Pini mo le maʻisuka, e sili atu: paʻepaʻe, uliuli poʻo le mumu

Paʻu paepae mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aofia ai i le lisi, o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale. O le oloa e fesoasoani e faʻaititia le kulūkose i totonu o le tino o le tagata, e afaina ai le tulaga o le cardiovascular system.

O paʻu paʻepaʻe ia o loʻo faʻaalia e se fomaʻi faʻamalolo, e faʻaleleia ai faiga faʻafouina. Ona o le lisiina o meatotino, o le toe faʻafouina o le paʻu o loʻo faʻateleina i tagata mamaʻi, ae maise lava, e vave faʻamalolo leona.

E tusa ma le 250 ituaiga o laau mai le legume aiga e tutupu i le natura. E mafai ona e 'ai na o le 20 o latou mea uma. O ituaiga uma o meaʻai ma launi pia e faatagaina i le maʻisuka. O le taatele o le: mumu, paʻepaʻe, uliuli ma lanumeamata.

O le pi pi, e ui lava ei ai lenei igoa, o loʻo faʻaalia e se lanu pogisa, paʻu. I totonu o ana galuega tauave e mafai ona faailoaina:

  • Faalelei le galuega o le gastrointestinal tract. Puipuia le manava, afaina, afaina, tiga o le manava,
  • Faʻasolosolo faiga faʻavae,
  • E i ai lona aʻafiaga,
  • Faia se gaoioiga e tetee atu i le ita,
  • Soothes le tino popole.

Pipi mumu i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau lava ona i ai i le taumafataga, aua e mafai ona faʻaititia ai le suka toto.

O nei meaola e itiiti lava aʻafiaga o aʻafiaga, ma, o le mea lea, ma le faapalepale lelei i le oloa, e mafai ona faʻaaoga i aso uma.

Paʻu paʻepaʻe e taatele, ma o le mauaina e le faigata. E pei o lona tuagane mumu, e iai sona aafiaga lelei i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea e mafai ona faʻaitiitia le kulūkose toto ma faʻamalosia ai le pancreas e maua ai le inisalini.

E le gata i lea, o pi pi e iai galuega nei:

  • E i ai aʻafiaga antibacterial ma antiviral,
  • Na te faʻamautuina le toto maualuga, ma maualuga ma maualalo,
  • Faʻataʻatia le galuega o le cardiovascular system,
  • Faʻalagolago i le toto.

O le maʻisuka e fesoasoani i le faʻagesegeseina o faʻamaʻi ma manuʻa. Ma afai e maua, e tatau i le tagata gasegase ona tilotilo saʻo i piʻo papaʻe, aua e aofia i le faagasologa o le toe faʻafouina o siama ma gaʻo. O lona faaaogaina e le faatapulaaina foi pe afai e leai ni tuusaʻo saʻo.

O pi pi e sili atu ona taatele ma mumu. E talitonuina o ana aoga aoga e faʻapitoa ona faʻaalia. I le faʻaopoopoga i ona malosi o le hypoglycemic properties, e iloga i vaega nei:

  • E i ai sona aʻafiaga,
  • Faʻaitiitia le cholesterol
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o pathologies cardiovascular,
  • Aveese toxins mai le tino,
  • E i ai sona aʻafiaga o le antibacterial.

E taua le iloa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e le gata i la latou filifiliga o pi.

O faʻamalologa o le pi i le togafitiga o le maʻisuka

O pi mai le maʻisuka o se auala e togafitia ai le faʻamaʻi e faʻaaogaina e le tele o tagata gasegase o loʻo faʻalagolago i togafitiga. O a latou iloiloga e iloa ai o le faʻaaoga masani o teuteuga e fesoasoani e faʻasaʻo ai le suka, aʻo faʻamautuina i le tulaga maualuga.

O le faʻaaogaina o pi pi i le maʻisuka o se auala lelei e fesoasoani ai e faʻaleleia lau soifua manuia. Vaʻai se teuteuga e pei o nei: auina atu le ono punetini o le oloa i se vai vevela, sasaa vai, faʻaoso mo le 12-15 itula.

E tatau ona e ave i luga o se manava gaogao i le aso i se voluma o le 200 ml. O le umi o le togafitiga e le itiiti ifo ma le tasi le masina. Faʻapea o faʻafeiloaʻiga e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi Ae peitaʻi, afai e togafitia e le tagata gasegase, ona tupu ai lea o le togavao papaʻe ma se faʻaitiitia tele o le suka i totonu o le tino o le tagata.

E taua le faamamafaina e faapea e le tatau ona faʻamaunuuina pi pi i le maʻisuka. E mafai ona faʻaaogaina faapitoa mo le kukaina, faʻapea foʻi ma metotia a tagata.

Mo i latou o loʻo masalosalo pe mafai ona maua i le maʻisuka, e aoga le tuuina atu o se tali mautinoa "ioe". O lenei oloa o se tupuaga o le laau, ma talu ai ona o lona tuufaatasiga oona o loo i ai se aoga tele i le tino o le tagata maʻi. O nisi nei o ona vaega:

  • Vitamini B, C, E,
  • Acids: ascorbic, folic, pantothenic,
  • Amino acids
  • Fiber
  • Fructose
  • Macro - ma microelements: zinc, iodine, calcium, uʻamea, potassium, magnesium, sulfur,
  • Pectin
  • Laʻau faʻapitoa
  • Argenin.

O le vaega autu i le tuufaatasiga o loʻo nofoia e se polotini e taua tele mo le maʻisuka. O se laʻau pipi i le maʻisuka ua mafai ai ona e fafagaina le toto ma se suiga masani mo le inisalini i le taimi o le taumafaina o meaai.

O le taumafaina o pi ma le maʻisuka e le gata ina mafai, ae e tatau foi. I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le suka toto, e mafai ona tuʻuina atu le tele o isi galuega aoga:

  • Ina ia faamama le tino o toxins,
  • Faʻasolo le pancreas,
  • Faaleleia le galuega o le gastrointestinal tract, puipuia le taofi,
  • Tausia se aʻafiaga, faʻaitiitia le fetogi,
  • Ia i ai se aafiaga mataʻutia,
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • Faamalosia le faiga puipuia
  • Faamalosia le manava o nifo,
  • Faʻasolosolo faagasologa o metabolic,
  • Siitia le paʻu o le mamafa.

I le taimi lava e tasi, o pi, e ui lava i lona totoga laau, o se mea e sili ona lelei. 100 kalama o fatu e mafai ona tuʻuina atu i le tino nai lo le 1200 J. E le o se mafuaaga na latou taʻua ai pi "se aano o manu."

Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka: pi ma pi

Afai e maua i le maʻi suka, o togafitiga faʻalapotopotoga e ofoina atu le tele o auala eseese e faʻamoemoe e taui ai mo togafitiga. Ae paga lea, o togafitiga o le a le fofoina ai le maʻi, ae o le a fesoasoani e faatumauina le suka i totonu o tapulaʻa moomia.

O le maʻi suka, o se faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafua ai le tele o faʻalavelave matuia e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa ma le oti. O le faʻaaogaina o pi ma pi e mautinoa ai le faʻamautuina o le kulukose, lona faʻamautinoaga, faʻaleleia le lelei lautele.

E mafai ona faʻaaoga pipi i togafitiga pe'ā iai se talaʻaga ole maʻi gastrointestinal? Leai, o le tali e leai. Fomaʻi fautuaina e aloese mai lenei metotia o le togafitiga, talu ai o le peas e faʻafefeteina, faʻalauteleina le gaosiga o le kesi, aʻo foliga mai o loʻo mamafa tele meaai.

E tele naua meaʻai mai pi mo le maʻisuka. O se aganuʻu le faʻaaogaina o laupepa pi (aemaise lava le mūmū) mo togafitiga o le maʻisuka. O teuteuga faapitoa ma faʻasologa o loʻo saunia mai ia mea. I le taimi nei, o loʻo i ai se fuainumera tele o fualaʻau mo vailaʻau faʻasaienisi e faʻaaoga ai lenei mea.

O fagu vili e faʻaaogaina e togafitia ai le faʻamaʻi e le gata i metotia faafaʻasolopito, ae faʻapea foi ma togafitiga masani. Talu ai o loʻo iai a latou mea aoga tele, o mea uma nei e manaʻomia mo le tino, elemene ma flavonoids, lea e manaʻomia mo le faʻaogaina masani o le tino o le tagata.

O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga a tagata lautele mo kaseti vaʻai mo le maʻisuka. Latou te faia ni teuteuga ma se soifua maloloina maloloina.

E tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma le antipyretic togafitiga ma mea taumafa. E pei ona e iloa, o le fatu pi o loʻo i ai le meatotino o le faʻaitiitia o le kulūkose i se tulaga masani.

O lenei aafiaga e mafai ona tumau mo le tele o itula. E taua le manatuaina e le mafai ona e faʻamalo faʻamaonia fualaau oona e oe lava ia, e tusa lava pe foliga mai e lelei lau soifua maloloina.

