Cholesterol Wine

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

E tusa ai ma le tele o fomaʻi, o le uaina e le mafai ona mafaufauina o se vai inu lelei, ae o tu ma masani faaleaganuu e leai se mea e mafai ona faia e aunoa ma lena. I lenei tulaga, o le fesili e tulai mai: uaina le uaina po o le maualalo o le toto ma pe mafai ona inu i le maualuga o le toto, lea e aafia ai le pasene maualuga o le faitau aofaʻi o le lalolagi. E faigata tele ona tali atu ma le manino, e faalagolago i le tele o mea: o le soifua maloloina o se tagata, o ona tausaga ma uiga o tagata taitoatasi, o le tele o le ava malosi, o le taimi o le taumafaina, ma le ituaiga o uaina.

O le mea lautele, e mafai ona tatou fai atu o le uaina, e pei o soʻo se mea inu i le tikeri, faʻapupulaina le toto ma e le fautuaina mo le faʻaaogaina e gasegase maualuga. O le faʻaitiitia o le toto maualuga e tupu i totonu o se taimi puupuu pe a maeʻa sina fualaau oona. O le tele o le 'ava malosi e faʻateleina ai le mamafa. O le masani ona inu o le uaina i fua taua e mafua ai le vave tulai mai o le toto toto, ma o le a tumau i luga i tulaga maualuga.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E faapefea ona aʻafia

O le sese o le ethanol, lea e faʻaitiitia ai toto toto, e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o le mamafa i le taimi lava e uma ai le inu 50-100 kalama. Ae o le saʻo tonu lava o le a tupu pe a fai o le aofaiga o le inu e 300 kalama pe sili atu foi. E taua foi le ituaiga o uaina.

O le uaina sinasina e ese mai le lanu mumu. O tekonolosi gaosiga e pei o le paepae e leai ni vaega o loʻo i ai i le mumu. E mafua lenei mea ona o le gaosia o vine paʻepaʻe, fatu ma paʻu e vavaeese muamua mai vine ina ia latou le faʻafesoʻotaʻi ma le sua e maua ai. O mea aoga o loʻo maua i totonu o sea inu e gauaiina e le masini i se taimi pupuu ona o le laʻitiiti o molemoa.

O vine mama ma suamalie paʻepaʻe e mafai ona faʻateleina le mamafa, o lea e sili ai le inu mo tagata e maualalo le toto. I faʻamaʻi pipisi, e faʻaleleia le toto. I le taimi lava e tasi, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i tulafono masani - e le silia le 100 kalama i le aso.

Lela mumu

O loʻo talitonuina o le uaina mūmū masani masani, ma le malosi e le sili atu i le 11% ma i se aofaiga e le silia le 50-70 kalama i le aso, e mafai ona i ai se aoga aoga i le soifua maloloina. I le gasologa o lona gaosiga, o ponaivi ma pulu e aofia ai mea aoga e tele e le aveesea mai vine. E aofia ai:

  • elemene taua: iron, iodine, magnesium, potassium, phosphorus,
  • vitamini: A, B, C, PP, E,
  • antioxidants.

Faafetai i le antioxidants e mafai ona fusifusia ai faʻasalaga saoloto ma faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu ma toto toto, o le faʻaitiitia o le toto maualuga e tupu.

O fualaau oona i le vintage mūmū ua mamago e faʻamalolo ai le gasegase o le tino pe a uma le afaina o le ava malosi.

E le gata i lea, o le uaina mūmū mūmū lea e faʻavaivaia ai le mamafa mo se taimi umi faʻatusatusa i isi ituaiga o ava.

O vine mūmū mūmū ua i ai se aafiaga vasodilating e mafua mai i mea o loʻo aoga i totonu, e pei o le:

  • Resveratrol O loʻo i ai i totonu o le peel ma e iai foi le antitumor, antiviral, antidiabetic effect.
  • Tannin. O lenei tannin e lagolagoina ipu i le leo, e mafai ai ona latou ola. O loʻo i totonu o le paʻu ma fatu vine.
  • Fualaau oona. I le faaopoopo atu i le malolo o puipui puipui, latou te aumaia le uaina ma le manogi ma le manogi.
  • Procyanides. O loʻo iai i latou i vine mamago, e puipuia ai le atinaʻe o maʻi fatu ma avatu ai le uaina i le lanu mumu.
  • Flavonoids. Latou te faaumiumi le autalavou ma le gaioiga, e aʻafia ai le numera o faʻamalolo saoloto.

