E gase le vae i le maʻisuka

O se tagata e pagatia i le maʻisuka e masani ona fetaiai ma ia o se mea le lelei e pei o se mafiafia, lea atonu o se taunuuga o lenei maʻi. Afai na tupu muamua lenei mea, aua e te popole, ae a e toe faia le osofaiga, e tatau ona e mafaufau e uiga i mafuaʻaga o lona tupuga ma mulimuli ane togafitiga.

E mafai ona i ai le gasegase i le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi i se foliga masani e mafua ona o le le lava o le puleaina o le siama o le homone insulin. E afaina ai le gaioiga o totoga uma, ma e mafai ona aafia ai le faʻalavelave o le toto, lea e oʻo atu ai i le faʻaalia o faʻavevesi.

O le vaʻaia e malamalama o le faʻaaogaina o le muscle, faʻatasi ma le tiga matuia. E mafai ona latou tumau mo ni nai sekone pe silia ma le lima minute. E tusa lava pe ua pasi le spasm, i le mea sa i ai, o le faateleina o le mafaufau e mafai ona tumau pea.

O se tagata soifua maloloina e mafai ona lagona se taʻavale a itiiti ifo ma le tasi i lona olaga, ae afai e tupu i le maʻisuka, o loʻo taʻu mai ai le i ai o maʻi faʻapitoa i le tino. O le tele lava o taimi, e maua ai e nei tagata maʻi le pipili o le vae o le vae, ae mafai foi ona tupu i lima, tua, sulu, ma le vaega o le manava.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le faoa o le maʻisuka i le matamataina o lenei vitio, ma mai ai foi o le ae aoaoina ai nisi o fautuaga aoga mo le tagofiaina o musele maso:

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi matautia e pei o le maʻisuka, o le tino o le maʻi ma le toto na afaina ona o le maualuga o le maualuga o le suka i le toto. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona tupu i luga o le maʻisuka ma mafai ai e le angiopathy ona atiaʻe, lea eo mai faatasi ma le toto vaivai ma le meaʻai paleni. O nei faiga uma o le faavae lea mo le tupu mai o le faoa faamalosi.

Afai e le mafai ona taofia lenei meaʻai i togafitiga faafomaʻi, e lamatia ai le siama o le tino vascular tissue.

Ole vaʻa maso e mafai ona nofo toʻatasi (tasi konekarate muscle) poʻo le tele (konekarate kulupu). O le tiga o le tiga lea e tupu i le taimi lenei e mafua mai i le mea moni e faapea, o otaota na faʻatuina mai e le muso i le tele o mea e i ai le aafiaga faʻaleagaina i luga o siama nerve.

O mafuaaga o le faoa faamalosi i le maʻisuka e mafai ona:

  1. Faʻamalalaina - e tupu ona o se maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e fesoasoani i le solia o le masima masima o le tino.
  2. Faʻasologa o le leai - mafua mai i le mea moni o le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o polyuria - faʻatupulaia o le faʻavaveina, - ona o se tasi e masani ona faʻamalosi e alu i le faletaele. Faatasi ai ma urine, mea taua eletise e pei o le potassium ma le sodium ua aveesea mai le tino, ma o le taunuuga lea ua le maua ai e le maso o pito i tua le malosi e mafai ai ona malilie atoatoa ma malolo.
  3. ATP faʻasolosolo faʻafitauli - o le faʻaitiitia o le aofaʻi o lenei vailaʻau i totonu o siama e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻaleagaina i totonu o maso, ma mafua ai le faaputuputuina o le lactic acid ia i latou. Mo lenei mafuaʻaga, ua vaivai le maso, ma o lona faʻalavelave ua tupu.
  4. Gaoioiga faaletino i luga o vae - O fomaʻi i le maʻisuka e mafai ona tupu pe a maeʻa se savaliga uumi, o se taunuuga o le faigaluega poʻo le tino, lea ei ai se uta i luga o vae.