Recipes mai Fosol fai mo le maʻisuka:

  1. i se mea e fai ai le kofe, e tatau ona e siʻosiʻosiʻo le pi pi ina ia liua pe tusa ma le limasefulu kalama. O lenei paʻu e tatau ona faʻatumu lelei i se ipu vai inu ma tuu le paluga ile po. Faaaoga pe tusa ma le selau pililita le afa itula ao lei faia se taumafataga,
  2. tasi sipuni tele o laʻau paʻu e tatau ona faʻatumu i le kuata lita o le vai inu. O le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona vevela vevela ma vevela i totonu o se pusa vaʻa mo le afa itula. A uma le maeʻa o le taimi, aveese mai le vevela, mālūlū, vevela ma ave tolu punetini faʻasere tolu i le aso,
  3. sasaa le selau kalama o laulaau paʻu se lita o le vai malulu ma tuu i lenei pepa mo le valu itula. A maeʻa le pasia o lenei vaitau, e tatau ona e faʻaogaina lenei fatuga ma ave se ipu se tasi ao le i faia taumafataga taitasi,
  4. fola tasi le kilokalama o pata i le tolu lita o le vai. Faʻaaoga le gaʻo i aso taʻitasi i luga o se manava gaogao i le tasi ipu.

E tele foi mea e taʻua o kulimi tuufaatasi, lea e faaopoopo atu i pi e aofia ai isi mea. E aoga foi mo le solia o le maualuga o le suka i le tino.

Pau lava le mea e manatua o le faʻaaogaina o pi pi, e matua faʻasaina le faʻaaogaina o le suka mo le kukaina o teuteu ma mea faʻaleaga. Afai e mafai ona faʻaaoga pia mata mo le maʻisuka, ona leai lea o pulu. O loʻo i ai faʻamalosi faʻamalosi. E faʻatagaina e faʻaaogaina i na o le foliga malogo, talu ai latou te le o iai se lamatiaga o le soifua maloloina.

Pulu Paʻu mo le maʻisuka: faʻapefea ona faʻaaoga?

O togafitiga faafomaʻi ua saunia mai lau paʻu e mafai ai e oe ona maua le maualuga o le gaioiga mai mea e gaosia mo le maʻisuka, e faʻasaga ai le maualuga o le suka. Ae mo lenei mea e tatau ona faʻaaoga saʻo.

E manaʻomia lou inuina o mea inu ua saunia i luga o se manava gaogao. I lenei tulaga, e fautuaina e faʻaaogaina faatolu i le aso. O nei fautuaga e faʻaaoga i le toetoe lava o meainu uma lava ua saunia e vai inu.

Maʻisuka Meaʻai

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini pancreatic e le mafai ona gaosia poo ua gaosia i ni gaʻo maualalo, ua le mafai ona aofia ai manaʻoga o le tino. I le lona lua, o le hormone o loʻo i ai i le le lava o aofaiga, poʻo sela ma masini e le mafai ona faʻaalia i lana gaioiga. Ona o nei tulaga, o le suka toto ua leaga le feaveaia ma liua i isi mea, o lona maualuga ua siitia. O se tulaga talitutusa e taʻitaʻia ai le siakiina o siama, ona gaʻo ma totoga.

O se taunuuga, pe a mavae ni nai tausaga, e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi matautia tele, mo se faʻataʻitaʻiga, osofaʻi o le fatu, taʻavale, leai se faʻaaliga, gangrene o pito pito i lalo. Ina ia aloese mai sea taunuuga, e tatau ona e mafaufau mamao e uiga i le puipuia o ni taunuuga matuia. Ma e mafai lenei mea i meaʻai talafeagai. Afai e te le 'aina faʻataʻavaʻavaʻavaʻa, o le a leai se osofaʻiga mataʻutia i le toto suka. O le mea lea, i le lisi e manaʻomia ona e aofia ai na o vaega faapitoa o oloa, e aofia ai le legumes.

Legumes e aofia i le taumafataga mo le maʻisuka

Le aʻafiaga o le pipisi o pi i le maʻisuka

E tele ituaiga o pi, e aofia ai le paʻepaʻe, uli, mumu. O le oloa e talafeagai mo le kukaina o tagata i le toto maualuga. O lona aoga aoga e fesoʻotaʻi ma le tuufaatasiga ma le mafai e faʻaalia ai tulaga taua i le tino.

O le tuufaatasiga o pi e aofia ai:

  • vitamini ma minerale
  • aoga taua ma le lē taua,
  • gaʻo gaʻo
  • fiber.

Aiseā e lelei ai bean ipu mo le maʻisuka:

  • toto maualuga le suka
  • toe faʻafouina le metabolism
  • faʻaosofia le faʻalavelave faʻapitoa
  • faaitiitia le fufula
  • faamalosia ai toto toto
  • aveese toxins mai le tino,
  • saofagā i faʻamaʻi faʻamaʻi.

O meatotino o ituaiga eseese o pi:

  1. Paʻu paepae e faʻamautuina ai le suka toto, maua ai se aafiaga lelei i le setete o toto toto, ma saturate le tino i mea e le faʻamaʻi. 100 kalama o oloa gaosia e aofia ai le 17.3 mita o le vaitamini C, ae o le taumafa i aso taitasi e tusa ma le 90 mg. E le gata i lea, o le pi e tele elemene e faʻaleleia ai le gafatia o sela ma mea fomai e toe faaleleia, lea e oʻo atu ai i le vave faʻamalolo o vaʻa ma manua.
  2. O popo lanumoana ei ai o latou lava meatotino e pei o pi pi. O le masini protein o loʻo i ai i le 20%, lea e avea ai ma punaoa o amino, e aofia ai mea taua. E ese mai isi ituaiga i totonu o se faʻamatalaga faʻamalosia e sili atu ona faʻalauiloaina, lea e puipuia ai le ono gafatia i faʻamaʻi pipisi.
  3. Pipi mumu e faʻaitiitia le toto suka, faʻaleleia le gasegase, puipuia le manava, faʻavae le metabolism, ma maua ai ni mea antimicrobial.

O ipu pia e talafeagai mo tagata e maua i le toto maualuga

I vasega taʻitasi o loʻo i ai le tele o le fib, lea e puipuia ai le vave faʻaleleia o oloa gaʻo. Talu ai ona o lenei meatotino, o le osooso o le oso i luga o le toto suka e le tupu. E le gata i lea, o fatu pi e aofia ai le tele o mea amino, gaʻo maloloina, vitamini ma minerale.

Laulau: Amino Acids i Peni

Amino Acid IgoaAotelega
ma le pasene o le masani i aso uma i le 100 kalama o pi pi
Aotelega
ma le pasene o le masani i aso uma i le 100 kalama o pi pi
Aotelega
ma le pasene o le manaʻoga i aso taitasi i le 100 kalama o pi pi
Faʻasalalau
Arginine0.61 g0.54 g0.54 g
Valine0.51 g - 27%0.46 g - 24%0.45 g - 24%
Talafaasolopito0.27 g - 25%0.24 g - 22%0.24 g - 22%
Isoleucine0.43 g - 29%0.39 g - 26%0.38 g - 25%
Leucine0.78 g - 24%0.7 g - 22%0.69 g - 21%
Lysine0.67 g - 22%0.61 g - 19%0.61 g - 19%
Methionine0.15 g0.13 g0.13 g
Methionine + Cysteine0.25 g - 17%0.25 g - 17%0.22 g - 15%
Threonine0.41 g - 26%0.37 g - 23%0.37 g - 23%
Tryptophan0.12 g - 30%0.1 g - 25%0.1 g - 25%
Phenylalanine0.53 g0.47 g0.47 g
Phenylalanine + Tyrosine0.8 g - 29%0.8 g - 29%0.71 g - 25%
Fesoʻotaʻiga
Aspartic acid1.18 g1.07 g1.05 g
Alanine0.41 g0.37 g0.36 g
Glycine0.38 g0.34 g0.34 g
Glutamic acid1.48 g1.35 g1.32 g
Proline0.41 g0.37 g0.37 g
Serine0.53 g0.48 g0.47 g
Tyrosine0.27 g0.25 g0.24 g
Cysteine0.11 g0.09 g0.09 g

