O le faʻamaʻi pipisi o le maʻi suka: faailoga ma togafitiga lelei

O le angiopathy o le Retinal o se faʻamaʻi lea e aliali mai i se suiga i le vascular ocular system, e aofia ai ona capillaries ma isi vaʻa. O lenei faafitauli e afua mai i le le lelei o le faatonutonuina o le vascular tone e le autonomous nervous system. I lenei tulaga, o faafitauli e tulai mai ma le afaina ma le tafe mai o le toto mai le okeni, lea e faalavelaveina ai ana galuega masani ma taitai atu ai i suiga le lelei i mata.

O faʻafitauli faʻapitoa lautele e le o ni faʻamaʻi tutoʻatasi. E sili atu ona faigofie le fai atu o lenei maʻi e aliali mai pe a oʻo i le tulaga le lelei o vaʻa toto o le tino atoa. O vaʻa o le retina e mafatia i le auala lava e tasi e pei o isi vaega o capillaries, veins ma arteries, o le mea lea, faatasi ai ma lenei tulaga o le vascular system, o suiga e amata ona tupu, mo se faataitaiga, i le retina o mata. O le mea lea, o le faaupuga "angiopathy" e faʻaaoga faapitoa lava i mata o le mata e mafua mai i faʻafitauli vailaʻau.

O lenei faʻaletonu o le tino e le faʻalagolago i le matua ma le itupa o le maʻi. E maua i tamaiti ma tagata matutua, i fafine ma alii. Peitai, e ui lava i lea, o se ata na faaalia mai: i le mavae ai o le tolusefulu tausaga, o lenei faafitauli e tupu tele lava nai lo le talavou po o le talavou.

O tagata e masalomia o ni mata e mafai ona mata i le mata, e fiafia i ai, ma O le a le uiga o le upu anginalism?

I le taimi atofaina ma se fomaʻi, e mafai ona e matauina le ata o loʻo i lalo. O le tupe, lea e suʻesuʻeina e se fomaʻi, e le masani. Ua tusia e le fomaʻi suiga tetele i lenei vaega o le mata. I lenei tulaga, o loʻo i ai se soliga i le lumenia o le toto poʻo a latou fuaitau. O vaʻa e ono i ai i se isi setete: ia vaʻavaʻa pe faʻasolosolo, ufiufi pe faʻamaʻo, totoʻa atoa poʻo le vaivai vaivai ma faʻapena. O le tulaga o le vascular system i mata e faalagolago i le mafuaʻaga na taʻitaʻia ai nei suiga.

I le tele o tulaga, o le atinaʻeina o le maʻi e tupu i mata uma e lua, e ui lava o loʻo i ai tuusaunoaga i lenei tulafono.

ICD-10 numera

O le faiga faʻalesoifua maloloina o le lalolagi e maua ai se tasi o faʻavasegaina o faʻamaʻi, lea e taua o le Faʻatulagaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi. O lenei faiga na atiaeina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi po oi lalo ole WHO. A maeʻa se vaitaimi, o le faʻavasegaga o le faʻavasegaina e toe iloiloina ma fetuutuunai e fuafua i suiga ua faʻamaonia i le galuega faʻalesoifua maloloina i le lalolagi.

I le taimi nei, o le faʻavasegaga faʻavaomalo o faʻamaʻi o le faʻasefulu faʻamaumauga, lea na faʻamaonia i le 2007, e talafeagai. E luasefulutasi vaega, o loʻo i ai vaega laiti i tulafono laiti mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le faʻasalalauina o le Retinal anglicathy e tusa ai ma le ICD classifier o le vaega o faʻamaʻi e taʻua o "Diseases of the eyes and its adnexa," Nu. H00 - H59, ma e aofia i le vasega lona fitu talu mai le amataga o le lisi. O le suʻesuʻega talafeagai e tatau ona sailia i le vaega "Faʻafitauli o le vascular system ma le retina", Nu. H30 - H36. I le taimi lava e tasi, e taua le iloa o lenei faaupuga o le faʻatalanoaina lautele, ma pe a faʻamalamalamaina le siama, o igoa o faamaʻi e faʻaaoga saʻo mai lenei vaega o le tagata e faʻamatalaina, pe tuʻuina atu i le vaega "Isi faʻamaʻi" mai le vaega lava e tasi.

Mafuaaga o le Retinal Angiopathy

O mafuaaga o le retinal angiopathy e matua talatalanoa, e ui lava e ogaoga. E aofia ai:

  • Faʻafitauli i totonu o le vavalaʻau o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma le osteochondrosis.
  • O le i ai o le faʻaleagaina o mata.
  • O aʻafiaga o le faʻateleina o le faʻaogaina o le intracranial.
  • Taunuʻuga o le ulaula tapaa.
  • O loʻo i ai nei le faʻasalaga o le puipui o le puipui, lea e maua mai i le faʻaogaina o le tino.
  • O nisi o gasegase toto.
  • Gaosiga o gaioiga i ituaiga matautia o pisinisi.
  • Le i ai o le maʻisuka.
  • Mauaina o se tausaga patino lea e amata ai suiga e le mafai ona suia i totonu o le tino.
  • Le i ai o se talaʻaga o le maualuga o le maualuga.
  • Faʻaleagaina o le tino.
  • O nisi tulaga o le puipui o toto toto e pei o le kenera, mo se faataitaiga, faatasi ai ma telangiectasia.
  • O le i ai o le vasculitis o le tino, lea e faʻapitoa i le natura.

Ina ia otootoina le lisi o loʻo i luga, o manua eseese, faʻamaʻi pipisi o le tino atoa, ma le faʻaleleia o le autoimmune ma faʻamaʻi pipisi e mafua ai faafitauli i vaʻa i le retina. E le gata i lea, o le inisua o le tino e ala i vailaʻau eseese, metala mamafa ma isi mea o loʻo taʻalo ai se vaega taua.

, , , , , ,

Faailoga o le Retinal Angiopathy

E tatau ona e iloa uiga o le retinal angiopathy ina ia iloa ai lenei faʻamaʻi i le taimi. Faailoga o maʻi e aofia ai:

  1. Le i ai o le faʻaletonu mata.
  2. O foliga vaaia o le vaʻaia o le vaʻai, o se ituaiga o veli poʻo se faʻaaliga vavalalata.
  3. Se faʻamatalaga o le gau o le vaʻai.
  4. Vaʻaiga o le vaitau o loʻo i ai nei.
  5. O foliga vaaia o le faʻavasegaina o laina, lea o loʻo faʻapipiʻi i le mata.
  6. O se faʻamatalaga o le alualu pea i luma o le myopia.
  7. Faailoaina o le dinstrophinal retinal.
  8. Le faʻaalia o lanu po o ni lanu pogisa e aliali mai pe a suʻesuʻeina mea faitino.
  9. O le foliga mai o le malamalama faʻafuaseʻi e susulu i mata, faʻaalia i le ituaiga o "uila".
  10. Le tupuga o le le mautonu ma tiga i mata.

E mafai ona e faitau atili e uiga i uiga ma uiga o le retinal angiopathy iinei.

O le a le faʻatafunaga mataʻutia o le toe faʻataʻoto?

E aoga mo se tagata ua maua se faʻamaʻi tigaina mai le fomaʻi e iloa ai pe aisea e matautia ai le angiopathy o le retina? Ma ia faʻaleleia auala e toe faʻaleleia ai lo latou ola maloloina.

O lenei tulaga o toto toto e mafai ona taʻitaʻia (ma taʻitaʻia) i ni aʻafiaga ogaoga. Muamua lava, o le galue masani a le mata ua faʻalavelaveina, lea e mafua mai i faafitauli i le faʻamautinoaina o ana meaʻai masani. O faʻasalaga i le leai o se toto e oʻo atu ai i le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le le mafai ona maua e mata le lava o le okesene ma isi meaʻai. O le faʻamaonia o oloa e le masani ona faʻaaogaina i le tafe o le toto: ona o le le lelei o galuega a le vaa, o faafitauli e tulai mai ma lenei.

