Pancreatic Insulinoma: Faailoga ma togafitiga

O le insulinoma o se kanesa e masani ona maua mai i sē-sene o le pancreas, faʻasaʻo le tele o inisalini.

O suʻesuʻega e aofia ai se suʻega i le 48 po o le 72 itula le anapogi ma le fua o le kulukose ma le inisalini ma mulimuli ane le endoscopic ultrasound. Togafitiga o se taotoga (pe a mafai).

I tulaga uma o insulinomas, 80% ei ai le pona se tasi ma, afai e iloa, e mafai ona maua le fofo. 10% o le inisalini e leaga tele. O le insulinomas e atiina ae i le tele o le 1 / 250,000. Insulinomas ma le ituaiga I MEN e masani ona tele.

O le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona faʻaalia ai vaega o le hypoglycemia, e pei o se ata o le insulinoma.

Pancreatic Insulinoma Faateleina

O le tele ole taimi o le inisalini e laiti - 1-2 mataupu i le 1 miliona tagata i le tausaga, ae tusa ai ma le 80% o siama uma o le pancreatic neoplasms. E mafai ona nofo toʻatasi (masani masani), ma le tele (masani ona tuʻufaʻatasia), lea e tupu ai faʻamaʻi faʻamalosi aʻo leʻi taoto. O le insulinomas e maua i le pancreas, ae i le 1-2% o mataupu e mafai ona latou atiina ae mai le tino ectopic ma maua ai le faʻasalalauga faʻapitoa.

O le insulinoma o se fausaga faifaipea o le MEN syndrome Type I, lea e aofia ai foi ma le tino o le tino o le parathyroid glands, adenohypophysis, ma o le tino o le cortex (e masani ona masani ai le leai o se tino).

I le tele o tagata gasegase, o le insulinoma e leaga, i le 10-20% o loʻo i ai faailoga o le tuputupu aʻe leaga. O le insulinomas ma le umi o le sili atu i le 2-3 cm e masani ona leaga.

Pancreatic Insulinoma Classification

I le ICD-10, o ulutala nei e fetaui ma le insulinoma.

  • F25.4 Mafiaga leaga o laupepa o le motu o pancreatic.
  • D13.7 Namu faʻapipiʻi o laulaau vaʻaiga o le gaʻo.

O le insulinoma o le mafuaaga taatele lea o le syndrome o le hyperinsulinism, lea e faʻaalia i ogaoga HS, aemaise lava i le po ma luga o se manava gaogao, o lona uiga. pe a uma se anapogi umi. O le Hyperinsulinism o se gasegase o le inisalini e mafua ai ona maua i le toto (hyperinsulinemia) ma se maualuga maualuga o le atiaeina o se faailoga o le hypoglycemia. O le hyperinsulinism o le tino e maua i luga o le faavae o le tino e maua ai le tele o insulin. I le faaopoopo atu i le insulinomas, o le tele o mafuaʻaga e le masani ai o le hyperinsulinism o meaola o le adenomatosis ma le hyperplasia hyperflasia eletise - non-idioblastosis.

Mo faamoemoega faʻatino, o le tino o le hyperinsulinism e iloga, i le tele o tulaga o loʻo faʻaalia e se auala sili ona lelei ma faʻataʻitaʻiga (Laulau 3.21).

Mafuaaga ma le pathogenesis o le panalreatic insulinoma

I tulaga o le hyperinsulinemia, o le faʻavaeina ma le faʻaogaina o le glycogen i le ate ma maso e faʻapupula. O le le lava o le gaʻo o loʻo i ai le malosi autu o le malosi e muamua ona tuʻuina atu ma faʻafitauli o le neurological function, ona faʻaogaina ai lea o suiga i le tino i le fatugalemu o le tino ma le tupu o le cerebral asthenia ma le faʻaitiitia o le atamai.

I le leai o se taumafataga taimi, o le hypoglycemia osofaia o le eseesega o le matuia o le tuputupu aʻe, e faʻaalia e uiga o mea faʻapitoa ma le faʻamaonia ma le faʻaalia o le neuroglycopenia. O le taunuuga o le umi o le vaivai o le malosi o suauu o le cerebral cortex o a latou edema ma le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

O mafuaʻaga autu o le hyperinsulinism galue i tagata matutua

MafuaagaLe faiga o le hyperinsulinemia
Tuʻuina o togafitiga i luga o le manava, faʻamaʻi faʻamaʻiFaʻaleagaga o le physiology (faʻavavevave) o le auala e maua mai ai meaai e ala i le mea e gaosia ai meaʻai, faʻalauteleina le gaosiga o le GLP-1 - o le stimulate o le inisalini
Uluaʻi vaega o le maʻisukaOle gasegase tele o le hyperinsulinemia ona o le tui o le insulin
Glucose Faʻatuʻuina le Hypoglycemia
  1. Faʻafitauli o le nutimomoia o le palatini ma se maualuga maualuga o le faʻaaogaina o meaʻai meaai e le fetaui ma le masani masani o le inisalini o le inisalini.
  2. Faʻaitiitia le mataʻituina o P-sela i le kulukose ma le tuai ma mulimuli ane le le lava le tau aogā o le faʻamalosia o le inisalini
Faʻaleagaina fuaFaʻateleina le vageso o le vagone ma le faʻamalosia o le maualuga o le gastrointestinal hypermotility faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o meaʻai
Momoglycemia autoimmuneO le faaputuputuina o le inisalini - mea faʻamalosi ile faʻalavelave faʻalavelave i faʻalavelave tetele o faʻamaʻi inisalini ma le faʻasaʻoloto taimi ole inisalini saoloto mai ia latou
Faatoilaloina o fualaau faasaina - mea e faaosofia ai le inisalini (PSM, omea)Faʻaosofia le faʻamalosia o le faʻaogaina o le R-cell mascreatic
Faʻasologa o le faalēaogā taimiFaʻaitiitia le faʻavaeina o le insulinase i fatugaʻo ma le faʻaleagaina o inisalini

Faailoga ma faailo o insulinoma pancreatic

O le hypoglycemia ma le insulinoma e atiina ae i luga o se manava gaogao. O faʻamaʻi e mafai ona solo ese ma o nisi taimi e faʻaalia ai le tele o faʻafitauli o le mafaufau ma le mafaufau. O faʻamaoniga o le faʻaosoosoina o le agaalofa e masani lava ona faʻaalia (vaivaiga lautele, gatete, palpitations, afu, fiaai, faʻaleagaina).

O le leai o ni faʻamatalaga faapitoa o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le tuai o suʻesuʻega o le insulinoma. I lenei tulaga, o le talafaasolopito o le faamaʻi e mafai ona fuafua mo le tele o tausaga. O le tele o faʻamaoniga o le falemaʻi, o faʻamaʻi pipisi e faʻaalia faapitoa - o faʻasologa o le faʻaleagaina, tautala ma le faʻaleagaina o le tino, amio le masani, faʻaitiitia le le atoatoa o le mafaufau ma le manatua, leiloa o tomai faʻapitoa, amnesia, ma isi mea faapena. (Aofia ai le cardiovascular and gastrointestinal) o se faʻaaliga Neuroglycopenia ma le tali atu.

