O aʻafiaga ma faʻalavelave faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2, ituaiga 1: faʻasolosolo ma le tumau, o latou puipuiga

O le maʻi suka o nisi taimi e taʻua o le faʻamaʻi autu o lo tatou taimi - i tausaga taʻitasi o le numera o tagata gasegase e maua ai lenei maʻi ua na o le tuputupu aʻe. E tusa ai ma le lipoti WHO mo le 2016, 8.5% o le faitau aofaʻi o tagata matutua - tusa ma le tasi i le toʻasefulu lua tagata - e afaina mai le faʻateleina o le suka i le toto. Ae ui i lea, o tagata masani e masani ona le iloa le matuia o lenei maʻi ma o le a le mafuaʻaga o le leai o togafitiga. O se taunuuga, o le maʻisuka o se tasi o "fasioti tagata" e tolu o tagata o loʻo nonofo i atunuʻu faʻapisinisi, faatasi ai ma maʻi fatu ma le kanesa.

O le maʻi suka: ituaiga ma faailoga o le maʻi

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le gasegase o le kulukose i le tino. Inisalini, o le hormone o loʻo faʻapipiʻiina i le pancreas, e nafa ma le faʻaaogaina o lenei mea. Afai e le lava le inisalini pe ua le toe taliina e le fusi, ona maua ai lea o le suka tatou te maua mai meaʻai i totonu o vaa ma nisi o totoga (o latou o le tino o le tino, gaʻo, mucous membrane o le gastrointestinal tract, etc.). E i ai le le mautonu: "fiaai i totonugalemu o le tele." E ui o nisi masini e leai se glucose, o isi ua faaleagaina ona o lona soona fai.

Aisea e tupu ai le maʻisuka? O se tali manino i lenei fesili e leʻi i ai, peitai, o saienitisi i tausaga taʻitasi e faʻamalamalamaina auala e faʻaleleia ai le faʻamaʻi. Ua faʻamautuina e mautinoa e atiaʻe le faʻamaʻi i ni auala se lua:

  • pe afai o le oti o sela e maua ai le inisalini (e mafua mai i le sese o le puipuiga o le tino o le tino o le tagata ua manatu o se tagata ese ma ua faʻaumatia),
  • pe afai o le tino o le tino e mafai ona puipuia i lenei hormone - faʻamalosia o le inisalini, lea e fesoʻotaʻi ma le tele o meaʻai gaʻo gaʻo (o loʻo mataituina i tagata gaogao).

I le tulaga muamua, o fomaʻi e togafitia le maʻisuka ituaiga 1. O lenei lava faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, lea e aunoa ma le vave togafitiga faafomaʻi e vave ona oʻo atu i le maliu o le maʻi. O le vaaiga lona lua o le masani lea mo le maʻisuka ituaiga 2, o le faamai o tagata matutua ma obese.

E itiiti ifo nai lo le 10% o tagata mamaʻi na maua i lenei maʻi e afaina i le maʻisuka ituaiga 1. E masani ona tupu i tupulaga talavou, ma o ona faailoga e faʻaalia vave. O le mea aupito taua oi latou:

  • faʻaoga faifaipea ma faʻamalosi,
  • fiaʻai ma le fia inu lē mafaagaloina,
  • paʻu faʻafuaseʻi le mamafa (e mafai e le tagata gasegase ona le sili atu ma le 10 kilokalama i nai aso),
  • vaivaiga, moe malolo, le mautonu le vaaia o le tino,
  • manogi o le solu mai le gutu.

O nei faailoga uma e fesootaʻi ma le tele o suka i totonu o vaʻa: o le tino e taumafai e le maua le faʻaitiitia o le mamafa o le kulukose, ma aveesea i le urine. Afai e le mafai ona fesoasoani le tagata maʻi i le tuiina o le inisalini, e foliga mai e ono tupu se taunuuga.

O se uiga o le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi umi umi o le faamai: tagata e iai le tui o le inisalini mo le tele o tausaga atonu e le o iloa le maʻi ae le o le togafitia. O le iʻuga, i le taimi latou te vaʻai ai i se fomaʻi, o le a foliga mai o latou tulaga e faigata ona o maʻi faʻapitoa o le fatu ma toto, vaʻaia, mata, gaʻo, ma le paʻu.

Faʻamataʻu le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 faʻamalosi i faailoga nei:

  • o le tele lava o lenei faʻamaʻi e maua i tagata matutua matutua, o le mea lea, o le tuufaatasiga o nei uiga e lua ia te ia lava o se taimi mo suesuega masani o le toto mo le suka,
  • ogaoga iloga - fia inu, maʻisuka, vaivaiga - o le a le mafai ona matauina, o le faitioga autu a le tagata maʻi o le paʻu o le tino ma vaivaiga,
  • afaina o le paʻu o le paʻu e le i tupu muamua: fulufulu, uʻamea, paʻu i luga o vae ma - faʻavave ona faʻamalolo manuʻa,
  • e masani lava o le mafuaʻaga e masalomia ai le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia ai faʻafitauli: faʻaleagaina, tiga i vae ma sooga, angina pectoris, ma isi.

Ituaiga 1 maʻisuka

Mai le aso na faʻamaonia ai e le fomaʻi le faʻamaonia - ituaiga 1 o le maʻisuka - o le olaga o se tagata e sui le suia. Mai lava i le taimi nei, ina ia aloese mai le oti, o le a ia tuiina le inisalini i aso uma, ma totogi ai le leai o se mea e tupu mai i lona tino. E le gata i lea, o le a tausisia e le tagata maʻi le tulafono faatonutonu o amio seia oo i le faaiuga o lona soifuaga, lea, faatasi ai ma le amio lelei, o le a mafai ai e ia ona aloese mai faafitauli o le faamaʻi ma ola saogalemu ai i le matua.

  • Soifuaga . Ina ia mafai ona taofia se suiga ogaoga i le maualuga o le kulukose o le toto (o le faateleina ma le faaititia o le oti ma mafai ona tupu ai le maʻi), o le maʻi o le maʻisuka ituaiga 1 e faamalosia e mataituina ma le totoʻa meaʻai, mafatiaga faaletino ma faalelagona, mafaufau i faamaʻi, maʻi ma isi mea e mafai ona afaina i luga o le soifua manuia. Ina ia mafai ona pulea le toto, e faʻaaoga e tagata taʻitasi se mita o le kulukose toto - o se mea e mafai ai e oe ona fua le maualuga o le suka i le fale. E le gata i lea, o le maʻisuka e siakiina e le maʻisuka le glucose o le urine e faʻaaoga ai fasi siaki ma asiasi i la latou fomaʻi i masina uma.
  • Fomaʻi . O le vailaʻau autu mo le maʻisuka o le inisalini, lea e tuʻuina atu i le pepa o peni tui mo le faʻaaogaina pea. I le tulaga masani, o le tagata maʻi e lua ituaiga o meafaigaluega: tasi e iai le hormone umi (mo le puleaina i lalo o le paʻu 1-2 taimi i le aso), ma le isi - insulin, "inisiua", o le inisiua e manaʻomia pe a maeʻa taumafataga taʻitasi ma nisi suiga i le soifua manuia. E le gata i lea, o gasegase e faia togafitiga o fualaau faasaina e puipuia ai le ono tulai mai o faafitauli o le faamaʻi (mo se faataitaiga, fualaau faasaina mo le puipuia o le atherosclerosis poo le faaleagaina o neura lautele).
  • Meaʻai ma le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ai, ae o lana galuega o le faʻamautuina lea o le taumafa (matauina saʻo saʻo o meaʻai). O tagata maʻi latou te tausia se faamaumauga o gaʻo i le faʻaaogaina o se falaoa (XE), e fuafua ai le tele o le suka latou te 'ai i taimi o taumafataga. E manaʻomia lenei mea e filifili ai inumaga ole inisalini.

Ituaiga 2 maʻisuka

E le gata ina faʻalagolago ma e le tele le avanoa e maua ai vailaʻau, ae i luga o lagona o le tagata maʻi. O se mea e manaʻomia mo le faʻamautuina o le suka toto e mulimuli i le fautuaga a le endocrinologist e uiga i le ola ma meaʻai. Ae ui i lea, e le faigofie, ona o le matua ma masaniga a le tele o tagata gasegase.

  • Meaʻai - O le mea taua i le togafitiga o lenei maʻi. O le teenaina o laʻau suamalie ma isi mea taumafa e maua mai i meaʻai gaʻo e faʻafoisia ai le maualuga o le kulukose o le toto (faʻamatalaga e uiga i meaai faʻatagaina ma faasaina mo tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua tuufaatasia i le Table 9 o le Pevzner Clinical Nutrition System). E le gata i lea, o taumafa maualalo-calorie e taʻitaʻia ai le paʻu o le mamafa, faʻateleina le metabolism ma faateleina ai le lagona o le tino ma gaʻo o le tino i le inisalini.
  • Soifuaga . Ua matauina e le au atamamai o le tele lava o tagata maʻisuka e le maua le mamafa, o loo i ai se faamagaloga (leiloloa le iloa o faailoga). Afai e tumau le maualuga o le suka i le tele o tausaga, e mafai e fomai ona talanoa e uiga i se toe faaleleia atoatoa. Ae o se tulaga e le manaʻomia mo se taunuuga faapena o le tau faasaga i le meaʻai. O le mea lea, e tatau i le maʻisuka ona toe iloilo a latou masaniga - faʻaalu le tele o taimi i aʻoga faaletino i aso uma, tuu le ulaula, alu i luga o se meaai. Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o meaʻai, lea e le tuʻuina ai se avanoa mo le faʻaititia o le mamafa o le mamafa o le mamafa, e fautuaina le taotoga papaʻitusi - o le faʻaititia o le tele o le manava.
  • Fomaʻi . E ui i le vaega autu o le taumafataga, togafitiga o fualaau faasaina e puipui ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 mai aafiaga o mea sese o meaʻai. O loʻo matou talanoa e uiga i fua o le suka-lowering, lea e masani ona faʻatau atu i le laulau. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaaogaina o le suka mai meaai, faʻaleleia atili le lagona o gaʻo i le kulukose ma faʻamalosia ai le pancreas endocrine. Afai o lenei auala e foliga mai e le aoga, e tusia e le fomai se taotoga mo le inisalini i lana uarota.

E masani ona talitonu o le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia ma o tagata e iai le maualuga o le hyperglycemia (maualuga toto kulukose) e itiiti se avanoa o se olaga umi, fiafia. Ae peitai, e le o lea. E masani lava, e fai mai tagata mama latou te faafetai i le maʻisuka ia latou lava auala mo le aoaoina oi latou e tali atu i lo latou soifua maloloina, tausia lelei o latou tino, ma faamalosia i latou e lafoaia le faaaogaina o meaai leaga, ava malosi ma tapaa. O le mea moni, o le faʻamaʻi e masani lava ona leaga, ae o se togafiti faigofie i togafitiga e maua ai se avanoa e avea ai le faamaʻi ma se au paaga ma faʻaitiitia ai le tele o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina mo le tele o tausaga.

