Faʻapitoa o le faʻaaogaina o Captopril AKOS

Captopril-AKOS: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Igoa Latina: Captopril-AKOS

ATX Code: C09AA01

Mea gaosi gaosi: captopril (Captopril)

Faʻatau: Faʻailoga, Open Society (Rusia)

Faʻafouina faʻamatalaga ma le ata: 11/30/2018

Tau o falemaʻi: mai 10 rubles.

Captopril-AKOS o se inhibitor angiotensin-converting enzyme (ACE), o se vailaau faʻasaina.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le vailaʻau e maua i foliga o laumei: faʻalanulafola paʻu, ma le chamfer, toetoe lava a paepae poʻo le paʻepaʻe, ei ai le manogi lelei, faʻafeiloaʻi le malamalama, e faʻaaogaina le lamatiaga i meaʻai i le 50 mg (fua o le 25 mg: 10 poʻo le 25 pcs. , i totonu o se pepa pepa pepa o le 1, 2, 3 poʻo le 4 pepa, fua o le 50 mg: 10 po o le 20 i le paʻu, i se pepa pepa pepa o 1, 2, 3, 4 poʻo le 5 paʻu, 10, 20, 30, 40 , 50, 60, 80 poʻo le 100 pi. I totonu o pepa palasitika, i se pepa palota 1 le mafai, o pusa taitasi foi o loʻo aofia ai faatonuga e uiga i le faaaogaina o captopril-ICCO).

1 papalama e aofia ai:

  • gaioiga galue: captopril (i tulaga o le mamafa o le mamafa) - 25 poʻo le 50 mg,
  • Vaega o ausilali: vailaau 25 mg - masini o le sana, susu susu, magnesium stearate, talc, vailaau 50 mg - lactose monohydrate (susu susu), diologide colloidal (aerosil), cellulose microcrystalline, crospovidone (CL-M collidone, CL collidone) magnesium stearate, talc.

Pharmacodynamics

Captopril-AKOS o se vailaʻau faʻamalolosi, o le faiga o le gaioiga e mafua ona o meatotino o le mea galue - captopril. Captopril o se faʻamuamua ACE muamua-tupulaga o loʻo aofia ai le vaega SH (vaega o le sulfhydl). I le inhibiting ACE, e faʻaitiitia ai le liua o le angiotensin I i angiotensin II ma faʻaaogaina lona aafiaga vasoconstrictor i vaʻa vevela ma vaʻaia. O le faaitiitia o le maualuga o le angiotensin II e siitia ai le maualuga lona lua i le gaoioiga o le toto plasma renin, ma mafua ai le faaitiitia tuusao o le pulelasi o le aldosterone e le cortex adrenal. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o vailaau lautele (OPSS) ma le toto maualuga (BP), o le tetee i vaʻa pulmonary, ma le faʻaitiitia o le muamua ma le utaina i le fatu. Faʻateleina le gaioiga o le fatu, faamalositino le faapalepale.

I lalo o le faatosinaga a captopril, o faʻamalosi e faʻalauteleina i se tulaga sili atu nai lo veins. E le gata i lea, o le aveina o Captopril-AKOS e mafua ai le faateleina o le tapuaiga prostaglandin ma le faaitiitia o le faaleagaina o bradykinin.

Ole aʻafiaga o le captopril e le faalagolago i le gaioiga o le plasma renin. O lona aafiaga i le tino o le renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS) e mafua ai le faaitiitia o le toto maualuga i le taimi masani ma faaititia ai le gaioiga o le homone.

Captopril e faʻaleleia ai le gaʻo ma le toto, e faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic. O lona faʻaaoga taimi uumi e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le myocardial hypertrophy ma puipui o le aisa, o loʻo taofia ai le alualu i luma o le toilalo o le fatu, ma faʻalavelave ai le atinaʻeina o le faʻagavale o le ventricular agavale.

O le aveina o captopril-AKOS e mafua ai ona paʻu i le faaputuga platelet, i le fatu o le fatu - i le faʻaitiitia o le mea o loʻo iai i le konatela.

O le faʻaitiitia o le faʻaogaina o fua o le glomeruli o gaʻo e fesoasoani e faʻaleleia ai le hemodynamics o le tui ma puipuia le faʻaalia o le nephropathy o le maʻisuka.

I aso taitasi o le 50 mg, captopril o loʻo faʻaalia ai mea faʻamalosi e faasaga i toto toto o le microvasculature. I tagata gasegase o le nephroangiopathy o le maʻisuka, e faʻagesegese ai le alualu i luma o le gasegase masani.

E le pei o vailaʻau faʻatautaia tuusaʻo, e pei o le hydralazine ma le minoxidil, o le faʻaitiitia o le toto maualuga ao aveina Captopril-AKOS e le o faʻatasi ma le tachycardia faʻataʻitaʻi ma fesoasoani e faʻaitiitia le oleococial oxygen demand. Faʻavave o fua o captopril i tagata gasegase ma le fatu o le fatu e le afaina ai le toto.

A maeʻa ona tuʻuina atu le tautala, o le maualuga o le paʻu o le toto e tupu i le 1-1.5 itula. O le umi o le malosi o le faʻalagolago i le fuataga, e oʻo i ona tulaga sili ona lelei pe a mavae ni nai vaiaso o togafitiga.

E le mafai ona e faʻaaogaina le captopril, e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le toto.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le vave faʻaaogaina o le tusa ma le 75% o le faʻamaʻi o Captopril-AKOS na tupu. O le meaʻai faʻatasi e faʻaititia ai le absorption o le captopril e 30-40%. I le taimi muamua o le ate, o le 35-40% o le gaioiga malosi o le biotransformed. Tau maualuga maualuga (Cmax) i le plasma toto e ausia i totonu o le 0.5-1.5 itula ma e 114 ng / ml.

Lisiina o pulu plasma toto - 25-30% (aemaise lava i le albumin).

Faʻatoʻilaloina le faiʻai o le toto ma pa puipui paʻu i se vaega itiiti (itiiti ifo i le 1%). I le susu o susu, e oʻo atu i le 0.002% o le avega ua faʻamalo.

Captopril o loʻo faʻafefiloi i le ate ma le faʻaogaina o metabolites faʻamalologic - faʻasolosolo faʻasolosolo ma le captopril-cysteine ​​sulfide.

Half-soifua (T1/2) captopril e tusa ma le 2-3 itula. E tusa ma le 95% o le toleniga ua taliaina e ala i fatugaʻo i le muamua 24 itula (e aofia ai le 40-50% e le suia).

I le faaletonu masani, o le fualaau faʻateleina, T1/2 e mafai ona maua mai i le 3.5 i le 32 itula. O tagata maʻi e faʻavaivaia le galuega e tatau ona faʻaititia se tasi faʻasologa ma / poʻo le faateleina o le va i le va o tui o Captopril-AKOS.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • afaina maualuga (e aofia ai le maualuga o le toto maualuga),
  • o le gasegase tumau o le fatu - o se vaega o togafitiga faigata,
  • afaina o le augavale tauagavale pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial i tagata gasegase i le tulaga o le falemaʻi,
  • maʻisuka nephropathy i le maʻisuka ituaiga 1 (albuminuria sili atu ma le 30 mg / aso).

Contraindications

  • ogaoga ogaoga o le tino, faʻasalaga faʻasalaga faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le gasegase o le tino, gasegase o le hypercalemia, muamua o le hyperaldosteronism, tulaga pe a uma le gaosiga o fatu fatu,
  • ogaoga o le ate,
  • o le faʻaaogaina faʻapitoa o vailaau faʻamaʻi ma mea e aofia ai aliskiren i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo i tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le maʻisuka ma le clearance creatinine (CC) o le itiiti ifo i le 60 ml / min,
  • lapatose inlerance, glucose-galactose malabsorption syndrome poo le lactase deficiency,
  • maʻitaga o maitaga
  • susu
  • tausaga e 18 tausaga
  • faʻasolosolo ma / poo le angioedema faʻataʻitaʻi e faasaga i le talaaga o togafitiga faʻamuamua ma le atinaʻe ACE (faʻasolopito),
  • hypersensitivity i isi tagata inisiua ACE, e aofia ai le talafaasolopito
  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina.

Faʻasalaga, Captopril-AKOS pepa e tatau ona faʻatulagaina mo le gasegase o le fatu cardiomyopathy, faʻamaʻi fatu o le fatu, mitiga o le toto, faʻamaʻi o le tino ma suiga faapena e taofia ai le tafe mai o le toto mai le lima agavale o le fatu, i le tulaga maualuga o le maualuga o le toto maualuga, le gasegase tumau, systemic lupus erythematosus, afaina faʻamaʻi pipisi, faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi, cerebrovascular pathologies, maʻi o le maʻisuka, hyperkalemia, faʻaleagaina galuega ole ate, meaʻai taumafa o le sodium chloride, vevela, manava, vomiting, poʻo isi tulaga e mafua ai le faʻaitiitia o le felafolafoai o le toto i le taimi o taotoga poo faʻamaʻi lautele, faʻamaʻi toto e faʻaaogaina ai membrane maualuga (e aofia ai le AN69 polyacrylonitrile pepese), faʻasalaga togafitiga, apheresis o le lipoproteins maualalo (LDL), faatasi ai ma togafitiga faʻamalolo o le potassium, faʻatoʻaga faʻasaʻi, vailaau faʻasaʻo ma masima, sauniuni i le lithium, tagata gasegase o le Negroid race, i le matua.

Faʻaiʻuga

O mea e le manaomia i luga o le vaega ole tino ma okeni (e tusa ai ma le tele o taimi ole atinaʻeina, o loʻo taua i lalo: masani - ≥ 1/10, e masani lava - ≥ 1/100 ma le 9 i le 1 lita e faia ai se suʻega toto, i lalo ole 1 x 10 9 i le 1 lita - I le tulaga o faailo o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le faʻamaʻi poʻo le fiva, e manaʻomia se suʻega o le toto i se leukocyte count.