O se faʻataʻitaʻiga o Farani, e leai se taumafataga e maeʻa e aunoa ma se ipu malamalama mūmū mūmū. Latou te fiafia i mea taumafa e sili mamao mai mea taumafa ma tamaoaiga i le cholesterol, ao le maualuga o le fatu ma le toto o gasegase o se tasi o pito maualalo i le lalolagi. E tutusa lava le mea e mafai ona fai e uiga i tagata o Georgia o loʻo inu vailaau mamago i meaʻai ma maua ai le maualuga o le ola.

O le a le uaina e sili atu ona inu

O tagata ei ai le maualuga o le toto maualuga, faapea foi i latou na sili atu ma le 45 tausaga le matua, e tatau ona lafoai suamalie suamalie ma suauu. O lea ava malosi e fesoasoani i le faateleina o le toto maualuga ma mafai ona avea ma se malosi mo le atinaʻe o le maʻisuka.

Pe a oʻo i penefiti soifua maloloina o le uaina, o lona uiga, o mea inu suamalie vine, e le o fualaau aina ma paluga e tuʻuina i luga o apples, ash ash and other fruits.

Faaiuga

O le mea moni, e mafai e le uaina ona i ai se aoga aoga i le loto ma toto toto, faʻaitiitia le faʻalavelave e atiaʻe le atherosclerosis, fatu fatuga ma taʻavale pe afai o se vine mama, lanu mumu, vevela, e le suamalie ma e le faʻamalosi. O lona aofaiga e tatau ona laʻititi - pe a ma le 50-70 kalama. Na o le inu ava malosi e mafai ona maua e tagata gasegase maualuga e inu ai o le vine mama maualuga e mamago le uaina.

O le a le tele o le ava malosi e aveesea mai le toto?

Iʻa ma cholesterol

O le uluai fautuaga o tagata maʻi e maualuga le cholesterol maua o le suia lea o lau meaʻai. O tagata maʻi ei ai le atherosclerosis e fautuaina e faatapulaa pe vavaeese atoa mai le gaʻo meaʻai a manu, lea e maua i le tele o meaʻai ma gaʻo, susu, pata, sisi ma isi mea gaosi, ma fuamoa fuamoa. I lenei tulaga, o le faavae o le taumafa e tatau ona avea ma fua, fualaau faisua ma vailaʻau e maua ai le eletise o le omega-3,6 gaʻo. I le faʻaopopo atu i fuālaʻau fuālaʻau o le muamua faʻamavaeina ma fatu o nati, o nei mea e maua i iʻa - o se puna o porotini, gaʻo maloloina ma elemene.

E i ai le cholesterol i totonu o iʻa? I se tasi auala poʻo le isi, ioe. E uiga i ituaiga o iʻa e ono mafai ona maʻi i le atherosclerosis ma pe oa mea aoga o loʻo nonofo ai tagata vai e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol, faitau le iloiloga i lalo.

Mea aoga o iʻa

O iʻa uma e maloloina. O lenei faʻamatalaga ua masani ia i tatou talu mai le laʻititi. O le nofoaga masani e le masani ai ma le olaola o mea ola e le gata ina lelei ai ipu, ae taua foi mo le tino. O iʻa sili ona aoga, o le gataifale faʻaleaganuʻu, ae faʻapea foi i latou o loʻo nonofo i vai fou o le suavai, e tele a latou amino aoga ma elemene taua i la latou tuufaatasiga, ae o loʻo faasino i ituaiga o meaʻai maualalo.