Vaega o le faoa faamalosi i le maʻisuka ma a latou faailoga

E tele taimi e tupu ai felafolafoaiga i le po ma mafua ai se tiga e le gata ina moe ai le tagata, ae le mafai foi ona pulea lona vae, ma paʻi atu i isi mea, fai mai, i le lava pepa, e aumaia ai le le mautonu. O le mea lea, e maua e le tagata gasegase le mamafa o mafatiaga, lea e faʻamalosia i le le lava o se malologa lelei. O nei mea tutupu e taʻitaʻia ai le tino.

O faʻasalalauga e faʻaalia i uiga nei:

  • se lagona tingling i totonu o maso,
  • "Manatu" i luga o le paʻu o vae ma lima,
  • numera o vae.

Afai o lagona o loʻo i luga e lagona ai ei latou lava, e taua le asiasi atu i se fomaʻi e suʻe mafuaʻaga o spasm ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

Le mea e fai

O tagata taitoatasi, e tusa lava pe o loʻo maʻi o ia i le maʻisuka pe leai foi, e tatau ona ia iloa le mea e fai pe a osofaia faʻailoga. O le gaioiga algorithm mo le vavae maso e pei ona taua i lalo:

  1. Manava manava.
  2. Suia le tulaga o le tino - afai o loʻo taoto le tagata maʻi, e tatau ona e tuʻu ia te ia.
  3. Faʻasaʻo vae.
  4. Taumafai ia avea ma ni vae i luga o se fale malulu.
  5. Faapipii vae ma faaoga le tino.
  6. Afai e oso se miti aʻo e savali, e manaʻomia ona e faʻamalosi malosi le musele ua faaleagaina ma taumafai e toso le vae, lea e faʻalavelave ai ia te oe lava.
  7. O le faalauteleina o le spasm o le a fesoasoani e fofola le vae o le vae ia te oe, ona malolo ma toe fai le gaoioiga.
  8. A maeʻa le gaogao, e tatau ona taoto i lalo, ae i le taimi lava e tasi e sii aʻe ou vae e toe amata toto totoga i totonu ia i latou.

A maeʻa ona faʻaitiitia le maso maso, e fautuaina e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete maso o le lima.

E i ai se tulaga lamatia?

O maso uaua o se faailo mataʻutia, aua e mafai ona avea ma se faailoga o le atinaʻe o le neuropathy - o se faʻamaʻi lea e afaina ai le tino o le tino. Muamua, o ona tisipesa e pagatia mai lenei maʻi, talu ai ona o amio le faʻaleagaina e tulaʻi mai ia i latou, lea e mafua ai ona soli i totonu o le afi, masini mataʻutia ma le aʻafiaga o le nerve. O se taunuuga, o le maʻisuka e lagona pea le tiga i le pito i lalo ma e oʻo lava, atonu, o le pito i luga. O lenei faʻamaʻi e faʻavevesi ai i le pao o le loto faʻasoesa ma e mafai ona oʻo atu ai i ni matuiā ogaoga e pei o:

  • musele maso
  • lima manua
  • arrhythmia,
  • pulupuna edema,
  • faaleagaina le faiʻai ma le taulaʻau,
  • faʻamalosi mai le loto.

Mo le puipuia o ia faʻalavelave, saili togafitiga faafomaʻi pe afai o iai sau vaʻa.

Tomai masani

Le togafitiga o le faoa faamalosi e tatau ona faia i totonu o se faʻalavelave ma aofia ai faiga nei:

  1. Faiga faʻamaʻi:
  • vailaʻau e faʻamoemoe e faʻamalolo ai spasms (Benzobamil, Gabapentin, Aceipiprol, Benzonal, Pregabalin),
  • anti-inflammatory drugs (Indomethacin, Nimesulide),
  • painkillers (amitriptyline, papaverine, leai-shpa, drotaverin, dibazole, ortofen),
  • vailaau faʻasaina (Elavil, Norpramin, Pamelor, Lexapro, Prozac),
  • Faʻaopoopoga o vailaau ma elemene (Faʻamaufaʻailoga, Faʻamalosi, Doppelherz, ma isi).