Le faiga o le atinaʻeina o faʻafitauli

I le maʻi suka, glucose, lea e tatau ona ulu i totonu o sela (aemaise lava musika ma gaʻo gaʻo, lea e aofia uma ai le 2/3 o sela) ma maua ai le malosi, tumau i totonu o le toto. Afai e maualuga le maualuga i taimi uma, e aunoa ma le "oso oso," ona avea lea o se mea e mafua ai le hyperosmolarity (ona o lenei mea, o le vai e tuua ai le tino ma masaa ai le toto), e oo atu ai i le faaleagaina o puipui o toto toto ma totoga o toto. O le auala lenei "faasolosolo malie," ua tupu ai taunuuga tuai. A oʻo ina amata ona misia le inisalini, o faʻalavelave faʻafitauli e tupu e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi, e aunoa ma se mea e mafai ai ona maeʻa.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini e maualalo. Afai o lenei faaletonu e leʻo faʻatumu i le tutusa o le hormone o le tagata lava ia, lea ua tui, o faʻafitauli e vave ona tupu ma faʻapuupuu le olaga o se tagata.

I le tulaga o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai le inisalini, ae e le lelei le "lagona" i sulu e tatau ona galulue ai. O lenei, e togafitia togafitiga ma le fesoasoani o fualaau oona, lea e tatau ona "faailoa" ia tui talafeagai mo inisalini, ma o le a mafua ai ona faatulaga le metabolism mo le umi o le gaioiga o nei vailaʻau. O iinei, o faʻalavelave faʻafitauli e itiiti lava le atinaʻeina. E masani lava ona tupu se tagata e uiga i lona maʻisuka e le o faailoga iloga pe a fia inu pe ona o le tele o le suavai ua tatau ona alu i le faletaele i le po, ma pe a oʻo i taimi e tupu ai ni faafitauli.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tino o le tagata e le mafai ona naʻo lona lava inisalini. O le faʻaofiina o le hormone i totonu o le injections e faʻasaga ai le metabolism. O le mea lea, afai o le taumafa faapitoa ma le suka e maualalo ai le toto i lalo ifo o le 7 mmol / l, ia manatua: e sili atu le filifilia o se vailaau o meaʻai (fafo) e faʻamalosia le inisalini ma faʻaauau pea le fualaau faasaina nai lo le faapuupuu o le olaga ma faaitiitia lona uiga mai le le mautonu. O le mea moni, o ia togafitiga e tatau ona faʻatonuina e se suʻega poto, e tatau ona muamua faʻamautinoa o le taumafataga e le fesoasoani tele, ma e le naʻo le mulimuli.

Faʻafitauli matuia

O lenei faaupuga e faatatau i tulaga e tupu mai ona o se faʻateleina pe faʻaitiitia i le kulukose o le toto, lea e tatau ona faʻaumatia i se taimi puupuu e aloese ai mai le oti. E vaevaeina i latou i:

  1. hypoglycemic (pe a maualalo le maualuga o le suka) i ai,
  2. tulaga maualuga.

Mafuaaga o le hypoglycemia

O le tele o taimi, o lenei faʻalavelave faʻalavelave e atiina ae ona o se taunuuga o:

  • o le maualuga o le inisalini (mo se faataitaiga, pe afai o fuainumera o inisalini na fuafuaina i luga o le 100-fuainumera, ma tui i se suauu ua faailogaina i le 40 iunite, o lona uiga, o le fualaau e 2,5 taimi sili atu) poʻo le suka-down-tablets,
  • pe afai na galo se tagata pe leʻi manaʻo e 'ai pe a uma ona tui le inisalini, pe a maeʻa ona' ai, e iai le vomiting,
  • sa i ai se faʻamalosi tino faʻalauiloaina i se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e aofia ai le fanauina o fanau,
  • o se tagata e maua i le maʻisuka e ave se ava malosi e inu ai le ava,
  • o le tui ole inisalini e leʻi faʻafetaui aʻo faʻaaogaina fualaau faasaina e faʻaititia ai le maualuga ole kulukose toto: beta-blockers (Anaprilin, Metoprolol, Corvitol), calcium, lithium, salicylic acid, vitamin B2, fluoroquinolone antibiotics (Levofloxacin , Ofloxacin) ma le tetracycline series.

O le hypoglycemia e masani ona tupu i le uluaʻi masina muamua o le maitaga, pe a uma ona fanau, ma le atinaʻeina o le malepelepe e mafua mai i faamaʻi fatuga, faatasi ai ma le tuufaatasiga o le maʻi suka ma le le atoatoa o le maʻi poʻo le hypothyroid, ona o le tigaina o le hepatitis masani poʻo le faʻamaʻiloga ma le maʻisuka.

O tagata e mafatia i le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 1, e manaʻomia le iloa lelei o uiga o le hypoglycemia ina ia mafai ai ona vave fesoasoani ia i latou lava e ala i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi faigofie (vave, gaʻo, meli). A le o lea, afai e te le faia lenei mea aʻo iloa e le tagata, o le a vave ona tupu se faʻalavelave o le mafaufau i se coma, lea e te manaʻomia e aveese mai ai i le na o le 20 minute ao leʻi maliu le cerebral cortex (e matua nofouta lava i le leai o le kulukose e avea o se mea malosi).

Faailoga o le hypoglycemia

O le mea lea, o le mea muamua e tatau ona fai, o le mea muamua e tatau ona fai, o le tuiina lea o le kulukose concentrate mai ampoules i totonu o lona vein.

O le hypoglycemia e amata i foliga o:

  • ogaoga vaivai
  • vavao
  • lima gatete
  • fiaaai
  • afu malulu
  • numera o laugutu
  • pallo o le paʻu.

Afai o se faʻaitiitia o le kulukose o le toto e tupu i le po, e amata ona oʻo mai ni mea mataʻutia i se tagata, e alaga o ia, sui se mea e le mafaamatalaina, faʻafefe. Afai e te le fafagu ia te ia ma puipuia le vaifofo lelei mai le inu, o le a "moe" o ia i le loloto ma loloto, ma oso i totonu o se pa.

O le fuaina o le kulukose o le toto ma se glucometer o le a faʻaalia ai lona maualuga i lalo ifo o le 3 mmol / l (o le maʻisuka ma le "poto masani" e amata lagona ai faʻamaoniga tusa lava pe masani ai, 4.5-3.8 mmol / l). O le tasi laasaga e sui vave ai le isi, o lea e manaʻomia ai le 5-10 minute e malamalama ai (sili ona lelei - faʻaaogaina se telefoni i lau fomaʻi, endocrinologist poʻo le avefeʻau a le falemaʻi).

Afai o le taimi nei e te le inuina le sua suamalie, lauti, aua le 'aina meaʻai (o fua suamalie e le faitauina, aua e le o le glucose, ae o le fructose) i le ituaiga suka, honey, sweets poo glucose, o loʻo faʻatau atu i le falemaʻi i foliga o le paʻu poʻo le papa , o le isi laasaga o loʻo atinaʻe, lea ua sili atu ona faigata le fesoasoani:

  • osofaiga po o le soona popole tele,
  • upu valea
  • solia o le faamaopoopoga
  • faitioga o le faalua vaaiga, foliga mai o "puao" po o le "lele" i luma o mata,
  • faitioga o se "pa" o fatu pe a, pe a suʻesuʻeina se pulupulu, e faʻaalia foi lona maualuga tele.

O lenei laasaga e puupuu lava. O iinei e mafai lava e le aiga ona fesoasoani e ala i le faamalosia o se tagata e inu sina vaega itiiti o sua suamalie. Ae e mafai ona faia lenei mea pe afai e iai se fesoʻotaʻiga ma ia ma atonu o le a ia foloina le fofo e sili atu nai lo le tulaga e ono aʻafia ai o ia. E mafua tonu lava ona o le mafai ona maua le meaai i totonu o le "respiratory throat" ma e le tatau ona e tuʻuina atu le laʻau po o le suka i ni faʻaʻailoga, e mafai ona e faʻamavaeina gaʻo meaʻai i se vaega itiiti o le vai.

Faailoga faaiu o:

  • leai se mafaufau
  • gaogao
  • o le paʻu e paʻu, malulu, ufiufi i afu paʻu.

I lenei tulaga, o le fesoasoani e naʻo le 'auʻaunaga a le falemaʻi poʻo soʻo se tagata faigaluega soifua maloloina o loʻo i ai se pusa fesoasoani muamua ma le 4-5 ampoules o le 40% glucose solution. Injections e tatau ona faia i se vein, ma o le maualuga o le 30 minute ua tuʻuina atu e tuʻuina atu ai sea fesoasoani.Afai e te le maua le taimi e faia ai le injections i lenei vaitau, pe afai e te ulufale i le le lava o le kullukose e 40% e maualuga i numera o le masani, o loʻo i ai se avanoa e matua suia ai le uiga o le tagata i le lumanaʻi: mai le tumau pea le le atoatoa ma le faʻapalapalaina i se vegetative ("pei o se laau"). Faatasi ai ma le le atoatoa o le tuuina atu o le fesoasoani i totonu o le 2 itula mai le atinaʻeina o le coma, o le avanoa o le tagata ua maliu e maualuga tele. O le mafuaʻaga o lenei mea o le fiaai malosi, lea e oʻo atu ai i le fulafula o le faiʻai o le faiʻai ma le foliga mai o le afaina i totonu.

O le togafitiga o le hypoglycemia e amata i le fale poo le nofoaga lea na "maua" ai le tagata e le paʻu o le kulukose. O le togafitiga faʻaauau pea i totonu o le falemaʻi ma faʻauʻu i le potu maʻi tigaina o le multidisciplinary sili ona lata mai (o loʻo i ai le matagaluega o le endocrinology). O le teenaina o le falemaʻi e matautia tele, aua a maeʻa le hypoglycemia, e manaʻomia e le tagata le lua togafitiga faafomai ma se toe iloiloga o le tui o le inisalini ua ave.

Puipuia o le Hypoglycemia

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e le o lona uiga o le faʻamalositino ua solia mo oe. I luma o latou, e tatau lava ona e faʻalauteleina le aofaʻi o meaʻai gaʻo e 'aina i le 1-2 areto falaoa, o le mea lava e tasi e tatau ona faia pe a maeʻa aʻoaʻoga. Afai e te fuafua e alu i tolauapiga pe siitia meaafale, lea o le a sili atu i le 2 itula, e tatau ona faʻaititia le fualaau o le "puupuu" insulin o loʻo faʻatino e le kuata poʻo le afa. I se tulaga faapena, e tatau foi ona e pulea lou lava toto kulukose o le toto e faʻaaoga ai se glucometer.

