E mafai ona ou 'aina fatu o le maʻisuka ituaiga 2?

Fua mo le maʻisuka

O fua o fualaau aina mai Asia Minor ma le ofoofogia o le tofo ma meaʻai. I le CIS, o fualaau mamago e sili ona lauiloa, ma o le fou e masani ona faʻaaogaina.

Ae ui i lea, e tatau ona aofia i totonu o le taumafataga mea uma e lua ma mamago. O fua o loʻo i ai le tele o meaʻai taua mo le soifua maloloina. O lona uiga, e aofia ai figota mamago mago e aofia ai le tele o le tele.

I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o mati e le fautuaina mo tagata sili atu ma le maʻitaga ma le gasegase o le maʻisuka. Mo nisi faʻamatalaga i luga o tuutuuga e mafai ai pea ona 'ai fualaau mo le maʻisuka, faitau atili i mataupu na ou aoina i lenei autu.

O fua mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ai e le maʻisuka ona 'ai fua mati

O fomaʻi e le mautonu i le faʻaaogaina o mati i le maʻisuka. O nisi fomaʻi e le mafai ona tuʻuina atu i tamaiti, ao isi e talitonu o nisi vaega o le maʻisuka e mafai ona latou fiafia ai, ae faʻaeteete lava.

Mataupu autu

O fua e ola i totonu o le vaega laiti ma o fua o le vaitau. 100 g o fualaau fou e aofia ai le 50 kcal ma le 13, 7 carbohydrates. Fuga fou o se faleteuoloa o vitamini ma minerale. I fig o loʻo i ai le tele o vitamini A, B vitamini, chlorine, phosphorus, uʻamea, calcium, manganese, potassium ma antioxidants. O se fua suamalie lea - e aofia ai le fructose ma le kulukose.

O fua e mafai ona faʻamaʻoina fou, mago ma le kuka, e pei o siamu, jam poʻo marshmallows. I tala faʻasolopito, o fig e faʻaaogaina e avea o se auala e faʻaleleia ai le hemoglobin, faʻaleleia le galue o le ate, ma faʻasaʻo le mucosa gastric.

O lona susu i le susu e lelei mo le tale ma le malulu. Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga fualaau e pei o se laxative.

Ae e mafai ona ofoina ni fig i tamaiti e maua i le maʻisuka?

Fua fou mo le maʻisuka vaivai

Afai o le maʻisuka e agamalū pe o loʻo i ai se auala faʻapitoa, o fualaau fou e mafai ona faʻaumatia, ae i le tele o le aofaiga. E tasi le fualaau e tusa ma le 80 g ma e aofia ai le 1 le falaoa.

E i ai le tele o kulukose i fig, ae o loʻo i ai foi mea e maualalo ai le maualuga o le toto suka. E iai foʻi le tele o le pectin, lea e faʻateleina ai le faʻaumatiaina o mea leaga mai le tino. Ae, e ui lava ile maualalo o le faasinomaga (35), o fig e mafai ona aina i ni vaega laiti.

O a fua kulimi o loʻo faʻaaogaina?

O le mea moni, e sili ona lelei le faʻaaogaina o mati i foliga fou. O le faigofie i tulaga o le kuka o le a avea ma se meafaigaluega e aofia ai le mati ma le susu.

Ina ia mafai ona saunia le vailaʻau, e le sili atu i le lua i le tolu fua e faaopoopo i le oloa gaosi susu. Fautuaina ia i ai fualaau aina mo le sili atu i le fitu i le valu itula - o le tulaga lenei o le a oʻo i le tikeri maualuga o le sauniuni ma o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai suga toto.

O le isi fua e tatau ona gauai atu i ai o le salatisi, lea e aofia ai fuamoa (e sili atu i le faʻaaogaina o fualaau mamago), tasi ulu lautusi o le aisa, 50 gr. gorgonzols.

O le lisi o mea faaopoopo faaopoopo e aofia ai le 40 kalama. walnuts, tolu i le fa tbsp. l

suauu mai ia i latou. E le gata i lea, o le salatisi na tuʻuina atu e lua lanu ma nisi taimi, lea e tatau ona faʻaaoga e tofo ai.

Ina ia mafai ona maua se salalaʻau maloloina 100%, e fautuaina ina ia faʻafefiloi lelei fua o fua. I nisi tulaga, o tagata atamamai latou te gauai atu i le faʻatagaga o le faʻaopoopoga o le fua o palapala.

Ae peitai, ae e te leʻi faia lenei mea, e tatau ona siaki le tali a le tagata mai le tino. O se salati talitutusa faapena e mafai ona faʻaaogaina i le lua i le tolu taimi i le gasologa o le vaiaso.

E sili ona lelei le matauina o vavao tutusa i le va o ia taumafataga. E le gata i lea, o le isi itu taua o le iloiloga o faʻamaʻiloga e fesoʻotai ma le faʻatagaina o fig mai tagata maʻisuka.

Contraindications

O le faʻaaogaina o le mati i soo se ituaiga e malosi e le fautuaina mo le mumū o le pancreas.

O le isi tapulaa, e tusa lava po oa ituaiga o maʻisuka ua uma ona iloa, o le gout, o se faamai o le tino i le vaega laititi.

I na ituaiga o pathoces, e manatu le au atamamai i le tui o le manava, duodenum 12.

Afai e maua e le tagata le maʻisuka ma e o mai faatasi ma le oona, o le faʻaaogaina o mati o le a faʻasaina foi. O mataupu taʻitasi e tuʻuina atu e tatau ona manatuaina ina ia mafai ona faatumauina le tulaga sili ona maualuga o le soifua maloloina. E taua foi le mafaufau i le fua o fuainumera glycemic, calorie values.

O le mea lea, o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o laau o le mati e matua lelei lava le taliaina. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o nisi nuances e tatau ona amanaia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea moni o fualaau mamago e sili atu ona afaina ma, o le mea lea, e le manaʻomia mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. E le gata i lea, faatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le fua, o le taliaina o le tuufaatasia o le mati ma isi fualaau aina e tatau ona amanaia.

O nei mea uma e taua ina ia mafai ai e le tino o le maʻisuka ona fesoasoani e faʻamalosia lona tino.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le mati i tagata mamaʻi i le maʻisuka malosi, talu ai ona o le fualaau aina e aofia ai le ficin, o se enzyme faapitoa lea e gau ai le toto, o lona uiga, e fesoasoani i le faʻanatinatiina o le toto.

Afai ei ai se faʻamaʻi i pito i lalo o loʻo i ai manuʻa ma gaʻo pipisi, e fautuaina e lafoai lenei oloa. I le auala lava e tasi, e le tatau ona aveʻesea se tasi i le faʻaaogaina o fua fou mo urolithiasis.

Afai e masani ona e taumafaina le sili atu ma le 2 fua i le aso, e mafai ona taʻitaʻia i le glycemic coma.

Faʻasolo i le maʻisuka malosi, ma le maʻi maʻisuka, o fig i soo se ituaiga e sili ona vavaeeseina mai le meaai. O le mafuaaga o le maualuga o le kulukosesese - fou i le kuata, i le mamago - lua vae tolu o le tuufaatasiga.

O le tuufaatasiga o fua o fualaau aina e aofia ai le ficin - o se enzyme o fualaau e mafua ai le taofiofia o le toto. I le lotolotoi o le maʻisuka, pe a faʻagesegese lemu le lavea ma le lavelave, o le aʻafiaga o le taulaʻi e sili ona matautia.

O le mea lea, o fig mo le maʻisuka e masani ona faʻasaina.