Pe a ave vailaʻau e faʻaaoga i le faʻaitiitia o maso musele, e taua le aua nei tuʻu le tuʻuina atu o le suka e maua ai le suka e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

  1. Faʻatonutonuina o le malosiaga.

O mea taumafa o le maʻisuka e tatau ona taulai i le toe faʻaleleia o masini e pei o le magnesium, potassium ma le calcium i totonu o le tino. O le faʻaaogaina o susu susu (sisi, cheese cheese, kefir) ma fatu sesame e mafai ona toe totogi mo le vaivai o le calcium. O le masesium o loʻo maua i le opu, aniani lanumeamata, pata, fatu o le saito, vine, fualaau mamago (apricots mago, fig, prunes), fatulaki fatu, ma leki. O le faʻaleleia o le tino ma le kalama o le a mafai ona faʻaaoga fualaau laʻau, broccoli, avoka.

  1. Faʻaaogaina togafitiga.

O vasega faafomaʻi o le a fesoa- soani i le taulimaina o se faafitauli e pei o le popole, ae e taua le taitaia i taimi uma ma le agavaʻa. Fautuaina o le seti o faʻatinoga e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi, ae afai e le mafai, e mafai ona e faia mea nei:

  • aʻo faia ni suiga lamolemole mai le mulivae i le toe,
  • faʻafesoʻotaʻi tamatamaivaevaevae, ma faʻasalaʻi solovae i le mamao e mafai ai mai le tasi i le isi, i lenei tulaga e te manaʻomia e tuʻi i fafo o le vae i luga o le fola,
  • nofo i luga o se nofoa, faʻalautele le vae, amata i tamatamailima, ma taofi mo le tusa ma le 10 sekone, ona tosoina atu lea ia oe,
  • oso i luga tamatamai vae, tataʻi ese mulivae mai luga o le fola i le tele e mafai ai, pe a uma ona faavaivaia,
  • nofo e sii i luga ou vae ma "tusi" liʻo totini i le ea.

O faamalositino togafitiga e tatau ona faia e aunoa ma ni seevae, fai sina malologa i le va o faatinoga lea e fautuaina ai e savali e aunoa ma ni seevae i luga o le fola poʻo luga o luga o luga.

O ia gaioiga o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le toto i vae ma faʻasaʻo le atuatuvale pe a uma le aso faigaluega.

  1. Faiga faʻaletolosi.

E mafai ona faʻaleleia le tulaga o toto toto ma le faʻaogaina o le tino e faʻaaogaina ai auala e le masani ai - o le amio lenei o le magnetotherapy, procedures electrophoresis, electro ma pulse togafitiga. Ae ui i lea, o nei faiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi.

Faʻataʻitaʻiga ma togafiti faʻapitoa

Ina ia faʻaumatia faoa, e mafai ona e liliu i togafitiga masani, lea e faʻavae i le faʻaaogaina o mea masani mo togafitiga faafomaʻi. O gaoioiga nei e iloga mo le mou ese atu o le maso masima:

  • Fufulu ou vae i le tele o aso i le sua o le lemoni fou. E tatau ona e faʻatali seʻia oʻo ina susu le sua, ona tuʻu lea i luga o totini. O togafitiga e tatau ona faia mo le lua vaiaso.
  • Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o maso, faʻaaoga le suauu siʻamuʻu i le 'autū o le kulupu, o mea e popole ai. Afai e le o le tulaga lena, ia saunia le suauu o le sinapi ia te oe lava mai le 2 teaseti o le paʻu o le sinapi ma le sipuni o le suāuʻu olive.
  • Faʻaaoga i se nofoaga o loʻo i ai le faʻavauvau, o se pusa o le apple cider vinegar ma le vodka.
  • Tuu fugalaau linden i totonu o se ipu ipu, sasaa vodka ma alu mo le 20 aso. Faaaoga lenei meafaigaluega e tatau ona avea ma sipuni i le afa itula ao le i taumafa. Lue o mea o le lulu ao lei faaaogaina.
  • O le mutia vao vao (2 teaspoons) sasaa se ipu vai inu ma ave ni nai taimi i le aso, tasi sipuni sipuni.
  • O se tamato lanumeamata o le a fesoa- soani e faamama le spasm. E tatau ona tipi i le afa ma tuu i tafatafa o tapuvae i totonu ma lalo o le tulivae. E taua le taofiofia o se mea faapope i le po atoa. O le togafitiga e lua vaiaso.
  • E mafai ona e toe faʻaleleia lagona pe a maeʻa le faʻaaogaina o masini e faʻaaoga vai faʻafefete. E tatau ona e faaopoopo sina masima, vailaau i le kulimi ma tape i ni moli eletise i totonu o le ufiufi o le vaega e faalavelave.
  • O le a fesoasoani le paʻele e faʻamālōlō le vaivai mai vae i le isi itu i le vevela ma le malulu. O le a aoga le faʻaopopoina o teuteuga a valerian, mint ma horseail ia i latou.

