le inuina o vailaʻau, o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻatau e fuafua i le taofi o le faʻaʻaiʻuga o le pupuu. O nei vailaʻau e aofia ai sauniuniga faʻataʻitaʻiga, o lona uiga, o se vailaau anti-acids, e pei o le:

Ina ia mafai ona faatulaga le maualuga o le sua o le sua i le manava o le manava, fualaau faasaina e pei ole:

  • Omez, poo lona tutusa o Omeprazole,
  • ranitidine tablets,
  • fualaau faasaina Famotidine.

Ma ina ia mafai ai ona faatonutonu le motusia o le gastrointestinal tract, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se tasi o fualaau oona nei:

  • Laʻau moli,
  • Sauniga a Ganaton
  • pe o le gasegase.

Vailaau faʻapitoa

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu mo le togafitia o se faʻamaʻi e pei o le manava ma le atinaʻeina o maʻi pancreatic e tatau ona faʻamaonia muamua e le fomaʻi-gastroenterologist.

E taua lenei mea aua, e le o fua taʻitasi taʻutaʻua e mafai ona faʻaaogaina e taofi ai le kulumu i le i ai o le tino o le tino i totonu o le pusa pancreatic.

O se tasi o togafitiga aupito sili ona lelei mo le manava, fautuaina mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi, o aʻa fou seleni. Ina ia faʻafetaui se uiga le lelei ma le le mautonu, e tatau ona e faia se sipuni sipuni o lenei mea taua i le tolu taimi i le aso, ae naʻo le taimi o meaʻai. E mafai ona faʻaaoga le kaleti i le vaitau o le faʻamagaloina pea o faʻamaʻi pipisi. Afai o le tagata maʻi e sili atu lona tigaina o le maʻi maualalo, pe ua maua i se maʻi pipisi, pe o iai foi ni faʻamaʻiloga, ona sili atu lea ona filifilia se isi togafitiga talafeagai mo le puleaina o le suʻisu.

E leai se aoga o aʻa o le fusi, lea e tatau ona paʻu i le paʻu aʻo leʻi faʻaaogaina, e faʻaaoga ai se mea faʻapitoa poʻo se vailaʻau. Lena le paʻu e tatau ona faia e ala i le sipuni faʻaselau i le aso, inu tele vai.

E taua le manatuaina o aʻa o le fusi ua i ai le lisi lenei o faʻasalaga:

  • o le atinaʻeina o epilepsy,
  • maʻitaga o maitaga
  • afaina o le tino i lana pulega faasaga i le talaaga o le le faapalepale,
  • o le i ai o le tuuaiga,
  • faʻapea foʻi ma le faʻavasegaina o faʻasologa eseese.

Meaai taumafa

O le faʻamamaina o soʻo se faaletonu o le tino i totonu o le fanua o le digestive tract, aemaise lava i le alualu i luma o pancreatitis, o le mulimuli lea i se meaai lelei. I le tele o tulaga, ua faatonuina mai i tagata gaosi se taumafa i le laulau Numera 5, lea e matua faʻaaogaina ai le faaaogaina o mea e pei o:

  • ipu e maualuga le pasene o gaʻo, aemaise lava saunia e ala i le velaina,
  • ituaiga uma o ulaula ulaula, meaʻai ma meaʻai,
  • mea uma e gaosi ai falaoa ma mea e gaosia,
  • e pei foi o leki ma le kāpeti paepae,
  • ava malosi e inu ava malosi ma oloa tapaa.

E fautuaina ina ia faʻamalosia le taumafataga faatasi ma cereals, ituaiga o aano o manufasi ma iʻa, mea inu susu ma fualaau suamalie fou.

O meaai e tatau ona vaevaeina, o le mea lea, e tatau ona e 'ai, matauina le tufaina o ipu.

Soʻo se tagata maʻi e iai se faʻafitauli o se mea e le lelei i totonu o le ogatotonu o le parenchymal gland e manaʻomia le tuʻuina atu o latou soifua maloloina i luga atu o mea e faamuamua i le vafealoaloai, o le mea lea, e le o fautuaina e faʻataunuʻuina i aso malolo.

E faʻafefea ona puipuia le faʻaalia o le kuluma i pancreatitis, puipuiga

O togafitiga e puipuia ai le fausiaina o le manava e pei ona taʻua i lalo:

  1. O le le atoatoa o le fiaaai ma le gasegase.
  2. Taofiofia le usitai i meaai faatonuina.
  3. Faʻaaogaina faʻaitiitia o meaola manu.
  4. Tatala le taliaina o vailaʻau faatonuina.
  5. Faʻaitiitia faʻamaʻi faʻamalosi.
  6. Suʻega suʻesuʻe vave.
  7. Tuusaunoaina o le ava malosi ma oloa tapaa.

O le tausisia o tulafono taua e pei ona taua i luga o le a maua ai le tulaga aupito sili ona lelei o le olaga mo tagata mamaʻi o loʻo iai se faʻafitauli faigata.

Laasaga e puipuia mai le heartburn i pancreatitis

Ma o lenei o le mea sili ona taua - pe faʻapefea ona faatea ese le manava i le taimi o le pancreatitis?

  1. Aua neʻi faʻauluina suamalie tuʻufaʻatasiga, fua o fua o fua tetele (faʻi, mango, fuamoa fuamoa).
  2. O le masani ai o mea taumafa paleni o se auala saʻo lea e faʻaleleia atili ai galuega faʻapitoa.
  3. Faʻesea le faʻaaogaina o soʻo se meaola manu, pe a oʻo i le taimi o le faʻamalosia.
  4. O meaai mama o le a faʻaolaina ai oe mai le pancreatitis ma faʻaitiitia ai le manava.

Ma aua neʻi galo e fefesoʻotai se fomaʻi. E le mafai e le tagata lava ia ona faʻataʻitaʻiina le lelei i le taimi nei!

Tuua Lau Faamatalaga