Aotelega o fualaau mo le togafitia o le pancreas i vailaau faʻaonapo nei

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "fualaau mo togafitiga o le pancreas, o se toe iloiloga o fualaau faasaina" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Togafitiga o le pancreas ma fualaau faasaina: o se toe iloiloga o meafaigaluega ma iloiloga

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le pancreas ua avea o se tasi o tino sili ona tele o tagata. O totonu o le enzymes e tatau ai mo le faʻaogaina atoa o otaota, faapea foi ma le inisalini, e gaosia. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faiga faʻaleagaina, e tatau ai ona amata togafitiga o le paluga ma fualaau faasaina. Matou te talanoa e uiga i lenei aso.

Matou te talanoa ma le tagata tomai faapitoa

E pei ona taʻua muamua, o le pancreas e tele sona sao i le atoatoaga o galuega a le tino o le tagata. I le tulaga o le faaletonu o lenei okeni, e mafai e se tagata ona atiae ituaiga maʻi eseese, aemaise lava o le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le pancreas e maua ai le inisalini i le aofaʻi tatau, ma o loʻo maua ai foʻi enzymes ia e talafeagai mo le malepeina o meaai. E pei ona faʻaalia i togafitiga faafomaʻi, o le pancreatitis o loʻo sili ona taatele i le maʻi o le pancreatic pathology. O lenei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le gaioiga o gaioiga faʻaogaina i totonu o le gland.

O le gasegase o le pancreatic e mafai foi ona mafua mai i pathoces o le digestive tract, cholelithiasis, poʻo le dyskinesia. Togafitiga, i le avea ai o se tulafono, ua faatonuina taʻitasi taʻitasi, e fuafua i le mafuaaga o le atinaʻeina o le faamai.

Aua e te taumafai e suʻe lau oloa tau vailaau saʻo. Togafitiga o le pancreas ma fualaau faasaina e faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi faapitoa. E pei ona faʻaalia, o le maʻi pancreatitis e togafitia i totonu o le falemaʻi, ma o le maʻi masani e togafitia i le fale.

O le mea lea, e pei ona uma ona faʻamatalaina, i togafitiga faafomaʻi, o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis e masani ona maua. O ana togafitiga e fesoʻotaʻi vavalalata ma le mafuaʻaga o le atinaʻeina o togafitiga. O vailaau faafomai mo le pancreas i le togafitiga o pancreatitis ua mamanuina e faatino ai galuega nei:

faʻaitiitia le faʻaalia o le tiga o le tiga,

faʻamaonia le faʻatinoina o le vaega o meaʻai,

ia faatumuina le tuuina atu o enzymes talafeagai mo le gaogao o meaai,

toe faʻaleleia le microflora o le intestinal,

faʻaitiitia le le lava o le endocrin.

I le taimi nei, o le mea e leaga ai, e leai se falemaʻi faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa, o le taliaina o le a mafai ona faʻatino uma galuega o loʻo taua i luga. O le mafuaaga lena e tatau ai ona atoatoa ma paleni le auala togafitiga.

Tetee togafitiga: suʻesuʻe le faʻasologa o le fomaʻi

O vailaʻau faʻasaina ua faʻamatalaina mo togafitiga o le pancreas e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

sauniuniga mo le toomaga o le tiga o le tino o le vasega o analgesics ma antispasmodics,

o vailaau mo togafitiga faafomai e totogi ai le maualuga o le enzymes,

fualaau oona lea o loʻo faʻatatau i le toe faʻaleleia o le maualuga o le eletise gastric ma faʻamaonia ai le faʻaogaina o meaʻai,

Muamua, o tagata togafiti togafitiga latou te faia ni auala e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga. O le filifiliga a le fomaʻi e faalagolago i le tikeri o le atinaʻeina o pancreatitis, faapea foʻi ma le mamafa o le tiga. O fualaau sili ona masani ona faatonuina o:

I le tulaga o le tiga e le mafai ona faʻafitia, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le tagata maʻi i le tagofia o nakoti, mo se faʻataʻitaʻiga, Tramal poʻo Promedol.

I le taimi o le atinaʻeina o faiga le lelei i totonu o le pancreas, o lona faʻaleagaina o loʻo faʻaalia lelei, e fesoʻotaʻi ma le mea e tatau ai ona faʻaaogaina vailaau faʻasaina e faʻafaigofieina le maualuga o le enzymes. O le togafitiga o tagata tomai faapitoa e mafai ona faatonuina ai fualaau faasaina:

O nei vailaʻau e fesoasoani e le gata ina toe faʻafoʻisia le atoatoaga o le gaioiga ma le gaogao o mea uma, ae puipuia ai foi le atinaʻe atili o togafitiga, e aofia ai lona toe faʻafoʻi. E tusa ai ma o latou aʻafiaga ma vaega, o vailaau mo lenei vaega e vaevaeina i ni ituaiga, aemaise lava:

vailaau e aofia ai le talo, mo se faʻataʻitaʻiga, "Enzyme", "Ferestal",

oloa tau vailaau mo togafitiga e aofia ai na o enzymes, mo se faataitaiga, Pancreatin, Mezim, ma isi.

O vailaʻau tuʻufaʻatasiga e fai se galuega sili ona lelei i le faʻamaʻi, ae e le tatau ona ave mo se taimi umi. Taliaina o nei vailaʻau e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi poto faapitoa, a le o lea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le pancreas ma le atiina ae o aʻafiaga faigata.

E pei ona faaalia e le fomaʻi, e masani lava o le pancreatitis i le gasegase po o le taimi masani e mafai ona faaosofia ai le foliga mai o mea taua e lua. O tagata gasegase ua solia le faʻaogaina o le kulimi i totonu o le manava, dysbiosis, faʻaleagaina le motumotu o le tui, ma isi.

O le tagata tomai faapitoa e auai e tatau ona aiaia ma faʻamaonia vailaau mo togafitiga o le vaega o le taʻalo. O sauniuniga mo togafitiga nei e mafai ona mafua i lenei vasega:

Duspatalin, etc.

Tatou te filifilia se vailaʻau e faʻamalo ai faʻamaʻi faʻamaʻi

E pei ona uma ona taʻua, o le faʻaogaina o mea e tutupu i le pancreas e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻaalia o ia mea le lelei e pei o le vomiting ma le solia o le manava, aemaise lava, manava. I nei tulaga, o fomai faapitoa e filifilia se vailaau e togafitia ai le ate ma le paʻu. O le gaioiga o le vailaau faasaina o le pharmacological e tatau ona taulai i le faʻamautuina o le pulelasi o le talo ma le toe faʻaleleia o sela ate.

I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le tino pancreatitis pe a uma le vomiting, e le lagona e se tagata le toomaga, ma o le tausua e faʻatasi ma ia i taimi uma. E mafua lenei ona o le le lelei o le 'ainaina o mea taumafa. I le aluga o taimi, e mafai ona faʻasalalauina le talo ma le vomit. I lenei tulaga, ua faatonuina se tagata fualaau e faʻavaveina ai le vevela o le talo ma muffle le manaʻoga e vili. E aofia ai "Metucal", "Cerucal", "Metoclopramide hydrochloride".

E masani lava o le atinaʻeina o le mumū i totonu o le pancreas e tuʻuina mai ma vaʻa vavalalata. O lenei tulaga e le mafai ona le amanaiaina, talu ai o le soliina o le faʻaaogaina o le faʻaleagaina o le natura e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalaina poʻo le soona inu. I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi faʻamaonia ona fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻamautu ai le nofoa, aemaise lava, Polysorb, Regidron, ma isi.

Matou te faʻalogologo i le manatu o tagata gasegase "poto"

O le tagata i ona po nei i le tele o auala na amata ona faalagolago i le faʻamatalaga na ia tusia i le lalolagi. O le mea moni, e mafai ona e faamasani oe lava i uiga iloga ma vaega autu o le togafitia o le pancreas ma fualaau i nofoaga faapitoa. E mafai foi ona e faitauina iloiloga o tagata gasegase oe na manumalo i le pancreatitis poo isi pathoces. Ae ui i lea, o le faʻamatalaga na maua e le lava e togafitia ai le maʻi.

Manatua o se faaletonu o le pancreas e mafua ona o mafuaaga eseese, ma o le mea lea o le togafitiga e patino.

I totonu o lau fale falemaʻi falemaʻi, e mafai ona e teuina ni vailaʻau faʻamalosi e aofia ai enzymes, faʻapea foʻi ma vailaʻau o loʻo i ai se mea e aʻafia ai. Ae ui i lea, o lo latou le pulea lelei e mafai ona oʻo atu i ni faʻafitauli faigata.

