E mafai ona inuina le ava malosi ao ave le glucophage

Glucophage o se fualaau faasaina lea ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic. E pei o le tele o vailaʻau faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o le glucophage ma le ava malosi e le fetaui.

Mo lenei mafuaaga, o le fesili pe mafai ona inuina le fualaau faasaina i le tulaga o le ava malosi e mafai ona taliina i le le lelei. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le ava malosi e faʻasaina faasaina, talu ai o sea tuufaatasiga e mafai ona afaina ai le tino o se maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le glucopeli i lona tuufaatasiga ua i ai le metformin e avea o le elemene galue. O fualaau faasaina ua gaosia e kamupani inisiua i masini e 500, 850 ma le 1000 mg o le eletise galue i le papa maa.

O ituaiga eseese o fualaau faasaina ua i ai ni eseesega o doses e faigofie ona faʻapipiʻi i le fua saʻo ma isi fualaau oona e faʻamalosi ai pe a fai le togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 2, i se faʻaopoopoga, o vailaʻau eseese o loʻo mafai ona faigofie ona filifili le fuainumera manaomia i le taimi o le monotherapy.

I le faaopoopo atu i le ofisa autu, o vaega faaopoopo ua tuʻuina atu i le faʻatinoga o galuega fesoasoani.

O ia vaega i le tuufaatasiga o le vailaau mo togafitiga o vaega nei:

Metformin, o le autu o le gaosiga o fualaau faasaina, ua aofia ai i lona tuufaatasiga i le tulaga o le hydrochloride. O le fualaau faasaina ua fuafua mo le puleaina o le tautala ma e aofia ai le vaega o biguanides. Endocrinologists ua fautuaina le faaaogaina o lenei vailaau pe afai e tatau ona faaitiitia le maualuga o suga i le tino o se tagata maʻi o mafatia mai le maʻi suka i le leai o se lelei aoga mai le mulimuli i se meaai faapitoa ma tuuina atu le gaioiga faaletino i le tino.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le saofaga i le faaosofiaina o le gaosiga o le inisalini e ala i sima faapitoa o le tino o le pancreatic tissue.

E le gata i lea, pe a ave le fualaau faasaina e se tagata soifua maloloina, e le mafua ai ona faaitiitia le suka i le tino.

O le fualaau faasaina e gaosia i ni mea se lua, e ese mai le tasi i le isi e ala i le taimi o le gaioiga o le vaega galue. O le glucopifa le umi e umi se taimi o gaioiga i luga o le tino pe a faatusatusa i le tulaga masani o fualaau.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

I le taimi e ave ai le Glucofage, e mafai ona e faʻaaogaina isi vailaʻau oona, pe a manaʻomia, aʻo faagasolo le togafitiga faʻapitoa.

O le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o fualaau, lea e aofia ai le inisalini.

E mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa e pei ona faatonuina e lau fomaʻi ma i soʻo ua fautuaina ia i latou.

O faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faapenei:

  1. O le i ai i totonu o le tino o se tagata maʻi maʻi o le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2.
  2. O le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 i tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matua (e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le taimi o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaʻau insulin).
  3. I le tulaga o le atinaʻeina o le oona i le tino o le tagata maʻi e le o le talaaga o le alualu i luma o se ituaiga o le maʻisuka-tutoatasi o le maʻisuka, i le tulaga o le inisiua ile inisalini.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e faʻaalia ai na o lona tino pe afai ei ai le gasegase ogaoga i le tino o le maʻi.Pe a faʻaaogaina lenei fualaau faasaina, e tupu se aafiaga o le hypoglycem.

O le faiga o le fualaau faasaina i le tino ua faamatalaina i le mafai gafatia o le metformin e aafia ai le faagasologa o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis; ma le gata i lea, o le vailaʻau e fesoasoani e faaitiitia ai le tikeri o le kulukose mai le gastrointestinal tract. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le Glucofage e fesoasoani i le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o tisipesa o loʻo faʻalagolago i le insulin i luga o sela o sela.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aafia ai le metabolism lipid, e faʻaitiitia ai le maualuga o lipoproteins, triglycerides ma le cholesterol i le tino o se maʻi e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2.

O le vaega galue e le o se mea faʻapitoa i le tino, ma o le afa o le ola e tusa ma le 6.5 itula.

O le manava o le vaega galue o le fualaau faasaina mai le tino o le tagata e faia e gaʻo ma e ala i le manava.

Contraindications ma aʻafiaga itu pe a faʻaaoga Glucofage

E pei lava o soo se vailaau faasaina, o Glucophage o loʻo i ai le tele o faʻailoga.

E le gata i lea, pe a ave Glucofage, e mafai ona tutupu aʻafiaga faʻapitoa.

Ina ia puipuia le tupu mai o aʻafiaga, o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le suʻega fautuaina mo togafitiga e tatau ona matua tausisia.

Ole faʻateleina o faʻamaʻiloga e le faʻatagaina oe e ave glucophage o mea nei:

  • o le tagata gasegase ua i ai lona le atoatoa i le metformin poʻo isi vaega o le vailaʻau,
  • maʻi i le ate ma fatugaʻo,
  • o le vaitaimi o le faʻasologa ma le taimi o le susu,
  • le i ai o faailoga o le ketoacidosis o le maʻisuka i le tino,
  • se meaai maualalo i le kalori
  • le i ai o se tikeri maualuga o le tulaga o le atinaʻe i totonu o le tino o se setete o le okesene le matelaina o sela o masini eseese,
  • o le atinaʻe i le tino o se tagata maʻi i le maʻisuka o le ituaiga lona lua o se tulaga o le faʻamalaina,
  • le tupuga o se tulaga faateʻia o le tino.

Aʻo ave le Glucofage, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o latou tausaga e sili atu ma le 60 tausaga, e tatau ona faʻaeteete, aua e ono mafai ona faʻaleleia le tulaga o le hypoglycemic.

O aʻafiaga ogaoga mo le tino e mafai ona tupu pe afai e te faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le glucophage ma le ava malosi.

Aʻo leʻi aveina Glucopeta mo togafitiga, e tatau ona e suʻesuʻeina aʻafiaga e ono tupu i le tino.

O aʻafiaga i lalo e mafai ona tupu i le tino o le tagata:

  1. Faʻatau le solia.
  2. Le tupuga o faafitauli ma le manaʻo.
  3. Le tupuga o le tele o gasegase o le tino, faʻaalia i foliga o le paʻu ma le urticaria.
  4. O se lagona o le gaioiga ma le naunau e vili.
  5. Le faʻaalia o tiga i totonu o le manava ma le le mautonu o le vaega o meaʻai. O le gasegase o le gasegase e masani ona faʻaalia i foliga o le manava.
  6. I se tulaga e le masani ai, o le atinaʻeina o le hepatitis.
  7. I le tulaga o soliga ogaoga i le gaioiga o le tino, o le tagata maʻi e atiaʻe faʻamaoniga o le lactocytosis.

Ina ia aloese mai foliga o faʻafitauli i le tino, e le tatau ona tuʻufaʻatasia le ava malosi i le ave o vailaʻau.

E le taliaina le fesoʻotaʻiga o le Glucophage ma le ava malosi, talu ai o le ava malosi e faʻatasi ma le metformin, o se vaega o le Glucophage, e mafai ona faʻaosoosoina foliga o faʻalavelave i totonu o le tino lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

Le matautia matautia o le ethanol i le tino

O le tele o tagata mamaʻi, o le faʻamasinoina o iloiloga avanoa, faʻavasega le vailaau oona Glyukofazh e faʻapitoa. O lenei vailaʻau e le lelei le fesoʻotai ma isi vailaʻau, ma o se mea e pei o le ava malosi e le tatau ona tuʻufaʻatasia. O le mea moni o le ava ma le glucophage e le mafai ona tuʻufaʻatasia o loʻo manino ona taʻu mai e faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Pe a ave le vailaʻau, e faʻatagaina le faʻaaogaina o meainu uma e inu ai le ava malosi, ma e oʻo lava ile inu ava malosi e pei o se faʻataʻitaʻiga, o le pia e faʻasaina.

E tatau ona e iloa mai le inu ava malosi i gasegase, e tupu aʻe le hypoglycemia i le maʻisuka, e aofia ai le tuai.

O le le lelei o fesoʻotaʻiga o le ava ma le galufale e mafua mai i le mea moni o nei mea uma o loʻo i ai se avega mamafa i le gaioiga o le ate, ma pe a faʻatasi, o lenei avega i luga o le okeni e faʻateleina.

O le ate i totonu o le tino e amataina faiga o meaola e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e ulu atu i le tino ma le ava malosi ma fesoasoani e faateleina le gaosiga o le inisalini.

O le glucopifa o se vailaʻau e afaina ai gaioiga o meaola i totonu o le ate. Pe a inu le ava malosi i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se faʻaopoopoga taua o le gaosiga o le inisalini ma le faʻafouina o le gaioiga o le aveesea o le suka mai le plasma toto. I le faʻalavelave, o nei mea uma e oʻo atu ai i se faʻaitiitiga taua o le maualuga o le suka i le tino ma foliga mai o se maualuga maualuga o le tulaga o le maʻi o loʻo paʻu i totonu o se tino. Afai i totonu o lenei setete o le a le mafai ona tuʻuina atu i se tagata se tausiga faafomaʻi faʻapitoa, ona oʻo lea i le maualuga o le tulaga o le leaga.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le ava malosi ma le galufale, o le maualuga o le tulaga e ono tupu i le tino o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le ituaiga lona lua o faailoga o le atinaʻe o le lactic acidosis e aliali mai.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei tulaga i le tino, ua maitauina le faateleina o le maualuga o le lactic acid, lea e afua mai i faalavelave i le faagasologa o le fesuiaiga o ion i sulu ma faateleina le gaosiga o le lactate i le ate.

O le setete o le lactic acidosis e faʻaalia i le vave faʻalauteleina o faʻamaoniga. O le afaina lea e faaputuputu i totonu o le tino e tau atu ai i le faatafunaga o le tino ma le oti. O se taunuuga oti ua tusia e tusa ai ma fuainumera faafomaʻi ma le tele o le 50 i le 90% o mataupu uma o le lactic acidosis i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e sili atu ona lafoai le faaaogaina o le ava ao faagasolo le togafitiga o Glucofage. Aʻo leʻi faʻatau le vailaʻau, e tatau ona e suʻesuʻe auʻiliʻili le fesili i le auala e ave ai le kalakeka ina ia maua ai le aofaʻiga maualuga.

O le vitio o loʻo i totonu o lenei tusiga o loʻo taʻuina atu ai ia te oe le auala e saʻo ai le faʻamaʻi.

Le mataupu faavae o le fualaau faasaina

O le vaega autū o Glucophage o metformin. O lenei vailaʻau ua faʻamoemoe e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O laulau na faia i luga o lona faavae ua faʻamaonia mo le maʻisuka o loʻo mafatia i faʻamaʻi 2. Faatasi ai ma lona masani masani, o le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol, o loʻo faʻamautinoa ai faʻamaʻi. E faʻaleleia ai le tulaga o toto toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti mai faʻamaʻi fatu cardiovascular na atiae i le i ai o le maʻisuka.

E tatau ona faia i aso taʻitasi 2-3 taimi. Pe a ave Glucofage, e taua le faʻaauau pea ona mulimuli i se taumafataga ae ia le faʻagaloina le gaioiga faaletino talafeagai. O le fualaau faasaina e le afaina ai le inisalini, e taofia ai le faagasologa o le kulūkose i le ate. E le gata i lea, pe a fai, o le lagona o le gaʻo i le gaosiga o le inisalini e faʻatupulaia. O lona uiga o le glucose e amata ona sili atu ona lelei i le tino.

E mafai foi ona e mauaina le Glucophage Long i le faʻatau. Ole fualaau faasaina metformin lenei. Ae tusa ai ma faamautinoaga a le au gaosiga, o le Glucofage Long longer fofo e umi atu, o lea e 1 le papalama e lava i le aso. Afai i se tasi o aso e te le galo ai e inu se pulu, ona le mafai lea ona e inu i le aso e sosoo ai 2, e tatau ona e faaauau pea ona ave le fualaau faasaina e tusa ai ma le faatulagaga masani.

Glucophage ma le ava malosi: faʻatasi, faʻafitauli ma iloiloga o maʻi

Faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga fualaau faasaina e taua tele.I uluaʻi laʻasaga, e mafai e tagata gasegase ona faʻavasega le kulūkose i meaʻai ma faamalositino.

Ae afai e faateleina le aofaʻi o suka, ona mafai lea e le fomaʻi ona faatonuina papatusi metformin hydrochloride. E aofia ai le glucophage.

I le faʻamoemoeina o aso malolo, o loʻo amata ona fiafia le maʻisuka i le fetaui o le glucophage ma le ava malosi.

Vaega o fualaau faasaina

Mo le soligaina o le gaosiga o gaʻo, ua fautuaina oe e le fomaʻi e faʻagalo le ava malosi. Ae ui i lea, o nisi taimi e maʻi ai le maʻisuka pe mafai ona faʻaumatia le Glucophage Long ma le ava malosi i le taimi e tasi. O vailaʻau ma fualaau masani faʻatasi ma faʻagasolo taimi e matua faʻasaina le tuʻufaʻatasia ma le ava malosi.

