E faʻapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer pe a uma ona 'ai?

E taua tele mo le maʻisuka e siakiina pea le toto suka. Faʻalagolago i le ituaiga o togafitiga ma lona faʻalavelave, e manaʻomia e le maʻi ona siakiina le suka i totonu o le tino mai le tasi i le vaiaso i le tele o taimi i le aso.

I nisi tulaga, e ono manaʻomia e le tagata gasegase le valu fua i le aso. I lenei tulaga, e lua ni fua e ave i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe. O isi vaega e ono o loʻo faia i le aso talu ona 'ai. Ina ia maua se ata faʻatuatuaina o le kulūkose i totonu o le tino, e tatau ona le gata ina faʻatino le fuainumera o fuataga, ae ia iloa foi le umi o le taumafa e fua ai le suka o le toto.

O le a le maualuga o le suka ou te fuaina pe a uma ona 'ai?

Aʻo faia se fuataga tutoatasi o le suka o le toto, o le usitaia o tulafono patino o le taualumaga e manaʻomia. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona aʻoaʻoina faʻamatalaga faʻamaonia e uiga i se tasi o faʻamaoniga autu o le physiological.

Ina ia maua ni faʻamaoniga mautinoa, e tatau ona e iloa le taimi e te manaʻomia ai le fuaina o le suka pe a uma ona 'ai.

O le a le tele pe a maeʻa se taumafataga e mafai ona fuaina le suka suka? O lenei faʻamatalaga e tatau ona lauiloa i le maʻisuka. O le mea moni e faapea, a maeʻa ona 'ai meaʻai, o le maualuga o gaʻo i totonu o le plasma e faʻatupulaʻia tele. E tusa ai ma metotia o loʻo i ai, o le fuaina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo i le tino e tatau ona faia i le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga.

E mafai ona faʻatino muamua le faʻataʻitaʻiga, ae tatau ona manatuaina o le a sili atu le maualuga o faailoilo ona o le mea moni e leʻi umi se taimi talu ona uma ona 'ai le meaʻai ma e le toe faʻaleleia le tino.

O maʻi maʻisuka uma e iloa o se tasi o vaega e faʻamalamalamaina le aoga o togafitiga faʻasaga o le puleaina lea o suga i le plasma toto ma tausia lenei taua i le vavalalata vavalalata i le tusiga masani o le physiological.

E tāua tele le pulea o mea e maua mai i mea inu gaʻo i le tino pe a uma ona 'ai. O le puipuia o se osooso malosi i lenei tau e puipuia ai le mai mai le atiaeina o se numera tele o faafitauli i le tino o le tagata maʻi. Peitai, ina ia maua ai faʻamatalaga faatuatuaina, e tatau ona saʻo lelei le fua.

O le tagata maʻi e tatau ona iloa o le tele o le suka i totonu o le tino pe a uma le 'ai e le vave faʻaleleia, ae i luga o se vaitaimi patino, o le tele o taimi e manaʻomia e le tino le 2-3 itula.

Suga masani

Mo le faʻamalamalamaga saʻo o faailoga, e tatau ona iloa poʻo fea o faʻamaoniga o lenei tulaga o le physiological e masani mo se tagata, ma e taʻu mai ai se faaletonu o le tino.

I vailaau, e masani ona taliaina o se faailoga masani o le aofaiga o le suka i totonu o le toto o se mea taua i le va o le 3.8 mmol / L i le 8.1 mmol / L.

O le fua o le faateleina o le suka toto i le plasma toto e tele lava ina faalagolago i le mea e faʻaaogaina e se tagata. I le faʻaaogaina o nisi o oloa, o le faateleina o le faailo e mafai ona matauina pe a maeʻa ni nai minute, aʻo faʻaaogaina isi, o le tuputupu aʻe e matauina pe a uma le 2-2.5 itula pe'ā uma ona 'ai.

Ina ia iloa le saʻo o le togafitiga ua filifilia, ua fautuaina e fua le aofaiga o carbohydrates i le tino pe a uma ona 'ai pe a uma le 1.5-2.0 itula.

I luga o le mauaina o iuga ma a latou faʻamatalaga, e tatau ona manatua e faigata tele ile maʻisuka ina ia ausia se faailo e latalata i le masani mo se tagata soifua maloloina.Mo lenei mafuaʻaga, e fuafuaina e le fomaʻi le fua masani masani i mataupu taʻitasi, ma ia mafaufau i le ituaiga faʻamaʻi ma isi mea, ia aofia ai:

  • onosai tausaga
  • tulaga faʻapitoa o le tino,
  • le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le masani masani o suga i le tino o le maʻisuka e maualuga atu le maualuga nai lo se tagata soifua maloloina e le mafatia i le maʻisuka.

Faʻaopopo i luga o le suka ma mea faʻavave?

O le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le plasma toto i le taimi lava e uma ai se taumafataga i se tagata soifua maloloina, o se mea e masani ona fuafuaina i le mafaufau. E mafua lenei i le mea moni e faapea, i le 60 minute talu ona 'ai, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le gaʻo ma le faʻamalolo o le kulukose.

O le gaosiga o le inisalini i le tino e amata vave lava pe a uma ona amata ona 'ai e se tagata meaʻai. O le maualuga o le hormonal e oʻo atu i le 10 minute ma le 20 minute i le maea ai o le taumafataga, o le lua pito lua o le faʻasalaga o le inisalini ua tusia i totonu o le tino. O loʻo faʻamatalaina ai le suiga i le aofaʻi o suga i le toto.

I se tagata matua soifua maloloina, o le plasma carbohydrate index e mafai ona tulaʻi i le maualuga o le 9.0 mmol / L ma a maeʻa ona amata loa ona faʻaitiitia, toe foʻi i lona aoga masani pe a uma le 3 itula.

I le faʻaopoopoga i lenei faʻamaoniga, o le tagata maʻi, mo le pulea lelei o mea o loʻo maua i mea inu gaʻo i le gasologa o le aso, e tatau ona iloa pe o le a le mea e mafai ona eseese ai lenei faailo i le aso.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o tulaga nei o fesuiaiga o le kulukose i le plasma e matauina:

  1. I le po - e itiiti ifo i le 3.9,
  2. A o lei faia le taeao - 3.9-4.8,
  3. I le aso ao lei faia le aoauli ma le afiafi - 3.9-6.1,
  4. I le itula e tasi talu ona 'ai - 8.9,
  5. Lua itula pe a uma se taumafataga, e itiiti ifo i le 6.7.

Mo se tamaititi, o le masani e valu 8 mmol / L i le 60 minute talu ona 'ai. Afai e toe foʻi le faailo i le tino pe a mavae ni nai itula, ona le tatau lea ona tupu se popolega.

Ina ia iloa mea eseese i le maualuga o le kulukose i le gasologa o le aso, e fautuaina tagata i le fale e faʻaaoga se masini faapitoa - o se glucometer. Afai ei ai se masalosaloga o le maualuga o le suka, e tatau ona e fuaina le maualuga aʻo leʻi 'ai, 60 minute mulimuli ane ma le 3 itula i le maeʻa ai o meaʻai. O ia fuataga o le a faʻaalia ai le suiga o le numera o suga i le faʻamalosi, lea o le a mafai ai ona tusia se faʻamatalaga e uiga i le i ai poʻo le leai foi o maʻi i le tino.

O se tulaga iloga o le i ai o le maʻisuka i totonu o le tino o le tagata o se malosi malosi, faatasi ai ma le paʻu o le mamafa ma le foliga mai o se lagona faʻalauiloa o le fia inu.

I se tagata gasegase e iai lona ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le kulukose pe a uma ona 'ai i le plasma o:

  • ina ua mavae le itula e tasi - 11,
  • 2 itula i le maea ai o le taumafataga - 7.8,

E tatau ona manatuaina o le faateleina o le taua i le aso atoa e mafai ona faʻaalia e le aʻafiaga o le mafaufau o se tagata ma lona tulaga popole o tulaga faʻalavelave ma le gasegase lagona.

Glucometers ma a latou ata

O le au suʻavaʻai e sau ma se peni pipili ma se seti o lancone le lelei mo le faʻamaʻi ma le samples toto mo le suʻega. O le tele o le masini e faamoemoe e toe faʻaaogaina, i lenei itu, e taua le matauina o tulafono mo le teuina o lenei masini e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

O suʻega taʻitasi e faia i le faʻaaogaina o fasi siaki fou. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faapitoa i luga o le suega, lea, pe a fegalegaleai ma le toto, e ulufale atu i se tali mai elemene ma tuʻuina atu ai nisi o taunuuga. E mafai ai e le maʻisuka ona fuaina a latou maualuga o le suka i le toto e aunoa ma le asiasi i le fale.

I luga o laupepa taʻitasi o loʻo i ai se faailoga e iloa tonu ai le mea e faʻaaoga ai se mataua o le toto glucose. Mo se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina na o suʻega faʻamalosi faapitoa mai se mea gaosi e tutusa, o loʻo tuʻuina atu foi.

Faʻalagolago i le faiga o faʻataʻitaʻiga, o le fuaina o masini e tele ituaiga.

  1. O le glucometer photometric e mafai ai e oe ona fua le suka toto e ala i le faapipiiina o le pito i lalo o le suʻega i se lanu faapitoa pe a faʻafetaui le glucose ma le reagent. O le i ai o le maʻisuka e fuafua i le leo ma le malosi o le lanu e mafua ai.
  2. O elemene elemene eletise e fuaina ai le toto suka i le faʻaaogaina o le eletise faʻataʻitaʻi ma se reagent i luga o se suʻega. A fesoʻotaʻi le glucose ma se vailaʻau vailaʻau, o le a tulaʻi mai se eletise eletise, lea e faʻatulaga ai le glucometer.

O tagata e auiliilia o le ituaiga lona lua e sili atu ona taua i aso nei, saʻo ma faaleleia.

I le taimi nei, o le maʻisuka e masani ona maua ni masini eletise, ma i le taimi nei i le faʻatau atu e mafai ona e mauaina ni masini e le osofaia e le manaʻomia ai se pupuʻu o le paʻu ma le toto sampling.

Auala e fuafua ai le kulukose toto

Pe a faʻatau se tagata suʻesuʻe, e taua le iloa pe faapefea ona fua le suka i le toto ma le glucometer ina ia mafai ai ona taofia mea sese ma maua ai faʻamaumauga saʻo. Soo se masini e aofia ai se tusi lesona mo le mita, lea e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa aʻo leʻi faʻaaogaina le masini. E mafai foi ona e matamata i se vitio e faamatala ai auiliiliga auiliili.

Aʻo leʻi fuaina le suka, fufulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo lelei i se solo. Ina ia faateleina le toto, e tatau ona e faʻafefete lou lima ma tamatamaʻilima, ma faʻavevela le lulu lima o le a faia ai le toto sampling.

O le siaki o le siaki ua faʻapipiʻi i le mita mita, e tatau ona tatagi le kiliki, ona maeʻa ai lea o le mita. O nisi masini, faʻalagolago i le ata, e mafai ona liliu pe a uma ona ulufale le laulau tulafono. O faʻamatalaga auiliili mo le fuaina o nei masini e mafai ona maua i le tusi lesona.

  • O le pen-piercer e faʻapipiʻi ai le tamatamailima, pe a uma ona faʻamalamalamaina le tamatamailima e faʻamaonia ai le toto saʻo. E le mafai ona faʻamalosi i le paʻu ma pipiʻi le toto, aua o lenei mea o le a faʻasese ai faʻamaumauga na maua. O le faʻaitiitia o le pa'ū o le toto e faʻaaogaina ile pito i luga o le suʻega.
  • A maeʻa le 5-40 sekone, e mafai ona iloa le suʻega o le toto i luga o le faʻaaliga o le masini. O le taimi faʻatatau e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga faapitoa o le masini.
  • E mafai ona e maua le toto aʻo leʻi fuaina le suka o le toto ma se glucometer mai soʻo se tamatamailima sei vagana ai le lima matua ma le tamatamailima. Ina ia aloese mai le tiga, ou te faia se punisi e le o luga o le aluga, ae laitiiti i le itu.

E le mafai ona tui le toto ma faʻamalosi lou tamatamailima, talu ai o mea ese mai fafo e faʻasese ai iuga moni o le suʻesuʻega o le a oʻo i le mea e tupu ai meaola. Mo le auiliiliga, ua lava lea e maua ai sina mataua itiiti o le toto.

O lea manuʻa e le tupu mai i le nofoaga o le puncture, e tatau ona suia ia tamatamailima i taimi uma.

E faʻafia ona faia suʻesuʻega toto mo le suka

I le tulaga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin, e tatau i le tagata maʻi ona suʻe suʻega toto mo le kulukose i le tele o taimi i le aso. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa faʻamaoniga aʻo leʻi 'ai, pe a uma ona' ai, ma gaioiga faaletino, aʻo lei alu i le moega. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o fuainumera e mafai ona fuaina i le lua i le tolu taimi i le vaiaso. I le avea ai ma se puipuiga, o le auʻiliʻiliga e faia faʻa-tasi i le masina.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e siaki tasi i le masina. Mo lenei, e ave le toto i le aso atoa i le fa itula. O le suʻesuʻega muamua e faia i le taeao, i le 6 i le taeao, i luga o se manava gaogao. Faʻafetai i lenei metotia faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka e mafai ona iloa pe o le togafitiga faʻaaogaina e aoga ma pe o le fua o le inisalini ua saʻo ona filifilia.

Afai e faʻamaonia solitulafono e avea o se taunuuga o le auiliiliga, o le siakiina faʻalua e faia ina ia le faʻaalia le faʻaalia o se mea sese. Afai o le taunuuga e le lelei, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi e fetuʻunaʻi le togafitiga togafitiga ma maua ai le vailaau saʻo.

