Inisalini Novorapid Felkspen: faatonuga mo le faʻaaogaina o le vaifofo

NovoRapid Flexpen o se faʻatusatusaga o le inisalini o le tagata na faia e le biotechnology (o le amine acid proline i le tulaga 28 o le filifili B ua suia i le aspartic acid). O le aafiaga hypoglycemic o le insulin aspart e aofia ai le faʻaleleia o le maua o le kulukose e tisipenese pe a uma ona faʻamauina le inisalini i le faʻaleleia o maso ma gaʻo gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻasaina o le tuʻuina atu o le kulukose mai le ate.
O le aʻafiaga o le fualaau faasaina NovoRapid Flexpen e tupu muamua nai lo le faʻaofiina o le inisalini e mafai ona fofoina, ao le maualuga o le kulukose o le toto e maualalo i le 4 itula muamua talu ona 'ai. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le pulega, o le umi o le gaioiga a NovoRapid Flexpen e puupuu atu nai lo le inisalini e mafai ona fofo ma tutupu i le 10-20 minute pe a maeʻa le pulega. O le maualuga o le mea e tupu i le va o le 1 ma le 3 itula pe a uma le tui. Umi o le gaoioiga - 3-5 itula.
Tagata matutua O taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga o falemaʻi o tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga I, na faʻaalia ai, o le folasaga o NovoRapid Flexpen, o le kulukose pe a uma ona 'ai e laʻititi nai lo le faʻaofiina o le insulin.
Tagata matutua ma tagata sisi. O suʻesuʻega e lua-tauaso o tagata gasegase e 19 o le maʻisuka II e 65 tausaga le matua (o lona uiga o le 70 tausaga le matutua) faʻatusatusa i vailaʻau mo togafitiga ma vailaʻau mo le inisalini ma insulin. Ole eseesega ile va o tulaga ole vailaau pharmacodynamic (ole fua maualuga o le kulukose fusion - GIRmax ma le AUC - o lona fua mo le 120 min i le maea ai o le faia o tui insulin - AUC GIR 0-120 min) i le va o le inisalini ma le inisalini o le tagata e tutusa lelei ma tagata soifua maloloina ma tagata mamaʻi maʻisuka i lalo o le 65 tausaga
Tamaiti ma talavou. I tamaiti na togafitia ma NovoRapid Flexpen, o le aoga o le siakiina o le maualuga o le kulukose o le toto e talitutusa lava ma le insulin. I le suʻesuʻeina o tamaiti i le 2-6 tausaga, o le lelei o le pulea o le glycemic na faʻatusatusaina ma le puleaina o le insulin i lalo o le taumafataga ma le aspart aspartame ina ua maeʻa taumafa, ma o vailaʻau mo togafitiga ma vailaʻau mo togafitiga na fuafuaina i tamaiti e taʻi 6-12 tausaga ma talavou 13-17 tausaga. O le tala o le pharmacodynamic o le insulin i le tamaiti ma tagata matutua e tutusa lava. O faʻamalositino o tagata gasegase e pei o le maʻisuka na iloa ai, pe a faʻaaogaina le inisalini, o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le po e maualalo pe a faʻatusatusa atu i le insulin e mafai ona fofoina, e tusa ai ma le tele o mataupu o le hypoglycemia i le aso, e leai se eseesega tele.
Vaitaimi o maitaga. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi na faia i 322 fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga I, na faʻatusatusaina le saogalemu ma le aoga o le insulin aspart ma insulin. 157 tagata maua le insulin aspart, 165 tagata. - inisalini tagata. I lenei tulaga, e leai se aafiaga leaga o le insulin aspart i se fafine maʻitaga, pepe, poʻo se pepe faatoa fanau mai na faʻaalia pe a faʻatusatusa i le insulin. E le gata i lea, i se suʻesuʻega na faia i le 27 fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka, 14 tagata. maua le insulin aspart, 13 tagata. - inisalini tagata. E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, na faʻaalia le tulaga tutusa o le saogalemu o nei inisalini sauniuniga.
Pe a fuafuaina le fualaau (i le moa), o le insulin aspart e faʻamalosi i le insulin.
Pharmacodynamics O le suia o le fuainumera o le amino acid i le tulaga B-28 o le mole o le inisalini ma le aspartic acid i le NovoRapid Flexpen o fualaau faasaina e mafua ai le faaitiitia o le gaosia o le hexamers e matauina ma le amataina o insulin. O le mea lea, o NovoRapid Flexpen ua sili atu ona vave faʻapipiʻi i le toto mai le gaʻo i lalo ole tino pe a faʻatusatusa atu i le insulin. O le taimi e oʻo ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e tusa ma le afa afa pe afai e tuiina le inisalini o le tagata.
O le maualuga maualuga o le inisalini i le toto o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga I 492 ± 256 pmol / l ua ausia 30-40 minute i le maea ai o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina NovoRapid Flexpen i le fua faatatau o le 0.15 U / kg le mamafa o le tino. Laasaga o le insulin e toe foi i le laina 4-6 itula pe a uma le pulega. O le fua o le absorption e laʻititi ifo i lalo o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga II. O le mea lea, o le maualuga o le inisalini i totonu o nei tagata gasegase e laʻititi ifo maualalo - 352 ± 240 pmol / L ma e oʻo i le taimi mulimuli ane - i le averesi i le 60 minute (50-90) minute. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o NovoRapid Flexpen, o le fesuisuiaʻi i le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le maualuga i le tagata lava ia e tasi, e matua itiiti lava, ma o le fesuiaiga i le maualuga o le maualuga o le sili atu nai lo le faʻaofiina o insulin malosi.
Tamaiti ma talavou.
Pharmacokinetics ma vailaʻau mo togafitiga o NovoRapid
Sa suʻesuʻe Flexpen i tamaiti (2-6 tausaga ma le 6-12 tausaga) ma tamaiti (13-17 tausaga) ma le maʻisuka ituaiga I. O le aspart ua vave ona gauai i le lua tausaga, ao le taimi e oʻo atu ai i Cmax i le toto e tutusa lava ma tagata matutua. Ae ui i lea, o le maualuga aupito maualuga o le
eseese i tamaiti o vaitausaga eseese, e taua ai le taua
Filifiliga a tagata taʻitoʻatasi o fualaau faasaina NovoRapid Flexpen.
Tagata matutua ma tagata sisi.
I tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II e 65-83 tausaga (o le matua o le matua - 70 tausaga)
eseʻesega vaʻaia i mea tau fualaau o le pharmacokinetics
i le va o le inisalini, o le aspart ma le inisalini o le tagata e tutusa ma tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka i lalo o le 65 tausaga. O tagata matutua o le matutua ua i ai se fua faatatau maualalo maualalo, e pei ona molimauina i se taimi umi e oʻo atu ai i le inisalini Cmax - 82 min ma se telefoni feaveaʻi o le 60-120 min, ao lona taua Cmax tutusa lava ma tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II i lalo o le 65 tausaga, ma sina laʻititi ifo nai lo tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga I.
Galuega gaʻo maʻi.
I le 24 tagata o loʻo i ai seisi tulaga o le ate (mai le masani i le ogaoga o le gasegase o le tino), o le pharmacokinetics o le insulin i le maeʻa ai ona faʻatonuina le faʻatonuga. I tagata gasegase ma le faaletonu o le tino, o le fua o le absorption ua faaitiitia ma sili atu ona fesuisuiai, e pei ona molimauina i le faateleina o le taimi e oo ai i Cmax i le 85 minu (i tagata e maua ai le ate, o le taimi lenei e 50 min). O tulaga taua o le AUC, Cmax ma le CL / F i tagata taʻitoʻatasi o loʻo faʻaititia le galuega o le ate e tutusa lava ma tagata taitoatasi e iai le gaioiga masani.
Faʻasalaga le toe galue. I le 18 tagata taitoatasi ei ai seisi setete o le galuega a le fanau laiti (mai le masani i le tele o le faaletonu), o le pharmacokinetics o le insulin i le maeʻa ai ona faʻatonuina le pulega tasi. I vaega eseese o le faʻamaonia o le creatinine, e leai ni eseesega tele i tulaga taua o le AUC, Cmax ma le CL / F o le insulin aspart. O le aofaʻi o faʻamatalaga i luga o tagata gasegase e iai le faʻaaogaina o le tino ma le faʻaleagaina o le soifua maloloina e gata mai. O tagata mamaʻi e le o toe faʻamaʻiina i lalo o le totogia e leʻo suesueina.

