E mafai ona i ai le faʻamataʻu i le maʻisuka

O tamaʻitaʻi ma fafine e maua i le maʻisuka e tele lava ina mafatia i le le masani ona mafua mai le fausiaina o le maʻitaga, ona o le suiga o le hormonal e suia i le tino. E afaina toto ma gaʻo vaʻa. Faatasi ai ma le sili atu o le suka i alii, sperm DNA o le a faʻaleagaina le faʻaleagaina, ma le gaosia o le gaioiga i le vaega mole mole ua leiloloa.

O le tama tane gafa o loʻo aofia ai mea faʻasolosolo ia o loʻo iʻu oloa o le tele o le glycation. Pe a faʻapena nei oloa ona o faʻafitauli o le maʻisuka, faʻaleagaina le DNA ma faʻalavelaveina ai le tino. E afaina ai foi le matua ma le olaga o alii.

Faʻatasi ai ma le lelei o le sperm quality, o le a lelei foi le lelei o le tamaititi. I fafine e maua i le maʻisuka, o le a le tupu se faʻalavelave, o le fua o le totoina o le tamaʻitaʻi i totonu o le matua e faʻaitiitia, ogaoga o le gynecological, e aofia ai le oncological, e masani ona tutupu, faʻatoʻa faʻanoanoa le fuamoa o fuamoa ma fualaʻau.

Ole maualalo o le maʻisuka e le o se faasalaga

Faʻamaumauga o le tamaititi fanau mai i le maʻisuka

E le mafai e se tamaititi ona faʻaipoipo ona o mafuaʻaga faʻaosooso nei:

  1. Vasculogenic erectile le afaina. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, suia le toto toto, o le puipui o vaʻa e sili atu ona mamafa, lea e mafua ai ona soli le toto i le penisini ona o le maualalo o le microcirculation ma le pipiiina o vaa i le atherosclerotic plate. I lenei tulaga, o le fausiaina o loʻo faʻalavelaveina, e le mafai ona atiaʻe le malosi, lea e le mafai ai ona feusuaʻi. O lenei mea na avea ma mafuaaga autu o le le malamalama.
  2. Faʻafouina le ejaculation. Faʻaleagaina o le faʻamalosivale o le gasegase ma le vevela e tupu i le faaleagaina o neura lautele i le maʻisuka. Faatasi ai ma le faaitiitia o le leo, e le mafai e le sphinctine urinary ona ulu atu i le va o le fafine ona o lona lafoaia i le vevela.
  3. Faʻaleagaina o le maʻi. O le i ai o le DNA vaevaeina i le sperm e mafua ai ona le talafeagai mo le faʻasoaina o le fuamoa. E faʻaititia le maua o le sperm ma le faʻaitiitia o le testosterone (hypogonadism). E pei o le ono mafai ona tupu.

Symptomatology

O le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma le tamaʻitaʻi, ua faʻamaonia, o le mea lea, faatasi ai ma le uluai atinaʻe o le maʻisuka, e le mafai ona le amanaiaina faailoga nei:

  • matuai galala, gutu malulu
  • fiaai pea ma le fiaai tele,
  • e masani ona faia, aemaise i le po,
  • o le i ai o le sasaina i totonu o le vaega,
  • o foliga vaaia o feusuaʻiga tau feusuaʻiga, e aofia ai le faʻaitiitia o le malosi,
  • le faʻasolosolo o se vaega itiiti o ejaculate.

I totonu o se tagata e faʻalagolago i le insulin, o le faʻafitauli o le hormonal o le a le masani ai (le faʻamalosi), faʻapea foʻi ma le gafatia e maua ai se fusi. Afai e tusa lava pe tasi le hormone e le maluelue, ona mafai ai lea ona faʻalavelaveina le gaioiga o le tino atoa o le tino.

E iloa e faapea o le faʻaauauina pea o le inisalini, o le gaosiga o le testosterone, lea e nafa ma le faʻamalosia o le faʻamalosia e le toto o le fuamoa, ua faʻaitiitia, ona o le leai o le gaioiga o le spermatogenesis, o lona uiga, o le fausiaina ma le masani ai o le spermatozoa, faʻaleaga.

I le le malamalama, o tane e maua i le maʻisuka e togafitia i auala faʻapitoa, ma IVF + ICSI. I le taimi o togafitiga faʻaleagaina (faatasi ai ma le azoospermia ona o le toe faʻafouina o le ejaculation), o siama germ e maua mai i le urine. O se fomaʻi suʻesuʻe e filifilia se sperm ma uiga sili ona lelei ma folasia i totonu o le fuamoa fafine.

Aʻo filifilia le togafitiga o le pathogenetic, o le suʻega atoa e faia muamua. Ua maua e se fomai suʻesuʻe le mafuaʻaga, ona filifilia lea o togafitiga.

O le masani ma le faaletonu o le sperm movement

O le togafitiga autu o algorithms mo le tamaititi i le maʻisuka o loʻo tuʻuina atu i le laulau 1:

MafuaagaFaiga Faʻapitoa
TogafitigaFaʻatauga
Manatua ole mafaufauga (leai se mafuaʻaga)Gaioiga Microsurgical, laparoscopy.ECO / ICSI, IISM, IISD In vitro fertilization (IVF) i fafo atu o le tino
Endocrine o le fanau maiFaʻaleleia togafitiga faʻalagolago i le tikeri o le leai o se tulaga.ECO / ICSI, IISM poʻo le IISD ICSI Method
Faʻateleina le FaʻasalagaFaʻamālōlōina togafitiga, gasegase gasegase.IISM, ECO / ICSI. Faʻamatalaga Faʻamatalaga - AI (SM poʻo le DM)
Varicocele vein testis ma le maea spermGaioiga Microsurgical, laparoscopy.IVF / ICSI poʻo le IMSM Varicocele
Faamai pipisiO le fomaʻi e vavae ese ma o se togafitiga e faʻatulagaina.A uma togafitiga, e faia e paaga uma IMSM, poʻo / ma le IVF / ICSI O le mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi o le PPP
Faʻamafanaina o tino i fafo ma totoga i totonuAntibacterial drugs, massage, physiotherapy, phonophoresis, acupuncture.I le isi itu, IISM poʻo le IVF / ICSI i togafitiga o le mumū Orchoepididymitis i alii
Feusuaʻiga ma / poʻo le faʻasolosoloVailaʻau, physiotherapy, taotoga, meaola mo le suamalieECO / ICSI