E tusa ai ma le tele o iloiloga, e tele tagata e faʻaaoga Papaverine poʻo Paralgin mo le fesoasoani i le tiga i le taimi o le atinaʻe o pancreatitis. E tusa ai ma vailaʻau e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai galuega, e fai mai tagata o le fualaau sili ona lelei o le Pancretinol. E aofia ai naʻo natura masani o aʻafiaga o laau, o lea e matuai afaina ai le tino o le tagata.

Sei ooteleina le mea o loʻo i luga. O le le lelei o le galue o le pancreas e masani ona o faatasi ma le tiga ma le faaopoopo, ma o nisi taimi o ni mea e lamatia ai le ola. I lenei itu, o togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ia soifua maloloina!

O pancreatic tablets e mafai ona faʻatau i toetoe o soʻo se falemaʻi. Ae faʻafefea ona filifili mea tonu ma fuafua le sao talafeagai oe? O tali i nei ma isi fesili e fesootaʻi ma le togafitiga o le pancreas ma le ate e mafai ona maua i lenei iloiloga.

O le pancreas e tali atu i le atuatuvale, le lelei o meaai paleni, ava malosi (aemaise lava ava malosi), vaivai lautele. O le a oʻo i le mumū, aʻo faʻalauteleina le tele i le telē. I le vavalalata i le tino o le pancreas ma le ate, o le solitulafono e afaina ai le gaioiga o totoga uma e lua. O le faʻasolosolo o gland presses i luga o le ate, faʻalavelaveina ai le metabolic faagasologa, e aofia ai le pulelasi o le talo.

O le telē tele o le uʻamea mumū e faʻaaogaina ai lona mafai gafatia e maua ai le enzymes e tatau ai mo le gaosiga o mea taumafa ma lona faʻaopopo atili i le faʻaogaina o meaʻai.

E faavae i lenei mea, e manino le taua o le pancreas i totonu o le tino o le tagata. O le mea lea, e tatau ona togafitiga e aunoa ma le faatuai, ma le le faʻamoemoe o le a tupu le faʻamaʻi. I se isi itu, o lenei maʻi e mafai ona faia se foliga masani, e mate mo se tagata maʻi.

A o le i taʻuina mai le auala e toe faʻafoʻi ai le pancreas, matou te mafaufau i le faʻaalia o le maʻi. O faʻamaoniga nei o se faailoga lea ua oʻo i le taimi e ave ai fualaau:

  • leai se manaʻo
  • vili
  • manava manava
  • vaivaiga lautele.

O le faailoga autu o le pancreas e manaʻomia ai le fesoasoani i le fomaʻi o le a avea ma osofaʻiga o le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium. E faʻaleleia i latou i le 'ai o meaʻai gaʻo, meaai falai, meaʻai vevela, ma le ava malosi.

O le pancreas e maaleale i le ava malosi

O le tiga e mafai ona taʻavale i le vevesi poʻo le tuʻuina pea lava pea (le tiga e pei o le tiga). E faʻalagolago i meaʻai na 'ai e se tagata, ma le leaga na amata ai ona afaina ona paʻu ona o lenei mea.

Ua matauina e tagata tomai faapitoa e faapea, faatasi ai ma le pancreatitis e masani ai, o le tiga e mafua mai i le mumusu faifai pea o le tino e tumau pea. O le mea na tupu e osofia e toetoe o soʻo se meaʻai, vulu ma le manava e amata i ni nai itula talu ona 'ai.

O maʻi o le gland e tatau ona togafitia i le taimi nei, e puipuia ai le maʻi mai le atinaʻeina ma le pasi i le taimi masani. Ina ia faia lenei mea, aveese le mumū i le ave o fualaau saʻo. O le a tatou mafaufau i lalo o fualaau oona o le a fesoasoani e taulimaina ai le faʻamaʻi.

O a fualaau o loʻo fautuaina mo le togafitia o le pancreas

Faʻatasi ai ma faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau i se tagata ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se fautuaga. Ae ei ai tulaga e le latalata mai le fomaʻi, ma e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau i le vave e mafai ai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi lata ane, i luga o le faʻatau atu e toetoe o fualaau talafeagai uma.

O le fualaau faʻamaina i faʻamaʻi pipisi o le pancreas ma le ate ua vaeluaina i ni vaega se lua:

  • faʻasaʻo ai le tiga faʻavave
  • toe faʻafoʻisia le galuega a le tino.

Afai e iai se tiga tele, e faʻaalia ai le amataga o se osofaiga o le maʻi, e mafai ona e faia se antispasmodic, mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau faasaina. Drotaverin, No-Shpa ma Leai se Shpa Faamalosi. O le a latou malolo maso ma faʻavave le aveesea o le spasm.

E mafai ona tuʻuina atu faʻasologa e pei ona taʻua i lalo:

  • Drotaverin poʻo No-Shpa - 2 papa,
  • Leai-Shpa Forte - 1 le papa.

E le gata i lea, o soʻo se faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoasoani i le togafitiga o se osofaiga mataʻutia o le mumu o le pancreatic inflammation. Paracetamol poʻo Aspirin. O le a faʻaitiitia ai le tiga ma tuʻuina atu ia te oe le avanoa e masani ona e alu ai i le falemaʻi poʻo le mea faʻapitoa.

I lenei tulaga, fualaau e pei o Tylenol ma sulfonamideslea e afaina ai le ate ma toxins. O le mea ua maeʻa nei ua matua afaina tele, o lea e le tatau ai ona e utaina atili.

I le faaopoopo atu i nei vailaʻau, o vailaau faʻasaina ua faʻamatala mai e le fomaʻi e tusa ai ma iuga o le suʻega ma auʻiliʻiliga o suʻega. E filifilia taitoatasi mo tagata taitoatasi, ma mafaufau i le faapalepale o le tagata lava ia ma le i ai o ni mea e afaina ai.

Vailaʻau faʻapitoa pei o Ceftriaxone, e manaʻomia e poloka ai le amataga o le faʻapalapala o le tino ma lona isi suiga i le tulaga o le faʻafanoga. E amata ona o se faʻalavelave faʻaleagaina o enzymes na gaosia e le pancreas. O le isi laasaga atonu o le oti (necrosis) o le tino ma siama o le tino e ala i le faaleagaina o mea (sepsis).

Ae o vailaau faʻamaʻi, pei o isi auala, ua faatonuina e se fomaʻi, e le fautuaina e filifili ma ave na oi latou lava.

E faʻapefea ona fesoasoani i le pancreas? I le aveesea o se osofaiga o le tiga ma le mataituina o meaʻai, o le a amata ona faaaoga e le tagata maʻi fualaau faasaina e fesoasoani i le gaosia o ni enzymes faapitoa. Latou te manaʻomia e faʻafaigofie le faagasologa o le 'ainaina o meaai ma le faʻamalosia o ona vaega e le tino.

E mafai ona amata le toe faaleleia o pancreatic Festala. O nei pusa e toetoe lava o falemaʻi uma. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai vaega ia e faafaigofieina ai le taumafaina o meaai ma faamama le avega mai le gland ma isi totoga o aafia i le faagasologa. O le fua o le fualaau faasaina e masani lava ona taʻu mai i faatonuga o loʻo tuʻuina mai.

O se fualaau e sili atu ona logoina Pancreatin. O lenei vailaʻau o se enzyme, o loʻo i ai vaega e fesoasoani i totoga o le tino e faʻaaogaina ai pulu, gaʻo ma gaʻo na gaosia i le taimi o le faʻapalaina o meaai.

O le numera o laʻau e masani ona faʻaaogaina e faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma le umi o le maʻi. O le auala o le tagofia o fualaau faasaina e faalagolago foi i lenei mea. O pusa e onā mai le 1 vaiaso i le 1 masina. E taua le maitauina o le aveina o Pancreatin e sili ona lelei faʻatasi ma lau fomaʻi.

O fualaau faasaina ei ai lona aafiaga faapena. Mezim ma Creon, lea e fesoasoani foi i le faʻaaogaina o meaai ma faʻasaʻo le atuatuvale mai le pancreas. O a latou metotia e mafai ona maua i faʻamatalaga ua tuʻuina atu.

O fualaau uma o loo lisiina i luga e fesoasoani i le tino e faalilolilo ia lava. Ma pei lava o soʻo se vailaʻau, e mafai ona mafua ai aʻafiaga. O lo latou malosi ma le taimi e faʻalagolago i le faʻapalepale o le tagata lava ia o vaega ia e faia ai fualaau faasaina.