O se taumafataga o le maʻisuka e tatau ona iai aʻafiaga. O nei mea e mafai ona liua i le kulukose, ma latou faia lenei mea mo se taimi umi, e maua ai se po e aunoa ma le hypoglycemia.

O le ava malosi o le fili o se maʻi maʻi suka. Ole maualuga ole aofaʻi mo le vaetama ile aso ole 50-75 kalama.

Tulaga faʻapitoa

O nei mea e aofia ai ituaiga tolu (coma) (ma muamua, tulaga faʻapitoa):

  1. ketoacidotic,
  2. lactic acid,
  3. hyperosmolar.

O nei faʻalavelave faʻafitauli uma e tupu mai i le tulaga o le faateleina o le kulukose toto. E togafitia i latou i se falemai, i le potu maʻi tigaina.

Ketoacidosis

O se tasi lea o faʻafitauli masani o le maʻisuka ituaiga 1. E masani lava ona atiina ae:

  • pe a maeʻa se pasia umi o le inisalini poʻo le suka-lowering tablets, lea e masani lava ona tupu i le leai o se manaʻo, fiva, vevela poʻo le vomiting,
  • pe a maeʻa le faʻamaloloina o fualaau o loʻo taʻua i luga, lea e masani ona tupu mo mafuaʻaga lava e tasi,
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i latou na mafua mai i se sui sooupu,
  • le lava le tui ole inisalini,
  • faʻavavevaveina o soʻo se faamaʻi masani,
  • puleaina o le inisalini poʻo se sui e maualalo le suka i le suka,
  • fatu fatu
  • taʻavale
  • mafatiaga
  • (o se taunuuga o le leiloa o le vai, toto toto, allergies - anaphylaxis, malepelepe tele o microbes pe a ave muamua inumaga o se vailaau oona),
  • sepsis
  • soʻo se, aemaise lava faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻaoga.

Faʻasagaga o le malosi o le insulin, glucose (o le tino malosi malosi) e taofia le ulu atu i siama, faʻaputu i le toto. Selisite mai lenei aafiaga "fia ai le malosi", lea e faigata mo le tino. I le tali atu i le atuatuvalega, o le "popolega o hormones" ua tuusaʻolotoina i totonu o le toto: adrenaline, cortisol, glucagon. Latou te faateleina le kulukose o le toto e sili atu. O le tele o le vai o le toto e faateleina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le mea galue malosi, o le kulukose, e "afaina" vai mai sulu i totonu o le toto.

O se taua tele o le kulukose e le mafai ona faʻaititia tele e ala i le faateleina o le toto, o lona uiga e aofia ai fatugaʻo i le aveeseina o lenei gaʻo. Ae ua fuafuaina ina ia, faatasi ai ma le kulukose, eletini eletini (sodium, chlorides, potassium, fluorine, calcium) e ulufale ai foi i le urine. E faʻamanuiaina i latou e ala i le tosina mai o vai ia i latou lava. O le iʻuga, o le maʻi inu e tupu i le tino, o fatugaʻo ma le faiʻai e amata ona pagatia mai le le lava o le toto. "O matelaina o le oxygen" e maua ai se faailoilo mo le fausiaina o le lactic acid, ma o le taunuuga lea e suia ai le pH o le toto i le itu alofilima.

I le taimi lava e tasi, e manaʻomia e le tino ona tuʻuina atu ia lava i le malosi, talu ai, e ui lava o loʻo i ai le tele o kulukose, e le mafai ona oʻo i sela. Ona faʻaosoina ai lea o le gaʻo o le gaʻo i le tino. O le "itu itu" o le tuʻuina atu o siama ma le malosi mai le gaʻo o le faʻaalia i totonu o le toto o le ketone (acetone) fausaga. Latou te faʻafefeteina le pH o le toto, ma aʻafia ai foʻi aʻafiaga i totonu o totoga:

  • i luga o le faiʻai - mafua ai le atuatuvale o le malamalama,
  • i luga o le fatu - talepe le fati,
  • i luga o le mea o loʻo i ai meaʻai, e mafua ai le vevela ma le tiga o le manava e pei o le appendicitis,
  • manava, faʻaosoina le mea na tupu

Faailoga o Ketoacidosis

Ketagacidosis e oʻo mai i le faasologa o le 4 vaega mulimuli:

  1. Ketosis Laʻu paʻu ma mucous o loʻo mataʻituina, o loʻo e matua fiainu, vaivaiga ma le moe malosi, fialalo le manava, maʻi faʻapitoa. E avea ma se tele o le faanatinati.
  2. Ketoacidosis. O se tagata "moe i luga o le alu", i fafo o le nofoaga e tali ai fesili, o le manogi o le acetone e faalogo mai ia te ia i le ea. O le toto o le toto e faʻaitiitia, faʻalauteleina le faʻaleleia o le toto, o le vomiting e aliali mai. Ua faʻaitiitia le aofaʻi o le urine.
  3. Muamua. E faigata tele ona fafagu se tagata, ae e masani ona ia vili i lanu mumu-lanu mumu. I le va o le vomiting, e mafai ona e maitauina le suia o le paʻu o le mānava: e masani ona faʻaaloalo, pisapisao. Le susulu e aliali i luga o alafau. O le paʻiina o le manava e mafua ai se tali tiga.
  4. Coma Le iloa le mafaufau. O le tamaloa e paʻepaʻe, o ona alafau e piniki, o lona manava e manaia, e manogi o ia o le acetone.

O le suʻesuʻeina o lenei tulaga e faʻavae i luga o le fuafuaina o le maualuga o le kulukose o le toto, aʻo le suka ma tino o le ketone e faʻamoemoe i le urine. E mafai ona faʻamaonia i le fale i le fale faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻasolo i le urine.

O le togafitiga e faia i le potu maʻi tigaina o le falemaʻi ma e aofia ai le faʻatumu o le le lava o le insulin ma se vailaʻau faʻamalosi, lea e faʻaauau ona faia, i totonu ole inumaga, i le vein. O le "faletua lona lua" o togafitiga o le toe foi atu lea i se tagata o le suavai na ia leiloa, i le tulaga o ni faʻamaumauga o le tamaoʻamea, i se tulaga e le faʻaogaina.

O le hyperosamola coma

O se taunuuga o le maʻisuka i alii ma tamaitai, e masani lava o tagata matutua, ma le maʻisuka ituaiga 2. E tulaʻi mai o se taunuuga o le faaputuputuina o le kulukose ma le sodium i totonu o le toto - mea e mafua ai le faʻamaʻaloina o sela ma le masuasua o le moega lapoa ma le "suavai" na aveesea mai le tino.

O le hyperosmola coma e tupu mai i se talaaga o se tuufaatasiga o le faʻamalalaina ona o le vomiting ma le manava faʻapitoa ona o faʻamaʻi pipisi, mea inu, cholecystitis gasegase, pancreatitis, le toto, ma vailaʻau faʻamaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona i ai se faaletonu o le inisalini, faʻavevelaina e ala i manuʻa, faʻalavelave, hormones.

O lenei tulaga e amataina malie - o ni nai aso poo ni nai aso sefululua. I le taimi muamua, o faʻamaʻi o le maʻisuka ua faʻateleina: fiainu, faateleina le tele o le urine, ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. O le mitiiti o musele laiti e aliali mai, lea e faasolosolo malie ona tupu ae ma liliu atu i le gaogao. O le nofoa e faʻamavae, afu ma le vomiting foliga, ona o lea

I le aso muamua po o le taimi mulimuli ane, o le mafaufau e faalavelaveina. I le taimi muamua, o le le mautonu lea i le avanoa, ona faʻailogaina ai lea ma faʻaʻoleʻole. Mulimuli ane, o faailoga e tutusa ma i latou o loʻo i ai le paʻi poʻo le encephalitis e faʻapupulaina: maʻi pipili, faʻalaulelei o le tautala, faʻaauau le gaoioi o mata. E faasolosolo malie lava ona "le maluelue" se tagata, o lona manava e masani ona le maualuga, ma e le manogi o le acetone.

O le togafitiga e aofia ai le faatumuina o le le lava o le insulin, suavai ma eletise, ma le togafitia o le tulaga lea na afaina ai le maʻi o le maʻisukala o le maʻisuka. O loʻo faia i totonu o le potu maʻi tigaina o le falemaʻi.

Lactic Acid Coma

O lenei faʻalavelave e masani ona atiina ae i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i matua (50 tausaga ma luga atu). O lona mafuaʻaga o se faʻaopoopoga o mea o loʻo i le lactic acid (lactate) i totonu o le toto. O lenei tulaga e mafua ona o faamai o le cardiovascular system and lungs, lea o le a atiina ae ai le okesene masani o le mateina o le tino.

O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia o ia lava o se taufaasese o le maʻisuka:

  • faateleina le galala
  • vaivaiga, vaivai,
  • se tele o urine.

E mafai ona e masalomia lactic acidosis ona o le tiga o le muso e mafua ona o le faaputuga o le lactic acid i totonu oi latou.

Ma, vave (ae le o ni minute, e pei o le hypoglycemia), o le soliga o le setete e atiaʻe:

  • suiga o le mafaufau
  • sui i le manava manava,
  • fatu faʻalavelave,
  • faʻaitiitia le toto maualuga.

I lenei tulaga, o le maliu e mafai ona tupu ona o le manava faʻanofoina poʻo le toilalo o le fatu, o le mea lea e tatau ai ile falemai ona vave.

Faʻamatalaga ma togafitiga

O lenei ituaiga o gaʻo hyperglycemic e mafai ona iloga naʻo totonu o le falemaʻi, aʻo fesoasoani i se tagata e ala i le suʻeina o inisalini, vaifofo o loʻo aofia ai le vai ma eletise, faʻapea foi ma se faʻamaoniga o se vaifofo o mea inu ma vailaʻau e lagolagoina ai le gaioiga.

Faʻasologa o faʻafitauli

O nei taunuuga e matuā faʻaleagaina ai le lelei o le olaga, ae latou te faasolosolo malie lava, atiaeina malie.

O faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai le lua vaega tele o faʻamaʻi:

  1. Loto o le tino o totoga eseese.
  2. Faʻaleagaina le fausiaina o le tino.

E masani lava, o nei faʻafitauli e tutupu i le 20 pe sili atu tausaga pe a uma le faʻamaʻi. Latou te tutupu i le taimi muamua, o le umi o le maualuga o le kulukose o loʻo faia i totonu o le toto.