E tatau ona manatuaina o le aveina o Captopril-AKOS e aʻafia ai le faʻaaogaina o le togafitiga faʻamaʻi ma le fomaʻi o le homane ma tutusa e faʻapupulaina ai le lamatiaga o anaphylactoid reactions.

I le tulaga o le faateleina o le gaioiga o le gasegase o le gasegase poʻo le faʻaalia mai o ni faʻamaʻi, o togafitiga faʻatasi ai ma captopril e tatau ona vave faʻaumatia.

I tagata taʻitoʻatasi o le taʻava a Negroid, o le a faʻamaonia e le initaneti ACE, e aofia ai Captopril-AKOS, se faʻamatalaga tetee e le masani ai.

O se suʻega faʻamatalaga mo le acetone i tagata gasegase e tagofia le fualaau faasaina e mafai ona maua ai se taunuuga lelei.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o Captopril-AKOS e faʻasoleina i le taimi o le gaioiga ma le susu.

O fafine o loʻo fananau mai o loʻo fuafuaina se maʻitaga e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o le inisiua ACE (e aofia ai captopril). E tatau ona latou fautuaina se isi togafitiga e tetee atu i le antihypertensive.

Afai o le mafaufau na tupu i le taimi o le pulega o Captopril-AKOS, e manaʻomia le faalēaogāina faʻafuaseʻi ma o le siaki faifaipea o le atinaʻe o le tamaʻi e manaʻomia. O le faʻaaogaina o le captopril i le uluaʻi masina muamua o le maitaga atonu e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o faaletonu o le pepe i totonu o le fetus. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le II ma le III, o le mea oona i le fomaʻi ma mafua ai le tuai i le faʻasoaina o ponaivi o le ulupulu, faʻaitiitia le galuega faʻamau, oligohydramnios, e fautuaina e iloilo le tulaga o ponaivi o le ulupo ma le galuega a le fetus e faʻaaoga ai le ultrasound.

I pepe faatoa fananau mai, o latou tina ua leva ona latou taofiofi i le tomopril i le II ma le III vaega o le maitaga, o le atinaʻeina o le gasegase o le tino, le hyperkalemia, o le masalosalo e mafai.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

O le faʻaaogaina o Captopril-AKOS mo le togafitiga o tagata gasegase e pei o le faʻaleagaina o le tino o le tino, le faʻamaʻi o le fatu faʻatasi ma le azotemia alualu i luma, hyperkalemia faafoliga, muamua o le hyperaldosteronism, ma le tulaga pe a uma ona faʻasaina le fatu fatu.

Ma le faʻaeteete, captopril e tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e le masani ai.

Faʻatasi ma se tikeri o le faʻaaogaina o le tino (CC 30 ml / min ma luga), Captopril-AKOS e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le aso ole 75-100 mg.

Faʻalētonu le faʻaleagaina o le tino (CC itiiti ifo i le 30 ml / min), e le tatau ona sili atu le 12.5 mg i le aso muamua. Afai e tatau ai, e mafai ona faasolosolo lemu, ma ia lava le taimi ole taimi ole taimi, ae o le tausiga o le tausiga e tatau ona itiiti ifo nai lo le masani masani ole togafitiga ole toto.

Masalo o le faʻamoemoega faaopoopo o le "faʻagasolo" diuretics, ae le o ni togafitiga o le faasologa o le thiazide.

Faʻasoaga o le faʻatulagaina o le suʻega i le tulaga o le le atoatoa o le galuega e tatau ona faia ia amanaʻiaina le faʻamaonia o le tagata maʻi i le mea nei:

  • CC 40 mili / min: o le muamua aso ole aso ole 25-50 mg, o le maualuga o le aso ole dose ile 150 mg,
  • KK 21-40 ml / min: o le muamua aso ole aso ole 25 mg, ole fua ole aso ile 100 mg,
  • KK 10-20 ml / min: o le fua muamua o le aso e 12.5 mg, o le fua pito i maualuga o aso taitasi e 75 mg,
  • QC e itiiti ifo nai lo le 10 ml / min: o le muamua aso ole aso e 6.25 mg, o le fua faatatau pito maualuga o aso taitasi e 37.5 mg.

Faaaoga i le matua

E tatau ona tuʻuina atu le faʻaeteete i le captopril-AKOS i tagata matutua.

Ole fua muamua mo tagata matutua matutua e 6.25 mg 2 taimi i le aso. O lenei faʻatulagaina o faʻataʻitaʻiga e puipuia ai le le atoatoa o le galuega, o lea e manatu lelei ai mo le tausiga o le tausiga. E fautuaina ina ia fetuunai le fua o le Captopril-AKOS e faʻafoʻi masani ai le tali atu o le maʻi maʻi, tausia i le tulaga sili ona maualalo.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • angiotensin II avetaavale (ARA II), aliskiren ma isi vailaʻau e aʻafia ai le RAAS: faʻateleina le lamatiaga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, le malosi o le tino (e aofia ai le le atoatoa), hypercalemia. I lenei itu, pe a manaʻomia, o le tofiaina o isi vailaʻau e aʻafia ai le RAAS e tatau ona mataituina ma le totoʻa le toto, o faʻamaoniga o le faʻaaogaina o le tino, eletise plasma. Faʻatasi ai ma le faʻafitauli matuia o le tino ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e tatau ona alofia le faʻatasi ma le aliskiren,
  • paluga faʻamalolo-faʻaaogaina o vailaʻau (amiloride, tiamteren, spironolactone, eplerenone), sauniuniga o le paluka, mea faʻapailaia mea masima, sui masima: faʻaateleina le lamatiaga o le hyperkalemia, e tatau ona pulea le plasma potassium,
  • diuretics (thiazide ma le "loop"): i luga o tulaga maualuga e faateleina ai le ono tulai mai o le vavave,
  • togafitiga, mimilo maso, aldesleukin, alprostadil, cardiotonic, alpha1-e puipui, peta-blockers, aluma tutotonu2- mea e faʻaaogaina, faʻavave le faʻaaogaina o alalaupapa, alalaupapa, minoxidil, vasodilators: ono mafai ona maua ai le faʻamalosia o le Captopril-AKOS,
  • mea e momoe ai, antipsychotics, popolevale, antidepressants: faʻaleleia atili le malosi o le faʻamalosi o captopril,
  • o vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAIDs), e aofia ai le indomethacin, filifili o le cyclooxygenase-2, estrogens: faʻatasi ai ma le umi faʻaaogaina, latou te faʻaitiitia le aoga o captopril. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o NSAIDs ma le ACE e mafai ona i ai se aafiaga faaopoopo i le faateleina o le mamafa o le vevela i le talaaga o le faaitiitia i le taimi e tasi o le tino (e aofia ai le le atoatoa o le tino), aemaise lava i tagata mamaʻi ma le talaaga o le faaletonu o le tino, tagata matutua, po o le faaititia o le toto ,
  • faʻasolosolo lautele: o le faʻaitiitia o le faʻaoʻoina o le toto i le taimi o gaioiga tele e mafai, aemaise lava pe a fai o faʻamaʻi pipisi lautele e iai sona aʻafiaga,
  • tapenaga o le lithium: o le excretion lithium e faʻagesegese lemu ma o lona faʻatupulaʻia i le toto e tulaʻi mai,
  • allopurinol, procainamide: faʻaititia le aʻafiaga o le neutropenia ma / poʻo le maʻi o Stevens-Johnson,
  • glucocorticosteroids, epoinin, estrogens ma fomaʻi faʻamataʻu tuʻu, naloxone, carbenoxolone: ​​faʻavaivaia le gaioiga a Captopril-AKOS,
  • sauniuniga auro: iv pulega o le sodium aurothiomalate e mafai ona mafua ai se faʻalavelave o faʻamaoniga i se tagata maʻi, e aofia ai le faʻaitiitia o le toto toto, vevela foliga, leu, vomiting,
  • 'alofaga: atonu e faʻaititia le faʻalavelave faʻapitoa o le captopril,
  • hypoglycemic agents mo le fofogaina ole fofoga, inisalini: faateleina le tulaga lamatia o le hypoglycemia,
  • atacids: faʻagesegese le faʻaogaina o le captopril i le gastrointestinal tract,
  • ethanol: faʻaleleia le malosi faʻamalosia o Captopril-AKOS,
  • probenecid: fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalologa o le captopril, lea e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o lona faʻatonuga i le ogaumu,
  • azathioprine, cyclophosphamide: faʻateleina le avanoa e atiaʻe ai faʻafitauli o le hematological,
  • propranolol: o lona siitaga o le bioavailability,
  • cimetidine: e fesoasoani e faʻalauteleina ai le faʻaogaina o le mea galue malosi i le plasma toto,
  • clonidine: faʻaitiitia le mamafa o le aʻafiaga o le antihypertensive.

O Analogues Captopril-AKOS e aofia ai: Captopril, Captopril-Ferein, Captopril-FPO, Captopril-UBF, Captopril Velfarm, Kapoten, Katopil, Epsitron, Alkadil, Angiopril-25, Blockordil, Vero-Captopril, Captopril-STI ma isi.

Faʻatinoga o gaioiga

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le aafiaga o le inhibitor ACE i luga o ni mea e lua o le liuaina o mea:

  1. Faʻalavelaveina o le faʻaaogaina o le angiotensin II, o le faʻaitiitia o lona faʻaogaina i le toto.
  2. Faʻalavelaveina o le faʻaleagaina o le bradykinin i le tuufaatasiga faʻatasi, o lona uiga o le saofaga i lona faʻatupulaia

Fuafuaga o le aʻafiaga o se tagata e le gata i le ACE i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau e lua

I le tali atu i se faʻaitiitia o le tafe toto poʻo se tulaga faʻalavelave, o le peptide amata e amata ona faʻasaʻolotoina i fatugaʻo. E galue i luga o le protein angiotensinogen ma liliu ai i le angiotensin I. I le itu, e avea ai angiotensin II ma le fesoasoani a le angiotensin-converging enzyme. O le tino atoa ua taua o le renin-angiotensin-aldosterone (RAAS).