Laulau: O mea e aofia ai vitamini ma minerale i ituaiga eseese o pi

UlutalaFua i le 100 g pi piFua i le 100 g o pi piFua i le 100 g o pi pi
Vitamini
Vitamin B1, Thiamine0.38 mg0.24 mg0.5 mg
Vitamin B2, Riboflavin0.23 mg0.06 mg0.18 mg
Vitamin B5 Pantothenic0.85 mg0.24 mg1.2 mg
Vitamin B6, Pyridoxine0.19 mg0.07 mg0.9 mg
Vitamin B9, Folates106 mcg149 mcg90 mcg
Vitamin C, Vailaʻau17.3 mg18 mg18 mg
Vitamin PP, NE1.26 mg0.5 mg6.4 mg
Vitamin E, alpha tocopherol, TE0.59 mg0.59 mg0.6 mg
Macronutrients
Potassium, K317 mg355 mg1100 mg
Calcium Ca16 mg27 mg150 mg
Magnesium, Mg111 mg70 mg103 mg
Sodium, Na14 mg237 mg40 mg
Vaʻalele, Ph103 mg140 mg480 mg
Faʻasologa o elemene
Omea, Fe2.11 mg2.1 mg5.9 mg
Manganese, Mn0.44 mg0.44 mg18.7 mcg
Copper, Cu39 mcg209 mcg1.34 mg
Selenika, Se0.6 mcg1.2 mcg24.9 mcg
Zinc, Zn0.97 mg1.12 mg3.21 mg

Laulau: Mea Aloaia o le Ava i ituaiga eseese

UlutalaFua i le 100 g pi piFua i le 100 g o pi piFua i le 100 g o pi pi
Ava malosi
Omega 3 Acids Acids0.3 g0.1 g0.08 g
Omega-6 oona gaʻo0.167 g0.13 g0.07 g
Acids Fatty Acids
Palmitiki0.08 g0.13 g0.06 g
Stearin0.01 g0.008 g0.01 g
Faʻatonuina Aʻa Maʻa
Oleic (Omega-9)0.06 g0.05 g0.04 g
Polyunsaturated Acids Acids
Linoleic0.17 g0.13 g0.11 g
Linolenic0.3 g0.1 g0.17 g

Le aʻafiaga o pi i luga o le gasegase o le faʻamaʻi:

  1. O le amino acids arginine, tryptophan, tyrosine, lysine, methionine o loʻo aafia i le fausiaina o siama ma faiga faʻavae.
  2. Zinc, iron, potassium, phosphorus e faaosofia ai le pancreas e maua ai le inisalini.
  3. Vitamini C, PP ma le kulupu B e faʻamaonia le metabolism, faʻateleina le puipuiga.
  4. E le faatagaina e le fiva le maualuga o le maualuga o le suka.

O le inisalini e fausia mai i mea totoe o le 51 amino acids, o le mafuaʻaga lea e taua tele ai le aofaʻiga o latou i totonu o le tino. O le amino acids arginine ma leucine, minerals potassium ma le calcium, faapea foi ma gaʻo gaʻo maualalo, ave le vaega pito sili ona malosi i le tuufaatasiga o le hormone.

E tusa ma le tele o arginine, o lysine ma fatty acids, o pi pi e taʻitaʻia i lona fatuga, ma pi mumu e tusa ai ma le potassium ma le calcium. Zinc ma isi elemene o loʻo maua i le tele o pi pi. O le maualuga i le numera o amino acids ma gasegase (sei vagana ai Omega-6, lea e sili atu i le uliuli) e maua i pi pi, ma i vitamini ma minerale - i fatu pi (e naʻo vitamin PP e sili ona paʻepaʻe). E ui o isi ituaiga e le o mamao atu i nei faailoilo ma e mafai foi ona faʻaaogaina mo le kukaina o taumafa taumafa.

O faʻamanuiaga o ipu pīni mo tagata mamaʻi e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O le faʻaaogaina o lekila e mafai ai ona lava le vave ma e le ova, o le mea lea, o le faʻaaogaina o pi i le maʻisuka ituaiga 2 e taua tele mo tagata mamaʻi e ono aʻafia i meaʻai. O le sili atu o mea faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi ma le tino maso, o le maualuga o le faʻamalosia o le inisalini (le lava le gaioiga o le tino i le inisalini). O le mamafa o le paʻu e oo lava i le 5% e faʻaleleia atili ai le tuufaatasiga o le toto ma faʻamautuina ai le tele o suka i totonu.

E mafai ona fesoasoani se taumafataga maualalo i le maulalo e puipuia le maualuga o le suka i totonu o taʻaloga masani.

Bean Glycemic Index

O le fuainumera o fuainumera o oloa, lea ua fuafua e faavae i luga o le fua o le liua i le kulukose, e taua tele i le faatumauina o le maualuga o le suka o le suka. O le vave vave ona tupu o ia mea i le tulaga o le suka, o lona faasinomaga o le 100 iunite.

Eseese ituaiga o pini eseese i le fua o le liua i le kulukose:

  • paʻu paepae - 40 iunite,
  • mūmū - 35 iunite
  • uliuli - 30-35 iunite.

O pini e faʻasoa o meaʻai e maualalo le faʻaogaina o faʻamaufaʻailogaina, o lea ua aofia ai i totonu o se taumafataga maualalo maualalo mo le gasegase mo le gasegase 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Le fua faatatau o palatini, gaʻo ma gaʻo

O manua o le maʻisuka e tatau ona aofia ai muamua meaʻai o le protein. Ae o lenei ituaiga o oloa e aofia ai le 20-25% protein, 2-3% gaʻo. E masani lava i ni meaʻai aano o manufasi, mo se faʻataʻitaʻiga, naʻo le pipi, o meaʻai gaʻo e masani ona leai (e faʻalagolago i le ituaiga o aano o manufasi). I meaʻai o le protein o mea totino, i le faʻaopoopoga i faʻamalosi ma gaʻo, e mafai ona i ai se tele o mea inu. E ui lava o fatu pi e mafua mai i laau toto, ae o le lelei ma le protein o loʻo iai i totonu e tutusa ma le meaola o manu. Ma o le fua faatatau o vaega uma i le tasi ma le isi e mafai ai e lenei aganuu fatu pi ona nofo i se nofoaga taua i le lisi o tagata e maua i le toto maualuga.

O le polotini i fatu pi e talitutusa lava i le tuufaatasiga i le paʻu manu

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le mea e manaʻomia i aso taʻitasi o manaoga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

  1. O le aofaʻi o le porotini e tatau ona fuafua e pei o nei: 1-2 gramu i le 1 kilokalama o le mamafa. Tuuina atu e na o le 20% o le porotini i oloa gaʻo, e manaʻomia ona e faʻateleina lenei fuainumera i le isi 5. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le mamafa o le 60 kilokalama, e tatau ona e 'ai le 60 kalama o le polotini. Faʻateleina i le 5 - o le 300 grams lenei o le protein.
  2. E manaʻomia e se tagata soifua maloloina ona faʻaoga pe tusa ma le 60 kalama o le gaʻo i le aso. Tagata gasegase e tuʻuina taitoatasi.
  3. O le masani masani o filo o mea taumafa e tusa ma le 20 kalama.
  4. E tusa ma le 130 grams le fua o le taumafa i aso taitasi.

I se tasi taumafataga e mafai ona e 'aina meaʻai:

  • fafine - 45-60 fuamita,
  • alii - 60-75 kalama.

Le taua o mea taumafa o pi

A maeʻa se auiliiliga auiliili o le tuufaatasiga o pi ma manaoga o le tino mo nisi meaʻai, e mafai ona e faia se fua faatatau o ituaiga eseese o lenei fatu o fatu pi:

  1. White e aofia ai le 135 calories, 9.73 g o le porotini, 0.52 g o le gaʻo, 18.79 g o le carbohydrate, 6.3 g o filo o meaʻai i le maeʻa 100 gram auaunaga.
  2. Nofoaga uliuli - 132 calories, protein 8.9 g, gaʻo 0,5 g, suauu gaʻo 23.7 g, filo o meaʻai 8.7 g.
  3. Red - 127 calories, protein 8.67 g, gaʻo 0,5 g, carbohydrate 15.4 g, filamu meaʻai 7.4 g.

Ae o le faʻatusatusaina lea o le aofaʻi o kalori ma le aofaʻi o gaʻo i totonu o pi. O se meatotino lelei i lenei tulaga e mafai ona mafaufauina e mafai ona oʻo atu i le 20-30 kalama le mea e maua ai le protein. Pe a faʻatau mai pi i totonu o se faleoloa, e mafai ona faitau le tuufaatasiga i le afifiina. O nei fuainumera e tatau ona amanaia pe a sauniuni le lisi.

Faʻaaogaina mo le kukaina o ipu ma pini lanumeamata. E aofia ai le 16-21 calories, 1.2 g gaʻo, 0.1 g gaʻo, 2.4 g o gaʻo, 2.5 g o filo o meaʻai i totonu o se vaega e tasi. E taʻua o se faamama masani lea e mafai ona aveesea mea uma e le tatau ai mai le tino ma tuʻu ai naʻo mea aoga. E faatonutonu ai le tuufaatasiga o le toto, faateleina ai le tetee o le tino. O le aafiaga o le taumafa e umi, o le mea lea ua lava lea e 'ai ai ni manoa lanumeamata-2 talo i le vaiaso. E maualalo le faasinomaga o fuainumera: 15-30 iunite.