O le mea lea, o se tagata maʻi ua feagai ma se suiga i le tino o le mata o le mata atonu e ono maua ai faʻamaʻi nei:

  • Alualu i luma myopia.
  • Tupulaga o le tino.
  • O foliga vaaia o le vaʻaia o le faʻaaliga.
  • Faʻaauau le atinaʻeina o tauaso i se tasi pe lua uma.

E le tatau ona tupu nei faafitauli i tagata. Ae, i le avea ai o se tulafono, o le tele o tagata latou te le mataituina lo latou ola maloloina ma, faatasi ai ma se maʻi matuia, aua nei faia ni fua e faamalosia ai lo latou manuia. O le mea lea, ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu, e mafai ona tatou faia le atinaʻeina o se tasi o faafitauli i luga i se tagata gasegase ma avanoa lautele o le retina.

Faʻamatalaga o le anginality o le retinal

O le suʻesuʻega o le anginaliti o le retinal angé o se mea taua lea e mafai ona tuʻuina atu i se fomaʻi agavaa. Talu ai o loʻo i ai se tulaga o le sese i le faʻamaonia saʻo.

Muamua lava, e suʻe e le fomaʻi le tagata maʻi ma iloa ai le natura o ana faitioga. O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le retina ma le tulaga lautele o le maʻi e tatau ona iloa. O le retina o loʻo suʻesuʻeina e faʻaaoga ai le suʻega o suʻega suʻesuʻe - ophthalmoscopy.

Ina ia faʻamalamalamaina le faʻamaoniga, e faʻaaogaina e le ophthalmologists auala eseese: o le suʻeina o mata o le mata ma le x-ray. E mafai ona e suʻesuʻeina le saoasaoa o le toto i totonu o vaʻa, faʻapea foʻi le tulaga o loʻo i ai nei o puipui o mata. O le suʻega X-ray o loʻo faʻatinoina ina ia mafai ai ona maua faʻamatalaga i le faʻafefea ona vaʻaia vaa. Ma o lenei faiga e faʻatinoina e faʻaaoga ai le leitio.

O le suʻesuʻega lona tolu o suʻesuʻega atonu o le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o le resonance magnetic, lea e mafai ona e iloa ai vaega o le fausaga ma le tulaga o masini mumu o mata.

, , , , ,

Togafitiga o le Anginal o le Retinal

O le togafitiga o le angiopathy toeititi, muamua lava, o le faʻamavaeina lea o le maʻi na mafua ai se faʻalavelave ogaoga. I le tele o tulaga, pe a faʻatonuina le tulaga o le maʻi, o le a le toe iai ni faafitauli ile mata, e aunoa ma le manaʻomia o togafitiga.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le togafitiga o le anginal maʻi toeititi iinei.

Puipuia o le Retinal Angiopathy

O le puipuia o le anginal o le epinalathy e aofia ai taualumaga nei:

  • Muamua lava, e tatau ona amata togafitiga mo le maʻi faʻamaʻi, lea na mafua ai suiga tetele i mata.
  • I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona mataʻituina le malamalama ma lava le malamalama o le falefaigaluega.
  • Aua nei faitau i taavale e leai se malamalama, e faapena foi i le fale e le lava le malamalama.
  • Faatasi ai ma galuega faifaipea i le komepiuta, e manaʻomia ona e malolo. E lelei lava, pe a galue se tagata mo le fasefululima minute, ma malolo mo le isi sefululima minute.
  • E taua i vavao i le va o le avega o le faʻaaliga e taofi ai mata - taʻoto i lalo i se tulaga vavalalata, malolo ma moeiini ou mata. O le mea lava e tasi i le leai o se moega e mafai ona faia i luga o se nofoa.
  • E taua le lua i le tolu taimi i le aso, ma i le komepiuta ma le tele o taimi, fai ni tafaoga mo mata. O le masipasipolo ma le uʻamea e fesoasoani foi.
  • E tatau ona mataʻituina lau malosi ma e le faʻafefeteina pe tulaʻi i luga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia faʻamalositino i taimi uma, faia ni manava, savali i le ea fou, savali tele, ma aofia ai meaʻai e faʻamalosia ai puipui o toto toto.
  • E faalua i le tausaga ona faia se suega o le kullukose capillary.
  • Mataʻitu lau meaʻai! E lava, ae le tele, e aloese mai le tele o mea suamalie, falaoamata ma meaai mama, meaai gaʻo ma falai, faapea foi ma isi meaai le lelei.
  • O le maʻitaga e tatau ona fuafuaina, aʻo leʻi faʻaleleia lau soifua maloloina ma faʻamavaeina punavai o faʻamaʻi pipisi. Aemaise, e aafia ai caries, tonsillitis, bronchitis ma isi.
  • Faʻatasi ai ma se talaʻaga o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, toto maualuga, osteochondrosis, e tatau ona togafitia togafitiga faʻasaʻo faalua i le tausaga. E taua le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa e faʻaaoga ai vitamini Trental, Actovegin, Vinpocetine, ATP ma B.

Retinal Angiopathy

O le angiopathy vascular vascular o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka. A maeʻa le 20 tausaga talu mai le amataga o le maʻisuka, o le suiga o pathological i vaʻa vaʻalele e matauina i le toetoe lava o tagata maʻi uma.

O le faʻamaʻi ma faʻalauiloa ma faʻaalia i le alualu i luma lemu. O le mea lea, o le siaki o le maualuga o le kulukose o le toto ma le iloa vave o suiga i le fesoasoani fesoasoani e faatuai le amataga o le maʻi.

O le maʻi o le diabetic o le retina o se maʻi tutoʻatasi. E pei ona taua i le igoa, o le maʻi o se taunuuga o le atinaʻe o le maʻisuka i le tino, o se tasi o ona faafitauli.

O le angiopathy mata o le tupuga lea o faalavelave i le faagaoioia o toto toto o le okeni o le faaaliga ma se suiga i le fausaga o le puipui lapoa o le mata. O suiga faʻapitoa i le puipui lapoa o le mata e taʻitaʻia ai le mea moni o le a leiloloa le tagata.

O le maʻisuka sili ona taatele o loʻo tupu i tagata matutua. Ae ui i lea, i tausaga talu ai, o le numera o tupulaga talavou o mafatia mai lenei maʻi, lea e feagai ma le tele o taunuuga eseese, ua amata ona faateleina.

I le faʻaopopo atu i le maʻisuka o le faʻamaʻi, faʻamaʻi, hypertensive, vaʻavaʻai ma talavou angolathy e toe faʻataʻitaʻia. O le tele o taimi, o gasegase e atiaeina le angiopathy i mata uma e lua.

O le leiloa o se faaaliga e tupu ona o le le mafai ona suia taualumaga i mata, o:

  1. suiga fesuisuiai i le pito o le mata,
  2. retinal thinning
  3. toe faʻamavae
  4. taloina o le ata pue.

O nei taunuuga uma o le atinaʻeina o le angiopathy o mata ua tuufaatasia i lalo o le igoa lautele o le retinopathy. O le faʻaleagaina o le tino e mafua ona o se faʻafitauli i le setete o le retina, lea, i le itu, e tupu mai ona o se faʻaititia o le toto i le pusa o ata o le okeni.

I le tulaga o le vavae ese atoa o le retina, tauaso e tupu. O le atinaʻeina o le angiopathy o le retina o mata uma e lua e mafai ona oʻo atu ai i le leai o se faʻaaliga.

Maʻisuka Angiopathy

O le diabetic angiopathy o se ituaiga o angiopathy e fai ma le maʻisuka faaumiumi e aunoa ma le togafitiga saʻo. Saienitisi saienitisi microangiopathy ma macroangiopathy.