Angiotensin II ei ai meatotino nei:

  • e faʻaitiitia ai maso o puipui o toto toto, faʻaitiʻitia le lumena. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le toto maualuga, faaopoopoina le avega i luga o le fatu, faʻafefe ai le toto i le tino,
  • faʻateleina le faʻaogaina o le aldosterone. Aldosterone, i le isi itu, e faateleina le tele o le vai i totonu o le tino. O lenei mea e oʻo atu ai i le edema ma isi faʻafitauli mamafa i luga o le cardiovascular system. Mo lenei mea, o le aldosterone i totonu o le fatugaini o loʻo aʻafia ai le sodium ma aveese le potassium,
  • faʻamalosia le faʻapipiʻiina o mea eseese o le inflammatory - cytokines. Latou te faʻaumatia ma faʻaleleia le filosolo o puipui o toto toto, o le fatu ma le tino.

I le faaopoopo atu i le RAAS, o loʻo faʻalavelaveina e le au initaneti ACE le kinin-kallikrein system. O Bradykinin e nafa ma auala e lua:

  • malologa o vaʻa toto, o lona uiga o le faʻaitiitia o le mamafa,
  • inflammatory ma mea e afaina ai.

Tosiga ma le pulega

Captopril-AKOS e faʻafofoga tautala i le 1 itula ao lei faia se taumafataga. O le faʻatulagaina o faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi. Pe a faʻapipiʻi le fua o le captopril e tusa ai ma faʻamatalaga ua taua, e tatau ona faʻaaoga le captopril i le pepa o fua: papa o le 12.5 mg.

I le maualuga o le toto maualuga, o togafitiga e amata i le fua pito sili ona maualalo o le 12.5 mg 2 taimi i le aso (seasea e 6.25 mg 2 taimi i le aso). E tatau ona totogi le tausiga i le faapalepale ole fua muamua i le itula muamua. Afai o le masalomia o le masalosalo ua atiina ae i lenei tulaga, e tatau ona siitia le tagata maʻi i se tulaga vavalalata (o se tali i le fua muamua e le tatau ona avea ma mea e faalavelaveina ai le togafitiga). Afai e manaʻomia, o le a faasolosolo malie lava (i le vaeluaga o le 2-4 vaiaso) faʻaopoopoina seia oʻo ina ausia le taunuʻuga lelei. Faʻasolosolo pe a maualalo le maualuga, o le togafitiga masani o le 25 mg 2 taimi i le aso, o le maualuga o le dose e 50 mg 2 taimi i le aso. I le maualuga o le toto maualuga, o le maualuga o le dose e 50 mg 3 taimi i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

I tagata matutua, o le fua muamua o le 6.25 mg 2 taimi i le aso.

I le tulaga o le faaletonu tumau o le fatu, e faʻamatalaina faʻatasi ma togafitiga ma / poʻo le faʻatasi ai ma sauniuniga numera (ina ia aloese ai mai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le diuretic ua faalēaogāina pe ua faʻaititia le fuainumera ao lei faia le Captopril-AKOS). Ole fua muamua o le 6.25 mg poʻo le 12.5 mg 3 taimi i le aso, pe'ā tatau ai, ia faʻateleina le fuainumera (i vaitau o le itiiti ifo i le 2 vaiaso) i le 25 mg 2-3 taimi i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

I le tulaga o le afaina o le augavale tauagavale pe a uma ona mafatia i le faʻamaʻi mai o le myocardia i tagata mamaʻi i se tulaga o loʻo iai i le falemaʻi, o le faʻaaogaina o Captopril-AKOS e mafai ona amata i le 3 aso pe a maeʻa le infarction myocardial. Ole fua muamua ole 6.25 mg / aso, ona mafai lea ona faʻaititia le fua ole aso i le 37.5-75 mg i le 2-3 inumaga (faʻalagolago ile toleni ole vailaʻau). Afai e tatau ai, o le fuainumera o le a faasolo ina faasolosolo malie lava i le maualuga o aso taitasi o le 150 mg / aso. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻasalalauga, e mafai ona manaʻomia se faʻaititia o fualaau. O taumafaiga mulimuli e faʻaaoga le fua maualuga o le 150 mg i aso uma e tatau ona faʻavae i luga o le gasegase e tagata gasegase o Captopril-AKOS.

I le nephropathy o le maʻisuka, o le fua ole aso ole 75-100 mg / aso ua fuafuaina mo 2-3 inumaga. I le tulaga o le maʻisuka faʻalagolago i le insulin ma le microalbuminuria (faʻasaʻoloto o le albumin 30-300 mg i le aso), o le dose e 50 mg 2 taimi i le aso. Faʻatasi ma le faʻamaonia o le protein e sili atu i le 500 mg i le aso, o le fualaau oona e aoga i le fua o le 25 mg 3 taimi i le aso.

Faʻatasi ma se tikeri o le faʻaaogaina o le tino (kidney clearance (CC) - a itiiti ifo i le 30 ml / min / 1.73 m), e mafai ona faatonuina captopril-AKOS i le fua ole 75-100 mg / aso. Faʻatasi ai ma le tikeri sili atu ona aloaia o le faʻaaogaina o le tino (CC - itiiti ifo i le 30 ml / min / 1.73 m), o le fua muamua e le tatau ona sili atu nai lo le 12.5 mg / aso, pe afai e manaʻomia, o le fua o le Captopril-AKOS e faasolosolo malie ona faʻatupulaia i vaitau umi taimi, ae faʻaaogaina se laʻititi nai lo le tulaga o le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, o le fua o le fualaau o aso taitasi. Afai e tatau ai, o faʻasolosolo mea e masani ai, o loʻo faʻatulagaina, ae le o togafitiga o le faasologa o le hyazide.

Faʻamataʻuga itu

Captopril-AKOS e faʻafofoga tautala i le 1 itula ao lei faia se taumafataga. O le faʻatulagaina o faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi. Pe a faʻapipiʻi le fua o le captopril e tusa ai ma faʻamatalaga ua taua, e tatau ona faʻaaoga le captopril i le pepa o fua: papa o le 12.5 mg.

I le maualuga o le toto maualuga, o togafitiga e amata i le fua pito sili ona maualalo o le 12.5 mg 2 taimi i le aso (seasea e 6.25 mg 2 taimi i le aso). E tatau ona totogi le tausiga i le faapalepale ole fua muamua i le itula muamua. Afai o le masalomia o le masalosalo ua atiina ae i lenei tulaga, e tatau ona siitia le tagata maʻi i se tulaga vavalalata (o se tali i le fua muamua e le tatau ona avea ma mea e faalavelaveina ai le togafitiga). Afai e manaʻomia, o le a faasolosolo malie lava (i le vaeluaga o le 2-4 vaiaso) faʻaopoopoina seia oʻo ina ausia le taunuʻuga lelei. Faʻasolosolo pe a maualalo le maualuga, o le togafitiga masani o le 25 mg 2 taimi i le aso, o le maualuga o le dose e 50 mg 2 taimi i le aso. I le maualuga o le toto maualuga, o le maualuga o le dose e 50 mg 3 taimi i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

I tagata matutua, o le fua muamua o le 6.25 mg 2 taimi i le aso.

I le tulaga o le faaletonu tumau o le fatu, e faʻamatalaina faʻatasi ma togafitiga ma / poʻo le faʻatasi ai ma sauniuniga numera (ina ia aloese ai mai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le diuretic ua faalēaogāina pe ua faʻaititia le fuainumera ao lei faia le Captopril-AKOS). Ole fua muamua o le 6.25 mg poʻo le 12.5 mg 3 taimi i le aso, pe'ā tatau ai, ia faʻateleina le fuainumera (i vaitau o le itiiti ifo i le 2 vaiaso) i le 25 mg 2-3 taimi i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 150 mg.

I le tulaga o le afaina o le augavale i le itu tauagavale pe a uma ona faʻaleagaina le faʻamaʻi o le myocardia i tagata gasegase i se tulaga o loʻo iai i le falemaʻi, o le faʻaaogaina o Captopril-AKOS e mafai ona amata i le vave aso e 3 talu le faʻaleagaina o le myocardial. Ole fua muamua ole 6.25 mg / aso, ona mafai lea ona faʻaititia le fua ole aso i le 37.5-75 mg i le 2-3 inumaga (faʻalagolago ile toleni ole vailaʻau). Afai e tatau ai, o le fuainumera o le a faasolo ina faasolosolo malie lava i le maualuga o aso taitasi o le 150 mg / aso. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻasalalauga, e mafai ona manaʻomia se faʻaititia o fualaau. O taumafaiga mulimuli e faʻaaoga le fua maualuga o le 150 mg i aso uma e tatau ona faʻavae i luga o le gasegase e tagata gasegase o Captopril-AKOS.

I le nephropathy o le maʻisuka, o le fua ole aso ole 75-100 mg / aso ua fuafuaina mo 2-3 inumaga. I le tulaga o le maʻisuka faʻalagolago i le insulin ma le microalbuminuria (faʻasaʻoloto o le albumin 30-300 mg i le aso), o le dose e 50 mg 2 taimi i le aso. Faʻatasi ma le faʻamaonia o le protein e sili atu i le 500 mg i le aso, o le fualaau oona e aoga i le fua o le 25 mg 3 taimi i le aso.

