Feusuaiga ma le maʻisuka, o le a le mea e tatau ona iloa e paaga?

O tane e maua i le maʻisuka e faalua ona foliga mai o le a le afaina. E le gata i lea, o loʻo i ai le latou naunau e atiaʻe faafitauli tau faʻamaʻi 10-15 tausaga muamua atu nai lo tagata e leai se maʻisuka. O nei fuainumera e foliga faanoanoa, ae o loʻo i ai le faʻamoemoe. E mafai ona e faaleleia le soifua maloloina o feusuaiga e ala i le pulea o lou suka toto.

Afai e te manaʻo e puipuia ni faʻavae faʻasaina poʻo le puipuia mai latou alualu i luma, e tatau ona e pulea lau suālaʻau toto ma faʻafesoʻotaʻi lou toto e latalata ile masani masani. Ma o lenei mea e aofia ai le mataʻituina pea o oe lava, i le tagofia o fualaau o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina e lau fomaʻi, faʻapea foi le gauai tele i se olaga ola maloloina.

O le auala pito sili ona lelei o le 'ai saʻo, faʻamalositino masani ma tausisia le mamafa masani. O nisi tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona pulea a latou suka toto e ala i le ola i le ala saʻo. O isi e manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamaonia ai numera masani pe vavalalata masani. Ae o le mea e taua i taimi uma e manatua ai, o vailaau e fesoasoani tele ia te oe pe ae faia taumafaiga e 'ai lelei ma ia e malosi faaletino.

Ki i le Manuia: Suʻesuʻega masani o Suiga Suauu

Afai o loʻo maua oe i le maʻisuka ma o loʻo e tui ile insulin, e tatau ona e fuaina lau suālaʻau maualuga pe tolu pe sili atu taimi i le aso. Fua o le suka toto i le fale e tatau ona faia i luga o se manava leʻo i le lua itula ao leʻi 'ai po o le lua itula i le maeʻa o taumafataga ma vave ao lei momoe. Ma le saʻo, o le a le tele e tatau ai ona fuaina lou suka toto ma le tele o mea e faalagolago i ou manaoga faapitoa ma le mea e taʻu atu e lau fomaʻi. A e taumafai e faʻaititia le maualuga i se faʻamaoniga ma i le taimi e tasi e suia ai le togafitiga, e tatau ona e fuaina lou suka toto i le tele o taimi. I le fuaina o mea aʻo leʻi 'aʻai ma pe a uma le' ai, i le taeao, i le taimi e momoe ai, e tatau ona e faia se ata saʻo o le auala e suia ai le suka i le gasologa o le aso. O lenei mea o le a fesoasoani i lau fomaʻi e filifilia le vailaau saʻo mo le lelei sili ona lelei.

O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa la latou sikoa A1C. O le suega o le A1C e faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le suka i le tolu masina. Afai e te leʻi faia le toto samasama masani mo le suʻega, o lenei suʻega o le a faʻaalia ai le lelei o lou puleaina o lou suka suka.

O le faailoga A1C ua tuʻuina atu o se pasene ma e eseese mai le 6% i le 12%.

O se ata i lalo o le 6% e masani mo tagata e leai se maʻisuka. E tatau ona e tulimataʻi mo se faailoga i lalo o le 7%. Afai o lau fua faatatau e sili atu nai lo le 7%, ona e taofiofia lea o le lamatiaga o le mauaina o se faafitauli e pei o le faaleagaina o erectile. E sili le faia o le suʻega A1C ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga.

O le faʻaititia o le 1% o le A1C o loʻo i ai se aafiaga tele. O se tasi o suʻesuʻega sili ona maualuga o le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo mai i le taimi nei o loʻo faaalia ai o tagata e faʻaititia la latou sikoa A1C e 1% o loʻo i ai le 35% le maualalo o aʻafiaga o faʻaogaina. O le isi suʻesuʻega faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo maualuga le A1C ma le faʻasologa o le erectile, ma le maualalo o le A1C ma le sili atu le lelei o feusuaiga.