Le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Novorapid

Lafo O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina NovoRapid Flexpen o le tagata lava ia ma ua fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma uiga ma manaʻoga ole maʻi. E masani lava, e leai se NovoRapid Flexpen e faʻaaogaina i le umi poʻo le faia o le insulin i sauniuniga, lea e faʻatinoina a itiiti ifo ma le 1 taimi i le aso.
E manaʻomia e le tagata le inisalini i le 0.5-1.0 U / kg / aso. Pe a masani ona faʻaaogaina e tusa ai ma le taumafa o meaai e 50-70%, e faʻamalieina manaoga ole insulin i NovoRapid Flexpen, ma le isi i le umi poʻo le umi o le insulin.
Metotia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina NovoRapid Flexpen e faʻaalia i se vave vave ma puupuu le umi o gaioiga pe a faatusatusa i le insulin. Ona o le saoasaoa o le gaioiga o le gaioiga, e tatau ona masani ona faʻatonuina le NovoRapid Flexpen ao leʻi oʻo i taumafataga. Afai e tatau ai, e mafai ona faʻaaogaina lenei vailaʻau pe a uma le 'ai.
E leai se NovoRapid e faia i lalo o le paʻu o le paʻu o le abdomina tua, o le ogavae, i le muso o le tauau poʻo le papa. O le initaneti e tatau ona suia e oʻo lava i totonu o le vaega e tasi o le tino. Faatasi ai ma le tui i le puipui pito i luma, o le aʻafiaga o le vailaʻau e amata i le 10-20 minute. O le maualuga o le aafiaga e i le va o le 1 i le 3 itula pe a uma le tui. O le umi o le gaioiga e 3-5 itula. E pei o insuline uma, o le faʻaaogaina o le subcutaneous i le pito i luma o le paʻu o le abdomina e maua ai le malosi vave nai lo le taimi na faʻaofiina i isi nofoaga. Ae ui i lea, o le tele vave o le gaioiga a NovoRapid Flexpen, pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble o le tagata, e tausia e tusa lava poo le a le nofoaga o inisiua.
Afai e tatau ai, e le mafai ona faafoeina NovoRapid Flexpen iv, o nei inisiua e mafai ona faia naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
NovoRapid e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaauau pea o le faʻaleleia ma le fesoasoani a pamu e afu ai. Faʻaauauina le faʻaleleia o le vaavaaiga faʻapitoa i le puipui pito i luma, o le nofoaga o inisiua e tatau ona sui taimi. Pe a faʻaaogaina i pamu faʻasolo, e le tatau ona faʻafefiloi NovoRapid ma isi sauniuniga insulin. O tagata e faʻaaogā pamu fufulu e tatau ona faia faʻamatalaga auiliili i le faʻaaogaina o nei faiga ma faʻaaoga pusa talafeagai ma tui. E tatau ona suia le seti (infusion set (tubes and cannulas) e tusa ai ma manaoga o faatonuga ua faapipii. O tagata e faʻaaoga le NovoRapid i le faiga o le pumping e tatau ona i ai le insulin i le tulaga o le toilalo.
O le ate ma le fatu gaioiga e mafai ona faʻaititia ai le manaoga o le maʻi ile inisalini. Nai lo le inisalini o le inisalini o le tagata, e tatau ona faʻamanuiaina tamaiti NovoRapid FlexPen i tulaga e manaʻomia ai le vave faia o le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo leʻi 'ai.
NovoRapid Flexpen o se penisini muamua e tumu i le suauu ua fuafuaina mo le faʻaaogaina o nila nila pupuʻu NovoFine®. O le afifiina o nila o NovoFine® ua faailogaina i le faailoga S. Flexpen e mafai ai ona e ulufale mai mai le 1 i le 60 iunite o le vailaau faʻamalosi ma le saʻo atoatoa o le 1 le iunite. E tatau ona e mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o loʻo i totonu o le afifi. NovoRapid Flexpen ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, e le mafai ona toe faʻaaogaina.
Faatonuga mo le faʻaaogaina o le fualaau faasaina NovoRapid Flexpen
NovoRapid ua faʻamoemoe mo inisiua tuʻu poʻo le faʻaauau pea le tui e faʻaaoga ai pamu fufuluina. NovoRapid e mafai foi ona faafoeina ma le le mautonu i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.
Faʻaaoga i pamu fuʻa
Mo pamu fufuluina, ua faʻaaogaina paipa o ona foliga totonu ole polyethylene poʻo le polyolefin. O nisi o inisalini e muamua lava ona gauaʻi i luga o le pito i totonu o le fagu.
Faaaoga moiv faʻaofiina
Faiga faʻavae faʻatasi ma NovoRapid 100 IU / ml i le insulin aspart concentration o 0.05 i le 1.0 IU / ml i se vaifofo e aofia ai 0.9% sodium chloride, 5 poo le 10% dextrose ma le 40 mmol / l chloride palukala, o loʻo i totonu o pusa polypropylene infusion, o loʻo tumau i le vevela o le potu mo le 24 itula. I le taimi o le inisalini, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina NovoRapid
Flexpen mo le maʻi

A o lei faaaogaina le NovoRapid Flexpen
siaki le igoa le ituaiga saʻo ua faʻaaogaina
inisalini Faʻaaoga pea le nila fou mo tui taʻitasi i
aloese mai le mai
Aua le faʻaaogaina se peni: pe afai o le penisini Sringe FlexPen ua paʻu, pe afai ua afaina pe ua le atoatoa, e pei o nei mataupu e ono
fufulu o le inisalini. Afai e leʻi teuina lelei le peni a le suauu pe ua faʻamaʻa. Afai o le fofo ile inisalini e le foliga manino pe
le lanu.
Ina ia aloese mai le fausia o infiltrates, e tatau ona e faia i taimi uma
suia nofoaga o tui. O nofoaga sili e faʻalauiloa ai
puipui pito i luma o le abdomina, paluga, vae pito i luma
poʻo le tauau. O le gaioiga o le inisalini e vave tele pe a faʻatonutonu
ia i le puimanava.
E faʻapefea ona faia lenei sauniuniga ile inisalini: ole insulin e tatau ona faia i lalo o le paʻu, mulimuli i fautuaga a se fomaʻi poʻo faatonuga mo le faʻaaogaina o se peni.

