E faapefea ona togafitia le pancreas ma le propolis mo le pancreatitis?

O le pancreas o le lona lua pito sili lea (i tua o le ate) o le tino o le digestive system. Le lelei o meaai paleni ma masaniga leaga e mafai ona mafua ai le tele o mea leaga i le masani ai o le tino ma mafua ai le tele o gasegase tuga. Le togafitiga o togafitiga e faia i fualaau faasaina e aofia ai togafitiga masani. O togafitiga aupito sili ona lelei o le pancreas o le propolis. O se oloa masani e mafai ona faʻaitiitia le faʻaletonu ma faʻavae le gaʻoina i se taimi pupuu.

Propolis ma ona faʻamalologa

Propolis (pepelu kelu) o se mea gaogao o pepe meli. O mea leaga na maua mai i le totogo o le tautotogo i lalo o le aafiaga o enzymes faapitoa ua avea ai ma vailaau masani.

Propolis e toetoe lava o le afa e aofia ai resini ma vaega balsamic, ma o le lona tolu o loʻo faia i gaʻo ma gaʻo gaʻo. O le oloa e faʻateleina i suauu taua ma le faʻamamaina, vitamini ma minerale e tatau mo tagata, mea taua amino ma vailaau faʻamaʻi.

E faʻamaonia e tagata faʻamaʻi maʻi paluga anufe mo lona gafatia e faʻatafunaina ai gaʻo, siama ma siama.

Faʻalogo O faʻapolis faʻapitoa e pei o antimicrobial, anti-cancer, cardioprotective, anti-inflammatory, antioxidant ma immunomodulating ua faʻamaonia ma faʻamaumauina le saienisi.

O aoga o le propolis i le pancreatitis

Propolis ma pancreas - e faapefea ona fetaui nei manatu? O le maualuga o mea o flavonoids, o terpene ma glycosides e fesoasoani e tau ai faailoga autu o pancreatitis - inflammation ma tiga. E le gata i lea, o le oloa o le beekeeping e puipuia ai le necrosis ma puipuia ai gland mai faʻamaʻi pipisi. Ma e le o se lisi atoatoa lea o le togafitiga o le propolis.

I le faaopoopo atu ia i latou na suʻesuʻeina, o le beeswax e iai foi isi uiga faʻamaʻi:

  • faateleina le tafe o le keke,
  • toe faʻaleleia le faʻamalositino ma le gasegase,
  • faʻasaʻo le microflora,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o faiga le lelei,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le tino.

O le togafitiga o pancreatitis ma le propolis e tatau ona matua taua, talu ai o le faʻamaʻi e masani ona avea ma foliga masani ma faʻasalaga le tagata maʻi i lona olaga atoa. Faatasi ai ma se faʻaaogaina umi o se oloa o le paluga, o le faagasologa o le totoina o le totoina o le tino e amataina. I le faʻaopoopoga, o le gaosia o le suka gaosia e faʻapitoa ma faʻaitiitia le faʻaleagaina o le gland.

Faʻalogo Apitherapy fesoasoani e vave ona feagai ma osofaʻiga i le vaitau e aunoa ma le faaleagaina o le tino. O vailaau uumi umi e vave ona maeʻa pe faʻamaeʻa mulimuli ane i le atinaʻeina o le tele o mea e le manaʻomia, o le mea e sili ona leaga ile allergy.

E le gata i lea, o le propolis e mafai ona faʻaaoga e puipuia ai le pancreatitis. E iloa o le mafuaʻaga o le mumū e masani lava o se faʻafitauli i le ate poʻo le manava. O le mea masani e toe faʻaleleia ma faʻaleleia le gaioiga o nei totoga.

Fagalu palu togafitiga

Togafitiga o le pancreas faatasi ai ma soʻo se faʻasologa o propolis e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Mo le puipuia o le faamai ma i le tulaga o le faamagaloga, na o le togafitiga o le beeswax ua lava. O le gasegase o le faʻamaʻi e manaʻomia ai faʻatasi ma fualaau.

E i ai ni nai fualaau mo le faʻaipoipo pancreatitis ma le beeswax. Ae o ia mea uma e aoga tele, faʻafuaseʻi ona faʻaitiitia le afaina ma le tiga, faʻaleleia le faʻalaumalie.

Manua faigofie ma saogalemu

I le foliga masani o le pancreatitis, pe a na o le maʻi e faʻalavelave ai le maʻi i lea taimi ma lea taimi, o togafitiga faʻasolosolo mama e talafeagai. O se mea e tausi ai le beekeeping o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino o le tino, faʻamalo le tiga, vavao ma le afaina. O le togafitiga o le suʻeina lea o se fasi kelu pi-pi. O le umi o le faagasologa, o le lelei. E faʻatolu ona faʻatinoina le faʻatinoga i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le lua vaiaso.

Faʻalogo E lelei le Propolis ma se teuteuga o le chamomile poʻo le calendula. E sili le lelei le ave o se vai faamalolo pe a uma se taumafataga.

O le suavai faʻafefete o pelu kelu e talafeagai mo le togafitia o fafine maʻitaga ma tamaiti. Saunia e pei o lenei:

  1. Propolis i le aofaiga o le 20 kalama o le eleele ma sasaa i totonu o se vevela.
  2. I totonu o se isi ipu, faʻafefe vai ma sasaa le oloa.
  3. O le fusi e teuina mo le 2-3 aso, faʻavave ona lulu mo le faʻaumatia atili.
  4. I le faaiuga o le piriota, ua faʻaaogaina vailaʻau ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

Ava malosi

Propolis ma le 70% o le ava e faʻaaogaina e togafitia ai le mumū tele o le pancreas. O le oloa maeʻa e mafai ona faʻatau i le fale talavai, ae sili atu le faia e oe lava ia. I lenei tulaga, o le a sili atu le talitonu i le lelei o le fualaau faasaina. Aʻo leʻi amataina le togafitiga i se mea inu ava, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi, talu ai e le fetaui le fualaau mo tagata uma.

Mo le saunia o tinctures ave:

  • 200 kalama o propolis tapuni,
  • 250 ml o le ava poo le vodka.

O mea e faʻaaoga e tuʻuina i totonu o se ipu tioata ma luluina lelei. Faʻaauau le paluga i se nofoaga pogisa mo vaiaso e lua. Faʻaaogaina le fualaau faasaina 2 taimi i le aso 25-30 minute aʻo leʻi 'ai.

Faʻalogo O le aʻafiaga o togafitiga e tatau ona faʻaalia ile 2-3 aso. Afai e leai ni taunuʻuga pe faʻafeagai, e tatau ona asiasi i se fomaʻi mo faʻatalanoaga.

O le ava malosi o le ava malosi ua i ai se faʻamatalaga tetee-inflammatory ma toe faʻafouina. A maeʻa ona masani ona faʻaaogaina, o loʻo afaina ai mea na afaina i se ata puipui ma avea ma mea e le mafai ona maua i ni aʻafiaga leaga. A faʻaaogaina se fale talavai, o le tui o le 40 fuga i le 50 ml o le vai. Mo le faʻasologa o fale, o le fuainumera o vailaʻau e itiiti ifo - 25-30 pa'ū.

Fua ma le susu

O se faʻafefiloi o le propolis i le susu atonu o le fofo sili lea mo pancreatitis. Mo togafitiga, faʻaopoopo 15 silu o le ava malosi i se ipu malamalama vevela ma inu ai ao lei moe. O le togafitiga i le lautele e lua vaiaso, seivagana ua faatonuina e le fomai i se isi faiga. A maeʻa le 7 aso, ona toe fai lea o togafitiga.

I le taimi o le suʻeina o le susu, e tatau ona faʻavaivaia pe leʻa ese uma le faʻaoga o le mumu. O lenei mea o le a faʻamaonia ai le aoga o togafitiga. I lenei tulaga, o le taimi o le apitherapy e faʻaopopo i le ono masina.

E le mafai ona faʻamalosi le inu ava malosi mo tagata uma. I le i ai o le faʻamaʻi, o le propolis mamā o loʻo faʻasese i le susu, pe a uma ona faʻamaʻa. 3-5 g o le kelu kelu e ave i luga o se tioata. Na talia tutusa ma le mataupu muamua.

A amata le togafitiga o le pancreas i le susu ma le propolis, e tatau ona manatua le faʻasaʻo. O le autu o le la le gasegase. I nisi o tulaga, e mataʻituina ai ni mea e afaina ai.

Faʻalogo O aʻafiaga faʻapitoa e mafai ona tupu e oo lava i tagata gasegase na muamua inu susu e aunoa ma ni faafitauli.

Contraindications

E ui i le natura ma le tele o mea aoga, ae o le propolis o loʻo i ai le tele o faʻailoga. E aofia ai:

  • tasi le le faapalepale i vaega o oloa,
  • cardiovascular pathology,
  • ma maitaga ma susu.

Ma o le togafitiga ma le kelu paʻu e le aumaia ai ni mea e le lelei, e tatau ona e asiasi muamua i se fomaʻi.

E tusa lava po o le a le aoga o le togafitiga i le propolis, o le a le mafai ona faatoilaloina le mumū o le pancreas e aunoa ma ni fua faatatau faaopoopo. I le taimi o togafitiga, e tatau ona tausisi i se taumafa malosi, ma i le vaitau o le vevela, ave vailaʻau. Faʻatasi ma se faiga faʻapitoa, o le pancreatitis o le a le toe faamanatuina ia lava mo le tele o tausaga.

Faʻalogo O le tusiga e mo naʻo le taʻiala. Faiga suʻesuʻega Gastroenterologist.

O mea uma i luga o le upega tafaʻilagi Priroda-Znaet.ru e tuʻuina atu mo faʻamoemoega faʻamatalaga. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se auala, o feutagaiga ma se fomaʻi o le TAIMI!