E faʻafefea ona 'ai pi

O pi o se tasi o meaai faatagaina mo tagata e maua i le maʻisuka. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea tutoʻatasi, faʻapea foʻi ma le faʻatasi ai ma aano o manufasi poʻo fualaau faisua. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e matua mataituina le tele o pateta ma kāloti i totonu o ia ipu. Meaʻai e fautuaina ina ia tunu i totonu o le umu, faʻamamaina, salu pe kuka. Afai o le taumafataga e vaevaeina i le 5 taimi (taeao, 'aiga o le aoauli, aoauli, aoauli o le afiafi), ona lelei lea e aofia ai pi i le' aiga o le aoauli po o le 'aiga o le afiafi.

I le taimi lea, o le tele o vaega e faatagaina:

  1. Mo le 'aiga o le aoauli, e mafai ona e' ai le 150 ml o le susu, 150 g o aano ma le 100 g o fualaau kuka (o pini e mafai ona avea ma se vaega).
  2. 150 ml o le borsch poo le supa e fafaga pe faalua i le vaiaso mo le malologa, o se tasi o vaega atonu o ni pi.
  3. Mo le 'aiga o le afiafi, e mafai ona' ai le 150-200 g o aano o manufasi, po o iʻa, poʻo le galo ma le 100-150 g o fualaʻau 'aina (faatasi ai ma pi).
  4. I le avea ai ma se mea tutoʻatasi, e mafai ona aina pi i se aofaiga e oo atu i le 200 g. I le taumafataga e tasi, e tatau ona e faaopoopo le 150 g o le salati o tamato ma kukama.

E aofia ai i le 'ailaʻau meaai ia pi i le faasologa o vaiaso i le aofaiga o 2 ipu. Afai e te filifili e ai i aso uma, ona mafai lea ona e faaopoopo 50-70 kalama i le aso i ipu autu. Afai e te faʻaaogaina pi 3 taimi i le vaiaso, e mafai ona e faia i se aofaʻi 100-200 g. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e amanaʻia isi meaʻai uma e 'ai e le sili atu i le numera o kalori e taliaina, o mea gaʻo ma galo e uiga ia latou fuainumera glycemic.

E faigata le atiaeina o se lisi o oe lava ia. A aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, e le tatau ona e ave faʻatasi ma soʻo se mea e tasi. O le lisi o loʻo tuʻufaʻatasia e faʻatatau i le matua, kenera, mamafa, tikeri o faʻamaʻi, maualuga o le gaioiga faaletino.

Ina ia eseese le taumafataga, e mafai ona e kuka uma ituaiga ipu mai pi.

Suafa Sou

  • 350-400 g pi pi
  • 200 g o le faisualaʻau,
  • 2 sipuni tele o meaʻai fualaʻau,
  • 1 aniani, 1 le olo o le kalama,
  • kulimi, pasili, masima,
  • 1 fuamoa ua kuka.

  1. I le 200 ml o le vai, tuu i fafo le 1 riki tipi, 1 le totoa o le kalaka.
  2. Ona faaopoopo ai lea o le 200 ml o le vai, 200 kalama o kapeti gaosi, 350-400 karaka o pi ia i latou. Cook mo le 20 minute.
  3. A maeʻa lena, ia fufulu le ipu i se mea faʻafefeteina, toe lafo atu i le pan, faʻaopopo le sua o le vaomatua.
  4. Faaopopo greens, masima, mea manogi, kuka mo 2-3 minute.
  5. I le mea 'ua maeʻa, tuʻu le' apaʻoti 1 totoa fua.

O le pati soup puree e mafai ona saunia 2 taimi i le vaiaso

Laʻau pi

  • 500 kalama o pi pi
  • 250 grams o tamato, totoina i se mea e teu ai manu,
  • 25 kalama o aniani, 150 kalama o kāloti, 1 'olo o le kalama,
  • masima, pepa, otaota.

  1. Uu aniani ma kāloti i totonu o se apa.
  2. Faaopopo tomato gaʻo, 1 keke o le kalama tiki, pi tao.
  3. Sue mo le 5-10 minute.
  4. Faaopopo le masima, le pepa e tofo, fufuluina i fualaau fou.

O le uʻamea pi e pei o se falaoa o le itu e lelei ma aano o manu ma iʻa

Vela ma pi

  • 500 kalama o vela vela,
  • 500 kalama o pi pi
  • 100 mililiters o le aano o aano o manu,
  • fualaau aina, 1 aniani.

  1. Otioti le solo i totonu o pusa laititi.
  2. Faʻafefiloi ma pi i tutusa tutusa.
  3. Liligi le 100 ml o le aano o aano o manu (lea na totoe ina ua uma ona kuka le vela) i totonu o le pani, tipi le sipisi, simmer.
  4. Faaopopo le veal ma pi, suʻu mo le 5-10 minute.
  5. Tuu i luga se ipu, faʻaopopo greens.

O vela ma pi o le a faʻatumu ai le manaʻo o le tino mo puipuiga

Sauerkraut Salad with Beans

  • 100 kalama o sauerkraut,
  • 70 kalama o pi pi
  • le vaega lona fa o le riki,
  • afa o le sipuniti o le suauʻu olive.

  1. Faʻafefiloʻauʻau ma pi.
  2. Faaopopo le kuata o le sipisi matala mata.
  3. Vaʻai le salati i le suauu olive.

Sauerkraut ma pi - o se ipu mama ma le loto

Pīni lanumeamata ma peʻa lanumeamata

  • 350 g o fatu lanu meamata
  • 350 glama o peʻa lanumeamata,
  • 350 glati o aniani, 1 'olo o le kalama,
  • 1 sipunamu pata,
  • 2 sipuni tele ole falaoamata
  • 2 sipuni tele o le pati tamato,
  • lemoni
  • fuga fou.

  1. Tuu le afa sipuni ole pata i totonu o se pani, pi pi ma pi mo le 3 minute, ona ufiufi lea, faʻapipiʻi mo le itiiti ifo i le 10 minute seia maeʻa.
  2. Tuʻu le pusa, faʻaopopo le afa lona lua o le pata, tufatufa aniani, ona faaopoopo lea 2 sipuni tele ole falaoamata, falai mo le 3 minute.
  3. Fufulu 2 sipuni tele o le patate tomato i le 200 ml o le vai, faʻaopoopo le masima i le tofo, fatu gaosi ma nai mataua o le sua o le tipolo. Faʻafefiloi uma mea uma.
  4. Lisi pi ma pi e lafo i le pusa, faaopoopo le 1 le talo o le keleti kuka, mix, cover and heat. Ona tuu mea uma i luga o se ipu.
  5. Faʻaopopo togalaau fou.

O pini lanu meamata ma pi e pei o se falaoa o le a talafeagai mo aano o manufasi, e aofia ai le mamoe

Contraindications ma aʻafiaga itu

E ui lava o le pi e aoga tele mo tagata e maua i le toto maualuga, ae e le tatau ona faʻamagaloina le faʻailoga i le taumafa.

  • piu pi
  • hypoglycemia (o se uiga o le faʻaitiitia o le maualalo o le suka i le toto),
  • afaina o gasegase
  • afaina o le mucosa gastric (gastritis),
  • faateleina le eletise o le manava,
  • pepatic ulcer
  • gallbladder inflammation (cholecystitis),
  • afaina o le mucosa o le intestinal (colitis),
  • gout (faʻaleagaina o le uric acid metabolism),
  • maʻitaga ma lactation.

  • afaina
  • le lamatiaga o le oona i le pheasant o loʻo i totonu o pi vine.

I isi tulaga, o ipu pīni e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma se popolega.

O le faʻaauau pea ona mulimulitaʻi i se taumafataga maualalo-gaosiga o le a fesoasoani e faʻamautuina lou suka toto. E lelei lelei pi ma isi meaʻai ma e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka. Afai e leai se faʻailoga mo le faʻaaogaina, e tatau ona e tusia se ata o meaʻai paleni ma ia aofia ai le aganuu o le fatu pi i le lisi. Mo le togafitiga aupito sili ona lelei, o ituaiga pi e mafai ona fesuiaʻi ma isi.

Peni: aogā ma faʻalavelave

Ole taumafa i le tino o le maʻisuka e tatau ona masani, i taimi masani. Pe a faʻapipiʻi le lisi, e tatau ona e mafaufau i le kalori o mea o le oloa, o lona faʻasologa faʻamaonia, faitau vaega ole falaoa.

E Mafai Ona Mao i le Maʻisuka? O le tali o le ioe, ona e foliga mai o se punavai o vitamini, minerale, meaola malosi, antioxidants, iodine ma isi elemene.

E le gata i lea, o pi e faʻaitiitia ai le suka, o lea o se ipu e sili ona taua i luga o le laulau o le maʻisuka. O le faʻaaogaina masani e faʻaleleia ai le pancreas, faʻateleina le faʻaumatiaina o mea oona ma toxins mai le tino.

O faʻamalologa o meaʻai o pi i le maʻisuka ituaiga 2 e faapenei:

  • Faʻaleleia le iloa ata.
  • Laʻasaga o le fulafula o pito pito i lalo.
  • Tausia le suka i le tulaga saʻo.
  • Puipuiga o le atinaʻeina o pateni maʻi nifo.
  • Faʻalavelave faʻaleagaina i luga o le masukuleti system.
  • Faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol i le tino.