E taua tele le malamalama o le faʻaleagaina e mafai ona mafua mai i isi faʻamaʻi, o le mea lea, togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu e talafeagai ma na o le maliega a le fomaʻi.

Puipuiga

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lo latou ola maloloina, aua o lenei maʻi o loʻo i ai le tele o faʻafitauli. E tatau ona taulai faʻataʻitaʻiga i:

  • usitaia o le pulega o le aso ma le malologa,
  • taumafa lelei ma inu ava malosi,
  • ave fualaau faasaina i le taimi,
  • le siakiina o tulaga (fua masani o le maualuga o le suka ma le mamafa, faʻataʻitaʻiina vave o suʻega),
  • savali i le ea fou,
  • tuuese o masaniga leaga,
  • vasega faʻaleleia faʻapitoa,
  • puipuiga mai popolega ma popolega.

O se tasi o taunuuga o le maʻisuka o le toto maualuga, lea e mafai foi ona o mai faatasi ma maso maso. I lenei tulaga, o uluai fua e puipuia ai le faʻasalaga faifaipea o loʻo i ai i le taumafataga o le maʻi. I meaai i aso taitasi, e tatau ona e pipii i le tele o kalori e mafai ona faaaoga e le maʻisuka, ona o le mamafa o le mamafa e mafai ona faatupuina ai le faateleina o le toto maualuga, ma o le taunuuga lea o le a tupu mai ai ni musika vavae i lima po o vae.

E tatau ona tuʻufaʻatasiga i meaʻai o fualaau. O le taumafataga e sili ona vaevaeina i le 5 servings, o le lona tolu o vaega e tatau ona aofia ai cereals ina ia saturate le tino i le fiva, e tatau ai mo le lelei o le faagaoioia o le tino. O le 'aiga o le afiafi e tatau ona avea ma ni nai itula ao lei momoe, ma e tatau ona maua ai meaai faigofie faigofie.

I le tulaga e tulai mai le toto maualuga o le maʻi i le taimi pe a maea faamalositino, e tatau ona e sui i se taaloga mama, mo se faataitaiga, yoga. E lelei ona o faʻatinoga uma lava e faʻagata ma eo mai faatasi ma manava faʻapitoa, lea e aofia ai le manava manava ma le tuai faʻamaeʻaina atoatoa. I le tulaga lautele, o ia faatinoga o le a faaleleia ai le tulaga o le maʻisuka, saturate le tino ma le okesene, faʻafilemuina le faʻalavelave o le tino, faʻasaʻo le gasegase o le tino i vae ma fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto.

I le maʻisuka, e taua le matauina o le tulafono i aso taitasi: moe mo le itiiti ifo ma le 8 itula, moe ma ala i luga i le taimi e tasi, ia mautinoa ia e alu i se vaalele i le ea fou i le aso.

O ituaiga uma o meainu e mafai ona aofia ai caffeine e tatau ona le aofia ai. E tatau foi ona e taofi le ulaula ma inuina le ava, aua e le gata ina faateleina ai le suka toto, ae e faaosofia ai foi se faafitauli ogaoga.

E tatau ona totogi lelei le seevae i seevae - e le tatau ona vavalalata ma tuu le mamafa i luga o le vae, e tatau ona maualuga, ae o le mulivae e mafai ona filifilia laiti, ae ia tumau.