  1. Tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻataʻitaʻiina i le taimi o le masina. Ina ia faia lenei mea, e faia se suʻesuʻega i le taeao i luga o se manava gaogao ma lua itula pe a uma le taumafataga. I le tulaga o le faapalepale glucose toleni (NTG), fesoasoani fesoasoani e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka.
  2. O tagata uma e maua i le maʻisuka o soʻo se ituaiga e manaʻomia le maualuga o le toto suka. Faafetai i lenei faiga, o le maʻisuka e mafai ona iloa pe faapefea ona aoga le vailaʻau i le tino. Faʻatasi ai e ono mafai ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaalia e le tino le faʻaaogaina o le kulukose.

Afai e maua se mea maualalo pe maualuga le faʻaalia, e mafai e se tagata ona faʻaogaina taimi talafeagai e faʻamaonia ai lona tulaga o le soifua maloloina.

O le mataʻituina o le maualuga o le suka e mafai ai ona e iloa mea uma e siitia ai le kulukose ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.

Suesueina o faailo o le glucometer

O le masani o faailoga o le suka i le toto o le tagata lava ia, o le mea lea, ua fuafuaina e le fomaʻi aoga, e faʻavae i luga o nisi tulaga. O le endocrinologist e iloilo le ogaoga o le faamaʻi, i le amanaia o tausaga ma le soifua maloloina lautele o le maʻisuka. E le gata i lea, o le iai o le maitaga, faʻafitauli eseese ma faʻamaʻi laiti e mafai ona aafia ai faʻamatalaga.

O le masani masani ua taliaina e 3.9-5.5 mmol / lita i luga o se manava gaogao, 3.9-8.1 mmol / lita i le lua itula pe a uma se taumafataga, 3.9-5.5 mmol / lita, e tusa lava po o le a le taimi o le aso.

O le faasiliga o le suka e maua i faailoga o le sili atu i le 6.1 mmol / lita i luga o se manava gaogao, e sili atu i le 11.1 mmol / lita i le lua itula pe a uma se taumafataga, sili atu i le 11.1 mmol / lita i soo se taimi o le aso. Faʻaititia le taua o le suka e iloa pe afai o le data e itiiti ifo i le 3.9 mmol / lita.

E taua le malamalama, mo tagata maʻi taitoatasi, o suiga o nei suiga o tagata taʻitoʻatasi, o le mea lea, o le fua o le fualaau faasaina e tatau ona na o le endocrinologist e tatau ona faatonuina.

Auala e faʻaaoga ai le mita

O nei masini e aofia i masini o mea tau fomaʻi. O loʻo gaosia e le au gaosiga ia masini, faʻafaigofie atili, faʻaopoopoina galuega faaopoopo, faʻaleleia lelei le faʻaogaina. O meafaifaʻaili taitasi e faʻatasi ma se faʻatonuga e faʻamatalaina ai le algorithm mo le mataituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le fua o le fua o le fuataga e faʻataʻitaʻiina, ae o nisi faʻataʻitaʻiga ei ai a latou lava uiga patino, lea o loʻo lipotia mai i le tusi lesona. E iai tulafono faʻavae ile auala e faʻaaoga ai se glucometer o soʻo se faʻataʻitaʻi saʻo.

  1. Teu le masini e pei ona faamatalaina i faatonuga. Ole oloa e le tatau ona faatagaina e paʻu, malulu, pe vevela vevela, faʻafeiloaʻi ma le vai, pe i totonu o se potu maualuluga maualuga. Pe a faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e mataʻituina o latou tulaga ma e le faʻaaoga pe a maeʻa le aoga o le olaga.
  2. Aʻo lei faʻamalosi, o le paʻu o lima e matua faʻamaʻi lelei ina ia le aʻafia ai le pipisi. Fufulu le manua i le ava ma pe a maeʻa le samasama toto. E naʻo nilala faʻamaʻi ma faʻaogaina e faʻaaogaina e faʻamaeʻa ai le faʻatinoga.
  3. O le toto e aveesea mai se puʻi o se tamatamailima, se vaega o le paʻu i le manava po o le lima.

I le taimi muamua, pe a amata ona latou faʻaogaina le masini, latou te faʻatusatusa le faitauga o le masini fale ma le maʻaʻoga na maua i le falemaʻi. E siakiina le siaki tasi i le vaiaso. O lenei mea e mafai ai ona iloa le sao o le faitauga o meafaigaluega. Afai e ese le fuainumera, o le fesili e uiga i le sui o le masini, talu ai o le soifua maloloina o le tagata maʻi e faalagolago i le saʻo ole faailoga.

Ina ia mafai ona faia se suʻega toto ma siaki le kulūkose, o le algorithm e mulimuli i le auala e saʻo le fuaina o le toto i le glucometer i le aso.

  1. Ua faʻapipiʻi se nila i totonu o le 'au e fai ai se faʻalavelave, o loʻo faʻaalia le loloto o le faʻalauiloa. Ole faʻagasologa e itiiti le tiga pe afai e filifilia le loloto e fai si laʻititi, ae ole a le maua e le tagata maʻi le paʻu paʻu o ona lima, a le o lea ole umi o le pupuʻu e le lava e ave ai le toto.
  2. E fesuiaʻi le masini, faʻapipiʻi i totonu se fasipepa, ma a maeʻa sina taimi e faʻaalia i luga o le laupapa se savali ua saunia le masini mo le suʻega.
  3. O le paʻu i le nofoaga o le puncture e faʻamaʻi, tuʻia.
  4. O le toto e faʻaaogaina i le fasi pepa.
  5. A maeʻa sina taimi, o le masini e maua ai se taunuuga.

Afai mo soo se mafuaʻaga e maua ai se faʻasesega, ona toe fai lea o le taualumaga. E aʻoaʻoina e le tausisoifua le ala saʻo, e tuʻuina atu foʻi i le tagata maʻi se faʻamanatuga i se laasaga taʻitasi i le laasaga o le togafiti.

O a ituaiga o kulukose toto e i ai?

E na o le 2 ituaiga o masini mo le fuafuaina o le maualuga o le suka o loʻo atiaʻe ma e faʻaaoga lautele - mita photometric ma mita eletise. Muamua e fesoʻotaʻi ma mea e leʻi leva, ae o loʻo i ai pea i ni faʻataʻitaʻiga. O le autu o la latou galuega e pei ona taua i lalo: i luga ole vaega ole vaega o le suʻega o le siaki, o le pa'ū o le toto palasi e tufatufaina atu, lea e ulu atu i se vailaʻau vailaʻau ma le reagent ua faʻaaogaina.

O se taunuuga, e tupu se suiga lanu, ma o le lanu lanu, i le itu, e faalagolago tonu lava i le suka i totonu o le toto. O le faiga ua fausia i totonu o le mita e faʻapopetopeina ai le liua lea e tupu ma faʻaalia ai le tulaga tutusa o numera eletise i le faʻaaliga.

O se masini eletonika e manatu o se mea e sili atu ona talafeagai i masini photometric. I lenei tulaga, o le suʻega ma le otaota o le biomaterial e fegalegaleai foi, ma ua maeʻa ona faia se suʻega toto. O le matafaioi autu i le faagasologa o faʻamatalaga e faʻatatau i le tele o le eletise, lea e faalagolago i le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O faʻamaumauga na maua mai i luga ole mata.

I nisi o atunuu, e faʻaaogaina lelei ia glucometivesite e le osofaia, lea e le manaʻomia ai le paʻu o le paʻu. O le fuaina o le suka toto, e tusa ai ma le atinaʻe, o loʻo faia, faʻafetai i faʻamatalaga e maua i le faavae o le fatu, toto toto, le tuufaatasiga o le afu poʻo le gaʻo.

Algorithm Sugar Suuga

Glucose e siakiina e faapea:

  1. Muamua e te manaʻo e faʻamaonia galuega masani a le masini, siakiina mo le faʻaalia o vaega uma o le faʻaaliga, o le i ai o le faʻaleagaina, faatulagaina o le iunite manaomia o fuataga - mmol / l, ma isi.
  2. E talafeagai le faatusatusaina o le fodu i fasi pepa faʻataʻitaʻi ma le glucometer o loʻo faʻaalia i luga o le lau. E tatau ona fetaui.
  3. Faʻaofi se fasi mea mama i le soʻo (pu i lalo) o le masini. O le a faʻaalia se faʻamalo i luga o le faʻaaliga, e faʻaalia ai ua saunia mo se suʻega toto mo le suka.
  4. E manaʻomia le faʻaofiina o se nila faʻasalalau i totonu o se faʻasologa o le tusi lesona (togi) ma fetuunai le loloto o le loloto o le loloto i se tulaga talafeagai: o le mamafa o le paʻu, o le maualuga o le fua.
  5. A maeʻa tapenapenaga muamua, e tatau ona fufuluina ou lima i le vai mafanafana ma le fasimoli ma faʻagogo.
  6. A uma loa ona faʻagoʻatoa lima, o le a matua taua lava le faia o se masima puupuu o tamatamailima e faʻaleleia ai le toto.
  7. Ona aumai ai lea o se siʻilaʻi i se tasi oi latou, ua faia se pupuʻu.
  8. O le mataua muamua o le toto e aliali i luga o le toto e tatau ona aveesea e faʻaaoga ai se vailaʻau mama. Ma o le vaega e sosoo ai e le mafai ona tosoina ma aumai i le laupepa ua uma ona faʻapipiʻiina.
  9. Afai ua sauni le mita e fua le maualuga o le suka i le plasma, o le a tuʻuina atu ai se faʻamaoniga iloga, mulimuli ane o le a amata le suʻesuʻeina o faʻamatalaga.
  10. Afai e leai ni auga, e tatau ona e suʻe toto mo le toe suʻesuʻeina ma se suʻega fou.

Mo se auala talafeagai e siaki ai le maualuga o le suka, e sili atu le faʻaaogaina o se metotia faʻamaonia - masani ona faʻatumu le tusi. E fautuaina e tusi i lalo le tele o faʻamatalaga i totonu: o fua o le suka maua, o le taimi o fuataga taitasi, o vailaʻau ma oloa faʻaaogaina, o le tulaga faapitoa o le soifua maloloina, o ituaiga o gaoioiga faaletino e faia, ma isi.

Ina ia mafai e le pupuʻu ona aumaia ni nai lagona le lelei, e tatau ona e ave le toto e le mai le totonugalemu o le tamatamailima, ae mai le itu. Taofi uma le pusa o le falemaʻi i se mea faʻapitoa e le mafai ona faʻafefeteina. O le mita e le tatau ona susu, manava pe vevela. O tulaga lelei mo lona faʻaleleia o le a avea ma se nofoaga vevela e puʻe ma vevela i le potu.

I le taimi o le faʻatinoga, e tatau ona e i ai i se tulaga o le lagona ootia, talu ai o le atuatuvale ma le atuatuvale e mafai ona i ai sona aafiaga i le suega mulimuli.

Faʻaauau galuega laiti-suʻesuʻega

Ole fua faʻatatau o le suka mo tagata e maua i le maʻisuka ua faʻaalia i lenei laulau:

Mai faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu, e mafai ona faʻauʻuina o le faateleina o le kulukose o le uiga o tagata matutua. O le faasinusina o le suka i totonu o fafine maʻitaga ua maualuga foi le maualuga; o lona fuainumera e eseese mai le 3.3-3.4 mmol / L i le 6.5-6.6 mmol / L. I se tagata soifua maloloina, o le lautele o le tulafono masani e eseese ma i latou o loʻo maua i le maʻisuka. E faʻamaonia lea i faʻamatalaga nei:

Totogi TaʻiMalosiaga e maua ai le suka (mmol / L)
I le taeao i luga o se manava gaogao2 itula pe a uma le taumafataga
Tagata soifua maloloina3,3–5,0E oʻo atu i le 5.5-6.0 (o nisi taimi i le taimi lava e uma ai le gaosiga o le carbohydrate, e oʻo i le 7.0)
Gasegase5,0–7,2E oo i le 10.0

O nei vaega e fesootaʻi ma le toto atoa, ae o loʻo i ai glucometers e fuaina ai le suka i le plasma (o le vai o le toto). I lenei vailaau, o le kulukose o mea e mafai ona fai si laʻititi laʻititi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i taeao o itula e tolu 3.3-5.5 mmol / L, ma le plasma - 4.0-6.1 mmol / L.

E tatau ona manatuaina o le tele o le toto suka e le o taimi uma e taʻu mai ai le amataina o le maʻisuka. E masani lava, o le maualuga o le kulukose o loʻo matauina i tulaga nei:

  • faʻaʻateleina le faʻaaogaina o faʻamatalaga o waha,
  • masani ona oo atu i le atuatuvale ma le atuatuvale,
  • le aʻafiaga o le tino o se tulaga e le masani ai,
  • leai se taimi o malologa ma le moe,
  • ogaoga faʻalavelave ona o maʻi o le tino,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • gaioiga galue malosi
  • le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi o le endocrine polokalama e pei o thyrotoxicosis ma pancreatitis.

I soo se tulaga, o se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, o loʻo uuina i luga o le pa tutusa mo le silia ma le vaiaso, e tatau ona avea ma mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le a sili atu pe afai o lenei faailoga e avea ma se alaga faalilolilo, nai lo se poma e le vaaia.

O afea e fua ai le suka?