O mea aoga o loʻo maua i iʻa e aofia ai:

O le mea lea, o iʻa o se mea maloloina ma taua tele mo soʻo se meaai. O le fufuluina mai o le tino e tumu ai le tino ma le atoatoa o le digestible protein, faatonutonu ai le gaioiga o le thyroid gland ma isi totoga o le gaioiga i totonu, e afaina ai le tino o le tino, faaleleia o lagona, manatua ma le moe, faamautu le metabolism. I tagata gasegase e maualuga le cholesterol, o ipu e mafai ona faʻaitiitia ai aʻafiaga atherogenic "leaga" o lipids i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli cardiovascular ma cerebrovascular o le atherosclerosis.

E fia le cholesterol i iʻa

E ese le iʻa. Afai e te filifilia le fomaʻi o le fusi o ituaiga sili ona lauiloa, e te maua le ata lea:

  • vai - 51-85%,
  • protein -14-22%,
  • gaʻo - 0.2-33%,
  • minerale ma vailaau oona - 1.5-6%.

Cholesterol levels i iʻa e mafai ona fesuisuiaʻi. O le mea e leaga ai, e leai lava ni ituaiga e ese mai ai: o iʻa uma ei ai se vaega patino o gaʻo manu, o le tele o le cholesterol.

Codfish30 mg Horse elekereli40 mg Pike50 mg Sea language60 mg Taaloga56 mg Toto97 mg Pollock110 mg Natotenia210 mg Carp270 mg Faʻasalaina le ulu300 mg Laumei360 mg

E pei ona mafai ona vaʻaia mai le laulau, o loʻo i ai le tele o ituaiga o iʻa i le cholesterol i eseesega eseese. Ole aofaiga o le cholesterol e tatau ona 'aina e se tagata ei ai le atherosclerosis e le tatau ona sili atu i le 250-300 mg / aso.

O a iʻa e lelei mo tagata e maualuga le cholesterol

O le mea e malie ai, e ui lava i le maualuga o le cholesterol, o le tele o ituaiga iʻa e mafai ona faʻaaogāina e tagata gasegase e matauina mo le atherosclerosis ma ona faʻalavelave faʻalavelave. O mea uma e faatatau i aoga gaʻo gaʻo: e mafai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol faʻatoʻa maua i le ate ma faʻasaʻo le gaʻo gaʻo i le lautele.

E faʻapitoa ona e ono foliga mai, o le iʻa e sili ona aoga mo tagata e maualuga le cholesterol o ituaiga o lemoni gaʻo (salmon, salmon, chum salmon). O aso nei, o le tino ma le taʻavale e mafai ona faʻatau i soʻo se supermarket, ma o ipu mai iʻa mumu e le na o le soifua maloloina, ae e matua lelei lava. E fautuaina e faʻatau iʻa mai tagata faʻatuatuaina: e le o manu uma e oʻo mai i fata o fola o fefaʻatauaʻiga ei ai le fou fou. O le mea sili ona aoga mo le tino o salmon pupula po o le samasama. 100 kalama o le sui o meaʻai a le tuna e maua ai le aso mo omega-3, o lona uiga e malosi le tauina o pusa cholesterol.

E faaopoopo atu i iʻa mūmū mūmū, o taʻitaʻi o loʻo i totonu o le GIC e le faʻamamaina, o tuna, o lapisi, figota, vao, sardinella ma sardine. E sili atu ona aoga le faʻaaogaina i pepa e kuka ma tao, ae tusa lava pe i ai i le meaʻai meaai, o nei ituaiga e mafai ona maualalo ai le cholesterol ma fesoasoani ai e maua le soifua maloloina.

Ma o le tele o ituaiga iʻa e sili ona taugofie, e aoga mo le atherosclerosis o le masani lea e masani ai. E le manaʻomia le faʻaogaina o le vevela mo togafitiga "togafitiga" ma le maualuga o le cholesterol maualuga: e sili pe afai e fou pe uaisa. I le auala, o le vao o le a sili atu ona lelei pe a e taoina i se fasi keke o lemoni ma laau.

O ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo e tatau foi ona i ai le tausiga faapitoa. Cod, halibut poʻo pollock o se mea taumafa e maualalo le gaʻo ma e faʻatagaina mo gasegase e maua i le atherosclerosis. E mafai foi ona maualalo ifo le toto cholesterol toto.