Aʻo leʻi mauaina ni tupe, e fautuaina e faitau le lisi o faʻasolega. E aofia ai, aemaise lava:

  • o le ava malosi
  • ava malosi malosi,
  • faʻamaʻi fatu
  • faafitauli o le toto ma le ate.

Pe a faʻaaoga Glucofage, e tatau ona manatua o lenei mea o se vailaau faʻamalosi, ma e le o se mea faaopoopo faʻamalosi meaai.

O le meafaigaluega e mafai ai ona faʻaititia le kulūkose e 20%, aʻo le faʻaitiitia o le hemoglobin glycated i le 1.5%.

Faatasi ai ma le monotherapy ma le metformin, e mafai ona faaitiitia le soifua maloloina i tagata e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka. Ua faamaonia lenei i le tele o suʻesuʻega.

Faʻatasi ma le ava malosi

Aʻo faʻasalalau fualaau faasaina e faʻavae i metformin, e aofia ai le kullucofage, endocrinologists lapatai atu i lona le mautonu i le ava malosi. O le mea moni o lenei vailaʻau e tatau ona onā mo se taimi umi, o tagata ua faʻamalosia e lafoai atoa le ava malosi. Ae le o tagata uma ua sauni e faia lenei mea.

I le faʻamasinoina e ala i suʻesuʻega, e sili atu ma le 40% o tagata e teena togafitiga fualaau mo le maʻisuka ona o le manaʻoga e lafoai le ava malosi. Afai o le faʻaaogaina o le ava malosi e taʻitaʻia ai le gaioiga o gaioiga o gaʻo ma le ate, ona le toe mafai lea ona e aveina Glucophage. E oo lava i le teena atoa o le ava e le suia ai le tulaga.

Ina ia malamalama pe aisea e le fetaui ai le ava malosi ma le metformin, e tatau ona e iloa poo a taunuuga o le ava malosi pe a ave Glucofage. I le faʻaaogaina o ava malolosi, o le faʻaititia o le kulūkose i le toto e faʻaititia ai, e faʻaleleia ai le hypoglycemia. I le i ai o mea e mafua ai, e mafai ona amata le hypoglycemic coma.

O le inuina o le ava i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le glucophage e mafai ona mafua ai le siama lactic. Pe a faʻaaoga le metformin, e faʻaitiitia le faʻaleleia o lactate e le ate. Ae afai o le gaosiga o loʻo gasegase, ona faʻaitiitia loa lea o le lactate ma le metformin mai le tino. E maualuga le maualuga o le toto - e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le lactic acidosis ona o le mea moni o le lactic acid e faʻapupulaina.

Ona o le mea moni e fesoasoani le metformin e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le lactate i le ate, o soʻo se tulaga e mafai ona faʻaosofia ai le lactic acidosis o se tuusaʻo tuusao i le aveina o lenei mea. Ma o mafuaʻaga taatele o le faʻamalosia o le lactic acid e aofia ai:

  • inu ava malosi
  • fatuina o le fatu,
  • faafitauli i le atigipusa o le tino (ona o le le lava o le okesene saturation o masini),
  • faafitauli tau fatuga.

E tusa ai ma nisi o manatu, o le faʻaaogaina o le kullucofage ma fualaau faʻasaina e faʻamalosia ai le faagasologa o le lactate formation i totonu o le togafiti laiti. Ae o le tele lava o taimi e fesoʻotaʻi tonu ai faafitauli ma le faʻaitiitia o le taumafaina e le ate.

Faalatalata lata mai

E tatau ona e malamalama e tusa lava pe tasi le faʻaaogaina o le ava malosi, e mafai ona e faʻaleagaina le gaioiga o le ate. O le inuina o le ava malosi e matautia mo tagata uma e maua i le maʻisuka, e oʻo lava mo i latou e lei faʻaalia togafitiga. I le inu malosi o le ava, ua tupu ai le ava malosi o le hypoglycemia. Na sau o ia ona o:

  • faateleina le pule faitalia o le inisalini, lea e faaosofia e le ethanol,
  • poloka le tulaga o le gluconeogenesis, i le taimi lea ua liua ai le lactic acid ma le alanine e avea ma sefe o le pyruvic,
  • faʻapuʻupuʻuga o le nofoaga o le glycogen, lea e tatau ona i totonu o le ate.

O le mea lea, o le inuina o le ava malosi e masani ona fesootaʻi ma se lamatiaga o le lactic acidosis. E tatau i le maʻisuka ona iloa ona faailoga autu:

  • le le fiafia
  • musele
  • vomiting ma isi faʻamaʻi pipisi,
  • vave le manava.

O le le lava o le taimi fesoasoani e tau atu i le leai o se malamalama ma le oti mulimuli ane.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le ava ma le glucophage, e mafai ona atiaʻe le maʻi o le hypoglycemic. I lenei tulaga, o le kulūkose e pa'ū i lalo ifo o le tau maualalo le tau talafeagai. O le tagata gasegase e iai mea nei:

  • vaivaiga
  • tiga o le ulu
  • gatete
  • fatu palpitations,
  • numera o vae
  • fiaai,
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻatauvaʻa / faʻasaina.

O le le amanaiaina o nei faailoga e mafua ai le faaitiitia o le suka ma le ono mafai ona tupu o le hypoglycemic coma.

Manatu o fomai ma tagata gasegase

I le tautala e uiga i le mafai ona inuina le ava i le togafitiga o glucophage, o fomaʻi e faʻaalia manino e le mafai ona tuʻufaʻatasia. Ae le o tagata gasegase uma e malilie faatasi ma le faʻataunuʻuina o se mea. O suʻega o maʻi e faʻaalia ai latou te le teena feʻai.

Afai e te fuafua e faʻaaoga ava malosi, o le maʻisuka e le inu se isi piliki. Latou te mananao foi e faasee lona tofiga i le aso e sosoo ai.

Ae o lenei mea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka laʻitiiti. O le faʻateleina o le suka o le a fesuisuiaʻi tele, ma o le ava malosi o le a naʻo le tulaga o le tulaga.

O lenei lomiga o loʻo faʻamatalaina atili auiliili mulimuli ane i le tusiga e uiga i le aafiaga o le ava i le suka o le toto.

Glucophage Long 1000 ma le 500 fomaʻi faʻatasi ma le ava malosi: fegalegaleaiga, taunuuga, iloiloga

Glucophage Long is designed to control the sugar in levels of sugar in the diabetes, but is used to reduce the weight weight. O le teenaina o sipeti o se popolega mo le tino, lea e filifili nisi e faatoilaloina i le fesoasoani a le ava malosi. O le mea lea, o le fesili e talafeagai: pe mafai ona faʻapipiʻi le vailaau faʻasaina i le ava malosi?

Glucophage O le umi o se fualaau taatele mai le vaega teleuanide. O loʻo i ai sona aʻafiaga o le hypoglycemic, faʻaitiitia ai le suka i le plasma toto. O le eseesega i le va o Glucophage Long ma le tulaga masani o fuainumera o se vaitaimi umi atu o le faʻaaogaina o le mea galue.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le Glucofage Long o:

  • ituaiga II maʻisuka tausi i tamaiti mai le 10 tausaga le matua (togafitiga faʻapitoa poʻo le monotherapy),
  • ituaiga II maʻisuka tausi i tagata matutua,
  • afaina
  • ituaiga II maʻisuka (mo tulafono faaopoopo o le suka i le taimi o togafitiga insulin).

O le vailaau faʻasaina e maua i ni ituaiga se lua o laupepa mo le faʻafofoga tautala, e eseese i le mea o loʻo i ai le metformin (500 mg poʻo 1000 mg). 500 mg - o le laʻititi laʻititi, ae afai e le lava le aʻafia, e faʻateleina e le fomaʻi.

Glucophage O le umi na faʻavaeina e togafitia ai le maʻisuka i gasegase e le mafai ona faʻaitiitia le suka o le toto i taumafa. O le vailaau faasaina e pulea ai le gaosiga o le kulukose i totonu o le ate, faaleleia lona puʻeina ma faʻaaogaina e maso. E le gata i lea, o le mea galue malosi e faʻaolaina ai le metabolism o gaʻo, e aofia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i le toto.

O le taimi nei, o loʻo faʻateleina le tofiaina o le Glucophage Long i a latou maʻi mo le mamafa o le mamafa. O isi pauna e fesoʻotai ma le gasegase o le gasegase, talu ai o gaʻo e teuina pe a le mafai e le tino ona talepe i lalo.

Glucophage Long faʻasolosolo le gaosia o le kulukose ma le inisalini, toe faʻafoʻiina o le gataifale. E le pei o isi hypoglycemic agents, i tagata soifua maloloina Glucophage Long e le faʻaitiitia ai le suka toto ma e le faʻateleina le maualuga o le insulin.
Iloiloina o le kalafa:

Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia

Glucophage Long e umi mo le 7 itula.E tusa ai ma lea, e tatau ona faʻatali lenei taimi e puipuia ai le "faʻafefiloi" o fualaau faasaina ma le ava malosi.

Ae ui i lea, o le taimi e faʻaalu ai le ava malosi e mafai ona faʻalauteleina - mo se faʻataʻitaʻiga, pe a inu se tagata i se manava atoa. O le mea lea, afai e le mafai ona e faia e aunoa ma le ava malosi, e fautuaina e fagi 2 tofo o le fualaau faasaina pe a uma ona inu.

I le isi itu, i le taimi umi i le va o tui o le fualaau faasaina, o le suka i totonu o le toto o le a le maluelue. O le ava o le a faaitiitia, ae o le a tulai mai i le leai o togafitiga. O le acetone o le a iloa i le mimi ma le toto.

O le iʻuga, o le a tupu aʻe ai le maʻisuka faʻatapulaʻa. O le mea lea, o le lafoaʻia o vailaʻau e le fautuaina. E le gata i lea, e le mafai ona faʻaopoopoina i le ava malosi.

E le gata i lea, o Glucofage Long e faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga o le maʻisuka, ma o le ava malosi e faʻasalaina mo tagata o loʻo i ai lenei maʻi. E faʻaaogaina lava lea i tagata o loʻo faʻatau fualaau e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa. O le ava malosi e maualuga i calories, o lea e le fetaui lelei i soʻo se meaai.

O tagata maʻi e fai Glucofage Long latou fai mai latou inupia le ava malosi ao togafitiga, ae i ni togi laiti. E tusa ai ma i latou, o lenei mea e leʻi mafua ai ni taunuuga matuia.

O nisi tagata gasegase na maua le manava, ae masalo o se tali lea i le ava malosi, ae le o lona tuufaatasiga ma le ethanol. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata e taofi taimi le tumau le tagofia o fualaau fualaau pe'ā latou mananao moni e inu.

Fai mai fomaʻi o mataupu o le lactic acidosis e mafua mai i le tuufaatasiga o le ava malosi ma Glucofage Long tablets e seasea lava e leai se auala e taofia ai fuainumera. Ae ui i lea, latou te tausisi e faapea o le maʻisuka, o le ava e masani ona faaosofia ai le hypoglycemia. Glucophage O le umi o le faʻaaogaina o le hypoglycemic i lenei mataupu ua naʻo le faʻateleina ai o faʻamaoniga.

Ae ui i lea, ona o le soona inu, e ono misia e se tagata ia faailoga mataʻutia o le maʻi o le hypoglycemic. O le mea lea, o fomaʻi e faʻasaina a latou gasegase e faʻapipiʻi le Glucophage Long ma le ava malosi.

Glucophage O le umi ma le ava malosi e le tatau ona ave i le taimi e tasi. O lenei vailaau faasaina ua faatonuina i tagata oe, i le mataupu faavae, e tatau ona aloese mai le ava malosi - maʻisuka, le maua le mamafa. Ae peitai, o le tuufaatasiga o le ava malosi ma se sui o le hypoglycemic o le a na ona faateteleina ai le ogaoga o taunuuga, o le mea lea, e oo lava i vailaau e aofia ai le ethanol e le tatau ona faaaogaina i taimi o togafitiga.

Afai e manaʻomia pea lou inuina o le ava i le faagasologa o togafitiga, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga. Ina ia faia lenei mea, faatali mo le 7 itula ae leʻi inu ava malosi ma le 14 itula pe a uma.

Glucopeli mo le paʻu o le mamafa (500, 750, 850, 1000): pe faʻapefea ona galue, pe faʻapefea ona faia isi fautuaga saʻo + iloiloga oi latou ua le maua le mamafa ma fomaʻi

Tatou te mananao uma ia avea ma se aulelei ma se laumei. Matou te faia uma taumafaiga mo lenei mea - o se tasi e faʻasolosolo ma masani, o se tasi mai lea taimi i lea taimi, pe a oʻo i le manaʻo e ulu atu i ofu matagofie e sili atu i le fiafia i keke ma se sofa malu.

Ae i le taimi nei ma le leai, leai, leai, ma sa i ai se mafaufau valea: o se mea alofa e le mafai ona e faʻaaogaina se togafiti togafiti ma faʻaumatia ni tusi faaopoopo e aunoa ma ni mea faigata ma meaʻai ... Ae faʻapefea pe afai ua i ai se piliki, ma ua taʻua o le Glucofage? I le iloiloina e nisi o iloiloga, o lenei fualaau faasaina e toetoe lava o moni moni o le mamafa o le mamafa!