O lenei lomiga e mafai ona faʻamalamalamaina e na o se tagata e finau i le tino e masani ona maʻi. O se fomaʻi faapitoa e faʻafaigofie ona faʻafetaui le fuainumera o suʻega e faia, faʻalagolago i le tikeri o le atinaʻeina o togafitiga, tausaga o le matua ma le mamafa o le tagata o loʻo suesueina, o ana masaniga meaai, fualaau faʻaaoga, ma isi.

E tusa ai ma tulaga faʻatagaina mo le ituaiga o maʻisuka, o le pule e faʻatinoina ia le itiiti ifo i le 4 taimi i aso taʻitasi, ma mo le maʻisuka ituaiga II - e tusa ma le 2 taimi. Ae o sui o vaega uma e lua o nisi taimi e faateleina le numera o suʻega toto mo le suka i auiliiliga tulaga o le soifua maloloina.

I ni nai aso, o loʻo faʻaogaina ai le biomaterial i vaitau nei:

  • mai le taimi o le taeao fafagu i luga o le moliaga,
  • 30-40 minute pe a uma le moe,
  • 2 itula i le maea ai o taumafataga taitasi (afai e maua mai se toto toto mai le suilapalapa, manava, lima, vae po o le tauau, ua suia le iloiloga ile 2.5 itula pe a uma le taumafataga),
  • pe a maeʻa aʻoaʻoga faʻale-tino (faʻaaogaina fale feʻaveaʻi),
  • 5 itula talu ona inisalini tui,
  • ao lei alu i le moega
  • i le 2-3 i le taeao.

E manaʻomia le suāuʻu pe afai o faʻaalia faailoga e iloa ai le maʻisuka foliga - o se lagona o le fiaai, tachycardia, paʻu o le paʻu, gutu malogo, faʻalavelave, vaivaiga lautele, faʻavevesi. E masani ona faʻasolosolo, gaogao i vae, ma le leiloa le vaʻaia e mafai ona faʻalavelave.

Faʻamaumauga o faʻamatalaga faʻamatalaga

O le sao o faʻamatalaga i luga o masini feaveaʻi e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le maualuga o le mita lava ia. E le o mea uma lava e mafai ona faʻaalia ai faʻamatalaga moni (iinei o le mea sese e taua: mo nisi faʻataʻitaʻiga e le sili atu ma le 10%, ae mo isi e silia i le 20%). E le gata i lea, e mafai ona faaleagaina pe le atoatoa.

Ma o isi mafuaʻaga mo le mauaina o faʻamaumauga sese e masani lava ona:

  • le tausia o tulafono mo le tumama (faia o le taualumaga ma lima eleelea),
  • se afaina o se tamatamailima susu,
  • le faʻaaogāina o se faʻaaogā faʻaaogā faʻaaogā poʻo faʻaaogaina,
  • siakiina o fasi siaki i se glucometer maʻoti poʻo o latou gaʻo,
  • faʻafesoʻotaʻi ma se nila vavae, luga o se tamaʻi lima po o le masini palapala, kulimi, kulimi ma isi mea e tausi ai le tino,
  • suʻega faasili i le maualuga ma le maualuga o le vevela o le vevela,
  • malosi malosi o le tamatamailima pe a tui se mataua o le toto.

Afai na teuina ia vaega o suʻega i totonu o se atigipusa avanoa, e le mafai foi ona faʻaaogaina i le taimi o ni suʻesuʻega laiti. O le mataua muamua o le biomaterial e tatau ona le amanaiaina, talu ai o le vai intercellular e le tatau ai mo le siama ona mafai ona ulu atu i se vailaʻau faʻamaʻi ma se reagent.

O le fea o glucometer e faʻamaonia saʻo ai le aofaʻi o suka?

E masani lava, ua filifilia le mita i lau fomaʻi. O nisi taimi o nei masini e tuʻuina atu i se faʻaitiitiga, ae i nisi tulaga, o tagata gasegase e faʻatauina se masini mo le fuaina o le suka i la latou lava tau. E masani ona faʻaaogaina e tagata faʻaoga mita mita Accu-Chek-Active / Accu-Chek-Mobile, faʻapea foʻi ma le tasi Touch Select ma le Bayer Contour TS masini eletise eletise.

O le mea moni, o le lisi o kiliva maualuga maualuga e le faatapulaaina i nei igoa, o faʻataʻitaʻiga sili atu o loʻo faʻaauau pea ona atiina ae, lea e mafai foi ona faʻatalanoa pe a manaʻomia. Taua taua e:

  • tau
  • o le faʻaalia o le iunite (o le i ai o le faʻasalalauga, televise, gagana polokalame),
  • le tele o le vaega manaomia o le toto (mo tamaiti laiti e aoga le faʻatauina o masini ma se fua faatatau maualalo),
  • faʻaopoopoga galuega faʻatulagaina (faʻatasi ma le komepiuta, teuina o faʻamaumauga e uiga i le maualuga o le suka),
  • o le i ai o ni nila e tatau ai mo se laupepa ma se faʻataʻitaʻiga (i totonu o pusa falemaʻi latalata ane e tatau ona faʻatauina e fetaui ma le glucometer filifilia).

Mo se malamalamaga faigofie o le faʻamatalaga na maua, ia fautuaina e faʻatau se masini i vaega masani o fuataga - mmol / l. E tatau ona tuʻuina atu i ai oloa e sili atu i le 10%, ma sili atu ile 5%. O ia ituaiga vaega o le a maua ai faʻamatalaga e sili ona talitonuina e uiga i le maualuga o le suka i le toto.

Ina ia mautinoa le lelei o oloa, e mafai ona e faʻatau ni fofo taulima ma se aofaiga tumau o le kulukose i totonu ia i latou ma faia ia le itiiti ifo ma le 3 suʻega suʻega. Afai o le faʻamatalaga mulimuli o le a mamao ese mai le masani, ona fautuaina lea e musu e faʻaaoga sea glucometer.

E faʻapefea ona siaki le suka o le toto e aunoa ma se glucometer?

O le fuaina o le suka toto ma le glucometer e le na o le pau lea o le auala mo le suʻeina o le kulūkose i totonu o le tino. E le itiiti ifo ma le 2 isi suʻesuʻega. O le muamua o nei mea, Glucotest, e faavae i luga o le aafiaga o le urine i luga o le mea faʻamalosi o vaega faapitoa. Pe a ma le minute o fesoʻotaʻiga faifai pea, e sui le lanu o le faailo. Ma le isi, o le lanu na maua e faʻatusatusa i lanu lanu o le fua fua ma o se faaiuga e faia e uiga i le aofaʻi o suka.

E faʻaaogaina foʻi le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le hematological i luga o sikola tutusa lava. O le taʻiala o le faʻaogaina o lenei metotia e toetoe tutusa lava ma le mea o loʻo taʻua i luga, na o le toto e galue e avea ma biomaterial. Aʻo leʻi faʻaaoga soʻo se tasi o nei suʻega faʻavave, e manaʻomia ona e suʻesuʻeina faʻasalalauga faʻaopoopo i le tele e mafai ai.

Meter Taʻo

Ina ia maua fua faʻataʻitaʻiga saʻo ma faʻamoemoeina o le toto, o nisi tulafono e tatau ona mulimulitaia uma maʻi suka.

Ina ia taofia le ita i luga o le paʻu i le vaega o le toto sampling, e tatau ona suia ia nofoaga pupuʻu i le taimi. E fautuaina i isi tamatamailima, ma pe a faʻaaoga nisi o masini e mafai ona faʻatagaina e faia se auʻiliʻiliga mai le vaega ole auʻau.

I le taimi o le sampling toto, e le mafai ona e uuina tamatamai lima ma tataʻi le toto mai le manua, o le a aʻafia ai le taunuʻuga o le suʻesuʻega. Le faʻaleleia o le toto, e mafai ona faia lima i lalo o le vai mafanafana aʻo leʻi suʻeina.

Afai e te faia se togi i le ogatotonu, ae i le itu o le tamatamailima, o le a itiiti ifo le tiga. E taua le faʻamautinoa o le tamatamailima e matutu, aʻo leʻi ave le suʻega i ou lima, e tatau ona faʻamago ou tamatamailima i se solo.

O maʻisuka uma e tatau ona i ai le mita o le kulukose toto e aloese mai faʻamaʻi. A o leʻi suʻeina, e tatau ona e mautinoa o numera o loʻo i luga o le lau e fetaui ma le fodiga o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina i fasi pepa faʻataʻitaʻi.

E tatau ona e iloa poʻo a mea e mafai ona aʻafia ai le saʻo ole taunuʻuga o suʻesuʻega.

  • O le i ai o mea eleelea ma fafo i ou lima e mafai ona suia lau tau suka.
  • E ono le saʻo faʻamatalaga pe afai e te tuiina ma faʻamalosi ou tamatamai lima ina ia maua ai le toto saʻo.
  • O le malulu o luga o tamatamai lima e mafai foi ona taʻitaʻia ai faʻamatalaga sese.
  • O suʻega e le tatau ona faʻatinoina pe afai e le fetaui le numera i luga o le afifiina o le laina siaki i numera o loʻo i luga o le faʻaaliga.
  • E tele taimi e suia ai le maualuga o le suka i le toto pe afai ei ai se tagata malulu poʻo isi maʻi pipisi.
  • O le suʻeina o le toto e tatau ona faia faʻatasi ma sapalai mai se kamupanī tutusa e faʻatautaia mo le mita na faʻaaogaina.
  • Aʻo leʻi fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e le mafai ona e fufulu ou nifo, e pei o le tele o suka e mafai ona i ai i totonu o le paʻu, o le mea lea o le a aafia ai faʻamatalaga na maua.

Afai a maeʻa nisi fua o le mita e faʻaalia ai le le saʻo, o le maʻisuka e tatau ona ave le masini i se nofoaga tutotonu ma fai se siaki siaki. Aʻo leʻi faia lenei mea, e fautuaina e faʻaaoga se vaifofo faʻafoe ma siaki le masini lava oe.

E tatau foi ona e mautinoa e le maeʻa le ola papa o le suʻega ma o le mataupu na i ai i se nofoaga matutu malulu. E mafai ona e faamasani i le teuina ma le faʻaaogaina o tulaga o le mita i faatonuga na sau ma le masini. E taʻu mai ai pe o le a le mea e faʻamaonia ai le vevela ma le faʻamafanafanaina.

A e faʻatau se fua faʻatatau, e tatau ona e filifilia ni faʻataʻitaʻiga masani ma faʻamaonia. O loʻo fautuaina atili e faʻamautinoaina o loʻo maua avanoa laiti ma alaga mo le glucometer i soʻo se fale talavai ina ia leai ni faafitauli ma faʻatau oloa i le lumanaʻi.

I le vitio i lenei tusiga, o le a faʻaalia e le fomai le faʻaogaina o le mita.

Faʻavasegaina

O le tele o mita o le kulukose toto e manaʻomia ai oe e faʻavasega le masini aʻo leʻi faia se fua. Aua e te faatalale i lenei faiga. A leai, o faʻamaumauga e maua e le saʻo. O le tagata gasegase o le ai ai se ata le mautonu o le gasegase o le faamaʻi. Faʻatulagaga e fai ai ni nai minute. O faʻamatalaga o lona faʻatinoga o loʻo faʻamatalaina i faatonuga mo le masini.

Fua tolu i le aso

E tatau ona fuaina le suka i le toto aʻo leʻi 'aʻai, pe a uma le' ai, ma ao lei momoe. Afai e tatau ona faia le auiliiliga i luga o se manava gaogao, ona talia loa lea o le meaai mulimuli mo le 14-15 itula aʻo leʻi faia le taotoga. Mo le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e faia ni fua i le tele o taimi i le vaiaso. Ae o le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1) e tatau ona pulea le glycemia i le tele o taimi i le aso. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo le mea moni e faapea, o le tagofia o vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona aafia ai faʻamaumauga na maua.

Mataʻituina o Galuega

Afai o le le mautonu e matauina i faitauga o le masini, e tatau ona faia se suʻesuʻega lona lua. O le le lava o le toto mai le sitepu puncture ma faʻasalaga le talafeagai e ono aʻafia ai taunuuga. Ina ia faʻaumatia le mafuaaga muamua, e fautuaina le fufuluina o lima i le vai vevela aʻo leʻi suʻeina. O le tamatamailima pe'ā uma le puʻupuʻu e tatau ona faʻafefeteina. Aua nei faʻapalapala le toto.

Aso faʻauma o mea taumafa

Aʻo leʻi faʻaaogā faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa ia mautinoa o loʻo ola i latou ma tuʻuina i tulaga lelei: i se nofoaga malulu puipuia mai le malamalama ma le susu. Aua le paʻi atu ia i latou i lima susu. Aʻo leʻi suʻeina, ia mautinoa o le numera i luga o le masini masini e fetaui ma numera i luga o le afifiina o fasi siaki.

Auala e fua ai

O i latou e ave se glucometer mo le taimi muamua e tatau ona suʻesuʻe ma le faaeteete ia faatonuga ina ia latou iloa ai pe faapefea ona fua saʻo le suka o le toto. O le faʻatinoga mo masini uma e toetoe lava tutusa.