E faʻapefea ona faʻaumatia faʻamaʻi ma siama i le propolis?

Fofo faʻapitoa e faʻavae i le propolis ma le pata

Auala e faʻaaoga ai le propolis e togafiti ai le gutu

Propolis mo togafitiga o maʻi o le manava ma gastritis

O le a le propolis ma ona mea aoga

O fuālaʻau ua leva ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa

Propolis o se oloa o le gaioiga taua o pi, lea e taua foi o le kelu paʻu. E oo lava i aso anamua, na aoina e tagata ma faʻaaogaina e togafitia ai nisi faʻamaʻi. O Propolis o loʻo i ai le tele o suauu e maua ai le antimicrobial ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai tatou te talanoa e uiga i ona meatotino aoga, ona aofia ai lea:

  • E matua afaina ai siama, siama ma microorganisms.
  • O loʻo i ai se faʻafitauli sili ona lelei faʻavevesi.
  • Aafiaga faʻamaʻi-inflammatory, lea e aʻafia ai le mucous membranes o totoga
  • Faamalosi toto toto
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le gaioiga o enzymes e mafua ai le faʻaleagaina o le cartilage
  • Fesoasoani i le sili atu ma le sili atu le faʻamaonia o tupe faaalu o le adrenaline
  • E Fesoasoani e Puipuia le Faʻamamaina o le Pulmonary
  • E i ai sona aafiaga faʻamalosi

Mo le togafitia o faʻamaʻi o le pancreas, o mea taua o le propolis e pei o le anti-inflammatory, antimicrobial, aafiaga o le antiseptic e taua, lea e faʻaateleina ai avanoa o le vave faʻafouina.

Propolis ma Pancreatitis

O le pancreas e togafitia ma le propolis

O le pancreatitis o se mumū o le mucosa pancreatic, lea e matua faigata lava ona togafitia e tusa lava po o vailaʻau. E tele taimi e mafatia ai se tagata i lona soifuaga atoa mai faʻamaoniga o lona faʻaaliga, lea e mafai ona aofia ai:

  1. O le tiga tele, lea i le tele o tulaga e susulu i le pito i lalo
  2. Nausua ma o nisi taimi o le a vili
  3. Fefe
  4. Faailoga masani o le inupia
  5. O se nofoa o loʻo i ai ni meaʻai e leʻi faʻaaogaina

O faʻafitauli e foliga mai e le fiafia. Ma o lea e faʻaaoga ai e tagata gasegase auala uma e mafai ai ona faʻaumatia faʻamaʻi i le vave e mafai ai. O le tele o taimi, o le pancreatitis e togafitia i fualaau faasaina, ae faapena foi, o propolis o se fesoasoani tele i togafitiga. Ona o ona aoga aoga, o lona malosi e aafia ai le mucosa, ma e toetoe lava a uma uma le pepe. E tolu ala taua e mafai ona e faʻaitiitia ai le tulaga ma le pancreatitis, ma faʻamalolo ai:

  • Metotia 1. E masani ona faʻaaogaina pe afai o le pancreatitis ua pasi i le taimi masani ma faʻavavega faʻafuaseʻi ona tutupu. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faʻatau le propolis ma aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi e tago i se fasi mea ma faʻatau. Faʻafetai i mea gaosi, o loʻo i ai se aafiaga faʻamalolo ma fesoasoani i le pancreas e faʻaaoga masani. E le gata i lea, o le pasia uma o le fualaau oona, e iai foi sona aafiaga lelei. O maʻi latou te matauina afai latou te faʻaaogaina e tusa ai ma lenei polokalame, ona faʻaalu lea o le taimi e paʻu ai le numera o faoa, ma o le a sili atu le lelei o meaʻai. Faailoga e pei o le fugalaau, leisa, meaai e le faʻaaogaina i totonu o le nofoa, ma le tiga e taofia ai foi le popole.
  • Metotia 2. I lenei auala, e tatau ona faia le faʻamalosi o le ava i le propolis. Mo se tagata matua, e tatau ona e suʻe 15 matā ma faʻafefiloi i le afa o le susu. Atonu e foliga mai i le toatele o le a le mafai ona inu, ae i loʻu teʻi tele, o le tofo o se mea manaia. Ave lenei paluga mo se vaiaso aʻo lei moe
  • Metotia 3. O se tasi lea o auala sili ona aoga. O le vasega e masani ona fuafuaina mo vaiaso e lua. E talafeagai le faia o le propolis tincture i luga o le vai. O lenei fofo e tatau ona faalua i le aso, tasi le sipuni suamalie

O le mea moni, o le faʻatasi na o le a le faʻamalolo. I le taimi o togafitiga, faʻatasi ma le propolis ma isi vailaʻau, e manaʻomia e se tagata:

  1. Iloilo atoa lau meaai ma meaʻai
  2. Faʻasaga i mea leaga e fiafia i le soifua maloloina
  3. Taumafai e 'ai sina suga, faʻapea foʻi ma soʻo se meainu suamalie
  4. Le vavaeeseina, pe afai e mafai, ulaula ma inu ava malosi
  5. Taʻitaʻi se olaga malosi

O le Propolis e masani ona faʻaaogaina e avea o se tasi o vaega o togafitiga faʻapitoa o pancreatitis, ma o le mea lea e i ai se aafiaga lelei i le faagasologa o le faamalologa.

Tusia masani i le propolis

Mea aoga? Faasoa le sootaga

E i ai suʻega eseese mo le togafitia o le pancreatic propolis.

I vailaau faʻasoifua maloloina, e tele faʻamatalaga, teuteuga, mea faʻafefiloi ua saunia i luga o le faavae o le propolis ma ua faʻaaoga faapitoa mo togafitiga o faʻamaʻi eseese o le pancreas. O mea autu ma sili ona lauiloa e aofia ai:

  • Fualaau aina 1. Faʻasao fou. E tatau ona e ave se fasi pepa telē, tipi i ni fasi vaega laiti. Ona, ave lea o se fasipepa, tuu i le gutu ma tao. O le suʻeina o ia e fautuaina mo se taimi umi lava, e tusa ma le itula. E masani lava, e tatau ona faia lenei mea ao le i ai, ae o nisi taimi e faatagaina ai e faia le faʻataʻitaʻiga pe a uma. Chew propolis ia le itiiti ifo i le 5 taimi i le aso mo le lua vaiaso
  • Totoga 2. Matagofie o le propolis ma le chamomile. E manaʻomia lou suʻe muamua o le chamomile broth (pe tusa ma le tasi le tioata) ma le 30-50 gogo o se vaega o le propolis. O nei mea uma e tatau ona faʻafefiloi ma inu. E tatau ona e inu i se mea teuteu i le taeao ao leʻi faia le taeao, tusa o le afa itula muamua atu
  • Totoga 3. Toto. O le toʻatele e manatu e naʻo luga o le ava e faia ai le gaioiga. Ae i le tulaga o le propolis, e sili atu le faia i luga o le vai. Mo lenei mea, ua ave ai vai mama mama, lea e mafai ona faatauina i soo se faleoloa, ma propolis. E manaomia e le vai le 90 ml, ma faʻamalosia e tusa ma le 10 kalama. O le vai e tatau ona kuka ma faʻamalolo i le 60 tikeri, aʻo faʻasolosolo le propolis. Ina ia mafai ona faia se siaki, e tatau ona e faia se vailaʻau lelei e taofia ai le vevela mo se taimi umi, ma faʻafefiloi vaega uma e lua. A maeʻa le aso, e mafai ona e faʻaulu
  • Fua fua 4. O le ava malosi. I nisi tulaga, o le a sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o le ava mai le propolis. E masani lava e tatau ona faia lenei mea i le tiga matuia. Ina ia mafai ona kuka, e tatau ona e ave le 100 kalama o le ava ma sui i le 50 kalama o le propolis. Tuu le paluga e maua i se nofoaga mafanafana ma le pogisa mo le lua aso. Ma, e tatau ona faamamaina le tincture ma faʻaititia i le fua o le tasi i le lima (tusa ma le afa o le lita o le vai malulu e tatau ona manaomia). Ia fafaga faʻalua lua i le aso mo faʻalaʻele 40

E tele suʻega masani mai le propolis lena fesoasoani i le togafitia o le pancreas. Ae e taua le manatuaina e mafai ona faʻaaogaina pe afai e faatagaina e le fomaʻi lenei mea, ma e leai se faʻailogaina.

Faʻaaogaina o le tausiga o le beekeeping mo pancreatitis

O togafitiga togafitiga i le togafitiga o le pancreas, faatasi ai ma le faaopoopoina o se oloa e pei o le propolis, ei ai se fuainumera tele o mea aoga e aoga mo le tino, o le mea lea o lenei togafitiga ei ai lona aoga aoga, propolis e faatulaga ai vaega o le tino na faaleagaina e le togafitiga.

O lenei oloa e maua ai le faʻaaogaina o le antisepic ma le antimicrobial. I le togafitiga o fale, o le faʻaaogaina o lenei oloa e fesoasoani e taofi ai le faʻaumatia o le okeni, o le mea e taʻua o le self-digestion of the pancreas, e aʻafia ai foi le faʻamautuina o le faagaoioiga o le okeni.

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino e taofia, ma o se uila i totonu o le okeni e puipuia.

O le gasegase o le gaioiga e faʻatautaia i le faʻaitiitia o le atinaʻe o meaola ninii i totonu o le gastrointestinal tract, o lenei mea e mafua ai le leiloloa o faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le tino, ma faʻamaonia le microflora o le gastrointestinal tract.

I le faaopoopo atu i le pancreatitis, o lenei vailaʻau e aoga i le togafitiga o faʻamaʻi e pei o le dysbiosis poʻo le i ai o faʻamaʻi pipisi.