O nei fua e le mafai ona faʻaumatia i ni faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • gout
  • gasegase gastric po o gastritis i foliga masani ma masani,
  • faateleina le eletise o le sua suamalie,
  • afaina o le tino.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o mati mo le maʻisuka

O fuainumera e umi se talafaasolopito. I lalo o le igoa o le mati, na ia faaali mai i itulau o le Tusi Paia, tusitusiga a Iutaia ma papyri a Aikupito. O aso nei o loʻo fuaina lelei lenei fua i totonu o nuʻu vevela, faʻapea foi i le teritori o le USSR muamua - i Crimea, Transcaucasia. I aso nei, e sili atu i le tolu selau ituaiga o mati e lauiloa. O i latou uma e ese mai le tasi i le isi i foliga o le fomaʻi, tofo ma le taimi matua.

O le a le aoga?

O fualaau fou o se faleteuoloa o vitamini (A, B, C), elemene o elemene (Fe, Na, K, Cu, Mg, Zn, P), protein, pectins, gaioiolosi, sugars (glucose, fructose, cellulose) ma isi mea gaʻo. O aoga o mati na lauiloa i tagata anamua. Mo se faataʻitaʻiga, na faaaogā e fitafita o Makedonia le mati e toe faʻamalosia ai le malosi, malosi ma faamalieina ai le fiaai.

O fua o loʻo fautuaina mo tagata e maua i le cardiovascular diseases, o le a lelei ona tau ai toto i totonu o toto toto.

Faamatalaga lautele

O fua o se oloa sili ona faigata. E ui lava i le mea moni o loʻo i ai le tele o elemene aoga, e aofia ai carotene, pectin, uʻamea ma le 'apamemea, o nei fua o loʻo i ai le tele o suka, i nisi o ituaiga o meaola e oʻo atu i le 71%. Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina lenei fualaau mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le kalori matūa o fua mata o le 74 kcal i le 100 g, ma faʻamago - 257 kcal. O le maualuga o le suka e mafai ona maua i fualaau oona, lea e masani ona i luga o fale teu oloa i le vaitau. O le taimi nei, i le tautoulu, ua maua e fig o le avanoa e fiafia ai e le gata i le tofo, ae faapena foi le lelei o lenei mea. E tatau ona e filifilia fualaau mama ma fua, e aunoa ma ni nifo pe tipi.

O tagata e matamuli ile soifua maloloina latou te mafaufau lelei i a latou meaʻai. Ae i nisi tulaga, e tatau ona sili atu lou mataala i le filifiliga o oloa.

Aemaise lava, o le le atoatoa o le tino i totonu o le tino e faia ai suiga tetele i le olaga o se tagata ma mafua ai ona ia teena le tele o ipu ma mea lelei.

Ina ia aua le faʻamalosia le tulaga, e tatau ona faʻamalo mai le lisi o oloa faatagaina e tusa lava pe aoga, i le tilotilo muamua, fualaau aina ma fualaʻau. Ae faʻapefea le fig i le maʻisuka? E mafai ona ou 'aina fua o le suka mo le maʻisuka 2, ma o le a se aafiaga e mafai ona i ai i luga o le gasegase?

Mea aoga

O se tasi o mea sili ona ofoofogia o le mati o le faiga o le palotaina, e aunoa ma se mea e le mafai ona faia ai fua. Ina ia mautinoa le faʻaliliuina o pollen i fugalaau fafine, na o nisi iniseti e mafai ona faia - faʻamaʻi le afaina.

O i latou, i le isi itu, e manuia foi mai lenei tulaga matautia - o le faagasologa o le feusuaiga o fafine e tupu faapitoa lava i le le atoatoa o lenei laau. O le mea lea, o le galue manuia o le fuaina o laau e mafai ona na o le i ai o ia ituaiga elemene faapitoa.

Laʻau po o le mati

O fua o le mati, po o laau mati, e lelei ma lelei. O i latou na faʻataʻitaʻiina sea fua, latou te iloa e vave faʻavaveina le tino. O le maualuga o le kalorie o fualaau aina e mafua mai i le maualuga o mea o suga faigofie ma faigata (o le tele o mea uma o loʻo i ai glucose ma fructose i totonu, e maua ai se suamalie poʻo se sugary taste).

O fua fou ua i ai nei meatotino. Ae o le teuina mo se taimi umi i se tulaga e le suia, e le mafai, o se mea e ono pala.

E faia e tagata ni mati mai fua lelei, faʻasao, jams. O le masani masani e teuina ai fualaau aina ma feaveaia o fualaau mamago.

Pe a faʻamago, o le mati, e le gata ina leiloloa le tele o uiga aoga, ae maua foi ni meatotino fou, ma le leaga. Aemaise lava, o le maualuga o suga, lea ua i ai nei i fua, ua matua faateleina. O lenei mea e faʻatapulaaina ai le tele o fualaau fualaau taumafa mo faʻamatalaga faafomaʻi.

I le leai o ni faʻasalaga, e aoga tele le taumamafa i fig, aua o fua e mafai ona tuʻuina atu ai i le tino ni mea taua i le tele o mea.

Faʻaaoga fomaʻi

O le tele o mea o loʻo aoga i fig fua e mafai ai ona faʻaaoga mo togafitiga faʻasoifua masani ma mo le sauniuniga o vailaau mo vailaau.

O faʻavae sauniuniga e faʻatatau i fua e faʻaaoga i le togafitiga o:

  1. afaina o le tino
  2. iron deficiency anemia
  3. fiva e maualuga le vevela o le tino,
  4. paʻu paʻu ma faʻamaʻi,
  5. cardiovascular problems
  6. mamafa le mamafa o mea mamafa
  7. afaina fua
  8. faaputuputuina o maa i totonu o le suauu ma le gall vladder.

Ae o fua o le laau o le mati e mafai foi ona i ai ni aʻafiaga itu, o lea e tatau ona amanaia ai le faʻailoga. E le mafai ona e faʻaaogaina i latou o loʻo maua i le maualuga o le suasusu gastric, o mea e mate ai fua. O fua e leaga i le gout. E i ai foi i tagata le tali atu i le laau o le mati, lea e tatau ai ona taofia le isi faʻaaoga.

O le mea sili e lamatia ai se tagata o loʻo mafatia i se maʻi faʻatuʻi o le suka mai fig. I totonu o le uaina po o fualaau aina, e pei foi ona taua lenei fualaau, o le tele o le kulukose e vave ona gauai i le toto - e oʻo i le 25%. Mafaufau i totonu ole latitudes i sisifo i luga ole fata e masani ona maua mai fualaau mamago, o le maualuga o le suka i totonu e oʻo atu i se tulaga taua - e oo atu i le 70%.

O fua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se ala ogaoga e mafai ona afaina ai le maʻi ma ona o le i ai o le vailaau, lea e faʻaitiitia ai le toto. E foliga mai o le fua o loʻo tauivi ma le thrombosis, ae i le taimi lava e tasi e le faʻamalolo ai maʻi o gasegase ma manua, o se faafitauli ogaoga mo le tele o tagata maʻisuka.

E mafai ona iai ni fig i le maʻisuka ma e fia?

O fua o se tasi o laau aupito sili ona matutua ua totoina, ma o le taimi nei ua faʻaaogaina e le tagata ona fua uma ma laulaau: o nisi mo faamoemoega o meaʻai, o isi e mama mo faamoemoega tau soifua maloloina.

I le gagana Rusia, e lauiloa foi o le mati, ae pe mafai ona 'aina faʻamaʻi le maʻisuka ituaiga 2, talu ai e mafai ona aumaia uma faʻamaonia ma le afaina, e fuafua i mea eseese.

Ina ia malamalama i lenei mea i auiliiliga auiliili, e tatau ona e malamalama muamua pe faapefea ona masani le faʻaaogaina o mati i aso nei.