E masani lava, o tagata maʻi e ala mai i le faigata, e le o toe faʻalogo mo se taimi umi, tali tali faigofie pe na o le aua nei faʻafesoʻotaʻi ma isi. O le le mautonu po o le faalumaina o le tautala, o le ituaiga lava o upu faifai pea ma fuaitau, o le laiga le talafeagai e faatosina mai ai le gauai. O le tagata gasegase e mafai ona faʻavevesiina e le ulu o le ulu ma le vevela, paʻu o le laugutu, faʻafefe, afu, lagona o le fefefe i le loto. E ono i ai ni faʻamatalaga o le faʻamalosia o le psychomotor ma le faʻailoga o le epileptform. O faʻafitauli e pei o se lagona o le fiaai ma le gaogao i le manava e fesootaʻi ma se tali o le gastroenteric system e mafai ona tupu.

Aʻo faʻalosolo le faʻaleagaina o le tino, gaogao, lima vaivai, puʻupuʻu maso, vavao foliga, e mafai ona tupu se coma. Ona o le toe foi mai o amnesia, o se tulafono, e le mafai e tagata gasegase ona tau mai le uiga o le osofaiga.

Ona o le manaʻomia mo le 'ai e le aunoa, o maʻi e masani lava ona pala.

I le faateleina o le umi o le faamai, o le setete o tagata gasegase i le vaitaimi o le faalavelave, ua suia tele ona o le solia o le maualuga o le tino o le mafaufau: suiga i le mafaufau ma le amio amio, atiaʻe le mafaufau, gafatia faalemafaufau mo galuega faaitiitia, tomai faapolofesa faasolo ina vaivai, tagata.

Faʻamatalaga o le pancreatic insulinoma

Faatasi ai ma le atinaʻeina o faailoga, e tatau ona iloilo le maualuga o le kulukose i le toto toto. I le i ai o le hypoglycemia, e tatau ona iloilo le maualuga o le inisalini i le taimi lava lea e tasi o le suʻe toto. Hyperinsulinemia> 6 mcU / ml o loʻo faʻaalia ai le i ai o le hypoglycemia i le inisalini.

O le inisalini e natia i foliga o le proinsulin, e aofia ai se filifili α ma se filifili β e fesoʻotaʻi i se pepide C. Talu ai Inisalini o fale gaosi oloa e naʻo le β-filifili; pulega faalilolilo o sauniuniga insulin e mafai ona iloa e ala i le fuaina o le maualuga ole C-peptide ma le proinsulin. Faatasi ai ma le faaaogaina faalilolilo o sauniuniga o inisalini, o le maualuga o nei faailo e masani pe faaitiitia.

Talu ai o le tele o tagata gasegase e leai ni faʻamaoniga i le taimi o le suʻega (ma e leai se hypoglycemia), o le falemaʻi mo suʻega ma le anapogi mo le 48-72 itula ua faʻaalia e faʻamaonia ai le siakiina. Toeititi lava o tagata uma e maua i le insulinoma (98%) i totonu o le 48 itula o le matelaina e atiina ae ai faʻamaʻiga faʻapitoa, i le 70-80% i totonu o le 24 itula na sosoo ai. O le matafaioi o le hypoglycemia i le amataga o faailoga e faʻamaonia e le Whipple triad:

  1. faʻaalia i totonu o le manava leai
  2. o loʻo iai faʻamaʻi ma le hypoglycemia,
  3. o le carbohydrate o loʻo faʻaitiitia ai uiga.

Afai e le matauina vaega o le Whipple pe a uma le taimi o anapogi, ma le kulūkose plasma pe a maeʻa le anapogi i le pō, e 50 mita / dl, e mafai ona faia se suʻega o le gaosiga o le C-peptide. Faʻatasi ai ma le inisalini e faʻapipiʻi i tagata gasegase e iai le insulinoma, e leai se faʻaitiitia o le mea o loʻo iai i le C-peptide i se tulaga masani.

Endoscopic ultrasound ei ai le lagona o le> 90% i le faailoaina o se nofoaga o le tuma. Mo lenei faamoemoe, ua faia foi le PET. O le CT e leai sona faʻamatalaga faʻamaonia, e pei o se tulafono, e leai se mea e manaʻomia mo le faʻasolosolo poʻo le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faitotoa ma le vevela veins.

E ui lava ile ata o le falemaʻi, ma le hyperinsulinism ole tino, o maʻi e pei o cerebrovascular accident, syndrome diencephalic, epilepsy, ma le inupia e masani lava ona faavaeina.

Afai o le anapogi o le toto glucose concentration e sili atu nai lo le 3.8 mmol / L ma e leai se tala faʻamaonia o HS, o le suʻesuʻega o le insulinoma e mafai ona tuliesea. I le anapogi glycemia, 2.8-3.8 mmol / L, faapea foi ma le sili atu i le 3.8 mmol / L, faatasi ai ma le hypoglycemia, o se talaaga o le anapogi o loo faia, o se auala e faaosoina ai le tuai o Whipple. O le suʻega e manatu lelei pe a oʻo i suiga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega o le tino o le hypoglycemia, lea e taofi e le pulea o le kulūkose. I le tele o tagata gasegase, o le Whipple e toʻatolu ua faʻaosoosoina talu mai ni nai itula mai le amataga o le suʻega. Faʻateleina le maualuga o le hyperinsulinism, insulin ma le C-peptide, ma e le faʻaitiitia i le taimi o le anapogi, e ese mai i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le hyperinsulinism.

I le tulaga o se suega lelei i le matelaina, o le suʻega o le tumutumu o le tino e faia i le faaaogaina o le ultrasound (e aofia ai le ultrasound gastrointestinal ultrasound).

E maua i le 90% inisalini ia faʻataʻitaʻiga o le amatostatin. Scintigraphy of receptors somatostatin e faʻaaoga ai le drug drug syntatestatin synthetic - pentetreotide e mafai ai ona maua i luga le siakiina o tumutumu ma a latou metastases, faʻapea foi ma le siakiina mulimuli ane o le faʻamalositino o togafitiga faʻapitoa.

O se metotia taua o suʻesuʻega o le toe iloiloga faʻatautaia o le pancreas ma le ate, lea e mafai ai ona iloa ni neoplasm ma metastases e le mafai ona iloa muamua aʻo leʻi taoto.

Vaʻaia faʻafitauli

Afai a maeʻa le faʻamaoniga o suʻesuʻega ole insulin ole mea ole tino, e leʻo faʻaalia, faʻavalea pe pipisi le pipisi o le biopsy pipisi o le pancreas. O suʻesuʻega mulimuli ane e mafai ai ona tatou faʻatuina isi mafuaʻaga o hyperinsulinism faʻasaʻo - nezidioblastosis, microadenomatosis pancreatic. I le taimi o le eseesega, o le tele o faʻamaʻi ma tuutuuga faʻatasi ma le atinaʻeina o le hypoglycemia e tatau ona le aofia ai: matelaina, solia ogaoga o le ate, fatugaʻo, sepsis (ona o le faʻaitiitia o le gluconeogenesis poʻo le faʻaitiitia o le metabolism o le inisalini oona), tumutumu o vevela tele e faʻaaogaina le kulukose, le lava o le tino o le tino, ma le hypothyroidism ogaoga, o le faʻaofiina o le tele o inisalini i le togafitiga o le maʻisuka, o le taumafaina o le tele o le ava ma fualaʻau tele o nisi o vailaau faʻasaina, faʻaleagaina faaletonu le metabolism kulukose nnye (enzymes faaletonu gluconeogenesis), ni polotini e tetee i inisalini.