O le angiopathy o le diabetic retinal e faatatau i microagniopathy ma ua faaalia i le faatoilaloina o capillaries o le retina. O se laumei faapena e faʻaalia i le fula o le puipui o capillaries, lea e oʻo atu ai i le vavalalata o le lumens ma le mafai ai ona faʻaogaina toto toto i le lumanaʻi.

E tafe le taamilosaga o le toto, ma o le hypoxia o le tino (le lava o le okesene) e mafai ona atiaʻe. Lanu samasama e aliali mai i luga o le mata, ma e masani lava ona tupu le faʻaogaina o le micromorrhages i le nerve optic, lea e taʻitaʻia ai le leaga o le vaai.

O se tasi o faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka o le ita. O lenei maʻi e tupu ona o le soliga o le tulafono faatonutonu ma e aafia ai le totoga o le tino mai vaa tetele i nai pito sili ona laiti.

O le diabetic angiopathy o se tasi lea o ituaiga o lenei maʻi lea e tupu mai o se faʻalavelave o le maʻisuka umi mo le umi o le maʻisuka i le leai o togafitiga talafeagai. I le ophthalmology, microangiopathy ma macroangiopathy ua iloga.

O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e masani ona aʻafia e tagata matutua. Ae i tausaga talu ai, ua televave le faatupulaia o aafiaga o tagata talavou.

O le diabetic angiopathy, lea e taua o le microangiopathy, e aafia ai capillaries o le retina o mata. O lona faʻaaliga o le fulafula o puipui puipui, e oʻo atu ai i le vavalalata o le lumena o vaʻa ma i le lumanaʻi i lo latou faʻaogaina atoatoa.

E lua ituaiga autu o le angiopathy i le maʻisuka:

  • Maʻisuka macroangiopathy (faʻaleagaina o vaʻa pito i lalo o le fatu),
  • Maʻisuka microangiopathy.

O le maʻi o le diabetic angio o le retina e mafai ona taʻua i microangiopathy, o lenei faagasologa e faʻaalia mai i le tino o le tino o capillaries o le retina, e mafai ona faamatalaina e faapea: o le faagasologa o le fulafula o puipui o capillaries, lea e aofia ai le faʻaogaina atoatoa o le vaʻa poʻo le vavalalata o lona lumen.

Faʻasagaga o nei suiga, e faigata le tafe toto, o se taunuuga, o le matelaina o le okesene-o hypoxia.

O le tele o taimi, tagata matutua e mafatia i le maʻisuka. Ae talu ai nei, o le faateleina o numera o faʻamaʻi i tupulaga talavou ua matauina. O le maʻi na faʻalauteleina ma le tele o faʻafitauli.

O se tasi o faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka ua avea ma faʻasalaga, o se liona o vaʻa toto, mai capillaries i vaʻa tetele, ona o le le faʻaaogaina o tulafono faatonutonu.

Tomai i tamaiti

O le maʻi o le diabetic e tupu i tamaiti i taimi mulimuli ane o le maʻi.Afai e te le amataina le faagasologa ma amata togafitiga i le taimi, ona mafai lea ona alofia le alualu i luma o le maʻi mo se taimi umi. E le mafai ona faʻaumatia uma le faʻamaʻi, aua o se faʻalavelave o le maʻisuka.

I le taimi o le suʻega, faʻamaonia ma le faʻalauteleina o veins, faʻapitoa foi ma le gasegase laiti ma le retinal edema, o loʻo matauina.

  1. O le tamaititi o loʻo vaaia le faʻaitiitia o lona tino, i nisi tulaga, e mafai ona oʻo i se atoaga le atoatoa,
  2. Vaʻaia le vaʻai faʻapitoa
  3. Faʻaalia vailaau vailaau, e foliga mai o ni paʻu po o uila i luma o mata.

O auala nei e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi i tamaiti:

  • Faʻamatalaina fualaau e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto i le mata o le mata, e pei o Solcoseryl, Actovegin ma fualaʻau,
  • Faiga faʻaletolosi
  • Reflexology
  • Valivali lanu
  • Suʻega faʻapitoa.

Afai o se tasi o matua e maua i le maʻisuka maʻi, ona tatau loa lea ona faʻaeteete lelei le pulea o le maualuga o le suka i le tamaititi.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

E faigofie ona mateina o le mafuaaga o le angiopathy i lenei tulaga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o mea e faʻateleina ai le faagasologa ma faʻavaveina ai:

  1. Fuʻa
  2. Ava malosi
  3. O le le tausisia o fautuaga faafomaʻi e uiga i vailaʻau,
  4. Faʻafitauli o gaʻo gaʻo (atherosclerosis),
  5. Faʻamaʻaina i le faʻamaoni,
  6. Asiasi i se fomaʻi e itiiti ifo ma le faatasi i le tausaga.

O le angiopathy o se taunuuga o le atinaʻeina o soo se faʻamaʻi e afaina ai le tulaga o le vascular system of the body.

E le gata i lea, o le faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o le alualu i luma o le osteochondrosis o le tui o le tino i totonu o le tino. Autoimmune vasculitis, afaina inflammatory o le vascular system ma faʻamaʻi toto, atonu o le mafuaʻaga o foliga mai o faʻalavelave i le choroid o le mata.

Atinaʻe Atinaʻe

  • O le muamua masini.

I le maʻisuka, o le maualuga maualuga o le kulukose (sili atu ma le 5.5 mmol / l) ua fuafuaina i le toto. O se taunuuga, o le kulukose e amata ona ulu atu i totonu o le puipui lapisi ma faaputuputu i luga o le meli (le papa e laina ai le pito i totonu o le ipu toto).

I le gasologa o taimi, ona o le faateleina o le permeability, oloa o le metabolism, golaose ma le sorbitol, lea e taumafai e faatosina mai le suavai, amata ona teuina i luga o vaa. O se taunuuga, e fuga mai ma fufusi vaa.

Ua faʻamaʻi le maʻi mimiti ma ua afaina ai le tali atu, ua mafua ai ona faia se mea e le lelei.

O le elemene taua lona lua mo le atinaʻeina o le anginalism retinal o le faʻamalosia lea o le thrombosis, lea e atiina ae ai le tali i le faiga o le inflammatory.

O lenei faʻagesegese le tafe toto ma oʻo atu ai i le fausiaina o fusi toto, lea e mafua ai le liua o le toto. O nei faiga e faʻagata ai vaʻa toto ma faʻaitiitia ai le tafe toto.

E le lava le meaʻai e maua e le retina. O loʻo i ai le matelaina o le okesene, lea e faʻaleagaina atili ai le mimiti ma faʻaleleia ai le edema.

Ituaiga faʻamaʻi

Faailoga faʻatasi o le faʻamaʻi e faʻaalia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka pe a ma le 3 tausaga talu ona faʻamaonia. Ma a mavae le 20 tausaga, o loʻo matauina i le toetoe lava o tagata gasegase i le tasi tikeri po o le isi.

E tusa ai ma le faʻafitauli o le faʻamaʻi, ua vaevaeina e pei ona taua i lalo:

  1. Benign (atinaʻe lemu)
  2. Malignant (alualu i luma vave).

E tusa ai ma uiga faʻasolosolo ma meaola, o le faʻamaʻi ua vaevaeina i ituaiga:

O le laʻasaga lenei o le maʻi, lea e faʻailoaina e ala i le le faʻasalalauina o le faalauteleina o vein retinal. I le taimi lava e tasi, o le laulafaʻi e seti 2 pe 3 taimi le maualuga o laʻau (e masani lava e le sili atu i le 1.5) lenei fuainumera.

I lenei tulaga, e le o matauina faafitauli tau vaaiga.

  • Faʻataʻitaʻiga faigofie o le diabiotic angioretinopathy.

