Suauu toto i se talavou e 16 tausaga le matua

Faailoilo o le kulukose o loʻo i totonu o le toto o se talavou e taʻu mai ai lona tulaga soifua maloloina. O le toto o le suka i le tupulaga 17 tausaga e eseese mai le 3.3 i le 5.5 iunite. Ma afai ei ai ni fuainumera o le tamaititi, o loʻo taʻu mai ai o loʻo soifua maloloina lelei o ia.

E faʻavae i luga o togafitiga faafomaʻi, e mafai ona faʻapea o tama talavou, e tusa lava po o le a le itupa, o le suka i le tino e tutusa ma faʻataʻitaʻiga matutua.

Mataʻituina le maualuga o le suka i tamaiti e tatau ona faʻaeteete i tagata matutua. O le mea moni o le saʻo lava lea i le talavou o aʻafiaga le lelei o faʻamaʻi pipisi, e pei o le maʻisuka, e masani ona faʻaalia.

Manaomia le mafaufau po o le a le maualuga o le suka toto i tamaiti laiti ma talavou? Ma ia iloa foi po oa faailoga o faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻi?

O a faailoga e manatu e masani ai?

I tamaiti ma tagata matutua, o faʻamaoniga o le kulukose i le tino e taua tele, ma e mafai ona talanoa e uiga i le tulaga lautele o le soifua maloloina ma le soifua manuia. Glucose e foliga mai o le mea sili lea o le malosiaga, lea e maua ai le atoatoaga o galuega uma o totoga ma totoga o totonu.

O meaʻai mai tulaga masani i se maualuga poʻo le itiiti ifo foi o le faʻatuatuaga faʻalagolago i le gaioiga o le pancreas, lea e le faʻalavelave faʻapipiʻi le hormone - inisalini, lea e maua ai le maualuga o le suka i le tino o le tagata.

Afai ei ai se soliga o le gaioiga o le pancreas, ona oʻo lea i le tele o mataupu e mafua ai le atiaʻe o se suka suka. O le maʻi suka o se faʻasologa o le tino o le endocrine, o loʻo faʻaalia i se ala masani ma le tele o faʻafitauli faigata.

O le masani o le suka i totonu o le tino o se tamaititi i lalo ifo o le 16 tausaga e ese mai le 2.78 i le 5.5 iunite.

E tatau ona maitauina, mo tausaga taʻitasi, o le suka o le a avea ma "mea e fai":

  • Fanau fou - 2.7-3.1 iunite.
  • Lua masina - 2.8-3.6 iunite.
  • Mai le 3 i le 5 masina - 2.8-3.8 iunite.
  • Mai le ono masina i le 9 masina - 2.9-4.1 iunite.
  • O le tamaitiiti e tasi tausaga le matua e 2.9-4.4 iunite.
  • I le matua o le tausaga e tasi i le lua - 3.0-4.5 iunite.
  • Mai le 3 i le 4 tausaga - 3.2-4.7 iunite.

E afua mai i le 5 tausaga le matua, o le suka e tutusa ma faailoga o tagata matutua, ma o le a faapea mai le 3.3 i le 5.5 iunite.

E tatau ona maitauina afai ei ai se tamaititi po o se talavou ua faateleina le suka i luga o se vaitaimi uumi, o lenei mea e faailoa ai togafitiga faʻaleagaina i le tino, o le mea lea e fautuaina ai e asiasi i se fomaʻi ma faia suʻesuʻega talafeagai.

Faailoga o le maʻisuka i tamaiti

E pei ona faʻaalia mai i le fomaʻi, o faʻamaoniga i tamaiti ma tamaiti, i le tele o mataupu, e vave ona tutupu i ni nai vaiaso. Afai e vaʻaia e mātua ni faʻafitauli iloga i le tamaititi, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi.

I soo se tulaga, o le falemaʻi o le faʻaleleia o le tagata lava ia, ma le le amanaiaina o le tulaga o le a faʻaleagaina ai, ma o faailoga o le maʻisuka o le a le o ese na oi latou, o le a matua leaga lava.

I tamaiti, o le ituaiga muamua o togafitiga e masani ona maua. O le faʻaʻauʻau autu i lenei tulaga o se manaʻoga faifai pea e faʻaaoga le tele o le malosi e mafai ai. O le mea moni e faapea, e ese mai i le talaaga o se maualuga maualuga o le kulukose, e maua ai e le tino le vai mai totonu o siama ma siama e faʻaalu ai i totonu o le toto.

O le lona lua o faʻataʻitaʻiga o le tele naua o le faʻasolosolo. Pe a inuina se tele o vai, e tatau ona tuu le tino o le tagata. O le mea lea, o le a asiasi tele tamaiti i le faletaele i le taimi masani. O se mea mataʻutia o le gasegase o le moega.