E sili atu ma le tolu ituaiga o pi, e mafua mai i le maualuga o togafitiga. Ae ui i lea, e tusa lava po o le a le ituaiga, ma le taumafa le saʻo, o pini e mafai ona tau atu i taunuuga le lelei:

  1. O pi e le tatau ona 'aina faʻatasi, ona o lenei mea e mafua mai i le soliga o le gaioiga o le vaega o meaʻai, tiga i totonu o le manava, faʻalauteleina o le kesi, ma le malaise lautele.
  2. Pulu mumu ma isi ituaiga o le oloa, e tusa lava pe a kuka, faatupuina le faateleina o le pala, "muimui" i le manava. Ina ia aloese mai lenei mea leaga faʻaleagaina, e fautuaina e faʻaosoina le pi aʻo leʻi kuka i totonu o le vai, lea e faʻaopoopoina ai le afa o le sipuniti o le suka.
  3. O le taumafaina o pi i le maʻisuka e le fautuaina i le taimi o le gasegase o gasegase o le gastrointestinal (gastritis, ulcer cancer).

O pi mo le maʻisuka o se oloa aoga lea e mafai ai e oe faʻalauteleina le lisi ma faʻaitiitia le toto suka.

E fautuaina ina ia aofia ai i taumafataga faalevaiaso ia le itiiti ifo i le faatolu ona avea o se falaoa poʻo se sui o iʻa / aano o manu.

Mamanu o Meaʻai ma Faamanuiaga

Paʻu paepae mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aofia ai i le lisi, o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale. O le oloa e fesoasoani e faʻaititia le kulūkose i totonu o le tino o le tagata, e afaina ai le tulaga o le cardiovascular system.

O paʻu paʻepaʻe ia o loʻo faʻaalia e se fomaʻi faʻamalolo, e faʻaleleia ai faiga faʻafouina. Ona o le lisiina o meatotino, o le toe faʻafouina o le paʻu o loʻo faʻateleina i tagata mamaʻi, ae maise lava, e vave faʻamalolo leona.

O le pi pi i le maʻisuka o se punavai o vitamini, amino acids, minerals, acidic acids ma isi elemene. E faʻaaogaina e le gata ina faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, ae faʻapea foi le puipuia o le tele o faʻafitauli o le suka.

O lenei ituaiga o pi e tatau ona aofia ai i le lisi autu ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso. O le oloa ei ai meatotino nei:

  • Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  • Faaleleia le gafatia galue, tuuina atu le malosi ma le malosi.
  • E i ai sona aʻafiaga.
  • Aveese toxins.
  • Faʻatulagaina le gaioiga o le vaega o meaʻai, vavalo.

O nei aʻafiaga uma e matua talafeagai lava mo le maʻisuka, talu ai o se "maʻi" e mafua mai i le aʻoga e faʻavaivaia ai le faʻaogaina o le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻaalia o maʻi faʻafuaseʻi o se faʻalavelave pipisi ma le manava.

E faʻamauaina pi pi ma le tele o vaega aoga, faʻaitiitia le suka toto, faʻaleleia le mea e gaosi ai meaʻai, ma faʻasaʻoina ai metabolic process. E foliga mai o se malosi malosi o le "sauniuni" o le natura moni lava. Faʻaleleia le faʻaaogaina o mea e puipuia ai le natura.

O pini i palu e fautuaina mo le togafitiga o le "suamalie" faʻamaʻi o soo se ituaiga. E maua ai le faʻamamaina o le tino, faʻamaonia le faʻatonu o le glucose, faʻaleleia faailoga o le maualuga o le toto.

O faʻamafana (paʻu) e faʻamalosia i fila o laau, amino acids ma proteins. Faʻaititia le suka, faʻagasolo le pancreas, aveese le tele o le vai mai le tino, e afaina ai le tulaga o le fatu ma toto toto.

Suʻega o le maʻi suka

O pi mai le maʻisuka o se auala e togafitia ai le faʻamaʻi e faʻaaogaina e le tele o tagata gasegase o loʻo faʻalagolago i togafitiga. O a latou iloiloga e iloa ai o le faʻaaoga masani o teuteuga e fesoasoani e faʻasaʻo ai le suka, aʻo faʻamautuina i le tulaga maualuga.

O le faʻaaogaina o pi pi i le maʻisuka o se auala lelei e fesoasoani ai e faʻaleleia lau soifua manuia. Vaʻai se teuteuga e pei o nei: auina atu le ono punetini o le oloa i se vai vevela, sasaa vai, faʻaoso mo le 12-15 itula.

E tatau ona e ave i luga o se manava gaogao i le aso i se voluma o le 200 ml. O le umi o le togafitiga e le itiiti ifo ma le tasi le masina. Faʻapea o faʻafeiloaʻiga e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi Ae peitaʻi, afai e togafitia e le tagata gasegase, ona tupu ai lea o le togavao papaʻe ma se faʻaitiitia tele o le suka i totonu o le tino o le tagata.

E taua le faamamafaina e faapea e le tatau ona faʻamaunuuina pi pi i le maʻisuka. E mafai ona faʻaaogaina faapitoa mo le kukaina, faʻapea foʻi ma metotia a tagata.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona togafitia i fualaau lelei:

  1. Auina atu i totonu o se vevela o le 30 g soo se ituaiga pi (e mafai ona e sinasina, lanumeamata pe lanu uliuli), faaopoopo 3-4 launiu lanu, pe tusa o le 1 cm o le aʻa. Sasaa vai inu, faʻaauau mo le 17-18 itula. Inu 125 ml i le 10 minute ao leʻi faia le taumafataga autu.
  2. O le a alu i le 5-6 teasisi o launi pia, sasaa i vai mama - 300-350 ml, mausali mo le itiiti ifo i le 8 itula. Inu 100 ml i luga o se manava gaogao 2-3 taimi i le aso. O le togafitiga e le itiiti ifo i le lua vaiaso.

O fualaau mo le maʻisuka o loʻo taʻua i luga e fesoasoani e faʻasalalau ai le gaioiga o gaioiga ma totonu o le tino, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le tino, ma puipuia ai le alualu i luma o maʻi tumau.

O togafitiga faʻapitoa e fautuaina ina ia faʻamaopoopoina ma le fomaʻi, talu ai o le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma isi vailaʻau e mafai ona oo atu ai i se tulaga o le hypoglycemic, lea e matautia, e pei o le hyperglycemia.

Tea faatasi ma le faʻaopoopoga o launi pia e faʻaitiitia lelei ai le suka: sasaa le 20 kalama o le paʻu 250 ml o le vai inu, e kuka mo le 15 minute. Inu lua punetini 2 r. i le aso.

Laʻau Pī mo le maʻisuka

Afai e te 'ai ni pi pi ina ia faʻaititia ai le suka, o le a mafua ai ona faʻaleleia le gaosiga o le kesi ma le pala. E le fautuaina le faʻaaogaina o le oloa pe afai o le maʻisuka ituaiga maʻi maʻisuka ituaiga 2 e faigata i le maʻi o le peptic, gastritis, colitis, cholecystitis.

E leai se mea e sili atu ona aoga i pi pi pipi i le maʻisuka. O le mea autu o le mea o loʻo i totonu o le vinika ma le masima e tatau ona laʻititi. Faatasi ai ma lenei oloa, e mafai ona e saunia se salati, kuka kuka, pe na o le 'ai e pei o se falaoa.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faia le pi mama pati. Vaega mo se suka o le suka suka: pi pi (300 grams), cauliflower, siʻitiʻiti laititi, keleti - 1-2 cloves, salu fualaʻau, fuālaʻau manogi, pi, fuamoa.

Muamua meaʻai kuka:

  • Filifili faʻamaʻalo le aniani ma le kalaka, uʻu i totonu o se ipu seia oʻo ina manino mea e fai.
  • Faʻaopopo pipi ua leva ona fufulu, faʻapipiʻi pulou.
  • Salu mo le 2-3 minute.
  • Taʻu le suasusu ma se mea e faʻaleleia.
  • Faamasima, pepa, faaopoopo greens.

O le ipu e faʻaaogaina ma le lapisi gaʻo kuka. O suʻega a le tagata maʻi e fai mai o le suasusu e lelei ma faamalieina, o le lagona o le fiaai e le "sau" mo se taimi umi. I lenei tulaga, oso i le kulukose pe a uma ona 'ai meaai e le o matauina.

O pini e mafai ona 'aina i le tulaga o se salati. Mo lana tapenapenaga, o le a e manaʻomia nei vaega: o le pauna o pata, 250 kalama o kāloti, vinika e faʻatatau i vine, 1 tbsp. sipuni tele o le olive olive, basil, masima.