O aoga o mati

  1. E faʻaaogaina galuega autu e faaleleia ai le toto, o lona fatuga. Faʻalaguina le hemoglobin, faʻateʻaina le mamafa o le intracranial ma arterial.
  2. E sili ona lelei le gaioiga o le ate, faʻalelei, ma fatuga. Ae afai o le maʻisuka eo faatasi ma faʻamaʻi o nei totoga o loʻo i totonu, e aoga le faia o feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina le mati.
  3. O loʻo faʻaalia mo le taumafa ma veins varicose, thrombophlebitis ma isi faafitauli o se fuafuaga talitutusa. E taofia le atherosclerosis e ala i le faʻamamaina o toto toto mai pusa cholesterol.
  4. Faʻamaʻa meaʻai ma totoga o le tino mai mea oona, mea leaga, ma isi mea faʻaleagaina. Afai o iai, o le a maua le maʻisuka mai le gaʻo ma le gasegase faʻavave.
  5. O fua eseese ma tinctures ua saunia i luga o mati e fesoasoani e tau ai le malulu, laryngitis, pneumonia, bronchitis. O le vai e faʻamamaina ai vaalele o le pulou.
  6. O fua o loʻo i ai i le tulaga o se ituaiga masani. O le faʻaaogaina pea o fua o le a faʻaumatia ai faigata i le galuega a le esophagus. O fua e 'ai faʻamalosi, faʻamaʻi, faafitauli ma le manava ma le manava.
  7. O le oloa na maua ai le faateleina o le metabolism, ona o lea, o le tagata maʻi na maua i le maʻisuka ua faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua ai le mamafa poʻo le mauaina o le mamafa o le tino.

Fualaau mamago mo le maʻisuka - o le a se mea e mafai ma e le mafai ona i ai?

  • I le taimi lava e tasi, o le taumafa paleni e faʻalauteleina ai se vaega e mamafa ile 0.1 kilokalama. e tusa ma le 224 kcal. O sea ituaiga oloa e afaina i le maʻisuka ona o lona maualuga o lona taua ma le suka.
  • Talu ai o fualaau aina fou e lauiloa mo le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto, ona maeʻa ai lea o le fale, pe a maeʻa. A maeʻa ona faʻafefiloi, o ia fualaau mamago e vave ona tupu ai le oso i le kulūkose ma se faʻafitauli i le itu o le maʻi.
  • E tatau ona malamalama o le taimi e faʻaumatia ai, o le a le gata ina e faʻamalolo ai le tino, ae o le a oʻo ai foi le afaina tele. Pe a fatuina ni meaʻai, e taua le aveeseina o meaʻai uma ma le maualuga o faʻamaumauga ma le kalori.
  • Afai e te mafaufau pea i laʻau suamalie, e tasi i le masina e mafai ona e togafitia oe lava e faʻamago mati i se aofaiga e le silia le 10 kalama. O lenei mea o le a le afaina tele pe afai o fualaau uma o le maʻisuka e ave i le taimi. Ae ia mataala.

    Fualaau mataga mo le maʻisuka Fig

  • O se mea sili atu ma fualaau aina o le mea moni foi e aofia ai le tele o pectin. O lea ituaiga mea aoga e aoga mo le maʻisuka. Fiber i lenei pepa e aveese uma ai mea leaga mai le tino ma le leaga o le cholesterol. Laasaga faapena foi o le a aafia ai le tulaga lautele o le maʻi.
  • Suga, lea o loo maua i fualaau fou, e lagolagoina le tele o le potassium i le tino. Manatua, o fua e matua feteʻenaʻi mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka tele. O le oloa o loʻo i ai foi se enzyme i le foliga o le faletua. O se vailaau faapena e fesoasoani i le vevela o le toto.
  • O lenei uiga e le manaʻomia i taimi uma mo se tagata ua pagatia i se maʻi ogaoga o le maʻisuka.I le tele o taimi, ma se maʻi faʻapitoa, o gasegase e tupu aʻe ile maʻi ma manuʻa eseese. O nei faʻaleagaga e faʻamalolo ai le leaga. Faʻafetai i lenei, o fig o le a manaʻomia ona aveese mai le meaʻai.
  • Filifiliga ma le faʻaaogaina o mati

  • E matua faigata tele le filifilia o se fig o le a avea ma mea malie ma lelei le manaia. I le tele o tulaga, o fualaau aina e tuʻuina atu ile tau ile tofo o le "leai," vai. Pe a filifilia, vaʻavaʻai ma le faaeteete i le maualuga, o fua mamafa e mamafa. Pe a faʻamalosi, e le suia ai ona foliga muamua, e toe foʻi atu i lona setete talu ai.
  • Aʻo tautala e uiga i le tofo, o mati e mafai ona suamalie, meli pe suamalie ma inu. O le ituaiga muamua e aofia ai fua tetele, o le isi - ata faataitai. O le faʻaleleia o mati e faia i luga o se manava leai.
  • Ae e te leʻi faʻaogaina, e tatau ona e fufuluina i le vai malulu. E mafai ona e 'aina fua o mati, sei vagana ai "vae" i le pito i lalo. Latou te lafoina.

    O fua e mafai ona faʻatagaina i le maʻi na tuʻuina atu, ae na o se ituaiga fou. I le aveina o fualaau mamago, e te ono lamatia oe lava i meaʻai i lou kulukose toto. Faafetai i lenei mea, e le tatau ona toe faʻasese le tau. Fiafia i le mati i le vaitau o fua. A o leʻi folasia atu se oloa fou i meaai, ia mautinoa e leai sau faʻalavelave.

    E tatau ona ou faʻaaoga fua o le maʻisuka?

    O fua o se tasi lea o mea e sili ona finau mo le maʻisuka. O le mea e iloa e tagata uma o ia o se oloa sili ona suamalie ma maualuga-kalori. E mafai ona ou faʻaaoga fua o le maʻisuka? O le tele o tagata latou te fai mai leai. Ae peitai, e le o mea uma e faigofie tele. O faʻamanuiaga ma faʻalavelave faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi.

    Le sili i fig

    O le mea lautele, o fua o figota e fua i fua o le vaitau; latou te ola i laau o le Caucasus, Crimea ma Asia. Ae, ona o le mea moni o loʻo faʻaaogaina i foliga masini, e mafai ona maua i fale teuoloa i le tausaga atoa. Ae ui i lea, ile foliga malogo, o lona aafiaga lelei i le tino e matua masalosalo.

    E pei lava o soo se fua, e i ai le tele aoga aoga:

      Toe faʻaleleia le gaioiga e ala i le faia o se vailaʻau, Faʻaleleia le mucosa gastric, Faʻaputuina le fatu ma faʻaitiitia le tino o le tino (aemaise lava le taua mo le toto maualuga), Faateleina le hemoglobin, O se mea vaivai, faʻaleleia le metabolism i le tino, Faʻaleleia le totoina ma le ate, Benefits mo le toe faʻafoʻiina o toto, ona o le faʻaitiitia o le tui toto.

    Ae paga lea, e mafai ona e fiafia i le matagofie o lenei fualaau mo na o ni nai vaiaso i le tausaga. Ae le aoga le faia o sauniuniga mo le taumalulu, aua soʻo se mimiti ma siama ona o le maualuga o le suka o le a na o le afaina ai le tino o loʻo mafatia i le maʻisuka.

    Mo le mauaina o le tele o faamanuiaga mai fualaau figota, e tatau ona e filifili na o ni fua lelei. E tatau ona latou mausali i le paʻi. Afai e te lolomiina i luga o le paʻu, ona le tatau lea ona i ai ni togi taua. Ma ia manatua o lenei fualaau aina ua teuina mo naʻo le tolu i le fa aso.