I tamaiti, o mea nei e mafai ona matauina:

  1. Paʻu mamafa. O le maʻisuka e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o 'siama' e masani lava ona 'matelaina', ma e le mafai e le tino ona faʻaaogaina le kulukose mo lona faʻamoemoe. E tusa ai ma lea, ina ia mafai ai ona totogi le malosi o le malosi, e susunuina ai le tino ma maso. I le avea ai o se tulafono, o le gau o le mamafa e vave faʻafuaseʻi ma vave faʻafuaseʻi.
  2. Faʻasologa vaivai ma le vaivai. E masani ona faʻavaivaia tamaiti i vaivaiga maso, talu ai le le lava o le inisalini e le fesoasoani e liliu le kulukose i le malosi. O sooga ma totoga o le tino e mafatia i le "fiaaai," lea e oo atu ai i le le lava o le vaivai.
  3. Manaʻo tumau e 'ai. O le tino o le maʻisuka e le mafai ona masani ma gaogao uma meaai, o le mea lea, e le o tausia le saturation. Ae o loʻo i ai foʻi le faʻafeagai, pe a faʻaitiitia le manaʻo, ma o le mea lea e faʻaalia ai le ketoacidosis - o se faʻalavelave o le maʻisuka.
  4. Faʻafitauli leaga. O le maualuga o le suka i totonu o le tino o le tama e oʻo atu ai i le galala o le tino, e aofia ai mata o le mata. O lenei faailoga e mafai ona faʻaalia e le vavao o le ata poʻo isi faʻalavelave faʻalauiloa.

E tatau ona maitauina e taua le togafitia ma le faaeteete o faailoga e le masani ai ina ia mafai ai ona taofia faafitauli i taimi. O le mea e leaga ai, e tele lava ina fai e mātua ni faailoga le masani i soʻo se mea, ae le o le maʻisuka, ma o loʻo maʻi le tamaititi.

O le maʻisuka o se maʻi tumau ma ogaoga, ae le o se faasalaga. E mafai ona faʻatonuina lelei, lea e puipuia ai faʻafitauli faigata.

Faʻamatalaga o le maʻisuka i totonu o se tamaititi

O faʻataʻitaʻiga uma o loʻo faia i totonu o se fomaʻi e faʻamoemoe i le mauaina o tali i fesili faapena: pe o iai le maʻi o le tamaititi? Afai o le tali o le ioe, o le a le ituaiga faʻamaʻi i lenei mataupu faapitoa?

Afai na matauina e matua i le taimi o uiga taua na faʻamatalaina i luga, ona mafai lea ona e fuaina faailo suka, oe faʻataʻitaʻiga, o se masini mo le fuaina o le kulukose toto e pei o se glucometer.

Afai e le oi ai se masini i le fale, poo tagata vavalalata, e mafai ona e lesitala mo se suʻesuʻega i lau falemaʻi, ma tuʻu le kulukose i se manava gaogao pe a uma ona 'ai. I le suesueina o tulaga masani o tamaiti, e mafai ona e faʻatusatusaina tutusa ia iuga o suʻega na maua i le fale suesue.

Afai e maualuga le suka a le tamaitiiti, ona vaʻaia lea o togafitiga faʻataʻitaʻi. I ni faaupuga faigofie, e tatau ona faia nisi togafiti ma iloiloga e fuafua ai le ituaiga o maʻisuka o loʻo i ai i se tamaititi - le muamua, lua, poʻo se ituaiga mea maʻoti.

Faʻasaga i tua o le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o faʻamaʻi nei e mafai ona matauina i le toto o tamaiti:

  • I sulu o tamaʻi motu o Langerhans.
  • I le inisalini o le hormone.
  • Le glutamate decarboxylase.
  • Le tyrosine phosphatase.

Afai o siama puipuia o loo lisiina i luga o loʻo matauina i totonu o le toto, ona faʻamaonia mai ai lea o le tino lava ia o loʻo aʻafia ai osofaʻiga i siama faʻamaʻi, ma o le mea lea ua le lelei ai a latou galuega.

A oʻo i le maʻisuka ituaiga 2, o nei auupega e le o iloa i totonu o le toto, ae o loʻo i ai se maualuga maualuga o le suka i luga o se manava gaogao ma pe a uma se taumafataga.

Togafitiga o le maʻisuka i tama talavou ma tamaiti

Togafitiga o se maʻi "suamalie" i tamaiti talavou ma talavou e le ese mai togafitiga matutua.

O le tulafono faavae o le fuaina o le suka i le tele o taimi i le aso, mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina le mita kullukose e paʻi atu i le faigofie faigofie ma le faʻaofiina o le inisalini e tusa ai ma le fuafuaga fautuaina. E faʻapea foi i le tausia o se tusi o le maʻisuka, meaʻai tatau lelei, gaioiga sili ona lelei.

E tatau i matua ona malamalama o le puleaina o le maʻisuka e le o se fua o suka mai lea taimi i lea taimi, ae mo aso uma, ma e le mafai ona e faia vaiaso o vaiaso, malologa, ma isi. I le uma, o lenei faiga e mafai ai e oe ona faʻapolopolo le ola o le tamaititi, ma puipuia ai faʻafitauli faigata.

E pei ona faaalia i le faatinoga, e leai se mea faigata e uiga i lenei mea. Na o ni nai vaiaso, ma matua avea ma tagata poto masani i lenei mataupu. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga uma lava o le a ave le 10-15 minute i le aso mai le malosi. O le isi taimi, e mafai ona e taitaia se olaga masani ma masani.

