O se iloiloga o togafitiga (togafitiga) mo le maualuga o le toto maualuga, maualuga le toto maualuga ma le faaletonu o le fatu

Diuretics lautele na faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi mo togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular. E masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ma o se vaega taua o le togafitiga o le toilalo fatu fatu. E ui lava o nei vailaʻau ua faʻaaoga lelei mo le tele o tausaga, o loʻo i ai pea fesili e uiga i le filifiliga aupito sili ona lelei o mamanu mo le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu.

Faʻasoaga ma le faʻamalosiina o gaioiga

O vasega e masani ona faʻaaogaina o togafitiga o togafiti, thiazide ma le potassium-faʻamalolo, faʻapea foi ma le carbonic anhydrase inhibitors. E le masani ona faʻaaogaina inhibitors o Carboxylic anhydrase i le togafitiga o le maualuga o le toto poʻo le faaletonu o le fatu.

O le faʻavasegaga o loʻo i luga o faʻasolosolo mo le maualuga o le toto maualuga e faʻavae i luga o le nofoaga o lo latou aʻafiaga i fatugaʻo, lea, i le isi itu, fuafua le tele o aafiaga o meaola:

  1. O le mea na tupu e ala i le taofiofia o le reabsorption (lona uiga, reabsorption) o le chloride, sodium, potassium, ma vailaʻau hydrogen i le maualuga o Henle. Pe a faatusatusa i mea e tutupu i luga, o meaola o le gasegase e mafua ai le sili atu o le faʻasolosolo o le urine ma le itiiti ifo o le sodium ma le palama. Diuresis e amata i le 10-20 minute pe a maeʻa le pule malosi ma le 1-1.5 itula i le maeʻaina o togafitiga.
  2. Thiazides e taofiofi ai le faʻamautuina o le sodium ma le chlorine sili atu le le mautonu. E vave ona gauai mai i le gastrointestinal tract, ma mafua ai le gasegase i totonu o le 1-2 itula. O latou aafiaga e masani ona tumau mai le 6 i le 12 itula. O lo latou malosi e vaeluaina i le va o le laumei ma le gaosiga o le faʻamalolo, lea e masani lava ona faia i le distal tubules.
  3. O vailaʻau o faʻamalolo e masani ona maua ai le magnesium, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le pa'ū o le suka. O i latou o ni vailaʻau faʻapitoa vaivai, lea e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ai ma thiazides ma diulietic diuretics. O le lelei o lenei tuufaatasiga o le faaitiitia o le aofaiga o le sodium ua ausia e aunoa ma le tele o le leiloa o le potassium ma le magnesium.

Faʻaiʻuga

Loto ma le thiazide diuretics e mafai ona taʻitaʻia ai le le lava o eletise faigofie, aemaise le potassium ma le sodium. O le mea lea, i le itu, e mafai ona mafua ai isi aafiaga faʻaleaga. O le tikeri o le gasegase ma le atinaʻe o le hypokalemia e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le fua o le diuretic.

O le hypokalamia i tagata maʻi ma le fatu o le fatu e lamatia ona e mafai ona mafua ai le gaoioiga faʻavaomalo ma faateleina ai le lamatiaga o le faʻamaonia muamua o le cardiac. E oo lava i le hypokalemia mama e mafua mai i nei togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai vae o le tino, malosi, ma vaivaiga maso.

I nisi o gasegase, o le le atoatoa o le magnesium diuretic atonu e faalavelave i le toe faʻaleleia o le potassium intracellular. O le mea lea, e matua taua lava le maualuga o le magnesium i tagata mamaʻi ma le fatu o le fatu ua togafitia i togafitiga e masani ona siakiina ma fetuunai pe a manaʻomia. O le le atoatoa o le magnesium e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga o nisi o fomaʻi e taʻua i le hypokalemia.

E le gata i lea, o le tele O togafitiga e faʻaitiitia ai le excretion o le uric acid ma le lamatiaga o le faateleina o lona maualuga i le toto. O lenei mea e mafai ona mafua ai le suavai i tagata mamaʻi. Faatasi ai ma le umi o le maualuga o le togafitiga o le diuretic, o le hyperuricemia e ono osofia ai se goutoto, o le tele lava o taimi e masani ai ma le tele o le ava malosi.

Ole maualuga o tui o togafitiga e mafai ona faʻalavelave ai i le kulukose ma le mafuaʻaga o le maʻisuka.Atonu e mafua lenei mea ona latou te faateleina le faʻamalosia o le inisalini ma aʻafia ai le maualuga o lona maualuga i le toto. O le masini e mafua ai le faʻateleina o le tui o le inisalini e leʻi malamalama atoatoa.

E ui i lea, e ui lava i le mafai ona atiaʻe aʻafiaga le lelei, o le aotelega o le lelei o le faʻaaogaina o se diuretic sili mamao atu i lona lamatiaga.

Faʻafefea ona aloese mai ni mea leaga

E leʻo faʻaaogaina le diuretics i le togafitiga o le maualuga o le toto ma le fatu o le tino e pei o le monotherapy. E le gata i lea, o le tele o taimi e faʻafeeseese ai ni uiga leaga, e tele togafitiga o loʻo faʻamatalaina i le taimi lava e tasi. I le masani ai, e tatau i le fomaʻi ona filifili le tuufaatasiga aupito sili ona lelei, ma le tuʻuina atu o faʻamaʻi pipisi.

O nei auala e faʻaaoga lelei i Le faʻaogaina o togafitiga ole saogalemu e mafai ai mo le tagata maʻi:

  1. Faʻaaogāina o laʻasaga sili ona maualalo ma togafitiga faʻapitoa.
  2. O le atinaʻeina o le hypokalemia e mafai ona aloese mai le inisiua o le enzyme angiotensin-converging, o le angiotensin receptor blocker, o se β-blocker, poʻo se mea e iai le paluga.
  3. E tatau ona aloese mai le tuufaatasiga o aminoglycosides ma mamanu o le pupuʻu ona o le aʻafiaga o le faʻamaʻi (aafiaga leaga i le faʻalogologo).
  4. O le taumafa maualalo-masima (itiiti ifo i le 2.4 g o le sodium) ma le faʻatapulaaina o le vai (itiiti ifo i le 1.5 l le vai) e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻomia mo tulaga maualuga i le tulaga o le le manuia o le fatu.
  5. O fualaau e le faʻamaʻi faʻasamaʻi e faʻaitiitia ai aʻafiaga o togafitiga ma le angiotensin-converting inhibitors enzyme ma e tatau ona aloese.
  6. I tagata gasegase ma le pata, e tatau ona faʻaaoga faʻamaʻi xanthine oxidase pe a faʻatonuina togafitiga.
  7. O le togafitiga mo tagata matutua e tatau ona amata i se fua maualalo e aloese ai mai le tele o faafitauli. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o vailaau mama, ma faasolosolo malie le faateleina o latou fua pe a talafeagai.
  8. Mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga, e sili atu le faʻaaogaina o togafitiga o le umi ole umi (12-18 itula), talu ai o fualaau faʻamaʻi umi e mafai ona faʻaititia ai le paʻu o le suka.
  9. Ina ia taofia le atinaʻeina o le hypakalemia, e fautuaina le faʻaaogaina o mea taumafa maualuga i le potassium. E masani lava, o togafitiga faʻasolosolo umi e aofia ai tapenapenaga e aofia ai le potassium ma le magnesium.
  10. Aʻo e faia ni togafitiga ma le toto maualuga, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaogaina o le laxatives.

Fofo faʻapitoa mo le faʻaleleia o galuega faʻasolosolo

Aʻo leʻi leva ona suʻesuʻeina togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular ma suʻesuʻeina ai fualaau oona, na faʻaaogaina ai e le au faʻamalosi le tele o togafitiga faʻaleaganuu mo le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu. O le lelei ma le saogalemu o nei fuaga e faʻamaonia i le tele o tausaga faʻaaoga.

Viburnum recipes

Kalina E i ai sona aoga aoga e le gata i galuega a le loto, ae faapena foi i le tino atoa. E le gata i lea, i le avea ai o se diuretic ma le maualuga o le mamafa, e le gata o fua o viburnum, ae o laulaau foi, lala ma fugalaau e faaaoga. E tele auala e faʻaaoga ai lenei oloa aoga:

  1. E mafai ona e faia fualaau suamalie mai viburnum. Ina ia faia lenei mea, togi le sua mai le kilokalama o vine, ma sasaa le keke i le vai inu ma le kuka. O le faʻafefiloi o le sua i le decoction, e mafai ona e faaopoopo sina suka poʻo le stevia ia tofo ai. O lenei meainu suamalie e tatau ona faʻaaogaina i le 30 minute ao lei faia se taumafataga.
  2. E fautuaina e nisi o togafiti le aveina o le sua mama mai le viburnum, tolu punetini ao lei faia le taumafataga.
  3. O se tuufaatasiga o viburnum ma le meli e aoga tele. E tusa o le ipu tioata o le meli e tatau ona vevela i le 40 tikeri, ona tumau ai lea i le 40 g fualaau aina o viburnum. E fautuaina le faʻafefiloi ina ia faʻaaogaina pe a uma ona 'ai.
  4. O se teuteu o le paʻu viburnum ua saunia mo le fua o loʻo i lalo. Pe tusa ma le fasefulu futu o mea matagogo e sasaa atu i le lita o vai inu, ona kuka ai lea mo le afa itula ma faʻamaʻa. O lea teuteuga e ave ao le i ai.
  5. Ma o le mea moni, o le fua o le candied viburnum vine e masani i tagata uma talu mai le laʻititi. Ina ia faia lenei mea, fufuluina fualaau suamalie fou i le suka, faatali seia oʻo ina sau sina sua, ona faʻaaoga lea o le sipuni se tasi ao leʻi faia se taumafataga.

E tatau ona manatua e ui lava viburnum o se laau aoga tele, o se fualaau faasaina, ma, e pei o soʻo se vailaʻau, ei ai lona faʻamaʻi. Kalina e matautia le faʻaaogaina mo le gout, o se uiga e faʻapipiʻi ai le toto ma le maualuga o countlet count.

Calendula diuretic

O lenei vailaʻau faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faʻaleagaina o le inflammatory e mafai foi ona faʻaaogaina o se diuretic. O mea teuteu uma ma mea laiti e faia mai calendula.

Le faia o se teuteuga i le 500 ml o le vai inu vevela le 20 g o fugalaau, tuu i le afi ma aumai i se vevela, ona tutu lea ma lelei i le vevela o le potu. O lea teuteuga o le 60 ml e onā ao leʻi 'ai. E tatau ona manatuaina e sili atu le lelei o le teuteu o teuteuga o calendula, talu mai le taimi e mafai ona latou le maua a latou meatotino aoga.

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e faʻatumu fualaʻau calendula ma le ava i le fua faʻatatau i le tasi i le fa, faʻamalosi ma ave 3 taimi i le aso mo le 30 matū.

Linden o se diuretic

Linden Tea - O se vailaʻau e sili ona aoga. I le faʻaopoopoga, o le linden o loʻo i ai pati ma vitamini C, faʻapea foʻi ma vailaau aoga o vailaʻau.

Lea e sili ona saunia e faʻaaogā taga faʻapitoa faapitoa. E tatau ona fausiaina e tusa ai ma faatonuga i le afifi. Ina ia faia lenei mea, e masani lava e lua taga faamama e sasaa i se ipu vai inu ma vevela vevela. E mafai foi ona e faaopoopo lau laulaau ma fugalaau i lau lauti i aso uma pe afai e te manao i se aafiaga agamalu laiti.

Melissa mo le maualuga

O lenei laʻau manogi lauiloa o loʻo i ai se aafiaga lelei. Mai ia faia se mea teuteu ma ave faatolu i le aso. E mafai foi ona e faʻaaoga le kulimi o le lemoni i le ala masani, faaopoopo i ai sina laulaau i lauti. O Melissa e sili atu le maualalo o le toto ma faʻasaʻo le fatu.

Naʻo le manaʻo e manatua lena mea o le melissa e le tatau ona faʻaaoga mo tagata e maualalo le toto, ma aʻo leʻi amataina le galuega lea e manaʻomia ai le gauai atili, mo se faʻataʻitaʻiga, ave se taavale.

Laupapa ma le Dandelion

O loʻo faʻaaogaina i luga o vailaʻau masani a le Laulati ma le laumei i vailaʻau faʻaleaganuʻu mo le gaosia o fualaau oona. Mai i lenei mea e mafai ona tatou faʻamaonia ai o nei laau totō e matua lelei lava le faʻaleleia atili o gasegase.

Mai le bearry teas ma le tinctures ua saunia, tusa lava pe o le a le mea e solia ai lenei laau ma ei ai foi nisi o mea matautia. E sili atu le faʻaaoga e pei ona faatonuina e le fomaʻi ae le silia le 14 aso.

Tandelion, lea na iloa e tagata uma talu mai lona laʻitiiti, ei ai foi le lelei o le diuretic. O le mea sili ona faʻalauiloaina o laʻau laʻau. Ina ia saunia le laʻau soifua maloloina, e faʻaaoga uma vaega fou ma mama o le laau. O nisi taimi e faʻaaogaina ai le laumei faʻatasi ai ma isi laau totō e saunia ai se faʻapipiʻi toto.

Pe a amataina gaoioiga faafiafia, e tatau ona manatuaina e oo lava i togalaau e sili ona aoga mo le toto maualuga o vailaʻau ma ei ai a latou lava uiga ma faʻailoga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma suʻesuʻe ma le totoʻa faatonuga. Ma e sili atu foi, e le tatau i se tasi ona mafaufau ia te ia lava e faʻaaoga fualaau faʻamaʻi ma se malosi mamanu. O lo latou faʻaaogaina faʻaletonu, aemaise lava i le i ai o patholasis cardiovascular, e mafai ona oʻo atu ai i le le mafaamatalaina o taunuuga.