Faʻatasi ma se tikeri o le faʻaaogaina o le tino (kidney clearance (CC) - a itiiti ifo i le 30 ml / min / 1.73 m), e mafai ona faatonuina captopril-AKOS i le fua ole 75-100 mg / aso. Faʻatasi ai ma le tikeri sili atu ona aloaia o le faʻaaogaina o le tino (CC - itiiti ifo i le 30 ml / min / 1.73 m), o le fua muamua e le tatau ona sili atu nai lo le 12.5 mg / aso, pe afai e manaʻomia, o le fua o le Captopril-AKOS e faasolosolo malie ona faʻatupulaia i vaitau umi taimi, ae faʻaaogaina se laʻititi nai lo le tulaga o le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, o le fua o le fualaau o aso taitasi. Afai e tatau ai, o faʻasolosolo mea e masani ai, o loʻo faʻatulagaina, ae le o togafitiga o le faasologa o le hyazide.

Faʻasalaga

Faailoga: o le faʻalauiloaina o le faʻaitiitia o le toto, e oʻo i le

pa'ū, faʻaleagaina o le myocardial, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, faʻalavelave faʻamaʻi.

Togafitiga: tuu le tagata maʻi i le maualuga o vae, fua faatatau e toe faʻafoʻiina ai le toto (faateleina i le faasalalauina o le toto, e aofia ai le iv ivuga o le 0.9% sodium chloride solution), togafitiga faʻapitoa. Masalo o le faʻaaogaina o le toto, o le dialysis peritoneal e le aoga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O vailaʻau faʻasaina e faʻaitiitia ai le agaalofa e faʻatulagaina i tagata maʻi o loʻo ave faʻataʻitaʻi ma le faʻaeteete. Beta-blockers e maualalo sina aafiaga faʻapitoa pe a faaopoopoina i capropril, ae o le aotelega o le aafiaga e itiiti ifo nai lo le mea e tatau ai.

E faʻavaivaia le aʻafiaga o le anti-inflammatory (NSAIDs) (tolopo le Na + ma faʻaitiitia le faʻataʻitaʻiga prostaglandin), aemaise lava i tua o le maualalo o le concentration o le renin, ma estrogens (tolopo Na +). O le tuufaatasiga ma togafitiga thiazide, vasodilators (minoxidil), verapamil, beta-blockers, tricyclic antidepressants, o le ethanol e faʻaleleia ai le malosi o le malosi.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina (faʻataʻitaʻiga, mimita, spironolactone, amloride), sauniuniga o le paluka, cyclosporine, susu masima (atonu e aofia ai le K + i le 60 mmol / l), mea faʻapailani, mea masima (aofia ai le tele o K +) lamatiaga o le atiaeina o le hypermalemia.

Faʻasusu ifo i lalo le faʻataʻitaʻiga o sauniuniga o lithium.

I le tofiaina o captopril ao ave allopurinol poʻo le faʻasolosolo, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o syndrome Stevens-Johnson ma le faʻamalosia o le gaioiga o gaioiga. O le faʻaaogaina o captopril i maʻi e maua ai immunosuppressants (e fai ma faʻataʻitaʻiga, azathioprine poʻo cyclophosphamide) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le hematological. O le faʻaaogaina faʻapitoa o le inisiua ACE ma le inisalini, faʻapea foʻi ma vailaʻau o le hypoglycemic oralia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le tulaga sili ona lamatia o le atiaeina o le hypoglycemia e matauina i le vaiaso muamua o le tuufaatasiga o togafitiga, faapea foi ma tagata mamaʻi e le atoatoa le galuega. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete o le glycemia, aemaise lava i le masina muamua o togafitiga faʻatasi ma se inhibitor ACE.

Talosaga faʻaoga

Aʻo leʻi amataina, ma faʻaauau foʻi i le taimi o togafitiga faʻatasi ma Captopril-AKOS, e tatau ona mataʻituina le galuega faatino. I tagata gasegase e le mautonu le fatu, e faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi. E tusa ma le 20% o tagata gasegase ua maua le maualuga o le urea ma le creatinine o le toto i le silia ma le 20%, pe a faatusatusa i le masani poʻo le tau muamua. E itiiti ifo nai lo le 5% o tagata mamaʻi, aemaise lava i latou e maua i le gasegase matuia, e manaʻomia le faʻavaivaia o togafitiga ona o le faateleina o le faʻatupu o le creatinine. I maʻi e maua mai i le maualuga o le totoga i Captopril-AKOS, e le o se mea e tupu ai, ae o le mea e ono tupu i lenei tulaga e faateleina i le le lava o le vai ma le masima (mo se faataitaiga, i togafitiga ogaoga ma togafitiga), . O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto e mafai ona faʻaitiitia i le faʻamalosaga muamua (4-7 aso) o le diuretic poʻo le faateleina o le sodium chloride (intake a week before the start of administration), poʻo le puleaina o captopril i le amataga o togafitiga i nai tofo (6.25 12.5 mg / aso). I le taimi o le togafitiga i luga o se falemaʻi, lapatai le tagata maʻi e uiga i foliga vaaia o faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia ai se suʻesuʻega faafomaʻi, suʻesuʻega ma suʻega suʻega. I le tolu masina muamua. togafitiga faalemasina le mataʻituina o le numera o sela o le paʻepaʻe, ona - 1 le taimi i le 3 masina: i tagata gasegase i maʻi mimimune i le 3 masina muamua. - 2 vaiaso uma, ona - 2 masina uma lava. Afai o le fuainumera o leukocytes e maualalo ifo i le 4000 / μl, o le a faailoaina le suega o le toto, i lalo o le 1000 / μl, ua taofia le vailaʻau. Afai o uluaʻi faʻamaoniga o se faʻafitauli lona lua e tupu mai i le talaaga o le mipoloid hypoplasia, e tatau ona vave faia se suʻega auiliili toto. E tatau ona vavaeese se tutoatasi tutoatasi o le fualaau faasaina ma se tulaga maualuga tutoatasi o le faateleina o le malosi o gaoioiga faaletino. I nisi tulaga, e le tusa ai ma le talaaga o le faʻaaogaina o le ACE, e aofia ai O le mea lea, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le pasela i le toto toto. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypermalemia ma le faʻaaogaina o le inisiua ACE e faʻapupulaina i tagata mamaʻi ma le gasegase ma le maʻisuka, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o le potassium-diuretics, sauniuniga o le potassium, poʻo isi fualaau oona e mafua ai le faateleina o le maualuga o le potassium i totonu o le toto (faʻataʻitaʻiga, heparin). E tatau ona aloese mai le faʻaaogaina faʻapitoa o togafitiga faʻasaʻi ma faʻamalositino faʻatoʻa. Pe a taitaia le faʻamaʻi totoʻa o tagata gasegase e maua Captopril-AKOS, e tatau ona aloese le faʻaaogaina o membranes o le dialysis maualuga (e pei o le AN69), talu ai i ia tulaga ua faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o anaphylactoid reactions. I le tulaga o le atinaʻeina o angioedema, ua faalēaogāina le vailaau faʻamalositino ma vaavaaia maeʻaeʻa togafitiga faafomaʻi ma togafitiga faʻataʻitaʻi. Pe a ave Captopril-AKOS, e mafai ona matau se tali le lelei pe a iloiloina le urine mo le acetone. O le malosi o se vailaʻau e faʻamalosia ai le amio poʻo le mea e gaosia ai le tino, fegalegaleaiga ma le tapaa, ava malosi, meaai: i le taimi o togafitiga, e tatau ona aloese mai le aveina o taavale ma auai i gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor, E mafai ona maua le vevela, aemaise lava pe a uma ona ave le fua muamua.

Sauniuniga saogalemu

Lapataiga: faʻaaogaina i faʻamaʻi ogaoga o le tino (aemaise lava le lupus erythematosus poʻo le scleroderma), faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi (mea lamatia o le neutropenia ma le agranulocytosis), o le cerebral ischemia, maʻi o le maʻisuka (faʻateleina le lamatiaga o le hyperkalemia), i tagata mamaʻi i le hemodialysis, meaai ma faʻasaina o le sodium, faʻamuamua o le hyperaldosteronism, faʻamaʻi fatu fatu, tulaga faʻatasi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le felafolafoaʻi toto (e aofia ai le manava, vomiting), i le matua.

Ma le faʻaeteete, o tagata mamaʻi o loʻo i luga o le masima-masima poo le masima (faʻaititia le aʻafiaga o le atinaʻeina o le faʻasologa o le toto) ma le hyperkalemia ua faatonuina.

O le a se uunaiga e tatau ona ou faia?

Maualuga maualuga numera o le toto maualuga nai lo le 140/90 mm RT. Art. Captopril AKOS o se vailaʻau faʻataʻitaʻiga. O lona aafiaga e tusa ma le 6 itula. O le mea lea, o le tele lava o taimi, e fautuaina e fomaʻi mo le faʻalavelave maualuga, mo le faʻaauau pea ona faʻaaogaina i le toto maualuga ua faʻataʻitaʻiina fualaau faʻamaʻi umi.

E mafai ona e tago i le fualaau faasaina i le amataga o le maualuga o le toto maualuga, pe afai o le faateleina o le toto maualuga e le taua ma seasea, ona talanoa lea i lau fomaʻi. Ae e le o faʻamatalaina i faatonuga mo le faʻaaogaina o Captopril AKOS pe o le a le mamafa e tatau ona ave. O le mea lea, afai o le mea e tupu mai i togafitiga e fetaui ma le tagata maʻi ma le fomaʻi, ona mafai loa lea ona e faia lenei togafitiga e pei o le faʻaaoga faifai pea.