E tusa ai ma fautuaga a fomaʻi, mo tagata mamaʻi ma le maualuga o le cholesterol, e lava le faaopoopo 150-200 g o iʻa 2-3 taimi i le vaiaso ia latou meaʻai.

Atherosclerosis iʻa

Ina ia lelei le iʻa, e tatau ona kuka lelei. E le manaomia le 'ai o iʻa i le maualuga o le cholesterol maualuga:

  • falai i le pata po o le suauu manogi. Frying faʻamamatia le tele o meaʻai i le oloa,
  • tuanaʻi ua le lava le vevela. O iʻa e mafai ona avea ma puna o le tele o parasite e le o vaaia e mata o le tagata. O le mea lea, e le fautuaina e 'ai le iʻa (mo se faʻataʻitaʻiga, sushi, roll roll, heh) o le amataga e leʻi iloa,
  • salima - masima sili atu e mafai ona mafua ai le faatumauina o le vai ma le faateleina o le faasalalauina o le toto. O le a faateleina ai le avega i luga o le loto,
  • ulaula, aua e le gata na i ai masima e sili atu, ae o manuʻa foi. O le ulaula ulaula ua manatu e sili atu le leaga nai lo iʻa vevela.

Auala e kuka ai iʻa, lea e taofi ai le maualuga o meatotino aoga, o loʻo kuka, uila, tao tao. O le tofo o le ipu i lenei tulaga e faalagolago i le filifiliga sao o iʻa. Mulimuli i nei taʻiala:

  • E sili atu le filifilia o se iʻa laitiiti. O lapisi lapopoʻa e mafai ona matua ma iai se tele o mea leaga.
  • O le manogi o iʻa fou e manifinifi, maʻoti, vai. Afai e manava tele le tino po o le le fiafia, e foliga mai o se mea paʻu.
  • O le isi faailoga o le fou o le elasticity o le pulupulu. Faʻatau le faʻatau peʻa a uma ona e taʻalo ma lou tamatamailima o le siaki luga o le tino maliu e tumau mo sina taimi.
  • Le lanu o le pipi e mafai ona ese: mai le grayish i le uila mumu.

O tulafono o le teuina mo iʻa e mafai ai ona e tuua mo le 2-3 aso i le pusaaisa poʻo le malolo mo le tele o masina i le pusaaisa.

Salmon Steamed

Ina ia saunia se mea e tatau ona e:

  • salu (pei o le 0.5 kilokalama),
  • lemoni - 1,
  • kirimigi 15% (e le o le gaʻo) - ia tofo,
  • o se faʻafefiloi o 'au Italia (basil, organo, ma isi) - ia tofo,
  • masima, pepa - ia tofo.

Fuʻa mama, fufulu i totonu o vai tafe, faʻamago ma se ie mama. Grate i le masima, pepa ma laau, liligi le sili atu i le afa o le sua o le lemoni ma tuu e faʻafefe mo le 30-40 minute. Tuu le meaʻai i totonu o se pesini o se fafie faʻamaʻavale (poʻo ni multicookers faʻatasi ai ma le galuega o le "uila"), gaʻo ma le kirimi kiripulu. Tuu se fagu fagota i luga o se ipu o le sua vai, vaʻa mo le 40-60 minute. Ua saunia se meaʻai fiafia.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Toa e tao le vao

E toʻatele e masani ona 'ai na o le vevela vao. Ae o le a sili atu ona aoga le taoina o lenei iʻa masima: o le a tumau ai le maualuga o uiga aoga ma o le a le afaina ai le tele o masima i le fatu ma toto. E le gata i lea, o le gaosi vao ua matua suamalie lava.

  • toto fou-frozen - 3 pcs.,
  • lemoni - 1,
  • fuālaʻau fuālaʻau - e faʻapipiʻi le pepa,
  • masima, pepa, siva - ia tofo.