    Fua fou

    O fua fou e le mafai ona maua i le tausaga atoa. Ae ui i lea, o lona foliga fou e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. E tatau ona manatua i le tulaga o se gasegase ogaoga, o lenei oloa e solia i soo se faiga!

    E mafua mai foi lenei mea i le mea moni o loo i ai le vailaʻau, lea e faʻaitiitia ai le totoina o le toto. I se tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o le maʻisuka e mafai ona i ai manua ma maʻi o ituaiga eseese, lea e le mafai ai ona 'ai fua.

    Faʻaeteete! Ae o se ituaiga malamalama ma le masani o le maʻisuka, ua faʻatagaina e 'ai fualaau suamalie. Ae ui i lea, aua neʻi galo o le fuataga e taua i mea uma, o lona uiga e tatau ona faʻaaogaina fig i ni tapulaa faʻapulaʻa. O le mea e tusa lava pe leai se maualuga o le faʻasologa o igoa (e tusa ma le 35), a e faʻaaogaina se aofaiga tele o le oloa, e mafai ona tupu se oso malosi i le suka toto.

    O fua mo le maʻisuka e lelei foi ona e aofia ai le pectin, lea e aveesea ai le cholesterol mai le tino, ma e taua tele i lenei maʻi.

    I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

    Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

    Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

    O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

    Fualaau mamago

    O le a le mea e tupu i le faagasologa o le faʻamagoina o fua? Latou te le maua le susu, o lona uiga o na mea e faʻaitiitia ai le faʻamaumauga o le oloa e aluese. O le pasene o kulukose i figu mamago e faʻaopopo i le 3-5 taimi. E tusa ai ma lea, o loʻo maua foi le faʻatautaia o kalori, mo se faʻataʻitaʻiga, 100 kalama. fualaau aina e aofia ai le 215 kcal. Ma e pei ona e iloa, o le maʻisuka, e mafai ona e 'ai meaai laiti-calori.

    O fualaau mamago e le mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga faʻamaʻi. Faatasi ai ma isi mea, aua nei galo o nei fualaau mamago ua le toe mauaina meatotino uma o loo i ai i le vaega fou ua maua i, ma o ona faamanuiaga e matua masalomia lava.

    Afai e te fiafia i fua o lenei laulaau, ae e te maua mai le maʻisuka, e mafai ona e toe faʻaleleia i le vaitau.

    Fua fou mo le maʻisuka malosi

    Afai o le tamaititi o loʻo i ai se tikeri ogaoga o le maʻisuka, ona feteʻenaʻi lea o fualaau e le gata ona o le maualuga o le kulukose, ae ona o le i ai o le enzyme ficin i totonu, lea e faʻaititia ai le toto toto. I le maʻisuka tele o gasegase e masani lava ona i ai ni paʻu paʻu e le faʻamalolo mo se taimi umi.

    E faʻapefea ona filifili se uiga taua?

    O fua faʻamaina e faigata tele ona faimalaga. Ina ia mafai ona aliali mai i luga o fata o le pito i totonu, o loʻo saeia pea. O le fualaau le 'aina e maua ai le sua suamalie, lea e le talafeagai ai le' ai o fig.

    O fua fou e le tatau ona faʻamaluluina, filifili le fua e aunoa ma ni nifo poʻo se mea e faaleagaina, e mafai lava ona tuʻuina atu pe a paʻu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu mama i lalo o le vai mafanafana ma tuʻu i le pusaaisa mo le 60 minute. Ona sosoo ai lea, ma se fusi mata mafiafia, na susu muamua i le vai vevela, oti.

      O fua e mafai ona 'aina i ni vaega laiti (sili i le taeao) ma le maʻisuka vaivai. O fua e lelei tele e 'ai i le taeao, ona alu ai lea mo se taʻavale pe taʻalo malosi. I le maʻisuka malosi, o le fua o figu ua faʻaseseina. O fualaau mamago e faʻaseseina i soo se ituaiga o le maʻisuka. E le mafai ona teu fua mo se taimi umi, e tatau ona 'aina i totonu o le 3 aso.

    Fua mo le maʻisuka ma le hypertensives

    Masalo o le aoga sili ona aoga o mati o le tele o fiber e mafai ona sosoʻo. Pe a pasia paʻu pectin i le masini vai, latou te fufulu ese uma cholesterol mai lou tino e pei o se mop. Mo lenei mafuaʻaga, o fig e matua aoga tele mo le maʻisuka.

    Taua: O le mea lautele, o le American Diabetes Association e fautuaina le taumafaina o le tele o le fig i le maʻisuka, talu ai ona o lenei fua e fesoasoani e faʻaitiitia le tele o le inisalini i le toto, o le vaega o toetoe lava o inisiua mai le maʻisuka. Faafetai i lona maualuga o mea o le potassium, o fig foi e fesoasoani e pulea le maualuga o le toto suka. O fualaau figota o loʻo i ai foi meatotino faʻapitoa.

    Tagata faʻaonapo nei, o se tulafono, faʻamalieina le manaoga o le tino mo le sodium e ala i le 'ai o masima. Ae ui i lea, o le maualalo o le potassium ma le sodium maualuga e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga matuia - aemaise lava, maualuga maualuga. O fua, i le isi itu, e maualuga i le potassium ma maualalo i le sodium, o lona uiga latou te fesoasoani e aloese mai le maualuga maualuga ma faafitauli i le toto.

    E le gata i lea, afai e te 'ai tele masima ma e le mafai ona faia se mea e uiga i ai -' ai atili fualaau, ma ona o lenei mea, o le tele o le sodium mai lou tino o le a faʻateleina i le urine.

    Faʻaaogaina fualaau o mati

    O fua mo le maʻisuka e le o se vailaau tuusaʻo, ae ui i lea, o nisi o ana meatotino e mafai ona aoga i maʻi eseese, e masani ona faʻatasi ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua o le mati o le a gaosia ma inu e avea o se vaifofo i le tau faasaga i le tale poʻo le faʻaʻi tiga.

    I le malulu, o le pulupulu o vine o loʻo i ai se aʻafiaga taua ma faʻamalolo, e fesoasoani foi i le ania, ona o le maualuga maualuga o le uʻamea (sili atu nai lo apu).

    I le faʻaopoopoga, o le sipuni mai mati e faʻatagaina e fomaʻi e lelei atoatoa le faʻanofoina o le tino ma faʻalauteleina ai le manaʻo, faʻaleleia le faʻafefeteina, ma fesoasoani foi i faʻamaʻi o le paʻu, rūmate muscle, ma maʻa i le vevela.

    E faʻapefea ona filifili se fig mo le maʻisuka?

    O le mati e le o se mea taatele i totonu o tatou atunuu, o lea la e le o lauiloa le tulaga o filifiliga.

    Ae ui i lea, e le tele naua tulafono pe a faʻatau fua, ma e faigofie ona manatuaina: e masani ona talia e faapea, o fua laititi, o le mea e sili ona lelei, ma le paʻi e tatau ona lafoaʻi, ae le o le vaivai.

    Aʻo leʻi 'ai, e mafai ona fufuluina vine ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo ni nai itula, lea o le a matua fesoasoani tele ai i le gaioiga, talu ai o le pulupulu fou e matua paʻu. O le tofo e mafai ona sugary ma sili ona suamalie, ma ina ia le mafai ona fofo, e sili atu le lelei ona 'aina se tasi pe lua fua i le taimi.