Ua matauina e tagata tomai faapitoa o nei tupe e malosi tele i le tino, o lea e le tatau ai ona e faʻaleagaina. I le togafitiga o le mumu o le pancreatic, o le a le mafai ona faʻaumatia vave le faʻamaʻi ma se fua o meaʻai. E mafai ona afaina ai oe lava ia.

O le mea lea, e matua fautuaina oe e asiasi i se fomaʻi i le uluai faailoga o maʻi ma maua fautuaga mai ia te ia, e aofia ai le tagofia o vailaʻau.

Aʻo talanoa e uiga i le auala e toe faʻafoʻi ai le pancreas ma le fesoasoani o vailaʻau, e tatau ona fai ni nai upu pe faʻafefea ona faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau.

I se osofaiga mataga, e sili atu le teena o meaai mo se aso

I se osofaiga ogaoga, e sili ona lelei le teenaina o se meaʻai mo le aso ma inu na o vai e leai se vai. E fesoasoani lenei mea e faʻamalolo ai le afaina o le gland. I le isi 3-5 aso, e tatau ona e ave faigofie, faigofie le digestible meaai, mo se faataitaiga, oatmeal. O lona faʻamaʻiina i tua o laupepa ua maeʻa ona pasi faigofie, e aunoa ma ni faafitauli i le enzymes.

I le aveesea o le osofaiga ma filifili i vailaʻau faʻatasi ma le fesoasoani a fomaʻi, e tatau ona e faʻaauau pea le taumafataga. I le taimi lea, o le ava malosi, meaʻai ma meaʻai vevela, meaʻai faʻavela, pasta o le saito, ma falaoa fou e matua faʻasaina. I se tulaga lautele, o oloa uma e manaʻomia ai taumafaiga mai le tino o le tagata maʻi e faʻafefe ma faʻafefe.

O le lisi e tatau ona aofia ai soula o fualaau suamalie, pata, sina meaʻai lanu vela. I nisi tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina le susu susu i se vaega itiiti. E naʻo le 'ananafi e mafai ona' ai ai le falaoa, faʻateʻa ese muffins ma selu.

Faatasi ai ma fualaau fualaau, o fomaʻi e fautuaina le filemu mo maʻi. O le lavelave o nei fua faatatau o le a fesoasoani i le faʻatuina o le gaosiga o enzymes ma faʻamaonia ai le gaioiga o le pancreas. Afai ua amata le maʻi, e tatau ona e alu i le falemaʻi ina ia e faia se faasologa atoatoa o togafitiga ma le toe faaleleia.

E tatau ona e iloa e ui lava ina e ave pepa e le tatau ona e faʻaleleia le fualaau, solia tulafono ole fautuaga. Ma i le avanoa muamua, e tatau i le maʻi ona alu i le falemaʻi e maua mai fautuaga mai se fomaʻi. O le a faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina ma filifili le vailaau aupito sili ona lelei, lea o le a fesoasoani i le vave ona toe faaleleia.

Togafitiga o le pancreas o se gaioiga mamafa ma le uumi lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e faʻamalolo ai le mimiti, faʻamamaʻa ai le tiga ma isi faʻamaoniga o le maʻi. O lenei o le a tatou mafaufau i se lisi o vailaʻau e masani ona faʻaaoga i ia tulaga. Ae peitai, e tatau ona manatua o fualaau uma mo le togafitiga o le pancreas e mafai ona ave na o le faatonuina e le fomaʻi. O le faʻamalositino ia te oe lava e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga le maalofia.

Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, e tatau loa ona e valaʻau i se avetaʻavale! E leai se aoga le faia o taumafaiga tutoatasi e taofi le ita tele, aua o lenei mea o le a le maua ai ni taunuuga lelei ma o le a oʻo atu ai i ni faʻafitauli eseese, e aofia ai steatosis ma le necrosis.

O le mea lea, ina ia puipuia le tupu mai o taunuuga le lelei, i faailoga muamua o se faʻalavelave sili atu o le maʻi, e tatau ona e valaʻau se 'au o fomaʻi. I le taimi nei, e alu atu o ia i le nofoaga, e tatau i le tagata maʻi ona fesoasoani muamua. E aofia ai mea nei:

  • e manaʻomia ona e faia se tui faʻapitoa o le No-shpa (o lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalolo ai spasms i le pancreatic ducts, o le mea lea o le a amata ai ona lagona le sili atu o le maʻi)
  • e taua le tuʻuina o le tagata maʻi, faʻapipiʻi ona vae i lona manava, ma faʻasaga le pito i luma o le tino i sina pito i luma (o nei gaioiga o le a faʻaitiitia ai le tiga o le tiga ma le muffle o nausea),
  • e manaʻomia lou faʻaaogaina o se faʻamaʻi malulu i le itumalo pito i luga mo 10-15 minute (o le a faʻaitiitia ai foʻi le tiga).

I le falemaʻi, o le tagata maʻi o le a tuʻuina atu uma le fesoasoani talafeagai, lea o le a vave ona taofia ai le tiga ma faʻamalolo ai le mumū i le paʻu. Mo lenei mea, o vailaʻau faʻasaina ma fualaau oona e masani ona faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma vailaʻau e faʻaitiitia ai le pulelasi o le enzymes digestive. O nei vailaau e faia i se tulaga e le faʻaogaina pe faʻapipiʻi. I le tutusa ai ma lenei mea, o loʻo matelaina le taumafa.

Manatua o se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis e le mafai ona tupu e aunoa ma se mafuaʻaga ma le faʻaleleia le tumau o le soifua manuia pe a maeʻa se osofaʻiga e le tatau ona avea o se toe foʻi i le masani. Afai e te teena togafitiga faafomaʻi i le vaitau lenei, o le mea lea e mafai ona tupu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e ono le mafai ona faʻaalia mo se taimi umi, o le faasolosolo malie lava e faʻamaeʻa ai le gaogao.

Ae ui i lea, o le togafitiga vave o le faʻavavevaveina, o loʻo i ai foi tulaga lamatia o mea tutupu. O le mea lea, i le i ai o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis, e manaʻomia ona faia e le au gasegase le ultrasound ma le talafaasolopito mai lea taimi i lea taimi. O nei faʻataʻitaʻiga e le gata ina mafai ona iloa ai faʻafitauli o le pancreatitis, ae ia mataituina foi le ala o le maʻi, ina ia mafai ai e le fomaʻi ona fetuunai le togafitiga ile taimi.

Sauniuniga mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi

O le masani o pancreatitis e le itiiti ifo le matautia o le matautia, aua e ono mafua ai ona le manuia. Ma o le mafuaaga lea, o fomaʻi o loʻo fautuaina ai sauniuniga o le enzyme e lagolagoina ai le pancreas. Faatasi ai ma nei vailaau, o le sili ona lauiloa o:

Togafitiga ma fualaau faasaina e tatau ona faia mo se taimi umi (a itiiti ifo i le 6 masina). O loʻo i ai ni enzymes e fesoasoani e faʻaleleia ai galuega faʻafefete. E amata ona latou gaoioi vave pe a uma ona latou ulu i le manava. Ma ina ia aloese mai le sili atu ona tumau i le maʻi, e fautuaina e ave i le taimi pe a uma le taumafataga.

I le avea ai o se togafitiga faaopoopo e toe faʻafoʻi ai mea e tafe ma faʻamaonia le microflora o le intestinal ua faʻamaonia foi:

Faʻavasegaina o fualaau mo le togafitiga o le pancreas

O vailaʻau faʻaonapo nei o loʻo ofoina atu se vateatea lautele o fualaau oona ua fautuaina mo le togafitia o le mumu o le pancreatic. O i latou uma lava ei ai a latou lava meatotino, ma, i le tasi tikeri po o le isi, fesoasoani e toe faʻafoʻi le galuega o le pancreatic function. Ae ui i lea, o le faaiuga mulimuli i le auala e togafitia ai gland, o loʻo tumau pea i le fomaʻi.

O nei vailaʻau e le fesoasoani e toe faʻafoʻi le gland, ae fesoasoani i le faamamaina o le tiga, lea e masani ona tupu i le kanesa o pancreatic ma le pancreatitis. O nei faʻamaʻi e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻafitauli i totonu o le tino, lea e aʻafia ai le faʻalavelaveina o le tino. O se taunuuga o lenei mea, o le tafe mai o le vai oona o le a faʻalavelaveina ma ua faʻaaogaina le faʻaleaina o le tagata lava ia i le parenchyma o le gland, lea e mafua ai le tiga tele. Ma e taofi i latou, e faʻaaoga e fomaʻi fualaau nei:

Afai o nei vailaau e le fesoasoani i le faamamaina o le tiga ma faaleleia le tulaga o le maʻi, o le vailaau sili ona mamana o fualaau e faaaoga - Morphine, lea ei ai lona aafiaga o nakoti.