O le maʻi suka e le o se faʻasalaga, ae o se auala e ola ai, o se vaega tele o le mea e taulai atu i le soifua maloloina ma le manuia o le tagata. O le mea lea, afai o le maʻisuka e amata ona faʻalavelave i faʻalavelave faʻavevesi, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea ma ia iloa le uiga o le mea na tupu. E sili atu le siakiina muamua nai lo le faʻalauiloaina o se faʻamaʻi e le masalomia e se tagata.

Faʻasologa o mea

I le matauina o foliga o le faoa faamalosi i le maʻisuka, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e faapea, o afaina lautele e afaina tele i lenei maʻi. O ia ituaiga gaioiga e faaosofia ai ituaiga uma o lagona tiga i totonu o laʻau, tamai povi ma vae, lea e iloa e se uumi umi ma le faʻavae e masani lava i le po. Aemaise lava, pe a maeʻa se savaliga tele, ona fai ai lea o le gaogao i totonu o maso o le povi, lea e faia foi i le po.

E talafeagai le gauai atu i le mea moni e faapea o le umi o gaʻo vae i le maʻisuka e mafai ona ese. E mafai ona tumau lenei mea mai ni nai sekone i le 10 minute - o le umi o lenei faagasologa e faalagolago i le tele o uiga taʻitoʻatasi o le tino. A maeʻa ia faʻavae, ona tumau lea o maso mo se umi umi taimi, lea e faʻalavelaveina ai le tulaga masani o se tagata ua maua i le maʻisuka.

O le mea moni, afai o matou talanoa e uiga i le le toe faia vave o le tulaga, e le mafai ona e mafaufau e uiga i le faʻaaogaina o se auala toe faʻaleleia. Ae peitaʻi, i le mea e tupu ai le faʻamafanafanaina i taimi taʻitasi ma matuia faʻaleagaina le faiga o le olaga, e matua fautuaina lava e feutagai ma se fomaʻi. O le a ia faʻaalia manino le ala e tatau ona faia ai le auala e toe faʻaleleia ai ma o le a le mea e tatau ona faia e le maʻisuka.

Togafitiga metotia

I le talanoa ai i lenei mea, o tagata atamamai e faʻalogo i mea nei ma mea na tutupu:

  • i le amataga lava o se spasm, e matua fautuaina lava e nofo i luga o le moega, tuu i lalo vae vaivai mai le moega ma nofo ma le totoa i luga o le fola malulu,
  • e taua tele le tumau o le tulaga o le tino, ma vaevaeina vae - i lenei tulaga o le a mafai ona taofi le tulaga i le vave lava e aunoa ma ni taunuuga,
  • o le isi fofo o le manava tele, uʻu ou tamatamaivae ma lou lima ma toso atu ia te oe. A maeʻa le faʻafefe o spasms i lenei auala, o se masini malamalama e faʻapitoa i le vaega o le musika o le povi o le a le o se nofoaga.

I le tautala e uiga i le faoa o le maʻisuka, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e faapea o togafitiga faifai pea o togafitiga faaletino e tatau ona avea ma faavae mo le togafitia o nei mea sese i le maʻisuka. Ae ui i lea, ao lei faia ituaiga uma o faʻatinoga, e matua fautuaina oe e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa. O lenei mea e mafai ai e le gata ina faʻamaonia ai le faʻamaoniaina, ae ia fuafua ai foi vaega faaopoopo o le gaioiga, aemaise lava, le malosi o le gaioiga faaletino.

Ole lisi faʻatusatusa o faʻatinoga, lea e mafai ona fetuutuunai e fuafua i le tele o foliga, e le o le gaogao o pito i lalo o le maʻisuka ua matua tele. Muamua lava, e matua fautuaina lava e faia ni lamolemole sologa lelei ma le vave mai le totini i le itulagi o le taʻavale. A maeʻa lena mea, e tatau ona e tausia ma le faʻaeteete oe lava i luga o ou vae, ona faʻaali malie lea i luga o lau fola ile mulivae.