O le matafaioi o togafitiga i togafitiga o le maualuga o le toto

O le maualuga o le toto, faatasi ai ma le faaputuputuina o le vai intercellular, e faʻapupulaina ai le gasegase o maʻi fatu cardiovascular, e mafua ai le leai o se vai-masima.O le mea lea, o le faʻaaogaina o togafitiga o vaega eseese, faʻatasi ai ma le maualuga o le toto ma le faʻalavelave faʻaletonu o le fatu, e faʻamaonia ai se lelei togafitiga lelei. Fualaau faasaina:

  • aveese le faʻaleagaina o mea,
  • faʻamaonia le faʻasaina o masima-masima,
  • faʻaitiitia le toto maualuga, faʻaitiitia le uta i luga o vaʻa, muso o le fatu.

O le polokalame, o le fualaau o fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi e le fomai. Na te fetuunai togafitiga pe a manaʻomia. O le tulaga lamatia o le le mautonu o togafitiga e mafua mai i le mea moni e le gata o le sima, vai, ae o mea aoga aoga foi e fufuluina faatasi ma i latou: magnesium, potassium, o le leai o se mea e mafai ona taitai atu ai i le masalomia o le tino. O le tuusaunoaga o vailaʻau e faʻamalolo ai le vevela, ae o lo latou faʻaogaina poʻo le le pulea lelei o mea e faʻafefe ai le faʻavaveina, o le fatu vaivai.

Puipuiga o mea le lelei o le fesoʻotaʻiga o vailaʻau o loʻo aofia ai elemene talafeagai: Panangin, Potassium Orotate, Asparkam, faʻapea foi vasega pupuu o le togafitiga o le diuretic i lalo o le suʻesuʻega suʻesuʻe.

Faʻavasegaga

O vailaʻau faʻamalosi e tusa ai ma le faʻamalosi manuia e vaevaeina i ni vaega se tolu:

Vaega o fualaau faasaina ma le matuia o le togafitigaIgoa o sui taʻitoʻatasi
Thiazides, thiazide-like: malosi faʻamalosi - e oʻo atu i le 60%, avevaʻaHydrochlorothiazide, Clopamide, Hypothiazide, Indapamide, Chlortalidone
Maualuga faʻasologa faʻasolosolo faʻamalosi e oo i le 90%Furosemide, Lasix, Ethacrylic acid, Torasemide, Toto
Mea e gaosi ai le paluga pasaʻi: 30%Veroshpiron, Spironolactone, Triamtren, Amiloride

O le mea e ese ai, o loʻo i ai togafitiga faʻapitoa, latou te maualalo le lelei - e oo atu i le 30%, ae o le mea matautia e itiiti: Kanefron, Brusniver, Fitolizin.

E i ai se isi faauuga o togafitiga, e faavae i le saoasaoa o le aafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fuamoa o le Torasemide, o le injectable ua faʻataʻitaʻiina ma sauniuniga faʻasaʻi, o le aafiaga e vave, ae puupuu.

Tonorma, Lozap-Plus, Tenorik - faʻapipiʻi faʻatasi ma sartans, inhibitors ACE, beta-blockers, faʻaalia se faʻavavevave, sili atu ona tumau, faʻaleleia le faʻamaoniga.

O vailaʻau faʻasaina e pei o Veroshpiron e pei o le maʻisuka, o loʻo faʻamaonia mo tagata mamaʻi mamaʻi, o gasegase e maua mai i le hyperaldosteronism, maʻi o le maʻisuka, gout. E i ai se aafiaga faaumiumi.

O le Hypothiazide, o isi faʻasologa o thiazide e sili atu ona fai lemu, o le maualuga o le gaoioiga e faʻaalia i le 2-3 aso, talu ai latou te faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le mea galue malosi.

Diuretics mo le maualuga o le toto

O le maualuga o le maualuga e masani ona togafitia i togafitiga, thiazide-like drugs. Latou te tuʻuina le afa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu, osofaʻi, faʻalavelave faʻalavelave. O vailaau o lenei vaega ua i ai se fua faatusatusa (o le faatupulaia), o le mea lea, latou te gaoioi ai i luga o se taimi faatuai, ae o latou o ni sui ei ai aafiaga laiti. Ole aoga ole togafitiga o lenei ituaiga o togafitiga faʻasolosolo e tatau ona tuʻufaʻatasia e fomaʻi i le matasele, masini faʻamalolo.

Furosemide, mo se faʻataʻitaʻiga, ua avea o se tasi o togafitiga aupito sili ona lelei o le poloka poloka. E matuā aveʻesea le masima, masini, ae i le taimi e tasi - o minerale aoga, e mafai ona lamatia ai le ola maloloina. O le mea lea, o le faʻatasi ma le vailaau faʻasaina e masani lava ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le vaega o le vaomalo o le Spironolactone ituaiga e sili ona saogalemu, ae o loʻo atagia ai le aoga tele, o le mea lea e seasea lava ona faʻatulagaina ia lava, ae naʻo le faʻapipiʻiina o le isi diuretic.

O kulupu taʻitasi o mamanu e maua i le maualuga o le toto maualuga ei ai a latou lava faʻaaliga:

Thiazides, thiazide-like diuretics

Loopback

Vaʻaia-faʻamalolo

Fualaau faisua

Vaega o vailaʻauFaailoga
Edema o le tino, fatuga o le fatu, toto maualuga o soo se ituaiga, maʻi o le myocardial, vaʻa toto, le faʻaitiitia o le masima vai masima, le faʻavaivai o le fatu, ma le gasegase
O le vevesi ona o le sili atu o le sodium i totonu o le tino, toto maualuga, faaletonu o le fatu, hypercalcemia, hyperkalemia, le lava le galuega
O le lamatiaga o le hypokalemia, maualuga o le toto maualuga, le atoatoa o le myocardial, aldosteronism
O le maualuga o le maualuga o le maualuga i luga o tagata matutua, le faʻaleagaina le faʻauluuluga o le myocardial, le faʻaleagaina o mea

O le diuretics mo le maualuga o le totoga ua faatonuina i lalo o le puleaina o mea o loʻo i totonu o le toto plasma, ma mafaufau i le tulaga o fatugaʻo, ate, ma le biliary system.

O aʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga

E tele togalaau faʻalaʻau e mafai ona faʻaititia ai le toto i le maʻisuka. O le lapoa ua taʻua o se vailaʻau faʻamalositino faʻatasi ai ma aʻafiaga, faʻafefiloi, anti-inflammatory ma diuretic.

Faʻavae i luga o le puipui mo le maualuga o le toto, ua saunia se masini. O vaega uma o le laau (300 g) ua sasaa atu i le ava malosi (3 l) ma ua tauanau mo le 2 vaiaso.

O le vailaau e onā ao leʻi 'aʻai, 20 faʻafefe i le taimi. Talu ai o le siama o se mea oona, aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona faia se suʻega faʻapalepale.

O le isi laau lauiloa e faʻaitiitia ai le toto o le viburnum, lea e faʻamalosia ai foi le popole ma fatuga faʻapitoa. Ua saunia le vailaau i luga o le faavae o fugalaau, lau, vine, lala ma e oo lava i fua o le laau. Fuataga lelei i luga o viburnum:

  1. Se teuteuga o le paʻu. 20 g o le meafaitino ua sasaaina i le 0.5 l o le vai e kuka ai, sa teuina mo le 30 minute ma faamamaina.
  2. O vine o loʻo lilo i le suka ma faʻaumatia le 20 g aʻo leʻi 'ai.
  3. I totonu o se ipu vai vevela ma le meli faaopoopo 40 g fualaau suamalie. Pe a faʻafefiloi le paluga - e ave pe a uma se taumafataga.
  4. E togi le sua mai le 1 kilokalama o vine, ua sasaa le keke i le vai (200 ml) ma kuka mo le 10 minute. E faʻafefiloi le susu i le fou ma le meli. E inu le vailaʻau i le 30 minute ao lei faia se taumafataga.
  5. E le faʻaaogaina le sua o le sua e tolu taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, ¼ ipu.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga, faʻaitiitia le faʻafefe ma faʻamalolo le mumu, o togafitiga faʻapitoa e fautuaina e faʻaaoga ai se teuteuga o le offetail. 40 g o le laau ua sasaa mai i le vai tafe (0.5 l), o loo tauanau ma filiga. Ou te inuina le oloa pe a uma meaai autu o le 60 ml.

O le faletua foi e faaitiitia ai le toto maualuga. O laulaau o le laau e iai sona aʻafiaga. Faʻavae i luga o latou, e mafai ona e kuka teas po o le 'ava malosi.

O le Kaleula e masani ona faʻaaogaina e faʻafaigofieina ai le mamafa o tui mo le maualuga. Ina ia saunia se mea teuteu, 10 g o marigolds e sasaa mai i vai inu (1 ipu tioata) ma saga fai mai. O le fualaau faasaina ua inu 3 taimi i le aso mo le 50ml.

O loo i ai i le Bearberry se aafiaga mamana, o lona igoa lona lua o le taliga taliga. Mai i ona laulaau sauniuni meaʻai ma teuteuga. Ae o le laau e oona, ona e le mafai ona faʻaumatia mo le silia ma le 15 aso.

Isi laʻau togalaau faʻamaʻi ma le toto maualuga:

  • bradycardia - melissa, lily o le vanu,
  • suauu faʻapitoa - thyme, dill, nettle, motherwort, lafo birch,
  • vave osofia - valerian,
  • diastolic hypertension - hawthorn, motherwort.

E mafai e Avran ona faateleina le leo o puipui lautele ma le maualuga o le maualuga. Ina ia saunia le vailaau, o le laau (3 g) ua tumu i le 200 ml o vai inu. Pe a oʻo mai le susu, e inu uma i le 3 itula i le 10 ml.

Peony tincture o le a fesoasoani foi e feagai ma le maualuga o le mamafa. O vailaau tuʻufaʻatasiga e mafai ona faʻatau i se fale talavai mo se tau itiiti pe na faia tutoatasi. O le fualaau faasaina e 3 taimi i le aso mo le 30 mataʻu mo le 30 aso. A maeʻa le malologa o le 14 aso, toe faia le togafitiga.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le toto, e mafai ona e inu leuti na faia mai le mutiche grass grass. O le gaʻo e ave foi i se vasega - peʻa uma masina taʻitasi o togafitiga, e tatau ona e faia se aso malolo lima. O le umi o togafitiga e 180 aso.

O le fusi o arnica fugalaau o le a fesoasoani i le aveesea o le toto maualuga. Laʻau vevela (10 g) e sasaa mai i vai inu (1 ipu tioata) ma totoe mo le 120 minute. O le vailaʻau e faʻaaogaina i le 3 itula mo le 1 sipuni.

Laʻau toto mo le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu:

Thyme o se laʻau lauiloa o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina. Ina ia faia le lauti, e 15 g o meafaitino e sasaa mai i le lita o vai ua tafe ma saga tumau. O le susu e ave ao lei 'ai, tasi le ipu i le taimi.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga, e aoga tele le inu o se mea e faʻafefeteina, lea e maua ai le diuretic, anti-inflammatory, anti-inflammatory and tonic effect. Ina ia saunia se mea teuteu, o fugalaau o le laau (2 sipuni) e sasaa mai i le vai vevela (200 ml), kuka ma faʻaauau mo le 4 itula. E inu faatolu le la i le aso, 150 ml ia taʻitasi.

E mafai foi e le tina ma le tina failele ona faʻafaigofieina le maualuga o le toto, lea e aoga foi mo le maʻisuka ituaiga 2, ona e faʻafaigofieina faiga faʻavae i le tino. Ina ia saunia se teuteuga mai se laau, 5 g o le mutia e sasaa mai i le 250 ml o le vai kuka ma tuu i totonu o se vai vai taele. O le fualaau faasaina e ave i le aso mo le 1/3 ipu.

O laau nei o le a fesoasoani foi e feagai ma le maualuga o le toto maualuga i le maʻisuka:

  • susu susu
  • u
  • lanu
  • fusifusia
  • ufiufi
  • faʻanoanoa
  • palanaia
  • toeaina toeaina
  • Heather
  • upega ma isi.

Laʻau faʻafeʻau mo le maualuga o le toto: lisi, totogifuapauina, recipes

E faʻafefea ona aʻafia le tino i le maualuga o le toto? O a fua sili ona aoga mo le maualuga o le toto maualuga ma le faaletonu o le fatu? O a laau e maua ai le faʻaogaina o le toto? O tali i nei fesili e tatau ona iloa e i latou o loʻo feagai ma le maualuga o le maualuga poʻo le faitioina o taimi o oso i le toto.

Le aʻafiaga o fualaau oona i le tino o le maualuga o le toto

Natura faaleaganuu e faʻavaivaia le faʻaaogaina o le suavai ma masima i totonu o le renal tubules, ma faʻateleina ai lo latou manava i le taimi o le faʻasologa. O lenei meatotino o togalaau faʻamalosi e mafai ai e oe ona faʻasalalau le tulaga o le tino i le maualuga o le toto maualuga, faʻalavelave i le cardiovascular system, lea eo mai faatasi ma le fulafula o masini mumu ma totoga o totonu. O le aveeseina o le tele o le faʻaleleia o le vai, infusions ma decoctions o mamanu e faʻaitiitia ai le toto.

O togavao faʻatasi ma le aʻafiaga o le totoga i le maualuga o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau ma aganuʻu masani. O a latou gaioiga e sili atu le solomuli nai lo fualaau faasaina, e le afaina, ae le o mea e fai ma vaisu. O le faʻaaliaina o togalaau faʻatoʻaga e faʻamalosi ai totoga o loʻo aʻafia ai e le faamaʻi, faaleleia le puipuiga ma le malosi.