Afai e mafai, e tatau ona e taumafai e faʻaititia le score o le A1C i lalo o le 6%, pei o tagata e leai se maʻisuka. Ua faaalia i suʻesuʻega e leai se tapulaa pe a tatou talanoa e uiga i le faʻaititia o le A1C.

Afai ua e vaʻaia ni mea tetele i totonu o le toto toto i le taimi nei, e tatau ona e fuaina i taimi uma.

O le isi mea taua o le auala e te faʻaaogaina ai vailaʻau. Mulimuli ma le manino i faatonuga ma ia aua nei faatea le fualaau. O le taʻeina o fualaau e masani ona taʻitaʻia ai le le lelei o le puleaina o le toto suka ma faʻaleagaina ai aʻafiaga e aʻafia ai i le maʻisuka. Ma aua neʻi galo ia tagata - afai e te manaʻo e avea ma se taika i le moega, siaki lou toto toto! I le mea e le tatau ona faʻatauvaaina i le iuga.

Faʻaipoipoga a fafine

O faʻafitauli e mafai ona tupu i tagata e lua ituaiga o maʻisuka. E tusa ma le 25% o tagata gasegase atonu e mumusu e fai feusuaʻiga ma a latou paaga. Atonu e tele mafuaaga mo tamaitai:

  1. Vaʻa faʻafefe
  2. Faʻaleaga gasegase
  3. Faʻaitiitia le faʻagasolo o elemene elemene,
  4. Faʻafitauli tau mafaufau.

Ona o le faateleina o le toto toto ma faaitiitia le lagona o le eletise, ua lagona ai e se tamaitai le vavalago ile taimi o feusuaiga. E le gata ina le fiafia, ae e tiga foi. O le tele o lubricants ma le siʻitia i le taimi o mea muamua e popole i ai o le a fesoasoani e foia le faafitauli.

O faʻasolosolo vaovao ma urogenital infections e masani ona avea ma mafuaʻaga o le teena o feusuaiga. Latou te fatuina ni lagona le lelei e le gata i taimi o feusuaiga. O le sasaina, susunuina, vavave ma le mumū e feusuaʻi ai, o le mea lea o le toilalo. O se asiasiga i le urologist ma le fomai tipitipi o le a fesoasoani e foia nei faafitauli.

O le faafitauli ogaoga o fafine e maua i le maʻisuka o se uiga mafaufau. O le maʻisuka e mafai ona matua vaivai, popolega masani ma le manaʻomia e mataʻituina le taimi o le inuina o vailaau ma le taumafataga e matua faaleagaina ai neura. E le gata i lea, e toatele e lagona le le fiafia ona o le i ai o faailoga tui. O nisi e taofi e le fefe i se osofaʻiga o le hypoglycemia.

O nei mea uma e mafai ona foia. O nisi taimi e tatau ona e liliu atu i le fesoasoani a se fomai o le mafaufau, ae o popolega uma o le a fesoasoani e faatoilaloina le talitonu. Afai e talitonu le fafine i lana paaga, e iloa e ia e alofagia ma manaʻoina, ma e iloa e lana pele le ala e faʻaalia ai faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi, ona latou manuia lea.

Fefaʻatauaʻiga Faʻafitauli i Tagata Tisuka

O le maʻi suka e afaina ai le tino atoa. Mo tagata, o lona atinaʻe ua mafua mai i le faʻaitiitia o le malosi ma le tupu mai o faʻamaʻi pipisi. O le tele o le a faʻalagolago i le setete o faigamalo ma faʻalavelave popole, faʻapea foʻi ma le malosi faaletino.

Suiga faifaipea i le suka o le toto e mafua ai le tafe toto i totonu o vaa ma faaleagaina ai gataga namu. O lenei mea e mafua ai faafitauli i le fausiaina ma le le atoatoa. Fofo: togafitiga taimi faʻatasi ma vailaʻau vasodilator ma asiasiga masani i le fomaʻi.