Retinopathy

O se faʻalavelave lea e sili atu pe itiiti ifo le manogi i tagata uma o loʻo maua i le maʻisuka ma e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le tino. O le maʻisuka retinopathy e masani lava nai lo isi taunuuga tuai e oʻo atu ai i le le atoatoa, faʻaaogaina o se tagata vaʻai. Mo se tasi tagata tauaso, mo isi mafuaaga, 25 tauaso o se taunuuga o le faaleagaina o le maʻisuka.

O le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o vaʻa o le retina e oʻo atu ai i lo latou vavalalata. O Capillaries e taumafai e taui mo lenei tulaga, o lea i nisi o nofoaga e foliga mai ai ni mea e fai i taga, lea e taumafai ai le toto e faafesuiai mea e tatau ai ma le retina. E fesuisuiai, ma o le retina e mafatia i le leai o se okesene. O le iʻuga, e teuina ai sima ma lipids i totonu, ona fai ai lea o sikula ma faʻamaufaʻailoga i lo latou nofoaga. Afai ua maeʻa le faagasologa, o le taofiofia o le taimi mulimuli e ono mafua ai le tauaso. E le gata i lea, o le afaina poʻo le glaucoma e mafai ona taʻitaʻia ai.

O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i le faasolosolo malie o le vaʻaia o se faʻaaliga, o se faʻaitiitiga o faʻafanua (e le mafai ona iloa i itu). E sili atu le iloa i le amataga, o le mea lea e taua ai le faia o se suʻega i le fomai o le fomai, o le faʻamalamalamaina o mata, o le suʻega o vaʻa vaʻa i le 6-12 masina.

Nifaeropathy

O lenei faʻalavelave e tupu i ¾ tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ma e faʻaalia ai se faʻamaʻi faʻapitoa faapitoa, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gasegase masani. O le tele lava o tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 e mate mai ai.

O faailoga muamua o le faʻamaʻi fatu o le maʻisuka e mafai ona iloa i le auiliiliga o le urine 5-10 tausaga talu ona amata le faʻamaʻi.

I lona atinaʻe, o le nephropathy e oʻo atu i le 3 laasaga:

  1. Microalbuminuria E toetoe lava leai ni lagona loloto; o le toto maualuga e mafai ona siʻitia faʻaititia. I le urine na aoina i le 24 itula, enzyme immunoassay, radioimmune ma auala immunoturbidimetric.
  2. Proteinuria I lenei laasaga, o le tele o porotini ua leiloa i le urine. O se faaletonu i le polotini lea sa i ai muamua le vai i totonu o vaa e taʻitaʻia ai le tuʻuina atu o vai i totonu o le tino. O le auala lea e atiina ae ai le edema, aemaise ile foliga. E le gata i lea, i le 60-80% o tagata, o le maualuga o le "maualuga" ma le "maualalo" o le mamafa.
  3. Faʻasologa o le faalēaogā taimi. O le tele o le urine e faʻaitiitia, o le paʻu e mamago ma paʻu, ma ua maualuga le toto maualuga. E masani ona i ai ni faʻaaliga o le nausea ma le vomia, ma le mafaufau foi e tigaina, ona o le mea e le maualalo ai se tagata ma e le tauaogaina ma ogaoga.

Macroangiopathy

O le tulaga lenei pe a faia e le maʻisuka ia tulaga i totonu o vaa tele mo le atinaʻeina o ni atherosclerotic plate i totonu oi latou. O le mea lea e aʻafia ai le toto i le fatu (ona tupu ai lea o le angina pectoris ma le myocardial infarction), o le pito i lalo (o lenei mea e oʻo atu ai i le gangrene), o le faiʻai (o le mea lea e mafua ai le atinaʻe o le encephalopathy ma le stroke), o le manava (mesromerica ths) e tupu ai.

O le mea lea, o le diabetic encephalopathy e faʻaalia i vaivaiga o le alualu i luma ma le faʻaitiitia o le tomai e galue ai, faʻafefe o lagona, le gauai le mafaufau, mafaufau ma mafaufauga, faʻapipiʻi le ulu o le ulu.

O le Macroangiopathy o pito i lalo e faaalia i le faigata i vae vae i le taeao, lea e pasia, e ala i le vaivai tele o muso vae, se lagona malulu ia i latou ma le vevela tele. E le gata i lea, o vae e matua malulu lava, e le mautonu, o le fao o fao ua amata ona pala, mafiafia. A maeʻa lenei laasaga, o le isi mea e atiaʻe, pe a amata ona faʻavaivai le tagata aua e tiga tele le savali. O nei tiga e mafai ona tupu i se tulaga toafilemu. I luga o vae, e paʻu le paʻu ma faʻalanu. O le vaega mulimuli o lenei faʻalavelave o le gangrene o vae, tamatamailima, vae vae.

Faʻatasi ai ma faʻalavelave matuia tele i le toto totoga i vae, o loʻo maua i luga o latou maʻi mai le gaʻo maʻi.

Faaleagaina i le tino popole

O ia togafitiga, pe a afaina ai vaega o le fatugalemu ma le tino, ua taʻua o le neuropathy o le maʻisuka. O se tasi lea o mea e mafua ai le atinaʻeina o se faʻalavelave matautia - o le maʻisuka foot, lea e masani ona oʻo atu ai i le tipiina o le vae (s).

O le tupu mai o le neuropathy o le maʻisuka e leai se faʻamatalaga manino. O nisi saienitisi latou te talitonu o le maualuga maualuga o le kulukose e mafua atu ai i le edema ma le faaleagaina o fiva, ae o le lona lua - o aʻafiaga o neura ona o lo latou le lava o meaʻai ona o le faaleagaina o le tino.

Neuropathy e mafai ona faʻaalia o ia lava i auala eseese, e faʻalagolago i lona ituaiga:

  • O le neuropathy o le mafaufau e mafua ai le le mautonu o le lagona, o le lagona o "goosebumps" poʻo le vaivai, aemaise lava i pito i lalo. A o latou alualu i luma, o nei faailoga e pasi lima (i totonu o le "totigilima" area), pusa ma le manava. Ona o le solia ma le tiga lagona, e le mafai e se tagata ona maitauina ni manuaga o le paʻu, lea e maua i le maʻisuka le malosi e faʻamalolo ma faʻaitiitia le leaga.
  • O le pepa cardiovascular e faʻaalia i le vave vave o le fatu o le fatu, lea e solia ai le fetaui lelei o le loto i le gaioiga faaletino.
  • Fomu o le gastrointestinal. O le faasologa o meaʻai e ala i le sosolo ua afaina, o le motauli o le manava e faatelevave pe faʻagesegese, lea e aʻafia ai le gaosia o meaai. O loʻo i ai se fesuiaiga o le manava ma le faʻavaivai.
  • O le urogenital foliga e tupu pe a puapuagatia neura o le sacral plexus. E faʻaalia ai o ia lava o se soliga o le vavalalata o le ureters ma le vevela, faʻaleagaina o le fausiaina ma le faʻamalosi i tane, i fafine - vaʻa mamago.
  • O foliga o le paʻu e faʻaalia i le faaleagaina o le afu o le afu, ma o se taunuuga o le a avea ai feusuaiga ma mea mama.

Neuropathy o se faʻalavelave matautia, pe a le toe lagona e se tagata le hypoglycemia ona o le solia o le amanaiaina o faailo mai lona tino.

Neuropathic form

E atiaʻe i le 60-70% o mataupu o le vae o le maʻisuka, e tulai mai ona o le faaleagaina o neura o le gataifale, lea e taofia ai le masani ona felafolafoai lagona ole tino i vae po o lima.

E faʻaalia ai o ia lava e pei o le vevela o le paʻu i vaega e faʻateleina le faʻavaivai (masani lava i luga o le alo ma le va o tamatamailima), foliga mai o le mumū iina, ona faʻaleagaina ai lea o le tino. O le vae e fulafula ma vevela i le paʻi, o ponaivi ma sooga o vae e aʻafia foi, ona o aʻafiaga faʻafuaseʻi e tupu. E le gata o maʻi pipisi, ae o faʻamaʻi foi e le o faʻatasi ma le faʻaalia o tiga e mafua mai i le solia o le lagona tiga.

Faʻafefea ona togafitia togafitiga o le maʻisuka tuai

Togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka e faʻavae i "pou tolu":

  1. O le faʻaitiitia o le kulūkose, o le aumaia ma le tausia i le tulaga o le physiological norms e le maualalo ifo nai lo le 4.4, ae le sili atu nai lo le 7 mmol / l. Mo le mafuaʻaga lenei, e faʻaaogaina le inisalini - gaioiga pupuu ma faaumiumi (i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1) poʻo le suka-lowering tablets (mo le faʻamaʻi 2).
  2. Taui mo faiga faʻafomaʻi ua "se ese" ona o se taunuuga o le le atoatoa o le inisalini. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻamatalaina sauniuniga o aseta alpha-lipoic (Berlition, Dialipon), sauniuniga vascular: Pentoxifylline, Actovegin, Nicotinic Acid. I le i ai o le maualuga o le atherogenic index (ua fuafuaina e le auiliiliga o le lipid profile), o fua o le cholesterol-downering ua faatonuina: statins, fibrates, poo se tuufaatasiga o ia mea.
  3. Togafitiga o se faʻalavelave faʻatupulaia faapitoa:
    • Faʻatasi ma le retinopathy, aemaise lava i le amataga, e faʻaaoga le laser photocoagulation o le retina e puipuia ai le leiloa o le vaʻai. E mafai foi ona faia le Vitrectomy - aveeseina o le vitreous.
    • Pe a fua mai le nephropathy o fualaau oona e maualalo ai le toto ("Lisinopril", "Enalapril"), o se taumafataga maualalo-masima ua faatonuina, o le faateleina o le aofai o suauu ua faatonuina i le taumafataga e aofia ai le tau o le malosi. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻasolosolo o le le atoatoa, o le peritoneal poʻo le hemodialysis ua faʻaalia e tusa ai ma faʻamatalaga. E mafai foi ona faia se gaioiga fatuga.
    • Neuropathy e manaʻomia le togafitiga ma vitamini B, lea e faʻaleleia ai le faʻamalosi mai le nerve i le maso. Malosiaga tutotonu e faʻafoʻi ai musika: Gabopentin, Pregabalin, Carbamazepine.
    • Faʻatasi ai ma vae o le maʻisuka, e tatau ona togafitia manua, ave vailaʻau faʻamalosi tino, fai seevae faapitoa mo le faʻaitiitia o le pagatia o le paʻu, ma le nofoaga e faia ai le gaioiga faaletino.