Tuʻuina ma tuʻuina atu pepa

I le 1 ml o le vai fofo ile inisalini e aofia ai:

  • Mea gaosi galue: 100 IU vavao (tutusa i le 3.5 mg)
  • Substances faaopoopo: glycerol, phenol, metacresol, zinc chloride, sodium chloride, sodium hydroxy, hydrochloric acid, vai d / ma isi.

O le vailaau faʻasaina i le foliga o se vai mo le s / c ma iv inisiua o se vailaau e leai se pisia pe laʻititi foi le samasama e aunoa ma ni faʻamalolo. O loʻo tuʻuina i totonu o se kesi tioata o se tui tui tui. I le vaifofo 1 - 3 ml o le aspart. I totonu o se pusa o pepa malulu - 5 n-peni, o se taʻiala i le fualaau faasaina.

I le faʻaopoopoga i peni tui, o asparts e sau foi i pepa faʻapitoa. E maua i lalo ole igoa Novorapid Penfill.

Faamalologa meatotino

O fualaau faasaina o se faʻatusatusaga o le inisalini o le tagata i vave ma faiva gaioiga. Pe a faatusatusa i isi insulin suavai, o le a foliga mai e faaitiitia le maualuga o le kulukose: o le maualuga o lona malosi e atiina ae i le 4 itula muamua ina ua uma le tui, ma o le sugar sugar content o loo i lalo ifo. Ae a maeʻa le puleaina i lalo o le paʻu, o lona umi o le gaioiga e puupuu pe a faʻatusatusa i le inisalini o le tagata.

E lagona e le tagata maʻi le toomaga i le maea ai o Novorapid Flexpen pe a uma le 10-15 minute, o le aafiaga o le vailaʻau e tumau mai le 3 i le 5 itula.

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega ile aafiaga o le vailaʻau i luga o le glycemia i le maʻisuka ituaiga 1 ua faʻaalia ai pe a maeʻa le tasi, o le lamatiaga o le hypoglycemia i le po e sili atu ona maualalo pe a faatusatusa i fualaau oona o tagata. O le tele o mataupu e tutusa lelei mo nei mea.

Ole taunuʻuga ole hypoglycemic o le fualaau faʻataʻitaʻi ua ausia ona o le insulin aspart - o se vailaʻau e foliga tutusa i meatotino ile inisalini ole tagata. O le aspart e gaosia e le inisinia, lea e maua ai le sui o le proline i le aspartic acid i se faʻalavelave o Saccharomyces cerevisiae. Faʻafetai i lenei mea, o le aspart e ulufale atu i le faiga o le totoga ma se maualuga maualuga ma o loʻo i ai le mea e manaʻomia.

Metotia o le talosaga

O le faʻaaogaina o Novorapid Flexpen e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma togafitiga faʻaleleia na faia e le endocrinologist i luga o le faavae o le kulukose. I le avea ai o se tulafono, o le vailaʻau faʻatasi ma le inisalini poo le umi foi o le inisalini, lea e faʻatinoina a itiiti ifo ma le tasi i le aso.

I le taimi lava e tasi, o loʻo taʻitaʻia i latou i faʻamatalaga o le manaʻoga i aso taitasi mo le inisalini. I le averesi, o le ½-1 ED mo le 1 kg o le mamafa. Afai e faia le vailaʻau aʻo leʻi faia se taumafataga, ona faʻaaogaina lea o le 50-70% o Novorapid Flexpen, ma o le isi e tumu i le insulin umi.

E tatau ona fetuutuunai le metotia pe a suia suiga faaletino i soʻo se itu (faʻalautele pe faʻaitiitia), meaʻai i aso taitasi.

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona manatua i le mafaufau o loʻo i ai se gaioiga vave, o lea e sili atu ai le ulufale i ni nai minute ae leʻi 'ai pe vave ona uma se taumafataga.

Talosaga faʻaoga

  • Olela ma le fualaau faasaina e tatau ona faʻaaoga taitoatasi. E le tatau ona faatagaina e faʻaaogaina e tagata e leʻi faʻatagaina.
  • E le faatagaina le toe faʻaaogaina o cartridges.
  • O peni togafiti faʻatasi ai ma le aspart e manatu e le talafeagai mo le faʻaaogaina pe afai e faʻaalia i le vevela o le vevela, teuina i totonu o se pusaisaisa po o le vevela i luga atu o le 30 ° C.
  • Tamaiti. Ona o le televave o le gaioiga a Novorapid pe a faʻatusatusa atu i le tagata faʻalogo, e sili atu le faʻaaogaina i mataupu e te manaʻomia ai se vave vave poʻo se taimi e faigata ai i se tamaititi ona tu i vavao i le va o injections ma meaai.
  • Tomaʻi ma le maʻisuka ma faʻamaʻi o le ate ma / poʻo gaʻo: E tatau ona faʻatautaia le Novorapid togafitiga ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete o le pulea lelei ma le suiga tutusa i le fua o le aspart.

Auala e ulufale ai Novorapid Flexpen

Ole fualaau faasaina e mafai ona faʻatonuina faʻapitoa e le maʻisuka. Fautuaina nofoaga o tui i lalo o le paʻu: i totonu o le manava (i luma o le peritoneum), ogavae, muso susu, vaega pito i luga o le papa. Ina ia puipuia le lipodystrophy, e tatau ona suia pea le sone o inisi.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le PPI e faʻaaogā ai pamu insulin mo le faʻasusu. I lenei tulaga, o le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i le pito i tua o le peritoneum. O vailaʻau e le mafai ona faʻafefiloi ma isi sauniuniga o inisalini.

Afai e tatau ai, e le mafai ona faafoeina le leai o Novorapid, ae o lenei faiga e naʻo fomaʻi e iai ni mea faʻapitoa mo togafitiga insulin.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu

O le faʻalavelave faʻapitoa faʻatasi ma Novorapid Flexpen e matua tapulaa lava. O faʻataʻitaʻiga na faia i luga o meaola falesuesue e leʻi faʻaalia ai feeseeseaiga i le va o meatotino o lenei vailaʻau ma le inisalini o tagata i le taimi o le maitaga.

I le taimi sauniuni ma le taimi atoa, o maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona siakiina pea e fomaʻi ma ia mataʻituina le maualuga o le glycemia.