  • Fesili e masani ai e uiga i le maʻisuka: malosi, faʻavae, libido ma masturbation)
  • Anejaculation ma le anorgasmia i le maʻisuka)

Faamatalaga i le laulau:

  1. ICSI (ICSI) - le faʻaofiina o le sperm maualuga e ala i le tuiina i le cytoplasm o le fuamoa. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, e faʻaaogaina micromanipulators faapitoa ma se microscope.
  2. O le IISM o se auala e faʻaaogaina ai le vavave faʻatasi ma le sperm husband.
  3. O le IISD o se metotia o le inisetiina faʻatasi ma le sperm donor.
  4. O le sperm capoption i le puipuia o le le maua mai o le maʻisuka e aʻafia ai le maʻisuka o vailaau o meaola ma gaioiga o le sperm pe a uma ona faʻaalia i le mealilo o le gafa o le fafine, aemaise lava o le gasegase. Pe a latalata atu ma siomia le fuamoa i le tele o sperm, latou te fesuiai ma a latou flagella mo le 12 itula. Suiga vave - 4 taʻamilosaga atoa / min. A oʻo ina faʻafesoʻotaʻi le fuamoa ma le sperm, o le a tulai mai se tali o le acrosomal, o lona uiga, o enzymes faapitoa o le a tuʻuina atu pe'ā uma ona pipii le pulupulu i le membrane o le fuamoa. Ma, faatasi ai ma se mea oona (o se membrane bubble i luga o le ulu ulu), o le a fusia faatasi ma le pito i fafo o le fuamoa.

I tagata, o mea e le masani ai o le faiga o genitarian e mafai ona aʻafia, e le mafai ona faia e aunoa ma le taʻaloga. I le i ai o le azoospermia (e leai se sperm i le ejaculate), pe a maeʻa suʻesuʻega o suʻesuʻega ma siakiina o siama ole suega ma suʻega, latou te taumafai e maua le spermatozoa mo IMSM, IVF / ICSI. Afai e le mafai ona maua se sperm, faaaoga IISD.

O le togafitiga o tamaʻitaʻi e faʻaaoga ai togafitiga e faʻaleagaina ai le le aoga

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypogonadotropic hypogonadism i le maʻisuka, o Luliberin (GnRH), Menogon, Humegon, Chorionic Gonadotropin (hMG, hCG), faʻasolosolo FSH o loʻo faʻatulagaina: Metrodin, Gonal-F.

O le faʻamoemoega faʻapitoa pe a faʻaoga togafitiga faasao o lenei togafitiga e le masani ona tupu. Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo, o le cryptorchidism ua faʻamatalaina Vaʻai, Chorionic gonadotropin, Profazi.

Fofo mo le hypogonadotropic hypogonadism Le fualaau faasaina Profazi e faavae i luga o le fatu gonadotropin

I le hypogonadotropic / hypogonadism normogonadotropic ma oligozoospermia, e manaʻomia ai antiestrogens mo togafitiga: Klostilbegit poʻo Klomifen ma Tamoxifen + o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻamalosi. Afai e maua le hyperprolactinemia (maualuga maualuga o le prolactin hormone i totonu o le toto), o le togafitiga e faia e le agonists o le receptor dopamine: Bromkriptinom, Dostineksom, Noprolakom.

Cabergoline e faavae i luga o pepa o Dostinex

Vaitafe mo le tamaititi e leai se tamaititi

Saluina saito

Afai o le spermogram na faʻaalia se vaega itiiti o le sperm ma se mimiti itiiti o le sperm, e tatau ona e totoina le saito, olopalaina i totonu o se mea e gaosia ai (pe pasi atu i se suʻi meaʻai) ma faʻafefiloi le fagu ma le meli (1: 1). Taʻu le paluga ile afa itula ao leʻi 'aʻai, 2 tbsp. l i totonu o le 1-2 masina. Talu mai taimi anamua, ua fautuaina e tagata faʻamalolo faʻasili vaiinu i le po i le po, 100 ml taʻitasi, e amata mai i le masina muamua ao lumanaʻi le masina atoa.

Afai o le sperm e matua leai lava se mea, e tatau ona e inu i se teuteuga mai fatu o le plantain ma e taele i le vai vevela o + 37 ° C, faʻaopopo i ai le aʻafia o aʻa ma lālā o le plantain: mo le 50 g oe manaʻomia 1 lita o vai inu. Faʻaosooso 40 minute ma taʻele mo le 25 minute i le taumalulu-taumalulu.

Vasega - 15 faiga. O le muti vao (3-4 tbsp L.) E tafe i le vai inu (0.5 l) i se vevela ma faʻaauau pea mo le 4 itula. Faaaoga 30 minute aʻo leʻi 'aina le afa afa 4 taimi.

Tina ma le sukalati mo le paluga

Afai e iloa le hypoleriemia (low-quality sperm) ma o le galuega feusuaʻiga ua faʻaitiitia i le talaaga o le maʻisuka, e tatau ona inu i le mummy solution (0.2-0.3 g) mo le 25-28 aso. E fafagaina i le sukaroti, sea buckthorn po o le vine (1:20). Latou te inu i le taeao i luga o se manava gaogao ma le po. E mafai ona e faʻaopopo le kulimi moa fua i lenei paluga.