Faʻafitauli o le maʻisuka i tamaiti

Talu ai o le ituaiga 1 faʻamaʻi, lea o loʻo i ai le le lava o le inisalini, e masani lava ona atiae i le tamaitiiti, o faafitauli autu o le maʻisuka i tamaiti o le ketoacidosis ma le hypoglycemia. E foliga tutusa i latou i tagata matutua. I le hypoglycemia, o le gatete e foliga mai, o le tino e ufiufi i le afu malulu malulu, e mafai e le tamaititi ona fesili mo meaai.

O nisi taimi o le mea muamua e iloa ai le maʻisuka o le tiga o le manava ma le vomiting, ona o le pepe ile falemaʻi pe o se falemaʻi poo se falemaʻi (o le tiga e talitutusa lava ma foliga o le appendicitis). E le gata i lea, a maeʻa ona iloiloina le maualuga o le suka, faʻapea foʻi ma le faia o nisi suʻesuʻega faaopoopo, o le siama o le maʻisuka ua faʻamautuina.

O aʻafiaga lactic acidotic ma le hyperosmolar mo tamaiti e le o se uiga lelei, e matua le lava lava.

Ae ei ai taunuuga patino i tamaiti:

  • gasegase tumau o le insulin. Na te atiaʻe se toʻotoʻo le talafeagai pe o lona faʻaitiitia le faʻatagaina. O loʻo faʻaalia mai o ia lava o le tuputupu aʻe o le tamaititi, palakalafa, atinaʻe, vave faʻapitoaina o faʻafitauli i vaʻa toto. Togafitiga: iloiloga o fua,
  • faʻasologa masani o le inisalini. E faʻaalia e ala i le tele o le 'ai, gaʻo, amata vave ma vave le tuputupu aʻe. I le taeao, e lagona ai e le tamaitiiti lagona o le hypoglycemia (fiaai, vaivaiga, vevela, gatete, lagona le fiafia). Togafitiga: iloiloga ole fua.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi, aemaise lava le macroangiopathies, e sili atu ona uiga i le maʻisuka ituaiga 2 tagata matutua ma le poto masani o le 10 tausaga poʻo le sili atu foi, ma e seasea tupu aʻe i tamaiti.

O le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o se tamaititi o se tulaga lamatia o le a ia faatupuina le microangiopathy, faaleagaina ai fatugaʻo, fatu, vave atherosclerotic vascular damage, angina pectoris ma le faaletonu o le tino i le matua /

Auala e puipuia ai le atinaʻeina o taunuuga o le maʻisuka

O le puipuiga tele o faʻafitauli o le maʻisuka o le faatumauina o tulaga masani o le kulukose ma le hemoglobin glycated i le toto. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se togafitiga faafomaʻi, filifilia e se fomaʻi, mulimuli i se taumafataga maualalo, ma pulea lau lava mamafa, lafoai amioga leaga i le igoa o le lelei o le olaga. E tatau foi ona e manatua e le tatau ona sili atu le mamafa o le toto i luga o fuainumera 130/80 mm Hg.

E taua tele le faia o suʻesuʻega masani: suʻesuʻega o toto, suʻesuʻega o le urine, faʻataʻitaʻiga o toto toto, suʻesuʻega faʻasalalau, faʻatalanoaga o fomai tipitipi vascular, cardiologists ma neuropathologists mo le iloa vave o faʻafitauli. Aua le fiu i aso uma o le aspirin e faʻafefe ai le toto: e mafai ona puipuia ai le fatu fatu, vaʻa toto tetele o le thrombosis poʻo le stroke.

E taua foi le gauai faapitoa i le suʻeina o lou lava tino, aemaise lava o le tino mo le vave iloa ma le togafitia o manuʻa, o tafe ma maʻi. Mo le puipuia o vae o le maʻisuka:

  • ia faʻamafanafana ou vae ae le o mea eletise poʻo le vevela vevela, ae faʻatasi ai ma totini ulu,
  • Lalaga solo seevae
  • faia o taga vae i aso uma
  • togafitia fao ma se faila,
  • A uma ona fufuluina, solo lelei ou vae i se mea vaivai, faʻamama lou paʻu i le kulimi suamalie.

O le ae fiafia e faitau le mea lenei:

Auala e tausia ai le soifua maloloina: le fautuaga a le fomai sili Nikolai Amosov

Maʻisuka i tagata, ma mea e tatau ona e iloa e uiga i ai

Alcohol ma susu inu mo le maʻisuka

Lelei o Fua o le Maʻisuka mo le Taofiofi o le Suga Suauu

O le tele o le soifua maloloina ole lauti tilo

CATASTROPHIC FAʻAALIGA O TOTONU

Sugar Consumption ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi

Inisalini-faʻalagolago ma le non-insulin-faalagolago ole maʻisuka: eseesega

Faʻataʻitaʻiga o aso nei i ituaiga o maʻisuka e lua.

O le ituaiga muamua e taʻua o le insulin-faalagolago.

Faatasi ai ma lenei faamai, e le mafai e le pancreas ona maua mai le insulin i lona lava. I le lona lua, o le pancreas e le lava le insulin, pe o le tino e le tali atu i lenei mea. Ole ituaiga mulimuli o le isi ituaiga o maʻisuka - faʻagaloga.

E tele taimi e tupu ai i tina faʻamoemoe ma e mou ese atu pe a mavae le fanau mai o le pepe. O le itupa ma le matua o le tagata maʻi e iai foi lona uiga. Afai e le afaina faapitoa le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1, i le mataupu lona lua e masani ona tupu i tamaitai. E masani ona tupu lenei mea pe a mavae le 40 tausaga.

Faailoga masani o le maʻisuka ituaiga 2

E leai ni faʻailoga fafo faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga e faʻamaʻi ai le maʻisuka ituaiga 2 i lenei faʻamaʻi. O se tasi lea o eseesega i le va o lenei maʻi ma le maʻisuka ituaiga 1.

E lagona e le tagata maʻi se malaise, lea o nisi taimi e mafua ai le tele o mea ma le malosi faaletino. O le mea moni, o le tino ua uma ona faia se togafitiga faʻaleaga, o se taunuuga o le faʻalavelaveina o le metabolism, ma ua amata ona fai ma toxins.

O faʻamaoniga taua nei e tele tagata gasegase e maua:

  • susu ma le fiainu,
  • vevela paʻu
  • o le lelavava ma le lelava faifai pea,
  • faafitauli faʻaaliga: o mea uma e mafai ona fenumiai i luma o ou mata,
  • tingling i lima
  • faʻaauau faifaipea
  • o se lagona tumau o le fiaaai e le alu ese e tusa lava pe a uma ona 'ai.

E mafai e se tagata ona maua le mamafa pe, i se isi itu, faʻaaogaina. E masani lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o faafitauli e amata i se olaga vavalalata. O nisi taimi e iai faʻamaʻi pipisi o fafine. O le isi faʻailoga o le maʻi o le paʻu mago ma paʻu mucous.

Talu ai ona o se tagata e leiloa le tele o le vai i le urine, o ona mucous membranes o le a mago. O le paʻu foi e leai se mea e ola ai, maua ai se lanu oneone. E mafai foi ona foliga eleelea, aemaise lava i totonu o le fale.


Talu ai e faigata ona faʻamaonia le maʻisuka e ala i faailoga i fafo, e manaʻomia suʻega falesuesue. Muamua, o le suʻega lea mo le faʻapalepale kullukose, ae o loʻo i ai isi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se suʻega urine mo tino o le ketone. O faʻafitauli eseese e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

Faatasi ai ma i latou - maualuga maualuga o le toto, inu ava malosi ma le ulaula tapaa, mamafa tele, ola le lelei, alofa i meaai anapogi. O le maʻi e mafai ona faʻauluina e ala i le tofi.

Ole le atoatoa o le inisalini e le taua e pei o le maʻisuka ituaiga 1. I totonu o lona toto, atonu e sili atu nai lo mea masani, ae o le a le toe maua e le fulufulu o latou mafaufau i ai.

Suʻe suāuʻu ma isi metotia faʻataʻitaʻi


E oʻo lava i le faʻaalia o nisi o faʻaʻailoga ua taua i luga, ua vave tele ona iloa se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E naʻo le auiliiliga e mafai ona faʻamaonia tonu le faʻamaʻi.

O le faigofie lava o nei mea o se suʻesuʻega faʻamaʻi ma le toto mo le suka, lea o loʻo faia i totonu o se fale suesue. Mo se tagata e soifua maloloina, o le masani e faaalia mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. E tatau ona faia se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao.

Mo le iloa o le faapalepale o le kulukose ma fomaʻi o le maʻisuka, o le tagata gasegase ua tuʻuina atu i ai le suʻega o le mamafa o le maʻi. O le toto sampling i ia tulaga e faia i le tele o taimi.

Muamua, o le siama ua faia i luga o se manava gaogao, o le isi taimi e faʻaaoga ai le sipuni suamalie. Aʻo le sili atu i le 11 mmol / l, o le kulūkose e mafua mai i le inisinia glucose, e maua ai le maʻisuka.

E le tatau ona i ai se suka i le mimi. Afai e maua, e mafai ona tatou faʻamaonia o le suʻesuʻeina o loʻo faia mo le taimi muamua, poʻo le togafitiga mo le maʻi e tatau ona fetuunai.

Vaʻaia togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo taʻiina i itu eseese. O togafitiga atoatoa o lenei faamai e maua ai taunuuga lelei.

O le tagata gasegase e tatau ona mataʻituina lona tulaga: mataʻituina le mamafa, mamafa, ma le kulukose toto. Meaʻai e taua tele.

Ina ia tausia lelei ia vaʻa ma faʻailo, e tatau ona e aloese mai meaʻai falai ma gaʻo, faʻapea foʻi meaʻai maualuga i le cholesterol (fuamoa, pata). Faʻaaogaina le masima ma le suka. Afai e lagona e le tagata maʻi o loʻo ia mauaina le mamafa, e tatau ona toe iloilo vave le meaai.

O gaioiga faaletino foi e taua ai se vaega taua. O le tele o faʻamaʻi i totonu o se tagata e tulaʻi mai i le leai o se amio, o lea e tatau ai ona e auai i galuega faaletino, faia ni faatinoga talafeagai. Ia mautinoa ia fai se suʻesuʻega masani ma se fomaʻi.

E le gata i lea, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau e maualuga le maualuga o le suka ma faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e masini. O vai inu o le suāsusu o Starlix, Metformin, mea thiazolidinone ma isi.