Glucopeli - o se vaifofo mo le maʻisuka poʻo se auala e faʻaitiitia ai le mamafa?

O se mea alofa, ae o le au faitau o le a vave ona le fiafia, oe na mafai ona faʻafeiloaʻi i le faigofie ona vaeluaina ma le mamafa o le mamafa: Glucofage na leʻi faia ina ia mafai ai e tagata uma ona maua le lelei i se taimi vave, ae o se auala e togafitia ai le maʻisuka.

O lana galuega autu o le faʻaitiitia o le gaosiga o le inisalini i le tino, faʻamaonia le maualuga o le suka o le toto ma faʻamalositino faiga faʻavave. O le mea moni, o le kalapu faʻaleleia o le a tuʻuina atu pea le aoga o le leiloa o le mamafa, talu ai e faʻafefeina ai le faʻafefe o gaʻo ma faʻaititia ai le manava.

Ae aua nei galo o, muamua lava, o se sauniuniga malosi faafomai, ma e tatau ona e faia ma le matuia tele.

O le vailaau faʻasaina e maua ile eseese gase - 500, 750, 850 ma le 1000 mg

E faapefea ona galue le vailaʻau?

Aʻo leʻi malamalama i mea o loʻo faʻatulagaina e Glucophage, ia tatou manatua pe aisea e maua ai le mamafa o le mamafa.

A maeʻa ona gaosia le manava o gaʻo pe a uma meaʻai ma talepe i lalo i sugars faigofie, ona tosina lea i totonu o le toto e ala i puipui o le intestinal, o le ate ua ave mo i latou.

I lalo o lana faatosinaga, ua suia ai monosaccharides i le kulukose ma tufatufa atu i sulu o le tino ma le toto, lea e faalavelaveina e le pancreas e gaosia e le insulin. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua toe liua le kulukose - o le taimi lenei i le malosiaga e tatau mo le olaga.

Afai tatou te faʻaaluina le faʻaalu, e manaia: o mea uma e galue lelei, maso konekarate, ma o le tino e tumu i le soifua maloloina ma le malosi. Ae afai tatou te 'aina mea e sili atu nai lo le mea e mafai ona tatou faʻaaluina, e amata ai le totoga faʻamalosi, faʻapusa ona tautala, e tulei ai le malosi tele i faʻalavelave uma o loʻo i luga o le tino.

Muamua, o le ate ma le musika o le a avea ma ana faleteuoloa, ona fetaui lelei lea i luga o itu, manava, tua, ma pe a mafai. O fua o nei galuega e le uma e tatou te matauina i le faʻata.

E faʻapefea ona galue le glucophage? Faʻafetai i lona metformin, e vave ona faʻauʻuina lenei gaioiga, naʻo le puipuia o le faʻaaogaina o monosaccharides i totonu o le toto. Talu ai e leai se mea e maua mai ai le kulukose mai le ate, o le fesoasoani ile inisalini e leʻo manaʻomia ma o lona fua o le gaosiga o loʻo faʻagesegese.

E le mafai ona maua le malosi i le lava voluma, ae e manaʻomia lava e le tino! O le leiloa o le mea e manaʻomia i le masani masani, pe a mavae sina taimi e amata ona ia "tapuni" ana faʻaagaga ma aumai le malosi mai le gaʻo gaʻo e mafai ona maua e ia.

O le faagasologa o le leiloa o le mamafa e amata, filemu, ae mautinoa, ae i le ala:

  • toto maualalo toto
  • ua faʻamamaina ipu mai kululalapala,
  • o le lamatiaga ole maʻi cardiovascular ua faaitiitia,
  • lipid metabolism ua faʻaleleia,
  • fia 'ai.

O ai se na manatu e mafai e se faʻaletonu taua ona foia le faafitauli o le mamafa o le mamafa ?!

Le fiafia? Aua e te faanatinati e fiafia, i totonu o le paelo o le meli ua taʻua o le "Glucophage" o loo i ai ni nai sipuni o tar.

Muamua, e tatau lava ona e tausia se meaai. O se lisi o meaʻai i mea inu oona o le a faʻaaogaina ai le gaioiga atoa a le Glucophage ma o le a tumau i lou lava nofoaga - faatasi ai ma le suka, glucose ma gaʻo.

Lona lua, seʻio tatou toe faamanatu atu ia te oe: e te le taulimaina se faʻaopoopoga o mea taumafa e le afaina, ae faʻamaʻi ma le ogaoga o mea faʻapitoa e maua ai le tele o aʻafiaga o le itu ma faʻamaʻi. I le ala, seʻi o tatou talanoa e uiga ia i latou eseese.

Auala e fai ai: tulafono ma fautuaga

Afai o le mauaina o le galufale e afua mai i soʻo se faʻamaʻi, o le fua saʻo ma le umi o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi taʻitasi ma e tele taimi e fetuunai e tusa ai ma le soifua maloloina ole maʻi. O ia togafitiga e umi se taimi - mai le tele o masina i le tausaga pe sili atu foi.

E tatau ona faʻataʻitaʻiina e le tagata poto faapitoa le keluʻi

Afai o le fualaau faasaina ua faamoemoe mo na o le mamafa o le paʻu ... e le o le paie e te vaai i le endocrinologist. E ono mafai e le fomaʻi ona tetee i lou manatu ma fesoasoani ia te oe e filifili se vailaau e saogalemu mo lou soifua maloloina. Ae afai na te musu e faatonuina Glucophage ia te oe, o le a tatau lava ona oʻo mai ia te ia - e sili atu le iloa e le fomaʻi.

Ua e filifili, i lou lava faʻalavelave ma le lamatia, e faia e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi? I le mea sili lava, ia e mataala e mulimuli i tulafono faʻavae saogalemu.

  • Faʻaauau le Faʻasologa Faʻatalologa i le taimi poʻo le vave pe a uma se taumafataga.
  • Aua nei faʻaopoopoina le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i le faʻaaogaina o le ava malosi, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻatoʻaga ma iodine.
  • Aua le faʻafefete pe faʻafefe le papa, ia foloina atoa ma inu i se vaega itiiti (100-200 ml) le masani o vai.
  • Aua nei faia ni gaioiga ogaoga - e mafai ona amataina ai le amataina o se maʻi matautia e taʻua o le lactic acidosis. Ae aua le taoto i luga o le moega - ia savalivali, fai le faamamaina i taimi uma, i se upu, alu.
  • Suʻe i se meaʻai maualalo-mau. O nisi o teineiti, o le iloa o le Glucofage o se ituaiga o "carbohydrate scavenger," i le vaitau lenei e amata ona mamafa tele i luga o le suamalie - latou te fai mai, aisea e te taofia ai oe pe afai e aveese e se vavega se mea uma! E tatau ona fai atu o le aoga aoga oa latou mea e masani ona tutusa ma le zero?
  • Afai o se vavaega ma se mamafa mamafa e oʻo atu i le 5 kilokalama ua fuafuaina, o le laʻasaga o le tagofia o fualaau faasaina e mai i le 18 i le 22 aso. Pe a oʻo i le faitau aofaʻi e sili atu i le sefulu, o le vaitaimi o le faʻatagaina e faʻalauteleina i le 2 masina. Faʻateleina lenei ata, e tusa lava pe e te leʻi ausia le mamafa o loʻo manaʻomia, e te le mafai.

Aʻo e tago i le fualaau faasaina, e tatau ona e siaki pea lava pea suiga i lou soifua manuia. Afai o le aʻafiaga o aʻafiaga o le a sili atu ona faalauiloaina ma mafua ai le le mautonu, e sili atu le musu e faʻaaoga le kalapu. Mo se tagata e sili ona malosi le fautua o le mamafa o le mamafa, o mea e faigofie lava ona muta i se falemaʻi!

Glucometer fesoasoani e suʻe le suka

I le vaitaimi lenei, e lelei le i ai o le mita o le kulukose toto i le lima e mataʻituina ai le maualuga o le suka. Pe sili foi le pasia o suʻega talafeagai aʻo leʻi maeʻa le mamafa. Manatua o le galuega autu a Glucophage o le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini i le toto. O lana fualaau faasaina o le a tagofia muamua lava, e tusa lava poo a mea o loʻo e faʻamoemoe i ai.

E tusa lava po o le a le mea e gata mai ai lau tala i "togafiti" taufaasese, pe a uma ona e aveina, ia mautinoa e fai se malologa mo le 1.5-2 masina, e le itiiti. Sili atu ona e alu i se taumafataga maloloina, ma o le ae le manaʻomia se toe foi i Glucophage.

Le manatu o fomaʻi

Tomaʻi faʻaauau ma fautuaina ma le naunautai Glucophage e le gata i "tagata fiafia" oe e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae faapea foi i tagata e maualuga le cholesterol, faapea foi ma i latou o loʻo gaogao. Ae i le taimi lava e tasi, latou te matua le lelei lava i le manatu o le faʻaaogaina o le vailaʻau mo le mamafa o le mamafa, naʻo le leai o ni faʻamaoniga manino o le soifua maloloina.

O faʻatalanoaga faʻapitoa e le afaina lava

E le gata o le valea le faʻaogaina o se fofo ogaoga e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi - E mafai e le kullufafage ona taofia le faʻasologa o lou lava inisalini mo se taimi umi, faʻalavelaveina le ate ma fatuga ma tuʻuina atu se tagata pagatia le mafaufau ma se ituaiga o faʻamaʻi matautia - e le fesoasoani i taimi uma. O lona uiga, e mafai ona e ofoina atu ma le loto i ai lou tino i le tele o tulaga lamatia ma e le lagona ai soʻo se aafiaga.

Ma le mea mulimuli, e oʻo lava i le fualaau faasaina ua faʻasalalau ina ua maeʻa le suʻega atoa ua i ai avanoa uma e aʻafia ai le tulaga o le maʻi. E leitioa lauiloa tele Glyukofazh ona e le o le "fiafiaga sili ona fiafia"! Ae afai o le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa, o le a le tupu le leaga.

O le fomaʻi o le a vave ona fetuunai le faasologa o le faʻatagaina, sui le fualaau o le vailaau poʻo le sui atoa foi i le isi.

O le alu i totonu o le "taele tutoatasi", e te ave atoa le tiutetauave, ma o ai e iloa le mea o le a tupu ai oe i le suʻega e le lelei lou mafaufau? Masalo saʻo i le moega o le falemaʻi?

Iloiloga a tagata

Faatasi ai ma le Glucophage, e taua tele le aua nei oʻo i se tulaga e "malolo ai le tasi ae o isi ua pipili." Afai e te faia i luga o le fautuaga a se fomaʻi e tusa ai ma le fua, o le fualaau oona o le a faʻafetaui ai lou manaʻo, faʻamaonia le suka toto ma fesoasoani e faʻafeiloaʻi le mamafa o le mamafa.

Ae o le tuʻuina atu o se mea e le faʻamaonia, e te ono aʻafia le faʻaopoopoina o faafitauli faʻalesoifua maloloina fou ia oe lava. Ma o le mea pito sili ona taua, e oʻo lava ile Glucofage e le faʻafefeina ai i latou o loʻo leiloloa le mamafa mai le manaʻoga e pulea a latou meaʻai ma faʻamautinoa le gaioiga faaletino.

Ala ma ah, ae na o tulaga nei o le a ia faʻaalia ai ana mea manaia ma fesoasoani ia te oe e toe faʻaleleia le tele o mea matagofie i se taimi puupuu.

O fualaau faasaina "Glucophage": iloiloga o le leiloa o le mamafa ma fomai, faatonuga mo le faaaogaina:

E le o se mea faalilolilo o le toatele o tagata i le lalolagi i ona po nei o le miti o le i ai o se foliga faigofie ma talafeagai. O sui o feusuaʻiga talafeagai e masani lava ona manaʻo e aveesea le mamafa.

Ae ui i lea, o le a le tele o nei tagata e taumafai moni mo lenei mea? Ua tumu le Initaneti i faʻamatalaga e uiga i auala e 'ai lelei ai, o a faʻatinoga e faʻatino ai ma pe o le a le faʻatulagaga e fai ina ia leai se mamafa o le mamafa. Ae ui i lea, e sili atu ona faigofie le na o le faatauina mai o faʻataʻi faʻataʻitaʻi o le a faia mea uma mo oe.

Pau lava le mea na totoe mo oe o le ola, e pei ona i ai muamua: faʻaaogaina se tele o oloa leaga ma taʻitaʻia ai se olaga ola solo.

E masani lava ona o tagata i le fale talavai i le sailia o se auala o le a fesoasoani latou te leiloa ai ni nai pauna i le vaiaso e aunoa ma se taumafaiga. Ma o latou manatu o lenei: talu ai faʻatau atu le laulau i le fale talavai, o lona uiga e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

Ae ui i lea, o le tele lava o tagata e gauai atu i le faatosinaga o le faʻasalalau, faʻatau faʻatau, le le iloa o latou faamoemoega moni. I lenei tusiga o le a tatou mafaufau pe o le a le fualaau faasaina "Glucofage" o. O faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa o loʻo faʻamaonia ai e matua aoga lava le mea faigaluega.