I le tele o tulaga, o le mamafa o le mafuaʻaga o le "male le mafai ona totogi aitalafu" ma le atinaʻeina o faʻafitauli. Ina ia tumau lelei foliga, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻamalositino. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le toto, faʻamalosia ai hormones o feusuaiga ma mafai ai e oe ona mataʻituina le mamafa.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka i le tino, e tele suiga leaga e tutupu. O le ava malosi ma le nicotine na o le faʻaleagaina ai o le atinaʻega o nei faiga ma e aʻafia ai le toto toto ma le malosi.

O le a le mea e tatau ona iloa e le pagata?

I le taimi o moe ma faia le alofa i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le kulukose e mafai ona paʻu malie. O lenei mea o le a mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. E tatau i se tasi ona saunia mo lenei mea ma iloa le auala e fai ai.

  • Fua le maualuga o le suka i luma ma pe a maeʻa feusuaiga,
  • Taofi maa kullukose po o se mea manaia lata ane
  • Ia faʻaeteete i le amio a le paaga.

Ina ia faʻaleleia le lelei o le olaga feusuaʻi, e mafai e paaga ona faʻaaogaina ni mea faʻaleleia faaopoopo. I nisi o tulaga, o sina vaega itiiti o le uaina e talafeagai e faʻafitia ai le tulaga ma faʻafefe ai le le mautonu. Lagona le saoloto e talanoa i ou lagona ma manaoga. O le foia o faafitauli e sili atu ona faigofie.

O le maʻisuka e le tatau ona natia lona faʻamaʻi mai le isi afa, aua e mafai ona muta le leaga. Na o le talitonu ma le malamalama o le a fesoasoani i le taitaia o se olaga masani i feusuaiga. Afai e tulaʻi mai ni faafitauli, aua e te matamuli, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist poʻo se tagata tomai faapitoa talafeagai ma au fesili. E mafai ona e maua se tali i le faafitauli, o le mea autu o le i ai lea o se manaʻo.

Fesootaiga vavalalata ma le maʻisuka

O se vaega taua o le olaga o se tagata o le feusuaiga. Ma o lea o le fesili muamua e ono tulaʻi mai pe mafai ona faia se feusuaiga ma le maʻisuka. O le mea moni, o le manaʻoga lea o le tino e fesoʻotai ma le physiology, lea e maua ai ni hormones faapitoa. Po o le a lava le faʻamaʻi, o se mafutaga vavalalata e manaʻomia mo tagata uma.

E manaʻomia e fafine se paaga tumau tumau feusuaʻiga ina ia faʻamausalī ai maso i foliga lelei ma microflora totonu. E le gata i lea, o le feusuaiga e fesoasoani i le lafoaia o le tino, lea e taua i le lautele, ae maise lava i le maʻisuka. A o feagai ma le fiafia, o paaga uma e faʻasaʻo lagona atuatuvale, faʻavave le masani ai o le toto o le cardiovascular system.

I le taimi lava e tasi, e tusa ma le afa o tagata maʻi suka feagai ma faafitauli i feusuaiga. Faatasi ai ma tamaitai, o lenei fuainumera e itiiti ifo - 1/4 o tagata mamaʻi uma.

I le i ai o faafitauli i le itu o feusuaiga, e toʻatele tagata gasegase e naʻo le faʻafeusuai, faʻagaloina o latou lava olaga, faʻalagolago i le maʻisuka. O le mea sili lenei o le liliu atu lea i se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e foia le faafitauli ma toe faʻafoʻi le aoga o se olaga vavalalata.

O le a se mea e mafai ona faalavelave i feusuaiga

O le maʻisuka e le mafai ona mafua tuusaʻo faʻafitauli i le gaioiga o maʻi. O le faʻamaʻi e mafai ona fafagaina ai faafitauli e lei faaalia muamua.

O faafitauli i le olaga vavalalata e mafai ona fesootai:

  • faatasi ai ma feeseeseaiga na mafua mai i aafiaga le manuia i feusuaiga i aso ua tuanai,
  • ma le maualalo o le manatu o le tagata ia te ia lava, le masalosalo o ia lava, faateleina le atuatuvale,
  • teenaina o le alofa, le naunau e gauai atu i luma,
  • ma le leai o se iloa i feusuaiga.