O le faagasologa o le toe faʻaleleia e aofia ai galuega nei:

  • O le faateleina o mea puipuia o le okeni e tupu.
  • O loʻo i ai se faʻagasologa o le toefuataiga o le vaega o le okeni na aafia i le faamaʻi.
  • O loʻo i ai le faʻafouina o le metabolic process.

Fai mai tagata tomai faapitoa o le propolis e mafai ona faʻaaogaina mo faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai.

E fesoasoani i le faʻaleleia o le talo ma faʻaleleia le suavai. E le gata i lea, o se tasi o gaioiga o le propolis o le faagasologa o le faamalosia o vaa ma le aafiaga o le toomaga tiga,

Propolis togafitiga

O loʻo tumu le tele o faʻamatalaga e uiga i togafitiga faʻasolosolo faʻamaʻi, o nisi e fai mai faapea o le faʻalavelave osofaia o maʻi, o le faʻaaogaina o propolis o loʻo faasaina, aʻo isi, e ese mai, talanoa e uiga i le manaʻomia o lenei oloa i le taimi o le faʻamalosia.

E manatu le au atamamai e aua nei faia ni faʻamatalaga i togafitiga faʻamaʻi ma se fofo ile fale, ae latou fai mai ma le faʻamaonia tele o maʻi, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o petolite e le faʻaaogaina.

O ia ituaiga maʻi e pei o le pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le faʻaogaina o le tino o le pancreas, lea o loʻo i ai ni faailoilo le lelei i le faʻalavelave.

  • Paʻu maʻi
  • Lagona lagona malie.
  • Faʻavalea faifaipea.
  • Tulai i le vevela.
  • Faʻafitauli i le faʻaogaina o le tino.
  • Faʻafitauli i gaioiga o le toto ma isi mea.

O faʻaʻailoga e faʻaleagaina ai le lelei o le ola, o lea e faia ai e tagata mea uma e faafaigofie ai o latou olaga ma faaleleia ai lo latou ola maloloina.

O le kulimi i luga o le vai e faalua i le aso. E tusa ai ma faʻatonuga, e tatau mo se tagata matua ona faʻaaoga le lua punetini ile aso i le taimi.

O le umi o le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo i le lua vaiaso. O tagata na faʻaogaina lenei metotia latou te fai mai e le o se mea manaia le tofo, ae e mafai ona faʻatagaina.

Afai e faʻafefiloi le propolis ma le susu, o le tusi talosaga e fesoasoani e faʻaitiitia le tiga, faʻaaogaina o le kesi ma faʻalavelave ai le vomiting.

O togafitiga e faia i vasega, e ave e le tagata maʻi le paluga mo le lua vaiaso, faia se malologa mo le lua vaiaso, ma toe faia le togafitiga. I le tulaga aoao, o togafitiga e le silia le ono masina.

Mo le togafitiga o se maʻi masani o togafitiga, o le propolis e faʻaaoga e aunoa ma se mea. Tanu tolu kalama o kelu paʻu aʻo leʻi 'ai.

Togafitiga e 2 vaiaso. O vaega aoga e faʻafefe i totonu o le tino ma toe faʻafouina ai sela ua manua. I le faʻaopoopoga, o le faʻafefeteina o le toe foʻi mai i le masani.

E faapefea ona togafitiga

E fautuaina le togafitiga o togafitiga e amata i le maea ai o feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa e tatau ona faatulaga ia suega, e tatau foi ona saili pe o le a le ituaiga o maʻi.

E manaʻomia lenei mea mo le faʻaleleia o togafitiga ma ia aua le afaina ai le tino o le tagata.

O le faʻaaogaina o le propolis i le ituaiga o togafitiga faʻapitoa e fautuaina e faʻaaoga faatasi ma vailaʻau. O le faʻamalosia o togafitiga o le a sili ona aoga i le tau faasaga i le faʻamaʻi.

I le faaopoopo atu i vailaau ma le propolis, e tatau ona i ai meaai paleni. O le taumafaina e tatau ona masani ma i ni mea laiti.

E tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o le suka, faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai vevela ma le masima, ma le lafoaia atoatoa o le faʻaaogaina o ava malosi ma oloa tapaa.

Faʻaleleia o se faʻagasologa masani o togafitiga

Pe a togafitia le foliga masani o le maʻi, o le propolis e mafai ona ave i lona foliga mamā, i le foliga o le tincture poo le decoction.

O le sili ona aoga o le kelu paʻu i lona tulaga sili ona mama. E tatau ona muamua aʻo leʻi 'ai poʻo le maeʻa foi o se fasi pe a ma le tasi le lima i le aso, pe a uma ona sasaa.

Toe faia lenei mea e le itiiti ifo ma le sefululima aso. O lenei metotia e lelei aua e faʻamamafa ai se tagata o le nausea, fatu ma le fuga.

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina lelei o fualaau faasaina, o lona aafiaga o le a lelei foi i le tuufaatasiga ma laau. Mafaufau i nisi o fualaau mo le faʻaaogaina o pelu paʻu ma laau.

Mo le kuka, tatou te manaʻomia:

  • Half o se ipu vai manino.
  • Propolis 10 gr., O le mea e tatau muamua ona nutimomoia.

E tatau ona faʻafefiloi vai ma faʻamaʻi i le 60 tikeri. Faatofu le oloa i se vevela ma faatumu.

Matou te tausisi pea mo se aso, o nisi taimi e faaosofia ai i nisi taimi. Ona e manaʻomia lea ona faʻavaivai i le mea na tupu, ma teu ai i le pusaaisa. O le faʻaaogaina o lenei fua e faʻatagaina i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2.

Saunia o se teuteuga o fugalaau fugalaau. Matou te manaʻomia:

  • Tasi le ipu vai inu.
  • Chamomile fugalaau e tasi le sipuni.

O le fuga e fefiloi ma vai ma paʻu mo le silia ma le lima minute. Ona faʻamamāina lea ma faʻamamaina.

E faalua i le aso ona fai i le ratio 1: 1 (sipunipuni o decoction ma propolis). O togafitiga e 15 aso.

Fafaga i le susu

O le faʻaogaina o lenei metotia e masani lava ona masani i le tino o le maʻi. E masani lava masani le faʻaopopo i le susu o se oloa mamā lea e faʻauluina i se mea e gaosi pe e mafai foi ona e faʻaopopo sina tamaʻi ava malosi e faavae i luga.

Faʻaaogaina Net faaaoga e pei ona taua i lalo:

Ina ia saunia lenei fua, oe manaʻomia ni kene se fa o le oloa i le ituaiga o tupe meataalo, ma faʻaopopo i le tasi ipu o susu susu.

O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e mafai ona fai pe afai e faaopoopo le tinomi i le susu vevela (e le sili atu i le luasefulu pata ile mata).

Afai e le talia lelei le susu, e ave le sipuni vaovao o le susu ma fefiloi ma le meli.

I le faʻatinoga, ua faʻamaonia ai o le susu ma le meli o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gastrointestinal tract. Puipuia mai le faateleina o le gaosiga o le kesi i taimi o togafitiga.

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o vailaʻau ma le faʻaaogaina o vailaʻau masani e faʻatagaina pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Vitio aoga

O le pancreas i le tino digestive system e tele sona sao taua, i le mea moni, faia o ni galuega se tasi i le taimi e tasi. O se avega mamafa ma le le mautonu o le gastrointestinal tract e faʻaosofia ai maʻi o le pancreatic pathologies.

E le faigata ona togafitia nei faʻamaʻi, ae e tatau ona e faia lenei mea i se uiga lelei ma talafeagai. O se tasi o auala e taulimaina ai faʻafitauli o le faʻaaogaina lea o se mea masani e taua o le propolis. I nisi auiliiliga, o le a talanoaina atili i lona faaaogaina i le togafitiga o gasegase o le pancreatic ma foliga o la latou ala.

O nai upu e uiga i pathoces pancreatic

Ua faʻamautu lelei Propolis o se mea faigaluega mo togafitiga o faʻamaʻi gasegase

E pei ona taua i luga, o le pancreas i le vaega o meaʻai e tele ni galuega i le taimi e tasi.

O se tasi oi latou o le tulafono faatonutonu o le gaʻoina o otaota, ao le isi o le faʻasalalauga o nisi o mea (beta-cell of insulin, glucagon, etc.).

Ona o le maualuga o luga o lenei totoga o le tino, o ona togafitiga e le tatau ona mafua ai le faateia tele. E masani lava, o le pancreas e afaina i ituaiga leona e lua:

  • afaina
  • ma le solia o le tulafono.

O le faʻamaoniga o le togafitiga o le gland o le tagata e tutusa lava le mea e tasi mo gasegase totoga eseese. I le avea ai o se tulafono, o faailoga o le faʻaleagaina e talitutusa ma na mea e tutupu ma le atinaʻeina o le tino pancreatite (le o le afaina o le gland tissue), ma o loʻo faʻaalia i faailoga nei:

  1. tiga o se faʻavae eseʻesega, faʻaalia e le manava (pe a faʻateleina le faʻamalosia),
  2. afu po o le vomia
  3. maʻi le lelei
  4. faafitauli o le fale
  5. faʻamaʻi
  6. pallo poʻo le samasama o le paʻu,
  7. general malaise o le tino.

Manatua o faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona tuputupu ae ma faʻalauteleina le amio.

Aʻo faagasolo le maʻi mulimuli, e manaʻomia le vave tuʻuina atu i le falemaʻi mo le faia o fua talafeagai. A le o lena, o le togafitiga a le tagata lava ia e matua taliaina, lea e tatau ona faamutaina pe afai e le o matauina le aoga tatau o togafitiga fale.