I le tautala e uiga i fualaau e tatau ona togafitia ai le pancreas, e le mafai ona tatou fai atu e uiga i sauniuniga o le enzyme. Latou te tuʻuina atu e le gata o le aveeseina o faiga le lelei, ae faaitiitia ai foi le avega i luga o le mamanu maʻi, lea e mafai ai ona e vave toe faʻafoʻiina lona gaioiga.

O sauniuniga e aofia ai enzymes digestive e taua tele i le togafitiga o pancreatitis, ao latou tuʻuina atu le faʻamautuina o le faʻalaumalieina ma faʻatulaga le carbohydrate, protein ma le gaʻo gaʻo.

O ia tupe e aofia ai le pancreatin o meaola, lea e mauʻoa i le lipase, amylase ma le protease, o le faʻasologa i totonu o le tino i le taimi o le atinaʻe o pancreatitis ua faʻavaivaia. Ma afai tatou te talanoa pe o le fea o fualaau e faʻaleleia atili ai le fualaau oona e tatau ona faia i lenei tulaga, ona tatau lea ona iloagofie vailaau nei:

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faiga le lelei i le pancreatic parenchyma, e masani lava ona masani ona maua e le tagata maʻi le nausea, lea e masani ona faaosofia ai le tatalaina o le vilia. Ma talu ai e le mafai ona pulea le manava i le taimi o le vevela tele, e fautuaina malosi e fomaʻi ni vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e faʻaumatia le taoto ma le vomia. I lenei tulaga, o vailaʻau nei e masani ona faʻaaogaina:

O nei vailaau e le mafai foi ona mafua i fualaau faasaina e faaleleia atili ai le pancreas. Ae latou te mafai foi ona faʻaaogaina le uiga o le pancreatitis - le manava. Afai e le taofi i se taimi talafeagai, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalolo ma faʻafitauli matuia o le soifua maloloina.

O le mea lea, pe a tupu mai le manava, ua faatonuina e fomaʻi fualaau nei i o latou gasegase:

O le tupuga o se tiga ogaoga i le pito i luga e taʻu mai ai le faateleina o le mamafa o le tino i le gland ma le faateleina o le gaosiga o le sua pancreatic juice. O se taunuuga o lenei mea, o le soliina o le paleni o le acid-base, e amata ona amataina le manava i le manava, lea e na o mea e mafai ona taofia. I le avea ai o se tulafono, e fautuaina e ave na o ni nai aso, seia oʻo mai le maʻi mai se tulaga ogaoga.

Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga, o le mea sili ona taatele o:

E pei ona uma ona faʻamatalaina, faʻatasi ai ma le faʻavavega o pancreatitis, o le pancreatic parenchyma e paʻu, lea e mafua ai le vavalalata o pito o le gland ma le faʻafefe o le sua o le pancreatic juice. Ma ao faʻaauau pea ona faʻaopoopoina e le pancreas ia enzymes digestive, o le a le faʻaleleia le tulaga o le maʻi. O le mea lea, i ia tulaga, e maua e fomaʻi le fesoasoani o sauniuniga o le faʻataunuʻuina e poloka ai le gaosiga o enzymes digestive. Faatasi ai ma i latou, e masani ona faatonuina:

Faʻamatalaga tele o le pancreatitis, e faʻaaoga muamua ai le antispasmodics, talu ai latou te fesoasoani e faʻamalolo le toto i totonu o le gland ma faʻaleleia le faʻasaʻoina o le vai inu. Mo lenei mafuaʻaga, o vailaʻau nei e faʻaaogaina:

O NSAID e iai ni taga i le taimi e tasi - latou te faʻasalalau le vevela, taofi le mumu, ma faʻasaʻo le tiga. E le pei o fualaau o le glucocorticoid faatasi ai ma aʻafiaga e tasi, o fualaau e le o le steroidal e faaitiitia ai le lamatiaga o le inupia i le tele o taimi, o le mafuaaga lea, e tuuina atu ai e fomai la latou filifiliga i nei vailaau. Faatasi ai ma i latou, o le sili ona aoga o:

Hormonal fualaau mo le togafitia o le pancreas e faʻaaogaina pe a fai o le galuega o le endocrine o le gland na faʻaleagaina ona o se mea e tupu mai i le faʻaogaina o le inisalini (o le hormone e nafa ma le malepelepe ma le inu o le kulukose) e matauina. I lenei tulaga, o le tagata gasegase ei ai le maualuga maualuga o le suka i le toto, lea e lamatia foi mo lona soifua maloloina.

I lenei tulaga, o le iniseti faapitoa o inisalini e faʻaaogaina, lea e aofia ai hormones synthetic synthetic. Latou te vave faʻavasegaina le maualuga o le toto suka, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o se faʻafitauli o le hyperglycemic ma se faʻatauga i le soifua o le tagata maʻi. O ia auala e faʻaaogaina e tusa ai ma se polokalama faapitoa, lea e filifilia faʻapitoa.

E tatau ona e malamalama o vailaau le talafeagai e mafai ona mafua ai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. O le mea lea, i le i ai o faʻamaʻi pipisi, o vailaʻau uma e tatau ona faʻaaogaina pe a maeʻa feutagaʻi ma lau fomaʻi.

Togafitiga o le pancreas ma fualaau faasaina: o le sili ona lelei

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi i le lalolagi ua salalau i aso nei. O le tele oi latou e le vaaia e tagata, ma o lea e tumau ai e aunoa ma se togafitiga. E le aoga le le amanaʻiaina o faʻamaʻi pipisi. Ina ia aua le aumaia le tulaga i se tulaga ogaoga, pe afai e tatau ona e valaau i se falemaʻi ma alu i le falemaʻi, e taua le alu i le suʻesuʻeina ile taimi. O le mea moni, o le tele o faʻamaʻi i se amataga vave ua faʻamutaina lelei e fualaau faasaina.

O se tasi o totoga pito sili ona taua o loʻo aofia ai i le faʻaogaina o fualaau oona o le pancreas. E maua mai ai elemene mo mea faʻamalosi faapitoa mo le faʻamaʻiina o gaʻo, gaʻo ma proteins, inisalini, mo le taofiofia o le kulukose, ma e aofia i le lipid ma le protein metabolism. Faailoga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu mai i faʻalapotopotoga eseese o le tino. O le tele lava o lenei tino e mafatia i faiga le lelei ma le faʻaleagaina, e aofia ai:

O kamupani vailaʻau e ofoina atu le tele o fualaau oona lea e faʻaaoga lelei e togafitia ai le pancreas. O vailaau faafomai e mafai ona faatauina mai i ni pepa, capsules, injections, paʻu mo le sauniuniga o vaifofo. O i latou uma e vaevaeina i ni vaega, e faʻatatau i le faiga o le gaioiga:

O le filifiliga o le togafitiga sili ona lelei e tumau pea i le fomaʻi. Na ia faia se faaiuga e faʻavae i luga o le ata atoa o le faʻamaʻi. O togafitiga faafomai o le pancreas e faatoa faia pe a maeʻa suega o suʻega ma faia se faʻamaonia saʻo. I faʻasolosolo pancreatitis, antispasmodics, vailaʻau faʻamalosi, faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia. O faʻamaʻi faʻalavelave e pei o le kanesa, kesi, tino pancreatite e togafitia i totonu o le falemaʻi. O le manuia o togafitiga e tele lava ina faalagolago ile maʻi. E tatau ona ia tausisia fautuaga uma ma fetuunai lona olaga.

O le pule sili atu o le vai gastric e mafai ona faaleagaina ai le mucosa gastric, mafua ai le maʻi pipili, reflux esophagitis, gastritis. O vailaʻau faʻapitoa e faʻalavelaveina ai le gaosiga o le suka o le chlorhydric e ala i sosoʻo pito o le manava. Faʻalagolago i le tuufaatasiga, saoasaoa o le faʻaalia, le numera o aʻafiaga, o vailaʻau o lenei vaega ua vaevaeina i ni augatupulaga:

  • muamua augatupulaga - Losek, Omez, Gastrozole, Cimetidine, Omeprazole,
  • lona lua o augatupulaga - Nizatidine, Ranitidine,
  • le tolu o tupulaga - Famotidine, Esomeprazole, Pantoprazole.