E le masani ona malamalama le tamaitiiti i le uiga o le pulea, ma o le mea e sili ona taua, lona taua, o le mea lea o mea uma lava o loʻo i lima o matua lava ia. O nai faʻamatalaga mo matua:

  1. Tausi matua i fautuaga uma a le fomaʻi.
  2. O togafitiga e masani lava ona suia, aemaise lava le lisi ma le fua o le homone, aʻo tuputupu ae le tamaitiiti ma atiina ae.
  3. Tusi i aso uma faʻamatalaga e uiga i le aso o le tamaititi i le tusi. E ono mafai ona fesoasoani i le fuafuaina o taimi e taʻitaʻia ai le suka.

E tatau ona maitauina o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le tino o se tamaititi e mafai ona tupu i soʻo se matua, tusa lava pe a maeʻa le fanau mai.

I le fesoʻotaʻi ma ia faʻamatalaga, e fautuaina oe e siaki ma le totoa le soifua maloloina o lau tama (aemaise lava tamaititi o loʻo mafatia i le le lelei o le tamaititi), faʻatautaia suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma suʻe suʻe.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i foliga o le maʻisuka i talavou.

O le a le fua o le suka o le toto

O le masani o le kulukose toto e mai le 3.3 i le 5.5 millimita i le lita. O se ata i luga aʻe o le 5.5 ua uma ona faʻataunuʻuina. Ioe, o fua o le kulukose e fuaina ao lei faia le taeao. Afai o le gasegase ao le i ai le toto mo le suka, na te 'ai meaai, o fua o kulukose e suia vave.

Faʻatasi ai ma vailaʻau, o le aofaʻi o le suka e ese mai le 5.5 i le 7 mmol. O le suka o le suka e mai le 7 i le 11 mmol i le lita pe a uma ona 'ai - o mea nei foi o faailoga o prediabetes. Ae o tulaga taua o loʻo i luga ua avea ma faailoga o le maʻisuka ituaiga 2.

I le isi itu, o le pa'ū o le suka i lalo ifo o le 3.3 millimita i le lita o le toto o loʻo taʻu mai ai se tulaga o le hypoglycemia.

Glucose anapogi

Hypoglycemiaitiiti ifo i le 3.3 Norm3.3 - 5.5 mmol / L Preditebetes5.5 - 7 mmol / L O le maʻi suka7 ma le sili mmol / l

Hyperglycemia ma Sugar

Ua amata ona atiaʻe le Hyperglycemia i fua faatatau i luga o le 6.7. A maeʻa ona 'ai, o ia fuainumera o le masani. Ae i luga o se manava gaogao - o lenei mea leaga, aua o se faailoga o le maʻisuka maʻi.

O le laulau i lalo o loʻo faʻamatalaina ai le maualuga o le hyperglycemia.

Laleleie oʻo atu i le 8.2 mmol / l Tulaga maualaloe oo atu i le 11 mmol / l Tulaga maualugae oʻo atu i le 16.5 mmol / l Muamuamai le 16.5 i le 33 mmol / l Coma Mea leagasili atu i le 33 mmol / l O le hyperosamola comasilia le 55 mmol / l

Faʻatasi ai ma sina tulaga maualuga o le hyperglycemia, o le autu autu o le faʻateleina o le fia inu. Ae peitai, faatasi ai ma le alualu i luma o le hyperglycemia, o le a mautinoa le faateleina o le toto - o le toto lololo, ma tino o le ketone e faateleina i le toto, lea e oo atu ai i le faamaʻi tele i le tino.

O le toe tulai mai o le suka o le toto e mafua atu ai i le hyperglycemic coma. E tupu pe afai ole sili atu i le 33 mmol le suālaʻau. Faailoga uiga ese o se coma:

  • onosaʻi i mea uma e tupu,
  • fenumiai (o le maualuga o le tulaga o sea tulaga o le leai o se tali atu i se mea le fiafia),
  • mago ma fiva,
  • malosi manava acetone
  • pulusua vaivai,
  • toilalo (e pei o Kussmaul).

Faatasi ai ma le alualu i luma o le hyperglycemia, o le tagata maʻi e atiina ae le ketoacidosis. O loʻo faʻaalia i le faateleina o le numera o kulukose toto ma tino ketone. O tino o Ketone e faʻaputu i le toto ona o le tino e le mafai ona tuʻuina atu i le malosi, ma o mea faʻaagaga o le glycogen e pei o ana punaoa faʻaagaga e laiti tele. Ketoacidosis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O mea nei o ona autu autu.

Faatasi ai ma le faateleina o le faitauga o le glucometer e sili atu ma le 55 mmol, o le tagata maʻi e atiina ae se coma o le hyperosmola. O se faailo iloga o se ituaiga faʻamaʻi o se maʻi tele. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le hyperosmola coma o le verombosis loloto, o le gasegase tele, ma le pancreatitis. O le olaga faitino faatasi ai ma ia ituaiga o siama e masani lava ona oʻo i le 50 pasene.