Togafitiga o le maualuga o le totoga i togalaau o le diuretic o le a sili ona aoga i le matua, pe a iai se uiga o le taofia o le ola. O fualaau faʻalaʻau e faʻaitiitia ai le tele o le vai i totonu o toto toto, faʻateleina le vaʻaia i le va o puipui. O lenei gaioiga e faʻaleleia ai le toto ma faʻamautuina le toto maualuga.

O i latou e faʻamaonia i lalo laau o le diuretic

E pei ona uma ona matou iloa, o laau diuretic e maua ai le toto maualuga e ala i le aveesea o le tele o le vai mai le tino. Ae peitai, faatasi ai ma le mea mulimuli, o le tino ua leiloa minerale. O le mea lea, o tagata faʻatoʻa togafiti faʻaleaganuʻu ua faʻasalaina i le faʻaaogaina o le metabolism electrolyte. Afai o le toto o loʻo i ai mea maualalo o le potassium, ona e faʻagaloina lea o le faʻaaogaina o fualaau aina ma se aafiaga diuretic. E faʻaaoga foi lenei mea i togafitiga faʻapitoa.

Mo togafitiga o fualaau, 'aua le faʻaaogaina i gasegase maualuga i le prostate adenoma, talu ai e mafai ona faia e le au togafitiga le tumau o le urinary retaining in case of ill. Ma i le tulaga o le urolithiasis, o totogifuapauina a tagata e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaogaina o maa ma le taʻavale.

Talu ai e ese le polokalama urinary mai tagata matutua i tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua, e mafai ona faʻaaogaina togalaau diuretic i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma faʻamaoniga tetele. E tatau ona faamutaina le mauaina o togalaau o le diuretic pe afai e tulai mai se tali atu i mea toto.

  • Talu ai e masani ona faimalaga atu tagata mama i le faletaele, e le tatau ona faʻaaogaina pe a ma le 18 i le afiafi, ina ia aua le faʻalavelaveina le moe.
  • E ui i le le lelei o togafitiga o fualaau aina, o meaʻai e fautuaina e ave i vasega. O lenei mea e le mamafa ai fatuga ma isi totoga.Ae o se faʻaauau pea ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga i le aveesea o le vai.
  • E taua le asiasi taimi i le ofisa o le fomaʻi e mataʻituina le tulaga o loʻo i ai nei o le metabolism electrolyte. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona fetuʻunaʻi vave le togafitiga.

Lisi o togalaau diuretic i lalo o le toto maualuga

O le tele o gasegase tuga e fiafia i le fesili e sili atu le toto laau toto i le toto maualuga. O le tali i lenei fesili e faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le maualuga o le mamafa o le systolic, e tatau ona tuʻuina atu i meaʻai e faʻasaʻo le fatu (lemon balm, hop cones, valerian, motherwort). Afai o le a faateleina le malosi o le diastolic, ona totoina lea ma se vailaʻau vasodila (taualala, calendula, immortelle, mint) o le a sau e laveai.

O vailaʻau faʻapitoa e iloa ai le tele o togalaau ma se aafiaga diuretic, lea e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maualuga o le toto. O le lisi o togalaau-faʻatoʻaga faʻamalosia ma le mautinoa:

  • bearberry, thyme, horsetail, fusi, suauu lanumoana,
  • opu, valerian, calendula, chamomile, susu susu,
  • tifelion, yarrow, musika o le pusi, fatu lili,
  • linden, birch, lemonia balm, chicory, sage, mint,
  • oregano, nettle, coltsfoot, motherwort.

Faatasi ai ma se saoasaoa vave, o fautua lagolago o togafitiga faafomaʻi e fautuaina le faaopoopo Valerian i tapenaga o togalaau, ma se pulupulu o le pulumu - hawthorn, lemonimo pulu, lili o fugalaau vanu. O gasegase faʻamaʻi ma faʻalavelave i le faʻalavelave o loʻo faʻaalia ai le oregano ma le mint. Afai o le gaʻo fatuga o se atugaluga, ona aofia ai lea o le moli poo le bearry i totonu o totogi a tagata.

Laʻau faʻamalosi mo le fulafula ma le mamafa: recipes

O le vaʻavaʻaina o le fanua e fiafia i se mea lelei tele, talu ai o loʻo i ai le tele o meaola faʻasaina, flavonoids, alkaloids, ma suauu gaʻo. Talu ai ona o le maualuga o lona protein, ua fautuaina mo tagata matutua gasegase. O le broth diuretic ua saunia mai le 4 tsp. otaota mago, o le 0.5 lita o vai inu. O le mea e maua ai le mea inu i le aso.

O fatu manogi suamalie o loʻo i ai se aafiaga vasodilating ma diuretic. E fautuaina i latou mo le faʻaaogaina o le laasaga 1 ma le 2 maualuga. Mo le sauniuniga o le afu 1 tsp. fatu fufulu e sasaa ai se ipu vai inu. E tatau ona faʻaaoga le oloa mo le itiiti ifo i le 15 minute. Ua inu i le aso. O sea faʻafefeteina o le a le gata ina faʻaititia ai le mamafa, ae faʻamaonia foi le moe.

I le faaopoopo atu i le aafiaga o le diuretic, o laʻau o le bearberry o se vailaau lelei faʻamaʻi ma faʻamalosi. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻaumatia mo le sili atu ma le lua vaiaso, talu ai o le fale o loʻo i ai se vaega tele o mea oona. O lea e faia mai laulaau bearberry.

O le vaovao o le vaovao e i ai lona aafiaga puupuu, e faia i itula uma e faʻaleleia ai le aafiaga. O le laau e le gata ina faʻaitiitia ai le mamafa, ae faʻamamaina foi le tino, ei ai lona aʻafiaga. Ina ia saunia se mea teuteu, 30 kalama o le susu vaovao fatu e sasaa atu i le 0.5 l o ituaiga o meaola, kuka i luga o vevela vevela, vaeluaina o le vai ma tumau 15 minute. Ua ave le meafaigaluega mo le 1 tbsp. i le taimi.

O laʻau laʻau e lauiloa mo la latou malosi malosi. O lenei mea totino o se tasi lea o tau sili ona taugofie. Mo le sauniuniga o lauti, fualaau vevela poʻo lau fou e faʻaaogaina.

O Yarrow decoctions o se vailaʻau faʻasolosolo. Latou te tau i le mumū, faʻafefete le fulafula, faʻaitiitia le mamafa, faʻamamā le tino ma faʻasaʻo le faoa faamalosi. O loʻo i ai i le laau se aʻafiaga o le tumutumu, ma faʻamaonia ai foi le faagasologa o fualaau oona.

Melissa e faʻamautuina le toto ma le fatu. O loʻo i ai se mea totino ma mea faʻapitoa. 10 kalama o laʻau paʻu ua kuka i le 250 ml o le vai, o loʻo tumau pea le 20 minute. Ave se sati ma diuretic mo le 1pp. ao le i ai.

O le la na faia i luga o le laʻau o le linden ma fugalaau ua i ai se aafiaga o le toto. 2 tspsasaa le 200 ml o le vai kuka, tuu i luga mo le 5-10 minute ma faʻavevela.

Ma nai nai faʻataʻitaʻiga diuretic faigofie faigofie:

  • 5 kalama o fatu lili ua sasaa atu i le 1 lita o le suavai, ua aumaia i se vevela, ua susunuina mo le 15 minute, faatagaina e tuuina atu mo le 2 itula. Faaaoga se vailaʻau i le afa o le ipu 5-8 taimi i le aso,
  • 100 kalama o le pa birch e sasaa ai le 0.5 lita o le vai mafanafana, tuu ai le paʻu mo le 10 itula. Afai e aliali mai se afaina, o le mea e faʻaaogaina e faʻamamaina. O se fofo mo tagata e faʻaaogaina 2 taimi i le aso mo le 1 sipunipuni,
  • 1 tbsp Ua sasaa fuālaau Calendula i se ipu vai inu, pe a maeʻa le 15 minute, ua uma ona faʻamamaina le fua. Ave le 70 ml aʻo leʻi 'aʻai,
  • 2 tsp tinawort herbs mo 200 ml o vai. E tatau ona faʻaaoga le oloa mo le 8 itula. O le faʻasolosolo solo e inu i le aso atoa.

Totoina o le diuretic i lalo o le maualuga o le mamafa

Ina ia faʻaleleia le togafiti o togafitiga, o sauniuniga o togalaau ua saunia e mafai ai e oe ona faʻaumatia faʻamaʻi o le maualuga i se auala lelei. O le a tatou iloiloina auiliiliga lauiloa mo fuainumera diuretic, lea o le a fesoasoani i le fulafula ma le maualalo o le toto.

Faafefiloi 1 lep. motherwort, coughweed, horsetail ma hawthorn. Faaopopo le 2 g o laulaau gaosi o le taronberry, birch, lemonimo balm, yarrow ma le fusi, fualaau o le chestnut ma fugalaau. O mea laititi e tatau ona liligiina le 0.5 lita o le vai inu. Fofo faʻaosooso 20 minute. Faaaoga se faaputuga o le 1/2 ipu ao le i fafagaina faatolu i le aso.

Ina ia saunia le isi mea faʻapipiʻi toto, e tatau ona e suʻe 2 tbsp. otaota vao ma valea valea, 1 tbsp. anise fualaau aina ma yarrow herbs. O mea lelei e faʻafefiloi lelei, 1 tbsp. mea e gaosia ai le 250 ml o le vai inu. Faʻaosooso le fofo mo le tusa o le tasi le itula, ona fufulu lea. Faʻaaoga se faaputuga o le 1/3 ipu ao le i fafaga 3 taimi i le aso.

I totonu o falemaʻi, o loʻo faia faʻatau faʻasolosolo faʻataʻitaʻiina o loʻo aofia ai le aofaʻi saʻo o mea masani masani. O le afifiina o loʻo taʻu mai ai le auala o sauniuniga ma le faasologa o faʻasalalauga. O lenei togafitiga mo le toto maualuga e atoatoa mo tagata o le aai, ae mafai e tagata alolofa i le natura ona aoina laau totino talafeagai ma o latou lava lima.

Diuretics (diuretics) mo le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu

I le togafitiga o le maualuga o le toto, o le fatu vaivai tumau, o se lavelave o vailaau e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai meaʻai o le muso o le fatu. O loʻo faʻaaogaina le sodium ma le calcium channel block, block receptors e maaleale i le angiotensin. O le diuretics mo le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu ua faʻaalia foi. Faafetai i togafitiga, o le tele o le suavai ma le masima ua aveesea mai le tino, o le uta i luga o vaa ua matua faaitiitia, ma ua taofia le vevela vevela. Faʻaaoga vailaau mai lenei vaega i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ona o le ono mafai ona i ai aʻafiaga ma faʻafitauli.

Le faiga o gaioiga a togafitiga

O na vailaʻau e faʻateleina ai le manava o le vai, salts mai le tino ma le urine e taʻua o le togafitiga. O nei vailaʻau o loʻo aofia ai i luga o fualaau e lima o laina muamua, lea e faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le toto.

Ole faʻaitiitia o le faʻaititia o le faʻaaogaina o le plasma, o le maualuga o le tetee o vaʻa. O le faʻafitauli o puipui puipui i vasoconstrictors ua faʻaitiitia. O diuretics e aʻafia ai le tafe o ions e ala i vailaʻau maso.

Taua: O le faʻaaogaina o togafitiga i le maualuga o le toto, faapea foi ma le le atoatoa o le fatu, e toetoe lava a aveesea ai le lamatiaga o le oti mai le fatu fatu, le taia.

Le faʻaaogaina o togafitiga mo le maualuga o le toto

E mafai ona faateleina le mamafa o le toto ona o mea eseese. O nisi oi latou e mafai ona faʻaosoina le edema cardiac, faʻateleina ai le ala o le maualuga o le toto maualuga. Le afaina leaga e afaina ai le gaioiga o le muso o le fatu, fesoasoani i le lafoina o masima i totonu o sooga, faateleina le avega i luga o capillaries, toto toto.

I le maualuga o le toto, e masani lava ona faatonuina le togafitiga mo tagata matutua, pe a iai le le atoatoa o le fatu, osteoporosis, ma le faateleina o le maualuga o le toto (toto maualuga o le toto).

O tagata e mafatia i le maualuga o le toto maualuga e masani lava ona faʻamatalaina ai vailaau o le vaega o le thiazide (poʻo le thiazide-like). O le faʻaaogaina o nei vailaau e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu, osofaʻi, ma le faʻalavelave maualuga ile 40%. E manatu le au atamamai le faʻamatalaga o vailaʻau mai lenei vaega e faʻamaonia saʻo tusa lava pe i ai se maualuga maualuga o le faʻaalia o taunuuga le lelei. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina ao lei aveina le vailaʻau.

O le tagofia o vailaʻau faʻamalosi mo le maualuga o le toto maualuga e fesoasoani i le faʻamaoniga o le faʻamalositino nei:

  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faaitiitia le avega i luga o le fatu, toto toto,
  • puipuiga o le teuina o masima,
  • aveeseina o le tele o le suavai, aveeseina o le valea.

Pe a togafitia le maualuga o le maualuga, ua faatonuina e fomaʻi ia togafitiga nei mai le lisi mo tagata gasegase:

  • Arifon.
  • Veroshpiron.
  • Lasix.
  • Indap.
  • Britomar.
  • "Hypothiazide."
  • Arifon Retard.
  • "Trigrim."
  • "Taofi."

I le leai o se faʻamatalaga tatau pe a uma togafitiga ma togafitiga faʻasolosolo, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina ia togafitiga o le poloka. O sea mea na tupu ua manatu e talafeagai mo le tausiga o faalavelave faafuasei mo faalavelave matuia, faasaga i se talaaga o le fatu, le le atoatoa.