I totonu o le vai vevela tuʻuina pi ma kāloti 'otiʻoti i ni fasipepa, faʻafefe mo le lima minute. Fufulu meaʻai, faaopoopo le vailaau, taimi. Ua saunia le salati. E mafai ona e 'ai i se foliga mamā, pe faaopoopo i iʻa maualalo-gaʻo po o aano o manufasi.

O le isi saladisi maloloina ma le soifua maloloina e saunia mai mea nei: 3 ituaiga o pi, o fuamoa moa, o se ipu tiola kuka, laau afu, kapiti sapalai, kuka. Faafefiloi, vaitau ma le suauu olive.

Salamu i tamato: pi pipi i palu (500 g), aniani (30 g), tamato fou (200 g), kāloti (200 g), soʻo se lanu, pepa vevela. Taumafa, vaitau ma sina suauu olive.

Peʻa mo le maʻisuka

E foliga mai o se mea aoga ma aoga mo le togafitiga o le maʻisuka, o le iloiloga o nei mea e sili ona lelei. E mafai ona i ai o ia i luga o le laulau i le ituaiga o ipu: o sou, pea porridge, casserole, ma i luga o le faavae o ona apa saunia se teuteuga.

O se mea moni lauiloa e faapea o le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e manaʻomia ai se auala faʻapitoa i meaʻai, e fautuaina e filifili meaai e le faʻateleina ai le suka. Afai e te tausisi i lenei tulafono, ona le mafai lea ona e popole i le kulūkose.

E maitauina o le oloa lava ia e afaina ai le maualuga o le kulukose, ae o loo i ai se mea tulaga ese - e fesoasoani i fualaau e vave ona gaoioi, e taofia ai le oso i le toto suka.

E tele tagata gasegase e fiafia i mea e tatau ona faia e togafitia ai le maʻisuka, pe faʻapefea ona faʻaaoga peʻa? Faʻavae i le oloa, e mafai ona e ofoina atu se fua lelei mo le maʻisuka:

  1. Uʻu i se naifi 30 g o laʻau moli.
  2. Sasaa le lita o vai ua tunu.
  3. Cook i luga ifo o le vevela mo le 30 minute.
  4. E fautuaina e inuina le vailaʻau i ni popo.

O le umi o le togafitiga e tasi le masina. Afai e leʻo iai se faʻamatalaga togafitiga, e mafai ona faʻaopopo le umi ole togafitiga i le 45 aso.

A ola maualuga le suka, o le a fesoasoani le falaoamata e foia ai le faafitauli: e faʻaaogaina i le afa o le sipuni ao leʻi 'ai. E pei o pi pi uli mai le maʻisuka, o le pi e faʻafeiloaʻi malie ona toe faʻafoʻi le kulukose i le masani, aʻo taofia lona faʻalauteleina.

O peasini lanumeamata lanumalie e le leiloa a latou mea tau vailaau, o le mea lea, i le taumalulu, o le a latou suia lelei se oloa fou.

Faʻasoloina o vailaʻau

O lea meafaigaluega o loʻo saunia e tusa ai ma faatonuga:

  1. 3 sipuni tele o laʻau eleele ua sasaa mai i le 2 ipu vai inu.
  2. O le mea na totoe e totoe mo le 7 itula.
  3. Ua faʻamamaina le vai.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau i le 130 kalama tolu taimi i le aso mo le afa itula ao leʻi 'ai.

Sash decoction

E mafai ona e saunia se vai inu lelei i totonu o se vai vai taele. Mo lenei mea, 2 sipeti otaota o laʻau eleele e sasaa mai i le afa-lita o vai inu. O mea uma lava e tuʻuina i totonu o le vai vaiinu mo le 20 minute, ona faʻamamaina lea. E tatau ona e inuina se meainu faapena 3 teasisi faatolu i le aso.

Talu ai o lenei ituaiga ituaiga o oloa e lauiloa mo le sili ona aoga mo lenei maʻi, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga pene uliuli mo le maʻisuka.

Meaʻai vevela

O se tasi o filifiliga silisili mo ipu vevela o se pusa. Ua saunia mai mea nei:

  • 1 ipu pi
  • 1 aniani,
  • 2 kāloti
  • 60 kalama o le pasili ma seleni,
  • 30 miliilili o suauu olive,
  • 4 kelu tafatafa
  • 300 grams o tamato gaʻo.

  1. O pipi e tunu seia kukaina, faʻapipiʻi i luga o se pepa tao, faʻafefiloi ma mama uʻamea, taʻavale vevela.
  2. O le paluga o le Tomate ua fefiloi ma le kalama, gaosi vao ma le pata, na pasi atu i se lomitusi.
  3. E sasaa le masini pipi i sau sau kuka.

Kuki le ipu ile ogaumu i le vevela ile 200 tikeri mo le 40 minute.

O le pulu pīni kulimi o le a le gata o se mea faʻapitoa faʻamālōlōina, ae o se faʻaopoopoga matagofie i le taumafataga. Ina ia saunia mea e te manaʻomia:

  • 2 ipu pi
  • 1 koko
  • 1 zucchini
  • 6 faʻailoga o le kalapu vavalo.

    1. O pini e tumu i le vai, tauagavale i le po.
    2. O le taeao na sosoo ai ua tafe le vai, ua sasaa pi i le vai fou ma ua kuka. Fufulu le elemene mo le 60 minute.
    3. Aʻo kuka le pi, faʻapitoa sauni zucini, kāloti, kapisi.
    4. O mea uma o loʻo faʻafefiloi, oloʻo nutimomoia e le faʻamamaina i se malo mamae.

O le fua o mea e mafai ona suia e fuafua lava i le tofo o le tagata.

Afai e le maua e se tagata le taimi e sauni ai ipu mafolafola, e mafai ona e 'ai e ala i le faia o se salati o mea nei:

  • 450 kalama o le faʻafefiloi o lanu meamata, lanu paʻepaʻe ma le mumu
  • 3 fuamoa
  • 70 karaka araisa
  • 3 kāloti
  • 2 sipuni tele o le suāuu olive.

O le kukaina o se salati e matua faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, ia naʻo le faʻafefiloi o pi pi tao ma le sukalaʻau kuka, fufulu fuamoa kuka, kokolati. O le salati e tatau ona faʻaalu i le suauʻu. E mafai ona e teuteuina i se vaega itiiti o pasili vavao, aniani lanumeamata.

Bean Pod Decoction

E mafai ona e faʻamalosia le aʻafiaga o le togafitiga faʻapitoa e ala i le sauniaina o se fusi o pusa:

  1. O laʻau mamago e faʻafefeteina i se mea e fai ai le kofe.
  2. 25 kalama o le mea e maua mai ai meaola mata e 1 le vai inu.
  3. E inu le vai i se vevela i le po.

Inu le afaina ua uma ona saunia aʻo le i ai i le aofaiga o le 120 mililita.

Bean Stew

Ina ia saunia lenei ipu e te manaʻomia:

  • 1 kilo o le asparagus,
  • 2 sipuni tele o le suauʻu olive,
  • 4 fua.

  1. Asparagus ua vele, fufulu, kuka mo le 30 minute.
  2. Ona faʻafefiloi ai lea o le oloa ma le suauʻu, sisi mo le 20 minute.
  3. I ni nai minute ao le i sauni, o le a sasaa fuamoa i totonu o le apa.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻafefiloi le ipu.

Sufuga Maʻisuka

O soup e mafai ona faia mai pi pi mumu pe papaʻe.

  • 300-350 karamu o pi pi e faʻamalulu mo le itiiti ifo i le 8-9 itula,
  • A maeʻa le taimi, ona tuʻuina atu lea o fatu i se ulo ma vai mama ma kuka i le vevela vevela mo le 1.5-2 itula,
  • I se isi apa, faʻapipiʻi 300 kalama o moa, 1 kaloti, 3-4 pateta. E mafai foi ona e faaopoopo i ai nisi o le broccoli,
  • E kukaina fualaau faisua ma aano o manufasi e faʻapipiʻiina ma faaopoopo i pini ua maeʻa,
  • Titi ma laau e tofo ai.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e lafoaʻia le Laasaga 5.

Peʻa Sala

E i ai ituaiga ituaiga salakeke pi. O lenei mea e mafai ai e tagata atamamai ona filifili le filifiliga i lo latou tofo.

  • 400 kalama o pi o soo se ituaiga: kuka po o se meaʻai, tipi i totonu o pusa,
  • E tutusa foi, tipi le 400 kalama o kātiti fou,
  • O mea e faʻaaogaina e tuʻuina i totonu o le ipu e tasi ma faʻavasegaina i le 2 sipuni tele o le suāuʻu manogi, siliva olive, 1 sipunipuni o le apple cider vinegar ma se pine o le masima,
  • E faʻafefiloi le faʻafefiloi ma ni gaʻo gaʻo lelei ma faʻafefiloi lelei.

O lenei salati e matua malamalama ma lelei i le taimi e tasi. E mafai ona e faʻaaoga i aso uma.