Hypoglycemia ma faailoga suka

O le hypoglycemia e faʻaalia i le pa'ū o le toto suka. O le tulaga maualalo lalo ifo o le 3.3 mmol i le lita. O se faailo i lalo ifo o lenei tau e taʻu ai le hypoglycemia. O vailaau aloaia e iloa ai o le tagata maʻi e iai le hypoglycemia ma le maualuga o le suka e itiiti ifo i le 2.8 mmol.

Ae ui i lea, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e iai lona lava fua faatatau o le suka. I nisi tagata, o lenei tulaga masani e mafai ona sili atu, ma o le hypoglycemia e oʻo lava i le taimi e sili atu i le 3.3 millimili le tau o le suka. O le laasaga malu o le maʻi o le hypoglycemic e tupu pe a pa'ū le kulūkose i le sili atu i le 0.6 mmol e faʻatatau i le faʻaoga masani. Ma i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e mafai ona sili atu le maualuga o le suka i le 6-8 mmol, ina ia latou atiaʻe atili le hypoglycemia.

O faʻamaoniga sili ona taua o le hypoglycemia o:

  • faateleina le faʻaleagaina
  • soona inu tele
  • vaivaiga
  • lima lulu
  • vaivaiga ma vaivaiga maso,
  • faʻafefete ma faʻafefeteina le faʻaaliga
  • taʻavale
  • se lagona malosi o le fiaaai,
  • numera o vae.

O le tagata maʻi e tatau ona 'ai pe a fai o muamua faailoga o le faʻaitiitia o le kulukose toto. O fua o le hypoglycemia e faateleina pe a pa'ū le mita i lalo ifo o le 2.2 miliona. Faatasi ai ma le alualu i luma o le tulaga, o se hypoglycemic coma e mautinoa lava e atiina ae.

Afai o lenei faailoilo e le itiiti ifo i le 2 mmol, ona tupu lea o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le coma. Faailoga uiga o le coma:

  • leai se mafaufau
  • le foliga mai o le afu malulu
  • paʻu paʻu
  • pale paʻu paʻu
  • togi maualalo maualalo,
  • le mautonu o le tali a tamaiti aoga i le malamalama.

Fesoasoani muamua i le tagata maʻi o le faʻaaoga vave o le kulukose. Ia mautinoa ia 'ai se mea suamalie. Togafitiga o tulaga ogaoga o le hypoglycemia e masani lava ona faia i le potu maʻi tigaina.

Glucose Meter ma le Gesational Diabetes

O le masani o le suka i le taimi o le maitaga e 3.3-5.3 miliona i luga o se manava gaogao. E tasi le itula pe a maeʻa le taumafataga, e tatau ona le sili atu nai lo le 7.7 millimili. A o lei alu i le moega ma le po, o lona masani e le sili atu nai lo le 6.6. O le faateleina o nei fuainumera ua mafua ai ona talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga.

O mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o lenei ituaiga o suka suka i vaega nei o fafine:

  • silia le 30 tausaga
  • ma le mamafa,
  • faatasi ai ma uiga leaga,
  • pe afai ua maua i le maʻisaga muamua le maʻisuka maʻisuka.

O se vaega taua o le maʻisuka ituaiga o le maualuga lea o le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai, nai lo le gaogao gaogao. Ae ui i lea, e le o le uiga o lea maʻisuka e le saogalemu. I le maʻisuka ituaiga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻafitauli faʻapitoa mo le fetus. I le tolu tausaga lona tolu o le maʻitaga, e mafai ona ia mamafa le mamafa, ma mafua ai ona faʻalavelave i le taimi o le fanau mai. I ia tulaga, e filifili fomaʻi i le fanau mai vave.

Faʻafefea ona ausia se suka sili ona lelei

I le maʻi suka, o le toto kullukose masani e taua tele. Faʻateleina le faʻaleleia o le glucometer, o le toto e faʻamaunuʻu. E amata ona faasolosolo lemu lemu e ala i toto laiti toto. I le itu, o lenei mea e mafua ai le le lelei o meaola uma o le tino o le tagata.

Ina ia puipuia le foliga mai o nei uiga le lelei, e tatau ona mataituina le tausia pea o le masani o le suka o le toto. E tele auala e faia ai lenei mea.

O le auala muamua ma le sili atu, o le mea moni, o se paleni paleni. Aua nei galo e uiga i le mataʻituina o le maualuga o le kulukose o le toto. O meaai e tatau ona i ai i le tele lava e mafai ai ona mafai ona mafai ona maua ai gaʻo vailaʻau faʻasaina e fesoasoani i le atinaʻe o le glycemia.

O le mea moni, o le masani o le toto suka i le maʻisuka e fesuiaʻi lautele. E tatau ona e taumafai e faʻamautinoa e le silia le 5.5 millimili. Ae e faigata ona ausia i le faatinoga.

O le mea lea, o manatu o fomaʻi e malilie e mafai e le tagata gasegase ona faatumauina le kulukose i le va o le 4-10 millimili. E na o le pau lava lea o faigata ogaoga o le a le tupu i totonu o le tino.

I le masani ai, e tatau i tagata gasegase ona i ai se glucometer i le fale ma fua i taimi uma. E fia taimi e te manaʻomia ai le faʻatinoga, o le a taʻu mai e le fomaʻi.