I lenei laasaga, o suiga tau tupe e tupu. O vein toe faʻasolosolo e faʻalauteleina ma vevela, faʻasolosolo le afu ma le microaneurysms e aliali mai.

I lenei tulaga, o le mea e vaaia i le tino e tumau pea i le ao, ma ua vaivai le lanu.

Ole numera tele o otaota ma mea e maua mai ai, o mea e vaivai ma faigata, ma le faasalalauina o le edema e taatele i le retina. E le afaina le ata vaaia.

E mafua mai i le faateleina o le tele o vaʻa, o le thrombosis lapopoʻa, o le afaina o le lapopoʻa ma le vevela. O loʻo i ai le feʻaveaiga i le va o le retina ma le vitreous. I lenei tulaga, o le a faʻaitiitia le faʻaaliga o le maʻi, o le tauaso e mafai.

Faailoga uiga

O lenei togafiti faʻaleagaina e mafai ona aofia ai:

  1. faʻateleina o le diabiotic angioretinopathy.
  2. ogaoga o le afaina toto.
  3. macular edema o le retina.

Afai tatou te talanoa e uiga i le lapopoʻa o le maʻi pipisi, o lona uiga o le taunuuga o le angioretinopathy o le maʻisuka faʻateleina poʻo le atiae ae leʻi tupu. Ae o le mea e masani ai, o nei gasegase o se ituaiga eseese o le angioretinopathy o le maʻisuka.

Afai tatou te talanoa e uiga i le edema o le retina, o lenei faʻalavelave ua faʻaalia i se auala gaogao, lea e mafua mai i le malosi tele o le mafai ona puipuia o puipui o capillaries i le itulagi o le luteum. O le soliga o le vaʻaiga faʻapitoa e tupu (e le iloa e le tagata maʻi mea laiti ma e le mafai ona faitau).

O faʻamaʻi o le angiopathy o le diabetic e tutusa lava ma isi ituaiga o faʻataʻotoga o le faʻamaʻi:

  • faanenefu le vaʻai po o le leai o se faʻaaliga,
  • le alualu i luma o le myopia,
  • uila i mata
  • ono mafai ona gafatia ni liʻo.

O faailoga muamua o le atinaʻeina o faʻafitauli o foliga vaaia o laumei i luma o mata, o foliga vaaia o le pogisa i mata, o foliga vaaia o le pogisa po o togitogi i luma o mata, masalo o foliga o tiga i mata, tiga i totonu o mata.

O le tele lava o taimi, e lagona e se tagata maʻi se maʻi tiga ma seʻi i totonu o mata matala pe a uma le galuega e manaʻomia ai le mata. I le lumanaʻi, o loʻo i ai se faʻalavelave i le gaioiga o totoga o le vaʻaia, ma o le mea muamua o loʻo tumau pea.

O le faailoga taua e mafua ai se asiasiga i se tagata fomai o le tino o se faaitiitia o le tino vaaia. E faitio le tagata maʻi e le mafai ona ia vaʻavaʻai manino i mea laiti i se mamao. Metamorphopsies e foliga mai e faasolosolo malie - fenumiai o taʻavale o mea faitino.

Afai o le faamaʻi e faigata i le gasegase i totonu o le vailaau vitre, ona oʻo mai ai lea o vaʻa pogisa i luga o le faʻaaliga. I le gasologa o taimi, e aluese le mea, ae o le vaaiga e le toe faʻaleleia.

Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai, o le a tupu i le va o le retina ma le vitreous body, lea e mafai ona mafua ai le taofiofia o le taofiofi.

I nisi o tulaga, o le angiopathy e faʻatasi ma le epinal epina, ma e foliga mai i se tagata e peiseai o loʻo tilotilo i se veli uila. O le atinaʻeina o le angiopathy e mafai ona tupu i soo se matua, ae o le tele lava o tagata e sili atu i le 30 tausaga e aʻafia i lenei maʻi.

Faʻaleagaina ma tulaga lamatia o mea tutupu

I le maʻi o le maʻisuka, o loʻo i ai: faʻaleagaina gaʻo gaʻo ma le protein, o se faʻaopoopoga tele o le suka i le toto mo se taimi umi ma osofaʻiga masani o sili atu i le 6 mmol / l.

I le gasologa o le aso, o le gaosiga o le okesene i totonu o le tino, o loʻo aʻafia ai le solia o le toto i totonu o tamai vaa, ua tupu ai se mea e le masani ai, lea e aʻafia ai le puipui o toto toto.

O aʻafiaga o le tupuga o le maʻi o le maʻisuka O aʻafiaga e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka e aofia ai, muamua lava:

  1. ulaula
  2. inupia
  3. maualuga le toto maualuga
  4. galuega matautia
  5. matua
  6. mafanafana ma togafitiga le talafeagai o le maʻisuka.

Faʻamatalaga Metotia

O le suʻesuʻega ua faia i luga o le faʻavae o faʻamaumauga o meafaigaluega ma le talafaasolopito (o le i ai o le maʻisuka malosi).

O le suʻesuʻeina o le angiopathy o le maʻisuka e masani lava ona tuusao ma e faʻavae i luga o le talaʻaga o le faʻamaʻi (o lona uiga, o le i ai o le maʻisuka i totonu o se tagata), faʻapea foʻi ma faʻamaumauga o meafaigaluega:

  • Fiaorescence angiography,
  • Ophthalmoscopy
  • Biomicroscopy o le iris, conjunctiva ma retina.

O se tagata suʻesuʻe tagata e faigofie ona ia iloa vaega o vasoconstriction, hemorrhages pine ma isi faailoga o le angiopathy i luga o le tupe. I le faʻaopoopoga, o nisi o gasegase ua faʻaitiitia le malamalama i le lanu, faʻaleagaina le faʻafefeteina o le pogisa ma le faʻatusatusa o lagona.

O se faʻalavelave i le foliga o le angiopathy e maua i le taimi o suʻesuʻega o le tupe i le ofisa o le ophthalmologist.

O se tagata suʻesuʻe e suʻesuʻeina le tupe a le tagata gasegase i se tamaitiiti lautele e faʻaaoga se microscope faapitoa. I le taimi o le suʻega, ua faʻaalia mai e le fomai o le tino le vavalalata ma le faʻasalalau, o le i ai o le gaogao ma le tulaga o le faʻamatalaga.

Afai e tatau ai, o suʻega faaopoopo o loʻo faʻatulagaina. Mo faʻamatalaga o le faʻamaʻi e faʻaaogaina:

  1. O le faʻalauiloaina o vaʻa o okeni o le faʻaaliga ma le faʻamalama ma le ata o le vaʻaia o vaa o le retina ua mafai ai ona fuafua le saoasaoa o le tafe toto ma iloilo le tulaga o le pa o toto toto.
  2. O le suʻega X-ray e faʻaaogaina ai se sui vaʻaia e mafai ai e oe ona iloilo le vavaega o le vascular system ma le saoasaoa o le toto e tafe i totonu o vaʻa.
  3. Faʻamatalaga faakomepiuta.
  4. Faʻaauau le faʻataʻitaʻiina o foliga faʻapitoa e iloilo ai le tulaga o masini mūmū o le okeni o le faʻaaliga.

Tomaʻi faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi pipisi

Togafitiga o le faamai e tatau ona amata i le amataga o le atinae. O lenei faiga o le a aloese mai le faʻaalia o se faʻalavelave tele o faʻalavelave, e aofia ai mea nei:

  • leai se vaaiga mamao, lea e ono atoatoa pe leai foi,
  • atrophy o le nerve optic,
  • taua tele le vavalalata o le vaaiga.

O le Angiopathy o se maʻi lea e manaʻomia ai le faʻalagolago ile togafitiga. I le faagasologa o le filifilia o togafitiga, e manaomia le feutagai ma nisi fomaʻi, o tagata autu faapitoa oi latou o:

O le mafuaʻaga autu o le angiopathy o le maʻisuka i se tulaga maualuga. O le mafuaʻaga lea, o se togafitiga mo le angiopathy o le diabetic, e le o le faitauina o masini faafomaʻi e fesoasoani e faaleleia ai le toto, mo se faataitaiga: emoxipin ma solcoseryl, trental.