I le le i ai o se togafitiga faʻapitoa pe a mavae le faʻaogaina o laʻititi o tui, e le fautuaina e fomaʻi le faateleina o le metotia. O le a le mafai ona faʻafaigofie le maualuga o le toto maualuga i lenei auala, ae o aʻafiaga i itu e mafai ona tupu. Nai lo le faʻalauteleina o le fualaau (faʻatasi ai ma le maualuga), e fautuaina e le au atamamai le faʻaopoopoga o togafitiga ma vailaau mai le isi vaega poʻo le suia o vailaʻau faʻaaogaina.

I lalo o le faatosinaga a togafitiga, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka ua faateleina, o le fua o le cholesterol i le toto e faateleina. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻataʻitaʻiina ai togafitiga faʻasolosolo mo tagata gasegase i na o tulaga tulaga ese. O fomai foi e taumafai e aua nei faatonuina nei fualaau faasaina mo gasegase maualuga, gasegase, ma le maʻisuka. O nei faaletonu o le gasegase e le faʻaosoosoina ai i latou nei:

  • thiazide-like "Arifon", "Arifon Retard", "Faanatinati",
  • loop "Torasemide".

O le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma togafitiga e tele ni mea le lelei:

  1. O le mea e mafai ona i ai se mamao mamao e pei o le "ofu" o le loto, fatuga.
  2. O foliga vaaia o le "vave" itu (aafiaga o le moe, faaitiitia le malosi i alii, faateleina le urination, faateleina le cholesterol toto, vaivai).
  3. Faʻasusu faʻamaoniga o le maualuga o le toto maualuga, ae le faʻaitiitia mafuaaga o lenei tulaga.
  4. Togafitiga i se vailaau togafitiga, lea e o faatasi ma se faaitiitia i lona aoga.

Le faʻaaogaina o togafitiga i le fatu o le fatu

Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le toto i le totoga o le totoga e afaina ona o se faaletonu o le loto. O le faaletonu o le fatu e masani ona tuʻufaʻatasia ma le faatumauina o le tino i totonu o le toto. O le faaletonu ogaoga o le fatu e faʻaalia mai i faʻamaoniga nei: faʻalauteleina o le ate, le manava o le manava, fulafula, oso i totonu o le fatu, cyanosis. O mataupu e sili atu ona ogaoga e faʻaalia i le maʻi o le cardiogenic, o le edema pulmonary, o le faʻamaoniga.

Mo le toe faʻafoʻiina masani o le toto, faʻaitiitia le faʻamalosi i le fatu o le fatu, ma faʻamaonia le lelei o le faʻatinoina o lenei okeni i togafitiga faʻapitoa, o vailaʻau faʻatau e pei o mamanu e tatau ona i ai. O loʻo faʻamatalaina mo tagata mamaʻi lea na faʻaosooso ai le fatu i le foliga o le edema, o le le lava o le mānava ona o le faʻavaivaia o le vai i totonu o mama.

O le faʻaaogaina o togafitiga fesoasoani e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le maʻi. O le togafitiga faafomaʻi (mo le fatu o le fatu) e faʻaleleia ai le faapalepale o le faʻamalositino, faʻaitiitia le fulafula, faʻaleleia le fomaʻi, faʻateleina le soifua o le tagata maʻi.

Faamolemole ia matau: E tusa ma le 80% oi latou e mafatia mai le fatu (gasegase, tumau) e mafatia mai le alu aʻe, fula o le pito. O mataupu sili ona lamatia e lamatia ai le afaina o le tino o le tino.

O le faʻalogo i le togafitiga o le toilalo o le fatu e faʻamoemoe e faʻamalo ai faʻamaoniga o togafitiga, ae le o le togafitia o le mafuaaga autu o le maʻi. E tusa ai ma lea, o fomaʻi e faʻamatalaina togafitiga faʻapitoa i le faʻatasi ai ma le ACE, le peta-blockers.

Vaega o le taliaina

O le aveina o togafitiga e faatagaina i lalo o le vaavaaiga malosi a se fomaʻi e mafai ona fetuunai le fualaau pe'ā tatau. O le tagofia o nei vailaʻau e fesoasoani e aveesea ai e le gata o le vai mai le tino, ae faapena foi mea aoga e pei o le potassium, magnesium.

Afai ei ai le maualuga o le maualuga, faapea foi ma le faaletonu o le fatu, ua faatonuina e le fomai ni togafitiga, na ia fautuaina foi le aveina o vailaau o loo i ai nei elemene:

  • Asparkam.
  • "Panangin".

E tatau ona faia ni togafitiga e tusa ai ma le faʻatulagaga ua faʻamatalaina i totonu o faatonuga poʻo ua faatonuina e le fomaʻi. O le sologa lelei e matautia ona o le vave faʻavaveina o le tino, o le fatu o le fatu. O nei tulaga e ono afaina.

O se faʻaopoopoga o le fualaau na faatonuina e le fomaʻi e tatau ona faʻatasi ma le faʻasolosolo faʻamalolo ma togafitiga vai. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaogaina le "Rehydron". I lona toesea, e mafai ona e saunia le vaifofo mai le vai (0.5 l), masima (2 sipuni tele).

Faʻaiʻuga

Pe a faʻaaogaina fualaau i gasegase tetele, o le a mafai ona faateleina aʻafiaga i itu. Mo lenei mafuaʻaga, ua faatonuina e fomaʻi ia ituaiga o togafitiga i fua maualalo, ma maualalo.

Matou te tuʻuina atu se lisi o na manaʻoga e le manaʻomia e sili atu ona taatele nai lo isi:

  • hypercalcemia,
  • vaivai
  • fatu faʻalavelave,
  • hyperuricemia
  • solia o le lipid, carbohydrate metabolism,
  • nocturia
  • faʻaauau faifaipea
  • gout.

Lisi o togalaau diuretic mo le togafitia o le toto maualuga

O se tasi o faatonuga o le togafitiga o le antihypertensive aoga o le aveesea lea o le vai mai le tino o le tino o le tagata ua mafatia i le maualuga o le toto maualuga i se tulaga faaleleia. O le maketi o falemaʻi na te ofoina atu le tele o vailaau faʻasaina i mea tau meaola, o le tele o ia mea ua saunia mai mea masani. O laʻau o le diuretic ma le maualuga o le toto maualuga ua leva ona latou faʻavaeina e avea ma fesoasoani lelei i le tau faasaga i togafitiga ogaoga.

I le faʻaopopo atu i le aafiaga o le toto, o nisi o laau e faʻalavelave ai i le suia o le suavai, ao isi e faʻaititia le sosoʻoina o masima i totonu o tamaʻi tupales. I lalo o latou aafiaga faigata, o le volumine o le urine e faasolosolo malie lemu, e aunoa ma aʻafiaga i totonu o vailaau gaosi.

Fautuaga autu

I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le maualuga o le totoga ua atiaeina i totonu o tagata e manaʻomia ai le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai ma togafitiga. O fualaau, tapenaga, mea e le gata e le gata ina aveesea ai le suavai mai le tino, ae faasaʻo ai foi le gaosiga ma le mamafa o le urine, ma maua ai mea totino.

Ina ia ausia le malosi o le togafitiga, ua fautuaina e faʻapipiʻi ia afu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le amataga o le maualuga o le toto maualuga, e mafai ona e faʻaaoga teuteuga e faʻavae i luga o soʻo se tasi laau. I le vaega lona lua poʻo le tolu o le faʻamaʻi faatasi ai ma le fesoasoani o togafiti togafitiga e le mafai ona toe gafatia. O se faʻalavelave faʻapitoa e manaʻomia: vailaau faʻasolosolo faʻasolosolo faʻaonaponei faʻatasi ai ma togafitiga.

Ina ia maua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻasolosolo malosi ma tausia i latou i le tulaga manaomia, e tatau ona umi se taimi e faʻaaoga ai togalaau diuretic. E fautuaina ia e onosaʻi. I lenei tulaga, o le a mafai foi ona matauina se aafiaga aoga mo maʻi o le a avea o ni mea e le mautonu ai le maualuga.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino o le tino - pyelonephritis, o le masani lea o faʻamaʻi faʻaleagaina o le maualuga o le toto maualuga. O le aoga sili i togafitiga o togalaau o le leai lea o ni taunuuga leaga. O le mea autu o le faʻamautinoa e le afaina se tagata i togafitiga.

O a laau e sili ona manaʻo ai

O le lisi o togalaau diuretic i le maualuga o le mamafa e matua lautele lava, e mafai ona tuʻuina atu i soʻo se tasi laau poʻo se vailaʻau faʻamaʻi faʻatasi ma se faʻasologa faʻateleina. Faʻatasi ai ma le maualuga, o fualaau o diuretic nei ua faamaonia ai i latou lava:

  1. Laupapa. E le gata o loʻo mataʻituina le faʻaaogaina o le toto, ae faapena foi i le antibacterial, faapea foi ma le tele o meatotino. Fautuaina le taimi e selesele ai vine: lua sefulu tausaga o Aokuso - faaiuga o Setema.
  2. Yarrow. Aveese malie le tele o le suavai e le gata i le urine, ae faapena foi i le afu. Faailoaina mo ona meatotino faʻaleagaina. O le malosi foi e faaitiitia ona o pili moe.
  3. Taleni. E faigofie ona maua, faʻatupulaia i toetoe lava o latitudes uma, e tele faʻamalologa o aʻafiaga, e le gata o vaega fou o laau toto, ae mafai foʻi ona faʻaaogaina lau laʻau e sauniuni ai mea teuteu faʻamalosi.
  4. Birch buds o loʻo i ai se meatotino diuretic. E masani ona aofia ai i le aoina o totogifuapauina e fesoasoani i le osofaʻi o aʻafiaga e mafua mai i le maʻi o le tino, faapea foi ma le le atoatoa o le fatu.
  5. O le togalaau lauiloa laʻauʻau - dill. E faavae i luga o ana fatu, o le tele o teuteuga ma eseese mea e fai. O se mea e faʻamalieina ai le faʻataʻitaʻiina o le tulaga muamua o le gasegase o le hypertensive faʻatasi ai ma le faʻagasolo i le gaʻo.

I le faʻaopoopoga i laʻau o loʻo taʻua i luga, e mafai ona faʻaaogaina fesoasoani fesoasoani tau toto:

Faatasi ai ma le tutoʻatasi tutoʻatasi o vailaʻau faʻasaina ma mea faʻaleagaina, e taua le aua le sili atu i le tele o vaega o vailaʻau e pei ona taʻuina i totonu o suʻega ina ia aloese ai mai le soona gaogao.

Laʻau faʻamalosi mo le fatu o le fatu ma le maualuga maualuga

O nei faʻamaʻi e lua - faʻamaʻi pipisi ma le fatu o le fatu - e tutupu faatasi i le tele o mataupu. A maeʻa uma, o le maʻi se tasi e faʻaalia ai foliga o le lona lua. Ma afai e le amataina togafitiga talafeagai i se taimi tatau: ave togafitiga, ona maua ai lea e le tino se avega mamafa. O le fatu o le fatu, o le tuleia o le toto i tafatafa o le vavalalata agai i tua o le maualuga o le toto maualuga, ua faamalosia e galue atili. O le taunuuga o lona faʻateleina, o se faʻaopoopoga o le tele. O le faaletonu o le loto i lenei talaaga ua avea ma se faʻalavelave.

O le filifiliga o laʻau o le diuretic e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete lelei, aua latou te saofagā i le aveeseina lelei o le tele o le vai mai le masini, ma faasaʻo le leo o fausaga vascular: fausaga faʻapitoa ma le lautele.

Fautuaina laau afu o le diuretic: o se lisi ma le maualuga o le toto maualuga e faʻatasi ma le fatu o le fatu ua tuʻuina atu i lalo:

  • arnica, barberry,
  • sushnitsa, ato a leoleo mamoe,
  • Aronia, uila mumu mauga.

E taua le manatuaina e uiga i le faʻasaʻoina o faʻamaʻi mo le aveina o se decoction o se laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le faʻamaonia o le tagata lava ia, faʻamaʻi o le tino i soʻo se vaega e mafai.

Ina ia mafai ona faʻaitiitia lelei le faʻaalia o le maualuga o le toto, e tatau ona faʻamalosia e le faʻatoʻaga le toto o vaʻa toto, faʻapea foi ma fetuunaiga o le gaoioi oo latou puipui.

O nei laau e aofia ai:

  • inflorescences o barberry,
  • o fua o le mumu po o le aronia,
  • Arnica, faapea foi ma se ato a le leoleo mamoe.

Ina ia mafai ai ona faʻatonutonu faiga faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia atili o vaituloto i totonu o vaʻa, ia faʻaaoga lelei:

  • solo,
  • totogifuapauina eseese i le kulimi,
  • lauti mai laupepa po o vine,
  • tinoport.

Juniper, paʻu mumu, faʻapitoa foʻi ma faʻapipiʻi, o loʻo i ai faʻapena faapena.E fautuaina e te manatu e ono mafai ona e faʻamaonia le faʻaaogaina o fualaau o loʻo i luga.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i lau laau

O fualaau o vailaau masani ua leva ona latou faatuina i latou lava e avea ma fesoasoani fesoasoani i le taua faasaga i le faaalia o le maualuga o le toto maualuga: toto maualuga, tiga o le ulu, ma le le fiafia i le moe.

O le mataupu faavae o le togafitiga o togalaau o le diuretic na suesueina mo se taimi umi. Aveese ma le agavaʻa le tele o le vai mai le masini ao faʻamalo le fausaga o vascular ma faʻaleleia atili le gaogao o le musele vaega o vaʻa toto.

E le pei o vailaʻau faʻasaina lauiloa, o laau laiti diuretic e toetoe lava leai se afaina, ona o mea masani ia. Ae ui i lea, e talafeagai le amanaia o uiga o le tino, pe afai ei ai nisi faʻasologa o maʻi faʻapitoa. O togalaau togafiti e faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele pe afai e faigofie tele tagata i faʻafitauli maʻi. Mai isi faʻasagaga faʻatasi: tamaiti, o le tala faasolopito o le prostate adenoma poʻo isi neoplasms. O isi togafitiga le saogalemu o le urolithiasis.