Faatonuga mo le faaaogaina

  1. Ina ia aloese mai aʻafiaga, latou te amata ave le vailaau ma ni atopaʻu laiti. E masani lava ona faatonuina mai le 6 i le 12 mg 3 taimi i le aso.
  2. O le taunuuga e iloiloina pe a mavae ni nai aso, e tatau ona faʻapipiʻi le vailaʻau vailaʻau i totonu o le tino.
  3. Afai e le lava le muamua o inumaga e maua ai le aʻafiaga, ona faasolosolo malie lea ona tupu le siʻitia i le 25-50 mg 2 taimi i le aso.
  4. I le tele e mafai ai i le aso, e mafai ona e oʻo atu i le 150 mg o le vailaʻau.
  5. Faʻasalaga ogaoga, o lona uiga, pe a oʻo i le maualuga o le toto toto i luga o le 180/110 mm RT.Art., Ave 25 mg o Captopril ma faatalitali mo se faʻaitiitia o le mamafa mo le afa itula.
  6. Afai e le tupu le aʻafiaga, ona mafai lea ona e toe faia le isi piliki.

O le a le umi e faʻaalu ai e Captopril AKOS le mamafa?

O lenei vailaʻau e maua i totonu o le toto pe a maeʻa le 15 minute, o le maualuga o le faʻaogaina o le vailaʻau e tupu i totonu o le 60-90 minute, ona faasolosolo malie le faʻaititia.

Captopril galue mo le tusa ma le 6 itula, o lona uiga o le taimi ole pulega e 3 taimi.

Suʻega o tagata maʻi i luga ole talosaga

O faʻamatalaga e uiga i Katopril AKOS e sili ona lelei.

O le lelei o le vailaau faasaina e aofia ai:

  • vave vave amata ona aʻafia
  • tau maualalo
  • faigofie le laʻititi laʻititi, faigofie faʻafefe,
  • aveese le nausea, maʻi tiga,
  • e mafai ona faʻaaoga i le fale e fai ma fesoasoani muamua,
  • e mafai ona faʻaaogaina mo aʻafiaga masani e tulaʻi i tulaga.

O mea nei e le lelei le fualaau faasaina:

  • le lelei le tofo suamalie
  • aafiaga pupuu
  • e le talafeagai mo aso uma, faʻaaoga tumau,
  • E tele vailaʻau faʻamalosi mo le togafitia o le maualuga.

O le a le eseesega i le va o Captopril ma Captopril AKOS?

O le faʻatonuga a Captopril AKOS e ese mai le faʻatonuga a Captopril. O le a la le eseesega i le va o Captopril ma Captopril AKOS? O le faʻamatalaga AKOS o lona uiga o le fualaau faasaina e gaosia e le sosaiete faʻatasi a le Kurgan o sauniuniga faafomaʻi ma oloa "Faʻailoga". O loʻo faʻatinoina lenei kamupani talu mai le 1958. O le laau e maua ai le sili atu ma le 3% o oloa tau vailaau mo togafitiga mai le maketi o fualaau faasaina. O oloa uma e tuʻuina atu le lelei o le pule i laʻasaga uma o le gaosiga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O vailaʻau faʻasolosolo faʻamalosi e faʻateleina le lelei o captopril, faʻateleina lona faʻamaualuga i le toto i le tele o taimi. Le lava E maitauina aʻafiaga faʻapitoa ao faia faʻatasi ma NSAID, aemaise ile indomethacin.

E le gata i lea, o le lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaititia pe afai faʻatasi ma faʻasolosolo faʻasūsūina ma i le taimi e tasi, o le clonidine e faʻaaogaina.

Faʻasatauga faʻatasi ma le masima ma le sodium salts mafua ai le tolopoina o le mea mulimuli i totonu o le tino, ma le faaosofia o le inupia.

O le atinaʻeina o le gasea, vomiting ma le leiloa o le iloa ua matauina i le faaaogaina faʻapitoa o captopril ma sauniuniga e aofia ai le auro.

E matua faasaina le tuufaatasia ma fualaau faasaina e pei o:

  • Allopurinol ma le faʻasolosolo - e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o syndrome Stevens-Jones, ma faʻapupulaina ai foi aʻafiaga o le fausiaina ma le faateleina o le neutropenia.
  • Inisalini - faaluaina avanoa e atiaʻe ai le hypoglycemia (o le tupu malosi i le suka o le toto).
  • Cyclosporins - o le oliguria e atiina ae, e mafua ai ona alualu i luma le faaletonu.
  • O le immunosuppressants e mafua i le azathioprine - e oʻo atu ai i le faʻavaeina o pathologies o le hematological (toto totoina o le maʻi, le lelei o le toto).

Afai e te manaʻomia le faʻaogaina o le Captopril ma isi vailaʻau i le taimi lava e tasi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i le i ai o ni faʻafitauli matuia.

Vitio: Faʻailoga o le Renal

I le taimi o le maitaga

E le faʻaaogaina Captopril i togafitiga i fafine maʻitaga, aua e ono afaina tele ai le tulaga o le fetus, mafua ai faʻafitauli faʻapitoa o le loto. E tatau foi ona e teena le inuina o fualaau o pepe i le taimi o le susu, talu ai o le vaega malosi o loʻo i totonu o le susu susu ma e mafai ona mafua ai se paʻu mataʻutia i le pepe fou.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le soifuaga o Captoril Akos e 24 masina mai le aso o le gaosiga, lea o loʻo faʻaalia ile pusa. Teu i se mea matutu, pouliuli, i le vevela e le silia ma le 25 ° C.

O le tau masani i falemaʻi Rusia mo Captopril Akos e le sili atu 25 rubles penisini o papa e 10. I totonu o Iukureini, e mafai ona faatauina le vailaʻau i le tau taugofie tutusa - 25 hryvnia.

Faatasi ai ma vailaau e tutusa lelei le aafiaga, e mafai ona tatou iloatino:

O le tele o faʻamatalaga o tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina Captopril Akos o se vailaau faʻaalia e taʻu mai ai lona aoga tele. O maʻi latou te matauina e le gata i le maualuga, ae o isi foi tulaga lelei:

  • tau talafeagai
  • lelei toleniina e le tino,
  • leai ni faʻafitauli
  • aoga e matauina pe a uma le fua muamua,
  • e mafai ona faʻaaogaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa.

Naʻo mataupu faʻapitoa na faʻaalia ai le le faapalepale o le tagata ia captopril i le foliga o se mea na tupu i le maʻi (urticaria).

Faaiuga

I lenei auala Captopril Akos faʻaopoopoina le maualuga ma le tau taugofie, faʻatagaina oe e faʻatau faʻatau fualaau faasaina i soo se falemaʻi. I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga ma faatonuga uma a fomaʻi, e leʻo faʻaalia e le vailaau ni uiga leaga. I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, aʻo leʻi amataina le vasega o togafitiga, o se suʻega suʻega mo le tupuga o ni mea le lelei e faia.

Eseese, igoa, tuufaatasiga ma foliga o le faʻamalolo

Captopril o loʻo maua nei i le tele o ituaiga nei:

  • Captopril
  • Captopril Vero,
  • Captopril Hexal,
  • Captopril Sandoz,
  • Captopril-AKOS,
  • Captopril Acre
  • Captopril-Ros,
  • Captopril Sar,
  • Captopril-STI,
  • Captopril-UBF,
  • Captopril-Ferein,
  • Captopril-FPO,
  • Captopril Stada,
  • Captopril Egis.

O nei ituaiga o fualaau faasaina e eseese lava mai le tasi i le isi ona o le i ai o se upu faaopoopo i le igoa, lea e atagia ai le faapuupuuga poo le igoa lauiloa o le gaosi oloa o se ituaiga o vailaau. A leai, o ituaiga Captopril e leai lava se eseesega mai le tasi i le isi, talu ai ona o latou gaosia i le foliga lava e tasi, o loo i ai le mea taua, ma isi mea faapena. E le gata i lea, o le mea taua i le Captopril e masani ona foliga tutusa, talu ai e faatauina mai mai mea tetele gaosia Saina po o Initia.

O eseesega i igoa o ituaiga Captopril e mafua mai i le manaoga mo kamupani faafomaʻi taitasi e resitalaina le fualaau faasaina latou te maua i lalo o le igoa muamua, lea e ese mai i isi. Ma talu mai le taimi ua mavae, i le vaitaimi o le Soviet, o nei vailaʻau faʻapitoa e maua ai le Captopril faʻaaogaina tonu lava le tekinolosi tutusa, latou te faaopoopoina le isi upu i le igoa lauiloa, o se faʻapuupuuga o le igoa o le atinaʻe, ma, o lea, o se igoa uiga ese e maua mai i le tulafono ese mai isi uma.

O le mea lea, e leai ni eseesega taua i le va o ituaiga o fualaau faasaina, ma o le mea lea, o se tulafono, ua tuufaatasia i lalo o le igoa masani e tasi o Captopril. I le isi itu i le tusitusiga o le tusiga o le a tatou faʻaaoga foi le igoa e tasi - Captopril - e faʻaalia ai ona ituaiga uma.

O ituaiga uma o Captopril o loʻo maua i se tasi o vailaau oona - o lenei pupuʻu tautala. E pei o se mea galue malosi otaota e aofia ai mea faʻataʻitaʻi, o le igoa lea, i le mea moni, na taʻu mai ai le igoa o le fualaau faasaina.

O ituaiga Captopril e maua i le tele o doses, e pei o le 6.25 mg, 12.5 mg, 25 mg, 50 mg ma le 100 mg i le papa. O ituaiga ituaiga o vailaau e mafai ai e oe ona filifili le filifiliga silisili mo le faʻaaogaina.

I le avea ma vaega fesoasoani O ituaiga o Captopril e mafai ona iai ni vailaʻau eseese, talu ai e mafai e atinaʻe taʻitasi ona suia a latou mea, faʻataʻitaʻiga e maua ai faʻamaoniga lelei o le gaosiga o gaosiga. O le mea lea, ia faamanino le tuufaatasiga o vaega o ausilali o ituaiga eseese o fualaau faasaina, e tatau ona suesue ma le faaeteete le laupepa o loo faapipii ma faatonuga.