E iloa e manaʻomia e le tino le insulin i le uluaʻi masina, ae o lona manaʻoga e manaʻomia malie ona faʻaopopo. I le taimi ma i le taimi lava e uma ai le fananau mai, o le manaʻoga i totonu e paʻu lemu, ae toe faʻaopopoina i le maualuga na maua e se fafine aʻo leʻi maʻitaga.

E mafai ona faʻaaogaina le fualaau i fafine maʻitaga, ona o le le lava o le inisalini i le tino i le taimi o le gaioiga e mafai ona afaina ai le atinaʻe o le tamaititi. E le gata i lea, o le aspart e le pasia le placenta.

Ua faʻatagaina foi ona tuʻuina atu i le tausimaʻiina o tamaitai tausi maʻi le vavalalata i le lactation. Afai e tatau ai, e tatau ona fetuutuunai le fualaau o le vailaʻau.

Contraindications ma Puipuiga

Novorapid Flexpen, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, ua faʻasaina ona faʻaaoga pe afai o le tagata maʻi e maualuga lona tulaga faʻalogo poʻo le le atoatoa i mea e fai ai fualaau faasaina.

Vaega o le faʻaaogaina o le inisalini

Tau faʻatatau: (5 pcs.) - 1852 rubles.

Afai o le maʻisuka e tatau ona femalagaaʻi i nofoaga e iai taimi eseese, e tatau ona faʻatalanoa muamua le auala e ave ai vailaʻau: i le a le taimi, pe o le a le tele, e sailia ai isi vaega o le pulega.

Afai e le o faia le Novorapid Flexpen i le tele o le aofaiga pe mo nisi mafuaaga ua taofia e le tagata maʻi le puleaina, e mafai ona faatupuina ai le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka. O le maʻisuka ituaiga 1 e faapitoa lava i lenei mea. Faailoga e tupu malie, ma faifai pea. E mafai ona e faʻamasinoina se tulaga faʻaleagaina e ala i le nausea, o le vomiting, o le moe, o le paʻu vevela ma le mucous membranes o le oral mouth, faʻateleina le urination, fia inu pea, faʻaitiitia le manaʻo. O le Hyperglycemia e mafai foi ona faʻamasinoina e le manogi manogi o le acetone ao manava.

Afai e masalomia le hypoglycemia, o togafitiga talafeagai e tatau ona faʻaaoga vave, a le o lea, o se faʻaleagaina o le tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le maʻisuka. E tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona faʻamalosia le togafitiga o le inisalini e mafai ona faʻaleagaina ai uiga o le hypoglycemia.

I le maʻisuka, faʻatasi ai ma le taofiofia masani o metabolic process, o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi e faʻagesegese ma alualu i luma i se sosolo malie. O le mea lea, e fautuaina le faia o metotia talafeagai e faʻatatau i le faʻamautuina o le puleaina o le toto, e aofia ai le mataituina o toto toto.

E tatau ona manatua i le mafaufau o faiga o le hypoglycemics e faia i se saoasaoa vave pe afai o le maʻisuka ei ai ni faʻamaʻi faʻamaʻi pe o loʻo togafitia togafitiga ma fualaau oona lea e taofia ai le faʻaaogaina o meaai. Faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava pe afai e afaina ai, o le manaomia o le faʻateleina o fualaau faasaina. Afai ei ai ni faʻafitauli i le ate ma le fatugaʻo, ona faʻaitiitia lea o le manaʻomia o le inisalini.

A maeʻa le fesuiaiga o le maʻisuka i isi ituaiga o vailaau faʻasaina, o le vave amataina o le hypoglycemia e mafai ona faʻasese pe faʻaitiitia le malosi, faʻatusatusa i le inisalini sa masani ona faʻaaogaina.

O le suiga i se isi ituaiga o inisalini e tatau ona mataituina e fomaʻi. O le suia o le dosiga e ono manaʻomia e le gata i le suia o le ituaiga o fualaau faasaina, ae o le gaosiga, auala gaosi.

E tatau ona fetuʻunaʻi le metotia pe afai e suia le maʻisuka i se isi meaʻai, suia lana meaʻai, amata pe taofi le faʻaalia o gaioiga faaletino. O le tagata maʻi e tatau ona manatuaina o le faʻafefeina o meaai poʻo le gaioiga faʻafuaseʻi faaletino e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.

O le faʻaauau pea o le pulea tatau o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻateleina o le retinopathy o le maʻisuka. O le malosi o le inisalini ma le televave o le faʻaleleia o le glycemia e mafai ona faʻaosofia ai se taimi le tumau i le retinopathy.

Ole aʻafia ole insulin e le Novorapid Flexpen ole tau ole tali

O tulaga taua o le hypo- ma le hyperglycemia e aafia ai le saoasaoa o tali ma le gafatia e taulai atu, e mafai ona fesoasoani i le tutupu mai o tulaga lamatia pe a ave taavale afi poʻo ni faʻalavelave faigata. E tatau i tagata maʻi ona faia fuafuaga i le taimi muamua e puipuia ai lo latou atinaʻeina. O lenei mea e faapitoa lava le moni mo i latou e maua i le maʻisuka lea o loʻo faʻapogai ai le faʻamaʻi o maʻi, ma ua vaivai le faʻaalia. I nei tulaga, e fautuaina le maʻisuka e mafaufau e lafoai lenei ituaiga o gaoioiga.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

E tatau ona manatuaina o nisi fualaau e mafai ona afaina ai le kulukose toto. O le mea lea, afai e faʻamalosia le maʻisuka e ave isi vailaʻau, e tatau ona ia logoina le fomaʻi muamua e uiga ia i latou ina ia mafai ai ona iloa lelei pe faapefea ona tui saʻo le vailaʻau.

  • Fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le manaʻoga o le tino mo le inisalini: vailaʻau o le suāsusu o le suka, MAOI, beta-blockers, vailaʻau o salicylates ma sulfanilamide, o anabolics.
  • O fualaau faasaina e faateleina ai le manaomia mo le inisalini: faʻamatalaga tuʻu, GCS, thiezide diuretics, hormones thyroid, faʻasalaga faʻapitoa o meaola, hormone tupu, Danazole, fualaau o le lithium, morphine, nicotine.
  • Afai e talafeagai le tuufaatasia o le inisalini ma le beta-blockers, e tatau ona manatuaina e faapea o vailaau aupito lata mai e mafai ona nana ai faaaliga o le hypoglycemia.
  • O vaiinu (o vailaʻau poʻo vailaʻau), Oktreotid, Lantreoyt pe a faʻatasi ma le inisalini e mafai ona suia lona aʻafiaga: faʻamalosi pe faʻaitiitia.
  • Afai o le maʻisuka, e faaopoopo atu i le inisalini, e tatau ona ave isi vailaʻau, e tatau ona ia talanoaina uiga o le tagofia o vailaau ma lana fomaʻi togafitiga.