Kuki le vao mo le taoina, faamama mea lilo ma fufulu le tino i lalo o le vai inu. E mafai ona tuʻu le ulu ma le siʻu, ae mafai ona vavae. Grate togafiti i le masima ma le pepa, faʻapitoa e faʻavasegaina i le eleele coriander, paprika, turmeric, fualaʻau matago ma laume. Tuu le iʻa i luga o se pepa tao, kuka i le suauu manogi ma fufuluina i le sua o le tipolo.

Tuu le tao tao i le ogaumu ma tao le vevela mo le 30-40 minute i le vevela o le 200 tikeri. E fesuiaʻi se iʻa manogi ma le manogi ma se paluʻu fagu. Auauna e teuteuina i le lemon. Soʻo se salati fou fualaʻau poʻo le tao pateta e talafeagai mo le teuteuina.

O nai upu e uiga i le suauu

I ni nai tausaga talu ai, o le suāuʻu manu atonu o se tasi lea o manatuaga sili ona le lelei o le tamaitiiti. O le aso o tamaiti aoga a le Soviet na amata i se sipuni o mea aoga ma se manogi manaia ma se manogi le lelei.

I aso nei, o lenei taumafa faʻatauga ua faʻatau atu i ni ituaiga capsules, lea e matua faigofie lava ona ave. O le mea lea, o le gaioiga mo i latou e le fiafia i iʻa o le a masani ona faʻaaogaina le suauʻu iʻa - o se punavai tuʻufaʻatasia o aoga aoga gaʻo gaʻo polyunsaturated.

O le faʻaaogaina o aso e lua o fualaau faasaina i totonu o le 14 aso muamua o le a fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol e 5-10% mai le uluai. E le gata i lea, o le fualaau faasaina "faamama" ipu mai totonu, toe faaleleia ai le tafe toto ma mafai ai ona e faaititia sina toto toto. Fomai fautuaina le aveina o le suauʻu iʻa i tagata uma e silia i le 50 e puipuia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma ona lamatiaga matautia - osofaia o le fatu ma le taʻavale.

O le mea lea, o iʻa o se oloa soifua maloloina lelei mo tagata e maualuga le cholesterol. O le faʻasesega o au mea taumafa i iʻa, e mafai ona e toe aumaia ia suʻega masani, aveese faʻamaʻi maʻi ma faʻalauteleina le ola.

Faamanuiaga ma le afaina

Pe a filifilia se inu, e tatau ona e mafaufau i ona meatotino ma ona taunuuga. O le uaina faʻalenatura e fesoasoani i le maualuga o le toto maualuga ma le i ai o pathose vascular. O le inuina o le ava malosi e le o fautuaina mo tagata e maualuga le toto poʻo faʻamaʻi o le pancreas. O le a faʻamanuiaina le tino i le uaina, ae na o le saʻo ma le lelei o le gaosiga. O le tele o le faʻaaogaina o lea mea naʻo le faʻateleina o le faʻamaʻi. O le aʻafiaga o se mea inu masani i le tino o le tagata matutua o loʻo i ai iʻuga nei:

  • faaleleia atili le puipuiga,
  • faʻaleleia le gasegase
  • faʻasaʻo le moe
  • faateleina le gaioiga faaletino ma faalemafaufau,
  • e avea o se faʻasologa o le atherosclerosis,
  • faʻaaoga faʻavaitaimi o le a fesoasoani e faʻamalosia le loto,
  • maualalo le cholesterol i le tino,
  • e puipuia ai pupuni toto.

Ae o le uaina e mafai foi ona afaina ai totoga i totonu ma faiga i luma o patho nei:

Faatasi ai ma le pancreatitis, o sea meainu e matua le manaomia.

  • pancreatitis
  • fomaʻi pipisi
  • fatu fatu ma stroke
  • faafitauli faalemafaufau
  • toto maualuga
  • faʻamaʻi o le pancreas.

O le tele o le inu o le ava malosi e faʻaleagaina ai le gaioiga o le cerebral cortex ma aafia ai le gaioiga o le ate.