Pancreatic Insulinoma Treatment

  • Suʻesuʻega o aʻoaʻoga.
  • O le diazoxide ma o nisi taimi e togi ai mo le faasaʻoina o le hypoglycemia.

O le taimi o le togafitiga atoatoa i le taimi o taotoga togafitiga e oʻo atu i le 90%. O se insulinoma e tasi e laʻititi i luga poʻo le papaʻu mai luga o le pancreas e masani lava ona mafai ona aveesea e ala i le faʻamalosia. Faatasi ai ma se adenoma e tasi o lapoa lapoa pe loloto foi, faatasi ai ma le tele o faatulagaga o le tino ma / poo le siʻu, pe afai foi e le mafai ona iloa le inisalini (o se mea e seasea tupu), e faia se pancreatectomy laiti. I le itiiti ifo ma le 1% o mataupu, o le insulinoma e iai le ectopic nofoaga i totonu o le tino-pancreatic tissues - i le puipui o le duodenum, peruvodenal area ma faatoa mafai ona iloa i se suʻega faʻapitoa viliva. O le Pancreatododenectomy (o le taʻavale) e faia mo insulinomasite faʻamaʻi pipisi o le pancreas vavalalata. Ole aofaʻiga o pancreatectomy e faʻatinoina i mataupu e leʻi iai se aafiaga o le pancreatectomy pito i lalo.

Faʻatasi ma le umi o le hypoglycemia tumau, o le diazoxide e mafai ona faʻamatalaina i le faʻatasi ma le tagata faʻapitoa. O le analog octreotide e pei o le somatostatin ei ai lona fesuiaiga, e mafai ona faʻaaogaina i gasegase e maua ai le hypoglycemia tumau lea e le tali atu i togafitiga o le diazoxide. Faʻasaga i tua o le faʻaaogaina o le octetotide, atonu e talafeagai le faia o sauniuniga faaopoopo mo pancreatin, aua le taofiofia o le pulepulega faanatura. O isi vailaʻau o loʻo i ai se aafiaga faʻaletonu ma le fesuisuiai i le inisalini e aofia ai verapamil, diltiazem, ma phenytoin.

Afai e le mafai ona faʻalogoina ia faailoga, e mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga o chemotherapy, ae o lona aoga e tapulaa. I le tofiaina o le streptozocin, o le avanoa e ausia ai le aafiaga e 30-40%, faatasi ai ma le 5-fluorouracil - 60% (faʻagaloga le umi e oo i le 2 tausaga). O isi togafitiga o doxorubicin, chlorozotocin, interferon.

O le auala pito i sili ona mataʻutia ma sili ona lelei o togafitiga o le auala taotoga o le tumutumu o le tumutumu poʻo se vaega ole pancreatic resection. I le tulaga o le insulinoma, o le pancreatic resection ua tuufaatasia ma le lymphadenectomy ma le aveeseina o metastases faʻaitulagi faʻaalia (masani i le ate).

Afai e le mafai ona aveese le tumutumu ma afai e le aoga le taotoga, o le togafitiga o togafitiga e faia e fuafua i le puipuiga (faʻaaogaina o vaega o meaʻai gaʻo, diazoxide) ma le toomaga o le HS (faʻafefeteina o le kulūkose poʻo le glucagon).

Afai na maua i le taimi o le suesuega ia taunuuga lelei o le numera ma le tenera, o le mea lea e pei ona taua i luga o le octaotide (octreotide-depot), o le mea lea e le gata o le puleaina o le hormone tupu, ae o le insulin foi, serotonin gastrin, glucagon, secretin, motilin, polypeptide vaso-intestinal, polypeptide pancreatic.

Pe a faʻamaonia le natura leaga o insulinomas, e faʻaalia le chemotherapy ma le streptozotocin, o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o faʻamaʻi R-cell pancreatic.

Faamatalaga lautele

O le insulinoma o se mea leaga (i le 85-90% o mataupu) poʻo le leaga (i le 10-15% o mataupu) tumo e mafua mai i β-sel o tamaʻi motu o Langerhans, faʻatasi ai ma le gaioiga tumau o le hormonal ma e oʻo atu ai i hyperinsulinism.O le puleaina le puleaina o le inisalini faatasi ma le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic - o se faʻalavelave o faʻamatalaga faʻapitoa ma neuroglycopenic.

Faʻatasi ai ma le tino o le tino, o le insulinomas mo le 70-75%, i le tusa ma le 10% o mataupu e avea ma vaega o le numera o le adocomatosis Endocrine (faatasi ai ma le gastrinoma, tiso pituitary, parathyroid adenoma, ma isi). O le insulinomas e masani ona iloa i tagata e 40-60 tausaga, i tamaiti e seasea. O le insulinoma e mafai ona i ai i soo se vaega o le pancreas (ulu, tino, siʻu), i tulaga vaʻaia e faʻapipiʻiina - i le puipui o le manava poʻo le duodenum, omentum, faitotoa o le vaʻa, ate ma isi vaega. E masani lava, o le tele o insulinomas e 1.5 - 2 cm.

Le fomaʻi o le hypoglycemia ma le insulinoma

O le atinaʻeina o le hypoglycemia i le insulinoma e mafua mai i le televave o le puleaina o le inisalini e tumau b-cell. E masani lava, pe a pa'ū le maualuga o le kulūkose i le toto, e i ai le faʻaititia o le gaosiga o le inisalini ma lona ulu atu i le toto. I totonu o siama vevela, o le faiga o le faatonutonuina o le inisalini gaosiga o le a faʻalavelaveina: faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le kulukose, e le faʻatoʻilaloina lana pule, lea e mafua ai tulaga mo le atinaʻe o le maʻi o le hypoglycemic.

O le mea e sili ona maaleale i le hypoglycemia o seʻau faiʻai, lea o le kulukose o le autu autu o le malosi. E tusa ai ma lenei itu, o le neuroglycopenia e matauina i le insulinoma, ma suiga i le fatu i le ogatotonu o le tino e tupu ma le hypoglycemia faaumiumi. O le tulaga o le hypoglycemics e faʻamalosia ai le faʻasaʻolotoina i totonu o le toto o hormones contrainsular (norepinephrine, glucagon, cortisol, hormone tupu), lea e mafua ai faʻamaoniga faʻapitoa.

Faailoga o Insulinomas

I le gasologa o le insulinoma, o laasaga o le vafealoai e vaʻaia, lea e masani ona suia i faʻamaʻi faʻaalia o le hypoglycemia ma le gasegase faʻamalosi. I le vaitaimi ua mavae, e na o le pau lava le faaaliga o le insulinoma e mafai ona avea ma mea oona ma faateleina le manava.

O se osofaiga faʻapitoa o le hypoglycem, o le taunuuga o le faʻaaogaina o auala faʻaogaina o le fatugalemu o le tino ma mea faʻapitoa. O se osofaiga e tupu i luga o se manava gaogao, pe a mavae se umi malologa i mea taumafa taumafa, tele lava i le taeao. I le taimi o se osofaiga, o le toto kulūkose e pa'ū i lalo ifo o le 2.5 mmol / L.

O le neuroglycopenic symptoms of insulinomas e mafai ona foliga tutusa ma faʻafitauli o le neurological ma psychiatric. E mafai ona maua e le tagata maʻi le ulu tiga, vaivaiga maso, ataxia, ma le le mautonu. I nisi tulaga, o se osofaʻiga o le hypoglycemic i maʻi ma le insulinoma e faʻatasi ma se tulaga o le popolega o le mafaufau o le mafaufau: faʻailogaina o le tino, alaga o le tagi, popolega o le mafaufau, osofaʻiga e le faʻasusu, euphoria.