Ae ui i lea, o le vailaau lava ia ua faamoemoeina mo tagata e maua i le maʻisuka lona lua.

Lafoaʻiina ma tuʻuina atu le vailaʻau

O le vaega sili ona aoga o lenei vailaʻau o le metformin hydrochloride. Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i lenei mea, o loʻo aofia ai vaega o ausilali. O nei mea e aofia ai le povidone, le magnesium stearate, microcrystalline cellulose ma le hypromelilose.

O le fualaau faasaina "Glucophage" (o le leiloa o iloiloga o le mamafa o loo faamatalaina i lalo) o loo i ai le ituaiga o fualaau aina, lea e eseese i le aofaiga o mea oona. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le tasi piliki atonu o le 500, 850 poʻo le 1000 mg o mea gaʻo. O laulau taʻitasi e iai foliga oval biconvex ma o loʻo ufiufi i se palani paʻepaʻe paʻepaʻe.

O se tasi o mea masani e masani ona i ai ni ipu e tolu.

Aisea e mafua ai le gau o le meafaigaluega

Pepa o glucopifa o loʻo faʻamatalaina i faatonuga mo le faʻaaogaina o se auala mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le vailaau e masani lava ona faʻaaoga saʻo mo le gau o le mamafa. Aisea e matua lauiloa ai lenei fualaau faasaina i le aveesea o tagata mamafa?

Metformin e mafai ona faʻaititia le toto toto, lea e tupu tele pe a maeʻa taʻitasi taumafataga. O nei gaioiga e matua natura lava i totonu o le tino, ae o le maʻisuka latou te faʻalavelaveina. E le gata i lea, o hormones e maua mai i le pancreas e fesoʻotaʻi atu i lenei gaioiga. Latou te saofagā i le liuaina o suga i totonu o sima gaʻo.

O le mea lea, o le tagofia o lenei fualaau faasaina, e mafai ai e tagata gasegase ona pulea le maualuga o suka, faapea foi ma le faatulaga lelei o taualumaga o le hormonal i totonu o le tino. Metformin ei ai se aafiaga sili ona manaia i le tino o le tagata. E matuā faʻaitiitia ai le suka o le toto ona o le faʻaoga saʻo o le tino maso.

O le mea lea, o le kulukose e amata ona mu, e aunoa ma le liliu atu i le gaʻo. E le gata i lea, o le fualaau faasaina "Glucophage" ei ai isi tulaga lelei. O faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa e faʻamaonia ai o lenei meafaigaluega e sili ona leaga le lagona o le fiaʻai. O se taunuuga, e le mafai e se tagata ona faʻateleina le tele o meaai.

Glucophage Long and alcohol

Glucophage O le umi o se fualaau taatele mai le vaega teleuanide. O loʻo i ai sona aʻafiaga o le hypoglycemic, faʻaitiitia ai le suka i le plasma toto. O le eseesega i le va o Glucophage Long ma le tulaga masani o fuainumera o se vaitaimi umi atu o le faʻaaogaina o le mea galue.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le Glucofage Long o:

  • ituaiga II maʻisuka tausi i tamaiti mai le 10 tausaga le matua (togafitiga faʻapitoa poʻo le monotherapy),
  • ituaiga II maʻisuka tausi i tagata matutua,
  • afaina
  • ituaiga II maʻisuka (mo tulafono faaopoopo o le suka i le taimi o togafitiga insulin).

O le vailaau faʻasaina e maua i ni ituaiga se lua o laupepa mo le faʻafofoga tautala, e eseese i le mea o loʻo i ai le metformin (500 mg poʻo 1000 mg). 500 mg - o le laʻititi laʻititi, ae afai e le lava le aʻafia, e faʻateleina e le fomaʻi.

O le taimi nei, o loʻo faʻateleina le tofiaina o le Glucophage Long i a latou maʻi mo le mamafa o le mamafa. O isi pauna e fesoʻotai ma le gasegase o le gasegase, talu ai o gaʻo e teuina pe a le mafai e le tino ona talepe i lalo.

Glucophage Long faʻasolosolo le gaosia o le kulukose ma le inisalini, toe faʻafoʻiina o le gataifale. E le pei o isi hypoglycemic agents, i tagata soifua maloloina Glucophage Long e le faʻaitiitia ai le suka toto ma e le faʻateleina le maualuga o le insulin.
Iloiloga Vitio o le fualaau oona Glucofage:

"Glucopeli": faatonuga mo le faʻaaogaina

Manatua, o le tagata lava ia e le o se filifiliga. O nei vailaau e tatau ona faatonuina na o se fomaʻi faapitoa. O le mea moni, o se numera tele o fomaʻi e faʻatagaina a latou gasegase e ave fua faʻamalama kullucofage mo le mamafa o le mamafa. O lea meafaigaluega e tatau ona faʻaaogaina, taʻialaina e se polokalame faapitoa.

E masani lava, o le togafitiga e mafua mai i le 10 i le 22 aso, pe a uma ona fautuaina e ave se lua masina. A maeʻa lenei taimi, pe a manaʻomia, e mafai ona toe faia le vasega.

Faamolemole ia matau, afai e masani ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a faʻaaogaina lou tino i le vaega galue, o lona uiga o le gaʻo gaʻo o le a faʻagataina.

Ole suʻega e filifilia e le fomaʻi taʻitasi. E tatau i le tagata tomai faapitoa ona amanaʻia le tulaga o lou soifua maloloina, faʻapea foʻi le itupa, mamafa ma maualuga. Ae ui i lea, ole laʻititi ole aso ole tasi ole papafa ole 500 mg o le mea galue i aso taitasi. Ae o le tele lava o le mamafa o le fualaau faasaina "Glucofage" e le o aveina.

O faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa e faʻamaonia ai o taunuuga lelei lava e mafai ona ausia pe afai e te tago i ni pusa e lua o lenei vailaʻau i aso uma. I lenei tulaga, e tatau ona e faia lenei mea i le aoauli ma le afiafi. E seasea lava, o le metotia e faʻaopopoina i tolu laulau i le aso.

Ae peitai, o lenei aofaiga o lenei fualaau faasaina e na o se fomaʻi e mafai ona faatonuina.

E toatele tagata e fiafia i le fesili: o le fea e sili atu - "Glyukofazh" poʻo le "Glukofazh Long"? O lau fomaʻi o le a mafai ona taliina lenei fesili.

Afai o le maualuga o dosages o le metformin e fetaui mo oe, ona sili atu lea ona lelei le gauai atu i le vailaʻau lona lua, talu ai e umi atu lona aafiaga i le tino. O laulau taʻitasi e tatau ona vave faʻaaogaina poʻo le taimi o taumafataga.

Inu le fualaau aina i sina vai laitiiti. E sili ona lelei le faʻapupulaina o le inumaga. O lenei mea o le a aʻafia ai le gastrointestinal tract.

O ai e le fautuaina e ave lenei fualaau faasaina

Aua neʻi galo o Glucophage, o le tau lea o loʻo faʻaalia i lalo, e le o se faʻaopoopoga o le suka. O lenei fualaau faasaina ua faia faapitoa mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, e tatau ona e tago i ai ma le faʻaeteete tele, talu ai o le vailaʻau e tele na faʻamaʻi.

Faamolemole ia maitauina o le sese o gaioiga e mafai ona tau atu i le mea moni o le tino o le tagata o le a le toe tali atu i le inisalini e tupu fua mai. Ma o lenei, vave pe mulimuli ane, o le a taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ma e mafai ona tupu lenei mea e tusa lava pe e te le o aafia i le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia.

E leai se faʻasalaga e le tagofia ai fualaau faasaina "Glyukofazh" (o le tau o le nega e eseese i le itulagi e lua selau pe fa selau rubles) pe afai ua e matauina le faateleina o le lagona i elemene. E le gata i lea, aua nei e faʻaaogaina lenei vailaau mo le paʻu o le mamafa pe afai o loʻo iai ou faʻamaʻi o le cardiovascular and excretory systems.

O le mea moni, e le mafai ona e faʻaogaina le vaifofo mo tamaiti, faʻapea foʻi ma le maʻitaga ma le lactating women. E le tatau ona e aveina pe a e mafatia i faʻamaʻi o loʻo i le tulaga o le faʻavavevave. E le gata i lea, aua nei e faʻataʻitaʻiina lou soifua maloloina pe afai oe maua ni maʻi le maʻisuka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, aua le faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 pe afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ituaiga 1.

Glucopeli: aʻafiaga i itu

Aua nei galo o lenei meafaigaluega ua mamanuina patino e faatumauina ai le tulaga o se maʻi mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le fualaau faasaina e matua ogaoga, ma e na o le tele lava o lisi o aʻafiaga. O le tele o taimi, o tagata gasegase o loʻo tagofia lenei vailaau faapitoa mo le paʻu o le mamafa o faitioga o aʻafiaga o aʻafiaga mai le tino.

E masani ona i ai le gaoioi ma le fuluina, faʻapea foʻi ma le manava manaia, pe, i se isi itu, faʻaoʻo. Afai e te matauina ua amata ona e mafatia mai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le vavae, ona e 'ai lea i se aofaiga tele o mea inu. I lenei tulaga, e tatau ona fetuunai au mea taumafa i le tele e mafai ai. Afai e te vaʻai i le nausea, ona filifilia saʻo lea o le fualaau faasaina.

E tatau ona faʻaitiitia.

E masani lava ona o faatasi ma aʻafiaga i le amataga o togafitiga, ave le fualaau faasaina "Glucofage" mo le paʻu mamafa. O iloiloga o fomaʻi ma gasegase o loʻo faʻamatalaina i lalo, ma e tatau ona e faamasani ia i latou aʻo leʻi amata ona e tago i lenei fualaau. Ae peitai, a mavae ni nai aso, ua amata ona lagona e le tagata maʻi ua uma ona masani.

I nisi o tulaga, e mafai ona amata ona tupu le faʻamaʻi pipisi lactic acidosis. E tulaʻi mai o se taunuuga o le gasegase eletise lactic acid i le tino. E lagona ai e ia lava i le tulaga o le fesuisuiai ma le gaoioi. O nisi taimi ei ai tiga i le manava. E masani lava, e amata ona le iloa e tagata gasegase. I lenei tulaga, o le tagofia o lenei fualaau faasaina e tatau ona taofia vave.

Ina ia faʻaitiitia faʻamatalaga le lelei, e masani lava ona taʻu mai e fomaʻi togafitiga faʻapitoa. Faʻamolemole ia e iloa o le le tatau ona faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo i ai metformin e mafai ona matua faaleagaina ai lou soifua maloloina. O le mea lea, togafiti ia te ia ma tiute uma.

Faateleina togi o le metformin e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli e le mafai ona faʻafefeteina lea e tupu i totonu o le faiʻai.

Faʻasologa Taua

Afai oe filifili e ave le fualaau faasaina "Glucofage" mo le gau o le mamafa, e tatau ona laʻititi le fua. E le gata i lea, afai e te le mulimulitai i mataupu faavae o meaʻai talafeagai, ona le mafai lea ona e faʻamoemoe i luga o ni taunuuga lelei. E tatau ona e vavaeese meaʻai o loʻo i ai se tele o meaʻai gaʻo mai au mea taumafa. Muamua lava, suamalie ma fualaau mamago e tatau ona taʻua iinei.

Taumafai foi e aua le 'ai le sukalati, pateta ma pasta. E leai se mea e te nofo ai e le nofo i luga o meaai maualalo-kalori, lea o le ae taumafa ai i lalo o le afe kilokalo. Ia maitau foi o le Glucopika ma le ava malosi e matua le fetaui. Ae e mafai ona e faʻaaogaina mea manogi ma masima i soʻo se aofaiga. E leai ni tapulaa faapitoa mo i latou.

E mafai ona ou faia taʻaloga aʻo ave fua o fualaau mama?

Seia oʻo mai talu ai nei, na faʻamalosia e fomai e ala i le faia o taʻaloga, o le ae faʻaaogaina uma le aafiaga o le faʻaaogaina o fualaau fualaau o Glucophage.

Peitai, faafetai i suʻesuʻega talu ai nei, na faʻamaonia ai e saienitisi o le gaioiga faaletino ma le tausia o se olaga ola malosi, i se isi itu, faʻavaveina le faagasologa o le leiloa o le mamafa i le tele o taimi. E oʻo lava i tagata na maua Glucofage i laʻititi laʻititi ma taʻalo i taaloga e matua fiafia i taunuuga.

Aua nei galo o metformin e faʻaalia le tafe saʻo o le kulukose i le maso. O le mea lea, o le faia o faʻamalositino, e vave ona e faʻamanoina meaʻai uma e te 'ai.A leai, glucose, i se taimi vave pe mulimuli ane, o le a avea pea ma ni gaʻo susu i luga o lou tino.

Afai o loʻo e filifili pea e fai le paʻu o le mamafa ma le fesoasoani a lenei vailaʻau, ia e mautinoa e atiae se faʻataʻitaʻiga mo oe lava, faʻapea foi ma le toe iloiloina o le meaʻai. Ma o taunuuga lelei o le a le umi se umi.