O Esomeprazole ua taʻua o le augatupulaga mulimuli ma e masani ona faʻaaoga i togafitiga o pancreatitis. E pei o isi visecretory drugs, e afaina ai le gaosiga o le elekene hydrochloric. O le togafitiga faʻamalosi e faʻaalia ile itula e tasi pe a uma le faʻafofogaina o le 20-40 mg o le vailaau ma e oʻo atu i le 24 itula. Ole fualaau faasaina e leai ni faʻamaʻi, sei vagana ai tapulaa i le matua e oʻo ile 12 tausaga. A o ave pepa, o aʻafiaga itu e le taua, e seasea ona tupu:

  • manava manava poʻo le faʻamalosi
  • faʻaitiitia i le maualuga o le hemoglobin,
  • tiga o le ulu
  • faateleina le gaosiga o le kesi i totonu o le manava,
  • taʻavale
  • vevela, vevela, urticaria ma isi mea e afaina ai.

Antispasmodics e le fesoasoani i le togafitiga o le maʻi pagatia autu, ae sili atu le faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le tagata maʻi. O vailaʻau faʻamaʻi e faʻamalieina ai le masima o musele malie, o le tusipasi o Oddi ma le talo, aveese le tiga. O faʻamatalaga sili ona lauiloa o No-shpa ma Papaverine. Afai e ogaoga le tiga, faʻaaoga vailaau fefiloi, e pei o:

Togafitiga o le pancreas o se gaioiga mamafa ma le uumi lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e faʻamalolo ai le mimiti, faʻamamaʻa ai le tiga ma isi faʻamaoniga o le maʻi. O lenei o le a tatou mafaufau i se lisi o vailaʻau e masani ona faʻaaoga i ia tulaga. Ae peitai, e tatau ona manatua o fualaau uma mo le togafitiga o le pancreas e mafai ona ave na o le faatonuina e le fomaʻi. O le faʻamalositino ia te oe lava e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga le maalofia.

Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, e tatau loa ona e valaʻau i se avetaʻavale! E leai se aoga le faia o taumafaiga tutoatasi e taofi le ita tele ona o lenei mea o le a le maua ai ni taunuuga lelei ma o le a oʻo atu ai i ni faʻafitauli eseese, e aofia ai steatosis ma le necrosis.

O le mea lea, ina ia puipuia le tupu mai o taunuuga le lelei, i faailoga muamua o se faʻalavelave sili atu o le maʻi, e tatau ona e valaʻau se 'au o fomaʻi. I le taimi nei, e alu atu o ia i le nofoaga, e tatau i le tagata maʻi ona fesoasoani muamua. E aofia ai mea nei:

  • e manaʻomia ona e faia se tui faʻapitoa o le No-shpa (o lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalolo ai spasms i le pancreatic ducts, o le mea lea o le a amata ai ona lagona le sili atu o le maʻi)
  • e taua le tuʻuina o le tagata maʻi, faʻapipiʻi ona vae i lona manava, ma faʻasaga le pito i luma o le tino i sina pito i luma (o nei gaioiga o le a faʻaitiitia ai le tiga o le tiga ma le muffle o nausea),
  • e manaʻomia lou faʻaaogaina o se faʻamaʻi malulu i le itumalo pito i luga mo 10-15 minute (o le a faʻaitiitia ai foʻi le tiga).

I le falemaʻi, o le tagata maʻi o le a tuʻuina atu uma le fesoasoani talafeagai, lea o le a vave ona taofia ai le tiga ma faʻamalolo ai le mumū i le paʻu. Mo lenei mea, o vailaʻau faʻasaina ma fualaau oona e masani ona faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma vailaʻau e faʻaitiitia ai le pulelasi o le enzymes digestive. O nei vailaau e faia i se tulaga e le faʻaogaina pe faʻapipiʻi. I le tutusa ai ma lenei mea, o loʻo matelaina le taumafa.

Manatua o se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis e le mafai ona tupu e aunoa ma se mafuaʻaga ma le faʻaleleia le tumau o le soifua manuia pe a maeʻa se osofaʻiga e le tatau ona avea o se toe foʻi i le masani. Afai e te teena togafitiga faafomaʻi i le vaitau lenei, o le mea lea e mafai ona tupu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e ono le mafai ona faʻaalia mo se taimi umi, o le faasolosolo malie lava e faʻamaeʻa ai le gaogao.

Ae ui i lea, o le togafitiga vave o le faʻavavevaveina, o loʻo i ai foi tulaga lamatia o mea tutupu. O le mea lea, i le i ai o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis, e manaʻomia ona faia e le au gasegase le ultrasound ma le talafaasolopito mai lea taimi i lea taimi. O nei faʻataʻitaʻiga e le gata ina mafai ona iloa ai faʻafitauli o le pancreatitis, ae ia mataituina foi le ala o le maʻi, ina ia mafai ai e le fomaʻi ona fetuunai le togafitiga ile taimi.

O le a le pancreatitis?

O le pancreatitis o se gasegase ogaoga poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaleagaina i totonu o le tino pancreatic, o loʻo faʻaalia e le manaia o le autolysis (faʻaogaina o le tagata lava ia) ma le atinaʻeina o faiga faʻataʻoto.

O le pancreatitis e tatau ona vaevaeina i se gaioiga gasegase (lea na tupu mo le taimi muamua, i le leai o se talaʻaga o le mea na tutupu i le taimi muamua) ma le tumau (o loʻo iai nei mo se taimi umi i le olaga atoa). O le gasegase o le pancreatitis e taua foi le iloagofie mai le vevela o taimi masani, talu ai o auala e togafitia ai i lenei tulaga e le tutusa. I lenei tulaga, o laasaga o le faamai ua iloga: o le televave, faamagaloga ma toe foʻi mai o le vevela, poʻo le faʻamagaloina le faʻamagaloina.

E le gata i lea, e faalagolago i mafuaaga, o ituaiga muamua (masani o le ava malosi) ma le lua (faigata i le faagaioia o le tino o le hepatobiliary) e iloga.

Auala e togafitia ai pancreatitis pancreatitis: o le faʻaaogaina o fualaau o vailaʻau eseese o vailaʻau

O le pancreatitis o se polysymptomatic maʻi, ma o loʻo faʻaalia i le le lelei o le gaioiga o le le gata o le pancreas, ae o isi foi totoga ma mamanu. Aemaise lava, o le pancreatitis, faaletonu o galuega e tupu i le galuega o le ate ma le gall vess, biliary tract, cardiovascular system, o le galuega o le manava ma le gaogao ua faʻalavelaveina, ma o faʻalavelave i faʻalavelave faʻaleleia ma le faʻaaogaina e masani ona tupu. O le mafuaʻaga lea i le taimi nei, ua fautuaina e vaega o taotoga o atunuʻu atiaʻe auala faʻapitoa e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le pancreas. O lona uiga o le tasi poʻo le lua vailaʻau e le mafai ona faʻamatalaina; o le vailaʻau, pathogenetic ma symptomatic therapy e faʻatagaina.

Vaega o vailaau faasaina o fualaau oona lea e togafiti ai le pancreatitis:

  1. Fualaau faasaina.
  2. Analgesics ma nisi o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (naʻo le foliga masani le masani ai pancreatitis.
  3. Myotropic antispasmodics.
  4. Faʻamatalaga o le somatostatin ma le tuusaʻo saʻo.
  5. Enzyme vailaau.
  6. Vaʻaia togafitiga.
  7. Faʻataʻitaʻiga o vailaʻau.
  8. Carminative fualaau faasaina.
  9. Failautusi Fibrinolysis
  10. Cholagogue ma sauniuniga o talo.
  11. Sauniuniga o vitamini A, B, D, E ma le K.

E pei ona mafai ona iloa mai mea ua taua muamua, o le fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia o le faʻaaogaina lea o se tasi poʻo le lua fualaau oona mai nisi vaega o vailaʻau mo togafitiga, lea e afaina ai togafitiga o pancreatitis ma fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli.

Faʻafomaʻi mo le pancreatitis: faʻamaʻi faʻamaʻi

Talu ai ona o le pancreatitis o loʻo i ai se soliga o le homeostasis o le tino ma ua faʻaalia ai se maʻi pipisi, ua fautuaina e faʻaaoga le faʻapitoa. Faatasi ai ma i latou, o fualaau faasaina e pei o le Dextran 40 ma le crystalloid fofo e mafai ona matauina. I le avea ai o se tulafono, faʻaaogaina le solution dextran ma colloidal i le taimi lava e tasi, ma le faʻamalologa tioata tioata o loʻo faʻaalia i le tulaga o le faʻamautuina o vai-electrolyte parameter.