    Fuga o fua

    Talu ai ona o le fig e sili ona lauiloa i atunuu mamao, o meaʻai ma lona auai e matuā tele lava. Ae ui i lea, e le tatau ona fefefe lenei mea, talu ai o le asō i le tele o faleoloa e mafai ona e faʻatau uma mea talafeagai, e tusa lava pe le masani tele o latou igoa. O lea, e mafai ona e taumafai e kuka se salati lanumeamata ma fig, lea e te manaʻomia (mo se meaʻai mo tagata e toʻafa):

    1. tasi ulu ulu o le aisa i le aisa,
    2. fua e lima o mati fou,
    3. 50 gr gorgonzols,
    4. tolu i le fa futu. l vailani suauu
    5. kuata o Art. pepa
    6. lua leona
    7. masima, pepa lanu uliuli.

    Lafoaʻi ma faʻamago laulaʻau laisi siaki ma tuʻuina i totonu o se pesini tele, faaopoopo le suauu ma le masima, faʻafefiloi. Ona tatau ai lea ona faaopoopo ni fig i luga o le fasi pepa i ni vaega se fa, sina fatu paluʻu ma gorgonzola, ma toe faʻafefiloi, faʻasusu i le pepa uliuli.

    Ma le mea mulimuli, i ni vaega ua uma ona tuʻuina i luga o papatusi, tataʻi fasi pepa lapisi o lemoni.

    DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

    Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

    Mango ma lona faʻaaoga i le maʻisuka

    Fua ma ona manuia i le maʻisuka

    Fig, poʻo le mati, o se fua e mafai ona faʻaaogaina i le maʻisuka, e le gata i le fou, ae faʻapea foi i le foliga mamago.

    E taua tele le mafai ona faʻaaogaina o le fua e avea o se mea mo faʻamaʻi ma faʻasao, lea e mafai ona faʻamaina e le maʻisuka.

    Aiseā ua faʻatagaina ai e faʻatau fua o fig, e fou uma ma mamago, o le a le mea e iloagofie ai le faasinomaga glycemic ma le tele o isi mea o le a talanoaina mulimuli ane.

    Vaega o le faʻaaogaina o mati

    Muamua lava, e tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o fig i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka e le taliaina i se tulaga ogaoga o le maʻi na tuʻuina mai. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o se vaega tele o ia vaega e pei o le fructose ma le kulukose o loʻo faʻapipiʻiina i le fetus. E matua afaina i le maʻisuka.

    I le faaopoopo atu, talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le mati, ia faʻalogo i le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o le fetus o loʻo i ai le fetaui, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le tikeri o le toto coagulation.

    I lenei itu, o le faʻamalologa o faʻamaʻi faʻamaʻi ma manuʻa, lea e taatele i le i ai o le maʻisuka, ua matua faʻagesegese ma ua faʻapupula.

    I le taimi lava e tasi, e ui lava i le tele o fua o fig, o le faasinomaga o le faasino igoa ua uma ona faailoa atu, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e faapea, o le uluai feiloaiga a le diabetetist poʻo le tagata fai meaʻai e avea ma tali saʻo. E taua foi lenei mea ao le i faaaogaina le igoa malogo mo le maʻisuka ituaiga 2.

    Mo le gaphylaxis

    Fuaina o fig i le itiiti ifo o nisi taimi o tau ma faʻamaonia mo mafuaaga puipuia. Aemaise lava, o fualaʻau fou ma ua mamago e aofia ai le malosi o le phenol ma omega-3 ma omega-6, lea e faaitiitia ai le lamatiaga o maʻi fatu fatu.

    O le iai o nisi fiva i fig, e fesoasoani e aveesea ai mea e mafua ai le faʻavaeina o se kulupulu pipisi mai le tino - aemaise lava, mati e sili ona aoga mo le puipuia o le kanesa colon. E le gata i lea, o fualaau e aoga mo le puipuia o le kanesa o le susu, lea e taua mo tamaitai o le seneturi luasefulu ma le tasi.

    Fuaʻau - oe laiti ma matutua

    O fua e matua aoga tele e faasaga i vaivaiga feusuaʻiga. E lava le fufulu 2-3 fualaau aina i totonu o se ipu susu, tuu ai i le po, ma inu susu ma 'ai fua o le taeao i le taeao - o le tele o le malosi tau feusuaʻiga o le a faateleina tele. O le mea lea, o fig e sili ona aoga mo alii, mo alii matutua ma alii talavou.

    Rice e mauoa i le konupini. O le kesi, i le isi itu, e fesoasoani e faamalosia ponaivi. O se tasi lea o mea aoga o fig, aemaise lava mo tagata matutua, aua o le matua, o ponaivi o le a avea ma mea sili ona vaivai ma pala.

    E le gata i lea, o fualaau e aoga tele mo tagata matutua ona o le lelei o le faaleleia o le vaʻaiga - o le leai o se vaaiga mamao i tagata matutua e fesootaʻi ma le faʻaogaina o le tino, ma o fua o fualaau aina e matua puipuia lelei ai lenei faʻamaʻi.

    Tau manuia lautele

    Afai ei ai sou faʻamau tiga poʻo se faʻamau tiga - fig ona o le maualuga o mea o kulupu e fesoasoani i le faʻamalologa ma le toomaga o faʻamaʻi tiga. O le mea lautele, o fua o figota e matua aoga tele i togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le tino, e aofia ai le perusisi ma le foma.

    E le gata i lea, o fig e lelei tele mo le gaogao, ma o le mea lea e fesoasoani ai i le togafitiga o le faʻamalosi, le galala, tiga o le manava, ma isi. O fua e lelei tele i le togafitia o fiva, gaogao, abscesses, suauʻu, maʻi o le ate ma e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi.

    Fua - faʻamanuiaina ma faʻaleagaina

    O fuainumera e umi se talafaasolopito. I lalo o le igoa o le mati, na ia faaali mai i itulau o le Tusi Paia, tusitusiga a Iutaia ma papyri a Aikupito. O aso nei o loʻo fuaina lelei lenei fua i totonu o nuʻu vevela, faʻapea foi i le teritori o le USSR muamua - i Crimea, Transcaucasia. I aso nei, e sili atu i le tolu selau ituaiga o mati e lauiloa. O i latou uma e ese mai le tasi i le isi i foliga o le fomaʻi, tofo ma le taimi matua.

    Fualaau aina

    Ia manatua o le faagasologa o le faʻamagoina o mati o le a le maua ai le tele o le susu, ma o le mea lea e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i le maualuga o le maualuga o le suka. E le gata i lea, o fualaau mamago uma e aofia ai le tele o kalori, o se isi faʻamatalaga o le mafuaaga e le tatau ai ona faʻaumatia i le maʻisuka.

    O fualaau mamago e mafua ona o le faateleina o le toto o le suka, o le mafuaaga lea e le tatau ai ona faʻaumatia i ni aofaiga tetele pe, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se faʻaauau pea.

    DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

    Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

    O le mea lea, i le maʻisuka tele, o le faʻaaogaina o lenei oloa e matua le manaʻomia lava. E tatau ona manatuaina e uiga i faʻamatalaga faʻamaonia, faʻapea foʻi ma le mea moni e faapea:

    • o le mati mamago ua leiloloa ona uiga aoga uma,
    • e mafai ona 'aina le tamaʻi maʻi e le maʻisuka ile tau masani pe afai e fou,
    • e mafai ona iloga i se maualuga maualuga o le tele, o le leai o nifo ma maunu.

    Blueberries o togafitiga moni mo le maʻisuka

    O le tasi pe o le isi mea gago e mafai ona faʻaumatia e le silia le 20 kalama. ao faagasolo le aso. I le taimi lava e tasi, e sili ona fautuaina i ni mea laiti, faʻamaʻaʻaina lelei.