Faʻaiʻuga

O tulaga faigata i le faagasologa o le Novorapid Flexpen e mafua mai i uiga o lona vaega autū, o le insulin ile RDNA. O le aʻafiaga pito sili ona taatele i le maʻisuka, e pei o isi ituaiga o inisalini, o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le kulukose ma mulimuli ane i le hypoglycemia. O le tele o taimi e tutupu ai e eseese i vaega eseese o le maʻisuka, ua fuafuaina e le tui ma le lelei o le puleaina.

I le amataga o le kosi, o faʻafitauli o le feteenaiga e masani lava ona tupu, i le tolu-injections - fulafula, tiga, hyperemia, mimiti, toso. O faʻaleiga i le lotoifale e masani lava ona le tumau i le natura, ao faaauau le vasega, latou te pasi lava latou. Ole faʻasaʻo vave o le glycemia, aemaise lava le malosi tele, e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia le tumau o le retinopathy o le maʻisuka, ma taimi talafeagai, o le pulea lelei o le maʻi o le a taofia ai lona alualu i luma.

O isi aʻafiaga e le manaʻomia e maua i le maʻisuka e faʻaalia i latou i le tele o faʻafitauli o le gaioiga o le tino ma tino o le tino:

  • O le puipuiga o le tino: rashes, urticaria, mea e le masani ai - anaphylactic reactions, i tagata mamaʻi - erythema
  • Niu Sila: faʻalavelave faʻafuaseʻi NS (le lava le lagona o aʻafiaga namu, vaivaiga maso, i se mea e tupu ai, tiga)
  • Vaaiga Taulai: faafesootai le maʻi, retinopathy
  • Paʻu o le tino ma le gaʻo: lipodystrophy, faʻamatalaga lautele, fulafula i le nofoaga o tui

Hypoglycemia

O le tulaga e atiina ae i le le lava o le fua, tosoina poʻo le faʻamavaeina o fualaau faasaina. Afai o le hypoglycemia e tupu i se tulaga ogaoga, o le alualu i luma mulimuli ane o le tulaga o le a lamatia ai le ola o le tagata. E i ai sana soliga o le CVS, e iai taimi e le tumau ma e le mafai ona faʻaaogaina o le gaioiga a le GM, lea e mafai ona oʻo atu i le oti.

O faʻafitauli e masani ona tutupu e aunoa ma se faʻafuaseʻi, faʻaalia i foliga o le afu malulu, cyanosis o siama, faʻamafanafanaina o le paʻu, faʻavavevave vaivai, faʻalauteleina le faʻavevesi ma le popole, atuatuvale, moe, vaʻaia le vaʻaia, se lagona o le fiaaai faifai pea, leisa, ma le vave o le fatu. O le malosi o le tulaga e aʻafia e le tulafono o le fualaau faasaina, o le i ai o va i le togafitiga. O faʻamatalaga ma taimi o le hypoglycemia, i se tulaga aoao, e foliga tutusa ma i latou e tulai mai ona o injections o le inisalini o le tagata.

Tamaiti, tagata matutua, maʻisuka ma aʻaʻo fatu ma / poʻo le ate

O aʻafiaga i tagata gasegase o nei kulupu e le ese mai tulaga e tupu i isi gasegase.

Faʻasalaga

E pei o lea, o le manatu o le maualuga pe a uma le injections o le inisalini e le o faia. O le faʻaofiina o mea maualuga o soʻo se vailaau faʻasaina ma ona mea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le maualuga o le malosi i lenei mataupu e le gata ina faalagolago i le metotia, ae o le tele foi o taimi e faaaoga ai, aemaise lava le tulaga o le maʻisuka, o le i ai poo le leai o ni mea e sili ona leaga.

Faailoga o le hypoglycemia e tupu i laasaga, faʻaleagaina i le le lava o le pulea lelei o kulūkose.

Afai o le fomaʻi e faʻaalia ia lava i se foliga malu, ona faʻamavae lea, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai se mea gaʻo pe gaʻo, inu le lauti suamalie po o le sua. E tatau i tagata maʻi ona maua i taimi uma se mea suamalie ma i latou ina ia i ai pea le avanoa e fesoasoani ai ia i latou lava i se taimi talafeagai.

I se tulaga ogaoga, o le maʻi ua le iloa, ma tagata tomai poʻo tagata e tutusa le poto masani e mafai ona fesoasoani ia te ia. Ina ia mafai e le maʻi suka ona toe malamalama, latou te tuiina o ia i lalo o le paʻu pe tui le glucagon i totonu o le musele. I se tulaga ogaoga, pe afai e le o maua le fua o le manaʻoga, pe afai o le a faaauau pea ona vaivai le tagata maʻi, ua sasaaina i totonu / i totonu o se vaifofo o le dextrose. A oʻo mai se maʻisuka i ona lagona, ona puipuia ai lea o le paʻu mataʻutia i le kulūkose i totonu o le toto, ua tuʻuina atu ia te ia e 'ai le salu poʻo meaʻai maualuga i le gaʻo.

E naʻo le sui mulimuli e mafai ona filifili mea tutusa pe suia mo le fualaau faasaina, o ai e mafai ona saʻo le fuaina o le sao ole inisalini ma filifili le saʻo ole tui. O fualaau e mafai ona faʻataʻitaʻiina: Fomaʻi (MS, NM, NM-Penfill), Apidra, Biosulin R, Insuman Rapid GT, Rinsulin R, Rosinsulin R, Humalog, Humulin Regular.

Novorapid Penfill

Novo Nordisk PF fai Brasil (Pasila)

Tau faʻatatau: (5 pcs.) - 1799 tusi.

O le sauniuniga puupuu o le inisalini mo le puleaina o le hypoglycemic i le maʻisuka ituaiga 1 ma, pe a talafeagai ai, mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o le faaaogaina muamua o isi vailaʻau e le atoatoa pe o le tagata maʻi e faʻaauau pe teteʻe atoa i le vailaʻau.

O le penfill ua faia i le faiga o se vaifofo mo le s / c ma le iv. Faʻapipiʻi i kalama tioata. I se tasi o gafatia - 100 PIECES o le aspart. O vailaau faʻaaoga e faʻaogaina i Novo Nordisk.

O le mamanu o le injections ma le tele o taualumaga e Penfill ua fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai.

Faʻamatalaga:

  • Gaoioiga anapogi
  • O se tasi o mea sili mo le faamamaina o mea le mama.

Cons:

  • E le fetaui mo tagata uma
  • E manaʻomia le umi o le fetuunaiga pe a uma ona sui mai le isi insulin.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaʻau e faia i le foliga o se vaifofo o se vailaʻau faʻatasi ma le maualuga o le 100 IU / ml (35 μg i le 1 IU). I le avea ai ma vaega lagolago ua faaopoopoina:

  • phosphoric acid salts salts,
  • hydrochloric acid ma lona sima ma le satela salts,
  • o se paluga o glycerol, phenol, metacresol,
  • sodium hydroxide.

Maua i le 3 ml peni tui, 5 fasi pepa i pusa kata taʻitasi.