  1. Dextran 40 - e faatatau i tapenaga o plasma toto ma faʻaaogaina e avea o se faʻamalolo. O le faʻaaogaina i le glomeruli, e faʻaleleia ai le faʻaagagaina o le diuresis ma faʻateleina le faʻamamaina o oloa gasegase oona mai le tino.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua setiina e le fomaʻi, o le mea lea o le numera talafeagai o infusion infusion ma o latou leo ​​e faalagolago i ia faailoilo e pei o le toto, o le i ai o fiva, tachycardia, faailoga o suesuega lautele ma le toto. I se fuataga masani - e tusa ma le 1000 ml o le dextran mo le 1-1.5 itula.

  1. O vaifofo o Crystalloid o se isi vailaau faʻamalolo mo le tino pancreatitis, faʻapea foʻi ma le faʻasalaga masani. Faatasi ai ma i latou, o le fofo o le isotonic aupito sili ona faʻaaogaina ma le 5% solution faʻapitoa.

O latou laumei ma le numera o infusions e fuafuaina foi e le fomai tipitipi poʻo le toe faʻaleleia. E faʻatautaia ma le le faʻaleagaina poʻo le vaalele.

E le gata i lea, i le va o vailaʻau faʻamaʻi mo pancreatitis, e mafai e se tasi ona iloa le "Hemodez", "Neocompensan", "Polydez", "Reoglyuman". O i latou uma o loʻo i ai meatotino o loʻo fusifusia i toxins, faʻaitiitia ai nei mea oona ma saofagā ai i le faʻavavevaveina o le tino mai le tino. I totonu ia i latou, o Hemodez e faʻaaogaina i se tulaga maualalo ona o le tele o tapulaʻa ma aʻafiaga i itu; Polydez ma le Siamani Neocompensan e masani ona faʻaaogaina.

Auala e togafitia ai pancreatitis - fualaau faʻamalosi: ituaiga ma vailaau o vailaʻau

O suʻesuʻega e faʻamaonia mo le ogaoga o le tiga, lea e le gata ina afaina ai le soifua manuia o le tagata maʻi, ae faʻapea foi i le faateleina o le faʻaleagaina o lagona i totonu o le tino.

O le a le ituaiga vailaʻau e tatau ona ave mo le faʻavavevave ma pancreatic pancreatitis? O le mea sili ona taatele o le: "Paracetamol", "Ketorolac" ma le "Dexalgin".

  1. Paracetamol - e tusa ai ma le WHO, o lona faʻaaogaina e mafua mai i le malosi o analgesic ma anti-inflammatory effects. Peitaʻi, e mafai ona faʻaaogaina naʻo mataupu e leai se gaioiga o le ate, ona ei ai faʻafitauli matuia o le gasegase, e seasea lava i le pancreatitis (90% o suiga inflammatory i le pancreas e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le ava malosi ma lona aafiaga faaopoopo i le ate).

E faia i le tautala e le 1 papa (500 mg) 2 taimi i le aso - o le fuataga masani lea e fetuunai e le fomaʻi.

  1. Ketorolac, o se gasegase o le ethanoic acid (NSAIDs), o se isi vailaau mo pancreatic pancreatitis. O loʻo i ai sona malosi faʻamalosi, faʻafefe o le mumū, febrile syndrome ma faʻasaʻo ai le fula o le gland. E mafai ona faʻaaogaina naʻo le leai o ni faʻamaʻi ogaoga o le hepatic-tino ma faʻasolosolo i le manava ma duodenum. O le vailaʻau e faʻateleina le atinaʻeina o le toto mai le maʻi pipili, o lona faʻaaogaina e faʻagata i le maualuga o faʻafitauli o gastritis ma gastroduodenitis, ae maise lava i se talaaga o talafaasolopito o le ulugalii.

O le Ketorolac e faʻatonuina i le inumaga i le 30 mg i le 7 itula. O lona fua ma le taimi e faʻaaoga ai e mafai ona fetuunai e fuafua i le tulaga o le tagata.

  1. Dexalgin - o se mea e maua mai i le methylacetic acids (NSAIDs), o lona gaioiga o le dexketoprofen - o se vailaau mo le pancreatitis. E aʻafia ai le cyclooxygenase o le ituaiga I ma le II, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le vevela, tiga ma faailoga o le edema. O lona aoga o se gaioiga vave - pe a uma le 20 minute, ma se umi umi - sili atu ma le 5 itula.

O faʻamaoniga e sili atu ona mamafa o maʻi gastric ma le duodenal, o le gasegase o le toto, ma maʻi tuga o le hepatic-renal.

Manatua! O le tutusa o le "Dexalgin" o le "Flamadex" - e tusa ai ma faatonuga o le fualaau faasaina, faaaoga i le taimi o le maitaga ua solia.

O le faʻaleagaina poʻo le intramuscular administration o ia i se fualaau o le 50 mg i le 10-11 itula o se fua masani. Mo le faʻaaogaina o mafuaaga, o le fuaʻau ma le tele o taimi o le pulega e mafai ona fetuutuunai e fomaʻi o le falemaʻi ma le toe faʻaleleia o matagaluega.

Togafitiga o le pancreas ma fualaau mo gasegase ogaoga ma le tumau.

Analgesics i le togafitiga o le maʻi pancreatite ma le gaʻo

E faʻapefea ona e togafitia le tiga i pancreatic pancreatitis? I le faaopoopo atu i fualaau e leai ni nakoti, e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai suʻesuʻega opioid: Tramadol atonu o se faʻataʻitaʻiga.

"Tramadol" e mafai ona faʻatalanoaina i na o le leai o se aoga o NSAID o loʻo tuʻuina atu i luga ma e mo na o sina taimi puupuu e fesootaʻi ma le faʻalagolago i fualaau faasaina. E le gata i lea, afai e le muta le tiga, o malosi malosi o le tino, e pei o le Morphine, e mafai ona faatonuina.

O le filifiliga o le opioid e fuafuaina e le fomaʻi ma e tatau ona ave i lalo o le vaavaaiga a le au fomaʻi.

O le fua masani ma le tele o pulega mo "Tramadol" e 0.05 g 2 taimi i lea aso ma lea gutu, ma solo i lalo i vai inu. E le mafai ona faʻaaogaina mo le inu ava malosi, i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, faʻapea foʻi ma le i ai o le ate ma le fatu fatu.

O vailaʻau e togafiti ai le pancreatitis: myotropic antispasmodics

Myotropic antispasmodics o vailaau sili ona masani ona faatonuina mo vailaʻau pisapisaʻi ma le gaʻo. O sui sili ona lauiloa o lenei vaega e 3 fualaau faasaina: Sparex, Ditsetel ma Drotaverin. O le anispasmodics o fualaau faasaina e le gata mo pancreatitis, ae mo le cholecystitis, faapea foi mo nisi faamai o le tino o le tino.

  1. "Sparex" o se antispasmodic talafeagai lelei lava, o le mea autu o le gaosiga o lea mea o le mebeverin. Faatasi ai ma le pancreatitis, o lenei antispasmodic e galue i luga o le maso musele o le inumaga, ma aveesea ai le spasm ma e leai se aafiaga faʻaleagaina i luga o peristalsis.

E faʻaaoga i totonu, fufulu i se aofaiga masani o le vai, 1 capsule (0.2 g) 2 taimi i le aso. E tatau ona amanaʻia le mea moni e tusa ma le afa itula ao leʻi faia se taumafataga, e masani lava ao leʻi faia le taeao ma le 'aiga o le afiafi.

  1. "Dicetel" - o le mea autu autu o le pinaverium bromide, o loʻo iai foi lona aʻafiaga o le antispasmodic. E faʻamamāina ai spasm o sela maso mumu i totoga uma o le vaega o le manava, ma faʻalavelave ai foi i le gaosiga o le eletise hydrochloric ma faʻamalosia ai le gaogao o le manava.

E faʻaaogaina foi i le tautala, fufulu i le vai i le 50 mg 3 taimi i le aso. E le fautuaina e inu Dietetel ao le i momoe.

  1. Drotaverin, poʻo No-Shpa, o se isi vailaʻau i le tulaga o le faʻavavevave. I le faʻaopopo i le faʻasaʻoina o le masalosalo ma le faʻavavega o maso agavaʻa, e faʻaumatia e le Drotaverin ia toto toto ma faʻaleleia le faʻamalolo faʻamalolo.

E maua i le intramuscularly / intravenously i le 3 ml o se tali o le 2%, pe a tatou talanoa e uiga i le No-shpe, ma totonu foi, 1 le papafa 3 taimi i le aso. E faʻamaonia i le i ai o le toilalo ma le faʻaleagaina o le tino, faʻapea foi tamaiti ei lalo o le 5 tausaga.

O a isi vailaau e tatau ona ave i le pancreatitis?

I le faaopoopo atu i mea o loʻo taʻua i luga, o faʻataʻitaʻiga o le somatostatin o ni vailaʻau fou lava, o lona uiga lua fualaau sili ona aoga mo pancreatitis e tatau ona iloga: "Octreotide" ma le "Lanreotide".