Meaʻai mo Captopril i le Latina ua tusia e faapea:
Rp: Taofi. Captoprili 25 mg Numera 50
D.S. Ave 1/2 - 2 pusa 3 taimi i le aso.

O le laina muamua o le talavai i le maea ai o le faapuupuuga o le "Rp" o loo faailoa mai ai le foliga (i lenei tulaga Tab. - tablets), le igoa o le fualaau faasaina (i lenei tulaga, Captoprili) ma lona fua (25 mg). A maeʻa le "Numera.", O le aofaʻi o fualaau e tatau ona faʻamaonia e le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga i le tagata o loʻo tuʻuina atu le tautua. I le laina lona lua o le fua i le maeʻa o le faʻapuupuuga "D.S." o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga mo le tagata maʻi o loʻo i ai faʻamatalaga i le auala e ave ai fualaau faasaina.

O le a le mea e fesoasoani i le captopril (togafitiga faʻamalolo)

Captopril faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻaititia le avega i luga o le fatu. E tusa ai ma lea, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, fatu o le fatu (fatu fatuga, faʻaleagaina o le myocardial, o le myocardial dystrophy), ma le nephropathy o le maʻisuka.

O le aafiaga o Captopril o le taofia lea o le gaoioiga o le enzyme, lea e faamautinoa ai le liua o le angiotensin I i le angiotensin II, o le mea lea, o le vailaau e maua mai i le vaega o le inisiua ACE (angiotensin-converting enzyme). Ona o le gaioiga o fualaau faasaina, angiotensin II e le o faia i totonu o le tino - o se vailaʻau e iai sona malosi malosi vasoconstrictor ma, e tusa ai ma lea, faʻapupulaina le toto. Pe a le fomaʻi le angiotensin II, e tumau pea le vaʻaia o toto toto ma, e tusa ai, o le toto maualuga e masani ma e le maualuga. Faafetai i le Captopril aafiaga, pe a fai e masani ona faia, o le toto maualalo e faaititia ma tausia i totonu o tapulaa taliaina ma taliaina. O le maualuga o le paʻu o le mamafa e tupu ile 1 - 1.5 itula talu ona ave Captopril. Peitai, ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le mamafa, e tatau ona ave le fualaau mo le itiiti ifo ma le tele o vaiaso (4-6).

Ma se vailaʻau faaitiitia le atuatuvale i le loto, faʻalauteleina le lumenia o vaa, o le mea lea e manaʻomia ai e le maso o le fatu se taumafaiga itiiti e tulei ai le toto i le mata ma le gaʻo pulmonary. O le mea lea, o le captopril e faateleina ai le faapalepale o mafatiaga faaletino ma faalelagona i tagata o loo mafatia mai le faaletonu o le fatu po oe ua mafatia i le faaleagaina o le myocardial. O se meatotino taua a Captopril o le leai lea o se aafiaga i le taua o le toto maualuga pe a faʻaaogaina i le togafitiga o le toilalo o le fatu.

Faʻapitoa foi captopril faʻaleleia atili le tafe toto ma le toto i le fatuo se taunuuga lea e faʻaaogaina ai le vailaʻau i togafitiga faʻapitoa o le le mautonu o le fatu ma le nephropathy o le maʻisuka.

Captopril e fetaui lelei mo le aofia ai i faʻapotopotoga eseese ma isi vailaau faʻasaina. E le gata i lea, Captopril e le taofia le suavai i totonu o le tino, lea e vaʻaia ai mai isi vailaʻau faʻasaʻi e tutusa ma meatotino. O le mea lea, aʻo e aveina Captopril, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o togafitiga faaopoopo e faʻaumatia ai le edema e mafua mai i le antihypertensive drug.

Aiaiga lautele ma tuʻuga

Captopril e tatau ona ave ile itula e tasi ao le i faia se taumafataga, foloina le papa maa atoa, e aunoa ma le pisapisao, tatuʻu pe nutimomoia i se isi lava auala, ae ia tele vai (a itiiti ifo ma le afa afa).

O le fua o le captopril e filifilia taitoatasi, e amata i le pito maualalo, ma faasolosolo malie ona aumaia i le aoga. A uma ona ave muamua le fua muamua o le 6.25 mg poʻo le 12.5 mg, e tatau ona fuaina le toto toto i afa uma itula mo le tolu itula ina ia iloa ai le tali ma le malosi o le fualaau faasaina i se tagata faapitoa. I le lumanaʻi, ma le tele o tui, e tatau foi ona fuaina le mamafa i le tasi itula pe a uma ona ave le pulu.

E tatau ona manatuaina o le tele o aso tuʻufaʻatasia o captopril e 300 mg. O le tagofia o fualaau faʻasaina i le sili atu i le 300 mg i le aso e le mafua ai ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto, ae faʻateleina ai le malosi o le aʻafiaga o aʻafiaga. O le mea lea, o le ave Captopril i se fua o le sili atu ma le 300 mg i le aso e le aoga ma le aoga.

Captopril mo le mamafa (faatasi ai ma le maualuga o le maualuga) e amata ona tago 25 mg i le aso pe 12.5 mg 2 taimi i le aso. Afai a maeʻa le 2 vaiaso e le pa'ū le toto toto i tulaga taua, ona faʻateleina lea o le tui ma ave 25-50 mg 2 taimi i le aso. Afai e ave Captopril i lenei fuataga faateleina, e le faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, ona tatau lea ona e faaopoopoina le Hydrochlorothiazide 25 mg i le aso poʻo le beta-blockers.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga, o le fua o le captopril e masani ona 25 mg 2 taimi i le aso. I le maualuga o le maualuga, o le fua o Captopril e faʻafetaui i le 50-100 mg 2 taimi i le aso, faʻaalualua i vaiaso uma. O lona uiga, i le lua vaiaso muamua, e ave e se tagata le 12.5 mg 2 taimi i le aso, ona oʻo atu lea i le lua vaiaso e sosoo ai - 25 mg 2 taimi i le aso, ma isi.

I le maualuga o le toto maualuga ona o maʻi fatugaʻo, e tatau ona ave Captopril i le 6.25 - 12.5 mg 3 taimi i le aso. Afai a maeʻa le 1 - 2 vaiaso e le faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, ona faʻateleina lea o le tui ma ave 25 mg 3-4 taimi i le aso.

I le faaletonu tumau o fatu Captopril e tatau ona amata i le 6.25 - 12.5 mg 3 taimi i le aso. A maeʻa le lua vaiaso, ona faaluaina lea o le tui, ma maua ai le maualuga o le 25 mg 3 taimi i le aso, ma o le fualaau faasaina mo se taimi umi. I le faaletonu o le fatu, o Captopril e faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga poʻo glycosides cardiac.
Sili Atu e uiga i le Lē Loto

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le myocardial Captopril e mafai ona ave i le aso lona tolu pe a maeʻa le vaitaimi umi. I le 3-4 aso muamua, e tatau ona ave le 6.25 mg 2 taimi i le aso, ona oʻo lea i le 12.5 mg 2 aso i le aso ma inu mo le vaiaso. A maeʻa lenei mea, ma le vaʻaia lelei o le fualaau faasaina, e fautuaina ia fesuiai i le 12.5 mg tolu taimi i le aso mo le 2 i le 3 vaiaso. A maeʻa lenei vaitaimi, i lalo o le tulaga o le gasegase masani o le fualaau faasaina, latou te fesuisuiai i le 25 mg 3 taimi i le aso faatasi ai ma le tulaga masani. I lenei tulaga, ua ave le captopril mo se taimi umi. Afai e le lava le tui 25 mg 3 taimi i le aso, ona faʻatagaina lea e faʻatupulaia i le maualuga - 50 mg 3 taimi i le aso.
Faʻamatalaga e uiga i le Myocardial Infarction

Faʻatasi ma le nephropathy o le maʻisuka Cabookril ua fautuaina ia ave 25 mg 3 taimi i le aso poʻo le 50 mg 2 taimi i le aso. I le microalbuminuria (albumin in urine) sili atu ma le 30 mg i le aso, e tatau ona ave le vailaau 50 mg 2 taimi i le aso, ma le proteinuria (protein i le urine) e sili atu ma le 500 mg i le aso Cawareril inu 25 mg 3 taimi i le aso. O fua o loʻo faʻaalia o loʻo faasolosolo malie mai, e amata i le pito maualalo, ma faʻaopoopoga faalua i le lua vaiaso. O le laʻititi o le metotia o captopril mo nephropathy e mafai ona ese, aua ua fuafuaina e le tikeri o le toe faʻaleagaina. O le laʻititi o laasaga e amata ai ona ave Captopril mo le nephropathy o le maʻisuka, e fuafua i le gaioiga o fatugaʻo o loʻo faʻaalia i le laulau.


Lafoaia o le Creatinine, ml / min (fuafuaina e le suega o Reberg)Ole fua muamua ole Captopril, mgLaʻau maualuga o aso taitasi o captopril, mg
40 ma luga25 - 50 mg150 mg
21 – 4025 mg100 mg
10 – 2012.5 mg75 mg
E itiiti ifo ma le 106.25 mg37.5 mg

O laasaga o aso uma e tatau ona vaevaeina i le 2 i le 3 doses i le aso. O tagata matutua (sili atu i le 65), e tusa lava po o le a le tele o galuega, e tatau ona amata ave le fualaau faasaina i le 6.25 mg 2 taimi i le aso, ma a maeʻa le lua vaiaso, pe afai e tatau ai, ia faateleina le dose i le 12.5 mg 2 i le 3 taimi i le aso.