O le rose rose o le puna sili lea ona lelei o le vitamini E

Ina ia faʻaleleia le spermatogenesis ma faʻamalosia le galuega a ovaries, e tatau ona inu le lauti mai le rosa: paʻepaʻe poʻo le piniki, e pei foi o se sola (1 tbsp o le mutia mo 1 tbsp o le vai inu, tuu mo le 2 itula i lalo o se ofu mafanafana).

Ramishia grass (orthilia poʻo le puaa) e tasi le itu (3 tbsp) tuʻu i totonu o se vai vevela ma uu i vai inu (0.5 l), faʻaoga i le po atoa. Nai lo o le lauti pe a uma meaai, inu 150 ml 3-4 taimi i le aso. O lea lauti e aoga tele mo alii ma tamaitai e leai se tamaʻitaʻi e aʻafia ai le maʻi o le maʻisuka.

O le vaomalo Borovia e taua foi o le petisia poo le hertilia.

Faʻamatalaga o le tamaititi fanau mai i le maʻisuka

I fafine o le maʻisuka, o le puipuiga faʻaletonu ua matua faʻaitiitia, o lea latou te lamatia ai le maua o faʻamaʻi pipisi poʻo vailaʻau faʻaleagaina, e aʻafia ai togafitiga o manu, ma pathoces o le mammary glands. E masani ona latou mafatia i le paʻu o le manstrual, o le dysmenorrhea, o le maʻi o le muaʻi maʻi, o le tuai ona faʻasolosolo, gasegase ma isi mea e le talafeagai.

Afai o le tino o le tino e tetee i le inisalini, gaʻo, amataina ovarycycy ovaries, ona avea lea ma mafuaʻaga o le le faananau. Faatasi ai ma le tele o meaʻai i fafine, o le a leai se meaʻai, ma le leai o se meaai ma le mamafa o le mamafa o le a faigata ia te ia ona to se tamaititi. I le faaopoopo atu i le taumafataga, o le ae manaʻomia le siakiina faifai pea o le inisalini, le maualuga o le hemoglobin ma le suka o le toto e tausia ai nei faailo i le masani.

O tamaʻitaʻi e televave le mamafa, ma pe a mavae le 35 tausaga, e mafai ona atiaʻe le ituaiga o maʻisuka pe a maeʻa le maitaga, talu ai e leʻo lelei ona tagofia le kulukose. O lenei ituaiga o maʻisuka e amata ona aliali i le vaiaso 20-27-32 ma e masani ona taʻitaʻia ai i le le mautonu, polyhydramnios, fanau vave ma le fanau mai o se tamaititi mamafa (mamafa).

Faatasi ai ma polyhydramnios, e mafai e le tamaititi ona tupu ni faaletonu, e mafai e le tamaititi ona oti i totonu o le manava ile talaaga o faʻaaliga o le maʻisuka ma le gestosis, faʻapea foʻi ma le tele o le fetus.

Afai e agaʻi i luma le maʻisuka, ona faʻasaina lea o mea nei mo le fausiaina o se tamaititi:

  • maʻisuka microangiopathies: liʻa o tamai vaa i totoga eseese,
  • Inisalini-faʻafefete o ituaiga o maʻisuka: togafitiga o le inisalini e le aumaia ai le faʻamoemoe faamoemoeina,
  • o le i ai o le maʻisuka i ulugalii uma, lea e aofia ai le faʻaliliuina o le maʻi i le tamaititi ile tofi,
  • Rhesus feteenaiga e aofia ai ma le maʻisuka: o le faʻaumatia o faʻamaʻi RBC o le fusi Rh-positive. O meaola e gaosia e le tino o le tina Rh-negative,
  • o le gasegase malosi i luga o tua o le maʻisuka,
  • tamaiti e iai ni faaletonu o fanau ma toe fanau mai o tamaiti maliliu.

Fuafuaina o le maʻitaga mo le maʻisuka

O le aloese ma le fanau mai o le maʻisuka, ia manuia le fanau, fanauina ma fanauina se tamaititi aʻo le i fuafuaina se maʻitaga, e te manaʻomia se fautuaga mai se fomaʻi-fomai, fomaʻi, nephrologist, neurologist, cardiologist ma le optometrist ma ia suʻesuʻe atoa. O le maʻisuka e mafai ona mafua ai faʻafitauli ma isi maʻi e le manaʻomia poʻo ni faʻafitauli e aafia ai le olaga o se fafine ma se tamaititi e leʻi fanau mai.

O le siakiina o le kulukose o le toto ma le taui mo le maʻisuka e mafai ai ona fanauina le pepe ma fanau mai se pepe

E ui lava o loʻo i ai fefinauaiga i fomaʻi e uiga i le mea moni e le ogatasi le maitaga ma le maʻisuka, e toatele tagata e talitonu e faapea, faatasi ai ma fuafuaga tatau, o le a mafai ona maʻitaga se fafine ma fanauina se tamaititi.

I le faaopoopo atu i se suʻega atoa faafomaʻi ma togafitiga e maua ai taui mo le maʻisuka, e siakiina pea e tamaitai o latou maualuga o le kulukose o le toto, tusia ni fuafuaga mo gaoioiga faaletino, meaʻai ma le inisalini togafitiga, ma oʻo ai i le maitaga fuafuaina o aʻoaʻoga ile aoga. O le vitio o loʻo i ai faʻamatalaga i le fuafuaina o le maʻitaga mo le maʻisuka.

E taua le iloa. Faʻatasi ai ma se maʻitaga e leʻi fuafuaina, o fafine e maua i le maʻisuka faʻamaʻi ma se vaʻavaʻavalea faasolosolo e uiga i le maitaga i le 2-3 masina. O le leai o se taui mo le maʻisuka e mafai ona afaina ai le fomaʻi. Atonu e mafua ai faʻafitauli, aua ao le i oʻo i le 7 vaiaso, o totoga uma, o le fatugalemu o le tino, o le fesoasoani faʻalogo ma mata o loʻo faia i totonu o le pepe, e tupu ai vae, fatu le fatu.