Aafiaga i Cholesterol

Cholesterol e mafai ona pulea i le uaina. E aofia ai:

  • Omea Le taua ma le puipuiga o le anemia.
  • Magnesium Aafiaga lelei ile fatu.
  • Chrome. Faʻasese le palapala gaʻo.
  • Rubidium. Ave ese toxins leaga.
O le inu malosi e puipuia ai le thrombosis i le lumen o toto toto.

Faʻatasi, o nei elemene e fesoasoani i le aveesea o le "leaga" cholesterol mai le tino. E mafai ona faʻaleleia le maualuga o le "aoga" cholesterol i totonu o le masina e masani ona faʻaaoga. Ae le tatau ona suitulaga fualaau oona pe faʻafefiloi i le ava malosi, ona o aʻafiaga e ono oʻo mai. O le uaina ei ai sona aafiaga lelei i toto toto. E taofia ai le faʻaalia o le cholesterol. O le inuina o se vai masani e faateleina ai le maualuga o lipoproteins, lea e aoina ai le cholesterol mai toto toto ma tuʻuina atu i le ate e talepe i lalo. O le uaina foi o le puipuia lea o pupuni toto. Mo ituaiga uma o le maʻisuka, ua fautuaina le itiiti o le vai inu e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino, aua e aʻafia ai le atinaʻe o sima gaʻo ma fesoasoani e faʻatautaia le faʻaleleia o le faʻasolosolo ma le faʻasologa o cytokine. Ae ao leʻi faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

O le a ma le tele e inu?

O le kulimi suamalie ma le uaina o loʻo i ai le suka suka. Uma - itiiti le suka, ae sili atu mea faʻapitoa, e faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo ma gaʻo. O le mea lea, e fautuaina e inu ao ave ipu e iai aano o manu. Ae inu i le faʻamaoni ina ia aua le faʻateleina le suka toto. Ole fua saʻo ole a fesoasoani e le faʻaleagaina ai le maʻi. Mo alii, o le tele o le vine i le aso e 240 ml ma le 120ml mo tamaitai. Togafitiga e tatau ona atoatoa ma faʻafefiloi le ava malosi ma meaʻai talafeagai: faʻaititia le gaosiga o le carbohydrate ma le pulea kulūkose maualuga.

Contraindications

A e leʻi faia le uaina mo togafitiga, e tatau ona e iloa le saʻo ma le ituaiga o meainu. O le tele o le aso fautuaina e faʻaumatia ai le ate ma e mafai ona faʻaosofia ai le faateleina o le toto. E le mafai ona e inuina le uaina mumu i liona o le ate poʻo le gastrointestinal tract, toto maualuga, foma, allergies, osteoporosis. E le gata i lea, o sea inu e le o fautuaina mo tina maʻitaga poʻo le fafagaina o susu, tamaiti ma tagata na muaʻi faʻaalia le ava malosi.

E fesoasoani le uaina papaʻe i le atherosclerosis?

Sa le iloa e St. Leger le va o le uaina mumu ma le paʻepaʻe i ana suʻesuʻega i le aafiaga o le inu i le cholesterol ma le atherosclerosis. Ae o le tele o suʻesuʻega mulimuli na tuuto faapitoa i le uaina mumu, e pei oi latou e inuina mai le pitonuu o Bordeaux e umi se taimi e iai ma maualalo le lamatia o le maʻi cardiovascular pe a faʻatusatusa atu ia i latou e inu vine mama mai Alsace.

O le taimi nei o soʻo se ava malosi - mūmū mūmū ma le paʻepaʻe, suamalie ma le suamalie, vodka, beer, cognac, etc. - E aloaia e aoga (i le faʻafetaui) mo le fatu. Alcohol ua taua e le American Heart Association. Ae ui i lea, e leai se mea e vaʻaia (e ala i le matauina e aunoa ma le faʻaosoosoina e le suʻega) suʻesuʻega e le ogatasi ma le tulafono o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga.