O le tali atu o le faʻalavelave alofa-faʻapitoa i le hypoglycemia matautia o foliga mai o le fefe, afu malulu, tachycardia, fefe, paresthesias. Faatasi ai ma le alualu i luma o le osofaiga, o le faoa faamalosi o le tino, leiloa o le mafaufau, ma le coma e mafai ona atiae. E masani lava o le osofaʻiga e taofi e le afaina o le kulukose, peitai, pe a uma ona toe malosi, e le manatuaina e tagata maʻi le mea na tupu. I le taimi o se osofaiga o le hypoglycemic, e mafai ona tupu mai le afaina o le myocardial ona o se faaletonu le lelei o le muso o le fatu, o faailoga o le faaleagaina i le lotoifale o le tino (palafiti, aphasia), atonu e sese ona o le paʻu.

I le hypoglycemia faifai pea i tagata gasegase ma le insulinoma, o le gaioiga o le faʻaogaina o le tino ma le faʻaoga o le tino e faʻalavelaveina, lea e aʻafia ai le laʻasaga o le vaega o le soifua manuia lautele. I le vaitaimi o faʻasalaga, o faʻasologa o le neurological le tumau, faʻaletonu o le vaai, myalgia, faʻaitiitia le mafaufau ma mafaufau, ma le le fiafia. Tusa lava pe a uma ona aveesea insulinomas, o le faaitiitia o le atamai ma le encephalopathy e masani lava ona faifai pea, lea e mafua ai le leiloa o tomai faapolofesa ma tulaga faaleagafesootai muamua. I tagata, ma osofaʻiga faifaipea o le hypoglycemia, o le a le mafai ona tupu.

Ole suesuega ole neurologia i tagata mamaʻi ma le insulinoma e faʻaalia ai le mamafa o le periota ma le tendon, o le le faʻavaivaia poʻo le faʻaitiitia i mafaufauga o le tino, mafaufauga o le mafaufau o Rossolimo, Babinsky, Marinescu-Radovic, nystagmus, paresis o le maualuga, ma le isi mea ona o le faʻasolosolo. faʻamaʻi sese o faʻamaʻi, maʻi o le faiʻai, vystonia dystonia, stroke, diencephalic syndrome, psychosis ogaoga, neurasthenia, o mea e totoe e le faʻamaʻi pipisi, ma isi.

Fomaʻi mo le insulinoma

I le 65-80% o tagata gasegase ina ua maeʻa ona aveesea le insulinoma, toe faʻaleleia le falemaʻi. O suʻesuʻega muamua ma le taotoga o togafitiga o insulinomas e oʻo atu ai i le faʻavasegaga o suiga i totonu o le faʻalavelave faʻapitoa e tusa ai ma le EEG faʻamaumauga.

O le faʻalauiloaina o le tino e 5-10%. Faʻafou le insulinoma i le 3% o mataupu. O le fomaʻi mo insulinomas leaga e leaga - o le ola mo le 2 tausaga e le sili atu i le 60%. O tagata maʻi e iai se talaʻaga o insulinoma e resitala i le endocrinologist ma le neurologist.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

O le tupu o le insulinoma e mafua ai le faia o le tele o insulin. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi se tumutumu pancreatic o se natura leaga ma le leaga, lea ei ai lona aafiaga tutoatasi tutoatasi. O le tele o taimi, o le tumutumu o le tino o loʻo faʻatusalia e nai motu laiti e le o aofia ai. O lona aafiaga e mafua ai le faatelevaveina o le gaosiga o le tele o le inisalini, ma e lamatia ai le maʻi i foliga o faailo o se tulaga o le hypoglycemic.

O aʻafiaga o le neoplasm e aliali mai mai le malosi o le tele o mea.

  1. Le tele o le inisalini na gaosia.
  2. Mavaega o aʻoaʻoga.
  3. Aofaʻi.
  4. Vaega o le tino.

O faʻamaumauga autu o loʻo faʻaalia mo pancreatic insulinoma e aofia ai:

  • masani ona osofaʻi faifaipea o le hypoglycemia - 3 itula talu ona 'ai,
  • o le saturation o le kulukose o loʻo i ai i le toto toto e 50 mg,
  • aveeseina o faailoga o le faamai e ala i le ave o suka.

Afai o osofaʻiga a le hypoglycemia e tupu pea, o le a taʻitaʻia ai i se suiga i le gaioiga o le tino. Ma i le va o osofaiga, e atiae e se tagata faailoga:

  • neuropsychic faaaliga,
  • le le fiafia
  • faʻataʻitaʻiga
  • faaitiitia le manatua, tomai faalemafaufau.

O le tele lava o mea faʻaletonu e tumau pe a maeʻa ona aveeseina le inisalini o le insulinoma, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o se tomai faʻapitoa ma ausia tulaga i totonu o sosaiete.

I tagata, o le a tupu pea le maʻi, o lenei mea e oʻo atu ai i le vaivai.

A oʻo ina faʻalauteleina le insulinoma, o loʻo faʻavae vaevaega:

  • mo tulaga taugata
  • faailoga i tala atu o le moli.

O le hypoglycemia ma le insulinoma, lea e maua mai i le vaega laititi, e aliali mai ona o faailoga faʻapitoa ma fesuiaiga o le faʻaogaina o le tino o le tino. E masani lava ona osofaia se osofaʻiga i se manava le aoga, pe a maeʻa le vaeluaga o vaitau.

  1. O se tiga matuitui e setiina ma le le mautonu.
  2. O le faʻamaopoopo i le taimi o le gaioiga e malepe.
  3. Faʻasolosolo le faʻaaogaina o foliga vaaia.
  4. Faʻafiafiaga tupuga.
  5. Manatu
  6. Fefe ma le osofaiga e ese.
  7. Loto gatete.
  8. Faʻasalaga vave.

O le iai o faʻailoga i tagata mamaʻi ma le insulinoma pancreatic e aunoa ma se faʻasalaga e faigata ona iloa. O faʻamaoniga o loʻo i lalo pe ua le atoa.

  1. Faateleina le fiaai, faʻamavae atoa o meaai.
  2. Paʻu.
  3. Faʻanoanoa, le faʻavauvau pe a vaʻaia mata.
  4. Suiga o le mafaufau.
  5. Faʻaleaga faʻaleaga i foliga.
  6. Faʻaitiitia o le mafaufau.

Faʻamatalaga o le maʻi

O le inisalini pancreatic e faigata ona iloa. I uluai faʻaaliga o le maʻi, ua tuʻuina atu mo togafitiga faʻamaʻi. Mo le taimi muamua, 1-2 aso, e manaʻomia e le maʻi ona matelaina i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Ina ia iloa le faʻamaʻi, o metotia nei e faʻaaogaina:

  • suega toto - ia iloa se faailoga o le inisalini ma le suka o le toto,
  • CT, MRI, ultrasound - faʻafetai i faʻamatalaga, o le tulaga saʻo o aʻoga ua fuafuaina,
  • laparoscopy, laparotomy.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

A maeʻa ona faʻaalia mafuaaga, o le a faʻamalamalamaina faailoga, o le togafitiga pe a uma le faʻamaonia o le a avea ma taotoga. O le aotelega o le faʻatinoga o loʻo oʻo mai o le a fuafuaina e le faʻasalalau ma le tele o le faʻataʻitaʻiga. E mafai ona faia le faʻasesega o le tino i auala eseese.