Faʻataʻitaʻiga

O fualaau e faʻaitiitia ai le maualuga o le glycemia, aua E fegalegaleai vavalalata ma vaʻaia faapitoa ile insulin-faʻapitoa i luga o siama. O le iʻuga, o le inisalini-responsor complex complexes ua fausia, lea e mafua ai le faʻaaogaina o le glucose plasma:

  • faʻalauteleina le faʻaleleia e sela,
  • faʻalavelave faʻapipiʻi o le kulukose ona o le galue malosi o le pyruvate kinase ma le hexokinase enzymes,
  • faʻasologa o mea aoga gaʻo fua mai le kulukose,
  • se faʻalauteleina o faleoloa glycogen e faʻaaoga ai le glycogen synthase enzyme,
  • faatoaagaina mai o le faasologa o le phosphorylation,
  • taofiofia o le gluconeogenesis.

O fualaau e faʻaitiitia ai le maualuga o le glycemia, aua E fegalegaleai vavalalata ma vaʻaia faapitoa ile insulin-faʻapitoa i luga o siama.

Pharmacokinetics

A maeʻa le tuiina i lalo o le paʻu, o le asalini o le aspart e vave ona oʻo i totonu o le toto, amata i le averesi i le 15 minute, o le pito i luga o le gaoioiga e tupu i le 60-180 minute. O le taimi pito sili ona maualuga o le aafiaga o le hypoglycemism e 5 itula.

Mo tagata e sili atu i le 65 tausaga le matua poʻo le faʻaitiitia foi o le ate, o le faʻaitiitia o le fua o le absorption o uiga ia, o loʻo faʻaalia i le tuai i le taimi o le amataina o le aafiaga sili.

Pupuu pe umi

O le tutusa o le biotechnologically synthesized symone e ese mai i le fausaga o le L28 molecular locus: nai lo le proline, o le aspartic acid ua fausia i totonu o le tuufaatasiga. O lenei tulaga e faʻavaveina ai le faʻaaogaina o le vaifofo mai le gaʻo o le gaʻo pe a faʻatusatusa i le inisalini o le tagata, aua e le o faia i le vai e tutusa ma ia o le faʻaitiitia le faʻaleagaina o mafutaga o 6 molikino. I le faʻaopoopoga, o mea nei o vailaʻau e iloga mai suiga o le hormone tagata pancreas:

  • muamua le amataga o se gaioiga
  • o le sili ona maualuga o le toto i le muamua 4 itula ina ua uma ona 'ai,
  • vaitau puupuu o aafiaga o le hypoglycemic.

Aumai nei uiga, o le vailaʻau e aʻafia i le vaega o iniseti ma faʻataʻitaʻiga.

O le vailaʻau e faʻaaogaina e faʻamaonia ai ma pulea le faʻamafaʻailoga glycemic i le maʻisuka ituaiga 1.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vailaʻau e faʻaaogaina e faʻamaonia ai ma pulea le faʻamafaʻailoga glycemic i le maʻisuka ituaiga 1. O le faamoemoega lava lea e tuliloaina e le tofiaina o se vaifofo mo le faʻamaʻi o le ituaiga 2. Ae seasea ona fautuaina e amata togafitiga. O mafuaʻaga mo le faʻaofiina o le inisalini i togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei ona taʻua i lalo:

  • leai se aoga pe leai foi mai le togafitiga o le hypoglycemic mo le puleaina ole fofoga,
  • tulaga e mafua ai le le tumau pe tumau tumau i le gasegase o le faamaʻi (faʻamaʻi, mea oona, ma isi).

Ma le faʻaeteete

O se tulaga lamatia maualuga o le pa'ū o le suka i le taimi o togafitiga e tupu i maʻi:

  • fomaʻi faʻamaʻi
  • mafatiaga mai faʻamaʻi e mafua ai ona faʻaitiitia le malabsorption,
  • ma le maʻi o le ate ma le fatu fatu.

O le mataituina ma le faaeteete o le glycemia ma le togafitia o mea e manaomia mo tagata mamaʻi:

  • silia le 65 tausaga
  • lalo o le 18 tausaga
  • ma faʻamaʻi mafaufau poʻo le faʻaitiitia o le gaioiga o le mafaufau.


O le mataʻituina ma le faaeteete o le glycemia ma le togafitiga o mea e manaomia mo tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga.
O le mataʻituina ma le faaeteete o le glycemia ma le faia o togafitiga e talafeagai mo tagata mamaʻi e sili atu ile 65 tausaga.
O le mataʻituina ma le faʻaeteete o le glycemia ma le faʻatinoga o mea e tatau ona manaʻomia mo tagata gasegase o loʻo i ai le galuega ole ate.
O le mataʻituina ma le faʻaeteete o le glycemia ma le faʻaaogaina o fuataga e tatau mo tagata mamaʻi e leai se aoga.


Faʻapefea ona faʻaaoga le NovoRapid Flexpen?

O le fofo tali ma le totoe o le sikuea o loʻo i ai i le tasi pito o le masini, ma le tufatufa ma faʻamalosi i le isi. O nisi vaega e faigofie ona faaleagaina, o lea e tatau ai ona siaki le amio saʻo o vaega uma aʻo le i faaaogaina. O nila ma se umi o le 8 mm ma igoa tau fefaʻatauaʻiga NovoFayn ma NovoTvist e talafeagai mo le masini. E mafai ona e fufuluina le pito i luga o le 'au ma le lupa o le cotton ua faʻamaluluina i le ethanol, ae e le faatagaina le faatofuina i le ava.

O faatonuga e aofia ai metotia nei o le pulega:

  • i lalo o le paʻu (injections ma e ala i le pamu mo faʻaauau pea),
  • fusi i totonu o veins.

Mo le mea mulimuli, e tatau ona faʻaitiitia le vailaau i le maualuga o le 1 U / ml pe itiiti.

E faʻapefea ona faia se tui?

Aua e te faʻaaogaina le vai inu. Mo pulega faʻapitoa, vaega e pei o:

  • puipui pito i luma
  • pito i fafo o le tauau
  • luma o le ogavae
  • pito i luga pito i luga o le vaega o le afaina.

Faʻatatauga ma tulafono mo le faia o se inisiua i faʻaaoga taitasi:

  1. Faitau le igoa ole vailaʻau i luga o se pusa palasitino. Aveese le faʻavaa mai le falaʻola.
  2. Vili i luga o se nila fou, aʻo leʻi aveese le ata mai ai. Ave ese pulou i fafo ma totonu mai le nila.
  3. Valaʻau 2 iunite i luga o le tufatufaina atu. Faʻaofuofu le suauʻu ma le nila, faʻafefiloi mama i luga o le kesi. Faasolo i luga o le faamau o le mea faapipii - i luga o le tufatufa, e tatau ona agai i luma le sikuea. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le ea mai le ulu o le tino. Afai e manaʻomia, toe fai le suʻega e oʻo i le 6 taimi, o le leai o se mea e taʻu mai ai le leaga o le masini.
  4. Aloese mai le taomiina o le patipati, filifili se fualaau. Afai o le mea e totoe e itiiti ifo, ona le mafai lea ona faʻaalia le fualaau manaomia.
  5. Filifili se nofoaga faʻapipiʻi e ese mai le muamua. Fagogo le paʻu o le paʻu ma le gaʻo oona, aloese mai le puʻeina o maso.
  6. Faʻaofi le nila i totonu o le faʻaoga. Faasolo i lalo le faamau faamau i lalo i le "0" faailoga i le tufatufaina. Tuʻu le nila ile paʻu. A maea le faitauina o le 6 sekone, ona alu lea o le nila.
  7. A aunoa ma le aveeseina o le nila mai le sisiua, faʻaofuofu le pito i fafo o le puipuiga (fafo i totonu!). Ona vavalo ma lafoai.
  8. Kuni le ufiufi pepa mai le masini.