E le tatau ona amata ona e inuina le inisalini. O le a matua faigata lava ona teenaina mulimuli ane. O le faʻaaogaina faifaipea o lenei vailaau faʻatasi ai ma le gaioiga faaletino e mafai ona faʻaititia maualuga le kulūkose ma taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le mita ma le suʻeina o fasipepa

O le mea sili ona taua e tatau i tagata uma e maua i le maʻisuka ona i ai o se glucometer. E mafai ai e oe ona fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma fetuutuunai le meaai e tusa ai ma nei faailo. E mafai ona e faʻatau i falemaʻi uma, ma le tele o kamupani inisiua e totogiina mo le faʻatauina o se masini ma ni suʻega.

O se taʻiala vave lea i le faʻaaogaina o le mita:

  1. e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia tulafono mo lona faʻaaoga, ona fufulu lelei lea o ou lima. Muamua lava, e aoga lenei mea i le eria mai le mea o le a ave ai e le tagata maʻi le toto. I le avea ai o se tulafono, e aveeseina mai le tamatamailima, ae o augatupulaga fou e mafai ona faatagaina oe e faʻaaoga soʻo se vaega o le lima,
  2. E tatau ona faʻafefiloi le pulu cotton i le ava malosi. Ona tuʻuina lea o se paluga paluga i totonu o le tuʻuga o le mita,
  3. e tatau ona solo le vaega lea e tatau ona soloia ai le faʻataʻitaʻiga i se fulufulu mamoe. Leai se mea e te faatali seia maeʻa: o le a fesoasoani e faʻamautinoa ai le mama,
  4. ona tatau loa lea ona e faatali seiloga e fai atu le masini e faapipii se mataua o le toto i luga o le fasimea,
  5. faʻatasi ai ma se lanini faapitoa, lea e masani ona aofia ai, e tatau ona e ave se mataua o le toto. Ona tuu lea i luga o le fasi siaki.

O le taimi nei ua na o le faatalitali mo le iuga. A oʻo mai le faʻataʻitaʻiga i le taʻavale ma iloa i le mita, e amata le faitau. O le taimi faʻatali e faʻalagolago i le ituaiga masini. O masini o le augatupulaga matutua e masani lava ona 20-30 sekone, o mea fou e lima i le ono. A oʻo mai le taunuʻuga, o le a faʻapipiʻi le masini.

Glucometer Optium Omega

I falemaʻi, e mafai ona e maua se tele o nei ituaiga meafaigaluega. Pe a filifilia, e tatau ona e gauai atu i le tau o le masini lava ia ma le tau o fasi siaki. O se tasi o sili ona faʻatuatuaina ma sili ona lelei mo le tau o le Optium Omega glucometer.

Faatasi ai ma ona lelei - o le saoasaoa o le suesuega, lea e le sili atu i le 5 sekone, faigofie o le faʻaaogaina, faʻapea foi ma le mafai ona laveaʻi faʻamatalaga e uiga i suʻega e limasefulu mulimuli.

O faʻamaumauga e maua e manaʻomia e faʻamaumau. E ui i le mea moni o le tele o masini atamai e mafai ona teu ai faʻamatalaga i le mafaufau, o se api e iai faʻamaoniga atonu e sili atu ona talafeagai mo le maʻisuka. Ole taimi o le samples mo se maʻi suka e tatau ona talanoa ma se fomaʻi.

Mafuaʻaga o le ituaiga 2 Tisuka

O mafuaʻaga maʻoti o le maʻisuka ituaiga 2 e leʻi i ai. O saienitisi o le lalolagi o loʻo faia suʻesuʻega i lenei autu e faʻamatalaina le faʻaalia o le maʻi e ala i le solia o le lagona ma le aofaʻi o suʻega cell mo le inisalini: e faʻaauau pea ona tali atu le atigipusa i le inisalini, ae o le faʻaitiitia o le numera e faʻaititia ai le lelei o lenei tali. O le solia o le gaosiga o le inisalini e le tupu, ae o le gafatia o sela e fegalegaleai ai ma le hormone o le pancreas ma mautinoa ai ua leiloa atoa le inu o le kulukose.

O nisi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaalia:

  • o le lamatiaga o le maua o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona maualuga i le taimi o talavou i le tupulaga talavou ona o suiga i tulaga o le hormone,
  • e tusa ai ma fuainumera, o le a sili atu ona atiaʻe e fafine le maʻisuka e le o le inisalini nai lo alii,
  • o le tele o taimi e maua ai le faʻamaʻi i sui o le aferika Aferika Amerika,
  • tagata o loʻo gasegase e sili ona afaina i le maʻisuka.

O nisi taimi o le faʻamaʻi e mafai ona matauina i totonu o aiga vavalalata, ae ui i lea, o faamaoniga manino o le tofi o lenei maʻi ua le maua nei.

, , , , , , ,

Faatasi ai ma isi itu e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o se vaega tele i le tala o le faamai o loo faia e masani leaga: le lava o le tino, gaioiga, ulaula, ma isi. O le inu soo lava o se tasi o mafuaʻaga e mafua mai ai maʻi. O le ava malosi e mafai ona faʻaleagaina ai masini pancreatic, e faʻasaina ai le inisalini ma faʻateleina le lagona lelei i ai, faʻavevesiina faiga faʻavae, ma taʻitaʻia ai le ate ma le fatu fatu galuega.

Ua faʻamaonia le faʻamaonia e faapea, i tagata e mafatia i le masani o le ava malosi, o le pancreas e faʻaitiitia tele i le tele, ma o le beta e maua ai le inisalini o le hormone o loʻo i ai.

O le malosi o le ethanol i le faʻaitiitia o le kulukose toto o se mea matautia tele i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E tusa ai ma fuainumera, e 20% o mataupu o le hypoglycemic coma e tupu mai ona o le inu ava malosi.

O le mea e malie ai, o le aʻafiaga o le faʻamaʻi e mafai ona faalagolago ile fua ole ava malosi. O le mea lea, pe a inuina sina ava malosi (6-48 g i le aso), o le lamatiaga o le maua o le maʻisuka e faaitiitia, ma pe a inu le sili atu ma le 69 g o le ava malosi i le aso, ae ese, e faateleina.

Ina ia tauaofai, ua fuafuaina e le au atamamai le faasoesa o le ava malosi:

  • vodka 40 ° - 50 g / aso,
  • uaina mago ma mamago - 150 ml / aso,
  • pia - 300 ml / aso.

O vailaʻau vali, vine, vine, cocktails ma isi vai inu ua faʻasaina.

O tagata e maua le inisalini e tatau ona faʻaititia lona fualaau pe a uma ona inu le ava malosi.

I le laasaga, o le faʻaaogaina o soʻo se mea inu malosi ua solia.

E le fautuaina e ave le ava i luga o se manava gaogao.

O le pia e sili atu le filifilia o ituaiga malamalama ma se tikeri maualalo o le ava.

A uma ona inu pia, e le tatau ona e moe e aunoa ma se meaʻai. Mai le faʻaitiitia o le aofaʻi o le suka, o le hypoglycemic coma e mafai ona tupu e oo lava i le taimi o le moe.

Ava malosi ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona tuʻufaʻatasia i se lagona, ae mafaufau pe tatau lea mea?

, , , , , ,

Malosiaga ono maua i le maʻisuka ma aʻafiaga

Faatasi ai ma lenei maʻi, gasegase o le gaʻo o le gaʻo, ma o se taunuuga o se togafitiga, o le a amata ona le lelei le tino.

O le tasi o masani masani o le maʻisuka ituaiga 2 o le ketoacidosis o le maʻisuka. E tupu ona o le mea moni o tino o le ketone poʻo le faʻapalapala o mea e maua mai i le tino.

O le iʻuga, e mafai e se tagata ona iloa vave taimi, ma e seasea tupu mai se maʻi maʻi maʻisuka. Faatasi ai ma se fua faatatau le talafeagai ma i nisi tulaga, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

E manaʻomia e le faiʻai le kulukose mo le gaioiga masani, ma o le tino tutotonu o le tino e pagatia ona o lona le atoatoa. O le Hyperglycemia e mafai ona avea ma isi faʻalavelave o le maʻisuka pe a tele naua le kulukose i totonu o le tino.


I nisi tulaga, o isi faafitauli ogaoga o le soifua maloloina e tulai mai:

  • maʻisuka vaelea e aafia ai vae o se tagata. E mafai ona i ai suppurations, o nisi taimi e tau atu i le garenerene,
  • se afaina, o se taunuuga o le le lelei o le tafe,
  • fatu fatuona o le faʻaleagaina o vaʻa gataifale,
  • polyneuropathye tupu i le toetoe o le afa o le maʻisuka.

A oʻo mai ni faʻafitauli i se tino gasegase, e manaomia e tagata maʻi le falemaʻi. O le tagata gasegase ua faatonuina vailaʻau, vitamini, ma a tatau ai, faia le taotoga.

Faailoga o le ituaiga 2 Tisuka

O faʻaaliga muamua o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o:

  • naunau pea e inu,
  • urination e fai soo,
  • Oona tuinanau
  • fesuiaiga i le mamafa o le tino i le tasi itu poʻo le isi,
  • lagona o le le mautonu ma le vaivai.

Faailoga lona lua e aofia ai:

  • vaivai faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi masani,
  • faʻalavelave le tumau i le tino, pruritus,
  • faʻanoanoa vaaia
  • le faʻavaeina o gasegase i fafo ma le afaina, lea e faigata ona togafitia.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tupu i ni eseesega tulaga ese:

  • maualuga le tikeri - e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi e ala i le suia o mataupu faavae o mea taumafa, poʻo le faʻaaogaina o le maualuga o le tasi pusa o se suālaʻau maualalo i le aso,
  • tikeri tikeri - faʻaleleia le faʻaleleia pe a faʻaaoga le lua poʻo le tolu capsules o se suālaʻau maualalo i le aso,
  • ogaoga faʻapitoa - e faaopoopo atu i vailaau faʻaitiitia o le suka, e tatau ona e suʻe i le faʻaofiina o le inisalini.

Faʻalagolago i le malosi o le tino e taui ai mo le gasegase o le gataifale, e tolu laasaga:

  1. Taʻaloga faʻapitoa (faʻaaogaina).
  2. Laasaga faʻatauvaʻa (e le mafai ona toe faʻafouina).
  3. Vaega o le taupulepulega (faigata le mafaafitia o le gaosiga o le gaʻo).

, , , ,

Vitio faʻatalanoa

E uiga i faailoga ma faailo o le maʻisuka ituaiga 1, 2 i le vitio:

E le mafai ona fofoina atoa le maʻisuka 2 e le o le inisalini, ae afai e togafitia lelei, o le a lagona e le tagata le soifua maloloina. O se taumafataga filifilia lelei, gaoioiga faʻaletino, soifua maloloina lelei o le a fesoasoani e faʻateʻa ese faʻamalologa le lelei ma aloese mai faʻalavelave.