O togafitiga faasao o loʻo faia foʻi, lea e aofia ai:

  • o le faʻaaogaina o vailaau faʻatele e faateleina ai le fua o le glycemia,
  • le faʻaofiina o le kulukose i totonu o vein,
  • togafitiga o le chemotherapy.

O le vaega autu o togafitiga o fualaau o mea taumafa, lea e aofia ai le aveina o le maualuga o le suka, le tele o gaʻo gaʻo.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

A maeʻa le taotoga, e i ai le faʻaititia o le suka, glucose i le toto e tulaʻi mai.

Pe a iloa se maʻi o le pancreatic ma faʻaleleia i le taimi, ona 96% lea o maʻi maua mai.

O le taunuʻuga o loʻo mataituina i le togafitiga o mea laiti laiti o se auala lelei. Faʻatasi ma se maʻi leaga, o le aoga o togafitiga e naʻo le 65% o mataupu. O le tupuga o toe foʻi ua faamauina i le 10% o tagata gasegase.

Afai o le maʻisuka ituaiga 2 e le agavaʻa e lagolago le tino, e oʻo atu ai i se isi ituaiga faʻafitauli. O le a le mea lamatia i lenei tulaga o se faʻamaʻi - hypoglycemia, nephropathy, maʻi o gaʻo, ketoacidosis. O faʻalavelave e mafua ai le maliu i le 2 miliona tagata i le tausaga.

I le i ai o se tino o le hypoglycemic, e tatau ona manatua i le mafaufau o faailoga ma le togafitiga o maʻi e eseese, o lea aua e te le mafaufau, ae talanoa i se fomaʻi.

Mafuaaga o Inisulinoma

O mafuaʻaga maʻoti o le pancreatic insulinoma development e le o iloa i lenei aso.

O le pancreas i se tulaga maloloina e maua ai hormones e nafa ma le suka o le toto, gaosia o le manava o le manava ma isi. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai pe a faʻaitiitia le faʻaaogaina o le insulin, o le kulūkose e laʻititi. O lenei mea matautia e taʻitaʻia ai le tele o neoplasms i le pancreas.

Talu ai e le oi ai i le faiʻai se faʻagaga o le kulukose, o se vailaʻau faʻamalosi, o le tino ua faʻamalosi e totogi ai le le lava e isi faiga.

O le faʻaitiitia o le glucose e mafai ona faʻaalia ai mea nei:

  • toesea i le inisalini ona o le le lava o le tupu o le tuputupu aʻe:
  • afaina o le gland
  • Addison's disease
  • faateleina le suka i nisi o hormones,
  • atoatoa le vaivai o le tino,
  • meaai, anapogi,
  • manava manava
  • le faʻaofiina o toxins i totonu ole ate ma isi faʻamaʻi pipisi,
  • anorexia
  • neurosis, faaletonu mafaufau,
  • gasegase gastrointestinal,
  • autonic dysfunction.

O le tupu mai o insulinomas e le gata ina faalagolago i le tele o le inisalini, ae faapena foi ile gaioiga mamafa o hormones pancreatic.

O le insulinoma o loʻo i ai faʻamaoniga e faʻaalia e pei o:

  • maualuga le tulaga
  • vaivai le tino, vaivai mo le leai o se mafuaaga
  • fatu fatu, pulusese vave,
  • gaioiga galue o sulu afu,
  • lagona le mautonu o le lamatiaga
  • lagona faifaipea o le fiaaai.

O le taimi lava e 'ai ai e le tagata maʻi meaʻai, o mea uma e alu ese. O le tikeri sili ona maualuga o le faamai e amata mai le taimi e le lagonaina ai e le tagata le tulaga o le hypoglycemia. Le toe puleaina o latou tulaga. E le mafai e ia ona 'ai ma taofi le taimi.

A pa'ū le kulūkose toto i se tulaga, o le maʻi o loʻo maʻi. E mafai ona ia vaʻavaʻai i ata manino o le hallucinogenic. E le gata i lea, pala, sweat ma faalua i mata. Ole tagata maʻi e amio le talafeagai ma isi e uiga ile meaʻai. Afai e le faʻateleina le kulukose, ona amata lea o maso ma o le a amata le osofaʻiga o le epilepsy. Faatasi ai ma lenei, o le maualuga o le toto ma le maualuga o le fatu ua faateleina.

Ona o le leai o se taimi fesoasoani i le tagata gasegase, e mafai ai ona tupu se coma. E tuʻufaʻatasia ma toetoe lava o faʻamaoniga uma o loʻo i luga. Talu ai ona o le hypoglycemic coma, ua faʻavaeina ai le myocardial infarction.

Aveesea o le paʻu e le faʻamautinoa ai le toe faʻafouina o gafatia faaletino ma mafaufau.

O maʻi e maua ai le toto o le suka i nisi taimi e aliali mai insulin edema.

E masani lava o vae, tosovaevae e tiga, e le masani ona oʻo atu i le taulaga. Peitai, e oʻo lava i faʻaaliga malolosi e le afaina ai le gaioiga o isi totoga i totonu. O le insulin edema e le manaʻomia togafitiga. O nisi taimi, o togafitiga ua faatonuina e aveese le tele o le vai.

Ona o le mea moni o le tele o faʻamaoniga e le o faʻamaoni, atonu o le a le saʻo le mauaina o tagata gasegase.

Ituaiga ma tulaga o atinae

I le ICD-10, ua vaevaeina ai le le atoatoa o le pancreatic i: pothothoocrine ma le paraendocrine. I le tulaga muamua, o faʻamataga o le gaosia o le physiological (insulinoma ma glucagonoma) e faʻasaʻo. Papatocrine neoplasms e aofia ai vaʻa e faʻamalo ai hormones e le masani ai mo galuega ole motu.

E le gata i lea, e mafai ona iai se tumutumu pancreatic:

  • faʻapitoa
  • ogaoga insulinoma,
  • laina tuaoi.

I se tulaga sili atu, o le insulinoma e mafua ai le gaosia o le inisalini tele, lea e mafua mai i le hyperinsulinism ogaoga, aemaise lava i le po i luga o se manava gaogao. E mafua lenei ona o le umi o le fiaai. O isi faamai e mafai foi ona mafua ai le hyperinsulinism: adenomatosis, hyperplasia.

E le gata i lea, o le a le faalagolago le tolomas i le mafuaʻaga o le alualu i luma o le hormone i le tino. E tasi le pu e mafai ona i ai se isi faʻavae i ona vaega eseese:

  • o le uiga sili atu ona lelei mo le insulinoma ma le glucagon o le trabecular. E iloga i le fausia o le trabeculae i vaʻa,
  • o le ituaiga alveolar e tupu i gastrinomas. O lenei ituaiga o meaola e maua mai i le fesoʻotaiga o siama tumora ma toto toto.

E faʻavae i luga o faʻamatalaga o le stroma, e tupu ai le malale o le pancreatic:

  • parenchymal type,
  • ituaiga meaola,
  • vaaiga fefiloi.