Aua nei galo o le faaleagaina o le pancreas o se mea matautia matautia o le gastrointestinal tract.

Lafoaʻiina i latou e le o faʻamoemoeina ma, e sili atu foʻi, e aunoa ma se togafitiga talafeagai, e le taliaina, talu ai ona o sea ituaiga auala e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o faʻafitauli faigata.

Mataupu Faavae o togafitiga o faamaʻi

Propolis - o se oloa o le taua o gaio

O togafitiga o faʻamaʻi pipisi o se mea faʻalavelave lea e manaʻomia ona faʻatulagaina i nisi o vaega. I le avea ai ma tulafono, e aofia ai le:

  • Faia o fuagafanua. I le tele o tulaga, ia lava:
  • Suʻeina o le toto.
  • Toto o le toto.
  • Urinalysis.
  • Iloiloga felafolafoaʻi.
  • Suʻega faʻavaeina o le vevela (x-ray, MRI, ma isi).
  • Togafitiga o faʻamaoniga, faʻamoemoe e toe faʻaleleia le tulaga lelei o le olaga o tagata gasegase. I lenei laasaga, o vailaʻau talafeagai ua faia e fesoasoani e faʻamalolo ai le maʻi mai tiga poʻo isi lagona le lelei.
  • Faʻaaogaina o se meaai faapitoa e le aofia ai se uta tele i luga o le gastrointestinal tract affected.
  • Faatulagaina o le togafitiga e taulai i le tetee i le mafuaaga autu o le faamaʻi (faʻamaʻi, mumu, ma isi)

E masani lava, e togafitia togafitiga faafomaʻi, e masani ona suia i le taotoga. Manatua i lenei laasaga o le togafitiga, e mafai ona faʻaaoga isi suʻega (e aofia ai i latou o loʻo mafaufau i ai nei - mai propolis).

Ae ui i lea, o vailaau e faia ile fale e le o se mea e suitulaga i le togafitiga autu o togafitiga, o le mea lea, e tatau ona faaaoga na o se fesoasoani.

O se faʻasagaga o le togafitia o maʻi o le pancreatic pathologies i le amataga o la latou atinaʻe (pe a fai o le maʻi e aliali mai o ia lava ma e aunoa ma le faʻaosooso vave). I tulaga faapena, o isi metotia e mafai ona avea ma faavae o togafitiga.

Faʻaaofiofia le taunuʻuga e ala i le faʻaaogaina o faiga puipui. I le tulaga lautele, o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e le o iai ni faʻafitauli faapitoa, o le mea lea, e mafai lelei ona faʻatulaga e le tagata maʻi.

Afai e te suʻeina oe lava ia, aua nei galo e uiga i ituaiga uma o lamatiaga e na o se tagata tomai faapitoa gastroenterologist e mafai ona faavaivaia.

Faʻaaogāina o le paluga mo togafitiga

O le meli ma le propolis o loʻo faʻaaogaina lautele i vailaau faʻapitoa

I le taimi nei, o manatu autu o mea taua e faatatau i patch pathologies, ua tatou toe foi atu i le autu autu o la tatou tusiga, o le togafitiga o nei faamaʻi e faʻaaoga ai le propolis.

Mo i latou e le iloa: propolis o se mea masani na faia e pi e faʻamalosi ai sulu. O le tutusa o propolis o loʻo ola pea, ma o le vailaau lava ia o se kulupu aoga tele lea e faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o maʻi.

Masalo o se faʻaoga tutusa o le propolis ona o ona tulaga tulaga ese, lea e aofia ai:

  • malosi malolosi antibacterial,
  • tuuga masani o le tino,
  • antiseptic, antimicrobial ma toe faʻafouina aafiaga.

I le gastroenterology faʻaonaponei, o le propolis e masani ona faʻaaoga e avea o se fesoasoani lelei i togafitiga faafomaʻi o togafitiga faʻapitoa.

O le mea e ofo ai, o tupe mai lenei vailaʻau e faʻaaogaina e le gata mo pancreatitis ma isi faʻamaʻi o le gland, ae faʻapea foi mo vaega eseese ole kanesa. Ae paga lea, o le propolis e le fasiotia ai sela o le kanesa, ae e fesoasoani i le tagata maʻi e faʻaleleia le tulaga o le ola e ala i le aveeseina o se numera tele o faʻafitauli le lelei o lona maʻi.

I le tusiga o aso nei, seʻi o tatou gauai atu i le 3 sili ona lelei o le faʻasaina o vailaʻau e fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi pancreatic. E aofia ai:

  • Propolis solution. Ina ia saunia, o le gamoni o susu poo le susu (200-250 milliliters) ma le 10 pasene o le vaega o le propolis i luga o le vai ua ave (e pei o le tele o matūa ua leva ona gase, ae le sili atu ma le 60 fasi vaega). E faʻafefiloi vaega, pe a maeʻa ona saunia le fofo mo le faʻaaogaina. O le mea mulimuli, i le ala, e faia i le taeao, i luga o se manava gaogao, 30-40 minute ao leʻi faia se taumafataga.
  • Propolis tincture. O le gaosia o lenei meafaigaluega e faʻatino i le faaaogaina o le 10 kalama o le vailaau ma le afa o vai vai. O le gaosiga o le kuka e taʻu mai ai o le propolis o loʻo tuʻuina i totonu o vai inu, vevela i le 60-65 tikeri Celsius, ma o le faʻafefiloi e auina atu i se vevela. Ia faʻamalosia le fualaau mo le 2 aso seia oʻo ina faʻamavae atoa le propolis.
  • O taimi taʻitasi, e tatau ona luluina le atigipusa. O le tincture e ave i le afa o le sipuniti i foliga faʻafefeteina (ma le vai i se fua faatatau o le "1 i le 5") le afa itula ao le i taumafa 2-3 taimi i le aso. O le ola o le oloa e le sili atu ma le vaiaso pe a teuina i totonu o le pusaaisa. I le avea ai o se tinomi malosi, e mafai ona e faʻaaoga se vaifofo o le 100 kalama o propolis ma le 100 kalama o vodka (e faʻaaogaina mo le 10-12 aso i se nofoaga pogisa, malulu, faʻaaoga pei ona faamatalaina i luga, e teuina mo le 2 vaiaso).
  • Propolis i lona tulaga sili ona mama. O iinei, i le mataupu faavae, e leai se mea e manaʻomia e kuka ai. Mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e faʻapipiʻi saʻo i lona mamanu (3-5 grams), e manaʻomia ai na o le mimiti e tusa ma le 5 minute ile afa itula ao le i faia le taumafataga.

E pei o faʻataʻitaʻiga, o le propolis o se mea aoga tele e faʻafefe ai faʻamaʻi o le pancreas. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina ma lona faʻaaogaina e leʻo manaʻomia.

O le auala aupito sili ona lelei o le togafitiga o le "propolis" e 10-14 aso, ma e tatau ona e le itiiti ifo i le vaiaso le malologa.

Puipuiga o maʻi

O togafitiga Propolis e faia i vasega

I le faaiuga o mea o nei aso, tatou te gauai atu i le puipuia o maʻi o le pancreatic pathologies. O le mea e ofo ai, o le tele o fua faʻatatau ma le faʻatinoga faʻapipiʻiina e faʻaititia ai le lamatiaga o maʻi gastrointestinal i se mea maualalo.

O ia fuafuaga e aofia ai:

  • Maea atoatoa ma malologa.
  • Faʻalapotopotoga o meaʻai talafeagai.
  • Lagolago mo le mataupu faavae o le 'ai.
  • Faʻalēaogāina masani leaga.
  • Aloese mai le taumafa ma le inu tele.
  • Faʻafoe suʻesuʻega faʻapitoa ma se gastroenterologist.
  • E masani lava o se faʻamalositino atoatoa ma le maualuga o faʻamaʻi e le gata o le gastrointestinal tract, ae o le tino atoa.

Atonu, i luga o lenei tusi, o le tala i luga o le autu o le aso e mafai ona maeʻa. Matou te faʻamoemoe o mea na faʻaalia i luga na aoga mo oe ma tuʻuina tali i au fesili. Soifua maloloina ia oe!

Faatasi ai ma togafitiga sili ona lelei mo le togafitiga o pancreatitis, o le ae aoaoina le vitio:

O faʻamaʻi o le pancreas e faʻatasi ma le tiga, faʻalavelave faʻamaʻi ma isi mea faʻalavelave le lelei. O le leai o se faʻaopoopoga o galuega a le okeni e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka. O le taatele o nei maʻi e aofia ai le pancreatitis, le fibrosis pancreatic, cysts, ma isi. O togafitiga faʻamaʻi mo nei faʻamaʻi e umi ma e masani ona le maua ai le mea e manaʻomia. O le mea lea, e toʻatele o loʻo saili mo togafitiga faʻapitoa. O se tasi o metotia faʻamaonia ua faʻamaonia o le togafitiga o le pancreas ma le pusa.

O le gaioiga o le propolis i le pancreas

Propolis (pepelu kelu) o se vailaʻau oona na gaosia e pi. O se mea taua lenei o le tausiga o le beekeeping, ua iloa mo ona faʻamalologa. I le fesoʻotaʻiga i le pancreas, o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻaalia o le antimicrobial ma le faʻaaogaina o le faʻamaʻi-inflammatory effect. E faʻateleina ai foi le toe faaleleia o le tino o le tino, e tele faʻamatalaga o le faʻamalosia o le vailaʻau.

Propolis e faʻaolaina ai le hormone-synthesizing function of the gland, ma faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, pepelu pipi e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻavasega le metabolism gaʻo. O le Propolis e aoga foi i le kanesa o le pancreatic: o meaola o le biologically active in its composition e faateleina ai le puipuiga a le tino, e aofia ai le puipuiga o le puipuiga o le tino. O le mea lea, o le kelu paʻu e mafai ona faʻaaoga e fai ma togafitiga faaopoopo mo tumutumu okeni.