Mo pulega faʻapitoa, o vaega e pei o le pito i luga o le pito i luga o le pito i luga o le aluga o le aluga e sili ona talafeagai.

Togafiti

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini puupuu, e fautuaina le tagata maʻi e alu i se aʻoga o le maʻisuka e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona fuafua ia atunuʻu manaʻomia ma fuafua ai uiga o le hypo- ma le hyperglycemia i se taimi tatau. O le hormone pupuu e faʻatinoina vave i luma o le 'ai poʻo le taimi lava mulimuli ane.

Ole fua ole insulin mo le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi e mafai ona fautuaina e le fomaʻi ile fuainumera ole fuainumera poʻo le fuafuaina e tagata gasegase ile mafaufau ile glycemia aʻo lei 'ai. E tusa lava po o le a le mode ua filifilia, e tatau i le tagata gasegase ona aoao ia tutoatasi le tau o le kulukose.

O togafitiga puai-togafitiga e sili ona tuufaatasi ma le faaaogaina o fualaau faasaina e pulea ai le maualuga o le kulukose o le toto, lea e aofia ai le 30 i le 50% o le aofaiga atoa o le manaomia mo le inisalini. O le fua faatatau o aso taitasi o se vailaau pupuu e 0.5-1.0 U / kg mo tagata o vaitausaga uma.

Taiala faatapulaa mo le fuafuaina o aso taitasi i le 1 kilokalama o le mamafa:

  • ituaiga 1 faʻamaʻi / uluai suʻesuʻeina / e aunoa ma ni faʻalavelave faʻafuaseʻi - 0.5 iunite,
  • O le umi o faʻamaʻi e silia ma le 1 le tausaga - 0.6 iunite,
  • faʻaalia o faʻafitauli o le maʻi - 0.7 PIECES,
  • faʻataʻotoga i tulaga o le glycemia ma le hemoglobin glycated - 0.8 PIECES,
  • ketoacidosis - 0.9 PIECES,
  • gestation - 1.0 PIECES.

Mai le polokalame puipuia

I se tulaga e le masani ai, na faʻaalia ai faʻamatalaga o anaphylaxis:

  • taufaasese, faateia,
  • Tachycardia
  • bronchospasm, puupuu le manava,
  • manava, vomia,
  • Quincke le edema.

Vomiting o se tasi lea o aʻafiaga o le vailaʻau.

I le vaega o le metabolism ma meaai paleni

O le faʻafitauli e mafai ona faʻaitiitia i le kulukose plasma, e masani ona faʻaalia i se faʻafuaseʻi amataina ma faʻamaʻi faʻaalia i faʻaʻailoga nei:

  • paʻu paʻu, malulu e paʻi, susu, pala,
  • tachycardia, vavalalata,
  • taoto, fiaai,
  • faʻaitiitia ma le faʻalavelave vaaia,
  • fesuiaiga o le neuropsychiatric mai vaivaiga lautele ma le popolega o le mafaufau (popole, gatete i le tino) e faaatoatoa ai le atuatuvale o le malamalama ma le faoa faamalosi.

Ogatotonu o le tino

Faʻailoga e lua e faʻavae i le talaaga o le hypoglycemia ma e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • tiga o le ulu
  • vavao
  • moe
  • tulaga le mautonu i le tu ma le nofo,
  • le mautonu i avanoa ma taimi,
  • faaitiitia po o le sauaina.

Faatasi ai ma le televave o le ausia o le talaaga masani, o se neuropathy o le gasegase e mafai ona suia.

Mai le itu o le tino tutotonu o le tino, e mafai ona tupu se ulu.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Novorapid

O le le lava o togafitiga poʻo le faʻagataina o togafitiga (aemaise lava mo le ituaiga I o le maʻisuka) e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, lea e ono lamatia ai. O tagata maʻi ua sili ona lelei le faʻaleleia o le maualuga o le kulukose o le toto, mo se faʻataʻitaʻiga ona o le maʻi tigaina, e ono matauina se suiga i a latou masani masani - o vailaau o le hypoglycemia, lea e ao ona lapatai muamua tagata maʻi.
O se taunuuga o vailaau mo togafitiga o gasegase o le inisalini televave o le mafai lea ona televave le atinaʻe o le hypoglycemia pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble o le tagata.
NovoRapid Flexpen e tatau ona faʻatinoina vave aʻo leʻi 'aʻai. O le vave vave amataina o ana gaioiga e tatau ona mafaufau i ai pe a togafitia tagata mamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina o fualaau oona lea e faʻagesegese ai le faʻafefeina o meaai i totonu o le vaega o meaʻai.
O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava faʻamaʻi ma fevers, e masani ona faʻateleina le manaʻomia o le inisalini.
O le fesiitaiga o gasegase i se ituaiga fou poo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Afai e te suia le faʻatonuga, ituaiga, ituaiga, amataga o le sauniuniga o le inisalini (manu, tagata, inisalini ole inisalini) ma / poo lona metotia gaosi, atonu e tatau ona fetuutuunai le fualaau. O tagata e ave NovoRapid Flexpen atonu e manaʻomia le faateleina o le numera ole injections pe suia le fuataga pe a faatusatusa i le masani ile inisalini. O le manaʻomia mo le filifilia o fualaau e mafai ona tulaʻi mai i le taimi muamua o le faʻataʻitaʻiga o se fualaau fou, ma i nai vaiaso muamua poʻo masina o lona faʻaaogaina.
O le taʻeina o meaai poʻo le gaioiga malosi o le tino e mafai ona taʻitaʻi atu i le hypoglycemia. O le faamalositino i le taimi lava e uma ai le taumafa e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.
NovoRapid Flexpen e aofia ai le metacresol, lea e masani lava ona tupu ai ni faʻafitauli o le maʻi.
Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation
Novorapid (insulin aspart) e mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga. E tusa ai ma le 2 suʻesuʻega faʻapitoa o le falemaʻi (157 ma le 14 fafine maʻitaga na maua le insulin,), e leai ni aʻafiaga o le insulin i le fafine maʻitaga po o le tamaititi pepe e tusa ma le inisalini o tagata. O le mataituina lelei ma le mataʻituina o le kulukose o le toto e tatau ona faia i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka (ituaiga I poʻo le II o le maʻisuka, maʻisuka maʻitaga) i le gasologa atoa o le maʻitaga, faʻapea foi i fafine o fuafuaina se maʻitaga. O le manaʻomia mo le inisalini e masani ona faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maitaga ma faʻatupulaʻia ai le lua ma le tolu piliona. A maeʻa le fānauga, e vave lava ona toe foʻi le inisalini i le maualuga aʻo leʻi maʻitaga. E leai ni tapulaa i le togafitia o le maʻisuka ma Novorapid i le taimi o le susu.
Togafitiga mo se tina tausimai e le o se mea lamatia i le pepe. Ae ui i lea, atonu e talafeagai le fetuunaʻi o le fua o Novorapid.
Aafiaga i luga o le malosi e tietie ai taavale ma masini. O le tali a le tagata gasegase ma lona gafatia e taulaʻi atonu e le afaina i le hypoglycemia. E mafai ona avea lenei mea ma se tulaga lamatia i tulaga e maua ai nei tomai
taua faapitoa (e pei o le avetaʻavaleina o se taavale poʻo se masini faʻaaogaina).
E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le hypoglycemia aʻo leʻi aveina le taʻavale. E taua faapitoa lenei mea mo tagata mamaʻi ua faʻavaivaia pe leai foi ni faʻamaoniga - e masani lava ona faia muamua vailaau o le hypoglycemia poʻo vaega o le hypoglycemia. I lalo o ia tulaga, e tatau ona fuaina le talafeagai o le avetaavale.