Ua taua e tagata tomai faapitoa le vaega lenei o le isi elemene o ia ituaiga taʻaloga: i le tulaga maualuga, o le ae manaʻomia e sii i luga ou vae. E le gata i lea, pe afai e mafai, e tatau ona faʻasaʻo i latou i tulivae ma faʻagasolo gaoioi lemu i se liʻo ma i le isi itu.

Afai o le vaivai e vave lava ona sau, e matua fautuaina lava e te faamaea le faamalositino.

Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, a maeʻa ona faia, e matua fautuaina lava oe e savali faataamilo i le potu e leai ni seevae mo sina taimi. E taua lenei mea aua e mafai ai e oe ona faʻalautele ou tamatamailima ma iu ai ina taofi le spasm tiga.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

O tagata tomai faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea, o gaoioiga faaletino sili ona lelei e mafai ai ona faaosofia le circulatory algorithm i vae. E le gata i lea, o le auala lea e mafai ai ona fafagaina maso i le malosi ma puipuia ai le faʻavaeina o feteʻenaʻiga faʻamalosi i le maʻisuka i le lumanaʻi. I le faaopoopo atu i ai, o le mea tonu lava lea ina ia sili ona lelei le taamilosaga toto i pito pito i lalo e sili atu ona lelei mea e faʻamalosi ai faʻamalosi mai lalaga. E tutusa lava le taua o seevae ma lenei faʻamaʻi e faigofie tele ma faʻalelei pe a mafai, aua le faʻasalaina vae ma aua le faʻaosoosoina le atinaʻe o sana.

Le natura o togafitiga

O le mafiafia o loʻo faʻamalamalamaina e se tui vavalalata, lea e tupu i se taimi le tumau ma afua ai se tiga matuia i se tagata. O nisi taimi e le mafai e le tagata gasegase ona onosaia tiga ma atonu e le maua ai le paleni pe afai o le gaogao e matauina i vae. O le umi o le malosi o le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona maua mai i nai sekone i le 2-4 minute. A maeʻa musele konekarate, o le i ai o le faʻalauteleina o le lagona i totonu o le nofoaga ua faaleagaina e mafai.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le gasegase o vae e sili ona mataʻituina i le maʻisuka, ae o le tui malosi o musele pito i luga, tua, vaega o le tino po o le ogavae e le o aofia ai.

I le maʻisuka, o le faʻasalaga o le tele poʻo le tasi le natura e matauina, o loʻo faʻaalia e se feteenaiga o le maso tasi. O lagona tigā i le vevela e fesootaʻi ma le faʻamalolo e le maso o se fuainumera tele o otaota o mea taua e faʻaleagaina ai aʻafiaga o le namu. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e sili atu ona sili atu ona tele naua le faʻavevesiina nai lo se tagata soifua maloloina, lea e fesootaʻi ma le solia o le tele o tino.

Mafuaaga o le maʻisuka

O le maʻi suka e le lelei le afaina ai o le toto o le tagata maʻi ma le tino o le tino. I le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le tino, o le faaleagaina lelei o tamai toto. E le pine ae afaina tele laʻau, lea e mafua ai le angiopathy. Faʻasolosolo, e tupu se faʻalavelave faʻalavelave toto ma meaʻai. O nei faaletonu e avea o se punavai o le tingling laiti, "pulumu nifo" ma le gaoia o vae. Afai ole togafitiga e le faia ile taimi, ona mate lea ole tino ua afaina.

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o le gaogao lima e taatele.

O le mea lava lea e tasi o le faʻalavelave faʻaleagaina o loʻo iloa i totonu o neva mamaʻi, lea e mafatia ai fiva afi, faʻaauau ma maaleale. I lenei tulaga, o le maʻisuka e atiina ae le neuropathy i uiga iloga:

  • ogaoga o pito i luga ma pito i lalo,
  • faaleagaina i sela o faiʻai,
  • faʻamaʻi manuʻa.