Aʻo lei filifilia le vaomatua sili ona lelei, o le tagata tomai faapitoa e taulai atu i le faʻaogaina o aʻafiaga, e aofia ai:

  • saoasaoa o le faʻaaogaina o le tino,
  • aveeseina o masima sili atu masima,
  • faasaʻoina o volumine,
  • faʻaumatiaina o faʻamatalaga mumusu i totonu o fale,
  • afaina i luga o le tino.

Faʻasaga i tua o le togafitiga o le diuretic, e fautuaina e mataʻituina laina o elemene o le tino: ia suʻeina se suʻega toto. I le taimi lava e tasi, faʻatumu vave le le atoatoa o le potassium, magnesium ma isi elemene, ina ia sili atu le faamanuiaina o togafitiga.

E tele naua meaʻai e faia ai vai inu mai togavao. I le avea ai o se tulafono, e le sili atu i le 20 g mea matagogo e gaosia mo le 200 ml o le vai kuka. O le vailaau sili ona lelei e fautuaina e siakiina ma se tagata tomai faapitoa.

O laau taʻitasi e iai faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi aʻafiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le offsail e mafai ona faʻafefe tele ai le tuufaatasiga o le toto, lea e lamatia mo tagata o loʻo muamua atu i le thrombosis. Ma o le faʻaaogaina o le palukala ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o totogifuapauina o le diuretic e mafai ona afua ai se fatu oso. O le mafuaʻaga lena e le taliaina ai e le tagata lava ia fualaau faʻasaina, e tatau ona mataʻituina le soifua maloloina o tagata.

Taiala faavae mo le sauniuniga ma le faʻafoega ole togalaau diuretic

I le faʻaaogaina faifaipea, teuteu ma le faʻaogaina malie, ae matua aveese le tele o le vai mai le tino. O lenei, i le itu, e tau atu ai i le faateleina o le volumine o le urine, o le faateleina o le uunaiga e asiasi i le potu faletaele.

O le isi fautuaga taua a tagata tomai faapitoa - o le faʻaaogaina o togalaau o le diuretic e tatau ona fai.

E faʻasaina le faʻavevesi o togafitiga togafitiga ia oe lava, faʻapea foi ma le faalauteleina. O le mea moni, ina ia maua se faʻamaoniga, e tatau ona faʻaaogaina togafitiga faʻamalositino mo le itiiti ifo i le 2.5-3 masina, ae tatau ona mulimuli le malologa. Ma o le toe amataina o togafitiga o le a tupu pe a uma ona suia se tasi vaega o togalaau faʻamaʻi ma isi. Ae e mautinoa lava faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi.

I sina siʻosiʻesega o le soifua maloloina: faʻalautele le vaivai, faʻavave o le ulu, faʻavave o le manava, faʻaitiitia le manava, e tatau ona faia se feiloaiga lona lua ma se tagata poto faapitoa, e fetuunai le fua o le antihypertensive decoction, poʻo le tuufaatasiga o vaega. I nisi tulaga, o le a tatau ona taofi atoa le phytotherapy.

Fualaau faʻapitoa

E tusa ai ma fualaau o togafitiga, e tele ma faitau selau o fualaau mo le faʻaitiitia o le maualuga o le toto. Ae ui i lea, e fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi amataina togafitiga.

I le faʻatinoga, o suʻega nei na faʻamaonia i latou lava:

  1. Faʻasalaga le 20 g o le barberry i le tuufaatasiga ma le 40 g o le vao vao. Liligi le vailaʻau faʻamalolo e faʻafefeteina ai i totonu o se vevela ma sasaa le 500 ml o vai inu.Tutu mo le itiiti ifo i le 11-12 itula, lelei i le taimi o le po. I le taeao, faamama ma inu i le aso. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona faʻatagaina le vaitau ma le meli. O mea e le o faʻataʻavaleina muamua, i le taimi tonu lava aʻo leʻi tataina. O le umi o le vasega e 1.5-2 masina.
  2. I totonu o se atigipusa, faʻamaʻamilomilo 500 g o le aronia ma le 300 g suka. O le togafitiga o fualaau oona e fautuaina ia ave 100 g i le aso, sili atu ile 2 vaelua vae. Po o le sasaa 20 g o meaʻai gaʻo i totonu o se ipu tioata fou, pe a maeʻa mo le 30-40 minute, faamama. Ina ia maua, ave le 60 ml: i taeao ma afiafi.
  3. O se tuufaatasiga o laau toto: 50 g o fugalaau ma vine o vine, 40 g o le mash masima, ma le 30 g tina. A maeʻa ona faʻafefiloi i totonu o se atigipusa, ave le 20 g o le faʻafefiloi maeʻa ma sasaa le 300 ml i totonu o le vai inu. Liligi i luga le vevela vevela mo le 5-7 minute. Ona toso lea o le atigipusa ma se sikafu ma uu mo le 45-55 minute. A uma le fufulu, inu le 100ml tolu taimi i le aso.
  4. O se mea sili ona lelei i le totoga o le afaina o fualaʻau: i le tutusa o le tuufaatasiga e tuʻuina ai laulaau o laumei ma linden inflorescences, faʻapea foʻi ma le laulaʻau o coltsfoot, fugalaau mamago, faaopoopo le anise. I totonu o se vai pasi, faʻafe 40 g le faʻafefiloi ma le 250 ml vai mo le 15-20 minute. A maeʻa ona tu ma faʻamamā, aumai le voluma i le uluai 250 ml. Inu i le taimi, ae le silia i le 17-18 itula.

Sa sosola o tatou tinamatua mai le ulu o le ulu na mafua ona o le maualuga o le toto maualuga i se auala:

  • Faʻafefiloi 40 g o rhizomes mago o le valerian ma le 60 g o vailaʻau o le chamomile, ma le 100 g o fatu caraway nutimomoia, e faʻavae i mea nei: sasaa le 20 g o le faʻafefiloi maeʻa i le 200 ml o vai inu. Ave le faʻasalaga faʻaluaina faalua i le aso, 100 ml.

E tatau ona manatuaina: o le faʻatoʻilaloina o le maualuga o le toto maualuga, gaʻo ma le fausiaina o pepe e le lava. E tatau foi ona fetuutuunai le taumafataga, e aloese ai mai le mamafa o le tino ma le mafaufau.

Laʻau o le diuretic i lalo o le maualuga maualuga

O le lisi o laau e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto maualuga e matua telē, ae o vailaʻau faʻamaʻi ma se aafiaga diuretic e nofo ai i se nofoaga faapitoa i totonu o le lisi. O faʻamaʻi ma mea teuteu na saunia mai na laau e aveese ai le tele o le vai mai le tino, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto.

O le maualuga o le toto maualuga (o le maualuga o le maualuga o le toto) ma le faaletonu o le fatu o maʻi e lua e le fesootai.

Diuretics mo le maualuga ma le fatu fatu

A maeʻa, o le i ai o se tasi o nei maʻi e iu ai ina oʻo atu i se isi faʻamaʻi. O le mea lea, pe afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e le faʻaaogaina togafitiga mo le toto maualuga, ona faigata ai lea o le fatu o le fatu, aua o le a manaʻomia le tuleia o le toto i totonu o vaʻa e tuʻuina mai le fatu. O se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le taimi o le a taʻitaʻia ai le mea moni o le fatu maso o le fatu vaivai, ma i le lumanaʻi, o le a le aʻafia ai le lamatia o le myocardial infarction ma le stroke.

Ua lauiloa o le togafitiga, o meaola, vasodilators ma le faatonutonuina o metabolic processes, o laau togafitiga e pei o: birch, knotweed, lingonberry, dill, motherwort.

I lenei lisi, e tatau ona e faaopoopo i ai le Scutellaria baicalensis, pepa moli, lanu paʻepaʻe, oregano, vine, linden inflorescences. Lulu Rose, thyme, calendula, moa, lemoni, sage, horsetail, laʻau manogi ma le tele o isi laau aoga e mafai ona lisiina mo se taimi umi.

Ae ui i lea, matou te lisiina nisi oi latou i le isi lisi faaopoopo e tasi:

  • u
  • Barberry
  • faʻanoanoa
  • lingonberry
  • toeaina toeaina
  • valerian
  • vailaʻau kulimi,

  • suauu toto,
  • Heather
  • masani masani,
  • ufiufi
  • palanaia
  • elecampane
  • ufiufi,
  • ulaula
  • tagata ola
  • lanu
  • coltsfoot.

Contraindications ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina togafitiga faʻatoʻaga

O vailaʻau faʻasaina ua faʻaaogaina mo se taimi umi, ma o lenei mea na mafai ai se suesuega lelei o latou aafiaga i le tino, faʻapea foi ma le faʻamaonia o le tele o faʻasolega. O le aoga tele o vailaʻau faʻamalo, pe a faʻatusatusa atu i fualaau oona, lea e aofia ai vailaau faʻasaina, o le mea lea, i le mataupu faavae, e matua leai se afaina. E masani lava, ma le faʻaaoga lelei ma le talafeagai, ma pe a uma ona faʻatagaina e le fomaʻi.

O faʻamaoniga mo le aveina o togafitiga:

  • O le aveina o laʻau o le diuretic e leʻo faʻaalia mo tamaiti ei lalo ifo o le ono tausaga.
  • Faatasi ai ma le faʻaeteete tele, e tatau i se tasi ona togafitia le taliaina o tagata suʻesuʻe i le urolithiasis.
  • Faatasi ai ma le le lava o le potassium i totonu o le tino, o le tele o laau o se natura diuretic ua solia.
  • O le faʻamaoniga o le prostate adenoma (i tane) o se faʻalavelave mo togafitiga ma laau afu, o se aafiaga o le diuretic.

E taua foi le iloa po o fea togafitiga e faʻaaogaina e togafitia ai se faʻamaʻi faapitoa.

E tatau foi ona e iloa o nisi laau toto e taulai i togafitiga o le faamai, ao isi e faaaoga mo faamoemoega puipuia.

O otaota, lea e taʻua o le togafitiga, fesoasoani e aveesea le tele o le vai mai le tino ma fesoasoani ai i le faʻaumatiaina o le edema. Faatasi ai ma isi mea, o le tele o vailaʻau faʻamaʻi e iai le faʻaleagaina. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo iai a latou faʻaleagaga i siama o siama, e taʻua o le pathogenic, ma faʻamamāina le tino o meaʻai mai ia i latou, o se taunuuga, o se tagata ua faʻaitiitia le lamatiaga o se gaioiga le lelei i lenei vaega o le tino.

Seʻio tatou tilotilo i le faiga o gaioiga o togafitiga faʻatoʻaga. E matua mamafa le urine pe a faʻaalia i se enzyme e taʻua carbonic anhydrase. O le gaioiga o togafitiga e masani lava ona faʻamoemoe e faʻaleleia ai le gaosiga o le urine, ma o le tele o le vai ma le sodium o le a aveesea mai le tino.

O le mea e leaga ai, o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o togafitiga, e le na o le tele o le suavai e aveesea mai le tino, ae faʻapea foi le tele o mea aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, potassium, chlorine, magnesium ma isi. O le mea lea, e le mafai ona aveʻesea oe i totogifuapauina tau toto, ina ia aua le faʻaleagaina ai le tino.

Ina ia aloese mai le le manaomia o taunuuga, e tatau ona toe fauina laau o elemene aoga i le tino ma mo le mea lea e te manaomia ai le 'ai o meaai e maua i le potassium - dates, avocados, apricots mago, vine.

Togafitiga ma togafitiga o fatu laau e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi - faia suʻega.

Tulafono mo le faʻaaogaina o togalaau o le diuretic ma nisi o fualaʻau e faʻaaoga mo le maualuga o le toto

Ina ia ausia se taunuuga lelei, e tatau ona e filifilia le sao saʻo. I lenei tulaga, e tatau lava i taimi uma ona faia ni togafitiga togavao. E masani lava ona e faia e le tasi le auala, ae a maeʻa se taimi patino e toe fai, ma na o le auala lenei e mafai ona e ausia ai le sili ona lelei.

Matou te ofoina atu ia te oe ia faamasani oe lava i nisi o fualaau mo togafitiga o le toto maualuga:

  1. O le teuteuina o laau e pei o: laulaau laulani, laʻau o le vao, o le laulaau o coltsfoot, fugalaau mamago ma le anise o loʻo i ai se aafiaga lelei diuretic. O mea uma lava e faia i le aofaiga tutusa - lua sipuni tetele. E faʻafefiloi le faʻafefiloi, e lua punetini faʻaopoopo, sasaa i totonu o se ipu tioata poʻo se ipu fagu, sasaa 250 ml o le vai vevela ma tuʻu i totonu o se vai vai. A maeʻa le kuata o le itula, aveese le susu mai le afi. Ufiufi ma alu e faʻasolo. Ona faʻamamāina lea, o le voluma e faʻafetaui i le 250 ml ma o le aofaiga atoa ua onā i le taimi lava aʻo leʻi 'aiga i le afiafi. E pei ona taʻua muamua, e sili atu le faia o togafitiga e le o le po, ae pe a ma le 17 i le afiafi.
  2. Ua leva ona faʻaaogaina mo le togafitiga o le edema, rosehips ma le lingonberries. Ina ia saunia le susu, ave 2 tbsp. sipuni o vaega taitasi. E fautuaina le kukaina o le fua i totonu o se vevela, ma ave i le auala e pei ona faamatalaina i le fua muamua.