I le amataga, e faavae i luga o le hormone malosi, o le le lava o le vaevaega ua vaevaeina i:

  • glucagonomas. O loʻo faia mai se vaega o sela o le endocrin system o le pancreas. Alpha-cell neoplasms faateleina a latou aʻoga,
  • insulinomas e taʻua o le beta-cell origin. O lo latou igoa e tautala mo ia lava. O le paʻu e maua mai i peta beta. Latou te faʻaosofia le gaosia o le inisalini i totonu o le toto, lea e taofia ai le glucose. O lenei ituaiga o atinaʻe faʻamaʻi e matauina i le tele o mataupu. O le paʻu e leaga,
  • somatostatinomas e maua mai i sela vavae Langerhans. Ua taʻua i latou nei o neoplasms delta cell. O lenei ituaiga tumutumu e faaosofia ai le somatostatin. E taofia ai le tele o hormones, e aofia ai le inisalini ma le glucagon,
  • PP- (F) -cellular neoplasms. E maua mai i siama o tamaʻi pancreatic ma faʻaosofia le polypeptide pancreatic.

Puipuiga

O le puipuia o le HS e aofia ai meaʻai taʻitasi. O le faʻaaogaina faʻasalaga o meaʻai gaʻolotu e mafai ona fesoasoani i le faʻalavelaveina o le gaioiga o togafitiga.

Ina ia le mafai ona toe foʻi, e tatau ona tausia le tagata maʻi i tausaga taʻitasi e se fomai tipitipi, endocrinologist ma, afai e tatau ai, se fomai tipitipi, mulimuli i fautuaga. E maua e le tagata gasegase fua o le hormonal, o le suʻesuʻeina o le ate, atonu o le MRI o le vaega o le manava.

Talu ai o le insulinoma o se maʻi paʻu i le 80%, o le toe faʻaleleia atoatoa e tupu pe a uma le taotoga.

Mo suiga lelei i se itu lelei mai le tino tutotonu o le tino, o le vave iloa o le faamaʻi e taua. Talu ai ona o galuega a le faiai ma lenei faʻamaʻi ua leai se malosi.

E le mafai ona vavaeese taunuuga leaga ma toe faʻafoʻi.E faʻaoga lenei i neoplasms mama. E oʻo atu i le 60% o maʻi.

Le faiga o le atinaʻe ma faailoga o le insulinoma

O mafuaʻaga mo le faʻaalia o le inisalini e le o iloa. E le o manino atoatoa le mea e faʻaosofia ai le faʻavaeina o lenei tumo. O le tasi vaega o fesuiaiga i genes pancreatic cell genes.

I se tagata soifua maloloina, o le maualuga o le insulin e faʻaitiitia i le tali atu i le matelaina. Faʻatasi ai ma le insulinoma, o le maualuga o le inisalini o le inisalini e taʻua o le hyperinsulinism - o se faagasologa e le faalagolago i le taumafa o mea taumafa. E mafua ai ona faʻaitiitia i le kulukose toto. A pa'ū ifo le ata i lalo o le 3 mmol / L, latou te talanoa i le hypoglycemia.

O le hypoglycemia o se tulaga faʻaleagaina na afua ona o le faʻaitiitia o le suka o le toto. I lenei tulaga, o le faiʻai e le maua ai se punaoa malosi, glucose, lea e mafua ai ona le mautonu le tino. O le Hypoglycemia foi e faʻaaogaina uma ia mea uma ma okeni, ma faʻamalosia i latou e maua ai hormones e faʻatele ai le suka suka.

Faailoga e fesootaʻi ma le faʻalauteleina o tulaga o le adrenaline:

  • popolega
  • soona inu tele
  • gatete i le tino
  • se lagona malosi o le fiaaai
  • malulu malulu le afu
  • fatu palpitations
  • ogaoga vaivai.

Faailoga e fesootaʻi ma le faiʻai matelaina:

  • upu le atoatoa
  • fenumiai,
  • ulu matua
  • faalua vaaiga
  • faaitiitia le mafaufau ma le atamai,
  • gaogao
  • faʻailoga
  • urinary ma fealuality incontinence
  • coma.

O le tele lava o taimi, oso mai osofaʻi i le taeao, pe faʻaitaina e ala i le faʻamalositino, fiaaai, faʻaaogaina tele o gaʻo i meaai. O le tagata maʻi na ala i luga i se tulaga e le masani ai, e pei o le "e le o ia lava". E mafai ona matua taofia, e le malamalama i le mea o iai ma le mea o loʻo tupu i ai. Po o, i se isi itu, matua fiafia tele, valea, ita malosi.

Malosiaga e foliga mai o le epilepsy e mafai. I tulaga ogaoga, e tupu le leiloa, e oʻo i se faʻamalolo ma le maliu o se tagata. E mafai ona faʻaleagaina le faʻaogaina o le myocardial ma le stroke.

Toe faʻaleagaina, aemaise lava le mimita poʻo le taʻavale, e taʻitaʻia ai aʻafiaga i luga o le vaega o le popolega - e faʻaitiitia le atamai ma le mafaufau, o le fefefe lima, o le faʻalavelave faʻaagafesootai ua faʻalavelaveina.

E masani lava ona maua e se tagata ei ai le insulinoma le mamafa. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea ua iloa e se tagata maʻi ona osofaiga i le taeao ma lagona ai le latou auala i le gasologa o le aso. E taumafai o ia e puʻea se mea na tupu i se mea suamalie, o nisi taimi e faʻaaogaina ai gaʻo i le telē tele.

Suʻega anapogi i aso e tolu

Afai e te masalomia le inisalini, e muamua ona faia e se tagata se suʻega anapogi e tolu-aso. E tatau ona faia i totonu o se falemaʻi, ona o loʻo i ai se maualuga o le lamatia o le le iloa.

O le anapogi e amata ina ua uma le meaai mulimuli. I le taimi o le suʻega, e le mafai ona e 'ai se mea, na o le inu vai. A mavae le 6 itula, ona sosoo ai lea ma le 3 itula, o le toto e tosina mai i le kulukose. I le amataga o le suʻega, ma pe a pa'ū le kulūkose i le 2.8 mmol / L, insulin ma le C-peptide o loʻo faʻamoemoeina (C-peptide o le mole lea e fusifusia ai le inisalini i taimi o teuina i le pancreas).

E masani lava, 12-18 itula i le amataga o le anapogi, osofaia ai le hypoglycemia. Afai o le toto o le kulukose o le toto e pa'ū i lalo ifo o le 2.5 mmol / L ma o loʻo aliali mai faailoga, o le suʻega e manatu lelei ma taofi. Afai e le tupu le osofaiga i totonu o le 72 itula ma o le maualuga o le suka e le pa'ū i lalo ifo o le 2.8 mmol / l, o le faataitaiga e manatu leaga.

I le taimi o le suʻega, o le faʻaalia o le so-called Whipple triad ua faʻamoemoeina, e aofia ai:

  • anapogi faʻataʻapoʻapoʻa ma le faʻasolosolo i le neuropsychic,
  • se faaitiitia o le kulukose i le taimi o se osofaiga i lalo o le 2.5 mmol / l,
  • o le osofaʻiga e tupu pe a uma le puleaina o se faʻafitauli o le kulukose.

O se suʻega o le toto mo le inisalini i le taimi o se faʻalavelave o le hypoglycemia

Afai o le maualuga o le inisalini e fuafuaina i le taimi o se mea na tutupu i le hypoglycemia e le o le tulaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le isi lea tulaga mo le mafai ona i ai o le insulinoma. E masani lava, o le maualuga o le C-peptide e faʻamoemoeina ma le insulin. Talu ai ona o ia mea e maua mai i se tasi molécule, o le aofaiga o le inisalini e tatau ona fetaui ma le aofaiga ole C-peptide.