O le isi mafuaaga o le faʻamalosia o musika i le maʻisuka o le le talafeagai lea o le vai i totonu o le tino. I le tulaga o le taufaasese, o le maʻisuka ua i ai le faateleina o le fausia o le urine, lea eo faatasi ma malaga masani i le faletaele i se auala laitiiti. Faatasi ai ma lenei faagasologa, o se aofaiga tele o le sodium ma le potassium e mafua mai i le tino, lea e aʻafia ai le aʻafiaga o namu ma faʻaosofia ai le faʻaleagaina.

Symptomatology

O le faʻamavaega o musika e mafua ai le maʻisuka e tupu i soo se taimi o le aso ma o loʻo tuʻuina atu ma faʻamaoniga le lelei. Afai e aumai e le maʻi suka lona lima po o lona vae, e le mafai ona ia pulea le vaega na aafia mo se taimi puupuu. I le pisa o le po, o le tagata ua faʻalavelaveina i le moe, ma afai o isi faailoga o le maʻisuka ua ogatasi, ona iloa lea o le faʻamavaeina o le tino. O le gasegase o le gasegase e faʻasaga i le maʻisuka e tuʻuina mai ma faʻamatalaga faapena:

  • tingling i totonu o maso o le pito i lalo ma / poʻo le pito i luga,
  • lagona tiga i le vaega ua aafia,
  • lagona o "goosebumps"
  • leai se lagona.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻaiʻuga

Aua e te faʻaaogaina ni mea faʻaleagaina i le maʻisuka, aʻo latou faʻaalia le atinaʻeina o le neuropathy, lea e aʻafia ai le namu endings o le lautele. Afai e le amata ona faʻamalolo le maʻi i le taimi, o lona uiga o le a alualu i luma ma o le a oʻo atu ai i le tiga ogaoga i vae ma lima. E le o toe mamao, e ono le mafai e le tagata gasegase ona gasegase e savali ona o se gasegase o le maso o le tino. Afai o aʻafiaga autasi o se tagata e afaina i le neuropathy, ona mafai loa lea ona maua le faʻamaonia o le cardiac e mafua ona o se faaletonu o le loto o le faʻailoga. E mafai ona iloa le atinaʻe o le neuropathy e ala i faailoga nei:

  • lagona malosi ma le mu i musele o vae,
  • lagona tiga o se uiga ootia,
  • hypersensitivity i tiga,
  • tiga ma se moli paʻu
  • afaina o maso
  • le mautonu.
Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le mea e fai i le gaogao?

Pe a faʻamalosia e se tagata ia maso i le taimi o le maʻisuka, e tatau ona tuʻuina muamua ia te ia pe afai e le mafai e le tagata maʻi ona fesoasoani ia te ia lava. Fesoasoani Muamua mo se faʻamavaega o musika malolosi e aofia ai mea nei:

  • E tatau ona suia le tulaga o le tino. Afai ei ai se tagata i se tulaga maualuga, ona tatau ai lea ona nofo i lalo.
  • Faʻamasi ou vae po o ou lima.
  • Afai e mafai, e tatau ona tuʻu uma le vae e le o iai i luga o le fola.
  • O le tino e tatau ona tuu i se tulaga sao, ma vae e tatau ona motusia faatasi.
  • Faʻasalaga tiga i se tulaga tūlaga pe ao savali, e tatau ona faʻamalosi atili maso i le mea sili ma mafai ona toso i latou i le mea sili e mafai ona e mafaia.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faatinoga faaletino

Faʻaaoga mo le maʻisuka o togafitiga faʻamalosi e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faoa faamalosi. O le a sili pe afai o le fomaʻi o loʻo faatonuina se togafitiga faʻapitoa e sili ona fetaui mo le tagata maʻi. O le aoga autu o le taʻavale mai mulivae i totini. E fautuaina e faatino le faʻatinoga i se tulaga maualuga. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le faoa faamalosi ona o le maʻisuka, ua fautuaina e savali solo e aunoa ma ni seevae i luga o se faamama avega ma auai i ni mea faapitoa faapitoa e faaosofia ai le toto ma gaioiga gasegase i vae.

Tuua Lau Faamatalaga