Faatasi ai ma se maualuga o le suka i le toto o le tina, e le gata o le tuputupu aʻe o le intrauterine o le tamaititi e mafai ona faigata, ae o faʻafitauli faʻavavelave o le maʻisuka e faʻapupulaina foi. E mafai e se fafine ona maua i le maʻisuka retinopathy, faʻatoʻa fatuga, gestosis ma le maualuga o le toto, edema, faʻateleina o pyelonephritis.

Ua maua lona protein i le vailaau. I le gestosis, e mafai ona tupu le eclampsia: faʻamafanafanaina e oʻo i le leiloa o le mafaufau. O le mea lea, e taua le mataʻituina o le maualuga o le suka ma tausia masani.

Puleaina o le suka toto i se glucometer

Aʻo leʻi fuafuaina le maʻitaga, e aofia ai le IVF, e tatau i fafine ona faʻamaonia a latou gaosiga o le gaʻo. Ole a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le faʻanoanoa, faʻalavelave tupuga o le tamaititi, o foliga mai o faʻafitauli i le tina, e aofia ai le malala. I le taimi o le suʻesuʻega, e taua tele faʻamatalaga o le hemoglobin glycosylated.

O loʻo faʻaalia ai le atoaga o taui mo le gaosiga o gaʻo i le past 2 months. O le tulaga o fatugaʻo ua siaki, ua faia se ECG, ua ofoina atu le toto mo le suʻesuʻeina o meaola. I le taimi nei, o le IVF o tulafono ua tusia pe afai, i totonu o le 1-1.5 tausaga, o le togafitiga a le fafine mo le le fanau mai e le manuia.

E taua le iloa. I le maʻisuka ituaiga 1, IVF o loʻo faia e faasaga i se talaaga ole inisalini. Faʻaaogā le inisalini pupuu pe umi i le sao saʻo, mulimuli i se taumafataga ma le maualuga o le gaioiga faʻaletino e faʻamalie atoa ai le metabolism gaʻo.

Mo le atinaʻe lelei o le tamaititi, o meaʻai e tatau ona tamaoaiga i le uʻamea, iodine (200 mcg), gaʻo siaki (400 mcg) ma isi vitamini.

Suesuega faapitoa

Ua saunia e le fomaʻi togafitiga talafeagai mo le siakiina o faʻamaʻi o totoga totoga. O le tagata suʻesuʻe e siaki le tupe ma, pe a manaʻomia, faia le photocoagulation laser. E siakiina e le cardiologist le tulaga o le cardiovascular system, aemaise lava i le maʻisuka, lea e silia ma le 10 tausaga.

E taua le suʻeina ma fefaʻatalanoa i se neurologist. O le faʻaosooso masani i le maʻisuka o le toto maualuga. O le mea lea, e tatau ona taofiofia i le fuaina o le tulaga o le nofoa, taoto i lalo ma, pe a manaʻomia, ia tu i luga.

I le fale suesue, pe a fuafuaina le maʻitaga, latou te iloiloina:

  • faʻataʻitaʻiga microalbuminuria,
  • iloiloga lautele o le urine ma e tusa ai ma le Nechiporenko,
  • suesuega o le toto o le toto mo le i ai o le cholesterol atoa, bilirubin, aofaiga atoa o polotini, creatinine, triglycerides, ALT, AST,
  • HbA1c ma le suega a Reberg,
  • thyroid ultrasound.

A maeʻa le lua masina mo le maʻisuka, e faatagaina tagata tomai e fuafua se maʻitaga, e aofia ai tauaveina IVF.

O le a le tulafono IVF

O se tasi o vaega sili ona taua o le polokalame IVF o le MTR - faʻaosofia o le superovulation. Aʻo ulufale atu i le maliega o le polokalame MTR, o le fafine e faʻasolosolo ona faʻasoloina i fualaau faasaina.

Latou te aʻafia le tuputupu aʻe follicular i ovaries uma ina ia fua mai fuamoa matutua ma le tele e mafai ai. E le gata i lea, o isi togafiti e faʻaaogaina ina ia ausia ai le faʻasaina.

  • faia le gasegase o manu,
  • faʻafeiloaʻiga o le vaʻaiga
  • vave togafitiga togafitiga o le maʻitaga.

IVF faʻasologa e:

  1. Uumi. O le gaosia o gaʻo e le pituitary gland ua taofia, e amata mai le 21 aso o le taamilosaga talu ai, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o iniseti o le gonadotropin-faʻasaʻoina o le hormonone agonists. E le gata i lea, i le 1-3 aso o le faataamilosaga, e faʻafeiloaʻi ai le faʻaleleia o meaola o le ovine: LH ma FSH sauniuniga. O le faʻasalaga e faia i le aso 13-15 o le taamilosaga.
  2. Poto. Gonadotropin-faʻasaʻoina o le hormonone agonists e faʻatinoina i le aso 1-2 o le taʻamilosaga. O lenei vaitau puupuu e ese mai le umi. O le faʻatomuaga o sauniuniga FSH / LH e amata i le aso e sosoo ai. O lenei faʻasalaga ua faʻataʻitaʻiina mo fafine ei ai le fanua e teu ai manu ma se tali vavalalata o le ovaries e faaosofia, ma afai e leai se faʻafitauli o le atiaeina o le OHSS - maʻi o le hyperstimulation ovarian.
  3. Faatasi ai ma le i ai o le gonadotropin-faʻasaʻoina o le hormones, faʻamaonia pe afai e oʻo i le 14 mm le taʻimua o le follicule ma e pei o se faʻaosooso malie pe a tusi le FSH i le 4-5 aso o le matatiole
  4. Faalenatura, o lona uiga. toetoe lava a leai se faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tamaitai ia o loʻo faʻaseseina i le faʻaosoosoina o le hormonal. Faatasi ai ma le tutoatasi o le fuamoa, latou te na o le matauina pe faapefea ona tupu le folliki. Ona faia loa lea o se pu i luga o se tasi.
  5. Cryoprotocol e ala i le faʻaogaina o le embryos. I lenei tulaga, e manaʻomia le sauniuniga o le mucosa uterine. O lea la, o le faʻavaeina o le atigipusa e manuia. Mo lenei mea, ua saunia le endometrium e faʻaaoga ai sui o hormonal. Afai e mafai, ia faia se cryoprotocol masani. A oʻo ina matutua tagata matutua, ua tuʻuina atu i latou i le va o le fafine. O le maʻitaga e lagolagoina e hormones mo le isi 2 masina.