  • I totonu o se pesini, faʻafefiloi 3 ituaiga o pi: lanu mumu, lanu papaʻe ma le kululu, 150 kite taʻitasi. O vine e tatau ona muaʻi saunia,
  • 3 fuamoa ua kuka ma 2 kaloti ua tipi i totonu o kupita,
  • Suauʻu 60-70 kalama o araisa,
  • E faʻafefiloi mea uma,
  • O le salati e faʻafefiloi ma le suauu olive, masima, lauʻau e tofo ma faʻafefiloi uma mea uma.

O sea salad ona o le anotusi o le araisa ma fuamoa e sili atu ona faamalieina. E mafai ona vave faʻavaveina le fiaʻai ma faʻafefete le tino i mea aoga.

O pini e mafai ona togafitia le maʻisuka i teuteu. Ua faia i luga o le faavae o pupu lanumeamata fou.

  • I totonu o se atigipusa, faʻafefiloi 100 kalama o pi, 3 laʻau lauʻau ma le 1 sipunipuni o fatu o le flax,
  • Liligi le paluga i le 1 lita o le vai ma faʻavela le vevela mo le 20 minute,
  • I le isi itu, e tatau ona tumu le gaʻo i totonu o se potu e puipuia mai le la susulu mo le 1 itula.

O le fofo ua maeʻa e mafai ona faʻaalu 3 taimi i le aso mo le kuata kuata. O le umi o le vasega e 14 aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona e toe faia, fai sina malologa puupuu. O sea decoction e le gata na te faʻamautuina le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae faʻamalosi ai foi le puipuiga o galuega a le tino.

O faʻamaʻi pipi i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina e fai ai tii vailaʻau.

  • Tipi 1 le sipunipuni ole laʻau. E mafai ona e faia lenei mea i se naifi poo se mea e faʻaleleia,
  • Liligi le 'afifi i se ipu vai inu ma faʻaoso mo le 1 le itula,
  • A maeʻa le taimi, tago i le lauti ma faʻaopopo i ai 1 sipuniti o le meli pipi.

O se meaʻai suamalie ma maloloina e tatau ona onā 3 taimi i le aso, 100 ml taʻitasi. E sili ona lelei le faia o lenei mea i ni nai minute aʻo leʻi 'ai.

Ina ia faia se vevela vevela, o le ae manaomia ni lanu lanumeamata lanumeamata.

  • Cook 1 kilokalama o pata i le vevela vevela mo le 1 itula,
  • Ona faaopoopo lea o se lua sipuni tele ole suauu olive i fatu ma simmer isi 20-25 minute,
  • O le isi laasaga o le faʻaopopo lea o fuamoa mata. I le aotelega, latou te manaʻomia ni vaega se 4,
  • A maeʻa le 5-6 minute, o le meaʻai uma e mafai ona avea ma masima ma pepa ma aveese mai le vevela.

E mafai foi ona e kukaina se pasta suamalie e mafai ona e tufatufaina i falaoa nai lo le pata.

  • Taʻu 1.5 kapu o pi pi uliuli i luga o se ogaumu,
  • Totoina lelei le 30 kalama o le sititi,
  • I totonu o le pesini fagu, tuu le fatu ua saunia, aniani, 1 le totoa o le kalama, se pinisi o le masima, afa o le sipuniti o le pepa mumu po o le uliuli,
  • Faʻafefiloi mea uma i se mea faʻaleleia seʻia oʻo i le taimi o le pasty. O le faifai pea e mafai ona faʻatonutonuina i le inu vai, e masani lava 2-3 sipuni vavalaʻau e lava mo lenei mea.

I le le i ai o se mea e faʻaleleia, e mafai ona e tuʻimomomoina mea e faʻaaoga e faʻaaoga ai se tui masani.

O le taumafaina o pi papaʻe ma le maʻisuka e mafai ai ona e aumaia mai lenei fale laau uma aoga mo le tino. Ae mo lenei mea e tatau ona kuka lelei. E le manaʻomia le faʻaaogaina o pi i le maʻisuka faatasi ai ma aano o manufasi, aua o nei oloa e lua e mauʻoa i le popo. O la latou tuufaatasiga i le fua e tasi e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli i le faʻapalapalaina, o foliga vaaia o le vaivai i totonu o le manava e le o faʻamaloloina.

Ina ia le faʻaosoosoina se faʻafitauli o le pancreas, e le tatau ona e 'ai ni pi i le tuufaatasiga o le fatty gravy ma meaai falai. A filifilia se metotia e kuka ai se oloa, e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai i le kuka, kuka ma le uila.

O pini e tatau ona faatumulia i le vai malulu ma tuʻu i lenei pepa mo le po. I le taeao, e tatau ona faʻafefe le vai (e le tatau ona faʻaaogaina mo le kuka o le oloa) ma faʻapipiʻi le oloa seʻia maeʻa mo le tasi itula. I le tutusa, e manaʻomia lou kukaina o kāloti, zucchini ma le cauliflower. O le aofaiga o meaʻai e filifilia taitoatasi e tofo ai, e fuafua i luga o fualaau aina e sili ona fiafia iai se tagata.

O vaega ua saunia e tatau ona sasaa atu i totonu o se pesini pusa, faaopoopo i ai sina vai inu ma le suauu olive. A maeʻa, e sauni le supa e 'ai. O le ipu e lelei tele ma lelei, aemaise lava pe afai e te 'ai loa i le taimi lava e uma ai ona kuka i se tulaga mafanafana.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le maʻisuka

Ole taumafa i le tino o le maʻisuka e tatau ona masani, i taimi masani. Pe a faʻapipiʻi le lisi, e tatau ona e mafaufau i le kalori o mea o le oloa, o lona faʻasologa faʻamaonia, faitau vaega ole falaoa.

O le masani ona faʻaaogaina pi i le ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka ei ai lona aoga aoga i le tino. Faatasi ai ma mea taua o laumei o:

  • faʻafouina o metabolic processes i le tino,
  • faaitiitia le toto suka
  • faateleina i lagona faalelagona,
  • soifua manuia lautele,
  • fufulu le tino o toxins ma toxins,
  • faamalosia o ponaivi, sooga,
  • puipuiga o patotia fatu.

Arginine, lea e fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka i le toto, e maua ai foʻi le tele o aogā o le soifua maloloina.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O le gasegase o le kulukose i le maʻisuka latou te faʻalagolago ai i a latou meaʻai ma faʻasaʻo ai le suka o le toto ma se taumafataga maualalo. O le faavae o a latou meaʻai o aano o manufasi, iʻa, iʻa, meaola, kapisi, kukama, zucini, lauʻau fou, nati. Ae e mafai ona i ai ni pini e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, ona e tele mea aoga e mafai ona fai ma e mafai ona faʻavasegaina le meaʻai a le tagata maʻi? E fesuisuiaʻi, i totonu o vailaʻau faʻataʻitaʻi, e iai foʻi meaʻai mo le togafitia o le maʻisuka ma le teuteuina o pi.

, ,

O le a le tuufaatasiga o pini e le gata ina fuafuaina e mafai ona aofia ai i lau lisi autu mo le maʻisuka, ae faapena foi le manaomia ona faia lenei mea? O le tamaoaiga o protein, amino acids, fiber, vitamini B, E, C, K, F, P, kulupu B, suauu mineral, mea e gaosia ai meaola ma vailaau oona, zinc, iodine, antioxidants, starch, fructose. O nei vaega e fesoasoani i le gaosiga o le tino, faʻapalapalaina, maua ai se aafiaga lelei i luga o le paʻu, faʻamalosia le tino o le tino, puipuiga, nifo ma ponaivi ponaivi. Ae o le aoga autu mo lenei vaega o tagata o loo i ai i le tulaga tulaga ese o le protein, amino acids ma gaʻo, ia e mafai ai ona e faia galuega o le inisalini - e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, faʻapea foʻi ma le aveesea o toxins mai le tino e mafua mai i ona mea oona ma le maualuga o le kulukose.

Pusi uumi

E tusa ai ma pi mama i le maʻisuka, o loʻo i ai manatu faʻafeagai faʻafeagai: o nisi e vaʻavaʻai faasaga, aua o se mea e tupu ai, o le gasegase e mafai ona faʻavaivaia, afaina, tigaina o le manava, o isi e fautuaina e salu le 5 pi i le po, ma 'ai i luga o se manava gaogao i le taeao, fufuluina i le vai e tafe ai. Atonu e sili ona lelei le faataitai ia te oe lava, pe a leai ni taunuuga le lelei, ona mafai lea ona e faʻaogaina lenei metotia faʻaleaganuʻu e faʻaitiitia ai le suka.

Paina Canned

O fatu pi i totonu o le kulimi e fai si mea itiiti e leiloa ai o latou uiga (e oo atu i le 70% o vitamini ma 80% o minerale o totoe). Ae le o se mafuaaga lenei e faʻaesea ai mai le taumafataga mo le maʻisuka. O loʻo i ai se mea e maualalo i le kalori, ma o lona poloka o le protein e latalata ile ituaiga o iʻa ma aano o manufasi, e lelei tele ma oloa eseese ma e mafai ona faʻaaogaina e pei o se mea tutoʻatasi, pe avea o se mea aoga i salakeke poʻo ipu pito.