Glucopeli ma le ava malosi

O le fualaau faasaina e sili ona mataga pe a tuufaatasi ma isi vailaau ma matua le manaomia pe a inu ava malosi. Alu ma vailaʻau e le mafai ona tuʻufaʻatasia, o sea faʻalapotopotoga faʻapipiʻi le avega i luga o le ate ma faʻafefe ai ona gaioiga. O le faʻamaoniga o loʻo taʻu mai ai le le taliaina o le faʻaopoopoina o nei tupe. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata gasegase e faʻaauau pea ona suʻe.

Glucopeli ma le ava malosi - e fia le tele e te inu ai? Afai o le vailaʻau ua faʻaaogaina muamua mo togafitiga o le ate, e oʻo lava i se fualaau e tasi e oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga ma e tusa lava poo le a le va o le va. E le talia le taliaina o se ituaiga o pati, ona e faʻalauteleina ma faʻaleleia le aʻafiaga o aʻafiaga o le lactic acidosis.

O le i ai o le ethanol ma le metformin e mafua ai le tuputupu ae i le tuputupu ae o le masani o le lactic acid, lea e gaosia ai le tino ma gaʻo, ma e le mafai ona latou taulimaina le galuega o le metabolism lactate. Afai ei ai se togafitiga o fatugaʻo, e taofia ai le aveesea o le lactic acid ma le metformin.

E mafai ona faʻaaoga le glucophage i le ava malosi?

O le ava malosi ma le maʻisuka o ni mataupu e le tutusa. O le faʻamaʻi o le a faʻatasi ma le tagata seia oʻo i le iʻuga o aso ma e tatau ona e inuina vailaʻau e faʻaseseina e inu ai le ava malosi. O a ni taunuuga o le glucophage ma le ava malosi, pe afai o lo latou faʻafeiloaʻiga ua tuʻufaʻatasia?

Fualaau faasaina

Glucophage o se vailaʻau oona mo le faʻaaogaina i totonu. O le elemene malosi o le metformin, o lana galuega autu o le faʻaitiitia o le kulukose i le toto i se tulaga maualuga. Isi vaega: povidone ma magnesium stearate.

E le faʻateleina le faʻasologa o le inisalini, ae faʻafefea ona mafai ai e siama ma okeni ona gaosia le kulukose.

O le vailaau faʻamalosi e faʻaosofia le lagona o le inisalini i faʻamamaga, faʻamuai le metabolism o mea e le o le carbohydrate i le ate ma le faʻavaeina o le kulukose, ma faʻalavelaveina ai le faʻaaogāina o gaʻo eletise i totonu ole tino. O fualaau faasaina ei ai lona aafiaga lelei i le lipid metabolism, ma faʻaitiitia ai le cholesterol.

A faʻaaogaina vailaʻau, o taunuuga e mafai ona tupu:

  • le lamatiaga o le matelaina o le okesene i sela,
  • faʻamaʻi
  • faateia
  • allergies
  • leai se manaʻo ma le le atoatoa i le tofo
  • inoino ma le vomia
  • manava manava
  • lactic acidosis.

Glucopeli ma le ava malosi: faʻatasi ma iloiloga - e mafai ona maua i le ava malosi

O tagata maʻi e iai le maʻisuka 2 o le maʻisuka e tele lava ina mamafa.

E le gata i lea, pe a faia se suʻesuʻega, e tatau ona maua i le maʻisuka le manatu o le le atoatoa o le ava mai o latou olaga, talu ai, muamua lava, o le ethanol e sili ona leaga ona aʻafiaga uma i le tino maʻi, ma lona lua, e le taua le tuufaatasia ma fualaau ia faʻafetaui ma faʻaleleia le maʻi. O se tasi o fualaau faasaina o le Glucophage. E tusa ai ma lenei vailaʻau e masani ona fesiligia e le au gasegase le fesili: e mafai ona tuufaatasia le ava malosi ma le glucophage i se "cocktail"?

O le fualaau faasaina "Glucofage" e faasino i le vaega o biguanides, lea e fesoasoani e faaitiitia le suka o le toto o le tagata maʻi

O fualaau faasaina "Glucofage" e aofia ai le vaega o biguanides, lea e fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le suka o le toto. O le gaosiga autu o le vailaʻau o le metformin hydrochloride. I le avea ai ma vaega fesoasoani, na faʻaaoga ai le magnesium stearate ma povidone. I le avea ai o se tulafono, i falemaʻi i Rusia, e mafai ona e maua le vailaau i le ituaiga o meaʻai i fua o 500, 850 ma le 1000 mg.

O le fualaau faasaina "Glucofage" ma le "Glucophage long" e i ai se aafiaga faaumiumi i le tino o le tagata maʻi, ae e le suia ai le maualuga o le insulin ma e le mafai ona suia le aofaʻi o le suka i le toto o se tagata maloloina atoatoa (pe afai o le fualaau faasaina o se mea faaopoopo i mea taumafa meaai e faaitiitia ai le mamafa) .

E taua le iloa o lenei ituaiga o fualaau faasaina ua faʻamaonia mo ituaiga faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  • Tusa 2 maʻisuka i tagata matutua (faʻasaina ile inisalini),
  • O le maʻisuka suga i tamaiti pe a mavae le 10 tausaga (e lua o se monotherapeutic agent, ma faʻatasi ai ma le inisalini),
  • O le mamafa ma le maʻisuka
  • Naʻo le mamafa tele.

Faiga o vailaʻau

E maitauina o le vaega autu o le Glucophage, metformin, e faʻaitiitia ai le toto toto na o tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia.

E maitauina o le vaega autu o le kullufafage, metformin, e faʻaitiitia ai le toto toto na o tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia (o lona uiga, faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le suka). Afai e masani le kulūkose, o le a le suia e le vailaʻau i se itu e sili atu ona itiiti.

E le gata i lea, afai e maua e le maʻisuka le fualaau faasaina i taimi uma, ona iloa lea o se tulaga tumau ma le tumau o le faʻaitiitia o le suka i le toto plasma o le maʻi. O le "Glucophage" e iloa lelei lava e le tino ma o le vaega e alu ese pe a mavae le 6.5 itula, ma atoa atoa le 11-13 itula.

O le vailaau faʻasaina ua faʻateleina i le faʻamaʻi ma se vaega faʻatasi ma feeseeseaʻiga.

Afai o le fualaau faasaina ua na o le mamafa tele, o lona uiga, o le fualaau faasaina e fesoasoani i le tino e faamautuina ai le gaosiga o le inisalini ma le kulukose, ma le gasegase o le gasegase metabolic.

O le mea lena, i le itu, e muamua ona tupu ma le tele o le taumafaina o meaai gaʻo. O le iʻuga, o le maʻi gasegase masani ua toe faʻaleleia ma o le mamafa o le mamafa e amata faʻaitiitia.

Ma ina ia mafai ona sili atu le aoga mai le faia o sea fofo, e tatau ai ona vavae ese mai le taumafa suamalie ma faigofie faigofie ona maua mai ai meaʻai gaʻo.

Glucopeli faatasi ai ma le ava malosi

O fualaau faasaina mo le leiloa o le mamafa ua matua faasaina lava le tuufaatasia ma le ava malosi.

O fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le mamafa o loʻo faʻasaina atoa mai le faʻafefiloi ma le ava malosi. Ae o le mea lea e masani ona le malie i ai tagata gasegase. O le mea saʻo, o tagata e faʻamalosi e pulea le tino ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, o loʻo feagai ma faʻalavelave ogaoga.

I le avea ai o se ponesi, o nei tagata e amata ona inu le ava malosi. Ae e taua le manatuaina o lea ituaiga mea e le taliaina. Talu ai o Glucophage e le o se meaʻai faʻafeʻai, ae o se vailaʻau faʻasaʻo e afaina ai le ate.

Aisea e le mafai ai ona e inu ava malosi i le glucophage ma mea o le a tupu pe afai e te le amanaiaina fautuaga a tagata vailaau mo togafitiga ma fomaʻi, matou te malamalama atili.

O lea la, ua iloa o le ava malosi (aemaise i le tele o mea) e faʻaleagaina ai le ate, e masani ona mafua ai le hypoglycemia. O lona uiga, i totonu o le tino o le ava malosi (poʻo se tagata e fia inu tele), o le maualuga o le kulukose ua uma ona maualalo.

O lenei tulaga e le mafai ona tutusa ma se soifua maloloina, talu ai o le aafiaga o le ethanol i le ate ma le faaitiitia i le maualuga o le kulukose i totonu o le tino e le manaia. I le isi itu, o se tagata inu ava malosi poo se ava malosi e mafai foi ona atiae le coma hypoglycemic.

E leai se aoga e fai atu, o le fualaau oona "Glucofage" o le a faʻateleina ai se faafitauli oi ai nei.

O le mafuaʻaga lea ua faʻamavaeina ai Glucophage i lenei vaega o tagata:

  • Tagata faʻamaʻi pipisi eseese o le hepatitis
  • Tagata maʻi faʻamaʻi
  • Tagata maʻi e iai le aofaʻiga tele o enzymes
  • Tagata e iai tulaga oona,
  • Tagata faʻamaʻi pipisi
  • Tina fafine ma fafine aʻo fananau mai,
  • Tomaʻi faʻamalolo
  • Tagata maʻi i le teʻi
  • O meainu malolosi i le 2-3 taimi o le faalagolago,
  • Tagata sili atu ma le 60 tausaga.

Alu i le taimi e inu ai vailaʻau

O le filifiliga o le tuufaatasia o fualaau faasaina ma le ava malosi ua faasaina foi ona faasaina

O lenei filifiliga o le tuufaatasia o fualaau faasaina ma le ava malosi ma fualaau e faasaina foi ona faasaina. Aemaise lava mo tagata mamai.

Talu ai o le ava lava ia e afaina tele ai le tino o se tagata maʻi, ma o le tuufaatasiga o fualaau faasaina faatasi ai ma le ethanol e atili ai ona tupu le tulaga.

Ma afai o le inupia e manino foi pe a inuina le pia, ona mafai loa lea e le tagata gasegase ona tupu le hypoglycemia matautia. I le isi itu, o le hypoglycemia ava malosi e mafai ona tupu ona o ia mafuaʻaga,

  • Maualuga maualuga o le exhanol exposure i le insulin manava,
  • Le lava o le glycogen i totonu o le ate ona o le masani ona faʻaaogaina o le ava i le maʻisuka,
  • Pupuni le tasi poʻo le sili atu laasaga o laasaga e taʻua o le gluconeogenesis. O lenei gaioiga e nafa ma le liua o le alanine ma le lactic acid i totonu o le vailaʻau faʻasolo. O se taunuuga, e maua e le tagata maʻi se faaputuga o se maualuga maualuga o le lactic acid i le tino, o se tulaga e sili ona matautia mo le soifua o le tagata maʻi.

Faʻaiʻuga o le tuʻufaʻatasia o le ava ma le glucophage

Faʻasolosolo, o tiga tiga i totonu o le manava ma le manava e mafai ona aliali mai

Afai ole a le amanaʻia fautuaga uma ma otootoga mai faatonuga (faʻapitoa, ua tupu le televave), ona mafai ai lea ona oʻo atu i ni tulaga faʻaleagaina:

  • O se foliga mataʻutia o se faʻafefe o le maʻi,
  • Manua le lelei po o le leai o se manaʻo,
  • Naʻo le faʻataʻitaʻiga ma le faʻaleagaina mulimuli ane,
  • Paʻu leaga i totonu o le manava ma le manava,
  • Hepatitis e le masani ai
  • I le tulaga sili ona leaga, pe a faʻafefiloi le kullufafa ma le ava malosi, e mafai ona tupu le acidosis lactic - o se faʻaopoopoga faateleina o le lactic acid i mea uma a le tagata maʻi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi.

E taua foi le iloa pe afai o le fomai, e ui lava i le maʻi o le faamaʻi o le maʻi, na faatonuina ai o ia "Glucofage", ma o le mea aupito sili ona laitiiti o le ava malosi mo se tagata faapena e mafai ona avea ma se faaosoosoga o se maʻi tuga - lactic acidosis. O le mafuaʻaga lea e faʻasaina ai le tuʻufaʻatasia o le ava malosi ma Glucophage i lalo o le tiga o le oti.

Manatua i le va o le aso o le faʻaaoga mulimuli o le laulau Glucophage ma le aso o le faʻamaʻaloga, ia le itiiti ifo i le tolu aso e tatau ona pasia. E lelei, pe afai o se vaiaso. Ae ui i lea, o le fautuaga e na o tagata lava ua ave fualaau o loʻo avea ma auala e faʻaalu ai le mamafa. O le maʻisuka ua matua faasaina le ava malosi i soo se aofaiga.

E le gata i lea, e tatau ona e iloa o le tuufaatasiga o le ava malosi ma se fualaau faasaina e mafai ona faateteleina le ketoacidosis. I lenei tulaga, e le tusa ai ma le talaaga o togafitiga, o le hypoglycemia ma le lactic acidosis foi e atiina ae, lea o le a mafua ai se taunuuga matautia mo le tagata maʻi ma le toeititi atoa le 100% o le tulaga.