E talafeagai le faʻaaogaina o metotia faʻaopoopo, i le mea moni, o meaʻai talafeagai. O le mea ua sili ona salalau i le asō ua maua se faʻailoga e fa i le aso, faafetai lea ua mafai ai ona aloese mai oso oso i le toto kulukose.

Le leai o togafitiga talafeagai mo le maualuga o le maʻisuka o le mafuaaga autu lea mo le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka. O le mea lea, i le faagasologa o togafitiga o lenei faʻamaʻi, i le faʻaopoopoga i fualaau e faʻaleleia ai le toto, e aofia ai foʻi meaai.

O le mea sili ona faʻaaogaina o le taimi nei o se taumafa lea e fuafua ai le tagata maʻi i aso taʻitasi mo mea inu gaʻo e fua i le mamafa o le tino, tausaga, galuega ma le olaga. O lenei laiga tuʻufaʻatasiga e fa i le aso e puipuia ai le faʻafuaseʻi o aʻafiaga faʻafuaseʻi i le maualuga o kulukose o le toto.

I le tulaga o le maʻisuka, o le fautuaga a fomaʻi o le faʻaaogaina lea o mea e mauagofie ai le gaʻo: gaʻo, sukalati, kuki, suti, ice kulimi, siamu, susu susu, ma isi meainu malosi.

O le le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o ia oloa ia e masani ona mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka, ma o le mea sili ona taatele o le faʻamaʻi o le maʻisuka.

Leai se fua faatatau lelei ua atiaʻe e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka. Ae ui i lea, e ono mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le mafai ona atinaʻeina lenei faʻalavelave e ala i le taʻitaʻia o se olaga ola maloloina, aloese mai le mamafa o le malosi o le tino ma le tausisia lelei o le taumafa.

O le faavae mo le togafitiga o le angolathy o le retinal o le faasaʻoina o le maʻisuka ma aumai le kulukose toto i tulaga masani (3.5 - 5.5 mmol / l). O le tausiga faifai pea o le suka i lenei vaega e mafai ai e oe ona taofi le atinaʻeina o faʻafitauli mo se taimi umi.

Ae mo le togafitiga o le anginalism o le tino, o se faailoga. Fualaau faasaina e puipuia ai le puipui vascular, faapea foi ma tupe e maua mai ai le antioxidant ma aafiaga toefaaleaga: trental, Actovegin, solcoseryl, divaskan, emoxipin ma isi.

I le tasi taimi i le 6 masina, e tatau ona tuʻuina atu ni fuamini o togafitiga o togafitiga. Mo lenei, e fautuaina e faʻaaoga vitamini B, C, E, A.

O togafitiga e tatau ona oʻo i le lua vaiaso. I le avea ai o se isi fuataga, e fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai faʻapitoa mo mea taumafa ma togafitiga faʻalaʻau e faʻavae i luga o laumei ma kāloti. Ae, e tatau loa ona matauina o nei vailaʻau e le mafai ona toe faʻafoʻisia le galuega a le retina.

Togafitiga

I le i ai o le agavaʻa i le ogaoga o le diacic angiopathy, faʻamalosia le laser e puipuia ai le faʻaleagaina o faaaliga. O le taotoga e faia mo le 20 minute i lalo o le faʻaleagaina o le tino.

O se tioata e faʻapipiʻi i luga o mata mata, lea e mafai ai ona taulai atu ia ave i luga o le tupe. O le aano o le taotoga o le toe faʻapipiʻiina lea o le retina i totonu o masini e fatuina ai ni faʻalavelave tumau e le mafai ai ona faʻamalosia. I le faʻasologa o le faʻamaʻi, o le faʻasolosolo laser e le aoga.

Ina ia mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi ia tausia le vaʻaia, e faʻatino se vitlogomy. O se taotoga lea e faʻasolosolo pe aveesea atoa ai le tino o le tino, ma faʻatasi ai ma le maʻila, toto poʻo ni masini e mafua ai le faʻaleagaina.

O le mea na faʻaaogaina ua suia i fomaʻi faʻamalosi ma le saline. O nei mea, pe a uma le faʻasolosolo, tataʻi le mata o le mata, ina ia faia i se tulaga masani. O lenei mea e taofia ai le faʻaalia o le afaina fou ma le faʻaleagaina o le toto o vaʻa toto.

I le faaopoopo atu i metotia faasao, o togafitiga o le faamai e aofia ai foi taotoga. I le avea ai ma tulafono, e faʻaaogaina le togafitiga laser. E faʻaitiitia ai le tupu aʻe o toto toto ma puipuia ai le ono mafai ona afaina ai.

I le faʻaopoopoga, o laʻau faʻapitoa ua faʻamatalaina e faʻaleleia ai faiga faʻava-oona e tutupu i totonu o le siosiomaga o le mata. O se tasi o nei mataua o Taufon. I togafitiga, o nisi togafitiga o le physiotherapy e faʻaaoga lelei.

E aofia ai mea nei:

  • magnetotherapy
  • acupuncture,
  • togafitiga laser.

Mafuaaga ma pathogenesis

O le tigaina o le matelaina o le tino o le maʻisuka e mafua ona o tulaga nei i le tino o le tagata:

  • ulaula
  • inu ava malosi
  • leaga meaʻai
  • leai se moe
  • luga o galuega
  • solia o le pulega o le aso,
  • faʻalavelave masani
  • le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti
  • toto maualuga
  • atherosclerosis
  • manatu faʻapitoa
  • fesuiaiga sikoliotic i le tui vavalo,
  • vegetative-vystonia vascular,
  • afaina
  • uluaʻi kopi
  • o le leai o se tulaga,
  • inupia
  • faʻasologa o togafitiga
  • matua o le maʻi
  • mafatiaga.
O le gasegase faigata o le maʻisuka e aofia ai le leiloa o le gaoioi o le puipui, lea e oʻo atu ai i le afaina i le mata.

O le retinopathy o le maʻisuka o se microangiopathy lea e sili ona afaina ai vaa o tamaiti laiti. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faʻaumatia o latou puipui ma faʻateleina le mafai ona maua i le toto, lea e mafua ai le fulafula o le mea e latalata ane ma le vavalalata o le lumen, lea e faʻafefe ai le tafe masani o le toto.Afai o le a solia lea tulaga mo se taimi umi, ona mafai lea ona atiaʻe le hypoxia o le tino ma le oti. E le gata i lea, o le puipui o lapisi e leai se aoga ma e masani ona malepelepe, lea e faʻafefe ai le gaosiga i luga o le fanua.

Symptomatology

O le maʻi o le diabetic angioretinopathy e mafua ai ona i ai nei faailoga taua o le maʻi:

  • metamorphopsia
  • lanu lanu
  • faaitiitia le vaaia o le vaaia o mea vaaia,
  • faʻailoga mata
  • mu ma tiga
  • le le mafai ona galue i mea laiti,
  • veli i luma o mata
  • o foliga mai o uila ma uila,
  • lapataiga
  • isu
  • tuputupu aʻe myopia
  • photophobia
  • faʻatasi ma le mumu.
Afai e amata ona matelalalalalalalalalalalalala o le fuainumera, e foliga mai i le pito i luma o mata e le afaina ai le vaai.