  1. Saunia ou lima mo auiliiliga. Fufuluina i se fasimoli i le vai mafanafana. Fufulu mama. Saunia se fasi siaki. Faʻaofi i totonu o le masini seia maeʻa. Ina ia faʻagaoioia le mita, kiliki i le ala amata. O nisi faʻataʻitaʻiga e otometi lava ona faʻaalia pe a uma ona tuʻuina atu se fasi siaki.
  2. Tui le tamatamailima. Ina ia alofia le faamanualia o le vaega o le paʻu lea e ave ai le toto, sui ou tamatamailima i taimi taitasi. Mo le aoina o meaola meaola, o le ogatotonu, numera o igoa ma mama o loʻo i lima taʻitasi e talafeagai. O nisi faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona ave le toto mai le tauau. Afai e afaina le gaioiga, aua nei paʻu i le ogatotonu o le aluga, ae i le itu.
  3. Ave ese le mataua muamua ma le paʻu o le cotton, faʻaaoga le lona lua i le laina sauniuni sauniuni. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga, atonu e 5 i le 60 sekone e maua ai le iuga. O faʻamaumauga o suʻega o le a teu i le mafaufau o le mita. Ae ui i lea, ua fautuaina e kopi le fuainumera o maua i se api tala otooto o le pulea e le tagata o ia lava. Aua nei galo e mafaufau i le saʻo o le masini. E tatau ona faʻamaonia tulaga faʻatulagaina i faʻasoaga faʻasoa.
  4. A maeʻa le fua, aveese le fasimea faʻaaogaina ma togi. Afai e le i ai se mita a le meter function, fai lea mea e ala i le kilikiina o se ki.

Suauu toto

O le sini o le maʻisuka e le na o le fuaina o le suka toto, ae ia mautinoa o le taunuuga e masani. E tatau ona manatuaina o le masani o faʻamatalaga mo tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia ma e faalagolago i le tele o mea: tausaga, soifua maloloina lautele, maitaga, eseese iniseti ma faʻamaʻi.

Laulau masani ma le kulukose toto lelei
TausagaNorm (mmol / L)
Fanau fou ma tamaiti e oʻo atu i le 1 le tausaga2,7–4,4
Tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga3,2–5,0
Tamaiti mai le 5 i le 14 tausaga3,3–5,6
Tagata matutua (14-60 tausaga)4,3–6,0
Tagata matutua (60 tausaga ma luga atu)4,6–6,4

I le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona matua ese mai faʻamatalaga na tuʻuina mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fua o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e masani lava mai i le 6 i le 8.3 mmol / L, ma a maeʻa ona 'ai, e mafai ona oso le faailo i le 12 mmol / L ma le maualuga.

Le faʻaitiitia o le kulukose

Ina ia faʻaitiitia faʻamaoniga maualuga, e tatau ona e tausisi i tulafono nei.

  • Mulimuli i se taumafa malosi. Faʻesea falai, ulaula, salima ma meaʻai vevela mai le taumafataga. Faaitiitia le aofaiga ole falaoamata ma suamalie. Faʻatasi ai fualaʻau, cereals, meaʻai ma le gaʻo susu i le lisi.
  • Faatino le faamalositino.
  • Asiasia le endocrinologist i taimi uma ma faʻalogo i ana fautuaga.
  • I nisi tulaga, e ono manaʻomia ni inisiua insulin. O le fualaau o le fualaau faasaina e faalagolago i le mamafa, tausaga ma le mamafa o le maʻi.

O le taʻiala o le faʻaogaina ma ituaiga o glucometers

O le uilamu o se masini feaveaʻi lea e mafai ona e fuaina ai le suka i le fale. Faʻavae i luga o faʻamatalaga o le masini, e faia faaiuga e uiga i le soifua maloloina o le maʻi.O tagata atamamai faʻaonaponei uma o loʻo faʻamalamalamaina i luga o le saʻo, faʻasologa o faʻamaumauga vave ma faigofie ona faʻaaogaina.

I le avea ai o se tulafono, e faʻatusatusa ia glucometers. Afai e manaʻomia, e mafai ona latou tauaveina ma oe ma fua i soo se taimi. E masani lava, o le pusa faʻatasi ai ma le masini e aofia ai se seti o laneto e leai se aoga, fasi siaki ma se peni pipili. E tatau ona faʻatino faʻasoasili taʻitasi e ala i le faʻaaogaina o suʻega fou.

Faʻalagolago i le metotia o faʻataʻitaʻiga, latou te iloa ai:

  • Photometric mita. O fua e faia e ala i le valiina o le pito i lalo o le suʻega i se lanu patino. O taunuuga e fuafua i le malosi ma le leo o le palapala. O lenei metotia ua manatu ua le toe i ai, o ia glucometers e toetoe lava a le maua i luga o le faʻatau.
  • Telefoni eletise. O mita o le glucose o aso nei e galue i luga o le faavae o le auala eletise, lea o suiga autu o le fua o suiga i le malosiaga o loʻo i ai nei. O le galuega galue ole fasi siaki ole togafitiga ole togafitiga faʻapitoa. O le taimi lava e oʻo ai i le pa'ū ifo o le toto, e tupu ai se mea faʻaalia. Ina ia faitau iʻuga o le faʻatinoga, e tuʻuina atu e le masini elemene o loʻo i ai nei i le fasipepa ma, i luga o le faʻamaumauga o faʻamaumauga, maua ai se taunuʻuga maeʻa.

Glucometer - o se masini talafeagai mo maʻisuka uma. O fua masani e fesoasoani ia te oe e siaki ai lou suka toto ma aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o le siakiina e le tagata lava ia e le mafai ona suitulaga i suʻesuʻega a le fale. O le mea lea, ia mautinoa e fai se auʻiliʻiliga i se fomaʻi i se tasi taimi i le masina ma fetuunai le togafitiga ma lau fomaʻi.

E faapefea ona fua le suka i se glucometer? Fautuaga fomaʻi

E faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrin system lea e tupu ona o faafitauli i le gaioiga o le pancreas, lea e amata ona maua ai le insulin i nai vaega laiti.

Ona o lenei maʻi, o le kulukose e amata ona faaputuputu i le toto o se tagata, talu ai e le mafai ona gaosia.

O le maʻisuka e fasiotia le fia afe o tagata gasegase i tausaga uma. E taua tele le mataʻituina o le suka ina ia puipuia ona faʻafitauli faigata (sili atu e uiga ia i latou).

Aisea e fua ai le suka?

E fautuaina le suāuʻu mo tagata uma e maua i le maʻisuka. O lenei mea e mafai ai ona pulea le faʻamaʻi ma fesoasoani:

  • Suʻe le aʻafiaga o fualaau oona i luga o le suka.
  • Iloilo le aafiaga o le faamalositino i luga o le suka.
  • Fuafua le maualuga poʻo le maualuga o le suka ma fai ni taimi talafeagai e toe aumai ai lenei faʻaalia i le masani.
  • Iloilo le maualuga o le taui o le tagata lava ia mo le maʻisuka.
  • Ia iloa isi mea e aafia ai le faateleina o le toto suka.

O le mea lea, e tatau ona fuaina i taimi uma le suka o le toto e puipuia ai ituaiga uma o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi.

Suga sugar

Mo tagata maʻi taitoatasi, e na o se fomaʻi e mafai ona faʻatusatusa le kulūkose i le toto, e faʻavae i luga o nei faʻaʻailoga:

  • O le ogaoga o le maʻi,
  • Tausaga o maʻi
  • Le i ai o faʻafitauli,
  • Toto
  • O le i ai o isi faamaʻi,
  • Tulaga lautele.

Tulaga masani o le suka o le:

  • Anapogi - mai le 3.9 i le 5.5 mmol.
  • 2 itula i le maeʻa ai, mai le 3.9 i le 8.1 mmol.
  • I soo se taimi o le aso - mai le 3.9 i le 6.9 mmol.

Ua faateleina le suka:

  • i luga o se manava gaogao - silia le 6.1 mmol i le lita o le toto.
  • lua itula talu ona 'ai - e silia ma le 11.1 mmol.
  • i soo se taimi o le aso - e sili atu i le 11.1 mmol.

O le suka maualalo e mafaufauina:

  • O faitauga faanatinati e lalo ifo i le 3.9 mmol / L.

Aoao atili e uiga i le kulukose toto i tamaiti ma tagata matutua mai iinei.

Le mataupu faavae o le glucometer

E mafai ona e fuaina le suka e te faʻaaogaina se masini faaeletonika e taʻua o le glucometer.

O le faʻamaufaʻailoga masani e aofia ai se masini eletonika faʻatasi ma se faʻaaliga, o se masini mo le taina o le paʻu ma le suʻega o fasi pepa.

Le polokalame o galuega ma le mita:

  • Aʻo leʻi faʻaaoga, fufulu ou lima i le fasimoli.
  • Faʻaofi se fasi siaki i le masini eletise.
  • O le tamatamailima ua tu i se peni faapitoa.
  • Ona faʻaaoga lea o se mataua o le toto i le vaega o le suʻega.
  • A maeʻa ni nai sekone, e mafai ona e iloiloina le iuga.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le faʻaaogaina o le mita mai faatonuga na oʻo mai i masini taʻitasi. Mo iloiloga o faʻataʻitaʻiga o glucometer oi ai nei, vaʻai i lenei vaega.

Faʻapitoa o le suʻesuʻeina e le tagata lava ia

Ina ia aloese mai faafitauli pe a fua le suka i le fale, e tatau ona e usitaia tulafono:

  • O vaega paʻu lea e ave i ai le toto e tatau ona suia e le aunoa ina ia leai se toʻasā e tupu. E mafai ona e feauauaʻi e togi lima tamatamai lima i lima taʻitasi, sei vagana ai le faasino igoa ma le lima matua. E le gata i lea, o nisi faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga mea mo le auʻiliʻili i le itu tauagavale.
  • E le mafai ona tui lou tamatamailima e maua ai le toto. E mafai ona aafia ai le iuga.
  • Aʻo leʻi fua, e tatau ona fufuluina lima i le vai mafanafana e faʻaleleia ai le toto.
  • Ina ia faʻaitiitia le tiga i le faagasologa, e tatau ona e togiina le tamatamailima ae le o le ogatotonu, ae laitiiti mai le itu.
  • E le tatau ona susunuina le nofoaga pupuʻu. E tatau foi ona ave faʻamau faʻataʻitaʻiga ma lima malogo.
  • O le glucometer i le maʻisuka e tatau ona avea ma tagata taitoatasi ina ia aloese mai faʻamaʻi.
  • E tatau ona e mautinoa o le numera i luga o le faʻaaliga e fetaui lelei ma le numera i le vili vili.

O a mea e mafai ona aʻafia ai le saʻo ole iuga?

  • Faʻasalaga le tulafono i luga o faʻamaumauga faʻasalalau faʻataʻitaʻiga ma faʻatasi faʻatasi.
  • O le taunuuga atonu e le saʻo pe afai o le nofoaga o le pusa e susu.
  • Faʻailo malosi o le tamatamailima lima.
  • Lima paga.
  • O maʻi maʻi malulu, maʻi pipisi, ma isi.

E faʻafia ona fua le suka?

E mafai ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i lenei mea. I le maʻisuka ituaiga 1. aemaise lava mo tagata gasegase ao talavou, e tatau ona faia lenei mea i aso taʻitasi i le aso.

Le taimi sili e iloilo ai. ao le i ai, pe a uma ona 'ai ma i le taimi e momoe ai.

I le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma se meaai faapitoa. suka e mafai ona fuaina i le tele o taimi ile vaiaso.

Glucose o le toto e mafai ona fuaina i le masina e puipuia ai le maʻisuka.

  • Ina ia mafai ona saʻo le taunuʻuga, e tatau ona saunia mo le fua.
  • O lea, e tatau ona e 'ai meaai e le sili atu nai lo le 18 itula ao lei faia le taeao o le suka (pe afai e te manaʻo e fai se auiliiliga i luga o se manava gaogao).
  • I le taeao, e manaʻomia lou fuaina o lou suka toto ao e leʻi fufulu ou nifo (aua o le tele o nifo e maua ai le suka) pe inu vai.

E tatau ona manatuaina o faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi, o le inu o vailaau e mafai ona aʻafia ai le saʻo atoatoa o iuga.

O le a le glucometer

I le maʻisuka, o le suka e siakiina i aso taitasi i le taimi lua, pe tolu taimi i le aso, o le mafuaʻaga lea e matua faigata ai le asiasi atu i falemai mo fuataga.

O le mea lea, ua fautuaina tagata e faʻaaoga ni masini faʻapitoa - o glucometers feaveaʻi, lea e mafai ai e oe ona maua uma faʻamatalaga talafeagai ile fale.

E faʻavae i luga o taunuʻuga o auiliiliga na faʻatinoina i luga o se vaitaimi patino, o fua talafeagai e faia e totogi ai le gasegase o le gataifale.

O le auiliiliga o aso nei e galulue i luga o le faavae ole auala elekene. O faʻaoga mo le faʻaaogaina o le fale e vave ma sili ona saʻo, ma faʻamaua ai i latou mo le maʻisuka.. O le taʻiala o le faʻaogaina o le glucometer eletise e faʻavae i luga o foliga o le suia o le malosi i le taimi nei, lea e avea ma vaega autu mo le fuaina o suka.

O le mea lea, i luga o le galuega galue o le suʻega suega e faʻaaogaina ai se faʻapipiʻi faapitoa. Pe a pa'ū ifo i le mataʻu mulimuli o le toto, e tupu ai fegalegaleaiga faʻatemika. Talu ai ona o le faʻaaogaina o lenei faʻafitauli, o loʻo i ai ni vailaʻau faapitoa e faitauina i le taimi nei i le suʻega o le suʻega ma avea ma faavae mo le fuafuaina o le iuga mulimuli.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faigofie ma sili atu faʻaonaponei o tagata auiliilia.

Talu ai nei, o masini photometric e fuafua ai le suiga i le malamalama o le pasi atu i totonu o se masini faataitai o loo ufiufi ma se vaifofo faapitoa o loo tuliesea.

I lenei tulaga, o le faʻavasegaina o se glucometer o sea fuafuaga e faia i luga o le toto atoa. E pei o faʻataʻitaʻiga, o lenei faiga e le masani ona totogi.