Faʻaiʻuga ma taunuuga

O le vascular system e aupito sili ona afaina i faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaopopo atu i togafitiga vascular, o le tele o isi faʻamaoniga e mafai ona atinaʻeina: afaina o lauulu, paʻu vevela, faʻaitiitia le tulaga o fao, anemia ma le thrombocytopenia.

Faatasi ai ma le ogaoga o faʻafitauli o le maʻisuka, e tatau ona faamamafaina mea nei:

  • alualu i luma atherosclerosis, faʻaosofia ai le solia o le toto toto, faʻapea foʻi ma vae ma le faiʻai o le faiʻai,
  • taʻavale
  • ua le atoatoa le aoga,
  • faʻaleagaina le retina
  • faiga o le degenerative i fiva nasu ma fusi,
  • afaina ma le faaleagaina o le tino i pito i lalo,
  • faʻamaʻi pipisi (siama faʻamaʻi ma le faʻaleagaina e faigata ona togafitia),
  • hypoglycemic poo hyperglycemic coma.

, , , , ,

O taunuuga

Ona o le mea moni e faapea, o togafitiga togafitiga i le maʻisuka e masani lava ona taulai i le puipuia o se tulaga o le taufaasese ma tausia se tulaga o taui, o le a tatou faamasaniina i tatou lava i nei manatu taua e iloilo ai taunuuga.

Afai o le maualuga o le suka o le toto o le tagata maʻi e sili atu le maualuga nai lo le masani, ae leai se uiga o ni faʻafitauli, ona manatu lea o lenei tulaga ua totogi, o lona uiga, e mafai lava e le tino ona taulimaina se faʻafitauli o le metabolism.

Afai o le maualuga o le sukū e sili atu le maualuga nai lo tulaga faʻatagaina, ma o le uiga o le atinaʻeina o faʻafitauli o loʻo manino lelei ona maua, o le mea lea ua fai mai ua faʻatauvaʻaina lenei tulaga: e le mafai e le tino ona taulimaina e aunoa ma se lagolago faafomaʻi.

E iai foi le tolu, ogatotonu o le kosi: o le setete o le faʻasologa. Mo se vavaeeseina sili atu o nei manatu, matou te faʻaaogaina le fuafuaga lenei.

, , , , , , , , ,

Taui mo le maʻisuka ituaiga 2

  • suka i luga o se manava gaogao - e oo atu i le 6.7 mmol / l,
  • suka mo le 2 itula i le maeʻa o se taumafataga - e oʻo atu i le 8.9 mmol / l,
  • cholesterol - e oo atu i le 5.2 mmol / l,
  • o le aofaiga o le suka i le urine e 0%,
  • mamafa o le tino - i totonu o tapulaa masani (pe a fuafua e tusa ai ma le fua faatatau "tuputupu ae itiiti ifo i le 100"),
  • faailoga o le toto toto - e le sili atu i le 140/90 mm RT. Art.

, , , , , , , , ,

Faʻavae o le maʻisuka ituaiga 2

  • maualuga le suka i luga o se manava gaogao - e oo atu i le 7.8 mmol / l,
  • maualuga le suka mo le 2 itula i le maeʻa o se taumafataga - e oo atu i le 10.0 mmol / l,
  • faailoga o le cholesterol - e oʻo atu i le 6.5 mmol / l,
  • o le aofaʻi o le suka i le faʻasolosolo e itiiti ifo i le 0.5%,
  • mamafa o le tino - faʻatupulaia i le 10-20%,
  • faailoga o le mamafa o le toto - e le silia le 160/95 mm RT. Art.

Ituaiga Taufaasese 2 Tisuka

  • maualuga le suka i luga o se manava gaogao - sili atu i le 7.8 mmol / l,
  • maualuga le suka i le maeʻa o se taumafataga - sili atu i le 10.0 mmol / l,
  • faailoga o le cholesterol - sili atu i le 6.5 mmol / l,
  • o le aofaʻi o le suka i le mimilo e sili atu i le 0.5%,
  • mamafa o le tino - silia ma le 20% o le masani,
  • faailoga o le mamafa o le toto - mai le 160/95 ma luga.

Ina ia mafai ona taofia le suiga mai se tauia i se tulaga ua taufaasese, e taua le faaaoga saʻo o metotia ma fuafuaga. O loʻo matou talanoa e uiga i suega masani, i le fale ma totonu o le fale suesue.

O le filifiliga lelei o le siaki lea o le suka i le tele o taimi i le aso: i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a uma le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, ma e leʻi umi ae leʻi momoe. O le numera aupito maualalo o siaki tupe o le taeao ao leʻi oʻo i le taeao ma vave ona alu i le moega.

O le i ai o le suka ma le acetone i se suʻega o le urine e fautuaina ina ia mataituina ia le itiiti ifo ma le tasi i le 4 vaiaso. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave taufaasese - tele lava taimi.

E mafai ona puipuia aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2 pe afai o faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi e matua mulimuli lava.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e ola i se olaga atoa pe afai e te tausisia tulafono faʻapitoa i meaʻai ma ituaiga olaga, faʻapea foʻi ma le tagofia o vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi, na o le mulimuli i togafitiga togafitiga.

Mataʻituina ma le faʻaeteete lou tulaga, ia siakiina e le aunoa lau maualuga o le suka o le suka ma le toto, ma ia mataʻituina lou mamafa.

, , , , , , , ,

Faʻamatalaga o le ituaiga 2 Maʻisuka

Faailoga faʻamaʻi o le togafitiga e mafai ona oʻo atu i le manatu e iai se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ae peitai, e le lava lenei mea e faʻamaonia ai le suʻesuʻega;

O le galuega autu o lenei ituaiga o siakiina o le iloa lea o le solia o le gaioiga o le β-cell: o le faateleina lea o le suka i luma ae pe a maeʻa foi meaai, o le i ai o le acetone i le urine, ma isi taimi atonu o le a mafai ona lelei le sueina o suesuega i le leai o faailoga o le maʻi: i ia tulaga, siakiina o le maʻisuka.

O le maualuga o le sukū e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina o taʻavale, suʻega, poʻo mita o le kulukose o le toto. I le auala, e tusa ai ma tulaga faatauaina o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, pe afai o faailoga o le suka o le toto, faalua, i aso eseese, e sili atu nai lo le 7.8 mmol / lita, o le siama o le maʻisuka e mafai ona manatu ua faamaonia. Mo tagata atamamai Amerika, o tulaga masani e ese siʻeseʻese: iinei latou te faʻatuina ai se faʻamaoniga ma faailoga o sili atu i le 7 mmol / lita.

O le 2-itula o le glucose tolerance test procedure e faʻaaoga pe a iai se masalosaloga e uiga i le saʻo o le siama. Faʻafefea ona faʻatino lenei faiga:

  • mo le tolu aso aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e maua e le tagata maʻi pe tusa ma le 200 g o meaʻai gaʻo i le aso, ma e mafai ona inu vai (e aunoa ma le suka) e aunoa ma ni tapulaa,
  • suʻega e faia i luga o se manava gaogao, ma a itiiti mai ma le sefulu itula talu mai le taumafataga mulimuli,
  • toto e mafai ona ave mai se vein pe mai se tamatamailima,
  • ua talosagaina le tagata maʻi e ave se vaifofo o le kulukose (75 g i le ipu vai),
  • E lima taimi e faia ai le sampling samples: muamua - aʻo lei faʻaaogaina le kulukose, e pei o le afa itula, itula, itula ma le afa ma le 2 itula i le maea ai ona faʻaaoga le vaifofo.

O nisi taimi o sea suesuega e faaititia e ala i le faia o se toto sampling i luga o se manava gaogao ma le 2 itula talu ona faʻaaogaina le kulukose, o lona uiga, na o le lua taimi.

O se suʻega faʻamatalaga mo le suka e le masani ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai le maʻisuka, talu ai o le tele o le suka i le urini e le masani ona fetaui ma le maualuga o le kulukose i le toto toto. E le gata i lea, o le suka i totonu o le uila e ono tulaʻi mai mo isi mafuaaga.

O se tasi o vaega e mafai ona faia e suega o le urine mo le i ai o tino ketone.

O le a se mea e tatau ona faia e se tagata maʻi, e faaopoopo i le puleaina o le suka o le toto? Suʻe le toto maualuga ma ave i nisi taimi se suʻega o le cholesterol toto. O faailoilo uma i le aofaʻi uma e mafai ona faʻaalia ai le i ai poʻo le leai o le faʻamaʻi, faapea foi ma le maualuga o taui mo le maʻi faʻaleagaina.

O suʻega mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faia faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga faaopoopo e maua ai se avanoa e iloa ai le atinaʻeina o faʻafitauli. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina le tagata maʻi e aveese le ECG, faʻataʻitaʻiga o le faʻailoga, suʻesuʻega faʻapitoa.

, , , , , , , , ,

Togafitiga mo le ituaiga 2 Tisuka

I le uluai laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o nisi taimi e lava le mulimuli i tulafono o meaʻai ma auai i faʻamalositino faʻapitoa e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. E taua le toe aumaia o le tino i le masani, o le a fesoasoani lea e toe faʻafoʻi ai le gaʻo gaʻo ma faʻamautu ai le maualuga o le suka.

Togafitiga o laasaga mulimuli mai o togafitiga e manaomia ai le tofiaina o vailaʻau.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona faʻataʻitaʻiina fualaau faasaina mo le faʻaaogaina totonu. O le mauaina o ia vailaau e faia i le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso. Faʻalagolago i le mamafa o le tulaga, e le mafai e le fomaʻi ona faʻaaogaina se tasi fofo, ae o se tuufaatasiga o fualaau faasaina.

O vailaʻau faʻatele e masani ai faʻamaoni:

  • tolbutamide (pramidex) - mafai ona gaoioi i luga o le pancreas, faʻamalosia le pulefaʻatasia o le inisalini. E sili ona talafeagai mo tagata matutua ma maʻi faʻapitoa ma le faʻamaonia o le maʻisuka ituaiga 2. O aʻafiaga e aʻafia ai e aofia ai se faʻalavelave faʻafefe ma le feʻaveaʻi,
  • faʻasalaga - faʻaaogaina ma le faʻaeteete mo le togafitiga o tagata matutua, faʻavaivaia ma vaivai tagata mamaʻi i le le lava o le tino ma le pituitary function function,
  • mannil - faʻaleleia atili le lagona o le faʻaleleia o loʻo iloa le inisalini. Faʻateleina le gaosiga o le inisalini pancreatic. O le vailaʻau e tatau ona amata i le tasi le papa, pe a manaʻomia, ia faʻalemu lemu le metotia,
  • metformin - e le afaina ai le maualuga o le inisalini i le tino, ae e mafai ona suia fomaʻi i mea tau vailaʻau e ala i le faʻaitiitia o le fuainumera o le inisalini faʻasaina e saoloto ai le inisalini. E tele taimi e faʻataʻitaʻiina ai tagata mamaʻi i le mamafa ma le gaʻo. E le faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase e leai se aoga,
  • acarbose - e faʻalavelaveina ai le gaogao ma le faʻaaogāina o gaʻo i totonu o le tootoo laiti ma, i lenei itu, faʻaititia ai le faʻaititia o le toto i le suka i le maeʻa ona gaosia o meaʻai gaʻo. E le tatau ona faʻamautuina se vailaau mo maʻi faʻamaʻaloga masani, faʻapea foi i le taimi o le maʻitaga,
  • faʻapipiʻi magnesium - faʻaleleia le gaosia o le inisalini e le pancreas, faʻatonutonu le maualuga ole suka i le tino.