Afai o loʻo mafatia se tagata mai faʻamaʻi fatuga (e le o le nephropathy), ona fuafua lea o le Captopril mo ia e le kiliaina creatinine ma tutusa ma le nephropathy o le maʻisuka.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu

Captopril ua faʻasalaina mo le faʻaaogaina aʻo maitaga, talu ai o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga i meaola ua faʻamaonia lona aʻafiaga i le fetus. O le tagofia o fualaau mai le 13th i le 40 vaiaso o le maitaga e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le tama po o le faʻaleagaina.

Afai e ave e se fafine le capopril, ona tatau loa lea ona faalēaogaina, i le taimi lava e iloa ai e uiga i le amataga o le maitaga.

Captopril e alu i totonu o le susu, o lea pe a tatau ai, e tatau ona e teena le fafagaina o se pepe ma faʻafeiloaʻi i ni mea faʻafefiloi.

Faatonuga faapitoa

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua, Captopril e na o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻaaoga ai, fuafua le suʻega taʻitoʻatasi e tusa ai ma le mamafa o le tino, e fuafua ile 1 - 2 mg i le 1 kg o le mamafa i le aso.

Afai na e misia le isi piliki, ona sosoo ai lea ma le isi taimi e te manaʻomia ai le masani masani, ae le o se faalua.

Aʻo leʻi amata le captopril, e tatau ona toe faʻafoʻi le tele o le vai ma le faʻaogaina o le eletise i totonu o le toto pe afai e iloa e le masani ona o togafitiga, ogaoga manava, vomiting, ma isi.

I le taimi atoa o le faʻaogaina o Captopril, e tatau ona pulea le galuega a fatugaʻo. I le 20% o tagata, ao ave le fualaau faasaina, o le proteinuria (protein i le urine) e mafai ona aliali, lea e na o ia lava e pasia i totonu o le 4 i le 6 vaiaso e aunoa ma se togafitiga. Ae peitai, afai o le maualuga o le polotini i le urini e maualuga atu i le 1000 mg i le aso (1 g / aso), ona tatau ai lea ona faamutaina le fualaau faasaina.

Captopril e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma i lalo o le vaavaaiga faʻapitoa a fomaʻi pe afai ei ai i le tagata tulaga nei poʻo faʻamaʻi:

  • Vaʻatele vasculitis,
  • Tufatufaʻi faʻamaʻi o mea faʻafesoʻotaʻi,
  • Faʻaauau le faʻamalosia o le tino,
  • Faʻaavanoaina o immunosuppressants (Azathioprine, Cyclophosphamide, ma isi), Allopurinol, Procainamide,
  • Faia o le togafitia (e fai ma faʻataʻitaʻiga, venois venit, SIT, ma isi).

Fai se suʻega masani o le toto i vaiaso uma i le tolu masina muamua o togafitiga. Mulimuli ane, e faia se suʻega o le toto i lea taimi ma lea taimi, seia oo i le iuga o Captopril. Afai o le numera atoa o leukocytes e faʻaititia le itiiti ifo i le 1 G / l, ona tatau ai lea ona faʻagata le vailaʻau. E masani lava, o le numera masani o laulaʻa paʻepaʻe toto i totonu o le toto e toe faʻaleleia i le 2 vaiaso talu ona faʻaumatia le fualaau faasaina. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona fuafua le faʻateleina o le palatini i le urine, faʻapea foi le creatinine, urea, le protein atoa ma le potassium i le toto ao faagasolo le taimi e ave Captopril i masina uma. Afai o le maualuga o le protein i le urine e maualuga atu i le 1000 mg i le aso (1 g / aso), ona tatau ai lea ona faamutaina le vailaʻau. Afai o le faʻateleina o le urea poʻo le creatinine i le toto e faʻatupulaʻia le alualu i luma, ona faʻaitiitia lea o le vailaʻau poʻo e tatau ona faalēaogāina.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le mamafa i le amataga o le captopril, e tatau ai ona faʻailoga meaʻai pe faʻaititia a latou metotia e le 2 i le 3 taimi 4 i le 7 aso aʻo lumanaʻi le uluaʻi piliki. Afai, a maeʻa ona ave Captopril, faʻaititia le toto maualuga, o lona uiga, e tupu le vavave, ona tatau lea ona e taoto i tua i luga o le pito i luga ma sii i luga ou vae ina ia maualuga atu nai lo lou ulu. I lenei tulaga, e tatau ona taoto i lalo mo le 30-60 minute. Afai o le tuuaiga e ogaoga, ona vave vave lea ona faʻaaogaina, e mafai ona e ulu atu i se vaifofo masani.

Talu ai o muamua popo o Captopril e masani ona faʻaosoosoina ai le manatu, e fautuaina e filifili le fua o le fualaau faasaina ma amata ona faʻaaoga i se falemaʻi i lalo o le vaavaaiga faifai pea a le au fomaʻi.

E le gata i le faʻaaogaina o Captopril, soʻo se taotoga, e aofia ai nifo (faʻataʻitaʻiga, toso nifo), e tatau ona faia ma le faʻaeteete. O le faʻaaogaina o faʻamaʻi lautele aʻo ave Captopril e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa, o le mea lea e tatau ona lapataʻia le tagata suʻesuʻe ile tagata o loʻo tago i lenei fualaau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe o jaundice, e tatau ona e vave alu e ave Captopril.

Mo le taimi atoa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, ua fautuaina e lafoai atoa le faʻaaogaina o le ava malosi.

I tua atu o le tagofia o fualaau faasaina, e mafai ona matauina se suega sese mo le acetone i le urine, lea e tatau ona manatua i le mafaufau e le fomai ma le tagata maʻi.

E tatau ona manatuaina afai e oʻo mai faailo nei i tua o Captopril, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi:

  • Soʻo se faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le malulu, fomaʻi, ma isi,
  • Faʻateleina le faʻaitiitia o le vai (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi, manava manava, soona inu, ma isi).

O le faʻaaogaina o captopril i nisi taimi e mafua ai le hyperkalemia (maualuga maualuga o le palukala i le toto). O le maualuga maualuga o le lamatiaga o le hyperkalemia i tagata o loʻo mafatia i le faʻavaivai masani poʻo le maʻi o le maʻisuka, faʻapea foi ma i latou e mulimuli i le taumafa masima. O le mea lea, e le talafeagai ai le faʻaogaina o le Captopril, e tatau ai ona mumusu e ave faʻatoʻa togafitiga o le potassium (Veroshpiron, Spironolactone, ma isi), sauniuniga faʻasaʻi (Asparkam, Panangin, ma isi) ma le heparin.

Faʻatasi ma le talaaga o le faʻaogaina o le Captopril, e mafai e se tagata ona atiaʻe se vevela i luga o le tino, e masani lava ona tupu i le 4 vaiaso muamua o togafitiga ma le toesea ma le faʻaitiitia o le fuataga poʻo le faʻatautaiga faʻaopoopo o antihistamines (e pei o Parlazin, Suprastin, Fenistil, Claritin, Erius, Telfast, ma isi). E le gata i lea, a o ave Captopril, e mafai ona tupu se tale e le gafatia (e aunoa ma le lafoaia o le sputum), le afaina o le tofo ma le mamafa o le mamafa, ae peitai, o nei aafiaga uma o le a mou atu i le 2 i le 3 masina talu ona taofia le vailaʻau.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Captopril e faʻaleleia le aafiaga o fualaau oona (Metformin, Glibenclamide, Gliclazide, Miglitol, Sulfonylurea, ma isi), o le mea lea, pe a tuʻufaʻatasia, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose o le toto. I le faʻaopoopoga, Captopril e faʻaleleia aafiaga o fualaau mo vailaau faʻasolosolo, mea inu ma le ava malosi.

O diuretics ma vasodilators, antidepressants, antipsychotics, Minoxidil ma Baclofen e faʻapupulaina ai le maualuga o le aafiaga o Captopril, ona o lea mea, pe a faʻaogaina faʻatasi, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le toto. Beta-blockers, faʻamaʻi vaʻavaʻa, paʻuʻolo ma interleukin-3 faʻafaigofie ona faʻaleleia le malosi o le Captopril, e aunoa ma le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa.

Pe a faʻaaoga le captopril faʻatasi ai ma le palapala (nitroglycerin, nitroprusside sodium, ma isi), e tatau ona faʻaitiitia le fua o le mea mulimuli.

O NSAID (Indomethacin, Aspirin, Ibuprofen, Nimesulide, Nise, Movalis, Ketanov, ma isi), aluminium hydroxide, magnesium hydroxide, carbonate hydroxide, listlist ma clonidine faʻaitiitia le mamafa o Captopril.

Captopril faʻalauteleina le faʻaogaina o le lithium ma le digoxin i totonu o le toto. O le mea lea, o le faia o sauniuniga lithium ma Captopril e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga o le inu o le lithium.

O le faʻaaogaina faʻapitoa o le captopril ma le immunosuppressants (Azathioprine, Cyclophosphamide, etc.), Allopurinol, poo le Procainamide e faateleina ai le lamatiaga o le neutropenia (faaitiitia le maualuga o le toto toto i lalo o le masani) ma le maʻi o Stevens-Johnson.

O le faʻaaogaina o le captopril faasaga i le talaaga o le faʻaaogaina o le togafitiga faifai pea, faʻapea foʻi ma le faʻatasi ma le estramustine ma le glipinins (linagliptin, sitagliptin, ma isi) faʻapupulaina ai le lamatiaga o anaphylactic reactions.

O le faʻaaogaina o captopril i sauniuniga auro (Aurothiomolate ma isi) e mafua ai le mumu o le paʻu, leu, vomiting ma se faʻaitiitia o le toto.