Ona o le sese o le fua o le fua o ia auiliiliga, o tagata tomai faapitoa ua latou talitonu e le talafeagai ma talafeagai le fuaina o le sukari ma se glucometer lea e galue i luga o le upu photodynamic. I le taimi nei, i totonu o le falemaʻi faʻafesoʻotaʻi, e mafai ona e faʻatau mai glucometers faʻaonapo nei mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, lea e maua ai se pasene maualalo ifo o mea sese:

  • o meaola eletise o le kulukosesese - galuega e faʻavae i le tulaga o le resonance surface surface,
  • eletise - fuaina o faailoga autu o le glycemia e tusa ai ma le tele o le taimi o lo o alu ai,
  • Raman - e aofia i le aofaʻi o glucometers e leai ni mea e le manaʻomia ai se paʻu o le paʻu, fuafua le glycemia e ala i le vavaeina o lana uila mai le fusi atoa o le paʻu.

O se masini e faʻaalia ai le suka e faigofie ona faʻaaoga. I le tulaga e te le iloa pe faʻapefea ona faʻaoga saʻo le mita, o loʻo i ai faatonuga mo le masini ma faʻamatalaga otooto ata vitio.

Afai ei ai au fesili faaopoopo e faʻatatau i le faʻatinoga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mo faʻamalamalamaga.

A le o lea, e te ono lamatia le mauaina o faʻamatalaga le saʻo e aʻafia ai auala e faʻafefe ai faʻamatalaga o le maʻisuka.

Faʻafefea ona faʻatulaga se mita o le kulukose toto

O le tele o mita faʻaonapo nei ua faʻapipiʻiina ma se faʻatinoina o galuega, lea e aofia ai le tuʻuina atu o faʻamatalaga e uiga i le afifiina fou o fasi siaki i totonu o le masini.

I se tulaga e le o faia ai lenei taualumaga, e le mafai ona maua saʻo faitauga. O le mea moni e faʻapea, mo faʻataʻitaʻiga taʻitasi o glucometers, e faʻamalosi ma se faʻamalama faapitoa e manaʻomia.

O le iai o soʻo se eseesega e faʻaalia ai le le mafai ona faʻaaoga le mita.

O le mea lea, ao leʻi faʻaaoga saʻo le auiliili, e taua tele le faʻatinoina o se faʻatulagaga amata. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e faʻaaogaina le mita ma faʻaofi le ipu i le mita.

Ona oʻo mai ai lea o numera i luga o le lau, lea e tatau ona faʻatusatusa i le numera o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina o fasi pepa.

Afai e faʻatasi le mea mulimuli, e mafai ona e amata faʻaaoga le mita, e aunoa ma le popole i le faʻamaoni o ana faitauga.

O afea e sili atu ai le suka i le fua

E sili ona lelei le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto aʻo le i ai, pe a uma ona 'ai ma ao le i momoe. I lenei tulaga, afai e te fuafua e fai se auiliiliga i luga o se manava gaogao, ia manatua o le taumafataga mulimuli e tatau ona sili atu i le 18 itula i le afiafi o le taualumaga. E le gata i lea, e tatau i se glucometer ona fua le suka i le taeao ao leʻi fufulu ou nifo pe inu vai.

O afea e fua ai le suka?

Glucose maualuga e manaʻomia ona fuaina i auala eseese, e fuafua i le tulaga o le maʻi ma le ituaiga o faʻamaʻi. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e manaʻomia ai le maʻisuka e fuaina ao le i ai. Fai le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi faia taumafataga taʻitasi. O tagata e mafatia i ituaiga e lua o le faamai e tatau ona faia lenei faalua i le aso. Mo le puipuia, fua le suka i le aso 30 aso uma. O lenei mea mo tagata e aʻafia i le maʻisuka. O aʻafiaga o aʻafiaga e:

  • faʻasologa o togafitiga
  • afaina
  • fomaʻi faʻamaʻi,
  • tausaga
  • tiga faifai pea.

Taua! O le taua tele o le taimi o le togafitia. E faʻapefea ona siaki le plasma toto mo le suka ma pe o le a le numera i luga o le scoreboard o le a taʻu mai, o le fomai o loʻo faʻamatalaina i le taimi e tali ai.

E manaʻomia e tamaitai ona maua le suka o le toto i le taimi o le maitaga, ona o suiga o le hormonal suiga ma, i le i ai o mea faʻapitoa, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.O le mea lea, e tatau ona e faʻaaogaina le mita, ma faʻapipiʻi ona faailoga.

Fua faʻatatau

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, ua fautuaina e faʻaaoga se kulupu o le kulukose i le tele o taimi i le gasologa o le vaiaso.

O maʻi o loʻo mafatia mai le faʻavae muamua o le faamai e tatau ona mataʻituina le glycemia i aso uma ma e tele taimi i le aso.

E tatau ona manatuaina o le avea o vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi e ono aʻafia ai le sao o faʻamaumauga na maua.. O tagata taʻitoʻatasi e iai le maualuga o le suka suka fautuaina e siakiina a latou kulukose i le masina.

E faapefea ona fua le suka

O le kulūkose e faʻamoemoeina e le Satellite Express ma le Satellite Express glucometers. O nei mea e sili atu ona taugata, e ese mai i latou lelei, faigofie ona faʻaogaina, e seasea ona toilalo. Aʻo saunia le masini mo le faʻaoga, ia mautinoa o fasi pepa e fetaui ma le numera ma le numera i luga o le mita, talu ai o vaega eseese e ono i ai se eseesega itiiti i le manatu o le tagata faʻasaʻo ma faʻasese faamatalaga. E taua le siakiina o le aso e muta ai pepa o suʻega. E 18-24 masina mai le aso o le gaosiga ma faʻalagolago i le ata o le mita. A maeʻa le faʻaaogaina o le tusi e le mafai.

O faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, o fomaʻi e fautuaina le Galu Mini Glucometer. E laʻititi i le telē, e le manaʻomia se sauniuniga amata, faʻatagaina o tulafono. E maua ai le taunuʻuga i le 5s. E i ai le isi mita e lauiloa i le maʻisuka. O le "Contour TS", o kamupani gaosi Iapani. E faʻalagolago, galue lelei, e aunoa ma ni toilalo, ae o loʻo i ai se faaaliga e tasi. Pe a fuafuaina le maualuga o le suka, o le plasma e faʻaaoga, o le mea lea, o laʻasaga e sili atu le maualuga nai lo le faʻaaogaina o le toto capillary.

I le faaopoopo atu i vaega o suʻega mo le galue i se glucometer, e tatau ona e faʻatau se vaifofo o Van Touch Ultra. O lenei vai e faʻaaogaina e suʻe ai le faʻaogaina o le masini. Faamaoniga ua faia:

  • pe a faʻaaoga le masini mo le taimi muamua,
  • e siaki le afifi fou,
  • pe a uma ona faaleagaina le masini,
  • afai e masalomia e le tagata faaaoga le sao o numera,
  • i totonu o le 3 vaiaso e fuafua ai le saʻo atoatoa o faailoilo.

O masini taitasi uma e faatauina mai i mea tau fomaʻi mo se isi metotia mo le fuafuaina o le suka e iai se faamaoniga. O le mea lea, e tatau i le tagata faatau ona tausia se lisiti e faʻamautu ai le faʻatau ma, pe a talafeagai ai, ia tuʻuina atu le masini mo le toe faaleleia o tusi saisai. E le gata i lea, afai ei ai se siaki i totonu o le lua vaiaso, e mafai e le tagata faatau, e tusa ai ma le "Consumer Law", ona toe faafoi mai le faʻatau pe afai e le fetaui ia te ia mo soʻo se mafuaʻaga.

Faʻatonu o faʻamaumauga le saʻo o le glucometer

O le tele o itu e mafai ona aafia ai le sao o faitauga. I le tele o tulaga, o le mafuaaga autu o le le saʻo o faitauga o le masini o le vaevaeina lea o le le lava o le toto mai le afaina. Ina ia puipuia le tupu mai o nei faafitauli, e tatau ona fufuluina lima i le vai mafanafana ona sasaʻa lea ole masini aʻo lei faʻaaogaina le masini.

I le avea ai o se tulafono, o nei manipulations e fesoasoani e aveese le toto, ma o se taunuuga e mafai ai e le tagata gasegase ona maua le aofaiga o le vai talafeagai mo le auiliiliga.

I nei mea uma, o le mita e masani lava ona tuʻuina atu le le lava o faitauga ona o le solia o le amio saʻo o le faʻaaliga o pito o le suʻega - manatua, e tatau ona teuina i se nofoaga e le mafai ona maua ai le malamalama ma le susu.

I le faaopoopo atu i ai, e taua le fufuluina o le masini i se taimi talafeagai: o peʻa e mafai ona aʻafia ai le saʻo ole masini.

E faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer

Ina ia mafai ona maua ni faʻamatalaga sili ona saʻo ao leʻi faia le auʻiliʻiliga, e fautuaina e fufulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo i se solo. O le isi laasaga o le saunia lea o se fasi siaki ma faʻaoga le masini. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina e ala i se kiliki faigofie o se faamau, aʻo isi e ala i le faʻaofiina o se masini faataitai. I le maeʻa o le vaega sauniuni, e tatau ona e alu i le pipiʻi o le paʻu.

E mafai ona ave le toto mai soʻo se tamatamailima.I le taimi lava e tasi, afai e sili atu i le tasi aso i le aso ona e fuaina le glycemia, e lelei tele le ave o meaola mai meaʻai mai le mama lima.

Tui lou tamatamailima mai le itu o le alofilima. Manatua e le mafai ona sili atu ma le tasi le faʻaaogaina o se pulu (sela). O le mataua muamua o le toto e tatau ona aveeseina i le fulufulu mamoe. O le isi vaega o le vai e mafai ona faʻaaogaina mo auiliiliga.

Faʻaaogā fasi faʻataʻitaʻiga talafeagai mo lau faʻataʻitaʻiga.

O le mea lea, o lapalapa ituaiga o le capillary e aumai i le matāua mai luga, aʻo faʻaaogaina le vai suʻesuʻe i isi ituaiga o le afi faʻalauiloa i le paʻi. Tagata suʻesuʻe o ituaiga eseese e ave le 5-60 sekone e siaki ai le kulūkose. O fua faʻatatau e mafai ona teu i le mafaufau o le masini, ae e sili foi ona fai le kopi o numera maua mai i le diabetes self-monitoring diary.

O le masini o lenei ituaiga e faʻalagolago ma faigofie. Accu-Chek ua faaauupegaina ma se galuega mo le fuafuaina o le maualuga o le suka ma faailoga o faailoga. O le masini e manaʻomia ai le fesuiaiga ma liliu atu pe a uma le faʻaofiina o le masini faataitai.

O le aoga e le mafaafitia o lenei mita o le kulukose o le ata tele. Faatasi ai ma le masini, o le kitusi Accu-Chek e aofia ai fasi suega e 10, 10 faga (nila) ma se peni togi.

O faatonuga mo le masini e aofia ai faʻamatalaga atoa pe faʻapefea ona faʻaaoga se glucometer feaveaʻi o lenei ituaiga. O le algorithm mo le fuafuaina o le glycemia e faʻaaoga ai le Accu-Chek e faapenei:

  1. Fufulu ma faʻagogo lima.
  2. Aveese le tasi le ipu suʻesuʻe mai le paipa, tuʻu i totonu o se pu faapitoa seia a kiliki.
  3. Faatusatusa numera i luga o le faʻaaliga faʻatasi ma le code i luga o le pusa.
  4. Faʻaaogaina se fagu, tuʻi se tamailima.
  5. Faaaoga le toto e mafua ai le toto moli o le fasi pepa.
  6. Faatali mo taunuuga o le faʻatusatusaga.
  7. Aveese le masini faataitai.
  8. Faatali mo le masini e tape.

Fuaina o suka i se glucometer i le fale

E manaʻomia e le maʻisuka le faʻaaogaina o glucometers ina ia mafai ai ona iloa le maualuga o le suka ma puipuia ai le maʻi o le maʻisuka. Pe a faʻatau se masini, latou te mananaʻo i faʻataʻitaʻiga ma se lapoa lapoa ina ia manino le iloa. O le fuataga e tatau ona i ai se mea e manatua ma faʻamaumauga mo faʻamaumauga mo le masina, vaiaso, tolu masina. E matua faigofie lava le iloa o le malosi o le gasegase o le faamaʻi. O masini taʻitasi e tausisia ai le tulaga faʻavaomalo masani DIN EN ISO 15197: 2003 ma o ese mai le masani e ± 0.83 mmol / l.

Fuaina o le suka plasma i le fale e manaʻomia ai ni mea patino.

  1. Saunia le masini mo le faʻatinoga. Siaki le i ai o se nila i le o loʻo umia, faʻatulagaina le paso, ave suʻega, se peni, se api mo faʻamaufaʻailoga.
  2. Latou fufulu fufulu o latou lima i le fasimoli, faʻamago o latou tamatamailima ma se lauulu lauulu pe faatalitali seʻia faʻamago o latou lima.
  3. O fasi pepa ua tuʻuina i totonu o le masini, ma o le suʻega o le suʻega e tapunia vave ina ia latou le faʻamamaina.
  4. A maeʻa le afaina, e te le manaʻomia ona vave faʻapipiʻi le aluga e maua ai le toto. Faʻamama lou tamatamai lima i se mea itiiti, o lea e faʻaleleia le toto.
  5. O le mataua muamua o le toto ua aveeseina i le fulufulu mamoe, ma le lona lua o loʻo faʻaaogaina i le fasi pepa.
  6. A maeʻa ona ave le meafaitino, o se faailo faʻaalia, o lona uiga ua ulufale le biomaterial i le gaosiga. Afai e itiiti le toto, ona leʻo lea o le leo ma toe faia le suʻesuʻega.
  7. A maeʻa le 6 sekone, e susulu le moli.