    Afai o le faʻaaogaina o fualaau mamago e mafua ai ni tali le lelei pe le talafeagai, e matua fautuaina lava e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. E ono avea lenei ma faʻamaoniga o se faʻaititia i le tulaga atoa o le maʻisuka.

    E tatau ona faʻapitoa le vaʻaia i le faʻaaogaina o fualaau aina e le maʻisuka ma pe faapefea ona fetaui lenei ma le numera o le maʻisuka.

    O le tele o le faʻasaʻo

    O le faʻaaogaina o le mati i soo se ituaiga e malosi e le fautuaina mo le mumū o le pancreas. O le isi tapulaa, e tusa lava po oa ituaiga o maʻisuka ua uma ona iloa, o le gout, o se faamai o le tino i le vaega laititi. I na ituaiga o pathoces, e manatu le au atamamai i le tui o le manava, duodenum 12.

    Afai e maua e le tagata le maʻisuka ma e o mai faatasi ma le oona, o le faʻaaogaina o mati o le a faʻasaina foi. O mataupu taʻitasi e tuʻuina atu e tatau ona manatuaina ina ia mafai ona faatumauina le tulaga sili ona maualuga o le soifua maloloina. E taua foi le mafaufau i le fua o fuainumera glycemic, calorie values.

    O le mea lea, o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o laau o le mati e matua lelei lava le taliaina. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o nisi nuances e tatau ona amanaia.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea moni o fualaau mamago e sili atu ona afaina ma, o le mea lea, e le manaʻomia mo le faʻaaogaina e le maʻisuka. E le gata i lea, faatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le fua, o le taliaina o le tuufaatasia o le mati ma isi fualaau aina e tatau ona amanaia.

    O nei mea uma e taua ina ia mafai ai e le tino o le maʻisuka ona fesoasoani e faʻamalosia lona tino.

    Pe mafai ona faʻatagaina fig mo le maʻisuka?

    O le toʻatele o tagata e fiafia e faʻamamafa i latou i fua suamalie na aumai mai isi latitudes. Ae, e tusa lava pe aoga uma, e le mafai e tagata uma ona gafatia na ituaiga meaʻai. E ui lava o tagata gasegase o endocrinologists e masani ona fiafia i fig i le maʻisuka. Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona e malamalama i le tuufaatasiga o lenei oloa.

    Faʻavaeina o mati

    I luga o laulau a tagata Rusia o figu e mafai ona faʻamago pe fou. O fua fou e mafai ona faʻatau i na o le vaitau, ma i totonu o le pepa mama i luga o fata e maua i taimi uma. A o leʻi filifili pe mafai ona e 'ai i lenei meaʻai, e tatau ona e maua le mea o le kalori o lenei oloa ma le fua o proteins, carbohydrates ma gaʻo.

    100 g o mati mamago e aofia ai le 257 kcal. O lenei mea o se oloa e maua mai i gaʻo meaʻai: o latou anotusi o le 58 g. O le aofaiga o le porotini ma le gaʻo o loʻo gaogao: 3 ma le 1 g.

    Ae i se oloa fou, na o le:

    O le fua faʻamatalaga o fualaau aina fou e 35, ma o le fualaau mamago e 61. Faʻasolo i le GI faʻapitoa, o fig e mafai ona faʻaaogaina i soo se ituaiga e le maʻisuka. Ae e tatau ona e iloa o le 100 g fualaau mamago e aofia ai le 4.75 XE. Ma le 100 g o fualaau fou e aofia ai na o le 1 XE.

    Fua mo le maʻisuka

    I le siamaina o le maʻisuka e le o le insulin, o fautuaga a fomaʻi e tatau ona matua tausisia. E tatau i tagata faʻatau pele ona iloa pe mafai ona 'ai.

    O fua nei e iai le tele o le suka, lea e ulu atu i le toto o le maʻisuka. I fualaau mama, o lona aofaiga e oʻo atu i le 70%. E ui o lo latou faasinomaga faʻamaualuga e manatu lelei i le tulaga.

    Afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka i le lanu po o le foliga faʻalelei, ona mafai loa lea ona faʻaaogaina se aofaiga faatapulaʻa o fig. Fomaʻi fautuaina e 'ai na o fua fou i le vaitau. E ui lava i le tele o le suka, o isi mea aoga o lenei fua e fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose.

    E fautuaina e tagata e taumafa fualaau fig ona o le pectin o se vaega. O le fiva lenei, pe a faʻaaogaina i totonu o le manava, o mea uma lava e ono lamatia (e aofia ai le cholesterol) e matua gauai, o le faagasologa o le faʻamaʻiina mai le tino ua faʻavave. Ma o le paluga o loʻo i totonu o fualaau aina e mafai ai ona e tausia le glukose i lalo o le pule.

    E le sili atu i le 2 fua o fualaau 'aina e faʻatagaina i le aso. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona 'aina i le taimi lava lea: fai mai fomai e tipiina i latou i ni nai vaega ma' ai sina mea itiiti i le aso atoa.

    Ae faʻatasi ai ma faʻalavelave ogaoga o togafitiga, e faʻasaina ai fig. A uma, o fualaau aina e aofia ai le tele o le fructose ma le kulukose. O le faʻasaina o lona faʻaaogaina i le maʻisuka faigata e mafua mai i le mea moni e faapea, i lenei tulaga, e masani lava ona aliali maʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Ma o le tuufaatasiga o nei fualaau aina e aofia ai se afifi faapitoa o le enzyme. E tatau ona faʻaititia le toto toto.

    O fualaau mamago e le talafeagai mo le maʻisuka, e ui lava i le fuainumera glycemic. A maeʻa, o loʻo maua le faʻataunuuga o le kalori o fualaau mamago. I le taimi o le vevela, o mea taua o figu e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i le tino o le maʻisuka ua leiloloa. I se isi itu, pe a faʻaumatia, e mafai ona tupu se oso i le suka, o lea e sili atu ai i le maʻisuka le teenaina.

    Tulafono mo le filifilia ma le faʻaaogaina

    Afai e te manaʻo e faʻamamafa oe lava i se fualaau suamalie mafiafia i le vaitau, ona tatau lea ona e iloa po o le a le nuances e tatau ona e tilotilo i ai pe a filifilia fualaau. O fua fou ma fualaʻau e tele naua ma e leai ni taʻaloga manino. Afai e te lolomiina ma lou tamatamailima, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu sina mea.

    Aʻo leʻi 'ai le fua, e tatau ona fufulu lelei ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo sina taimi puupuu (1 itula o le a lava). O le mafanafana o le a manuia ai le fig - o lona tino o le a le toe pipisi ma o le a sili atu ona faigofie ona tipi. Ae e le tatau ona galo ia te oe: o fua matutua e le o teuina mo le umi.

    O le tofo o le fua e faalagolago i le tikeri o le matua: e mafai ona maua mai le fiafia-suamalie i sugary. E toatele e matauina lenei mamanu: o le tele o fatu, o le suamalie o le fua.

    O maʻi suka e tatau ona mafaufau i tapulaʻa. I se vaega itiiti, o fualaau aina fou e mafai ona faʻaaogaina i le gasologa o le vaitau, ae e lelei tele le teena o fualaau mamago. Faʻasolosolo lava ona maua i le maʻisuka, o le leai o ni faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona e togafitia oe lava i fualaau mamago, ae e sili atu ona tipiina i ni nai vaega ma faʻalautele i ni nai faʻafiafiaga.