Fautuaga fautuaina:

Faʻamatalaga a fomai e uiga i le fualaau faasaina "Glucofage"

O le isi foi, e aoga le toe fai atu o lenei vailaau ua mamanuina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O le fualaau faasaina "Glucophage" e matua ogaoga, o lona uiga o le aveina e aunoa ma se mafuaaga lelei e le fautuaina. I le taimi nei, o tagata tomai faapitoa e leʻi oʻo mai i se manatu le mautonu e uiga i le faʻaaogaina o nei fualaau fualaau.

Ae ui i lea, o iloiloga a le tele o fomaʻi ua faailoa mai ai o fualaau oona e fesoasoani tele i le leiloa o le mamafa e aunoa ma se afaina tele i le soifua maloloina. Ae e taua le manatu o le tele o tagata fomaʻi e faʻatagaina pea le tuʻuina atu o fualaau o le kalapu i tagata e le mafatia i le maʻisuka ituaiga 2.

E oʻo lava i sina vavaeesega mai le tui e mafai ona faʻaosoina ai le solia o le tino o le gaosiga o gaʻo, lea o le a oʻo atu ai i le maʻisuka.

I aso nei, i le tele o atunuu, o suʻesuʻega faafomaʻi faapitoa, o le faʻamoemoega o le sailia lea o faʻamaoniga o le saogalemu o fualaau oona ei ai metformin.

O le mea lea, o taunuuga o nei suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o lenei vaega e faʻatuputeleina ai le soifuaga e le gata i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ae faapena foi i tagata e le o iai ni togafiti.

E le gata i lea, o le metformin e mafai ona faʻagesegese le faagasologa o le matua i le tino o le tagata, o le tala lelei.

Glucophage ma le ava malosi - tulaga tutusa

Metabolic syndrome o se tulaga o ona faailoga autu o le mamafa, ituaiga 2 o le maʻisuka ma le maualuga. E tuʻufaʻatasia ai se vaega atoa o mea e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o le cardiovascular system ma faʻaauau pea faʻafitauli o le tino.

E faʻavae i luga o le faʻafitauli o le inisalini, o lona uiga, o le puipuiga o sela ma masini i le inisalini. O le maʻi o le faʻamaʻi o le sosaiete faʻaonaponei ma o se faʻalavelave lavelave o faʻafitauli o le gataifale, faʻasalaga ma faʻafitauli.

E pei lava o soʻo se faʻafitauli o le tino, o lenei maʻi e faʻasaʻoina e ala i le faʻaaogaina o vailaau e fesoasoani e faʻamautuina ai metabolic processes.

I lenei tulaga, o le mamafa o le mamafa ua avea ma se faafitauli ogaoga i le lalolagi nei. O le numera o tagata e faʻafefe i le mamafa o loʻo ola vave mai lea tausaga i lea tausaga.

O le naunau e faatumauina se uiga masani i ia tulaga, e oo lava i le amanaia o fautuaga uma a tagata fai meaʻai, o nisi taimi e avea ma galuega le mafai mo se tagata masani.

E le gata i lea, o le mamafa ma le soliga e fesoʻotaʻi ma lona faʻasoasoaina e le faatagaina ai i tatou e foia le faafitauli o le faʻaitiitia i le gaioiga faaletino.

I lenei tulaga, o le fale gaosi vailaau e gaosia ai fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le kulūkose toto ma faʻaitiitia le mamafa o le tino e mafai ona fesoasoani i se tulaga e foia ai le faafitauli.

O se tasi o fualaau faasaina o le Glucophage. O le mea moni lava, o le fualaau faasaina na fuafuaina mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi i lo tatou taimi - maʻi suka.

O le malosi e tau ai le mamafa o le mamafa o se faʻalavelave faʻafefe o lenei fualaau.

Faʻamatalaga o le fualaau oona Glucofage

Glucophage (Glucophage) - o se vailaʻau o le hypoglycemic oral from group biguanide, fautuaina mo le faʻaaogaina i le endocrinology ina ia faʻaitiitia ai le suka toto. O le mea galue malosi (malosi) o le vailaʻau o le metformin hydrochloride. I le faaopoopo atu i le vaega galue, o le laupepa pepa o le vailaau faasaina e aofia ai meaʻai - magnesium stearate ma povidone.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i foliga o ni mea faʻapipiʻi e aofia ai 500, 850 poʻo le 1000 mg o mea gaʻo.

O le vailaʻau e faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i mataupu e leai se aoga mai le faʻaaogaina o togafitiga. E mafai ona faʻaaogaina uma e avea ma sui o le monotherapeutic, ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau faʻamalosi ma le inisalini.

E le pei o le tele o isi fualaau oona e tutusa lelei, o le kiliataloga e leai se aafiaga tuusaʻo i tulaga o inisalini ma e le suia ai le maualuga o le suka i le toto o se tagata soifua maloloina.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua foi i le tino o fualaau umi-gaosi Glucofage umi. O la latou eseesega tele mai le tulaga o fuataga masani o se vaitaimi umi atu o le faʻaaogaina o le mea galue malosi.

Metotia o le talosaga

E fautuaina le monetherapy o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e amata i se fua itiiti (500 mg) o le fualaau faasaina e 2-3 taimi i le aso. E mafai ona tumau le tui i le faagasologa atoa o togafitiga poʻo le faasolosolo faasolosolo malie ile maualuga 2000 mg i le aso.

I le faʻaaogaina faʻatasi e faʻatasi ai ma togafitiga o inisalini, o le fua o le kullufafa ma le inisalini ua faʻatuina e faʻatatau i le iloiloga o le malosi o le glucose concentric i le plasma toto o le tagata maʻi. O le umi o le vasega e fuafuaina e le fomaʻi.

Taʻiala faʻamaoniga mo vailaʻau e:

  • ituaiga 2 maʻisuka maʻi (insulin resistant) i tagata matutua,
  • ituaiga 2 maʻisuka tausi tamaiti i luga atu o le 10 tausaga le matua (monotherapy ma togafitiga faafomaʻi faʻatasi ma le inisalini),
  • sili atu le mamafa i luga o le tala o le maʻi suka ma le faʻamalosia ile inisalini lona lua.

Faʻatinoga o gaioiga

O le gaioiga malosi o le fualaau oona (Glucofage) (o le vaega o le metformin) o le vaega lea o biguanides ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic effect, lea e naʻo le mea e tupu ai le hyperglycemia.

Ole fualaau faasaina e le maua ai se uiga pepelo i le tulaga o tagata gasegase e maualuga le maualuga o le suka.

Faatasi ai ma le hyperglycemia, o le tagofia o fualaau faasaina e maua ai se aafiaga tumau o le faaitiitia o le kulukose toto.

O le faiga ole gaioiga e faʻamatalaina e ala i le gafatia o le mea galue e taofia ai le faʻaaogaina o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis, faʻapea foi le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le gastrointestinal tract, aʻo faʻateleina le lagona o le inisalini.

I se isi faaupuga, o le metformin e fesoasoani i le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose e ala ile ate, o le a fesoasoani e faaosofia le faagasologa o lona faʻaaoga e musele ma faʻaitiitia ai le kulūkose plasma concentrations. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani e faʻaleleia ai le metabolism lipid, faʻaitiitia le maualuga o lipoproteins, triglycerides ma le cholesterol.

Metformin e le o le tino i totonu o le tino, o lona afa o le olaga e tusa ma le 6.5 itula. O le tosoina o le vailaau faasaina e masani ona faia i fatugaʻo ma se vaega e ala i le inumaga.

Glucopeli ma le mamafa

O le maualuga o le plasma insulin concentrations o se mea e manaʻomia muamua mo le teuina i le tino o gaʻo gaʻo, meaʻai e ulu atu i le tino o le tagata ma meaʻai. O le faʻamalosia o le inisalini e faʻasoa saʻo ma le maualuga o le kulukose o le toto. O lenei mafutaga e taʻitaʻia ai le mamafa ma le gaʻo.

O le uuina o Glucophage e mafai ai e oe ona faʻasalaga faiga faʻavae i le tino ma faʻaleleia le gaosia o kulukose ma insulin. O le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasolosolo faʻaleagaina o mea e toe faʻafoʻi ai le toe faʻaleleia o le metabolism ma fesoasoani ai e faʻaumatia faletupe faaopoopo.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto, lea e mafua ai ona faaitiitia le lamatiaga o le tupu ma le atinae o maʻi cardiovascular.

E pei ona faʻaalia i le tele o suʻesuʻega faasaienisi, o le faʻaaogaina o le glucophage e faʻaitiitia ai le soifua maloloina ona o le faaleagaina o le myocardial e 38%.

O le faʻaaogaina faifai pea o le kalapu (e pei ona faatonuina e le endocrinologist) e oʻo atu ai i le toe faʻaleleia o le lipid metabolism i le tino, faʻaitiitia le fua o le gluconeogenesis ma le faʻaaogaina o gaʻo i le gastrointestinal tract.

O le aoga o le vailaau faasaina ua faaleleia i le tapulaa, aemaise ai le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo ma le suamalie mai le taumafataga.
O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, tuʻuina atu manatu o fomaʻi, ua manatu lelei e saogalemu ma le monotherapy.

O le faʻatasi ma isi vailaʻau e tatau ona malilie i le fomaʻi.

Le fegalegaleaiga o fualaau faasaina glucophage ma le ava malosi

O le manaʻo mo le paʻu o le mamafa, e manaʻomia ai le teenaina o meaʻai gaʻo ma le suamalie, e masani ona oʻo atu ai i se tulaga faʻalavelave lea e taumafai ai tagata e faʻalavelave i le auala taatele - inu ava malosi.

Ae peitai, a faʻaaogaina le fualaau oona Glyukofazh e avea o se auala mo le leiloa o le mamafa, e le tatau i se tasi ona galo o le, muamua, o se vailaau, ma e le o se meaola e le afaina ai le leiloa o le mamafa.

E pei lava o soʻo se vailaʻau, o loʻo i ai se tasi o vailaʻau, faʻagata faʻaaogaina, aemaise lava fegalegaleaiga ma isi fualaau faʻasaina ma faʻasalaga a le tagata lava ia.

Faʻasologaina o le glucopeli mo soʻo se faʻafitauli o le ate ma ona faʻamaʻi eseese.

O faʻamatalaga mai suʻesuʻega faasaienisi ma suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o se tasi o mafuaʻaga autu mo le teena (sili atu nai lo le 44%) mai le tofiaina o le glucophage o se sui sola maloloina o le faʻaleagaina o le ava i tagata gasegase.

O le taua tele o le ava malosi e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, alualu i luma i le hypoglycemic coma.

O faʻafitauli uma o le ate - hepatitis (faʻasolosolo poʻo viral i totonu o le gaioiga mamafa), o le faateleina o le maualuga o enzymes, cirrhosis, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi o lenei totoga - faʻaaogaina le glucophage e matua lamatia pe le mafai ona fai. O nei lava tapulaʻa e faʻaaogaina i tagata gasegase o loʻo iai tulaga o vailaʻau faʻasaina, faʻaleagaina o le tino o le tele o etiologies, o le i ai o se talafaasolopito o le lactic acidosis ma i mataupu o le ava malosi.

E oʻo lava i se tasi o fualaau malolosi o le ava e mafai ona faʻaleagaina ai le gaioiga masani o le ate. O le mafuaʻaga lea o le i ai o soʻo se meainu o le ava malosi o se faʻalavelave i le tofiaina o se vailaau faʻasaina o loʻo aofia ai le metformin. E le gata i lea, o le tele o le taumafa o le ava malosi o se lamatiaga tele lea i le maʻi maualalo - maʻisuka.

O le ava malosi ma le inupia e mafai ona avea ma tasi o mafuaʻaga o le hypoglycemia matautia e tusa lava pe o se tagata soifua maloloina. Faatasi ai ma mafuaʻaga o le hypoglycemia o le ava ua iloga:

  • faʻateleina faasela o le inisalini, faʻamalosia e ala i le faʻaaloalo i le ethanol,
  • faʻauʻuina o se kulumacogen i totonu o le ate i le faʻamaʻi pisapisao faʻatasi ma le maʻisuka,
  • poloka le tasi o laasaga o le gluconeogenesis, e nafa ma le liua o le lactic acid ma le alanine i le pyruvic acid, lea o se pa pupuni i le aofia ai o le glycerol i faagasologa o synthetic.

O se tasi o faʻafitauli faigata i lenei atinaʻega o mea tutupu e mafai ona avea o le susu acidosis (lactic acidosis) - o se tulaga faʻaleagaina o le tino e tupu mai ona o le faateleina o le synthesis ma faʻaitiitia ai le faʻamaonia o lactate. E faʻaalia lava, e pei o se tulafono, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le acidic metabolic, faʻatasi ai ma le faaletonu o le cardiovascular.

O le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le maualuga o le elemene o le siosiomaga i totonu o le tino ona o le tele o le faaputuputu o le lactic acid.

O le tulaga e mafua ai e mafua mai i le leiloa i le gafatia o sela o le tino e faaaoga ai pe aveesea le lactate maualuga, ona o le leiloa o le faavae o le metabolism.

I le taimi lava e tasi, sela o musika musika ma le ate, o se taunuuga o le dysregulation o le gaosiga o le acid-base, e faʻaauauina le faʻaleleia o le gaosia o le sili atu lactate i totonu o le toto.