Taua: o propolis o se oloa maualuga atu i le tino, ma e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele. E moni lava lenei mea mo tagata e maua i faʻamaʻi.

Propolis togafitiga togafitiga

Mo le togafitiga o le pancreas ma le propolis, o lenei oloa e faʻaaogaina i le tulaga o mea inu ava malosi, gasegase suamalie, e avea ma vaega o vailaʻau faʻamaʻi, faapea foi ma le mama atoatoa.

O le auala mulimuli e sili ona faigofie. Ua vaevaeina Propolis i ni vaega laiti e le sili atu i le 5 kalama ma faʻaeteete ma le faaeteete 3 taimi i le aso. O le kelu peau e tatau ona ulaina mo le itiiti ifo i le itula, ona mafai ai lea ona e foloina. E tatau ona faʻaaoga soo se oloa faʻasolosolo propolis ma mo se taimi uumi (tasi le vasega - a itiiti ifo ma le 2-3 vaiaso, pe a maeʻa le 2 vaiaso, toe faia togafitiga seia oʻo ina tupu le mea na tupu).

Ava malosi

Ina ia saunia lenei oloa o le ae manaomia le 100 g o propolis ma le ½ lita o vodka. Uu le lima i le lima, taʻavale i totonu o se tafaoga ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le po (e mafai i le pusaaisa). Pe a faʻamaʻaʻa le vailaʻau, faʻapipiʻi i luga o se pepa ma faʻatumu i vodka. Mo lenei faamoemoe sili atu le faʻaaogaina o se fagu tioata tioata. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 2 vaiaso, aʻo luluina i aso taitasi ina ia le toe faʻasolo i lalo le vaega.

A maeʻa le taimi atofaina, o le vailaʻau e faʻaaogaina i le ½ sipuni i le afa o le ipu vai vevela aʻo leʻi fafaalua i le aso (taeao ma afiafi). E tatau ona onā i sina sipuni.

Motugaafa: mo le pito sili ona lelei, e fautuaina e faʻamavae le tinite ile vai, ae i totonu o le susu susu.

Suafa vai

Ina ia maua se pulupulu pulumu, ia ave le 90 ml o vai vevela poʻo vai faʻafefe (vevela e tusa ma le 60 tikeri) ma le 10 g o le kelu paʻu. O le polokalame mo le sauniuni o le faʻaogaina e faapenei:

  • Propolis ua nutimomoia i le mea e gata ai,
  • tuʻu i totonu o se vevela
  • sasaa vai
  • faʻamalosia se paluga a itiiti ifo o le tasi po, ma sili atu i le aso atoa.

Latou te luluina le vevela i taimi taʻitasi ina ia maua e le propolis le vai i le tele o mea aoga e mafai ai. Togafitiga o le pancreas ma le suasami o le suavai e faia i le auala tutusa e pei o le tulaga o le ava malosi. E tatau ona teuina le suavai i totonu o le pusaaisa ae le sili atu ma le 7 aso.

Propolis extract

I totonu o le falemaʻi e mafai ona e faʻatau ai se vai faʻapipiʻi saunia o le pelu kelu. E sili ona lelei le faʻaaogaina i le teuteu o lauʻau. Muamua saunia se teuteuga o calendula poʻo fugalaau samamile (1 sipunipuni o meaʻai mataʻetaʻe i le ipu vai inu). A faʻamalūlū le vai ma mafanafana, faʻaopopo le 20-60 drops o se vaega o le propolis ma inu i luga o se manava gaogao i le taeao. A maeʻa le afa itula ona latou 'aina lea o le taeao. O le aofaiga tonu o le vailaʻau e faalagolago i tausaga ma uiga taʻitoʻatasi o le tino. O le mea lea, e tatau ona e amata i le 20 gola i le tioata, ma i le leai o aʻafiaga o le itu, ia faʻaititia le fua.

Taua: aʻo leʻi faʻaaogaina se tasi o metotia o loʻo i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi!

Tomai Faʻapolis

O togafitiga faʻamalosi mo soʻo se ituaiga pancreatitis ma propolis e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E na o se fomaʻi e mafai ona iloa saʻo, fuafua le ituaiga o faʻamaʻi. O se faʻasologa masani o le faʻamaʻi poʻo le puipuiga e aofia ai togafitiga faʻatasi ai ma se oloa gaosi oloa e aunoa ma le faaaogaina o togafitiga faʻaopoopo. O le vaega laititi o le maʻi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau ma le propolis i le taimi lava e tasi. I soʻo se tulaga, e talafeagai le faʻatalanoaga a le fomaʻi, talu ai ona o le masaniga masani o le maʻi, ua mafai ai ona sili atu le faigata o le maʻi.

O se nofoaga faapitoa i togafitiga o loʻo nofoia e se taumafataga faapitoa mo le pancreatitis. O le okeni e aʻafia i le mumū, e taua le aua nei avega mamafa i meaai mamafa. I le popo fou o le faigata, latou te teenaina uma lava meaai, ma oona i le matelaina. I ni nai aso mulimuli ane, faʻalauiloaina meaai mai mea maualalo ma gaʻo faigofie i totonu o le taumafataga. O se auala agamalu o le kukaina o se vaega taua o le toe faaleleia. Faʻesea falai, gaʻo, salima, ulaula, meaʻai vevela ma meaʻai. Latou te fiafia i ipu suamalie, kuka, kuka ma tao tao.

Ina ia fesoasoani i le feagai ma pancreatitis, o fualaau faʻasoa ma le propolis. O latou fuainumera e le tele naua, ae o ia mea uma e aoga. O ia ituaiga o mea o le a faamamaina ai le afaina ma le tiga o le tino, aveesea le taulaʻi o le faaleagaina o le mucous membrane, ma faʻaleleia le faʻatinoga o le masini fuamalie ma le vaega atoa o le digestive. Fualaau masani e masani ai mo le faʻaaogaina o le propolis i le mamanu le mama pe avea foi o se vaega taua mo le sauniuniga o mea faʻaleagaina. O le vailaʻau e saunia mo ia lava pe faʻatau mai i le kiosk falemaʻi.

Propolis faʻatasi ma le faʻataʻitaʻi

Chamomile ma le propolis o ni au uo sili ona lelei i le taua faasaga i pancreatitis. 15 g o fugalaau mamago o le falemaʻi ua sasaa mai i le ipu vai, faaopoopo le propolis (i le pito i luga o le sipuni), e tumau 24 itula. Sili atu le faʻaaogaina o se vevela. A o lei faaaogaina, faaopoopo 1 lepp. Palu fafie pipi. Faaaoga se teuteuga i luga o se manava gaogao i se vevela vevela. Nai lo o le chamomile, mint, immortelle, calendula, dill e faʻaaogaina. Aʻo leʻi faʻaaogaina, mafaufau i le ono le mafai e le tagata ona faʻaaloalo i laau taʻitasi poʻo le iai o allergies.

Ava malosi

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le pancreatitis, faʻasolosolo o le propolis mo le ava malosi e aʻafia ai ma le faʻamaʻi. O loʻo avanoa le mea faigaluega, faʻatau mai i soʻo se falemaʻi poto faapitoa. Aʻo leʻi faʻaaogaina e manaʻomia ai se feutagaiga ma se fomaʻi. O le vailaau e aveesea ai le mumu, faamaloloina manuʻa, faaleagaina i le mucous membranes. O loʻo maua ai se vaega puipuia o totoga o meaʻai i totonu ma o latou mucous membranes. Faʻaaogāina o le oloa gaosi mai le falemaʻi, faʻaalu i le vai.

Mo le togafitiga ma le propolis tincture mo pancreatitis ma le pancreatic togafitiga, o se mea na faʻaaogaina i le fale e faʻaaogaina. Mo lenei mea, o le propolis (100 g) faʻatasi ma le ava malosi (vodka). A maeʻa ona faʻafefiloi mea uma, tuʻu i totonu o se apa mama, tuʻuina atu i le pusaaisa mo le 10 aso. Lulu le fagu i aso uma i aso taʻitasi i le aso. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le inu o le ava malosi e faʻaaogaina i luga o se manava leʻo 2 taimi i le aso i le aofaiga o le 1 tsp, faʻaitiitia i le tutusa tutusa i le vai. A maeʻa le tele o talosaga, o le a manino le taunuʻuga.

Ava e leai se ava

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le auala e ave ai le propolis mo le pancreatitis. E mafai ona e saunia se meaʻai i luga o le vai, 90 ml o vai faʻamamaina e kuka ma faʻamafanafana i se tulaga mafanafana. 10 g o propolis o le eleele, faaopoopo i vai. O meaʻai e fefiloi, faʻaosoosoina le aso i se vevela. Inu 1 le meaai suamalie 2 r. i le aso. O le taimi e faʻaoga ai e 2 vaiaso. E lipotia mai e tagata maʻi ni taunuuga ofoofogia ma le pancreatitis.

Faalenatura faalenatura

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi ia mea faʻamalolo o propolis i le pancreatitis ina ia faʻamalosia togafitiga e faʻaaoga ai le oloa i lona tulaga sili ona mama. E toe faʻafoʻi mea afaina, faʻamalolo le mumu, ei ai se faʻafitiga ma le faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o se oloa mamā e pipiʻi i le muʻamuʻu, afaina, afaina ma le gaioiga. Faʻafoʻisia le faʻaogaina o meaʻai. Ua lava lea e faʻatau ai sina vaega itiiti o lenei oloa mo le 1 itula. O le taunuʻuga o le a faʻaalia i le faʻaaogaina i aso uma e 3 taimi i le aso.