O le taunuʻuga, pe a leai se fesoʻotaʻiga i le va o le masini ma le komepiuta, e ulu atu i se api. Latou te faamaumauina foi le taimi, aso, ma mafua ai ona aafia ai le maualuga o le suka (sugar, plasma sugar, etc.).

E fia taimi latou te fuaina

I le maʻisuka ituaiga 2, o le suka plasma e tatau ona fuaina e le silia ma le fa taimi i le aso.

  • O le faʻaaoga muamua o le masini e faʻaalu ai se moe i le taeao i luga o se manava gaogao.
  • Lua - 2 itula pe a uma le 'aiga o le taeao.
  • Ole fua lona tolu e faia pe a uma le 'aiga o le aoauli.
  • O le fua mulimuli e faia ao le i momoe.

Taua! O lenei metotia e maua ai le sao saʻo ma le avanoa e saili ai po o le a le mea e aafia ai le "oso" i le kulukose i totonu o le toto.

E faʻapipiʻi lou lima e maua ai le toto

E le lelei mo tagata uma ona tuʻi se tamatamailima, o lea e vave faatino ai ma saʻo le faiga e saunia ai le masini mo le faʻaaogaina.Mo le faia o lenei mea, ia mautinoa o le togi e maama, ma o le itu o le agai i luma e agai i luma ma agai i luma, ma e le mai lea itu i lea itu. O le mea lea, o le pipisi o le a faʻapitonuʻu ma e le o tiga. O le loloto o le puncture ua setiina mo tamaitai 2-3, ma mo tane 4-5, ona o lo latou paʻu e mamafa.

O tapulaa o fua o le suka

O le DM e mafua ai le faateleina i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma o loʻo tuʻuina atu i ai faʻamaoniga:

  • fiainu
  • e masani ona manaʻomia e le fanau,
  • leai se faʻaleagaina
  • Tachycardia
  • tingling limbs po o le "fufuluina o patisi"
  • faʻafefe.

O se ituaiga o faʻataʻitaʻiga o le uiga o le hyperglycemia, o le mea lea, e tatau ona e iloa tulaga maualuga o le suka i le plasma ina ia mafai ai ona faʻamatala lelei le iuga pe a faʻaaoga le glucometer.

Glucometer faitau: masani, laulau faʻamaumauga taua

TausagaLe aofaʻi o le suka i le moli l l
0-1 masina2,8-4,4
I lalo o le 14 tausaga3,3-5,6
I lalo o le 60 tausaga3,2-5,5
E oo i le 90 tausaga4,6-6,4
E silia i le 90 tausaga4,2-6,7

I le taimi o le maitaga, e mafai ona maualuga le maualuga ma o le aofaʻi i le 4.6-6.7 iunite, ae o le tulaga masani lea. Afai e maualuga atu faailoilo, ona mafai lea e se fafine ona atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi. Faatasi ai ma sina faasiliga o le masani ma siaki le maʻisuka, o le tagata maʻi ua faatonuina se suega o le toto ma se uta o le carbohydrate. Afai o le faʻamaufaʻailogaina pe a uma le sili atu i le 11.1 mmol l, o lona uiga e mafai ona iai le maʻisuka. E iai isi taʻiala e faʻamasinoina ai se faʻamaʻi.

Faailoga o le mita pe a uma le uta: masani, laulau o numera taliaina

Glucose faitauGasegaseTagata soifua maloloina
Taeao anapogi5,0-7,23,9-5,0
2 itula talu ona 'aiE itiiti ifo i le 10.0Le silia ma le 5.5
O le hemoglobin glycatedE itiiti ifo i le 6.5-74,6-5,4

E tusa ai ma taunuʻuga o nei suʻesuʻega, e faʻamasinoina i latou i luga o le tulaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ma le aoga o togafitiga. Afai o le hemoglobin glycated e sili atu i le 8%, ona le saʻo le filifilia o le togafitiga.

O le a le maualuga o le puleaina o le suka

Ina ia iloa pe faapefea ona tali atu le tino i meaʻai ma fualaau faatonuina, e tatau ona e mataʻituina ma le mataʻituina le maualuga o le suka. O le mea lea, o le masini e masani ona faia fua, e aofia ai:

  • saʻo pe a uma le moe
  • ao leʻi faia le taeao
  • 5 itula pe a uma le inisalini tui,
  • i taimi uma aʻo leʻi 'ai
  • pe a uma se taumafataga i le 2 itula,
  • moe
  • muamua ma pe a maeʻa galuega faaletino,
  • pe a uma le atuatuvale
  • afai e te masalomia ua suia le suka,
  • i le ogatotonu o le po.

O fuainumera uma ua tusia i totonu o se api. E fesoasoani lenei mea e iloa ai po o le a le mafuaʻaga o le suka.

Gamma mini

O lenei suʻega faʻapitoa o le faiga sili lea ona faʻapipiʻi ma taugofie, o lea e faigofie ai ona faʻaaogaina. Galu Mini glucometer e galue e aunoa ma le fesuiaiga pe a faʻaaogā fasi faʻataʻitaʻiga.

O le auʻiliʻiliga e manaʻomia ai se mea itiiti ole meaola ola. E mafai ona e maua iʻuga i le 5 sekone. I le faaopoopo atu i le masini lava ia, o le pusa a le tagata fai oloa e aofia ai ni fasi pepa se 10, 10 nila, se peni togi.

Faitau faatonuga mo le Gamma Mini i lalo:

  1. Fufulu ma faʻamago ou lima.
  2. Liliu le masini i le uu lea o le ki autu mo a itiiti ifo ma le 3 sekone.
  3. Ave le ipu faʻataʻitaʻi ma tuu i totonu o se pu faapitoa ile masini.
  4. Tui se tamatamailima, faʻatali mo le toto e alu i luga.
  5. Faʻaaogā le vai o le tino i le laasaga o le suʻega.
  6. Faatali mo le faʻatulagaina e faʻauma.
  7. Aveese le fasi pepa mai le mea faʻaoga.
  8. Faatali mo le masini e tape le otometi.

Paleni moni

O le masini o lenei ituaiga ua faʻavaeina o ia e avea ma se suʻega faʻamaonia o le suka. O le paleni paleni saʻo e le manaʻomia ai le fesuiaiga. O le masini faʻaalia e sili atu ma le afa o le pito i luma. Faʻamaumauga o faʻamatalaga e tusa ma le 10 sekone.

Pau lava le toe faafoi o le masini o le tau maualuga lea o le suʻega, o lea e faʻaaoga ai e taugata tele. O le pusa a le tagata faʻatau oloa e aofia ai se seti o mea e faʻaaogaina mai laupepa, fasi, ma se sulu e masani ai le tagata faitau.

O faatonuga mo le masini e aofia ai le algorithm o loʻo mulimuli mai mo le faʻaaogaina o le Balance Balance Moni:

  1. Fufuluina ma faʻagogo lima susu.
  2. Faʻaofi le fasi siaki i le pu faapitoa seia a kiliki.
  3. Faʻaaogaina se fagu, tuʻi se tamailima.
  4. Faaaoga le toto e mafua ai i luga o le fasi pepa.
  5. Faatali mo fua o fua.
  6. Aveese le fasi pepa.
  7. Faatali mo le masini e tape.

E faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer

O se tasi o faʻamaʻi sili ona mataʻutia mo tagata o vaitausaga uma-o le maʻisuka - o loʻo faatatau i faʻamaʻi o le tino o le endocrine ma e mafua ona o le faʻaleagaina o le pancreas. O le vaega mulimuli e amata ona maua le inisalini o le hormone, ma mafua ai le faaputuputuina o le kulukose i le toto o le tagata maʻi, aua e le mafai ona gaosia ma sao lelei.

E i ai se manaʻoga mo le fuaina o suka

I le taimi lava na maeʻa ai ona faʻamautinoa se faʻamaoniga saʻo, e faʻamatala atu e le fomaʻi i le tagata maʻi le taua ma le tatau ona pulea le maualuga o le kulukose.

Fomaʻi fautuaina e faʻapea o tagata uma o loʻo mafatia i le maʻisuka e maua ni glucometers, talu ai o lenei faʻafitauli o se mea e masani ai ma e manaʻomia ai suiga taua i le taumafataga.

Faatasi ai ma lenei masini, e mafai e se tagata ona taofiofi lona maʻi ma pulea atoa le tulaga. E faapefea ona fuaina le toto suka i se glucometer o le a taʻu atu i le fomai o loʻo taʻitaʻia le faʻamaʻi, ae leai se mea faigata.

  • siaki le aʻafiaga o fualaau oona i suiga i le toto o le kulukose,
  • pulea le aʻafiaga o le faʻamalosi tino i le suka o le toto,
  • siaki le maualuga o le suka ma, afai e tatau ai, ia faia ni auala talafeagai i se taimi tatau e toe aumai ai le faailo masani,
  • fuafua le maualuga o le taui o le tagata lava ia mo le maʻisuka,
  • Ia iloa mea e aafia ai le maualuga o le suka i le tino.

Fua faʻatatau

O le fua faatatau e fuafuaina taitoatasi. O le faʻamaufaʻailoga tulaga e naʻo mo tagata soifua maloloina. Mo le maʻisuka, o le fomaʻi e fuafua le tulaga masani i faʻataʻitaʻiga nei:

  • maualuga le maualuga o le maʻi
  • onosai tausaga
  • o le i ai o faʻafitauli, maitaga, isi faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • tulaga masani o le tino.

  • i luga o se manava gaogao - 3.8-5.5 mmol,
  • pe a mavae sina taimi puupuu pe a uma se taumafataga - 3.8-8.1 mmol,
  • tusa lava po o le a le mea e 'ai ma le taimi - 3.8-6.9 mmol.

Faailoga Maualuga:

  • i luga o se manava gaogao - mai le 6.1 mmol,
  • pe a mavae sina taimi puupuu talu ona 'ai - mai le 11.1 mmol,
  • tusa lava po o le a le taumafa o le meaai poʻo le taimi - mai le 11.1 mmol.

Faʻailoga Maualalo:

  • random - lalo 3.9 ma se fua tutusa.

O isi faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le faʻavae faʻapitoa taʻitasi.

Le mataupu faavae o le masini mo le fuaina o le suka toto

O se masini faaeletonika ua mamanuina mo le fuaina o le suka toto e mafai ai ona e faia se taʻiala i lau oe, i soo se tulaga talafeagai.

O le faatulagaga masani o meafaigaluega e aofia ai:

  • laiti masini faaeletonika ma se tamai faaaliga,
  • se masini mo le fausiaina o paʻu paʻu,
  • fasi siaki.

Fuafuaga o le taualumaga:

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini, fufulu ou lima i le fasimoli,
  • faʻapipiʻi le fasi siaki i le mita,
  • tui le tamatamailima i se masini faapitoa,
  • faaaoga se mataua o le toto i se nofoaga faapitoa i luga o le fasimea,
  • o le taunuuga o le a tulaʻi mai i ni nai sekone i luga o le lau.

Pe a faʻatau se masini i totonu o lona afifiina, e masani lava ona i ai se faʻasoaga mo le faʻaaogaina ma se fuafuaga auʻiliʻili faʻatautaia ma fautuaga. Glucometers e eseese a latou faʻataʻitaʻiga, ae o loʻo taulai uma i se sini se tasi ma e talitutusa lava i le faʻatinoga.

Tulaga patino o le iloiloga a le tagata lava ia

Fuaina o lou kulukose toto e faigofie. Ae ui lava i lea, e taua le tausisi i tulafono faʻapitoa ina ia saʻo le taunuʻuga ma fetaui ma le moni:

  1. E le mafai ona e faia se pupuʻu mo auiliiliga i taimi uma i le nofoaga e tasi - o le ai ai le ita. E mafai ona e faia lenei mea i luga ole 3-4 tamatamailima, suia pea le "manua", i luga o lima eseese. O nisi mea faʻaonaponei faʻaonaponei ua faʻatagaina oe e suʻe toto samples mai le vaega ole tauau.
  2. E leai se mea e tatau ona e togiina ai ou tamatamailima pe tataʻi i luga ina ia lelei ai le toto. O nei manipulations e mafai ona aafia ai le iuga.
  3. Ua fufuluina lima i le vai mafanafana ao le i faia le faʻataʻitaʻiga - e faʻaleleia ai le toto ma e faigofie atu ona maua le toto.
  4. Ma e le afaina tele i le taimi o le taia, e taua le faia o se tui i sina itu, ae le o totonu tonu lava.
  5. O lima ma fasi suʻega e tatau ona matutu.
  6. E tusa lava pe iai nisi maʻisuka i totonu o le aiga, e tatau i tagata taʻitasi ona i ai masini masini e aloese ai mai faʻamaʻi. Mo mafuaʻaga lava e tasi, aua le faatagaina isi tagata e faʻaaoga le masini.
  7. O le numera i luga o le faʻaaliga ma luga o le pusa faʻatasi ma fasi pepa faʻataʻitaʻi e tatau ona foliga tutusa.

Fua o le kulūkose o le toto i le laulau masani o le glucometer

O tulaga maualuga o le suka i le toto na totoina i le ogatotonu o le senituri lona lua i le faʻamanuiaina o toto i tagata soifua maloloina ma maʻi.

I le vailaau faʻaonapōnei, o le pulea o le kulukose i le toto o le maʻisuka e le lava le gauai.