E i ai tulaga pe a maʻi tagata, mo nisi mafuaʻaga, faafoliga o loʻo inisalini, tui i totonu o le insulin mai fafo i foliga o inisiua. I ia tulaga, o le tulaga masani o le C-peptide e maua, lea e fesoasoani e malamalama ai i le siama.

O le numera NOMA o loʻo faʻatulagaina foi - o le fua faatatau lea o le insulin i le kulukose. O se faʻaopoopoga i le NOMA index o loʻo taʻua ai le hyperinsulinism ma ua faʻaaogaina e avea o se faʻailoga faʻamaonia faaopoopo.

Faʻamatalaga Faʻataʻitaʻi Ata

A oʻo ina manino o le tagata e mafatia i le insulinoma, e tatau ona iloa le tumutumu ma aveeseina, aua e lamatia ai le ola, ma i se pasene laitiiti o mataupu e leaga. Metotia ata vaaia e fesoasoani e fai ai lenei mea:

  1. O le suʻega faʻamatalaga o le auala sili lea ona faigofie ma sili ona taugofie, e ui i lea, e le o taimi uma e faʻamatalaina. Ona o le laʻititi o le insulinoma ma le nofoaga o le pancreas, e ono faigata ona maua i le tumo.

Telefoni e sili atu ona faʻatuatuaina e ala i le puipui o le digestive tract, pe faia i taimi o taotoga.

Pancreatic tumo

  1. CT ma MRI - faʻataʻitaʻiina ma faʻamaʻi faʻamaʻi foliga. Auala sili ona lelei. O le insulinoma e sili atu ona iloa pe afai e tu i se nofoaga masani. E le gata i lea, o nei metotia e faʻaaogaina e suʻe ai le insulin.
  2. Hioliography. I nisi tulaga, e mafai ona ave le toto mai veins e alu mai le pancreas. E faia lenei mea i le taimi o suʻesuʻega o vaʻa toto e iai se sui faʻatusatusa - angiography. O lea ia mautinoa o loʻo iai le paʻu i totonu o le paʻu, ae le o isi totoga.
  3. Pancreatic scintigraphy o se metotia o suʻesuʻega pe a faʻatonuina ni atotopes o leitio i se tagata. O amotopes e faʻapipiʻiina i le tumo, ma e mafai ona iloa i luga o le lau.
  4. PET - faʻatautaia o meaola faʻatautaia - o se tasi lea o metotia faʻamaonia o radionuclide, sili ona taatele i aso nei.

Faʻailoga Tele o Endocrine Neoplasia

Afai e maua le insulinomas, e manaʻomia le suʻega e toe suʻesuʻeina, talu ai i le 10% o mataupu, o lenei maʻi o se vaega o le ituaiga I endocrine neoplasia syndrome (MEN). Tusa o le MEN syndrome o se tuufaatasiga o nisi o syndocrine syndromes ma tumutumu - faaleagaina i le parathyroid glands, tumo pituitary, tumutumu o pancreatic, faaleagaina o le gland, atonu e ono afaina ai isi totoga.

Faailoga o le maʻi

Ua taʻua e fomaʻi o se maʻi paʻu poʻo le maʻi tigaina faʻatasi ma le faʻamaoni tutoatasi. E masani lava ona i ai le uiga o mea laiti. O lona aʻafiaga e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le tele o inisalini, ma e lamatia ai le maʻi i le amataina o faailoga o le maʻi o le hypoglycemic.

Faailoga o insulinomas e masani ona iloa i tagata mai le 40 i le 60 tausaga. I tamaiti, o lenei faʻamaʻi masani e le tupu. O le paʻu o loʻo i totonu o le pancreas, ma o se neoplasm e mafai ona aliali i soo se vaega o le okeni. O nisi taimi e tupu ai le insulinoma i le puipui o le manava, omentum poo duodenum. I nisi tulaga, e aliali mai le neoplasm i luga o faitotoʻa o le vao pe afaina ai le ate. E masani lava, o le tele o le paʻu e le sili atu i le 15-20 mm. O le tele lava o taimi, e maua e tagata se nenefu mama (80% o mataupu). Mai ituaiga leaga o neoplasms, mai le 5 i le 10% e masani lava e le togafitia, lea e mafua ai le maliu mo le maʻi. E mafai e fomaʻi ona faʻalautele lona soifua mo se vaitaimi e 1 i le 1.5 tausaga faʻatasi ai ma le fesoasoani a fualaau, ae o loʻo maʻi pea le tagata maʻi.

I le taimi e mafai ai ona maua se fomaʻi i se taimi vave o le maʻi, e mafai e le tagata gasegase ona faaleleia atoatoa lona soifua maloloina.

Faʻailoga e mafua ai le faʻamaʻi

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei maʻi e mafua mai i le faʻaalia o faailo o le hypoglycemia ona o le le pulea lelei o le inisalini sili atu ole suauu.

Afai e ola maloloina se tagata, o lona uiga o soʻo se pa'ū i le maualuga o le kulukose i le plasma o le toto e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻasologa o le inisalini ma le faʻasaina o lona gaosiga i le toto. A oʻo mai se neoplasm i luga o le faavae o nei fausaga cellular, o le tulafono faatonutonu o le faagasologa ua faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic.

O le sili ona maaleale i lenei gaioiga o siama faiʻai, talu ai ona latou maua le malosi i le faagasologa o le gau o le kulukose. O le mea lea, o le foliga mai o se paʻu e mafai ona avea o se aʻafiaga mo le tupu mai o le glycopenia i ni neuronsi. Afai o lenei tulaga e umi mo se vaitaimi uumi, ona amata lea ona suia suiga i lalo i vaega eseese o le tino tutotonu o se tagata.

O mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le maʻi o le maʻi i lenei vaitau o le tuʻuina atu lea i totonu o le toto o hormones e pei o cortisone, norepinephrine ma isi mea. O mafuaʻaga uma e lua o le faʻavaeina o le faʻamaʻi e faʻafefeteina e le tasi le isi. O loʻo manino lava ona faʻaalia i tagata gasegase i se maʻi leaga.

I le taimi o se osofaʻiga, e mafai e se tagata ona atiaʻe le faʻaleagaina o le myocardial. E mafua ona o le vave faʻavaveina o le toto i le muso o le fatu. O nisi taimi e atiaʻe ai e se tagata ni manua o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo, afaina), lea na ave muamua e fomaʻi mo faʻamaoniga o le paʻu.

Faailoga o se tumo

O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi e faapenei:

  1. O foliga vaaia o suiga eseese o le tulaga masani o se tagata ma le falemaʻi, faʻaalia osofaʻiga o glycemia poo maualuga maualuga o le adrenaline i totonu o le toto.
  2. Ole tele o meaʻai a le tagata maʻi ma le tele o meaʻai.

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le osofaia o le hypoglycem e atiina ae ona o le foliga mai o se aofaiga tele o le inisalini, lea e le o ese mai le tino. I lenei tulaga, ua salalau le liona i le faila o le faiʻai. O faʻamaoniga o lenei mea matautia:

  1. O se osofaʻiga e masani lava ona faʻaalia i le taeao, pe a le maua e se tagata le taimi e ai ai.
  2. O se osofaʻiga e mafai ona tupu ma le faʻateleina o le faʻasaina mai meaʻai, aʻo le tele o le kulukose i le toto o le tagata maʻi e paʻu malie.