IVF Faafeagaiga Faataitaiga

Mo tamaitai taʻitasi, faʻalagolago i le tulaga, o le fomai tipitipi e filifilia se polokalama a le tagata lava ia. E aofia ai uiga o le tino ma le soifua maloloina o le ulugalii ma mea ua tuanai i taumafaiga IVF. Mai lea taimi i lea taimi, e faʻaaogaina se faiga Iapani, Shanghai, poʻo Kanata.

Le mafuaʻaga o mafaufauga o le le maua o le tamaititi i le maʻisuka

O le maualalo o le maʻisuka i fafine e mafua ona o suiga faʻalauiloa i le tino. I le faaopoopo atu i le le atoatoa o le suavai, gasegase paʻu o le paʻu, faaleagaina o namu i teineiti, suiga o le cystic i gaioiga totoga alualu i luma. O le maʻisuka e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli nei.

  1. Suiga i mea vavalaʻau e puipuia ai le fuamoa felafoaʻi mai le tuʻuina atu i le utomometrium.
  2. Maliu fetau intrauterine.
  3. Faʻapauina faʻafuaseʻi le faapau pepe.
  4. Faʻafitauli matuia o le vavalalata lea e oʻo atu ai i le le mafai e se fafine ona fausiaina.

O le atinaʻeina o le faʻamataʻu i totonu o le maʻisuka e leai se inisalini e faʻamatalaina i le mea moni e faapea, o le faʻateleina o le inisalini o ia lava ua leva ona i ai se maʻi lemoni. O loʻo faʻaalia ai se filifili o faʻatalatalanoaga faʻamaoni vavalalata vavalalata lea e afaina tele ai le mafai gafatia o se pepe ona maua se pepe.

E ui lava e le faigata ona maʻitaga i le amataga o le atinaʻeina o le maʻisuka, e faigata tele le fanauina o se tamaititi. I tua i le 50s, o le kuata o maitaga uma i le maʻisuka ua maeʻa i le le mautonu. I le taimi nei, o lenei maualuga ua faʻaititia i le 2-5% i fafine e maua i le maʻisuka. I le fuafuaga, e tatau i se fafine ona lagolagoina le hemoglobin glycated e le sili atu ma le 6.5%.

O le maualalo o le maʻisuka i totonu o tagata ua faʻaitaina e na mafuaʻaga.

  1. Faʻaleagaina o gaʻo gaʻo, atherosclerosis. O le faʻavaeina o pusa cholesterol i luga o puipui o toto toto e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto o le suʻega, o le faaitiitia o le numera o le sperm and the level of testosterone hormon.
  2. Vasculogenous le afaina. O le maʻi suka e mafua ai suiga i le totoina o le toto, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelave o le faʻaogaina o le microcirculation. Faʻasalaga mamafa o le faʻavaeina, o le feusuai e le mafai.
  3. Faaleaga i neura o le gataifale. O lenei gaioiga e tau atu i le mea e taʻua o le retrograde ejaculation, pe a le alu le fatu i fafo, ae salalau atu i le vevela.
  4. O le taua tele o le lelei o le suamalie semina. O le faʻaleagaina o le tino e fesoasoani i lenei faiga. I tane e maua i le maʻisuka, e faʻaititia le numera o vailaau vailaʻau ola maloloina.

O suʻesuʻega i fafo e fesoasoani i le fuafuaina o le mafuaʻaga moni o le tamaititi. Afai o masalomia le inisalini e masalomia, o le toto o le inisalini e faʻaalia.

E taua le malamalama o le inisalini o se hormone o loʻo i ai i le tino o tagata uma. O maʻi e maua i le maʻisuka ei ai ni a latou tetee. Faʻatasi ai ma lenei talaaga, o faʻafitauli eseese o le faʻalogo i totonu o le tino o le tagata maʻi.

SD e fai ma mafuaʻaga o PCOS.

Faʻalogo! O le tala faʻasolopito o se tagata e matua nofouta i soʻo se fesuiaiga. Ole vavalalata ma le vavae ese mai tulaga masani o faailoilo ole tasi o mea e mafua ai le le atoatoa.

O le le mafai ona maʻitaga e taʻitaʻi atu ai i se faʻaopoopoga o faʻamaoniga o lagona faʻaletonu, faʻalauteleina le faʻaleagaina, poʻo le atuatuvale. O le faateleina o le taulai i le faafitauli o le le fanau mai e mafua ai feteenaiga i totonu o le ulugalii, lea e faavaivaia ai le sootaga a le ulugalii ma le tulaga lelei o feusuaiga.

E faʻalauteleina faʻafitauli pe a fai e iai se tamaititi vaivai ma faʻasologa o faʻaletonu. Ina ia foia faafitauli, e fautuaina le faia o se togafitiga atoatoa o le le atoatoa i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1. O le taofiofia i le olaga faaleaiga e faaosofia uma ai le ala le tumau o le maʻisuka ma le le atoatoa o le maʻisuka, lea e sili atu ai ona aafia ai le mafaufau.

I ia tulaga, ua fautuaina, e faaopoopo atu i togafitiga ua faatonuina mo le faasaʻoina o le maʻisuka, e faia ai se vasega o le mafaufau. Toe faʻafoʻisia masani masani mo le moe, meaʻai lelei, lava le malologa ma le lelei o le siosiomaga faʻalagona i totonu o le aiga e le mafai ona sili atu le taua mo le toe faʻafoʻisia o le taʻavale ma le mafaufau i se tamaititi nai lo vailaʻau.