Faailoga e afaina ai feusuaʻiga i luga o nei mea uma

O tane ma fafine uma o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona latou vaʻaia faailoga e aʻafia ai le lelei o feusuaiga.

E aofia ai:

  • Faʻaitiitia le faia o feusuaiga i le moega, faʻaititia le gaosia o le hormone. I se tulaga sili atu, o nei faʻaaliga o uiga ia o tagata e maua i le maʻisuka mo le silia ma le 10 tausaga. O se faafitauli e fesoʻotaʻi ma se vaega o le leai o se lagona o le nerve tissuu o tino. O lenei maʻi e aafia ai se fausaga.
  • O le faʻamago faʻavaivai o se faafitauli mo fafine e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, o le feusuaiga e mafua ai le tiga. Faatasi ai ma le umi o feusuaiga, e mafai ona tupu ni vaʻa i totonu ma abrasions. O nei mea uma ona o le le lava o le gaosiga o le lubricant natura.
  • Faʻaititia pe maeʻa le leai o se lagona i nisi vaega o le gaioiga. O lenei mea e sili ona moni i le kamupanī, o se taunuuga o lea ua le fiafia ai le fafine.
  • O le iai o le le mautonu e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le gasegase, cystitis, ma isi faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.
  • O le susunuina ma le faʻaaogaina o se uiga eseʻese - e avea ma se taunuuga o faʻamaoniga o loʻo i luga.

E tatau ona manatua o le i ai o faafitauli i le vavalalata vavalalata ma le maʻisuka e le o se mafuaaga e teenaina ai feusuaiga. O faʻamaoniga uma ma faʻafitauli e faigofie ona faʻaitiitia e ala i le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi mo se fesoasoani i le taimi. E le tatau ona e tapunia ou mata i mea le fiafia ma tuu le faaiuga lava e tasi i lou lava olaga.

Lelei lelei o feusuaiga

Mo le tele o ulugalii, o feusuaiga o se auala lea e latalata atili ai. Mo ia paaga, o le olaga vavalalata e avea o se tagata tomai faapitoa e le gata ina fesoasoani e faatumauina le soifua maloloina, ae maua foi se taimi lelei.

O feusuaiga e mafai ona suia ai le tino atoatoa o gaioiga uma o le tino, faʻasala le toto toto. Faatasi ai ma se tulaga atuatuvale e fesootaʻi ma le maʻisuka, o le vavalalata e fesoasoani e tau ai le atuatuvale. O nei mea uma o loʻo faʻamaonia ai o le faia o feusuaiga ma le maʻisuka e le gata ina mafai, ae e tatau foi.

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e tatau ona faʻatasi ma tafaoga masani mo tausaga uumi. I le i ai o se paaga faifai pea, o faʻavae o meaola ninii ua faʻavae i le tino. Ina ia faatumauina lelei le leo o musika ma faaleleia atili le lelei, ia le itiiti ifo ma le 2 feusuaiga i le vaiaso o le a lava.

E taua le manatuaina o lapataiga. E le mafai ona faʻaleagaina, ma le faʻamoemoe o le a faʻamaloloina le maʻisuka o feusuaiga. O le feusuaʻiga e sili ona aoga mo le faʻamalolo o le maʻisuka ituaiga 2. O feusuaiga e faatatau i sili ona mamafa o cardio ma fesoasoani e faʻateleina le tele o kalori.

Ma le faʻaeteete

I le iloa pe mafai ona maua se feusuaʻiga ma le maʻisuka, e aoga le mafaufau i mea lamatia e ono aʻafia ma le gaioiga. O mafutaga vavalalata e o faatasi ma gaoioiga faaletino, lea e manaʻomia ai foi le malosi. I lenei tulaga, e le mafai e le tino ona faʻatumu i taimi uma le malosi faʻaagaga. O le le amanaiaina o ia mea moni e mafai ona oo atu ai i se loloto loloto po o le oti i totonugalemu o le faagasologa.