E faʻatagaina foʻi faʻalapotopotoga o fualaau faasaina, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • le faʻaaogaina o le metamorphine ma le matafefe,
  • le faʻaaogaina o le metamorphine ma le inisalini,
  • se tuufaatasiga o metamorphine ma thiazolidinedione poʻo le numera.

O le mea e leaga ai, i le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau o loʻo taʻua i luga e faasolosolo malie ona leai se aoga. I ia tulaga, e tatau ona e sui i le faʻaaogaina o tupe o inisalini.

O le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona faʻatulagaina mo se taimi le tumau (mo nisi tulaga faigata) poʻo taimi uma, pe a le aoga le togafitiga muamua ma fualaau.

O le mea moni, o le togafitiga o le inisalini e tatau ona amataina pe afai e faatonuina e se fomaʻi se vailaʻau. O le a ia filifilia le fua talafeagai ma fuafua le togafitiga togafitiga.

O le insulin e mafai ona faʻatulagaina ina ia mafai ai ona faʻataunuʻu le taui o le maualuga o le suka i le tele e mafai ai ina ia taofia ai le atinaʻega o faʻafitauli o le maʻi. O fea mataupu e mafai ai e le fomai ona fesuiai togafitiga fualaau faasaina i togafitiga insulin:

  • faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa o le mamafa,
  • faatasi ai ma le atiina ae o faʻalavelave faigata o faʻamaʻi,
  • ma le le lava o taui mo togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina masani o vailaʻau o le suka.

O le sauniuniga ile inisalini e fuafuaina e le fomaʻi. E mafai ona vave, vavalalata poo le umi o le inisalini, lea e faʻatonuina e le inisiua tui e tusa ai ma togafitiga e pei ona fautuaina mai e le fomaʻi.

Faatinoga

O le sini o faʻatinoga mo le maʻisuka ituaiga 2 o le aʻafia lea o le faʻamautinoaina o le suka o le toto, faʻamalosia le gaioiga o le inisalini, faʻaleleia le gaioiga o le cardiovascular ma respiratory system, ma faʻamalosia le gaioiga. E le gata i lea, o le faamalositino o se puipuiga sili lea ona lelei o pathoces vascular.

O faamalositino e mafai ona faʻatulagaina mo ituaiga uma o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi o le fatu po o le fatu faʻapipiʻi i le maʻisuka, suiga o le gymnastic, tuʻuina atu nei faʻamaʻi.

O faʻamaoniga i le gaioiga faaletino e mafai ona aofia ai:

  • maualuga maualuga o le toto (sili atu i le 16.5 mmol / lita),
  • urine acetone
  • tulaga faʻapitoa.

O faamalositino faaletino i tagata mamaʻi o loʻo momoe, ae le o le tulaga o le taupulepulega, ua faia i se tulaga maualuga. O isi o loʻo gafa ma aʻoga ao latou tutū pe nonofo.

O vasega e amata i faatinoga masani mo musele pito i luga ma pito i lalo ma le ogalaau e aunoa ma se mamafa. Ona faʻafesoʻotaʻi lea o vasega i le faʻaaogaina o le tetee ma le mamafa, e faʻaaoga ai se tagata e faʻaleleia le afi, dumbbells (e oo i le 2 kilokalama) poʻo le polo polo.

E iai se aafiaga lelei e matauina mai le manava. O le savaliga savali, uila vilivae, taʻavale, gaoioiga i le vai, ma le faasee e faʻafeiloaia foi.

E taua tele le tagata maʻi, o loʻo auai faʻatasi i le aʻoga faaletino, ia gauai i lona tulaga. Faatasi ai ma le atiina ae o lagona o le fiaai, vaivai faafuasei, gatete i vae, e tatau ona e faamaea le faamalositino ma ia mautinoa e te ai. A maeʻa faʻatulagaga, o le aso e sosoo ai e mafai ona toe amata vasega, peitaʻi, o le faʻaitiitia o le avega.

, , , , , , , ,

E ui i le faʻaaogaina o vailaʻau toto, o le taumafa tatau mo le maʻisuka e taua tele.O nisi taimi o le malū o le maʻi e na o meaʻai e mafai ona pulea, e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. Faatasi ai ma laasaga lauiloa, o le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 o lona uiga o le meaai Nu.9. O faʻamaumauga o lenei taumafa o loʻo faʻaaogaina i le toe faʻafoʻisia o faiga faʻaleagaina i le tino.

Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faapaleniina ma ia amanaʻia le faʻaogaina o le kalori. O le mea sili ona lelei i aso taitasi o le calorie e faalagolago i le mamafa o le tino:

  • mamafa masani - mai le 1600 i le 2500 kcal,
  • mamafa mamafa - mai le 1300 i le 1500 kcal,
  • afaina o le II-III tikeri - mai le 1000 i le 1200 kcal,
  • IV tikeri oona - mai le 600 i le 900 kcal.

Ae e le mafai ona faʻatapulaaina oe i taimi uma i calories. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma faʻamaʻi fatuga, ogaoga faʻamaʻi, faʻafitauli o le mafaufau, gout, faʻamaʻi ogaoga o le ate, meaai e tatau ona lelei.

E fautuaina e lafoaʻi vave meaʻai gaʻo, faʻatapulaaina le aoga o gaʻo ma masima.

, , , , , , , , ,

Faʻafitauli

Pe o le a le atofaina poʻo le le atofaina o le le atoatoa mo le maʻisuka ituaiga 2 e filifilia e le faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻafomaʻi ma agafesootai, lea e faasino i ai le tagata gasegase e lana fomaʻi aoga. O lona uiga, e mafai ona e faʻamoemoe e filifili e le fomaʻi e manaʻomia ona e talosaga mo le le atoʻatoa, ae e mafai ona e faʻamalosia pea lava oe, ma e leai se aia a le fomaʻi e teena ai oe.

Naʻo le mea moni e te maʻi i le maʻisuka e le maua ai e oe le avanoa e maua ai se maʻi. O lenei tulaga ua na o le solia o nisi o galuega a le tino, e mafai ona faʻatapulaʻa ai le atoaga o le olaga o le tagata maʻi. Manatunatu i taiala mo le atofaina o le le atoatoa:

  • Vaega III o loʻo tuʻuina atu mo le agamalu i le tulaga faʻaleagaina o le faʻamaʻi faatasi ai ma le i ai o faʻafitauli faʻaletonu lea e faʻalavelave ai le gaioiga atoa poʻo le mafai ona galue. Afai o le maʻisuka o loʻo i le faagasologa o taui ma e te le inuina le inisalini, ona le faatagaina lea o le le atoatoa,
  • Vaega II ua tuʻuina atu i tagata gasegase e faʻalavelave le faʻalavelave (retinopathy o le II-III tikeri, le toe faʻavaivai, le neuropathy o le tikeri II, encephalopathy, ma isi),
  • Vaega e mafai ona tuʻuina atu i tagata gasegase e matua tauaso, maʻi pipili, ogaoga o le mafaufau, ogaoga o le fatu fatu, ma le i ai o vaevaega. O ia tagata maʻi i aso uma o le olaga e le mafai ona faia e aunoa ma se fesoasoani mai fafo.

O le vaega o le tino ma le mafaufau e tuuina atu pe a maea le suʻega o le tagata maʻi e tagata poto faapitoa (o le komiti e taua o le komiti), o ai e filifili pe tofia le vaega mo le umi, ma talanoaina foi auala mo le toe faaleleia o auala.

O se faʻasalaga faʻapitoa i luga o le le atoatoa i se komiti poto faapitoa e tatau ona aofia ai:

  • o le taunuuga o se suʻesuʻega lautele o le urine ma le toto,
  • o le taunuuga o se suʻesuʻega o le suka o le toto i luma ma pe a uma se taumafataga,
  • suega o le urine mo le acetone ma le suka,
  • fomaʻi faʻasolosolo ma siama siama,
  • ECG
  • Le faaiuga a le fomai tipitipi, neuropathologist, fomaʻi tipitipi, fomai tipitipi.

Mai mea masani e mafai ona e manaʻomia:

  • se faʻamatalaga tusitusia e fai ma sui o le tagata maʻi,
  • tusifolau
  • le faatonuga ua faatonuina e le fomai,
  • se fomaʻi o loʻo i ai le tala atoa o lau faʻamaʻi,
  • tusi faamaonia o aoga,
  • kopi o le tusi galuega
  • faʻamatalaga o tulaga faigaluega.

Afai o loʻo e talosaga mo le toe faʻatulagaina o le le atoʻatoa, o le tusi faʻamaonia o loʻo e manaʻomia ai se tagata e le atoatoa le malosi, ma se polokalama faʻaleleia ua uma ona tuʻuina atu ia te oe muamua.

, , , ,

Po o le a lava le faʻatagaina o oe pe leai, e mafai ona e talosaga mo vailaau faʻasaina ole inisalini ma isi faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le a se isi mea e te agavaa e:

  • mauaina o tui tui fua ma fualaau o le suka,
  • Poloaiga sili o le kulukose ma masini mo le fuaina o le suka toto,
  • auai i le toe faaleleia o agafesootai (faafaigofie tulaga faigaluega, aoaoga i se isi galuega, toe iloilo),
  • togafitiga toga.

Afai e te maʻi, o le ae mauaina se aofaʻiga o tupe (penisione).

Latou te fai mai o le maʻisuka e le o se faʻamaʻi, ae o se ala e ola ai. O le mea lea, e tatau i tagata gasegase ona fetuutuunai i togafitiga, faʻalogo lelei i meaʻai, mataʻituina le tino, siaki taimi uma o latou tulaga ma suʻe suʻega. Ia, o le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi faigata tele, ma na o lou uiga alofa e uiga ia te oe lava e mafai ona fesoasoani ia te oe e ola ai i se olaga atoatoa ma malosi i le umi e mafai ai.

Tuua Lau Faamatalaga