O le tagata suʻesuʻe mai le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le aʻafiaga o le maʻisuka i feusuaiga.

O mataupu faavae o togafitiga

Ole togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona vaavaaia e se tagata poto faapitoa.

O faatonuga mo le toe faʻaleleia o fualaʻau e pei ona taua i lalo:

  • pulea le mamafa o le tino, o se seti faaopoopo o pauna i le vaitau o togafitiga e le taliaina,
  • o le tausia masani o le taumafataga, puleaina o lisi o aso taitasi, faitauina o iunite falaoa, hypoglycemia ma le faateleina o le toto suka e le tatau ona faatagaina,
  • pulea ma filifilia ma le faaeteete ia togi o le insulin,
  • puleaina o le totoga o le hemoglobin i le toto.

O le auala aupito sili ona lelei mo le togafitiga o le maʻisuka ua filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi, e fuafua i manaoga o le tino. Aua e te mafaufau ia te oe lava, ma taumafai e filifili le maualuga o le inisalini oe lava - e le tatau. O ia ituaiga gaioiga e ono lamatia ai le maʻi.

Le mafuaʻaga o faʻalavelave i totonu o le aiga.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻalauiloa ai le au faitau i foliga o togafitiga.

O togafitiga aupito sili ona lelei o togafitiga togafitiga e faʻamoemoeina na o ia lava pe'ā uma ona suʻeina le tagata maʻi ma maua mai faʻamatalaga fale suʻesuʻe. E toʻalua ni tagata tomai faapitoa, o se fomaʻi ma se faʻauʻuga, e tatau ona auai i le togafitiga o le le maua o le maʻitaga i le maʻisuka.

O le togafitiga fautuaina e mafai ona tuʻuina atu e pei ona taua i lalo:

  • inisalini togafitiga
  • taliaina o tagata puipuia,
  • fualaau faasaina, o ona togafiti e fuafuaina na o oe,
  • gaoioiga faaletino
  • togafitiga o le hormone e taulai i le toe faʻaleleia o le natura masani.

Le uiga o le IVF taualumaga

O le fuamoa ua faʻamaʻaina ma se sperm i fafo atu o le tino o se fafine ona faʻafeiloaʻi ai lea o le masini o loʻo i ai i le tuatotonu. Faatasi ai ma le manuia o le totoina ma le atinaʻe atili o le pepe, o fanau fananau mai o le a le eseese i le atinaʻe mai tamaiti e fananau i le faagasologa o feusuaiga masani faalefeusuai.

I le maʻisuka, e le solia le IVF, ma i le maʻisuka faʻamaʻi, e fautuaina e faia, aua e mafai ona aʻafia ai le mafai ona maʻitaga i feusuaiga masani e aunoa ma le faʻasaina mo le 1-1.5 tausaga poʻo le sili atu foi. O le mea moni, e tatau ona e iloa le mafuaʻaga o le le aoga.

Afai e vavala e se fafine le pipili pe o le a le toe i ai, pe afai e le lelei se tamaititi, e tupu le mea e tupu ai le siama: o loʻo i ai siama i siama sperm, ona fesoasoani lea i tekinolosi e faʻaaogaina. I lenei tulaga, e tatau ona pulea le maualuga o le suka i le toto ma le hemoglobin glycated.

IVF taualumaga laasaga

O le mea lea e maua ai e le ulugalii le avanoa e maua ai se tamaititi e faʻaaoga IVF ma fanau mai se pepe soifua maloloina, e suʻesuʻeina ma le totoa ma faʻamaonia le togafitiga. Pe a faʻaosofia le ovaries i fuamoni, e tele fuamoa matutua.

O le tulaga o le faaosofia o le superovulation e pulea e ultrasound. E taua le ave o fuamoa aʻo leʻi alu ese mai le vaʻalele o le tino (e leʻi muamua ae le o mulimuli ane). I totonu o se nofoaga faʻapitoa, ua aveʻeseina i latou ma se taifau, lea ua faʻaofiina i totonu o le vaʻa i lalo o le pulea o ultrasound ma ave.

O le isi laasaga o le maua mai lea o le sperm o le motile ma le vailaau faʻamalosi mai i ejaculate, testis poʻo epididymis. Ona tuufaatasia lea o le fuamoa se tasi ma le sperm - e oo atu i le 100,000 pi. Ae na o le tasi e ulu atu i totonu o le fuamoa, o isi o le a le toe mafai ona faʻafefiloi le masini ona o le faʻavaeina o le masini puipuia.

Puleaina o le Tuputupu Faʻateleina o Fualaau

I le isi laasaga, e matauina e tagata tomai faapitoa le atinaʻeina o se fuamoa fuamoa, ma pe a faʻatulagaina le pepe i le mavae ai o le 3-4 aso, o le embryo poʻo nisi embryos (e oo atu i le 3) e faʻafeiloaʻi atu i le tuatusi ma se pulou faapitoa. E faʻalauiloaina e ala i le vevela ma le ogatotonu i totonu o le vailaʻau.

O le suʻega o le maʻitaga e faia i le 14 aso talu ona faʻafeiloaʻi le tamaʻitaʻi: o le maualuga o le gonadotropin (chocional choicion) (hCG). Faailoga tutusa o le hormone i le toto (1000-2000 mU / ml) faʻamaonia le maitaga, lea e mafai foi ona faʻamaonia le ultrasound pe'ā maua se fuamoa o le fetal i totonu o le fatu i le 21-22 aso i le maea ai o le faʻafeiloaʻiga o le pepe.

Faʻaliliu atu o le masini i totonu o le uterine

A maeʻa le faʻatulagaga mo le fesiitaiga o le tamaʻitaʻi i totonu o le matua, o loʻo moe le fafine mo le 30-60 minute, ona faʻatagaina lea o ia e alu ese mai le tufatufaina. E fautuaina se tasi o ona aiga e faʻatasi ma ia ma ave o ia i le fale i le taavale.