E faʻafefea ona fua le suka

E tusa ai ma le masani ona taliaina, o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona faʻamoemoe i luga o se manava gaogao. Ae ui i lea, o lenei metotia ei ai ni mea le lelei.

  1. O taimi uma lava pe a fua le suka, o le a eseese ia faailoga.
  2. A maeʻa ona ala i luga, e ono maualuga le maualuga, ona latalata atili ai lea i le masani.
  3. O se tagata ei ai le maualuga maualuga o suka mo se taimi umi, ae i nisi tulaga e mafai ona alu i lalo. O le fua i lenei lava taimi o le a faʻaalia ai e iai lau masani, ma o le a mafua ai le le saʻo o le soifua lelei.

O le mea lea, e tele fomaʻi ua fautuaina le foai atu o toto i le hemoglobin glycated. E faʻaalia ai le kulukose toto i se vaitaimi umi. O lenei vaega e le faalagolago i le taimi o le aso, gaoioiga faaletino muamua pe o le faʻalagona o le maʻisuka. O sea suʻesuʻega ua faia, e fai ma taʻiala, faʻa-tasi i le fa masina.

O le mea lea, o le masani o le suka i le maʻisuka e mafai ona eseese lautele. I tulaga taʻitasi, e tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina ia faailoilo ma puipuia lo latou faateleina. Ona oʻo ai lea o le lamatiaga o faʻafitauli o le a itiiti ifo.

Suauu toto mai le 5.0 i le 20 ma luga: mea e fai

O tulaga maualuga o le suka o le toto e le masani ona faʻaauau pea ma e ono fesuisuiaʻi, e fuafua i le tausaga, taimi o le aso, meaʻai, gaioiga faaletino, le i ai o tulaga faʻalavelave.

O faʻafitauli o le kulūkose o le toto e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia e faʻatatau i se manaoga faapitoa o le tino. O lenei faiga faʻalavelave e pulea e le inisalini pancreatic ma, i nisi itu, adrenaline.

Faatasi ai ma le le lava o le inisalini i totonu o le tino, o tulafono faatonutonu e le mafai, e mafua ai le le atoatoa o le tino. A maeʻa se taimi, o le a le mafai ona faʻaaogaina togafitiga o totoga i totonu.

Ina ia iloiloina le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona suʻesuʻeina pea suʻesuʻega o le kulukose o le toto.

Suga 5.0 - 6.0

Suauu toto i le lautele o le 5.0-6.0 iunite ua manatu e taliaina. I le taimi nei, e ono le mautonu le fomai pe afai o suega e mai le 5.6 i le 6.0 mmol / lita, aua o lenei mea e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai le atinaʻeina o tagata ua taʻua o le prediabetes

  • O fuataga taliaina i tagata matutua soifua maloloina e mafai ona amata mai le 3.89 i le 5.83 mmol / lita.
  • Mo tamaiti, o le vāega mai le 3.33 i le 5.55 mmol / lita ua manatu ole masani.
  • O le matua o tamaiti e taua foi ona mafaufau: i pepe faatoa fananau mai e oo i le masina, o faailoga e mafai ona i ai i le va o le 2.8 i le 4.4 mmol / lita, e oʻo i le 14 tausaga, o le data mai le 3.3 i le 5.6 mmol / lita.
  • E taua le mafaufau o le matua o nei faamaumauga e sili atu le maualuga, o le mea lea, mo tagata matutua mai le 60 tausaga le matua, o maualuga o le toto toto e mafai ona sili atu nai lo le 5.0-6.0 mmol / lita, lea e manatu i ai o le masani.
  • I le taimi o le maitaga, e mafai e tamaitai ona faʻaopopo le tele o faʻamaumauga ona o suiga o le hormonal. Mo fafine maʻitaga, o taunuuga o le auiliiliga mai le 3.33 i le 6.6 mmol / lita e manatu e masani.

Pe a tofotofoina mo le toto o le kulukose toto, o le fua faatatau e vave ona faateleina i le 12 pasene. O le mea lea, afai e faia se auiliiliga mai se vein, e mafai ona eseese le faʻamaumauga mai le 3.5 i le 6.1 mmol / lita.

E le gata i lea, e mafai ona fesuisuiaʻi siaki pe afai e te ave atoa le toto mai se tamatamailima, vein poʻo le plasma toto. I tagata soifua maloloina, o le plasma glucose e ave i le 6.1 mmol / lita.

Afai o se fafine maʻitaga e ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, e mafai ona eseese le fuainumera mai le 3.3 i le 5.8 mmol / lita. I le suʻesuʻega o toto vevela, o fuainumera e mafai ona aofia i le 4.0 i le 6.1 mmol / lita.

E taua le mafaufau i nisi tulaga, i lalo o le faatosinaga o nisi itu, o le suka e mafai ona siitia le tumau.

O le mea lea, o le faateleina o faʻamaumauga o le kulukose e mafai ona:

  1. Galue faaletino po o aoaoga,
  2. Galuega uumi umi
  3. Mataʻu, mataʻu poʻo se tulaga ogaoga faigata.

E le gata i le maʻisuka, faʻamaʻi e pei ole:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • O le iai o le tiga ma le tiga,
  • Faʻaleagaina o le myocardial,
  • Paʻu o le Cerebral
  • Le i ai o faʻamaʻi mu
  • Manua tiga
  • Togafitiga
  • Faʻalavelave faʻamaʻi
  • O le i ai o maʻi o le ate,
  • Fusi ma manua.