Bean Flaps

Ina ia saunia ipu mai pi, e aveese pi mai le pulu ma laulaʻau. E le manaʻomia e le maʻisuka le lafoina, aua o se mea lelei tele mo le gaosiga o vailaau vailaʻau. O microelements sili ona taua, flavonoids, ma mea amino o loʻo faʻamoemoeina i totonu: lysine, therosine, arginine, tryptophan, methionine. O le glucokinin i la latou tuufaatasiga e faʻateleina ai le malosi o le kulukose, ma o lempmprol ma le quercetin e faʻamalosia ai puipui o toto toto, lea e taua mo lenei maʻi ona o faʻamaʻi pipisi. E mafai ona e seleseleina i le tautoulu, pe a uma le seleseleina. Ua faʻamago ma teuina i totonu o tioata poʻo ni meaʻai. Sasaa se sipuni sipuni o meaʻai mafolafola mama ma se ipu vai vevela i le vevela o le potu ma tuu i totonu o se vai vai i lalo o le tapuni mo le 15 minute. A maeʻa le itula, aʻafia, faʻaopopo i se ipu vai atoa, inu le afa mafanafana i le afa itula ao le i fafagaina faatolu i le aso.

Bean Pods

O pipi vaovao laititi e aunoa ma le paʻu o loʻo faʻaaogaina lelei i le togafitiga o le maʻisuka. E ui lava o loʻo i ai ni meaʻai laiti, ae e itiiti foʻi kaloli. Mo le faʻatusatusaga: i le 150 g o pi tao - 130 kcal, ma i le mamafa tutusa o pusa - na o le 35. Talu ai o le maʻisuka e fesootaʻi ma maʻi le gasegase ma e masani ona o faatasi ma le oona, o se mea taua lea. O pods e avea o se ituaiga faamama mo le tino, o se teuteuga o latou aveesea le toxins ma le oona, aveese le vai.

I le maʻisuka, o le lanumeamata e gaosia, e le faʻamago. O le susu e faia e pei ona taua i lalo: o le lima o pini (mafai ona tipi i ni fasi vaega laiti) e sasaa i le vai (1 l), pe a uma ona faʻapipiʻi simmers mo le 15 minute i luga o le vevela vevela, pe a maeʻa ona tuʻuina i lalo ole tapuni mo le 1.5 itula. Inu le afa afa i le aso ao leʻi 'ai. E mafai e tagata uma ona ave se ipu atoa.

Fuʻu pi

O pi e masani lava ona susu ae lei kuka. Aisea ua faia ai lenei mea ma o le a le mea e tuuina mai? O pini e aofia ai le tino oona, o se eletonika e puipuia ai mai siama ma isi meaola faalafua. O le natura na faia se ituaiga masini ina ia mafai ai ona faasaoina le tamaititi seia oʻo ina tupu aʻe, ona faʻapipiʻiina ai lea o le enzyme o le phytase, ma faʻamalolo uma ai minerale aoga ma vitamini ina ia mafai ai ona faʻatupulaʻia se fale fou. I totonu o le tino o le tagata, o vailaʻau e faʻamaʻapeʻa ai le kulimi o le tino e le o gaosia, o fatu pi e leʻi pasia le laasaga sauniuni e faʻaleagaina ai le elemene o elemene, protein, gaʻo, maso, gaʻo. I le natura, o loʻo i ai le tele o ituaiga eseese o pi, ae ia kuka i le maʻisuka ma mea uma e te manaʻomia na o fuʻu suamalie muamua.

Paʻu paepae

O le taatele i la matou eria o pi pi. Latou te alolofa ia te ia ona e le suia le lanu o ipu, o ia o le mea e manaomia i le borsch, vinaigrette, salads. O lenei mea o se oloa lautele e talafeagai mo meaai eseese.

E faʻamalosia ai le toe faʻaleleia o le tino, o lona uiga o le vave faʻamalolo o manua ma le paʻu i le paʻu, o lona antibacterial mea foi e lauiloa. Paʻu paepae mo le maʻisuka e mafai ona 'ai e aunoa ma ni faʻasaʻo.

Pipi mumu

O le lanu mumu o le pi e foliga matagofie e pei o le itu o ipu, i Initia, tagata o le Caucasus, the Turks - o se mea masani masani. E aoga tele mo le maʻisuka, pei O se faʻamalosia malosi o metabolic processes, e faʻafoeina ai le gasegase, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Mo tagata ua mamafa tele, e mafai ona avea o ia ma fesoasoani i le taua faasaga ia te ia, aua O loʻo i ai le tele o fiva, mo se taimi umi e maua ai se lagona o le nofo ma le taimi e tasi-maualalo le kalori.

Pīni lanumeamata

O pulu vine asparagus e lelei mo le maʻisuka ma sili ona lelei. E mafai ona latou fiafia e le gata i le vaitau ae faapena foi i le taumalulu. O le faia o lenei mea, e faʻafeiloaʻiina, faʻaleleia ma faʻamaʻi i le kisaisa. O le tele o ipu ma lona auai e lautele lava: mai le itu o ipu i vaega o salakeke, soup, ipu autu.

O le mea vaivai e faʻaaogaina ai le fualaau faisua ma manaia, ma faʻamalosia ai le faʻamalosia o le soifua maloloina, faateleina le faʻafetaui i sui solomuli, ma faʻamavae faʻamalosi saoloto. O le vailaʻau e faʻataʻatia i totonu o le mea e faʻafefiloi i le fiva o mata, faʻamalosia, lea e taua tele mo le maʻisuka. Faafetai i le fiva suauu, o pulu asparagus e pulea ai le suka o le toto, e puipuia ai mai le osooso vave pe a uma ona 'ai.

Aisea e maua ai pi i le maʻisuka

  • O pini o se punaʻoa mauoa o le fuatini fualaʻau. E le afaina ai le suka, ma o se punavai lelei tele o le malosi.
  • Fiber faia se lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi. E afaina foi le fua faatatau o le faateleina i le maualuga o le suka pe a uma taumafa. Faitau atili e uiga i aoga o fiva mo le maʻisuka i lenei tusiga.
  • O pi e sili atu ona mauoa palu. Ua uma ona ou tusia muamua, o le paluga e puipuia ma toe faʻafoʻi le pancreas. O le mea lea, e taua tele le 'ai pea o pi i le maʻisuka ituaiga 2. I le uma, e pei ona e iloa, o le maʻisuka ituaiga o lenei ituaiga e mafai ona faasolosolo malie ona avea ma ituaiga o le insulin. O le lagolagoina o Pancreatic e faʻagesegeseina ai lenei faiga. I le 100 kalama o pi, 150% o le taua i aso taitasi o le palu.
  • Ua i ai foi pini magnesium. E taua tele lenei elemene i le maʻisuka. E le gata ina afaina ai le gaosia o le insulin, ae faaleleia ai foi le malamalama o le inisalini e ala i tui o le tino. I le 100 kalama o pi, 60% o le tau o le magnesium. Faitau atili e uiga i meatotino o le magnesium iinei.
  • O pini e tamaoaiga i vitamini B, vitamini C, potassium, calcium ma le kasikoni. O le 'aiina o se oloa faʻatasi ai ma se' oa tele e fesoasoani e faʻamalosia le tino ma puipuia ai le maʻisuka faafitauli.

O a ni pi e sili atu mo le maʻisuka - lanu mumu pe papaʻe

I le maʻisuka, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei. paʻu paʻepaʻe. E itiiti ai mea e maua ai le gaʻo nai lo le mumu. O le aofaiga tonu o mea e gaosia ai le gaʻo ma le kalori e faigata ona fai atu, talu ai o le tele e faalagolago i le tele o pi.

O pi pi e sili atu ona maualuga le kalori ona o gaʻo ma gaʻo faigata. O le mea lea, afai o loʻo faatalitali se aso faigata mo oe, aua e te fefe e 'ai se ipu ma pi mumu, o le a leai se oso i le toto suka. I le numera o elemene aoga, o paʻu paʻepaʻe ma mumu e tutusa.

E faʻafefea ona 'ai pi ma le maʻisuka

E sili le lelei ona 'ai ni pi mo le' aiga o le aoauli e pei o soupasi poʻo ni meaʻai manaia. Afai ei ai ni faʻafitauli i le vaega o meaʻai, ona tatau lea ona tapulaa le aofaʻi o pi. E faigata mo le tino ona ufiufi.

Aua le faʻafefiloi pi ma pateta ma pata. O le ai ai le tele naua o gaʻo i totonu o ia ipu.

Saunia ni ipu ma pi ma i matou.

Manatua ia faitauina vaega ole falaoa. Ia soifua maloloina.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Tuua Lau Faamatalaga