I se isi faaupuga, e le o manino pe o tagata inu ma tagata e le o inu e ese mai le amataga. O tagata inu inu lelei, e pei o se tulafono, ua avea ma tagata o le aiga, sili atu le malosi o le tino ma sili atu le tupe nai lo le inu i mea uma - ma o nei mea i totonu ia i latou lava ei ai se aafiaga lelei i le lamatiaga o le faatupuina o maʻi fatu fatu. E le gata i lea, oi latou e le inu ava e le masani ona i ai i latou na le toe inu ona o mafuaaga maloloina.

E mafai ona ou inuina le uaina mumu i le atherosclerosis?

Soʻo se uaina - e lanu mumu ma sinasina, ma mama ma suamalie ma suamalie - e mafai ona onā i le atherosclerosis. I.e. o le tali i le fesili, o le a le ituaiga uaina e mafai ona maua ma le atherosclerosis - soo se mea, pe a fai e faʻamaoni ma e leai foi isi faʻasolega.

O le uaina mumu i le togafitiga o le atherosclerosis vascular e galue i luga o le lua: o le faateleina o le tele o le cholesterol aoga (lipoproteins maualuga, HDL), e aveesea ai veins ma arteries o le cholesterol leaga (low density lipoproteins, LDL), ma le faaitiitia o le toto coagulability.

O le uaina mumu ma le atherosclerosis vascular e sili atu lona malosi i luga o isi ava malosi e aofia ai vailaʻau na maua i le taimi o le faʻamaina o le sua suamalie ma le paʻu vine: polyphenols. Polyphenols - aemaise lava, resveratrol - o loʻo i ai ni mea faʻaleagaina, lea e fesoasoani i le faʻatafunaina o puipui o le toto (radical free) ma le faʻamaina o le cholesterol (naʻo le cholesterol oxidized e mafai ona fausia ai se atherosclerotic plate).

Laʻu mūmū mūmū mo le atherosclerosis

Sweet, semi-suamalie, suamalie mago magogo mūmū mai le atherosclerosis e ala i le ava malosi ma le polyphenols. O le suratrol tutusa lava e faʻaitiitia ai le mafai gafatia o le toto ona faʻatautaia (lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o paʻu o le toto), faʻapupulaina ai le malosi o puipui o toto toto (ei ai le aoga aoga i luga o latou tetee i le faʻaumatia).

Ae ui i lea, e le tatau ona inu sekasi poʻo se mūmū mūmū mūmū mai le atherosclerosis ina ia mafai ai ona manuia mai le faʻaogaina o le raveratrol. Muamua, o le tele o mea e aofia ai i le sua o le vine mama. Lona lua, o le gaosiga o se mea faaopoopo.

E tusa ai ma le uaina paepae ma isi meainu malosi, o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o toto toto na o le ava o loʻo aofia ai.

I le aʻafiaga o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le ava malosi (ava) i le cholesterol toto. E i ai se sootaga i le va o le faʻateleina o le faalilolilo o le cholesterol ma le atiina ae o le atherosclerosis ma inu ava malosi?

Faailoga, metotia o le togafitia o laʻau cholesterol i le ulu - faatasi ai ma fesoasoani o meainu, fualaau (vailaʻau). Puipuiga o le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i maʻa ma veins o le ulu.

E mafai ona aveesea le cholesterol maualuga mai toto toto o le fatu. O le a le tulaga lamatia o le faaputuputuina o pusa cholesterol ma le faateleina o le cholesterol i totonu o vaʻa.

Fufulu ipu mai pusa cholesterol - faʻapefea ma pe o le a. E mafai ona fufulu veins ma arteries mai atisi le atherosclerotic. Le auala e taulima ai togafitiga o le atherosclerosis, meaʻai, gaioiga faaletino ma vailaʻau.

O a meaai e tatau ona 'ai i lalo o le cholesterol lalo i le tino. O le a le mea o le a fesoasoani i fualaau faisua, fualaau aina, vine, otaota, nati. O a ni ipu mai ia mea e mafai ona saunia e maua ai se lisi fou ma maloloina.

O le a le meaʻai mo tagata e maualuga le cholesterol. O le fea e sili atu: o se mea faʻagata poʻo le vaivai. O nei oloa e tatau ona lafoai, ma e mafai ona tuʻu i luga o le lisi.

Tuua Lau Faamatalaga