    E faʻafefea ona 'ai fig i le maʻisuka

    E ui lava i le mea moni e faʻapea, e iai se faʻamaʻi e lelei tele le 'aina o fualaau' aina ma fualaau 'aina, ma le maʻisuka e mafai ona matuā lamatia.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, e toʻatele o loʻo mafaufau pe mafai ona 'aina fua o le maʻisuka, ma o a ni taunuuga pe a mavae lena.

    O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e fuafua lenei mea. E le gata i lea, o le tele o faʻaaliga taua e tatau ona iloiloina pe a faʻaaogaina o le a faʻaalia.

    O le mati lava o se fua suamalie. E talitonuina o lenei mea o se togalaau ua leva ona totoina. E taʻua foi o Smakovnitsa, Fig (fig).

    Faʻaeteete ma se atunuʻu

    Faatasi ai ma le aofaʻi o mati oe manaʻomia e te matua faʻaeteete. O fualaau aina e aofia ai le tele o le kulukose, o lea o loʻo i ai se avanoa e tulaʻi mai ai le suka toto. E tatau ona amata le faʻaaogaina o le oloa i ni atigi laʻititi, ao matauina le tulaga o le tino.

    Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

    E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

    Auala e filifili ai le saʻo

    I le filifilia o fualaau fou, muamua lava, e tatau ona e gauai atu i ona foliga vaaia.

    E tele nuances e mafai ona fesoasoani i le filifilia o se fusi matua:

    • Le lanu o le peel. E tolu fesuiaiga o le lanu o loʻo i totonu o mati. E aofia ai lanu meamata, lanumoana, lanumoana. Faʻalagolago i le ituaiga.
    • Fatu O le tele o fatu nut o lo oi ai i totonu o le fua (e oo atu i le 1,500 vaega). Afai e mafai ona vavae ma siaki, e le tatau ona e misia le avanoa ma faia.
    • Faʻaauau E tatau ona i ai le tetee i le malosi. I lenei tulaga, e le tatau ona faigata le fua. E tatau ona tuʻuina atu i ai e aʻafia ai.

    Afai e le aumaia lenei oloa i le nofoaga o loʻo nofo ai, e mafai ona e faʻatau i totonu o le pepa faila. I lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le gaosiga ma aso maeʻa.

    Aafiaga lelei ile tino

    O le faʻaaogā tonu o mati o le a fesoasoani e faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

    O vailaau o loʻo i totonu o le oloa e faaopoopo i ai le tele o itu lelei:

    • Vitamin K. Pule o le faʻaaoga toto. O le le lava o lenei vaega o le a taitai atu ai i le umi o faʻatali mo le faʻasoasoaina. O le mea lea, faatasi ai ma lenei maʻi, ua fautuaina e faʻaaoga fua.
    • Potassium Auai i le metabolism, tulafono faatonutonu o le mamafa ma paleni o le tino (vai, acid).
    • Kalaku Vaʻaia i ponaivi. A aunoa ma lenei mea, o le aʻafiaga o le vavaeʻesea o le pelvis, vaʻai, vae vaivai, e mafai ona faateleina. O loʻo aʻafia le osteoporosis.
    • Manganese Saili se vaega i le metabolism, o le faʻavaeina o palatini, gaosiga, faʻamautuina o silasila, e talafeagai mo le gaosia o le cholesterol, nucleotides. Faʻatasi ai ma se mea e le atoatoa, o loʻo i ai taimi faʻatuai i le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, ma o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻapupula.

    O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga autu e uiga i fig ma ona fegalegaleaiga i le tino. Afai e te pulea au mea taumafa ma le maʻisuka ma mulimuli i le faasologa o le kulūkose, e mafai ona e 'aina lenei oloa i ni mea laiti. O le mea lea e leai ni faafitauli ma allergies, o tagata e mafatia i lenei maʻi e amata laitiiti.

    O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

    Lyudmila Antonova ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

    Pe aoga le tusiga?

    Fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2: mafai ona ou 'ai?

    O lenei oloa, i totonu o le faʻaogaina o le tino, faia ai mea nei:

    1. Faʻaleleia toto, toto i le maʻisuka. Faʻateleina le taua o le hemoglobin, faʻaititia le maualuga o le toto maualuga i totonu o laʻau ma le ulu.
    2. Fesoasoani i le gaioiga o le ate, fatugaʻo ma vaʻaia. Ae afai o le maʻisuka e paʻu i lalo ona o le maʻi o nei totoga, e tatau ona e maua se fomaʻi mo le faʻaaogaina o le oloa.
    3. E fesoasoani i le faʻaitiitia o veins varicose veins, thrombophlebitis. E taofia le atherosclerosis e ala i le faʻamamaina o pusa cholesterol.
    4. Aveese mea oona, mea leaga faʻalavelave ma faʻaleagaina oloa. Ona o lenei mea, o le maʻisuka e mafatia ona o le faʻavave o le gasegase ma le gaʻo.
    5. O teuteuga eseese ma fualaau e puipuia ai le malulu, laryngitis, bronchitis ma le niumonia.
    6. O fua o se mea masani. Faatasi ai ma lona faʻaogaina faʻaaogaina, o le faʻatinoina o le esophagus e faʻapitoa. Fualaau aina e fautuaina mo le taʻavale, faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai.
    7. O le oloa e faaosofia ai le metabolism, ma le maʻisuka e mafai ona e 'ai i fualaau figu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le meaʻai.

    O le aoga aoga o le fua ona o le mea moni e faapea:

    • ua i ai sona aʻafiaga, e mafua ai ona faʻamaonia le faʻaaogaina o le igoa,
    • faaleleia le tulaga o le mucosa gastric,
    • faaitiitia le fatu fatu ma le maualuga,
    • e maua ai le tuputupu ae o lelamolobin,
    • o se mea vaivai,
    • toe faʻafoʻi le galuega o le ate, faʻapea foʻi ma le tamaʻi mamoe,
    • aofia ai i le toe faʻaitiitia o pupuni toto.

    O faʻataʻitaʻiga e mautinoa lava le faʻasalaina i le tulaga o le gout, faʻalauteleina o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai. E tusa ai ma le maʻisuka, o le fesili e le saʻo. E faʻalagolago lava i le ituaiga o fualaau taumafa.

    Fualaau mamago

    A o faagasolo le vevela o le vevela, o le susu uma lava e mafua mai i le mati; o le mea lea, o le maualuga o le gaʻo avanoa i ai e faateleina. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻataunuuga o kalori o le oloa e faʻapupula.

    I se tulaga faapena, o figs e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasalaina ona o le taua o mea taumafa paleni, faʻapea foʻi ma le tele o suka. E ui o fua fou e maualalo le kulūkose, o se taunuuga o le faʻamamago, o lenei gaioiga ua matua leiloa.

    A oʻo i totonu o le tino fualaau vevela, e vave faʻavevelaina le oso i le kulūkose, o le gasegase o togafitiga faʻaleagaina.

    I le faʻaaogaina o mati mamago, e le faʻaleleia e se tagata lona soifua maloloina, ae sili ona afaina ai o ia lava.

    O le mea lea, pe a tuʻuina se taumafataga, e tatau ona e lafoaia se oloa faapena mo le maʻisuka, lea e maua ai le maualuga o le kalori ma se faʻamaufaʻailoga glycemic margin.

    Afai e te manaʻonaʻo moni, tuʻu ia oe fualaau mamago, ae naʻo le tasi i le masina ma le maualuga o le 10 g. Ole aofaiga e le afaina pe ae ave vailaau faatonuina i le taimi e tasi.

    O le a le kuka ma le mati

    O fua e fai ai mea suamalie, jams ma sipuni; e foliga lelei foi i fualaau aina ma lemonade. I nisi atunuu i sasaʻe, e tele lava mea e faia mai ai, ae o le tele lava o mati o loʻo faʻaaogaina i le saunia o meaʻai, lea e talafeagai i le mataupu faavae, ona o le aofaiga o suka o loʻo i totonu.