O le faʻamaʻi e faʻaalia i le faateleina o le faʻateleina o faʻamaoniga, ae atonu e le o tusia e le tagata gasegase le taimi o le faʻaalia o le faaletonu vaaia. Muamua, o atunuʻu ma le leai o se tomai e iloa ai o loʻo i totonu o le ogatotonu. E mafua lenei ona o le maliu o le televise o ata o le macula. A maeʻa lenei mea, o loʻo i ai se faʻavasegaina o foliga ma lanu o le lalolagi o loʻo siomia ai, faʻapea foʻi ma le le mafai ona vaʻai i mea laiti. O le faʻavasegaina o le retinopathy e aofia ai le mago ma susu susu, lea e fuafuaina e uiga o le pathogenesis o le maʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le maʻi o le diabetic e mafai ona masalomia e uiga o le maʻi o uiga ia o lenei togafitiga. E le gata i lea, ua fautuaina le fofo o le ophthalmoscopy, lea e mafai ai ona iloilo le tulaga o le tupe, faapea foi ma le vevela ma fesoʻotaiga o loʻo fafaga ai le retina. E taua le fuafuaina o le mea faitino vaaia, le mamafa o le intraocular ma suʻesuʻe le faʻaaliga o faʻaaliga. E fautuaina le faia o suʻega o le ultrasound, faʻasologa o faʻasalalauga ma faʻamatalaga o mata mata. E tāua le pasi o se suʻega faʻapitoa ma le faʻamaʻi toto.

Afai o le angiopathy e mafua mai i le maʻisuka, e taua le siakiina e le aunoa o fua o le suka toto.

Togafitiga uiga

O le togafitiga o le faamaʻi e aofia ai le aafia i le pathogenesis o le maʻi o le maʻisuka, lea e mafai ai ona taofia le aʻafiaga o le maualuga o le suka i luga o le puipui vascular o arteries ma veins o le retina. O le faavae o togafitiga o meaai ma hypoglycemic drugs. O nei fua faʻatatau e faʻamoemoe e puipuia ai oso mai i le kulukose toto. O loʻo faʻaalia ai foʻi le faʻaaogaina o vailaʻau e puipuia ai le puipui lapisi mai le faaleagaina, maua ai aʻafiaga ma toe faʻafouina. I tulaga ogaoga, e mafai ona togafitia angiopathy i le faʻamalosia o le laser. E fesoasoani e puipuia le gau o le vaʻai ona o le toe vavae ese o le tino. O le mea lea, o loʻo faʻapipiʻiina le numera i mea o loʻo i lalo. E tatau ona iai aʻafiaga o le tino, e pei o le magnetotherapy, valivali ma togafitiga.

Faʻatau togafitiga

Ina ia faʻaumatia le angiopathy, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻamalosia ai le puipui lapisi ma saofagā i le faʻalauteleina o le lumenia o arteries e fafagaina ai le fuataga, e pei o le Ascorutin, Troxevasin ma Trental. O loʻo faʻaalia ai foʻi le faʻaaogaina o mea e faʻalavelave ai i le faʻavaeina o toto e faʻaleleia ai le metabolism ma le fua o le metabolic. Mo le faʻaleleia atili o le toto i le retina, o injections o tapenaga a Lucentis o loʻo faʻatinoina. Venotonics ma le faaaogaina o vitamini-mineral complexes containing lutein e manaʻomia.

Faʻatonuga faʻapitoa

I le retinopathy o le maʻisuka, o le taotoga o le taotoga ma le taotoga taoto e faia. O ia mea uma e faʻamoemoe i le faʻamalosia o tisipenisione faʻataʻoto ma lo latou soliina i mea o loʻo i lalo, lea e fesoasoani e puipuia ai le vavaeina o le masini ma faʻasaoina ai le vaaiga a le tagata maʻi. O le tele lava o taimi, e faia ai le faʻasolosolo laser, lea e le manaʻomia ai se sauniuniga ma se umi o le toe faʻaleleia o taimi pe a uma le faʻatinoga.

Meaai taumafa

E fautuaina mo tagata gasegase o le retinopathy o le maʻisuka e aloese mai gaʻo gaʻo mai le taumafataga ma musu e kuka meaai i luga o gaʻo manu. O meaʻai faʻafefete, ulaula ma le masima o le a leaga. E tatau ona tuʻuina atu le fiafia i meaʻai ma meaʻai. E taua le faʻaaogaina o fualaʻau ma fualaau 'aina e maua i vitamini ma minerale.

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo togafitia ai meaʻai talafeagai.

Fuafuaga puipui

E ono mafai ona aloese mai faʻafitauli e mafua mai i le angioretinopathy o le maʻisuka pe afai e togafitia togafitiga i le taimi tatau. E tatau foi ona taitaia se olaga ola malosi, aloese mai le atuatuvale ma lafoaia amioga leaga, faatapulaaina le faaaogaina o meaʻai, meaʻai ma meaʻai vevela. E taua tele le aua le gaoioi ma faatumauina le toto toto masani ma le maualalo o le toto.

Suʻega o le anginalism o le retinal

O le faʻataʻitaʻiina o le anginal o le retinal e faalagolago i le mafuaʻaga o le faʻalavelave, faʻapea foʻi i luga ole laasaga e amataina ai le togafitiga o le faʻaleagaina o faagasologa i mata.

  • I le maʻisuka, e taua le faatumauina o le maʻi ma le mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ona le mafai ai lea ona alualu i luma le faaletonu, ma o le setete o le retina e faamautuina.
  • A oʻo i le maualuga, e tatau ona faia ni fua e faʻamautu ai le toto. Ma e taitaia foʻi se soifua maloloina lelei lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻaaliga o le maualuga o le toto.
  • Faʻatasi ai ma foliga faʻaleagaga, e taua le togafitia o aʻafiaga o le manuʻa ma maua i nisi taimi le togafitiga vascular vascular. I lenei tulaga, angiopathy o le a le toe alualu i luma ma o le a faaleleia le tulaga o le maʻi.
  • Faʻatasi ai ma le faʻasalaga faʻapitoa, e taua le faia o se fua e faʻapupulaina ai le toto ma togafitia le maualuga. E naʻo le tulaga lenei, e le mafai e le tagata gasegase ona popole i le leaga o mata.
  • A o talavou, o le mea e leaga ai, o le maʻi o le a faʻagasolo ina leaga. Ina ia faʻagesegese le alualu i luma o le maʻi, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa, lea e tatau ona faia e le aunoa. O se soifua maloloina lelei ma mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa e taua foi.

Afai e leai ni fuataga e togafitia ai le maʻi faʻavae, faʻapea foi ma le faʻaleleia o le tulaga o vaʻa, ona mafai ai lea ona faʻaauau le alualu i luma o le myopia e faʻamaeʻa ai le vaʻai.

Faʻatasi ma laʻititi ma agavaʻa tulaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ai ona faʻaumatia atoa ia uiga o le angiopathy ma toe faʻafoisia le soifua maloloina, e aofia ai le vaaia o le tino, ma togafitiga vave.

O se gasegase faʻalavelave lea e mamafa i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻateteleina le tulaga o mata. Ma i le taimi o le fananau mai, o le leai atoa o se vaaiga mamao e mafai foi. Ae i le taimi lava e tasi, e taua le manatuaina o sauniuniga mo le fanau mai, o se soifua maloloina lelei i le taimi o le maitaga, o le mafaufauga o le mafaufau, ma le saʻo o amioga i le fanauina o pepe e fesoasoani i le vaai i le tulaga lava e tasi aʻo lei amataina. E tatau ona iloa e tina i le lumanaʻi, ina ia tausia le vaʻaia i le taimi o le fanau mai, e taua le mafai ona faʻamalosi ma aveese maso o maso ina ia mafai ai ona maua se toomaga mo galuega ma e leai se avega i luga o vaʻa o mata. E ui lava, e moni, aemaise lava mataupu faʻapitoa, o le vaega o le caesarena ua faʻaalia e aloese ai mai faʻalavelave ogaoga.

E masani lava, i le toatele o fafine maʻitaga ina ua maeʻa le fanau mai, o faʻamaoniga o le angiopathy na o ese atu. Ma e naʻo nisi tamaitai i totonu o le faigaluega e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.