I le fale, e tatau i fafine ona usitaia tulafono nei:

  • matau le moega e malolo - 1-2 aso,
  • aloese mai le atuatuvale faaletino ma mafaufau-lagona mafatia,
  • ala savali i fafo e tatau ona toʻa ma puupuu,
  • aua nei e punou lemu ma aua nei siitia le mamafa,
  • Aua nei soona fai pe soona fai,
  • aua e te feusuaʻi

Fesili

Talofa. E faʻapefea ona togafitia le le fanau mai pe a maeʻa le faapau pepe i le maʻisuka?

  • togafitiga o le hormone e toe faʻafoʻi ai le tulaga o le maʻisuka i le maʻisuka, e faʻamautu ai le vavao ma le galuega a organo endocrin,
  • vailaau faʻamaʻi, isi vailaʻau faʻamatalaina e se fomaʻi, togafitiga mo le faʻalaumamaina o totoga totoga a le tino pe a maeʻa le faapau pepe,
  • taotoga ma togafitiga mo togafitiga mo le endometritis, tino o le tino, maʻila, faʻalavelaveina o faʻamaʻi pepe, polycystic ovary syndrome,
  • suturing of neck utleine e faʻaaoga ai lona tatala avanoa,
  • fesoasoani i le faʻaleleia o tekonolosi: IVF / ICSI, togiaso.
  • E taua le iloa. A maeʻa le faapaʻuina o le tino, faʻaleagaina poʻo le faʻateleina o faʻamaʻi masani o gaʻo o le tino, e mafai ona tupu, e mafua ai le le mautonu i le isi maitaga fou, tulaga le masani ma le vavaeesea o le placenta - o le tamaititi ma lona faʻavaivaia, vave le malepelepe o le membranes. O nei mea uma e manaʻomia ai se togafitiga uumi ma ogaoga aʻo leʻi fuafuaina lau toʻamea e sosoo ai.

O le faʻauʻuina o le faapau pepe e gata i le mumū ma isi maʻi

Talofa. Afai na faia se faʻauʻu pepe, aisea e le mafai ai ona ou faia se pepe mo se taimi umi?

E suʻe le fetus i se masini masini, ae o sina vaega o lea mea e ono tumau i totonu o le uterine. Ona oʻo mai ai lea o faʻamaʻi faʻamaʻi, ma o le toto e afaina i toxins lea e faʻapipiʻi ai mea oona. I le taimi lava lea, faatasi ai ma le faapau pepe, e tupu ai le le atoatoa o le hormonal, ua faateleina le maʻisuka.

O se taunuuga, o le faʻaleleia o le tamaititi e faʻaititia i le lotolotoi o se faʻafitauli i le gaioiga o le tino atoa. O le suʻega o le masini e masani ona faaleagaina ai puipui o le fatu, lea e mafua ai le faʻavaeina o le maʻila ma le faʻafefe, le tupuga o le afaina ma le mumu. Amata i le suʻeina ma le togafitia o faʻafitauli faʻapitoa.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi-faʻauʻu pepe e mafua ai le le fanau mai

Talofa. Fomaʻi fomaʻi ua manatu e sili ona saogalemu i le maʻisuka, ae sa ou maligi toto, ma o lenei ua le mafai ona ou maʻitaga mo se taimi umi. Aisea?

Polokalame Mifepristone mo le Paʻu pepe

Talofa. Faatasi ai ma soʻo se faapau pepe, e ono amata le toto. E oʻo lava i le faʻamutaina o le maʻitaga, pe a tumau pea se vaega o le fetal. Ona manaʻomia lea o le faamamaina - togafitiga faʻapitoa.

Mifegin, Mifolian, Mifeprex poʻo Pencrofton e masani ona faʻaaogaina. O nei vailaʻau faʻamalosi, antiprogestogens poloka ai le gaioiga o le hormone progesterone ma faʻateleina le faʻamalosiaga o le mea matua. Ona oʻo lea i le faʻauʻu o le tagata lava ia i le faʻasaʻolotoina o le ovoma. O se vaega o le fetus e taʻitaʻia ai i le mumū, ma i faʻamaʻi pipisi, e mafai ona atiaʻe ai le mafaʻi, e oʻo lava i le faanoanoa tele.

Afai o le allergy i le vailaau e aliali mai, ona le mafai lea ona tupu le faapaʻu pepe, ma fananau mai tamaiti e mafai ona i ai ni faʻafitauli matuia. Matou te fautua atu ina ia suʻesuʻeina oe ma ia faia togafitiga talafeagai, faʻapea foʻi le mataʻituina o le maʻisuka.

Talofa. Ina ia aloese mai faʻafitauli pe a uma le faapau pepe, o le a se mea e tatau ona ou faia?

Talofa. Le amataga, o se suʻega o le tulaga o totoga totoga e se fomaʻi. Masalo o lau fomaʻi o le a faatonuina fualaau faʻamalo e puipuia ai le faʻamaʻi o le endocrine ma le mumu. A maeʻa le faapau pepe, aua e te soona inu ma aua e teu i luga: aua e te alu i saunasami ma vaitaele, aua le fufuluina le taele poo le taele i le vai inu mo 15-20 aso.

Aua e te ulaula pe inu ava malosi. Vaavaai le vevela o le tino, mamafa, ma le lafoaʻi vavalalata. Afai o le vevela ma le lafoaʻi, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. Aua neʻi faia se feusuaʻiga i totonu o le masina, ona faʻaaoga lea o faʻamaʻi a le lotoifale.

Talofa. O le ā le laʻasaga muamua ma le tulaga maualuga o le leai o se tama? E mafai ona maua i le maʻisuka?

Talofa. Afai e solia le faʻailoga ma e leai se maitaga, o le le maualalo lea o le tikeri muamua.