O le vevela vevela ma le vavalalata o fesootaʻiga vavalalata i fafine e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi ma le afaina. O se mea le lelei mo tagata e ono vave ona le mafai. O le mafuaʻaga o le tele o fesuiaiga i le suka o le toto ua taʻua o le leai o se tosina atu i se paaga feusuaiga.

Afai o le maʻisuka e le afaina ai le tulaga lelei o feusuaiga, e tatau i le maʻisuka ona taofiofia lima o fualaau faasaina e toe faʻafoisia ai le gaioiga masani a le tino. Ma le isi, e le tatau ona galo se tasi e uiga i aʻafiaga o fualaau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga. O se tasi o nei mea o se faʻaitiitia o le tulaga lelei o le gafatia.

Auala e puipuia ai faʻafitauli

E pei lava o soʻo se faagasologa, o le feusuaiga ma le maʻisuka e ono mafua ai faʻafitauli.

Ma o lea faiga e le afaina ai le ola maloloina, e fautuaina ai:

  • 'ai se fasi sukalati e toe faʻafoʻisia ai le malosi pe a uma le mamafa o uta,
  • pulea le maualuga o le suka i luma ma pe a maeʻa feusuaiga,
  • faʻaaogaina togafitiga o le homone e aunoa ma le le amanaiaina,
  • faia se paaga faifaimea masani masani ma faia feusuaiga masani,
  • suia amioga leaga e ala i le faia o le alofa,
  • Saili togafitiga faafomaʻi i le tulaga o le le mautonu poʻo le le lelei o faʻamaoniga i le faagasologa o le vavalalata.

O nei mea uma o le a fesoasoani e faʻatoʻa atoatoa ai le ola o le maʻisuka, aemaise lava ile vaega vavalalata. O le mea lea, i le amanaʻiaina o fautuaga ma fautuaga, e mafai ona faʻauʻuina e manaomia e le maʻisuka le feusuaiga.

Fautuaga mo tamaitai

O le faafitauli ogaoga o tamaitai o le le lelei lea o le toto masani o totoga o totoga o gaioiga. O puipui o le vavalalata e le maua ai mea e tatau ai, o le lubrication masani ua faʻateleina i le le lava o aofaiga ma, o se taunuuga, le lava le faamalieina pe a uma ona faia feusuaiga.

Ma o lena feusuaiga ma se tasi e pele ia te oe e le fesootaʻi ma le tiga ma le le mautonu i le taimi lava ae le i faia se feusuaiga, e tatau ona faʻaaogaina mea manogi po o suppositories e faʻamoemoe e faʻamamaina ai le maʻi.

O le fafine ua muta le iloa o le gasegase, o le a le toe i ai le lagona o le pusi - o le auala lea e atiina ae ai le loto vaivai. O le siaki pea o le maualuga o le suka o le a fesoasoani e puipuia na faafitauli. Ona o le leai o se lagona, e ono mafai ona tupu ai faʻamaʻi pipisi.

E le fautuaina le faatagaina o le faateleina o le suka i le urine, talu ai o lenei mea e mafua ai le ita o musika mucous. E mafai ona e aloese mai na taunuuga e ala i le matauina ma le totoa o lou tulaga soifua maloloina ma le kulukose o le toto. E taua le iloa ma faʻaleleia le faafitauli ile taimi.

Fautuaga mo Alii

O le mea e sili ona le fiafia, ma o le mea moni e ono lamatia mo tagata o loʻo nonofo i le maʻisuka, o le le lava lea o galuega faʻapitoa ma le vavalalata. O loʻo i ai foi se faʻalautelega o aʻafiaga o balanonesthitis ma phimosis, o ni faʻafitauli i le lumanaʻi.

E iloa o le maualuga o le kulukose o le maualuga e i ai se aafiaga leaga i fusi lapisi, e aofia ai ipu o totoga tino. O ia mea e afaina ai le afaina o le toto o le penis, lea e mafua ai le le lava o le okesene ma isi meaʻai.