I pepe faatoa fananau mai, o le suʻesuʻega e masani ona faia sese. Ma pe a, mo se faʻataʻitaʻiga, tasi le tausaga ua ausia, ua maeʻa ona aveesea.

I le laʻitiiti o le faʻamaʻi, pe a togafitia togafitiga i le taimi ma saʻo, o le tele lava o taimi, e faʻaaoga pea le faafitauli, ma ua toe faʻafoisia atoatoa le faʻaaliga.

Meaʻai mo le faʻamaʻi

O le mafuaʻaga autu o le tupu mai o le diabetic retinal angiopathy ma o le tumau pea o se maʻisaga maualuga o le maʻisuka. O le mea lea, o le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka, e faaopoopo atu i fualaau e faaleleia ai le toto (emoxipin, solcoserial, trental ma isi), e aofia ai meaai talafeagai.

O le mea pito sili ona taatele i le taimi nei o se taumafa faʻailoga e fa taimi, lea e aloese mai oso oso faafuasei i le kulukose toto. O mea manaʻomia i aso taʻitasi mo gaʻo gaʻo e faʻatulagaina taʻitasi mo tagata taʻitasi e faʻatatau i lona mamafa, tausaga, olaga ma galuega.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le faʻamalo poʻo le itiiti ifo foʻi le faʻaitiitia o le taumafaina o meaʻai e mauagofie ai le gaʻo. O ia oloa e aofia ai: sukalati, sugar, kuki, suti, ice cream, susu gaʻo, siamu, sugary ma mea inu ava (nisi).

Togafitiga mo le maʻi o le maʻisuka e aofia ai se seti o faʻatinoga faʻatino. O faamalositino e faaleleia atili ai le gaʻo musele ma faaleleia ai le soifua maloloina o le cardiovascular.

O auala lelei e puipuia ai le angiopathy o le maʻisuka e leʻi faia. Ae ui i lea, o se olaga ola maloloina, o le faʻaaogaina o le mamafa o le tino, le tumama o le mafaufau ma le faiga masani o mea taumafa e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o se faʻalavelave.

E le tatau ona faatagaina lagona o le fiaai po o le inu. E tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o gaʻo kulū faigofie:

  1. Sahara
  2. Faʻatau oloa
  3. Candy
  4. Meli
  5. Fualaau aina suamalie maualuga (vine, faʻi).

  • O meaʻai suamalie, e pei o le puaa po o le tamai mamoe, e manaʻomia ona suia i le moa, toso, lapiti, aʻo kukaina e aunoa ma le paʻu ma le gaʻo,
  • Meaʻai falai, ulaula meaʻai, pipi e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga. E tatau ona faatumuina meaʻai vavalaʻau poʻo meaʻai
  • E manaʻomia lou faʻalauteleina o le taumafaina o fualaʻau ma fualaʻau i foliga masani,
  • Ina ia faʻaleleia le faagasologa ole gaʻoina o gaʻo, e tatau ona faaopoopo mea manogi i meaai (sei vagana ai le vevela pepa),
  • O sukalati ma suti e tatau ona suia i le paluga, marshmallows, marmalade.

O tatou lelei

Moscow Clinic Clinic o loʻo ofoina atu faʻamaʻi maeʻa ma togafitiga lelei o faʻamaʻi mata eseese. O le faʻaogaina o meafaigaluega faʻaonapo nei ma le tulaga maualuga o tagata tomai faapitoa o loʻo galulue i le falemaʻi e aofia ai le ono mafai ona faia se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia.

E faʻavae i luga o taunuʻuga o le suʻega, o le a tuʻuina atu fautuaga taʻitasi i le filifilia o metotia aupito sili ona lelei mo togafitiga mo pathoces o loʻo faʻaalia i totonu. Liliu atu i le "Moscow Eye Clinic", e mafai ona e mautinoa i se vave vave ma saʻo le suʻesuʻeina ma togafitiga lelei.

O le maualuga maualuga o aʻoaʻoga faʻatekonolosi ma le tele o le poto masani o a tatou tagata faapitoa e mautinoa ai le ausia o iuga sili ona togafitiga.

Totogi mo togafitiga mo le matelaina o le diabetic angiopathy

O le tau o le togafitiga o le angolathy i le maʻisuka i le MGK ua fuafuaina taitoatasi ma o le a faalagolago i le tele o togafitiga faafomaʻi ma togafitiga. E mafai ona e faʻamalamalama le tau o se faʻataʻitaʻiga e ala ile valaʻau 8 (495) 505-70-10 ma 8 (495) 505-70-15 poʻo le initaneti, i le faʻaaogaina o le pepa talafeagai i le upega tafaʻilagi, e mafai foi ona e faamasani i le vaega "Tau".

Faʻaleagaina o faʻamaʻi

A oʻo ina iloa le maualuga o le faʻamaʻi, muamua lava, e tatau ona faʻamautuina ma faʻamautuina le faailo o le toto i le tulaga lava e tasi.

Pe a faʻaalia se maʻi o le maʻisuka, e tatau ona e gauai muamua i le meaʻai. O le lisi o se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaʻai e maua ai le gaʻo maualalo o le suka, o meaʻai taumafa nei mo le maʻisuka.

I le faagasologa o le faia o togafitiga faafomaʻi, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le galue malosi faaletino, lea e fesoasoani i le faʻamalosia o le faʻamalositino ma le tino atoa, ma fesoasoani foi e faʻaleleia atili le masini o le suka i le mascular system.

I le faagasologa o togafitiga, togafitiga faafomaʻi, togafitiga o le physiotherapeutic ma aganuu. O auala autu o le puipuia o ni fua faʻatatau e faʻamauina le tino i se tulaga masani galuega.

Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona suʻesuʻeina e tagata e maua i le toto maualuga e le aunoa e cardiologists, ma afai ei ai le maʻisuka i le tino, e tatau ona siakiina pea le maualuga o le toto suka ma talanoa i taimi uma ma se endocrinologist.

O tagata maʻi e tatau ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina, lafoaʻi amioga leaga ma mulimulitaʻi i se meaʻai na totoina e tagata fai meaʻai.

E toetoe lava a le mafai ona aloese mai le angiopathy i le maʻisuka, ae pe a mulimuli mai fautuaga nei, e tupu lemu le maʻi:

  1. E tatau ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma aloese ai mai le faʻalavelave mafaufau-lagona,
  2. E tatau ona e mulimuli i le taumafataga ma mulimuli i se meaai e maualalo i le masima, protein ma gaʻo,
  3. O le umi o savali i luga o le ea ma le faʻatinoga faʻatinoga e fautuaina.
  4. E matua aoga lava le aveesea o masani leaga,
  5. O maʻi e maua i le maualuga o le toto maualuga e manaʻomia se gaioiga faapitoa e togafitia ai lenei maʻi, talu ai e taʻitaʻia ai le alualu i luma vave o le angiopathy,
  6. E tatau ona mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi ma ave fualaau faʻasaina, siaki le fua o le suka i totonu o le toto ma ia pulea.

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaosofia ai taunuuga le talafeagai e pei o: faʻaleagaina atoa o le nerve optic, faʻamaʻosaʻoina o fanua o le vaʻai, tauaso. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata uma o loʻo mafatia i le taofiofia o le taʻavale ma faʻaleagaina le gasegase o le carbohydrate e asiasi i le ofisa o le ophthalmologist i taimi taʻitasi ma mulimuli i ana fautuaga uma.

O lenei mea o le a fesoasoani e tausia le soifua maloloina lelei. E toʻaitiiti e malamalama i le matuia o lenei tulaga faʻaleaga.

O le mea mulimuli o lenei tulaga o le vavaeeseina o le retina - o lenei mea matautia ua manatu o le sili ona faigata o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma isi mea, o le faʻafano faʻafuaseʻi o le tui i totonu o le siosiomaga o le mata e mafai ona faʻaosofia ai se faʻalavelave matuia i le faʻaaliga.