Propolis ma susu

I totonu o tagata faʻataʻitaʻi, o le fua e masani ona lauiloa, pe a fai o vaega autu o propolis ma susu. O se vaifofo sili ona lelei mo pancreatitis ma le maualuga o meaʻai o vitamini, elemene aoga. O le mea lea, e faʻaaogaina e le gata mo le togafitiga o le pancreas ma le malulu, togafitiga o le tino o meaʻai ma le manava. 1 tsp meaʻai pipi tipi faʻatasi ma le 1 ipu o susu susu (kuka), faʻafefiloi. O le faʻafefiloi e tatau ona faʻamaʻaina e ala i le tele o laʻau o gau, tuu mo le 20 minute.

Ia mautinoa e aveese le papa o le anufe pito i luga mai luga o le tincture. Latou te ave vailaau aʻo lei alu i le moega.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi. O le a faia e le fomaʻi suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, faia se faʻamaonia saʻo, fuafua le ituaiga o le maʻi ma faatonuina togafitiga mo pancreatitis.

E mafai ona faʻaaogā le propolis mo pancreatitis?

O mataupu e fesoʻotaʻi ma meaʻai ma togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa masani e tatau ona talanoa ma le fomaʻi e aunoa ma le faʻavaivai. O le mea lea, ao le i amataina le togafitiga ma le propolis, e tatau ona maua le fautuaga a se fomaʻi ma lana faʻatagaga e faʻaaoga ai lenei mea.

O le mea lautele, faʻatasi ai ma le pancreatitis, propolis e talia mo le faʻaaogā faʻamalosi: e faʻaaogaina i le laasaga o le faʻamagaloga o se faʻasologa o le toe foʻi. I vaitaimi o faigata, e tasi lava le mea e le lava, o le mea lea, o le mea e teu ai le beekeeping e tuʻuina atu i fualaau.

E tatau ona e faʻaauau le togafitiga faʻasolosolo ma le faʻaeteete tele, talu ai o lenei vailaʻau o se mea e matua aʻafia ai. I lenei itu, ao leʻi amataina le togafitiga ile fale, ua fautuaina e faia se suʻega o le a fesoasoani e fuafua ai pe o le tagata maʻi o loʻo i ai se tagata le talitonu i le vaega. E faigofie lenei mea e fai. Tasi pe lua tulula o le vailaʻau e tatau ona faʻaaoga i le tapulima, lalo i lalo poʻo totonu o le tulilima, ma a maeʻa le 5-10 minute, iloilo le iuga. Afai o le mumu ua aliali mai i nei nofoaga poʻo le suamalie na tupu, o lona uiga ua faʻasaina oe ona faʻaaoga le propolis.

Pancreatitis ma mafuaʻaga

Ina ia malamalama i le natura o le matafaioi o le propolis i le togafitiga o pancreatitis, faapea foi le faiga o lona aafiaga i luga o le pancreas, e tatau ona i ai se manatu e uiga i le maʻi lava ia ma mafuaʻaga o lona atinaʻeina.

O le toatele oi tatou e malamalama lelei i le taua o le faiʻai, pe aisea e manaomia ai le loto, mea e fai e mama, mea e galue ai le manava ma le fatu, ae le o mafaufau uma e uiga i le gaoioiga a le pancreas. E le gata i lena, o nisi e leai foi se faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo faʻatonuina e lenei okeni, ae o lona tiute i totonu o le tino o le tagata e sili tele.

O lona uiga, o le pancreas o se tasi lea o totoga o le digestive system, o lana galuega e fuafuaina i ni itu se lua: Muamua, o le vaega endocrine o le okeni e nafa ma le gaosia o nisi o hormones (inisalini, glucagon, somatostatin, ma isi), ma lona lua, o le exocrine vaega o le pancreas o le tiute mo le gaosia o le palacreatic enzymes, e aunoa ma se auala e le mafai ai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o meaai. Faʻafetai i lenei faʻamalositino, o meaʻai e ulu atu i le tino ua malepe, ma ua maeʻa ai le faʻamalosia o mea mulimuli e manaʻomia mo se tagata ia maua le soifua maloloina atoatoa.

Mo le tele o mafuaaga, o lenei okeni e mafai ona mumusu ma vaivai, ma taofi ai ana galuega masani.

O le mea masani, o lenei mea na tutupu e muamua atu i se tasi o mea nei:

  • Ava malosi
  • Mea sese ole meaʻai: le tele o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, meaai falai ma meaʻai, vevela,
  • Faʻamatalaga masani: faʻasologa o mea e tupu i le mumū o le pancreas,
  • O taotoga le manuia i le taotoga i totonu o le manava,
  • Faamai ogaoga
  • O faʻamaʻi faʻaleagaina o le ate,
  • Maʻi o le maʻa, faʻatasi ai ma le faʻavaeina o le calcula i le gallbladder.

O le iʻuga, o le faagasologa o le mumusu o le pancreas e atiina ae, lea i le vailaʻau e taʻua o le pancreatitis. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le fulafula o le tino ma le solia o ana galuega. Talu ai ona o le malosi o le edema i totonu o le pancreas, o le faʻaleagaina o le manava faʻanatura, e mafua mai ai le talepeina o meaai. A aunoa ma se avanoa e masani ai, o le a amataina moni lava e le palacreatic enzymes le faagasologa o le tataina o le okeni. E maua e le tagata maʻi se tiga matuia, e maua i le itu tauagavale o le hypochondrium poʻo le ogatotonu o le manava. Laʻau, manava manava, ma le siufofoga, e masani ona o mai faatasi ma le vomiting.

O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e aʻafia ai tagata pe a oʻo i le 30 tausaga, ma o le pancreatitis e maua tutusa i alii ma tamaitai. Togafitiga o togafitiga e faia atoa. O le vaega laʻititi e manaʻomia ai le falemaʻi ile maʻi, i le falemaʻi, ua faatonuina o ia, i le maeʻa ai o nai aso muamua, e aofia ai le anapogi atoa, o se tasi o vaega o le togafitiga e fesoʻotaʻi - o se taumafa malosi lea. Ma le mea mulimuli, o le mea mulimuli, ae le o se mea taua i luga o le ala i le toe faaleleia o le togafitiga ma togafitiga faa-tagata, o se nofoaga faapitoa lea e tuuina atu i se mea faapena e pei o le propolis.

Le aafiaga o le propolis i luga o le pancreas

Propolis, e pei o le meli, o se faʻafitauli faʻapitoa, e ui i lea, o loʻo i ai se eseesega taua mai le mulimuli. O lenei vailaau e galue o se oloa o le gaioiga o pi, lea e maua mai iniseti e faamau ai pu i totonu o sulu ma faapipii i le honeycombs. O Propolis o loʻo i ai ni faʻamatalaga mataga o laau totino, mulimuli ane ua faʻafefiloi e le pi ma le pollen, faʻalilolilo o latou laufanua ma le va. O le mea moni, iniseti e tosoina le mea e pei o se paluga, faʻapipiʻi isi vaega faaopoopo i totonu. O le taunuuga o se mea lanu enaena po o le lanu enaena, lea ei ai le tele o mea aoga.

O le oloa o le beekeeping o loʻo faʻaalia i se faʻamalologa o le faʻamalologa: o loʻo galue i luga o mea faʻaleagaina o le tino e avea o se antiseptic ma sui antimicrobial, o le propolis e faʻaitiitia ai le fulafula o le okeni ma faʻaumatia ai le gaioiga o le nutimomoia o le gland. E le gata i lea, o le vailaau e puipuia ai le atinaʻeina o taunuuga e le manaomia, o le tasi o ia mea o le fausia lea o kume i le parenchyma.

I le lautele, o mea nei e mafua mai i meatotino lelei o lenei mea:

  • Faʻauʻau faʻamaʻi
  • Faʻamālōlōina le faamalo
  • Aneti-inflammatory
  • Antibacterial
  • Faʻailogaina.

O nei foliga e faʻamaonia e le tuufaatasiga o lenei mea:

  • Benzoic ma mea faʻasolosolo oona e avea o se visepisi, maua le malosi e faʻaitiitia ai le tiga,
  • Tannins, tannins, wax ma resins e nafa ma gaioiga o le faʻafouina o mea, o loʻo faʻamalamalamaina e ala i le tetee-inflammatory ma le astringent,
  • Flavonoids e fesoasoani i faʻamaʻi faʻamaʻi
  • O faʻasusu ma o latou suāsusu e manaʻomia e faʻamalolo ai le mumū ma maua ai le aʻafiaga o antimicrobial,
  • Amino acids o loʻo faʻaaogā malosi i le faʻamalosia o le protein,
  • Vitamini A, E, C, P, H, o le vaega atoa B e faʻatonutonuina metabolic processes ma mea e toe faʻafoʻi ai mea faʻapipiʻi,
  • O minerale (aemaise lava, calcium, potassium, magnesium, sodium, phosphorus, sulfur, copper, cobalt, manganese, seleni, iron, zinc, ma isi mea) e nafa ma le gaosiga o le toto.

O le taua tele i le togafitiga o pancreatitis, propolis ona o lona faʻamalolo ma meatotino antimicrobial. O lenei vailaʻau ua fautuaina ina ia faʻaaogaina e le gata i le taimi o le faʻamaʻi tigaina o le faʻamaʻi, ae faʻapea foi i le tulaga o le faʻamagaloga - o le a faʻaolaina ai le malologa mo se taimi umi ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga i le isi osofaiga.

Faʻaauau faʻapitoa

O meaola ninii o loʻo faʻalauiloa i totonu o okeni ua faaleagaina o ni faʻalavelave ogaoga i le toe faʻaleleia. O le mea lea, o le galuega aupito taua o lo latou faʻaumatia. Propolis, o loʻo i ai se meatotino faʻapitoa, o le a oʻo mai iinei.