  1. E tatau ona faʻafefiloi 2 tbsp.sipuni tele o aʻa valera suamalie, 3 sipuni puno o meaola o le chamomile ma le 5 punetēpu o fatu o caraway olo. Ona e tatau lea ona faʻafefiloi mea uma ma ave le 1 sipuni i se paʻu o le paluga, sasaa vai inu, faʻamalosi. E tatau ona e inuina le fagu 100 ml faalua i le aso (tasi i le taeao, ao le isi i le po). O lenei meafaigaluega o le a fesoasoani e faʻamalolo le vaivai, faʻaleagaina, fesoasoani i le le mautonu, faʻamalosia vaʻa o le fatu maso ma puipuia le taofiofi mai le oʻo i luga i le taua.
  2. Mai le maualuga o le toto maualuga e alu ai le peony. E mafai ona faʻatau mai i le fale talavai le faʻamalosi o le ava malosi. E tatau ona e inu 30 pa'ū 3 taimi i le aso mo le masina. Ona e manaʻomia lea e malolo mo le lua vaiaso ma toe faia le togafitiga.

E masani ona fautuaina e tagata faʻamaʻi maʻi le faʻaaogaina o le togafiti e puipuia ai le maualuga o le maualuga. Ae e tatau ona e iloa o lenei laau e mafai ona faʻaaogaina i na o le vave amataina o le faʻamaʻi ma e na o ni togi laʻititi. Ae, i se tulaga aoao, o fomaʻi e lapatai mai e mafai ona mafua ai le toto maualuga o le toto. O le mea lea, e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele.

E toʻatele tagata latou te iloa o le karkade tii, lea e faʻavae i luga o peti o hibiscus, e fesoasoani e faʻamautu ai le toto. E mafai ona e faʻaaogaina tolu tioata i le aso, ae i le maualuga o le toto maualuga e te manaʻomia e inu ai, ma le maualalo o le toto, e ese mai, vevela.

E faʻapefea ona galue togafitiga

I le maualuga o le masima, o le sili atu o le sodium e mafua ai le faaitiitia o maso masele o puipui tetele. Mai aafiaga o togafitiga i le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu, o le toto toto ua faateleina, o le tafe o konatela suauu mai le taʻavale toto i le toto ua faʻagesegese. O le maso mumu o le bronchi ma le biliary tract e malolo foi. O le iʻuga o le aʻafiaga o togafitiga, o le faʻasaʻoina o le toto, ma le faʻasaʻoina o le tele o le vai. E faʻaaogaina e le diuretics fualaau mo le togafitiga o le maualuga.

Vaʻaia o le maualuga

O le gaioiga o togafitiga i le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu ua iloga i le tikeri o le aafiaga i le faatulagaga ma le galue o le fatu (nefron). O lenei mea e aofia ai le umi o le togafitiga, o le gafatia e faʻamalolo ai le fulafula, faʻaitiitia le toto maualuga. Faʻalagolago i na faʻataʻitaʻiga, ua tuʻufaʻatasia ituaiga o togafitiga e tusa ai ma vaega faʻafomaʻi:

Malolosi (fualaau faʻasaina):

  • O le aʻafiaga o nei fualaau oona ua lagona ua uma le itula pe a uma le pulega, e 16-18 itula. O faʻasolosolo malolosi e faʻamalositino le faagasologa o chlorine ma sodium ions o loʻo ulufale atu i le toto, ae faʻalauteleina le faʻasaina o le potassium (e le lelei mo le loto). O faʻalavelave faʻaalu e faʻaaogaina i le tulaga o faʻalavelave faʻafefeteina e pei o vailaʻau faʻasaʻo, o loʻo faʻatulagaina mo se piriota pupuu, ma ua manatu e talia mo tagata gasegase eseese tikeri o le le atoatoa.

Laʻau malosi malosi (thiazides):

  • O fualaau faasaina o le Thiazide o loʻo faʻataʻitaʻiina i ni fua laʻititi mo le umi o le togafitiga o le maualuga o le toto i le vaega e le o se vaega. Latou te faʻaitiitia le toto toto, faʻalauteleina toto toto, faʻamaeʻaina o latou puipui, faʻaitiitia le aofaʻi o le uric acid e aveeseina mai le tino. E manaʻomia le 2-4 vaiaso e ausia ai le faʻamautuina o le mamafa ma le gaʻo.

Fualaau faasaina ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi (faʻamalolo):

  • Teseaisa o lenei vasega ua vaevaeina i le hormonal ma le lemoni, ausia se faʻamalositino i le aso lona lua poʻo le tolu. E ala i le faaosofiaina o le faʻamalolo o le konatela, o le faʻamalasea o le faʻamalositino e faʻaitiitia ai le vevela mai le tino ma galue ma le faamoemoe i luga o le fatuga o fatugaʻo e mamao mai le ogatotonu o le tino.

Vailaau

I vailaau faʻaonapo nei, o togafitiga e masani ona faʻaaogaina e tausia ai se tulaga patino o le maʻi, masani ona faʻataʻitaʻiina i tagata matutua. O le tau o togafitiga e manatu e taugofie mo le tele o tagata.Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga, o vailaʻau faʻamalolo e faʻasaʻoina faʻatasi ma le gaʻo ma le gaʻo. Diuretics mo le le atoatoa o le fatu e talitutusa ma vailaau mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga.

  • "Vavevave" ua vave ona gauai, galue i le 10-12 itula. O le fualaau faasaina e taofia le soliina o puipui lapoa, e maualalo ai le toto, e le mafua ai se voluma tele o le urination. I le taeao, 1 le papalama o le diuretic ua lava mo le aso, faatasi ai ma le faateleina o le fualaau, o le faateleina o le diuretic.
  • O le "hydrochlorothiazide" ("Dichlothiazide", "Hypothiazide", "Neprix") o le mamafa e faaitiitia sina mea, ae faaitiitia ai le taofiofia o le calcium, ua faailoa mai mo le osteoporosis. O le vailaʻau e faʻaleleia lelei ma a maeʻa pe a ma le itula e oo atu i lona maualuga maualuga. A maeʻa ona 'ai, 1-2 laulau e fufulu i le vai 1 taimi i le aso.
  • Cyclomethiazide, (Navidrex) ua fautuaina e le gata mo le hypertensive edema, ae faapena foi i mataupu o faamaʻi fatu fatu, glaucoma. E lelei foʻi le faʻaleleia, faʻamalositino le faʻamalosi, ao tumau pea le malosi o le diuretic seia oʻo ile afa aso. O lenei vailaʻau e ave i le taeao i le 0.5 mg i le aso.
  • Britomar (tutusa o Diuver) - o le faavae o le fualaau faasaina o le vailaʻau lea o leraserase, e faʻapipiʻi i le toto pe a uma le 1.5 itula. E ala i le taofi o le ulufale atu o le konutai ma chlorine i totonu o le toto i totonu o le pulou o le nephron, e faaitiitia ai le mamafa i se tulaga maualalo. O le diuretic e ave e aunoa ma se faʻasino i le meaʻai o le 20 mg i le aso.
  • O le "Lasix" o loʻo aʻafia i le 64% e tusa lava po o le a le fua, e faʻalavelaveina le ulufale atu o le sodium ma chlorine ions i le toto i totonu o le pulou o le nephron, e faʻamalo ai le fulafula, ae faʻamalosia ai le taunuuga o le potassium, calcium ma magnesium mai le tino. O le vailaʻau e ave i le 40 mg 2 taimi i le aso.
  • "Furosemide" o loʻo faatatau i se vailaʻau faʻataʻitaʻi, o loʻo fautua mai mo tagata mamaʻi i le ogaoga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga (faʻafoʻi i le le atoatoa). I totonu o le 3 itula, o le vailaʻau e faʻaleleia ai le excretion o le sodium ma le chlorine, faʻalavelave vaʻaia, ma faʻaitiitia ai le mamafa. O le vailaʻau e ave i le taeao i le 40 mg, pe afai e manaʻomia le lona lua, ia faʻatali mo le 6 itula.

Vaʻaia-faʻamalolo

  • "Veroshpiron" e faatatau i le vaega o sauniuniga o le hormonal, ua lelei le gauai ma taofia le aafiaga o le hormonone aldosterone, e faaosofia ai le excretion o le sodium ma le vai, e faaitiitia ai le taofiofia o le potassium, ma faaitiitia ai le elemene o le urine. O le fualaau faasaina e 15 aso i le 100 mg i le aso.
  • "Amiloride" o se vailaʻau e le o se mea faʻamaonia. O le fualaau faasaina e faaosofia ai le excretion o sodium ions, chlorine, e taofiofi ai le tuiina o le potassium. O lona aafiaga ua fuafuaina mo distal tubules o fatugaʻo. O le vailaau e ave i le 20 mg i le aso.

Laʻau faʻapitoa mo le maualuga o le toto

Totogi o laau e faʻaosofia ai le urination, e ese mai i togafitiga i se lagona faʻamalolo, e le tuʻuina atu aʻafiaga. O togalaau ma togafiti e tusa ai ma togafitiga a tagata lautele e manaʻomia ai le faʻaogaina o le faʻaaoga, ua fuafuaina mo se taimi umi. E mafai ona faʻaaogaina ituaiga o ituaiga o ituaiga o ituaiga o meaʻai e faʻaogaina mo togafitiga faʻapitoa pe lagolago, lea e le faʻaitiitia ai le gau o le magnesium ma le potassium. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona e 'ai e le aunoa le araisa, oatmeal, vine, rose vao, apricots mago (poo apricots fou), faʻi.

Faʻatatau e faʻatatau i le aoina o fualaau faasaina:

  1. Filifili ma le faaeteete ma fefiloi tutusa vaega o le bearberry, wort St. John, upega, dog rose, ma plantain.
  2. Scooping 1 tbsp. l aoina, tuʻu i totonu o se ipu faigofie, sasaa le 0.5 lita o le vai inu, faʻasolosolo le 1 itula, aʻa.
  3. Inu i ni vaega laiti, faʻalautele mo le 3 aso.

Meli suamalie i le aʻa o le paʻu:

  1. Totoina o aʻa o le laau.
  2. Fua 3 tbsp. l meaʻai matagofie i totonu o le apa ma faʻaopopo le 1 lita o le vai inu.
  3. Simmer i luga o le vevela seʻia oʻo i le 0.5 lita le vai e faʻafefe mai le susu, suamalie i le meli e tofo ai (suka e mafai ona).
  4. Inu 0.5 kapu faatolu i le aso.

Faʻafefea ona faʻaaoga vaega o vailaʻau e togafitia ai le maualuga o le maualuga

O le diuretics mo le maualuga o le maualuga o le totoga o loʻo faʻamaonia i totonu o se metotia maualalo. Afai e le faʻaitiitia le fula, e faʻateleina e le fomaʻi le fualaau i le maʻi.O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o vaega eseese o togafitiga e matua aʻafia lava i le maualuga maualuga o aʻafiaga o aʻafiaga ma vaisu. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o togafitiga, o le tele o tui, o loʻo i ai le ono mafai ona maua le maʻisuka, le leai o se faʻafitauli.

Resisting i togafitiga

Afai e le mafai e le tino ona tali atu i togafitiga faafomaʻi, o le tele o le suavai e le faʻamalosi. O lenei tulaga e tupu i le faʻaaogaina umi o togafitiga, lea e masani lava mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i ni faʻalavelave matuia o le toilalo o le fatu. O se lisi o mafuaʻaga masani o le tetee atu i togafitiga e aofia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi, o gastrointestinal tract ma vascular system disorders. I se tulaga faapena, ua fautuaina ina ia faatapulaa le aoga o le ola.

Diuretics mo le le manuia o le fatu

O diuretics mo le togafitiga o le toilalo o le fatu ua vaevaeina i vaega lava e tasi, o le filifiliga o mea taʻitasi e faalagolago i uiga o togafitiga, e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia togafitiga. I le taimi lava e tasi, o faʻasolosolo e masani ona tuʻufaʻatasia ma fualaau oona lea e togafitia ai togafitiga autu lea na mafua ai le faaletonu o le hemodynamic: beta-blockers, glycosides, statins, anticoagulants.

I le faaletonu o le fatu, e tatau ona fesiitai le vai faʻafefe i le moega lapisi. O le galuega lenei e faia muamua e togafitiga, faʻaitiitia ai le voluma o le felafolafoaʻi toto, faʻalavelave hydrostatic. I le faia o lenei mea, ua faatonuina i latou e le fesoasoani e fesoasoani: Norepinephrine, Isoprenaline, Dobutamine, Dopamine, Levosimendan, modulators neurohormonal (inititors ACE, ARA): Valsartan, Candesartan, Lozartan, Irbesartan, Eprosartan. O le lelei e faʻaleleia e ala i le tui toto, altasterone antagonists: Spironolactone, Veroshpiron, Triamtren.

I le isi laasaga, ua faatonuina ai sui e momoli atu le suavai i fatugaʻo mo le faamamaina: Theobromine, Eufillin, Theophylline, Ethylenediamide. E fesoasoani i togafitiga, ona o le le atoatoa o le myocardial, digoxin poo ana faʻalogona. I le mea mulimuli, i totonu o fatugaʻo, faʻasolosolo le poloka o le reabsorption ina ia faasaoloto ai le tino mai le tele o le vai i le tele e mafai ai: Furosemide, Lasix, Nefriks, Uregit, Brinaldiks.

O tikeri taitasi o le le atoatoa o le fatu ei ai ona lava faailoga mo le tofiaina o togafitiga:

Chlortalidion

Ethacrylic acid, Toresemide

SauniunigaFaailoga
HydrochlorothiazideII - III CHF ma le GFR (fua o le filtuls) 30 ml / min
FaʻailoaII CHF faʻatasi ma le GFR (fua o le filtuls) 30 ml / min
II CHF faʻatasi ma le GFR (fuataga o le filigā) 30 ml / min; II - IV CHF ma le GFR> 5 ml / min
Furosemide, BumetanideII - IV CHF ma GFR> 5 ml / min
O le gasegase o le Cardiopulmonary, apnea, le tetee atu i togafitiga galue (alkalosis)
AcetazolamideCHF faʻasalaga
Spironolactone, TriamterenHypokalemia

I le 80% o tagata gasegase e pagatia i le fatu, alu aʻe, fula o le pito i tua ua iloa. O mataupu sili ona lamatia e lamatia ai le afaina o le tino o le tino. O le mea lea, o vailaʻau tuʻufaʻatasiga e masani ona faʻamatalaina: Triampur, Moduretic. Peitai e le o faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa i le fatu o le fatu, i taimi masani - latou te avea ma faʻasologa o togafitiga, e pei o le la o aso uma e faʻavae i tapenaga o togalaau.