  1. "Octreotide" - e maua i le tele o taimi i togafitiga faʻapitoa ma ei ai lona uiga e pei o le somatostatin, ae e tele taimi e fai ai. O le vailaau faʻamaʻi e faʻamavaeina uma le pulefaʻatonu o inisalini, glucagon ma gastrin, lea e mafai ai e le pancreas ona galue faʻatasi ma puipuia ai gaioiga autolysis. E le gata i lea, O Octreotide o se vailaʻau lelei tele mo le puipuia o faʻalavelave o pancreatitis, aemaise lava i le taimi o le faʻasologa o taimi: e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tupu aʻe o abscesses, pseudocysts ma pancreatic fistulas. Naʻo le toe foʻi mai o le faʻaaogaina lea i tamaiti - e faʻasaina seia oʻo i le 18 tausaga, e ui lava i nisi o falemaʻi e mafai ona faʻaaogaina i le vaʻaia o lona aoga tele.

I le tulaga o le tino pancreatitis, 100 mcg 3 taimi i le aso e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi. O le togafitiga e 4-5 aso. I lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, e mafai ona faateleina le fualaau, ae ui i lea, i lenei tulaga, o le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e aunoa ma se faʻafitauli.

  1. "Lanreotide" o se tutusa foi o le somatostatin, lea e faʻaaogaina o se vailaau faafomai "togafitia" pancreatitis. O lona gaioiga e faʻavae i luga o le masini tutusa e pei o Octreotide, peitaʻi, o le lactation period ma le maitaga ua faʻasaina.

E faʻaaogaina pe faʻapitoa poʻo le faʻasalaga ma faʻamalosi e tusa ai ma faatonuga, e masani lava e ono manaʻomia se fomaʻi agavaa. O le fuataga masani e 15-30 mg, ma le taimi ole pulega e 1 le taimi i le 14 aso.

Lapataiga o le Enzyme - vailaʻau mo togafitiga o cholecystitis ma pancreatitis.

O le lauiloa sili o lenei vaega o Pancreatin. E faʻaaogaina mo le pancreatitis e masani ai, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le pancreas e mafua mai i le faiga o le dystrophic i totonu ma le ala o le pancreatitis.

  1. O le sauniuniga lava ia o se "concentrates" o enzymes pancreatic e pei o lipase, amylase ma proteolytic enzymes.

TAITAI! "Pancreatin" e le mafai ona ave faʻatasi ma le faʻavavevave o le pancreatitis e masani ai ma i le tino o pancreatitis! E mafua lenei mea i le faʻagasologaina o faiga autolytic ma necrobiotic i le taimi o lana pulega.

I le tulaga o se aʻoaʻoga faʻapitoa ma le tumau, e ave Pancreatin i le 'ai (e aunoa ma le mumu), 1 le papa i' aiga taʻitasi. O le fualaau e mafai ona suia e le fomaʻi e fuafua i luga o mea faʻasolosolo.

Antibacterial therapy mo lapisi pancreatiti: o fualaau e inu ai ma a latou tui

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi i le gasegase ma le vevela o le mumū masani e fesoʻotaʻi ma le puipuia o faʻalavelave faʻalavelave, e pei o le sooga o le pancreas, fistulas ma cysts, retroperitoneal cellulitis ma le atinaʻeina o pancreatitis purulenti ma se suiga talafeagai i le system hepatobiliary. Peitai, e tusa ai ma suʻesuʻega i le 2013, na i ai i le vaega muamua o le pancreatitis matautia, o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e le talafeagai i mataupu e leai ni faʻalavelave ogaoga o le ate ma paresis o le gastrointestinal tract. I le vaega o totoe, o vailaau faʻamaʻi o loʻo faʻaalia mo togafitiga faʻasolosolo ma le etiotropic.

O meaola o soʻo se vailaʻau faʻasaʻo ma le tele o taimi ole pulega e mafai ona filifilia naʻo le fomaʻi aoga ma o lona faʻaaoga tutoatasi e faʻasaina.

E faʻafefea ona togafitia le pancreatitis i le tulaga o faʻamaʻi ma mea e maua ai vailaʻau? I le tele o vaega o vailaau faʻamaʻi, i le tulaga o pancreatitis e tatau ona iloa ai vailaʻau e 3 mai vaega eseese: Metronidazole, Ofloxacin ma Azithromycin.

  1. Metronidazole e tele gaioiga faʻasolosolo, o lona autu o le antibacterial and anti-alcohol. E aʻafia i le vaega o le namu. Faʻasalaga tele, e faʻaaogaina le vailaʻau i le lona 2 ma le 3 o le maitaga ona o le ui mai i le pa puipui, i le aso muamua o le matua ua solia atoa. E i ai foi se tapulaʻa ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi.

E faia i le tautala, faʻamamaina i se aofaiga e 1500 mg i le aso. O le umi e mai le 5 i le 10 aso. E mafai ona vaevae ni meaʻai i 3 inumaga o le 500 mg o Metronidazole.

  1. "Ofloxacin" - o se fualaau faasaina mai le vaega o fluoroquinolones, o loʻo i ai le tele o gaoioiga i le microbial flora ma e aofia ai le tele o ituaiga o siama. Faʻailoaina i faʻataʻitaʻiga uma o le maʻitaga ma le taimi o le lactation.

I le pancreatitis malu, o pusa masani e 800 mg i le aso ile 2 vaelua vae. O le umi ole togafitiga e tusa ma le 10 aso.

  1. O le "Azithromycin" o se vailaʻau tele e mafai ona faʻaogaina e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae ma le toe gaosia o meaola ninii (aafiaga o le bacteriostatic), ma i ni gaselase tele e mafai ona i ai sona aʻafiaga.

O le togafitiga e faia mo ituaiga hyperfermentative o le pancreatitis malu e pei ona taua i lalo: i le aso 1, o le maʻi na faatonuina le 500 mg, i le 2nd - 5th - 250 mg.

I le tulaga o le faʻaleagaina o le tulaga, o le fua o le "Azithromycin" e mafai ona oʻo i le 1-2 g / aso.

Faʻaaogaina fualaau faasaina i togafitiga o pancreatiti

O le faʻafelagolagomaʻi foi e aofia ai le tofiaina o vailaʻau faʻasaina. E tolu vaega e sili ona taatele e iloga: faʻatoʻaga pamu poma (Omeprazole), inhibitors o le senate H2-histamine (Famotidine) ma faʻamalosi (Atropine sulfate). O nei fualaau oona o se vaega taua o togafitiga o pancreatitis, ao latou taofiofia le galuega faalilolilo o le manava ma e faʻaaoga faatasi ma le liposstric leo ma le aveeseina o mea o le manava.

O le aano atoa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le mamafa galue o le pancreas, talu mai le gaosia o le suasusu gaosia i le faagasologa o le auala mai le duodenum 12 e oʻo atu ai i le faʻamalosia o galuega o le exocrine pancreatic ma faʻateleina le ala o pancreatitis.

  1. O le Omeprazole e i ai sona aafiaga faʻamalosi i sene o le manava, lea e taʻitaʻia ai i le aofaʻiga atoa o le faʻaogaina o le eleʻele o le hydrochloric. Faʻaaoga ma le faʻaeteete i fafine maʻitaga ma tamaiti.

E faʻaaogaina le 1 taimi i le aso i le 1 capsule i se fua faatatau o le 0.02 g i le taimi o togafitiga o pancreatitis.

  1. "Famotidine" e faʻamavaeina ai foi le elekene o le hydrochloric acid e ala i le taofia o tali o le H2-histamine, galue i totonu o le aso talu ona uma le talosaga.

E faʻaaoga 2 taimi i le aso mo le 0.02 g. O le umi o togafitiga e tutusa ma le umi o togafitiga mo pancreatitis.

  1. "Atropine sulfate" ua faʻaaogaina mo faamoemoega tutusa ma o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa i le 1 ml 2 taimi i le aso.

Faʻailoga o le fibrinolysis - fualaau e togafitia ai le pancreatitis

O lenei vaega o vailaʻau faʻapitoa e iai le tele o sui, o le sili ona aoga o loʻo fautuaina mai e le "Contred". I le faaopoopo atu i le inhibition o le fibrinolysis, o lenei fualaau faasaina ei ai sona aafiaga antiproteolytic, o lona uiga, e poloka ai le tuufaatasiga o proteinasesite i le pancreas. O lenei mea e mafua ai le faʻaaogaina o autolytic processes ma le "self-digestion" o meaola pancreatic ma le toe amataina o faagasologa amata. O le mea lea, o le Feagaiga e taofia le gaioiga o trypsin, chymotrypsin, kallikrein ma plasmin.