E maua le aʻafiaga o le antimicrobial ona o vaega e aofia ai:

I le togafitiga faafomaʻi, o le propolis o loʻo faʻaaogaina lautele, talu ai e mafai ona taofia le tele o microorganisms, e aofia ai faʻamaʻi o le candidiasis, faʻamaʻi, siama o le atepatitis, herpes, tuberculosis, ma le trichomoniasis. E maitauina e faapea i le taimi o le faʻamafunaina o siama leaga, o lenei oloa o le beekeeping e tumau pea le aoga microflora, o lona uiga, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le dysbiosis ua faaitiitia i le zero, lea e le mafai ona fai e fai ma faataitaiga, mo se faataitaiga, e uiga i vailaau.

O le isi mea aoga o le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina mo se taimi uumi: o meaola ninii o loʻo faʻaaogaina e faʻaumatia e le mafai ona faʻaaogaina. Ma ei ai mafuaaga mo lena mea. O pi e aoina mai resini mai laau eseese, e tofu lava ma ona lava aoga aoga.O se taunuuga, o le vailaau e maua ai le tele o ituaiga o mea e faʻamalolo ai, ma o siama faʻamaʻi e leai lava se taimi e faʻafetaui i ai.

O le mea moni o le propolis e taofia ai le tuputupu ae o meaola ninii ma puipuia ai le atinaʻeina o siama viral i le 19 seneturi. O se taunuuga o le suʻesuʻega o se tasi o sulu, na foliga mai o loʻo nofo tupu ai i totonu. O isi suʻesuʻega na taʻitaʻia ai se sailiga mataʻina: na maua ai le leai o se siama matautia i totonu o le mea na mafua mai i le propolis.

Faʻaauau le faʻaauau

O le kelu paleni e gaoioi foi o se sui e faʻafouina, lea e sili ona talafeagai mo le pancreas, o enzymes na faaleagaina a latou lava gaʻo. Amino acids, tannins ma tannins, tele minerals, faapea foi ma vitamini A, E, P, C, le vaega atoa B - o vaega uma ia o propolis, tasi auala pe o le isi foi, e nafa ma le toe faaleleia.

O lenei mea e gaosi ai le beekeeping e fesoasoani e faʻaitiitia le mumunia e ala i le sui o mea ua faaleagaina. O le mea lautele, o le mea moni o le propolis o meatotino toe faʻafouina e faʻamaonia lona faʻaaogaina i le tulaga o le fatuga: o le vailaʻau e faʻaaogaina i togafitiga o fatu ma osoʻa. Propolis solution e faʻaititia ai le numera o maʻila i le fatu maso, e pei ona faʻaalia manino e ECG. I le faʻaopoopoga, o le kelu pepelu, lea e faʻaaogaina i le malae o le cosmetology e aveese ai le paʻu i luga o le paʻu o foliga, ma i le vailaau e tasi mo le togafitia o manua ma mumu, toe talanoa foi e uiga i le gasegase o le tino masani e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le toe faʻaleleia o masini ma sima.

Faʻasalalauga masani o galuega faʻafefete

O le mea moni, o Propolis, o loʻo i ai lenei gafatia, ma i tulaga o le mumū o le pancreas, o lenei uiga e le o le vaega mulimuli. O le tausia o le microflora masani o le vaega o meaʻai, o le mea lea e faaosofia ai le gaosiga o enzymes pancreatic ma le sua oona. E talitutusa foi le tāua o le faʻamautuina o le tui o le intestinal peristalsis - o lenei mea e saofaga i le faigofie ma le le faʻasalaina o le faʻamalosi o fualaau oona.

O le tele o isi uiga e aʻafia ai le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai e aofia ai:

  • Tuuina atu o se puipuiga i luga o le mucous membranes o le manava ma le tootoo laiti,
  • Faʻaleleia le lelei o le talo, faʻapea foʻi ma le aveeseina mai i le pancreatic ducts i le duodenum,
  • Faʻailogaina o galuega a le hepatocytes, lea e fuafua ai le gaioiga o le pancreas,
  • Tulaga masani o le metabolism,
  • Faʻaleleia o le gastrointestinal homeostasis,
  • Faʻavave o le gaosiga o enzymes, lea e matua faʻamalosia ai le gaioiga o le pancreas, lea i totonu o le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le faigata e faʻatautaia ma ana galuega autu.

Propolis mo pancreatitis ma cholecystitis

E masani lava, o faʻamaʻi pipisi e pei o pancreatitis ma cholecystitis e tupu mai tutusa, ma o se tasi o faamaʻi e mautinoa lava o se faʻalavelave o le isi.

Afai o le pancreatitis e masani ona taʻua o le mumu o le pancreas, ona sosoo ai lea ma vailaau faafomai, o le cholecystitis ua malamalama o le faagasologa o le inflammatory o le gallbladder. O le tele o taimi e mafua mai ona o le solia o le vevela o le talo, o se suiga i lona lelei poʻo le le lelei o le gaosiga. O le faamamafa i le togafitiga e le na o le aveeseina o le punavai o le togafitiga o togafitiga, ae faapena foi i luga o le faatulagaina o le gaosiga o le manava o le tino.

Ina ia mautinoa o le toe amataina o le talo ma le lafoaia e le mafai ona faʻaaogaina e naʻo le faʻaaoga masani o togalaau poʻo le faʻaaogaina o isi fua o vailaʻau faʻapitoa. Propolis ma isi oloa o le beekeeping, e pei o le meli, na faamaonia e sili ona lelei i lenei. E masani lava, o vaega uma e lua e faʻaogaina faʻatasi.

O loʻo i ai se fua e sili ona lauiloa e mafai ai ona e maua se vailaau faʻamalolo lautele, lea e lelei mo togafitiga o pancreatitis ma le mumū o le gallbladder. Mo lea, propolis ma le meli, e ave i le tele o le 1:10, o le a manaʻomia. Fufulu le pelu piu i totonu o se vai vai taele, faʻafefiloi ma le meli, ona faʻafefiloi lelei lea ma tuʻu le oloa i totonu o se koneteina tioata. E tatau ona ave se mea taua 5-7 g i aso uma - o le a le gata ina fesoasoani e faatumauina se taimi umi o le faʻamagaloga, ae e iai foi se aafiaga taua tele.

Togafitiga o le pancreatitis masani ma le propolis

Pe a taofia le maʻi tigaina, ma isi faailoga e iloagofie ai le osofaia o pancreatitis ua mou atoa atu, ua amata le taimi o le faamagaloga. E le o lona uiga o le toe faʻaleagaina e le mafai ona toe tupu - o le maʻi e tafe atu i se foliga masani, ma afai e le mulimulitaia togafitiga ma meaʻai, i soo se taimi lava e mafai ona toe manatuaina e ia lava.

I lenei laasaga, e taua tele le tuuina atu o le tausiga lagolago. Ma togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻapitoa faʻapitoa i soo se ituaiga, e avea ma fesoasoani sili. O le mea lea, mo le togafitiga o le pancreatitis masani, o se oloa masani e faʻaaogaina, o se teuteuga o lenei vailaau poʻo se tincture e faavae i luga.

E mafai ona ausia le maualuga o le togafitiga e ala i le faʻaaogaina o se oloa o le beekeeping i lona tulaga sili ona mama. Pau lava le mea e manaʻomia o le ave lea o sina fasi meaola (pe tusa ma le 3 g) ma tipi i ni vaega laiti. O le faʻasolosolo i aso uma o se mea faapena o le a aʻafia ai le tulaga o le pancreas ma le gasegase o le faʻamaʻi atoa. E fautuaina le faia o ia togafitiga mo vaiaso e lua, ae o le propolis e tatau ona ulaina pe a ma le tasi le itula e oo atu i le 5 taimi i le aso ma i luga o se manava gaogao. O le meafaigaluega e le gata na i ai se aafiaga lelei i le okeni ua faaleagaina, ae e taofia ai foi le amataina o faailoga o le maʻi: afaina, afu, fatu o le fatu.

O se isi auala sili atu o le faʻaaogaina o se faʻamalolo o le propolis ma le chamomile. E le faigata le faiga o kuka. Muamua e te manaʻomia le kuka 250 ml o vai. A maeʻa ona faaopoopo le 10 g o meaʻai matagoʻa, matou te tuu le paluga i luga o se afi filemu mo le isi 3-5 minute, ona ave lea ma faatalitali mo le mafanafana. A maea le filiga o le gauga, faʻapipiʻiina i se sipuni laitiiti o propolis, mulimuli ane e mafai ona e faʻaaogaina. Fai lenei fofo i le taeao ma le afiafi mo le 2 vaiaso.

E mafai foi ona faʻaaoga nisi laau: elecampane aʻa, calendula poo fugalaau ola, lau o coltsfoot poʻo le mumu, mumu.

I le tulaga aoao, o ia ituaiga togafitiga togafitiga e fautuaina 2 taimi i le tausaga.

Propolis togafitiga mo pancreatitis

Talu mai taimi anamua, na faʻaaogaina propolis e togafitia ai faʻamaʻi eseese, e aofia ai le pancreatitis. I aso nei, o lenei oloa e leiloa lona aoga, o loʻo i ai moni lava le aʻafiaga faʻapitoa ma aʻafiaga, e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o le ata o le falemaʻi ma faʻafaigofie le faagasologa o le faʻamalolo.

E ui lava i faʻamalologa o le vailaʻau, faʻaaogaina e avea o le togafitiga autu mo le tino pancreatitis poʻo le tulaga o lona faʻamalosiaga e le gata e leai se aoga, ae e matautia foi. Ae ui i lea, i le vaitau o le faʻamagaloga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le a avea ma filifiliga talafeagai. O le vailaau faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o le vailaʻau e malosi tele, i se faʻaopoopoga, o le propolis e fesoasoani e faʻaitiitia ai toxini mai sela, ma e leai se taua tele i le mumū o le pancreas.