Aafiaga o le Captopril

O pusa captopril e mafai ona mafua ai aʻafiaga nei mai totoga eseese ma tino:

1.Laʻau popolevale ma totoga faʻalogo:

  • Vaivai,
  • Tesea
  • Tigā
  • Faʻaleagaina o le tino tutotonu,
  • Tauvalea
  • Le mautonu,
  • Faʻafitauli
  • Ataxia (faʻavaivaia le faʻatulagaina o gaoioiga),
  • Faiva
  • Paresthesia (lagona o le paʻu, tingling, "goosebumps" i totonu o vae),
  • Manatu le lelei po o le manogi,
  • Taumafai maʻi
  • Faʻanoanoa.
2.Faiga palapala cardiovascular ma le toto:
  • Malosiaga (toto maualalo maualalo)
  • Ortpotatic hypotension (o se paʻu paʻu i le mamafa pe a alu ese mai se nofoa poʻo se tulaga pepelo ile tulaga tūlaga),
  • Angina pectoris,
  • Faʻaleagaina o le myocardial
  • Arrhythmia
  • Loto fatu
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • Tusipese edema,
  • Lymphadenopathy
  • Anemia
  • Faʻamau tiga
  • Soifua o Raynaud
  • Vaʻa
  • Pallor o le paʻu
  • Cardiogenic faateʻia,
  • O le thromboembolism o le pulmonary,
  • Neutropenia (faʻaitiitia o le numera o neutrophils i le toto),
  • Agranulocytosis (faʻaaogaina atoatoa o basophi, eosinophils ma neutrophils mai le toto),
  • Thrombocytopenia (faʻaitiitia o le faitau platelet i lalo o le masani),
  • Eosinophilia (faʻapupula i le numera o eosinophil luga atu masani).
3.Malosiaga o le tino:
  • Bronchospasm,
  • Umi le manava
  • Pneumonitis Interstitial,
  • Bronchitis
  • Rhineitis
  • Laga e le gaosia (e aunoa ma le lafoaia o le toto).
4.Gaosiga gasegase:
  • Anorexia
  • Taumafai maʻi
  • Stomatitis
  • Uluai luga o le mucous membrane o le gutu ma le manava,
  • Xerostomia (o le gutu malogo ona o le le lava o le salivation),
  • Glossitis (mumū o le laulaufaiva),
  • Gingival hyperplasia,
  • Faʻataʻatia le foloina,
  • Nausea
  • Vomiting
  • Dyspepsia (afaina, afaina, tiga o le tino, lagona o le mamafa i le manava pe a uma ona 'ai, ma isi),
  • Faʻailogaina
  • Tatala
  • Pancreatitis
  • Cholestasis
  • Cholestatic hepatitis
  • Hepatocellular cirrhosis.
5.Urinary ma le fausiaina:
  • O le le atoatoa o le galuega, e oʻo atu i le le atoatoa o le le atoatoa,
  • Polyuria (faʻatupulaia elemene i luga ae masani),
  • Oliguria (faʻaitiitia galuega faʻasolo i lalo masani),
  • Proteinuria (protein i le urine),
  • Faateleina taimi ma numera o urinations
  • Faʻaletonu.
6.Paʻu ma le susu:
  • Lanu mumu
  • O se vevela i luga o le tino
  • Tue le paʻu
  • Exfoliative dermatitis,
  • Toxicity epidermal necrolysis,
  • Pemphigus
  • Erythroderma,
  • Tinea versicolor
  • Alopecia (paʻu),
  • Photodermatitis.
7.Tali a le Allergic:
  • Stevens-Johnson Syndrome
  • Urticaria,
  • Quincke le edema,
  • Malosiaga Anaphylactic.
8.Isi:
  • Fefe
  • Talofa
  • Sepsis (faʻamaʻa toto),
  • Faʻatonuga (tiga faʻatasi)
  • Myalgia (tiga o le muso),
  • Hyperkalemia (faʻalauteleina le potassium i le toto i luga aʻe o le masani),
  • Hyponatremia (o se faʻaitiitia o le maualuga o le sodium i totonu o le toto i lalo ifo o le masani),
  • Hypoglycemia (maualalo le kulukose o le toto) i tagata i le taimi lava lea e ave ai le inisalini po o isi vailaʻau o le hypoglycemic,
  • Gynecomastia
  • Maʻi maʻi
  • Faateleina le gaoioiga o enzymes ole ate (Asat, Alat, alkaline phosphatase, ma isi),
  • Faʻateleina o faʻasalalauga ole urea, creatinine ma bilirubin i totonu o le toto, faʻapea foi ma le ESR,
  • Faʻaitiitia le hemoglobin ma le hematocrit
  • Faʻavaʻa
  • Sese suega lelei mo le i ai o se antigen.

Captopril - Analogs

I le taimi nei, i totonu o maketi tau falemaʻi, Captopril e lua ituaiga o analogues - o faʻamaoni tutusa ma, i le mea moni, tutusa. Synonyms e aofia ai fualaau faʻasaina o loʻo i ai le mea taua e pei o Captopril. O analogues e aofia ai vailaau faʻasaina o loʻo i ai se mea malosi e ese mai Captopril, ae o se tasi o le vaega o le ACE inhibitors ma, i le mea lea, ei ai se ituaiga o togafitiga faʻapitoa.

E pei o Captopril O vailaʻau nei:

  • Fugalaau-25 papa,
  • Blockordil papa
  • Kapoten papa.

Captopril analogues mai le kulupu o le ACE o loʻo i ai vailaʻau nei:
  • Acupro pills
  • Laupepa Amprilan
  • Arentopres papa,
  • Pepa o Bagopril
  • Burlipril 5, Burlipril 10, Burlipril 20 ipu,
  • Wazolong Capsules,
  • Hypernova pills,
  • Hopten capsules,
  • Papa papalagi
  • O capilale o Dilaprel,
  • Fualaau diropress
  • Paʻu papa
  • Zepardis 7.5 ma Soketis 30 pusa,
  • Vailaau Zonixem
  • Laʻau faʻatagaina,
  • Fualaau Irmed
  • Quadropril papa
  • Pepa o Quinafar,
  • Paʻu pepa,
  • Corpril papa
  • Laʻau o le Lysacard,
  • Lysigamma tablets,
  • Lisinopril papa,
  • Papa laulau,
  • Lysiprex papa
  • Lizonorm laulau,
  • Lysoril papa
  • Listril papa
  • Lisi Liten
  • Methiapril papa,
  • Monopril papa
  • Moex 7.5 ma Moex 15 papa,
  • Palani table ma capsules,
  • Perindopril papa
  • Perineva ma Perineva Ku-papa,
  • Paina papa
  • Pusa laupapa
  • Papa maʻa,
  • Pills malamalama,
  • Prestarium ma Prestarium O se papa,
  • Ramigamma papa,
  • Ramicardia capsule,
  • Ramipril papa
  • Lapalapa mama,
  • Tusi a le Renipril
  • Renitec papa
  • Papa o Rileys-Sanovel,
  • Sinopril papa
  • Taofi Puipui,
  • Faʻamataʻu faʻamaonia,
  • Pusa pepa,
  • Pulu fua,
  • Fosinopril papa,
  • Fosinotec papa
  • Hartil pepa
  • Pusa Hinapril,
  • Ednit papa
  • Papa Enalapril,
  • Pepa o le enam
  • Pene ma Enap P,
  • Fualaau oona
  • Enapharm papa,
  • Enbal pills.

O le tele o iloiloga o Captopril (sili atu i le 85%) e lelei, ona o le maualuga o le fualaau faasaina i le faʻaitiitia o le toto maualuga. O iloiloga e taʻu mai ai o le fualaau faʻamalositino e vave faʻavave ma faʻaitiitia ai le mamafa, ma faʻamaonia ai le soifua lelei. O nei iloiloga e faʻaalia ai foi o Captopril o se vailaʻau sili ona lelei mo le faʻaitiitia o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻateleina o le mamafa. Ae peitai, mo le umi o le taimi i le maualuga, Captopril e le o se auala e filifili ai, talu ai o loo i ai se numera tele o aʻafiaga e le o maua i fualaau faʻaonapo nei.

E i ai ni nai iloiloga le lelei e uiga i Captopril ma e masani lava ona mafua mai i le atinaʻeina o aʻafiaga o le aʻafiaga malosi na mafua ai ona mumusu e ave le fualaau.

Captopril poʻo Enalapril?

Captopril ma Enalapril o fualaau faʻatau fua, o lona uiga, e tasi i latou i le vaega o vailaau faʻasaina ma e iai foi se ituaiga o gaioiga tutusa. O lona uiga o le capopril ma le enalapril e maua ai le toto maualuga ma faaleleia atili le loto i le le mautonu o fatu. Ae peitai, ei ai ni eseesega i le va o fualaau faasaina.

Muamua, mo le maualalo o le maualuga, Enalapril e lava e ave i le aso, ma e tatau ona inu le Captopril 2-3 taimi i le aso ona o le puupuu o le taimi o le gaioiga. I le faʻaopoopoga, e sili atu le lelei o le ola i luga o le elealapril i le tulaga masani ma le umi faʻaaogaina.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻamaonia o le enalapril o se vailaau e sili ona lelei mo le umi faʻaaogaina ina ia faatumauina ai le toto maualuga i totonu o tulaga talafeagai. Ma o Captopril e sili atu ona talafeagai mo le faʻaititia o le episodic o le faʻateleina o le mamafa.

E ui i lea, Captopril, pe a faʻatusatusa atu ia Enalapril, e sili atu ona aʻafia i le tulaga o le loto i le fatu vaivai faifai pea o le fatu, faaleleia atili o le lelei o le olaga, faateleina le faapalepale o le tino ma isi mafatiaga, ma le puipuia o maliu mai faalavelave faʻafuaseʻi. O le mea lea, i le tulaga o le faaletonu o fatu fatu poʻo isi fatu faʻamaʻi, o le captopril o le a avea ma fualaau faasaina.
E sili atu ile Enalapril

Tuua Lau Faamatalaga