    Ae peitai, e le o lona uiga e le tatau ona e faʻataʻitaʻiina lenei fualaau aina ma aua le taumafai e faʻaopopo i mea autu. O ia foi e matua faauo ma tuufaatasi ma aano o manu (aemaise lava i le mumu), o le mea autu o le sailia lea o le saʻo saʻo.

    Curd casserole ma fig

      Galu le laʻau - 500 g Ofo kulimi - 4 tbsp. l Sugar - 7-9 tbsp. l Fuamoa - 2 pi. Fualaau mamago - 150 g Palu mafolafola - 40 g Suauu mama - 150-200 g Vanillin ia tofo

      Faʻafesoʻotaʻi le siʻi kulimi, kulimi kulimi, suka, fuamoa, vanilla ma le pata omea. Faaopopo le falaoamata i le falaoa. Faʻasalaga i figota lelei. Aumai se masini pusa loloto ma faʻamama i le suāuu suauu. Tuu le paluga i totonu o le masini ma tao i totonu o le ogaumu mo le 35-40 minute i le 180 tikeri. E mafai ona e 'ai uma ma mafanafana. Auauna faʻatasi ma sipuni ma kirimi kirimoni.

    Faʻatau fua

      Faʻatoʻa o le falaoamata o le falaoamata o le falaoa o le Honey Walnuts

      Faʻalautele fasi falaoa i le sisi (o nisi e sili ona lelei le vevela o sandwiches i totonu o le microwave ina ia faʻafefeteina le sisi, ae o le filifiliga lea). Sasaa sina meli i luga o le sisi. Tuu ni fasi kati i le pito i luga ma fufulu i ni fatu nutimomoia.

    Lago fig i le mascarpone

      Laʻu mūmū mūmū - 4 tbsp. l Suga - 2 tbsp. l Fualaau mamago - 170 g Walnuts - 2.5 sipuni vaimalie Pipi Mascarpone - 2 sipuni meaʻai Balsamic vinegar e tofo

      Faʻafefiloi le uaina, vinipolo ma le suka i totonu o se meaʻai ma kuka i luga o le vevela masani seia oʻo ina uma le suka. Aua nei galo e oso. 'Otiʻoti fuʻu mai le mati ma faʻaopopo i le apa. Kuki isi 5 minute. Liligi le sua o le uaina i figu i totonu o se masini tao tao, fufuluina i ni falai falai ma tuu i totonu o le ogaumu, faʻafefiloi i le 190 tikeri. Pipi mo le 30 minute seia oʻo ina ave e le mati le tele o le vai. Ave ese fua o le mati mai le ogaumu ma faʻaliliu laitiiti (e le silia le 15 minute). Tuu ni nai sipuni o mascarpone i luga o se ipu, tuu ni fua mafanafana i luga o ia ipu, sasaa i luga le siva vai o totoe.

    Fua: e sili atu i le mamafa o le mamafa, cholesterol, faʻalavelave ma le tale

    O vailaʻau faʻasolosolo e sili atu i le mamafa, maualuga le cholesterol, faʻalavelave, tau, faʻafefe - ma mea uma nei e uiga i mati. O fualaau o aso nei ua fuaina ai fualaau figota e pei o le faamalolo o Eleni anamua i le fia afe tausaga talu ai.

    Taua! E oʻo lava i le maʻisuka e fesoasoani i fualaau (faʻamaonia, aua o loʻo i ai le tele o kulukose). O le mea sili, o le au Mekisateko e mautinoa lenei mea (ma fomaʻi Mekisiko faatasi ai ma i latou): e tusa ai ma ia mea, o fualaau e aoga i le maʻisuka ituaiga 2, aua e faʻamautu ai le suka toto.

    O fua e puipuia ai le suka lea na faʻaaogaina i meaai mai le liua i le gaʻo. Ona o lenei mea, ua fautuaina faapitoa lava i le maualalo o taumafa o le cholesterol. Ae e le itiiti ifo nai lo lenei "gaʻo-gaʻo" le mafaia o fualaau figota e aoga ia i latou e mataʻituina a latou mamafa.

    O le mea moni, o mati e maualuga tele-kalori (e tusa ma le 60 kalori i le tasi fualaau), ae e tele le fiber, e puipuia ai meaʻai mai le teuina ma le vevela. Ma o fig e mafai ona faʻamatalaina o le mea sili ona lelei mo le galo o le mamafa.

    Ma o se taumafataga o le taeao lelei mo i latou oe na faimalaga i le ava i le aso na muamua atu.Ioe, o fig e fesoasoani e taofi ai na uiga faʻafefeteina masani e pei o le nausea, fiainu, matagogo ma le faʻafefe i le lalolagi o siomia oe.

    Talu ai, faatasi ai ma isi mea, o fig o loʻo i ai le gafatia e fai sina fiafia: o mea uma ona o le tele o le magnesium, calcium ma le potassium, e aunoa ma se faʻamafanafanaga faalemafaufau o se tagata soifua maloloina e le mafai.

    Ma mati o loʻo i ai le tele o vitamini C, peta-carotene ma B vitamini, antioxidants ma amino acids. O le mea lea e faʻapipiʻi ai lau 'aiga o le taeao ma fig (faʻapipiʻi le sipisi mafiafia poʻo le paluga faʻasalalau e le faʻafefeteina ma mea manogi) e le naʻo se faʻafefe, ae i le taimi atoa o le "fig".

    Faʻasologa o vailaʻau faʻasolosolo faʻamaʻi figota mo mea e faʻaaogaina: 2-3 fig (faʻafefete i le po pe afai e te togafiti faʻamago, pe susu i le susu pe'ā o loʻo fou pea) fesoasoani e faʻaleleia le galuega o le toto.

    O le fua na faʻamaonia, ae o le Eleni anamua. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o fig ma le susu e le sili atu i le tale ma le maualalo o le vevela (aʻo leʻi faʻaaogaina, tuu le vailaau faʻamaʻi mo le 20 minute).

    Afai e te togiina le mati, ae e le mafai lava ona e vaelua, ia mama ma faʻaaoga le pipi i ou foliga. O le antioxidant and regenerative properties of figs o loʻo faʻaaogaina i mea faʻapitoa teuteu o aso nei, ma le manuia: o lea aisea e leai ai se mea lelei e mou atu ?!

    Maʻi Suka

    I le tele o mataupu, ua faʻasaina e le fomaʻi le tagata maʻi e oʻo lava i le mafaufau i le faʻaaogaina o mati. O le mafuaaga mo lenei le talitonuina o le oloa o loʻo taoto i lona taua tele o meaʻai, faʻapea foʻi ma le i ai o le suka. O le aʻafiaga leaga o le faʻaaogaina o le fig e faaopoopo i le auai o le ficin, lea e mafai ona faʻalavelave ai le faagasologa o le toto toto.

    I le maʻisuka, o se taua taua i totonu lava ia e faigata, faʻaosofia ai aʻafiaga leaga ona o maʻi paʻu ma manua. O se lamatiaga ogaoga o fualaau mamago. O lo latou tulaga taua o le ola maloloina, o le maualuga o le suka e faaluaina. Talu ai ona o lenei mea, ua faʻasaina le fiafia i na fualaau mamago e oʻo lava i le amataga o le maʻisuka.

    O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o fig i le maʻisuka

    O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

    Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau.

    O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo se olaga fiafia mo le maʻisuka, o lea sa ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le tele e mafai ai, ia sili atu le faigofie ma fiafia.

  • Tuua Lau Faamatalaga