O nisi taimi pe a maeʻa le faʻaaogaina o le mea e faʻaosofia ai, o le maʻi e toe foʻi i le masani.

O le faateleina o le kulukose i totonu o le tino e masani ona fesoʻotaʻi e le gata i le mea moni o le maʻi na faʻaaogaina le tele o meaʻai gaʻo, ae faʻapea foi ma se avega mamafa. Pe a faʻatupu musika, latou te manaʻomia le malosi.

Glycogen i maso ua liua i le kulukose ma faʻalilo i totonu o le toto, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka. Ona faʻaaogaina lea o le kulukose mo lona faamoemoega faamoemoeina, ma le suka pe a mavae sina taimi e toe foi mai i le masani.

Suga 6.1 - 7.0

E taua le malamalama o tagata soifua maloloina, o le maualuga o le kulukose i le toto capillary e le sili atu i le 6.6 mmol / lita. Talu ai le maualuga o le kulukose i le toto mai le tamatamailima e maualuga atu nai lo se vein, o le toto vevela ei ai faailoga eseese - mai le 4.0 i le 6.1 mmol / lita mo soo se ituaiga suʻesuʻega.

Afai o le suka toto i luga o se manava gaogao e maualuga atu nai lo le 6.6 mmol / lita, o le a masani lava ona iloa e le fomaʻi vailaau, lea o se toilalo gasegase tuga. Afai e te le faia taumafaiga uma e faʻamaonia ai lou soifua maloloina, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻasolosolo, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e mai le 5.5 i le 7.0 mmol / lita, o le hemoglobin glycina e mai le 5.7 i le 6.4 pasene. I le tasi po o le lua itula i le maeʻa ai o le taumafaina, o le suʻega o le suʻe toto e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita. A itiiti ifo o le tasi o faailoga e lava lea e iloa ai le maʻi.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia, o le a gauai le tagata maʻi:

  1. ave se suʻega lona lua mo le suka,
  2. ave se suega o le faapalepale kullukose,
  3. Iloilo le toto mo le hemoglobin glycosylated, aua o lenei metotia ua manatu e sili ona saʻo mo le siakiina o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le tausaga o le maʻi e tatau ona amanaia, talu ai ona o le matua o le data mai le 4.6 i le 6.4 mmol / lita ua manatu o le masani.

I se tulaga lautele, o le faateleina o le suka o le toto i fafine maʻitaga e le o faailoa manino ai le solia, ae o le a avea foi ma se taimi e popole ai i lo latou soifua maloloina ma le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai.

Afai o le maitaga o le maualuga o le sukū e faʻatupulaʻia le malosi, e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka latent latent. A oʻo i se tulaga lamatia, o le fafine maʻitaga ua lesitalaina, mulimuli ane ua tofia o ia e faia se suʻega toto mo le kulukose ma se suʻega ma se avega i le glucose toleni.

Afai o le maualuga o le kulukose i le toto o fafine maʻitaga e maualuga atu nai lo le 6.7 mmol / lita, o le fafine e ono maua i le maʻisuka. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai ei ai i se fafine ni faʻamaoniga pei o:

  • Lagonaina o le gutu malulu
  • O le fiainu lava
  • Uiga masani
  • O se lagona faifaipea o le fiaaai
  • Le foliga mai o le manava manava
  • O le faʻavaeina o se tofo malosi i le vailaʻau,
  • O foliga vaaia o vaivaiga lautele ma le vaivai tele,
  • Ua tulai le toto toto.

Ina ia taofia le tupu mai o le maʻisuka faʻamaʻi, e manaʻomia ona e matauina e le fomaʻi e le aunoa, ave uma suega talafeagai. E taua foi le aua nei galo se ituaiga ola maloloina, pe afai e mafai, teena le taumafaina pea o meaai ma le maualuga o le faasinomaga o fuainumera, maualuga i mea faigofie e gaosi ai gaʻo, meaʻai.

Afai e manaʻomia uma fua talafeagai i se taimi talafeagai, o le a maʻea le maitaga e aunoa ma ni faafitauli, o le a fanau mai se pepe soifua maloloina ma malosi.

Suga 7.1 - 8.0

Afai o faailoga i le taeao i luga o se manava gaogao i se tagata matua e 7.0 mmol / lita ma le maualuga, e mafai e le fomai ona fai mai le atinae o le maʻisuka.

I lenei tulaga, o faʻamatalaga i luga o le suka toto, e tusa lava po o le a le meaʻai ma le taimi, e mafai ona oʻo i le 11.0 mmol / lita ma le maualuga.

I le tulaga o loʻo i ai le faʻamaumauga mai le 7.0 i le 8.0 mmol / lita, e ui lava e leai ni faʻamatalaga manino o le maʻi, ma ua masalosalo le fomaʻi i le siama, ua faatonuina le maʻi e faia se suʻega ma se avega i le kulukose.