Faʻaiʻuga o le faʻasalaga o le retinal angiopathy

O le angiopathy o se taunuuga o le atinaʻeina o soo se faʻamaʻi e afaina ai le tulaga o le vascular system of the body.

E le gata i lea, o le faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o le alualu i luma o le osteochondrosis o le tui o le tino i totonu o le tino. Autoimmune vasculitis, afaina inflammatory o le vascular system ma faʻamaʻi toto, atonu o le mafuaʻaga o foliga mai o faʻalavelave i le choroid o le mata.

O suiga i le vascular system of the fundus e mafai ona faailoa mai ai le tulaga o le faaleagaina i le vascular system of the whole organism. O le tele o taimi, o le angiopathy o mata e aliali mai mo mafuaaga nei:

  • maualuga maualuga o soʻo se amataga,
  • maʻisuka malosi
  • atherosclerosis
  • vaʻaiga faʻapitoa o le angiopathy - angiopathy e tupu i le toto maualuga,
  • scoliosis
  • maʻea manuʻa - faʻasalaga faʻamaʻi.

I le faaopoopo atu i mafuaʻaga e saofaga i le alualu i luma o le faʻamaʻi, o loʻo i ai le tele o mea e ono tutupu mai e ono aʻafia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi, o mea taua e:

  1. ulaula
  2. faʻafeiloaʻiga o tagata i mea faʻaleagaina faʻaleagaina, e pei o fale gaosi oloa,
  3. ituaiga eseese o le inupia o le tino,
  4. o le i ai o ni mea faaletonu i le atinae o toto toto,
  5. matua.

I togafitiga, e tele ituaiga o angiopathy e lauiloa.

Ituaiga o Faailoga o le Angiopathy

O faailoga muamua o le atinaʻeina o faʻafitauli o foliga vaaia o laumei i luma o mata, o foliga vaaia o le pogisa i mata, o foliga vaaia o le pogisa po o togitogi i luma o mata, masalo o foliga o tiga i mata, tiga i totonu o mata. O le tele lava o taimi, e lagona e se tagata maʻi se maʻi tiga ma seʻi i totonu o mata matala pe a uma le galuega e manaʻomia ai le mata.I le lumanaʻi, o loʻo i ai se faʻalavelave i le gaioiga o totoga o le vaʻaia, ma o le mea muamua o loʻo tumau pea.

O ituaiga o angiopathy o loʻo taua i lalo, e faʻaalia, e faalagolago i le ituaiga o maʻi o loʻo mafua ai le alualu i luma o togafitiga o le tino vascular system:

  • maʻi faʻamaʻi pipisi,
  • hypertonic
  • vavalo
  • faʻaleagaina
  • Le maʻi a le Ilza poo le angiopathy o le tupulaga.

O le faʻaaliga autu o le atinaʻeina o le maʻi o le faʻailoga lea o le mata o le mata, lea e iloa i le taimi o le suʻega e ala i se meafaigaluega faʻapitoa i le ofisa ophtalms.

Faʻalagolago i mafuaʻaga na mafua ai le solia o le solitulafono, e mafai ona tupu i le taimi o le suʻega i le tulaga o le faʻaitiitia pe faʻalauteleina o vaʻa toto e fafagaina ai le tino o le mata.

O le atinaʻeina o le angiopathy e mafai ona tupu i soo se matua, ae o le tele lava o tagata e sili atu i le 30 tausaga e aʻafia i lenei maʻi.

Uiga o le maʻisuka, maʻi o le hypo ma le ita

Faatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka i le tino, e le na o ni nai vaa laiti e afaina, e mafua ai foliga mai o microangiopathy, ae tele foʻi toto toto e fafagaina le mata.

Faatasi ai ma le toilalo o toto tetele i totonu o le tino, o le atinaʻeina o le macroangiopathy ua matauina. Pe a tupu mai le macroangiopathy, e aafia ai toto toto tetele e le gata i le fausaga o le mata, ae faapena foi i isi totoga. O le faʻaleagaina o vaʻa tetele i le tino atoa e mafua ai le le atoatoa.

O le maualuga o le toto maualuga e afaina ai le puipui lapoa, e oo atu ai i lona faatafunaga

O le alualu i luma o le maʻisuka e mafua ai le maualuga o le tino. O le atinaʻeina o le maualuga o le toto ma le maʻisuka na mafua ai le faʻaalia o se faʻalavelave faʻalavelave mafua mai i le maʻisuka ma le maualuga i le taimi lava e tasi. O lenei faʻalavelave ua taʻua o le hyperiopathy maualuga o le maʻisuka.

O se faʻalavelave faʻalauteleina i lalo o le aʻafiaga o le toto maualuga e taua o le angiopathy hypertensive.

Faateleina le mamafa i totonu o le vascular system o loʻo galue i luga o le puipui lapoa, e faʻamafunaina ai lona papa i totonu. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻatusatusaga o puipui ma a latou fibrosis. O va o le retina e amata ona pipii i le vaʻave, lea e mafua ai ona solia le toto. Faʻalavelave faʻasalalau e taʻitaʻia ai le faia o tuutuuga e faʻaleleia ai le faʻavaeina o le toto ma le afaina. O le faateleina o le toto maualuga e mafua ai le malepe o nisi o vaa. O le faʻavasegaina o vaʻavaʻa o se faailoga o le atinaʻeina o le faʻafefeteina o le hyperpensive angiopathy.

I se tulaga ua le amanaiaina, o gasegase e atiina ae le afaina i le mata, opacification o le tolopoina ma maʻi tuga i totonu o siama toeititi.

E faʻaauau le angiopathy hypotonic pe a fai e iai le toto maualuga o le tino i le tino. O le faʻaitiitia o le mamafa e faʻaitiitia ai le maualuga o le tafe o le toto, lea o le a fesoasoani i le fausiaina o fusi toto. O lenei faʻalavelave e faʻaalia i le faʻalauteleina o vaʻa toto ma faʻalauteleina le faʻalauteleina o laʻau. E le gata i lea, i le taimi o le suʻega, ua iloa ai le pulsation o veins, i nisi tulaga o le pulsation e malosi tele e amata ai e le tagata ona lagona i le mata.

E i ai se tagata ua vaivai, tiga i le ulu ma le faalagolago i mea tau meteorological.

Uiga o faʻasalaga faʻamaʻi ma tamaiti laiti

O le angiopathy o le traumatic e tupu pe a osofaia le pusa, cranium, o le manava o le manava po o le faaleagaina o le tui vavalo. O le faaleagaina o le vascular layer e mafua mai ona o le malosi tele o le mamafa ma le faamalosia o vaʻa toto i le maualuga o le totini vavalo. O se faailoga iloga o lenei ituaiga o faʻalavelave o le foliga mai o le afaina i totonu o tisipenisione o le retina ma le vavalalata malosi o capillaries o le tupe. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei faʻalavelave, o le mataʻituina o le vaʻaia e mataʻituina lea e le mafai ona toe faʻaleleia i le lumanaʻi.

O le angiopathy talavou o se faʻalavelave lea e lei maeʻa ona suʻesuʻeina lelei le mataupu. O le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi e aʻafia ai le talaaga o se faagasologa e le lelei ai le alualu i luma i puipui o le tino. O le natura o foliga o le mumū e le manino. Pe a oʻo mai lenei maʻi, e mataʻituina le afaina o le tino o le mata o le mata.

Juvenile angiopathy o le ituaiga sili lea ona faigata. I le faagasologa o le alualu i luma, o le faateleina o le fesoʻotaiga o mea ma le taofiofia o le toe faʻataʻitaʻiina e mafai ona matauina.

O lenei tulaga e taʻitaʻia ai le alualu i luma i le tino o glaucoma ma faʻasalaga.

Tuua Lau Faamatalaga