  • o le tino e le o afaina pe e masani lava ona le masani: e leai ni ovaries pe o loʻo afaina, patoplic fallopian tubes,
  • faʻafitauli e tulaʻi mai i taimi o feusuaiga e mafua mai i mea faʻaleagaina o le tuatotonu ma le vaʻalele,
  • o le vavalalata e afaina ona o faʻalavelave faʻaleagamoni,
  • o loʻo i ai faʻamaʻi e faʻasalalauina e ala i fesootaiga feusuaʻi,
  • gasegase faʻapitoa e tutupu: polyps o le auivi o le tino, fiberroid uterine, faʻalavelave o le fale, afaina,
  • faʻafitauli faʻapitoa e tulaʻi mai i le gaioiga o le puipuiga o le tino: o mea faʻamalosi i sperm e maua,
  • laititi e le tupu i fuamoa faʻamafanafanaina: e le mafai ona faʻaaogaina ona o mea e le masani ai i le fausaga o chromosomes.

Faʻamatalaga tikeri ole 1 tikeri, IVF + ICSI e mafai ona faʻaaogaina. O mafuaʻaga o le le aoga o le tikeri lona lua e mafai ona:

  • faʻaipoipo ma le le mautonu, fanau mai faigata, maitaga ectopic,
  • polycystic ma le ova o le tino, fibroids uterine,
  • i totonu ma fafo atu o le tino,
  • uluaʻi moa
  • gaioiga le lelei,
  • gynecological, afaina ma gasegase,
  • meaai le lelei, aemaise lava i le maʻisuka, oona,
  • togi mamafa mamafa ona o taumafa tumau mo le maʻisuka,
  • popolega faalemafaufau, popolega ma le vaivai le tumau.

Talofa. O a fautuaga e mafai ona e tuʻuina atu i le togafitiga o le tamaititi e le aoga?

O amioga le lelei i le maʻisuka ma le oona tele e faʻalavelave ai le faʻasologa o testosterone

Talofa. Taumafai e faia se feusuaʻiga ia le itiiti ifo i le tasi i le 3-4 aso. Taofi le ulaula - o le nicotine e faʻateleina le atuatuvale o le oxidative ma taʻitaʻia ai le sili atu o le ROS. O le ava malosi e tau atu i le hypogonadism ma le subfertility.

O le faʻalavelave e faʻaitiitia ai le testosterone ma le sperm e fua i le ejaculate. E tatau ona suia ia kosi o le vaitafe i le tele o le gaogao ina ia le mafai ai e luga o le suʻega ma le spermatogenesis ona le faʻateteleina. E le tatau ona e asiasi i saunasoa vevela, potu vaʻa, vai taʻele ma ave vevela vevela. O gaoioiga faaletino e tatau ona faʻaitiitia.

O mea taumafa mo le maʻisuka e tatau ona saʻo, e le tatau ona faʻaopopoina le mamafa o le tino. O le mamafa o le mamafa e fesoasoani e faateleina ai le liua o le testosterone i le estrogen. Ma le leptin - o le hormone o le gaʻo e faʻalavelaveina ai le tuufaatasiga o le testosterone hormon and LH.

Talofa. O a faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le le fanau mai i le maʻisuka? Faafetai

E le mafai ona tupu mai se tulaga e maua ai ni mea taua:

  • faʻaleagaina o le tino,
  • maʻi le atoatoa o le tino o le tino: cryptorchidism, monorchism, hypospadias, epispadias - vaeluaina poo le vaeluaina o le puipui pito i luma o le urethra, ma isi,
  • faʻamaʻi pipisi: maʻisuka, ma faasaga i lona maʻi fatugala, o le cirrhosis o le ate, le faʻasolosolo i taimi uma, le mumps + orchitis,
  • pe a maeʻa taotoga e faʻaaogaina ai le faʻamaloloina o se meaʻai faʻamaina, suavaia, faʻamaʻi tino ma le taotoga,
  • i togafiti togafitiga: faʻamalositino, hormone ma chemotherapy, faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le toʻafilemu, fualaau faasaina, ma isi,
  • feusuaʻiga ma feusuaʻiga, faʻalavelave azoospermia, necrosoospermia,
  • finocrine ituaiga: hypernormal ma le gonodotropic hypogonadism, hyperprolactinemia, testosterone tulaga le atoatoa,
  • chromosomal pathology,
  • ava malosi ma ulaula ulaula,
  • faaumiumi le faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻamalositino: organic ma inorganic,
  • faʻaalia i le faʻataunuʻuina o faʻamalolo,
  • galue i potu e maualuga pe maualalo le vevela.

Faʻatasi ma le neuropathy o le maʻisuka, e mafai e se tamaloa ona pagatia mai le faaleagaina o le erectile, o le solia o le ejaculation. Faʻatasi ai ma angiopathy - vaʻa toto, e aʻafia ai foi le fausiaina. Faatasi ai ma le faaitiitia o le gaosiga o le testosterone ma le oona, aromatase, o le enzyme i le tino o le tino, amata ona gaoioi, lea e mafua ai le liuaina o le testosterone i le estradiol, o le hormone fafine.

O le mea lea, o loʻo faʻaleleia ai le hypogonadism ma faʻaitiitia ai le maualuga o le sperm. I le maʻisuka, ua faaleagaina le sperm DNA. Pe a fuafuaina le maʻitaga, e manaʻomia ona suʻesuʻeina tane ma faia se auiliiliga auʻiliʻili o sperm. Afai e lelei le sperm, ona tupu lea o le mafaufau.

O le maualuga o le sperm e fuafua ai le mafai e tama ona toe fanauina fanau.

O le togafitiga saʻo ole taimi ole togafitiga o le maʻisuka ona o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e mafua ai le faʻataʻitaʻiga o le manuia o se tamaititi i tamaʻitaʻi ma tamaitai e fiafia ma lelei i taimi o feusuaiga masani poo taimi IVF + ICSI, IISM poʻo le IISD.

Tuua Lau Faamatalaga