Afai o le faʻamaʻi e aʻafia ai neo o le faiʻai, ona faʻaalia ai lea o faailoga:

  1. O le tagata gasegase e tele faʻafitauli o le mafaufau ma le mafaufau.
  2. E faitio se tagata i se maʻi tiga matuia.
  3. O le tagata maʻi e mafai ona fenumiai.
  4. O faʻamaoniga o faʻataʻitaʻiga poʻo vai vaivai e mafai.

O nisi taimi faʻatasi ai ma le insulinoma, o se osofaiga o le hypoglycem e atiina ae i le talaaga o mea nei:

  1. Le tulaga fiafia o psychomotor galuega.
  2. Faʻamatalaga tele.
  3. Tautala le gagana, alalaga.
  4. Solitulafono ogaoga po o le euphoria.
  5. Faʻailoa le afu malulu, gatete ma le fefe.
  6. O nisi taimi e faʻataunuʻu ai faʻalavelave faʻafuaseʻi, e ono le iloa e le tagata maʻi le pa'ū, e paʻu i totonu.
  7. A maeʻa ona aveese le osofaiga e le kulūkose, e masani ona le manatuaina e se tagata maʻi se mea.

Afai o le faʻasologa o le maʻi i le natura, ona faʻalavelaveina lea o le tino o le tino faila i totonu o se tagata, ma e aafia ai le vaega lautele o le tino. I lenei tulaga, o vaega o le tulaga masani e sili atu ona puupuu.

I taimi i le va o osofaiga, o fomaʻi e toe faʻaalia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻiina i le tagata maʻi, o lana vaai atonu o mafatia, o lona mafaufauga mamafa, ma le le fiafia. A maeʻa le taotoga, o le tagata maʻi e faʻaitiitia le malosi o le mafaufau, e mafai ona tupu le lecephalopathy, ma e mafua ai le leai o tomai faʻapitoa ma faʻaleagaina le tulaga o le vafealoaʻi o se tagata. Afai e maʻi se tamaloa, ona ono iai lea o ni faʻafitauli o le le atoatoa.

Metotia mo le togafitia o le maʻi

Iloiloga o le tagata maʻi, faʻamautuina mafuaʻaga o le amataina o le faʻamaʻi, eseesega o le faʻamaʻi mai isi faʻamaʻi o loʻo faia e suega suʻesuʻe. Metotia faʻaaogaina o suʻega, faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

E masani ona faʻaaoga se suega anapogi, lea e mafua ai se osofaʻiga o le hypoglycemia i se maʻi. O lenei mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le aofai o le kulukose i totonu o le toto, faʻapupulaina ai faʻaaliga fou o neuropsychic. O fomaʻi e faʻalavelaveina sea osofaʻiga e ala i le liligiina o le kulukose i le toto o le tagata maʻi poʻo le faʻamalosia o ia e 'ai meaai suamalie (se fasi suka, lole, ma isi).

O le inisalini o le inisalini e faʻamanuiaina i le tagata maʻi e faʻaosoosoina se osofaiga. I faʻamaʻi pipisi o le kulukose toto o loʻo i le tulaga pito i lalo ifo, ae o loʻo maua i totonu ole C-peptides. I le taimi lava e tasi, o le tele o le inisalini o loʻo tupu, o le maualuga lea e sili atu i se tulaga tutusa i le toto o se tagata soifua maloloina. I ia tulaga, o le fua o le insulin ma le kulukose i se tagata maʻi atonu e sili atu i le 0.4, o loʻo taʻu mai ai le i ai o se maʻi.

Afai o nei suega faaosoosoga na maua ai se taunuuga lelei, ona auina atu lea ma le tiga mo le ultrasound o le inumaga ma le pancreas. O se MRI o nei okeni o loʻo faia. O nisi taimi e tatau ai ona e faia ni mea e sili ona filifilia e ave ai toto mai le vete vet. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, o le laparoscopic diagnosis of pancreas e mafai. I nisi o nofoaga faafomaʻi, o loʻo faia ai le ultrasonography, lea e mafai ai ona e faʻamaonia saʻo le nofoaga o le neoplasm.

E tatau i fomaʻi ona mafai ona vaʻaia le faʻamaʻi faʻamaʻi mai le ava malosi poʻo le vailaʻau oona, le atoatoa o le tino poʻo le kanesa o le fausaga faʻapitoa ma isi tulaga faapena. O faʻamatalaga e tatau ona faʻatinoina e tagata tomai faʻapitoa.

Totogi ma Folafolaga

A maeʻa ona faia se faʻamaoniga saʻo, o le taotoga o loʻo faʻatulagaina, talu mai le taimi nei o le atinaʻeina o vailaʻau, o togafitiga ma isi metotia e le talafeagai. O le aotelega o le galuega a sau e faalagolago i le nofoaga o le neoplasm ma lona tele. E mafai ona aveeseina le paʻu e auala eseese taotoga.

Faʻaaogāina o le neoplasm e tele lava ina faʻaaogaina, poʻo fomaʻi e faʻaaogaina auala eseese mo vaega faʻapitoa o le pancreas. Afai e manaʻomia, e aveese le okeni atoa. I le taimi o le taotoga, o le mataalia o gaioiga a fomai tipitipi e mataʻituina le faʻaaogaina o masini e fua ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

Afai e tele le tumutumu, ma e le mafai ona faʻatinoina se tagata, ona siitia lea o le maʻi i le faatumauina o lona tulaga lelei ma le fesoasoani o vailaʻau eseese. O le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai le adrenaline, glucocorticoids, glucagon ma isi vailaau faʻatasi ma le tutusa o le aafiaga ua faʻamatalaina.

Afai e faʻamautuina le maʻi o le neoplasm i le taimi o le siama, ona faʻaaogaina lea o le chemotherapy. Mo lona faʻatinoga, o le 5-fluorouracil, streptozotocin ma isi fualaau oona e faʻaaogaina.

A maeʻa le taotoga, e tele faʻafitauli e mafai ona tupu. O le tele o taimi, o le maʻi e atiaʻe le pancreatitis, o le foliga mai o fistulas i luga o le okeni e gaoioi e mafai. A maeʻa le taotoga, o nisi tagata e i ai se fao i totonu o le manava o le manava po o le peritonitis e atiina ae. Nisi gaʻo o le tino o le pancreas lava ia.

Afai e oʻo le maʻi i le fomaʻi i le taimi, ona lelei lea o togafitiga, ma toe faʻafoʻi le tagata pe a uma le taotoga. E tusa ai ma fuainumera, mai le 65 i le 79% o tagata gasegase e toe maua. Faʻamataʻi faʻamaʻi ma le taotoga mulimuli ane, e mafai ona taofi le faʻamaʻi o tino o faiʻai, toe faafoi atu se tagata i le olaga masani.

O le taunuuga leaga i le taimi o le taotoga o le taotoga e tusa ma le 10%, talu ai e lei maua nei metotia mo le tau faasaga i le maʻi mama. O tagata ei ai lenei ituaiga o neoplasm pe a mavae le taotoga e le sili atu i le 4-5 tausaga, ma le ola mo le 2 tausaga talu ona le sili atu i le 58% le togafitiga.

Faʻafouina o le faʻamaʻi e faʻaalia i le 4% o mataupu uma o togafitiga o le maʻi. Afai ei ai i se tagata se talafaasolopito o lenei faʻamaʻi, ona faamauina lea o ia i se neurologist ma le endocrinologist.

Tuua Lau Faamatalaga