Auala e faʻaaogaina ai gelu kelu

E tele auala e faʻaogaina ai pepelu pipi: e mafai ona ulaina i lona tino mama, i luga o lona faavae ua mafai ai ona saunia vai, susu ma mea inu ava, teuteuga. E pei o le sili atu ona lelei o le ava malosi o le propolis. O loʻo fautuaina pea e tuʻufaʻatasia lenei oloa o le beekeeping ma fualaau - o ia fua o le ai ai le tele o faʻamatalaga faʻapitoa.

Aʻo leʻi amataina togafitiga o fale, e tatau ona e mautinoa e le o iai se tasi e le faʻaaloalo i le mea, talu ai o le propolis o se meaʻai malosi lea e mafai ona faʻaosofia ai le ita ma urticaria, ma i nisi tulaga e pei foi o Quincke's edema.

Infusions ma tinctures

O le faʻaaogaina o le oloa i lona tulaga mamā e le na o le pau lea o le auala e mafai ai ona togafitia pancreatitis.

O le togafitiga faʻapitoa e mafai ona maua ai le tinio o le propolis:

  • O le vailaʻau i lenei pepa o loʻo i ai ni mea e teu ai, lea e taua mo nofoaga faaleagaina o le pancreas,
  • Propolis tincture, faia, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻatasi ai ma le susu e toe faʻafouina ai masini lea o loʻo lisiina ai leona, ma faʻaitiitia ai le mumū i nei nofoaga,
  • O le faʻaaogaina o nei meaʻai o le beekeeping e faʻaititia ai le gaosiga o le kulimi hydrochloric i totonu o le manava, lea e faʻamaonia ai le gaosiga o enzymes pancreatic ma faʻateʻa ai le faagasologa o le faʻaogaina o le tagata lava ia lea e tupu i totonu o le paʻu.

O loʻo i ai le tele o fualaau mo le sauniuni o faʻamatalaga ma le propolis. Mafaufau i le sili ona lauiloa.

  1. O le filifiliga sili ona faigofie o se tuufaatasiga o kelu paʻu ma le vai. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le viliina lea o le faʻamalosi faʻatasi ma se fatu, ona ave lea o sina vaega mai lenei vaega e fetaui ma le pito o le naifi ma faʻaopopo i le mafanafana vevela poo le vai faʻafefeteina (90-100 ml le lava). Mo le sili ona lelei, e fautuaina e liligi atu le suavai i totonu o se vevela ma tuʻu ai mo se aso. O sea ituaiga o sipuni suamalie e faaluaina i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le tulaga lautele o togafitiga e tele vaiaso.
  2. O le ava malosi o le a sili atu le lelei i le taofi o le tiga ma faʻaitiitia ai isi faʻamaoniga e le manaʻomia. Mo lona faʻatinoga, o le ae manaomia le 100 ml o le ava po o le vodka, ma le 10 g o le propolis. A maeʻa ona faʻafefiloi vaega, aveese le vai i se mea malulu ma pouliuli. E fautuaina le luluina mai lea taimi i lea taimi: i lenei auala, o le a le aoina mai le pala. O se vailaau ua manatu ua saunia pe a maua mai se lanu enaena ma o ona foliga vaaia e tutusa ma le cognac. A uma ona faʻamamāina le tincture, e mafai ona e amata faʻaaogaina: i vaega ole 1: 5 e tatau ona faʻafefe i le vai, ona faitau ai lea o le 40 pata i totonu o se pusa eseese, inu ai aʻo leʻi 'ai. O le vailaʻau e faalua 2 aso i le aso. I le isi itu, ua mafai ona faʻaaogaina se tinotu o le propolis - e faigofie ona faʻatauina i soʻo se fale talavai.

Propolis Milk

O se faʻaaogaina faʻapitoa o le faʻasaina o le suasusu ma le susu, o le mea moni o se faleteuoloa o vitamini ma minerale, faʻapea foʻi isi mea e manaʻomia mo le tagata e tausia ai le soifua maloloina lelei. E taua tele le faʻaaogaina o se vai e le gata i togafitiga o pancreatitis, ae faʻapea foʻi i le i ai o isi faʻamaʻi. Mo le mauaina o se mea faapipii, e tatau ona e oloina le propolis ma se fatu, ona ave lea o le 5-7 g mai lenei vaega. O lenei vaega ua tumu i le 200 ml o le susu susu, o le vai ua uma ona fefiloi. A maeʻa ona susulu, e tatau ona faʻamamaina e ala i gau. E tatau ona aveese le papaʻi anufe na faia ile luga o le tincture, ma o le isi e tatau ona onā ao leʻi moe.

O vailaʻau masani e iloa ai le isi fua e faʻaaoga ai mea e pei o le propolis ma le susu. Muamua e te manaʻomia le faia o se faʻasolosolo malosi o le ava e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻaalia i luga ifo. A maeʻa, e 10 pata o lenei vai ua faaopoopo i le 100 ml o susu - ua saunia le oloa. Ave le vailaau ao lei moe mo le 6 masina. O tagata ua oʻo i lenei tomai i o latou lava poto masani latou te iloa o le toomaga e oʻo mai pe a mavae le vaiaso lona lua.

Propolis ma le meli

O le isi lea fua mo le sauniuniga o se vailaʻau faʻamaʻi.

Matou te manaʻomia:

  • 10 ml o susu
  • 20 g meli
  • 2 mataua ole propolis ava tincture.

A maeʻa ona faʻafefiloi ia mea, e mafai ona e amata togafitiga: e tatau ona e taʻavale i aso uma i le taimi e momoe ai mo ni nai vaiaso. Ua matauina e le au atamamai o le meafaigaluega o se fesoasoani lelei e le gata mo pancreatitis, ae mo le cholecystitis.

Chamomile broth ma le propolis

O se teuteuga o fugalaau fomomile e lelei e avea o se faavae mo le propolis tincture. Muamua e tatau ona e selesele mea e mamago: tasi taga faamama poʻo 10 g o mea e leai se mea e faʻaaogaina mo le 250 ml o le vai inu ma aumai i se vevela. A maeʻa maeʻa le susu, e tatau ona faʻaopoopo le 40 gogo ole propolis tincture i ai. E tatau ona e tago i se fualaau faasaina i luga o se manava gaogao i le taeao pe tusa o le afa itula ao lei faia le taeao. E mafai ona e mulimuli i se isi filifiliga: mo lenei mea matou te saunia se teuteuga e tusa ai ma le polokalame lava e tasi, ona matou faʻafeiloai atu lea o 3 g o le kelu paʻu i lona mamanu. O le tuʻuina o le suavai maua i totonu o se vevela, matou te faʻamalosi mo se aso. Nai lo o le chamomile, o isi vailaʻau togafitiga e mafai ona faʻaaogaina: coltsfoot, calendula, mint, elecampane root, dill. E mafai foi ona faaopoopo le meli i se decoction ma le propolis - 7 g o le oloa ua lava.

E faʻapefea ona fai sina siʻosiʻomaga?

O i latou oe mananao e faʻamalolo i latou lava i le kelu paʻu e masani ona le iloa le auala e faʻaaoga ai se vailaʻau. Ina ia mafai ai e le propolis ona i ai se aafiaga aoga i le tino, ae leai se tulaga e afaina ai, e tatau ona e malamalama e tatau ona e faʻaaogaina saʻo se mea o lenei mea.

Muamua lava, e faʻalagolago lava i le a le fua na saunia ai sauniuniga mo.

O le mea lea, o se vai e faʻavae i luga o le vai ma le propolis o loʻo ave i le tele o se sipuni suamalie 2 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le lua vaiaso.

O le ava malosi e tatau ona faʻaogaina faalua i le aso, ae peitai, e tatau ona faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 5: 40 pata o le mea ua faʻaleagaina - o le vailaʻau lea ua fuafuaina mo le tasi fualaau. Afai e faʻaaogaina le ava malosi i le susu, ona ave lea o le pata e 10 i le 100 ml o susu, o lenei vailaau e ave i le moe mo le ono masina. O nisi taimi o le kelu e pipisi i totonu o le 200 ml o le susu susu i lona tino mamā, i le tulaga lea o le a maua ai le tele o le gaʻo i le afiafi.

Ae o le brom chamomile (250 ml) faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le 40 pata o le eleʻele o le propolis vai, e tatau ona faʻaaogaina se vai i lea aso i lea aso ao leʻi oʻo i le taeao. Pepelu o laʻau pipi (3 g), faaopoopo i le teuteu, e faia e tusa ai ma se mamanu faapena.

I le tulaga o le faʻaaogaina o le propolis o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis, e tatau ona e faʻaogaina faatolu i le aso mo le masina. Mo lenei mea, o le 20-60 drops o le vailaau oona e faʻaitiitia i le kuata po o le afa o vai vai.

I totonu o le vaega laititi poʻo le taimi o se faʻalavelave, e matua faʻasaina le faʻaaogaina o le ava malosi o propolis, lea o le pelu kelu pipi e faaopoopo i le susu o le a avea ma se filifiliga lelei.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga o le fale, 'aua nei galo e faʻamautinoa o loʻo faʻafefeteina e lou tino le vaʻaia lelei, aua o lenei mea masani o le mea e sili ona malosi ile allergen. Tuu ni nai mataua o mea i luga o le tapulima ma iloilo le tulaga o le paʻu pe a uma le 5-10 minute. Afai e leai se mumu i luga ma e leai se lagona o le sasaina, ona le solia lea o le propolis mo oe.

Tuua Lau Faamatalaga