  1. Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi e suʻeina se suʻega toto mo se manava gaogao.
  2. 75 kalama o le kulukose mama e faʻafefeteina i vai i totonu o se ipu malamalama, ma e tatau i le tagata gasegase ona inu le vaifofo e maua ai.
  3. Mo le lua itula, o le tagata maʻi e tatau ona malolo, e le tatau ona e 'ai, inu, ulaula ma le gaoioi malosi. Ona ia faia lea o se suʻega lona lua mo le suka.

O se suega tutusa mo le faapalepale o le kulukose e faʻamalosia mo tina maitaga i le ogatotonu o le taimi. Afai, e tusa ai ma taunuuga o le auʻiliʻiliga, o fuainumera e mai le 7.8 i le 11.1 mmol / lita, e talitonuina le vaivai o le faapalepale, o lona uiga, ua faateleina le malamalama o le suka.

Pe a faʻaalia e le auʻiliʻiliga se taunuʻuga e maualuga atu i le 11.1 mmol / lita, o le maʻisuka e muaʻi mauaina.

Ole vaega aʻafia mo le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • Toʻatele tagata
  • Tagata gasegase o le toto maualuga o le 140/90 mm Hg pe sili atu foi
  • Tagata e sili atu le maualuga o le cholesterol maualuga nai lo masani
  • Tina oe ua maua i le maʻisuka ile tino i le taimi o maitaga, faʻapea foi i latou o loʻo i ai le mamafa o le pepe ile 4.5 kilokalama pe sili atu,
  • Tagata faʻamaʻi ma le ovarycycy ovary
  • Tagata o loʻo i ai se faʻamuamua i le atinaʻeina o le maʻisuka.

Mo soʻo se mea e aʻafia ai, e tatau ona suʻe se suʻega toto mo le suka pe tusa o le tasi i le tolu tausaga, e amata mai le 45 tausaga.

O le mamafa o tamaiti e silia i le 10 tausaga e tatau foi ona siakiina e le aunoa mo le suka.

Suga 8.1 - 9.0

Afai e tolu taimi i le laina o le suʻega suka e sili atu ona maualuga, o le fomaʻi e maua le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua. Afai e amata le maʻi, o le maualuga o le kulukose o le a mafai ona iloa, e aofia ai i le urine.

I le faʻaopopo atu i le faʻamaʻi o le suka, o le maʻi o loʻo faʻamaonia se tausisia o le soifua maloloina. Afai e aliali mai o le suka e tupu malosi pe a uma le 'aiga o le afiafi ma o nei taunuuga e faʻaauau pea seia oʻo i le taimi e momoe ai, e tatau ona e toe teuteu lau meaai. O le mea e sili ai, o ipu maualuga-kapeti e faʻasaina i le maʻisuka ua faʻaaogaina.

O se tulaga talitutusa e mafai ona matauina pe afai o le aso atoa e leʻi 'ai atoatoa ai se tagata, ma a oʻo mai i le fale i le afiafi, sa ia taufaʻaiʻu i meaʻai ma' ai se vaega tele.

I lenei tulaga, ina ia mafai ona taofia le tafe i le suka, e fautuaina e fomaʻi ia 'ai lelei i le aso atoa i ni vaega laiti. O le matelaina e le tatau ona faʻatagaina, ma o meaʻai e gaʻo ai le carbohydrate e tatau ona tuʻuese mai le lisi o afiafi.

Suga 9.1 - 10

O le maualuga o le kulukose o le toto mai le 9.0 i le 10.0 iunite ua manatu o se tau aofaʻi. Faatasi ai ma le faateleina o faamatalaga i luga atu o le 10 mmol / lita, o le fatu o le maʻisuka ua le mafai ona iloa se ituaiga tele o le mamafa o le kulukose. O se taunuuga, o le suka e amata ona faaputuputu i le urine, lea e mafua ai le atinaʻe o glucosuria.

Ona o le le lava o gaʻo poʻo le inisalini, o le maʻisuka o le maʻisuka e le maua le aofaʻi tatau o le malosi mai le kulukose, ma o le mea lea e faʻaaogaina ai le gaʻo nai lo le "manava" manaomia. E pei ona e iloa, o tino o le ketone e fai ma vailaau e mafua mai ona o le malepelepe o sela gaʻo. A oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto i le 10 iunite, e taumafai le gaʻo e aveese le suka maualuga mai le tino e pei o otaota faʻatasi ma urine.

O le mea lea, mo le maʻisuka, o lona suka e sili atu i le tele o le toto e maualuga atu nai lo le 10 mmol / lita, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga mo le i ai o vailaʻau oona. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai vaega faapitoa o suʻega, lea e faʻamautinoa ai le i ai o le acetone i le urine.

E le gata i lea, o sea suʻesuʻega e faia pe afai o se tagata, e faaopoopo atu i le maualuga o le sili atu ma le 10 mmol / lita, lagona le lelei, faʻalauteleina le vevela o lona tino, aʻo maʻi le tagata maʻi, ma o le vomiting ua mataituina. O nei faʻamaoniga e mafai ai ona iloa le taimi vave o le faʻateleina o le maʻisuka ma puipuia ai le maʻi suka.