  1. "Faʻasagaga" ua faʻasalaina i le vaitaimi o le lactation, faʻapea foʻi ma tina maʻitaga i le uluaʻi masina. E mafai ona faʻaaoga uma i le tiga ma le faʻamalosia o le pancreatitis, ma puipuia ai le atinaʻeina o pancreatitis postoperative i le tulaga o faʻalavelave faʻapipiʻi i luga o le paʻu ma le tino o le tino (cholecystectomy, faʻafefetega, papillosphinctetrotomy).

E faʻaaogaina matua (i luga o le vavalalata) mo le 250,000 iunite antitrypsin, faʻagesegese, ona faaopoopoina lea o le 250,000 inisiua i luga o le 24 itula. Mo le puipuia o le pancreatitis postoperative, o le 200,000 antitrypsin iunite o loʻo faʻagasolo lemu i totonu o le 24 itula.

O a isi vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le faʻateleina o le pancreatitis masani?

I le faaopoopo atu i togafitiga masani o loʻo tuʻuina atu i luga, e tatau i se tagata ona manatua le togafiti faʻamaoniga ma le faʻamaʻalogaina o na faʻaʻailoga e tupu i le taimi o le faʻavavega o pancreatitis poʻo le pancreatitis. E tatau ona aofia ai ni vaega se tolu o fualaau o ausilali:

  1. Cholagogue ma sauniuniga o talo.

  1. Sauniuniga o vitamini A, B, D, E ma le K.

Carminative fualaau faasaina

O fualaau faʻamalosi o fualaau ia o loʻo faʻaaogaina mo le gasegase o le gastrointestinal o loʻo fesootaʻi ma le tele o le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga ma le poloka. O faʻafitauli o le intestinal e masani ona i ai i le pancreatitis ma e fesoasoani i le tupuga o le mamafa o le mamafa i le duodenum 12 ma le faʻaogaina o le gaioiga o le sphincter o Oddi. Faatasi ai ma i latou, o Simethicon ma Espumisan e masani ona faʻaaogaina.

"Dimethicone" e faʻaitiitia ai le gaogao ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le aerophagic. E faʻaaoga 1 le papafa 2 taimi i le aso pe a maeʻa taumafa i luma o le taimi e momoe ai, o le umi o lona faʻaaogaina e fuafuaina e le fomaʻi, ae e le sili atu i le taimi faʻatulagaga mo ni faʻaaliga o le faʻailoga.

Simethicone e faʻaitiitia ai le maualuga o le eletise i le vaeluaga o le va i le va o mea inu vai o le gastrointestinal tract and gas bubbles, o lona uiga, e faʻaumatia ai nei gaʻo gas. O tamaiti ma tagata matutua ua faatonuina 40-125 mg i tua pe a uma le taumafataga ma i le taimi e momoe ai.

Cholagogue ma sauniuniga o talo

Cholagogue ma tapenaga sauniuni - faʻaaogaina e faʻalautele ai le pulelasi o le talo e le hepatocytes. O le sili ona lauiloa o le Allohol ma Nicodin. O le faʻaaogaina o le talo e avea ma mea e faʻaaogaina, faʻaitiitia ai le maualuga o le maualuga ma le afaina o laʻau o le gaʻo i ni mea ninii. Talu ai o fuamini gaʻo gaʻo (A, D, E ma K) e naʻo le gaʻo ma gaʻo, e tatau ai ile talo mo lo latou faʻaaogāina ma le puipuia o le vaitamini. O le pancreatitis, o le edema o le pancreas e tupu, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelave o le faʻasologa o le hepatic poʻo le talo. I le isi itu, o lenei faʻatasi ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o talo i le duodenum. O le tulaga lea e faʻaaoga faatasi ai sauniuniga ma vailaʻau faʻasolo faʻatasi ma antispasmodics.

O aʻafiaga o vailaʻau faʻasolosolo e maua pe a fai ni tui tele: e tupu ai le manava ma gaioiga le galuega ole ate. E le gata i lea, o le talo e faʻapupula ai le lagona o le mucosa gastrointestinal i le hydrochloric acid, lea e mafai ona oʻo atu ai i le uluaʻi faʻavae (mo lenei, o vailaʻau faʻasaina ua faʻaaogaina, vaʻai i luga).

  1. "Allohol" e faʻaaogaina 2 paluga 3 taimi i le aso pe a uma taumafa. O le faagasologa o togafitiga e tusa ma le 1 le masina, ona tatau lea ona toe faia le togafitiga tutusa pe a uma le 3 masina.

  1. "Nicodine", poʻo le "hydroxymethylnicotinamide" - e faʻaogaina faʻafofoga i le 500 mg (1 papa) 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Ole togafitiga ole vasega ole 2.5 vaiaso.

E mafai foi ona e faʻaaoga fualaau e faʻaleleia ai le manava o le talo, e pei o le "Magnesium sulfate." E afaina ai le membrane mucous o le duodenum 12, lea e faʻapupulaina ai le pulefaʻatonu o le cholecystokinin, lea e mafua ai le vavave o le gallbladder ma le malologa o le sphincter o Oddi. O lenei mea e mafua ai le faʻaumatiaina o le maualuga o le gaioiga ma le faʻaleleia atili o le faʻafefeteina o le manava faʻanoanoa i luga ole taʻavale.

"Fatisini sulfate" ua gaosia i le foliga o se paʻu ma ua faʻaaogaina e avea ma 20-25% vaifofo o le 1 sipunipuni 3 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi oʻo i taumafataga.

Laʻau o Vitamin A, B, D, E ma K

O sauniuniga o vitamini A, B, D, E ma K mo pancreatitis e faʻaaogaina i mataupu e le mafai ai ona toe faʻafoʻi le faʻaitiitia o vitamini gaʻo susu e ala i le faʻataʻitaʻiina o saula mai fafo. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa le le atoatoa o le vaitamini e ala i le faatonuina o vitamini mai fafo e ala i le tautala tautala poʻo le faʻafefe.

O le vitamin K ua faatonuina i se fualaau o le 10 mg i le aso, e faaopoopo i ai, o le vitamini A o loo faatonuina i se fualaau o le 25,000 iunite faavaomalo i aso taitasi + vitamin D i se vaega o le 2000 iunite faava o malo i aso taitasi, ma e tatau foi ona aumaia le vitamini E i se fualaau o le 10 mg / aso. O le vailaʻau D e masani lava ona ave e le gutu, ae o le vitamini E ma A e mafai ona faʻatonuina i le gataifale. Vitamini o le kulupu B e tatau ona faʻataʻitaʻiina mo le vailaʻau o le vailaʻau o le pancreatite ma le gaʻo.

O vailaʻau aupito sili ona lelei mo le maʻi pancreatiti ma le gaʻo: togafitiga o togafitiga

O le mea lea, o le polokalame mo le togafitiga aupito sili o pancreatitis i totonu o le gaioiga laititi ma le tino pancreatite, faapea foi ma le tumau, o mea nei:

- inhibitors o enzymes proteolytic (Kontrikal),

- faʻafefeteina faʻafefete o vaifofo eseese mo le toe faʻamamaina ma le faatumauina o le paleni eletise (tetee i le inupia), plasma malulu fou, tausami matua ma le peritoneal lava ma le aveeseina o le manava i le nasogastric,

- M-anticholinergics (Atropine), lea e taofiofia ai le pulefaʻatasia o meaola uma o exocrine, e aofia ai le pancreas,

- H2-blockers (Famotidine, Ranitidine) - faʻaitiitia le faʻamalositino o le gland,

- o le opioid ma le non-opioid analgesics (Promedol, Ketorolac) - faʻaitiitia le tiga,

- vailaau faʻamaʻi (Metronidazole, Azithromyci, Ofloxacin) - puipuia le faʻamaʻi pipisi o gaʻo,

-miotropic antispasmodics (Drotaverinum) - faʻamaʻaloga o le maso musele maso.

- o analogues o le somatostatin (Octreotide) - faʻasalaga o le gaioiga o le gland ma le malologa.

I tulaga ogaoga, pe a le mafai ona aveese le fomaʻi i le pancreas, faʻapea foi pe a le o isi togafitiga e faʻaaogaina mo le pancreatitis maoaʻi e le aoga, o le kulupucocorticoids (Prednisolone, Methylprednisolone) ua faʻamaonia - e vave ona taofia le mumū i totonu o le tino pancreatic, faʻaitiitia le fulafula ma taofia ai le amataina o se tulaga faʻafuaseʻi.

Tuua Lau Faamatalaga