O le kulūkose o le toto i le maʻisuka o le a maualuga pea nai lo tagata soifua maloloina. Ae afai e te filifilia se taumafa paleni, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻamaonia, faʻalatalata atu i mea masani.

Faailoga o le glucometer mo le maʻisuka

O glucometeni faʻaonapo nei e ese mai o latou augatuaa i le mea muamua e le o le totoina atoa, ae o lona plasma. O lenei mea e matua aafia ai le faitauga o le masini ma i nisi tulaga e mafua ai le le atoatoa o le iloiloga o tulaga maua mai.

Afai o le glucometer e faʻamamaina i le plasma, ona faʻaalia lea o le 10-12% le maualuga nai lo masini e faʻapipiʻiina i le toto toto atoa. O le mea lea, o le maualuga o faitauga i lenei mataupu o le a manatu e masani.

Afai e talafeagai le fesiitaiga o le molimau "i le plasma" i le molimau masani "i le toto atoa," e tatau ona vaevae le iuga i le 1.12 (pei o le laulau).

Glucometer saʻo

O le fua saʻo o le mita e mafai ona fesuisuiai i soo se tulaga - e faalagolago i le masini.

Faʻamaumauga aloaia e fai mai o Accu-Chek glucometers uma e sili ona itiiti le sese o le 15% (sili atu e uiga ia i latou). ma le sese o glucometers mai isi gaosi oloa e 20%.

E mafai ona e ausia le laʻititi laʻititi o le faitauga o meafaifaʻaili e ala i le matauina o tulafono faigofie:

  • Soʻo se glucometer e manaʻomia se siaki taimi i se fale suesue faapitoa (i Moscow o loʻo i le 1 Moskvorechye St.).
  • E tusa ai ma le tulaga faʻavaomalo, o le saʻo o le mita e siakiina i le faʻatonutonuina o fua. I le taimi lava e tasi 9 out of 10 faitauga e le tatau ona ese mai le tasi sili atu ma le 20% (pe afai o le kulukose e 4.2 mmol / l pe sili atu) ma e le sili atu i le 0.82 mmol / l (pe afai o le sugar sugar e itiiti ifo i le 4.2).
  • Aʻo leʻi totoina le toto mo le auʻiliʻili, e tatau ona fufulu mama ma fufuluina ou lima, e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava ma fufulu susu - mea mai fafo i luga o le paʻu e mafai ona faʻasese ai iuga.
  • Ina ia faʻamafanafana ou tamatamailima ma faʻaleleia le tafe o le toto ia i latou, e tatau ona e faia la latou masini malamalama.
  • E tatau ona faia se faʻamaʻi ma le malosi atoatoa ina ia faigofie ona sau le toto. I lenei tulaga, o le mataua muamua e le o auiliiliina: o loʻo aofia ai le tele o mea e maua i le va o le intercellular flu ma o le taunuuga o le a le faʻatuatuaina.
  • E le mafai ona faʻasalaina le toto i luga o se fasi pepa.

Fautuaga mo tagata gasegase

O maʻi suka e tatau ona mataʻituina pea a latou suāsū. E tatau ona teuina i totonu o le 5.5-6.0 mmol / L i le taeao i luga o se manava gaogao ma vave loa ona 'ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i se taumafataga maualalo-carb, o mea autu o loʻo tuʻuina atu iinei.

  • O faʻafitauli faʻafuaseʻi e tupu pe afai o le kulūkose mo se taimi uumi e sili atu i le 6.0 mmol / L. O le pito i lalo, o le sili atu lea o avanoa o le maʻisuka ola i se olaga atoa e aunoa ma ni faʻafitauli.
  • Mai le 24 i le 28 vaiaso o le maʻitaga, ua fautuaina e ave se suʻega o le faapalepale kullusese e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka.
  • E tatau ona manatua e masani lava le tutusa o le suka toto mo tagata uma, e tusa lava poʻo le a le itupa ma tausaga.
  • I le mavae ai o le 40 tausaga, e fautuaina le faia o se auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glyc once i le 3 tausaga.

Manatua o le pipii atu i se taumafataga faapitoa e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave i luga o le cardiovascular system, mata, gaʻo.

E faʻapefea ona siaki ma fua le suka i le fale

O le maʻisuka o se faʻamaʻi mataʻutia ma faʻamaʻi, o lea e tatau ai i tagata maʻi uma ona iloa pe faapefea ona siaki le suka o le toto.

Afai e te leʻi alu i se fomaʻi e faia se suʻesuʻega, o le aso e mafai ona fuaina le suka i le fale, ma i auala eseese.

Fuaina o le maualuga o le toto suka o se tulaga talafeagai lea e mafai ai ona aloese mai faʻafitauli e mafua mai i le maʻisuka. I le faaopoopo atu, e ala i nei faailoilo e matua faigofie lava ona iloa pe lelei le lelei e te puleaina ai lau faʻamaʻi.

Suauu toto

O le suka o le toto o se mea taatele ma e tatau lava ona tupu. O le fesili pe o le a le maualuga o mea e maua e se tagata soifua maloloina. A uma, o le suka, o lona uiga, glucose, e ulufale i totonu o le toto mai le vaega o meaʻai ma salalau atu i totoga ma mamanu uma, e maua ai le malosi talafeagai.

Ina ia gaosia le suka lea e ulufale mai i totonu oo tatou tino e ala i meaʻai, o le pancreas e maua ai le insulin. Afai e lava, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le ai totonu o taʻaloga masani. Tusa - hyperglycemia (maʻi suka) ma le hypoglycemia (le lava le maualuga o le suka i totonu o le toto) e atiaʻe ai.

E leaga uma. Ae e tatau ona e iloa manino le tuaoi o tulafono masani ma togafitiga ina ia mafai ona fuafuaina se fuafuaga mo le tetee atu i togafitiga. O le kulukose o le toto e masani lava ona fuaina i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a uma meaai, ma ao le i momoe.

E faʻavae i luga o nei faailoilo, e mafai ona tatou faʻamaonia pe iai ni mafuaaga e popole ai:

  1. O le faailo o le taeao mo tagata soifua maloloina e 3.9-5.0 mmol / l, mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka - 5.1-7.2 mmol / l.
  2. O le faailo i le 1-2 itula ina ua uma ona 'ai mo tagata soifua maloloina e le maualuga atu nai lo le 5.5 mmol / L, mo maʻi e laʻititi lalo ifo i le 10 mmol / L.

I tagata soifua maloloina o loʻo 'aʻai i mea taumafa e tele meaʻai gaʻo (meaai vave, meaʻai gaʻo ma nisi meaʻai mo se meaʻai vave), o maualuga o le suka e mafai ona tulaʻi i le 7 mmol / L, ae atonu e le sili atu i lenei fuainumera, e oʻo lava i le taimi umi. I isi tulaga uma lava, pe tusa ma le 4.5 mmol / L.

O le fuafuaina o le kulukose toto e tatau mo nisi mafuaaga:

  • e fuafua ai le tele o mea e mafai ona e totogiina mo lou maʻi,
  • saili pe faʻafefea ona aʻafia le maualuga o le suka,
  • mo le filifiliga o taumafa ma gaoioiga lelei atoatoa,
  • ia faasaʻo mea e aafia ai le kulūkose,
  • fuafua le maualuga ma le maualalo o le suka i le tino ina ia amata togafitiga i taimi talafeagai ma faʻamautuina.

Fuaina o le suka i le fale o le filifiliga aupito sili lea mo se tali tutoatasi i le faafitauli ma le mafai ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa i le taimi.

O auala faʻaonapo nei mo le fuafuaina o le kulukose o le toto e le mafai ai ona asiasi i le falemaʻi i aso uma. O nei manipisi uma e mafai ona faia i le fale. E tele auala e siaki ai lou suka toto. Latou te le manaʻomia ni tomai faʻapitoa, ae o nisi masini e manaʻomia.

O le faʻamoemoeina o le suka i le toto ma fasi pepa faʻataʻitaʻiga o le auala sili lea ona faigofie ma taugofie. O nisi o ituaiga o nei molimau o loʻo faʻatau atu i falemaʻi, ae o le faiga ole gaioiga e faʻaititia i le tasi: e faʻaaogaina se mea faapitoa i fasipepa, lea e suia ai le lanu pe a faʻafoʻi i se mataʻu toto. I luga o se fuataga o loʻo maua i luga o le afifi, o le tagata maʻi e fuaina lona faʻamaoniga.

E tele fautuaga i le auala e fua lelei ai le suka o le toto:

  1. Fufulu lima i le fasimoli ma fufulu mama. Afai e tuʻuina le susu i luga o lima, lea e mulimuli ane pa'ū i luga o le vaega o le suʻega, e le saʻo le iuga.
  2. E tatau i tagata tamatamai lima ona mafanafana ina ia sili ona lelei le tatalaina o le toto e ala i se pupu. E mafai ona e faʻamafanafanaina pe a fufuluina, faʻaaogā vai mafana, poʻo le massage.
  3. Fufulu le tamailima ma le ava malosi poʻo se isi visepisi ma faʻatagaina le mago e faʻamamago e aloese mai le afaina o le vai mai fafo i luga o le fasi pepa.
  4. Pipiʻi le tamatamailima (e tatau ona fai sina mea mai le itu, ae le o le ogatotonu, e faʻaitiitia ai le tiga) ma faʻaititia lou lima i lalo. O le a sau vave le toto mai le manua.
  5. Faapipii se fasi siaki i le nofoaga o le puncture ma ia mautinoa o le toto e ufiufi uma ai le eleele ile togafitia.
  6. Faʻaaogā se sipuni o le cotton poʻo se fasi ie solo gau faʻamaʻaina i se vailaʻau faʻapipiʻi i le manua.
  7. A maeʻa le 30-60 sekone, e mafai ona e siaki le iuga.

I tulaga taitasi, e tatau ona e faitau i faatonuga mo fasipepa - e taʻu mai ai pe faapefea ona fuafuaina le suka, taimi tali ma se fua-fuainumera. O se auala lelei lea e fuaina ai le toto suka e aunoa ma le toto glucose mita, ae o le taunuuga o le a le saʻo atoatoa.

Fua o le suka i le fale e mafai ona faia e aunoa ma le auai o le toto lava ia. I le maualuga o le kulūkose, e tali atu foi gaʻo i lenei mea faʻalavelave faʻaleagaina, o lona uiga o le sugar e aliali i le urine.

Glucose e amata ona tupu mai i fatugaʻo pe a oʻo lona maualuga o le toto e 10 mmol / L poʻo le maualuga. O lenei faailo ua taʻua o le pito i luga. Afai o le laʻititi e maualalo, ona mafai lea e le urinary system ona taulimaina suga. O le mea lea, o sea suʻesuʻega e talafeagai mo i latou o loʻo mafatia i suga maualuga.

O tagata e silia i le 50 tausaga ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e le fautuaina e faʻaaoga lenei metotia o faʻataʻitaʻiga fale, talu ai o loʻo i ai se maualuga pito i luga, o lea o le a le faʻatuatuaina le auiliiliga.

O le taʻiala o le taotoga e talitutusa ma le muamua (paʻu mo le toto). Pau lava le eseesega o le faʻavaveina o se gaioiga malosi. O taimi faʻaalia o le lanu lanu o loʻo faʻaalia i totonu o faatonuga. O sea suʻesuʻega e tatau ona faʻatino faalua i le aso.

Matou te faʻaaoga meafaigaluega fua

O le fuafuaina o le kulukose i totonu o le toto i le fale e faia e se masini faaeletonika faapitoa - o se glucometer.

O lea ituaiga meafaigaluega e mafai ai ona faʻamaonia lelei fua ma, pe a talafeagai ai, fai fetuunaiga i meaʻai po o fualaau. E faʻapefea ona iloa le kulūkose e faʻaaoga ai se glucometer e mafai ona maua ile faatonuga.

Ae o le tulafono mo faʻataʻitaʻiga uma lava e tutusa lava - faʻaoga faʻataʻitaʻiga e faʻataʻitaʻiina mo na o le ata lenei o le masini.

Matou te faia taga nei:

  1. Aʻo leʻi suʻeina, fufuluina lima i le fasimoli ma faʻamago faʻamaʻi ina ia le oʻo le vai i totonu o le masini. O lenei mea o le a le saʻo ai faailoga.
  2. Faʻaofi le laupepa i totonu o se masini faʻapitoa mo le pupuʻu tamatamailima (tuʻuina atu i le mita).
  3. Faʻaofi le fasi siaki i totonu o le masini ma faʻaauau. E i ai ni faʻataʻitaʻiga e manaʻomia muamua le faʻatulagaina, e pei ona faʻamatalaina i totonu o faatonuga. Ae o lea fetuutuunaiga e naʻo le taimi muamua e faʻaaogaina ai, e le manaʻomia ai se faʻasalaga.
  4. E tatau ona togafitia le nofoaga o le puncture (o le tamatamailima o le tamaʻi tamatamailima, vaelua poʻo le mama i se itu itiiti) ma se visepisi ma faʻatagaina e faʻamago le eleele.
  5. Faʻasaʻu le mea laʻititi, faʻapipiʻi le tagata o loʻo uu ma kiliki le faamau e fai ai se pupu.
  6. Faʻamaulalo lou lima pe faʻaomi i lalo sina mea itiiti ina ia maua ai se mataua o le toto. E le tatau ona aʻafia le malosi, talu ai i lenei tulaga e ono le saʻo le iuga.
  7. Faapipii se fasi siaki i lou tamatamailima ma tuu le toto e alu i totonu o le togavao i luga o le fasi pepa. I le taimi e lava ai le vai, o le masini o le a faʻamaonia ai.
  8. A maeʻa le 10-15 sekone, o le a oʻo mai le i luga ole mata.
  9. Taulima le nofoaga faʻasaʻo ma se vailaʻau faʻapitoa ma faʻaaoga fulufulu mafiafia fulufulu mafiafia.