E ui lava o le acidosis lactic i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o se maʻi e le masani ai i le taimi nei (o lona taimi o le atinaʻeina o togafitiga metformin i tausaga talu ai e 0.027-0.053 mataupu / 1000 tagata), e faʻaauau pea ona lamatia, ona o le saoasaoa o le atinaʻeina o se tulaga ogaoga. O le vaitaimi mai le amataga o uluaʻi faailoga i le atinaʻeina o le laasaga e masani lava ona faia ni nai itula. E le gata i lea, o le fuainumera o le tino o lenei tulaga faʻaleagaina e matua maualuga ma, e tusa ai ma faʻamatalaga fou, o laina mai le 50 i le 90%.

O le ogaoga o le gasegase o le faamaʻi e manaomia ai le vave vave o le lavelave o togafitiga o togafitiga, o le faʻaaogaina e matua faigata tele pe afai o le maʻi o loʻo i ai i se tulaga o le inupia.

Laosis acidosis e le o maua i se taimi talafeagai pe a fai o le pulega tutusa o le fualaau oona Glucofage ma le alcool ethyl o se mafuaaga sili ona masani o mea matautia i le ava oona ona o le inuina o le ava malosi, faaletonu o le ate ma le taumafa paleni.

O mea uma o loʻo taʻua i luga o se mafuaaga tonu lea mo le faʻasaina o le ava mo tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau oona e aofia ai metformin.

I le faaopoopo atu i le lamatiaga o le acidosis lactic faatasi ai ma le tuufaatasiga o biguanides ma le ethanol, o le mea mulimuli e mafai ona faaosofia ai le atinae ma le loloto o le setete o le ketoacidosis.

Ma i le maʻi lava lea e tasi, e masani lava ona masani ona faʻaleagaina le ava malosi (aemaise lava i le vaitaimi o le faʻasolosolo maʻi), e mafai ona e vaʻaia faailoga o le hypoglycemia pia, lactic acidosis ma le ketoacidosis.

Fautuaga mo le faʻaogaina o le glucophage e le faʻamalofia le le mafai ona faʻaaogaina mo le togafitiga o tagata gasegase ma faʻamaoniga o le faʻamaʻi pipisi po o le inu ava malosi.

Glucopeli ma meaʻai

O le lelei sili ona lelei mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua ausia ona o le iʻuga o le fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia o togafitiga o le faʻamaʻi.

O le mea lea, o le maualuga o le faʻaeteete i le togafitiga o le glucophage e tatau ona tuʻuina, faatasi ai ma isi mea, i le fausiaina o se meaʻai lelei.

Muamua lava, o fautuaga mo meaʻai talafeagai e aofia ai le musu e faʻaaoga le ava malosi ma le faia o se paleni taumafa.

I le vaitaimi o togafitiga, o le faʻaaogaina o se taumafa-maualalo (paleni poʻo le le paleni) e mafai ona manatu e sili ona lelei. I le tulaga o se paleni paleni o taumafa, o le tulaga lelei o meaʻai e tumau pea e le suia, na o mea o le kalori o oloa faʻaaoga ua faʻaitiitia.

O le taumafataga lona lua e mafai ai ona i ai se aofaiga patino o mea inu gaʻo ma sina sina gaʻo i le taumafa i aso uma.

O faʻamatalaga o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e faʻaalia ai o le glucophage e faʻaleleia ai le lagona o le tino o sela i le inisalini, ma o le taunuuga o le faʻaaogaina o le kulūkose e ala i palanyal o le ate ua faʻaalia ma ua faʻaitiitia le metabolism o le tino maso.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona vavaeese le ava mai le taumafataga, e oʻo lava i le inu ava malosi e le o fautuaina. O le faʻaaogaina o togi laiti o le ava malosi e mafai ona faʻatagaina pe a maeʻa le faʻagasologa o togafitiga.

Glucopeli ma le ava malosi: faʻatasi ma taunuuga

O le ava malosi e le ogatasi ma le maʻisuka - o le mea muamua lava lea o le a maua e se tagata na tuʻuina atu lenei faʻamaʻi.

O le mea moni lona lua o le a ia taliaina e avea o se tulafono (ma, atonu o le a sili atu, mo lona olaga atoa) o le ava malosi e le ogatasi ma na vailaʻau ua faatonuina mo le tagata maʻi e faasaʻo le maualuga o le suka.

O le fualaau oona Glucophage o se tasi lea o fualaau e sili ona lauiloa i le maʻisuka, o lona uiga o lona fetaui (ma le leai) ma le ethanol o se fesili e fesiligia soo i fomaʻi.

Faamatalaga o oloa

O le fualaau oona Glucophage o se sui o le hypoglycemic mo le puleaina ole fofoga, o le vaega o biguanides (guanidine derivatives).

O le elemene malosi o le metformin, e mafua ai ona faia e le vailaau lana galuega muamua - ia faʻaitiitia le maualuga o le kulukose maualuga (hyperglycemia) i tulaga masani e aunoa ma le maualalo o le suka (hypoglycemia).

I le taimi lava e tasi, o Glucophage e le faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le inisalini hormone, ae o le malosi o le "malosi" o maso e faʻaaogaina ai le kulūkose, o le mea lea e le maua ai se aafiaga o le hypoglycem i le tino o se tagata soifua maloloina.

I le taimi lava e tasi, o le fualaau faasaina e faaosofia ai le lagona o le inisalini i gasegase lautele, faatuai ai le faagasologa o le gluconeogenesis (metabolism o le non-carbohydrate tuufaatasia ma le fatuina o le kulukose) i le ate, ma faagesegeseina ai le gaioiga o gaʻo i totonu o le manava. O le mea lautele, o Glucofage e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le lipid metabolism, ona o le tino e maualalo ai le cholesterol, maualalo ai le tiglycerides ma le lipoproteins maualalo (LDL).

O le fualaau faasaina e oʻo atu i le maualuga o le plasma toto i totonu o le 2 itula 30 minute, e tupu ona o le toeitiiti atoatoa o le metformin oona i totonu o le vaega o meaʻai, sosoo ai ma le vave tufatufa atu i totonu o masini o totoga i totonu. O le vailaau e faʻamavae atoa mai le tino e fatugaʻo 12-13 itula ina ua maeʻa le puleaina, e laitiiti lava le faʻaogaina o le metabolism.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aofia ai le lisi vaapiapi o faafitauli: ituaiga maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona tofia le kelikalona:

  • tamaiti e silia ma le 10 tausaga le matua e pei o le monotherapy ma faʻamaʻi togafitiga faʻatasi ma le inisalini,
  • tagata matutua ma togafitiga e faʻatasi ma le inisalini, pe afai o le maʻi faʻatasi ma le ogaoga o le manua, faʻapea foi ma le lua inisalini (i le tulaga o le solia o le tino ile tali ile inisalini).

Faʻatasi ai ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina Glucophage e aofia ai:

    Faʻatasi ai ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina o le vailaau oona Glucophage o se soliga o le gaioiga masani o le ate po o fatugaʻo

  • lagona taitoatasi (le faapalepale) i vaega,
  • faʻaleagaina masani masani o le ate poʻo fatugaʻo,
  • maʻitaga ma lactation,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • tausisia o meaai maualalo-kalori,
  • o le lamatiaga o le matelaina o le okesene o masini,
  • maʻi faʻamalolo
  • tulaga faateia.
  • O aʻafiaga matautia e mafai ona faʻamoemoeina pe a fai togafitiga mo tagata mamaʻi e sili atu ma le 60 tausaga le matutua ma tagata inu ava malosi (aemaise lava le faʻalagolago i taimi uma poʻo le inu o le tino i le ava malosi). I isi tulaga, pe a fai e le saʻo (sili atu le fua), e mafai ona tupu aafiaga nei:

    • solia o le tofo,
    • tuinanau oona
    • faʻaaliga (sili atu le paʻu) o se faʻalavelave faʻafuaseʻi,
    • gaoioi aʻo leʻi tupu le vomiting
    • tiga o le manava, manava,
    • e seasea lava o le hepatitis
    • i tulaga sili ona ogaoga, faʻamaʻi lactic acid.

    O Ethanol e mataʻutia

    O fualaau faasaina o le Glucophage e taua o le mataʻutia, faʻafefegaʻi faʻatasi ma isi vailaʻau ma e sili atu ona mumusu i se mea matautia pei o le ava malosi.

    O le le taliaina o le pulega tutusa o nei oloa e lua o loo faailoa mai i faatonuga mo le faaaogaina o fualaau faasaina, ae o se numera tele o tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka ma o le vailaʻau faatonuina ua faaauau pea ona faataitai i le ava malosi.

    O le ava malosi ma vailaau e le tatau ona faʻaoga faatasi, talu ai o sea "cocktail" e fatuina ai se avega taua i luga o le ate ma faʻafefe ai lana gaioiga. Afai e maua le vailaau ma faʻafitauli faʻapitoa i lenei totoga i totonu, e oʻo lava i se mea e tasi o le ava malosi e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga.

    O le inuina o le ava malosi ao ave le fualaau faasaina e le taliaina foi ona e mafai ona oo atu ai i le vevelaina ma le malosi o aafiaga uma o le fualaau faasaina, ma o le sili ona ogaoga o ia mea o le gasegase lactic.

    O lenei tulaga e mafua ona o se osofaiga soofaatasi o le ethanol ma le metformin e faaosofia ai le faasaolotoina o le lactate (lactic acid) i le tino, e mafua ai le gaosia o le "acidification" ma le mea moni o nei tissues, faatasi ai ma a latou totoga, ua le mafai ona gaosia le lactic acid.

    Ole mea e tupu ile atinaʻe ole lactic acid e faʻapipiʻi i tulaga ole maʻi, e faaopoopo atu i le faʻafefiloi ole inu ma togafitiga, e le 'ai lelei, faʻasoa i se taumafa maualalo-calorie pe mafatia foi mai le gase o le ate.

    E taua tele le faia o le fualaau faasaina ma le puleaina o le faʻateleina o le faʻamalosia e faia e se tagata tomai faapitoa

    Ethanol i le tuufaatasiga o le ava malosi i nisi tulaga e mafai ona faaosofia ai le atinaʻe o le hypoglycemia (faaitiitia le aofai o kulukose i le plasma toto).

    O le fualaau faasaina ua mamanuina ina ia maua ai se taunuuga tutusa i luga o le tino, o le mea lea, faatasi ai ma meainu inu, o le ono mafai ona faateleina le gaoioiga o le hypoglycemic ma le faateleina o le faateleina o aafiaga i le itu e maualuga.

    Ma o le matautia e sili atu ona o le tulaga o le inupia ei ai ana lava faailoga, a maeʻa e faigofie tele le le matauina o faailo o se pa'ū i le toto suka e lamatia ai le ola maloloina ma le ola. O le isi lea mafuaʻaga ua fautuaina ai e tagata atamamai le aloese mai le inu i le faagasologa o togafitiga.

    E tusa ai ma iloiloga o tagata maʻisuka masani, e mafai ona e inuina le ava malosi pe afai o le 2-3 aso ua pasia pe a maeʻa le togafitiga, pe sili atu, i le vaiaso.

    E faʻatagaina le faʻaaogaina o le glucophage i se tulaga o le inupia poo le leʻi faia o se mea inu inu i lalo ifo o tiga o le oti.

    E le gata i lea, i le vaitau o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e faʻasaina le inu i isi vailaau faʻasaina poʻo le vaega o latou vailaʻau.

    O nai upu mai le malamalama o tagata

    Faʻamatalaga mai fomaʻi o loʻo tusia Glucophage mo le maʻisuka, faʻapea foi mai tagata gasegase ua uma ona togafitiga, faʻatasi i le manatu e tasi: o le ava e le ogatasi ma vailaʻau. O nisi nei o manatu e uiga i lenei mataupu:

    Sophia, St. Petersburg: "Ua ou faaaogaina lenei fualaau faasaina mo le 6 tausaga. Na leiloa le 40 kilokalama. O le vasega na faatonuina e se endocrinologist. E le o fautuaina le inuina o le ava malosi - e taamilo i luga o le fatu, o le amioga ua le atoatoa. "

    Vadim, Moscow: "Ou te fia maua se meaai mo se aso malolo, ae tatau ona ou tuua lenei pisinisi. E tusa lava pe le ave le pulu i le taeao ma inu se ipu mamago mo le taumafataga o le afiafi - na ou maua se paʻu paʻu, o lona uiga allergies. "

    Lisi o Paʻu ma le Faʻasologa

    A oʻo mai nei faʻaʻailoga, e tatau ona vave faʻamaʻi falemai le tagata maʻi, talu mai togafitiga faʻamalolo o le lactic acidosis, ma le isi, o le coma na tulaʻi e na o le falemai lava e mafai.

    I le tele o numera o matauga, o aʻafiaga mai le faʻaogaina o meaʻai vave vave ma tutoatasi lava e mou atu e tusa lava pe faʻaauau pea Metformin.

    Metformin (Siofor, glucophage) ua faʻatulagaina mo tagata gasegase, ae e le o lona uiga o tagata ei ai soʻo se ituaiga o oona e mafai ona faʻamatalaina lautele.