Faiga o fualaau oona Novorapid

O fualaau oona e aafia ai le gasegase metabolism.
Fualaau e ono faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le inisalini: vailaʻau o le hypoglycemial, octootide, inhibitors MAO, tagata e le o filifilia filifilia le sβ-adrenergic block receptors, inhibitors ACE, salicylates, alcohol, anabolic steroids, sulfonamides.
Fualaau faasaina e ono faateleina ai le insulin: fomaʻi faʻamataʻu tuʻu, thiazides, corticosteroids, hormones thyroid, sympathomimetics, danazol. E mafai ona puipuia e poloka poloka-o mea faʻataʻitaʻi le masini o le hypoglycemia.
Ava malosi e mafai ona faʻaleleia ma faʻaʻumiʻumi le aafiaga o le hypoglycemic insulin.
Faʻafeteʻaiga. O le faʻaopoopoga o vailaau faʻasaina i le inisalini e mafai ona mafua ai ona le faʻamalosia, mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau faʻasaina o loʻo i ai ni thiols poʻo ni sulfites.

Tulaga o le teuina o le fualaau faasaina Novorapid

O le tausiga o le taligalu e 2.5 tausaga. Pipi faʻaaogā faʻaaogaina ma NovoRapid Flexpen e le tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. O le syringe pen, lea e faʻaaogā pe ave faʻatasi ma oe o se mea e faʻaagaga, e tatau ona teuina mo le silia ma le 4 vaiaso (i le vevela e le silia le 30 ° C). Pene le tuiina e leʻi faʻaaogaina faʻatasi ai ma le fualaau faasaina NovoRapid Flexpen e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa i le vevela ile 2-8 ° C (ese mai le pusaaisa). Aua e te malolo. Ina ia puipuia mai aafiaga o le malamalama, ia teu le peni lau ma le pulou.

Lisi o falemaʻi i mea e mafai ona e faʻatau ai Novorapid fuʻa:

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

I suʻesuʻega na faia ma le auai o le maʻitaga ma le lactating women, e leai se aafiaga le lelei i le fetus ma le tama na maua. O le faʻatulagaina o fuataga ua fuafuaina e le fomaʻi. O mamanu nei na faailoaina:

  • 0-13 vaiaso - ua faʻaitiitia le manaʻomia mo se hormone,
  • 14-40 vaiaso - faʻatupulaia le manaʻoga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaopopoina o le inisalini i togafitiga o le hypoglycemic e mafai ona mafua ai le paʻu tele i le glycemia. O nisi o vailaau antimicrobial ma antiparasitic e iai foi le aafiaga tutusa: tetracyclines, sulfnilamides, ketoconazole, mebendazole.

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiina ma fafine maʻitaga, e leai ni aʻafiaga leaga i le tamaititi ma le tamaititi na maua.

Pe a togafitia togafitiga cardiovascular, e tatau ona manatu e mafai e peta-blockers ona natia le falemai o le hypoglycemia, ma o le tagata calcium channel blockers ma le clonidine e faaitiitia le aoga o le fualaau faasaina.

Pe a togafitiga i fualaau faasaina, e tatau ona sili atu le mataituina lelei, talu ai o fualaau faasaina e pei o le monoamine oxidase inhibitors, fualaau o loo i totonu o le lithium, o le bromocriptine e mafai ona faaleleia ai le aafiaga o le hypoglycemic, ma le tricyclic antidepressants ma le morphine, i se isi itu, e mafai ona faaitiitia.

O le faʻaaogaina o togafitiga, faʻamalosolo faʻamalo, gao o le eleele, hormone tuputupu aʻe e faʻaitiitia ai le lagona o le faʻalogo i le vailaʻau poʻo lona aoga.

Octreotide ma le lanerotide mafua ai le hypo- ma le hyperglycemia i tua o le togafitiga o le inisalini.

O meaola o le thiol ma le sulfite e faaleagaina ai le insulin aspart.

Mo le faʻafefiloi i le faiga lava e tasi, naʻo le isanan-inisalini, faʻafofo o le sodium chloride solution, 5 ma le 10% solution (faatasi ai ma mea e maua i le 40 mmol / l potassium chloride) e faatagaina.

Fofo i le insulin aspart o loʻo i totonu o le NovoRapid Penfill. I tupe faʻatusatusa i le umi ma le taimi o le amataina o le aʻafiaga e aofia ai:

Faʻamatalaga e uiga i NovoRapida Flexpen

Irina S., endocrinologist, Moscow

O le faʻaaogaina o insulini puupuu ma le umi e faʻatautaia ai le pulea lelei. E mafai ona e filifilia se auala patino e faʻaleleia ai le tulaga lelei o le olaga o le tagata maʻi, aʻo puipuia lelei le alualu i luma o le maʻi.

Gennady T., fomaʻi, St. Petersburg

O loʻo maua e le maʻisuka le vailaau ma i latou. O le mafai ona faʻatino e aunoa ma se taumafataga o le taumafataga e faigofie ai i tagata gasegase ona fuafuaina se aso. E sili atu ona faigofie ma sili atu ona saogalemu le faʻaaogaina o sauniuniga e faʻavae i luga o le homone tagata.

Elena, 54 tausaga, Dubna

Sa ou faʻaaogaina lenei vailaʻau mo le 2 tausaga. E tele mea lelei: na o se tui, e leai se mea e leai se tiga. E lelei le tuʻuina o le kulupu.

Pavel, 35 tausaga, Novosibirsk

Faʻaliliu atu i le vailaau faʻasaina i le sili atu ma le ono masina talu ai, na vave ona ia taʻua se gaioiga vave. E lelei le togafitiga: o le hemoglobin glycated e maualalo i lalo.

Tuua Lau Faamatalaga