Plant Diuretics

O le sili atu ona saogalemu o loʻo manatu i ai o togafitiga aupito sili ona saogalemu i togalaau, e masani lava, e masani lava e leai ni faʻalavelave. Ae o le mataalia e le taua foi, o le mea lea ua sili atu ona faʻaaogaina e avea ma sui fesoasoani i le togafitiga o pathoces cardiovascular.

O le mea aupito sili ona lauiloa o le aoina o fualaau o laulaau, manoa, puʻe luga, St. John's wort - Brusniver. O loʻo maua foi i se faʻalautelega o le faʻasalalauga ma le faʻaopoopoga o le bearberry, lea e aumaia ai meatotino a se antiseptic, o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o le anti-inflammatory, antimicrobial - o Brusniver-T lenei. O le faaputuga e faʻaigoa e pei o le lauti masani, faʻamalosi mo le afa itula, vaevaeina i ni atumaga se tolu (sili atu le mafanafana i le 30 ° C aʻo leʻi faʻaaogaina). O le vasega e 21 aso ma toe faia i le 10 aso.

I le isi nofoaga o Kanefron.E aofia ai launiu rosemary, centaury, lovage. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina ai maso mumu o le urinary system, e faʻafefe ai le vavalalata, faʻafefe, le mumu. Faʻasalalauga - tolu taimi / aso, o le suʻega ua fuafuaina e le fomaʻi. Pau lava le tapulaa o le faʻafitauli maʻi ulceria, o le vaitau fou.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Vaega o le togafitiga o togalaau o le diuretic ma o latou aʻafiaga i le faʻamaʻi


O le maualuga o le maualuga ma le fatu o le fatu o ni togafiti e le masani ai, lea o le faifaipea o le atinaʻe o se uiga, o lona uiga, o se faaletonu masani o le le atoatoa o le fatu e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o le toto toto. Afai o se falemaʻi e le vave amataina le togafitiga faafomaʻi, e aofia ai laʻau ma le malosi o le diuretic, ona o le maualuga o le maualuga o le mamafa o le fatu e amata ona oʻo i le atuatuvale, o lona galue e faigata, e mafua ona o le fesuiaiga o le fatu fatuga ma le atinaʻe o le mumū.

I le isi itu, o le masini o laau diuretic e lei maea ona suesueina, ae o suesuega talu ai nei ua faaalia ai o loo i ai ni mea faapitoa e mafai ona faalauteleina ai ia tamai vaa o le fatu, faateleina lo latou gafatia, ma faaleleia le faamamaina o le urine, ma faatele ai le aveeseina o le tele o le vai mai le tino .

E le gata i lea, o gaioiga diuretic mo le maualuga o le toto ma le fatu o le fatu e mafai ona:

  1. Puipuia ma faʻasaʻo le fula o le tino.
  2. Faʻafitia le puipuiga.
  3. Fetuunai le mamafa.
  4. Faʻaalia se faʻamaʻi pipisi.
  5. Faʻamama le tiga i le ulu.
  6. Faʻaleleia le gaioiga o meaola faʻapitoa.
  7. Taofi faiga faalilolilo.
  8. Faamalosia le taua o le tino.
  9. Faʻaosooso le taimi o le toe faʻaleleia.

E mafai ona ave togafitiga o togatogo e le gata mo togafitiga faafomaʻi, ae faapena foi mo le gasegase. O le masani ona faʻaaogāina o laʻau ma meaʻai e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia o le maualuga o le maualuga:

  • Tigāina.
  • Loto o le fatu.
  • Vailaʻau o le tino.
  • Faʻalavelave faʻapitoa.
  • Loto o le fatu.

Afai o le faʻamaʻi ua maua se tulaga ogaoga, o le a avea faʻasalalau masani ma se faʻaopoopoga lelei i togafitiga fualaau faasaina. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o laau afaina e mafua ai le faʻaititia o le vailaʻau o vailaʻau. O le a sili ona aoga mo tagata matutua ma o latou tino e faigofie ona faʻaleleia - o lona aofaiga e faʻaititia ona o le faʻalauteleina o le avanoa i le va o puipui o toto toto, o le a mafua ai le faʻaleleia o toto, tafiesea o le cholesterol ma le faʻamautuina o le toto.

O a aoga o laau toto


O togafitiga faʻapitoa mo le maualuga o le toto, faatasi ai ma lona faʻaaoga tatau, ei ai ni tulaga taua lelei e uiga i vailaʻau:

  • Faʻataʻatia lelei le faʻasagaga, e aofia ai le ICP (initaneti).
  • Aua le faʻaosoosoina le maʻi faʻamaʻi, o le uiga lea o vailaʻau.
  • O le filifilia tatau o le diuretic e matua le afaina lava i tagata.
  • Latou te gaoioi i le tino i se auala faigata (e le gata ina faʻaleleia le faʻatinoga o le cardiovascular system, ae faʻamalosia foi lona malosi gafatia).
  • O le tele lava o laau e mafai ona ave i le taimi e tasi e pei o vailaau mo vailaʻau mo le maualuga.
  • E mafai ona e fesuisuiaʻi le metotia e faʻavae i luga o le soifua manuia lautele o le maʻi. Afai e sili atu le lagona o se tagata, e mafai ona tuu i lalo le fua o le vao herbal.
  • Aua nei manaʻomia le tausisia lelei.
  • Latou te faʻaalia ma le agaalofa a latou togafitiga.

Ae peitai, fomaʻi ua faamamafaina e matua faasaina le tagofia o fualaau faasaina e faavae i luga o lau laau o le diuretic ia oe lava ma le maualuga.

Pe a afaina ma afaina ia laau e maua ai le malosi o le diuretic

O le faʻaaogaina o togalaau diuretic e faʻatagaina faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi, o le tele oi latou e mafai ona faʻaosoosoina ni faʻafitauli. O fualaau faʻamalositisi e le lelei le filifilia e matautia i taunuuga nei:

  1. O le le faʻaaogaina ma le faʻaaoga soo o laau e mafai ona faʻaaogaina elemene aoga mai le tino, e aʻafia ai le potassium, o se faʻaletonu e mafua ai le vaivai vaivai. O le maualuga o le paseka poo le faʻalalauina o le tino e ono lamatia ai le ola o le maualuga.
  2. Faʻatasi ai ma le faatuai i le tino o le calcium, o le faaputuputuina o masima, o le mea e afaina ai le soifua maloloina.
  3. O laau taʻoto taʻitoʻatasi e mafai ona mafua ai le maʻisuka.
  4. O nisi oi latou e mafai ona faʻaosoosoina le faʻafefe o le tino i foliga o le paʻu ma le vevela.

E tusa ai ma le ituaiga o laau o le diuretic ua faʻasalaina, o le a faʻamuamua ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le gaosi:

  • Tausaga i le 7 tausaga.
  • Faʻailoga o fatugaʻo.
  • Le lava o le potassium.
  • Urolithiasis.
  • Pometi adenoma.
  • Faʻafitauli i le electrolyte.
  • Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu, e tatau i tamaitai ona faʻalatalata atu i le mataupu o le talafeagai o togafitiga ma togafitiga. O se filifiliga vave e mafai ona afaina ai le fomaʻi, o lea e manaʻomia ai fautuaga faʻapitoa.

O le faʻaaogaina o togalaau e mafua ai:

  • Faʻafouina o le gout.
  • Faiva.
  • Naua ma vili.
  • Arrhythmia.
  • Tatala.
  • Faateleina le moe.
  • Gutu gutu.
  • Faitiitia le manao feusuaiga.
  • Manua o le musele.
  • O le faateleina o le uric acid i le toto.
  • Faʻateleina le toto suka.

Le faʻaaoga togafitiga o aiga e faʻavae i luga o togalaau faʻamalosi ma le maualuga o le toto maualuga, e manaʻomia e tagata matutua tagata aʻoga ma naʻo le taimi o le vaitaimi o le faamalolo o le maʻi. O lenei auala faʻaleleia o le a fesoasoani i le tagata maʻi e faʻaleleia lo latou ola lelei, ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o se faʻalavelave maualuga.

Laʻau sili ona aoga ma laau totō e aʻafia ai le toto


O le a le mea e sili ona lelei gaosi o le diuretic mo le maualuga o le toto, pe faʻafefea ona latou faʻaaogaina o latou aʻafiaga? Lalo o se lisi o laau sili ona lelei o vine:

  1. Milu vao. O se fomaʻi masani faʻatasi ma se faʻamatalaga e tetee i le inflammatory, lea e taua mo le maualuga o le toto maualuga, afaina ma faamai pipisi. O teuteuga mai lea mea e fautuaina ina ia ave i ni tootoo i itula uma, latou te maualalo le maualuga o le toto, maua ai le aʻafiaga o le toto, ma fesoasoani e faamama le tino.
  2. Thyme. I le faʻaopopo atu i le aafiaga o le diuretic, o loʻo i ai se aʻafiaga, faʻamalosi ma le faʻamalosia.
  3. Linden tree. E aofia ai suauu taua, carotene ma le tele o vitamini. E tusa ai ma tusitala, o le lauti o loo i ai le malosi sili ona faʻamalolo.
  4. Melissa Mea lelei mo laau mamaʻi ma fatuga autu: filemu, ei ai le aoga aoga i le tino.
  5. Rosehip. O se teuteuga o fualaau aina ua faatonuina e oo lava i aso muamua ina ua maeʻa le tele o faamaʻi matautia. O loʻo i ai se aafiaga sili ona lelei.
  6. Oregano. O loʻo i ai sona aʻafiatic malosi, e faʻamalieina lelei ai le mumu.
  7. Calendula O se fomaʻi aoga, e aoga mo maʻa i le vevela.
  8. Hemlock. E faʻatulagaina i le faʻaaogaina o anti-inflammatory, faʻalelei ma faʻamautuina uiga. Faʻaitiitia le maualuga o le toto, faʻaleleia le lelei. Ae ui i lea, o le vailaʻau e vevela tele, o lea e tatau ai ona faʻaeteete.
  9. Kalina. O le togafitiga o fualaau oona, e afaina ai galuega a le loto, ate ma le fatugalemu o le tino.
  10. Taleni. O se tasi o laau e sili ona lauiloa i laau toto, e masani ona faʻaaoga i togalaau.
  11. Laupapa. O loʻo i ai se malosi malosi, vailaʻau faʻamalosi ma faʻamalosi, e masani ona faatonuina mo le cystitis. Pe a sauni le teas ma infusions, ia faaeteete, ona o le mea oona e gaʻo, o lea o le umi o le tagofia o vailaʻau e tatau ona le sili atu i le 14 aso.
  12. Yarrow. Galuega e avea o se mea taufaasese ma le mafaufau. E taua o se vailaau lelei mo togafitiga mo le taofi o faoa, edema, mumu, ma le faamamaina o le tino.E le gata i lea, e gaoioi ai le gaosiga o le suka gaosia, e faʻaalia ai le faʻaogaina o le toto.
  13. Coltsfoot. O loʻo fautua mai mo maʻi faʻamaʻi, pata ma le edema, ei ai sona aoga aoga i le gastrointestinal tract. O le laau ua solia i le taimi o le maitaga ma le lactation, faapea foi ma faafitauli o le ate.