E i ai le solia o le galuega a le totoga tino. Pe a fiafia, e le maua e le sui le malosi e manaʻomia. E le gata i lea, faatasi ai ma le faaleagaina o le nerve tissues, e mafai ona le toe maua uma le lagona o le tino.

Mo le lagolagoina o le penile galuega e te manaʻomia:

  • lafoai masani leaga,
  • taofi le 'ai o meaʻai gaʻo
  • taʻitaʻia se olaga malosi, gaioiga faifai pea, yoga,
  • 'ai naʻo meaai maloloina
  • mataʻituina faitauga o le kulukose.

E tusa ai ma fuainumera o le soifua maloloina, e na o le 8 mai le 100 tagata o loʻo feagai ma faʻafitauli i totonu o le olaga ma le maʻisuka. Ae peitai, e na o le 4 tagata e leai se faʻavaeina - o se faafitauli na mafua ona o le maʻisuka. I isi tulaga uma lava, o lenei taunuuga e faʻalagolago i mea o le mafaufau.

Feusuaiga ma le maʻisuka i alii

O le faʻalavelave sili ona lamatia o le maʻisuka mo tagata o le faʻaaogaina o le maʻisuka. O le suka maualuga o le toto e faaleagaina ai puipui o le toto toto o le penis, lea e faalavelaveina ai lona toto masani. O faʻafitauli o le gaioiga e mafua ai le le lava o meaʻai ma le okesene, lea e aʻafia ai le gaʻo o le okeni, ma o le mea sili ona taua e fesoasoani i le faʻaumatia o aʻafi.

O se taunuuga o lenei mea, o le tagata maʻi suka atonu e ono oʻo i faʻafitauli ma se fausiaina pe afai, i se tulaga fiafia, o lona tino e le o iai le malosi e tatau ai. E le gata i lea, o le faaleagaina o gata o le nerve e mafai ona aveesea mai ai le lagona o le lagona lelei, lea e afaina ai foi le ola masani o se tamaitai.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o se maʻi o le maʻisuka e seasea ona tupu ae na o tamaloloa e leʻi maua togafitiga talafeagai mo le maʻisuka. O mafatiaga mai le maʻisuka ma le le mafai ona taitaia se olaga faʻafeusuaiga masani e le tutusa.

Ina ia faatumauina se faʻavae masani, e manaʻomia e le maʻisuka:

  1. Taofi taʻavale, ava malosi, ma meaʻai gaʻo.
  2. Le tele o taʻaloga, o yoga ma le maʻisuka e sili ona lelei,
  3. Lagolago i se soifua maloloina lelei
  4. Mataitu lau suka toto.

O le isi taunuuga o le maʻisuka ituaiga 2 i alii, lea e aafia ai le feusuaiga, o se tulaga maualuga o le palenisthitis ma, o se taunuuga, phimosis. Balanoposthitis o se faʻamaʻi e le afaina lea e aʻafia ai le ulu o le penisina ma le laʻau pito i totonu o le paʻu.

I tulaga ogaoga o lenei faʻamaʻi, o le maʻi e atiina ae le phimosis - o se mea e vaʻaia le vavalalata o le vaʻaiga. O lenei mea e taofia ai le faʻaalia o le ulu o le penisini i se tulaga fiafia, e mafua ai ona leai se mea e alu ai le sperm. E tele auala e togafitia ai lenei maʻi, ae o le sili ona aoga o le peritomeina o le vaʻaiga.

E tatau ona faamamafa atu o le peritomeina i le maʻisuka e manaomia ai sauniuniga faapitoa, talu ai ona o le faateleina o le kulukose, manuʻa i le maʻi o le maʻisuka umi atu. O le mea lea, ao leʻi faia le taotoga, e tatau ona faʻaititia le maualuga o le suka i le 7 mmol / L ma tausia i lenei setete i le taimi atoa o le toe faʻaleleia.

O le peritomeina o le a fesoasoani e puipuia le toe faʻafouina o balanoposthitis.

Tuua Lau Faamatalaga