    Guar ma cholestyramine e faʻasaina ai le faʻaaogaina o mea aoga a Metformin, lea e tuʻuina atu ma se faʻaitiitia i lona aoga. I le taimi nei, e pei ona tatou vaʻaia, o faʻamaoniga mo le faʻaogaina o le metformin e faʻalauteleina.

    Ae leai. Metformin ua fautuaina i le tulaga maualuga o le lamatia o le maua o le maʻisuka: BMI> 35, o se talafaasolopito o le GDM, maualuga pe alualu i luma glycemic rates. E leai ni aʻafiaga i tagata e silia ma le 60 tausaga (mo le faʻamoemoe o le puipuia, ioe).

    Ae e mamao ese mai le aveesea o le mamafa ma le gaioiga faaletino. Talatuu 4: Metformin mafua ai le hypoglycemia. Talafatu. Ae peitai, o le fualaau o aso taitasi e manaomia ai le faaitiitia o le tasi vaetolu. Talatuu 7: Ua solia le metformin i faamai o fatugaʻo ma le ate, faaletonu o le fatu tumau.

    Faʻamatalaga o tagata gasegase o loʻo faia fualaau e faʻafefe ai le mamafa mamafa

    O tagata e faʻaaoga Glucofage, o lona aʻafiaga o le i ai o le metformin, e le o taimi uma e mamafa ai le faia o se vailaʻau matautia.

    E toʻatele tagata latou te le iloa lona faʻamoemoe moni ma faʻaaoga fualaau e avea o se faʻaopoopoga meaʻai ile fautuaga a latou uo ma tagata masani. Ae o le toʻatele o tagata e fiafia tele i le iʻuga.

    O le aveina o le laʻititi laʻititi (500 mg i le aso), e mafai ona e maitauina le faasolosolo malie atu o le mamafa. O tagata maʻi e faʻamaonia o le fiaʻai e sili atu ona itiiti le tele, ma e alu ese atu pauna.

    Ae ui i lea, o nisi tagata latou te maitauina e ui lava o le mamafa o le a leiloloa, ae o loʻo tele lavagese. I totonu o le masina e mafai ona e leiloa i le na o le lua i le tolu kilokalama. Ae ui i lea, e tusa ai ma le aufaigaluega faafomaʻi, o le tonu tonu lea o nei mamafa e manatu lelei. E taua tele le aua le mafaufau ia te oe lava.

    E mafai ona faʻatau ni pepa maʻaleʻale i soʻo se fale talimalo e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, ma o latou tulaga sili lea ona lamatia. E tusa lava pe e te mautinoa e leai se leaga o le a tupu ia te oe pe a uma ona e tago i lenei vailaau, ia mautinoa e feiloaʻi ma se fomaʻi. O ia lea o le a mafai ona amanaʻia mea uma e te faʻaogaina faaletino ma filifili le fua sili ona lelei.

    E na o se fomaʻi poto faapitoa e mafai ona taʻu atu ia te oe le auala e ave ai Glucopeli.

    O loʻo i ai se vaega o tagata e faʻaaoga ia fualaau oona ina ia mafai ai ona fausia le musika. Ia e iloa o le ae le maua ni taunuuga lelei i lenei mataupu, talu ai ona o le fualaau faasaina e galue i se mataupu e ese le ese.

    A o lei faatauina mai ia fualaau, ia saunia mo le mea moni o le aafiaga o le leiloa o le mamafa e le tupu lava. O nisi tagata gasegase e matua le fiafia i nei fualaau.

    O aʻafiaga na faʻaalia i lo latou talaaga, ma i nisi tulaga e leʻi faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, ae na faʻalauteleina. O tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le tele o gasegase tigaina, ao latou tago i fualaau o le kalapu, ua matauina se tulaga lautele o lo latou soifua maloloina.

    E le gata i lea, o tagata e leʻi mulimuli i meaʻai lelei ma inu ava malosi na latou lagona le leaga.

    E toatele e fiafia i le fesili i le tele o le inu Glucofage. O le fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe lenei mea. O le mea masani, o le fualaau oona e onā i vasega, i le va o le mea e tatau ona e malolo.

    O le le mautinoa o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o le tau maualalo tele, faapea foi ma le avanoa e faʻatau ai i soo se falemaʻi. O le mafuaʻaga lena o loʻo i ai le tele o meaʻai o Glucophage.

    A uma, o le a sili atu ona lelei le taunuʻuga ao faʻaaluina se tupe itiiti.

    Mafaufau i lou soifua maloloina i le asō. O le mamafa o le mamafa e le o se faasalaga. O le tele o tagata e taʻitaʻia le olaga sese, ma o le mea lea e matua fefefe lava. Sui lou olaga i le taimi nei.

    Amata amata ona 'ai, alu i totonu mo taʻaloga, faʻaalu le tele o le taimi e savali ai - ma o le ae matauina le faasolosolo malie o lau mamafa i le masani. E mafai ona faia lenei mea e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau matautia.

    Suiga i le KShchR i taimi o togafitiga Glucofage ma mea lamatia o ana fegalegaleaiga ma le ava

    O nei galuega e taua i le faiga o le tino, o lona uiga, o le fualaau faasaina ei ai se igoa lelei i tagata maʻi e maua i le maʻi pipisi. O le vailaʻau e faʻataʻitaʻiina e se endocrinologist, ae o le mataʻituina faifaipea o le maualuga o le suka toto e faʻatagaina e aloese mai le hypoglycemia.

    O le mamafa e masani lava ona fesoʻotai saʻo i faiga faʻasolosolo, ona o le lafoaia o gaʻo i totonu o le tino e tupu ona o le le mafai ona malepelepe. O le lelei tele o le fualaau faasaina o lona tulaga le mautonu, lea e le afaina ai le maualuga o le inisalini gaosia po o le faaitiitia o le maualuga o le suka i le toto o se tagata soifua maloloina (ae le o se maʻisuka).

    O le tusi taatele o metformin o le siofor, lea e masani ona faʻaaogaina i Rusia. Metformin na faʻavaeina e faavae ile Galega officianalis ma faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. Talaʻu 11: Metformin faʻatasi ma le faʻaitiitia i le vitamini B12

    Faʻamatala puupuu o le fualaau oona Glucofage

    Faʻailogaina o le kelikaloga i mataupu nei:

    • Tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matutua - e iai le maʻisuka ituaiga II, i togafitiga faʻapitoa ma le inisalini poʻo le monotherapy,
    • O le mea e mafua ona o le maʻisuka, ma le faʻamalosia ile inisalini lona lua,
    • Le maʻisuka ituaiga II o tagata matutua (insulin-resistant),
    • Le manaʻomia mo se faʻaopoopoga faʻaitiitia i le maualuga o le suka i le taimi o le inisalini o togafitiga o le maʻisuka ituaiga II.

    O fualaau faasaina ua gaosia i le ituaiga o laupepa mo le faʻaaogaina o le tautala, lea e ono aofia ai le 500,850,1000 mg o le mea galue - metformin hydrochloride. Faʻaaogaina le glucopifa i meaai poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga.

    O lenei fualaau faasaina ua solia i nisi o mataupu:

    • Toto
    • O le maʻi suka, precoma, ketoacidosis,
    • Faʻaleagaina o le Renal, faʻaleagaina le aoga,
    • Tulaga le mautonu - faateia, faamaʻi, faʻamaʻi pipisi,
    • Loto, faʻanofo ile manava,
    • Lactic acidosis
    • Aute alcohol alcohol alcohol, ava malosi,
    • Mea taumafa Hypocaloric
    • Faʻaleagaina o le ate.

    O le fualaau faasaina e "sili ona taua" ma e le ogatasi ma le tele o fualaau oona, aemaise lava, o fualaau oona, chlorpromazine, GCS, fualaau faasaina, nifedipine ma fualaau faasaina (ranitidine, vancomycin, trimethoprim, quinine, ma isi mea). A tuufaatasia o le Glucofage ava malosi.

    Glucopeli ma le ava malosi

    O le mea moni o le faatonuga i le Gluofage ua tusia i le uliuli ma le paepae o le tuufaatasiga ma le ava malosi o se tuufaatasiga e le manaomia e tatau ona matala ai tagata maʻi.

    Muamua lava, o le ava malosi ma le glucophage e mafua ai le faʻaleagaina o le gaʻo i le tino. Ma afai ua i ai ni faʻafitauli i lenei tino, e sili atu le le taʻalo i le afi, aemaise lava e oʻo lava i se tasi o fualaau o le ava malosi ma le inupia o soʻo se faʻamalosi e solia i le ave o vailaʻau.

    Ae o le faʻalavelave sili ona ogaoga o le lamatiaga lea o le siama lactic acid. O lenei tulaga mataʻutia e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi ma faʻamatalaina i le mea moni o le tino e iloa le faʻasaʻolotoga o le lactic acid ma, o se taunuuga, o le faʻamalolo o le tino. I le taimi lava lea e tasi, o suauu o okeni ma tisipesa e muta le vaeluaina ma le sosolo lactate, lea e gaosia uma ma gaosia.

    Afai e leai sau taimi e iloa ma faasaʻo ai le tulaga o se tagata ei ai le siaki lactic acid i le taimi, maliu le oti, aemaise lava mo le 'ava malosi ma le poto masani e leai ni meaʻai paleni ma fofo. Ae peitaʻi, o togafitiga faʻapitoa ma pathogenetic, lea e tatau ona vave amata, e masani lava ona faigata ona o le mea moni e sili atu le faigata ona suʻeina mo se tagata ua soona inu.

    Afai ua uma ona e faʻamaeʻaina le togafitiga ma Glucofage, ole faʻatagaina muamua o le ava malosi (naʻo se laʻititi pito itiiti) e le faatagaina muamua nai lo le 2-3 aso mulimuli ane.

    I le tulaga lautele, o le maʻisuka ma le ava malosi e matua itiiti lava le fetaui ma, e faaopoopo atu i tuusaʻo tuusaʻo i le fualaau faasaina, e tatau foi ona taulai atu i lenei mea moni.

    Taunuuga o fegalegaleaiga

    O le mea sili e lamatia ai tagata mamaʻi o loʻo inu ava malosi i le taimi e tasi e pei o Glucofage Long, e pei lava o se vailaʻau, o le atinaʻe lea o le lactic acidosis. E ogaoga le faʻamaʻi ma e manaʻomia togafitiga faafomaʻi.

    Laosis acidosis ua mafua ona o le faateleina o le malosi o le tino o le tino ona o le tele o le faasaolotoina o le lactic acid. I lalo o ia tuutuuga, o le a le mafai ona pipii pe lafoaʻi le tino o le tino, lea e afaina ai. I le taimi lava e tasi, o le ate ma maso e faʻaleleia ai le faʻasaʻoina o le lactate i totonu o le toto e sili atu ona o le leaga o le gataifale.

    O le maʻi e tupu i totonu o ni nai itula. E masani lava, o faʻamaʻiga muamua e le o iai, ma faʻafuaseʻi ona faʻafuaseʻi le faʻaleleia o le acidosis ma se vaega atoa o faʻamaoniga. Faatasi ai ma:

    Lactic acidosis e vave ona alualu i luma ma e aunoa ma fesoasoani faafomaʻi faʻafuaseʻi e taʻitaʻi atu ai i le paʻu, le mama urination, hypothermia, thrombosis ma coma. O faʻafitauli o le falemaʻi ma meaʻai maualalo-kalori o mea ia e faʻateleina ai le tulaga ma le siama lactic acid. O le numera o maliu i lenei faʻamaʻi e silia ma le 50%.

    O le isi mea lamatia o le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic, lea e faʻaalia i le fesuiaiga o le maualuga o kulukose plasma.

    O ona faailoga e aofia ai:

    • arrhythmias,
    • amio le talafeagai
    • gatete
    • vavalo ma faalua vaaiga
    • paʻu paʻu,
    • toto maualuga
    • taoto ma vili
    • fiaʻai tele
    • vaivaiga lautele
    • faʻaleagaina o meaola
    • amnesia
    • respiratory and circulatory disorders,
    • faʻanoanoa
    • coma.

    A aunoa ma le aʻafiaga o le ava malosi, Glucophage Long e le faʻaosofia le hypoglycemia. O lenei mea e faʻaaogaina e tusa lava pe faʻapitoa i vailaʻau faʻasaina.

    E mafai la ona ou inu?

    Glucophage O le umi ma le ava malosi e le tatau ona ave i le taimi e tasi. O lenei vailaau faasaina ua faatonuina i tagata oe, i le mataupu faavae, e tatau ona aloese mai le ava malosi - maʻisuka, le maua le mamafa. Ae peitai, o le tuufaatasiga o le ava malosi ma se sui o le hypoglycemic o le a na ona faateteleina ai le ogaoga o taunuuga, o le mea lea, e oo lava i vailaau e aofia ai le ethanol e le tatau ona faaaogaina i taimi o togafitiga.

    Afai e manaʻomia pea lou inuina o le ava i le faagasologa o togafitiga, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga. Ina ia faia lenei mea, faatali mo le 7 itula ae leʻi inu ava malosi ma le 14 itula pe a uma.

    Tuua Lau Faamatalaga