Pe a faʻaitiitia le suka o le toto ma le suka e faʻaitiitia ai le suka, faamalositino, poo le inisalini, o le aofai o le acetone i le urine e faʻaitiitia, ma le malosi o le gasegase ma le manuia lautele o loʻo faʻaleleia.

Sugar 10.1 - 20

Afai o se tikeri maualalo o le hyperglycemia ua maua i le suka mai le toto i le 8 i le 10 mmol / lita, ona o le faateleina o faamaumauga mai le 10.1 i le 16 mmol / lita, o le tikeri maualuga, e maualuga atu i le 16-20 mmol / lita, o se tulaga maualuga o le maʻi.

O lenei faʻavaega faʻapitoa o loʻo i ai ina ia mafai ai ona faʻasoa fomaʻi ma le masalomia o le i ai o le hyperglycemia. O se faʻafitauli lelei ma le matuia lipoti o le faʻamaʻi o le maʻisuka, ma o le taunuuga o lea mea o loʻo mataʻituina ai ituaiga faʻafitauli masani.

Faʻasolo mea autu e taʻu mai ai le tele o le toto mai le 10 i le 20 mmol / lita:

  • O le tagata maʻi e masani ona tupu i le urination masani; o le suka e maua i le urine. Talu ai ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le uila, o le ofu tino i totonu o le gataifale ua avea ma mea vaivai.
  • E le gata i lea, ona o le tele o le leiloa o le vai e ala i le urine, o le maʻisuka e lagona le malosi malosi ma le fia inu.
  • E i ai le mago tumau i le gutu, aemaise i le po.
  • O le tagata gasegase e masani lava ona faʻaaogaina, vaivai ma vaivai vave.
  • O le maʻisuka ua matua paʻu le mamafa o le tino.
  • O nisi taimi e lagona ai e se tagata le tiga, vomiting, maʻi tiga, fiva.

O le mafuaʻaga o lenei tulaga e mafua ona o le le lava o le inisalini i totonu o le tino poʻo le le mafai ona maua o sela e galue ai ile inisalini ina ia faʻaaoga ai le suka.

I le taimi nei, o le tapuni pito i luga e sili atu ma le 10 mmol / lita, e mafai ona oʻo i le 20 mmol / lita, o le kulukose o loʻo faʻateleina i le urine, lea e faʻapogai ai le tele o urination.

O lenei tulaga e mafua ai le le lava o le susu ma le manava, ma o le mea lea e mafua ai le galala le faamalieina o se maʻisuka. Faatasi ai ma le vai, e le gata o le suka e sau mai le tino, ae faapena foi ituaiga uma o elemene taua, e pei o le potassium, sodium, chlorides, o se taunuuga, e lagona e se tagata le vaivai tele ma aveesea le mamafa.

O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto, o le saoasaoa lea o mea na tutupu i luga.

Suga Suauu Luga 20

Faatasi ai ma ia ituaiga faailoilo, e lagona ai e le tagata maʻi lagona malolosi o le hypoglycemia, lea e mafua ai ona leai se malamalama. O le i ai o le acetone faatasi ma le 20 mmol / lita ua sili atu ona sili ona faigofie ona iloa e ala ile manogi. O se faʻamaoniga manino lea e leai se totogi o le maʻisuka ma o le tagata o loʻo i luga o le laina o le maʻi suka.

Faailoa mai ni faʻafitauli matautia i le tino e faʻaaoga ai faʻamaoniga nei:

  1. O se suega o le toto e sili atu ile 20 mmol / lita,
  2. O le manogi manogi o le acetone e lagona mai le gutu o le tagata maʻi,
  3. E vave ona vaivai le tagata ma lagona ai se vaivaiga faifai pea,
  4. E masani ona i ai le ulu tiga,
  5. O le tagata gasegase na te le maua lona fia 'ai ma ua i ai se suiga i meaʻai na ofoina mai,
  6. E i ai le tiga i totonu o le manava
  7. O se maʻisuka atonu e lagona le manava, vomiting ma le vavalalata e mafai,
  8. E lagona e le tagata maʻi le pisapisao e masani ona manava.

Afai ole a iloa faailo mulimuli e tolu, e tatau ona e vave saili se togafitiga faafomaʻi mai se fomaʻi.

Afai ole maualuga o le suʻeina o le toto e sili atu i le 20 mmol / lita, e tatau ona le aofia uma gaoioiga faaletino. I se tulaga faapena, o le avega i luga o le cardiovascular system e mafai ona faateleina, lea e faʻatasi ma le hypoglycemia e faʻalua ona lamatia mo le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o le faamalositino e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le toto o suka.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i luga atu o le 20 mmol / lita, o le mea muamua ua soloia o le mafuaaga lea o le faateleina o faailoga ma o le fualaau manaomia o le inisalini ua faalauiloaina. E mafai ona faʻaititia le suka toto mai le 20 mmol / lita i le masani e faʻaaoga ai se taumafataga maualalo-gaʻo, lea o le a faʻalatalata i le maualuga o le 5.3-6.0 mmol / lita.

Tuua Lau Faamatalaga