O le a se isi mea e fua ai le suka o le toto? Mo le faia o le siaki i aso taitasi o lau faʻatinoga, e mafai ona e ofuina le masini feaveaʻi o le GlucoWatch, lea e foliga mai o se uati ma ua ofuina i le tapulima.

A aunoa ma ni puno o le paʻu ma le auai i le faagasologa o le toto, e fuafua ai le gaioiga o suga e ala i le suavai na faʻasaʻo mai le paʻu (afu). Fua faʻatatau e tolu taimi i le itula. Ae ui i lea, ua fautuaina e fomaʻi e te le saluina le metotia faʻamaonia e faʻavae i suesuega o le toto ma e le faalagolago atoa i luga o faailoilo o se masini talafeagai.

O lea, matou te iloa ai: ina ia fuaina le suka toto, i le aso e le tatau ona taufetuli i le falemaʻi.E tele auala e fai ai se auʻiliʻiliga i le fale. Ole taimi masani o le fuaina o le suka toto o le a le gata ina lelei ai lou olaga, ae puipuia foi oe mai faigata.

O a mea e tatau ona avea ma faailoga o le suka toto: laulau

E tatau ona iloa le maualuga o le suka, talu ai o siama uma o le tino e tatau ona maua le suka i le taimi ma i le aofaʻi tatau - na o le taimi lava latou te galulue lelei ai e aunoa ma ni faʻalavelave. E taua tele le iloa o faailoga mo tagata e maua i le maʻisuka. Afai e tulaʻi le maualuga o le suka, e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga.

O faʻamatalaga nei e taʻu mai ai se suiga i le maualuga o le suka, pe afai ua tulaʻi mai:

  • pe a lagona e se tagata se malosi malosi, ma e le pasi,
  • o le fualaau o le urine e matua tele atu - e mafua ona o le i ai o le kulukose i totonu,
  • o le paʻu e amata ona tupu, o foliga mai,
  • vaivai.

Ae o vailaau o le predabetic state e matautia foi ona o le maʻi e amata ona tupu e toetoe lava a le iloa, o le mea lea, mo le tele o tausaga, e le mafai ona e lagona ni mea faʻaletonu faapitoa.

  • E TATAU ONA ILOA! Faʻafitauli i le vevela? E naʻo taeao uma lava e te manaʻomia ...

E i ai ni uiga malu, ae o loʻo i ai pea faailo e faʻaalia ai le tuputupu aʻe o le inisalini:

  1. A uma ona 'ai, ou te fia malolo, moe. E mafua lenei mea i le mea moni e maua e tagata gaʻo mea taumafa ma meaai, ma afai e maua e le tino ia mea e sili atu nai lo le masani, ona lapatai mai ai lea o se mea faʻafefe. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e suia laitiiti le taumafataga e aofia ai vailaʻau gaʻo sili atu ona faigata e maua i fatuga atoa, fualaau faisua ma fua. O vailaʻau faʻamalosi faigofie e vave faʻaleleia, o le mea lea e sili atu ai ona faia le inisalini e le pancreas ina ia mafai ai ona taulimaina le kulukose i le taimi. E tusa ai ma lea, o le toto toto e paʻu malie, o loʻo i ai se lagona o le vaivai. Nai lo le suamalie ma meaʻai, e fautuaina le 'ai o fatu, faʻi - o mea gaʻo mai ia mea o loʻo faʻagasolo lemu.
  2. Sa i ai se uunaiga faateleina. O le toto i lenei tulaga e sili atu ona mataʻituina ma pipii. E suia ona tulaga, ma o lea e le ova vave atu i le tino.
  3. Faaopoopoga pauna. I lenei tulaga, o mea taumafa e sili ona lamatia, aua i le sailiga o le kalori faaitiitia, siama e iloa ai le fiaai fiaai (a uma, o le kulukose e matua talafeagai mo i latou), ma o le tino ua vave ona tuu mea uma e pei o le gaʻo.

O nisi tagata e le o gauai atu i nei faailoga, ae o fomaʻi e lapatai mai o le siakiina o lau lava suka o le suka e tatau ona le itiiti ifo ile tolu tausaga.

Afai e iai se togafiti faʻatoʻatele (pe a maitauina le maʻisuka i totonu o aiga), pe a oʻo mai le mamafa o le mamafa, e tatau ona e siaki le aofaʻi o suka i tausaga uma - ona faʻaalia lea o vave faʻaaliga o le maʻi ile taimi, ma o togafitiga e le faigata.

O loʻo i ai se vailaʻau talafeagai lea e faʻatinoina ai le fua i le fale. O lenei mita o se masini faʻafomaʻi lea e fesoasoani ia te oe e vave maua ai le sugar sugar e aunoa ma le suʻesuʻeina o suʻesuʻega. E tatau ona latalata i taimi uma i latou e maua i le maʻisuka.

I le taeao, siaki le maualuga o le suka i le taimi lava e teʻi ai, 'ai, i le afiafi, ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai.

Afai ei ai le maʻisuka ituaiga I, ona tatau loa lea ona faia se iloiloga a le tagata lava ia ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso, ma ia lolomi le II o le maʻisuka ia te oe e siaki le suka i le taeao ma le afiafi.
E talitonuina o le masani i totonu o tapulaa faatagaina i le gasologa o le aso e fesuisuiai, ae o loo i ai se seti i vailaau, e tutusa lava mo alii ma tamaitai - o le 5.5 mmol / l. O se mea taatele pe a uma ona 'ai, pe afai e maualuga maualuga le suka.

Taʻiala o le taeao e le tatau ona mafua ai le faʻamalo - mai le 3.5 i le 5.5 mmol / l. Aʻo leʻi faia le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le afiafi, o faailoga e tatau ona tutusa ma numera: mai le 3.8 i le 6.1 mmol / l. A maeʻa ona maua e le tino ni meaai (pe a ma le itula), o le fua masani masani e le sili atu nai lo le 8.9 mmol / l. I le po, pe a malolo le tino, o le masani e 3.9 mmol / l.

Afai o le faitauga o le glucometer o loʻo taʻu mai ai o le maualuga o le suka e fesuisuiaʻi, e foliga mai, e leai se taua 0.6 mmol / l poʻo le maualuga foi, o le suka e tatau ona fuaina tele - 5 taimi pe sili atu i le aso e mataʻituina ai le tulaga. Ma afai e afaina lenei mafuaaga, ona tatau lea ona e sailia le fautuaga a lau fomaʻi.

O nisi taimi e mafai ai ona faʻasalalau le tulaga faʻatasi ma le fesoasoani o se taumafa faʻatau ma faʻamalositino, pe afai e leai se faalagolago i inisalini inisiua.
Ae ina ia mafai ona masani le toto toto, o lona uiga, lea e le malepe ai le tino, e mulimuli mai:

  1. Faia ia avea ma tulafono e faamaumauina ia faitau mita ma tuʻuina atu faʻamatalaga i le fomaʻi i le isi tofiga.
  2. Ave toto mo suʻesuʻega i totonu o le 30 aso. Ole faʻataʻitaʻiga ole faʻataunuʻuina ole taimi ole a 'ai.

Afai e te mulimuli i nei tulafono, ona faigofie lea ona malamalama le fomaʻi i le tulaga o le tino. A maua mai meaʻai a suka pe a uma ona 'ai ma e le sili atu le taliaina o tapulaʻa talia, ona manatu lea o se mea masani. Ae peitai, o ese mai le masani ao le i ai o se faailoga mataʻutia, ma e tatau ona togafitia lenei anomaly, talu ai e le mafai ona gafatia e le tino, o le a manaomia ai le inisalini mai fafo.

Faʻamatalaga o le maʻisuka e masani ona faavae i le fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto. O le faailo - 11 mmol / l - o le faʻamaoniga lea o le maʻi suka maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, i le faaopoopo atu i togafitiga, o le ae manaomia se seti o meaai ia:

  • o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo,
  • faateleina le tele o fiva ina ia lemu lemu ia meaʻai,
  • tele vitamini ma isi mea aoga
  • e aofia ai le palatini, lea e aumaia ai le maelega, puipuia ai le mafai ona gaosia.

O se tagata soifua maloloina e iai faʻamaoniga mautinoa - tulaga maualuga o le toto. O suʻega e maua mai le tamatamailima i le taeao pe a leai se meaʻai i totonu o le manava.

Mo tagata masani, o le masani e 3.3-5.5 mmol / l, ma o le tausaga o matua e le o se matafaioi. Faʻateleina faailoilo faʻatinoga o se tulaga vavalalata, o lona uiga, pe a faʻavaivaia le kulukose o le kulukose. O numera nei: 5.5-6.0 mmol / L. O tulaga masani ua siitia - o se mafuaaga e masalomia ai le maʻisuka.

Afai o le toto na aveesea mai se vein, ona faʻataunuʻu ese lea o le faʻamatalaga. E tatau foi ona faia le auiliiliga i luga o se manava gaogao, o le masani e oo i le 6.1 mmol / l, ae afai e fuafua le maʻisuka, ona sili lea i le 7.0 mmol / l.

O nisi o fomaʻi ua latou iloa le i ai o le suka i totonu o le toto ma se glucometer, o le sola vave, ae o mea muamua ia, o le mea lea e manaʻomia ai le suʻeina o le toto e ala i masini suʻesuʻe.
Ina ia iloa le maʻisuka, e mafai ona e faia se auiliiliga 1 le taimi, ma o le tulaga o le tino o le a manino ona faamatalaina.

Fautuaga mo le fuaina o le suka toto

E pei ona e iloa, o le maʻisuka o se faʻamaʻi o le endocrine polokalama e mafua ona o le le atoatoa i le paʻu, e mafua ai le faʻaitiitia o le gaosia o le insulin, poʻo le toilalo i ana fegalegaleaiga ma suauu. O lenei mea e mafua ai le faaputuputu o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le le mafai ona gaosia. E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 260 miliona tagata i le lalolagi e maua i le maʻisuka. E ui lava, e tusa ai ma tagata tomai faapitoa mai fafo, e tele taimi e sili atu.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i le maualuga o le lamatiaga o le atiinaʻeina o kalu ma le faaleagaina o le myocardial i luga o itulau o lenei 'upega tafaʻilagi, na taʻua ai foi o nei faʻamaʻi e sili atu ona ogaoga i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le afa o tagata faʻaletonu o loʻo maʻi i le maʻisuka. O le tolu o vaevaega o vaevaega e mafua ona o lenei maʻi.

O le le atoatoa o le galuega, ma o se taunuuga, o le le atoatoa ma le le atoatoa, mo le tele o vaega, e mafua foi i le maʻisuka.

I tulaga o le olaga faitino, o le maʻisuka malosi, poʻo lona aʻafiaga, o loʻo i le lona tolu. Naʻo maʻi o le cardiovascular ma le mafaufau e muamua atu i ai.I tua atu o nei numera o le le fiafia o le taunuuga faaletagata, tiga o tagata.

Ae o le taunuuga o tagata uma ua na o ona lima.

Ole manaʻo e siaki le toto mo le kulukose i se tagata maʻi ile maʻisuka e mafai ona tupu i soo se taimi. O le mea lea, aua le faʻaaogaina oe lava, "faletusi" fale suesue, lea e mafai ai ona e faʻaalia vave faʻamalositino e aunoa ma le faʻaaogaina o falemaʻi falemaʻi.

O le auala muamua mo le fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto o le masani lea o '' tofotofoga '' e tali atu i le kulukose e ala i le suia o la lanu. O le faia o se filifiliga i luga o se fuataga e tusa lava pe mafai e tamaiti ona taulimaina. I le auala lava e tasi, e mafai ona e siakiina le gaʻo kulimi i totonu o le urine.

Mo nisi faʻamatalaga saʻo, o loʻo i ai glucometers. O nei masini faʻapitoa e faʻapipiʻiina se laupepa faapitoa mo le faʻamaʻi lima. E tuʻuina le toto i luga o le suʻega, ma o le mita e maua ai le iuga. I le taimi nei, o le glucometer ua taʻua o le "non-invasive", o loʻo faʻaaoga, lea e le manaʻomia ai le faʻafesoʻotaʻi ma le toto, ae e toetoe lava a le o iai i le maketi i Rusia

O le taimi e sili ona le fiafia pe a pulea le suka o le toto o se faʻalavelave tumau i le paʻu i luga o tamatamailima. O le mea moni, e le aoga le atofaina o le tagata maʻi i le aso se iloiloga e fuafua ai le kulukose. Ioe, i le na o le tasi le masina, e 90 avanoa i luga o le tamatamailima.

O le ituaiga muamua o le maʻisuka e le taumateina e manaʻomia le sili atu ona maoaʻe, sili atu ona siaki masani. Ua fautuaina e le au atamamai faapea e tusa lava pe lelei le soifua maloloina, o se auiliiliga e faia atoa lava le 1 taimi i le vaiaso.

Fautuaina, i le aso lava e tasi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le Aso Lulu), ia fai ni faʻatonuga 3 - i le taeao (i le 6 i le taeao), i le aoauli ma ao le i momoe. Ioe, e tatau ona faia le auʻiliʻiliga ao leʻi 'ai.

Afai o fesuiaiga i faitauga o loʻo i totonu o tapulaa talafeagai, e tatau ona e faʻaauau pea lou tausisia o lenei polokalame.

Tuua Lau Faamatalaga