Faatasi ai ma isi laau toto togavao e mafai ona vave faʻaitiitia le toto maualuga o le:

  • St. John's wort
  • Fatu laʻau
  • Sage.
  • Birch buds.
  • Laʻau
  • Mountain ash.
  • Elderberry.
  • Barberry

O le filifilia o se vailaʻau faʻasolosolo maʻoti e faalagolago i uiga o le tagata maʻi, e pei ona taua i lalo:

  1. Faatasi ai ma le faateleina o le toto o le toto, e sili ona lelei le inu o meaʻai e mafai ona fesoasoani ai le avega o le mafaufau ma faatulaga le fatu fatu.
  2. I le faateleina o le toto diastolic, ua faaalia ai laau e faatelevave le faalauteleina o toto toto.
  3. Afai o le saoasaoa o le pulupulu e matauina i le maualuga, e sili ona lelei le ave o totogifuapauina o le diuretic ma valerian.
  4. Faʻasolosolo malie, puluphorn, lili o le vanu, pamu lemoni o le a aoga.
Faʻamalieina uigaFaatasi ai ma malosiaga faatonutonuFaʻatasi ma le faʻaleagaina o aʻafiaga
Hops
Melissa
Valerian
Peony
Tina
Cyanosis
Periwinkle
Barberry
Pogisa malulu
Arnica
Astragalus
Chokeberry
Mistletoe paʻepaʻe
Hawthorn
Le taga a le leoleo mamoe
Ata
Magnolia
Masima palapala
Laʻau
Mint
Calendula
Knotweed
Taleni
St. John's wort
Wheatgrass
Immortelle

Faʻaaoga tasi

  • Thyme: puʻu 15-20 g le mutia ma le 1 lita o le vai inu, faʻamalosi ma ave 200 ml 3 taimi i le aso.
  • Linden: 2 sipuni tele meaʻai i totonu o se ipu vai inu, faʻamalosi ma faʻaaogaina i le gasologa o le aso.
  • Rosehip: Fuaina se lima o fualaau mamago, tuu i totonu o se vevela, uu i vai inu, ia tumau ma inuina se ipu tioata 2 taimi i le aso. Ina ia faʻaleleia le tofo, faʻaopopo sina tamaʻi meli po o le suka, ae ui i lea, o le maʻi suka, e le mafai ona suamalie le susu.
  • St. John's wort: 1 sipuni vaovao otaota i le 200 ml o le vai inu, ia tuʻuina, faamama. O le taunuuga o le oloa ua vaevaeina i ni vaega se tolu ma 'aina i totonu o le aso.
  • Coltsfoot: 1 tbsp otaota vao ma se ipu vai inu vai ua saunia fou, tuʻu i lalo o se tapuni tapuni mo le 1 itula. Taʻu ma inu 1/3 ipu ao leʻi 'aʻai.
  • Oregano: 30 g o le laau ile mata tioata o vai inu. Faʻaosooso ma ave le vailaʻau i le aso atoa.
  • Laʻau talatala: Togi le 0.5 g o le oloa ma le 0.5 lita o le vai, ia faʻavelaina, tuʻu i luga sina vevela vevela, ona faʻasolo mo le 10 minute. Faatau 100 ml i aso taitasi pe sili atu ma le fa taimi i le aso.
  • Calendula: ave 10 pcs I totonu o se ipu vai inu. calendula fugalaau, aumai i se vevela, faʻamalosi ma 'ai le 3 tbsp. i le aso.
  • Melissa: 10 g o meaʻai masani i ipu taʻitasi, faʻafefete, sina, ma fufulu 1 sipuni 3 taimi i le aso.
  • Faʻafefete: tata le fatu, 'ai 1 tbsp. fufulu i lalo i le vai.
  • Sage: 1 tbsp otaota fuʻu 2 ipu vai inu, vevela, mausali. Faʻamau le oloa gaosi ma faʻaaoga le 1 tbsp. 30 minute ao lei faia taumafataga.
  • Birch buds: 1 tbsp. o birch buds, vine juniper ma le offetail. Liligi le 1 lita o le vai inu, tuʻu le vai, inu 0.5 ipu i le aso.
  • Guelder-rose: sasa le sua mai le 1 kilokalama o fualaau suamalie, sasaa le suauʻu ma le tasi ipu vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, faamama. Faʻaopopo le sua ma le suka i le mea e maua mai ai le suavai, faʻaaoga 30 minute aʻo lei faia le taumafataga.
  • Hawthorn: 50 g fualaau suamalie mo le 250 ml o vai inu, e tu mo le 1 itula. O le maualuga o aso taitasi o le 0.5 lita o decoction.
  • Valerian: E tasi le vaega o aʻa nutimomoia o se laau ma 4 vaega o vai malulu o le a manaomia. Faʻaopoopo vaega ma faʻamalosi i se mea pogisa mo le 3 aso, ona fufulu lea ma inu 2 tbsp. 2 taimi i le aso.

Totogi Faʻapitoa

I se tulaga faʻapitoa, e taua le taulaʻi atu i le totoina o totoga totogia. O lenei metotia o le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga e maua ai le sili atu ona aoga nai lo le faʻaaogaina o togalaau diuretic eseese.

O lenei aoina ua faamaonia lelei lava:

  1. Lingonberry lau.
  2. Linden fugalaau.
  3. Lea o coltsfoot.
  4. Fugalaau mamago.
  5. Fualaau faisua mama.

Ave le 2 tbsp o vaega taitasi, sasaa i totonu o se fagu, sasaa 250 ml o vai inu ma tuu i totonu o le vai vai taele mo le 15 minute. Ona afifi lea ma tuu i ai, faamama, aumai le suavai i le 250 ml, faaopoopo i ai se vai inu suavai faaopoopo. O le taunuuga o le oloa e faʻaaogaina le 1 le taimi ao le i faia le 'aiga.

O le faʻasoaga nei o loʻo i ai foi le malosi o le faʻamalolo:

  1. Laʻau mamago o valerian - 2 tbsp.
  2. Chamomile pharmacy - 3 tbsp.
  3. Fualaau fuʻa o caraway fatu - 5 tbsp.

Faʻafesoʻotaʻi mea uma, faʻafefiloi, fua 1 tbsp. l ma se paʻu o paluga. Vili le 200 ml o le vai inu, ia faʻamavae. Inu 100 ml 2 taimi i le taeao ma le afiafi.

Tulafono mo le faʻaaogaina o togafitiga


Ina ia mafai ai e le au atamamai ona faʻaaogaina togalaau faʻamalosi i lalo o le mamafa ina ia matua lelei, e tatau ona mataʻituina nisi o manaʻoga:

  • O faʻamatalaga faʻapitoa na saunia i luga o le faavae o se laau diuretic e sili ona inu i luma o le afiafi (e le silia le 17 itula). O le faʻamatalaga lenei i le mea moni e faapea o le maualuga o latou aafiaga e tupu i le po, lea e mafua ai le faʻalavelave moe.
  • O le umi o le vasega e le silia ma le lua masina. A mavae lenei taimi, e tatau ona e faia se lua vaiaso malolo. E tatau ona talanoaina le fomaʻi masani ma se fomaʻi.
  • Afai i le faaiuga o togafitiga e le o matauina le taunuʻuga o loʻo faʻamoemoeina, e tatau ona suia le faʻaaogaina o fualaʻau faʻaaogaina ma le isi. I le tulaga pe a leai ni uiga lelei, e tatau ona sui i togafitiga ma fualaau.
  • I le taimi o le sauniuniga o teuteu ma mea e faʻaleagaina ai, ia mulimulitai i faatonuga o faʻasalalauga. E leai se isi auala e faʻaopopo ai nisi mea faaopoopo e ese mai na o loʻo faʻamatalaina i le fua.
  • Afai ei ai se uiga masani i le edema - faʻaaoga vailaʻau faʻamalosi ma le faʻaeteete tele.
  • I le taimi o togafitiga, ia aua neʻi galo e uiga i asiasiga masani i le fomaʻi, ia suʻe suʻega talafeagai e mataʻituina ai lou soifua maloloina.
  • Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o laau ma fualaau diuretic, e taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomai i le auala e sili ona lelei e tuʻufaʻatasia ai nei togafitiga e lua.

O le faʻaaogaina o fualaau mo le maualuga o le toto maualuga o se avanoa sili lea e faʻasaʻo ai le toto. Ae peitai, ina ia maua ai le togafitiga o le faamaloloina, e tatau ona ave sao, ia mafaufau i mea taua o le togafitiga, o le mea lea e le mafai ona e faia e aunoa ma se fautuaga faafomai, o se vaifofo le talafeagai e mafai ona oo atu ai i taunuuga le lelei.

Tulaga lautele

I le lalolagi faʻaonaponei, o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻasolosolo, o loʻo faʻasalalau ma faʻasalalau i le vaega o meatotino.

Mai le amataga, ua vaevaeina ia ituaiga o togafitiga i vaega nei:

  • Diuretics o le natura moni (togafiti togafitiga, nisi meaʻai).
  • Vailaʻau - capsules, fofo mo le inisiua totonu.

E le gata i lea, e faʻatatau i lo latou faʻamoemoe, o le a vaevaeina fualaau faasaina i:

  1. O faʻasolosolo malolosi e vave faʻaumatia le vaivai, faʻaitiitia le toto maualuga, ma aveese mea oona i totonu o le oona malosi.
  2. Natura mo le maualuga o le gasegase mo togafitiga umi mo se taimi umi o se vaega o se togafitiga atoatoa mo togafitiga o le fatu, fatugaʻo, ma le urogenital tract.
  3. Natura e faʻaaoga e pulea ai le urination i faʻamaʻi eseese.

O lenei faʻavasegaga e naʻo le lua vaega o vailaʻau faʻamaʻi, ma popolega na o latou tupuaga ma le faʻamoemoe. O loʻo i ai isi faʻavasegaga o fualaau oona lea e amanaia ai a latou faʻataʻitaʻiga, faʻavae vailaʻau, taʻiala o le faʻaalia, o mea e le lelei, o le vaega o le faʻamuamua o le faʻaaogaina o togafitiga.

Medium Strength Medicines

Le malosi malosi o fualaau faasaina o le gasegase o togafitiga. Lisi o fualaau i lenei vaega:

O le vaega tolu o fualaau oona e amata ona gaioiga pe a mavae le tasi le pepe pe a uma le 1 le itula, o le maualuga aupito lelei e tupu pe a uma le 4-5 itula. E fautuaina e faʻaaoga i ia tulaga:

  1. Soʻo faʻataʻitaʻiga o le toto maualuga.
  2. Faʻateleina le fetoʻai i se talaaga o le toilalo o le fatu.
  3. O le maʻisuka insipidus.
  4. Edema maʻi i pepe faatoa fananau mai.
  5. Faʻasoloina o maʻi o le ate.

I le maualuga o le toto maualuga, o fualaau oona e faʻaaogaina mo togafitiga umi, sei vagana ai taimi o faigata. I le avea ai o se tulafono, o le fualaau o vailaʻau e le tele - 25 mg, talu ai o se ituaiga o mea galue malosi ua lava lea mo le tupu mai o aʻafiaga e tetee atu ai.

Faʻaauau pea le faʻasaʻoina o le toto maualuga pe a uma le 2-3 vaiaso o le faʻaaogaina o le toto, o le faʻaaliga sili ona faʻalogoina o loʻo matauina i Indapamide. I lenei itu, i le togafitiga o le maualuga o le toto, o lenei fualaau faasaina ua faailoa mai e se vailaʻau muamua.

O nisi taimi e ono tupu ai ni mea leaga e faʻalagolago i suiga i le vai ma le paleni eletise i le tino o le tagata:

  • Fai ifo maualalo.
  • Migraine
  • Lethargy, asthenia.
  • Faamau o le tino.
  • Faʻailoga / faʻasologa.
  • Vaʻavaʻavega i le malamalama susulu.

Faatasi ai ma faʻafitauli matuia, o le sili ona ogaoga o le faʻaitiitia o le aofaʻi o le potassium i totonu o le toto. I lenei tulaga, o le vaega thiazide o fualaau faasaina e le o tuufaatasia ma fualaau oona.

Isi vailaʻau

O fualaau mo togafitiga mo togafitiga i togafitiga o le maualuga o le toto, faapea foi i faamai o le fatu ma toto toto, aemaise lava, le faaletonu o le fatu, e le gata ina aveesea ai le tele o le vai mai le tino, ae fesoasoani foi i le faamalosia o puipui lapoa, ma avea ai ma mea e sili atu ma e mafai ona ola.

O teuteuga e faʻavae i luga o le telefoni masani, chokeberry, taga o le leoleo mamoe, arnica, faʻasalaga o barberry e mafai ona i ai sona aafiaga.

E le gata i lea, o nei vailaʻau togafitiga ua vavae ese:

  • Black black black, cornflower field.
  • Clove, masani masani.
  • Valerian, coltsfoot.

O togafitiga faʻamalolo e maua ai se mea e leai se masalosalo - o latou uma lava o le natura, o le mea lea, e aoga ma e le afaina i le tino. Ae ui i lea, i soo se tulaga, aʻo leʻi sauniuni teuteuga ma mea e faʻaleagaina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi ma lau fomaʻi.

E le mafai ona faʻaaogaina togalaau faʻamaʻi i tulaga nei:

  1. Faʻasalaga tele i urolithiasis.
  2. Faatasi ai ma se le lelei o le potassium, e toetoe lava o laau afu uma ua solia.
  3. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le prostate.

E tatau ona e iloa e ui lava o gaʻau e maua ai le manaʻoga e manaʻomia, e le tatau ona e ave faʻatasi ma i latou, talu ai ona o le faʻaaoga umi, o latou, faatasi ai ma le suavai, e aveesea ai mea aoga mai le tino - magnesium, sodium, potassium ma isi.

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei pe a togafitia togafitiga o togalaau, e sili atu le lelei o le 'aina o meaʻai e ala i le' aiina o meaʻai pe a tele le potassium - almonds, fig, prunes.

I le togafitiga o le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu, e sili le lelei le tuuina atu o le fiafia i teas. O vailaʻau aupito sili ona lelei ma lelei e aofia ai:

  • Tea e faavae i luga o le birch leaves: 100 kalama o laʻau fou ma le tipi le 500 ml o le vai mafana, tuu mo le 10 itula. A uma le filiga, tuʻu seʻia oʻo mai se afaina, faamama ma inu 10 moli 2 taimi i le aso.
  • O le la faʻavae i luga o le moa togafiti o le mutia e tatau ona onā mo le 4-6 masina ma le lima aso malolo i aso uma 30.
  • Teuga o fatu laʻau: sasaa le 5 kalama o fatu ile 1 lita o le vai vevela, aumai i se vevela, faʻapipiʻi mo le 15-20 minute, tuʻu mo le lua itula, ona inu lea o le 100 ml e oʻo i le 8 taimi i le aso.

E taua le iloa e mafai ona lamatia uma ituaiga o meaola / teas e masani ai, aua latou te aveesea ni kiona mai le vai, o se taunuuga, e mafai ona faalavelave le faapaleni vai-electrolyte. Ma o taimi ua le amanaiaina o ia togafitiga o le a taitai atu ai se tagata i le oti.

Po o le a lava le filifiliga o fualaau oona ma le toto maualuga, i soo se tulaga, e na o se fomaʻi e tatau ona faatonuina.E faʻaaoga foi lenei mea i togafitiga o togafitiga, ona o vailaʻau vailaʻau taʻitasi e iai o latou faʻamaoniga ma le faʻasaʻo.

E lelei lava le filifilia o seleselega laau e mafai ona faʻaaogaina mo se taimi uumi, e aunoa ma le fefe i aafiaga leaga i le tino ma faigata ogaoga. O se vitio faʻamatalaga i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i togafitiga ma a latou matafaioi i le maualuga.

Tuua Lau Faamatalaga